MASTIC BITUMEN SOVELLUS

STC "Hydrol-Roofing" tarjoaa kylmän yhden komponentin täysin käyttövalmiiksi

katto / vedeneristys / liimausmasto

IBE-masten kuvaus:

kylmä kovettuva bitumimassa - täyteaineiden ja kivennäisaineiden suspensio bitumiliuoksessa sisältää muita erikoistuneita lisäaineita.

laajuus:

liimausvalssatut bitumi- ja bitumipolymeerimateriaalit, betonitiivisteet, betoniteräs-, metalli-, puu- ja muut rakennukset, mukaan lukien putkistot, autojen pohjojen suojaaminen jne.

Pakkaus:

suljetut metallikauhat, 20 kg.

Bitumipitoisen vedeneristysmateriaalin kustannukset ICIBIT IBE:

• 675,00 ruplaa / kauhaa 18 litraa (yli 100 kpl)

• 695,00 ruplaa / kauha 18 litraa (enintään 100 kpl).

Käyttöolosuhteet:

ilman lämpötila ja emäkset työskentelyn aikana +5 - +30 ° C, ilman suhteellinen kosteus - enintään 80%.

Perusvaatimukset:

pohja voi olla: vanha bitumipäällyste, betoni- ja sementtipinnoitteet, metallirakenteet, erilaiset mineraalipohjat. Alustan on oltava kuiva, puhdas, vahva ja ilman tarttumista vähentäviä aineita. Vedenpitävät pinnoitteet asennettaessa on suositeltavaa käyttää pohjamaaleja (Aisibit Primer).

Bitumikuivausmenetelmä:

ennen käyttöä, koostumus on sekoitettava perusteellisesti. Kauhan sisältö (tölkit, pulloja) levitetään pinnalle, joka on eristettävä vuodolla, ja sitten se levitetään kumipinnalla tai turvalangalla tai harjalla. Tarvittaessa massaa voidaan laimentaa liuottimella, bensiinillä, valkoisella alkoholilla. Negatiivisissa lämpötiloissa koostumusta suositellaan lämmittäen +30... +50 ° C: een.

Bitumimastin tekniset ominaisuudet AICBITI IBE:

Normin mukaan TU / GOST

Viskoosi musta neste, jossa homogeeniset sulkeumat spec. täyteaineita

Kuivausaika, 1 mm, + 20 ° C, tunti

Vedenpitävyyskulutus, kg / m²

Min. Ympäristön lämpötila ympäristö, kun käytetään mastista, ° C

Kuiva jäännös, paino%

Mastin tiheys, kg / m³

Miten ostaa bitumimastia:

• Tee järjestys verkkosivuilla soittamalla tai tilaamalla soita takaisin : ilmoittaa materiaalien, niiden määrät, toimitustarve, osoite ja toimitusaika sekä sopiva maksutapa

• maksaa laskun (käteismaksun tapauksessa - katso yksityiskohdat) täällä )

• Tilaa tilauksesi sovittuna ajankohtana. kalusto (kun lähetät itse) tai laitoksessasi (toimituksen yhteydessä)

• Hanki tositteet (laskuja, laskuja, todistuksia, laatusertifikaatti jne.)

Mikä on bitumipehmuste?

Bitumi-mastilla on bitumin, mineraalitäyteaineiden, polymeerien ja pehmittimien seos.

Käytetään katto- ja vedeneristysmastoja

• valssattujen kattojen ja vedeneristysmateriaalien (bitumiset liima-aineet) liimaus,

• kattolaitteiden ja -korjaus (bitumiset kattolaastarit),

• kattorakenteiden, laitteiden vedenpitävät kellarit, rakennusten perustukset, kylpyhuoneet ja käymälät (bitumiset vedeneristysmastit),

• rakennusten, rakennusten ja rakenteiden höyrysulku jne.

Riippuen päälähteen komponenttien tyypistä, mastinen on jaettu kahteen osaan

Katon ja vedeneristys bitumipolymeerivalmiste eroaa bitumista polymeeri-bitumimodifikaattorin läsnäollessa. Jälkimmäinen antaa vedenpitävästä kerroksesta parantuneen lämmönkestävyyden, paremman lämmönkestävyyden, lisää tarttuvuutta pintoihin. Yleisimmin styreeni-butadieeni-termoliittielastomeeriä käytetään polymeerimodifikaattoreina, samoin kuin kumit (butyylikumi, butadieenit jne.).

Kumi-bitumi (bitumi-kumi) -mastilla on bitumia, täyteainetta sekä hienoksi jauhettua kumirumua, joka saadaan murskaamalla (rouhinta) jätekumista (renkaat ja muut kumituotteet). Se on hieman suurempi lämmönkestävyys kuin bitumiseoksilla.

Riippuen koostumuksesta ja levitysmenetelmästä, mastiksi on jaettu:

• kuuma - esikuumennuksella ennen käyttöä;

• kylmä - ei tarvitse lämmitystä (sisältää liuotinta).

Ilmeinen haitta kuumalla mastilla työskentelystä on tarve käyttää lisälaitteita sen lämmittämiseen. Työn monimutkaisuus kasvaa ulkona alhaisissa lämpötiloissa.

Kylmän bitumikomponentit eivät vaadi esilämmitystä. Yleensä, ennen käyttöä, ravista säiliötä ja / tai sekoita sisältöä.

Vedeneristysmastia käytetään suojaamaan betonista, betonista ja puusta tehtyjä haudattuja rakennusrakenteita kosteudelta. Usein sitä käytetään erilaisten käyttötarkoitusten putkistojen vedenpitävyyteen sekä talojen perustuksiin. Toinen suosittu käyttöalue - säiliöiden, uima-altaiden saumattomien vedeneristyspäällysteiden laite auttaa suojaamaan pohjaa ja muita rakenteita korroosiolta. Vesitiivistyksen ansiosta materiaali on suojattu tuhoamiselta ja sen toiminnot säilyvät pitkään.

Vedeneristysmassa (bitumi ja polymeeri-bitumi) on hyvä tiivistematon, kosteutta läpäisemätön, se voi merkittävästi parantaa rakennuksen lämmön- ja äänieristysominaisuuksia, kestää sekä hyvin alhaisia ​​että korkeita lämpötiloja, on erittäin kiinnittynyt betoniin (sementti-hiekkaseokset) ja vastustuskyky emäksisille ja happamille ympäristöille.

Bitumi-masten levitysmenetelmä

Kaikki petroleum bitumiin perustuvat mastikoostumukset levitetään kahdella tavalla: manuaalinen ja mekaaninen. Käsikirjaa käytetään pieniin eristysmääriin, ja koneistettua menetelmää käytetään eristysalueiden asennukseen, mitattuna satoina ja tuhansina neliömetreinä.

Kaikkien mastoaineiden pintakäsittely on sama: se on puhdistettava pölystä, vanhan päällysteen ja roskat kuorittuvista kerroksista. Halkeamat on tiivistetty huolellisesti, minkä jälkeen pinta kuivataan ja päällystetään alukkeella (aluke).

Kun alukerros kuivuu, ensimmäistä vedeneristyskerrosta levitetään 2-3 mm paksuudella. Sitten ensimmäinen kerros vahvistetaan vahvistusmateriaalilla, joka on upotettu tuoreeseen kerrokseen mastiksi.

Mastista levitetään leveät litteät harjat, suihkeet, spatulit tai rullat, jotka ohjaavat eristyksen tasaista paksuutta. Nauhat on järjestetty rinnakkain, pienillä "päällekkäisillä" (5-10 cm). Kuivaamalla yksi kerros, käytä seuraavaa. Kattojen, altaiden ja kellareiden vedeneristyskäyttöön käytetään 2-4 kerrosta eristystä, vahvistaen niitä vahvistuvalla lasikuitu- tai lasikuidulla.

Rakentamisstandardien (SNIP) mukaisesti mastin vedeneristys ilman vahvistusta ei ole sallittua.

Bitumimateriaalin kulutus riippuu työn tyypistä ja kerrosten määrästä. Liimaus 1 rullamateriaalikerrosta käytetään 1 - 1,5 kg mastia 1 neliömetrin pintaan. Kun rakennetaan mastokattota, kun pinnalle on levitetty 3-4 kerrosmateriaalia, joka on vahvistettu verkolla, mastikulutus kasvaa 6-9 kg / m 2.

Kuinka paljon 1 litra katodisädeputkia painaa kiloina ja kuinka paljon painoa neliömetriä kohden?

Katolle haluamme ostaa bitumimastia, laskemista varten ei tarvita litraa, vaan kilogrammaa. Kuinka paljon 1 litra tällaista mastista painaa?

Sana "bitumi" tulee latinalaisesta "bitumum" - öljystä. Toisin sanoen bitumipitoiset materiaalit valmistetaan öljystä (myös kivihiiltä ja turvehartseja).

Bitumien laajuus on hyvin laaja: asfaltin valmistuksesta, vedeneristys- ja kattotiiliin ja materiaaleihin.

Asfaltti-bitumit valmistetaan GOST 22245-90 "VITAL OIL ROAD BITUMENS" mukaan ja kattotiili bitumimastiset GOST 30693-2000: n "Roofing and waterproofing mastic" mukaisesti.

Olet kiinnostunut bitumimuovista, mutta on syytä huomata, että tällaiset mastit voivat olla (riippuen koostumuksesta ja ominaisuuksista) seuraavista tyypeistä:

Ette ilmaise, millaista bitumimateriaalia kiinnostaa sinua, joten sanoisin, että bitumimassan osuus on 1,35 - 1,89 kg / litra. Tällainen suuri virhe (19% alueesta) johtuu nimenomaan masten kemiallisesta koostumuksesta.

Selvitä sen vuoksi, masti, jonka haluat käyttää (pakkauksessa olevat tiedot sisältävät tällaisia ​​tietoja) ja kerrotaan vaaditulla siirtymällä saadulla tuloksella ja se on pakkauksen paino. Kontin punnitsemisen ja tara-painon poistamisen jälkeen voit tarkistaa, onko pakkauksessa ilmoitettu paino vastaa todellista painoa (tiheyttä).

Jos paino ei täsmää, se tarkoittaa, että:

 • jos todellinen paino on pienempi kuin pakkauksessa ilmoitettu, tällaisen masten laatu voi olla huonompi kuin normatiivinen;
 • jos todellinen paino on enemmän kuin pakkauksessa ilmoitettu, niin tällaisen masten laatu voi olla parempi kuin tämän tyyppisen mastin normatiivinen.

Bitumimastin tiheys

Taulukko 1. Kuinka paljon paino 1 litraa bitumimassa on kg / l, gr / l. Mitataan massa, kuinka paljon litran purkki painaa - kilogrammaa ja grammaa. Käytetään fysikaalisia ominaisuuksia, jotka on määritelty 1 m3: n tiheydelle ja ominaispainolle, viitekirjan, TU: n ja GOST: n mukaan.

Huomautuksia, mielenkiintoisia selityksiä kysymykseen "kuinka paljon kg painaa litraa" ja joitain lisätietoja fyysisten ominaisuuksien vertailutietoihin.

Melko usein käytännössä kohtaamme tilanteita, joissa meidän on tiedettävä, kuinka paljon paino on 1 litraa bitumimassaa. Yleensä tällaisia ​​tietoja käytetään massan uudelleenlaskentamiseen muille tilavuuksille, niille säiliöille, joiden siirtyminen on tiedossa etukäteen: tölkit (0,5, 1, 2, 3 l), pullot (250 mm, 0,5 ml, 0,75, 1, 1,5, 2, 5 l, lasit (200 ml, 250 ml), tölkit (5, 10, 15, 20, 25 l), pulloissa (0,25, 0,5, 0,75, 0,8, Pullot ja tölkit (3, 5, 10, 22, 25, 30, 40, 45, 50, 51, 200 litraa), tynnyrit (30, 50, 60, Säiliöt, säiliöt, säiliöt (0,8 m3, 25,2, 26, 28,9, 30,24, 32,68, 32,7, 38,5, 38,7, 40, 44,54, 44,8, 46, 75, 127, 160, 200, 205,, 46,11, 46,86, 50, 54, 54,4, 54,07, 55,2, 61, 61,17, 62,39, 63,7, 65,2, 73, 73,1, 73,17, 75,5, 62,36, 88,6 m3, 99,2, 101,57, 140, 159, 161,5 m3). Periaatteessa jopa ruukut ja ruukut voidaan arvioida painon mukaan, jos tiedetään, kuinka paljon litraa bitumimateriaalia painaa. Kotitalouskäyttöön ja eräisiin itsenäisiin töihin kysymys voidaan kysyä erikseen, kun he eivät kysy 1 litran bitumimassan painosta, mutta kuinka paljon litran paino (purkki) painaa. Yleensä ihmettelee, kuinka monta grammaa tai kilogrammaa litran tölkissä. Löydä nämä tiedot: kuinka paljon painaa, Internetissä ei ole niin helppoa kuin se tuntuu. Tosiasia on, että materiaalin yleisesti hyväksytty lomake missä tahansa viitetietokannassa, taulukoissa, spesifikaatioissa ja GOSTissa vähennetään vain bitumimastin tiheyden ja ominaispainon aikaansaamiseksi. Tässä tapauksessa määritetyt yksiköt ovat yksi m3, kuutiometri, kuutiometri tai kuutiometri. Vähemmän 1 cm3. Ja me olemme kiinnostuneita siitä, kuinka paljon litran tilavuus painaa. Mikä johtaa siihen, että lisämuutoksia kuutiometreinä (m3) litroina. Tämä on hankalaa, vaikkakin on mahdollista tehdä kuutioiden oikea muuntaminen lukumäärään itsenäisesti. Suhde: 1 m3 = 1000 l. Sivuston kävijöille sopivaksi teimme itsenäisesti uudelleenlaskennan ja ilmoitimme, kuinka paljon yksi litra mastiksi on bitumi painaa taulukossa 1. Tietäen 1 litran mastitabitumin painon, et vain määrittele litran litran painon, mutta voit helposti laskea, kuinka paljon jokin muu kapasiteetti painaa joka tunnetaan siirtymisestä. Samaan aikaan on ymmärrettävä sellaisten suurten säiliöiden samankaltaisten uudelleenlaskentamenetelmien perusteella tehtyjen tarkkojen arvioiden epäedullisuus ja mahdottomuus, joilla on huomattava määrä siirtymää. Tosiasia on, että tällaisilla laskentamenetelmillä esiintyy suuri virhe, joka on hyväksyttävissä vain karkean estimaatin perusteella. Siksi ammattilaiset käyttävät erityisiä taulukoita, jotka ilmaisevat, kuinka paljon painoja, esimerkiksi maantie- tai rautatiesäiliö, tynnyri. Toisaalta kotitöissä sovellettuihin ja kotimaisiin tarkoituksiin laskentamenetelmä, joka perustuu litran tilavuuteen, on varsin sopiva ja sitä voidaan soveltaa käytännössä. Tapauksissa, joissa tarvitsemme tarkempia tietoja, esimerkiksi: laboratoriotutkimuksissa, tutkimukselle, tuotantoprosessin virheiden korjaamiseksi, laitteiden perustamiseksi ja niin edelleen. On parempi määrittää 1 litran bitumimassan paino kokeellisesti, punnitsemalla tarkat painot käyttäen erikoistekniikkaa ja käyttämättä referenssitietoja, teoreettisia, taulukkomuotoisia keskimääräisiä tietoja tiheydestä ja sen ominaispainosta.

Mikä on bitumi mastuttaa sen tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet

Bitumiset mastit kuuluvat nestemäisten vedeneristysmateriaalien luokkaan. Sitä käytetään suojaamaan erilaisten puus-, tiilen-, hiilihapotettujen betoni-, betoni- ja metallipintojen ja -rakenteiden kosteutta niiden tiivistämisen sekä kaikentyyppisten katto-töiden varalta.

Materiaalin kuvaus

Bitumainen mastilla on visuaalisesti viskoosi, tahmea massa rikas musta väri. Se perustuu muunnettuun bitumiin, johon lisätään erilaisia ​​lisäaineita. Rakenne on täysin käyttövalmis, vaatia mitään valmistusta.

Tämä koostumus prosessi putket, paalut, säätiöt, seinät. Mukaan lukien maanalainen. Bitumin koostumusta käytetään autokorien, kaasuputkien ja muiden metallituotteiden korroosionkäsittelyyn.

Pitkä käyttöikä, kohtuulliset kustannukset, helppokäyttöisyys ja erinomaiset suojaominaisuudet antoivat sen tullen yhdeksi suosituimmista vedenpitävä pinnoitusmateriaaleista.

Mastic on neste, tahnamainen tai paksun liiman muodossa. Usein myynnissä on kuivajauhetta, joka halutaan laimentaa vettä juuri ennen töitä.

Bitumimateriaali on jaettu seuraavasti:

 • Liima. Se palvelee rulla- ja lämpöeristysmateriaaleja, lastulevyä, puukuitulevyä, OSB: tä, erilaista paksua vaneria kipsiin, betoniin, sementtihiekkaan ja puupohjaisiin. Käytetään myös asennus- ja rakennusrakenteiden ja -rakenteiden vedeneristykseen.
 • Katto. Suunniteltu rakennusten kattojen vedenpitäviksi. Sen avulla voit tarttua rullamateriaaleihin, kuten kattopuomiin, kattolevyyn, steklogidroizoliin, joka on valmistettu bitumipohjaisesti. Se sallii käyttää paikoissa, joissa kattomateriaalien sulattaminen on vaikeaa. Voi olla kylmä tai kuuma.
 • Kumia. Sitä käytetään metallipintojen käsittelyyn, sulkemiseen, liitoskohtien ja halkeamien sulkemiseen, kattojen korjaamiseen, vedenpitäviin pintoihin mistä tahansa rakennusmateriaalista. Käytetään vain kylmässä.
 • Polymeeriä. Tällaisen mastikoostumuksen lisäksi lisätään polymeerimuunnin. Sitä voidaan käyttää kaikentyyppisissä kattotyötöissä sekä korroosiota ja vedeneristyskäsittelyä varten. Käytetään jo valmiina, kylmämuovia.

Valokuvapitumenimateriaalissa sovelluksessa

Koostumus ja tuotanto

Pääkomponentti, joka on osa mastista, on modifioitu öljybitumi. Myös koostumukseltaan lateksi, mineraalitäyteaineet, elastomeeriset ja synteettiset hartsit.

Lisäksi lisätään liuottimia, erilaisia ​​modifioijia ja lisäaineita, jotka voivat muuttaa mastin suorituskykyominaisuuksia. Lisäaineiden ansiosta bitumien negatiiviset ominaisuudet tasoitetaan, kuten lisääntynyt juoksevuus lämmityksen aikana ja haurastuminen vaikeissa pakkasissa.

Onko mahdollista valmistaa bitumimastia omiin käsiisi

Itsenäinen mastinvalmistus on kyllin kenenkään sellainen henkilö, joka haluaa sen. Tätä varten sinun on varastoitava bitumien, täyteaineiden, pehmittimien ja liuottimien palaset. Täyteaineena käytetään talkkia, asbestia, sahanpurua, dolomiittia tai graniittipölyä, liitua ja muita irtotavaraa.

Prosessin tekeminen meidän mastille pitäisi mennä ulkona. Voit käyttää tavallista tulta. Bitumiin sytytetään mitä tahansa metallisäiliötä. Tynnyri tai kauha sopii. Bitumi jauhetaan ja keitetään noin 3 tuntia. Tänä aikana ylimääräinen kosteus haihtuu siitä.

Haihduntapäätteen merkki on vaahdon katoaminen bitumin pinnalta. Täyteainetta ja pehmitintä lisätään vähitellen kiehuvaan koostumukseen. Tarvittaessa lisätään liuotin. Valmis mastinen voi mennä varastoon tai käyttää välittömästi.

Katolla oleva bitumipintainen materiaali voi nopeasti ja tarkasti tiivistää pinnan, vaikka se ei käytä tekniikkaa. Mastista voidaan levittää mihin tahansa puhtaaseen ja tasaiseen pintaan.

Kuinka tehdä bitumimastia

Kuumakastista valmistetaan useassa vaiheessa. Aluksi bitumi kuumennetaan erikoisastioissa enintään 180 asteen lämpötilassa. Kosteutta haihdutetaan siitä. Valmistetaan erikseen täyteaineiden ja modifioijien seos, jotka sekoitetaan bitumin kanssa annostelijan kautta.

Seuraavaksi pehmentimiä esitellään. Hot mastinen on valmis. Sitä käytetään välittömästi, lähdetään rakennustyömaalle tai kaadetaan kauviin ja varastoidaan. Kylmämuovilla keittämällä on omat ominaisuutensa. Prosessi eroaa siinä, että itse bitumiin lisätään lisätty valmistettuihin komponentteihin, jotka on esikuumennettu 160 asteen lämpötilaan.

Sekoittamisen jälkeen koostumus jäähdytetään 70 astettaan ja sen jälkeen siihen lisätään tarvittavat lisäaineet ja liuottimet. Koostumus jäähdytetään ja pakataan briketteihin, purkkeihin tai muovikuoreihin.

Videon avulla voit nopeasti saada bitumimastia (alusta):

Katemateriaalin tekniset ominaisuudet

Komponentissa oleva bitumipitoisuus voi olla kahta tyyppiä: yksi komponentti ja kaksi komponenttia. Ensimmäinen tyyppi valmistetaan lisäämällä liuotinta kuumaan seokseen. Jäätymisastetta esiintyy vuorovaikutuksessa ilman kanssa sen sisältämän haihtuvan liuottimen haihtumisen vuoksi.

Toinen tyyppi ei sisällä liuottimia, joten sillä on pidempi säilyvyysaika. Pakkauksessa on aina merkintä mastetyypistä ja siitä, miten sitä käytetään.

Vaatimustenmukaisuustodistus

Tämän asiakirjan myöntää varmentamiselin tietyntyyppisille mastille. Se ilmoittaa tuotteen nimen ja sen vaatimustenmukaisuustason, joka on voimassa olevien asiakirjojen vaatimusten mukainen. Tällainen todistus allekirjoittaa viranomaisen päällikkö ja tarkastusasiantuntija sekä suljetaan.

Valokuvassa - näyte vaatimustenmukaisuustodistuksesta mastic-tavaramerkille "TechnoNIKOL"

Laatuun, tuotantotekniikkaan ja teknisiin parametreihin liittyvät tärkeimmät vaatimukset ovat GOST 14791 79, 2889-80 ja 30693 2000.

Kuinka tallentaa

Kattotiiliä säilytetään vain tiiviisti suljetussa säiliössä, joka on poissa lämmönlähteistä. Mastinen suojaa sitä kosteudelta, pakkaselta, auringonvalolta. Pakkauksessa on aina ilmoitettu viimeinen käyttöpäivä.

Kuinka paljon mastikuivaa

Uskotaan, että paksuudeltaan 1 mm paksun mastikerroksen täydellinen kuivaus tapahtuu päivän aikana. Tällöin liuotin haihtuu kokonaan ja levitetty koostumus saa kovuuden

tiheys

Kattorakenteiden tiheys on 1000-1100 kg / m3.

Passport mastic

Bitumipäällysteellä on oltava yksilöllinen laatusertifikaatti. Siinä täsmennetään tuotteen nimi, valmistuspäivä, spesifikaatiot, eränumero, kapasiteetti ja pakkausyksiköiden lukumäärä.

Passissa luetellaan vaaditut standardit ja todelliset indikaattorit:

 1. Lämmönkestävyys 5 tuntia.
 2. Neulan läpäisyn syvyys on 0,1 mm 25 asteen kulmassa.
 3. Tarttuvuus olemassa olevalla pohjalla.
 4. Vesipitoisuus
 5. Kuivumisaika 25 asteessa.
 6. paino

Masten ominaispaino on noin 1500 kg / m3.

Muutaman sanan bitumamerkin MGTN 24 "TechnoNIKOL" -mastista ja sen teknisistä ominaisuuksista:

Ainearvot

Bitumiset mastit ansaitsivat rajoittamattoman positiivisen palautteen. Riippumatta siitä lämpötilasta, jolla sitä käytetään, mastilla on aina pinnan laatu, räjähtämättä kylmässä eikä leviämässä lämpöä.

Bitumimateriaalin tyypit ja tekniset ominaisuudet. Aluke on bitumipitoista

Bitumi-mastilla on välttämätön materiaali kattojen, seinien, perustusten ja muiden rakenteiden ja pintojen vedeneristämiseen. Tämä on alustava vaihe ennen katon eristystä. Materiaalin valinnassa on otettava huomioon bitumin masten tekniset ominaisuudet ja sen ulkonäkö: polymeeri, kumi-bitumi, kumi tai muut.

Artikkelin sisältö bitumivalojen tyypeistä ja teknisistä ominaisuuksista

Mastiset bitumin tekniset tiedot

Materiaalin tekniset ominaisuudet vaikuttavat bitumimateriaalin käyttöön. Nämä parametrit ovat: ehdollinen lujuus, tarttuvuus, taipuisa venymä, veden absorptio, viskositeetti, höyryn läpäisevyys, kosteuden suojaus jne. Tarkastellaan tämäntyyppisten bitumimastujen teknisiä ominaisuuksia:

On kylmää ja kuumaa bitumimastaria.

Mastiset bitumin eritelmät, vertaileva taulukko:

Bitumipolymeerimassa

Bitumipolymeerinen kylmämateriaali valmistetaan lateksiin modifioidun bitumin vesipitoisen emulsion perusteella. Käytetään sisä- ja ulkotilojen vedenpitävyyteen osana orgaanisia liuottimia.

Kuivauksen aikana mastikuidut muodostavat vedenpitävän muovin, höyrysulkukalvon, jolla on korkea kiinnittyminen puuhun, betoniin, teräkseen, tiiliin ja muihin alustoihin. Ei menetä ominaisuuksia lämpötiloissa -40... + 100 ° C.

Mabis-bitumimateriaali

1. Ulkoinen vedeneristys:

 • rakennusten vedenpitävyys;
 • betonisubstraattien pohjustus (pohjamaalaus) ennen kattotiilien rakentamista;
 • liimaamalla polystyreenivaahtoa;
 • parvekkeiden ja perustusten vedeneristys.

2. Sisäinen vedeneristys:

 • vedenpitävät vesijohtolaitteistot;
 • vedenpitävä kipsilevy, esimerkiksi kun seinät tasoitetaan kipsilevyllä;
 • vedenpitävät autotallit, rakennusten betonirakenteet, kellarit ja muut ulkoiset rakenteet.

Yhdessä kerroksessa levitetty bitumipolymeerimasto, joka riippuu ympäristön lämpötilasta ja kosteudesta, kuivuu 6 - 48 tunnissa. Lämpötilan lasku ja kosteuden lisääntyminen kasvaa bitumipolymeerimassan kuivumisaikaa.

Mastinen bitumiinipolymeerin hinta

Bitumipolymeerisen kylmäsäiliön (MBP-X) hinta - 1200 ruplaa pakkausta kohti 18 kg. Kun irtotavarana tilauksia, hinta on laskenut.

Mastikumi bitumipitoinen

Kylmällä levitetyllä kumi-bitumimassalla valmistetaan hapettuneita öljytumpuja, mineraalitäyteaineita, hienorakeista kumia, liuotinta ja synteettistä kumia.

Kumi-bitumimateriaalin tarkoitus:

 • katon vedenpitävyys, uusien rulla- ja mastokattojen korjaus ja asennus bitumisista materiaaleista;
 • liimaamalla vedenpitävät kateaineet;
 • tiivistämisvaiheet, nivelet, kavennukset;
 • talon sokean alueen vedenpitävyys;
 • korin korroosionkestävä pinnoite autokorin (kumi bitumi mastinen + autojen) ja muiden vedenpitävien töiden.

Mastic-kumitumpu, hinta ja kulutus

bitumimastin käyttö

Kumimateriaalimateriaali (MBR-X) on suhteellisen halpa. Kumi-bitumimateriaalin hinta alkaa 830 rupelista pakkausta kohden 17 kg - (45-50 ruplaa / kg). Kumi-bitumimateriaalin kulutus neliömetriä kohden riippuu huokoisuudesta ja pohjarakenteen vedenpitävyydestä. Keskimääräinen kulutus kerrosta kohden on 0,8-1 l / m2.

Bituminen kumimassa

Bitumivalumuotia (BKM) käytetään kuitulevyn, lastulevyn, parketin, vanerin, linoleumin ja kateaineiden liimaamiseen. Sopii putkien, betoni-, metalli- ja puurakenteiden korroosiosuojaukseen.

Bitumainen kumimassa on kylmän sovelluksen materiaali. Mukana ovat synteettiset kumit, bitumit, liuottimet ja täyteaineet. Se on joustava, jolla on korkea tarttuvuusominaisuudet ja pitkä käyttöikä.

Bitumikumituotteiden nimittäminen:

 • vedenpitävät kellarit, perustukset, betoni, teräsbetoni ja metalliset alustat;
 • katon vedeneristys ja valssattujen materiaalien liimaus;
 • tiivistämisvaiheet ja nivelet;
 • ajoradan korjaus.

Bituminen kumimassa, hinta

Bitumainen kumimassa (BKM) on halvempi seos. Bitumikumituotteiden hinta - 850 ruplaa pakkaukseltaan 16 kg.

Mastinen bitumipitoinen MB-50, tekniset ominaisuudet

Mastinen bitumipitoisuus ja öljy MB-50 pakkasenkestävät käytetään perustusten, lattian, kellareiden, seinien, säiliöiden, betonirakenteiden, tiilimuurien ja muiden pintojen vedeneristämiseen. Ennen käyttöä se laimennetaan valkoisella alkoholilla, bensiinillä tai liuottimella. Bitumimastarin kulutus MB-50 -1-1,5 kg / m2.

Bitumimastin tiheys

UNIONIN VALTIONSÄÄNNÖT SSR

MASTIC BITUMEN KATTO HOT

Katon bitumi kuuma mastinen.
tekniset tiedot

Johdanto Päivämäärä 1982-01-01

1. Kehitettiin ja otettiin käyttöön Keski-tutkimus ja suunnittelu ja Kokeellinen Institute of Industrial Buildings and Structures (TsNIIpromzdaniy) Gosstroy Neuvostoliitto

M.I.Povalyaev, Cand. tehn. Sciences, OK Mikhailova, LG Gryzlov, Cand. tehn. Sciences, L. M. Leibengrub

2. Hyväksyttiin ja otettiin käyttöön Neuvostoliiton valtion rakennuskomitean päätöslauselmalla nro 39, 24.3.1980

3. VZAMEN GOST 2889-67

4. VIITTAUSSÄÄNNÖKSET TEKNISET ASIAKIRJAT

Viitetiedot, joihin viitataan

Tuotenumero, hakemus

Asetus N 226 / 9-4

5. KÄÄNTÖ. Tammikuu 1995

1. MERKIT

1.1. Lämmönkestävyyteen vaikuttava mastit on jaettu taulukossa lueteltuihin tuotemerkkeihin. 1.


1.2. Masten laatuluokkien symboli koostuu nimityksestä - kuuma bitumikattoinen mastikko ja luvut, jotka osoittavat tietyn brändin mastin lämmönkestävyyttä.

Sama, lisäämällä antiseptistä:

Sama, lisäämällä rikkakasvien torjunta-aineita:

2. TEKNISET VAATIMUKSET

2.1. Mastiksi tulee tehdä tämän standardin vaatimusten mukaisesti teknisiä määräyksiä, jotka hyväksytään määrätyllä tavalla.

2.2. Tavaramerkkiastikkeen mukaan on täytettävä taulukon vaatimukset. 2.

Normaali mastimerkit

1. Lämmönkestävyys 5 tuntia, ° С, ei vähemmän

2. Pehmenemislämpötila "rengas- ja pallo" -menetelmän mukaan, ° С

3. Joustavuus (18 ± 2) ° C: n lämpötilassa halkaisijaltaan, mm

4. Täyteaineen pitoisuus painoprosentteina:

5. Vesipitoisuus


2.3. Ulkonäönä mastiksi tulee olla homogeeninen ilman ulkomaisia ​​sulkeumia ja täyteaineiden, antiseptisten tai rikkakasvien torjunta-aineita, joita ei ole peitetty bitumilla.

2.4. Mastin tulee liimata tiukasti valssattuja materiaaleja. Kun tutkitaan näytteitä lasiasta, liimattu mastiksella, repeytyvät ja näytteiden halkaisut tapahtuvat lasialalla.

2.5. Mastin on oltava mukava: 160-180 ° C: n lämpötilassa 10 g: n massa on levitettävä vapaasti pinnalle, jonka koko on 50 x 100 mm tasaisella kerroksella 2 mm paksua.

2.6. Kun mastia kuljetetaan kuumalla tilalla, täyteaine on mahdollista asettua. Täyteaineen määrä (ajoneuvon eri tasoilla) voi poiketa taulukossa esitetystä. 2, vastaavasti, kuitumaiselle täyteaineelle ei ole enempää kuin 3% ja jauhemaista - 10%.

2.7. Vaatimukset materiaalien valmistukseen mastiksi

2.7.1. Bitumiset sideaineet

2.7.1.1. Masten valmistukseen käytettävänä sideaineena on käytettävä GOST 9548: n vaatimuksia ja niiden seoksia sekä öljytuotteiden bitumeja GOST 22245: n ja niiden lejeerinkien, joissa on kattobittumamerkki BNK 90/30 (BNK 90/40), vaatimuksia.

2.7.1.2. Pinta-aktiivisten aineiden syöttämiseksi bitumipitoisen sideaineen täyttämisen vähentämiseksi.

2.7.1.3. Bitumisideainekerrokseen käytetään valmistuksessa yms talviolosuhteissa, voidaan antaa: kivihiiliterva öljyä kyllästys mukaan GOST 2770 öljyliuskeen öljyä kyllästys mukaisesti GOST 10835 tai kukersolny lakka tekniset tiedot, asianmukaisesti hyväksytty.

2.7.1.4. Pehmenemislämpötila ja epäpuhtaudet bitumisista sideaineista erilaisten merkkien valmistukseen on täytettävä taulukon vaatimukset. 3.

Bitumisideaineen pehmenemislämpötila "renkaan ja pallon" menetelmällä, asteet C

Murtolujuuden bitumisideaineen lämpötila, rakeet Q, ei korkeampi

Huom. Pehmennusaineiden lisäämisellä bitumisideaineeseen voidaan sen pehmenemislämpötila olla 3-5 ° C alhaisempi.

2.7.2.1. Masten valmistukseen tulisi soveltaa kuitu- tai jauhemaisia ​​täyteaineita.

2.7.2.2. Vähentää osedaemosti täyteainetta aikana hionta voidaan antaa pinta-aktiivisen aineen, joka perustuu synteettisistä rasvahapoista liitteessä 3. Tässä tapauksessa, pinta-aktiivisia aineita on bitumisideaine annetaan.

2.7.2.3. Mastinvalmistuksen täyttöaineen on täytettävä taulukon vaatimukset. 4.

1. Tiheys (ominaispaino), kg / kuutiometri, (g / cc), enintään

2. Täyteaineen kosteus, painoprosentteina, enintään:

3. Täyteaineen jyvien koostumus:

Kulkee kokonaan verkon N 04 läpi

Se kulkee kokonaan seulan läpi verkolla N02, ja seulan jäännös verkolla N 009 ei ole enempää kuin 10%

2.7.3. Antiseptiset ja herbisidit

2.7.3.1. Natriumsilikofluoridia tulisi käyttää antiseptisina lisäaineina TU 113-08-587: n tai TU 113-08-586: n mukaisen natriumfluoridin mukaan.

2.7.3.2. Kuten simatsiini herbisidejä voidaan soveltaa mukaisesti GOST 15123 tai amiini (natrium) suola dikloorifenoksietikkahappoa (2, 4D) määritysten mukaisesti, asianmukaisesti hyväksytty.

3. TURVALLISUUSVAATIMUKSET

3.1. Mastikaali on palava materiaali, jonka leimahduspiste on 240-300 ° C. Masten valmistuksessa ja käytössä olisi noudatettava luvun SNiP III-A.11 vaatimuksia.

3.2. Kun tuotanto, tyhjennys, täyttö- ja näytteenotto mastiksin tulisi käyttää vaatteita ja henkilökohtaisia ​​suojaimia mukaan "alan standardien vapaata annettavien erityisten vaatteiden, jalkineiden ja turvalaitteet", johon on lisätty siihen, annetulla asetuksella hyväksytyssä valtion komitean Neuvostoliittoa työ- ja sosiaaliasioiden ja Bureau of Ammattiliittojen 6. heinäkuuta 1978 № 226 / П9-4.

3.3. Syttyessä pieniä määriä mastista tulipalo tulisi sammuttaa hiekalla, huovalla, erikoisjauheilla, vaahtosammuttimella; tulipalot, jotka ovat syntyneet - vaahtomuovisuihku tai vesi palonäytöistä.

4. HYVÄKSYMISSÄÄNNÖT

4.1. Valmisteen tekninen tarkastus on hyväksyttävä mastiksi.

4.2. Jotta varmistettaisiin, että mastit täyttävät tämän standardin vaatimukset, kustakin erästä otetaan 3% ja vähintään kolme pakkauspaikkaa, ja kunkin näytteen painon on oltava vähintään 0,5 kg. Kun kuljetetaan erikoiskoneilla, näyte otetaan ennen lastaamista autoon 1,5 kg: n suuruisena.

4.3. Kaikki valitut näytteet sulatetaan 120-130 ° C: n lämpötilassa, sekoitetaan perusteellisesti ja jaetaan kahteen yhtä suureen osaan. Yksi näistä osista testataan, toinen leimataan ja säilytetään puhtaassa, tiiviisti suljetussa säiliössä kuivassa ja viileässä tilassa valvontatesteissä.

4.4. Hyväksyntäkontrolloimalla tuotetun mastin hyväksyminen seuraavista indikaattoreista: ulkonäkö, lämmönkestävyys, pehmenemislämpötila ja joustavuus.

4.5. Valmistaja on velvollinen tekemään säännöllisiä mastitestejä seuraavilla indikaattoreilla:

4.6. Kun havaitaan epätyydyttäviä testituloksia ainakin yhdestä indikaattorista, tällä indikaattorilla tehdään uudelleentarkastelut kahdesti saman erän valittua mastista.

4.7. Kuluttajalla on oikeus tehdä mastiksin valvontatarkastus tämän standardin vaatimusten mukaisesti.

5. TESTAUSMENETELMÄT

5.1. Ulkonäöltään (tasaisuus mastiksi läsnä sulkeumia tai hiukkasmainen täyteaine, antiseptistä tai herbisidi ei päällystetty bitumilla) tuottaa visuaalisesti.

5.2. Lämmönkestävyyden määrittäminen

5.2.1. Laitteet ja tarvikkeet

5.2.2. Valmistautuminen testiin

5.2.3. Testin suoritus

5.3. Joustavuuden määritelmä

5.3.1. Laitteet ja tarvikkeet

5.3.2. Valmistautuminen testiin

5.3.3. Testin suoritus

5.4. Mastisten liimaominaisuuksien määritys

5.4.1. Laitteet ja tarvikkeet

5.4.2. Näytteenvalmistelu testaukseen

5.4.3. Testin suoritus

5.5. Täyteaineen sisällön määritys lämmityksen jälkeen

5.6. Masten pehmenemislämpötilan määritys - GOST 11506: n mukaan.

5.7. Täyteaineen sisällön määritys - GOST 2678: n mukaan.

5.8. Vesipitoisuuden määrittäminen mastista - GOST 2477: n mukaan.

6. PAKKAAMINEN, MERKINNÄT, KULJETUS JA VARASTOINTI

6.1. Mastikka voidaan pakata teräsputkiin, jossa on irrotettava pohja, puupellit tai -rummut, paperipussit, joissa on liima-aineita.

6.2. Mastin pakkauksessa on oltava merkitsemätön maali:

6.3. Jokaisen mastituotteen mukana on oltava laatua vastaava asiakirja, joka osoittaa:

6.4. Pakattua kangasta voidaan kuljettaa millä tahansa kuljetuksella.

6.5. Mastiksi tulee varastoida erikseen tuotemerkin sisällä.

7. VALMISTAJAN TAKUUT

7.1. Valmistaja takaa, että mastit täyttävät tämän standardin vaatimukset kuljetus- ja varastointiolosuhteissa.

LIITE 1 (suositeltu). SUOSITELTU SOVELLUS MASTERIN ALUE

1. Masten pinta-ala, riippuen rakennuksen pinta-alasta ja katon kaltevuudesta taulukossa.

Bitumimastin tiheys

Hot Bitumen Polymer Mastics

Kuumasulamainen polymeerimassa on homogeeninen musta massa, joka koostuu bitumisista sideaineista ja polymeeri-lisäaineista, joita käytetään kuumassa tilassa.

Tyypilliset käyttökohteet

- tiivistys saumojen ja halkeamien asfaltti-betonista ja betonipäällysteistä

- rautatiekiskojen risteyksen tiivistäminen maantieajoneuvoon

- laajennusliittimien asennus, sillanrakenteiden viemäröintijärjestelmät, esivalmistettujen päällystyslohkojen vedeneristys

- lasi-materiaaleilla vahvistetut kattolaitteet

- vaakasuuntaiset laajennusliittimet teollisissa kerroksissa

- liimoissa, joiden leveys on yli 40 mm, levitä mastikivilöityä kiviseosta (massasuhde mastinen: sora - 1: 3)

Tekniset tiedot

Bitumin fysikaalis-mekaaniset ominaisuudet

ehdot

Viskositeetti: tunnettu neulan läpäisyn syvyydestä, mm. Mitä suurempi syvyys, sitä alhaisempi viskositeetti.

Bitumin laajennettavuus: Indikaattori on pitkänomaisen näytteen pituus sen murtumisen aikaan, ks

Pehmenemispiste: luonnehtii bitumin soveltuvuutta käytettäväksi erilaisissa lämpötilaolosuhteissa.

Leimahduspiste: tämä on lämpötila, joka on tekninen tekijä bitumia käytettäessä.

Öljypitoumet säilytetään erikoisvarastoissa tai katon alla suojaamalla niitä auringonvalolta ja sademäärästä. Bitumimateriaali on homogeeninen massa, joka koostuu maaöljypitoisuudesta, täyteaineista ja lisäaineista. Bitumi-mastista käytetään liimaamalla ja liimaamalla valssattuja materiaaleja monikerroksisten kattojen, vedeneristys-, mastokattotietokoneiden laitteisiin.

Kateaine bitumin kuuma masten fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet

* Merkkien merkinnöissä tarkoitetaan "mastisia bitumipinnoitteita ja vedenpitävyyttä" ja numeroita - lämmönkestävyyden astetta. Brändimerkkien nimeämisessä on merkitty "mastiset bitumipinnoitteet ja vedeneristys" sekä numerot - lämmönkestävyyden aste. Rakennustyömaista ja kattojen rinteistä riippuen valitaan kuumaa bitumimastaria. Pohjois-alueille, joiden katon rinteillä on 0-2,5%, käytetään MBK-G-55 -merkkistä brändiä MBK-G-55, jonka kaltevuus on 5-10% - brändi MBK-G-75, jonka kaltevuus on 10 - 25%. Etupyörillä, joiden kaltevuuskulmat ovat 0-2,5, käytetään MBK-G-65-merkkiä, jonka kaltevuus on 2,5-10% - brändi MBK-G-85, jonka kaltevuus on 10-25% - brändi MBK-G-100, vedenpitävien kattojen laitteessa - MBK-G-55-brändi.

Bitumimastikan lajit

Kylmä bitumipitoisuus

Sitä saadaan lisäämällä lopulliseen bitumiiniseokseen orgaanisia liuottimia suhteessa (aurinkoöljy, lakka, kerosiini) ja pehmittimet sekä antiseptiset aineet. Aurinkoöljy liukenee bitumiin ja imeytyy hyvin valssatun materiaalin pohjaan. Siksi kylmän bitumimastiset liimat eivät ainoastaan ​​liitä valssattujen kateaineiden kerroksia, vaan myös liimataan kiinteästi rullatun materiaalin rainaa pohjaan. Kylmän bitumimastisilla on useita etuja kuumana: käytettävän mastikerroksen pienen paksuuden takia bitumikulutus pienenee, ei ole tarpeen poistaa pientä mineraalisuojausta valssattua materiaalia olevasta pinnasta, koska se imee mastiksi ja sillä on täyteaineen rooli ja siten lisää liiman viskositeettia kerros.

Eristysbittumikastike: Kylmämuovaus on valmistettu homogeenisesta seoksesta, joka kattaa bitumiseoksen, hienon kumirumun, pehmittimen ja antiseptisen aineosan. Mastic tuotti seuraavat merkit: MBR-65, MBR-75, MBR-90 ja MBR-100. Verrattuna kuumakattotiiliä olevaan bitumiin, kumin-bitumin eristysaineella on suurempi joustavuus, joustavuus ja pakkasenkestävyys. Esineissä se voidaan kuljettaa autodrunner, varustettu erityisiä laitteita sekoittaa mastics ja syöttää ne päällysteen paikkaan. Sitä käytetään monikerroksisiin kattoihin, valssausaineiden liimaamiseen ja liimaukseen.

Bitumi-lateksimaali

Ne valmistetaan sekoittamalla bitumi- ja lateksiemulsioita suoraan työmailla ennen niiden levittämistä pinnoitteeseen. Emulsioita sekoitetaan lämpötilassa, joka ei ole korkeampi kuin 40 ° C tavanomaisissa sekoittimissa. Valmistetaan seuraavien merkkien mastiksi: EBL-X-75: EBP-X-85; EBP-X-100. Bitumienemulsioiden valmistaminen koostuu bitumisideaineen, emulgaattorin ja stabilisaattorin valmistamisesta ja sideaineen dispergoinnista veteen emulgointiaineen ja stabilointiaineen läsnä ollessa. Bitumiemulsioita voidaan käyttää itsenäisesti alukkeisiin ja vahvistavien materiaalien kyllästämiseen. Bitumi-lateksimastoilla on hyvät fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet. Veden imeytyminen ei ole enempää kuin 5% valmistuksen jälkeen. Mastiksit kestävät yli 1 MPa: n vedenpaineita. Vedenkestävyyttä testattaessa niillä on lisääntynyt tartunta eri rakennusmateriaaleihin. Latex-emulsio antaa heille joustavuutta, joustavuutta, lämmönkestävyyttä, mutta vähentää kylmää taukoa. Kattorakenteiden ja rakennusalueiden kaltevuudesta riippuen käytetään erilaisia ​​bitumi-lateksimastoja, joiden lämmönkestävyys on 75 - 100 ° C.

Bitumi-lateksi-Kukersol-mastikat: BLK-mastoaineiden valssattuja kattoja voidaan järjestää ympäristön lämpötiloissa jopa 20 ° C: een. Kattomateriaaleja on lämmitettävä lämpimässä tilassa alle + 5 ° C: n lämpötilaan. Masten lämpötila ei saa olla alle 40 ° C. Näillä mastisilla on korkeat fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet. Näin ollen 2 mm: n paksun kerroksen vastustuskyky höyryn tunkeutumiselle on kolme kertaa suurempi kuin 4 mm: n paksuisen kerroksen ja neljän kerroksen lasi-levyn kestävän kuuman bitumin kestävyys. BLK-kerroksen läpäisevyys, jonka paksuus on 1 mm vedenpaineen vaikutuksen ollessa 0,2 MPa, on yli 30 päivää. BLK-pinnoite on säänkestävä ja biostabiili.

Bitumi-napritovaya-mastit koostumuksessaan eivät sisällä vettä, joten niitä voidaan käyttää kattopaneeleihin ja alhaisissa lämpötiloissa. Masten fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet ovat korkeat: vedenpitävä, lämmönkestävyys vähintään 100 ° C, betoniin tarttuminen ei ole alle 0,2 - 0,3 MPa.

Mastinen bitumi-kaoliini, bitumi-kalkki, kalkki-savi-bitumi: Bitumi-kaoliinin valmistamiseksi bitumi-kalkkimaali- ja kalkki-savi-bitumipastat käyttävät kalkkia tai kalkin vesiliuosta kalkin tai kalkin muodossa, savea savea taikina tai maito, bitumiset sideaineet ja vesi. Katteen vedenpitävän maton yläkerrosten mastit valmistetaan vain kalkkibittumipasteille. Lime-savi-bitumipastat eivät saa joutua kosketuksiin veden kanssa, koska se vähentää tarttuvuuden lujuutta pohjalla, vähentää gyroeristyspinnoitteen tiheyttä, mastikerroksen lujuutta, lisää kutistumista, veden läpäisevyyttä, turvotusta. Tässä suhteessa tahnaa käytetään vain sisäpinnoille, jotka muodostavat vesitiiviin maton, höyrysulun ja lujittavien tyynyjen liittämisen.

Tartamuovi: valmistettu terva-aineesta, joka koostuu kivihiilitervapohjan seoksesta antraseeniöljyllä ja täyteaineilla. Ne tuottavat kolmea tuotemerkkiä: MDK-G-50, MDK-G-60, MDK-G-70, jonka lämmönkestävyys on 50-70 ° C ja joustavuus, joka vastaa rypytettyä valssattua materiaalia olevan näytteen, joka on 1 mm. Koeputkessa, jonka lämpötila on 18 ± 2 ° C, ei pitäisi esiintyä halkeamia. Tartamateriaalia käytetään tar-aineen liimaamiseen ja liimaukseen kateiden ja vedeneristysten aikana. Lisäksi tervamastetta voidaan käyttää suojaavana kerroksena kattoluukutuksen kattorakenteille, kattorakenteille karstaamalla ja kattorakenteilla. Kuumaa tervamastia ennen käyttöä lämmitetään 130 - 150 ° C: een, koska kuumennettaessa ne levittävät helposti tasaiselle pinnalle, jonka paksuus on enintään 2 mm.

Kattorakenteiden fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet kuumina

Kuinka monta litraa bitumi-kalkkia 1 kilogrammassa?

Käyttäjien ja foorumin asiantuntijoiden vastaukset kysymykseen: Kuinka monta litraa bitumi-mastia 1 kilogrammassa?

yhden litran paino

Yhdessä kilogrammassa noin 0,96 litraa bitumimuovia.

Bituminousmastia pidetään yleisimmin mastista....

kuinka monta litraa bitumi-kalkkia 1 kilogrammassa

Kylmävalssatun bitumimastikan laadun kriteeri voi olla tiettyä tiheyttä osoittava indikaattori - painon ja tilavuuden välinen suhde, jonka on oltava pienempi kuin yksi - toisin sanoen Mastics kevyempi kuin vesi ja ei pitäisi uppoutua. Korkealaatuisen bitumimastin valmistustekniikka johtaa niiden vuotamiseen metallisäiliöihin kuumamuodossa lämmönkestävyyden (t-pehmennys) lämpötilassa - yleensä 80-100 * C. Esimerkiksi standardi 20 litraa. ämpäri täytetään 20 litralla Primeria t = 80 ° C: ssa, joka on käyttövalmis. Samalla se painaa 16 kg. Jäähdytetään ympäristön lämpötilaan, sen tilavuus pienenee 18-19 litraan, mutta paino on edelleen 16 kg, koska tiheys

0.85. Bitumipolymeerissa "tuoreina" mastit, 20 litraa, painavat 18-18,5 kg (jäähdytetään, "puristetaan"

19 litraa, tiheys 0,95). Siksi, kun yrität myydä 20 litran mastikauhan, jossa 20 - 22 kg painoa, niin voimakkaasti voidaan sanoa, että tämä on klassinen heikkolaatuinen "bitumi-puhuja", joka on bitumimateriaalin peitossa.

Bitumien öljytie merkit BND-60/90, BND 90/130, luokka I. Kuinka paljon 1 litra painaa?

BITUMENI JA BITUMINO-POLYMER HOT MASTICS

Katon ja vedenpitävät materiaalit

Eristysmateriaalit

Rakennus- ja viimeistelymateriaalit

Katon ja vedeneristystyöt

Tuotantolaitteet

yhtiö

Artikkelit

Bitumiset ja bitumipolymeeriset kuuma mastit

Bitumiset kattoraketit (GOST 2889-80) ovat homogeeninen massa, joka koostuu bitumisesta sideaineesta ja täyteaineesta sekä antisepti- oiden ja rikkaruohomyrkkyjen lisäaineista. Seitsemännen ryhmän asbesti, hienoksi jauhettu talkki tai talcomagnesiitti, kalkkikivi, dolomiitti, tripoli tai liitu voi olla täyteaine mastiksessa. Täyteaineiden laskeutumiskapasiteetin vähentämiseksi bitumiseen sideaineeseen lisätään pinta-aktiivisia aineita - anionisia tai kationisia (synteettisiä rasvahappoja). Natriumsilikofluoridia käytetään antiseptisenä lisäaineena. Mastic tuotti seuraavat brändit: MBK-G-55, MBK-G-65, MBK-G-75, MBK-G-85 ja MBK-G-100 (taulukot 1, 2). Masten laatuluokkien symboli koostuu nimestä - "kuuma bitumipitoisuus" ja numero, joka osoittaa sen lämmönkestävyyden.

Taulukko 1. Kuumasta bitumipinnoitteisesta maston mekaaniset parametrit

Taulukko 2. Pehmenemislämpötila ja epäpuhtaudet bitumisista sideaineista mastisten valmistamiseksi

Taulukko 3. Täyteaineen fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet mastisten valmistamiseksi

Mastikaali on tarkoitettu valssattujen kattojen laitteistoon ja myös massiivilasiin, jotka on vahvistettu lasimateriaaleilla. Pienillä työmäärillä rakennustyömailla valmistetaan bitumimastista. Kuuman muovin puute on korkea lämpötila (noin 160 ° C), mikä vaikeuttaa työtä, vaatii erityisten turvallisuusmääräysten noudattamista. Työpaikalle mastilla tuodaan erikoisvarusteita tai sähkövetureita, joissa sitä voidaan lämmittää.

Izol-mastinen materiaali (TU 21-27-37-89) on monikomponenttinen homogeeninen massa, joka koostuu kumisideaine sideaineesta (saatu vulkanoidun kumin tai sen regeneroituneen ja petroolipitoisuuden termomekaanisella käsittelyllä), täyteaine, pehmitin ja antiseptinen aine. Mastic tuotti kaksi laatua: MRB-G-T15 ja MRB-X-T15.

Taulukko 4. Mastiksin fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet

Eristysmastit on suunniteltu maalaamaan ja päällystämään rakennusrakenteiden vedeneristys ja valssattujen materiaalien liimaus (isola, brisol, stekloizola). Mastiksin valmistuksessa käytetty murskattu kumi, bitumi, hiiliöljy, asbesti, mäntyhartsi, bensiini. Kylmämuovattua isolaattia käytetään ilman edeltävää lämmitystä. Kuumaa mastia ennen käyttöä kuumennetaan 200 ° C: een erikoiskattiloissa 4 tuntia sekoittaen jatkuvasti. Esilämmitettyä muovia tulee käyttää 1. 2 h.

Bitumi-butyylikumi kuumakastinen (TU 21-27-40-83) on monikomponentti homogeeninen massa, joka koostuu öljypitoisuudesta, butyylikumista, täyteaineesta (talkki tai talcomagnesiitti) ja pehmittimestä. Lämmönkestävyydestä ja pehmittimen läsnäolosta riippuen bitumi-butyylikumit on jaettu seuraaviin tuotemerkkeihin (taulukko 5):

 • MBBG-70 - ei-tiivistetty;
 • MBBP-65 (Lilo 1) ja MBBP-80 (Lilo 2) ovat pehmitetyt.

Mastinen MBBG-70 on suunniteltu rakennusrakenteiden mastisten, rullakattojen ja vedeneristysten korjaamiseen. Mastinen MBBP-80 on suunniteltu asennus- ja korjaustöihin mastattujen ja valssattujen kattojen, rakennusrakenteiden vedenpitävyyden, valssautuneiden materiaalien liimaukseen ja eristyksissä paikoissa, saumoissa ja nivelissä.

Bitumimateriaalin tyypit ja tekniset ominaisuudet. Aluke on bitumipitoista

Bitumi-mastilla on välttämätön materiaali kattojen, seinien, perustusten ja muiden rakenteiden ja pintojen vedeneristämiseen. Tämä on alustava vaihe ennen katon eristystä. Materiaalin valinnassa on otettava huomioon bitumin masten tekniset ominaisuudet ja sen ulkonäkö: polymeeri, kumi-bitumi, kumi tai muut.

Artikkelin sisältö bitumivalojen tyypeistä ja teknisistä ominaisuuksista

Mastiset bitumin tekniset tiedot

Materiaalin tekniset ominaisuudet vaikuttavat bitumimateriaalin käyttöön. Nämä parametrit ovat: ehdollinen lujuus, tarttuvuus, taipuisa venymä, veden absorptio, viskositeetti, höyryn läpäisevyys, kosteuden suojaus jne. Tarkastellaan tämäntyyppisten bitumimastujen teknisiä ominaisuuksia:

On kylmää ja kuumaa bitumimastaria.

Mastiset bitumin eritelmät, vertaileva taulukko:

Bitumipolymeerimassa

Bitumipolymeerinen kylmämateriaali valmistetaan lateksiin modifioidun bitumin vesipitoisen emulsion perusteella. Käytetään sisä- ja ulkotilojen vedenpitävyyteen osana orgaanisia liuottimia.

Kuivauksen aikana mastikuidut muodostavat vedenpitävän muovin, höyrysulkukalvon, jolla on korkea kiinnittyminen puuhun, betoniin, teräkseen, tiiliin ja muihin alustoihin. Ei menetä ominaisuuksia lämpötiloissa -40... + 100 ° C.

Mabis-bitumimateriaali

1. Ulkoinen vedeneristys:

 • rakennusten vedenpitävyys;
 • betonisubstraattien pohjustus (pohjamaalaus) ennen kattotiilien rakentamista;
 • liimaamalla polystyreenivaahtoa;
 • parvekkeiden ja perustusten vedeneristys.

2. Sisäinen vedeneristys:

 • vedenpitävät vesijohtolaitteistot;
 • vedenpitävä kipsilevy, esimerkiksi kun seinät tasoitetaan kipsilevyllä;
 • vedenpitävät autotallit, rakennusten betonirakenteet, kellarit ja muut ulkoiset rakenteet.

Yhdessä kerroksessa levitetty bitumipolymeerimasto, joka riippuu ympäristön lämpötilasta ja kosteudesta, kuivuu 6 - 48 tunnissa. Lämpötilan lasku ja kosteuden lisääntyminen kasvaa bitumipolymeerimassan kuivumisaikaa.

Mastinen bitumiinipolymeerin hinta

Bitumipolymeerisen kylmäsäiliön (MBP-X) hinta - 1200 ruplaa pakkausta kohti 18 kg. Kun irtotavarana tilauksia, hinta on laskenut.

Mastikumi bitumipitoinen

Kylmällä levitetyllä kumi-bitumimassalla valmistetaan hapettuneita öljytumpuja, mineraalitäyteaineita, hienorakeista kumia, liuotinta ja synteettistä kumia.

Kumi-bitumimateriaalin tarkoitus:

 • katon vedenpitävyys, uusien rulla- ja mastokattojen korjaus ja asennus bitumisista materiaaleista;
 • liimaamalla vedenpitävät kateaineet;
 • tiivistämisvaiheet, nivelet, kavennukset;
 • talon sokean alueen vedenpitävyys;
 • korin korroosionkestävä pinnoite autokorin (kumi bitumi mastinen + autojen) ja muiden vedenpitävien töiden.

Mastic-kumitumpu, hinta ja kulutus

bitumimastin käyttö

Kumimateriaalimateriaali (MBR-X) on suhteellisen halpa. Kumi-bitumimateriaalin hinta alkaa 830 rupelista pakkausta kohden 17 kg - (45-50 ruplaa / kg). Kumi-bitumimateriaalin kulutus neliömetriä kohden riippuu huokoisuudesta ja pohjarakenteen vedenpitävyydestä. Keskimääräinen kulutus kerrosta kohden on 0,8-1 l / m2.

Bituminen kumimassa

Bitumivalumuotia (BKM) käytetään kuitulevyn, lastulevyn, parketin, vanerin, linoleumin ja kateaineiden liimaamiseen. Sopii putkien, betoni-, metalli- ja puurakenteiden korroosiosuojaukseen.

Bitumainen kumimassa on kylmän sovelluksen materiaali. Mukana ovat synteettiset kumit, bitumit, liuottimet ja täyteaineet. Se on joustava, jolla on korkea tarttuvuusominaisuudet ja pitkä käyttöikä.

Bitumikumituotteiden nimittäminen:

 • vedenpitävät kellarit, perustukset, betoni, teräsbetoni ja metalliset alustat;
 • katon vedeneristys ja valssattujen materiaalien liimaus;
 • tiivistämisvaiheet ja nivelet;
 • ajoradan korjaus.

Bituminen kumimassa, hinta

Bitumainen kumimassa (BKM) on halvempi seos. Bitumikumituotteiden hinta - 850 ruplaa pakkaukseltaan 16 kg.

Mastinen bitumipitoinen MB-50, tekniset ominaisuudet

Mastinen bitumipitoisuus ja öljy MB-50 pakkasenkestävät käytetään perustusten, lattian, kellareiden, seinien, säiliöiden, betonirakenteiden, tiilimuurien ja muiden pintojen vedeneristämiseen. Ennen käyttöä se laimennetaan valkoisella alkoholilla, bensiinillä tai liuottimella. Bitumimastarin kulutus MB-50 -1-1,5 kg / m2.