Pohjan ja jalustan lämmitys - keinot suojata säätiö jäädytykseltä

Säätiö on eräänlainen tyyny, joka ei salli talon seinämien lakkauttamista eri tekijöiden vaikutuksesta. Näistä tekijöistä ovat maaperän jäädytyksen syvyys, pohjaveden sijainti, maaperä, maasto, rakennettu mökki tai mökin arvioitu paino. Viimeistä roolia ei pelata täällä ja yksityisen talon omistajan taloudellinen kapasiteetti.

Se on merkittävä osa näistä tekijöistä, jotka johtivat tällaisten erilaisten säätiötyyppien esiintymiseen. Ja kukin niistä omalla tavallaan johtaa lämpöä rakennuksesta ulkopuolelle ja sisälle. Ja siksi se vaatii talon säätiön ja kellarin lisäeristystä. Tämä koskee niitä, jotka epäilevät, onko perustana lämmetettävä.

Talon perustuksen lämmittäminen omalla kädellä

Eristys säätiölle - valitut parametrit

Se riippuu eristeen tyypistä: säätiön eristeen paksuudesta, työn suorituskyvyn teknologiasta ja kyvystä tehdä eristys omilla käsillään. Siksi sinun on valittava eristys, joka:

 • ei kerää kosteutta. Koska pohjan eristys on tavallisesti valmistettu ulkopuolelle, lämmöneristysmateriaalin valinnassa ne hylkivät eristeen hygroskooppisuus. Sokean alueen ja pohjan lämmittäminen (kellari) voidaan suorittaa jäykällä, löysällä tai puhallettavalla eristyksellä, mutta ei pehmeällä, kuten mineraali- tai basalttivilla. Tämä johtuu siitä, että säätiö on useammin kuin rakennuksen muut elementit kosketuksissa kosteuteen, joka tulee eri puolilta. Ja villa on hyvin hygroskooppinen, joten se imeytyy helposti kosteuteen ja samalla menettää ominaisuutensa.
 • Se on erittäin mekaaninen puristuslujuus. Useimmissa tapauksissa säätö on täynnä maata, joten eristeen on kestettävä tällaisen kuorman;
 • jolla on alhainen lämmönjohtavuuskerroin. Mitä alhaisempi tämä kerroin on, sitä enemmän lämpöä jää eristetyssä rakennuksessa;
 • on pitkä käyttöikä. Pohjakerroksen lämpenemistä koskevat työt ovat melko monimutkaisia ​​työpaikan valmistelun kannalta. Ihanteellisessa tapauksessa ne olisi suoritettava rakennuksen aikana. Tämän seurauksena, mitä pidempi eristeen käyttöikä, sitä kauemmin sitä ei tarvitse tarvita uutta eristystä.

Eristeen tyypit perustuksiin - ominaisuudet ja ominaisuudet

Voit eristää säätiön käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja. Tarjoamme sijoittaa ne kustannuksella:

1. Hiekka

Lämpeneminen tapahtuu talon rakentamisen vaiheessa. Tämä on halvin tapa lämmittää. Valitettavasti sen tehokkuus on nolla. Koska hiekka ei pysty pitämään lämpöä.

2. Laajennettu savi

Tämä materiaali ei pysty keräämään kosteutta. Tekniikan eristysalustalla tällä tavalla on kaksi suuntaa.

Ensinnäkin slaydite voidaan täyttää muotin keskellä, jopa asennusvaiheessa. Tämä menetelmä yksinkertaistaa kaatamista, vähentää betonin kulutusta ja parantaa säätiön eristysominaisuuksia. Mutta tekee sen hauraammaksi.

Toiseksi, savirauta kaadetaan kaistaleen alapuolelle. Niinpä se kaadetaan paljon, ja tuloksena on lämmön menetyksen väheneminen paitsi pohjan, myös talon tai kellarikerroksen läpi.

3. Vaahtomuovi

Ammattilaisten kielellä sitä kutsutaan PSB (vaahtomuovi polystyreeni jousitus painoton) tai PSB-S (vaahto polystyreeni jousitus painoton itsestään sammuva). Tämä näkyy materiaalin merkinnöissä. Se on palloja, joka koostuu palloista. Pallojen sisällä on ilmaa, joka antaa materiaalin eristysominaisuudet. Kellarieristeen vaahto voidaan tunnistaa suosituimmasta tyypistä. Tämä johtuu sellaisista materiaaliominaisuuksista kuin matala lämmönjohtavuus, absoluuttinen ei-hygroskooppisuus. Alhainen hinta, saatavuus ja helppokäyttöisyys.

4. Penoplex

Tieteellinen nimi on ekstrudoitu polystyreenivaahto. Kuten näette, vaahtomuovin ja vaahtomuovin nimet ovat samankaltaisia ​​ja heijastavat niiden valmistuksen tekniikkaa. Samaan aikaan sen valmistustekniikka on monimutkaisempi. Mutta penoplex voidaan kutsua progressiivisempi kuin vaahto. Koska häneltä riistetään sen tärkeimmät haitat. Materiaali on tiheämpi, mikä tarkoittaa, että sillä on suurempi mekaaninen puristuslujuus. Hän ei pidä polttamassa. Sen hajoaminen maaperässä on vähintään 100 vuotta. Järjestelmän läsnäolo "groove-harjalla" yksinkertaistaa asennusta ja poistaa saumojen läsnäolon.

Miinuksista voidaan sanoa, että kellarikoneen eristys on kalliimpaa kuin vaahtomuovilla.

5. Polyuretaanivaahto (PPU)

Kallein, mutta myös tehokkain tapa eristää säätiö tänään. Pohjan lämmitys polyuretaanivaahdolla on yksinkertainen. Tämä ruiskutettu eristys on yksinkertaisesti levitetty ruiskun seinälle. Polyuretaanivaahdon käyttö estää monia vaiheita. Esimerkiksi saumat, tasoitus pohjaan. Lisäksi, kun tätä eristysmateriaalia käytetään, voidaan säätiön eristys ja vedeneristys suorittaa samanaikaisesti.

Molempien tyyppisten polystyreeni-suosiota suosittaen, pidemmekö tarkemmin lämpöeristyksen tuottamisessa ekstrudoitu polystyreenivaahto.

Pohjan lämmitin laajennetulla polystyreenillä

Asennustekniikka koostuu peräkkäisistä vaiheista:

 • työpaikan valmistelu. Se koostuu pohjan kaivamisesta. Pienimmän syvennyksen on vastattava kellarin syvyyttä. Ihannetapauksessa kaivaa maata pohjan koko korkeudelle. Leveyden osalta määritetään lisäämällä eristeen paksuus ja mukavan työskentelyn edellyttämän tilan leveys.
 • emäksen valmistaminen. Avoimen perustuksen on kuivuttava. Lämpimässä kaudessa kestää noin viikko. Viileässä - jopa 2 viikkoa. Termi riippuu säätiön säästä ja kosteudesta. Kuiva pinta saattaa tarvita lisäkäsittelyä. Joten, suuret halkeamat on suljettava liuoksella, ja pienet puhalletaan vaahdolla. Vakavasti epämuodostunut säätö tulisi tasoittaa. Tämä vähentää materiaalin kulutusta ja poistaa mahdollisuuden epätoivottaviin ilmareikiin eristeen ja pohjan välillä;
 • pohjan pohjustus. Ohita tämä vaihe ei ole sen arvoista. Ensinnäkin pohjamaali suojaa pohjaa kosteudelta, ja siksi tuhoamiselta. Toiseksi se lisää pinnan tarttumista. Näin ollen suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon liima kiinnittyy voimakkaammin pinnalle.
 • kellarin vedeneristys. Käytetyt materiaalit ovat okleechnaya -eristys (bitumi, geotekstiilit), päällystys (mastinen), rappaus (perustuu polymeerisementtilaastiin). Esimerkkejä niiden käytöstä kuvassa.
 • Styroksijalusta. Asennus tehdään liimaliuoksella tai liimavahvalla polystyreenivaahdolla.
 • viimeistely. Eristyksen suojaamiseksi ultraviolettisäteilyn ja muiden ympäristötekijöiden haitallisilta vaikutuksilta on välttämätöntä sulkea se viimeistelyaineella. Tai sulje muovikelmu tai kattohuopa ja vain sitten nukahtaa maapallon.

Erilaisten pohjien lämmittäminen

Ottaen huomioon eristys, kuvastaa lyhyesti sen tyyppisten kellarikerrosten eristystä, jonka tärkeimpiä ovat:

- monoliittinen vyö;
- matala syvyysnauha.

 • columnar
 • nukka
 • Pile ruuvi
 • Levy (kelluva)

  - glubokozaglublenny laatta;
  - matala syvyyslevy.

  Lisäksi eristyksen valintaan ja sen asennuksen tekniikkaan vaikuttavat syvyys: voimakas, matala ja haudattu. On tärkeää ottaa huomioon tällainen parametri kuin materiaali, josta säätiö on tehty: tiili, puu, rauta. Näiden materiaalien erilaiset ominaisuudet johtavat siihen, että ne suorittavat eri lämpöä.

  Nauhapohjan lämmitys

  Tällaista perustusta käytetään korkeajärjestelyissä tai raskasrakenteiden rakentamisessa. On selvää, että rakenteen vakavuus kykenee kestämään vain betonirakenteen monoliittista seinää. Betoni ei kuitenkaan pysty säilyttämään lämpöä rakennuksen sisällä. Nauhatulostus on suositeltavaa lämmetä järjestelyn vaiheessa. Koska kaivaa syvä, leveä ja pitkä kaivanto pitkä ja hankala. Teippityypin monoliittisen perustan eristys tekniikka riippuu eristetyypistä ja annetaan edellä.

  Matala perustusten lämpeneminen on hieman erilainen.

  Tämä johtuu järjestelyn syvyydestä. Lämpöhäviön estämiseksi matalalla pohjalla on välttämätöntä paitsi eristää se pystysuoraan, myös suorittaa lattialämmitys, jotta maaperän jäädytys ja talon perustus voidaan poistaa. Useimmiten pystysuora ja vaakasuuntainen eristys suoritetaan käyttämällä sardeldiota, joka nukahtaa kuopassa perustusten välillä.

  Sarakepohjan lämmitys

  Sitä pidetään luotettavimpana perustana. Sitä käytetään matalarakenteisiin rakenteisiin. Valmistusmenetelmän mukaan se on samanlainen kuin nauha. Mutta sen lujuuden lisäämiseksi käytetään betonipylväitä. Ne on asennettu kulmiin, tukiseinien ympärille ja sisäseinien risteykseen. Ennen kuin aloitamme tällaisen säätiön lämmittämisen, on välttämätöntä poistaa tukien väliset aukot. Tätä varten tehdään säätöriskit. Puiset tai metallirakenteet, jotka yhdistävät tuet.

  Laajennettu savi täyttyy muodostuneiden solujen keskelle. Mikä itsessään on hyvä eristys. Ulkopuolella urat ovat vesitiiviitä ja liimattu polystyreenivaahdolla. Tai polyuretaanivaahtoa levitetään niihin. Seuraavaksi eristys suljetaan kalvolla ja täytetään maalla tai päällystetään viimeistelyaineella.

  Paalun perustuksen lämmitys

  Tämäntyyppisen perustuksen spesifisyys on se, että rakennus on pystytetty paikoille - pystytuotteita, jotka on peitetty betonilaatalla. Se on välttämätöntä maaperälle, jolle on tunnusomaista erityinen epävakaus. Sitten on tarpeen syventää paalut ja asentaa ne vankalle pohjalle. Pihdeissä on grillage, johon rakennuksessa on todella rakennettu.

  Rostverk voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista (katso kuva).

  Pohjarakenteen eristyksen perusteella paalut on epäkäytännöllinen. Kuitenkin suojaava grillata vähentää lämpöhäviötä.

  Perustuksen huuhtelu lämmitetään käyttämällä mitä tahansa lämmöneristysmateriaalia, joka täyttää luotettavuuden, lujuuden ja kestävyyden vaatimukset.

  Kierrä pohjaeristys

  Olisi oikein kutsua tämän nimikkeen kuvaus "porausruuvin eristyksen eristys"

  Sen erityispiirre ruuvien käytössä, paalun roolin toteuttaminen. Tämän tyyppisen säätiön suosio johti ruuvien paalujen yksinkertaisuuteen ja nopeuteen. Sitä käytetään epävakaissa maissa ja väliaikaisten rakenteiden rakentamisessa. Säätiön lisäsäätö on samanlainen kuin kasa. Siksi porausruuvin eristys suoritetaan samalla tavalla. Ja lämpeneminen on grillata. Eristetään väliaikaiset rakennukset useammin kuin ei ole tarkoituksenmukaista.

  Pohjalevyn lämmitys

  Laattojen pohjan olemus koko rakennuksen alapuolella olevan yhden monoliittisen levyn järjestelyssä. Tämä aiheuttaa erityistä lähestymistapaa sen sääennusteeseen. Nimittäin, sinun on eristettävä levyn koko pinta ja rakennuksen aikana. Lisäksi on toivottavaa useissa kerroksissa johtuen maan läheisyydestä. Työjärjestys on seuraava: hiekkaa kaadetaan maahan, sitten geotekstiilit, kerros betonista ja vedeneristyskerros asetetaan. Laajennettu polystyreeni asetetaan tähän tyynyyn tai kaadetaan laajennettu savi. Sulkee vedenpitävyyden uudelleen. Vain tämän jälkeen voit varustaa laatan - betonipohjan rakenteen. Kuvassa kuvataan eristyksen teknologiaa ja teosten järjestystä.

  johtopäätös

  Tässä kenties kaikki tämä koskee kellarikerroksen erityispiirteitä riippuen sen tyypistä ja tyypistä eristyseristykseen. On huomattava, että add-in, ts. materiaali, josta rakennuksen kantavat seinät on tehty, vaikuttaa vähäpätöisesti eristysprosessiin. Täten puutalon, autotallin tai tiilen asuinrakennuksen kellarikerroksen eristys on sama ja riippuu vain lämpöhäviön vähentämisvaatimuksista.

  Lämmittäminen säätiö - miksi tarvitset ja miten

  Pitääkö lämmittää säätiön? Nyt asiantuntijat vastattavat tähän kysymykseen yksiselitteisesti, - säätiö on lämmitettävä epäonnistumatta rakentamisen aikana. Ja tähän on useita syitä. Me ymmärrämme tämän järjestyksessä.

  Mikä se on - kellarin eristys

  Kellarieristys on suunnilleen sama kuin seinien eristys. eli lämmöneristyskerros levitetään pohjarakenteen sivuille. Tämän seurauksena lämmönsiirtonopeus perustuksen ja maan yläkerrosten välillä laskee.

  Samanaikaisesti geoterminen lämpö vaikuttaa pohjaan perustan alapuolella olevasta maakerroksesta. Ja myös lämpö tulee lämmitetystä rakennuksesta kellarikerroksen läpi suoraan ja kellarin läpi.

  Talvikaudella maan lämpötila vaihtelee voimakkaasti syvyydestä, hyvin alhaisista arvoista lähellä pinnasta positiivisiin arvoihin, jäädytyssyvyys alle. Säätiö on eristetty kylmästä jäädytetystä maasta ja sillä on positiivinen lämpötila muiden esteiden esteettömästä lämmönvirrasta johtuen.

  Maaperän jäädytyksen syvyys vaihtelee suuresti, 0,5 metrin etäisyydellä eteläiseltä alueelta 2,0 metrin korkeammalle Venäjän federaation koillisalueilla. On selvää, että pohjan eristys on suoritettava koko sen seinämän korkeudella kosketettaessa jäädytysmaata.

  Kuinka tarpeellista on lämpeneminen

  Katsotaan nyt mitä asiantuntijat sanovat tästä. Loppujen lopuksi he eivät pidä jonkun toisen taloutta, vaan pitävät puhtaasti teknisiä ongelmia, joten heidän mielipiteensä ovat itsenäisiä.

  Rakentamisen asiantuntijat ovat samaa mieltä siitä, että perustusrakenne on lämmitettävä, ja tämä tulisi tehdä ensisijaisesti ulkokehällä. Tärkeimmät väitteet tällaisen eristämisen hyväksi ovat seuraavat:

  1. Kellarieristys suojaa sitä jäätymiseltä, ts. alentaa rakenteen lämpötilaa alle 0 astetta. Tämä on erityisen tärkeää perustuksille kosteassa ympäristössä. Kun vesi jäätyy kapillaareissa ja halkeilussa, se laajentaa ja hajottaa betonin.

  3. Eristys tulee ylimääräiseksi esteeksi vedenpitävyyden lisäksi kosteudelle pohjaan vaikuttavasta maaperästä.

  Onko välttämätöntä eristää sisäpuolelta

  Usein seuraava kysymys syntyy. Pohjalla on kaksi kehää - ulompi, joka on kosketuksissa jäädytysmaahan ja sisempi, joka on talon ääriviivojen sisällä. On tarpeen lämmittää säätöä sisemmän kehän varrella?

  Luultavasti. Asiantuntijat sanovat, että jos ei ole muuta tekemistä, niin kyllä, tietenkin, lämmitä se - et petä puuroa öljyllä. Ainakin tämä kerros tulee olemaan vedenpitävä lisä, ja tämä voi parantaa rakennuksen sisältämää mikroilmastoa.

  Mutta on selvää, että ei ole tarpeen eristää säätiötä sisältä, jotta se ei jäätyisi. Tämän toiminnan taloudellinen komponentti, ts. Sisäeristykseen tarkoitetut varat eivät maksa joko rakennuksen kestävyydestä eikä lämpöhäviöiden säästämisestä.

  Aluslattia on suojattu ulkopuolelta (eristetty) ja aina positiivinen lämpötila on maapallon luonnollisen lämmön ansiosta. Näin ollen tämän puolen perustana on vain tutkinto C.

  Maaperän turvotus tuhoaa talonrakennuksen

  Myös tiiviissä yhteydessä lämmön kanssa säätiön itse on kysymys lämpenemisestä maadoitettu leveys, joka on suoraan yhteydessä säätiöön.

  Jos lattian alapuolella maata on aidattu talon sisäpuolelta pakkaselta, maan ulkopuolelta se jäätyy ja siksi sellaiset hirvittävät ilmiöt kuin maaperän pakkastuttaminen ovat mahdollisia.

  On tunnettua, että kuivat hiekkaperäiset maaperät, koska niiden kosteuspitoisuus on hyvin pieni, eivät ole käytännöllisesti katsoenkaan. Toisaalta muovinen savea, joka on erityisesti kyllästynyt pohjaveteen, laajenee suuresti jäädyttämisen aikana ja kirjaimellisesti puristaa säätiön talon kanssa ylöspäin.

  Tämä on erityisen vaarallista, jos alue ei ole sama maaperän luonne, sitten syntyvät ponnistelut yhdestä paikasta hajottavat helposti pohjan ja seinät.

  Tätä varten pohjan pohja on jäätymisen syvyyden alapuolella. Mutta sitten säätöön vaikuttavat vaikuttavat puristusvoimat. Sekä tangentiaaliset työntövoimat että ne ovat suurempia, sitä korkeampi on kellari seinämän korkeus.

  On selvää, että niiden vaikutus ei ole kovin hyvää eristyskerroksen kannalta, jota isäntä niin varovasti sovelsi säätiöön kesällä.

  Miten eristää vierekkäinen maa


  Asiantuntijat suosittelevat, että pohjalla oleva maaperä eristetään tehokkaalla lämmöneristimellä päälle. Tämä tehdään tavallisesti sokealla alueella talon ympärillä.

  eli Sokean alueen ylemmän kerroksen alla on lämpöeristeen kaistale. Sen leveys, aivan ylimmässä sijainnissa, tulisi olla merkittävä, jopa suosituksia - ei enää jäätymisen syvyyttä.

  Mutta jos lämpöeristin haudataan, asetetaan veden virtauksen pohjalla olevaan kaltevuuteen ja laaja kuoppaan täynnä hiekkaa sen yläpuolella, vastaavasti leveys vähenee merkittävästi. Mutta tarkemmin - lämmönlaskennan laskelmien mukaan tietylle säätiölle tietyllä ilmastovyöhykkeellä.

  Käytetään yleensä laskettua paksuuspolystyreenivaahtomuovia, tavallisesti vähintään 5 cm, mutta kannattaa muistaa, että rakennuksen kulmissa tiivistetään huurteen vaikutus eri puolilta, joten n. 2 metrin päässä kulmista tulisi käyttää kaksinkertaista paksua - korkeintaan 10 cm.

  Tällainen eristys johtaa siihen tosiasiaan, että maaperä suoraan pohjalla säilyttää positiivisen lämpötilan alapuolelta maalämpöä. Säätiöön vaikuttava pakkasen voimakkuus vähenee.

  Miten eristää eristyskerros

  Tehdäkseen työtä säätiön eristykseen on välttämätöntä vapauttaa se maaperästä. On välttämätöntä poistaa maaperä pitkin sitä koko syvyyteen, joka muodostaa kaivannon, joka on vähintään 40 cm leveä.

  Korjaustyön aikana pohjan pinta puhdistetaan huolellisesti, pestään ja kuivataan. Sitten vedeneristyskerros levitetään. Yleensä sivuseinämä on peitetty mastikerroksella, joka ei tuhoa eristyspuristettua polystyreenivaahtoa, jonka paksuus on 5 cm.

  Jos kuumennettu huone on piilotettu kellari seinämän takana, on suositeltavaa eristää vähintään 10 cm - 12 cm.

  Rakennusmateriaalilla on lähes olematon vedenläpäisevyys, itse asiassa sekä kosteus- että höyrysulkulaitteet. Voit kiinnittää sen vedenpitävyyteen saman mastiksin avulla tai erityisellä liimaseoksella lämmöneristimiin.

  Ankkurointieristettä säätöön ei voida hyväksyä. Mutta sen pintaa voidaan suojata myös erikoisella lasikuituverkolla, jossa on pieniä soluja, jotka on sameaa samalla liima-aineella. Tätä varten voit käyttää uudelleen ruberoidia tai vain ohutta levyä.

  Polystyreeni-vaahdon täyttölevyjen väliset liitokset romahtavat tiivisteen päälle ja peittävät vedeneristysmateriaalin.

  Mitä asiantuntijat ajattelevat prosessista

  Tässä on prosessi, jolla säätiö eristetään toiminnassa ja asiantuntijan mielipide tässä suhteessa.

  On tärkeää, että eristys kohoaa maanpinnan yläpuolelle ja suojelee täysin rakennuksen pohjan ja kellarin vähintään 0,5 metrin korkeudelle maasta, mukaan lukien ja suojaa liotusta vastaan. Plinth-eristys on tärkein osa säätiön ja koko rakennuksen integroidun suojan jäähdyttämisestä.

  Polyuretaanivaahdon käyttö

  On myös mahdollista lämmittää säätiö ja kutsua erikoistunut organisaatio ja suorittaa työn, joka on ruiskutettu polyuretaanivaahdolla. Videossa esitetään säätiön lämpöeristyksen prosessi polyuretaanivaahdolla. Mutta et voi tehdä sitä itse, koska prosessi vaatii erikoislaitteita ja komponentteja.

  Miten eristää säätiön kulmasta jäädyttäminen yksityisessä talossa

  Kysymys: Kuinka eristää säätiön kulmasta jäädyttäminen yksityisessä talossa? Takasi kaikki halkeamat ja nurkkien "reiät" kiinnitysvaahdalla, se silti hidastaa.

  Vastaus: Sinun tarvitsee vain lämmittää talosi perustusta tai ääritapauksissa sen kulmat. On sääli, ettet ole ilmoittanut, millaista perustusta talosi ja alue, jossa talosi sijaitsee. Sovelletun lämmittimen paksuus riippuu siitä, ja säätö voi lämmetä vain ulko- tai sisäpuolelta, ja olisi mielenkiintoista selvittää, miten ilmanvaihto on järjestetty maanalaiseen tilaan. Ja onko säätiön kulma tai seinän kulma jäätymään, mikä on pohjasi ja mikä korkeus on sokea alueen yläpuolella?

  Joka tapauksessa sinun on lämmitettävä talosi perusta ja sokea alue, jotta vältät jäätymisen ja kosteuden maanalaisessa tilassa.

  Ensin sinun on päätettävä eristysmateriaalista, on hyvä käyttää ekstrudoitua polystyreeni-EPS. Se on kestävä aggressiivisille ympäristövaikutuksille ja kosteudelle. Materiaali on laatta, polystyreeni-vaahtolevyjen paksuus on 50-100 mm. Valitse eristyspaksuus alueesi talviajan enimmäislämpötilasta riippuen.

  Kellarin pystysuoran osan lämmittäminen ja pohjan tulee olla maaperän jäädytyksen syvyydessä. Säätiön ulkokulmissa asennetaan lämpöeristys 1,5 kertaa paksummaksi kuin tasaisille alueille ja vähintään 1,5 metrin kumpaankin suuntaan nurkasta.

  Luotettavuutta varten tehdään myös säätiön sokean alueen lämpeneminen, mikä vähentää maaperän jäädyttämistä seinämien ympärillä ja perustuksen tyynyn alle ja mahdollistaa maaperän jäätymisen linjan tällä tasolla.

  Pohjan ja sokean alueen vaakasuoran ja pystysuoran eristyksen paksuuden on oltava sama.

  Polystyreenilevyt asennetaan suoraan kellari-seinän ja kellarikerroksen vedenpitävyyteen. Levyjen mekaanista kiinnittämistä ei voida käyttää, emästen seinämien vedeneristyskerroksen eheys rikkoutuu. EPPS: n kiinnittämiseksi voit käyttää liimaa tai bitumin mastipisteitä.

  Eristyslevyjen sijoittamisen on oltava ruutupiirroksessa, vierekkäisten levyjen liitokset on siirrettävä toisistaan. Suuret aukot liitoksissa täytetään vaahdolla estäen kylmien siltojen muodostumista. Kellarin kulmissa on tarpeen käyttää eristyslevyjen kaksikerroksista tai jopa kolmikerroksista asennusta vierekkäisten EPPS-levyjen sauman raon kanssa.

  Eristyslevyjen liima tulee levittää bitumipohjaisesti, mutta tärkein asia on se, että se ei sisällä liuottimia, jotka voivat liuottaa EPPS: n. Eristeiden kiinnittämisen pistemenetelmä sallii eristeen ja kellari seinän välille kerääntyvän kosteuden vapaasti virrata tyynyn pohjaan.

  Liitettäessä eristettä pohjaan liimakoostumuksen lisäksi käytetään erityisiä kiinnitystappeja. Neljä tukilevyä on tarpeeksi. Voit myös asentaa polystyreenilevyjä polymeerisementtiliimaan. Se antaa hyvän kiinnittymisen säätiön kellariin.

  Sen on myös sallittava lämmitettävä pohja sisäpuolelta käyttämällä edellä kuvattua tekniikkaa, kun levyt viimeistellään kipsillä. Samanaikaisesti levyjen mekaaninen kiinnitys sallitaan säätiön ja sokean alueen sisäseinien koko alueelle.

  On mahdollista lämmittää säätö kahdelta puolelta kerralla, vain yksi lämmönsäätelyä on noudatettava - sisäisen eristeen paksuuden tulisi olla pienempi kuin perustuksen ulkopuolelta.

  Pakollinen on edelleen vaatimus maanalaisen tilan tuuletuksesta - hengitysteiden on oltava varustettu epäonnistumisella.

  Säätiön jäätymissuojaus

  Rakennettaessa talojen perustuksia on ryhdyttävä toimenpiteisiin, jotta säätiöiden perustukset jäätyvät. Lämpötila (lämpötila, lumipeitteen korkeus), talon tyyppi ja talon sisälämpötila vaikuttavat huurteen tunkeutumisen syvyyteen.

  Jäädyttämätön perustyyppi on kivi, karkea hiekka, sora. On selvää, että maaperän jäädyttämistä varten perustukset on asetettava maaperän jäädytyksen syvyyteen.
  Foundation deformation:
  a on nostoarvo;
  b - sumutuksen määrä;
  - sivusuunnan suuruus;
  U.P.G. - maaperän jäädytysaste; 1 - kellarikerta (A> B); 2 - säätöpinnan särki- minen, kun sen päälle asetetaan U.PG: n yläpuolella (A

  Monien yksittäisten kehittäjien virhe on luottamus siitä, että mitä syvemmälle perustalle asetetaan, sitä parempi ja että tällainen ratkaisu itsessään takaa luotettavan toiminnan ja vakauden. Itse asiassa, kun kellari sijaitsee maaperän jäädytystason alapuolella, pystysuuntaiset jäätymisvoimat eivät enää toimi sen alapuolelta, mutta sivuttaispinnoilla vaikuttavat tangentiaaliset pakkasenkit voimat voivat tässä tapauksessa vetää pohjan yhdessä jäädytetyn maan kanssa tai repimään sen yläosan pohjasta. Tällaiset tapaukset ovat todennäköisimmin kivi-, tiili- tai pienlohkoihin perustuvia rakennuksia, erityisesti kevyiden rakennusten ja rakenteiden alla.

  Jotta estettäisiin perustusten muodonmuutos kohoavilla mailla, on välttämätöntä paitsi sijoittaa jalka maanpinnan alapuolelle jääneeseen tasoon ja päästä eroon alhaalta jääneen maaperän suoraa paineesta, vaan myös neutraloida pakkasen voimakkuuden tangentiaaliset voimat perustuksen sivupinnoille. Tätä tarkoitusta varten tukirakenne sijoitetaan jäykästi säätöön koko sen korkeudelle, joka yhdistää jäykästi pohjan ylä- ja alaosat, ja pohja laajenee ankkurin ankkurina, mikä ei salli perustaa vedettäväksi maasta maasta huurun kallistumisen aikana.

  Tällainen rakentava liuos takaa maaperän vertikaalisten muodonmuutosten perustan pysyvän toiminnan, mutta käytännössä se on mahdollista vain betoniteräksen avulla. Jos perustukset ovat kiveä, tiiliä tai pieniä lohkoja, joissa ei ole sisäistä pystysuoraa vahvistusta, on tarpeen tehdä niiden seinät kalteviksi (kohoavat ylöspäin). Tämä menetelmä pohjaseinien ja pilarien rakentamiseksi pintojen varovasti kohdistamalla heikentää huomattavasti kuormittamien maalien sivuttaista pystysuoritusta vaikutuksesta pohjaan.

  Lisätoimenpiteet, jotka vähentävät pakkasnopeutta, voivat olla:

  • päällystää pohjan sivupinnat liukuvalla kerroksella (käytetty moottoriöljy, muovikalvo);
  • maaperän pintakerroksen eristäminen pohjan ympärille (kuona, laajennettu savi, vaahtomuovi), jossa maaperän jäädyttämisen paikallinen syvyys vähenee. Jälkimmäistä toimenpidettä voidaan soveltaa myös aiemmin rakennettuihin matalaisiin perustuksiin, jotka tarvitsevat suojaa pakkaselta.

  Alueilla, joilla on korkea pohjavesi, alhaisen rakennuksen perustukset vaikuttavat pakkasen voimistumiseen. Voimakkaasti kallistuvilla mailla (veteen kyllästetty savi, pilvet, hiekkasauma, hieno ja sitruunahiekka) nämä voimat saavuttavat 100. 150 kPa (10. 15 tonnia / m 2) ja vaikuttavat alapäästä alhaalta ylöspäin usein ylittävät ylävirran rakenteiden kuormat. Samanaikaisesti maaperän pintakerroksen kausittaiset pystysuorat siirtymät, kun se jäätyy 1,5: llä, ovat 10. 15 cm. Epäsäännölliset kuistit, terassit, verannat ja joskus talojen seinät ovat useimmiten seurauksena pakkasen voimien vaikutuksesta.

  Perusperiaatteiden ja säätiöiden suojelun periaatteet jäädytyksestä

  Rakennuksen alapuolella oleva maaperä vaikuttaa kylmään ulkoilmaan ja rakennuksen lämpöön.

  Eristys vähentää alhaisten lämpötilojen vaikutusta rakennuksen perustukseen. Se voidaan sijoittaa ulkopuolelle, molemmilla puolilla, tai osana kellarin rakennetta, pohjaseinässä. Paras tulos saavutetaan, jos eristys on pohjan ulkopuolella.
  Syvennetyn pohjan alapuolella pohja on tehty tiivistetystä kerroksesta, joka estää pohjan vahingoittumisen maaperän huuruvasta turvotuksesta:
  1 - maa; 2 - lämpötilan tasapainon taso; 3 - lämmöneristyskerros; 4 - negatiivisten lämpötilojen vaikutuksen suunta; 5 - lämpövirta.

  Rakennuksen ympärillä oleva eristys sijaitsee yleensä noin 1 metrin päässä säätiöstä. Se asetetaan noin 30 cm: n syvyyteen siten, että se on kalteva rakennuksen seinistä.

  Eristeinä käytetään erilaisia ​​lämmöneristysmateriaaleja, aina kun se on mahdollista mahdollisimman vähäisellä hygroskooppisuudella. Suojauksen paksuus riippuu käytetystä materiaalista.

  Lämmöneristysmateriaalilla ei pitäisi olla vain erinomaisia ​​eristysominaisuuksia vaan myös vahvuusvaatimuksia. Siksi kun valitset lämmöneristysmateriaalin, joka on suunniteltu suojelemaan säätiö jäädyttämöltä, sinun on otettava huomioon havaitut kuormat.

  Ei pidä ilman lämpenemistä: me suojelemme säätiön pakastamista

  Mielipiteen mukaan kellarien lämpeneminen on hyödytön asia, on täysin virheellinen. Ymmärtäminen kiireellisen tarpeen suojella talon pohja jäädyttämisestä yleensä tulee myöhään - kun seinät on peitetty muotilla, ja säätiö on säröillä. Mutta yksityisen rakenteen perusta, joka on löytänyt sopivan materiaalin, on järkevämpää eristää ajoissa.

  Ongelma jäädyttäminen säätiön ja sen ratkaisu

  Kellarieristys ei ole yhtä tärkeä kuin seinämien eristysmateriaalin asettaminen. Talon pohjan läpi jää 20% lämpöä. Jos pohjaa ei ole suojattu materiaalilla, joka säilyttää tarvittavan mikroilmaston rakennuksessa, se murtaa kosteudelta ja alhaisilta lämpötiloilta. Ja halkeamat vuorostaan ​​tulevat kylmän johtoreiksi, jatkavat kasvua ja pian johtavat koko rakennelman vaurioitumiseen.

  Eristyksen asettaminen ulkona

  Pohjan ulkoilman lämpeneminen takaa talon suojauksen maanalaisen veden ja kylmän vaikutuksesta. Kosteus alkaa imeä materiaalia, minkä seurauksena vahvuuden perustan menettäminen uhkaa katoa kokonaan.

  Kellarieriste suojaa halkeilua vastaan

  Erityisen tärkeää on varmistaa vahinko, joka aiheutuu perusvahinkojen varalta sellaisille alueille, joilla on erittäin kylmät ilmasto-olosuhteet ja kallistusalueet.

  Maa, joka kääntyy katkerasta pakkasesta, pystyy siirtämään 35 cm: n etäisyydellä ja muuttamaan rakennusten pohjan muotoa. Siksi tällaisissa ilmastovyöhykkeissä säätiö sijaitsee maaperän jäädytyksen alapuolella ja eristys on kiinteä sekä pystysuorassa että vaakasuorassa.

  On olemassa kaksi tapaa eristää säätiö ulkopuolelta. Ensimmäinen tapa on asentaa eristysmateriaali ennen talon pohjan rakentamista ja toinen edellyttää eristeen käyttöä rakennuksen rakentamisen jälkeen.

  Asennettaessa eristemateriaalia talon rakentamisprosessissa syntyy paljon vähemmän halkeamia kuin asennettaessa eristyslevyjä jo rakennetun rakennuksen pohjalle

  Säätiön luotettavin suoja tarjoaa ensin kuvatun vaihtoehdon. Eristys sijoitettiin suoraan muottiin. Jos säätiön suojaus altistumisen vaikutukselle kylmälle otetaan kuitenkin rakennuksen täydellisen rakenteen jälkeen, pohja ensin kaivaa ja sitten vuorataan eristysmateriaalilla.

  Eristeen käyttö säätöön ja kellariin

  Yksityisten talojen omistajat joutuvat usein lämmittämään kellarissa, jos pystytettiin pino- tai pylväsperusta. Tämä tapahtuu yleensä tietyistä syistä:

  • paalut, jotka on sidottu monoliittiseen teräsbetonirypäleeseen, kertyvät kylmää;
  • maan ja lattian välisessä tilassa viestintä pidetään;
  • talon ja maan välinen tila on suunniteltu suojaamaan sitä roskista koristelemalla sitä.

  Eristyksen jälkeen kellari on peitetty viimeistelyaineilla.

  Talon pohjan lämmittäminen sisältä

  Joissakin tapauksissa harkitaan lämmöneristysmateriaalin asettamista rakennussäilön sisäpuolelta:

  • talo asetettiin säätiölle, joka ei ollut eristetty ollenkaan;
  • oli välttämätöntä perustaa kellari ensimmäisessä kerroksessa;
  • kellarissa on tarkoitus tehdä lämmitetty huone;
  • eristys seinillä alkoi vaimentua;
  • talon alareunat alkoivat muuttua mustaksi ja peittyä muotilla kosteuden vuoksi.

  Talon lämmittäminen sisäpuolelta tarjoaa vedenpitävän diffuusiokalvon, joka kattaa kellarikerroksen ja seinien koko alueen ja käyttää erityistä eristystä. Koska tavallisesti käytetään lämpöeristysmateriaalilevyjä, kiinnitetään pintoihin katosta lattiaan bitumimastilla. Materiaalilevyjen väliset saumat suljetaan tavallisesti vaahdolla.

  Talon sisäpuolella oleva pohja voidaan eristää ruiskutetulla aineella. Vaahtotettu eristys, esimerkiksi polyuretaanivaahto, tukkii kaikki aukot, jolloin kylmää ilmaa ei pääse kulkemaan aukkojen läpi.

  Lämmittäminen talon sisäpuolelta sumutetuilla välineillä suoritetaan suojavaatteessa ja maski

  Yksinkertainen tapa eristää säätiö sisäpuolelta ja samalla säästää rahaa on tehdä alakerroksessa levyjä kellarissa 30 cm etäisyydellä kellarista, laittaa mineraalivilla ja peittää betoniseinät laajennetulla savella. Tällä kellarilla, eristetty tällä tavalla, voit tallentaa vihanneksia.

  Pohjaeristeiden materiaalien perusteellinen huomioon ottaminen

  Jotta perustus olisi ihanteellisesti suojattu alhaisilta lämpötiloilta, sen eristämisellä on oltava seuraavat ominaisuudet:

  • alhainen lämpöaste;
  • veden kapasiteetin puute;
  • poikkeuksellinen lujuus;
  • vastus ympäristön lämpötilan muutoksiin.

  Kaikki luetellut ominaisuudet ovat erilaisia ​​polymeeriseerumia. Nämä materiaalit eivät ime kosteutta eivätkä menetä kykyä pitää lämpöä.

  Eristysmateriaalin etsimistä säätiölle ei tule pitää mineraalivillana mahdollisena vaihtoehtona. Tämä raaka-aine on helposti kostutettu vedellä, minkä vuoksi se ei enää suorita tehtävänsä ja pahenee mekaanisten kuormitusten vuoksi.

  Video: etsiä säätiön eristys

  Penoplex - parannettu lämmitin

  Verrattuna polyfoam, penoplex - paras vaihtoehto lämmittimen. Tämä levytyyppinen materiaali voi suojata säätiön muotoilun vääristymiltä erilaisten ulkoisten voimien vaikutuksesta, mikä lisää yksityisen talon käyttöikää.

  Penoplexin tärkein ominaisuus on rakenne, jossa on suljetut huokoset, jotka estävät kosteutta. Materiaali on saanut hyvän maineen kiistattoman voiman ja alhaisen lämpöhäviön takia.

  Materiaali, jota pidetään parempana kuin säännöllinen vaahto

  Taulukko: Penoplex-ominaisuudet

  Materiaalihakemus

  Koska Penoplexin levyillä on urat, ne ovat kiinteästi sidoksissa toisiinsa jättämättä aukkoja.

  Materiaali kiinnitetään liimalla ja ruuveilla.

  Kiinnittäminen tiettyjen sääntöjen mukaisesti toteutettuihin kynän pylväisiin:

  • käyttöliiman kiinnittämiseen, joka ei koostu aineista, jotka tuhoavat eristeen rakenteen;
  • liima levitetään materiaalipisteeseen;
  • levy kiinnitetään pinnalle, paina sitä käsilläsi noin minuutin ajan;
  • materiaalilevyt on kiinnitetty siten, että ne tulevat eteenpäin 35 cm.

  Laajennettu polystyreeni kevyimpänä eristemateriaalina

  Styrofoamia käytetään kellarieristykseen, koska tämä materiaali on kevyt, kestävä ja oikea. On suositeltavaa lämmittää talon nauha tai sarakepohja paksuin arkkein eli PSB-S-35: n ja 5 cm: n paksuisen polystyreeni-vaahdon. Muun tiheyden materiaali sopii vain väliseinien ja seinien lämmittämiseen.

  Rakennuttajat neuvovat peittämään talon pohjakerroksen tai uppoasennetun pohjan polystyreeni-vaahtotuotemerkillä PSB-S-50. Tämän merkinnän materiaali kestää huomattavia kuormituksia ja estää maaperän turvotusta.

  Polystyreenin edut verrattuna laajennettuun savi- ja mineraalivillaan katsotaan pienemmiksi lämmönjohtavuudeksi. Tämä materiaali ei kutistu lämpötilan muutosten vaikutuksesta, ei absorboi kosteutta eikä salli melua.

  Styroksi on kevyt

  Taulukko: Styroksiominaisuudet

  Rakennusmateriaalien käyttö

  Styroksi on liimattu talon pohjaan aivan kuten mikä tahansa muu lämpöä eristävä materiaali.

  Materiaali voidaan kiinnittää pinnalle, jota käsiteltiin sellaisella koostumuksella kuin:

  • bitumimaali;
  • sementti kipsi;
  • kalkki;
  • vesiliukoinen liima.

  Pohjalla liimattu styroksi, joka on päällystetty bitumimateriaalilla

  Polyuretaanivaahto - nestemäinen innovatiivinen lämmitin

  Polyuretaanivaahto - vaahtomuotoinen aine, joka suorittaa samanaikaisesti kaksi tehtävää - suojaa vettä ja estää lämpöhäviötä. Tämä materiaali kovettuu välittömästi pinnalle ja luo solupäällysteen. Siksi on parempi antaa polyuretaanivaahdon ruiskuttaminen talon pohjaan asiantuntijoille.

  Pehmeä polyuretaanivaahto pinnalle

  Vaahtomaisia ​​rakennusmateriaaleja kellarikerroksille on ominaista ympäristön puhtaus. Levyjen muodossa olevaan materiaaliin verrattuna polyuretaanivaahtomuovi tiivistää jokaisen tuuman pohjan, koska se ei luo saumoja eikä jättää aukkoja.

  Polyuretaania kulutetaan säästeliäästi. 50 mm vaahtomuovieriste on 1, 2 m vaahtopolystyreeni vaahtoa.

  Taulukko: polyuretaanivaahdon pääparametrit

  Laajennettu savi perinteisenä eristeenä

  Eristysmateriaali jauheena kaatoivat pohjaa, kunnes uusi, parempi eristys. Mutta tästä huolimatta sardeldi on edelleen kysyntää, koska se myydään alhaisella hinnalla.

  Suhteellisen korkean lämmönjohtavuuden vuoksi sardelliittiä käytetään eristämään säätiö merkittävästi. Siksi, jos haluat säästää rahaa ja suojata talon pohjaa alhaisilta lämpötiloilta, käytä jauheeristystä yhdessä toisen materiaalin kanssa.

  Paksun savi- kerroksen leveys on 50 cm.

  Taulukko: eri fraktioiden sardidiitti tekniset ominaisuudet

  Esivalmistelut laajennetun saven käytöstä

  Voit säätää säätiötä laajennetulla savialustalla seuraavasti:

  • kaivaa metrin leveä kaivanto talon pohjan ympärille;
  • puhdista pohjan pinta likaa;
  • jalostaa talon pohja bitumimateriaalilla (tai kansi vedeneristyskalvolla);
  • järjestää viemäröintijärjestelmä (jos pohjavesi kulkee lähistöllä);
  • peitä kaivannon pohja vedeneristyskalvolla;
  • täytä vallihauta eristämällä.

  Kuumennetaan talon alle: askel askeleelta ohjeita

  Useimmissa tapauksissa säätö on suojattu alhaisten lämpötilojen vaikutuksilta laattaeristeellä. Ennen työn aloittamista ne on varustettu liimalla ja vahvistusverkolla, jonka koko on useita kertoja suurempi kuin eristetty alue.

  Asennus lämpöeristyslevyjen asennusvaiheeseen tapahtuu vaiheittain:

  1. Leikkaa levyjä eristykseen niin, että ne sopivat kellarin koon kanssa. Sen jälkeen valmistetaan vahvistusverkon segmentit jokaiselle materiaalille. Niiden pituuden tulisi olla sellainen, että levyjen palaset osoittautuivat sulkeutuvan molemmilta puolilta.
  2. Spatolin avulla eristyslevy hajoaa tarttuvaa ainetta. Lujittavan verkon fragmentti kiinnitetään kyllästettyyn lämpöeristysmateriaaliin, jossa on 10 cm: n päällekkäisyys. Sitten se painetaan pohjaan päin 40 sekuntia.

  Liimakoostumus levitetään eristyspisteen levylle

  Kiinnittimissä käytetään erityisiä "sieniä"

  Eristeen mekaaninen kiinnitys, joka ei ole vielä kiinnitetty pinnalle tiukasti, heikentää kaiken aiemmin suoritetun työn. Lautaset naulan aikana liikkuvat.

  Eristysmateriaalin ja seinien väliin ruiskutettu vaahtokokoonpano, joka tukkii kaikki jäljellä olevat halkeamat.

  Vaahto tiivistää materiaalin ja seinän väliset raot.

  Kun vaahto kuivuu, sen ylijäämä puhdistetaan terävällä veitsellä.

  Tämän jälkeen lämmitetty säätö vahvistetaan ja viimeistellään päällystyspäällysteellä.

  Päällyste levitetään vahvistusverkon päälle

  Video: polystyreenin asennus säätöön

  Kellarieristys on ainutlaatuinen tapa vähentää talon lämmöntuottoa 20 prosentilla. Rakennuksen perustan eristys mahdollistaa koko rakenteen toiminnan laajentamisen.

  Perusjäätymisen syyt

  Kuten tiedät, säätiö on jokaisen rakennuksen tukeva osa. Tämä on pakollinen perusta, jolla rakennuksen maaperään kohdistuva kuorma jaetaan. Rakennuksen kestävyys riippuu täysin säätiön vahvuudesta ja luotettavuudesta, joten sen perusta on koko rakennusprosessin tärkein vaihe.

  Perusta on neljä päätyyppiä:

  • nauha
  • columnar
  • nukka
  • laatta
  • Kevyiden rakennusmateriaalien (puu, vaahtobetoni, vaahtobetoni-lohkot) rakentamien pienimuotoisten mökeistöjen parantavat maat paras vaihtoehto on pylväs- tai matala syvyysnauha;
  • tiilitalon rakentamisessa korkeuseroissa olevilla alueilla on käytetty suurta syvyyteen tunkeutumista, maaperää, jota käytetään pääsääntöisesti paalutyypissä, joka sopii melkein mihin tahansa rakennukseen mutta jossa ei ole kellarihuoneita;
  • Suurten tiilarakennusten osalta, joissa kellarikerros on suunniteltu, on välttämätöntä sijoittaa kaistaleinen upotettu pohja;
  • Luotettavin, mutta myös kallein, pidetään pohjalaatana, jota voidaan käyttää lähes millä tahansa maaperällä. Mutta juuri järjestelyn korkean kustannuksen ja monimutkaisuuden takia sitä käytetään harvoin yksityisessä rakentamisessa.

  Maaperän tunnistaminen ja säätiön määrittäminen ei ole ainoa tehtävä, joka on ratkaistava ennen muninnan aloittamista. Lisäksi on otettava huomioon alueen ilmasto-ominaisuudet, pohjaveden taso ja maaperän jäädyttämisen syvyys. Nämä tekijät vaikuttavat olennaisesti säätiön jäädyttämiseen ja siten rakennuksen toiminnallisiin ominaisuuksiin.

  Mitä tapahtuu, kun se jäätyy? Säätiö alkaa romahtaa, joten rakennuksen loimet, muurien muodostuminen seinämiin, rakenne menettää voimansa. Loputtomat korjaukset, vinot ikkunat ja oviaukot, tapetit "harmonikassa" huoneiden kulmissa, kosteissa seinissä, lisääntyneet lämmityskustannukset - kaikki tämä johtuu säätiön jäädyttämisestä. Asuminen tällaiseen taloon tulee yksinkertaisesti vaarallinen, koska jossain vaiheessa rakennuksen kriittinen muodonmuutos ja sen tuhoaminen voivat tapahtua.

  Useimmiten säätiön jäädyttäminen johtuu syvyyden virheellisestä laskemisesta. Säätiö on jäätymisläpäisyn syvyyden yläpuolella, toisin sanoen maaperän syvyydessä, jolle altistuu pakkaselle. Maaperä kasvaa tilavuudella ja nousee, mutta nosto tapahtuu epätasaisesti. Tämä aiheuttaa epävakauden ja muodonmuutoksen betonialustalle.

  Vaikka pohjan pohja olisi maanpinnan syvyyden alapuolella, tämä ei takaa muodonmuutoksen puuttumista kouristuksen vaikutuksesta. Tällöin ratkaistaan ​​vain jään alla olevan paineen ongelma, mutta sivuttain vaikuttavien pakkasen voimakkuutta ei neutraloida. Tämän ongelman poistamiseksi alaosan alaosa laajennetaan, vahvistetaan vahvikkeella ja sivutasot kallistuvat kaventamalla yläosaa kohti. Nämä toimenpiteet toteutetaan kuitenkin vain rakennusvaiheessa. Jos säätiön jäädyttäminen tapahtuu olemassa olevassa rakennuksessa, ongelmaa ei voida ratkaista edellä luetelluilla menetelmillä.

  Maan jäädyttämisen syvyyteen perustuvan säätiön rakentaminen

  Yksittäisessä rakenteessa käytetään liuska-, laatta- tai pylväspohjaa maaperän jäädyttämiseen. Paalut upotetaan kerroksille, joilla on kantavuus, mikä voi tapahtua kaikilla tasoilla. Jäädytysmerkin alapuolella sijaitseva säätiön pohja ei aiheuta kuormituksia voimanlähteistä. Nämä voimat vaikuttavat kuitenkin edelleen nauhapohjien, paalujen ja pilarien sivuseinämiin, jotka yrittävät vetää ne maasta pinnalle.

  Miksi maaperät turpoavat?

  Suurin osa maaperästä, johon perustusten rakentaminen tapahtuu, sisältää savihiukkasia. Tämä materiaali ei kulje kosteutta, mutta se on kyllästynyt sateiden tai pohjavesien aikana. Kun putoavat savijäätymisen sisällä, ne lisääntyvät määrässä useita kertoja, maaperän tilavuus kasvaa 10 - 12%.

  Esimerkiksi alueilla, joiden jäätymissyvyys on 1,5 m, maa pystyy nousemaan 12 - 17 cm: n etäisyydelle, työntäen betonirakenteita siinä. Suurin ongelma huurteen turvotus on seuraava:

  • savikerros eri kerroksissa vaihtelee
  • jotkut niistä sisältävät enemmän kosteutta kuin toiset
  • maa turpoaa epätasaisesti ja kallistaa tiettyjä osa-alueita

  Kevytrakenteet eivät pysty tasapainottamaan näitä maanalaisia ​​voimia, joskus jopa 5 t / m 2. Lisäämällä nauhalevyn pohjan syvyyttä, kehittäjä ratkaisee täysin ongelman, joka kelautuu pohjan alla. Kuitenkin sivupintojen alue, jolla leikkauskuormat vaikuttavat, kasvaa. Vaikka ne eivät voi vetää napaa, nauha on kokonaan 10-15 cm viereisistä kerroksista, kun pohjan pohja nostettiin 10-15 cm.

  Sulatettaessa lujitettua betonirakennetta ei voi palata alkuperäiseen asentoonsa, talvella koko sykli toistetaan samalla tavoin. Näin ollen muutaman vuoden kuluttua rakennus lopulta loimet, tulee hätätilanteeseen, ei sovellu käytettäväksi.

  Tapoja neutraloida hevosen voimia

  Seuraavat tekniikat ovat tehokkaimpia suojaamaan maaperän jäädyttämistä pohjan syvyyteen:

  • maaperän korvaaminen pohjan alapuolella inertillä materiaalilla - nauha kaivetaan 40-60 cm: n syvemmälle kuin suunnittelutaso, siihen upotetaan hiekan ja soran sekoitus, murskattu kivi tai hiekka, jossa nojaamisvoimat puuttuvat kokonaan
  • täyttö ei-metallisella materiaalilla - 20-30 cm kerros pohjakerroksen sivuilla eliminoi vetovoimat
  • eristysjalan tai sokean alueen jalka - lämpöeristin pystyy pysäyttämään kylmän ylemmällä tasolla maapallon geotermisen lämmön säilyttämiseksi niin, ettei maa voi jäädyttää
  • viemäröinti, myrsky, sokea alue - nämä rakenteet tyhjentävät kosteutta pois pohjan alapuolella olevasta maaperästä, kuiva savea ei voi turvota
  • hienoksi upotettu nauha - sivuttaiset vetovoimat vähenevät

  Käytännössä yleensä useat näistä menetelmistä käytetään kompleksissa. Tämän ansiosta voit pienentää turvotusta minimiin ja säätää säätiön toimintaa tietyissä olosuhteissa.

  Mitkä säätiöt syventyvät jäädyttämisen alapuolella?

  Syvävetoinen teippi maksaa kehittäjille kalliita, joten tällaista perustusta käytetään maanalaisissa hankkeissa. Useimmiten jäädytysmerkin alla olevat perustukset ovat:

  • pylväs - ainoa tapaus 90 prosentissa tapauksista on laajeneminen, joka usein ei liity sarakkeen rungosta, joten kallistusvoimat on kompensoitava tällä menetelmällä
  • nauha - mökeille, joissa on kellarikerroksinen lattia
  • paalutus - oletusarvoisesti nämä rakenteet asetetaan suurille syvyyksille, koska ylemmissä vaurioissa kerros, jolla on kantavuus, on erittäin harvinaista

  Slab-säätiö pidetään kalleimpana säätiönä. Kun syvennetään sitä jäädyttämisen alapuolella, talousarvio kasvaa monta kertaa.

  Strip-säätiö

  Tätä perusta käytetään perinteen mukaan, koska sillä on perusteettomasti korkea rakennusbudjetti. Perusnauha, joka on jäätymisen alapuolella upotettu, kaksinkertaistaa asunnon m 2: n hinnan:

  • betonin tai lohkojen kulutuksen FBS, levyt FL
  • tarve vedenpitävään nauhan ulkoseinämiin
  • maanalainen suojelu haitalliselta radonkaasulta
  • ulompi eristysnauha
  • suuret määrät epämetallisia täyttömateriaaleja
  • poistetaan kuopasta poistettu maa

  Kuitenkin nauha upotettu syvyyteen alle merkin pakastaminen on käytännössä ainoa tapa saada lämmin maanalainen tai täysipainoinen maanalainen taso. Tämä pätee pienille alueille, joilla horisontaalinen rakennus ei ole toivottavaa. Yksittäisen rakennuksen kerroksia säätelevät kolme kerrosta, joten pohjakerros lisää huomattavasti elämisen mukavuutta.

  Suojaus upotettavien nauhojen vääntöä vastaan:

  • ulkoseinien eristys
  • täyttö hiekalla
  • sokean alueen lämpöeristys
  • ympärysmitta

  Eristys suojaa vedeneristysmateriaalia, se puristuu ja ottaa osaa vetävistä voimista itseensä. Toinen menetelmä kokonaan poistaa saven läsnäolon nauhan seinämien lähellä. Lämminverinen alue ei salli maaperän jäätyä, kosteutta tyhjennetään.

  Käytännöllisesti katsoen kaikki listatut menetelmät, joilla käsitellään voimistelun voimia, käytetään matalalle nauhalle. Nämä pohja-asunnot eivät kuitenkaan voi korvata uppoasennettua nauhaa 100-prosenttisesti käyttömukavuudesta, vaikka ne kestävät vakavia kuormituksia.

  Kevytrakennukset MZLF: ssä käytän pääasiassa hiekkarannoilla, hiekkametsät. Huolimatta kokonaisvaltaisesta suojautumisesta kouristuksia vastaan ​​maaperän nostamisen todennäköisyys on edelleen olemassa. Kevyet seinät eivät pysty lataamaan pohjaa tarpeeksi kompensoimaan liikkeellepanevia voimia. Tällöin suositellaan vaahtobetonia, hiilihapotettua betonilohkoa tai tiilimuurausta.

  Pilarin perusta

  Pinta-alainen säätiö on kevyiden rakenteiden kannalta edullinen ratkaisu tavallisissa geologisissa olosuhteissa. Rakenteen enimmäisvoimakkuus tarjoaa pylväitä, joiden pohja sijaitsee alueen jäädyttämisen alueen alapuolella. Matala-pylväät voivat vain lepäävät vain sivurakennukset, MAF.

  Suosituin on monoliittinen tai pinottu pylväspohja, joka joka tapauksessa on oltava vesitiivis, ja se on kaatunut sivulle inertillä materiaalilla, jotta vältyttäisiin voimilta. Sekä yksittäisissä kehittäjissä että läheltä rakentuvassa kirjallisuudessa kutsutaan usein pehmeäpohjapohjia, joiden pohja on laskettu jäätymispisteen alapuolelle.

  Toisin kuin kasa, pylväs on rakennettu kaivettuun kuoppaan, eikä maahan porattuun reikään. Tekniikan muoto on seuraava:

  • merkintä - rakennusten kulmissa suoritetuilla aukoilla johdot vedetään pylväiden akseleille
  • maan kehittyminen - jokaisen pilarin alla kaivaa reikä, ottaen huomioon työntekijöiden mahdollisuudet käyttää konkreettista työtä
  • Valmistelu - 20 cm kerros hiekkaa, 20 cm kerrosta murskattua kiveä ja väkevöidyn levyn tiivistys 10 cm: n välein ei-metallisista materiaaleista, kaatopaikat (5 - 10 cm), pohjamaalin vedeneristys lasitetulla lasilla (2 kerrosta)
  • laajennuslevy 10-20 cm vaakasuoralla vahvistusverkolla (tangot 12 mm jaksoittaisella osuudella), jolloin pystysuoran vahvikekannen vapautus pylvään koko korkeuteen
  • muotti - suojat, asbestisementti, suuren halkaisijan omaava polyetyleeniputki
  • betonitointi - seoksen, tiivistyskärjen syvä värähtelijä
  • vedenpitävyys - strippaus jälkeen 4 - 15 päivää sen jälkeen, kun betoni on voittanut 70%
  • täyttö - reiät ovat täynnä hiekkaa ja soraa tai hiekkaa kerros-kerroksen tiivistämällä materiaalia

  Tällöin pylvään pohjan esiintyminen jäätymispisteen alapuolella takaa ajautumisvoimien puuttumisen alhaalta. Takatäytön avulla jälkikäyntikuormat minimoidaan tangentiaalisilla voimilla.

  Laattoalaptio

  Kelluvan levyn rakentamisen enimmäismäärän takia nämä rakenteet ovat harvoin haudattu jäädytysmerkin alapuolelle. Kuitenkin pohjakerros, joka on upotettu tähän syvyyteen, on kaikkein kestävin kaikista olemassa olevista, ja sen avulla voit tehdä täydellisen kerroksen. Suunnittelussa on muoto:

  • levy 1,7 - 2,2 m syvyydellä - ei tarvita yksinomaista eristämistä, pohjan vedenpitävyys on välttämätöntä pohjaveden mahdollisen nousun vuoksi milloin tahansa käyttöhetkellä
  • kellari seinät eivät ole liuskakanta, vaikka ulkoapäin samanlainen kuin se

  Rakennuksen tehdasvalmisteiset kuormat siirretään kellari-seinämille ja levyt tasaisesti levittämällä inerttien materiaalien (murskattua kiveä, hiekkaa) perustustappi. Syväteräslautojen turvallisuuskerroin on monta kertaa suurempi kuin vaadittu arvo, mikä mahdollistaa 3-kerroksisten tiilikattojen rakentamisen raskaiden kattojen, seinien ja julkisivujen kanssa.

  Kassoja sisältäviä kaakeloita, jotka on täytetty metalla monimutkaisen kokoonpanon muottiin:

  • yhden huoneen alla on kellari
  • rakentaminen kaadetaan yhteen suuntaan
  • edellyttää tarkkoja laskelmia, monimutkaista vahvistusohjelmaa

  Tämä on edullisin vaihtoehto saada klassinen laattasäätiö viinikellarin tai maanalaisen tilan avulla vihannesten säilyttämiseen ja viestinnän tekemiseen. Kellarin pohjan syvyyden taataan olevan jäädytysmerkin alapuolella. Tämä mahdollistaa maapohjan geotermisen lämmön säilyttämisen, mikä ei salli kivien maaperän jäädyttämistä. Rakenteiden vedeneristys on pakollista, koska pohjaveden alhainen GWL voi olla kausiluonteisia.

  Pile-pohja

  Toisin kuin kaikki olemassa olevat perusteet, jäätymisen merkki ei ole erityisen merkittävä paaluille. Ruuviasennuksen pienin sallittu upotusyvyys on 3 m, mikä on paljon enemmän kuin jäädytysmerkki useimmilla alueilla.

  Pallojen sivupintojen pinta-ala (halkaisija 15-60 cm) on vähäpätöinen, jolloin karkottavien maalien poraukset tässä tapauksessa ovat vähäisiä. Pallosäätiöiden kantavuus 70% riippuu kuitenkin kantapohjan maaperän rakenteesta. Siksi geologiset tutkimukset tehdään rakennuspaikassa tai koekäytössä ruuvaamalla.

  Jälkimmäisessä tapauksessa isäntämuodon syvyys (4 - 6 kg / cm2: n suunnitteluvastus) määräytyy kiristysvoiman voimakkaan lisääntymisen perusteella. Tämän jälkeen kaikki paalut upotetaan tälle tasolle luottaen laakerikerrokseen.

  Näin ollen kaikkia jäädytysmerkin alla olevia perustuksia ei syvennetä:

  • kelluva levy - korkeimman laakeripinnan ansiosta kaksikerrosvahvistus menestyy onnistuneesti maansiirrolla, joka eristää pohjan (ruotsalaisen UWB-levyn vaihtoehdon), vetovoimat poistetaan kokonaan, maata ei voida jäädyttää
  • matala syvyysnauha MZLF - pohjan alla oleva maa on korvattu inertillä materiaalilla, sokea alue lämmitetään, rengaskuivatus tehdään
  • pienet syvät pylväät - joita käytetään yksinomaan ulkorakennuksissa, vaativat usein korjauksia murskaavilla mailla

  Kaikki muut perustukset upotetaan alle jäädytyksen merkki alueella, mikä takaa maksimaalisen kantavuuden ja suunnittelun.

  Jäätymispisteen alapuolella olevan pohjan syveneminen mahdollistaa tilarakenteen geometrian vakauttamisen kestävyyden lisäämiseksi. Tämä menetelmä kuitenkin on kalliimpaa yksittäiselle rakennuttajalle kuin matala syvä-nauha MZLF, ruuvi, tylsät paalut. Siksi sitä käytetään vain, jos projektissa on kellari.