Betonilämmitys hitsauskoneella

Kun betonin sähköinen lämmitys on alle +5 ° C: n lämpötilaolosuhteissa, käytetään erityisiä öljy- tai ilma-kolmivaiheisia muuntajia 200 tai 380 V: n verkkojännitteen pienentämiseen. Esimerkiksi pienemmissä osissa on joskus järkevämpää käyttää hitsauskonetta täyttämällä kesämökin säätiö omilla käsillään (kaksivaiheinen ), joka on usein jo saatavilla, eikä ostaa tai vuokrata samaa TSZP-80: ta. Tapa niin kutsuttuihin "kotiolosuhteisiin".

Tällainen päätös on kuitenkin paikka, johon liittyy tiettyjä vaikeuksia. Yritämme ymmärtää niitä PNSV-johtimien ja elektrodien lämmityselementtien tyypistä.

Betonilämmitys hitsauskoneella ja PNSV-johto

Työskentely tässä on täsmälleen sama kuin käytettäessä öljynmuuntajia. Kaikki hienoisuus laskelmissa. Joten betonin lämmittämiseksi hitsausmuuntajan kanssa johdon mukana tarvitsemme hitsaaja 150-250 A, PNSV-kaapeli, kylmäpäiden alumiinikaapeli, ampeerimittari ja sähköteippi kangasperustaisesti.

Esimerkiksi annan laskelman 3,8 m 3: n levyn lämmittämiseksi, jonka koko on 4x5x0,19 m noin -12 ° C: n ilman lämpötilassa ja hitsauskoneessa 250 A. Joten leikkaa PNS-lanka 18 metrin pituisiin segmentteihin. Pituus määritettiin empiirisesti ja sinun tapauksessasi se voi olla erilainen. Jokainen näistä segmenteistä pystyy kestämään nykyisen jopa 25 A. Näin ollen on mahdollista käyttää 10 segmenttiä yhteensä 250 ampeeria varten. Jotta voimme mennä äärimmäisyyksiin ja jättää pienen marginaalin, johdatamme 8 johtoa.

Jokaisen PNSV: n kummallekin puolelle kierrämme tällaisen pituuden omaavan alumiinilanka, että kiertyminen itsessään on betonissa ja kylmät päät ulottuvat muuntajalle. Eristämme itse kierteen nauhalla.

Laitoimme kaapelin osat kiinnittämällä ne kiinnikkeeseen muovikiinnikkeillä tai eristetyllä johdolla välttääksesi oikosulun. Laattoja varten lanka voidaan kiinnittää juuri ylemmän vahvikekerroksen alapuolelle. Jokaisen johtimen lähdöt on merkittävä esimerkiksi (+) ja (-). Tai voit jakaa päät vastakkaisilla puolilla rakennetta. On myös erittäin kätevää yhdistää vaiheet (plussit erikseen, miinukset erikseen) toisiinsa eristetyllä pinnalla (textolite) päätteillä.

Betonin kaatamisen jälkeen kytkeytymme välittömästi liittimiimme hitsauskoneen suora- ja taaksepäin suuntautuviin tuloihin vähimmäisvirtaan. Mittaamme virran hitsauslankojen (pitäisi olla enintään 240 A) ja kussakin segmentissä (pitäisi olla korkeintaan 20 A). Kun virtaa kuumennetaan, virta putoaa, ja sitä täytyy lisätä laitteessa.

Tämän seurauksena levyn tiedot mitat hankkivat tarvittavan lujuuden 40 tunniksi. Myös betonin kaatamisen jälkeen on suositeltavaa peittää se suojakalvolla kuivumisen estämiseksi. Erittäin alhaisissa lämpötiloissa eristyskerros voidaan sijoittaa kalvon päälle.

Video PNSV-johtojen asettamisesta on nähtävissä alla:

Betonilämmitys hitsauskoneella ja elektrodeilla

Tässä menetelmässä kuumennuselementit ovat elektrodeja, jotka implantoidaan betoniin. Ja virta kulkee suoraan ratkaisun läpi. Tämä johtaa myös tärkeimpään haittapuoleen hitsauskoneen lämmittämisestä elektrodien kanssa: useiden ihmisten sähköiskun vaara. Jopa 36 V: n jännite katsotaan turvalliseksi. Jos se on korkeampi, on tarpeen huolehtia ihmisten ja eläinten estämisestä kuumennetulla esineellä. Uskotaan myös, että tällaiset vahvistuselektrodit kuluttavat nopeasti hitsausmuuntajaa.

Elektrodeja (lujitustangot) sijoitetaan rakenteeseen, joka on kytketty sarjaan siten, että kaksi kappaletta erotetaan toisistaan. Yhdistän suoran johdon johonkin niistä, toisinpäin toiselle. Kahden elektrodin välisen virran hallitsemiseksi liitä hehkulamppu (lisävaruste). On erittäin tärkeää mitata betonin lämpötila sen kuivumisen ja halkeilun estämiseksi. Älä unohda suojatun rakenteen peittämistä kalvolla ja eristyksellä lämmön ja kosteuden menetyksen välttämiseksi.

Kuumennetaan betonia: lämmitysmenetelmiä lanka, hitsauskone Antifreeze lisäaineet Thermos-menetelmällä

Betoni on suosittu, edullinen ja laajalti käytetty materiaali, jota ilman rakennusten ja rakenteiden rakentamista ja korjaamista ei voida toteuttaa. Jotta tällainen ratkaisu voisi luoda korkealaatuisia, kestäviä ja tärkeimpiä kestäviä rakenteita, on tärkeää tietää paitsi valmistuksen resepti ja teknologia, mutta myös saada tietoja betonin lämmittämisestä ja millä lämpötilalla betonin lämmitys on tarpeellista ja tarpeellista.

Betoni lämmitys rakennustöihin talvella

Miksi lämmittää ratkaisu

Lämpömittarit lämmitykseen

Negatiivisella lämpötilalla on negatiivinen vaikutus betonimassan hydratointiin tai kovettumiseen. Tällainen liuos koostuu sementistä, hiekasta, vedestä ja murskakivestä.

Tässä seoksessa vesi on katalyytti liuoksen jähmettämisprosessille. Mutta negatiivisessa lämpötilassa kosteus jäätyy, mikä vaarantaa paitsi laastin lujuuden rakentamisen myös lisärakentamisen.

Liitinjärjestelmän kehittämisen päätehtävä on, miten betonin lämmittäminen betonituotannon aikana talvikaudella varmistaa optimaalisen lämpötilan kiinteyttämisprosessille.

Kiinnitä huomiota! Jos liuoksen kosteus vielä kiteytyy, ratkaisu ei säästä mitään. Älä odota sulamista, virheellisesti olettaen, että ratkaisu hankkii tarvittavat ominaisuudet, kun vesi siinä sulaa.

Suositeltavat mikrokliminaariset parametrit betonituotantoon talvella:

 • Optimaalinen lämpötila betonin asettamiselle ilman lisäaineita ja lämmitys + 10... + 20 astetta;
 • Betonisointi lämpötilassa -20... +10 astetta saa sinut ajattelemaan kuinka betonia voidaan lämmittää kunnolla.
 • Jos lämpötila on alle -20 astetta, kaikki ratkaisun tekeminen on kielletty.

Peruslämmitysmenetelmät

Lämmityskaapelin asennus

Ratkaisun lämmittämisessä on kolme päämenetelmää alhaisessa lämpötilassa:

 • Langan käyttö;
 • Kaapelilla;
 • Hitsauskoneen avulla.

  Lämmityslaskenta

  Nyt kun tiedät, mihin lämpötilaan sinun täytyy lämmittää betonia, sinun on selvitettävä, kuinka laskea lämmitys.

  Tämäntyyppisissä laskutoimituksissa olisi otettava huomioon seuraavat parametrit:

  • Betonirakenteen tyyppi;
  • Lämmityksen vaatima kokonaispinta-ala;
  • Liuoksen tilavuus;
  • Vaadittava sähköteho.

  Lämpöliuos lanka

  Valokuvassa - esimerkki halkaisijohtimista

  Tämän lämmitystavan toteuttamiseksi tarvitaan PNSV-johto, jonka hinta on alhainen.

  Tämä lanka koostuu vain kahdesta rakenneosasta:

 • Yksijohtimen pyöreä johdin, terästä;
 • Eristys PVC: stä tai polyetyleenistä.

  Tämä menetelmä perustuu lämmön siirtämiseen betonimassaan kuumennetusta langasta. Johtimien lämmitys toteutetaan muuntajaseinojen avulla säätöjärjestelmällä. Tämä järjestelmä mahdollistaa ratkaisun käsittelyn lämmityslämpötilan säätämiseen ympäristön lämpötilasta riippuen.

  Teknologia ratkaisun lämmittämiseksi lanka

  Käyttöohje, jossa määritellään betonin lämmityksen liittäminen, mahdollistaa seuraavien työvaiheiden toteuttamisen:

 • Lanka sopii suunnitteluun, ennen kuin se täytetään liuoksella, niin että se ei pääse kosketuksiin muotin kanssa. Lankaosan päiden tulee tulla ulos betonipinnasta, jotta ne voivat muodostaa yhteyden;
 • Juotusmenetelmä tuottaa lämmitysjohdinten päiden tuoton;

  Neuvoston. Juotospaikan lämpökentän säilyttämiseksi tulee kääriä metallikalvolla.

  Lämmityskaapelin sijainti

  Tämän menetelmän toteuttamiseksi on tarpeen laatia vuokaavio jokaiselle yksittäiselle mallille.

  Kaapelilämmitys

  Lämmityksen etuna tällä menetelmällä on, että lisävarusteita ei tarvita. Lisäksi esitetty menetelmä ei edellytä suuria määriä sähköä.

  Lämmityksen ratkaisun tekniikka kaapelilla

  Kaapelin asettelu

  Prosessi, joka vastaa kysymykseen siitä, miten lämmittää betonia kotona kaapelilla, koostuu seuraavista vaiheista:

  • Kaapeli sijaitsee betonirakenteen pohjassa juuri ennen liuoksen kaatamista;
  • Kaapeli kiinnitetään kiinnittimillä;
  • Asennuksen aikana kaapeli ei saa vahingoittua, eikä sen yksittäiset osat saa koskettaa;
  • Kaapeli on kytketty sähköisen pienjännitekaapelin kautta.

  Kaapelijärjestelmä

  Kiinnitä huomiota! Tätä menetelmää toteuttaessa on tarpeen kehittää kaapelisuunnittelujärjestelmä ja tuottaa lämpötilatestit.

  Lämmitetty liuos hitsauskoneella

  Menetelmän toteutus hitsauslaitteilla

  Tietäen, missä lämpötilassa betoni on lämmitetty, on mahdollista käyttää hitsauskonetta lämmitykseen.

  Tämän menetelmän toteuttamiseksi tarvitset seuraavat laitteet ja materiaalit:

  • Useita kappaletta raudoitusta;
  • Hehkulamppuja;
  • Lämpömittari.

  Tässä tapauksessa armatura on sijoitettu rinnakkain suorista ja paluuvirroista koostuvan piirin kanssa. Niiden välillä on hehkulamppuja, joiden avulla tehdään jännitemittauksia. Lämpötilan mittaamiseksi käytetään tavallisinta lämpömittaria.

  Liuoksen kiinteytymisen prosessi on melko pitkä ja voi kestää noin kuukausi. Liuoksen lämmittämisen ja kovettumisen aikana rakennetta ei missään tapauksessa saa täyttää vedellä ja kylmällä.

  Tätä menetelmää sovelletaan silloin, kun on tarpeen lämmittää pieniä betonilaitteita ja hyväksyttäviä sääolosuhteita.

  Betoni lämmitys talvella

  Talvella kiireellisintä on kysymys siitä, miten ja millä lämpötilalla betoni lämmitetään. Tämä johtuu siitä, että tällä hetkellä veteen liukenemisen ilmiö useimmiten havaitaan, mikä sulkee pois sen osallistumisen massan jähmettymiseen liittyvään kemialliseen reaktioon.

  Siksi betonin lämmitys talvella on erittäin tärkeä menettely, joka voidaan toteuttaa seuraavilla tavoilla:

  • Johdanto jäätymisenestoaineiden lisäaineiden liuokseen;
  • Lämmitetty Thermos-menetelmällä.

  Jäätymisenestoaineiden lisäaineet

  Jäätymisenestoainepohjaiset lisäaineet

  Jäätymisenestoaineiden lisäaineet kestävät voimakkaimman kylmän jopa -30 asteen lämpötilassa. Tällaisten lisäaineiden koostumus voi olla erilainen, mutta pääkomponentti on pakkasneste - aine, joka ei salli vettä jäädyttää.

  Jokainen rakentaja omiin käsiinsä voi lisätä jäätymisenestoainetta liuokseen.

  Vahvisteisiin betonituotteisiin tai vahvistuslevyihin on parempi käyttää lisäaineita lisäämällä nitriittiä tai natriumia. Nämä lisäaineet tarjoavat rakenteita fysikaalisten ja kemiallisten ominaisuuksien säilyttämiseksi ja tulevat korroosiosuojaksi vahvistetulle betonille alhaisissa lämpötiloissa.

  Neuvoston. Jos tällaisten monoliittirakenteiden jähmettymisen jälkeen sinun on porattava reikä tai tasoitettava reunat, voit käyttää sellaisia ​​menetelmiä kuin vinoneliöiden reikien poraaminen betonissa tai leikkaamalla vahvistettua betonia timanttipiireillä.

  Thermos-menetelmä

  Tämän menetelmän ydin on betonin sijoittaminen lämpimään kuumennettuun muottipesään, joka on koko kovettamisaika, jotta lämpötila pysyy 20-25 asteen lämpötilassa. Tämän lämmitystyön ansiosta ja sen vahvuus säilyy.

  Neuvoston. Kovettumisprosessin nopeuttamiseksi voit kaataa lämmitettyä liuosta esilämmitettyyn muottiin.

  Lopuksi

  Betoni kaatamalla talvella

  Talvikaudella lämmitetty betoniliuos on rakennusalan tarpeellinen osa. Betonimassan lämmitysmenetelmät voivat olla melko paljon, ja järjestelmän valinta on tehtävä jokaiselle rakenteelle erikseen sen perusparametrien mukaisesti.

  Tämän artikkelin video paljastaa sinulle entistä enemmän ominaisuuksia ja vivahteita ratkaisun lämmittämisestä monoliittisten betonituotteiden luomiseksi.

  Betonilämmitys hitsauskoneella

  Hei Tärkeää on tämä: talvi on tullut ja joudun vuotamaan verta nenän avulla. Invertterissa on SAI160-taajuusmuuttaja ja nauha on 42 metriä pitkä, 20 cm korkea ja 30 cm leveä.

  Vähennetään, että betonia voidaan lämmittää hitsaustangoilla (vahvistuspalkit) (elektrodit). Yleensä kaikki näyttää olevan selvää, mutta en todellakaan halua tehdä virheitä ja ruuhtaa jotain. MB joku voi tehdä laskennan ja omistautua tämän menetelmän subtleties, jos se ei tietenkään ole paljon aikaa vievää.

  PNSV
  Onko betoni jo kaadettu?

  jäätymisen estävä lisäaine betoniin ja älä lämmitä aivoasi :) jos täytät sen heti, silloin viikon aikana lämpötila kertyy tarvittavan voimakkuuden nollaan.

  juuri niin.. ja lämpötilat eivät ole erityisen alhaiset - lisäaine ei voi olla voimakas..

  Lisäksi se oli, ei olisi tarpeetonta - on hyvä kattaa betoni.

  Lisäaine kiihdyttää sementin asettamista, laskee veden jäätymispistettä ja lisää betonin itselämmitystä kovetusprosessin aikana.

  siitä huolimatta (jos luen myöhemmin) - jos ulkopinta on kylmä, sen lämpötila poikkeaa betonin paksuudesta (ei varmaa, onko se panssaroidun hihnan kannalta merkityksellinen).. ja tästä syystä kutistumiskudokset ovat mahdollisia (esimerkiksi yläpinnan yläpuolella olevan vahvikkeen yläpuolella).

  Minä vain peitin sen kalvolla kaatamisen jälkeen... osoittautui, että se ei ollut tarpeeksi.. tai oli tarpeen pyyhkiä pinta muutaman tunnin kuluttua kaatamisesta (en tiedä tarkkaan, milloin nämä halkeamat ilmestyivät)

  Muistan armeijassa niin lämpimänä. Se on mielestäni bezkhodnosti ja dope

  Joten svarochnik vryatli, on tarpeen vanha sovok svarochnik kanssa jatkuva virta. Tämä polttaa. Lämmin niin kaikkialla vain voimakas lämmitys appratami.

  Anton Malyshevin Forge-työpaja. Portit, aidat, maan huonekalut. Portaat metallirungossa! Laskenta ja asennus. tel.20-90-83 blacksmith70.rф

  2 päivää sitten kaatoin armopoyas päälle 20 * 25 - 35m autotalli betonin kanssa lisäys -5 astetta. betonin tehtaalle 2460 ruplaa / m3, niissä on lisäaineita jopa -15 tuhkaa.

  Kolme tunnissa ja puolessa tunnissa otettiin kaksi kuutioa kauunoissa. Sekoitin yksinkertainen 1t.r maksettu. Kun otetaan huomioon se, että hän tarttui vain kahdeksan tuntia myöhemmin, hän saisi voimaa noin kuukauden ajan, koska sen rakentaminen myöhästyi myöhemmin. Oikealla lämmityksellä voit aloittaa 3 päivän kuluttua. Päällyste polyeteeniin, ei moc.

  Ja tärkeintä on varmistaa, että työntekijät eivät laimenta betonia PM: llä vedellä: he voivat levittää paksua seosta lastalla, erityisesti seinällä, ja sekoittimille on tarpeeksi myötätuntoisia kuljettajia. En pidä yhdessä nurkassa - betoni "oli sairas" pitkään, pimeä kiila osoittautui

  Viime vuonna hän kaatoi kellarin seinät kylmässä, lisäaineena -10. 5. päivänä laittaa laatat. Silmälasit tietenkin. Mutta hyvä vahvistus - kaikki läpi.

  Alkeellinen tapa tarkistaa betonin valmius kuormituksiin - isku vasaralla / sorkopalkilla. Jos ponnahtaa - voit mennä pidemmälle

  Peitä ja peitä uudelleen. Maaperä antaa edelleen lämpöä; se säästää.

  kun kaatamalla käsihihnan lämpöä maasta ei todennäköisesti auta, käytä edellä mainittuja antifreeze-lisäaineita.

  Olisi naitava uskoa, että rakentaminen loppuu.

  reaktio betonissa kulkee lämpötilan vapautumisen myötä. MUT + 5gr: ssa tämä reaktio pysähtyy, periaatteessa ei ole mitään hirveää sen jälkeen, kun vauhti on nostettu. betonin kovetusreaktio jatkuu.

  Jos äkillisesti miinus 20 babakhnuli heti kaatamisen jälkeen, voi olla ongelmia: vesi jäätyy ja tekee paljon mikrosäikeitä ja PPC: tä.

  PS ja niin jos et aio ladata armopoyas tänä vuonna, niin se tulee seuraavaan

  PSS on sama tarina, jossa ei ole kosteutta: eli jos se kaadetaan luonnonvaraiseen lämpöön ja paljastuu, ei vedetä, kosteus kaadetaan nopeasti ja reaktio pysähtyy, mutta sateiden jälkeen (muutama) kaikki palaa normaaliksi. tärkein asia ennen sateita ei ole kuormata, koska se on hauras, johtuen nopeasta kutistumisesta jyrkässä kuivauksessa, kutistumisparit voivat ilmetä (ei ole kriittinen, koska se ei ole syvä)

  Kuinka betoni kuumenee hitsauskoneella?

  Venäjän federaation suuremman alueen ilmastolliset olosuhteet määräävät olosuhteet kaikissa kylmäkauden aikana toteutettavien rakennus- ja asennustöiden osalta.

  Tältä osin betonirakenteiden kaataminen ympäristön negatiivisessa ilman lämpötilassa on mahdollista vain, jos rakennustyömaalla on tekninen mahdollisuus lämmittää täytettyä rakennetta myös sähkön avulla.

  Teollisuustasossa betonia kuumennetaan erikoismuuntajilla ja lämmityskaapeleilla. Kotona pieni määrä konkreettista työtä, jonka avulla lämmitetään betonia hitsauskoneella, jonka kapasiteetti on 150-200 ampeeria.

  Mikä on tarpeen betonin lämmittämiseksi hitsauskoneella?

  • Kotitalouksien hitsauskone, jonka teho on 150-200 A. Tärkeää! Ei hitsaus invertteri, vaan hitsaus (muuntaja) laite;
  • Lanka-lämmitys PNSV, jonka halkaisija on 1,5 mm;
  • Alumiininen yksinauha AVVG 1x2.5 mm;
  • Puuvilla kanava nauha;
  • Pihdit kosketuksettoman voimakkuuden määrittämiseksi.

  Valmistelutyöt

  PNSV-lanka leikataan segmentteihin (lämmityslenkit) 17-18 m. Saadut segmentit ovat tasaisesti sidoksissa betonirakenteen vahvikekantaan. Samalla ne varmistavat, että silmukat sijaitsevat kaatuneen levyn keskelle, jos pylväs kaadetaan - betonikerroksen lämmityslenkkien yläpuolella on oltava vähintään 4 cm.

  Istuimet on eristetty alumiinilangalla. Ihanteellinen, jos silmukka sijaitsee "käärmeen kaltaisena". Silmukoiden väliset etäisyydet otetaan riippuen ilman lämpötilasta - 10 - 40 cm. Säännön mukaan "mitä alhaisempi lämpötila, sitä lyhyempi etäisyys".

  Lämmityslenkkien määrä riippuu tietyn hitsauskoneen tehosta. Koska yksi silmukka kuluttaa 17-25A, meidän tapauksessamme (teho 250 A) voidaan käyttää enintään 7-8 lämmityslenkkiä 17-18 m pitkiä.

  Se on tärkeää! Asennettaessa silmukoita suoritetaan päätykorkkien merkintä - toinen pää on merkitty sähköisellä nauhalla, toinen jää vapaaksi.

  Silmukat asetetaan ja sidotaan. Nyt he tarvitsevat rakentaa alumiinilankoja, jotka liitetään hitsauskoneeseen. Alumiinilangan pituus määräytyy hitsauskoneen sijainnin mukaan, mutta enintään 8 metriä.

  Eristä lämmitysilmukan HB ja laajennettava lanka HB: llä sähköteipillä ja järjestä se siten, että se jää kaatuneen rakenteen paksuuteen. Muutoin kierre ylikuumenee ja poltetaan. Merkintänauha siirretään alumiinilankojen päihin.

  Liitäntä hitsauskoneeseen ja lämmityksen ominaisuudet

  Betonin kaatamisen jälkeen saranoiden kaikki alumiiniset päät (laajennettu) on yhdistetty hitsauskoneeseen. Tällöin päät, joissa on merkintänauha ja ilman sitä, on kytketty hitsausmuuntajan eri pylväihin. Kytke hitsauskone vähintään kuormituksen tehonsäätöön.

  Punkit tarkistavat jokaisen silmukan - kulutus ei saa olla korkeintaan 12-14 ampeeria. Yhden tunnin kuluttua voit lisätä puolet laitteen tehosta ja kahden tunnin kuluttua voit kytkeä laitteen päälle täydellä teholla.

  Jälleen tarkistamme jokaisen silmukan virran voimakkuuden. Virran tulee olla korkeintaan 25 A. Käytännön kokemuksen mukaan silmukan teho on 20 A, riittää, että betonia lämmitetään asianmukaisesti ympäristön lämpötilassa miinus 10 ° C: seen.

  Kuinka betoni kuumenee hitsauskoneella

  Yleensä betonin lämmitysjärjestelmä hitsauskoneella pysyy täsmälleen samalla tasolla kuin astia-muuntaja - ero on se, että tässä tapauksessa yksikön kapasiteetti on pienempi. Tämä menetelmä on hyväksyttävissä pienille esineille ja kotona melkein täydellinen, kun otetaan huomioon se, että sinun ei tarvitse etsiä ylimääräistä voimaa. Esimerkiksi käytämme laitetta 250A: ssa, kun kaadetaan pieni 4 × 5m levy, ja lisäaineena näytämme videon tässä artikkelissa tästä aiheesta.

  Hitsausmuuntaja BRIMA TIG 250

  Betonilämmitys

  Huom. SNiP 13.03.01-87: n mukaan tukirakenteiden mukaan, jos keskimääräinen päivittäinen lämpötila laskee alle 5 ° C: n lämpötilassa, betonin sähköinen lämmitys on suoritettava. Tätä käytetään estämään jääkalvon muodostuminen tuoreessa liuoksessa vahvikkeen ympärillä.

  Kotona voit tuottaa betonilämmitinmuuntajaa.

  Kuumennusilmukan käyttö

  Kaavamainen kaavio - miten betonia lämmitetään hitsauskoneella

  Huom. Silmukoiden lisäksi tuoreiden betonirakenteiden lämmitys voidaan suorittaa elektrodimenetelmällä kuumennusmateriaalissa, nestemäisissä installaatioissa, induktiomenetelmällä ja infrapunasäteilyllä.

  Jos laasti jäätyy lämpötila-tilassa (seos ylikuuluu), lujuus vähenee jyrkästi ja pinta muuttuu murentavaksi - tämä näkyy heti, kun raudoitettua betonia leikataan timanttipiireillä tai vinoneliöillä betonissa.

  RC-rakenteiden lämmitys lämmityslenkillä rajoitusvirran syöttämisen periaatteella kaapeliin tarvitaan pääasiassa lattian laatoille (laattasäteilijöille) ja harvemmin seinille, kun itse huone ei ole lämmitetty. Tällaiset järjestelmät pääsääntöisesti pääsevät syöttöjännitteisiin, joissa on jänniteasetus - mikä mahdollistaa tarvittavan lämpötehon ylläpitämisen riippuen ulkoilman lämpötilan muutoksesta. Tämä menetelmä on edullisempi kuin elektrodimenetelmä (ks. Myös artikkeli "Shtolborez ilmastetulle betonille: rakenteelliset ominaisuudet ja käyttö").

  Mitä tarvitsemme

  PNSV (teräslangan vinyylipäällyste)

  • Joten, kuten olemme sanoneet, tarvitsemme muuntajan, mikä tarkoittaa, että kotona käytämme hitsauskoneen voimaa tähän tarkoitukseen - meidän tapauksessamme jopa 250A, vaikka se voi olla enemmän, mutta harkitsemme erityisesti vähimmäismäärää, jotta saisimme mahdollisimman suuren hyödyn. Lisäksi, kuten ohjeistus vaatii, tarvitsemme PNSV-johtoa - tässä tilanteessa leikataan kumpikin 18 metriä.
  • Tarvitsemme myös alumiininen yksinauha, jonka poikkileikkaus on 2,5-4 mm 2 (ARA sopii), puuvillaa eristävä nauha ja pihdit, nykyinen puristin. Ja tietysti tällaista työtä voidaan tehdä vain niillä alueilla, joilla on 220 V: n virtalähde - tämä voi olla sähköjohto, mutta voit myös käyttää kaasuttimen tai dieselin (edullisempaa) generaattoria.

  PNSV-vastus kaapelin paksuuden mukaan

  Aloittaminen

  Se näyttää tältä

  Meillä on hitsauskone 250A: lle, nyt tarvitsemme PNSV: n, jonka summa lasketaan kaavan R = U / I perusteella ja jos tiedämme, että U = 220V, I = 250A, niin R = U / I = 220/250 = 0,88.

  Tästä seuraa - jos meillä on maksimiteho 250A, niin jotta voimme ylikuormittaa laitetta, teemme 8 silmukkaa 25A jokaisella omalla kädellä - tämä on melko tarpeeksi. Voit tehdä tämän ottamalla PNSV-kappaleen, jonka pituus on 18 metriä ja jonka halkaisija on 3,0 mm (0,05 cm / m) - tämä riittää 4 x 5 m levyyn.

  Puhdista PNSV: n päät 40-50 mm: llä ja yhdistät alumiinijohdon kumpaankin (tietenkin kupari, mutta alumiinin hinta on paljon alhaisempi). Varmista, että kierre on tiukka. Rakenteemme oikeellisuus riippuu siitä. Alumiinilangan pituus riippuu siitä, kuinka pitkälle voit asentaa hitsauskoneen - olisi parempi saada se mahdollisimman lähelle. Jos nämä päät ovat lyhyitä, älä lannistu - ne voidaan ulottaa haluttuun pituuteen milloin tahansa, vain eristää kierre huolellisesti (ks. Myös artikkeli "Pigmentit betonille: perusominaisuudet, soveltamisala ja itsetestausmenetelmät").

  Aseta saranat metalliraudoitukseen. valokuva

  Nyt meidän on asetettava PNSV ja jakeltava se tasaisesti koko alueelle niin, että kierre alumiinilla on sisäänvedetyn levyn sisällä, mutta se ei millään tavoin kosketa metallikehystä! Parasta, jos onnistut työntämään PNSV: n kahden laatikon väliin - rungon sisällä - niin että kaapeli on vain keskellä levyä, kuten voin voileipä kahden samanpaksuisen leivän välillä.

  Kun kaatamalla laastia, voit helposti irrottaa langan, joten se on kiinnitettävä vahvikkeeseen eristettyjen alumiinien palasilla, mutta älä vaurioidu PNSV: n eristyksestä - joten betonin lämmitys hitsauskoneella on tehokasta ja turvallista.

  On myös mahdollista leikata PNSV paloiksi yhdestä silmukasta ja vetää alumiinipäitä kummastakin, joten on helpompaa siirtää lanka raudoituksen tankoja pitkin, vain täällä sinun on oltava varovainen, ettet saa sekoittaa päitä. On parasta merkitä ne merkinnällä eristämiseen (laita + ja - merkkejä).

  Hitsauskoneen liittämiseksi voit käyttää kaapeleita - maa ja se, joka kulkee pitimeen tai ruuvaa alumiinilanka suoraan liittimiin. Yritä kytkeä piiri mahdollisimman pian kaatamisen jälkeen ja kytke jännitteensäädin päällekkäin, kytke kytkin ja tarkista jännite.

  Aluksi hyppy jopa 240-250A on mahdollista, mutta kun massa lämpenee ja jähmettyy, se laskee, ja pystyt asteittain lisäämään sitä tarpeen mukaan.

  johtopäätös

  Koska betonin on vähitellen lämmitettävä hitsauskoneella, tarkista sitten jännite 2 tunnin välein ja lisää sitä asteittain (lue myös artikkeli "Fuser: mitä se on ja miten se on tehty oikein").

  Noin kahdeksan tuntia saavutat maksimiarvon ja liesi tulisi kuivua 3 päivän kuluessa (mutta tämä ei ole käyttöaste).

  Miten lämmittää betonia talvella rakentamisen aikana?

  Miten rakentaminen talvella?

  Talvi on alhainen lämpötila-aika, miten betonirakenteiden rakentaminen tapahtuu tällä hetkellä? Loppujen lopuksi tiedetään, että betoni on sora, hiekka, sementti ja vesi tiettyyn määrään. Ja aika, jolle ratkaisu on arvioitu, on 28 päivää. Tiedämme myös, että vesi, jäädyttämällä, on suurempi volyymi ja kykenee murtamaan monoliittisia rakenteita.

  Lämpötilan raja-arvoa voidaan kierrättää useita tapoja, mutta ne kaikki kiehuvat yhteen asiaan, jolloin liuoksen lämpötila pysyy nollaa korkeana. Jos tätä normia ei noudateta, pystytetty rakenne ei ole riittävän vahva ja kaatuu hyvin nopeasti. Seuraavassa esitämme useita suosittuja menetelmiä betonin lämmittämiseksi rakennustyömaalla talvella.

  Shelter ja lämpö-aseet

  Tekniikka on melko yksinkertainen - teltta rakennetaan haluttuun paikkaan ja lämpö pumpataan lämpö-aseilla. Melko yleinen vanhentunut tapa lämmittää säätiö kuumalla ilmalla. Pienissä rakennusalueissa käytetään työlästä prosessia, joka liittyy lämmönkestävän kupolin rakentamiseen.

  Jos haluat lämmittää betonia lämmityspistoolilla, huomaa, että tämä on melko kallis vaihtoehto. Tämän tekniikan ainoa etuna on mahdollisuus lämmittää betoniterä ilman sähköä. On itsenäisiä lämpö-aseita, useimmiten dieseliä. Jos 220 voltin verkkoon ei pääse, tämä lämmitysvaihtoehto on edullisin.

  Voit tarkastella videon lämmitysmenetelmää visuaalisesti:

  Termomaty

  Erityiset sähkölämmittimet mattojen muodossa vuorivat juoniin, joka on täytetty valmistetulla ratkaisulla. Lisää aineita liuokseen nopeuttamaan veden muodostumista ja estämään veden kiteytyminen. Tämä menetelmä on hyvä lämmittää suuria litteitä horisontaalisia pintoja talvella.

  Monimutkaiset rakenteet, sarakkeet, joita ne eivät lämpöä. Voit lisätietoja siitä, miten lämpöä betonikerros matolla, voit alla olevasta videosta:

  Muotoilu lämmityselementeillä ja elektrodeilla

  Yhtiöiden kaatuneiden seinien ja betonipilarien lämmittämiseksi kehittäjät käyttävät lämmitettyä muottirakennetta. Muotti on lämpöeristetty ja lämmittimet on asennettu betonilaastin puolelle. TEN-mallin mukainen rakenne ei edellytä monimutkaisia ​​laitteita, elementit ovat helposti vaihdettavissa.

  Elektrodi-muotti koostuu metalli- tai metallisuikaleista, jotka on kiinnitetty muottiin säännöllisin väliajoin. Elektrodit on liitetty erityiseen muuntajaan, ja sementtiliuoksen vedestä johtuen se kuumennetaan. Aivan kuin lämmitysmoduulien puute - nämä ovat vakiokokoja, ja jos asiakkaalla on vakiotasoinen hanke, käytä muita keinoja lämmittää betonia talvella.

  elektrodit

  Useimmin käytetään betonipylväiden ja seinien lämmittämiseen. Kun kehyselementit kaadetaan muottipesään, aseta vahvistus liuokseen, järjestä ja jakaa ne ryhmissä, liittäen ne muuntajaan tai hitsaajaan, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty:

  Myös jousielektrodien varhaista sijoittamista runkoon pitkin on mahdollista. Kuvassa näkyy selkeästi betonirakenteiden asennusperiaate:

  Liuoksen vedellä on johdin ja vähitellen kiinteytysvirta elektrodien läpi putoaa. Lanka kovettamisen jälkeen seos jää osa suunnittelua. Tämän lämmitysmenetelmän haitat ovat elektrodien materiaalin valtava energiankulutus ja lisäkustannukset.

  PNSV-lanka

  Monipuolinen ja edullinen tapa lämmittää betonia talvella, jossa on korkea impedanssikaapeli ja astia-muuntaja. Vahvikkeen kehyksen koordinoinnin aikana lämmityskaapeli on asetettu, rakenteen koko ja muoto eivät ole merkityksellisiä.

  Tämä lämmitysmenetelmä soveltuu sekä rakennustyömaan että kodin rakentajille. Kerromme yksityiskohtaisemmin kuinka betonimassan lämmittäminen PNSV-johtoon tapahtuu kotona.

  Vahvistettu runkorakenne tai asentamalla majakat itsetasoittavan lattian alle, lanka asetetaan käärmeelle, joka ei ole lähemmäksi kuin 20 senttimetriä toisistaan ​​(optimaalinen nousu). Yhden silmukan pituus on 28-36 metriä. Jännitelähteenä voit käyttää hitsauskonetta. Yhteydenpitojärjestelmä tässä tapauksessa näyttää tältä:

  Niskan lämmittelyä, PNSV: tä ei voida yhdistää avaamattomaan ratkaisuun, koska ilman lämmönkestävyyttä korkean lämpötilan vuoksi ulkona, se palaa. Jotta burnout vältytään siirtymään alumiinikaapeliin, jättäen lämmityslangan PNSV lähdön päät 10 cm etäisyydelle liuoksesta. Valmistaja suosittelee kaapelin 11-17 ampeerin virtaa, jota voidaan ohjata nykyisellä puristimella. Tietoja kiinnitysmittarin käytöstä kerroimme erillisessä artikkelissa.

  Kodin rakentamiseen riittää PNSV, jonka halkaisija on 1,2 mm. Sen ominaisuudet:

  • vastus 0,15 ohm / m;
  • käyttövirta upotettuna liuokseen, joka on 14-16 ampeeria;
  • laskostuslämpötila -25 ° C: sta 50 ° C: seen.

  Johdon kulutus per betonikuutio 60 juoksumetriä. Lämpötila, johon betonia kuumennetaan, on 80 ° C, sen säätö suoritetaan millä tahansa lämpömittarilla. Lämpötilan asetusnopeus liuoksella ei saisi ylittää 10 astetta tunnissa. Jotta vältetään tarpeettomat sähkölaskut, lämmitetty alue peitetään millä tahansa materiaalilla, joka estää ilmakehän kuumentamisen esimerkiksi sahajauhalla. Erinomaista tulosta varten betoniseos kuumennetaan myös ennen kaatamista, seoksen lämpötila ei saa olla alle +5 ° C. Täällä tällaisten ohjeiden mukaan voit lämmittää betonia talvella omilla käsilläsi. Tekniikka on työlästä, vaikka kokematon ihminen voi tehdä sen. Kuinka laittaa lämpökaapeli säätöön, kuvattu videon oppitunnissa:

  Muuten PNSV-johteen sijaan voit käyttää BET-kaapelia betonin lämmittämiseen. Seuraavassa videossa kuvataan lyhyesti lämmitysjohtimen asennusohjeet:

  Artikkelissa ei ole esitetty kaikkia betonin lämmitysmenetelmiä talvella. On induktio-, infrapuna- ja muita menetelmiä, mutta niitä ei oteta huomioon niiden alhaisen esiintyvyyden ja monimutkaisuuden vuoksi. Esitimme yleisen käsityksen betonirakenteiden rakentamistekniikasta ja mahdollisuudesta käyttää talon käsityöläisten lämmittimien ja seinien lämmitysmenetelmiä. Muuten PNSV-johdon käyttö on mahdollista paitsi rakenteilla olevan rakennuksen lämmityksen aikana myös jo sen jälkeen. Sitä voidaan käyttää valmiina lämpimänä kerroksena tai jäätymisen esteenä portaita tai jalkakäytäviä varten. Lyhyt osa on kytketty astinmuuntajan kautta 400 - 1500 wattia. Voit kytkeä suoraan verkkoon 220 voltin johtimen pituus on yli 120 metriä.

  Siksi halusin kertoa teille, miksi sinun on lämmitettävä betoni talvella ja miten se toteutetaan käyttäen lämpö-aseita, elektrodeja tai PNSV-lankaa. Toivomme, että ohjeemme olivat sinulle selkeät. Lisätietoja saat katsomalla artikkelissa olevia videoopetusohjelmia.

  Suosittelemme myös lukemaan:

  Kuinka betoni kuumenee hitsauskoneella

  Yleensä betonin lämmitysjärjestelmä hitsauskoneella pysyy täsmälleen samalla tasolla kuin astia-muuntaja - ero on se, että tässä tapauksessa yksikön kapasiteetti on pienempi. Tämä menetelmä on hyväksyttävissä pienille esineille ja kotona melkein täydellinen, kun otetaan huomioon se, että sinun ei tarvitse etsiä ylimääräistä voimaa. Esimerkiksi käytämme laitetta 250A: ssa, kun kaadetaan pieni 4 × 5m levy, ja lisäaineena näytämme videon tässä artikkelissa tästä aiheesta.

  Hitsausmuuntaja BRIMA TIG 250

  Huom. SNiP 13.03.01-87: n mukaan tukirakenteiden mukaan, jos keskimääräinen päivittäinen lämpötila laskee alle 5 ° C: n lämpötilassa, betonin sähköinen lämmitys on suoritettava. Tätä käytetään estämään jääkalvon muodostuminen tuoreessa liuoksessa vahvikkeen ympärillä.

  Kotona voit tuottaa betonilämmitinmuuntajaa.

  Kuumennusilmukan käyttö

  Kaavamainen kaavio - miten betonia lämmitetään hitsauskoneella

  Huom. Silmukoiden lisäksi tuoreiden betonirakenteiden lämmitys voidaan suorittaa elektrodimenetelmällä kuumennusmateriaalissa, nestemäisissä installaatioissa, induktiomenetelmällä ja infrapunasäteilyllä.

  Jos laasti jäätyy lämpötila-tilassa (seos ylikuuluu), lujuus vähenee jyrkästi ja pinta muuttuu murentavaksi - tämä näkyy heti, kun raudoitettua betonia leikataan timanttipiireillä tai vinoneliöillä betonissa.

  RC-rakenteiden lämmitys lämmityslenkillä rajoitusvirran syöttämisen periaatteella kaapeliin tarvitaan pääasiassa lattian laatoille (laattasäteilijöille) ja harvemmin seinille, kun itse huone ei ole lämmitetty. Tällaiset järjestelmät pääsääntöisesti pääsevät syöttöjännitteisiin, joissa on jänniteasetus - mikä mahdollistaa tarvittavan lämpötehon ylläpitämisen riippuen ulkoilman lämpötilan muutoksesta. Tämä menetelmä on edullisempi kuin elektrodimenetelmä (ks. Myös artikkeli "Shtolborez ilmastetulle betonille: rakenteelliset ominaisuudet ja käyttö").

  Mitä tarvitsemme

  PNSV (teräslangan vinyylipäällyste)

  • Joten, kuten olemme sanoneet, tarvitsemme muuntajan, mikä tarkoittaa, että kotona käytämme hitsauskoneen voimaa tähän tarkoitukseen - meidän tapauksessamme jopa 250A, vaikka se voi olla enemmän, mutta harkitsemme erityisesti vähimmäismäärää, jotta saisimme mahdollisimman suuren hyödyn. Lisäksi, kuten ohjeistus vaatii, tarvitsemme PNSV-johtoa - tässä tilanteessa leikataan kumpikin 18 metriä.
  • Tarvitsemme myös alumiinilankaa, jonka poikkileikkaus on 2,5-4 mm2 (ARA soveltuu), puuvillan eristysnauha ja pihdit, nykyinen puristin. Ja tietysti tällaista työtä voidaan tehdä vain niillä alueilla, joilla on 220 V: n virtalähde - tämä voi olla sähköjohto, mutta voit myös käyttää kaasuttimen tai dieselin (edullisempaa) generaattoria.

  PNSV-vastus kaapelin paksuuden mukaan

  Aloittaminen

  Se näyttää tältä

  Meillä on hitsauskone 250A: lle, nyt tarvitsemme PNSV: n, jonka summa lasketaan kaavan R = U / I perusteella ja jos tiedämme, että U = 220V, I = 250A, niin R = U / I = 220/250 = 0,88.

  Tästä seuraa - jos meillä on maksimiteho 250A, niin jotta voimme ylikuormittaa laitetta, teemme 8 silmukkaa 25A jokaisella omalla kädellä - tämä on melko tarpeeksi. Voit tehdä tämän ottamalla PNSV-kappaleen, jonka pituus on 18 metriä ja jonka halkaisija on 3,0 mm (0,05 cm / m) - tämä riittää 4 x 5 m levyyn.

  Puhdista PNSV: n päät 40-50 mm: llä ja yhdistät alumiinijohdon kumpaankin (tietenkin kupari, mutta alumiinin hinta on paljon alhaisempi). Varmista, että kierre on tiukka. Rakenteemme oikeellisuus riippuu siitä. Alumiinilangan pituus riippuu siitä, kuinka pitkälle voit asentaa hitsauskoneen - olisi parempi saada se mahdollisimman lähelle. Jos nämä päät ovat lyhyitä, älä lannistu - ne voidaan ulottaa haluttuun pituuteen milloin tahansa, vain eristää kierre huolellisesti (ks. Myös artikkeli "Pigmentit betonille: perusominaisuudet, soveltamisala ja itsetestausmenetelmät").

  Aseta saranat metalliraudoitukseen. valokuva

  Nyt meidän on asetettava PNSV ja jakeltava se tasaisesti koko alueelle niin, että kierre alumiinilla on sisäänvedetyn levyn sisällä, mutta se ei millään tavoin kosketa metallikehystä! Parasta, jos onnistut työntämään PNSV: n kahden laatikon väliin - rungon sisällä - niin että kaapeli on vain keskellä levyä, kuten voin voileipä kahden samanpaksuisen leivän välillä.

  Kun kaatamalla laastia, voit helposti irrottaa langan, joten se on kiinnitettävä vahvikkeeseen eristettyjen alumiinien palasilla, mutta älä vaurioidu PNSV: n eristyksestä - joten betonin lämmitys hitsauskoneella on tehokasta ja turvallista.

  On myös mahdollista leikata PNSV paloiksi yhdestä silmukasta ja vetää alumiinipäitä kummastakin, joten on helpompaa siirtää lanka raudoituksen tankoja pitkin, vain täällä sinun on oltava varovainen, ettet saa sekoittaa päitä. On parasta merkitä ne merkinnällä eristämiseen (laita + ja - merkkejä).

  Hitsauskoneen liittämiseksi voit käyttää kaapeleita - maa ja se, joka kulkee pitimeen tai ruuvaa alumiinilanka suoraan liittimiin. Yritä kytkeä piiri mahdollisimman pian kaatamisen jälkeen ja kytke jännitteensäädin päällekkäin, kytke kytkin ja tarkista jännite.

  Aluksi hyppy jopa 240-250A on mahdollista, mutta kun massa lämpenee ja jähmettyy, se laskee, ja pystyt asteittain lisäämään sitä tarpeen mukaan.

  Koska betonin on vähitellen lämmitettävä hitsauskoneella, tarkista sitten jännite 2 tunnin välein ja lisää sitä asteittain (lue myös artikkeli "Fuser: mitä se on ja miten se on tehty oikein").

  Noin kahdeksan tuntia saavutat maksimiarvon ja liesi tulisi kuivua 3 päivän kuluessa (mutta tämä ei ole käyttöaste).

  Osta verkkokauppa, parhaat hinnat, edullinen toimitus

  Voit valita minkä tahansa tavan mukaisten tavaroiden maksutavan / toimituksen. Prepay - toimitetaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun varat on vastaanotettu meidän nykyiselle tilillemme;

  Viivästyneen maksusopimuksen mukaan - seuraavana päivänä toimitus tilausvahvistuksella, kunnes nykyinen päivä on klo 15.00. Tavaroiden maksaminen sen vastaanottamisen jälkeen 5 kalenteripäivän kuluessa

  Käteisellä - seuraavana päivänä toimitus tilausvahvistuksessa klo 15.00 mennessä nykyisestä päivästä. Maksu tavaroiden vastaanottamisen jälkeen.

  Olet täällä

  Betonin lämmittäminen hitsauskoneella on todistettu menetelmä. Talvibetoni

  Nykyään tällaisia ​​lämmityslaitteiden lämmitysmenetelmiä lämmityskaapelin kaapelin lämmittimellä, lämmitys erityisten lämpömittareiden, muuntajien ja asemien avulla ovat suosittuja. Mutta kaikkein testatuimmat ja ennen kaikkea suurin osa saatavilla on betonin lämmitys hitsauskoneella.

  Talvimaiden betonointi.

  Nykyaikaisessa rakennuksessa käytetty pääaine on konkreettinen. Jotta rakentaminen toteutettaisiin jatkuvasti ympäri vuoden, alitilämpötilassa betonin lämpenemistä käytetään. Lämmitetty betoni asetetaan samalla tavalla kuin positiivisessa lämpötilassa, ja sen jälkeen sillä on tarvittava voima. Jos betoni jäätyy, se ei sovi, joten sillä ei ole voimaa, ja kun se sulatetaan, se kaatuu.
  Betonin lämmitykseen käytetään astinmuuntajaa - 380V / 55Volt. Myös nikkelilangat, NMPG - 1,5kv.m.m. Ja muuntajan matalalta puolelta - suuren halkaisijan kaapeli, yleensä - 35 - 50 neliömetriä. Muuntajan suurimman sallitun kuormituksen mukaan. Yleensä tämä on 510A. Siksi kaapeli, jonka halkaisija on 50 neliömetriä. yhden vaiheen aikana riittää täyden kuorman muuntaja.
  Talvimaiden betonointi. Betonilämmitys. Vaakasuora lämpeneminen on seuraava. Vahvikotelon sisäpuolella, ennen betonin kaatamista, on eristetty nikkeläinen lanka. Lanka on silmukoitu. Yhden silmukan johtimen pituuden tulisi olla 25 metriä, sen jälkeen lanka tulee olemaan 10A, mikä on optimaalinen arvo sen lämmitykselle. Viiran alku on kytketty muuntajan pienjännitekaapelin yhteen vaiheeseen, jolloin langan pää on kytketty toiseen vaiheeseen. Se levittyy tasaisesti koko alueelle, valmiina betonin kaatamiseksi. Silmukan alun ja ulosvedetyn langan välisen etäisyyden ja silmukan viereisten silmukoiden välisen etäisyyden on oltava 20 - 25 cm. Näin varmistetaan koko pinnan tasaisuus. Muuntajan alhaisen puolen kaapeleihin silmukat kytketään tasaisesti vaiheiden väliin. Kun kaikki silmukat ovat yhteydessä, betonin kaataminen alkaa. Kun betoni on kaadettu, lämmitysalue on aidattu pois ja muuntaja kytketään päälle. Vaakasuoraa lämpenemistä käytetään lattian ja väliseinien päällekkäisyyksien betonoinnissa.

  Betonin pystysuuntainen lämmitys, rakennuksen pylväät ja kantava seinät, suoritetaan tällä tavalla. Pilarin tai seinän pystysuoran vahvikekehän sisällä eristimet käyttävät elektrodit koko pituudelta. Yleensä se on teräslanka, jonka läpimitta on 8 mm. Elektrodi ei saa koskettaa vahvistuskoteloa. Useimmiten eristeet ja samanaikaisesti elektrodien kiinnityspisteet ovat jäykkää eristettyä lankaa. Viiran keskiosa kääritään elektrodin ympärille, reunat kääritään runkovahvikkeeseen niin, että elektrodi on eristetyn langan varrella. Elektrodien yläpäähän johtojen avulla on kytketty kaapelit muuntajan alhaalla. Kuorman jakautumisen tulee olla yhtenäinen, ja se on seuraava. Vaihe "A" on kytketty ensimmäiseen elektrodiin. Vaihe "B" toiseen elektrodiin. Vaihe "C" kolmanteen elektrodiin. Seuraava - samassa järjestyksessä. Neljäs elektrodi on vaihe "A", viides on vaihe "B"... ja niin edelleen.
  Betonin kaatamisen ja lämmityksen päälle kytkemisen jälkeen sinun on välittömästi tarkistettava virtapiirin määrä alhaisen puolen kaapeleissa. Jos esimerkiksi kaapelin poikkileikkaus on 35 mm.kv. ja virta on yli 400A, se on purettava. Eli katkaise muuntaja ja irrota useita elektrodeja. Lämmitä 12-17 tuntia. Tänä aikana vesi haihtuu täysin ja betoni asetetaan.

  Hyödyllisiä vinkkejä betonin käsittelyyn

  Betonin betonitoiminta on tehtävä enintään 4-6 tuntia materiaalin sekoittamisen jälkeen. Sopivin betonin kaataminen (korkeus mukaan lukien) - erikoispumpun käyttäminen. Samanaikaisesti on mahdollista asentaa sovitin letkuun betonin liikkumisnopeuden vähentämiseksi. On suositeltavaa ohjata suihkuläppä ensin kulmiin, rinteisiin, seinämiin haaroihin, reikien reikiin ja sitten ylemmän osan muottiin. Kaatamisen päätyttyä betoni on pakattava sulkemiseksi pois nieluista ja onteloista. Materiaali tiivistetään liitosmenetelmällä. Samanaikaisesti betoni lävistetään koko syvyydellä bajonettilevyllä tai raudoituksella. Parempaa laatua pidetään erikoisen vibrolaatin tai upotettavan värähtelijän sekoituksena.

  Talvella kaatopaikalla on oltava erityisiä komponentteja - hapan tai suola. On myös suositeltavaa rakentaa polyeteeni-kasvihuoneet työpaikan yläpuolelle, jonka sisällä on lämpö-ase tai lämmitin.

  Betoni sähköinen lämmitys suoritetaan kaatamalla talvikaudella tai tilanteissa, joissa on tarpeen nopeuttaa betonin asettamista. Sen on noudatettava tiukasti vakiintunutta teknistä järjestelmää. Muutoin betoni voi menettää voimaa tai halkeamaa. Kaatamisen jälkeen on tarpeen kaataa vettä betonipinnan päälle ja peittää se muovikelmulla estääkseen kosteuden haihtumisen.

  Solukerros on lämpöä eristävää rakennemateriaalia, joka on valmistettu supistavasta mineraalipohjasta. Se on huokoinen rakenne, koska betoni on sekoitettu vaahtoa ja ultrakevyisiä aggregaatteja, kaasunmuodostusta ja ilmanottoa. Kiinteä betoni on useampia, joista tunnetuimpia ovat vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni, huokoinen betoni, kaasusilikaatti, polystyreeni-vaahtobetoni.

  Ominaisuudet ja betonin käyttö

  Betoni on tärkein materiaali rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa, perustusten täyttämisessä ja erilaisten rakennusrakenteiden valmistuksessa. Oikeanlaisen laadun saavuttamiseksi, erityisesti valettaessa alhaisissa lämpötiloissa, on noudatettava tiukasti betoniseoksen valmistusmenetelmää.
  Betonin koostumus suurissa määrin sisältää vettä, joka ei ole kemiallisesti riippuvainen liuoksen muista komponenteista - sementistä, hiekasta ja täyteaineesta. Näin ollen, kun ympäristön lämpötila laskee nollaan lämpötiloihin, se jäätyy, mikä johtaa lisäysajan kasvuun ja betonin lujuuden vähenemiseen.

  Alle 0 asteen lämpötiloissa valmiin rakenteen lujuus pienenee 50 prosenttiin, mikä voi johtaa valmiiden betonirakenteiden halkeiluun ja tuhoutumiseen.

  Jotta talvella tehtäisiin keskeytymättömät ja laadukkaat rakenteet, sekä betonin lujuusominaisuuksien säilyttämiseksi, voidaan lämmittää useita menetelmiä:

  - termospullo. Seoksen lämmittämisen termoseknologia koostuu lämmityskerroksen lämmityksestä;

  - kovettumisen kiihdyttimen lisäaineita, pehmittimiä ja jäätymisenestoaineiden lisäaineita. Se eroaa eristetyn muotin luomisesta lisäämällä kemiallisia reagensseja, jotka nopeuttavat betonin asettamista ja estävät veden jäätymisen seoksen koostumukselta;

  - betonilämmitin. Se koostuu betonin toimituksesta tehtaalta kaatopaikalle kuumennettuihin betonisekoittimiin ja kaksinkertaisen muottirakenteen luomiseen, johon kuumaa ilmaa syötetään. Näin helpoin tapa ratkaista kysymys siitä, kuinka lämmittää betonia ilman korkeita kustannuksia;

  - kuumennetaan seos elektrodimenetelmällä. Elektrodeja tai erikoisvarusteita asennetaan betoniin, jonka läpi sähkövirta kulkee. Tästä johtuen elektrodit lämpenevät, ja niistä betonimassoa kuumennetaan;

  - infrapunalämmityksen. Se koostuu infrapunasäteilyllä valaistujen betonirakenteiden lämmityksestä;

  - induktiokuumennusmenetelmällä. Kuumennuselementteinä tämän menetelmän sovelluksessa käytetään sähkömagneettista induktoria, joka kuumentaa betoniseosta pyörrevirtoja käyttämällä.

  www.stoliar.org - hyödyllisiä artikkeleita sahatavaraa, puurakennusta, sahatavaraa kaikenlaisista puustaan, puusta sisustuksessa, massiivipuusta huonekaluista, vanerista ja sen käytöstä, työkaluista ja laitteista puun ja puuntyöstöön.

  Sähkölämmitys betoni

  Sähkölämmitystä käytetään betonirakenteiden ollessa ympäristön lämpötilassa alle -5 ° C sekä positiivisissa ("plus") ympäristön lämpötiloissa, kun rakennuksen tai rakenteen betonoitumisprosessia on nopeutettava huomattavasti. Sähkölämmityksen tavoite on pääsääntöisesti saada 50% betonin brändinvoimasta sähkölämmityksen lopussa.

  Negatiivisissa lämpötiloissa vesi, joka ei ole reagoinut sementin kanssa, menee jäähän ja ei pääse kemialliseen yhdisteeseen sementin kanssa. Tämän seurauksena hydratointireaktio lakkaa ja näin ollen betoni ei kovettu. Samanaikaisesti syntyy huomattavia sisäisen paineen voimia betonissa, mikä johtuu siitä, että jäähdytysveden määrä kasvaa (noin 9%). Betonin varhainen jäädyttäminen sen hauras rakenne ei kestä näitä voimia ja on rikkoutunut. Jälkeenpäin jäätynyt vesi taas tulee nestemäiseksi ja sementin hydraatioprosessi jatkuu, mutta tuhoutuneet rakenteelliset sidokset betonissa eivät ole täysin palautuneet.

  Tuoreen betonin jäätymiseen liittyy myös jääkalvojen muodostuminen raudoituksen ympärille ja aggregaatin jyvät, jotka johtuvat vettä vähemmän jäähtyneistä betonivyöhykkeistä tulevan veden virtauksesta johtuen lisäävät tilavuutta ja puristavat sementtitapaa vahvikkeesta ja kasaumasta.

  Kaikki nämä prosessit vähentävät huomattavasti betonin lujuutta ja sen tarttumista vahvikkeeseen sekä vähentävät sen tiheyttä, kestävyyttä ja kestävyyttä.
  Jos konkreettinen ennen jäätymistä hankitaan tietty alkuvoima, kaikki edellä mainitut prosessit eivät vaikuta haitallisesti. Minimi lujuus, jossa jäädyttäminen ei ole vaarallista betonille, kutsutaan kriittiseksi.

  Normalisoidun kriittisen lujuuden arvo riippuu betonista, rakenteen tyypistä ja käyttöolosuhteista, ja se on betonille ja betoniteräksille, joissa ei-rasitettu lujitus, 50 prosenttia B7.5: n rakenteellisesta lujuudesta. B10, 40% B12,5: ssä. B25 ja 30% B 30: lle ja sitä korkeammalle; rakenteisiin, joissa on esijännitetty vahvistus -80% suunnittelun vahvuus; rakenteille, jotka altistuvat jäädyttämiselle ja sulatukselle tai jotka sijaitsevat permafrostin kausiluonteisessa sulatusvyöhykkeessä, -70% suunnitteluarvosta; kuormitettuna rakenteilla, -100% suunnittelun vahvuudesta.

  Betonin kovettumisen kesto ja sen lopulliset ominaisuudet riippuvat pitkälti lämpötilaolosuhteista, joissa betoni pysyy yllä. Lämpötilan kasvaessa betonin sisältämän veden aktiivisuus kasvaa, sen vuorovaikutus sementtiklinkkerin mineraalien kanssa kiihtyy, hyytymisen muodostumisprosesseja ja betonin kiteistä rakennetta tehostetaan. Kun lämpötila laskee, päinvastoin kaikki nämä prosessit hidastuvat ja betonin kovettuminen hidastuu.

  Siksi kun talviolosuhteissa betonoituu, on välttämätöntä luoda ja ylläpitää sellaisia ​​lämpötila- ja kosteusolosuhteita, joissa betoni kovenee hankkimalla joko kriittisen tai määrätyn lujuuden mahdollisimman lyhyessä ajassa alhaisimmilla työvoimakustannuksilla. Tätä varten käytä erityisiä betonin valmistus-, toimitus-, asennus- ja kovetusmenetelmiä.

  Valmistettaessa betoniseosta talviolosuhteissa sen lämpötila nostetaan 35 ° C: een 40 ° C: seen kuumentamalla aggregaatteja ja vettä. Kaggregaatteja kuumennetaan 60 ° C: seen höyryrekistereillä pyörivissä rummuissa asennuksissa, joissa savukaasua puhaltaa kerroskerroksen läpi kuumalla vedellä. Vettä lämmitetään kattiloissa tai kuumavesikattiloissa 90 ° C: seen. Lämmitetty sementti on kielletty.

  Kuumennetun betoniseoksen valmistelussa käytetään erilaista lastauskomponenttien järjestystä betonisekoittimeen. Kesäolosuhteissa kaikki kuivat osat ladataan samanaikaisesti sekoittimen rumpuun, joka on esitäytetty vedellä. Talvella sementin panemisen välttämiseksi vettä ensin kaadetaan sekoitusrummuun ja kuorataan karkeaa aggregaattia ja sen jälkeen useita rumpuja, hiekkaa ja sementtiä lisätään. Talviolosuhteissa sekoittamisen kokonaiskestoa lisätään 1,2. 1,5 kertaa. Betoniyhdistettä kuljetetaan suljetussa eristyksessä ja kuumennetaan ennen säiliön toiminnan aloittamista (altaat, autokorit). Autolla on kaksinkertainen pohja, jonka ontelo, jonka moottorin virtauksen pakokaasut estävät lämpöhäviön. Betoniyhdistelmä on kuljetettava valmistuspaikasta munintapaikkaan mahdollisimman nopeasti ja ilman ylikuormitusta. Lastaus- ja purkamispaikat on suojattava tuulelta, ja rakenteet, joiden avulla betonielementin syöttäminen rakenteeseen (trunks, vibro-botit jne.) Olisi eristettävä.

  PNSV 1,2 -johtojen tekniset ominaisuudet betonilämmitykselle:

  Ympäristön lämpötila PNSV-johdon käytön aikana on -60 ° C - + 50 ° C.
  Ympäristölämpötila PNSV-johteen asennuksessa ja asennuksessa -25 ° C... + 50 ° C.
  PNSV-langan massa on 1,2 19 kg / km.
  Ulkolangan halkaisija 2,8 mm.
  Virtajohtimien nimellisjännite on 1 m pitkä ja lämpötila 20 ° C ja 0,15 ohm.
  Virrankuljetettavan ytimen eristysvastus, jonka pituus on 1 km ja lämpötila 20 ° C, on vähintään 1 MΩ.
  Kiinteät johdotukset käytön aikana ovat tarpeen.
  Johtojen koskettimet asennuksen aikana ovat kiellettyjä, niiden välinen etäisyys on vähintään 15 mm.
  Lämmitysosan pituus 220 V: n käyttöjännitteellä ja ympäristön lämpötila 20 ° C on 110 m.
  lämmitysosan tehotiheys ympäröivässä lämpötilassa 20 ° C - 20 W / m.

  Johdin ja muuntaja betonin lämmittämiseen.

  Betoni- ja teräsrakenteiden asentamisen yhteydessä on otettava huomioon, että betonin on täytettävä valtion normien mukaiset standardit, mukaan lukien sellaiset indikaattorit kuin lujuus, jäätymisvastus, tiheys jne. Niitä on noudatettava, jotta rakennusta voidaan erottaa toisistaan ​​kestävyyden ja korkean kyvyn vastustaa tuhoa. Jopa suunnitteluvaiheessa herää kysymys - kuinka lujittaa konkreettista sekoitusta Ufa-kaupungin, joka sijaitsee lauhkealla ilmastovyöhykkeellä, ominaisia ​​ankaria talviaikoja. Ottaen huomioon, että betonin siirtyminen nestemäisestä kiinteään tilaan hidastuu jopa alle +5 ° C: n ympäristölämpötilassa. Viitaten SNiP 3.03.01-87 "Laakerit ja sulkevat rakenteet" suositeltavaa Liite 9, opit seuraaviin betonitointitekniikoihin eri ilmasto-olosuhteissa. ehdot:
  1. Termos;
  2. Termos, joilla on antifrosty-betonin kovettumisen kiihdyttimet;
  3. Lämmitys lämmitysmalmissa;
  4. betonimassan esilämmitys;
  5. Induktiolämmitys;
  6. Kontaktilämmitys - lämmitysjohdot ja lämpöaktiiviset joustavat päällysteet (TAGP).

  Hitsausyksikkö - itsenäinen asennus hitsaamalla ja leikkaamalla kaarihitsauksella. Yksikkö koostuu pääosista - polttomoottorista ja hitsausgeneraattorista hitsausvirran tuottamiseksi. Pääosan lisäksi useimmilla yksiköillä on paljon aputoimintoja. Näihin kuuluvat sähkövirta generaattori sähkölaitteiden, elektrodin kuivausyksikön, hitsausvirran ohjausjärjestelmän ja sen ominaisuuksien, joutokäynnin jännitteen pienentämisyksikön, ilmasplan leikkauslaitteen (CDF), sekä lohkon, joka lämmittää betonia, jäädytettyä maata ja jäätä joilta.
  Kuten tiedetään, betonin kovettuminen tapahtuu 2-3 päivää, kuten monet ihmiset ajattelevat, ja tämä prosessi kestää 28 päivää. Vaikka jähmettyminen ei pääty sinne, se voi kestää useita vuosia. Mutta katsotaan, että 28. päivänä betoni saa sen tärkeimmät ominaispiirteet vahvuuden, huurteenkestävyyden ja vedenkestävyyden suhteen sen brändin mukaan. Ja näin ollen nykyään on mahdotonta altistaa betonia rasittavaksi, pakkaseksi ja täyttää se vedellä. Mutta entä jos konkreettinen työ kulkee talvella ja ulkona, ts. kun huurretta ja kosteutta ei voida välttää? Nykyään tällaisia ​​lämmityslaitteiden lämmitysmenetelmiä lämmityskaapelin kaapelin lämmittimellä, lämmitys erityisten lämpömittareiden, muuntajien ja asemien avulla ovat suosittuja. Mutta kaikkein testatuimmat ja ennen kaikkea suurin osa saatavilla on betonilämmitys hitsauskoneella

  Betonilämmitys hitsauskoneella

  Betonilämmitys hitsauskoneella
  Rakennustyössä usein tarvitaan betonin lämmitystä. Tätä varten on olemassa erityislaitteita, mutta voit käyttää tavanomaista hitsauskonetta.

  Ensinnäkin tarvitaan lisää elektrodeja lämmitykseen. Sinunäppäimistön avulla voit käyttää ristikkolaatikkoa. Jos mahdollista, ne asetetaan tasaisesti koko betonipintaan, joka on täynnä sahanpurua. Nämä sahanpuru tarjoavat lisäeristeitä sekä estävät kosteuden haihtumisen.
  Tämän jälkeen sijoitettu vahvike liitetään toisiinsa niin, että saadaan rinnakkaiset ketjut. Suorat ja käänteiset hitsauslangat on kiinnitetty näihin piireihin. On erittäin tärkeää, etteivät ne sulkeudu keskenään! Jännitteen läsnäolo määräytyy virtapiirien välissä olevasta hehkulampusta. Lämmitettäessä on jatkuvasti seurattava betonin lämpötilaa ylikuumenemisen estämiseksi. Lämpötilan säätö suoritetaan millä tahansa lämpömittarilla.

  Tällä tavoin voit lämmittää betonia houkuttelematta kalliita ja monimutkaisia ​​laitteita. Kuitenkin on parempi käyttää hitsauskoneessa kovin suuria määriä betonia.

  Sinun pitäisi välittömästi luopua käsityksestä "yksinkertaistaa" prosessia, yksinkertaisesti sulkemalla hitsauspiiri betoniraudoitukseen. Ajan ja sähkön tuhlauksen lisäksi se ei anna mitään tulosta.

  LINCOLN ELECTRIC on erinomainen valikoima hitsauskoneita. Niiden erinomainen laatu, luotettavuus, suorituskyky ja helppokäyttöisyys ovat jo pitkään tunnistaneet ammattimaiset hitsaajat ja ne, jotka käyttävät koneita omiin tarpeisiinsa. Viime aikoina LINCOLN ELECTRIC on käynnistänyt plasma leikkauslaitteen, joka voi helposti työskennellä minkä tahansa metallin ja metalliseosten kanssa.

  Talvibetoni ja sen käyttö

  Mitä ominaisuuksia tarvitaan talvella käytetylle betonille? Tänä aikana negatiivisia ilman lämpötiloja havaitaan useimmiten. Siksi on mahdotonta sekoittaa betonia tavallisissa olosuhteissa. Tämä johti siihen, että kaikki betonituotantoon tarkoitetut laitokset voivat olla talvia ja kesää. Ensimmäinen ei voi tuottaa tuotteita negatiivisissa lämpötiloissa. Toinen - voi tuottaa talvella pakkasenkestävää betonia lämpötiloissa, jotka ovat miinus 25 astetta. Ne poikkeavat kesällä työskentelevistä, koska ne on varustettu höyrystimellä, joka lämmittää inerttejä komponentteja; lämmin tuotanto ja sekoitusosasto; teollisuuskattila, joka nostaa lämpimän veden lämpötilaa; työskennellä erityisteknologian mukaisesti; Täytä sekoittimet kuumalla vedellä.

  Reseptin tekeminen betonille talvella on erilainen siinä, että erityisiä lisäaineita käytetään pitämään seos pakastamasta säilyttäen plastisuus. Yrityksellä "Concrete System" on kaksi yritystä, jotka ovat erikoistuneet betonin tuottamiseen talvella. Tämä on konkreettinen kasvi / p Rzhevka ja betonitehdas Beloostrovin kylässä.
  Onko talvella mahdollista suorittaa betonin kaataminen ja asentaminen? Kyllä, mutta kaksi ehtoa tarvitaan:

  1. kuljetuksen ja betonitoiminnan aikana on tarpeen käyttää erityisiä rouhituskestäviä lisäaineita betonissa
  2. kun betoni asettaa, on tarpeen nostaa ilman lämpötila erityisten laitteiden avulla.

  Betonin aikana ja ennen kuin se on täysin kivetty, on tarpeen luoda tarvittava lämpötila. Erityiset lisäaineet eivät vaikuta millään tavoin tähän prosessiin, joten betoni on suljettava talvella olosuhteissa polyetyleenillä tai purkamalla, käyttämällä lämpö-aseita tai vakiojännitettä.

  Mitä tekniikoita käytetään lämpötilan nostamiseen? Nämä ovat lämpöverhoja, jotka syntyvät lämpö-aseiden tai hiustenkuivaajien rakentamisen avulla. Tämä laite palvelee ilmasuihkuja lämmitetyn rakenteen alueelle, joka on suojattava. On mahdollista säästää rahaa hitsauskoneilla ja lanka lämmittää betonia talvella.

  Kun betoni kaadetaan talvella, vaaditut lujuusominaisuudet voivat olla hyvin erilaisia ​​kuin todelliset. Tärkein vaatimus on säilyttää tietty lämpötila. Vähimmäislämpötila riippuu pakkasnestosta, yleensä se on miinus viisi, kymmenen, viisitoista astetta.