Tyypit betonituotannosta

Betoni on kaikkien rakennustöiden perusta. Sen avulla rakennetaan erilaisia ​​rakenteita, jotka erottuvat suurella lujuudella, resistenssilla kaikenlaisiin mekaanisiin ja ilmakehän vaikutuksiin. Betoniseoksen valmistukseen, arkistointiin, kaatamiseen ja tampereihin erikoislaitteiden avulla. Seuraavassa tarkastellaan yksityiskohtaisemmin keinoja betonin pumppaamiseksi asennuspaikalle sekä niiden ominaisuuksia.

Kuinka valita laitteita?

Kuljetus- ja betonijärjestelmien valinta perustuu tiettyjen sääntöjen noudattamiseen:

 1. Seoksen erottaminen ja sementtihyytelöiden vuotaminen on mahdotonta.
 2. Sen pitäisi olla täsmälleen laadun ratkaisu.
 3. On tärkeää laskea oikein sementin toimitusaika asetetun ajan.
 4. Pitäisi tarjota suojaa ilmakehästä. Esimerkiksi kesällä tarvitset suojaa ultraviolettisäteilystä talvella - jäädytys- ja sulatusjaksolta.

Sinun on tiedettävä, että kuljetusta on kaksi:

 1. Jatkuva prosessi. Sen toteutusta varten käytetään putkia, letkuja tai kuljettimia. Menetelmä on merkityksellinen, jos liuoksen sekoittamispaikka sijaitsee lähellä rakennustyömaata sekä suurta työtä suoritettaessa.
 2. Syklinen prosessi. Menetelmä sisältää kaksi vaihetta. Aluksi seos kuljetetaan rakennustyömaalle kuorma-autolla, betonikuorma-autolla, betonisekoittimella tai erikoisaltaisilla tankkeilla proomukoilla, autoilla tai rautateillä. Toisessa vaiheessa seos toimitetaan esineeseen letkulla, joka on liitetty trukinosturiin, betonipumppuun, betonitelineeseen jne.

Kun olet päättänyt ratkaisun oikeasta kuljettamisesta, voit valita erikoislaitteita, jotka takaavat seoksen turvallisuuden ja suurimmat kustannussäästöt, työvoimakustannukset. On tärkeää ottaa huomioon rakennetun rakenteen tyyppi ja sijainti, työn määrä ja nopeus.

Toimitusprosessi

Kuljetusprosessin rakenne ja työseoksen toimittaminen suoritetaan useassa vaiheessa:

 1. Sementin hyväksyminen betonisekoittimelta.
 2. Kuljetus konkreettiselle paikalle erikoiskuljetuksella.
 3. Puretaan sementti letkulla munintapaikassa.

Samanaikaisesti sementti voidaan toimittaa kahta eri järjestelmää eri kustannuksella. Kuljetus voidaan järjestää siten, että sementtilaasti toimitetaan jakelupaikalta suoraan betonisointiyksikköön. Tätä tarkoitusta varten käytetään hissejä, nostureita, kauhoja, kuljettimia, täryttimiä, betonilaitteita, moto-kuorma-autoja, betonipumppuja.

Kalliimpi järjestelmä sisältää välivaiheen ylikuormittumisen seoksen saannin ja syöttönsä välillä. Siksi edellä mainittujen laitteiden lisäksi käytetään enemmän kuljetusvälineitä.

Putkilinjan kuljetus

Betonin pumppujen putkistoja käytetään yhä enemmän nykyaikaisissa rakennustyömaissa. Tällä toimitusmenetelmällä on useita etuja. Ensinnäkin on mahdollista kuljettaa seos sekä pystysuunnassa että eri korkeuksissa ja vaakatasossa millä tahansa etäisyydellä. Betoniputkistoissa (letkuissa) sementtiä voidaan pumpata jopa vaikeasti tavoitettavissa oleviin paikkoihin. Jos laitoksessa on konkreettinen sekoituslaitos, prosessi suoritetaan jatkuvasti. Voit tehdä tämän käyttämällä yhtä letkua tai putkistoa, mikä vähentää huomattavasti käytetty aika ja työnkulut.

Ainoa tarve on käyttää erityisiä pumppuja ratkaisujen pumppaamiseen munimopaikkaan. Näihin kuuluvat pneumaattiset päällirakentajat, betonipumput ja muut liikennevälineet. Suosituimmat öljyn hydraulikäyttöiset pumput. Mekaaniset ahtopaineet ovat vähemmän kysyntää johtuen nopeammasta kulumisesta. Nämä laitteet on liitetty syöttöletkuihin tai teräsvesiputkistoihin, joissa sementti ruiskutetaan betonisekoittimesta.

Toimitus

Viimeistellyn muurauslaastin kuljetukseen ja ruiskutukseen käytettiin kaatopaikkoja, erikoisautoja, betonisekoittimia ja muita erikoiskapasiteettia alustalla letkulla.

Jokaisella tekniikalla on omat ominaisuutensa. Esimerkiksi kuorma-autot ovat suosituimpia. Ne ovat kuitenkin vähemmän sovitettuja liikenteeseen. Seoksen katoaminen on 2% johtuen delaminoitumisesta, veden haihtumisesta kesällä ja nopeasta jäähdyttämisestä talvella. Lisäksi ne on puhdistettava käsin.

Lähetä sementti voi olla rakenteeltaan täydellisempi kuorma. Se on varustettu erityisellä rungolla, jonka muoto antaa nopeasti sementtitoimituksen ilman manuaalista työtä. Sementin himmennys suljetaan pois. Kansi suojaa kosteudelta ja mahdolliselta jäähdytykseltä.

Kalliimmat ovat betonisekoittimia. Niiden käyttö on suositeltavaa vain, jos kuljetukset suoritetaan kaupungeissa tai jopa 70 kilometrin etäisyydellä. Tämäntyyppisen kuljetuksen erityispiirteenä on se, että koneeseen kuormitetaan kuiva seos, ja vesi lisätään juuri ennen purkamista. Näin voit saada laadukkaimman ratkaisun poistumisestasi.

Säiliöiden ja muiden erikoisastioiden käyttö on taloudellisesti kannattamaton laajamittaiseen rakentamiseen, koska suuri määrä niitä tarvitaan.

Toimitus nosturilla ja hisseillä

Betoninosturi on tornin tai puomiston mekanismeja, joissa on kauhan sementtilaasti. Näiden itseliikkuvien laitteiden erityispiirteet ovat seoksen annostus muurausyksikköön ja sen myöhempi jakautuminen. Sementin liike on mahdollista vaaka- ja pystytasossa.

Erityiset altaat ovat kahta tyyppiä:

 • ei pyörivä amme, joka antaa sen avulla suoritetaan vain vaakatasossa;
 • joka on varustettu vibraattorilla. Siinä on vaakasuoran lastauksen ja pystysuoran liikkeen mahdollisuudet, kun puretaan eri korkeuksissa.

Tiivis vaakasuuntainen betoniliike on erityisiä hissejä. Esimerkiksi kauhoja tai säiliöitä varustetut telineasennustarvikkeet nostavat seosta asennustilojen kattoihin. Rakennuspalikoiden välisiä kuljetuksia varten käytetään ricks-autoja, vaunuja ja skoottereita.

Hihnakuljettimien käyttäminen

Tämäntyyppistä laitetta käytetään teollisuus- ja asuinrakentamisessa, jonka suunnitelmassa on pienten pisterakenteiden rakentaminen. Mobiilikuljettimet on varustettu sileällä tai ristikkäisellä vyöllä, jonka pituus on 6-15 m, leveys 40-50 cm. Kaatokorkeutta voi vaihdella välillä 1,5-4 m. Kuljettimen kaatamisen erityispiirre on mahdollisuus suorittaa jatkuva prosessi. Samalla vaaditun paksuuden seos virtaa tasaisesti.

Kuljettimen etu on vähentää liuoksen menetystä minimiin itsepuhdistuvan nauhan prosessin organisoinnin takia, kun palautusjäämät palautetaan sen annosteluyksikköön.

Tällä menetelmällä on kuitenkin joitain vivahteita. Ohjeiden tiukan noudattamisen ansiosta voit estää seoksen kerrostumisen mahdollisuuden. Esimerkiksi kaatumisen liikkuvuuden tulisi olla 6 cm tai vähemmän. Hihnan kaltevuuskulma nousun ja laskeutumisen osalta enintään 4 cm: n liikkuvuudelle tulisi olla 18 ° ja vastaavasti 12 °. Tällä parametrilla, 4-6 cm: n etäisyydellä, nauha voidaan nostaa 15 °: een ja laskea 10 °: een. Samanaikaisesti syöttövyöhön tulisi liikkua alle 1 m / s nopeudella. Purkamista varten tulisi käyttää korkeintaan 0,6 m: n huippuja, mutta sementti ei saa virrata kuljettajalta.

Tämän ratkaisun toimitusprosessin tällaisen organisaation haittojen olisi katsottava johtuvan siitä, että konkreettista aluetta ei ole mahdollista jakaa betonia. Jos suuria alueita käsitellään, kuljettimet on järjestettävä uudelleen manuaalisesti, mikä lisää työvoimakustannuksia ja viivästyttää rakentamista.

Betonilaatat ovat tehokkaimpia. Nämä koneet on suositeltava käytettäväksi rakennusten ja prosessilaitteiden monoliittisten perustusten asettamiseen. Levitin on kone, joka on varustettu pyörivällä alustalla, laite sementin vastaanottamiseksi ja kaatamiseksi teleskooppihihnakuljettimella betonisoitaville paikoille.

johtopäätös

Betoniratkaisun syöttö ja purku rakennustyömaalla ovat tärkeitä askelia. Toimitusehtojen noudattaminen määrää seoksen laadun, siis valmiin rakenteen lujuuden. Oikein valittu menetelmä ja kone toimitettavaksi määrittävät rakennustyön vauhdin, työvoimakustannusten määrän ja siten työn kustannukset.

Siksi nykyisin saatavilla olevia laitteita, koneita ja muita sementtimekanismeja parannetaan jatkuvasti.

Betonin toimitus - teknologinen prosessi

Rakentamistyö on vaikea kuvitella ilman betonin käyttöä. Materiaali mahdollistaa rakenteiden tuottamisen, jotka kestävät erilaisia ​​vaikutuksia, kuten ilmakehän ja mekaanisen. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten betonia syötetään ja miten se toteutetaan yleensä.

Valokuvassa - konkreettisen ratkaisun toimittaminen etäisyyteen omilla käsillään

Yleistä tietoa

Liikenneprosessin rakenne on yleensä seuraava:

 • vastaanotetaan seos betonisekoittimen jakeluastiasta;
 • sen kuljettaminen ajoneuvoilla betonin paikkaan;
 • ratkaisun myöhempi toimittaminen asennuspaikalle.

Jälkimmäisessä tapauksessa seos on usein ylikuormittunut muihin laitteisiin tai ajoneuvoihin, jotka luovuttavat sen betonisointiyksikköön. Viimeinen on betoniliuoksen tai sen osan asentamiseen suunniteltu rakenne, jossa on jo asennettu muottirakenne ja kiinnikkeet.

Kone betonin syöttämiseksi korkeuteen manipulaattorin avulla

Itse asiassa toimitusprosessi tapahtuu tässä tapauksessa kahdella tavalla:

 • valmistuspisteestä purkamispaikkaan suoraan betoniyksikköön;
 • seoksen valmistuspaikasta betonikuorenpurkauspaikkaan ja sen jälkeen syöttö suoraan betonisointiyksikköön, kun taas työn hinta nousee jonkin verran.

Tällainen järjestelmä tarjoaa välivaiheen betoniseoksen ylikuormitukselle.

Pieni betonisekoittimeen, jossa on betonin syöttö

Betoniliuoksen kuljetus:

 • sen valmistuksen paikasta purkamispaikkaan suoraan betonimekanismin tai betonoitavan kohteen eteen tapahtuu maantiekuljetuksella;
 • esineestä purkamispaikasta suoraan betonipaikkaan - hissien, nostureiden (putkissa), kuljettimissa, tärinän syöttölaitteissa, betonirakenteissa, moottoripyörissä, pneumoottorilla ja betonipumppuissa.

Vihje: Jotta seisokkeja ei pääse purkautumaan, tämän järjestelmän suorituskyvyn pitäisi olla 10-15% korkeampi.

Betoniliuoksen kuljettamista koskeva ohje vaatii yhtenäisyyden säilyttämistä ja seoksen saantia asennuksen edellyttämässä liikkuvuuteen.

Siksi on välttämätöntä:

 • suojata sademäärästä ja auringonvalolta;
 • suojaa jäätymiseltä ja nopealta jäähdytykseltä talvella.

Lisäksi liuosta ei tulisi kerrostua, eikä myöskään sementtimaitoa tule virrata siitä.

Lokero konkreettisille töille betonituotteiden omalla kädellä

Toimitus kuorma-autolla

Tässä tapauksessa sovelletaan:

 • kuorma-autot;
 • kuorma-auto-sekoittimet;
 • kuorma-auto-sekoittimet;
 • säiliöissä tai altaissa.

· Talvella - jäähtyy nopeasti.

Modernisointi voi vähentää tappioita, mutta ei ratkaise suuria ongelmia.

Vihje: Jos sinulla on vaikeuksia purkaa betonituotteita, voit leikata betoniteräksestä timanttipiirejä.

Nostureiden ja hissien käyttö

Rakentamispaikoilla voimme nähdä usein puomi- ja itseliikkuvat torninosturit, jotka käyttävät kauhoja levittää ja panna betoniseos paikalleen. Ratkaisu purkautuu niihin suoraan moottoriliikenteestä ja syötetään suoraan rakenteeseen. Tällöin ratkaisu voi liikkua eri tasoilla, mikä sallii sen jakamisen muninnan aikana.

Kuinka kohdennettu betonikuorma-autojen nosturin tarjonta

kauhat

Sattuu, että tärinää kiinnitetään koteloon.

Kiinteä galosh konkreettiselle tarjonnalle

Hissit siirretään betoniratkaisun vain pystysuoraan. Esimerkiksi rautatyyppien käyttöliittymän päällekkäisyyksien valmistukseen betonisekoituksen lisääminen säiliöissä tai kauhoissa. Vaakasuoraan seosta kuljetetaan kottikärryt, skootterit tai moottoripyörät.

Neuvonta: betonirakenteiden poraamista ei voida porata, betonissa olevien reikien timanttiporaus on palvelu, joka selviytyy tällaisista tehtävistä.

Hihnakuljettimet ja levytraktorit

Ensimmäistä käytetään yleensä betonin toimittamiseen pienten rakenteiden betonointialueille. Ne on valmistettu pituudeltaan 6-15 m ja leveydeltään 400-500 mm. Ne voivat toimittaa ratkaisun korkeuteen 1,5-4 m.

Kuljettajan päätykappale on joustava kumitiiviste, joka taipuu kaikkien mekanismien ja rakenteiden ympärille. Betonisekoitusta lastataan syöttölaitteiden kautta, jotka antavat mahdollisuuden tasaisesti ja jatkuvasti aikaansaamaan tarvittavan paksuuden. Kuljetinputket on varustettu laitteilla, jotka pystyvät puhdistamaan nauhan kiinni sementistä ja palauttamaan betoniseokseen.

Betonipumpun betonipäällysteinen betonipäällystys upotuspisteeseen

Vinkki: älä unohda, että kuljettimen käyttö vaatii jaksottaista uudelleenjärjestelyä betonoidussa paikassa, mikä voi aiheuttaa työnkulun viivästymisen.

Betonin levityslaitteiden käytöstä saadaan enemmän vaikutusta, joita käytetään rakennusten monoliittisten perustusten ja teknisten laitteiden rakentamisessa.

Putkilinjan kuljetus

Tällainen betonin toimitus kuuluu sisäiseen rakenteeseen. Tietyissä olosuhteissa se kilpailee muiden vertikaalisten ja horisontaalisten kuljetusmenetelmien kanssa. Esimerkiksi yhden mekanismin ansiosta voitiin tarjota betonia esineelle eri tasoille ja vaikeasti tavoitettaville paikoille.

Mobiilibetonirumpupumppu

Tämän menetelmän perustana ovat betoniratkaisut pumppaavat koneet:

 • Paineilmaruiskutuskoneet;
 • betonipumppu;
 • liikennevälineet.

Mäntämoottoripumput, joissa on öljy-hydrauliikka, käytetään pääasiassa mekaanisesti, ei niin usein, koska sen osat kuluvat nopeammin. Seos imetään vastaanottosäiliöstä ja syötetään männällä betoniputkeen.

johtopäätös

Betoniratkaisun toimittaminen työmaalle on yksi tärkeistä rakennusvaiheista. Lopputulos riippuu seoksen nopeudesta, toimitustavoista ja laadusta sekä koko prosessin työvoimakustannuksista ja ajasta.

Laastin toimitusta on kaksi päätyyppiä - suoraan betonisointiyksikköön ja purkamispaikkaan ja sitten työmaahan. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Miten konkreettinen etäisyys tai korkeus saadaan?

Yritys "Velesark" koostuu kolmesta konkreettisesta yrityksestä. Sijainti:

 • P. Sertolovo
 • n. Gorelovo
 • Pietari, st. sofia

Kuorma-autonkuljetusautossa 6,7,8,9,10 m3. Ja betonipumput, joiden puomi on 16, 24, 30 ja 36 metriä, olemme myös valmiita tarjoamaan hydraulista syöttölaitetta betonin toimittamiseen 8-9 metriä ja kuljetusvyöllä, jonka syöttöarvo on jopa 16 metriä.

Työskentelemme Pietarissa ja koko Leningradin alueella jopa 130 kilometrin säteellä.

Betonin tarjonnan hinnasto

On vaikea kuvitella rakennustöitä konkreettisesti. Sen avulla rakennetaan rakennuksia, rakennetaan vesiteolliset rakenteet ja järjestetään monia rakenteita.

Betonin käyttämiseksi jokaisessa vaiheessa tarvitaan erikoistunutta tekniikkaa: alkaa seoksen tuotannosta ja päättyy sen kaatamiseen rakenteeseen, esimerkiksi muottiin. Mitä konkreettisia toimitusehtoja on olemassa - löytyy alla.

Mikä on syöttö etäisyys

Yleensä betoniin liittyvän kuljetusprosessin rakenne koostuu kolmesta vaiheesta: vastaanotto betonisekoittimesta (bunkkeri), seoksen kuljetuksesta kuljetuksen kautta rakennustyömaalle ja sen jälkeen toimitettavaksi tarvittavaan asennuspaikkaan.

Käytä seuraavia laitteita ja lisävarusteita tähän tarkoitukseen:

 1. Kiinteät betonipumput ja laastiasemat - betonin syöttöasemat. Vaikea, epätaloudellinen ja pienitehoinen laitteen suorituskyvyn kannalta. Näistä syistä konkreettisia betonipumppuja ei käytännössä ole rakennuskohteissa.
 2. Hydrauliletkut ja kuljetinhihnat. Hydraulivirtaus on järjestelmä, jossa on useita alustoja, joita ohjataan hydrauliikalla. Kokoonpanossa se on pituudeltaan noin 3 metriä, joka sopii kaatamaan lattiat autotallissa, ja työskentelee betonin kanssa rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Kuljetushihna on dynaamisesti kiinteä hihna, jonka pituus on jopa 15 metriä ja ylläpitää jopa 5 metrin syöttökorkeutta.
 3. Betonipumppu (ABN). Ne ovat erikoislaitteita auton rungossa, jonka avulla betonipumppu voidaan suorittaa betonipumpulla etäisyyden yli. Suosituin tekniikka, joka vaatii erikseen huomioon.
 4. Tärytyskourat suljetussa tilassa työskentelyyn. Nämä ovat laitteita, jotka on järjestetty järjestelmän bunkkeri, nosturi, tärinän syöttölaite, vibroconveyor.

Erotetaan myös betonisekoittimet, joissa on betonin syöttämistä varten tarkoitettu pumppu, joita käytetään rakennuskohteiden rakentamisessa nollapyörässä, maanpäälliset työt.

ABN: n tyypit

Betonin syöttö pumpun korkeudelle on yhteinen ja tehokas tapa työskennellä rakennustyömaalla. Pumputekniikan tyypin mukaan jaetaan mäntä- ja tyhjiömalleihin.

Automaxerit, joissa on pumppu betonin syöttämiseen, ovat myös jib-tyyppisiä ja nuoletonta. Puomin pituus vaihtelee välillä 10-62 metriä, mikä mahdollistaa seoksen käytön jopa monikerroksisten rakennusten rakentamisen aikana.

ABN on paras tapa toimittaa betonia, jolla on monia etuja:

 • nopea ja yhtenäinen liuoksen purkautuminen;
 • sovelluksen yleiskäyttö - työskennellä minkä tahansa betonibrändin kanssa;
 • työskentele suuria määriä seosta;
 • kyky vähentää merkittävästi rakennusaikaa.

Vain päättää: ostaa laitteita tai tilata betonin toimitusta rehun kanssa.

Vuokra tai osta

Nykyään rakennusyritykset usein haluavat vuokrata ja tilata valmiit tuotteet. Tämä säästää huomattavasti aikaa, rahaa ja kuluja kalliiden erikoislaitteiden ylläpitoon.

Samalla asiakkailla on laajempi valinta: voit tilata sekoittimen konkreettisella syöttönauhalla ja toiselle kohteelle tarjota betonin konkreettisia toimituksia ABN: n avulla.

Tarjoamme

VelesArk-yritys tarjoaa asiakkailleen koneiden, laitteiden ja laitteiden vuokraamista betonin toimittamiseksi etäisyydelle ja korkeudelle. Meillä on vaikuttava laivasto erikoistuneita ja moderneja laitteita: betonipumppuista hydraulisiin lokeroihin ja kuljetinhihnoihin.

Säästä aikaa ja rahaa erikoislaitteiden ostoon ja valintaan - vuokraa se VelesArk!

Betonikorkeus

Betonin toimitus korkealle betonipumpulla

Sellaiselle henkilölle, jolla ei ole rakennussuunnitelmaa, rakentamisen rakentamisen käsite rajoittuu säätiön asettamiseen. Itse asiassa betonia käytetään monilla rakennuskohteilla monoliittirakenteiden rakentamiseen asti. Niille, jotka suorittivat konkreettista työtä kotona, on selvää, kuinka kovaa työtä betonilla ei ole riippuvainen työn määrästä ja betonituotantotavasta. Käyttämällä lapio tai jopa konkreettinen sekoittimella betonin valmistukseen, molemmissa tapauksissa nämä työt ovat rakenteeltaan monimutkaisimpia. Sitten syntyy kysymys siitä, miten selviytyä konkreettisesta työstä globaaleilla rakennuskohteilla, joissa ei käytetä yhtä betonin tonnia.

Korkea rakennusten rakentamisen aikana betonin tarjonta on välttämätöntä korkeammalle ja se on varustettu betonipumpulla. Tällaisen monimutkaisen laitteen läsnäolon ansiosta betoni pystytään pystysuoraan jopa 715 metrin korkeuteen. Betoni Intiassa toimitettiin niin ennätyskorkeudelle vuonna 2009 käyttämällä betonipumppua. Yleensä tällaista korkeutta ei aina tarvita rakentamisessa, eikä aina ole, että betonia syötetään vain pystysuoraan. Usein virtaus suoritetaan vaakasuunnassa. Betonipumpun avulla betoniseosta kuljetettiin 2 kilometrin etäisyydellä vaakasuorassa suunnassa, joka on nykyään ennätysetäisyys. Tässä on mielenkiintoinen ja hyödyllinen laitebetonipumppu. Katsotaanpa tarkemmin hänen toimintatapaansa.

Betonipumppu on kahta tyyppiä: kiinteä ja betonipumppu sitä kutsutaan myös liikkuvaksi. Betonipumpun etuja ovat sen liikkuminen ja betonin syöttö puomiin. Tällaisen pumpun negatiivinen puoli: teho on heikompi kuin stationaarisen. Kiinteä pumppu voidaan myös kuljettaa, mutta tähän on tarpeen käyttää erityistä perävaunua ja joka kerta suorittaa lataus- ja purkutoimintoja, mikä ei ole aina kätevää. Mutta niiden voimalla he pystyvät ylittämään minkä tahansa betonipumpun. Molemmat pumppuyksiköt on suunniteltu vastaanottamaan konkreettista sekoitusta erikoistuneeseen kuormabetoniin. Betonipumpun asennustyöpaikka kuljetetaan edelleen erityisellä puomilla, ja kiinteä pumppu on yhdistetty betoniriviin. Syöttön kapasiteetti ja korkeus riippuvat pumpun kapasiteetista, joten kun kyseessä on betonipumppujen vuokraus, on tarpeen laskea kapasiteettia oikein, jotta se pystyy kuljettamaan betonin haluttuun korkeuteen.

Toimitustyypin mukaan betonipumput voidaan jakaa kahteen tyyppiin: tyhjiö ja mäntä. Mäntä on järjestetty vanhan männän sarakkeiden mukaan juomavaiheiden osalta. Järjestelmässä olevaa betonia työnnetään yhdellä tai kahdella männällä. Tyhjiöpumput ovat nykyaikaisempaa kehitystä. Toimintaperiaate perustuu tyhjiön luomiseen vastaanottotarjottimessa. Betonipumput on jaettu samoihin tyyppeihin, mutta ne jaetaan myös jakopuomin pituuden mukaan. Vähimmäispuomin pituus on 10 metriä ja enimmäispituus on 70. Puomin korkeus on vain 70 metriä, mikä rajoittaa suuresti mahdollisuuksia, joten betonipumppujen vuokraaminen ei ole merkitystä kaikissa rakennuskohteissa, vaan vain silloin, kun rakennusta ei ylitä tätä korkeutta.

Jokaisessa suuressa rakennusyrityksessä on välttämättä erityisrakennuslaitteisto ja betonipumppu. Ilman sitä ei ole mitään keinoa suurten yritysten ja korkeiden esineiden rakentamiseen. Pienten rakennusyritysten kohdalla ne usein tekevät toimittamatta konkreettisia suurille korkeuksille, koska ne toimivat lähinnä pieninä esineinä. Tarvittaessa konkreettisia betonipumppuja käytetään pääasiassa vuokraamalla, vähemmän yleisesti paikallaan, ja sitä käytetään pääasiassa monoliittisten rakennusten rakentamiseen. Monoliittiset rakennukset vaativat uskomattoman suuria määriä konkreettisia sekoitus- ja betonipumppuja, pumput koko tämän massan läpi. Sanomattakin, että pumppu on luotettava vakaan toiminnan kannalta. Loppujen lopuksi betoni on kiinteytysmateriaali ja pumpun epäonnistuminen pitkään, voi aiheuttaa vaurioita seisokkeja ja jäädytettyä liuosta. Tietenkin kaikki järjestelmät, myös pumppu itse, pestään betoniliuoksesta niin, että mitään ei jää seinille, mutta ratkaisu menetetään. Tällöin korjauspalvelijoukkueen asiantuntija on aina läsnä rakennustyömaalla mahdollisten erittelyjen poistamiseksi työpaikalta. Tässä asiassa betonipumput ovat paljon käytännöllisempää. Jos joku epäonnistuu, voit milloin tahansa soittaa ystävällesi ja työskennellä sen kanssa, kun ensimmäinen on korjattavissa. Toisen mobiilipumpun vuokraaminen aiheuttaa lisäkustannuksia, mutta se ei ole verrattavissa seisokkien menetyksistä.

Betonimateriaalin automatisointi betonipumpun ja betonipumpun erikoislaitteiden avulla

Yhä useampia erikoiskoneita, kuten betonipumppua tai betonipumppua, käytetään rakennusprosessin automatisointiin.

Rakennusyhtiö "Mera"

Hiilihapollisen betonin käyttö rakentamisen aikana laajentaa mahdollisuuksia monimutkaisempien rakennusten rakentamiseen. Yritys "Mera" -

Ikääntyvien perinteiden ja nykyaikaisten materiaalien yhdistelmä talojen rakentamisessa

Puutaloiden rakentaminen ei ole menneisyydestä, vaan palaamme esi-isiemme perinteisiin. Nykyaikaisten puulajien käsittelymenetelmien käyttö

Torninosturit maailmanlaajuisessa käytännössä

Torninostureiden pääominaisuudet.

Tyypit betonituotannosta

Betoni on kaikkien rakennustöiden perusta. Sen avulla rakennetaan erilaisia ​​rakenteita, jotka erottuvat suurella lujuudella, resistenssilla kaikenlaisiin mekaanisiin ja ilmakehän vaikutuksiin. Betoniseoksen valmistukseen, arkistointiin, kaatamiseen ja tampereihin erikoislaitteiden avulla. Seuraavassa tarkastellaan yksityiskohtaisemmin keinoja betonin pumppaamiseksi asennuspaikalle sekä niiden ominaisuuksia.

Kuinka valita laitteita?

Kuljetus- ja betonijärjestelmien valinta perustuu tiettyjen sääntöjen noudattamiseen:

 1. Seoksen erottaminen ja sementtihyytelöiden vuotaminen on mahdotonta.
 2. Sen pitäisi olla täsmälleen laadun ratkaisu.
 3. On tärkeää laskea oikein sementin toimitusaika asetetun ajan.
 4. Pitäisi tarjota suojaa ilmakehästä. Esimerkiksi kesällä tarvitset suojaa ultraviolettisäteilystä talvella - jäädytys- ja sulatusjaksolta.

Sinun on tiedettävä, että kuljetusta on kaksi:

 1. Jatkuva prosessi. Sen toteutusta varten käytetään putkia, letkuja tai kuljettimia. Menetelmä on merkityksellinen, jos liuoksen sekoittamispaikka sijaitsee lähellä rakennustyömaata sekä suurta työtä suoritettaessa.
 2. Syklinen prosessi. Menetelmä sisältää kaksi vaihetta. Aluksi seos kuljetetaan rakennustyömaalle kuorma-autolla, betonikuorma-autolla, betonisekoittimella tai erikoisaltaisilla tankkeilla proomukoilla, autoilla tai rautateillä. Toisessa vaiheessa seos toimitetaan esineeseen letkulla, joka on liitetty trukinosturiin, betonipumppuun, betonitelineeseen jne.

Kun olet päättänyt ratkaisun oikeasta kuljettamisesta, voit valita erikoislaitteita, jotka takaavat seoksen turvallisuuden ja suurimmat kustannussäästöt, työvoimakustannukset. On tärkeää ottaa huomioon rakennetun rakenteen tyyppi ja sijainti, työn määrä ja nopeus.

Toimitusprosessi

Kuljetusprosessin rakenne ja työseoksen toimittaminen suoritetaan useassa vaiheessa:

 1. Sementin hyväksyminen betonisekoittimelta.
 2. Kuljetus konkreettiselle paikalle erikoiskuljetuksella.
 3. Puretaan sementti letkulla munintapaikassa.

Samanaikaisesti sementti voidaan toimittaa kahta eri järjestelmää eri kustannuksella. Kuljetus voidaan järjestää siten, että sementtilaasti toimitetaan jakelupaikalta suoraan betonisointiyksikköön. Tätä tarkoitusta varten käytetään hissejä, nostureita, kauhoja, kuljettimia, täryttimiä, betonilaitteita, moto-kuorma-autoja, betonipumppuja.

Kalliimpi järjestelmä sisältää välivaiheen ylikuormittumisen seoksen saannin ja syöttönsä välillä. Siksi edellä mainittujen laitteiden lisäksi käytetään enemmän kuljetusvälineitä.

Putkilinjan kuljetus

Betonin pumppujen putkistoja käytetään yhä enemmän nykyaikaisissa rakennustyömaissa. Tällä toimitusmenetelmällä on useita etuja. Ensinnäkin on mahdollista kuljettaa seos sekä pystysuunnassa että eri korkeuksissa ja vaakatasossa millä tahansa etäisyydellä. Betoniputkistoissa (letkuissa) sementtiä voidaan pumpata jopa vaikeasti tavoitettavissa oleviin paikkoihin. Jos laitoksessa on konkreettinen sekoituslaitos, prosessi suoritetaan jatkuvasti. Voit tehdä tämän käyttämällä yhtä letkua tai putkistoa, mikä vähentää huomattavasti käytetty aika ja työnkulut.

Ainoa tarve on käyttää erityisiä pumppuja ratkaisujen pumppaamiseen munimopaikkaan. Näihin kuuluvat pneumaattiset päällirakentajat, betonipumput ja muut liikennevälineet. Suosituimmat öljyn hydraulikäyttöiset pumput. Mekaaniset ahtopaineet ovat vähemmän kysyntää johtuen nopeammasta kulumisesta. Nämä laitteet on kiinnitetty syöttöletkuihin tai teräsbetonovod m: iin, jossa sementti ruiskutetaan sekoittimesta.

Toimitus

Viimeistellyn muurauslaastin kuljetukseen ja ruiskutukseen käytettiin kaatopaikkoja, erikoisautoja, betonisekoittimia ja muita erikoiskapasiteettia alustalla letkulla.

Jokaisella tekniikalla on omat ominaisuutensa. Esimerkiksi kuorma-autot ovat suosituimpia. Ne ovat kuitenkin vähemmän sovitettuja liikenteeseen. Seoksen katoaminen on 2% johtuen delaminoitumisesta, veden haihtumisesta kesällä ja nopeasta jäähdyttämisestä talvella. Lisäksi ne on puhdistettava käsin.

Lähetä sementti voi olla rakenteeltaan täydellisempi kuorma. Se on varustettu erityisellä rungolla, jonka muoto antaa nopeasti sementtitoimituksen ilman manuaalista työtä. Sementin himmennys suljetaan pois. Kansi suojaa kosteudelta ja mahdolliselta jäähdytykseltä.

Kalliimmat ovat betonisekoittimia. Niiden käyttö on suositeltavaa vain, jos kuljetukset suoritetaan kaupungeissa tai jopa 70 kilometrin etäisyydellä. Tämäntyyppisen kuljetuksen erityispiirteenä on se, että koneeseen kuormitetaan kuiva seos, ja vesi lisätään juuri ennen purkamista. Näin voit saada laadukkaimman ratkaisun poistumisestasi.

Säiliöiden ja muiden erikoisastioiden käyttö on taloudellisesti kannattamaton laajamittaiseen rakentamiseen, koska suuri määrä niitä tarvitaan.

Toimitus nosturilla ja hisseillä

Betoninosturi on tornin tai puomiston mekanismeja, joissa on kauhan sementtilaasti. Näiden itseliikkuvien laitteiden erityispiirteet ovat seoksen annostus muurausyksikköön ja sen myöhempi jakautuminen. Sementin liike on mahdollista vaaka- ja pystytasossa.

Erityiset altaat ovat kahta tyyppiä:

 • ei pyörivä amme, joka antaa sen avulla suoritetaan vain vaakatasossa;
 • joka on varustettu vibraattorilla. Siinä on vaakasuoran lastauksen ja pystysuoran liikkeen mahdollisuudet, kun puretaan eri korkeuksissa.

Tiivis vaakasuuntainen betoniliike on erityisiä hissejä. Esimerkiksi kauhoja tai säiliöitä varustetut telineasennustarvikkeet nostavat seosta asennustilojen kattoihin. Rakennuspalikoiden välisiä kuljetuksia varten käytetään ricks-autoja, vaunuja ja skoottereita.

Hihnakuljettimien käyttäminen

Käytä kuljetushihnoja betonin syöttöön.

Tämäntyyppistä laitetta käytetään teollisuus- ja asuinrakentamisessa, jonka suunnitelmassa on pienten pisterakenteiden rakentaminen. Mobiilikuljettimet on varustettu sileällä tai ristikkäisellä vyöllä, jonka pituus on 6-15 m, leveys 40-50 cm. Kaatokorkeutta voi vaihdella välillä 1,5-4 m. Kuljettimen kaatamisen erityispiirre on mahdollisuus suorittaa jatkuva prosessi. Samalla vaaditun paksuuden seos virtaa tasaisesti.

Kuljettimen etu on vähentää liuoksen menetystä minimiin itsepuhdistuvan nauhan prosessin organisoinnin takia, kun palautusjäämät palautetaan sen annosteluyksikköön.

Tällä menetelmällä on kuitenkin joitain vivahteita. Ohjeiden tiukan noudattamisen ansiosta voit estää seoksen kerrostumisen mahdollisuuden. Esimerkiksi kaatumisen liikkuvuuden tulisi olla 6 cm tai vähemmän. Hihnan kaltevuuskulma nousun ja laskeutumisen osalta enintään 4 cm: n liikkuvuudelle tulisi olla 18 ° ja vastaavasti 12 °. Tällä parametrilla, 4-6 cm: n etäisyydellä, nauha voidaan nostaa 15 °: een ja laskea 10 °: een. Samanaikaisesti syöttövyöhön tulisi liikkua alle 1 m / s nopeudella. Purkamista varten tulisi käyttää korkeintaan 0,6 m: n huippuja, mutta sementti ei saa virrata kuljettajalta.

Tämän ratkaisun toimitusprosessin tällaisen organisaation haittojen olisi katsottava johtuvan siitä, että konkreettista aluetta ei ole mahdollista jakaa betonia. Jos suuria alueita käsitellään, kuljettimet on järjestettävä uudelleen manuaalisesti, mikä lisää työvoimakustannuksia ja viivästyttää rakentamista.

Betonilaatat ovat tehokkaimpia. Nämä koneet on suositeltava käytettäväksi rakennusten ja prosessilaitteiden monoliittisten perustusten asettamiseen. Levitin on kone, joka on varustettu pyörivällä alustalla, laite sementin vastaanottamiseksi ja kaatamiseksi teleskooppihihnakuljettimella betonisoitaville paikoille.

Betoniratkaisun syöttö ja purku rakennustyömaalla ovat tärkeitä askelia. Toimitusehtojen noudattaminen määrää seoksen laadun, siis valmiin rakenteen lujuuden. Oikein valittu menetelmä ja kone toimitettavaksi määrittävät rakennustyön vauhdin, työvoimakustannusten määrän ja siten työn kustannukset.

Siksi nykyisin saatavilla olevia laitteita, koneita ja muita sementtimekanismeja parannetaan jatkuvasti.

Betonirehu korkealle korkeudelle.

HBT Hold 60 Betonipumppu
pumpattavan betonin määrä, m3 / h 60 / 42,7
betonipaine pistorasiassa, MPa 13
suurin pystysuuntainen betonivirta, m 120-230
suurin vaakasuuntainen betonivirta, m 1000
Nimellisteho, kW 132
Perkins-moottori
Nopeus, kierros / min 2300
halkaisija / iskunpituus, mm 200 * 1800
Kuormituksen korkeus, mm 1300
Hydrauliöljysäiliön tilavuus, l 450
Kokonaispaino, kg 6180

Kiinteä betonipumppu
Tuottavuus: 40 kuutiometriä / h
Betonin syöttö: pystysuora 50 m, vaakasuora 150 m.

Kiinteä ja kiinnitettävä BSA 14000 HP-D betonipumppu
Max. toimitusmäärä 102/70 m3 / h
Max. syöttöpaine 150/220 bar
Max. betonin murto-osa
Max. syöttökorkeus 300-350 m
Max. 1000 metrin vaakasuora syöttöetäisyys
porausreikä
Männän aivohalvaus
Moottoriteho 365 kW
Kokomitat (L x S x H) 6965 x 1978 x 3091 mm
Paino 9600 kg

__________________
Baron Münghausen ei ole toivottomia tilanteita

Betonipumput

Betonipumput ovat nykyään olennainen osa rakennuspaikkaa. Tämä laite on tarkoitettu vastavalmistetun betoniseoksen vastaanottoon, joka toimitetaan betonilaitoksista erikoisbetoni- sekoittimilla ja syöttää tämä betoni huomattavaan korkeuteen erityisten nuolten avulla kaatopaikoille. Kun betonisekoittimia toimitetaan esineeseen, ei aina ole mahdollista purkaa betonia suoraan paikkaan, jossa kaato on tehty, esimerkiksi jos betonia tarvitaan jossakin monikerroksisen rakennuksen kerroksessa. Pumppuja vaakasuoralle ja pystysuoralle betonille tarvitaan myös silloin, kun vaaditaan täyttämään suuren alueen nestemäisellä betonilla mahdollisimman lyhyessä ajassa tai betonille useilla alustoilla yhdellä esineellä ja vapauttamaan betonin kuljetuksen.

Myös pienet rakennusalan yritykset, puhumattakaan suurista rakennusalan yrityksistä, ovat yhä kiinnostuneempia ostamaan betonipumppu tänään. Mutta betonipumpun ostaminen ei tällä välin ole helppo tehtävä. Betonipumppujen markkinat ovat lähes täysin täynnä tuodut mallit. Huolimatta kovasta kilpailusta betonipumppujen toimittajien välillä, monien tarjottujen tuotteiden luotettavuus on hyvin kaukana myyjän esitteissä mainoksista. Ei ole harvinaista, että kun keskityttiin hankkimaan konkreettista pumppua vain yhdellä tai useammalla hinnalla, ostaja alkoi pian käyttää 30% työajastaan ​​korjatakseen ostoksensa. Ottaen huomioon varaosien kustannukset ja muut kustannukset, jotka aiheutuvat tällaisesta toiminnasta 5-6 vuoden ajan, aiheutuvat kustannukset saattavat johtaa laitteiden kustannuksiin verrattavissa olevaan määrään.

Samanaikaisesti betoniin liittyvien laitteiden on oltava luotettavia määritelmän mukaan. Loppujen lopuksi odottamattoman hajoamisen seuraukset ja sen jälkeiset seisokit voivat olla katastrofaalisia sekä itse laitteille että asennushenkilökunnalle.

Betonipumput ovat liikkuvia ja kiinteitä. Jälkimmäiset asennetaan tukipylväät, jotka on kiinnitetty tiukasti erityiseen perustukseen. Myös kiinteät perävaunut ovat betonityyppisiä, kun pumpun ylärakenne on asennettu yhdelle tai kahdelle akselin akselille.

Nykyisiä kiinteitä pumppuja voidaan usein ohjata langattomalla kaukosäätimellä. Kuitenkin useammin ohjauspaneeli sijaitsee pumpun kotelossa ja jos kauko-ohjainta käytetään, se on kytketty pumpun ohjausyksikköön sähkökaapelilla. Kiinteät betonipumput voivat toimittaa betonipainot yli 600 metrin korkeudelle tai pumpata betonia vaakatasossa yli 2000 metrin etäisyydelle.

Yksi betonipumpun tärkeimmistä elementeistä on betonipäällystysprosessi, joka yksinkertaistaa betonin kaatamista, mahdollistaa tasaisen liuoksen sijoittamisen ja nopeasti betonilattian kaatamisen. Tämän laitteen erityisen rakenteen ja suuren sädekorvan takia se on helppo täyttää jopa kaikkein esteettomimmissa rakennustiloissa äärimmäisissä sääolosuhteissa. Lisäksi virtaus voidaan tehdä pisteittäin ilman erityistä viestintää ja ilman tehoa laitoksessa.

Tela-alustaiset pumput ovat samankaltaisia ​​kuin kiinteät pumput, mutta niille on tunnusomaista lisääntynyt ohjattavuus, minkä vuoksi ne ovat välttämättömiä, kun tarvitset päästä käsiksi rakenteilla olevaan rakenteeseen karkealla maastossa. Mutta yleisimpiä ovat yhä useampia konkreettisia pumppuja, jotka on sijoitettu autojen pyörillä varustettuihin alustoihin. Koneen pääkäytön ohjaama hydraulipumppu luo järjestelmän korkean paineen, mikä takaa betonipumpun (jäljempänä "ABN") tehokkaan ja vakaan käytön koko työvaiheen ajan. ABN: tä käytetään ympäristön lämpötilojen välillä -15 - +50 ° С. Onnettomuuksien ehkäisemiseksi ABN tarjoaa mahdollisuuden lähes hetkelliseen pysäyttämään kaikkien yksiköiden toiminnan.

Eräänlainen ABN on kuorma-mikseripumppu - komplekseja, jotka koostuvat betonisekoittimesta yhdistettynä betonipumpun asennukseen. Tällaiset "generalistit" kykenevät antamaan betonin jopa 100 metrin korkeudelle.

Betonipumpun ostamisessa tai vuokraamisessa on otettava huomioon jakopuomin parametrit. Ensinnäkin puomin pituuden tulisi vastata tehtäviä, jotka asiakas aikoo ratkaista tämän laitteen avulla. Nuolet ABN kuljetusasennossa taitettuina ja sijoitettu rungon runkoon.

On olemassa kolme yleisesti hyväksyttyä järjestelyä nuolten nuolten taittamiseksi. Pienimmät nuolet kootaan käytettäessä R-muotoista kaavaa. Taitettava ja taitettava suuri nopeus on erilainen Z-muotoinen, myös joskus kutsutaan M-muotoiseksi, jakopuomin käyttöönottokuvioksi. Mutta yleinen RZ-järjestelmä, jota käytetään usein puomallisuuksissa, yhdistää R- ja Z-posliinisten järjestelmien edut. Betonipumpun puomi on oltava kevyt ja samalla kestämään merkittävät taivutuskuormat. Monien työntekijöiden turvallisuus riippuu pitkälti puomin lujuudesta, joten nuolten valmistuksessa käytetään korkean lujuuden omaavia seostettuja teräksiä. Yleensä nuolet koostuvat 3-4 osasta, mutta myös 6-osaiset nuolet. Käyttäjä ohjaa puomin tilaa avaruuteen joko puomin pohjaan sijoitetulta ohjauspaneelilta tai kaukosäätimen avulla.

Toinen tärkeä näkökohta, joka on otettava huomioon hankinnassa, on suorituskyky. Tämä parametri määräytyy hydrostationin aiheuttaman paineen ja betonimäärä, jonka pumppu voi pumpata tämän puomin läpi tunnin ajan. Luonnollisesti puomiston korkeus ja suorituskyky liittyvät suoraan laitteiden hintaan.

ABN Liebherr osa parhaista luokastaan

Liebherr on yksi tunnetuimmista laadukkaista ABN: n valmistajista kotimarkkinoilla. Yli viisikymmentä vuotta tämä perheyritys saksalainen yritys on valmistanut betonisekoittimia. Kuitenkin huolestuneisuus onnistui liittymään tiukasti johtavien yhtiöiden ryhmään ABN: n tuotannossa vasta saksalaisen Waitzinger Baumaschinen GmbH: n sisällyttämiseksi varoihinsa vuonna 2012, joka on vuodesta 1991 erikoistunut itsekulkevien betonipumppujen kehittämiseen ja tuotantoon. Waitzingerin tehtaan lisäämisen myötä Liebherr Mischtechnik GmbH: n osasto, joka on vastuussa kiinteiden, liikkuvien betonilaitosten, betonisekoittimien, kuljetushihnojen ja betonijätteiden hävittämistä koskevista laitoksista, voisi lisätä ABN: n mallisarjaa laadullisesti ja määrällisesti.

Novy Ulmin Waitzinger-Liebherrin tehdas, jonka pinta-ala on noin 15 tuhatta metriä, työllistää yli 100 ammattitaitoista työntekijää, jotka tuottavat vuosittain yli 250 konkreettista, kuorma-auto- ja kuorma-autokompressoripumppua.

Tänään Liebherr myy Venäjällä 8 betonipumppua, jotka on asennettu rungolle. Kaikista niistä on erinomainen pumppuryhmien ja hydrauliikkajärjestelmien innovatiivinen muotoilu, kehittynyt ohjausjärjestelmä ja laaja valikoima menestyneimpiä teknisiä ratkaisuja. Tällaisiin ratkaisuihin kuuluu yksinkertaisten, fyysisesti helppokäyttöisten toimenpiteiden ansiosta lyhyen ajan kuluttua nopeasti pai- nettujen pumppuosien vaihtaminen betonin syöttöön. Liebherrin pumppujen pienen rakenteen leveys helpottaa betonin toimittamista rakennettavien esineiden lattioille kapeilla ikkunoilla ja muilla "pienoiskoossa" olevilla aukkoilla.

Patentoitu XXT-tukijärjestelmä, jota käytetään tällä hetkellä yksinomaan Liebherr-malleissa, takaa työn turvallisen suorituskyvyn myös sellaisissa läheisissä paikoissa, joissa Liebherrin kilpailijat eivät pysty tekemään työtä ABN: n avulla. XXT-tukijärjestelmä, jolla ei ole analogeja, mahdollistaa puomin syntymisen betonipumppujen aiheuttaman kuorman ohjaamisen suoraan telineisiin lataamatta alustakehystä. Etu- ja takapenkin tukivarren kiinnitys yhdessä paikassa ja rakenteen pienin ominaispaino tekevät teleskooppisten etuseinämien helpoksi, sallivat betonipumpun vakaan asennon vaikeissa maastoissa oleville rakennustyömaille paikoissa, joissa vastaavan luokan betonipumppujen asennus on yksinkertaisesti mahdotonta.

ABN Liebherr on varustettu nuolilla betonin syöttämiseksi 24-50 m korkeuteen, kapasiteetilla 110-170 m 3 / h. Tuotteen laatuun vaikuttava myönteinen tekijä on se, että kaikki Liebherr ABN: t kootaan yksinomaan Saksassa. Yrityksen suunnittelukeskus suorittaa kenttäkoneiden testit. Yksittäiset koneiden yksiköt sekä erilaisten pumpun toimintaan käytettävät materiaalit testataan yrityksen laboratoriossa.

Venäjä on perinteinen betonipumppujen Aasian ja idän markkinoilla

Maamme itäiset naapurit ovat tunnettuja kyvystään valita eurooppalaisten tekniikoiden parhaiden laitteiden alalla käytettävät erikoislaitteet ja käyttää niitä onnistuneesti kehittämällä omiin insinööriinsä ja suunnittelijoihinsa täydellisesti.

Tässä mielessä Koluman, joka on Etelä-Korean JUNJIN -yhtiön betonipumppujen valmistaja, voi toimia esimerkkinä. Etelä-Korean yritys JUNJIN Heavy Industry Co., Ltd valvoo noin 50% maan betonipumppujen markkinoista ja myy ABN: nsä myös menestyksekkäästi Aasian, Etelä-Amerikan ja Australian maissa. Kanadassa ja Yhdysvalloissa JUNJIN-laitteita markkinoidaan Alliance-tuotemerkin alla. JUNJIN alkoi valmistaa betonipumppuja vuonna 1991, ja vuodesta 2005 lähtien satoja ABN: itä on jo myyty Euroopassa ja Venäjällä. Siksi luotettavan kumppanin valitseminen Koluman keskittyi yhteistyöhön JUNJINin kanssa.

Kolumman asiantuntijat yhdessä valmistajan JUNJIN kanssa koottavat betonipumppuja Mercedes-Benzin alustalle ja vuodesta 2006 lähtien Kolumman Venäjän tytäryhtiö KOLUMAN RUS tarjoaa kotimaisille markkinoille viisi betonipumpun mallia 2-, 3- ja 4-akselinen alusta, jonka syöttökorkeus on 28 - 57 m. Alueen "nuorin" malli on 2-akselinen malli, joka perustuu MB Actros -alustalle JXZ 25-4.11HP -pumpulla, jonka kokonaispaino on 18 tonnia, joka 125 millimetrin Betoniputki toimittaa betonin korkeuteen 24,3 m, mikä tekee 29 sykettä minuutissa ja suorittaa jolloin tilavuus 16-109 m 3 / h.

Tämän mallin lisäksi Koluman tarjoaa konkreettisia pumppuja, jotka tuottavat betonin korkeuteen 37,1 asti; 42,5; 50,1 m ja JXZ 57-5.18HP -modifikaatio, joka toimittaa betonin korkeudeltaan korkeintaan 56,2 m ja joka on myös suunniteltu betonin pumppaamiseen vaakatasossa jopa 51,2 m: n etäisyydelle.

Kun otetaan huomioon nykyinen tilanne monimutkaisten ylimitoitettujen ajo-ohjeiden mukaan, Koluman on valmis tarjoamaan "kolmiulotteisen" JXZ 38-4.16HP -auton, jonka rehukorkeus on jopa 38 metriä 4-akselisella Mercedes-Benz-alustalla.

Yleisesti ottaen ABN: n korealaisten valmistajien läsnäolo markkinoilla on yhä havaittavampaa. Muun muassa yritys Elephant Heavy Industrial Group erottuu, ABN: n laajin linja toimittaa Dongyang Mechatronics -yhtiö, joka tunnetaan jo pitkälle tehdyistä rakennuskoneiden korkeasta luotettavuudesta ja kestävyydestä. Yhdysvalloissa, Länsi-Euroopassa ja Venäjällä KCP Heavy Industries Co. ABN: itä myydään menestyksekkäästi. Oy Yhtiön laajalla mallivalikoimalla on yli 20 mallia, joten ostaja voi valita pumpun, jonka suorituskyky on jopa 170 m 3 / h, ja toimittaa betonin korkeuteen 17,4-69,4 m. Ne tarjoavat 2-mallia KCP: 3- ja 4-akselinen alusta, myös viidennen akselin nostolla. Yhtiö käyttää pääasiassa korealaisia ​​Hyundai, Daewoo-alustoja, mutta toimii myös tuotemerkkien kuten Scania, MB jne. Kanssa.

Emme voi sanoa ABN: n tarjonnasta Kiinasta. Tunnetut yritykset Sany, XCMG, Hongda, Hold tarjoavat tuotteitaan Venäjällä, ja toimitetun ABN: n laatu on monella tapaa lähestymässä eurooppalaista.

Ja kiinalainen Zoomlion-yhtiö pääsi jopa Guinnessin kirjaan. "Scan" -betonipumppausyksikkö 7-akselisella V8-alustalla, joka on erityisesti suunniteltu Scanialla ja joka on koottu Södertän tehtaalle Ruotsissa, on 7-osainen puomi, joka nousee 101 metriä ylöspäin. Mielenkiintoista on, että viimeiset neljä puomiosaa on valmistettu hiilikuitumuovista.

Zoomlionin yritys, joka on Kiinan suurin rakennuslaitteiden valmistaja, tuottaa useita ABN-malleja. Venäjällä Zoomlion toteuttaa kaksi mallia. Betonin syöttö 38 metrin korkeudelle on ABN ZLJ5296THB-38X-5RZ, jonka paino on alle 28,8 tonnia ja jonka arvioitu kapasiteetti on jopa 120 m 3 / h. Toinen, massiivisempi malli ZLJ5336THB-43X-5RZ, jonka paino on 32,5 tonnia, tuottaa betonia korkeudeltaan 43 m korkeudessa 180 m 3 / h. Zoomlion kiinnittää betonirakenteet 3-akselinen MB Actros 3341 6x4 -alustaan.

On syytä panna merkille, että Cifa, joka äskettäin otti johtavan aseman toimittaessaan ABN: n Euroopasta, on nykyään osa Zoomlionia. Cifa-insinöörien viimeisin kehitys on ABN Carbotech-sarjasta. Sarjaan kuuluvien mallien erityispiirre on se, että jakeluporakoneiden viimeiset osat koostuvat komposiittimateriaalista - hiilikuiduista, joita kutsutaan myös hiileksi. Hiilikuidut ovat korroosionkestäviä, erittäin kevyitä ja samalla kestävät kuormituksia, jotka ylittävät teräsosien sallitut kuormat.

Carbotech-sarjassa on 14 mallia, jotka on asennettu Man-, Volvo-, Mercedes-Benz-, MAZ-, URAL-rungolle. Konkreettisia innovatiivisia nuolia toimitetaan 24 - 58 metrin korkeuteen. Tuotemerkistä riippuen kasvien kapasiteetti on 78-179 m 3 / h.

Palauttaminen ABN Cifaan on huomattava, että Cifa-insinöörit varustevat mallit K-tronic-stabilointijärjestelmällä sekä kaksoisseinäisten teräsputkien kanssa Cifa Long Life Pipes -betoniputkesta, jonka saksalainen Esser toimitti. Lisäksi on olemassa edistyksellinen valvontajärjestelmä koneen osien käytölle ja diagnostisten tulosten johtaminen näytön näytöllä ohjaamossa.

Venäjän markkinoiden eurooppalainen sektori on pieni

Markkinoillamme Liebherr-betonipumppujen lisäksi löytyy samankaltaisia ​​tuotteita muilta eurooppalaisilta tuotemerkkeiltä. ABN: n tuotannon maailman johtajia voidaan turvallisesti osoittaa italialaiselle Sermac Srl: lle ja Mecbo Srl: lle.

Yli 45 vuoden olemassaolon ajan Bolognassa sijaitseva Mecbo on tullut todellinen italialainen brändi. Tänään Mecbo tarjoaa Aut-sarjan 12 erittäin luotettavaa ABN-mallia, jotka on varustettu Pulsar-järjestelmällä, joka on innovatiivinen järjestelmä, jonka asiantuntijat ovat kehittäneet ja jotka liittyvät Mecbo-laitteiden poikkeuksellisiin etuja. Betonin jakelupuomit antavat betonille korkeuden 18 - 58 m, laitokset osoittavat suorituskykyä 90-180 m 3 / h ja hydraulijärjestelmän paine 70 bar. Nämä nuolet on valmistettu kulutusta kestävästä teräksestä HB200. Puomin poikkileikkauksen halkaisija on 100 mm, mutta joissakin malleissa, joiden nuolet ovat 22, 26 ja 29 m, porauksen halkaisija kasvaa 125 mm: iin.

Käyttämällä Pulsar-järjestelmää erityisillä S-portilla hydraulisella käyttölaitteella suhteellisen samanlaisella paineella vähentää energiankulutusta ABN: n käytön aikana kolmanneksella! Lisäksi ainutlaatuisen järjestelmän käyttö lisää merkittävästi pumppuyksikön suorituskykyä, estää veden vasaran ilmiön, toisin kuin kilpailijoiden asemat.

On mahdotonta sanoa Putzmeister Concrete Pumps GmbH: sta. Putzmeister tuottaa tuotantolaitoksissaan puoli tusinaa betonipumpun malleja ja asentaa ne MB-, Man- ja Volvo-pyöräalustalle. Betonipumput on varustettu 4-, 5- ja 6-osaisilla puomilla, jotka syöttävät betonia korkeudeltaan 20 - 70 m. Pumppujen kapasiteetti on 200 m 3 / h ja betoniseos toimitetaan paineen ollessa jopa 130 baaria. useimpien ostajien edessä.

ABZ Putzmeister käyttää nuolia 4, 5 ja 6 osasta. Esimerkiksi BSF 42-5 -betonipumpun puomi koostuu 5 osasta ja se taitetaan RZ-järjestelmän mukaisesti. Mallissa käytetään TRDI- ja ESC (Ergonic Setup Control) -järjestelmiä, jotka ohjaavat tiukasti tukien turvallisuutta ja optimaalista sijaintia sekä viimeisintä OSS-järjestelmää, jonka avulla voit jakaa kuorman optimaalisesti, kun yksipuolisesti kannattaa tukea, mikä on välttämätöntä, kun betonipumppu on erittäin rajoitettu. olosuhteissa.

Koneen vakautta helpottaa kevyt puomi, joka on seurausta innovatiivisen teräksen käytöstä. Järjestelmän nykyaikaistamiseen tähtäävä kehitys helpottaa operaattorin työtä. Radio-ohjattu kauko-ohjain on varustettu tehokkaalla akulla, joka takaa kauko-ohjaimen pitkän toiminnan ilman lataamista. Ohjaamon värimonitori kuvaa yksityiskohtaisia ​​tietoja ajoneuvon osien toiminnasta.

PAO "TZA" upeassa eristyksessä

Jos puhumme kotimaisen ABN: n tuotannosta, tänään "Tuymazinsky-auto-konkreettinen kuorma-auto" on yksi harvoista ABN: n tuotantoon osallistuvista venäläisistä yrityksistä. Yleensä PZA TZA on yksi suurimmista kotimaisista koneenrakennusyrityksistä, joka on erikoistunut erikois-, öljy- ja kaasu-, maatalous- ja rakennusteollisuuden erikoisvarusteiden suunnitteluun ja valmistukseen. Vuodesta 2004 yritys on ollut osa PJSC KAMAZin siviililakia.

MAL myy tänään kaksi ABN-sarjaa maan markkinoilla. Nämä ovat TZA-sarja, johon kuuluvat betonipumput, joiden jakopuomit ovat 21 ja 32 m ja TZA-Liebherr-sarja, jossa on 37, 43 ja 47 m puomilla varustetut mallit. Molemmissa sarjoissa käytetään erilaisia ​​modifikaatioita KAMAZ-alustana (65115). ABN-malleissa komponentit ovat laajalti käytössä, sekä kotimaisten yritysten valmistamia että ulkomailta toimitettuja komponentteja. Erityisesti mod. TZA ABN 21 (58152A), jossa on 21 metrin korkein 3-osainen puomi, joka on koottu pääasiassa venäläisen ja turkkilaisen tuotannon osista ja kokoonpanoista, tarjoaa nestemäisen betonin ruiskutuksen korkeuteen 21 m, jonka kapasiteetti on 90 m3 / h. Mutta nykyaikaistetussa modissa. ABN 32 (58153A), jonka tuotanto aloitettiin vuonna 2016, käyttää Liebherrin toimittamia komponentteja: sylinterimäntäpyrstöryhmä, hydraulijärjestelmä, elektroninen ohjausyksikkö ja muut kriittiset komponentit. Automaattinen keskitetty voitelujärjestelmä Lincoln Quicklub on asennettu, mikä varmasti lisää betonipumpun käyttöikää. Korkealaatuisten kotimaisten materiaalien eurooppalaisten teknologioiden mukaisessa uudistetussa mallissa tuotetut metallirakenteet saivat uuden luotettavuustason. Mallin muutokset vaikuttivat mallin suorituskykyyn, joka nousi 110 m 3 / h: iin.

TZA-Liebherr-sarja käyttää myös LincolnQuicklub-keskitettyä voitelujärjestelmää, malleihin asennetaan paljon Saksasta toimitettuja teknisiä laitteita. Yksi tärkeimmistä ovat Liebherrin patentoima ST-järjestelmä ja XXT liukuvat tukijärjestelmät. Tukien alkuperäinen rakenne lisää työskentelyalueen sädeä, parantaa ABN: n vakautta ja turvallista toimintaa missä tahansa, jopa hyvin lähellä, rakennustyömaalla, jossa ei ole valmistettu maaperää. TZA-Liebherr-sarjan mallit ovat 125-140 m 3 / h.

Valitettavasti pyörillä varustettujen betonipumppujen kotimarkkinoiden kehityksestä puhutaan kasvavasta ulkomaisesta vaikutuksesta. Tietenkin PJSC: n "TZA: ​​n" hallinnointi ei muuta tilannetta, ja venäläisten ABN: n tuotantomäärillä ei ole vielä merkittävää vaikutusta markkinoihin. Koska betonipumppujen tarve on kuitenkin kasvamassa, monoliittinen rakenne on yhä suosittu, toivon, että kotimaisille betonipumppuille saadaan konkreettisempaa.