uutiset

Säätiö on se osa talosta, joka on suurin taakka, koska se pitää kaikki asunnossasi harteillasi. Päivittäin se altistuu vaikutuksille kuten voimakkaille lämpötilan ja kosteuden vaihteluille. Näiden kielteisten vaikutusten vuoksi on usein kyse siitä, että säätiö kaatuu nopeammin kuin itse rakennus. Mitä tehdä, jos säätiö on kutistunut?

Jos siihen ilmestyy vain halkeamia, eikä ole syytä olla huolissaan siitä, että säätiö antoi epätasaisen kutistumisen, tässä tapauksessa ei pitäisi ilman erityistä syytä ryhtyä vakaviin toimenpiteisiin perustan vahvistamiseksi. Tämän avulla voit vain pahentaa tilannetta. Halkeamien ilmenemisen tapauksessa riittää yksinkertaisesti sinetöidä viat sementillä. Vakava vahinko säätiölle vaatii huolellista valmistelua ja turvallisuussääntöjen noudattamista, koska pienin huolimattomuus uhkaa koko rakenteen tai jopa osan romahtamista.

Tässä artikkelissa autetaan välttämään vakavia seurauksia korjaamassa säätiötä muutamalla yksinkertaisella suosituksella.

Selvitämme syvyyteen sopeutumisen

Puutalo Honka Permissä

Alustan vääristymisen nopeuttamiseksi ja tehokkaaksi selvittämiseksi on ensin selvitettävä syyt. On syytä muistaa, että jos et korjaa ajoissa, on vaikeampaa tai lähes mahdotonta palauttaa säätiö. Jotta selvität syyt, sinun pitäisi kaivaa kaivantoa pitkin rakennusta. Jos syy on pesu pois kellarista pohjavedellä, on tarpeen pumpata se; jos syy on betonin epätasaista kuivaamista tai sen epätasaista jakautumista, on tarpeen vahvistaa peruspinnoite metallirungolla ja sitten kaataa paikka betonilla. Sinun on käytettävä samaa tuotemerkkiä, joka kaadettiin, kun asetat säätöosaa.

Syyt kellarikerrokseen

Talo Odessan alueella

Säätiö on erottamaton osa kaikkea korkealaatuista asuintilaa, ja kodin luotettavuus ja turvallisuus riippuu siitä. Kuten olemme jo maininneet, säätiö kutistuu ajan myötä ulkoisen ympäristön vaikutuksen alaisena. Kutistuminen - kellarin lineaaristen ulottuvuuksien muutos ja tilavuuden menetykset tietyissä olosuhteissa.

Useimmiten säätiö sags seuraavista syistä:

rakennusmääräysten noudattamatta jättäminen;

rakennuksen epätarkoituksenmukainen perustus;

heikentynyt vedeneristys;

Kutistuminen voi tapahtua kaikissa komposiittimateriaaleissa, koska muutetussa tilassa materiaali tiivistyy ja menettää alkuperäisen muodon. Rakennettaessa taloa tärkeä osa rakennuksen ja kestävyyden on täyttää kiinteä säätiö.

Syyt kellarikerrokseen

Esikaupunki talo

Kuten muillakin aloilla, ongelman estäminen on paljon helpompaa kuin sen vahvistaminen. Jotta estettäisiin kellarikerrosten leviäminen, sinun on kiinnitettävä huomiota maaperän koostumukseen ja sen lujuuteen. Jotta maaperän epäonnistuminen perustuksen alapuolella olisi välttämätöntä, on parannettava sen kantavuutta etukäteen ja kaadettava nestemäistä sementtiä pohjan alapuolelle.

Toinen tekijä, joka edesauttaa säätiön samentumista - hauskoja materiaaleja, jotka perustuvat säätiön rakentamiseen tai jotka eivät täytä teknisiä standardeja. Kutistuminen voi tapahtua myös ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta, mikä pätee erityisesti kalkkipeltiin täytetyn tiilipohjaan. Liottamalla säätiötä kosteudelta ja jäädyttämällä se on äärimmäisen tuhoisa toiminto säätiöön. Vakavia seurauksia voidaan välttää siirtämällä talon tai rakennuksen pohja tilapäisiin puupalkkeihin tai metallilevyihin, minkä jälkeen rakenne on korvattava kiinteämmällä.

Säätiö imeytyy kosteuden takia?

Jossain metsässä

Jotta pohjasta ei aiheuta vaurioita kosteuden vastustuskyvyn vuoksi, pinta on tarkastettava halkeamien tai rakkuloiden vuoksi. Tällaiset puutteet pinnalla osoittavat kosteuden läsnäolon pintaosassa. Kun havaitset tällaisia ​​puutteita, sinun on aloitettava välittömästi niiden poistaminen, koska tämä voi tulla tulevaisuuden ongelmaksi. Sen poistamiseksi kannattaa puhdistaa vaurioituneet alueet ja peittää ne mastiinilla noudattaen tarkasti teknisiä standardeja.

Teknologia vahvistaa perusta

Residential Development, Länsi-Yorkshire

Mitä tehdä, jos säätiö kutistuu edelleen? Rakennuksen perustan vahvistamiseksi on olemassa monia erilaisia ​​tekniikoita. Ne kaikki vaihtelevat rakennusolosuhteiden, rakennetyyppien, maatyyppien ja rekonstruointitietojen mukaan. Jos säätiön tuhoutuminen ja kutistuminen on varhaisessa vaiheessa, voit tehdä yksinkertaisia ​​tiivistysommitteita ja halkeamia. Tätä varten on tarpeen tehdä pieni mureneminen seinämässä ja laajentaa halkeamia ja tiivistää ne sementtilaastilla laskemalla kolme osaa hiekkaa ja yksi osa sementistä. Jos pohjan muodonmuutos ilmestyy juoksevan veden pesemisen seurauksena, on välttämätöntä käsitellä maan alla muodostettua tyhjyyttä myös sementillä.

Kuinka vahvistaa säätiötä?

Kahden kerroksen talon julkisivu, 120 neliömetriä. m, Moskovan alue

Voidakseen vahvistaa vanhoja säätiö pitäisi kaataa uusi säätiö. Tässä tapauksessa vaikutus on hyvin konkreettinen. Tehdäksesi tämän, sinun tulee prokopia pitkin kaikkia puolia metriä syvemmät seinät kuin vanha perusta. Siihen on rakennettu muotti, ja sitten betonia kaadetaan. Ennen tätä on tarpeen puhdistaa ja korjata kaikki halkeamat ja muut puutteet. Jotta vahvempi yhteys vanhojen ja uusien perustusosan osien välillä, lujitustangot tulisi sijoittaa koko seinään säännöllisin väliajoin noin 30 cm.

Tarvitsetko apua talon hankkeen kanssa? Ota yhteyttä!

Menetelmä säätiön yksipuoliselle vahvistamiselle

Projekti domu Dominik G2 (wersja B)

Joskus talo kutistuu epätasaisesti, toisella puolella. Tässä tapauksessa kallistetun sivun alue jaetaan seinää pitkin useisiin osiin, joista jokainen on noin 2 metriä pitkä. Tämän jälkeen oja kaivetaan ensimmäiseen osaan. Samanaikaisesti sen pitäisi olla alhaisempi kuin vanha pohja ja suurempi (tai yhtä suuri) vanha perusta. Tämän jälkeen on porattava reiät lujitustapäille sekä ompele lisäämään kosketusaluetta. Seuraavaksi vanhan säätiön tangot on yhdistetty uuteen kehykseen, muotti on lavastettu ja betoni kaadetaan ensimmäisen osan päälle. Kun betonin voima saavuttaa 70 prosenttia, voit siirtyä seuraavaan osaan ja niin analogisesti pitkin koko seinää. Lopuksi valmistetaan ja liitetään toisiinsa lujittavat sauvat jokaisesta osasta.

Vahvistetaan vanha perusta maaperän pestäessä

PLUSMODUL

Jos säätiö on kutistunut, on suositeltavaa vahvistaa sitä eikä anna asian kulkea. Teknologian valinta perustan vahvistamiseksi riippuu useista tekijöistä, kuten rakennuksen tilasta, sen mahdollisesta jälleenrakennuksesta, rakennuksen rakenteellisista ominaisuuksista ja maan kunnosta. Ensinnäkin rajoitetaan halkeamien lisäämistä sementtilaastilla, jos ne ovat vähäisiä ja säätiö on pysähtynyt kutistumasta. Jos kutistuminen on suuri, on välttämätöntä poistaa paitsi seuraukset myös kutistumisen syyt. Jos perustuksen kutistumisen syy on maaperän pesu, erityisten laitteiden läsnäollessa käytetään teknologiaa, jossa pumpataan sementtilaastia muodostettuihin tyhjiin paikkoihin, mikä täyttää ne, läpäisee maaperän ja tiivistää sen. Tämän tekniikan ansiosta voit myös eristää pohjan kosteuden vaikutuksesta.

Nauhapohjan vahvistaminen

Wa-puutarha 2011

Nauha-säätiö sopii hyvin työskentelemään sen vahvistamiseksi. Aloita neutraloimalla pohjavesi. Voit tehdä tämän valitulla paikalla pitkin talon kallistettua seinää katkaisemalla tällaisen syvyyden, jonka muodonmuutoksen alapinta on noin metrin päällä. Kaivon leveys voi olla yhtä suuri kuin vanhan pohjan leveys tai olla hieman leveämpi. Tee reiät vanhan pohjan raudoitukseen, tee uusi säätörakenne, tee metallikehys ja liitä se vanhaan pohjaan asetettuun raudoitukseen. Kun uudet ja vanhat perustukset on yhdistetty yhteen yksikköön, täytä koko rakenne betonilla. Ratkaisu tunkeutuu pohjan reikiin ja luotettavasti tarttuu siinä olevaan raudoitukseen. Odota kunnes liuos kovettuu. Hauta korjattua aluetta ja jatka seuraavaan segmenttiin. Samalla on huomioitava, että ei ole suositeltavaa suorittaa työt kerralla koko talon ympärillä ja peräkkäin betonielementit, joiden pituus on noin kaksi metriä. Yritä työskennellä mahdollisimman nopeasti välttäen pitkät seisokit ja keskeytykset. Jos säätiö seisoo pitkään käyttämättömänä avoimessa muodossa, talo alkaa laskea.

Laajennusliitosten tekniikka

Crack betonipohjassa Jotta voitte suojata itsesi maksimiin tässä asiassa, on välttämätöntä tuottaa laajennusliitoksia, jotka lisäävät merkittävästi lämpötilan muutosten vastuskykyä. Heidän avullaan myös rakenteen kuormitus pienenee. Tekniikka tällaisten saumojen muodostamiseksi on seuraava: Tiivistys on tehtävä tiiviillä pinnoilla ja tiivistettävä se erityisellä eristemateriaalilla.

Tarvitsetko apua talon hankkeen kanssa? Ota yhteyttä!

Koska en ole sokea tai miksi pestä perusta.

Tarvitsemme neuvoja siitä, miten selviytyä kevätrutto, nimittäin talon alla oleva sulava vesi.

Meillä on teippikorkeus, jonka nauhan korkeus on 90 cm, seisoo paalujen kohdalla 2,5 metriä.

Lyhyt tausta: kesällä 2015 hän kaivaa maata talon ympärillä (noin metriä leveydeltä pohjasta) vedenpitäväksi säätiölle. Vedenpitävyys mastittomalla maaperällä päätti olla haudata, jotta sokea alue täyttyisi ennen kylmää säätä. Mutta sokea alue ei ole tulvinut. rahat menivät toiseen.

Talon alla oli paikka kaivettu pieni kellari ja.. L-muotoinen kaivanto, noin 50 cm leveä, viemäriputken sijaintiin, joka poistuu talosta pohjan alla. Itse asiassa tämä kaivos luopui minusta

Oli paljon lunta siitä huolimatta, että keväällä heittelin säännöllisesti "tyhjennysaukosta" ja pumpattiin sulatusvesi - vesi löysi aukon alapuolisen nauhan ja HPS: n alapuolella olevan risteyksen paikalle ja meni kellariin.

koska teipin ja kaivannon välinen etäisyys osoittautui pieneksi (n. 60 cm), vesi pestiin pois maaperästä ja kaivo kaatui vastaavasti pitkin kaivetta pitkin pääaukkoa pitkin.

Nyt meillä on kaatunut kaivanto ja polven syvä neste savi talon alla.

Kysymys kuuluu, mitä tehdä ja miten taistella?

Ulkopuolella suunnitelma on poistaa maaperä kuivatus oja alle nauha ja vuodevaatteet, kaada hiekkaa, ja sitten ram koko savi, tee betoninen kävelytie päälle. Ota pois? Eikö vesi tule jälleen?

Mutta sisällä en tiedä, mitä tehdä - se on siunaus, kun taas vain aluslevy on päällystetty ja tapaus ei kestää kauan (se on jo osittain hajotettu yläpuolella romahtaa, joten se kuivuu nopeammin). Kaada kaikki savi ja kaadettu?

Fota puhelimessa, pyydän anteeksi laadusta:

Millä tavoin yksityisen talon perusta on vahvistettu

Jokaiselle yksityiselle talolle tulee aika, jolloin se tarvitsee säätiön korjaamista. Tämä monimutkainen menettely on erilainen työn tyypissä ja tilavuudessa. Jos rakennus ei ole kestänyt pitkään, on usein mahdollista tehdä halkeamien ja muiden vikojen kosmeettista korjausta. Mutta jos se on pystytetty sääntöjen ja määräysten vastaisesti, tällaisen rakennuksen perusta ei kestä kantoaan ja romahtaa paljon odotettua nopeammin.

Käytännöllisin tapa vahvistaa säätöä on asentaa vahvistetut betoniliittimet laajentamalla, puristavat ne ja antavat halutun voiman.

Harvinainen kehittäjä tekee tällaisia ​​suuria virheitä tarkoituksellisesti, useammin sattuu, että kaikki virheet löytyvät kodin oston jälkeen. Ja omistaja alkaa etsiä tietoa siitä, miten vahvistaa talon yksityisessä talossa. Harkitse kaikki nykyiset tapoja ratkaista tämä ongelma.

Ensimmäinen vaihe: säätiön tekninen tarkastus

Rakennuksen pohjan tarkastus ei saisi olla sujuvaa, vaan perusteellista. Sinun pitäisi ottaa taskulamppu ja tutkia tarkasti kaikki käytettävissä olevat meta: kellari, maanalainen, tehdä pieni kaivaa jalustassa kellarissa ja tunnistaa sen ehto kosteuden kestävyys. Rakennuksen muodonmuutoksia aiheuttaneet syyt ovat useimmiten seuraavat:

Rakenteiden vakavat virheet:

Kaistaleperustyyppien järjestelmä.

 • riittämätön vahvistusmateriaalin määrä;
 • huonolaatuinen betoni, jossa on ylijäämä hiekkaa tai matalaa sementtiä;
 • tiilet asetettiin huonolle laastille tai niiden laatu oli alhainen;
 • pylväät eivät ole sidottuja grillattavalla tavalla, tuke- mien painon kuormituksen mukaisesti;
 • maaperän ominaisuutta ei otettu huomioon ja sen liikkeet tapahtunut;
 • riittämätön syvyys.
 • pohja pestiin tulvien aikana;
 • Maaperän liikkeet ovat sattuneet vapinaa aiheuttaen.

Riippumatta syistä, ongelma voidaan ratkaista vain yhdellä kolmesta tavasta: korvaamalla osan säätiöstä, purkamalla tai vahvistamalla sitä.

Ensimmäisiä 2 käytetään silloin, kun asiat ovat suurimmaksi osaksi varsin valittavia. Useimmissa tapauksissa säätiö riittää vahvistamaan.

Millä tavoin yksityisen talon perusta on vahvistettu

Vahvistettu betoni tai betonielementtien käyttö

Perusvahvistusjärjestelmä, jossa käytetään vahvistettuja betonileikkeitä.

Ike on tukeva tuki, joka asennetaan oikeaan paikkaan säätiön ulko-, sisä- tai molemmilta puolilta. Rakennuksen ympäryksen ympärille altistuvat ne näyttävät askelelta, joka pakkaa sen ja voi olla minkä tahansa korkeuden mukaan: 15-20 cm pohjan leikkausreunasta. Tämä menetelmä on suositeltavaa käyttää matalien rakennusten kanssa ilman kellarista.

Jos pohja on asetettu tiilestä, leikkeitä ei käytetä vahvistamaan sitä. On mahdollista, että rakennukset, joissa on monoliittinen nauha-alusta, pino, pilkukivi, nauha-pylväs, pylväs. On käytännöllisempää asentaa vahvistettuja betonileikkeitä, koska ne, kuten ne asetetaan, kykenevät puristamaan pohjaa tiukasti, mikä antaa sille vaaditun vakauden. Luotettavimmat kiinnikkeet - vahvistettu betoni laajentamalla. Ne ovat kaikkein vakaimpia, eivätkä maaliikkeet vaikuta niihin. Tällaisten reikien muodostamiseksi käytetään erikoisporaa Tise. Se muodostaa sellaisen reiän, joka laajentaa muotoja alareunassaan.

Kaareva kellarintasaus

Jos betonipohjan kallistuminen on haitallista ulkopuolelle, sen on oltava oikea pystysuora asento ennen kiinnikkeiden asentamista. Tämä voidaan tehdä asentamalla kiiloja, jotka on asennettu jonkin matkan päässä pohjasta ja jotka sijaitsevat sen kehällä tai vain niissä kohdissa, joissa kohdistaminen on tarpeen. Keulat voivat olla rautaa tai puuta. Pääasia, että ne olivat tiukasti kiinni maahan. Kiila ja betoni (kivi) sijoitetaan tunkitukeen, ja sen avulla tehdään nauhan tai sarakkeen tuki asteittain. Lisäksi leike on asennettu tähän paikkaan.

Jos säätö on kasa, on paljon helpompi työskennellä: jokainen kasa on säädetty yksinkertaisesti. Nauha on vaikeampaa: jos lieriön paine on epätasaista tai liiallista, voi muodostua halkeamia. Siksi työ on tehtävä hitaasti, huolellisesti ja tarkasti. Jos pohja on tehty tiilibetonista tai betonista, ensin sinun on tutkittava huolellisesti se, valittava koko tuhottu ratkaisu ja puhallettava ilma aukkojen läpi. Sitten kaikki aukot on täytettävä tuoreella sementti-hiekkalaastilla. Vain sen jälkeen, kun se on asetettu, jatka laitteen nauhalle.

Vahvistinnauhan asennusta koskeva työjärjestys

Säätiön vahvistamisohjelma.

 1. Kun tasoitetaan oikeaan pystyasentoon, betonia tarkastetaan halkeamien ja muiden puutteiden varalta.
 2. Kaikki syvät aukot täytetään sementti-hiekkalaastilla, joka valmistetaan 1: 3-suhteessa käyttämällä sementtiä, joka ei ole alempi kuin M400.
 3. Sen jälkeen, kun betoni on kypsynyt, teipin seinät valmistetaan seuraavasti: käytetään rei'ittimen avulla pieniä lovia, joita tarvitaan parantamaan tarttumista betonipinnoitteisiin. Jos säätiö on kasa, se toimitetaan vastaavasti kunkin tuen kanssa, jota on vahvistettava.
 4. Talon pohjan välittömässä läheisyydessä maata poistetaan piikkipaljonetilla kaivon leveydellä, jonka on vastattava haluttua nauhan leveyttä. Useimmissa tapauksissa riittää 15-20 cm.
 5. Oven pohja tasoitetaan vaakasuoraan vesitason avulla, se vuotaa vedellä letkusta ja tiivistetään;
 6. Hiekka kaadetaan 5-7 cm: n paksuudelle, tasoitetaan, vuotaa ja tiivistetään.
 7. Vedeneristysmateriaalin (kateaineen) asettaminen.
 8. Kiinnitetty muottirakenne rakennuksen ympäryksen ympärillä. Sen korkeuden tulisi vastata kaadettavan lujittavan nauhan korkeutta.
 9. Vahvistinverkkoa kootaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään 8-12 mm: n poikkileikkaukseltaan lujitettuja tankoja. Verkko on koottu hitsaamalla tai neulomalla lankaa;
 10. Airways on asennettu niille paikoille, joissa hanke tarjoaa.
 11. Betoni kaadetaan kerroksiin, jotka on suljettava metallipalkilla siten, että ilmakyltit eivät muodostu.
 12. Liuoksen viimeinen kerros tehdään enemmän nestemäiseksi tasaamaan nauha vaakasuoraan.

Perustan vahvistaminen asentamalla kaksoisnauhat

Pohjustusraudoitus kaksoisnauhalla.

Tämä menetelmä on merkityksellinen, jos talon pohja on huonossa tilassa. Itse asiassa 2 riviä kiinnikkeitä (tukien tai nauhan sisä- ja ulkopuolelta) puretaan pohjaa ja antavat rakennuksen pysyä turvallisesti monta vuotta. Koska vahvistuselementtiä voidaan käyttää tehdasvalmisteina (betonipilarit, palkit) ja itsenäisesti. Toisessa tapauksessa lomakkeita vaaditaan täyttämään tukia. Voit käyttää perinteistä versiota - puuta, mutta on parasta asentaa useita asbestisementtiputkia, jotka täytetään pakollisella vahvistuksella varustetulla sementtilaastilla.

Jotta perustus voidaan kiinnittää eniten, käytetään ankkurointitankoja tai poikittain sijoitettuja palkkeja. Jos lujitustuki kaadetaan itsenäisesti, tiheämpi ja luotettavampi yhteys rakennussäätiöön kiinnitetään etukäteen ankkuritangot tai paksut lujitustangot. Eli sinun pitäisi esivalmistaa reikä ja asentaa siihen metalliosa. Kun muotti on täytetty sementti-hiekkalaastilla, leikkaus tulee olemaan talon vanhan perustuksen kanssa.

Pile tapa vahvistaa yksityisen talon perustamista

Tämä menetelmä on vähemmän aikaa vievää kuin edellinen, mutta ei vähemmän tehokasta. Sen ydin on seuraava: vaadittavissa paikoissa tai rakennuksen ympäryksen ympärillä paalut ajetaan samalla etäisyydellä toisistaan. Koska svezabivny-tekniikkaa ei ole mahdollista käyttää (se ei kestä rakennusta, eikä siinä tarvita tilaa), asennus tehdään manuaalisesti.

Säätörakenteen vahvistusjärjestelmä paaluilla.

 1. Puutarha tai muut porausreiät on muodostettu, joiden on oltava niin syviä, että ne tuottavat paalun vakautta. Jos matala syvyysnauha on vahvistettu, maaperän reiän pitäisi olla pohjan alapuolella.
 2. Pohja tiivistyy.
 3. Vesiprofiili (kateaine) asetetaan tai bitumi kaadetaan; hiekka kaadetaan, joka myös tiivistetään;
 4. Murskattu kivi tai sora kaadetaan (15-20 cm), tiivistetään.
 5. Lähellä perustusta on asennettu paalu.
 6. Taakan täyttö suoritetaan soralla, rauniolla, maaperällä. Kaikki on asetettu kerroksittain ja varovasti suljettu.
 7. Kiinnitetty muotti on grillata.
 8. Piles on sidottu yhteen betoni nauha.
 9. Piles voidaan asentaa vain talon kulmiin. He puristavat perustan ja vahvistavat sitä.

Halvemmat keinot vahvistaa perusta

Metallikulman tai kanavan avulla.

Valmistetaan metalliosat, jotka vastaavat rakennuksen kummankin sivun pituutta. Yhdistetty hitsaamalla tai pultatuilla. Tämä runko voi olla kaksinkertainen: pystysuorat sauvat hitsataan alaosan alaosaan ja ne yhdistetään ylhäällä kulmassa tai kanavassa. Yläosan pitäisi toistaa alempi.

Se peittää säätiön tiilestä tai kiviä savesta.

Tämä menetelmä vahvistaa talon 1 yleisin. Sitä käytetään usein kylissä ja kaupungeissa. Tiili on kaikkein helppokäyttöisin materiaali, ja tämän menetelmän toteuttamiseen liittyvät työvoimakustannukset eivät ole yhtä suuret kuin teipin kaatamisen tai paalujen ja haltijoiden asennuksen yhteydessä. Kaivausta ei tarvita. Riittää poista pieni kerros maaperä, kastele se ja aseta vesitiiviiksi: muovikelmu tai kateaine. Samalla kun vahvistat säätiötä, voit tehdä sokean alueen ympärillä rakennuksen. Se voidaan lämmittää, mikä suojaa perustan maksimaalisesti maaperän kausiluonteelta.

Rautaputkien käyttö.

Tämä menetelmä auttaa vahvistamaan taloa, joka ei edellytä suuria korjauksia. Kaulan suuntaisia ​​putkia, joiden halkaisija on 2,5 cm.

Tämä on helpoin ja edullisin tapa. Ensiksi maata kellarikerroksen läheisyydessä tiivistetään. Sitten vuoraus tehdään vähitellen, ja muodostuu tiheä pengerrys, jonka korkeus on korkeintaan 40 cm.

Perustan vahvistaminen kemiallisilla reagensseilla

Tätä menetelmää kutsutaan maadoitukseksi. Se valmistetaan muuntamalla maaperän rakenne tiheämmäksi ja samalla hankkimalla veden kestävyys. Prosessi koostuu joukosta toimintoja:

 • liuoksen valmistaminen;
 • levottomuus;
 • sinetti.

Seuraavia yhdisteitä käytetään: terva, bitumi, teollisuusjätteet, natriumsilikaatti (nestemäinen lasi), orgaaninen jäte, kalkki. Jos nestemäistä lasia käytettäessä suoritetaan elektrolyysi (sähkövirran kulku kahden elektrodin välillä), tiivisteen vaikutus kasvaa useita kertoja.

On olemassa monia keinoja vahvistaa perusta valita sopivin tiettyyn tilanteeseen. On tärkeää ymmärtää, että jos ei oteta huomioon, eivätkä syiden poistamiseksi muodonmuutoksen tai ennenaikaista vanhenemista nykyiset perusta talon, sama ongelma saattaa syntyä ja vahvikerakenteita. Erityisesti, jos ne on valmistettu betonista.

Kuinka korjata luhistuneita säätiöitä?

Meitä pyydetään:
Kerro minulle, miten toimia tällaisessa tilanteessa:

Talon ympärille rakennettiin valkoista tiilikuorta (nauhatulostus). Rakennus ei ole suuri 3 metriä ja 3 metriä korkea.

Lumimaisen talven jälkeen sulatettu vesi tuli yhdelle puolelle ja tämä puoli alkoi vajota. Vastaanotettu neuvoja notko tehdä kaivannon puolella leveys 50-70 cm ja syvyys on noin 12 ottaa ankkurin paksuus ja pituus 50 cm ja 25-30cm pisteet sen pohjalle vanhaan perusta 2 krs alueella 70-90cm ja täyttää kaivannon, ja jotka ulkonevat vanhasta pohjasta betonipäällysteen päätä.

Onko oikein tehdä niin, jos säätiön vahvistamisesta aiheutuu jonkin verran vaikutusta? Onko kaikki totta tässä neuvossa tai osaako se tehdä jotain erilaista kuin kuvittelin. Ja miten kaadetaan betonia maanpinnalle tai kellarikerrokseen, joka nousee lähes 60 cm maanpinnan yläpuolelle, en haluaisi kaataa ylimääräistä puolet metriä betonia.

Vastaamme:
Vastaan ​​lopulta: ei, ei oikein, tällaisen "voiton" vaikutus ei käytännössä anna. Samalla menestyksellä on mahdollista kaataa samanlainen "puuta" betonista naapurimaassa. Jos teet penkki vahvistuspuolella (niin sanotut), säätiön runkoon tarvitset koko konsolirakenteen, joka on valmistettu metallipalkkeista. Armature, ja vaikka tällaisella askeleella ei ole mitään vaikutusta. Säätiö luopuu turvallisesti, ja ainoa asia, joka antaa taulukon, on ylimääräinen kuorma jo tuhoutuvassa kentässä.

Kussakin tapauksessa sinun on tarkasteltava, mikä on olemassa oleva perusta ja vasta sen jälkeen, kun tilanne on tutkittu päätöksen tekemiseksi. Säätiöiden vahvistamiseen on monia vaihtoehtoja ja millaista lähestymistapaa asiaa koskevissa asioissa asiantuntijan on päätettävä tarkastuksen jälkeen. Vihjeitä ei ole ammattilaisia ​​suurimmassa osassa tapauksista - rahojen lahja. Ja on hyvä, jos tilanne ei huononna.

Ainoastaan ​​säätiön alaosa "toimii" - pohjan pohja, jota tuetaan maahan. Mitä laajempi se on, sitä korkeampi säätiön kantavuus. Siksi tällaisten tapausten (kuten vaihtoehtona) vahvistamiseksi ne kaivaavat kaivannon pohjaan pohjaan pohjaan ja kaivaavat sen jälkeen alaosaston alapuolella. Tämä tehdään erillisissä osissa, joiden pituus on yleensä enintään metriä, jotta rakennuksen koko rakennetta ei aiheudu.

Haurastuminen suoritetaan, jos mahdollista, vähintään puolet leveydestä pohjan alla ja alaspäin syventyminen vähintään 300 mm. On parasta tehdä tämäntyyppistä työtä kahdelta suunnalta - kadulta ja ulos huoneesta, tässä tapauksessa tyyny arvotaan alle koko pohjaosa, mutta ne eivät aina ole mahdollisuutta tehdä niin (täytyy purkaa lattian, poistaa huomattavan määrän maaperään jne).

Kaivamisen jälkeen lujittavat tangot sijoitetaan siihen, vahvistuksesta AIII, jonka halkaisija on 14-16 mm, ja askel 15-20 cm. Tangot on järjestetty pohjan akselin yli. Lujiteverkon asennuksen jälkeen muotti on asennettu niin, että sen korkeus on vähintään kaksinkertainen valettuun levyyn nähden. Kaastamme betonia, värisemällä sitä varovasti niin, että säätiön alle kaivettu tila täyttyy mahdollisimman täydellisesti. Meillä on eräänlainen puolet häkistä, joka peittää säätiön alapuolelta (jos tällainen työ tehdään huoneesta, sitten kaivaus sulkeutuu ja häkki on täydellinen, käänteisen "P" muodossa).

Jos perustus on tehty kappaletavaran, bentoniitin tai kivimurskalla, täytyy ensin suorittaa suojakuoren betonista, mutta tässä tapauksessa, todella, kellarissa vasaran porattu reiät tarvittaessa lisätä ankkuri varusteet 10-12 mm. Samanaikaisesti korjausyhdiste syötetään rakennesyvennysten aukkoihin tai ainakin sementtiin. liuos valmistetaan kutistumatonta sementtiä lisäämällä PVA: n tai muun pehmittimen emulsio. Ankkurin korkeus vähintään 250 mm, vaakasuorassa ja pystysuunnassa.

Sitten muotti on järjestetty ja betoni yleensä kaadetaan, yleensä 250-300 mm paksu. Täältä löytyy tietoa säätiön korjaamisesta.

Muista suorittaa sulatetun ja sadeveden poistoa. Ja myös tee betonista tai asfaltista vähintään 80 cm leveä rakennusteline, jonka kaltevuus on vähintään 3-5% talosta.


Lähetä kysymys tai kommentti

Voiko pohjaveden pumppaus vaikuttaa säätiön tilaan, kun kellarissa on tulvia?

Pohjavedet seisovat monikerroksisen rakennuksen kellarikerroksessa, ja se pumpataan säännöllisesti. Kuinka tämä voi vaikuttaa talon perustuksiin ja onko niitä mahdollista. olosuhteet tämän pumppauksen käsittelemiseksi? Loppujen lopuksi, jos tuomita loogisesti, niin kuinka paljon ei pumppaamaan, vesi saapuu ja kauemmas, sitä enemmän. Mikä on parempi valita: vedenpitävyys tai vedenpoisto? Mutta tällä hetkellä tärkein kysymys: ei vahingoita talon jatkuva pumppaus vettä? Ystävällisin terveisin, Vladimir.

Teette oikein asian herättämiseksi, pelot ovat perusteltuja.

Jos puhumme vain pintasade- ja sulaveden pohjasta tunkeutumiseen huonosti toteutetun ikkunavaihteen (jos sellainen on) tai muiden rakennusten rakenteiden halkeilua, pumppaus on perusteltua. Vaikka oikea ratkaisu olisi poistaa veden tunkeutumisreitti, tiivistävä aukko.

Jos kuitenkin maaperän pinnan alapuolella sijaitsevan veden kyllästyneiden pohjavesien pohjavesi tunkeutuu jatkuvasti kellariin, pumppaaminen pumpulla ei ole menetelmä, joka voi vakavasti käsitellä tulvan ongelmaa. Lisäksi on todennäköistä, että se aiheuttaa todellista vahinkoa säätiölle ja näin ollen koko rakennukselle. Tosiasia on, että pumppaamalla yhdessä veden kanssa kiinteät hiukkaset poistetaan myös hienosta savisuspensiosta melko karkeaksi hiekaksi. Jos vesi joutuu kellariin ja pumpataan säännöllisesti, vesijohdon maaperä huuhtoutuu väistämättä ja katoaa, sen kantokyky heikkenee. Jos "sulkemispaikka" pudotetaan pohjan tukipisteen kohdalle ja maaperän heikkeneminen saavuttaa kriittisen arvon, se voi vajota. Siellä voi olla halkeamia, jotka leviävät ylöspäin talon seinissä. Emme halua pelotella sinua, mutta pahimmassa tapauksessa maan heikentäminen voi johtaa rakennuksen romahtamiseen, tällaisia ​​tapauksia tiedetään.

Konkreettinen esimerkki: Trans-Baikalin alueen Atamanovkan asutus, joka johtui maanpinnan pesemisestä pohjan pohjalla, hän sagged, esiintyi muodonmuutoksia, useita lattia-laatat ja seinäpaneelit

Kirovin kaupunki onnettomuuteen johtanut maaperän eroosiosta ja heikentymisestä johtuen tukivyöhykkeellä virtaavista lämmitysperusteista

Asiantuntijat, joilla on riittävät tiedot ja kokemukset, voivat ymmärtää ongelman. Suosittelemme, että lähetät kirjallisen pyynnön virallisille viranomaisille aloittaaksesi hallinnoijaorganisaation. Heidän on annettava sinulle kohtuullinen vastaus. Jos hän ei poista epäilyksiä, voit ottaa yhteyttä yllä olevaan kaupunginhallintoon, paikalliseen asunto- ja kunnallishallintoon. Julkisten palveluiden oikea toiminta on komission perustamista, johon tulisi kuulua asiantuntijoita, joiden pätevyyden avulla voidaan tunnistaa tulvien syyt ja määrittää tehokkaat keinot sen poistamiseksi vahingoittamatta rakennusta. Se ei ehkä ole niin huono, mutta ongelma edellyttää vakavaa lähestymistapaa.

Minkälainen veden laskutapa tässä tapauksessa on paras, komission tulisi määrittää, kun se on tutkinut maaperän ja rakennusten kuntoa. Työn tuloksista tulisi laatia tutkimusraportti ja asiantuntijalausunto. Tällaisissa tapauksissa maaperän kuivatus tuottaa suurimman vaikutuksen, mikä vähentää merkittävästi veden kyllästymistä. Palauta ulkopinnan vedeneristys on ongelmallista, ja suorittaa kattava eristys sisältä on erittäin kallista. On mahdollista, että ongelma on pintavesiä ja sitä voidaan todella tehdä vain korjaamalla sokea alue, sumut ja poistamalla aukot.

Myrskyjärjestelmästä tulevan sadeveden poistaminen rakennuksesta ja tyhjennyslaitteesta auttaa vähentämään merkittävästi maaperän veden kyllästymistä. Lisäksi tarvittaessa viemäröinti voidaan sijoittaa jonkin matkan päähän rakennuksesta kaivamatta pohjaa.

Perus kutistumisen syyt

Säätiö on olennainen osa asuintilojen rakentamista. Kaikista kotiin perustuvista virheistä on riippuvainen sen luotettavuudesta ja turvallisuudesta. Toiminnan aikana ja ulkoisissa ilmasto-olosuhteissa säätiö vähenee vähitellen. Kutistuminen - lineaaristen mittasuhteiden muuttaminen ja kohteen tilavuuden menettäminen tietyissä olosuhteissa.

Syyt kellarikerrokseen

Säätiö sags seuraavista syistä:

 • rakennuskoodin noudattamatta jättäminen;
 • riittämätön perusta;
 • heikentynyt vedeneristys;
 • maaperän laskeutuminen.

Kutistuminen voi tapahtua kaikissa komposiittimateriaaleissa, koska muutetussa tilassa materiaali tiivistyy ja menettää alkuperäisen muodon. Rakennettaessa taloa tärkeä osa rakennuksen ja kestävyyden on täyttää kiinteä säätiö.

Halkeamat talon seinissä - ensimmäiset merkkejä pohjan laskutuksesta

Vaikutuskertoimet säätiöön

Kun säätiö on epämuodostunut, sinun on selvitettävä, miksi se kutistuu ja etenee välittömästi syiden poistamiseen. Jos et korjaa ajoissa, on vaikeampaa tai lähes mahdotonta palauttaa säätiö. Jotta selvität syyt, sinun pitäisi kaivaa kaivantoa pitkin rakennusta.

Jos syy on pesu pois kellarista pohjavedellä, on tarpeen pumpata se; jos syy on betonin epätasaista kuivaamista tai sen epätasaista jakautumista, on tarpeen vahvistaa peruspinnoite metallirungolla ja sitten kaataa paikka betonilla. Sinun on käytettävä samaa tuotemerkkiä, joka kaadettiin, kun asetat säätöosaa. Epäpuhtauden kutistuminen perustuksen täytössä voi vaikuttaa virtaavan veden virtaukseen. Tätä ongelmaa ei ole helppo ennustaa etukäteen, mutta on mahdollista estää ja vaikuttaa tähän toimintaan asentamalla viemärijärjestelmä.

Säätöosion sakeus voi toimia epätasaisena kuormana säätöosassa rakennuksen rakenteen häiritsemisen välttämiseksi. On tarpeen erottaa tukirakenteet ja itse kohde selvästi ja tasaisesti. Erotus voidaan tehdä käyttämällä bitumilla kyllästettyjä puupalkkeja, jotka toimivat tiivisteinä.

Talon pohjan sakkausaste

Kun asetat tulevaisuuden perusta, sinun on kiinnitettävä huomiota maaperän lujuuteen ja koostumukseen. Maaperän epäonnistumisen estämiseksi säätiön alapuolella, koska se kutistuu, on tarpeen lisätä sen kantavuutta etukäteen ja kaataa nestemäistä sementtiä perustan alle. Tuhoisaa tekijää voidaan osoittaa ja haavoittuvien materiaalien valinta sellaisten rakennusten rakentamisessa, jotka eivät täytä teknisiä standardeja. Kutistuminen voi tapahtua ulkoisten vaikutusten vaikutuksesta (tämä viittaa tiilikiviin, joka on täytetty kalkkilaastilla).

Nopea tuhoava vaikutus on myös säätiön kyllästyminen kosteudelle, jonka jäädyttämisellä on kuormitus säätöalueella. Voit välttää tällaisia ​​vahinkoja, jos siirrät talon tai rakennuksen pohjan väliaikaisiin puupalkkeihin tai metallilevyihin ja korvaa sitten rakenne kestävämmäksi.

Jotta vältetään säätiön samentuminen tulevaisuudessa, sen rakentamisen kannalta kannattaa tarkistaa sen vedeneristysominaisuudet. Tätä varten tarkasta pinta halkeamien, rakkuloiden vuoksi. Tällaiset pinnat osoittavat pinnan kosteuden ja heikkolaatuisen puhdistuksen. Huomattuaan tällaisia ​​haittoja, kannattaa aloittaa niiden poistaminen, koska tämä voi tulla ongelmaksi perustaksi tulevaisuudessa. Sen poistamiseksi kannattaa puhdistaa vaurioituneet alueet ja peittää ne mastiinilla noudattaen tarkasti teknisiä standardeja.

Mahdolliset säätövauriot

On olemassa monia erilaisia ​​teknologioita, joilla vahvistetaan perusta. Ne eroavat rakennusten, erityisesti rakennustöiden, maaperätyypin, rekonstruointitietojen kunnossa. Kaikki säätiön vahvistamistoimenpiteet voidaan toteuttaa vain erikoislaitteiden läsnäolon vuoksi.

Jos rakennuksen tuhoutuminen ja kutistuminen on varhaisessa vaiheessa, voit saada upottamalla saumoja ja halkeamia. Tätä varten on tarpeen tehdä pieni mureneminen seinämässä ja laajentaa halkeamia ja tiivistää ne sementtilaastilla laskemalla kolme osaa hiekkaa ja yksi osa sementistä. Jos pohjan muodonmuutos ilmestyy juoksevan veden pesemisen seurauksena, on välttämätöntä käsitellä maan alla muodostettua tyhjyyttä myös sementillä.

nukka

Paalun tai ruuvin perustusten asettaminen kannattaa harkita, että löysällä maaperällä tällainen perusta on hauras.

Säätiö epämuodostuu johtuen:

 • kulutustottumukset;
 • rakennusstandardien noudattamatta jättäminen;
 • Materiaali ei vastaa laatua.

nauha

Useita vikoja voidaan havaita, kun kiinnitetään nauhan jalka:

 • perusta kutistuminen;
 • säätiön vääristyminen;
 • perusta halkeamat;
 • lisäkerroksen laajennus;
 • kellarikerroksen purkaminen;
 • tukipinnan tuhoaminen.

Jos kyseessä on kutistuminen tai halkeamat, paras vaihtoehto olisi kokonaan irrota perustettu säätöalue.

Yksi mahdollisuus on vahvistaa rakennuksen perustamista.

Säätiön viipymäaika

Ennen minkäänlaista rakennustyötä säätiö on kaadettava etukäteen, jotta se voi kuivua kunnolla. Tulevan talon tai rakennuksen suunnittelu täyttää kaikki standardit ja se testattiin lämmönkestävyyden vastustamiseksi, puolitoista vuotta. Jos maaperällä on voimakas vastustuskyky, altistusaikaa voidaan lyhentää kuuteen kuukauteen. Joka tapauksessa, jos on aikaa, on parempi noudattaa kaikkia rakennusmenetelmiä ennen talon rakentamista säätiölle.

Lisäksi, kun rakennuksen perustus tehtiin, säätiö on jätettävä yksin jonkin aikaa kutistumaan. Sen voi vaikuttaa erilaisiin tekijöihin:

 • aika vuodesta;
 • ilman lämpötila;
 • maaperän kosteus ja ympäristö;
 • syvennys kuopan alapäässä;
 • käytettyjen materiaalien laatu jne.

Jotta rakentaminen kestää pidempään, on tarpeen tehdä mahdollisimman tarkasti kaikki laskelmat, kun asetetaan perustus, jotta otetaan huomioon kaikki mahdolliset kutistumisasteeseen vaikuttavat tekijät. Muussa tapauksessa lyhyen ajan kuluttua halkeamat voivat näkyä kohteen seinissä, mikä johtaa koko rakenteen tuhoamiseen.

Tuettiin säätiötä

Huuhtelupohjan tyyppi

Säätiö on jokaisen kodin perusta, ja kaikkien kotona asuvien ihmisten turvallisuus ja mukavuus riippuvat sen voimasta. Käytössä, sääolosuhteiden vaikutuksen alla, säätiö vähenee jatkuvasti. Kutistuminen itse on alustan tilavuuden ja koon muutos tietyissä olosuhteissa.

Vaikutuskertoimet säätiön kutistumiseen

Jos säätiön muodonmuutos tapahtuu, mutta sinun on ensin selvitettävä tämän ilmiön syy ja aloitettava sitten palauttaminen. Jos et aloita korjausta ajoissa, säätiön palauttaminen on vaikeampaa, edistyneissä tapauksissa - mahdotonta. Jotta ymmärtäisivät syyt tuhoutumiseen, on tarpeen kaivaa kaivantoa rakennuksen pituudella.

Vaikutustekijät ja nostotavat

Jos pohja "asetetaan" pohjaveden peseytymisen vuoksi, sinun on pumpattava ne ongelmaluokista. Siinä tapauksessa, että tuhon rikkojasta tulee epätasainen betonin kuivaus tai sen epätasainen jakautuminen, sinun on vahvistettava säätiö metallikehyksellä ja sitten kaadettava betonia sen kanssa. Tässä tapauksessa sinun pitäisi ottaa samaa linnoitetta, jota käytettiin alkuperäisen muninnan aikana. Pohjaveden nousu voi vaikuttaa säätiön kutistumiseen, joka on epätasaista. Et voi selvittää tätä etukäteen, mutta voit viivyttää tämän ongelman tai välttää sen kokonaan, jos asennat vedenpoistojärjestelmää.

Aste kutistuminen

Pohjan rakentamisen aikana on tarpeen analysoida maaperää sen jälkeen, kun sen koostumus ja lujuus on huomioitu. Jotta maaperä ei pääse putoamaan pohjan läpi ja tämä on tärkein kutistumisen syy, rakennusvaiheessa on parannettava kykyä voittaa kuorma kaatamalla sementti tulevan perustan alle. Hävittäminen voi tapahtua myös herkkien materiaalien valinnasta rakennuksen rakentamisen aikana. Useimmiten materiaalit eivät ole teknisten standardien mukaisia. Kutistuminen voi ilmetä myös ulkoisen vaikutuksen vuoksi, mutta tämä liittyy enemmän tiilen perustukseen, joka syntyy, kun se täytetään kalkin liuoksella.

Hyvin nopeasti perustus tuhoutuu ja kyllästyminen kosteudella. Kun se jäätyy, säätiö kokee raskaita kuormia ja sen rakenne tuhoutuu.

Säätiön kutistumisaste

Sen estämiseksi, että pohja vajoaa tulevaisuudessa, täytyy sen kosteudenkestävyys hallita rakentamisen aikana. Useimmiten kosteuden tuhoisa vaikutus ilmenee halkeilla ja kohoumilla pohjan pinnalle. He voivat kertoa ongelmallisen kosteuden läsnäolosta säätiön pinnalla sekä hoidon puutteesta ennen talon rakentamista. Näiden puutteiden havaitseminen on välttämätöntä aloittaa niiden poistaminen, koska se voi aiheuttaa vakavia ongelmia perustaksi tulevaisuudessa. Sinun on ensin puhdistettava vaurioituneet alueet ja käsiteltävä mastilla samalla, kun unohdat tekniset standardit.

Mahdolliset ongelmat

On olemassa laaja valikoima erilaisia ​​teknologioita, joiden avulla voit vahvistaa perusta. Ne voivat vaihdella rakennusten, rakenteiden ja maaperän ominaisuuksista. Ja kaikki vahvistus voidaan tehdä vain erikoislaitteiden avulla. Jos rakennuksen tuhoutuminen ja kutistuminen on vasta alkanut, voidaan sitten suorittaa paikallisia korjauksia, jotka ovat korjattaneet halkeamia ja saumoja. Tätä varten sinun on tehtävä pieni murtaminen seinään ja tehtävä halkeamat leveämmäksi ja sulje ne sitten sementin liuoksella, joka on valmistettu kolmesta hiekasta ja yhdestä sementin osasta.

Jos pohja on upotettu virtaavan veden vaikutuksen jälkeen, maanalaiseen osaan ilmestyvät tyhjät tilat on suljettava sementillä.

Kun asetat paalusäätiön tai sen ruuveja, sinun on harkittava, että jos maaperä on löysä, tällainen säätiö on erittäin hauras. Tällöin se voi olla epämuodostunut johtuen rakenteiden heikentymisestä, rakennustekniikan rikkomisesta tai käytettävän materiaalin huonosta laadusta.

Nauhatehdas voi kutistua, kierrä tai murtua. Myös joissakin tapauksissa kellarin kerrostuminen ja sen tuhoutuminen, osittainen tai täydellinen, voi ilmetä. Tällaisilla oireilla on parasta purkaa pohja kokonaan.

Korjaus säätiön kaatamalla ongelma-alueen alle

Jos kutistuminen tapahtuu, päätehtävänä on lopettaa uppoamisprosessi mahdollisimman pian. Tätä menettelyä varten paperin tai kipsin valokeila, jotka yhdistävät halkeaman eri puolet, on liimattu halkeaman paikkaan. Jos kutistuminen tapahtuu nopeasti, nämä majakat romahtavat pari päivää.

Kun nopea kutistuminen on vahvistettu, on tarpeen kaivaa reikä, jonka kaltevuus on 35 astetta. Se sijoitetaan säätiön viereen ja jatkuu raakamakiven laskemisen alkuun saakka. Luomisen jälkeen kaivoon upotetaan putki, jonka läpimitta on 15-20 cm, valmistettu asbestisementistä tai metallista. Sementtiä tai betonilaastia kaadetaan siihen, kunnes maa on kyllästynyt siihen. Tämän toimenpiteen jälkeen sinun on lopetettava työ ja muutaman tunnin kuluttua tarkistaa, täyttääkö maasi liuoksen jäänteet. Jos betoni menee edelleen maahan, niin kaivo täyttyy uudelleen päivässä.

Tavallisesti maan hyvällä kyllästymisellä ratkaisuun tällaiset toimet on tehtävä useaan kertaan. Ja kaksi päivää viimeisen täytön jälkeen halkeamat tarkistetaan uudelleen kutistumisesta, jos majakat ovat repeytyneet, niin on tarpeen jatkaa maan kyllästämistä liuoksella.

Jos majakoiden sijainti muuttuu vähäisemmäksi, niin seuraava linnoitusvaihe voi alkaa. Nauhan tai pylväspohjan reunan yli on avattava oja, jonka leveys on 20-35 cm. Laudat on sijoitettu alareunaan ja ulkoreunaan, joka toimii liimana. Elementtien välissä on oltava metalliset tapit ja metalliristikko on kiinnitettävä niihin.

Tällä tavoin saadaan samankaltaisuus vahvikkeeseen, joka on kaadettava konkreettisella ratkaisulla, jossa on pieniä murto- tai sorafraktioita. Tällainen rakenne korjaa enimmäkseen pohjan kantavuuden ja auttaa jakamaan kuormituksen tehokkaamman vaakasuoralle tasolle, joka kokonaan sallii sakkauksen.

On myös vahvistusmenetelmä, joka on sopivampi sarakepohjaan. Sen jälkeen, kun kahta pystysuuntaista paalua kaadettiin käyttäen edellä kuvattua menetelmää, niiden alapuolella on puusta tai teräsbetonista valmistettu kasa. Vaakasuoraan sijoitettu elementti vahvistaa huomattavasti sitä säätiön osaa, jossa se asetettiin.

Korvaan osan säätiöstä

Jos säätiö on uponnut, ja sen seurauksena se on kokonaan menettänyt rakenteensa tai on kokonaan romahtanut, sitä on muutettava. Voit tehdä tämän poistamalla kuorman vanhasta perustuksesta ja antamalla talolle tukea. Tämä voidaan tehdä puisilla "tuoleilla", jotka ovat kohtisuorassa pohjakerroksiin nähden. Rakennus voidaan kiinnittää ja kivi pylväät, jotka päätyvät seinien alla jonkin aikaa. Ne auttavat siirtämään päällekkäisen kuorman maahan. Voit myös käyttää pidikkeitä, jotka pitävät pohjan seinää, antavat sille kuorman maapallon.

Ennen säätiön vaihtamista majakat on kiinnitettävä seinään kiinnittämään huomiota ajoissa korjauksen aiheuttamaan muodonmuutokseen. Vain tällaisen toimenpiteen jälkeen voit alkaa kaivaa kaivoa. Säätiö on asennettava alueille, joiden pituus on enintään kaksi metriä.

Esimerkki sadeisen kellarin jälleenrakentamisesta

Pohjaan syvennettäessä seinät kiinnitetään tukien avulla. Seuraavaksi perustetaan pohjaan tunneli, ja sen ala puhdistetaan maasta. Kuopan seinät on vahvistettava työntövoimilla, jotka myös toimivat muottien roolina, ja tällaisen toimenpiteen jälkeen ne alkavat valmistella uuden perustan. Samanaikaisesti vanhan kannen puhdistetaan hyvin rauniot ja maa, ja täysin kuluneilla paikoilla se voidaan yksinkertaisesti rikkoa. Vanha ja uusi muuraus tarvitsee yhdistää jäykkä sementtilaasti lisättyä soraa.

On välttämätöntä siirtyä seuraavaan vyöhykkeeseen vasta sen jälkeen, kun edellinen työ on suoritettu. Mutta tarvittaessa voit luoda uuden säätiön useilla alueilla kerralla. Tällainen samanaikainen työ voidaan suorittaa vain, jos näiden vyöhykkeiden välinen etäisyys on vähintään 5-6 metriä.

Barataevkassa sadevesi pesee asuinrakennuksen perustan

Kylän asukkaat pelkäävät, että seuraavan sateen aikana asuinrakennus putoaa maan alle.

Yksi Barataevkan talojen asukkaat herättävät hälytyksen. Pohjaan muodostuu suuri reikä, ja sateiden aikana vesi virtaa kellariin ja pesee pohjan. Pit yritti nukkua muutaman kerran, mutta se ilmestyi uudelleen.

Gennady Sanevsky, joka asuu romahdustilassa 19 Gerasimovissa, valitti virkamiehille useita kertoja, mutta kaikki on turhaa.

- Tämä kaivo on jo puolitoista vuotta. Viime vuonna ja tänä vuonna kaivo oli peitetty hiekalla. Mutta se heikensi sateessa. Niitä oli peitetty laudoittain, eikä tästä ollut mitään tulosta. Meidän on otettava kaksi pussia sementtiä ja täytettävä reikä. Myös Gordum Yevgeny Kalmykovin entinen varapuheenjohtaja ja nykyinen Dmitry Nasonov. He lupasivat ratkaista ongelman, Sanevski sanoi.

Vaaran lisääminen on se, että sateen aikana virtaukset virtaavat vain talon osaan, jossa säätiö romahtaa. Ja Sanevskiin mukaan, joskus kellarissa veden taso on puolet metriä. Kellarin keskustassa asukkaat tekivät itselleen erityisen syventävän, jotta vesi virtaisi siihen ja uhkaisi vähemmän perustan.

Keskustellessamme Gennady Ivanovichin kanssa samassa sisäänkäynnissä asuva toinen asuva. Hän vahvisti täysin mosaica.ru-kirjeenvaihtajan keskustelukumppanin pelot.

- Pian koko talo ei onnistu - sanoi ohikulkija.

Gennady Sanevskyn kylpyhuoneessa on jo murtunut. Hänen mukaansa he ilmestyivät hetkenä, kun kellarin seinään muodostettiin reikä ja se alkoi tulvata.

Kuka on nopeampi: vesivirta tai byrokratia

Näyttäisi siltä, ​​että sinun tarvitsee ottaa pari sementtipussia ja sulkea onnettomuusreikä. Mutta todellisuus on monimutkaisempi. Talo on suoraan asukkaiden hallinnan alaisena. Heidän on tehtävä päätös korjauksesta. Mutta samanaikaisesti kaikkien teosten urakoitsija on rahastoyhtiö "Our Home".

- Talo on suoraan vuokralaisten hallinnassa. Mutta sopimuspuoli on rahastoyhtiö "Our Home". Eli vuokralaiset itse päättävät, mitä töitä ja palveluita ja mitä rahaa he haluavat vastaanottaa, ja heidän johdonsa on rahastoyhtiö. Säätiön kuoppauksessa asukkaiden on allekirjoitettava työsopimus ja määritettävä rahoituksen lähde. Siihen saakka, kunnes he tekevät tämän, ei korjausta tapahdu, sanoo Svetlana Suslina, kotiseutualueen asunto- ja kunnallispalvelujen esikaupunkialueiden päällikkö.

Kuten vanhempi henkilö kertoi meille viimeisen vuoden aikana, vuokralaiset ovat jo säästäneet tarpeeksi rahaa korjauksiin.

- Tässä on kaksi tapaa ratkaista ongelma: huolto ja kunnostaminen. Joka tapauksessa on tarpeen järjestää asukkaiden kokous. Todennäköisesti he vastustavat pääomakorjausta. Mutta reikä on mahdollista sulkea nykyisen kustannuksella. Sinun tarvitsee vain tehdä tämä, koska tilissä on rahaa kotona. Teokset suunnitellaan ensi vuodelle. Tänä vuonna meillä ei ole aikaa tehdä sitä. Kuitenkin rahastoyhtiö "Our Home" asiantuntijat sanovat, että vaikka ei ole syytä asukkaiden huolta, - kertoo vanhin kotona Irina Mentova.

On selvää, että ainoa kysymys on, kuinka nopeasti kaikki paperit valmistellaan. Mikä on nopeampi: veden virtaus talon tai byrokraattisen koneen läpi? Toimenpide on, onko talo seisomaan vai ei.