Betoni kaatuu ja kaatuu - mitä tehdä?

Betoni on rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla hiekkaa, sementtiä, raunioita ja vettä ja tarvittaessa tarvitsevat erityisiä lisäaineita liuoksen vahvuuden lisäämiseksi. Betonilla on monia etuja: pakkasenkestävyys, veden kestävyys, suuri lujuus ja pitkäikäisyys. Eri rakennuselementit on valmistettu betonilaastista, ja rakennukset ja rakenteet on pystytetty. Mutta kuten mikä tahansa rakennusmateriaali, betoni altistuu erityisesti muodonmuutokselle ja murenemiselle. Miksi konkreettiset rakenteet tuhoutuvat ja mitä tehdä, jos betoni murenee? Tällaisia ​​kysymyksiä kysytään kiinteistönomistajille, jotka ovat murentaneet konkreettisia ratkaisuja, sitten he etsivät mahdollisia tapoja poistaa ongelma ja estää sen jatkokoulutus.

Mikä on syy betonin tuhoamiseen?

Betonin lujuudesta huolimatta se on herkkä tuhoutumiselle, joka johtuu seuraavista tekijöistä:

 • Kosteus, joka tunkeutuu liuoksen huokosiin negatiivisten lämpötilojen aikana, laajenee ja muodostaa suurempia aukkoja. Kun ilman lämpötila nousee, tapahtuu huokostilavuuden pieneneminen, mikä johtaa muodostuneiden kosteiden kosteuden täyttämiseen. Tämän seurauksena tyhjennysten ja betonipinnan väliset halkeamat romahtavat.
 • Lämpötila laskee. Jotta betonikoostumus ei heikkene lämpötilan muutosten vaikutuksesta, tulva pinta on suojattu eristysmateriaalilla tai pakkasenkestävällä liuoksella.
Takaisin sisällysluetteloon

Miksi betoni murenee?

Betoni kaatuu seuraavista syistä:

 • Rakenteen kaatamisen vaiheessa käytettiin heikkolaatuista ratkaisua. Tämä olisi voinut olla huono sementti tai osa sitä, jota ei ole käytetty konkreettisesti. Mutta tämä on epätodennäköinen syy.
 • Tärkein syy muodonmuutosten muodostumiselle betonissa on vesi. Betoniyhdistelmä imeytyy täydellisesti veteen, joka nolla-lämpötilassa jäätyy ja kasvaa tilavuudeltaan täyttäen huokoset. Kun lämpötila nousee, vesi sulatetaan ja tilaa lisätään huokosiin uuteen nesteeseen. Prosessi toistetaan ja johtaa lopulta betoniteosten hävittämiseen.
 • Työseoksen valmistuksessa käytettiin suurta määrää vettä. Liiallinen vesi vähentää betonipinnan lujuutta.
 • Rakennusmateriaalin virheellinen kunnossapito työn aikana. Kun seoksen kaadetaan, se kastellaan vedellä ensimmäisten kolmen päivän ajan. Kun kaatetaan laasti muottiin, se on suljettava huolellisesti, minkä jälkeen seoksen rakenne homogeeniseksi ja betonin huokoisuus vähenee.
Takaisin sisällysluetteloon

Miten estää konkreettinen mureneminen?

Seuraavien suositusten noudattaminen estää betonin rikkoutumista käytön aikana:

 • betoniliuoksen valmistuksessa siihen lisätään lisäaineita, jotka kykenevät estämään veden;
 • sisältävät pehmittimiä seoksessa, mikä tarjoaa liuoksen homogeenisen rakenteen ja lisää sen lujuutta;
 • jo täytetty liuos kyllästetään hydrofobisella koostumuksella;
 • varmista, että kaadetun liuoksen pinta liota vettähylkivillä aineilla kuumakauden aikana ilman erityisiä laitteita;
 • rakenteen jatkuvassa kosteudessa, pinta impregnoidaan paineen alaisena erikoislaitteiden avulla;
 • On tärkeää varmistaa täytetyn pinnan asianmukainen hoitaminen eikä käyttää rakennetta etukäteen, betonilaastin lujuusominaisuudet ovat 28 päivää asennuksen jälkeen.
Takaisin sisällysluetteloon

Murskaava perusta, mitä tehdä?

On tärkeää kiinnittää huomiota ajoissa, että rakennusten ja rakenteiden perustana on alkanut murentua. Huomaat, että säätiön epämuodostumat ovat ensimmäisiä, sinun ei pidä viivyttää korjausta, sillä tulevaisuudessa se vie paljon enemmän rahaa ja aikaa sen palauttamiseksi. Ongelman myöhäinen poistaminen aiheuttaa seinien tuhoutumisen. Siksi on tarpeen tarkastaa rakennukset säännöllisesti ja tarkistaa sen lujuus ja luotettavuus. Jotta ymmärtäisimme, että säätiö on murentunut, seuraavat merkit ovat mahdollisia:

 • Päällystää viimeistelymateriaalia. Tämä voi tapahtua, jos säätiön rakentamiseen on valittu laadukkaita materiaaleja.
 • Halkeamat ja talon koko pinta voivat viitata rakennuksen sumentumiseen ja epätasaiseen istumiseen.
 • Kosteusmittari.
 • Lattian vaurioitunut vaakataso. Tämä vika tekee selväksi, että talon perustan muodonmuutos on alkanut.
 • Maaperän taso on muuttunut.

Ennen kuin aloitat korjaustyöt peruskorjauksen tekemiseksi, selvitä vahinkojen syyt, minkä tyyppinen määritys ratkaisee ongelman korjaamisen. Kun tunnistetun säätiön muodonmuutoksen syyt alkavat, korjaa se. Rakennusten perustusten täysi korvaaminen on tarpeen, jos pohja rikkoutuu täysin seinän rakenteen vastaisesti. Korvattava ensimmäinen asia ovat rakenteelliset elementit, jotka muodostavat suurimman kuormituksen.

Tuhoutuneen jalustan palauttamisprosessiin kuuluu asteittainen valu vahvikkeella. Tämä menetelmä lisää uuden pohjan lujuutta. Vaiheittainen valu suoritetaan silloin, kun vaurioituneiden säätiöiden säästäminen on mahdotonta, kaikissa muissa tapauksissa ei ole välttämätöntä turvautua tällaiseen monimutkaiseen menetelmään. Se riittää vain täyttämään säätiön puuttuva pala ja kiinnittämään sen pohjaan.

Jotta säätiö ei romahtaisi tulevaisuudessa, sinun on jatkuvasti tarkastettava rakennusten sivuja ja tehtävä säännöllistä pätevää hoitoa heille. Hoidon laadussa ne tarkoittavat säätiön lämpösuojaa ja sen tulvien ehkäisyä.

johtopäätös

Betoni on kestävä rakennusmateriaali, jonka elinkaari on satoja vuosia. Ei kuitenkaan ole mitään ikuista! Betoniin kohdistuu myös erilaisia ​​muodonmuutoksia, erityisesti murenemista. Betonin kaatumisen estämiseksi on syytä määrittää vian syy ja jatkaa sitten rakennusten perustusten palauttamista.

Mutta se on vielä parempi, jos konkreettinen koostumus ei murene ollenkaan, sillä sinun on tehtävä ennaltaehkäiseviä menetelmiä, joilla pyritään säilyttämään betonin voima.

Miksi se murenee, halkeilee, murtaa betonin perustukseen, polkuun tai pilariin? Konkreettisen tuhoutumisen syyt

Täynnä kesäraita ja säätiö. Talven jälkeen näkyvät vakavat vauriot, murenemista havaitaan. Se ei ole vielä romahtanut lainkaan, mutta jos se menee näin, niin kolmessa vuodessa kaikki muuttuu pölyksi. Mitä tehdä (10+)

Miksi betoni murenee? Mitä tehdä

Täynnä kesäraita ja säätiö. Talven jälkeen näkyvät vakavat vauriot, murenemista havaitaan. Se ei ole vielä romahtanut lainkaan, mutta jos se menee näin, niin kolmessa vuodessa kaikki muuttuu pölyksi. Mitä tehdä

Betoni voi kaatua, koska kaatamisen aikana ei käytetty riittämätöntä laadukasta liuosta. Sementti voi olla huono tai liian vähän sementtiä ja paljon hiekkaa voitaisiin käyttää. Tämä on kuitenkin epätodennäköinen syy. Betoni kovettuu, vaikkakin hitaasti ja vaikeasti, jopa sementti-hiekka-suhteella 1:12. Huonolaatuinen sementti näkyy paljaalla silmällä. Luultavasti ei käytä pahaa sementtiä.

Tärkein syy betonin halkeiluun ja tuhoamiseen on vesi, varsinkin kun kirjoitat, että tuhoutuminen ilmeni kylmän sään jälkeen. Betoni imee vettä kuin sieni. Kun ilman lämpötila laskee alle nollan, vesi jäätyy. Veden jäätymisen ja repeämisen aikana laajentaa huokosia, joissa se sijaitsee. Sitten lämpenemisen aikana vesi sulaa, kutistuu. Uuden veden täyttävän paikan huokosissa. Seuraavaksi jäätyy. Jos tätä prosessia ei tapahdu usein talvella (se jäätyy talven alussa ja sulatetaan keväällä), sitten keväällä ja syksyllä off-seos, jäädytys ja sulatus voi tapahtua joka päivä, aamulla ja illalla. Tämän seurauksena betonirakenteemme, säätiöt, kulkutiet, laiturit, pilarit hämärtyvät ja rikkovat. Mutta on olemassa ratkaisu!

Jos aiot vain kaataa betonia, varmista, että siihen lisätään vettä hylkivä lisäaine, jotta vesi ei pääse tunkeutumaan siihen ja pehmitintä, jotta betoni on homogeeninen ilman suuria onteloita ja suuria huokosia. Tällaiset lisäaineet ovat varsin halpoja, mutta ne tekevät betonin erittäin kestäväksi. Tällaisten lisäaineiden betoni ei saa romahtaa sata vuotta tai kauemmin.

Jos betoni on jo kaadettu, se on kyllästettävä hydrofobisella koostumuksella. Nämä ovat myynnissä.

Jos betonirakenne on sijoitettu siten, että tietyllä ajanjaksolla, esimerkiksi kesän keskellä, se kuivuu kokonaan eikä siihen ole märkiä pisteitä, se voidaan kyllästää vettähylkivällä yhdisteellä ilman erityisiä laitteita. Käytä vain hydrofobista yhdistettä betoniin. Kuiva betoni alkaa heti imeä vettä ja sen kanssa koostumusta.

Jos betonirakenne on aina märkä, esimerkiksi se on pohja, niin se on tarpeen liottaa paineen alaisena käyttäen erikoislaitteita.

Joka tapauksessa on syytä määrittää vedenpitävä koostumus, sen ominaisuudet ja käyttöohjeet huolellisesti.

Miksi betoni murenee?

: Betoni, joka on kestävä "kivi" rakennusmateriaali, on kuitenkin tuhoutunut: halkeilua ja murenemista. Betonin tuhoutumisesta on useita objektiivisia syitä, joista keskustellaan tässä artikkelissa.

Miksi betoni murenee? Tärkeimmät syyt

Kuten jo mainittiin, rakennustekniikan asiantuntijat ovat systemaattaneet ja kuvaillut kaikki mahdolliset betonin ja betonituotteiden halkeilua ja murtamista koskevat syyt:

 • Vettä tunkeutuu materiaalin huokosiin ja halkeamiin. Lukiokoulun fysiikasta me tiedämme, että vesi on ainutlaatuinen aine, joka voi olla kolmessa aggregaatiotilassa: höyry, neste ja jään. Samalla kun vesi jäätyy, sen tilavuus kasvaa. Tämä ominaisuus on syynä betonin murenemiseen - talvella jäätynyt vesi kirjaimellisesti "rikkoo" betonin kappaleiksi;
 • Merkittävät kausittaiset tai tekniset muutokset ympäristön lämpötilassa;
 • Rakennuksen kaatamisen yhteydessä käytettiin sopimatonta laatua olevaa betonia. Syyt heikkoon betonin laatuun: pehmeä sementti tai sementin ja liuottimen (veden) osuuksien kunnioittaminen;
 • Betonin valmistamisessa sen liikkuvuutta ja työstettävyyttä ei saavutettu erityisillä lisäaineilla, vaan liiallisen lisäaineen ansiosta;
 • Betonin rakenne riittämätön kunnossapidon, kovettumisen ja kovettumisen aikana. Kuten hyvin tiedetään, tuoreen rakenteen kesäaikaan tulisi säännöllisesti ripotella vedellä ja peittää muovikelmu, ja lämmitettävä talvella erityisillä mattoilla, lämmityskaapelilla ja muilla tunnetuilla menetelmillä.

Kun otetaan huomioon, että käytännöllisesti katsoen mitään ei ole mahdollista murskata betonia, on helpompaa ja halvempaa varoittaa epämiellyttävää tilannetta seuraavilla tavoilla:

 • Betonin valmistuksessa tulisi käyttää erityisiä lisäaineita, jotka antavat lopputuotteelle vettä hylkivä ominaisuudet;
 • Betoniin lisätään erityisiä pehmittimiä huokosten muodostumisen vähentämiseksi ja lujuuden ja tiheyden lisäämiseksi.
 • Sulautettu muoto kyllästetään hydrofobisella koostumuksella;
 • Käsittele tuoreen ja vanhan betonin pintaa vettähylkivillä alukkeilla;
 • Käytä vain vaadittua laatua olevaa tuoretta sementtiä, älä rikkele komponenttien mittasuhteita ja huolellisesti huolehdi betonituotteesta 14-28 päivän ajan;
 • Jos mahdollista, suorita ulkopintojen eristäminen tavalla tai toisella.

Jos betoni halkeilee, mitä tehdä?

Tässä tapauksessa sinulla on vain vähän vaihtoehtoja. Kun näet ensimmäisen tuhoamisen "oireet", sinun on aloitettava välittömästi korjaus. Ensinnäkin määritetään tuhon syyt.

Jos tämä on kosteuden läpäisevyyttä, suoritetaan monimutkaisia ​​töitä: puhdista amorfisten massojen pinta huolellisesti, peitä "vahva" sementtilaasti muodostuneilla onteloilla ja kovettumisen jälkeen käsitellä sitä syvällä läpäisevällä alukkeella. Pieniä halkeamia hierotaan sementti-hiekkalaastilla, ja suuret halkeamat täytetään erityisillä korjausyhdisteillä.

Tukirakenteiden laajempi tuhoaminen edellyttää rakenteen purkamista ja täyttöä. Vahingoittuneiden osien vaiheittaista valua voidaan käyttää vahvistamalla. Kyseisten korjausten kyky ja tekniikka määräytyvät pätevien asiantuntijoiden mukaan jokaisessa kilpailutilanteessa.

Yhteenvetona on syytä kiinnittää jälleen kerran huomiota "säästävien" kehittäjien huomion siihen, että rakennusmateriaalien laatuun ja määrään liittyvät säästöt aiheuttavat suuria kustannuksia rakennusten ja rakenteiden korjaamiseksi. Lisäksi näiden kustannusten määrä on aina huomattavasti korkeampi kuin aaveiden säästöjen määrä noudattamalla tiukasti komponenttien osuuksia ja täyttö- ja hoitoteknologian vaiheita.

Kuin käsitellä betonia, joka ei murentunut

Betoni kaatuu ja kaatuu - mitä tehdä?

Betoni on rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla hiekkaa, sementtiä, raunioita ja vettä ja tarvittaessa tarvitsevat erityisiä lisäaineita liuoksen vahvuuden lisäämiseksi. Betonilla on monia etuja: pakkasenkestävyys, veden kestävyys, suuri lujuus ja pitkäikäisyys. Eri rakennuselementit on valmistettu betonilaastista, ja rakennukset ja rakenteet on pystytetty. Mutta kuten mikä tahansa rakennusmateriaali, betoni altistuu erityisesti muodonmuutokselle ja murenemiselle. Miksi konkreettiset rakenteet tuhoutuvat ja mitä tehdä, jos betoni murenee? Tällaisia ​​kysymyksiä kysytään kiinteistönomistajille, jotka ovat murentaneet konkreettisia ratkaisuja, sitten he etsivät mahdollisia tapoja poistaa ongelma ja estää sen jatkokoulutus.

Mikä on syy betonin tuhoamiseen?

Betonin lujuudesta huolimatta se on herkkä tuhoutumiselle, joka johtuu seuraavista tekijöistä:

 • Kosteus, joka tunkeutuu liuoksen huokosiin negatiivisten lämpötilojen aikana, laajenee ja muodostaa suurempia aukkoja. Kun ilman lämpötila nousee, tapahtuu huokostilavuuden pieneneminen, mikä johtaa muodostuneiden kosteiden kosteuden täyttämiseen. Tämän seurauksena tyhjennysten ja betonipinnan väliset halkeamat romahtavat.
 • Lämpötila laskee. Jotta betonikoostumus ei heikkene lämpötilan muutosten vaikutuksesta, tulva pinta on suojattu eristysmateriaalilla tai pakkasenkestävällä liuoksella.

Miksi betoni murenee?

Betoni kaatuu seuraavista syistä:

 • Rakenteen kaatamisen vaiheessa käytettiin heikkolaatuista ratkaisua. Tämä olisi voinut olla huono sementti tai osa sitä, jota ei ole käytetty konkreettisesti. Mutta tämä on epätodennäköinen syy.
 • Tärkein syy muodonmuutosten muodostumiselle betonissa on vesi. Betoniyhdistelmä imeytyy täydellisesti veteen, joka nolla-lämpötilassa jäätyy ja kasvaa tilavuudeltaan täyttäen huokoset. Kun lämpötila nousee, vesi sulatetaan ja tilaa lisätään huokosiin uuteen nesteeseen. Prosessi toistetaan ja johtaa lopulta betoniteosten hävittämiseen.
 • Työseoksen valmistuksessa käytettiin suurta määrää vettä. Liiallinen vesi vähentää betonipinnan lujuutta.
 • Rakennusmateriaalin virheellinen kunnossapito työn aikana. Kun seoksen kaadetaan, se kastellaan vedellä ensimmäisten kolmen päivän ajan. Kun kaatetaan laasti muottiin, se on suljettava huolellisesti, minkä jälkeen seoksen rakenne homogeeniseksi ja betonin huokoisuus vähenee.

Miten estää konkreettinen mureneminen?

Seuraavien suositusten noudattaminen estää betonin rikkoutumista käytön aikana:

 • betoniliuoksen valmistuksessa siihen lisätään lisäaineita, jotka kykenevät estämään veden;
 • sisältävät pehmittimiä seoksessa, mikä tarjoaa liuoksen homogeenisen rakenteen ja lisää sen lujuutta;
 • jo täytetty liuos kyllästetään hydrofobisella koostumuksella;
 • varmista, että kaadetun liuoksen pinta liota vettähylkivillä aineilla kuumakauden aikana ilman erityisiä laitteita;
 • rakenteen jatkuvassa kosteudessa, pinta impregnoidaan paineen alaisena erikoislaitteiden avulla;
 • On tärkeää varmistaa täytetyn pinnan asianmukainen hoitaminen eikä käyttää rakennetta etukäteen, betonilaastin lujuusominaisuudet ovat 28 päivää asennuksen jälkeen.

Murskaava perusta, mitä tehdä?

On tärkeää kiinnittää huomiota ajoissa, että rakennusten ja rakenteiden perustana on alkanut murentua. Huomaat, että säätiön epämuodostumat ovat ensimmäisiä, sinun ei pidä viivyttää korjausta, sillä tulevaisuudessa se vie paljon enemmän rahaa ja aikaa sen palauttamiseksi. Ongelman myöhäinen poistaminen aiheuttaa seinien tuhoutumisen. Siksi on tarpeen tarkastaa rakennukset säännöllisesti ja tarkistaa sen lujuus ja luotettavuus. Jotta ymmärtäisimme, että säätiö on murentunut, seuraavat merkit ovat mahdollisia:

 • Päällystää viimeistelymateriaalia. Tämä voi tapahtua, jos säätiön rakentamiseen on valittu laadukkaita materiaaleja.
 • Halkeamat ja talon koko pinta voivat viitata rakennuksen sumentumiseen ja epätasaiseen istumiseen.
 • Kosteusmittari.
 • Lattian vaurioitunut vaakataso. Tämä vika tekee selväksi, että talon perustan muodonmuutos on alkanut.
 • Maaperän taso on muuttunut.

Ennen kuin aloitat korjaustyöt peruskorjauksen tekemiseksi, selvitä vahinkojen syyt, minkä tyyppinen määritys ratkaisee ongelman korjaamisen. Kun tunnistetun säätiön muodonmuutoksen syyt alkavat, korjaa se. Rakennusten perustusten täysi korvaaminen on tarpeen, jos pohja rikkoutuu täysin seinän rakenteen vastaisesti. Korvattava ensimmäinen asia ovat rakenteelliset elementit, jotka muodostavat suurimman kuormituksen.

Tuhoutuneen jalustan palauttamisprosessiin kuuluu asteittainen valu vahvikkeella. Tämä menetelmä lisää uuden pohjan lujuutta. Vaiheittainen valu suoritetaan silloin, kun vaurioituneiden säätiöiden säästäminen on mahdotonta, kaikissa muissa tapauksissa ei ole välttämätöntä turvautua tällaiseen monimutkaiseen menetelmään. Se riittää vain täyttämään säätiön puuttuva pala ja kiinnittämään sen pohjaan.

Jotta säätiö ei romahtaisi tulevaisuudessa, sinun on jatkuvasti tarkastettava rakennusten sivuja ja tehtävä säännöllistä pätevää hoitoa heille. Hoidon laadussa ne tarkoittavat säätiön lämpösuojaa ja sen tulvien ehkäisyä.

johtopäätös

Betoni on kestävä rakennusmateriaali, jonka elinkaari on satoja vuosia. Ei kuitenkaan ole mitään ikuista! Betoniin kohdistuu myös erilaisia ​​muodonmuutoksia, erityisesti murenemista. Betonin kaatumisen estämiseksi on syytä määrittää vian syy ja jatkaa sitten rakennusten perustusten palauttamista.

Mutta se on vielä parempi, jos konkreettinen koostumus ei murene ollenkaan, sillä sinun on tehtävä ennaltaehkäiseviä menetelmiä, joilla pyritään säilyttämään betonin voima.

Mitä tehdä, jos betoni murenee ja miksi se tapahtuu?

: Betoni, joka on kestävä "kivi" rakennusmateriaali, on kuitenkin tuhoutunut: halkeilua ja murenemista. Betonin tuhoutumisesta on useita objektiivisia syitä, joista keskustellaan tässä artikkelissa.

Miksi betoni murenee? Tärkeimmät syyt

Kuten jo mainittiin, rakennustekniikan asiantuntijat ovat systemaattaneet ja kuvaillut kaikki mahdolliset betonin ja betonituotteiden halkeilua ja murtamista koskevat syyt:

 • Vettä tunkeutuu materiaalin huokosiin ja halkeamiin. Lukiokoulun fysiikasta me tiedämme, että vesi on ainutlaatuinen aine, joka voi olla kolmessa aggregaatiotilassa: höyry, neste ja jään. Samalla kun vesi jäätyy, sen tilavuus kasvaa. Tämä ominaisuus on syynä betonin murenemiseen - talvella jäätynyt vesi kirjaimellisesti "rikkoo" betonin kappaleiksi;
 • Merkittävät kausittaiset tai tekniset muutokset ympäristön lämpötilassa;
 • Rakennuksen kaatamisen yhteydessä käytettiin sopimatonta laatua olevaa betonia. Syyt heikkoon betonin laatuun: pehmeä sementti tai sementin ja liuottimen (veden) osuuksien kunnioittaminen;
 • Betonin valmistamisessa sen liikkuvuutta ja työstettävyyttä ei saavutettu erityisillä lisäaineilla, vaan liiallisen lisäaineen ansiosta;
 • Betonin rakenne riittämätön kunnossapidon, kovettumisen ja kovettumisen aikana. Kuten hyvin tiedetään, tuoreen rakenteen kesäaikaan tulisi säännöllisesti ripotella vedellä ja peittää muovikelmu, ja lämmitettävä talvella erityisillä mattoilla, lämmityskaapelilla ja muilla tunnetuilla menetelmillä.

Kun otetaan huomioon, että käytännöllisesti katsoen mitään ei ole mahdollista murskata betonia, on helpompaa ja halvempaa varoittaa epämiellyttävää tilannetta seuraavilla tavoilla:

 • Betonin valmistuksessa tulisi käyttää erityisiä lisäaineita, jotka antavat lopputuotteelle vettä hylkivä ominaisuudet;
 • Betoniin lisätään erityisiä pehmittimiä huokosten muodostumisen vähentämiseksi ja lujuuden ja tiheyden lisäämiseksi.
 • Sulautettu muoto kyllästetään hydrofobisella koostumuksella;
 • Käsittele tuoreen ja vanhan betonin pintaa vettähylkivillä alukkeilla;
 • Käytä vain vaadittua laatua olevaa tuoretta sementtiä, älä rikkele komponenttien mittasuhteita ja huolellisesti huolehdi betonituotteesta 14-28 päivän ajan;
 • Jos mahdollista, suorita ulkopintojen eristäminen tavalla tai toisella.

Jos betoni halkeilee, mitä tehdä?

Tässä tapauksessa sinulla on vain vähän vaihtoehtoja. Kun näet ensimmäisen tuhoamisen "oireet", sinun on aloitettava välittömästi korjaus. Ensinnäkin määritetään tuhon syyt.

Jos tämä on kosteuden läpäisevyyttä, suoritetaan monimutkaisia ​​töitä: puhdista amorfisten massojen pinta huolellisesti, peitä "vahva" sementtilaasti muodostuneilla onteloilla ja kovettumisen jälkeen käsitellä sitä syvällä läpäisevällä alukkeella. Pieniä halkeamia hierotaan sementti-hiekkalaastilla, ja suuret halkeamat täytetään erityisillä korjausyhdisteillä.

Tukirakenteiden laajempi tuhoaminen edellyttää rakenteen purkamista ja täyttöä. Vahingoittuneiden osien vaiheittaista valua voidaan käyttää vahvistamalla. Kyseisten korjausten kyky ja tekniikka määräytyvät pätevien asiantuntijoiden mukaan jokaisessa kilpailutilanteessa.

Yhteenvetona on syytä kiinnittää jälleen kerran huomiota "säästävien" kehittäjien huomion siihen, että rakennusmateriaalien laatuun ja määrään liittyvät säästöt aiheuttavat suuria kustannuksia rakennusten ja rakenteiden korjaamiseksi. Lisäksi näiden kustannusten määrä on aina huomattavasti korkeampi kuin aaveiden säästöjen määrä noudattamalla tiukasti komponenttien osuuksia ja täyttö- ja hoitoteknologian vaiheita.

Betonikerros autotallissa: mitä kattaa niin, ettei pölyä? Katsaus impregnointeihin ja maaleihin

Toiminnassa betonilattiaan autotalliin kohdistuu mekaanisia vaurioita. Pinnalla on siruja ja halkeamia.

Kemialliset komponentit hävittävät sen rakenteen vähitellen. Suojele betonilattia voidaan maalata.

Artikkelissa puhumme siitä, miten maalaa betonilattia autotallissa niin, ettei pölyä ja miten maalata konkreettisia lattiaan autotallissa.

 • Kuinka kattaa betonilattia autotallissa niin, ettet pölyä?
 • Mitä etsit maalia valittaessa?
 • Epoksiemaleeli
 • Akryylimaali
 • Polyuretaanimaali
 • Värjäysvaiheet
 • Pohjustusvinkit
 • Työkalun valinta
 • Lattiakuivaus
 • Hyödyllinen video

Kuinka kattaa betonilattia autotallissa niin, ettet pölyä?

Joka tapauksessa betonilattia on autotallissa pölyinen. Kuinka käsitellä betonilattiaa autotallissa tässä tapauksessa? Pölynpoistoa käytetään estämään tämä prosessi. Se koostuu jalustan käsittelystä erityisillä polymeereillä. Ne suojaavat lattiaa kulumiselta, mutta estävät myös pölyn muodostumisen käytön aikana.

Juuri asetettuja betonilattiat käsitellään täytteillä. Ne koostuvat kvartsista, sementistä, väriaineista ja pehmittimistä.

Kun jalostetaan täytteet, lattian huokoset tukkeutuvat. Betonin rakenne muuttuu vakaammaksi.

Toinen tapa pölyttää betonilattia autotallissa. Tämä on nestemäistä kyllästyskäsittelyä.

Betonimyllyn betonilattian kyllästys, joka on valmistettu orgaanisella pohjalla, täyttää huokoset betonirakenteessa.

Kuinka vahvistaa betonilattia autotallissa? Käyttämällä samaa kyllästystä. Todellakin, säätiö kovenee. Lattia kestää polttoaineita ja voiteluaineita. Näihin kuuluvat akryyli-, epoksi- ja polyuretaanipinnoitukset.

Koostumuksessaan olevat aineet tunkeutuvat riittävän syvälle betonipintaan. Ne sulkevat täydellisesti mikrokuorat tyhjinä. Impregnointikäsittely pelastaa sinut pölyltä. Betoni on paljon vahvempi.

Kun ostat maalia betonilattialle autotallissa, sinun on otettava huomioon huoneen ominaisuudet. Joten korjaustöiden alalla lattia kuluu nopeasti. Auton vettä, bensiiniä ja öljyä putoaa betonipohjalle. Voit maalata tällaiset lattiat valitsemalla maaleja, joilla on suuri kulutuskestävyys.

Ohutkerrokset ovat parhaiten peitetty polyuretaanimaalilla. Sopivaa erikoislakkaa myös betonipintojen käsittelyyn. Jos huoneessa ei ole tuuletusta, maalata betonilattia autotalliin yksinomaan koostumuksella, jolla ei ole voimakasta tuoksua. Maalata esimerkiksi akrylo-lateksiin.

Betonialustat autotallissa: Mikä on parempi? Katsotaanpa useita vaihtoehtoja.

Epoksiemaleeli

Kuinka suojata lattialauta autotallissa? Epoksimaali. Se ei pelkää happoa, alkalisuutta, öljyä ja bensiiniä, se on kestämään kemiallisia reagensseja.

Epoksimaalattu lattia pystyy kestämään isoja iskuja. Epoksimaali ei kuluta ja ei menetä alkuperäistä väriä.

Lisäksi sen soveltamiseksi ei tarvitse odottaa betonin kuivausta. Näin voit nopeuttaa rakennustöitä. Maalaa ei voi käyttää vain autotallin sisällä.

Emaliä voi käyttää ulkotiloissa.

Kuitenkin uudelleen värjäyksessä voi olla vaikeuksia värimuutoksen sattuessa.

Akryylimaali

Maalaa betonilattia autotalliin akryylimaalilla. Se on akryylihartsin ja erilaisten polymeerien seos. Polymeerikalvo suojaa materiaalia aggressiivisilta nesteiltä. Sen avulla voit myös hidastaa betonin tuhoutumista. Tämä betonilattian päällyste autotallissa ei anna kosteutta. Emali kuivuu nopeasti. Loppukäsittelyyn riittää vain 12 tuntia. Sallitaan vain yksi kerros akryylilamelli.

Polyuretaanimaali

Yksi parhaista pinnoitteista betonilattialle on polyuretaanimaali. Se koostuu kahdesta osasta. Tämän maalin tärkeimmät edut:

 • tehokkuutta;
 • saastumisen kestävyys;
 • mahdollisuus saada kauniin, täysin sileän pinnan kuivauksen jälkeen;
 • korkea vahvuus.

Ennen maalien käyttöä on välttämätöntä sekoittaa 2 osaa huolellisesti. Optimaaliset värjäysolosuhteet:

 • lämpötila yli 5 astetta;
 • kosteus ei saa ylittää 75%.

TAUSTA. Polyuretaanilamellin täydellistä kuivumista varten sinun on odotettava noin 14 päivää.

Kuinka maalata betonilattia autotallissa? Askel askeleelta ohjeet:

 1. Valmista ensin pinta. On tarpeen poistaa epäsäännöllisyydet, halkeamat lattian autotalli. Syvä kuopat, jotka on kipsattu sementtilaastilla. Muista poistaa mureneva betoni.
 2. Betonipohjan hiomakoneiden hiomiseen. Voit siis lisätä maalin kestävyyttä lattiaan.

 • Nyt sinun tarvitsee vain poistaa roskat ja pöly. Tämä voidaan tehdä pölynimurilla tai säännöllisellä mopilla.
 • Päästä alustakerrokseen. Tee näin harjan tai rullan valmistaminen. Jos päätät maalata betonilattia epoksimaalilla, voit ohittaa pohjamaalin.
 • Sekoita maalin ainesosat. Muista lukea valmistajan suositukset. Kaada valmiin seoksen maalikylpyyn. Maalata autotallin lattia yhdellä kerroksella. Käytä tarvittaessa seuraavaa kerrosta odottamaan päivämäärää.
 • Pohjustusvinkit

  Pohjustuksen tarkoituksena on parantaa maalin ja lattian tarttumista. Voit käyttää alustaprosessia käyttämällä rullaa. Lattian on oltava kuiva ja puhdas. Alukkeen koostumus sisältää kvartsihiekkaa. Sen avulla voit poistaa liukkaan lattiaefektin. Kosteus autotallissa ei saisi ylittää 85%.

  Työkalun valinta

  Betonilattian maalaamiseksi autotallissa tarvitsemme rullaa, harjoja tai suihkeita. Työkalun valinta riippuu väriaineesta. Suihkun sopivuus piirilevyn nopeudella. Värjäysprosessi ei vaadi erityisiä taitoja. Pinnoitteen paksuus on vain 0,2 mm.

  Kaikki paikat eivät kuitenkaan voi maalata ruiskulla. Vaikeasti tavoitettavissa olevilla alueilla sinun on käytettävä harjalla. Akryylilamellin levittämiseen ei voi tehdä ilman rullaa. Voit maalata kulmien päälle kapeilla tupsilla.

  Kuinka tehdä halpa lattia autotallissa, lue täältä. Sekä artikkeli siitä, kuinka valita laatat lattialla autotallissa.

  Kuivumisprosessin kesto riippuu voimakkaasti sen käyttöolosuhteista. Jos olet maalannut tuoretta betonia, kuivumisaika on pidempi. Pinnoitteen polymerointi tulisi tapahtua noin 7 päivän kuluessa. Tämä on normaalissa kosteudessa ja lämpötilassa autotallissa.

  Hyödyllinen video

  Miten kaadetaan betonilattia autotalliin, jotta ei pölyä? Katso video:

  Katso epätarkkuuksia, epätäydellisiä tai virheellisiä tietoja? Tiedätkö, miten tehdä artikkeli paremmin?

  Haluatko ehdottaa kuvien julkaisemista aiheesta?

  Auta meitä parantamaan sivustoa! Jätä viesti ja yhteystietosi kommentteihin - otamme sinuun yhteyttä ja julkaisemme yhdessä paremmin!

  Pölytiivis betonilattia - tapaukset, pölynpoisto- ja käsittelymenetelmät

  Betonikerrosta ei löydy ainoastaan ​​tuotantotyöpajoissa, vaan myös julkisissa rakennuksissa, autotallissa, kellareissa ja kotityöpaikoissa. Useimmat omistajat miettivät, miksi pöly betonilattia? Ja kaikki eivät tiedä, miten päästä eroon tästä ongelmasta. Toisaalta betonin pinnoitus on luotettava ja toisaalta halkeamia, siruja ja delaminaatioita alkavat näkyä suojaamattomassa kerroksessa ennemmin tai myöhemmin. Jos et noudata etukäteen betonilattian suojaamista, pöly tulee näkyviin, mikä on tuhoisaa ja vaarallista ihmisten terveydelle.

  Pölyn aiheuttajat

  Mutta jopa vahvin betonilattia, jossa ei ole kovettamista tai käsittelyä, altistuu siihen päätyvillä hioma-aineilla, jonka seurauksena pinta peloissaan, menettää lujuutensa ja pölynsa.

  Liuoksessa voi olla sementtiä, jolla betoniseoksen valmistusprosessilla ei ollut aikaa reagoida veden kanssa. Se pysyy materiaalin huokoisessa rakenteessa, koska pöly tunkeutuu aika ajoin ympäröivään tilaan.

  Huono betoni hajoaa itsestään. Ja korroosioprosesseja, jotka johtavat myös pölyn muodostumiseen, voivat esiintyä eri syistä. Esimerkiksi hiilidioksidi reagoi betonin kalkilla. Tuloksena on mikrokalsiitti - sama hienopöly.

  Jätevesi

  Suojaa betonilattiat erityisillä kyllästyksillä, pohjamaaleilla ja väriaineilla. Surface hankkii:

  • anti-staattinen;
  • hygienia;
  • liukastumista estävät ominaisuudet;
  • täydellisyys (sirujen ja muiden puutteiden puuttuminen);
  • vahvuus;
  • kestävyys;
  • estetiikka.

  Tällä hetkellä ei ole tarvetta taistella mitään, kuin käsitellä betonilattiat. Valmistajat tarjoavat laajan valikoiman värjäys-, kyllästys- ja pohjustuskoostumuksia:

  Lisäksi kovettamiseen käytetään kuivaa seosta, jota kutsutaan korvakäytäväksi, ja kodin käsityöläiset suosittelevat tiloihin pinnoilla betonilattiaa 7: 1 tai 10: 1, joka on laimennettuna vedellä PVA-liimalla.

  Jokaisella vaihtoehdolla on omat ominaisuutensa, sovellustekniikka ja odotettu lopputulos.

  Betonipinnan valmistus prosessointia varten

  Alkuvaiheessa betonin päällyskerros puhdistetaan roskista, öljypinnoista, delaminoitumisista ja leikkaamattomista alueista. Sulje sitten reiät ja halkeamat ja tee sitten hiominen. Sen tehtävänä on tasata pohja ja parantaa tarttumista kyllästys- ja värjäyskoostumuksiin.

  Hionnan päätyttyä on välttämätöntä poistaa sementtipöly.

  On suositeltavaa käyttää teollisuuspölynimuria, jota voidaan vuokrata erikoistuneesta yrityksestä sekä hiomakone. Pienellä työmäärällä riittää tavallinen luuta, kotitalouspölynimuri ja moppi kostealla liinalla.

  Betonikerroksen vahvistaminen

  Ensimmäinen vaihtoehto estää sementtipölyn ilmestymisen, mutta ei poista sitä. Se on ylemmän betonikerroksen kovettamista käyttäen kuivaa seosta tai kastiketta. Se perustuu sementtiin, jota lisätään kvartsiin, korundiin, pehmittimiin ja merkittävällä toiminnallisella kuormituksella metallihiukkasia. Muita epäpuhtauksia ovat:

  • lisääntynyt kulumiskestävyys;
  • suuri lujuus mekaanisiin kuormituksiin;
  • kemiallinen passiivisuus;
  • eristysominaisuudet;
  • hygienia.

  Kytkinlaitteet kykenevät kulkemaan tasaisen kerroksen vaadittavasta massasta betonipinnalle yhdellä passilla, mikä on erittäin kätevää. Kuiva seos ruiskutetaan vedellä, jotta se on hieman märkä ja tasoitetaan terä erikoiskoneella. Tämän seurauksena betonin huokoset tukkeutuvat ja lattia on houkutteleva ja kestävä.

  Jotta koristeellinen ominaisuus kerroksessa lisäisi väriaineita, jotka voisivat tarjota halutun sävyn, säästävät pinnan tavallisilta eikä liian miellyttäviltä harmailta. Kuivan sekoituksen kulutus riippuu betonilattian odotetuista kuormituksista.

  Päällystys käsitellään juuri asennettujen betonilattian päälle, jotta ne voivat tulla yhdeksi.

  Toinen pölynpoistomenetelmä on tarkoitettu olemassa oleville betonilattialle. Kovettuminen tässä tapauksessa tapahtuu pintakäsittelyn avulla nestemäisellä impregnoinnilla:

  • orgaanisesti - akryyli, polyuretaani, epoksi. Betonin huokoinen rakenne on täynnä orgaanisia molekyylejä, ja pohja vahvistuu, muuttuu vedenpitäväksi ja kemikaaleja vastaan.
  • epäorgaanisilla aineilla - fluatiineilla. Tällaiset yhdisteet tunkeutuvat betonin paksuuteen ja alkavat olla vuorovaikutuksessa sen liukoisten komponenttien kanssa, vahvistaen emästä. Neste voi vahvistaa huokoista materiaalia niin paljon, että sitä käytetään myös kiitotien rakentamisessa.

  Mikä tahansa kyllästys tunkeutuu syvälle betonilattian rakenteeseen, estää huokoset ja sulkee mikrokupit aukkojen kanssa. Sen pinta on tehokkaasti päällystetty ja kestää mekaanisia vaurioita, mukaan lukien hankausaineiden vaikutukset.

  Betonilattiaus

  Jokainen mestari tietää, että pohjustetut pinnat lisäävät liitettyjen materiaalien tarttumista. Tässä tapauksessa se on betonia ja maalia.

  Betonin syvä tunkeutumisen alusta suorittaa kolme toimintoa kerralla: pohjamaali, kyllästys ja poisto.

  Pohjamaali suojaa betonia seuraavasta:

  • vesi- ja suolaliuokset;
  • mineraali- ja epäorgaaniset öljyt;
  • pesuaineita ja bensiiniä.

  Koostumusta levitetään 1-2 kerroksella harjalla tai rullalla ja suurilla tilavuuksilla - ilmakuivilla.

  Polyuretaanipohjamaali

  Tätä koostumusta voidaan käyttää ainoana suojauksena betonilattialle tai levittää sitä suoraan ennen maalausta. Polyuretaanipohjamaalilla on erinomainen tarttuvuus betoniin, tunkeutuva syvälle huokosiin.

  Paras vaihtoehto olisi käyttää viimeistelypäällystettä polyuretaanimaalilla, koska molemmilla materiaaleilla on identtiset koostumukset. Maalia voidaan tässä tapauksessa käyttää aikaisintaan 12 tunnin kuluttua.

  Epoksipohjamaali

  Koostumusta saa käyttää itsenäisenä suojapinnoitteena tai yhdessä epoksimaalilla. Aluke voi luoda kestävän ja pölyttömän betonipohjan.

  Betonipintamaali

  Maalatulle pinnalle tulee olla antistaattisia ominaisuuksia ja liukastumista estävä vaikutus, suojaa lattia luotettavasti vaurioilta ja haittavaikutuksilta.

  Riippumatta väriaineiden laadusta, pankin tulee olla merkitty, että maali on suunniteltu betonipinnoille.

  Epoksimaali

  Päällysteen päällysteen on havaittavissa oleva ulkonäkö, ei keltainen eikä se ole altis altistumiselle kemiallisille ja aggressiivisille materiaaleille. Epoksimaalilla on erinomainen tarttuvuus betonipintaan ja suojakerros on melko kestävä.

  Maalaus voidaan antaa "tuoreelle", ei täysin kuivatulle betonilattialle.

  Epoksimaalien käytön epäkohta on se, että niiden komponentit on sekoitettava ennen työn aloittamista. Näin ollen jäljellä oleva aineisto ajan kuluessa on käyttökelvoton ja sen käyttö mahdottomaksi.

  Alkydimaali

  Ennen alkydimaalien levittämistä betonilattialle sen pinnan on oltava pohjustettu. Tämä koostumus toimitetaan käyttövalmiina, mitään ainesosien sekoittamista ja sävytysmaalia ei tarvita.

  Polyuretaanilamelli

  Koostumus on valmistettu yhdestä ja kahdesta komponenteista, jotka on suunniteltu sisä- ja ulkokäyttöön. Polyuretaanimaali on taloudellinen ja ympäristöystävällinen, sillä se on erittäin piilotusvoima ja täysin viimeistelty lattian pinta.

  Emalin haittoihin kuuluu pitkä kuivauskausi, jopa 14 päivää.

  Akryylimaali

  Värjäysliuoksen koostumus sisältää akryylihartsia, vettä ja polymeerejä. Maali luo polymeerikalvon betonilattian pinnalle, joka pystyy suojaamaan erilaisia ​​haitallisia vaikutuksia vastaan. Vaikka koostumuksessa on vettä, kuivumisen jälkeen maali hankkii kosteutta. Akryylikoostumusta saa käyttää yksittäisessä kerroksessa.

  Konkreettiset kaatoputket - mitä tehdä?

  Betonin pohjan perustana käytetään laajalti sekä teollisuudessa että maa- ja vesirakennuksessa. Sen käyttö johtuu suuresta lujuudesta, luotettavuudesta ja kestävyydestä.

  Betonipäällysteitä on kolme:

  Saumataan betonilla tai maapohjalla "veto" pohjaan

  Vahvisteilla betonilaatoilla kaatosarru kaadetaan pintakerroksen puhdistamisen ja pohjustuksen jälkeen. Kerroksen paksuus on 50-100 mm. Yleensä tällainen lattia on järjestetty uusiin asuntoihin tai taloihin.
  Pohjaan lattialle asetettu betonipinnoite. Ensinnäkin maaperän pohja on täynnä, kerros 100-150 mm hiekkaa kaadetaan ja tiivistetään. Sitten kaadetaan 40 - 50 mm: n paksuiset jalat. Kun tarvitaan vaadittua vahvuutta (noin 7 päivää normaaleissa olosuhteissa), siihen lisätään höyrysulku- ja eristyskerros. Sitten asennettava runko, joka on tehty metalliverkosta. Sen jälkeen vedeneristyskerros lasketaan ulos ja 50 mm paksu betonipinnoite kaadetaan.

  Levitetään erottelukerroksesta vedenpitävyys

  Se sopii korroosion korjaamiseen autotallissa, työpajoissa ja muilla alueilla, joissa on rasva- ja öljypitoisia kerroksia. Pintaan asetetaan rullaneristyskerros. Sen päälle kaadetaan betonipinta 50 - 70 mm.

  Kelluva betonipinta

  Sopii lattian korjaamiseen lämmittämättömien huoneiden yläpuolella. Kerroksen eristyskerros (mineraalivilla, vaahto). Hän makasi vedeneristyskerroksen. Sitten asennetaan metalliverkko runko ja kaadetaan betonipohja 50-70 mm paksu.

  Betonipinnoitteiden tuhoutumisen syyt

  Näennäisesti kiinteä emäs voi halkeilla tai kokonaan romahtaa monien ulkoisten ja sisäisten tekijöiden vaikutuksesta.

  Kemialliset tekijät

  Vahingoittuneelle henkilölle on vaikea määrittää betonipinnoitteiden sisältämien kemiallisten reaktioiden aiheuttamia vahinkoja. Tämä ongelma koskee lähinnä suuria teollisuus- ja julkisia rakennuskohteita.

  Se on tärkeää! Rakennuksen aikana on parempi käyttää betonia, jolla on teollisuusmenetelmällä laadittu laatustodistus. Tai sekoittaa suoraan työmaalla, mutta todistetuista ja laadukkaista komponenteista.

  Fyysiset tekijät

  1. Jäätymisen ja sulatuksen syklinen prosessi. Se on tyypillistä talvella betonisoinnille, kun kaatotekniikan rikkomisen vuoksi kaikki vesi ei osallistu betonimassan kovettumisen kemialliseen reaktioon. Osa kosteudesta jäätyy. Betonipinnoite kaatuu veden sisältämän veden vuoksi. Jatkuva jäädytys ja sulatus johtavat betonin sisältämien sidosten hävittämiseen ja läpäisevien halkeamien muodostumiseen.
  2. Altistuminen korkeille lämpötiloille. Betonilattian terävä jäähdytys, esimerkiksi tulipalon sammuttamisen aikana, muodostuu höyryä, joka rikkoo betonia. Jatkuva lämmitys voi aiheuttaa halkeilua. Tämä johtuu raudoituksen ja betonin erilaisesta laajenemiskertoimesta. Eli yhtäläisissä lämpötiloissa niiden koko ei muutu tasaisesti.
  3. Betoni kutistuminen. Liittyy kosteuden nopeaan vapautumiseen. Kuumalla säällä betoni haihtuu nopeasti vettä. Tämä johtaa mikrokruunujen muodostumiseen ja pieniin pudotuksiin lattian pinnalla.

  Se on tärkeää! Ylikuumenemisreitit muodostuvat tavallisesti betonilattian alueille takan tai uunin vieressä. Myös halkeilu on meta, jossa ei-eristetyt putket kuumalle tai kylmälle vedelle menevät.

  Ylimäärä vettä betoniliuoksessa voi johtaa halkeilua muutaman kuukauden kuluttua lasin kaatamisen jälkeen.

  Mekaaniset tekijät

  1. Poistuma. Lattiapinnan voimakas käyttö johtaa betonipinnan tuhoamiseen. Tällaisen tuhoutumisen ominaispiirre on pyöristetyt reunat, ns. "Hankaus". Käyttöikä riippuu seoksen merkistä.
  2. Vaikutuskuormat. Toisin kuin hankaus, betonipinnalla on terävä ja nopea vaikutus. Tämän seurauksena voi ilmetä kuoppia, joissa on likaisia ​​reunoja ja läpäiseviä halkeamia.

  Geneettisiä tuhoavia tekijöitä esiintyy harvoin puhtaassa muodossaan. Yleensä betonipinnoitteiden halkeilu tai täydellinen tuhoutuminen johtuu useiden syiden monimutkaisesta vaikutuksesta.

  Tapoja estää betonilattiaterien hävittäminen

  1. Valitse betonimerkki oikein, riippuen odotetusta käyttökuormasta. On tärkeää ymmärtää, että kellarissa ja autotallissa oleva lattia kestää eri kuormituksen. Kellarille sopiva betoniasteikko B10. Huoneet, joissa on voimakkaampi kuorma, on parempi kaataa B12.5: n tai B15: n lattiat.
  2. Käytä kestävää täyteainetta. Siellä on monenlaisia ​​soraa ja raunioita. Niiden lujuusominaisuudet vaikuttavat suuresti betoniseoksen laatuun.
  3. Johdanto pehmittimien tai vettähylkivien lisäaineiden liuokseen. Muut kemikaalit voivat suuresti lisätä betonin kestävyyttä kosteuteen tai mekaaniseen rasitukseen. Rautakaupoissa löydät tällaisia ​​lisäaineita. Tärkeintä on lukea ohjeita huolellisesti, eikä niitä saa sekoittaa mittasuhteisiin.
  4. Kaadetun betoniseoksen kyllästäminen erityisellä koostumuksella hydrofobiseen suojaukseen.
  5. Kannatin pakollinen vedeneristys ennen betonin asettamista maadoitettuun pintaan. Muuten se tyhjentää kosteutta ja vähitellen romahtaa.
  6. Kuumalla säällä suojaa betonilastetta veden nopealta haihtumiselta. On kaksi tapaa:
   • Lattian koko pinnan sulkeminen muovikalvolla. Kun kolku avataan ja kaadetaan betonia lämpimällä vedellä. Valotusaika 7 - 8 päivää. Tämän jälkeen kalvo poistetaan.
   • Tuoreen betonin suoja sahanpurulla. "Isoisä", mutta erittäin tehokas tapa. Levitys on täynnä sahanpurua ja kaatoa vettä kahdesti päivässä. Valotusaika 7 - 8 päivää.
  7. Estää betonipinnoitteen jäätymisen asettamalla ne tarpeelliseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä vaurioita betonia lämpimässä vedessä. Valun jälkeen pinta peitetään muovikalvolla. Se osoittautuu "teplyak", mikä antaa betonille tarvittavan vahvuuden. Valotusaika 3-4 päivää.
  8. Viestinnän eristäminen. Jos lämmitys- ja vesihöyryputket kulkevat betonilaastan läpi, ne ovat eristettyjä. Tämä on tehty estämään betonilattian halkeilua putkien kosketuspisteisiin.
  9. Lämpöeristyslevyt betonilattian ja takan tai liesi välillä.
  10. Suojaus mekaaniseen rasitukseen ja hankaukseen viimeistelypäällysteellä keraamisten laattojen, laminaattien, linoleumin muodossa.
  11. Laajennusliitosten laite. Betoni kaadetaan liuskoihin, joiden leveys on 1000 mm, galvanoidun profiilin välillä. Tästä johtuen monoliittinen betonipinta ei repeyty lämpölaajenemisen vaikutuksesta.

  Se on tärkeää! Liiallinen laimennus betoniseoksesta kemikaaleilla voi aiheuttaa lattiapinnan heikentymistä tai täydellistä hävittämistä.

  Kaikkien teknisten ominaisuuksien noudattaminen betonilattian asettamisen ja käytön aikana antaa vankan, luotettavan ja kestävän pohjan.

  Betonipinnoitteiden ja halkeamien korjaus

  Jopa kaikkien betonielementtien kaatamisen ja hyödyntämisen sääntöjen noudattaminen todennäköisesti ilmenee, halkeamia, siruja ja onttoja. Betonin pinnan korjaustekniikka riippuu tuhon tyypistä ja asteesta. Mutta mikä tahansa työ alkaa valmistelusta.

  Valmisteleva vaihe. Uuden lasin korjaus ei edellytä erityistä työtä pintavalmistukseen. Riittää poistaa pöly ja roskat.

  Vanhojen pintojen virheiden poistaminen alkaa lattian poistamisella ja kaikkien maalien tai liimojen lattian puhdistamisella. Voit tehdä tämän käyttämällä metallinen metallilankaa ja metallinen harja.

  Se on tärkeää! Nopeuta puhdistusta käyttämällä erikoisia hiontasuuttimia poralla tai rei'illä. Ne myydään missä tahansa rautakaupassa.

  Muottipalkkien korjaus

  Usein laatoituksen purkamisen jälkeen epätasaiset alueet jäävät lattian pinnalle. Ne hierotaan sementti-hiekkalaastilla tai betonin korjaussekvellä. Ennen urautumista pinta pestään ja kyllästetään syvälle läpäisevällä pohjamaalilla (betonikosketuksella) tai epoksihartsiliuoksella.

  Pothole korjaus

  Reikä on tuhottu konkreettinen kappale, jossa on kulhon muotoinen muoto, jossa on rei'itettyjä ja leikattuja reunoja. Ne korjataan betonin pinnan tuhoutumisen estämiseksi. Korjaukset:

  Se on tärkeää! Jos kuoppalevy on altistanut raudoituksen, se on maalattava avoimen alueen alapäässä metallilla.

  1. Suorakulmaiset leikkaukset tehdään jokaisen porauksen ympärille, jossa on hiomakone, jonka ympyrä on betoni. Leikkauksen syvyys on hieman suurempi kuin kuoppalevyn syvyys.
  2. Tuhoutunut betoni poistetaan kerfistä vasaralla ja taltalla. Voit käyttää myös rei'ittimen, jossa on suutina scapulina.
  3. Reiän pinta puhdistetaan pölystä ja lika tavallisella savuharjalla.
  4. Tuhoutunut alue käsitellään betonikosketuksella tai epoksipohjalla. Näin voit saada paremman tarttuvuuskorjauksen sekoitus betonilla.
  5. Pohjustettu reikä täytetään erityisellä yhdisteellä betonipintojen korjaamiseksi. Jos sitä ei ole mahdollista ostaa, sementti-hiekkalaasti olisi valmistettava pienille rei'ille.
  6. Säädetty seos tasataan vanhan lattian tasolle. Tätä varten käytetään 100-150 mm: n kipsilasta.
  7. Kovettumisen jälkeen korjattu alue jauhetaan.

  Se on tärkeää! Maaperän kuivumisaika 45 - 60 minuuttia.

  Crack-korjaus

  Suoritetaan välittömästi havaitsemisen jälkeen. Muussa tapauksessa vettä voi päästä halkeamiin ja betonilastin tuhoutumisprosessi jatkuu. Eliminaation vaiheet:

  1. Pienet halkeamat leikataan hiomakoneella ja ympyrällä betonilla tai laajennetaan taltalla ja vasaralla. Tätä prosessia kutsutaan "halkeiluksi". Vakavampia sivustoja leikataan kokonaan, kuten kuopat.
  2. Poista pöly ja roskat huiluharjalla tai pölynimurilla.

  Se on tärkeää! Puhdista halkeamat voit käyttää teollisuus- tai kodin hiustenkuivaajaa.

  1. Halkeamien pinta on kyllästetty betonikosketuksella tai epoksipohjalla. Kuivumisaika on 45 - 60 minuuttia.
  2. Halkeamat täytetään erikoisella korjausratkaisulla, joka perustuu polymeeri- tai epoksityyppiin.

  Se on tärkeää! Ei syvä 1 - 2 cm halkeamia täytetään kerralla. Vakavammat tuhoutuneet alueet pilkkoidaan useaan kerrokseen. Kerroksen paksuus on 1-2 cm.

  1. Täydellisen kuivauksen jälkeen korjattu lattiapinta hiotaan.

  Se on tärkeää! Laajoja ja pitkiä halkeamia voidaan vahvistaa vahvistuslevyillä. Jokainen 300 - 350 mm leikkautuu kohtisuoraan halkeamaan. Sitten kumpaankin kappaleeseen asetetaan vahvistuslanka, joka päällystetään korjauslaastilla.

  Korjaus pieniä kömpelöön liittyviä halkeamia

  Tällainen tuhoaminen ei ole vaarallista betonilattian kantavuudelle. Poistamalla se riittää tekemään nestemäistä sementti-hiekkalaatikkoa ja pyyhkäisemään säröillä oleva alue.

  Korjaus väärinkäytöksiä

  Käytön aikana voi esiintyä "hankautuneita" alueita betonilattialle. Ne eivät johda koko kattavuuden tuhoamiseen, mutta ne aiheuttavat haittaa sen liikkumiselle. Eliminaation vaiheet:

  1. Jyrsintäkoneella epätasaista aluetta leikataan syvyyteen 10-15 mm.
  2. Korjattava pinta puhdistetaan pölystä ja likaisuudesta. Voit tehdä tämän käyttämällä tavallista sukupuolielinten harjaa tai luuta.
  3. Puhdistettu alue pohjustetaan betonin tai epoksiliiman avulla, laimennetaan liuottimella suhteessa 1 - 10. Kuivausaika 45 - 60 minuuttia.
  4. Kyllästetty pinta täytetään laastilla ja tasoitetaan kipsisääntönä.
  5. Kuivumisen jälkeen koko korjautunut pinta kiillotetaan.

  Betonipinnoitteen korjaus

  Edellä kuvatut menetelmät ovat sopivia, kun enintään 15% pinnasta tuhoutuu. Muissa tapauksissa vaaditaan betonilastan remontti. Näihin tarkoituksiin on itsetasaava yhdisteitä. Työn vaiheet:

  1. Betonilattian pinta puhdistetaan lian, pölyn ja laastin virtauksilta.
  2. Bulgarialainen on asentanut liittimen erityisellä suuttimella.
  3. Pohja on kyllästetty syvälle läpäisevällä alukkeella. Se levitetään 250 mm: n maalitelalla. Kuivausaika 45 - 60 min. Tämän jälkeen suoritetaan uudelleenkäyttö.
  4. Juotettu itsetasaava ratkaisu. Kerroksen paksuus on 50-100 mm. Ilmakuplien poistamiseksi tulvoitua pintaa kierretään neulan rullalla. Tarvittaessa seosta levitetään useassa kerroksessa. Uuden astian kuivausaika on kirjoitettu jokaiseen laukkuun kuivalla seoksella. Mutta sen pitäisi olla vähintään 7 päivää.

  Se on tärkeää! Lattian hionta ei tasoa tasoa suhteessa horisonttiin, vaan poistaa vain pienet epäsäännöllisyydet ja kuoppia.

  Jotta betonipinta voidaan pitää hyvässä kunnossa, riittää havaitsemaan tuhon alkaminen, selvittämään syy ja korjaamaan nopeasti lattian tuhoutunut osa.