Betoni tiheys

A. 2200 kg / m3 betonia on tilavuus 1 m3;
B. 2200 kg / m3 betonia on tilavuus 2200 m3;
B. 1 kg betonia on tilavuus 2200 kg / m3.

Tämä merkitsee sitä, että 1 m3: n tilavuus on 2200 kg

Muut kysymykset ryhmästä

s2 = 1,1 ohm * mm2 / m

Ainakin yksi apu. Se on hyvin välttämätöntä.

Lue myös

1) 1 kg: n painoinen happi on 1,43 m3
2) happipaino 1, 43 kg, tilavuus 1, 43 m3
3) 1 m3: n tilavuus sisältää happea, jonka paino on 1,45 kg
4) 1 m3: n tilavuus sisältää 1 kg painavaa happea

1. (1) Betonitiheys
2200kg / m3 tarkoittaa, että...

voi nostaa kuorman, joka muodostaa 90% nosturimassasta, c) 90% moottorin kuluttamasta sähkötehosta käytetään mekaanisen työn suorittamiseen, g) 90% moottorin kuluttamasta sähköenergiasta käytetään moottorin osien ja ympäristön kuumentamiseen 2. Kylmällä ilmalla villapusero nailonpaita koska. a) villan lämmönjohtavuus on suurempi kuin nailon b) villan lämmönjohtavuus on pienempi kuin nailon c) villasta vapautuu enemmän energiaa ympäröivään tilaan kuin nailoni d) villa imee enemmän kuin nailonia ympäröivästä tilasta 3. Puhallusmittarin kuiva ja märkä lämpömittarit ovat 20 astetta. että a) pölymittari on rikki b) ilman suhteellinen kosteus 0% c) ilman suhteellinen kosteus 20% g) ilman suhteellinen kosteus 100% 4. Lasin hierottaessa silkkiä lasin latautuu positiivisesti ja ruskeaa hierotaan villaan Amber on varautunut negatiivisesti, koska sähkön elektrolyysiprosessissa a) lasi menettää elektroneja ja keltainen hankkii ne b) lasi hankkii elektroneja ja keltainen menettää ne. c) lasi menettää protonit ja kullanruskea hankkii ne d) lasi hankkii protonit ja keltainen menettää ne. 5. Kaksi metallijohdinta, joista toinen on muovia eristetty ja toinen ei ole, on kytketty akun liittimiin. Magneettikenttä lanka-alueella. a) syntyy vain ensimmäisessä tapauksessa b) syntyy vain toisessa tapauksessa c) esiintyy molemmissa tapauksissa d) ei tapahdu ensimmäisessä eikä toisessa

kuparin massa, jonka tilavuus on 1 m3, on ______. Alumiinitiheys on Pa = 2,7 g / cm3, joten alumiinin tilavuus 2,7 g: n massa on _________.
(1 kg / m3 - yksi kilogramma kuutiometriä kohden)

Betonin tiheys kg / m3: Taulukko, luokittelu ja laatuluokat.

Kuten muidenkin fyysisten kappaleiden kanssa, sementtiseoksen tai kiven tiheys ilmaisee kuinka paljon tilavuuden yksikkö painaa. Asiakirjoissa se annetaan kg / m3 tai t / m3, ainakin - g / cm3, mutta ero on vain siinä järjestyksessä numerot, numeeriset arvot jäävät myös olennaisesti sama, joten se on helppo liikkua. Virallisesti merkinnöissä tilavuuspaino on osoitettu kirjaimella D, ja se on ilmoitettu kg / m3.

Kaikkien merkkien betonin tiheys

Betoni tiheys kg / m3 - Taulukko, luokittelu, brändi!

Useita betonijärjestelmiä on luokiteltu keskimäärin tiheydellä.

Tällä perusteella on olemassa 5 betonityyppiä:

 1. Erityisen raskas. Tällaisen betonin tiheys on noin 2500 kg / m3 ja enemmän. Käytetty teräspalkki, magnetite, rautamalmi. Tähän tyyppiin kuuluvat teräsbetoni, baritit ja magnetitit (niiden nimi riippuu suoraan päätelisäyksestä). Erityisen raskasta betonia käytetään erityisten rakenteiden rakentamisessa. Esimerkiksi säteilyn vaikutusten estämiseksi sitä käytetään ydinvoimaloiden rakentamisessa.
 2. Raskas. Tiheys on 2000 - 2500 kg / m3. Kalkkikiviä, graniittia ja muita kiviä käytetään karkeina sekä tiheä hiekkaa. Sitä käytetään laajalti raskaassa teollisuudessa - rakennusten ja rakenteiden tukipylväiden rakentaminen, säätiöt, suurta säteilytaustaiset rakennukset.
 3. Kevyt. Tällaisen betonin tiheys on 300-2000 kg / m3. Tärkein aggregaatti on rauniot. Se kuuluu erilaisiin tavanomaisiin betoniin, jota käytetään laajasti asuinrakennusten rakentamisessa, perustusten ja seinien asentamisessa. Tämäntyyppisen betonin tärkein etu on sen paino, joka mahdollistaa sen käytön eri aloilla.
 4. Helppoa. Keskimääräinen tiheys on 500 - 1800 kg / m3. Koska aggregaatti käyttää saviä, hohkakiviä, eli pääasiassa huokoisia aggregaatteja. Tämäntyyppinen betoni puolestaan ​​on jaettu kahteen tyyppiin:
  • Rakenteeltaan eristetty betoni, jonka keskimääräinen tiheys on 500 - 1400 kg / m3.
  • Rakenteellinen betoni, jonka tiheys on 1400 - 1800 kg / m3.
  Tällaista betonia käytetään laajalti asuinrakennusten, kauppakeskusten rakentamisessa, sen kevyt paino sallii sen laajamittaisen käytön kaikentyyppisissä maa- ja vesirakennustöissä. Alueilla, joilla on lisääntynyt taipumus maanjäristyksiin, on erityisen tärkeää.
 5. Erityisen kevyt. Betonia, jonka tiheys on alle 500 kg / m3, kutsutaan erityisen kevyeksi. Tärkein aggregaatti on perliitti tai arbolit, melko kevyt rotuja. Tähän tyyppiin kuuluvat kaasu- ja vaahtosekoitus. Niitä käytetään pääasiassa asuinrakennusten seinien rakentamisessa, lattiamattoissa tai lisäeristeiden luomisessa.
Betoniluokitustaulukko

Tämä betonin luokittelu tiheyden mukaan mahdollistaa keskimääräisen tiheyden ja siksi betoniseoksen, huokoisuuden ja keskimääräisen painon huomioon ottamisen. Rakennustyypin, käyttötarkoituksen ja käyttötarkoituksen mukaan käytetään tiettyä betonityyppiä.

Betonin tiheysluokka kg / m3 tuotemerkillä.

Merkki on kaikenlaista. On välttämätöntä keskittyä siihen kaikille, jotka ostavat sementtiä. Se koostuu kirjaimesta M ja seuraavasta numerosta. Lisäksi on olemassa toinen ominaisuusluokka. Sääntelyasiakirjoissa se on yleensä määritelty, mutta tilauksen yhteydessä ostajat usein erottavat betonin merkin avulla. Luokka merkitään kirjaimella B, jota seuraavat luvut, jotka osoittavat, kuinka paljon jäätynyt liuos kestää.

 1. M100. Sitä käytetään valmisteluvaiheessa ennen perustuksen täyttämistä. Käytetään betonialustana tienrakentamisessa.
 2. M200. Yleisin brändi. Tämä liuos luokitellaan raskaaksi ja keskimääräinen tiheys on 2000 kg / m3. Koostumuksessa - sementti, sora, hiekka. Luotteen, laadun ja hinnan optimaalinen yhdistelmä. Se sopii talojen rakentamiseen, maisemointiin (kävelyteiden, jalkakäytävien rakentaminen), betonipäällysteiden, portaiden, laattojen valmistukseen. Tämä brändi ei pilata, se kestää paineen ja lämpötilan putoamisen hyvin. Tämä määrittää sen suosion ja monipuolisuuden.
 3. M250 (luokka B 20). Ominaisuudet lähes yhtyvät edelliseen brändiin, mutta vahvuus on suurempi. Pystyy muodostamaan suuria kuormituslevyjä.
 4. M300. Soveltuu monoliittisiin perustuksiin, seinille, aidatuille portaille.
 5. M350 (B25). Korkea lujuus, jota käytetään yksikerroksisissa monoliittirakenteissa monikerroksisissa rakenteissa sekä rakennusten tukipylväissä, uima-altaiden ja lentokenttien pohjalla.

Alla olevassa taulukossa ilmoitetaan, mikä betonimerkki keskimääräisellä tiheydellä vastaa tietyn luokan.

Sano oikeat vastaukset! 1 Betonin tiheys2200kg / m3 tarkoittaa, että... 1 2200kg betonia on tilavuus 1m2 2200kg betonia on tilavuus 2200m3

sano oikeita vastauksia pliz.

1. (1) Betonitiheys
2200kg / m3 tarkoittaa, että...
1) 2200kg
betonin tilavuus on 1 m3.
2) 2200kg
betonin tilavuus on 2200 m3.
3) 1kg
betonilla on tilavuus 2200 m3.


2. (2) Säiliö
jonka kapasiteetti on 20 m3 täytettynä
kerosiini, jonka massa on 16000 kg. laskea
kerosiinin tiheys.
1)
320000kg / m3


3. (3) Tammi
0,002m3 bar on massa
1,6 kg Laske tammen tiheys.
1)
0,032 kg / m3


4. (3) Tiheys
marmori 2700 kg / m3. Express it in
g / cm3.
1)
2,7 g / cm3.
2)
0,27 g / cm3.
3)
27 g / cm3.
4)
270 g / cm3.


5. (4) kappale
parafiini 0,5 dm3 on massa
450g. Laske parafiinitiheys.
1)
9 g / cm3.
2)
0,9 g / cm3.
3)
405 g / cm3.
4)
225 g / cm3.
5)
2,25 g / cm3.

Betoni tiheys

Betoni tiheys

Hyvän pohjan luomiseksi talon alla on kiinnitettävä huomiota betonin ominaisuuksiin ja parametreihin, kuten puristuslujuuteen, taivutukseen ja venytykseen, roiskeenkestävyyteen ja kosteuden kestävyyteen. Alkeellisinta ominaisuutta pidetään betonin tiheydeksi. Loppujen lopuksi riippuu suurelta osin kuinka vahva materiaali on.

Useita luokituksia, joihin betonin on täytettävä

Jotta betoni osoittautuisi tiiviiksi, sen täytyy olla GOST 12730.1-78, joka puolestaan ​​vastaa massaa / tilavuutta, eli kg / m3 ja merkitty "D". Luokan "M" ja luokan "B" betoniseos merkitsee puristuslujuutta tiheydellä ja mitataan kg / cm2. Jokaisella luokittelujärjestelmällä on oma tiheysaste.

 1. Vaikeimman betonin paino on yli 2500 kg / m3.
 2. Vähemmän tiheässä betonissa paino - 2200 - 2500 kg / m3.
 3. Kevyen betonin paino tulisi olla 1800 - 2200 kg / m3.
 4. 500 - 1800 kg / m3 - tämä on kevytbetonia.
 5. Vaaleimman betonin paino on alle 500 kg / m3.

Mutta vaikka betoni painaa yli 2500 kg / m3, tämä ei tarkoita sitä, että se on täysin tiheä, koska arvon on oltava pienempi tai yhtä suuri kuin 100 prosenttia. Tästä syystä voimme päätellä, että betonin laadun laatu riippuu massasta, joten se on osoitettu sementtipusseja koskevissa ohjeissa.

Betoni huokoisuus

Huokoisuus on kääntäen verrannollinen tiheyteen. Se viittaa myös betonin lujuuteen.

Jokaisella seoksella on omat huokosi, jotka ovat suuria tai liian pieniä, vain niiden koko muuttuu. Teknisesti tämä sääntö määrittää huokostilavuuksien ja tiheyden yhteensopivuuden. Jos lisäät ne, saat 100% tiheyden betonista.

Liuokset näyttävät liuoksen vaivaamisen aikana, kun vesi haihtuu. Siksi asiantuntijat suosittelevat, että tutustut ensin kaikkiin ominaisuuksiin, sekä kuiviin elementteihin että erään. Vaikka sitä ei ole varsin helppoa, koska sinun on ensin tutkittava kaikki osuudet, kuten sementti, rauniot, vesi, hiekka, sora ja muut lisäaineet.

Tärkeintä sinun tarvitsee tietää ennen kuin aloitat vaivata ratkaisun on, että jos on enemmän kosteutta, seos on huokoisempaa, niin betoni on vähemmän tiheää. Rakentajat ovat hyvin tietoisia siitä, että jokainen veden ja lisäaineiden suhde kuuluu tiettyyn sementtimerkkiin.

Määritetään materiaalin tiheys?

Säädä tätä kurssia, jos tunnet joitain ominaisuuksia:

 • jos täyteaineen aste on pienempi, siinä on vähemmän huokosia ja liuos tulee tiheämmäksi;
 • panoksen veden tulee olla matala, seos tulee tiheämmäksi;
 • sitä enemmän tamper, sitä suurempi on tiheys;
 • betoni tulee tiheämpää, jos se kuumennetaan kiihdyttää kovettumista;
 • jos käytät tietyntyyppistä sementtiä ja pehmennysainetta, tiheys kasvaa.

On myös yksittäisiä koostumuksia, jotka myös auttavat lisäämään betonin tiheyttä.

On olemassa muita tekniikoita, mutta niitä käytetään pääasiassa rakentamisessa, koska niillä on erityinen sovellus. Tämä on hieman erilainen aihe.

Betonin tiheys kg m3: mitä tämä tärkein materiaalinen ominaisuus tarkoittaa ja miten se vaikuttaa sen ominaisuuksiin

Betoniliuoksen tiheys on sen tärkein laatu. Se on yhdistetty tämän rakennusmateriaalin painoon ja lujuuteen. Tämän parametrin perusteella betoni on jaettu tuotemerkkeihin / luokkiin, jotka on valittava rakennettaessa omia käsiään eri rakenteita ja rakenteita.

Sen tulisi valita huolellisesti seoksen tiheys, joka perustuu suunnitteluun.

Tärkeät tuotteen ominaisuudet

Kuvassa: seoksen luokan suhde brändiin.

Betonin tiheys (ominaispaino) on sen massan suhde tilavuuteen. Tämä arvo on aina alle 100%. Ohje varoittaa, että lopputuotteen laatu riippuu eniten tämän ominaisuuden ominaisuuksista.

Kiinnitä huomiota! Seoksen ominaispaino liittyy suoraan sen lujuuteen. Mitä korkeampi tämä arvo on, sitä vahvempi rakennusmateriaali. Tämän arvon optimaaliset arvot annetaan betonin tehtaalla.

Amatöörirakenteessa on hyvin vaikeaa saavuttaa standardiarvoja.

Ratkaisun luokitus

 1. Puristuslujuusluokka on ilmaistun ilmaisun digitaalinen ilme, jonka taataan olevan 95% taattu. Tämä lausuma tarkoittaa, että luokan normalisoima laatu on vähintään 95 erityistapauksessa sadasta.
 2. Tuotemerkki on vähitellen muuttumassa menneisyydeksi. Tämä luokitus määritteli sen ominaispiirteet, jotka otettiin testien keskiarvosta.

Materiaalin huokoisuus

Huokoisuus vaikuttaa tuotteiden lujuuteen.

Betonin laadun käänteinen tiheys on sen huokoisuus.

 1. Kaikkien luokkien tuotteet sisältävät tyhjiä, vain niiden tilavuus muuttuu. Asiantuntijat puhuvat tämän ominaisuuden suhteessa tuotteen huokosten kokonaismäärään sen kokonaistilavuuteen. Tiheyden ja huokoisuuden lisäämiseksi 100% materiaalinvoimasta käy ilmi.
 2. Huokoset muodostuvat, kun ylimääräinen kosteus haihtuu sekoittamisen aikana. Siksi tulisi ottaa huomioon kuivan seoksen ominaisuuksien ero ja vaivaa yksi. Se on helppo tehdä, tietäen sen osuuksien osuudet: sideaine, karkea ja hieno täyteaine.
 3. Kun asetus on valmis, rakenteen kovettuminen tulee voimaan. Tämän prosessin aikana sitoutumaton kemiallinen kosteus haihtuu.
 4. Sen jälkeen valmiin rakenteen massa muuttuu hieman pienemmäksi (esim. Arvioitu betonin tiheys m300) eikä aikaisemmin asetetusta laastista.
 5. Tämä ero riippuu veden ja sementin suhteesta: mitä enemmän kosteutta, tuote on vähemmän tiheää.

Kiinnitä huomiota! Saadaksesi tiheimmän ja siksi kestävän betonin, sinun on valittava huolellisesti täyteaineen jakaantuminen. Tämä pienentää huokosten määrää monoliittirakenteessa.

Komponenttien ja teknologioiden vaikutus tuotteen tiheyteen

Lopullisen tuotteen tiheys riippuu betoniseoksen kaikkien osien ominaisuuksista.

Täyteaine ja sideaine

Täyteaineet vaikuttavat suoraan liuoksen tiheyteen.

 1. Ainetta, joka vaikuttaa eniten erän tiheyteen, on täyteaine. Näin tapahtuu, koska sen tilavuus seoksessa on merkittävin.
 2. Kevyitä täyteaineita käytettäessä sen tiheys on hyvin alhainen. Volumetrinen paino myös pienenee.
 3. Materiaalin tiheys vaikuttaa suoraan sen muotoilutekniikkaan. Esimerkiksi erityisiä tärinöitä käytettäessä ylimääräinen vesi ja ilmakuplat pakotetaan pois liuoksesta. Tämän seurauksena kaadettu rakenne hankkii tiheyden, mikä tarkoittaa luotettavuutta ja kestävyyttä. Vaikka työn hinta on kasvamassa.
 1. Raskasbetonin tiheyden lisäämiseksi kg: ssa valmistajat käyttävät erikoissementtiä: alumiinioksidia, laajenevaa, pozzolanista. On pidettävä mielessä, että tällaista ratkaisua on vaikeampi antaa.

Muut osat

 1. Raskaiden seosten vaikean muotoilun ongelman välttämiseksi ja joidenkin muiden ominaisuuksien parantamiseksi käytetään pehmittimiä. Ne myös tiivistävät uutta betonia.
 2. Ylimääräisen kosteuden liuoksen poistamiseksi voidaan soveltaa nykyaikaista imurointimenetelmää. Esimerkiksi asfaltti- betonin tiheys lisääntyy kuutiometrillä, kun tieliikenne on asetettu. Imurointi on tehokkainta silikaatti- tai slagosilikaattisementtien liuoksille.

Ratkaisun variaatiot

Tiheyden (ominaispaino) ja siten lujuuden perusteella betonilaasturit eroavat luokissa tai brändeissä.

Ominaisuudet ja taulukko betonin tiheydestä kg / m3

Betoniyhdistelmä - yksi käytetyimmistä rakennusmateriaalityypeistä. Nykyaikaiset tuotantoteknologiat mahdollistavat tuotteiden, joilla on erilaiset fysikaaliset ominaisuudet. Betonin tiheys on ominaisuus, joka on otettava huomioon yhdessä muiden indikaattorien (vedenpitävyys, pakkasenkestävyys, liikkuvuus) valittaessa seoksen tyyppi tietylle tarkoitukselle. Rakenteen kantavien elementtien valmistukseen valitaan tiheämmät tyypit, pienemmille tuotteille, joiden arvot ovat pienemmät.

Mikä heijastaa tiheyttä

Betonin tiheys (tai ominaispaino) osoittaa, kuinka paljon seoksen tilavuusyksikkö painaa. Se määritellään materiaalin massan suhteeksi sen tilavuuteen (kg / m 3). Teknisessä kirjallisuudessa on merkintä "D".

Ominaisuudet vaikuttavat:

 • seoksen komponenttien kyky sekoittua mahdollisimman yhtenäiseen tilaan;
 • töiden sopivuus täytettäessä;
 • valmiin levyn lujuuden säilyttäminen pitkäksi ajaksi.

Ominaispaino on yksi tärkeimmistä, muttei ainoa indikaattori, joka vaikuttaa valmiin rakenteen laatuun. Monoliitin lujuus ja sen kestävyys ympäristölle aiheuttamien ympäristötekijöiden vaikutuksen aikana vaikuttavat sementin ja muiden komponenttien laatuun sekä vaivaamisen, kaatamisen ja kiinteytymisen tekniikkaan.

Monoliittihuokoisuus on päinvastainen ominaisuus, joka määrittää aukkojen lukumäärän. Mitä korkeampi tämä arvo on, sitä pienempi on tiheys ja paino.

Mikä vaikuttaa betonin suurimpaan painoon

Mikä tahansa betoniseos koostuu pääkomponenteista: sementistä, hiekasta, vedestä ja täyteaineesta. Sementtimonoliitin tiheys riippuu niiden tyypistä ja luonteesta, liuoksen rakenteesta. Painoindeksin tärkeimmät tekijät:

 • pääkomponenttien osuudet;
 • laatu ja sementtimerkki;
 • hiekka vilja;
 • fraktio ja tyyppinen täyteaine;
 • vesi-koostumus;
 • nesteen määrä liuoksessa;
 • menetelmä ja kovettumisolosuhteet;
 • pehmittimien käyttö.

Betonin sekoitusluokitus

Tilavuuspainon suhteen on olemassa useita erilaisia ​​sementtikoostumuksia. On syytä muistaa, että tiheyden ja tuotemerkin välinen vastaavuus on ehdollinen: muuttamalla osuuksien osuuksia tai lisäämällä täyteainetta, voit muuttaa painoarvoa.

Eri betonityyppien edut ja haitat

Kuluttajat valitsemalla sementtiseosta ohjataan sen tuotemerkillä. Betonin tiheys on vain yksi tietyn brändin ominaisuuksista.

M50. Vähemmän lujuusominaisuudet vaihtelevat, joten sitä käytetään valmistelevaan työhön - lattian täyttöön, maaperän lujuuteen. Tärkeimmät edut ovat alhaiset kustannukset ja vaatimaton raaka-aineiden laatu.

M100. Kevyitä materiaaleja käytetään huokoisten rakennusmateriaalien (vaahto- ja kaasulamppujen) valmistukseen, joilla on korkea lämmöneristysominaisuudet.

M200. Kaikkein haluttu brändi optimaalisen vahvuuden ja hinnan yhdistelmän ansiosta. Kohteessa betonin tiheyden raskaaseen luokkaan - 2 000 kg / m 3. Käytetään laajaan työtyöhön - betonilaattojen valmistukseen, kaatamalla asuinrakennusten perusteet, maisemointiin.

M400. Erityisen korkeat kestävyysolosuhteet, pakkasvaste, skhvatyvaniyen lyhytaikaisuus vaihtelevat. Käytetään siltojen, paalujen, pankkien holvien ja muiden esineiden, joissa on lisääntynyt kuorma. Korkean hinnan ja osuuden indikaattorin vuoksi siviili- ja kotitalouskäyttö on kannattamatonta ja epäsuoraa.

Miten lisätä betonin tiheyttä

Käytetään useita menetelmiä sementtiseoksen vaaditun tiheyden saavuttamiseksi:

 • Käytä pienempää osaa täyteaineesta. Tämä vähentää aukkojen ja ilmatilojen määrää.
 • Vähennä veden osuutta. On pidettävä mielessä, että seoksen fluiditeetin tulisi pysyä optimaalisena. On vaikea työskennellä liian paksujen painonpudotusratkaisujen kanssa, erityisesti täytettäessä tilavuudeltaan monimutkaisia ​​rakenteita.
 • Mekaaninen tai manuaalinen tiivistys. Floodoitu seos lävistetään erityisellä laitteella tai tavallisella lapiolla useissa paikoissa, mikä edistää veden ja ilmakuplien vapautumista pinnalle.
 • Keinotekoinen lämmitys. Johti sementtimonoliitin kosteuden, painonnousun ja tiheyden nopeaan haihdutukseen.
 • Laajentavan tai kutistamattoman sementtityypin valinta, esimerkiksi alumiinimuoto tai portlandsementti. Näin ollen on mahdollista saada seos, jolla on alhainen huokoisuus laadultaan uhraamatta.
 • Pehmittimen lisääminen. Erityiset lisäaineet vähentävät vaadittua vettä, samalla kun säilytetään sama liikkuvuusaste, mikä johtaa seoksen tiheyden kasvuun.
 • Evakuointia. Monimutkainen, teollisessa mittakaavassa käytetty prosessi.

Betonitiheyden indikaattorin (kg / m 3) merkitys ja paino-ominaisuuksien vaikutus levyn tai rakenteen lujuuteen on välttämätöntä, jotta voidaan valita oikea sementtimarkkinamerkki tietystä rakennustyöstä. Kevyitä lajeja ei ole tarkoitettu perusrakentamiseen, mutta ne kykenevät pitämään lämpöä hyvin - niitä käytetään lämmitysmateriaalina. Painavammat ovat parantaneet lujuusominaisuuksia ja niitä käytetään päärakenteiden rakentamiseen.

Erityyppisten betonin tiheys kg / m3

Yksi konkreettisia ominaisuuksia kuvaavista indikaattoreista on sen tiheys. Tämä on massan ja tilavuuden välinen suhde, joka määrää materiaalin voimakkuuden. Tiheys ei voi olla 100%, mutta betonissa valmistuksen aikana, huokoset näyttävät täydentävät sitä. Porositeetti on päinvastainen käsite.

Betonin tiheyttä voidaan muuttaa lisäämällä eri komponentteja koostumukseen. Joten, kun kovettuvan veden haihtuu, lisää sen lujuutta. Jos käytät seosta, joka perustuu Portland-sementtiin tai alumiinioksidisementtiin, muodostuu vähemmän tyhjiöitä, mikä lisää tiheyttä vaarantamatta munintaprosessia. Pehmittimet lisäävät ja laatuominaisuudet.

 • Täytefraktion koko.
 • Näkymä.
 • Kovettumismenetelmä.
 • Liuoksen määrä.
 • Laadun.

Erityiset pehmittimet mahdollistavat betonin lisäävän tiheyttä. Ne parantavat myös yleisiä ominaisuuksia. Jos koostumus valmistetaan GOST: n mukaisesti, valmiin liuoksen tiheys ei ole yllätys.

laji

1. Erityisen kevyt. Sen tiheys on alle 300 kg / m3. Koostumukseen lisätään huokoisia täyteaineita. Tämä on laajennettu perliitti, vermikuliitti. Tähän luokkaan kuuluvat kaikki tunnetut vaahdot ja ilmastettu betoni.

2. Helppo. Sen indikaattori on 300-1800 kg / m3. Tämä arbolit, laajeni savi- ja vaahtosbetoni.

3. Normaali (raskas). Raskasbetonin tiheys vaihtelee 2500 - 1800 kg / m3. Se sisältää täyteaineita: graniitti, kalkkikivi, sora. Seoksella on erinomainen kulutuskestävyys, joten sitä käytetään rakentamisessa laajasti ja usein.

4. Erityisen raskas. Tiheys - yli 2500 kg / m3. Näillä seoksilla on omat nimensä: limonit, baritit, magnetitit. Niissä on erityisiä "painotus" täyteaineita: raudan lastut, malmit, teräskuidut. Tämä sisältää myös teräsbetonia.

Sen selvittämiseksi, mitä betonin tiheys on ennen kaikkea, tarvitaan koostumuksen oikeaan valintaan tietylle käyttöalueelle.

1. Erityisen kevytbetonia käytetään yleensä lattian eristykseen, seinien lämmöneristykseen, putkien suojeluun, yksityisten talojen eristämiseen ja monikerroksisiin rakennuksiin.

2. Kevyttä voidaan käyttää teollisessa tai siviilikäytössä. Sen tärkein etu on paino. Se ei ylitä 1800 kg / m3, ja usein paljon vähemmän. Tällaiset ominaisuudet mahdollistavat rakenteen rakentamisen nopealla nopeudella ja vähentävät huomattavasti toimitus- ja käyttökustannuksia. Tällaisia ​​ratkaisuja käytetään rakennusten, ulkoseinien, myös monoliittien, perustusten järjestämiseen.

3. Konstruktivinen betoni, joka kuuluu myös valoluokkaan, mutta jolla on erityinen tarkoitus. Kestävyys - 1500 - 1800 kg / m3. Koostumuksessa on lukuisia täyteaineita: tuffia, hohkakiveä, agloporiittia, laajennettua savea. Tämän reseptin avulla voit parantaa rakennusten akustisia ja lämpöominaisuuksia. Pieni paino tarjoaa suurta kysyntää alueilla, joilla on seismistä toimintaa.

4. Erityisen vaikea - maa- ja vesirakennustekniikka on harvinaista. Suuren tiheyden ja erityisten täyteaineiden ansiosta se on melko kallis verrattuna muihin lajeihin. Tämän ryhmän sisällä jaetaan myös koostumuksia 2100 - 2500 kg / m3. Niillä on suuri lujuus ja pitkäikäisyys, ne voivat suojata ionisoivalta säteilyltä. Erityisen raskasta betonia käytetään radioaktiivisten materiaalien käsittelylaitosten, ydinvoimaloiden rakentamiseen sekä erityisen suurien työpajojen ja tehdasrakennusten perustuksiin.

Merkkiluokitus

Merkki on kaikenlaista. On välttämätöntä keskittyä siihen kaikille, jotka ostavat sementtiä. Se koostuu kirjaimesta M ja seuraavasta numerosta. Lisäksi on olemassa toinen ominaisuusluokka. Sääntelyasiakirjoissa se on yleensä määritelty, mutta tilauksen yhteydessä ostajat usein erottavat betonin merkin avulla. Luokka merkitään kirjaimella B, jota seuraavat luvut, jotka osoittavat, kuinka paljon jäätynyt liuos kestää.

Yleisimmät tuotemerkit ovat:

1. M100. Sitä käytetään valmisteluvaiheessa ennen perustuksen täyttämistä. Käytetään betonialustana tienrakentamisessa.

2. M200. Yleisin brändi. Tämä liuos luokitellaan raskaaksi ja keskimääräinen tiheys on 2000 kg / m3. Koostumuksessa - sementti, sora, hiekka. Luotteen, laadun ja hinnan optimaalinen yhdistelmä. Se sopii talojen rakentamiseen, maisemointiin (kävelyteiden, jalkakäytävien rakentaminen), betonipäällysteiden, portaiden, laattojen valmistukseen. Tämä brändi ei pilata, se kestää paineen ja lämpötilan putoamisen hyvin. Tämä määrittää sen suosion ja monipuolisuuden.

3. M250 (luokka B 20). Ominaisuudet lähes yhtyvät edelliseen brändiin, mutta vahvuus on suurempi. Pystyy muodostamaan suuria kuormituslevyjä.

4. M300. Soveltuu monoliittisiin perustuksiin, seinille, aidatuille portaille.

5. M350 (B25). Korkea lujuus, jota käytetään yksikerroksisissa monoliittirakenteissa monikerroksisissa rakenteissa sekä rakennusten tukipylväissä, uima-altaiden ja lentokenttien pohjalla.

On olemassa taulukko, joka kertoo, mikä betonin laatu keskimääräisen tiheyden mukaan vastaa tietyn luokan.