Kuinka perustaa kylpyamme: askel askeleelta ohjeita

Jokaisen talon tai mökin omistajat haaveilee omasta kylvystä. Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiön asettamisen jälkeen, koska sen on otettava koko rakenteen paino. Se ei ole vaikeaa tehdä pohjaa kylvyn omalla kädelläsi, voit säästää paljon tässä rakennuksen osassa. Loppujen lopuksi säätiön rakentaminen maksaa omistajalle 40% koko kylpyammeen kustannuksista.

Miten rakentaa säätiön kylpyyn omilla kädilläsi vaiheittaiset ohjeet, valokuvat ja videot näytetään tässä artikkelissa.

Mistä aloittaa työn

Riippumatta siitä, millainen säätiö valitaan kylvyn rakentamiseksi, sinun on ensin valmisteltava rakentamispaikka.

Maalta poistetaan kaikki kannot, poista suuret kivet ja poista muut roskat. Ruoho paikalla on parempi leikata tai vetää ulos niin, että ei ole juurta ja varret jäljellä. Sitten kaikki turpeja poistetaan sivustosta - ylimmästä maaperästä ja poistetaan sivulle.

Nyt meidän on tehtävä merkintä. Voit tehdä tämän käyttämällä metallisia tangkoja, kuten varusteita ja kestävää joustamatonta köyttä. Tärkeintä tässä vaiheessa on siirtää oikea kulma. Tämä voidaan tehdä suurella rakennuksen neliöllä tai improvisoituilla välineillä.

Perustutkimuksen valinta

Määritetään, mikä pohja sopii paremmin tiettyyn kylpyyn, voi perustua useisiin tekijöihin:

 • pohjaveden syvyys;
 • maaperän tyyppi tontilla;
 • maan jäädyttämisen syvyys talvikaudella;
 • rakennusmateriaali;
 • neliön kylpyamme.

Kaikkien komponenttien vaiheittainen analyysi auttaa määrittämään luotettavan perustan tietyn kylvyn rakentamiseksi.

Useimmiten käytä nauhaa matalaa pohjaa kylpylle 4x6. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto. Voit myös hakea:

 • porausruuvi - rakennettu, kun rakennustyömaalla on voimakkaat korkeudet;
 • pylväs - soveltuu stabiileille maille, joihin ei ole maanvyörymiä ja siirtoja;
 • paaluhiilipesu - soveltuu epävakaisiin maaperään, jotka ovat alttiita leikkaukselle ja pudotukselle;
 • monoliittinen - yleismaailmallinen, on luotettavin mutta samalla kalliimpi. Kiinteä betonilaatta jakaa kuorman tasaisesti kylvystä, maa ei kaadu, ja rakennus ei hajoa eikä repäise.

Kaikentyyppisiä perustuksia käytetään kylpyammeiden rakentamiseen, mutta useimmiten ne käyttävät pylväs- tai nauha-tyyppisiä säätöjä - niitä kuvataan tarkemmin niistä.

Kuinka järjestää kylpyläpilarin tukikohta

Jotta sarakepohjalla 6x4-kylvyn alle omilla kädilläsi on aivan todellinen. Tällainen säätö soveltuu erityisesti puuta, puuta, vaahtoa tai hiilihapotettua betonia sisältäviin ei-raskasrakennuksiin.

Työt voidaan rakentaa seuraavista materiaaleista:

 • tiili;
 • betoni kaatettiin valmistettuun muottiin;
 • asbestisementti putki;
 • metalli putki;
 • kiinteät betonilaatat;
 • puiset lokit tai palkit.

Useimmin kuin toisissa, sarakepohjaputkissa käytetään putkia: metalli tai asbestisementti. Asennusprosessin kuvaus näyttää tältä:

 1. Tontti on sovitettu, vahvistin asennetaan kulmiin ja köysi on kiristetty.
 2. Tukijärjestelmät on asennettava jokaiseen kulmaan, niissä paikoissa, joissa väliseinät on rakennettu, ja muissa kriittisimmissä kohdissa.
 3. Maaperässä tehdään reikiä ruuvilla tai muulla laitteella. Tukin reiän halkaisijan tulee olla hieman suurempi kuin putken halkaisija (3-5 cm). Kaivon syvyyden on oltava sellainen, että tuki ei pääse pohjaveden syvyyteen ja maaperän jäädytyksen syvyyteen. Useimmiten syvyys 50-70 cm riittää kylpyammeen perustukseen.
 4. Hiekka ja sora kaadetaan kunkin reiän pohjaan - nämä materiaalit täyttävät kuopat noin kolmanneksella. Tyyny kosteuttaa ja ram.
 5. Asenna putket reikiin. Aikaisemmin ne on kääritty kateaineisiin tai päällystetty mastiksella.
 6. Putken ja kaivon seinämien välinen etäisyys peitetään hiekalla tai maalla, putki on tasoitettu tasoon.
 7. Betoni kaadetaan asbestisementtiin tai metalliputkeen, joka ei ylitä noin 30 cm: n yläosaan. Tuki on hieman nostettu niin, että liuos tunkeutuu sen pohjan alle.
 8. Metallipinetti asetetaan betonirakenteeseen.
 9. Lisää betonia putken yläosaan.
 10. Noin viikkoa odottaa betonin jähmettymistä, jonka jälkeen pylväät ovat vedenpitäviä ylhäältäpäin ja rakentavat edelleen kylpyamme.

Perusnauhan tyypin rakentaminen

Pienissä rakennuksissa, kuten autotallissa, kesäkeittiöissä, saunassa, voit järjestää matalan syvän nauhan perustuksen. Tällaisen pohjan kaivannon syvyyden laskemiseksi on tarpeen tutkia maaperän koostumusta paikassa.

Jos maaperä pysyy vakaana - ei kuohkeaa, kohtalaisesti märkää - on tarpeeksi kaivettuja syvyyksiä, joiden syvyys on noin 40 cm. Lisää epävakaita maaperä - kernosiini, turve, hiekka - tämä arvo on nostettava 70-80 cm: iin.

Lattian leveys riippuu kylvyn seinämien materiaalista: 25 cm riittää kevyisiin rakenteisiin, ja kiven tai tiiliseinien kohdalla tarvitaan vähintään 35 cm. Kaivannon itsensä pitäisi olla vieläkin leveämpi - n. 5 cm.

Vaiheittainen kuvaus siitä, kuinka kaistaleen pohja sijoitetaan kylpyyn, näyttää tältä:

 1. Tasoitetulla tontilla he löytävät alimman pisteen - perustuksesta rakennetaan säätiö. Jotta vältetään sulatus ja sadevesi vahingoitta- masta kylvyä, ja päästäkseen pois ympäröivästä paikasta ajoissa, on välttämätöntä tehdä pieni harha. Erot eivät mihinkään suuntaan, paitsi pohjoiseen (vain pari astetta).
 2. Tulevan perustuksen kulmissa asennetaan metalliset sauvat, joiden avulla ne venyttää köydet. Jos kyseessä on nauhan säätö, on oltava kaksi piiriä (sisäinen ja ulkoinen). Siksi sinun täytyy venyttää kaksi rinnakkaista köyttä, joiden väliin jää etäisyys, joka on yhtä suuri kuin pohjan leveys plus 5 cm.
 3. Aloita kaivaa kaivanto. Jos maa on liian löysä, kaivanto tehdään käänteisen trajektin muodossa. Kuopan pohjan tulee olla tasainen, se tarkistetaan rakennustasolla.
 4. Nyt sinun täytyy tehdä sora-hiekka tyyny - se varmistaa perustan vakauden, tasaavat mahdolliset maaliikkeet. Hiekkaa kaadetaan pohjan päälle, kostutetaan vedellä ja syöksyy. Sitten he kaada soraa, he myös syövät sisään, nyt hiekkaa. Tasat vaihtelevat, kunnes kaivanto on puoliksi täynnä.
 5. Erittäin epävakaiden maaperien tapauksessa on mahdollista edelleen vahvistaa perustusta säätiön alla - laittaa kerros tiiliä tai kiveä sora-hiekkalaatikkoon.
 6. Siirry nyt rakennustyöhön. Se on sammutettu levyistä, samalla kun kaikki kiinnittimet jäävät ulkopuolelle, rakennuksen yksityiskohtien välillä ei saa olla aukkoja. Mitä helpompaa on muotti, sitä vähemmän täytyy viimeistellä valmiin pohjan.
 7. Kaivannon pohjalla on metallivahvojen ja langan vahvistaminen.
 8. Polyeteeni- tai katehuopaa asetetaan muottien sisäseinämiin suojaamaan sitä kosteudelta.
 9. Kaada betonirakenne kerrallaan. Jos työssä on taukoja, pohja on kerrostunut ja hauras. Siksi on parempi tilata betonisekoittimen ja hankkia tarvittava määrä valmiista ratkaisusta.
 10. Muotti voidaan poistaa viikon kuluttua ja kylvyn rakentamista voidaan jatkaa vasta kolmen viikon kuluttua, kun betoni on saanut riittävän voimakkuuden.

Betonimateriaalin rakentamisen yhteydessä on tärkeää muistaa, että liuoksen paksuuden ilmakuplat aiheuttavat ennemmin tai myöhemmin materiaalin tuhoutumisen. Siksi on mahdollista kaataa betonia korkeintaan 50 cm: n korkeudelta ja kaataa se, kasta sitä värähtelevällä koneella tai ainakin liu'uta liuos tangolla useissa paikoissa.

johtopäätös

Tietenkään kaikki eivät voi rakentaa omaa taloa. Mutta voit aloittaa pienen ja alkaa rakentaa kylpyamme. Pohjusteen asettaminen pienelle rakenteelle 3x3 tai 4x5 ei ole vaikeaa - aloittelijan rakentaja selviytyy tästä. Ja säätiön alhaisemmat kustannukset, jotka on luotu omasta, epäilemättä pitävät omistajan mielestä ja antavat säästää suosikkihuvesi viimeistelyyn.

Rakentaminen kylpytukeen omilla kädetyypeillä ja sovelluksen ominaisuuksilla

Oma sauna puutarhassa ei ole vain merkki omistautuneesta omistajasta. Hänellä on suora käytännön sovellus. Rakastetun ja rakastetun kylpyamme on jatkuvasti suosittu paitsi omistajien keskuudessa myös vieraiden keskuudessa.

Kuvan kylpylässä tontilla

Kaikkien pääomarakenteiden lisäksi kylpyammeen rakentaminen alkaa säätiön rakentamisella. Säätiön täyttäminen näyttäisi yksinkertaiselta rakennustoiminnalta. Mutta kaikki ei ole niin yksinkertaista kuin se tuntuu.

Kuten kaikissa tapauksissa, on hienouksia ja vivahteita. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain niille, jotka haluavat oppia rakentamaan säätiön kylpyyn omilla käsillään.

Tyypilliset kylpylärakenteiden perustilat

Kylvyn kellarin rakentaminen yleensä ja minkä tahansa muun rakenteen pitäisi alkaa määritellä maaperä. Käytettävän perustan tyyppi riippuu maaperätyypistä.

Jotta ymmärtäisit itsellesi, kuinka rakentaisitte kylpylän perustan omiin käsiisi, kannattaa harkita yksityiskohtaisesti kaikkia niiden tyyppejä ja käyttöominaisuuksia.

 1. Pilari - yksinkertaisin tyyppi. Sitä voidaan käyttää kovissa maissa, joihin ei kohdistu syrjäytymistä, maanjäristyksiä jne. Jos alueellasi on savea tai hieno sora, tämä säätiö sopii täydellisesti.

Kuvassa - esimerkki sarakepohjasta altaan alla.

 1. Pile-pohjaa käytetään kosteikkojen maaperässä tai maaperässä, jolla on pieni tiheys, esimerkiksi hiekka.
 1. Vyö. Perinteinen perusta. Suuri lähes kaikentyyppiselle maaperälle.
 1. Ruuvi. Sitä käytetään alueilla, joilla on vaikea maasto tai joilla on taipumus sedimentoitumaan.
 1. Kypsä säätiö käytetään pääasiassa rakennusten rakentamiseen rinteillä ja heikoilla mailla. Sen katsotaan olevan yksi pylväskappaleen lajikkeista, mutta sen suhteessa siihen on suuri voima.
 1. Monoliittistä levyä käytetään vain hyvin vaikeissa maaperyypeissä tai vaikeissa ilmasto-olosuhteissa. Tällaisen säätiön hinta tuskin puree. Tässä tapauksessa on järkevää ajatella hyvin. Ehkä rakentaminen väliaikaisesti, vuoden tai kahteen, rakenne on perusteltua.

Valokuvioitu monoliittinen säätiö

Ennen lopullisen päätöksen tekemistä, minkä tyyppistä säätiötä kannattaa ottaa huomioon, on otettava huomioon, että tiili-, lohko- ja kehystyyppien rakenteet edellyttävät liuskan perustaa. Jos aiot rakentaa perinteisen log-venäläisen kylpyamme omilla käsilläsi, on parempi järjestää sarakepohja.

Pilarin perustuksen rakentaminen tärkein on sen syvyyden oikea laskeminen, muuten sinua yksinkertaisesti kidutetaan rakennuksen korjaamiseksi.

Rakentamme nauhapohjaa kylpyyn

Perusta on koko rakenteen perusta, joten on erittäin tärkeää tarkkailla tämän prosessin tarkkuutta, koska virheen sattuessa on erittäin vaikeata korjata. Lisäksi tämä virhe voi ilmetä katon asennuksen vaiheessa ja vielä pahempaa - käytön aikana. Tämä on esimerkiksi epätasainen sedimentti ja sen seurauksena seinämien halkeamien esiintyminen ja sitten rakennuksen täydellinen tuhoaminen.

Kukaan maanomistaja ei osaa rakentaa pohjaa kylpylle. Laitteen koko prosessi on jaettu useisiin vaiheisiin.

Jokainen niistä on tärkeä omalla tavallaan. Yksityiskohtaiset ohjeet auttavat sinua käsittelemään niitä.

Säätiön täyttö voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 • alueen valmistelu ja puhdistaminen;
 • merkinnät ja maanrakennustyöt;
 • pohjapyykki;
 • rakennustuotanto ja tulevan rakennuksen perustamisen vahvistaminen;
 • täytä suoraan.

koulutus

Valmisteluvaiheessa on tärkeää tutkia hanketta huolellisesti ja selvittää alue. Tämä on välttämätöntä ajoneuvojen helppoon sisäänpääsyyn ja asianmukaiseen merkintään. Vaikka aiotkin kaataa säätiön käsin, tarvitset yhä tilaa materiaalien tallentamiseen ja betonin sekoittamiseen.

Sivuston valmistelu rakentamiseen

Rakennustilan pitäisi olla puhdistettu roskista ja suurista kivistä. Upotuskatot, pensaat, poista ylimääräiset puut, jos sellaisia ​​on. Jos alue on epätasaista, pinta on tasoitettava lapioilla, puskutraktoreilla tai puskutraktoreilla.

Merkintä ja maanrakennustyöt

Merkitsemiseen tarvitaan kaksi henkilöä, pitkä mittanauha, kierre lanka ja tangot. On tärkeää muistaa, että jokainen säätiö koostuu suorakulmioista. Oikean kulman rakentamiseksi maahan vain yksinkertainen mittanauha ja geometrian perusosa ovat riittävät.

Oikeassa kolmiossa sivuja kutsutaan nimellä 3x4x5 jos sinulla on yksi puoli 3 metriä, sinun on lykättävä toista 4 metriä ja näiden merkkien välinen etäisyys on 5 metriä. Lisäksi voit tarkistaa itsesi - suorakulmion diagonaalit ovat yhtä suuret.

Säätiön oikean asettelun järjestelmä

Maanrakentamisessa kaikki on yksinkertaista - otamme lapiot ja kaivaamme, heittäen maapallon pois niin, ettei se kaadu takaisin kaivantoon. Kauhan leveys on lapion leveys i. 20-30 cm. Oven seinät on pidettävä pystysuorassa.

Jos maa on hiekkaista - prosessissa voit kostuttaa kaivon seinät vedellä niin, että maa ei murene takaisin kaivoon. Kaaren syvyydet ovat 60-70 cm enemmän kuin tarpeeksi.

Kaivamme kaivoksia perustaksi

Tyynyvalmistus

Täällä on syytä ottaa yhteyttä asiantuntijaan. Hän neuvoo mitä tehdä, riippuen maaperästä, jolle kylvyt rakennetaan. Jos "kätevää" asiantuntijaa ei ole ja maa ei ole kovin monimutkainen, järjestämme itse tyynyn.

Tätä varten kaivannon pohjassa nukahtaa karkeaa hiekkaa. Hiekkakerroksen paksuus - 20-30 cm. Tyyny on ehdottomasti hyvin painettava.

Muotti ja vahvistaminen

Kiinnitä sitten muotti. Yleensä muotti on tehty lautoista, joiden avulla betoni katetaan levittämästä. Sen korkeuden on oltava suurempi kuin perustan suunniteltu korkeus ja levyn paksuus riittävän kestämään betonin paineita.

Voit käyttää myös käytettyä vaneria, OSB- tai lastulevylevyä. Ulkopuolelta muottiin vasarahyllyt. Linnoitus on mahdollista sitoa muottien päällä lamellien kanssa 70-100 cm: n välein.

Kiinnitä huomiota! Kylvyn nauha-pohja on yleensä kaadettu 25-30 cm maanpinnan yläpuolelle. Tämä tarkoittaa sitä, että muottien korkeuden on oltava vähintään 30-35 cm.

Pohjamateriaalivahvike on halkaisijaltaan 6-8 mm: n metallitankoista valmistettu volyymiverkko. Voit myös käyttää neulontankoa. Ristikkosolut ovat noin 15 x 15 cm.

Armature on parhaiten kerätty suoraan pohjan alapuolelle. Erityistä huomiota on kiinnitettävä kulmiin - nämä ovat kriittisiä paikkoja vahvistamiselle.

Säätiön valu

Oikeastaan ​​täytä. Ei ole väliä, käsin tai sekoittimien avulla, täytät sen, tärkeintä on, että tämä tapahtuisi heti. Luonnollisesti on mahdotonta kaataa kaiken kerralla, joten kaadetaan osia osiin, puristamalla liuos upottamalla värähteleviä täryttimiä tai, jos niitä ei ole, särmikoilla ja kuokilla, kunnes pintaan muodostuu "maitovaa" kerros. "Maito" on poistettava betonin pinnalta.

Jokainen seuraava betonikerros on kaadettava viimeistään 2-3 tuntia. Viimeinen kerros tasoitetaan lastalla.

Tulva pohja kylvyssä

Jos käytät itse betonia, noudata seuraavia sääntöjä:

 1. Betoni sekoitetaan puhtaaseen hiekkaan, sementtiin, veteen ja soraan.
 2. Hiekan määrä tulisi olla pienempi kuin sementin määrä 3-3,5 kertaa.
 3. Sora tulee olla 2-2,5 kertaa enemmän kuin hiekkaa.
 4. Vettä lisätään betonin sakeuteen nestemäisenä puuna, mutta tavallisesti vähemmän kuin kolmasosa sementillä.
 5. Sekoita ensin sementti hiekalla kuivassa muodossa kunnes homogeeninen massa, sitten lisää vettä. Sekoita uudelleen. Lisää soraa. Sekoita, lisää tarvittaessa vettä.

Vihje! Lämminvettä on käytettävä talvella ja kylmällä kesällä.

3-4 tuntia kaatamisen päättymisen jälkeen pohja peitetään materiaalilla, joka kulkee veden läpi (sahanpuru, kuori) ja juotetaan vedellä ja peitetään muovikelmulla.

Säätiön täydellinen kuivausaika on 4-6 viikkoa. Muotti voidaan poistaa noin viikon kuluttua. Ihanteellinen sää säätiön kaatamiseen ja kypsymiseen - pilvinen. Lämpimän kauden aikana vettä on annettava 3-4 kertaa päivässä ensimmäisen viikon aikana.

Valokuvat valmiista säätiöistä

Säätiö on kaiken rakenteen perusta. Oikein järjestetty säätiö antaa sinulle mahdollisuuden käyttää kylpyamme useiden vuosikymmenien ajan (ks. Myös artikkeli "Perusta kylpylöille omalla kädelläsi: menetelmät ja asennusprosessi").

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Kuinka kaataa pohjan kylpylle?

Jokainen rakenne, joka määrittelee hyödyntämisen vakauden ja voimavarat, on luotettava perusta. Rakennukseen voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja: teräsbetonilohkoja, roskia, tiiliä tai betonipaloja. Betoni on yleisimpiä, ja on tärkeää, että se kaadetaan oikein, jotta se muodostaa kiinteän perustan rakennukselle.

Tulevaisuuden kylpylän perusta on ponnistella rakennuksen massasta ja estää pohjaveden vaikutusta rakennuksen seinämiin. Säätiön valu on vakava rakentamistoimi, jonka toteuttamista on käsiteltävä suurella vastuullisuudella.

Toteuttaminen töiden valmistelussa kylvyn voi tehdä itsenäisesti, mutta vaatii pätevyyttä, tarvitsee alustavia laskelmia. Työskentely omalla kädelläsi, voit vähentää rakentamisen kustannuksia ja muodostaa kiinteän rakenteen, joka on rakennuksen pohja. Harkitse, miten kaadetaan säätiö kylvyn alle omilla kädillä, jotta rakenteen vahvuus ja pitkäikäisyys voidaan varmistaa.

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta, jota ilman periaatteessa se ei voi rakentaa, koska se on siinä

Tyypit säätiöt

Käyttämällä vahvistettua betonia, voit muodostaa luotettavan pohjan kylvyn rakentamiseksi. Se voi olla:

 • vyö, joka on yleisin ja joka kykenee kestämään huomattavia ponnistuksia kylvyn massasta riippuen nauhan syvyydestä maaperässä. Rakennuksen perustukset toistavat kehän kokoonpanon ottaen huomioon sisäiset väliseinät;
 • pylväskäytävä, jota käytetään kevyen kylpyammeen valmistukseen, valmistettu puupalkkeista. Pohja koostuu joukosta tukia, jotka sijaitsevat rakenteen kulmissa ja keskipisteissä;
 • kiinteä betoniteräksen muodossa, jonka mitat vastaavat tulevan kylvyn pituutta ja leveyttä. Tällaista kehystä käytetään harvoin. Se on kuitenkin välttämätöntä maaperälle, jossa on lähekkäin sijoitetut vesipatsaat, samoin kuin maaperät, jotka eroavat toisistaan ​​heterogeenisesti.

Riippumatta pohjan suunnittelusta, säätiö valetaan rakennusalan yleisten periaatteiden mukaisesti. Kylpyammeen pohjat eroavat muotoilemalla, puupohjan koon ja muotoilun piirteillä.

Tapahtumajärjestys

Materiaalissa, joka on esitetty artikkelissa kylvyn pohjan täyttämisestä, voidaan käyttää mihin tahansa muotoiluun.

Jos tiedät, miten kaadetaan säätiö kylvyn alla omiin käsiisi, voit tehdä tämän toimenpiteen itse.

Tulevaan kylpyyn perustan valmisteluun tähtäävä kokonaisuus sisältää seuraavat toimet:

 1. Rakennushankkeen kehittäminen laskutoimitusten avulla, ottaen huomioon kylvyn massa, maaperän ominaisuudet.
 2. Suunnittelun valinta, materiaalien tarve.
 3. Rakennuspaikan valmistelu, maanrakennustyöt.
 4. Muottien asennus.
 5. Vahvikehikon valmistelu ja asennus.
 6. Betonoinnin.

Pidäthän yksittäisten työvaiheiden piirteet.

Projektin osa

Kylvyn suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon maaperän erityispiirteet ja valita optimaalinen säätiö. Säätiön syvyyteen vaikuttavat maaperän ominaisuudet:

 • kylvyn pohja, joka sijaitsee kalliorakenteilla, joiden syvyys on alle 2 metriä, voi olla syvyys 0,5 metriä. Kevyiden puurakenteiden osalta 30 cm riittää;
 • kun rakennus sijaitsee savimaassa ja kun pohjavesi on lähellä toisiaan, tarvitaan jäädytyspisteen alapuolella oleva perusteellinen jalusta;
 • kylvyn rakentaminen keinotekoilla maaperillä on mahdollista, jos syvennys on vähintään 0,7 metrin päässä nollamerkistä.

Täydellinen maaperä - tiheä, joka sisältää hiekkakiviä tai soraa

Harkitse maaperän ominaisuudet:

 • Kevyillä mailla on mahdollista muodostaa nauhan pohja aiemmin valmistetulla hiekka- ja sora-alustalla.
 • Maaperä, joka sisältää pienen osan soraa, karkeaa hiekkaa ja savea sisältämiä, sopivia pylväs- ja nauhateollisuudelle.
 • Maaperä, jolle on ominaista heterogeeninen rakenne ja helposti upotettu, edellyttävät monoliittisen betonipohjan asennusta.
 • Suuri hienojakoisen hiekkakehän ja kvartsin pitoisuus mahdollistaa minkä tahansa tyyppisen pohjan muodostamisen.

Luotettavan uimapohjan muodostamiseksi on tärkeää pohtia seuraavia tekijöitä:

 • mahdolliset maanvyörymät;
 • maaperän kantavuus;
 • maaperän vajoaminen;
 • kaltevuus.

Suunnittele projektin pohjalta säätiön sijainti kylvyn rakentamiseksi niin, että sadeveden virtaus on mahdollinen.

Suunnittelusta päättäessä on helppo laskea betonin tarve. Tätä varten tarvitset koko peruskorkeuden, joka sisältää nollamerkin yläpuolella olevan osan, moninkertaistaa leveyden ja määrittää alueen. Lisäksi on helppo laskea tarvittava määrä konkreettista ratkaisua.

On syytä muistaa, että pohjan vähimmäissyvyys on yli 0,5 m.

Muodostakaa peruspilarintyyppiä suunniteltaessa, että betonikannat on asennettu rakenteen kulmiin ja seinien leikkauspisteeseen ja tukien väliin on enintään 2 metriä.

Tuntimien määrän ja maaperän syvyyden tuntemisen perusteella on helppo laskea betonin määrä ja ennustaa pilarirakenteen rakentamisen kustannukset. Samoin määritetään tarvittava määrä betonirakennetta monoliittiselle alustalle.

Valmistelut

Tehdä työtä rakennustyömaalla valmistellessaan seuraavia suosituksia noudattaen:

 • Puhdista paikka ennen asennuksen aloittamista. Poista sooda, poista kivet ja roskat, suunnittele pinnan epäsäännöllisyydet.
 • Merkitse rakennus, aloita tulevaisuuden kylvyn ulkopuolella sijaitsevasta kulmasta. Keskity aikaisemmin kehitettyyn piirustukseen.

Merkinnän suorittaminen edellyttää:

 • puiset tapit;
 • pitkä köysi;
 • rakennustaso;
 • mittanauha;
 • kulmakappale tai tavallinen kolmio, joka koostuu suorista kulmista.

Tällä alueella on oltava pieni kaltevuus kumpaankin suuntaan.

Merkintä suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Pistepihdit, kylpyhahmon mukaan.
 • Jännitä ja kiinnitä johto.
 • Tarkista oikean kulman läsnäolo vertaamalla lävistäjäkoot. Yhtäläiset diagonaalit osoittavat suorakaiteen muotoisen läsnäolon.
 • Merkitse rakennuksen sisäseinät.

Nyt voit aloittaa louhintatyöt, joissa maaperän louhinta on 15-20 senttimetriä syvemmälle kuin kaivannon syvyys, pilarien urat tai kiinteä pohja. Pohjan leveyden on ylitettävä rakennuksen mitat 5 cm: n päähän kummallakin puolella ja heikoilla maaperillä 10 cm: n korkeudella.

Suunnittele kuopan pohja tasolle varmistaen seinämien kohtisuoruuden. Ripottele hiekkaa tai 20 cm paksua hiekkaa ja soraa pohjaan, kostuta ja tiivistä.

Muottien valmistus ja asennus

Pohjan täyttö betonista valmistetaan aiemmin koottuna kehysrakenteessa. Työn suorittamiseen tarvitaan:

Metallista tai laudoista menee muotin suunnittelu, joka pitäisi nousta yli nolla merkin 20-30 cm. On tärkeää varmistaa, sileä pinta sisäpuolelle kehyksen, jonka avulla voidaan poistaa levyjen kovettumisen jälkeen betoni.

Kylvyn tämä muotoiluosa valmistetaan kaatamalla betonia lankojen muottiin.

Kiinnitä runko, joka on aiemmin ajettu maahan. Asennettaessa suojukset, asenna puiset tuet tai metalliset kierteitetyt sauvat. Tarvittaessa käytä neulontankoa rakenteen jäykkyyden varmistamiseksi.

Vedenkestävä runko muotin sisäpuolelta muovikelmulla tai kattopyyhkeellä. Suojarakenteen on toistettava rakennuksen kokoonpano ja oltava jäykkää kestämään betonin massan voimia. Nyt voit aloittaa rakenteen vahvistamisen teräsvahvikkeella.

vahvistaminen

Betonirakenteen vahvistaminen teräspalkkien avulla on pakollista rakentamisen aikana, mukaan lukien kylpy. Vahvistaa perusta ja muut rakenteet tuottavat seuraavia suosituksia:

 • Valmista tarvittavan pituuden vahvistuspalkit halkaisijaltaan noin 12 millimetriä.
 • Kokoa lujitusholkki nauhan pohjalle, joka sisältää kaksi tasoa vaakasuuntaisia ​​sauvoja ja pystypultteja, jotka on liitetty neuloverkkoon. Älä käytä hitsausta, joka rikkoo metallin rakennetta ja vähentää sen lujuutta. Noudata pystypalkkien välistä etäisyyttä - 30 cm.
 • Pylväspohjaista pohjaa varten valmistetaan neljän pystysuoran palkin ryhmät, jotka on yhdistetty kohtisuoraan tasoon, pyöreän tai kolmionmuotoisen teräsvahvikkeilla, joiden väli on 30-40 cm.

Tällaisen perustuksen vahvistamiseksi se tehdään alemmilla ja ylemmillä osilla siinä tapauksessa, että sen syvyys ylittää 50 cm

Kaikki on valmis, voit aloittaa betonisoinnin.

betonointi

Kuinka täyttää säätiö kylvyn alla omilla kädillä, varmistaen sen luotettavuuden? Muista, että sinun pitäisi kaataa betonia yhdellä kertaa. Tämä varmistaa yhdenmukainen asetus ja vaaditun lujuuden monoliittisen alustan.

Voit tilata tarvittavan määrän betonia, mutta yksinkertaisesti valmista itse ratkaisu. Tätä varten tarvitset:

 • Portland-sementti M350, jonka ominaisuudet varmistavat rakenteen toiminnan vahvuuden;
 • ennalta seulottu joki tai louhos hiekka;
 • keskipitkä sora;
 • vettä.

On olemassa useita reseptejä laadukkaan betonin valmistukseen:

 • Käytä hiekkasementtiseosta suhteessa 3: 1, laimennettuna vedellä haluttuun konsistenssiin. Koostumuksella on vaadittu vahvuus, mutta se tarttuu nopeasti.
 • Esisekoitetun soran, hiekan ja sementin käyttö suhteessa 5: 3: 1 veden kanssa seokseen. Tämän reseptin mukaan valmistettu betoni kovenee kauemmin. Tämä mahdollistaa erän valmistuksen ja betonin kaattamisen muottiin.

Liuos valmistetaan sekoittamalla kuivat aineosat ja kaadtamalla veteen pienissä osissa. Kun olet varmistanut koostumuksen homogeenisuuden, voit aloittaa kaatamisen. Kun muotti on täytetty betonilla, poista ilmakuplat piikillä tai terästangolla.

Käytä värähtelevää tamperia, tiivistä varovasti taulukko. Kun olet asentanut muottipesän, suunnittele betonipinta. Varmista betonin hydratointiprosessi, joka ajoittain kaataa vettä kuumalla säällä. Muotti voidaan purkaa aikaisintaan 3 viikkoa kaatamisen jälkeen.

tulokset

Edellä mainittujen suositusten tutkimisen jälkeen voit luoda luotettavan perustan tulevalle rakenteelle. On tärkeää määrittää säätiön tyyppi, soveltaa laadukkaita materiaaleja ja tehdä työtä noudattaen rakennuskoodeja. Tämä takaa perustan kestävyyden ja lujuuden kylvyn alle.

Säätiö kylvyn alla omin käsin

Rakennuksen rakentaminen alkaa kiinteän perustan rakentamisella. Bath tässä tapauksessa ei ole poikkeus. Uimapohja ei ole paljon erilainen kuin brownie. Artikkelissamme käsitellään kylpylärakennuksen suosituimpien perustusten ominaisuuksia ja ominaisuuksia.

Säätiö kylvyn alla omin käsin

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Valmisteleva vaihe

Tarkastellaan ensin, mitä on otettava huomioon ennen säätiön tyypin valitsemista ja sivuston valmistelemista.

Rakenteen perustan asettaminen riippuu seuraavista indikaattoreista:

 • maaperätyyppi ja kosteus;
 • maaperän jäädyttämisen taso;
 • koot kylpyjä.

Aloitetaan määrittelemällä maaperä. Tee näin kaivaa reikä ja tutki maaperä.

 1. Yritä tehdä sormus maasta, joka on runsaasti kostutettu vedellä. Se voi muuttua vain savesta. On mahdotonta tehdä sormus hiekasta. Hiekkarannasta luomuksesi nopeasti romahtaa pieniin osiin ja loimesta 3 osaan.
 2. Jos hiukkasten koko saavuttaa puolentoista millimetriä, maa on hiekkaista.
 3. Laita maaperä lasilliseen vettä ja sekoita. Vaikea sameus osoittaa, että olet tekemisissä maan kanssa, joka on runsaasti savea.

Laita maaperä lasilliseen vettä ja sekoita

Lisätietoja GWL: stä voit puhua naapureidesi kanssa. Lisäksi, jos rakennat taloa, olet jo törmännyt tähän. Tarkka tapa selvittää, miten syvä vesi on porata maata puutarhatyökaluilla. Tällaisen reiän tulee olla riittävän syvä, vähintään 2-2,5 m. On helpointa rakentaa pohja, jossa pohjavesipöytä on puolitoista metriä syvempi kuin nollapisteen lämpötila.

Maaperän määrittäminen

Maaperän tyypin ja ominaisuuksien tuntemus on helpompi valita säätiön muunnelma.

 1. Pienen kylpyammeen järjestämiseksi savi- ja maaperämailla, joilla on syvä pohjavesi, pylväspohja sopii.
 2. Keskikokoisten rakennusten yleismaailmallinen vaihtoehto katsotaan nauhapohjaksi, mistä on erityinen tapaus märälle maaperälle, joka on monoliittinen perusta.

On muitakin perustuksia, mutta silti suosituin ja usein omilla kädillä rakennettu on nauha ja pylväs.

Kun rakennat säätiöä alustavaan vaiheeseen, on tarpeen tehdä merkintä kylvyn rakentamisalueesta.

Kuinka tehdä merkintä

Kuinka tehdä merkintä

Merkitse alue kylvyn alapuolelle tämän sivuston valmistelun jälkeen. Voit tehdä tämän poistamalla verkkotason ja tasoittamalla sivuston. Tulvien poistamiseksi alue on tasoittunut kaltevuudella mihin tahansa muuhun kuin pohjoiseen suuntaan.

Nyt voit aloittaa merkitsemisen säätiölle.

Kiinnitä huomiota! Alustan leveyden ja pituuden tulisi olla vähintään 10 cm enemmän kuin samat kylpyhaun rakenteen parametrit.

Vaihe 1. Aloita valmistelemaan puoli metriä koukut, esimerkiksi vahvistamisesta. Tarvitset myös köyden, joka ei ulotu ja neliö.

Vaihe 2. Aja ensimmäinen koukku yhteen kulmasta.

Vaihe 3. Ketjuun kohdistetaan neliö, jossa on oikea kulma ja joka keskittyy jalkoihin, mittaa sivut ja osoittaa alapinnan vierekkäiset kulmat. Toimenpide toistetaan, kunnes kaikki neljä kulmaa on merkitty. Kaikki köydet vetävät köyden. Tämä on sisäinen merkintä.

Vaihe 4. Tarkista oikeat merkinnät, mittaamalla lävistäjä, jonka pituus ei saa olla yli 20 mm.

Vaihe 5. Asenna putki noin puolitoista metrin etäisyydeltä tappuista. Se on pystysuoraan asetettu puupalkit, joihin aluksella on naulattu yläosaan tulevan kerroksen korkeudella. Levyjen tulee olla pakollisia rinnakkain tulevan kylpyammeen seinämien kanssa.

Vaihe 6. Tappujen merkintä siirretään rättiin. Tätä varten kynnet työnnetään alustaan ​​säätiön kulmien vastaaviin paikkoihin, ja niihin kiinnitetään köysi, joka merkitsee sisäseiniä.

Vaihe 7. Alapinnan ulkopinnat on merkitty samalla tavalla suojukseen. Kylpyammeen pohjan leveys voi olla 25 cm puusta ja 35 cm tiilitalleille.

Vaihe 8. Mittaa ulomman suorakulmion lävistäjä tarkistaaksesi, onko säätöosan ulkosivut tasaisesti asetettu.

Nyt voit siirtyä suoraan säätiön rakentamiseen.

Pilarin perusta

Jos päätät rakentaa puisen kylpylän ja maan päällä, voit tehdä pylväspohjan, joka säästää huomattavasti rahaa tässä rakennusvaiheessa.

Kiinnitä huomiota! Tällaisen säätiön laakerielementit sijaitsevat enintään 2 metrin etäisyydellä toisistaan.

Kylpypylvään pylväspohjan materiaali voi olla erilainen: tiilipylväät, lokit, teräsputket tai asbestit, betonilla täytetyt.

Se on viimeinen vaihtoehto, joka on suosituin, harkitsemme.

Miten kaadetaan pylväsperusta

Vaihe 1. Buryatsin suunnitelluissa kulmissa puutarhaporauksen avulla on yksi ja puoli metrinen tunneli, jonka halkaisija on tavallisesti 5-10 cm suurempi kuin säätiön asennukseen valmistetun asbestiputken halkaisija.

Vaihe 2. Kuoppiin työnnä putket, joiden on noustava maanpinnan yläpuolelle 0,4 m. Yleisimmin käytetyt tuotteet, joiden läpimitta on 200 mm.

Vaihe 3. Kohdista putket keskittyen veden tasoon.

Vaihe 4. Täytä maa maaperään putkien ympärille. Polkumyynnissä maadoitettu maali.

Vaihe 5. Kaada sementtilaastia putkeen noin puoli metriä. Sementti ei kannata säästää.

Kiinnitä huomiota! Liuoksen valmistaminen kuumalla säällä on parempi käyttää kylmää vettä. Jäähdytysaikana nesteen tulee olla lämmin.

Vaihe 6. Nosta putki hieman kaivoon, jotta sementti tyhjennetään hieman kaivon pohjaan.

Vaihe 7. Jatka sementtiä, jolloin putken täyttöaukko on 15 cm.

Vaihe 8. Vaikka sementtiä putkessa ei ole jäätynyt, vahvistuspalkki upotetaan siihen.

Vaihe 9. Nyt voit kaataa sementin putkien reunoihin.

Vaihe 10. Pilarien väliin tehdään tiilimuuri puoliksi tiilen leveä.

Kiinnitä huomiota! Vuotoa on syvennettävä neljäsellä metrillä, ja sen rakenteessa on otettava huomioon paikat, joissa jätevesi poistuu.

Vaihe 11. Saatu pohja tasoitetaan sementillä ja peitetään katelevyllä.

Yksinkertainen ja kestävä puukanta on valmis.

Strip-säätiö

Tällaisen säätiön rakentamiseen tarvitaan enemmän työvoiman ja materiaalin resursseja. Mutta se on yleismaailmallista. Ja sen rakentamisen periaate on melko nopea.

Vaihe 1. Korttien kaivamurskainten merkitsemisen rajoissa säätiön sivuilla. Ovien syvyys riippuu pohjan kuormituksesta, maaperätyypistä ja maaperän jähmettymisestä. Oven pohja on tyypillisesti 0,2 m maanpinnan alapuolella. Ovenkaaren on oltava 10-20 cm leveämpi kuin pohjan seinät. Ruuhkaisilla mailla ojat ovat käänteisen puolisuunnikkaan muotoisia. Kaivamisen lopussa on tarpeen tasata ja tampata pohja, poista mureneva maaperä siitä.

Matala kellari perustukset - kaivanto

Vaihe 2. Kaivannossa tehdään tyyny hiekasta ja soraa. Ensin kymmenen senttimetrin kerros hiekkaa täytetään, mieluiten hieno fraktio, sitten se kaadetaan vedellä ja peitetään soraa myös 10 cm kerroksella. Menettely toistetaan, kunnes kaivon keskiosa on saavutettu. Viimeisen kerroksen tulisi olla hiekkaa.

Laattapohjamoduulien asennus

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Vahvikehyksen kokoonpano

Muotti ja vahvistaminen

Vaihe 3. Ylhäällä tyyny on vuorattu yhdellä tiilikerroksella, joka tukee vahvistamista ja poistaa sen sagging.

Vaihe 4. Asenna muotti. Tässä vaiheessa on huolehdittava viemäriputkista. Tehdä tämä, muottiin tehdä tulo ja pistorasiaan ja vetää läpi ne putki segmentti.

Kiinnitä huomiota! Muottipaneelit on kiinnitettävä toisiinsa tiukasti estämään laastin vuoto. Voit myös peittää muottien sisäpuolelta polyetyleeniä.

Vaihe 5. Valmenna sementtiliuos. Tee tämä ensin sekoittamalla tarvittava määrä hiekkaa ja kuivaa sementtiä, lisää sitten soraa tähän seokseen ja sekoita. Lisää vettä.

Vaihe 6. Aseta muottipesän sisäpuolelle kohtisuorat vahvikepalkit. Tangojen leikkauspisteitä ei ole kiinnitetty hitsaamalla vaan lanka- vanteilla. Tämä antaa vahvuuden ja samalla joustavuuden tulevalle säätiölle. Vanteiden reunasta raudoitukseen tulee olla vähintään 50 mm.

Neuloa vahvistus

Vaihe 7. Nyt voit kaataa sementtiosat. Kunkin kerroksen korkeus, joka on huolellisesti tasoittunut ja rammed, ei saisi ylittää 0,15 m.

On parempi sytyttää sementtiä ilman sakkaa. Toinen viikko säätiö on kasteltu joka neljäs tunti. Pohjan säilyttäminen kosteassa tilassa tulisi suorittaa vielä 2-3 viikkoa, jolloin se peitetään polyetyleenillä. Muotti on poistettu noin kuukaudessa. Mutta joissakin tapauksissa se säilyttää säätiön eristyksen.

Valmiin pohjan kylpyyn

Kylpyamme pohja on valmis. Suurten kylpytuotteiden kohdalla ne rakentavat usein pylväsnauhan perustan. Tässä tapauksessa nauhan pohja on tehty ulkoseinien alapuolelle ja pylväsinen sisäseinien alle.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Ja kylvyssä - huoneessa, jossa on korkea kosteus ja jätevedenpoiston piirteet - on äärimmäisen tärkeää, että tällainen säätö varustetaan asianmukaisesti niin, että rakennettu kylpy käyttää mahdollisimman kauan ja miellyttää sen omistajia.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Jos kylpy on rakennettu lohkojen tai tiilien, on suositeltavaa kaataa kiinteää monoliittista, nauha tai nauha-pylvästä vahvistettu säätiö. Kevytrakenteisiin puutavaraan, tukkeihin tai runkokylpyihin, pylväs-, pino- tai nauhan matalat perustukset soveltuvat. Tulevan kylpyamme optimaalisen perustan valitsemiseksi on suositeltavaa laatia projekteja ja tehdä laskelmia materiaalien määrästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämmöntuotannosta jne.

Nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä

Kylpyammeen perustuksen malli

Tämä säätiö on suosituin. Voit täyttää sen omilla käsillänne huolehtien viestinnän asettamisesta. Työlle tarvitaan:

 • maanrakennustyökalut;
 • panokset, johto ja mittauslaitteet;
 • muottipaneelit;
 • metalliosat ja neulomakivi;
 • valmiin betonin tai betonisekoittimen, työkalun, säiliön ja seos laastin valmistukseen;
 • putket jätevesien sijoittamiseksi;
 • ruuvit ja ruuvitaltat tai rakennustelineet;
 • vedeneristys - mastiset ja kateaineet.

koulutus

Missä rakentaa kylpyamme

Mistä rakentaa kylpyamme? Ensinnäkin kiinnitä huomiota sivustosi maisemiin ja siihen varustettavaan jäteveden tyyppiin. Joten esimerkiksi tyhjennysputken ja septisen säiliön on sijaittava kaukana vedenottoaikoista, säiliöistä ja lähialueista. Jos kylpyamme on yhdistetty keskitettyyn viemäriverkkoon, rakennusta voidaan pystyttää missä tahansa paikassa, esimerkiksi pienessä (30 metrin päässä) joesta, altaasta, altaasta, sopivassa paikassa.

Vihje! Valmisteluvaiheessa ajattele kylvyn peittämistä vieraiden silmistä. Tee merkintä aidan alla tai määritä paikat puiden ja pensaiden istutukseen.

Myös valmistelu on vähentynyt maaperän poistamiseksi ja tasaamiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoislaitteiden palveluja.

merkki

Liuskajärjestelmän perustelut

Merkitsemme tulevaisuuden kylpyammeen laaja-alaisen projektin. Seinien ulkoreunojen ja sisäisten viivojen merkitseminen on tarpeen.

Merkitäksesi ulkokehän, sinun on otettava rakennekulma, johto, mittanauha, kiinnittimet ja putkilinja. Pystysuoran lasin tarkastaminen ajaa ensimmäinen kiinnityspaikka paikassa, jossa on yksi rakennuksen kulmista.

Säätiön merkintä: kulmat ja lävistäjät

Seuraavaksi asennetaan samalla tavoin 4 muuta tappia tarkastamalla tarkkuuden kulmat. Teemme valvonnan mittaukset kylpyammeen reunojen lävistäjistä. Jos ne ovat yhtäläisiä, voit aloittaa sisäisen kehän merkitsemisen, jos ei, sitten korjataan panosten sijainti, tarkistamalla toistuvasti sivujen pituudet, kulmien tarkkuus ja lävistäjä. Vedä johto panosten väliin. Johdon vaakasuora sijainti merkitsee säätökorkeuden. Tarkistamme jännitetyn johteen tasolle ja siirtymme sisäisten väliseinien ja kehän merkintään.

Ulompi kehästä vedetään etäisyys, joka on yhtä suuri kuin nauhan pohjan paksuus. Ajetamme nastat ja vedämme johtoa käyttäen laskuviivaa, neliö ja mittanauha. Johto merkitsee tulevien osioiden sijainnin.

maavalli

Kaivinkoneiston toimintakaavio, kun kaivetaan kaivantoja nauhateille

Huolehdi siitä, että merkkejä ei saa rikkoa, joten on tarpeen kaivaa ojia täyttämään pohja. Säätiön syvyys voidaan määrittää määrittämällä maan tyyppi ja alla olevan taulukon avulla.

Kaivantojen pohja on tiivistettävä värähtelevällä levyllä tai käsisuojilla ja tasoitettava kalibroimalla vesitasolla.

Välittömästi tampingin jälkeen nukahduva oja hiekalla. Tyynyn paksuus voi olla seuraava:

 • matala perusta - enintään 7 cm;
 • syvä pohja - jopa 15 cm;
 • "kelluva" -tyyppinen pohja - jopa 40 cm.

Hiekka on myös tärkeää tasoittaa vaakasuoraan ja täyttää, runsaasti vettä liottamalla. Jos hiekkakerroksen paksuus on suuri, täyttö, tamping ja veden vuotaminen tapahtuu kerroksittain (5-7 cm). Työtä voidaan tehdä 2-3 päivän kuluessa, kun tyyny kuivuu.

muotti

Kaistaleperusteiden päällysteet voidaan asentaa suojilta, liuskekivestä, kuitulevystä ja muilta vastaavilta materiaaleilta. Muuten muovi- tai metallipaneelit voidaan vuokrata, mikä merkittävästi yksinkertaistaa rakennusprosessia. Materiaalit muottiin, on toivottavaa kääriä kalvoa, sitten niitä voidaan käyttää uudelleen muiden esineiden rakentamisessa.

Decking lankut

Muotti on asennettu kaivantoihin, tukemalla puutavaraa ja panoksia ulkopuolelta. Rakennuksen seinämien väliin asennetaan puiset ristikkotukot ja 50 cm: n tikkuiset nastat, joten suojat eivät levitä toisistaan. Suojukset kiinnitetään maalla, jossa on pitkät kynnet (20 cm), toisistaan ​​- itsekierteittävät ruuvit tai nitoja.

Suojusten on välittömästi annettava reikiä viemäriputkien ja muiden apuvälineiden poistamiseksi. Muussa tapauksessa kaatamisen jälkeen on tarpeen porata betonia, joka vaikuttaa negatiivisesti säätiön lujuuteen.

Vihje! Jos et käytä kalvoa suojaamaan puurakenteita, kiinnitä lasi nitoja käyttäen. Se estää puun imemästä nopeasti kosteutta konkreettisesta liuoksesta ja sen seurauksena krakkaamalla pohjaa.

Video - Tee-se-itse puu lankku

Video - Ei-irrotettava nauha-pohjamateriaali, joka on tehty EPS: stä

vahvistaminen

Armopoyas on valmistettu paksuisesta raudasta (> 12 mm pitkittäinen ja 6-8 mm poikittainen, pystysuora vahvike). Työtä varten tarvitset bulgarialaista, lankaa käsivarren hihnaa, hitsauskonetta sekä mittanauhaa.

Hihna koostuu pitkittäisestä (neljästä tai useammasta), poikittaisesta ja pystysuorasta raudasta. Samanaikaisesti koko rakenteen tulisi olla 5 cm etäisyydellä laudasta, pohjasta ja alapinnan yläpinnasta ja vahvistettava rakennuksen kulmissa. Panssaroidun vyön poikkileikkaus on suorakulmio tai neliö.

Liitokset leikataan haluttuun pituuteen. Maalla on pitkittäissuuntaiset ja poikittaiset sauvat, jotka on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole suositeltavaa hitsata luurankoa, koska hitsattu luuranko voi menettää eheyden valetun betonin tiivistämisen tai rakennettuun kylpyyn liittyvän toiminnan aikana.

Pituussuuntaiset sauvat on sijoitettu ja liitetty toisiinsa päällekkäisyydellä noin 30 cm.

Neulotut pitkittäisvaijerit

Poikittaisten ja pystysuorojen tankojen välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm. Jos nauha on korkeintaan 120 cm leveä, on järkevää tehdä kehys, joka ei sisällä kahta, mutta kolmesta pitkittäisestä vahvikkeesta. Korkealla kellarikerroksella on myös syytä lisätä pitkittäiskiskojen lukumäärää. Kehyksen päällä on myös vahvistetut U-muotoiset puristimet, jotka on suunniteltu lisäämään rakenteen lujuutta ja vähentävät nauhan pohjan halkeilua.

Kylvyn kulmissa kehys vahvistetaan lisäksi vahvikkeella, joka sijaitsee 45 asteen kulmassa vaakasuoraan tankoon nähden.

Valmis sidottu kehys asennetaan muovituille. Jotta vältetään edistystä betonin kaatamisen aikana, kiinnittimet kiinnitetään muottiin ja vahvikkeeseen.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Viestinnän vahvistaminen ja levittäminen

Video - Ankkurikoukun kiinnittäminen

Teippipohjan täyttö kylpyyn

Pääsääntö on kiinteys, eli koko betonipitoisuus on kaadettava muottiin yhdessä päivässä. Siksi, jos sinulla ei ole betonisekoittimia, sinun on tilattava tehdasvalmisteinen betoni M200 tai M400. Varmista, että sekoitus betonilla voi kulkea kylvyn pohjan molemmille puolille.

Voit itsenäisesti valmistaa betonia sekoittamalla kuivamateriaaleja seuraavissa mittasuhteissa:

 • sementti M400 tai M500 - 1 osa;
 • seulottu hiekka - 3 osaa;
 • murskattu kivi ilman sulkeutumia - 4 tai 5 osaa.

Vettä lisätään kuivaan seokseen niin paljon, että valmis betoni ei ole liian paksu eikä se levitä.

Betoni asetetaan 20 cm: n kerroksissa, jossa on lapiot, tasoitin ja samanaikaisesti se on lävistetty vahvikkeella tai tiivistetty värähtelevällä porauksella. Tämä on välttämätöntä poistamaan olemassa olevat aukot (ilmakuplat). Samaan tarkoitukseen on tärkeää kumota muurausseinät.

Flooded foundation yöllä ja sateessa olisi peitettävä elokuva, ja iltapäivällä vuotaa vettä. Kun betoni kovettuu (14 päivän kuluttua), on mahdollista irrottaa muotti ja hiomata pohjan pinta, mutta lisärakennetta ei suositella aloitettavaksi aiemmin kuin kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen.

Vedenpitävä pohja

Kylpyammeen valmis perustus tulisi olla vedenpitävä liimaamalla kaksi kerrosta kateaineita bitumimateriaaliin.

Kuinka kaataa säätiö kylpyyn

Säätiön rakentaminen on yksi rakennustöiden ensimmäisistä ja tärkeimmistä vaiheista. Jokainen rakennus tarvitsee omia säätiöitä, olipa se vaalea laminaatti, kompakti amme, pieni kehysrakennus tai valtava yksityisomistus, joka on tehty kivimateriaaleista.

Kuinka kaataa säätiö kylvyn alla omiin käsiisi

Kaikkien nykyisten tukirakenteiden joukosta on tullut suosituimpia nauhalevyt: ne soveltuvat käytettäväksi useissa erilaisissa olosuhteissa, ne erotetaan suhteellisen yksinkertaisella järjestelyllä ja yleensä selviytyvät niille osoitettuihin tehtäviin hyvässä uskossa.

Tiedosto ladattavaksi: SNiP 3.02.01-87 MAALAUSRAKENTEET, PERUSTEET JA PERUSTEET

Alla lueteltujen tietojen jälkeen saat täydellisen kuvan olemassa olevista nauhatalustyypeistä ja niiden käyttöalueista, tällaisten rakenteiden vaatimuksista, tutkia jokaisen keskeisen vaiheen teoreettisia näkökohtia tällaisen tuen rakentamisessa ja vaiheittaiset käytännön ohjeet kuvissa.

Nauhan tyyppisten alustojen käyttöalueet

Strip-pohjapiirros

Hihnan perustukset ovat onnistuneesti todistaneet seuraavissa teoksissa:

 • suhteellisen kevyt (runko, loki) ja raskas (hiekkakivet, tiilet, betoni, kivi jne.) pystyttäminen;
 • rakennukset, joissa on kellari, maanalainen autotalli ja muut vastaavat tilat;
 • kylpyammeiden ja talojen rakentaminen ullakkotasolla;
 • rakennustyöt paikoissa, joissa ei ole yhtenäistä maaperää.

Tarkasteltu pohja on lähes täysin yleismaailmallinen - betonielementtiä ei voida varustaa paitsi turveturvassa tai maaperässä. Muista ottaa tämä asia huomioon ottaessasi itse tukirakenteen ja tutustut nauhan perustuksiin.

Tiedosto ladattavaksi: SNiP 2.02.01-83. Rakennusten ja rakenteiden perusteet

Perusvaatimusten perusvaatimukset

Liuskajohdon pääominaisuus on sen esiintymisen syvyys. Sopivaa arvoa valittaessa otetaan huomioon maaperän luonne rakennustyömaalla ja toisaalta rakennustyyppi, jolle betonituote on järjestetty. Näitä kohtia koskevat tiedot on esitetty seuraavassa taulukossa.

Taulukko 1. Kylvyn nauhalevyn tarvittava syvyys, cm

Taulukossa on keskiarvot. Yleensä on parempi määritellä vaaditut syvyys liuskajohdosta yksilöllisesti arvioimalla rakennuspaikan ilmasto-ominaisuudet ja itse alueen ominaispiirteet (maaperä, pohjaveden syvyys jne.).

Nauhatalustatyypit

Tällä hetkellä on monenlaisia ​​nauhan perustuksia. Niitä käytetään erilaisten rakennustöiden suorituksessa ja niillä on useita suunnittelueroja, mutta niitä rakennetaan kokonaisuudessaan samanlaisen tekniikan mukaisesti.

Yksinkertaisin tarkasteltava tuki on hihnan monoliittinen vyö.

Monoliittinen nauha

Suunnittelua käytetään lähinnä alueilla, joilla on korkea pohjavesi pienten kevyiden rakennusten rakentamisessa. Sopii esimerkiksi pienikokoiselle kehyshauteelle, esimerkiksi 3x3 tai 4x4, ei aiheuta merkittävää kuormitusta pohjaan.

Toinen tyyppi on ei-haudattu liuskakanta. Itse asiassa se edustaa samaa vyö monoliittista vyötä, vain suoraan betoninen osa rakennetta on laitettu reunaan täällä.

Ei-haudattu liuskajohto

Tämän tyyppiselle perustukselle on tunnusomaista lisääntynyt korkea taivutuslujuus, joka mahdollistaa rakenteiden, jotka ovat ominaisuuksiltaan vakavampia, esimerkiksi pyöristetystä lokista.

Se on tärkeää! Mitään kivirakenteita ei voi laittaa monoliittiseen vyöhön ja matalaan perustukseen.

Kolmas tarkasteltu tuki on matala-alusta.

Matala nauhasisäätiö

Suunnittelua käytetään pääasiassa alueilla, joilla pohjavesi ylittää yli 1 m: n syvyyteen. Noin puolet betoniosaston korkeudesta on haudattu maahan. Jos pohjavesi kulkee edellä mainitun merkin yläpuolella, ei ole järkevää järjestää matala syvä-nauha: tässä tapauksessa on tarpeen tyhjentää, mikä on täynnä ylimääräisiä työvoima-, rahoitus- ja ajankustannuksia.

Neljäs tyyppi - T-muotoinen nauhalevy.

T-muotoinen nauhalevy

Ensimmäinen nauha on täällä sivussa, toinen - on reunalla. Tämä nipu muodostaa erittäin jäykän rakenteen. Tällaisella säätiöllä voit laittaa kivitaloja. Yleensä ei ole mitään järkeä soveltaa T-muotoista pohjaa pienen yksityisen kylvyn rakentamisen aikana. Suositeltu syvyys on 1 m. Tärkeä edellytys tällaisen tukirakenteen järjestämiselle on pohjaveden puuttuminen koko nauhan syvyydelle, koska nesteen painetta kohden säätö epämuodostuu ja putoaa, mikä tekee mahdottomaksi rakenteen asentamisen päälle.

Tarkasteltavana olevan pohjan viides tyyppi on nauha upotettu pohja.

Ribbon upotettu säätiö

Pienin syvyys on 1,5 m. Erityinen arvo määräytyy maaperän jäädytyksen syvyyden perusteella - betonirakenteen pohjan on oltava mainitun indikaattorin alapuolella.

Video - Nauhatalustatyypit

Nauhan perustusten itsejärjestelyn teoreettiset näkökohdat

Ennen kuin ryhdyt harkitsemaan asteittaista tekniikkaa itseensä kaatamalla kylvyn perustan, sinun on tutkittava yksityiskohtaisesti teoreettiset näkökohdat, keskeiset vaatimukset ja siihen liittyvät huomautukset jokaisen työn etenemisen vaiheessa.

Sivuston merkintä

Sen jälkeen, kun nauhalevyn sopivat parametrit on määritetty tietyn rakennemuutoksen ehtojen mukaisesti (tiedot tästä annetaan taulukossa ja nykyisten tukityyppien kaavioissa), jatka kohdasta merkitsemistä, sen puhdistamisen jälkeen ja yleensä kaikki, jotka voivat häiritä lisätoimintaa.

Jätehuollon lisäksi yläpallot poistetaan noin 12 - 15 cm: n syvyyteen. Merkintä tehdään yleensä perinteisellä tavalla: puuta tai metallia kiinnitetään tulevan rakenteen kulmiin ja köysi vedetään niiden väliin. Jälkimmäinen helpottaa
ohjataan alusnauhan suuntaa määritettäessä.

Erittäin kätevä vaihtoehto on tehdä merkintä valolla. Esimerkki merkinnästä, joka käyttää samanlaisia ​​työkaluja, näkyy seuraavassa kuvassa.

Merkintä alkaa alustan ulkoreunuksen merkinnällä. Tässä esimerkissä pohja on suunniteltu kylvylle, jonka mitat ovat 5x6 m. Kaikkien sivujen alapinnan säätöpaikan on oltava vähintään 40-50 cm leveämpi kuin itse tukirakenne.

Erityisesti tässä esimerkissä merkintäpaikan mitat olivat 6,6 x 7,6 m. Laskenta suoritetaan Pythagoraanin lauseessa, jonka mukaan hypotenusteen neliö on yhtä kuin jalojen neliösumman summa. Tämän esimerkin hypotenuus (AS) lasketaan seuraavasti: √ (5600 ² + 6600 ²). Tulos on 8656 mm.

Piirrä perustaso, joka on yhtä kuin tulevaisuuden säätiön yksi sivu. Tarkastellussa esimerkissä segmentti AD määritellään pohjaksi, joka on 5600 mm. Useimmiten, kun tapahtuma toteutetaan, tulevan rakennuksen tärkein puoli on esitelty ensin - se on rinnakkainen jonkin suunnan kanssa, esimerkiksi toisen rakennuksen linjat, miekkailu jne. Määritämme esimerkiksi tärkeä linja AB, joka on järjestetty rinnakkain
suhteessa taloon 5 metrin etäisyydellä siitä. Kohdepiste A erotetaan 2 metrin etäisyydellä aidasta. Mistä. Ja siirrämme segmentin AD ja ajetaan napeissa tai liittimissä äärimmäisissä kohdissa.

B-pisteen määrittämiseksi tarvitaan pari köysiä. Jokaisen köyden päässä tehdään silmukoita. Hahmotellaan ensimmäinen silmukka tappi / tanko, joka on varustettu paikalla pisteen sijainti D. Käyttämällä tällaista köyden pituus, niin että sen jälkeen, kun niiden välinen jännite akselin tapit ajetaan yhtä arvot on järjestetty edellä mainittujen 6600 mm ja 8656 mm, piirustuksen mukaisesti edellä.

Kun venyttämme, vedämme kaaret maahan.. Ensin piirtää kaaren säde on 6600 mm t A, toinen -. 8656 mm tonnia D. leikkauspiste jäljittää kaaria ja niin on B. Tässä myös on tarpeen ajaa toinen tappi / tanko..

Selvitä piste C käyttämällä samaa tekniikkaa. Ainoa ero on, että m: stä A, kaari piirretään pitkin diagonaalin pituutta, m. D - suorakulmion puolella. Mittaa tuloksena olevan suorakulmion lävistäjä. Ihanteellisesti niiden pituuden pitäisi olla sama. Suurin sallittu poikkeama on 1-1,5 cm. Venytämme köyden merkitsemistä varten, lähtemällä maasta ylöspäin 20-25 cm: n suuruisina, ohittamalla kaikki palkit peräkkäin. Tällaisella korkeudella jännityksen johdosta se ei häiritse rätin asentamista.

Määritä jäljellä olevat ulkoiset solmukohdat yksinkertaisesti mittaamalla segmentit tai käyttämällä edellä esitettyä tekniikkaa perustuspiirustuksen mukaisesti ja suunnittelemaan itseämme köysien avulla. Sisärengas sekä tukiseinämien solmukohdat on järjestetty harjan järjestelyn jälkeen.

Aloita rättien asentaminen. Se antaa väliaikaisen aksiaalisen nimityksen kaivannon ulkopuolelle ja mahdollistaa rakenteen nollatason hallinnan. Lisäksi kaatumisen läsnäolo tekee kaikesta valmistelevasta toiminnasta helpompaa ja kätevämpää.

Obnovek asennetaan tukirakenteen ympärille. Ympäryksen molempien puolien ja asennettujen runko-osien välillä säilytetään noin 1-1,5 m etäisyydellä kaivutyön prosessin haittojen välttämiseksi.

Löydämme sivustollamme korkeimman kulmakohdan, esimerkiksi A: n. Tässä ensimmäisessä asennuksessa asennetaan. Otamme kolme palkkia (tarpeeksi koko 10x10 cm) ja aja ne maahan maahan piirroksen mukaan. On tärkeää varmistaa luotettavat kiinnityspylväät. Käyttämällä kynää tai muuta sopivaa laitetta, käytämme pylvästä nolla-tason etumerkkiä tulevasta kylvystä. Tee näin vetäydy 60 cm korkeammalle maasta ja piirrä viiva, joka osoittaa nollatasoa.

Aseistettu ruuvimeisselillä ja taso vahvistaa parin ajetaan juliste levyt koko 4x15 cm. On tärkeää, että yläpintojen levyt on kiinnitetty tiukasti sama kuin nolla sovellettu aikaisemmin ja järjestetty yhteen vaakatasossa. Samassa järjestyksessä kokoamme sarakkeet ja levyt kullekin kulmalle ja kehän pituudelle. Nolla-taso siirretään jokaiseen asennettuun sarakkeeseen keskittyen ensimmäisen skingin nollatasoon. Lopuksi varmistamme, että kiinteiden levyjen yläpinnat sijaitsevat samassa vaakatasossa. Voit tehdä tämän käyttämällä tasoa.

Päästä lopulliseen merkintään. Ensin kiristetään köysi vuorotellen ulkoreunassa. Tee näin, kääri köysi vastakkain sijoitettujen obnosokien yläreunoihin ja venytä sitä suuntaamalla se tiukasti alareunan köyden päälle. Viimeisen kohdistuksen jälkeen käytämme kynsiä levyihin ja sitomme ne oikein. Samalla tavalla merkitsemme koko ulkoreunan. Tämän seurauksena ylemmän ääriviivan on oltava alemman. Olemme vakuuttuneita diagonaalien tasosta. Jos poikkeamia ei ole, venytämme jäljellä olevat köydet pystysuoran tukirakenteen seinämien äärimmäisillä reunoilla. Merkitsimme renkaille vaaditut paksuus seinämien ja leveyden välisiä aukkoja niiden välillä, ajamme kynsillä, venytämme ja sitoamme köydet.

Rakennuksen ulko- ja sisäseinämien merkitseminen

Rakennuksen ulko- ja sisäseinämien merkitseminen. ohjelma

Merkintä tehdään tässä järjestyksessä kaikkien kulmien osoittamiseksi.

Samassa vaiheessa voit merkitä kylpyammeen perustan. Rakennustekniikan vaatimusten mukaisesti uunin ja päärakennuksen tukien välillä ei saa olla jäykkä liitäntä. Kun olet törmännyt merkkiin, siirry kaivaukseen.

Ojankaivostoiminta

Merkinnän mukaan kaivanto kaivetaan ennalta määrätylle syvyydelle - tätä asiaa koskevat suositukset mainittiin aikaisemmin.

Kaivetun kaivannon tyyppi

Tässä vaiheessa on muutamia vaatimuksia ja suosituksia:

Aloita kaivaminen tukirakenteen alhaalta kulmasta - tällä tavoin saavutat saman syvyyden kaivosta koko pituudeltaan;

Yritä pitää kaivon seinät pystysuoraan ja mahdollisimman sileästi. Paikoissa, joissa maaperä putoaa, asenna väliaikaiset tuet;

tarkista säännöllisesti kuopan syvyys ja pohjan kaltevuus mahdollisista eroista.

Kaivamalla säätiön kuoppaan jatkaa täytön järjestelyä. Hiekkapyyhkeen paksuus on 15-20 cm. Täyttö täytetään vedellä ja tiivistetään tiiviisti. Tämän rakenteen ansiosta kuormien oikea jakautuminen tulevasta rakenteesta tukirakenteeseen varmistetaan. Koostumuksen täyttötyyppi esitetään seuraavassa kuvassa.

Rakenteen täyttötyyppi

Se on tärkeää! Täyttö täytetään usealla kerroksella. Kunkin kerroksen suositeltu paksuus on 5 cm.

Valmis hiekkavyöhykkeelle asetetaan kerros kattohuopaa. Materiaali suojaa täyttöä eroosiosta ja estää betoniseoksen tunkeutumisen hiekkaan pohjaan kaatamisen aikana.

Valokuvassa - ruberoidi vahvistuksen alla

Lisäksi kateaineet ottavat vastaan ​​kansirakenteen alaosan vedenpitävyyden. Suurempaa tehokkuutta varten eristemateriaali kääritään noin 15 - 20 cm: n seinämien ympärille.

muotti

Muottien asennus on yksi käsiteltävän työn tärkeimmistä vaiheista.

Suunnittelu voidaan kokoonpuristaa (purkaa 3-10 päivän kuluttua betonin kaatamisen jälkeen) tai kiinteäksi (pysyy osana säätä ja tarjoaa lisäeristeitä).

Taivutettujen muottien valmistukseen käytettyjen puupaneelien valmistus. Erilliset elementit kierretään ruuveilla haluttuun kokoon. Valmiit kilvet on pystysuoraan asennettu kaivantoon. Yllä olevan maanalaisen kellarin korkeus riippuu suoraan mateen ulkoneman korkeudesta maanpinnan yläpuolella. Pääsääntöisesti noudata indikaattoria 35-40 cm.

Kuva muottipankissa, jossa on kattokoristeet ja rekvisiitta

Yksittäisten suojusten kiinnitys suoritetaan niiden risteyksissä. Ulkopuolelta elementtejä tuetaan puupuiden palasilla. Varmista, että muottien yläosa on yhdellä vaakatasossa, ts. korkeuseroja ei ole, muuten säätiö muuttuu epätasaiseksi.

Tiheä polyeteenikalvo, joka peittää rakenteen sisäpuolelta, asetetaan valmiiksi muottiin. Kiinnitä polyeteeni muottipaneelien päätyosiin.

Tiheä polyeteenikalvo, joka peittää rakenteen sisäpuolelta, asetetaan valmiiksi muottiin.

Pysyvien muottien käyttämien polystyreenilohkojen rakentamiseen. Elementit pinotaan päällekkäin. Yksittäisten lohkojen kiinnitys suoritetaan lovien ja urien avulla. Saatavana erikokoisissa lohkoissa, joiden avulla voit noutaa ne kaikkiin säätiöihin.

Vaahtopolystyreenilohkoja käytetään pysyvien muottien rakentamiseen

Lohkot eivät tarvitse lisäliimausta. Välilyöntejä ei myöskään tarvita.

vahvistaminen

Vahvistus suoritetaan käyttäen teräsputkia, joiden halkaisija on 8-15 mm, riippuen odotetusta kuormituksesta, joka syntyy tulevasta kylvystä, pohjan koosta ja maaperän ominaisuuksista.

Ankkuri leikataan sauvoiksi seinämien pituudelle ja sidotaan ristikkoon erikoisjohdon avulla. Tätä tarkoitusta varten ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta - rakenteen kutistumisen aikana vahvistusverkko voi romahtaa.

Kuvassa liittyvä vahvikekehys

Omistajan pyynnöstä palkkien kiinnitys voidaan tehdä erityisillä muovileikkeillä (kiinnittimet) - tämä on yksinkertaisempi ja nopeampi vaihtoehto.

täyttää

On parempi, jos betonia kaadetaan yhdellä kertaa, mutta itsenäisen rakentamisen olosuhteissa on usein äärimmäisen vaikeaa valmistaa tarvittavaa määrää seosta välittömästi.

Betonin betonikiinnitys

Tämän vuoksi betoni on joko tilattava valmiina tai etsittävä muita ratkaisuja ongelmaan, kaatamalla laasti kerroksittain. Vakiomenetelmä on seuraavanlainen: ensimmäisenä päivänä paksuudeltaan 15-20 senttimetrin paksuinen vaakasuora kerros kaadetaan ja painetaan varovasti puupalkilla. On tärkeää, että kerroksen paksuus muotin koko pituudelta on sama ja täytteen yläosa on tasainen. Seuraavana päivänä työ suoritetaan samalla tavalla. Prosessi toistetaan, kunnes betonimuoto täytetään kokonaan.

Flooded rakenne on peitetty muovikelmulla - tämä estää sen kuivumasta liian nopeasti ja halkeilua. Jatkuvasti polyeteenikalvo poistetaan, betoni vuotaa vedellä letkusta ja sitten peitetään uudelleen eristemateriaalilla. Alusta kuivuu 4-5 viikon ajan. Muotti on purettu keskimäärin 5-7 päivän kuluttua kaatamisesta, joskus 10 päivän kuluttua. Yhteenvetona lopputuote on vedetön. Tätä kohtaa käsitellään jäljempänä yksityiskohtaisemmin.

Muita hyödyllisiä vinkkejä

Varmista, että säätiö on laadultaan korkealaatuinen, tee työtä sen järjestelyn mukaisesti tärkeimpien rakennussuositusten mukaisesti.

Ensinnäkin, kun kyseessä on liuoksen itsensä valmistelu, käytä tätä puhdistettua savesta, maaperästä ja muista epäpuhtauksista.

Toiseksi, valitse oikein ratkaisun mittasuhteet juuri sinun tapauksessasi. Yleensä sora / sora otetaan aina noin 1,5 - 2 kertaa enemmän kuin hieno-aggregaatti, ts. hiekkaa. Käytännön osasta annetaan yksityiskohtaisia ​​tietoja mahdollisista konkreettisista koostumuksista.

Kolmanneksi lisätään optimaalinen määrä vettä liuokseen - noin puolet sementin painosta. Lisäksi on otettava huomioon raaka-aineiden kosteuspitoisuus. Jos esimerkiksi pakotetaan käyttämään kosteaa hiekkaa, tarvittava määrä vettä vähenee vastaavasti.

Neljänneksi, älä unohda käsitellä täyttöä ylimääräisen ilman poistamiseksi - tämä on tärkeää paksuille ratkaisuille. Riittää, että lävistetään täyttö metallisella tangolla koko pituudelta.

Viidenneksi betonin kaatamisen jälkeen muotti on ajettava puisella vasaralla - tämä myös poistaa ylimääräisen ilman.

Käytännölliset näkökohdat tai vaiheittaiset ohjeet säätiön kaatamiseksi

Tarkastellaan esimerkiksi epäonnistuneiden nauhojen pohjajärjestelyn järjestystä - yksi suosituimmista vaihtoehdoista, joka sopii täydellisesti suhteellisen pienille alueille. Esimerkiksi 4 x 4 tai 6 x 6: n (joskus jopa enemmänkin) puiset kylpyamme tuntuu varsin mukavalta tällaiselta pohjalta. Tarvittaessa voit muuttaa teipin ja sen muiden parametrien syvyyttä maadoitustyypin ja rakennetun rakenteen mukaan - itse menettely pysyy samana.

Tarkasteltavana olevan tapahtuman järjestys on esitetty seuraavassa taulukossa.

Taulukko 2. Menetelmä haudattujen säätiöiden järjestämiseksi