Sementti ja sen tiheys

Tällainen ominaisuus sementtitiheydellä on sovellettu arvo ja on informatiivinen indikaattori sideainekomponentin laadusta sekä rakennettujen rakenteiden lujuudesta ja luotettavuudesta. Tämä rakennusmateriaali koostuu aineen hiukkasista, joiden väli on täynnä ilmaa. Viimeksi mainitun määrä ei välttämättä ole sama. On kaksi tiheysparametria: irtotavarana ja totta.

Tiheysvaikutukset

Tilavuustiheys, toisin kuin todellinen, on vaihteleva ja vaihtelee 1100-1600 kg / m3. Tämän indikaattorin vaihtelu riippuu:

 • tuotemerkin. Esimerkiksi M500: n tiheys on suurempi kuin sementti M400;
 • käytetyn tuotantotekniikan avulla - aineen hiukkasilla voi olla erilainen fraktio, joka vaikuttaa niiden välisen ilmatilan suuruuteen;
 • kemiallinen koostumus - M400: n tiheys on erilainen kuin alumiinioksidi, hydrofobinen, pehmitetyt;
 • varastointiolosuhteet - siilossa oleva sementti säilyttää täysin parametrit;
 • "tuoreuden" asteet - juuri tuotettu tuote kertyneen staattisen varauksen ansiosta on enemmän rakeita rakeiden välillä. Siten tuoreen sementin tiheys on aina pienempi kuin tiivistetty.

Suosittelemme tutustumaan tämän artikkelin sementtiseosten M500 ominaisuuksiin.

Laskelmissa käytetään keskimääräistä irtotiheyttä, joka on 1300 kg / m3. Mutta joskus rakennustyön aikana on tärkeää määrittää betonisekoituksen täyteaineen täsmällinen määrä. Tähän käytetään todellista sementtitiheyttä kg / m3. Tämä parametri on vakio tietylle brändille, vastaavasti PC-400: n ja PC-500: n paino on erilainen.

Se on suurin, eikä sementin todellinen tiheys, joka vaikuttaa betonin lujuusominaisuuksiin, eli mitä korkeampi se on, sitä paremmat ovat kaikki tyhjät aukot, tuotteen huokoisuus vähenee.

Portlandsementillä on korkeimmat painoindikaattorit, koska niissä ei ole lisäaineita. Alhainen - kuona Portland-sementillä ja noin 2900 kg / m3. Tämä materiaali on edullisempi, koska se mahdollistaa suuremman koon omaavien betonituotteiden samankaltaisuuden kuin muiden sementtityyppien. Mutta niissä tapauksissa, joissa lujuusvaatimukset tulevat ensimmäiseen paikkaan, on käytettävä luokan tuotetta, joka ei ole pienempi kuin PC-500 tai PC-400.

Taulukossa on esitetty Portland-sementin ja muiden lajeja, joiden ominaispaino on alhaisempi:

M400-sementtitiheys

Aineiden tiheys vastaa niiden yksikkömääriä. Sementin todellinen tiheys (kg / m 3) tiheimmässä tilassa, ilman tyhjiötä, ilman ja huokoset on noin 3000-3200 kg / m 3. On otettava huomioon "aineen bulkkitiheyden" käsite, kun aineen massa jauhe ja massa ovat suhteettoman löyhässä tilassa.

Kuinka selvittää sementin m400 tiheys pussiin

Jos sementin tiheys irtotavarana on noin 1100 kg / m 3 ja tiheämpänä 1500-1600 kg / m 3, laskennan keskiarvo on 1300 kg / m 3. Näin ollen voidaan laskea, että 50 kg: n pussissa on noin 0,038 m 3. Tämä otetaan huomioon kuljetuksen aikana, kun kunkin sementtipussin tilavuus on keskinkertainen.

Mikä on sementin tiheys m400 kg / m3

Suosittu sementin brändin m-400 tiheys on 1200 kg / m 3. Tietäen pussin painon, voit määrittää sen äänenvoimakkuuden. Joten, jos paino on 50 kg sementin m400 kuutiossa, jonka tiheys on 1200 kg / m 3 - 24 pussia.

Opi sementin m400 D20 tiheys

Korkealaatuinen sementti, joka vastaa merkkiä M400 D20 ja valmistettu GOST 31108-2003 mukaisesti, on irtotiheys 1510 kg / m³. Se näyttää pidemmän asetusajan ja kohtalaisen lämpöä vapautumisen hydratoinnin aikana. Tätä tuotemerkkiä käytetään aktiivisesti laastareiden ja betonien valmistukseen.

Sementin tiheys ja sen muut ominaisuudet

Kaikki sementtiseoksen käyttöön liittyvät rakennustyöt. Sitä käytetään sideaineena sementin ja betoniratkaisujen koostumuksessa. Sementin tiheys vaikuttaa rakennusten rakenteiden lujuuteen ja käyttöikään. Tämä parametri vaihtelee ajan mukaan useiden tekijöiden mukaan. Harkitse suosittuja 400th ja 500th Portland sementtiä. Katsokaamme, mitä sementtilaastin irtotiheys on ja mistä se riippuu.

Sementtimerkki M 400

Sementin M400 ja M500 kuvaus ja soveltaminen

Suosittu rakennusmateriaali on mineraalinen aine, jolla on ohut koostumus. Kun vesi on kosketuksissa, se muuttuu muovimassaksi, joka sitten kovettuu. Portland-sementti valmistetaan erikoislaitteilla jauhamalla klinkkeriä, johon lisätään kipsiä. Suosituimpia materiaaleja on merkitty M400 ja M500. Niillä on omat ominaispiirteensä, joista yksi on kuivan sementin tiheys.

Sementtiformulaatioista, joiden merkintä alkaa indeksillä 200 ja päättyy nimikkeellä 700, seuraavat tuotemerkit ovat eniten kysyttyjä:

 • M400. Sitä käytetään laajasti yksityis- ja teollisuusrakentamisessa, koska sen suorituskyky on parantunut. Turvallisuustekijä, lämpötilanvaihtelut ja kosteudenkestävyys mahdollistavat sen käytön eri kohteiden rakentamisessa;
 • M500. Se on lisännyt lujuusominaisuuksia, minkä vuoksi vastuullisten rakennusten rakenteiden kestävyys ja vakaus varmistetaan. 500. Portland-sementti vaatii esineiden jälleenrakentamista, teiden rakentamista, rakennusten perustamista.

Sementtijauhe valmistajalla on pakattu pusseihin tai toimitettu irtotavarana sementtimurskeille.

Koostumus ja merkinnät

Aineisto koostuu seuraavista ainesosista:

 • murskattua savea ja tavallista kalkkikiveä, jotka altistuvat korkean lämpötilan paahdolle lämpötilassa noin puolitoista tuhannesta celsiusastetta;
 • kipsijauhe - sen käyttöönotto varmistaa sementtihiukkasten yhdenmukaisuuden, jonka koko on 100 mikronia;
 • erityiset lisäaineet, joiden käyttöönotto parantaa suorituskykyominaisuuksia - pakkasenkestävyys, kosteudenkestävyys ja elastisuus.

Nykyisen tilastandardin vaatimusten mukaan Portland-sementti on merkitty aakkosnumeerisella nimityksellä, joka sisältää seuraavat tiedot:

 • koostumuksen tyyppi, merkitty kirjaimella M tai kirjaimet П PC ', BC' tai SCW, jotka vastaavat Portland-sementtiä, valkoista sementtiä tai kuonaa Portland-sementtiä;
 • sen suurimman sallitun kuorman arvo neliösenttimetrillä, jolla materiaali säilyttää eheyden. Näin ollen M500-nimisellä sideaineella voidaan kestää 500 kg / cm2;
 • läsnäolo sementtiseosaineiden lisäaineissa ja niiden prosenttiosuus. Jos lisäaineita lisätään, kirjaimella D on läsnä numero, joka ilmaisee niiden prosenttiosuuden, esimerkiksi M500D20;
 • mahdollisuus nopeuttaa kovettumista. Nopeasti kovetettavien seosten aakkosnumeerisessa nimityksessä on pääkirje B, esimerkiksi nopeasti kovettuva yhdiste M400 D20B.

Eurooppalaisten vaatimusten mukaisesti kehitetyn uuden standardin mukaan rakennusmateriaalit on merkitty symbolilla CEM.

Tekniset tiedot ja ominaisuudet

Materiaalin pääominaisuudet:

 • vahvuus. Tämä parametri ilmaisee materiaalin kyvyn säilyttää eheys puristuskuormien vaikutuksen alaisena. Portland-sementti M500, joka ei romahtaa 500 kg / cm2 kuormituksen vaikutuksesta, ylittää neljän sadasosan voimakkuuden, joka kestää 100 kg: n kuormitusta;
 • asetusnopeus. Oikein valmistettu seos, joka perustuu sementtiin positiivisessa lämpötilassa, kiinteytyy 2-3 tuntia laskoksen jälkeen. Keväällä ja syksyllä kosteus kestää kauemmin, kestää jopa 12 tuntia. Jos lämpötila on lähellä nollaa, asetus voi kestää päivän;
 • pakkasvaste. Sementtilaastilla on korkea vastustuskyky alhaisten lämpötilojen vaikutuksille. Se toistuvasti pystyy syväjäädyttää ja sulattaa sitten lujuusominaisuuksien säilymisellä. Muokkaajien lisääminen lisää koostumuksen pakkasvastusta;
 • sementtitiheys (kg / m 3) on irtotavarana. Parametri ilmaisee yhden kuutiometrin jauhemaisen aineen painon. Keskimääräinen luku on 1300 kiloa kuutiometriä kohden. Äskettäin tuotettu materiaali on vähäisin merkitys. Varastoinnin aikana jauhe puristetaan ja sementtitiheys kg / m 3 kasvaa.

Sementtikoostumuksella on myös seuraavat ominaisuudet:

 • korroosionkestävyys. Sementtipohjaiset laastit eivät aiheuta ristikkovirheitä;
 • kyky imeä kosteutta. Veden imeytymisen voimakkuus eri laatuluokissa on erilainen;
 • murto-osa. Jauhatusteknologian määrittämä seos, jota ohjataan seulomalla seulan läpi;
 • käyttöaika. Sideaineen säilyvyyteen vaikuttavat kosteuspitoisuus ja säilytysolosuhteet.
Portland-sementti M500 ja M400

Erilaisia ​​sementtiyhdisteitä eroavat supistavissa ominaisuuksissa. Sääntelyasiakirjan määräyksissä säännellään rakennusmateriaalien pääominaisuuksia ja ominaisuuksia.

Vahvuudet ja heikkoudet

Portland-sementtimerkkiä M300, M400 ja M500 käytetään ratkaisemaan monenlaisia ​​tehtäviä rakennusteollisuudessa monien etujen ansiosta:

 • universaalisuus. Voit käyttää materiaalia pohjarakenteiden, viimeistelyn, muurien rakentamiseen sekä betonituotteiden valmistukseen;
 • halpuuden. Edullisen sitovan aineen käyttö voi merkittävästi vähentää rakennusyritysten arvioitua kustannustasoa;
 • laadun. Sementtikoostumus, joka ei vaadi ainesosien annostusta, ei salli kiinteytetyn matriisin halkeilua.

Neljättäkymmentä Portland-sementtiä koskeva haitta - vähäiset lujuusominaisuudet. Materiaali ei koske korkeiden esineiden ja kriittisten rakenteiden rakentamista. Sementin kg / m3 m400 tiheys vaikuttaa lujuusominaisuuksiin.

Portland-sementin irtotiheys

Pehmeä materiaali on mikroskooppisia hiukkasia. Ilman sisältämien sulkien määrä voi olla puolet Portland-sementin kokonaismäärästä. Kuljetuksen ja pitkäaikaisen varastoinnin aikana sementin M500 irtotiheys sekä sementin M400 tiheys muuttuvat. Tämä ominaisuus ilmaisee jauhemaisen rakennusmateriaalin osuuden löystyneessä tilassa.

Portlentiumin massatiheyden määrittäminen

Monista tekijöistä riippuen sementin bulkkitiheys vaihtelee:

 • juuri valmistetulle sideaineelle on 1,1-1,2 tonnia kuutiometriä kohti materiaalia;
 • Rakennusmateriaalin paino on kuljetuksen tai varastoinnin seurauksena 1,5-1,6 tonnia kuutiometriä kohden.

Sameiden ja vastaavasti raskaampien materiaalien muutokset.

Mikä vaikuttaa sementin M500 tiheyteen

Sementin M500 (kg / m 3) tiheys ja Portland-sementin osuus neljän sadan tavaramerkin mukaan vähitellen muuttuvat.

Mieti, mikä vaikuttaa erityispainon muutokseen:

 • pitkä varastointi varastossa. Irtomateriaalin kuutiometrin massa kasvaa lisääntyneen kosteuden sekä tehokkaan ilmanvaihdon puuttuessa;
 • valmistuspäivä. Tuoretta jauhettua sementtijauhetta on pienempi irtotiheys ja kuljetuksen aikana tiivistetään kasvavalla massalla.

Lisäksi seuraavat seikat vaikuttavat sementtiseosten osuuteen:

 • teknologiaominaisuuksia. Fraktiosta jauhamisen asteesta riippuen ominaispaino vaihtelee, jonka laskettu arvo on 1,3 t / m 3;
 • kemiallinen koostumus. Portland-sementin M500 tiheys on erilainen verrattuna hydrofobiseen, alumiinioksidisementtiin tai muovattuun seokseen;
 • brändin rakennusmateriaalia. Hiukkasten koko eri sementtiseoksissa on erilainen, mikä vaikuttaa ominaispainoon.
Sementin M500 tekniset ominaisuudet

Erityisen painovoiman kasvaessa sementtiseoksen suorituskykyominaisuudet heikkenevät.

Kuinka tarkistaa sementin M400 irtotiheys

Voit itse tarkistaa materiaalin tiheyden ja vertailla sitä keskimääräisellä arvolla 1,3 t / m 3.

menettely:

 1. Ota astia, jonka tilavuus on 1 l.
 2. Punnitse se vaa'alla.
 3. Kaada Portland-sementti suppilon läpi.
 4. Määritä kokonaispaino.
 5. Vähennä mittaussylinterin massa.

Jäljellä on jälleen laskea tulokseksi saatu arvo yhden kuutiometrin tilavuuteen. Vertaamalla tiheyden vakioarvoon voit tehdä johtopäätöksen kesto- ja varastointiolosuhteista.

Portlandin sementin käyttöalueet

Portland-sementtilaatuja M400 ja M500 käytetään teollisissa, tie- ja asuntorakentamisessa eri tarkoituksiin:

 • betonituotteiden valmistus;
 • rakennusten säätiöt;
 • rakennetut seinät;
 • viimeistelytoiminnan tuotanto;
 • suorittaa levitys;
 • jalkakäytävien järjestely;
 • päällystyslautojen tuotanto.

Rakennusmateriaalien ominaisuudet antavat rakenteille lujuuden ja kestävyyden.

johtopäätös

Sementtikoostumuksen ominaispaino on tärkeä parametri, joka vaikuttaa lujuusominaisuuksiin, toiminnan kestoon sekä laajuuteen. Tarvittaessa on helppo tarkistaa indikaattorin arvo itsenäisesti. Se riippuu rakennusten rakenteesta. Kun olet hankkinut rakennusmateriaaleja, sinun on kiinnitettävä huomiota valmistuspäivään sekä varastointiolosuhteisiin.

Sementtitiheys

Tällainen ominaisuus sementtitiheydellä on varsin informatiivinen tieto tästä rakennusmateriaalista, jonka avulla voimme arvioida tulevan laastin luotettavuutta sekä sen vahvuutta.

Eri sementtityyppien välinen ero voi vaihdella huomattavasti, mikä edellyttää, että rakentajat valitsevat oikean materiaalin ja sopivat laskelmat. Ensinnäkin sementin tiheys vaikuttaa rakennusten seosten valmistuksen osuuksien koostumukseen rakennusten ja rakenteiden pystyttämiseen.

ominaisuus

Tällainen rakennusmateriaali, kuten sementti, materiaalit tutkijat viittaavat keinotekoisiin epäorgaanisiin sideaineisiin. Nestemäisten materiaalien kanssa se pystyy muodostamaan massan, jolla on plastisuus, kyky kovettaa ja muodostaa kiven kaltainen runko.

Useimmiten sementtiä käytetään betonin valmistukseen ja erilaisiin rakennustöiden ratkaisuihin. On olemassa monia erilaisia ​​tämän materiaalin erilaisia ​​ominaisuuksia, sovelluksia sekä fyysisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia.

Sementin kaava on melko monimutkainen, koska tämän aineen kemikaali on monikomponentti ja monimutkainen. Useimmissa tapauksissa materiaali koostuu seuraavista aineista:

 • CaO (kalsiumoksidi) - 67 prosenttia;
 • Si02 (piidioksidi) - 22 prosenttia;
 • Al2O3 (alumiinioksidi) - 5 prosenttia;
 • Fe2O3 (rautaoksidi) - 3 prosenttia;
 • muut osat - 3 prosenttia.

Komponenttien luettelon perusteella voimme päätellä, että sementin kemiallinen kaava on suuri ja melko sekava. Tämän koostumuksen ansiosta materiaali erottuu melkoisilla hyödyllisillä ominaisuuksilla.

Niitä voidaan arvioida tietyillä ominaisuuksilla, joista tärkeimpiä asiantuntijat viittaavat seuraaviin:

 • sementin irtotiheys;
 • sementin ominaispaino;
 • lujuusindikaattorit;
 • asetusaika ja kovettuminen;
 • ominaispaino;
 • alhainen lämpötila;
 • hionta hienous;
 • materiaalien kulutus;
 • korroosionkestävyys jne.

Aineiston edellä mainitut ominaisuudet ovat varsin tärkeitä. Edellytyksistä riippuen ne voivat vaihdella hieman, mikä edellyttää tarkkaa lähestymistapaa laskelmiin. Ensimmäiset kaksi indikaattoria voivat merkittävästi vaikuttaa sementin määrän määrittämiseen tiettyjen esineiden rakentamiseksi.

Yleensä sitovan aineen tiheys vaihtelee 3 000 - 3 200 kg / m3. Mutta tämä on vain keskimääräisiä tietoja, jotka voivat vaihdella monien tekijöiden mukaan.

Bulk and specific

Bulkkitiheys on erityispiirre kaikista irtokaasumateriaaleista, mukaan lukien kuiva sementti. Tämä indikaattori voidaan määrittää useilla mittayksiköillä, mutta useimmiten rakentajat ja aineistotutkijat esittävät sitä kilogrammoina kuutiometriä kohti (kg / m3).

Sementin spesifinen tiheys on indikaattori, joka kuvaa materiaalin painon ja sen tilavuuden suhdetta. Yksiköt pysyvät samalla tasolla kuin irtotiheys - kg / m3.

Tämän indikaattorin vaihtoehtoinen nimi on aineen ominaispaino. Tämä sementin ominaisuus voi vaihdella monista tekijöistä riippuen, mutta rakennuttajat ja materiaalit tutkijat ovat määrittäneet likimääräiset arvot kullekin materiaalityypille normaalitilassa.

Yleensä tämän materiaalin eri ryhmiin tunnetaan sementin massa ja spesifinen tiheys:

 • Portland-sementti;
 • kuona-luokka;
 • potsollanovogo-luokka.

Alumiinisementti on nopeasti vaikuttava hydraulinen sideaine. Tämän materiaalin seos on valittu erityiseksi, koska sen on oltava runsaasti alumiinioksidia. Tämän komponentin lisäksi tässä sementissä on myös riittävä määrä erilaisia ​​epäpuhtauksia.

Ne mahdollistavat jonkin indikaattorin ja materiaalin käyttöominaisuuksien lisäämisen. Tällä hetkellä on olemassa useita erilaisia ​​sementtityyppejä: GTs-40, GTs-50 ja GTs-60. Ensinnäkin niiden ero on se, että ne kovettuvat eri aikoina.

Niiden irtotiheys on suunnilleen välillä 950 ja 1150 kilogrammaa kuutiometriä kohden. Tämän tyyppisen materiaalin todellinen (ts. Spesifinen) tiheys on kaksi kertaa niin suuri: 3 000 - 3 100 kilogrammaa kuutiometriä kohden.

Portland-sementti koskee myös hydraulisia sideaineita. Se tuotetaan useiden osien hiomalla. Näihin kuuluvat klinkkeri, kipsi ja erilaiset lisäaineet.

Tämän materiaalin kemiallisista yhdisteistä hallitsevat merkittävästi kalsiumsilikaatteja, joiden määrä ylittää 80 prosenttia riippuen valmistajasta. Tällaista sementtiä käytetään useimmiten rakentamisessa eri puolilla maailmaa.

Tämä johtuu erinomaisista suorituskyky- ja suorituskykyominaisuuksista. Sementtilaatujen M400 ja M500 irtotiheys on 1100-1300 kg / m3.

Erityisen indikaattorin osalta se on jonkin verran enemmän kuin alumiinioksidimateriaalit: 3 100-3 200 kg / m3.

Sementin M200 tiheys on jonkin verran alhaisempi kuin toimitettu tieto, koska sillä on pienempi määrä erilaisia ​​lisäaineita ja epäpuhtauksia. Näin ollen tämän materiaalin soveltamisala on rajoitetumpi, koska tämä indikaattori vaikuttaa moniin sementin ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin.

Kuonan sementtejä erottaa se, että niiden lisäaineet ovat aktiivisia mineraalisia aineita granuloidun masuunikuonan muodossa. Koska materiaalin näillä komponenteilla on kyky itsenäisesti kovettua, tämän tyyppinen sideaine saadaan laadullisemmalta kuin sen pozollan-analogit.

Sementti on rakeinen aine, joka on hyvin yleistä erilaisissa rakennus- ja korjaustyypeissä. Tässä opit, mitä se koostuu.

Tällä hetkellä silikoni-kipsiä pidetään erittäin suosittuna, jota käytetään viimeistelemään rakennusten julkisivu. Tässä on kyse sen eri tyypeistä ja ominaisuuksista.

Kuiva lattialaatto ei ole vain suunniteltu tasoittamaan lattiaa, vaan myös vahva. Napsauttamalla linkkiä tutustutaan sen ominaisuuksiin.

Lisäksi tällaisten sementtien tuotanto on masuunituotteiden oikeaa hyödyntämistä, joita käytetään raudan sulattamiseen malmista. Tämän tyyppisiä materiaaleja on kolme tuotemerkkiä: M300, M400 ja M500. Niillä on yksilölliset ominaisuudet ja sovellusominaisuudet.

Sementin M300, M400 ja M500 irtotiheys on alueella 1100-1250 kg / kuutiometri. Tämä sulfaattikuonemateriaaliin liittyvä indikaattori on hieman alhaisempi: 1000-100 kg / kuutiometri.

Kuonan spesifinen tiheys Portland-sementti on 2900-3000 kiloa kuutiometriä kohden, kun taas sulfaatti-kuona-aine on 2800-2900 kiloa kuutiometriä kohden.

Pozgolanin sementti alkoi tuottaa pitkään. Nämä materiaalit ovat yksi vanhimmista sideaineista, koska ensimmäistä kertaa vulkaanisen kiven, puzollanin, ainetta käytettiin muinaisessa Roomassa. Tällainen materiaali eroaa korroosionkestävillä ominaisuuksilla.

Pozsollan-sementin tiheys löyhässä tilassa on välillä 800-1000 kg / kuutiometri. Jos tämä materiaali tiivistetään, tämä indikaattori kasvaa hieman - 1 200-1 600 kilogrammaa kuutiometriä kohden.

Pozsolannogo-sideaineen ominaispainon osalta se ei ylitä lukuja 2700-2900 kilogrammaa kuutiometriä kohden.

Lisätietoja sementin tiheyden määrittämisestä on videossa:

tekijät

Sementin irtotiheys eroaa merkittävästi todellisesta, sillä se on määrä, joka voi muuttua. Se on useimmiten alueella 1100-1600 kiloa kuutiometriä kohti.

On olemassa erityinen luettelo eri tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa materiaaliin muuttamalla sementin irtotiheyttä.

Näitä ovat:

 1. Merkki materiaalista. Uskotaan, että mikä tahansa alemman laatuluokan sementti on vastaavasti alempi tiheys. Siksi tämä materiaalin M200 indikaattori on pienempi kuin M400: ssa.
 2. On tärkeää kiinnittää huomiota tähän tekijään, koska sementtimerkki on käytännössä ensimmäinen asia, jota henkilö kiinnittää huomiota ostaessaan tätä tuotetta.
 3. Tuotantoteknologia. Sementin valmistuksesta riippuen sillä voi olla erilaisia ​​fraktioita, jotka eroavat ensisijaisesti partikkelihalkaisijasta. Tämä vuorostaan ​​vaikuttaa suuresti siihen, mitä ilmatiloja on niiden välillä.
 4. Jos sementtihiukkaset ovat kooltaan suuria, myös aukot ovat melko suuret. Mitä hienompaa hionta, sitä vähemmän ilmatila pysyy valmiissa materiaalissa.
 1. Kemiallinen koostumus Jos materiaaliin lisätään tiettyjä pehmittimiä, lisäaineita, alumiinioksidia tai muita aineita, sen tilavuus voi hieman muuttua. Tämä johtuu siitä, että näiden osien koko eroaa itse sementin hiukkasten koosta.
 2. Tämän seurauksena ne voivat sekä lisätä ilmatilaa että miehittää sen, koska ne ovat melko pieniä.
 1. Varastointiolosuhteet Joissakin ympäristöissä materiaali voi nopeasti saada tai menettää tekniset ominaisuudet. Esimerkiksi silloilla pitkään kestävä sementti ei välttämättä muuta tiheyttä, toisin kuin avoimessa tilassa oleva materiaali.
 2. Kosteus voi syrjäyttää tyhjien aukkojen välisen tilan, mikä tekee sementistä raskaampaa ja tiivistynyttä. Jos sementin kuljetus on epätarkka, useimmiten sen tiheys kasvaa. Mitä enemmän mustelmia tiellä, sitä suurempi materiaalin tiheys.
 3. Tuotantopäivä. Jos sementti valmistettiin suhteellisen hiljattain, siinä on pieni määrä staattista varausta, mikä voi merkittävästi lisätä materiaalin hiukkasten välistä ilmatilaa.
 4. Tästä seuraa, että mitä pidempi valmistuspäivästä kulunut aika, sitä suurempi tiheys on.

Kuivan sementin tiheys vaihtelee kaikista edellä mainituista tekijöistä, joten on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota niihin, tehdä laskelmia tai etsiä vastauksia siihen, miksi valmistajan ilmoittamat aineelliset parametrit ja todelliset tiedot eroavat toisistaan.

laskelma

Sementin irtotiheyden määrittäminen on melko yksinkertainen prosessi, joka ei vaadi suuria laskelmia tai monimutkaisia ​​mekanismeja tämän indikaattorin mittaamiseksi. Tähän tarvitaan kaikki kolme asiaa:

 • suppilo, jonka läpi materiaali voi kulkea;
 • mittaussylinteri, joka mahdollistaa sementin tilavuuden mittaamisen;
 • jotka on suunniteltu määrittämään testattavan aineen massa.

Mittasylinterin ei tarvitse nostaa suuria määriä. Runsaasti tavanomaista litran astiaa, jonka seinämillä on mittauslinja. Suppilon avulla tietty määrä sementtiä kaadetaan sylinteriin. Sen jälkeen on välttämätöntä tasata materiaalin pinta säiliössä ja poistaa ylimäärä, jos sellainen on.

Tutkimuksen kohteena olevan sementin paino olisi punnittava ja tunnistettava myös itse mittausylinterin massa. Kun tämä on kiellettyä karsimaan materiaalia tai ravistamalla sitä.

Sementin tiheys kaikkien tutkimustietojen hankkimisen jälkeen voidaan määrittää käyttämällä yksinkertaista kaavaa:

Tässä kaavassa M2 tarkoittaa mittaussylinterin ja sementin kokonaispainoa, joka kaadettiin siihen. Aseta M1: n sijasta itse säiliön massa. V on sylinteriin kaadettu materiaalin määrä, joka vastaa mittauslinjasta otettua indikaattoria. Massaa mitataan vain kilogrammoina, tilavuus - kuutiometreinä.

Sementin tiheys GOST: n mukaan määritetään seuraavasti: PH = M / V, missä M on sementin paino grammoina ja V on nestemäisen tilavuuden omaava nestemäinen senttimetri senttimetreinä. Pohjimmiltaan tämä menetelmä on melkein sama kuin edellä, sen vastapuoli.

Täten on mahdollista määrittää tiheys tarkkuudella 0,01 grammaa kuutiosenttimetriä kohti. Oikeamman mittauksen suorittamiseksi tutkimus suoritetaan kahdesti, tallentamalla tuloksen keskimääräinen tilastollinen arvo.

Tiedetään, että sementin irtotiheys on tarpeen erilaisista syistä. Näitä ovat muun muassa tarve laskentaa betonin osien osalta.

Materiaalin ominaisuuksien tuntemuksen ansiosta on mahdollista määrittää, kuinka paljon se on lisättävä betonisekoittimeen.

johtopäätös

Sementin tiheys vaikuttaa merkittävästi materiaalin suorituskykyyn, joten on erittäin tärkeää laskea se ennen rakentamista. Tätä varten on ymmärrettävä, mitkä ovat erot, sekä materiaalin todelliset ja suuret indikaattorit ja miten niiden määrittäminen on tarpeen.

Tällöin, jos kaikki tehdään oikein, rakennus tai rakennus rakennetaan oikein vuosikymmenien tai vuosisatojen ajan.

Kuinka sementin irtotiheys lasketaan

Tekijältä: Tervetuloa, rakas lukija. Esineemme aiheena on sementin tilavuuspaino kg / m 3. Tarkemmin sanottuna aiheemme aiheena on sementtitiheyden kerroin, sementin irtotiheyden määrittäminen, sen tilavuus ja ominaispaino. Lyhyesti sanottuna tämä on varsin tärkeä tietämys, joka hyödyttää sinua työskennellessä sementin kanssa rakentamisen aikana.

Ei ole tarpeen puhua paljon sementin merkityksestä mistä tahansa rakentamisesta. Ilman liioittelua, huomaamme, että tämä on tärkein "osallistuja" missään rakennustyössä. Siksi sen käyttöä olisi käsiteltävä erityisen vastuullisella tavalla. Erityisesti sementiseoksen valmistelussa (sillä ei ole merkitystä mihin tarkoitukseen) on otettava huomioon tällainen tärkeä indikaattori kuin tiheys.

Kuinka luonnehtia tiheyttä?

Bulkkitiheys on indikaattori, joka määrittää irtotavaran ominaisuuksia (ei välttämättä tämä koskee sementtiä). Jos haluat, esimerkiksi, jauhot, tämä indikaattori voidaan myös huomata.

Mitä irtotiheyslaskenta antaa meille? Joten voimme selkeästi sanoa, kuinka paljon pitää 1 m 3 sementtiä (tai muuta materiaalia). Mitä tämä indikaattori riippuu? Ensinnäkin se on julkaisupäivä. Mitä tästä seuraa? - tuore sementti on tiheämpi ja vanhempi "on täynnä". Miksi näin tapahtuu - emme selitä yksityiskohtaisesti, koska se ei ole niin tärkeä.

Meille nyt on tärkeämpää. Itse asiassa paitsi julkaisupäivämäärä vaikuttaa "tarkkuuteen". Lisäksi muut indikaattorit ovat tärkeitä:

 • materiaalin tyyppi;
 • laatu;
 • varastointiolosuhteet;
 • teknologiaan.

Mutta ajan myötä, minkä tahansa sementin tiheys (riippumatta siitä, kuinka korkea se on ja miten se on asianmukaisesti varastoitu) kasvaa. Tämä on täysin luonnollinen prosessi. Sementtiä voidaan myydä sekä painon että tilavuuden mukaan. Siksi yrityksissä käsitellään materiaalin tiivistämisprosessia.

Brändi ei kuitenkaan ole ratkaiseva tekijä keskustelun yhteydessä. Tosiasia on, että tuoretta ainetta varten se on sama - sekä M-200 että M-300, M-400, M-500. Nyt kääntää keskustelu hieman eri suuntaan - ja puhua siitä, miten määritetään tiheys.

Tiheysmääritys

Tarvittaessa tarvitsemme indikaattorin oikein, tarvitset seuraavat työkalut:

Laskentamenetelmä on seuraava: aine täytetään mittaussäiliöön (esim. 1 l) suppilon läpi, joka tasoitetaan ja punnitaan sitten. On loogista, että tässä tapauksessa sementtiä ei voi tampata eikä ravistaa.

Se on tärkeää! Normaaliolosuhteissa ja koostumuksen normaalin tilan irtotiheys on 1100 kg / m³.

Kaava, jolle tämä indikaattori lasketaan, näyttää tältä: PH = (m2-m1) / V, missä:

 • m2 on sementin paino aluksen kanssa;
 • m1 on itse aluksen paino;
 • V on tilavuus.

Kuten sanoimme, kun materiaali murskataan, sen tiheys kasvaa. Mieti esimerkiksi erityistapausta. Oletetaan, että todellinen tiheys on - 3100 kg / m³ ⇒ tuore sementti on 1100-1300 kg / m³ ja se on jo säröillä - 1500-1600 kg / m³.

Tuotanto käyttää pääsääntöisesti indikaattoreita, kuten muistamme, brändistä riippumatta. Yleensä tämä indikaattori (ZhBK: n mukaan) - 1300 kg / m³.

johtopäätös

Sementin tiheyden tuntemisella sinulla on mahdollisuus valmistella laasti oikein (mittasuhteiden mukaan), mutta myös laskea, kuinka monta pussia tarvitset rakentamiseen.

Kiitos ajasta ja huomionne. Jos olet kiinnostunut toisesta rakennuskysymyksestä, käy läpi navigointi sivustossa löytääksesi tarvittavat tiedot. Seberemont-sivustolla löydät / kaikki / mitä sinun tarvitsee tietää korjattaessa ja rakennettaessa. Kaikki paras, rakas lukija, tule jälleen!

Loppusanat Alla olevassa videossa esitetään irtotavaran tiheyden määritysmenetelmä. Prosessin visualisointi - suosittelen tutustumaan videoon.

Nykyisen lainsäädännön mukaan hallitus kieltää kaikki edut ja takuut, joiden tarjoaminen muutoin voi olla epäsuoraa, ja vastuuvapauden myöntäminen sivuston, sisällön ja sen käytön suhteen.
Lue lisää: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Oliko artikkeli hyödyllinen? Kerro ystäville

Sementtipaino

Sementin spesifisen painon perusteella ymmärretään seoksen painon suhde miehitetyyn tilavuuteen (tiheys). Ominaisuudet, kuten irtotiheys tai ominaispaino suhteessa tähän materiaaliin, ovat välttämättömiä sementin perustuvien seosten osuuksien oikean muodostamiseksi.

Laukkujen suhteet ilmoitetaan massasuhteessa. Ei pidä unohtaa, että irtotavaran osuus suurelta osin riippuu niiden tilasta. Juuri maadoitettu sementti tai PC on pienin tiheys. Tämä johtuu sähköstaattien syntymisestä voimakkaiden piikkipartikkelien seurauksena toisiaan vastaan. Säilytyksen aikana tai kuljetuksen aikana syntyvien värähtelyjen seurauksena sähköstaattinen varaus laskee ja seos tiivistetään ja sen paino kasvaa.

Eri olosuhteissa sementillä on erilainen irtotiheys

 • tuoretta maa-ainetta varten - tämä on 1100-1200 kg / m 3.
 • pakattuna - 1500-1600 kg / m 3.

Betonituotteiden yrityksille tämän materiaalin keskimääräinen tiheys olisi 1300 kg / m 3. Ei pidä unohtaa, että sementin todellinen tiheys on noin 3000 kg / m 3. Tällainen todellisen ja irtotiheyden välinen ero selittyy sementtijyvien välisten ilma-aukkojen ilmetessä. On huomattava, että jopa pakattua sementtiä, puolet tilavuudesta seosta on ilmaa.

Näillä indikaattoreilla on käytännöllinen arvo kuivan laastien valmistuksessa (hiekkakiveä) ja konkreettisten ratkaisujen laskemisessa. Nopeuden kasvattaminen mahdollistaa eri fraktioiden aggregaattien lisäämisen, minkä vuoksi rakenteen maksimaalinen tiivistyminen tapahtuu.

Sementin M400 osuus

Tähän mennessä materiaali on suosituin asuinrakentamisessa. Vapaa-asennossa sementin M400 ominaispaino on keskimäärin 900-100 kg / m3, tiheässä muodossa - 1400-1700 kg / m3.

Materiaalin tiheys vaikuttaa betoniliuoksen laatuun. Sen vuoksi sementin valinnassa on otettava huomioon sen brändin lisäksi myös sen tiheys. Jokaisen työn tyypin on käytettävä omaa tuotemerkkiä.

Klinkkerin jauhamisen, kuivausmenetelmän ja jyvien irtopinnan avulla on suora vaikutus sementin lujuuteen. Myös betonin sekoittamisen aikana tulisi kiinnittää huomiota materiaalin veden imeytymiseen. Jos teet betoniseoksen liian nestemäiseksi, sen laatuominaisuudet vähenevät.

Sementin säilyttäminen on yhtä tärkeää. Tätä rakennusmateriaalia ei voi säilyttää tärkeissä tiloissa. Ei ole suositeltavaa ostaa tulevaisuudessa seosta 50 kilogramman pusseissa. Jonkin ajan kuluttua sementin lujuus vähenee merkittävästi.

Sementin tiheys ja paino

Tämä materiaali on välttämätöntä kaikentyyppisille rakennus-, viimeistely-, korjaustöille - sitä käytetään kaikkialla. Ja sekä osana eri sekoituksia että itsessään. Tuotteen ominaisuus on, että ajan kuluessa sementin tiheys vaihtelee. Jos haluat järjestää sen asianmukaisen varastoinnin, valita tarvittava ainesosien suhde valmistettaessa seosta, sinun täytyy tietää, mikä vaikuttaa siihen.

Sementti ei ole niin tiheää ainetta. Se koostuu pienimmistä hiukkasista, joiden välissä ovat samat mikroskooppiset hiukkaset. Ne voivat kestää ½ kokonaistilavuudesta. Määritä materiaalin irtotiheys ja todellinen. Ja ensimmäinen riippuu siitä, onko tuore sementti tai hyytynyt.

Bulkkitiheys on sementin ominaisuus löystyneessä tilassa. Sen arvo vaihtelee välillä 1 100 - 1 600 kg / m 3. Tämä "parametri" on otettava huomioon sen prosentuaalisen prosenttiosuuden määrittämiseksi valmistetussa seoskoostumuksessa, joka vaikuttaa suoraan jähmettyneen massan lujuuteen.

Tällöin seoksen tarkasti mitattu "annos" (esimerkiksi 1 kg) kaadetaan astiaan suppilon läpi suodattimen avulla (suurien jakeiden pääsyn estämiseksi). Sen paino mitataan (miinus tara), joka jaetaan tilavuuden mukaan. Saadun arvon perusteella määritetään tarvittava määrä jäljellä olevia ainesosia.

Laskelmien yksinkertaistamiseksi Portland-sementin irtotiheyden (massan) oletetaan olevan 1 300 kg / m 3.

Todellisen tiheyden ero on, että sementin "ilma" -komponenttia ei oteta huomioon. Luonnollisesti sen arvo on paljon suurempi. Se voi nousta jopa 3 200 kg / m 3.

Kaikki sementit jaetaan materiaaleihin, joilla on suuri tiheys ja alhainen. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat ne, joissa ei lisätä lisäaineita. Esimerkiksi Portland-sementti. Rakennusmateriaalien tiheys pehmentimiä, roskaa kestäviä lisäaineita ja vastaavia kohtaan on jonkin verran matalampi. Se otetaan laskelmissa 1 100 - 1 200 kg / m 3. Niiden käyttö on edullisempaa, vaikka jäädytetty seos on huokoista ja siksi vähemmän kestävää (esimerkiksi kuona Portland-sementtiä).

Mikä vaikuttaa tuotteiden tiheyteen

1. Valmistuspäivä. "Tuore" tuote on pienempi, ja siinä on selitys fysiikan näkökulmasta. Tuotantoprosessissa yksittäiset hiukkaset hankkivat tietyn staattisen varauksen. Näin ollen on voimia, jotka työntävät heidät pois toisistaan, on enemmän aukkoja, jotka ovat täynnä ilmaa. Siksi kuivan sementin tiheys vähenee. Keskimäärin se on 1100 kg / m 3. Varastoinnin, kuljetuksen aikana se tiivistyy ja tämä luku nousee 1 500 - 1 600 kg / m 3: een.

2. Tuotantoteknologia. Sementin murskausaste on epäsuora, koska sen jyvien koko ja muodostuneiden tyhjiöiden kokonaismäärä riippuvat siitä. Ostaessasi sitä on mahdotonta määrittää, joten on suositeltavaa keskittyä määräksi 1 300 kg / m 3.

3. Tuotemerkki ja tuotetyyppi. Markkinoilla on melko laaja valikoima - hydrofobinen, pehmitetty, alumiinioksidi ja jotkut muut. Brändi puhuu lopputuotteen kovuudesta, mutta ottamatta huomioon muita tekijöitä ei voida väittää, että tiheys määrittää suoraan sen.

4. Varastointiolosuhteet. Jos se on järjestetty paikoissa, joissa on korkea kosteus, kosteus syrjäyttää ilman tyhjiä ja sen paino on huomattavasti suurempi.

Sementin tiheys - todellisen ja irtotavaran välinen ero

Rakennusmateriaalien parametrien fysikaaliset arvot, joista yksi on ominaispaino, ovat välttämättömiä oikeiden mittasuhteiden valintaan sekoitettaessa. Usein on otettava huomioon sementti tiheys laskentaprosessissa. Voit tehdä tämän viittaamalla erikoistuneisiin hakemistoihin tai erikoiskirjallisuuteen.

pitoisuus

Teoreettiset käsitteet

Sementti kuivassa muodossa on irrallinen hienojakoinen materiaali. Itse asiassa se ei ole homogeeninen massa, vaan koukun mikroskooppisia elementtejä, joiden välillä on ilmaa. Jos tutkitaan sen koostumus mikroskoopilla, niin erilliset kiinteät kappaleet näkyvät ja suurennetaan monta kertaa.

Sementtikoostumusjärjestelmä

Kuivasementin tiheydellä ei ole yhtä arvoa. Rakennusmateriaalin suhteen käytetään kahta peruskäsitteistöä. Ne ovat:

 • todellinen sementti tiheys;
 • sementin irtotiheys.

Tiettyä painoarvoa laskettaessa otetaan massa (kg) ja tilavuus (kuutiometriä) suhde. Kun halutaan jakaa yksi parametri toisella, saadaan haluttu tulos. Ensimmäisessä tapauksessa yksinomaan valitun raaka-aineen määrä osallistuu laskentaan (vain rakennusmateriaalin jyvät ottamatta huomioon niiden välistä ilmaa). Sementin todellinen tiheys on fyysinen määrä, joka osallistuu koulujen oppikirjoihin tai tieteelliseen kirjallisuuteen. Mitattu aine on monoliitti.

Sementin irtotiheys on rakentajille tärkeä. Mineraalijauheen tilavuus otetaan ottaen huomioon hiukkasten väliset aukot. Jopa teoreettisen analyysin perusteella on selvää, että samalla materiaalilla, esimerkiksi M200-merkillä on erilaiset digitaaliset arvot. Itse asiassa avaruudessa kumpu aina vie enemmän tilaa kuin kiinteä monoliitti. Niinpä sen numeerinen arvo on pienempi.

Ilma on yli puolet massasta - jauhemaisesta, rakeisesta ja rakeasta

Myös tilan käytössä oleva tila vaikuttaa staattisen sähkön. Kun irtotavaran mikropartikkelien kosketusprosessi on sähköistetty.

Sementin kuivien hiukkasten hankaaminen tuottaa vähitellen samankaltaisen staattisen varauksen, joka fyysisen lainsäädännön mukaan pakottaa heidät torjumaan toisiaan.

Peresypaniya / kaatuneen varauksen aikana vähitellen kasvaa. Tämä lisää materiaalin tilavuuden pienenemistä.

Pienin tiheys valmistetaan juuri Portland-sementistä. Myös vertailukelpoiset parametrit ovat läsnä massatuotteessa, joka on äskettäin purettu automaattisella puhdistuksella autosäiliöstä.

Kuljetusaikana materiaali tyhjennetään tärinän takia, mikä vaikuttaa tiivistymiseen. Hiukkaset löytävät paikan, jossa aukot täytetään mahdollisimman korkeiksi. Bulk density -parametri kasvaa. Sama tapahtuu pitkäaikaisen varastoinnin aikana. Staattinen varaus menee pois ja massa "leimautuu", kondensoituu ja vie vähemmän tilaa.

VIDEO: Materiaalin todellisen tiheyden määrittäminen

Aktiiviset tekijät

Päinvastoin kuin todellinen arvo, suurin parametri ei ole vakio, vaan muuttuva arvo. Tämä pätee sementin M 400 tiheyden ja muiden merkkien osalta. Muuttuvuus on yleensä alueella 1100-1600 kg / kuutiometri.

Parametriin vaikuttavat monet tekijät:

 • Brand rakennusaineita. Tällä perusteella sementin M 500 tiheys on suurempi kuin "400.".
 • Tuotantoteknologia. Valmistusmenetelmästä riippuen mikropartikkeleilla on erilaisia ​​muotoja ja geometrisia parametreja. Tämä tekijä vaikuttaa suoraan siihen, kuinka paljon tilaan tila päätyy irtotavarana.
 • Kemiallinen kaava Sementin M 500 tiheys puhtaassa muodossaan ilman erilaisia ​​hydrofobisia lisäaineita tai alumiinioksidiyhdisteitä eroaa merkittävästi.
 • Olosuhteet ja säilytysmenetelmä. Hermeettinen pakkaus auttaa säilyttämään materiaalin ominaisuudet pitkään aikaan.
 • Valmistusmerkintä. Viime aikoina tuotetun sementin M 400 tiheys on huomattavasti korkeampi kuin aikaisemmin tuotettu sementti, joka pystyi tiivistämään tiheän rakenteen.

Esimerkki "viisisataa" brändin parametrien määrittämisestä on taulukko.

Todellinen arvo, joka mainitaan vertailukirjoissa, on 3100 kg / kuutiometri. Se hyväksytään useimmissa tapauksissa kemiallisissa tai fysikaalisissa kokeissa.

Tuoreen bulkkikoostumuksen arvo on 1100-1300 kg / kuutiometri. Jännittävimpiä massoja varten otetaan luku 1500-1600 kg / kuutiometrin välein.

Käytä "nelisataa" merkin fyysisiä ominaisuuksia alla olevasta taulukosta.

Useimmissa tapauksissa yrityksissä, jotka käyttävät sementtiä tuotantoprosesseissaan penkereiden muodossa, laskelmissa käytetään parametriä 1300 kg / kuutiometri. Merkki tai lisäaineet, joita lisätään koostumukseen, laiminlyödään usein.

itsemääräämisoikeus

Kokemukseen tarvitaan kalibroitu kapasiteetti, joka auttaa määrittämään irtotavaran määrän. Kaadetaan täsmälleen 1 kg tutkittua sementtityyppiä mittaussuppilon läpi.

Me kääntää tilavuuden arvo kuutiometreinä. Jaamme 1 kg vastaanotetulla tilavuudella kuutiometreinä. Kokeilun tuloksena määritetään nykyinen tiheys. Jos ei ole tared kapasiteettia, laskemme äänenvoimakkuuden omalla. Tätä varten määritämme säiliön pinta-alan neliömetreinä ja kerrotaan sen pinnasta korkeudessa toimenpiteissä. Tärkeintä tasoittaa pinnan taso, jolla minimoidaan virhe. On suositeltavaa suorittaa pyöristys kaikkien laskelmien jälkeen tuloksen tarkkuuden parantamiseksi.

VIDEO: Materiaalin irtotiheyden määrittäminen

Koostumuksen vaikutus arvoon

Erilaiset sementityypit eroavat toisistaan ​​kemiallisessa koostumuksessaan, mikä heijastuu lopulliseen erän painoon. Koostumus sisältää oksidiyhdisteet:

 • kalsiumia;
 • pii;
 • alumiini;
 • rauta ja niin edelleen

Aineelle on annettu yksi ainoa kaava. Jokaisen oksidin prosentuaalinen koostumus vaikuttaa suoraan tuotteen fysikaalis-kemiallisiin ominaisuuksiin.

Vaadittu tiheysarvo on useille suosituille ryhmille:

 • alumiinioksidiluokka;
 • kuona-ryhmä;
 • Portland-sementti;
 • pozzolaaniryhmä.

Alumiini on nopea sideaine. Koostumuksella on erilaisia ​​sulkeumia, jotka vaikuttavat kokonaisuuden suorituskykyyn. Kysyntä on tuotemerkkejä GTS40-GTS60. Ero niiden välillä on jähmettymisnopeudessa.

Alumiinilaatujen bulkkikohtainen painovoima, toisin kuin jäljempänä oleva portlandsementti, on 950-1150 kg / kuutiometri. Todellinen arvo ei ylitä 3100 kg / kuutiometri.

Portland-sementin painoon vaikuttaa kemiallinen koostumus, jossa silikaatit ovat vallitsevia. Niiden prosenttiosuus riippuu materiaalin tyypistä. Joissakin tapauksissa piioksidit muodostavat 80% koko koostumuksesta. Tämäntyyppinen tuote on eniten kysyntää kaikilla maailman mantereilla. Sen suosituimpiin merkkeihin kuuluu erityinen paino jopa 1300 kg / kuutiometri.

Kuonan ryhmä on tyydyttynyt aktiivisista mineraalisista lisäaineista rakeistetuista masuunikuonoista. Tämä mahdollistaa aineen nopean kovettumisen. Sulfaatti-kuona -komponenttien rikastus vähentää osuutta. Se on ryhmälle irtotavarana 1000-1250 kg / kuutiometri.

Sementti kuonalla

Pozsollan-sementin tiheys on 800-1000 kg / kuutiometri. Tämä arvo on löysällä tilalla. Pakattujen massojen osalta parametri on alueella 1200-1600 kg / kuutiometri.

Mielenkiintoisia vivahteita

Riippuen siitä ajasta, joka kului tuotannosta sementin käyttöön liuoksissa, sen tiheyden indikaattori muuttuu jatkuvasti. Jos puhumme tuoreesta tuotteesta, se on noin 1100-1200 kg / kuutiometri, puristettuna - se saavuttaa 1600 kg / kuutiometri. Säilytysnormien mukainen keskimääräinen indikaattori on 1300 kg / kuutiometri kahden ensimmäisen vuoden aikana tuotannosta.

Todellinen tiheys, kuten sanottiin, oli aiemmin yli kaksi kertaa suurempi - samalla tuotteella, jos se on asianmukaisesti varastoitu, se on 3200 kg / kuutiometri.

Tämä suorituskyvyn eron paradoksi eroaa hiukkasten välisestä ilmasta. Jopa pakatussa kuivassa massassa se (ilma) on yli puolet tilavuudesta. Tämä ei koske pelkästään irtotavarana vaan myös rakeistettua ja rakeista massaa.

Jos todellinen indikaattori on teoreettinen käsite, niin irtotavarana on puhdas käytäntö. Se otetaan huomioon määritettäessä komponenttien määrää betoniratkaisujen valmistuksessa. Esimerkiksi jos vilja on suuri, se vie koko tilavuuden ja niiden välissä oleva tila täytetään hiekalla. Erikokoisten yhdistelmien ansiosta voit saavuttaa tiheimmän rakenteen ja siten tehokkaimmat indikaattorit. Tämän periaatteen mukaan perustukset, tiet ja muut rakenteet, joilla on suuri kuorma, tehdään.

Teorian hallitseminen tiheyden ja indikaattorien laskemisen ansiosta jopa tietämättömän henkilön pystyy oikein määrittämään betoniseoksen koostumuksen ja komponenttien suhde tiettyihin työntyyppeihin.

VIDEO: Kuinka ymmärtää - hyvä sementti tai huono

Sementtitiheys kg m3

Itsenäinen, tiheys, fyysisenä ominaisuutena, jokapäiväisessä elämässämme ei ole kovinkaan kiinnostavaa meille. Mutta tiedetään irtotiheys, paino (massa) 1 kuutiometrin aine, materiaali, neste, usein osoittautuu hyödylliseksi käytännön tietoa. Esimerkiksi: kun kuljetat ja kuvittelet kuinka monta kiloa on kuutioissa, voit järkevästi suunnitella auton tai muiden ajoneuvojen tilauksen. Kun ostat materiaaleja kuutioina, tilavuuden mukaan, materiaalin tiheysdatan avulla voit muuntaa tilavuus tiheyden mukaan kilogrammoiksi. Eli edustat kokonaispainoa (vähintään ehdollinen, laskettu, teoreettinen, taulukkomuotoinen, viitekehys) ilman punnitsemista vaa'alla. Joskus tietää kuinka monta kiloa kuutioissa on "elintärkeää". Erityisesti, kun ostavat materiaaleja irtotavarana, rautatieliikennettä koskevia säännöksiä tai autojen säädöksiä. Auton runko ilmoitetaan useimmiten kuutioina. Sinä ostajana on kiinnostunut etsimään ostetun tuotteen, materiaalin, aineen, nesteen tai kaasun massa tai paino. Selvitä, kuinka monta kiloa kuutiossa (1 metrin kuutios, 1 kuutiometri). Katso taulukko 1.

Taulukko 1. Sementtitiheys - Taulukossa on tietoja irtotiheydestä, irtotiheydestä ja painosta 1 m3: sementti m50 (luokka m 50), sementti m100 (luokka m 100), sementti m150 (luokka m 150), sementti m200 (merkki m 200), sementti m300 (tuotemerkki m 300), sementti m400 (tuotemerkki m 400), sementti m500 (brändi m 500).

Sementtitiheys - miten se on määritelty ja mikä se vaikuttaa?

Sementin spesifinen tiheys on muuttuva suhteellinen arvo, joka kuvaa kuinka monta kiloa materiaalia sijoitetaan tiettyyn tilavuusyksikköön. Yksikkötilavuus on 1 kuutiometri tai 1000 kuutiosenttiä.

Tämän määrän käytännön arvo on sementin kulutuksen määrittäminen betonin, sementtilaastin ja betonituotteiden valmistuksessa: betonilaatat, lattialaatat, portaat, betonirenkaat, betonilautaset jne.

Kuivan sementin todellisen tiheyden määrittäminen

Tarvittaessa sementin todellinen tiheys määritetään kullekin sidoserän eräälle. Tämä on yksinkertainen prosessi, joka voidaan toteuttaa kotona itse.

Säiliötä, jonka tilavuus on useita, on 1 litra (1 dm3) ja vaa'at (kotitalouskanta, punnitusvaaka, laboratoriomittakaava jne.). Voit ottaa tavallisen litran lasipurkin säilytykseen ja punnita sen. Seuraavaksi, kaada huolellisesti testattu rakennusmateriaali ja punnitse se uudelleen.

Vähennä tyhjän kannen paino saadusta kuviosta ja kerro tulos 1000: llä (litraa / m3), jotta saadaan konkreettisen sementtierän paino vakioyksikköinä kg / m3.

esimerkiksi:

 • Paino 1 litra tyhjää kangasta: 0,25 kg.
 • Purkin paino sementillä: 1,5 kg.
 • Sementin paino 1 litran tilavuudella: 1,5-1,25 = 1,25 kg.
 • Sementin osuus: 1,25 x 1000 = 1 250 kg / m3.

Materiaalin todellisen tiheyden avulla voidaan hyvin tarkasti laskea tarvittavan sideaineen kulutus tietyn betoni- tai laastinvalmisteen valmistamiseksi tavanomaisissa mittayksiköissä - "ämpäri". Tällöin on käytettävä sääntöä: 1 litra = 1 dm3 tai 0.001 m3.

Keskimääräinen sementtitiheys

Suurin osa rakennusyrityksistä ja betonituotteista toimivista tehtaista, jotka toimivat päivittäisessä toiminnassaan ja joilla on paljon eri sementtiä, eivät "vaivaudu" tarkkaan laskelmiin todellisen tiheyden mukaan ja hyväksyvät niin sanotun keskimääräisen sementtitiheyden.

Tämä ominaisuus lasketaan tiivistetyn sementin (1500-1600 kg / m3) tiheyden summan aritmeettisena keskiarvona ja uuden valmistetun materiaalin tiheydellä (1 100 kg / m3): 1500 + 1,100 / 2 = 1300 kg / m3.

Sementtitiheyden suurentunut (keskimäärin) arvo on 1 300 kg / m3, oletusarvoisesti lähes kaikki rakennusalan yritykset ja kaikki yksityiset kehittäjät käyttävät sidosmäärän ja kulutuksen määrän laskemisessa.

Sementin spesifisen tiheyden fysikaalinen merkitys

Jotkut kehittäjät ovat kiinnostuneita kysymyksestä: "Miksi sementillä on niin suuri ero tiheän tiheyden leviämisessä?". Vastaus tähän legitiimiin kysymykseen on lukion fysiikan kurssilla.

Klinkkerin hiomisessa yksittäiset sementtipartikkelit vastaanottavat vastakkaisia ​​sähkövarauksia ja Coulombin lain mukaan he yrittävät työntää toisistaan. Tuloksena olevat "väliseinän" aukot täyttävät ympäröivän ilman.

Sen vuoksi sementin tiheys on M500, sementti tiheys on M400, sementin tiheys on M300 tai toisen tuotemerkin sementti, joka on juuri tullut alas kuljetuskappaleesta ja joka on pakattu paperipusseihin tai pehmeisiin isosastioihin, on minimaalinen ja keskimäärin 1 150-1 200 kg / m3.

Pitkäaikainen varastoiminen tai kuljettaminen pitkiä matkoja varten sementin m400 tiheys pussissa tai pehmeissä säiliöissä kasvaa. Kun hiutuvat toisiaan vastaan, "seka-varautuneilla" sementin partikkeleista tulee "yhden latauksen", ne pyrkivät pysymään yhdessä, puristavat ilmaa ja hankkivat tiivistetyn sementin tiheyden 1 500 - 1 600 kg / m3.

Portland-sementin tiheyden arvo. pöytä

Edellä kuvattu tekniikka sementin todellisen tiheyden määrittämiseksi vastaa kaikki kokemattomien kehittäjien mahdolliset kysymykset. Vertailua varten sementtiä 400 koskevan bulkkitiheyden, sementin m500 ja muiden portlandsementin tuotemerkkien tiheys olisi ilmoitettava seuraavassa taulukossa: