FBS-pidike

Jos alue on melko monimutkainen maasto, se vaikeuttaa sekä maiseman suunnittelua että rakentamista. Säilytysseinämiä käytetään estämään maaperä menemästä alamäkeen. Tällaisten rakenteiden tärkein vaatimus on kestävyys, koska niiden on kestettävä suuren maaperän paine. FBS-lohkojen kiinnitysseinä on yleinen, koska betonilla on ominaisuuksia, jotka ovat ihanteellisia maan suurien massojen ylläpitämiseksi. Kaikkien standardien mukaan valmistettu kiinnitysseinä on kestävä ja kestää kauan.

Edut ja haitat

Säätiölohkoja käytetään pitkään. Monien uusien materiaalien ilmestyttyä he eivät luopuneet asemastaan. Niiden eduista johtuen niitä käytetään edelleen sekä perusrakenteessa että rakenteiden tukemisessa.

 1. Kustannukset, kun käytetään vakiomuotoisia lohkoja, hinta jokaiselle vähenee.
 2. Seinien rakentamisen helppous, pohjimmiltaan FBS - on suuret betonirakenteet. Asennuksen teknologia ei ole kovin erilainen kuin tavanomainen menettely.
 3. Työskentelyn nopea loppuun käytettäessä valmiita lohkoja. Seinäpinta riippuu vain rakennuttajien pituudesta ja työskentelykyvyistä. Ei ole tarvetta odottaa betonin kovettumista.
 1. Suurten maan massaa tukevien seinämien lohkojen mittojen pitäisi olla vaikuttavia. Käytä tässä tapauksessa raskaita lohkoja. Painonsa vuoksi ne siirtävät maaperän paineen pohjaan, mutta sen asettamiseen tarvitaan nostolaitteita.
 2. Kuljetuskustannukset johtuvat siitä, että yhden yksikön massa voi nousta jopa 1 tonniin, tarvitsemme kuljetukseen erikoistuneita laitteita, mikä lisää kustannuksia.
 3. Palkkatyöntekijät. Lohkojen oikea purku, varastointi tai siirto rakennustyömaalle edellyttää asiantuntijoita, jotka pystyvät toimimaan vuorovaikutuksessa rakennuskoneiden kanssa, mikä myös aiheuttaa lisäkustannuksia.

Miksi tarvitsemme työntekijöitä, voit katsoa videota:

Ennen lohkojen ostamista on tarpeen laskea, onko se kannattavampi kuin vuokrata kiinteän betonin kaatopaikkaa. Jos on mahdollista odottaa jähmettymistä, monoliittinen seinä voi maksaa vähemmän.

PBS: n tuhottu seinä

Erotustekniikka

FBS-lohkojen kiinnitysseinämän rakentamisessa keskeinen rooli on suunnittelu ja alustavat laskelmat. Jos teet virheen kiinnitysseinämän laskelmissa, seinät voivat kaataa maaperän paineen maapallon kosteuden intersekseettisen kasvun aikana. On melko vaikeaa tehdä kaikkia laskelmia SP 101.13330.2012 mukaisesti, on parempi tilata niiden suorittaminen ammattimaisilta rakentajilta. Nämä ovat välttämättömiä kuluja, jos tulevaisuudessa ei ole tarkoitus käyttää rahaa uuden seinän korjaamiseen tai rakentamiseen.

Suoritettuaan laskennat kantavuudelle ja laatimalla rakennussuunnitelman, he alkavat ostaa materiaaleja ja valmistaa varastointipaikka.

 • PBS: ssä;
 • vesi- ja lämpöeristys;
 • hiekka;
 • sora;
 • geotekstiilit;
 • viemäriputket;
 • betoni;
 • varusteet.

Kun kaikki materiaalit ovat paikan päällä, alueen merkintä alkaa. Helpoin tapa on tapit ja köysi. Kun merkintä vetäytyy jopa 3 metrin etäisyydellä tulevasta seinämästä kasvavan maaperän suuntaan. Jos seinämän on tarkoitus olla pitkä ja pitkä, kaivinkone on vetäytynyt puhdasta liikaa maata ja kaivaa pohjaan kaivannon.

Asennustyöt

Kun laskelmat ja rakennustyömaan valmistelu on suoritettu, ne alkavat rakentaa perustan FBS: n seinälle. Käytä joko jelloitettua vahvistettua pohjaa tai valmiin monoliittista laattaa. Ensiksi kaada hiekkakerros ja paina sitä, kun samanlainen toimenpide suoritetaan kerroksella soraa. Ylhäältä maadoittavat geotekstiilit ja täyttöjalat. Jos täyteainesäiliö on suunniteltu, valmistukseen on asennettu liittimet, ja lopullinen rakenne jää jäljelle 4-5 vuorokautta, minkä jälkeen ne jatketaan eristämiseen.

Vedeneristys suoritetaan telalla tai suihkutetulla tavalla. Ensimmäisessä tapauksessa tarvitset kaasupolttimen rullaeristeen kiinnittämiseen. Toisessa tapauksessa tarvitaan erityinen laite, joka suihkuttaa nestekumia. Päällystysmenetelmällä eristäminen on pitkä ja vaikea, ja laatu on huomattavasti pienempi. Säätiön kestävyydelle lämmöneristys suoritetaan käyttämällä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa, joka pystyy kestämään tulevan rakenteen painon.

Kun eristykset tehdään, ne alkavat kaataa tai tehdä valmiin tehtaan levy.

Säätiön on oltava täysin tasainen. Epäsäännöllisyyksien läsnä ollessa paine jakautuu epätasaisesti, mikä johtaa pohjan tuhoutumiseen ja seinän muutoksiin. Jos muodostetaan porrastettu säätö, jokainen osa on horisontaalinen, jotta koko rakenne ei pääse liukumaan alaspäin.

Seinäasennus

Kun säätiö on valmis, he alkavat asettaa ensimmäisen lohkon rivin, joka on maanpinnan alapuolella. Jos pystytetty seinä on korkea, maanalaiset rivit voivat olla 2-2.5. On tärkeää laskea oikein, mihin aikaan seinän aloitus on asetettu, niin että rakennustarvikkeet ja työntekijät eivät pysy kotonaan, mikä säästää tarpeettomilta vuokraus- ja työvoimakustannuksilta. Jokainen rivi on neulottava vaakatasossa, jonka halkaisija on 2 cm. Kun rivi on valmis, seuraava alkaa ja niin edelleen, kunnes seinä nousee 1 rivi yli ylemmän maan odotetun tason yläpuolelle.

Jos seinämä on korkea ja paine on suunniteltu olevan suuri, tuhoutumisen välttämiseksi on tarpeen rakentaa kolmion muotoinen pidätysseinä. Seinämän alemman osan leveys on korkeampi kuin ylempi, ja se ulottuu sivulle, jossa maata kiihdytetään. Tämän suunnitelman ansiosta paine jakautuu suuren alustan pohjalle, mikä vähentää yksittäisten lohkojen kuormitusta. Päättynyt seinä on peitetty vedeneristämällä pohjalevyllä ja nukahtaa puoleen.

Vedeneristys ja seinien viimeistely

Rakennuksen päätyttyä seinä ja pohja ovat vedenpitäviä suurempaan lujuuteen. Kylmäalueilla käytetään joskus eristystä, mutta se ei ole tehokas, jos se toteutetaan vain toisella puolella. Eristyksen aikaansaamiseksi lohkojen väliset liitokset kipataan tasaisen pinnan muodostamiseksi ja poistavat mahdollisuuden kyyneleistä, joihin kosteus tunkeutuu.

Jos haluat antaa ulkopuolelle kauniin ilmeen, sinun täytyy kipata sitä ja käyttää viimeistelyaineita, jotka jäljittelevät kiviä tai tiiliä. Voit myös käyttää yksinkertaista sementtiä, mutta meidän on muistettava, että tarvitaan erityinen verkko, jotta se ei pääse liukumaan seinästä, kun se on kyllästynyt kosteuteen.

Suodatusjärjestelmän luominen

Maaperän nukahtamisen ja tiivistymisen jälkeen on ehdottomasti asennettava viemärijärjestelmä veden poistamiseksi pohjaveteen, joka virtaa seinään. Tällöin koko pituudelle asetetaan erityinen putki korkeuden keskellä.

Jätevesijärjestelmätyyppi osiossa

Viemäröintijärjestelmä alkaa maaperän tampingilla, jotta se antaa kovera muoto tulevan putken paikalle. Geotekstiilit asetetaan, leveys mitataan siten, että vapaita päitä on, jotka työn päätyttyä kattavat järjestelmän ylhäältä. Tämä on tehtävä sen varmistamiseksi, että ympäröivä maaperä ei tukki putkien reikiä. Lasikuituverkko asetetaan geotekstilille, mikä estää verkon repeämisen soraa aiheuttaen. Leveys mitataan myös siten, että se kattaa koko rauniot putken sisäpuolella.

Kaatopaikka kaadetaan valmistettuun kaivantoon, jonka kerros on 5-10 cm, minkä jälkeen se tasoitetaan ja täytetään. Kuivatusputket asetetaan päälle, mikä imee kosteutta. Joskus ne tehdään 2-3 mm: n kaltevuudella, jotta vesi virtaa paremmin. Jos vesi on tarkoitus siirtää seinän ulkopuolelle eikä viemärijärjestelmään, niin kuivatusjärjestelmät asennetaan 2-4 m: n välein maaperän kosteuden mukaan.

Viemäriputket käytetään useimmiten PVC: stä. Ne on asennettu lattian asennusvaiheeseen ja vedenpitävyyden aikana ne peittävät myös 5 cm: n eristävän kerroksen. Putket ovat kaltevia 20 °.

Kun kaikki tyhjennysputket ovat paikoillaan, romu on peitetty 10-20 cm: llä ja varovasti tamping. Peitä verkon päät, kiinnitä ne yhteen ja päällekkäin asettavat geotekstilien reunat. Tuloksena oleva järjestelmä täytetään matalalla maaperällä, aloittaen lineaarisen viemäröinnin järjestelmän.

Kaikkien rakennusmääräysten ja sääntöjen noudattamisen takia FBS: n tukiseinä on todellinen ja kätevä tapa tasoittaa aluetta. Betonin kestävyyden ansiosta tällainen seinä kestää vuosia ilman korjausta.

Matala seinämä

Kysymys: fitomin

Kommentit

Hei Määritä, millä etäisyydellä sinulla on talon ja jatkoa tulevasta seinämästä. En tiedä yksinkertaisesti, millä asteikolla olet piirtänyt tai ei. On tärkeää tietää, että sinulla on teknikko ajaa pitkin sivuston "vihreää" osaa (jos se on korkeampi, jos ymmärsin oikein). Pohjaveden tasoa en ymmärrä täysin, 80 cm etäisyydeltä seinän pohjan tasosta?

Yleensä metrin seinät voidaan tehdä lohkojen FBS sijoitettu toisiinsa ilman hautaamista. Sinä päätät selvennyksen jälkeen.

Joten järjestyksessä.

Talo 12 metrin päässä seinästä.

Khoz storoyka 2 metriä.

Tekniikka ei aja.

Vihreä osa on korkeampi, kyllä.

Yleensä GWL on korkea. Oikein ymmärrät - noin 80 cm pidon seinämän pohjan tasosta.

Pohjamaalatasojen rakentamisessa pohjaveden pinta voi lisääntyä. Betoni on vähemmän kestävä, se on vaihtoehtoisen jäädytys- ja sulatusvyöhykkeen alueella, märkä (kapillaarin imu). Suositeltu merkintä vähintään 50 °: n pakkasvastukselle. Buttobetonia on vaikea saada tällaisilla parametreilla.

Tietoja vahvistamisesta. Seinän rakenne voidaan tehdä raskaalta vahvistamattomalta (paksuus noin 400 mm) tai kevyemmältä kulmalta - lujitettu, paksuus 100 mm (niin paljon kuin pystyt).

Täällä sinun täytyy päättää mitä haluat :).

En välitä siitä, mitä ensinnäkin luotettavuus, niin sitten materiaaliosa. Ugolkovy-tyypin vähemmän sementti- ja työvoimakustannuksia?

Kaaviota loppuun ei voitu kuvata mallia, on toivottavaa kuvata kahta tyyppiä.

Mikä tahansa kommentti kysymykseeni?

Hei Jos et vastaa kysymykseeni, en saa ilmoituksia: (.

Yksinkertaisin tyyppi on FBS-lohkoista tehty pidätysseinä. 400 mm leveät lohkot pinotaan päällekkäin toisiinsa sidoksissa (seuraava kerros siirretään puoliväliin pohjasta). Koska sinulla on seinän vieressä sijaitseva rakennus, on suositeltavaa asettaa ristikko vaakatasossa BpI-johtoihin, joiden läpimitta on 4 mm, solu, jonka pituus on 50x50 - 100x100 (josta saat). Rakennuksen omaa osaa voidaan vahvistaa vain kumpaankin suuntaan +2 m. Lohkojen alla kaivettu kaivanto. Kaivannon syvyys on: (2 korttelin korkeus 600 mm) - (haluttu seinän korkeus) + (hiekka ja murskatut kivenvalmistuspaksuus 200-300 mm). 300 mm savimaille. On lohkojen korkeus 300 mm, vastaavasti ne tarvitsevat 4, mutta on parempi ottaa 600 mm.

Toinen monimutkainen tyyppi on monoliittinen seinämä, jonka paksuus on vähintään 400 mm. Tällaisen seinän vahvistaminen on rakentavaa, jotta ei haljeta - 2 ristikkoa 200x200 AIII: sta (aka A400) halkaisijaltaan 8-10 mm (10 mm jos sinä itseesi), suojakerros 50 mm. Ristikot on keskenään kiinnitetty poikittaisella lujituksella 400 mm: n etäisyydellä ruutupiirroksesta. Käytä poikkisuuntaisena vahvina halkaisijaltaan 5-6 mm: n halkaisijaltaan AI: ta (mikä saat), jos neulot ja AIII halkaisijaltaan 10 mm - jos olet kokki. Vuodevaatteet vaativat vähintään 300 mm, betonin tunkeutuminen maahan on noin 200 mm. Kokonaishaara 500 mm syvä. Kaivanto on välttämättä hyvin tiivistetty kaikentyyppisille seinille. Seinä ei ole kaikki kiinteä - 20 metrin välein on muodostettu laajennusliitoksesta. Paras tehdä tällaiset saumat kulmissa. Betoniluokkaa ei suositella alle B15 W6 (vedenpitävyys) F50 (pakkasenkestävyys).

Suurin osa kulutuksesta on kulmasälejä. Kaivanto vaatii laajan. Kun monoliitin seinämän on täytettävä korkealta puolelta, kun painat sen kantapää pohjamaalilla. Tämä seinä ei todennäköisesti sovi sinulle, se on raskaiden kuormien alla - jos kuljetus menee, tai se on talon pidätysseinä. Heillä on sarja. Sarjassa tämä seinä alkaa 2,4 metriä korkeammalla, sillä se voidaan kierrättää. Joka tapauksessa, katso tämä sarja, on sekä vedenpoisto ja selkeämpi suosituksia säätiön laitteeseen.

Hei Kysyit minulta sisäisen viestin, vastaan ​​tänne, jos et mielessäsi.

Kun haluttu korkeus on 900 mm, lohko saapuu maaperään 300 mm + 200 mm vuodessa = kaivannon syvyys on 500 mm.

FBS on Foundation Block Wall. Jos kirjoitat "FBS Block" Yandexissa, saat joukon linkkejä - se on hyvin yleistä. Käytetään ja käytetään - niitä myydään usein. Hänellä ei ole sijaisuuksia :) tai pikemminkin he ovat merkityksettömiä, se on helpompaa kaataa monoliitti.

Voit tehdä seinän hiilihydraateista, mutta se vähitellen romahtaa, koska hiekkalaatikko pelkää vettä. Rappaus säästää niitä kerrallaan, mutta tämän täytyy kipata ne kaikkialta. On suositeltavaa lisätä hydrofobisia lisäaineita kipsiin (Aquatron, Penetron, Kalmatron tai analogit). Tässä tapauksessa seinämä tehdään tavallisesti hieman kauemmaksi kuin pudotus, kipsi, järjestää salaojitus ja täytä sitten jäljellä oleva tila. Voit myös liottaa lohkareita ennen kipsiä tunkeutuvilla hydrofobisilla liuoksilla (samat valmistajat kuin edellä mainitsin - niillä on sekä betoni- että huokoisia materiaaleja). On toivottavaa valmistaa sama 400 mm: n paksu seppeleiden seinämä.

Ei, ei tietenkin.

FBS on melko monipuolinen. Linkit johtavat yleensä raskaslohkoihin, joille tarvitset nosturin asennusta varten. Tällainen tarkoittaa?

Ehkä arvioitiin, että se oli halvempaa kaataa betonia tai asettaa lohkoja?

Ei, ei tietenkin.

FBS on melko monipuolinen. Linkit johtavat yleensä raskaslohkoihin, joille tarvitset nosturin asennusta varten. Tällainen tarkoittaa?

Ehkä arvioitiin, että se oli halvempaa kaataa betonia tai asettaa lohkoja?

Eniten.. Hinta riippuu monista parametreista. Esimerkiksi meillä on hieman halvempaa täyttää betonituotantoa. Mutta jos käytät lohkoja, ne voivat tulla halvemmaksi. On vaikea sanoa, sinun on kerättävä materiaalien määrää ja laskettava, ei enää.

Nämä yksiköt asennetaan usein suoraan varasta, ja ne tuodaan siihen - se on halvempaa kuin nosturi.

Kerro meille lisää FBS: n vahvistamisesta BP 1: n verkolla.

Sain 1 metrin pituisen valmiin verkon myyntiin, miten liittää ne? Pitäisikö ne sijoittaa vain vaakasuoraan? Kaa ymmärrän verkon vaikutuksen - liukumattomat, eli lisäävät lohkojen adheesiota?

Mikä on ratkaisun optimaalinen osuus? Sementti M 200.

Vielä kiinnostunut hiekka ja sora valmistelu. Osaa oppia askel askeleelta?

Ristikot asetetaan vaakasuoraan 150 mm: n poikkisuunnassa (seuraava asetetaan edelliselle ruudukolle). Ne parantavat tarttumista ja vahvistavat seinän taipumista - vähentävät halkeilun saumoja.

En aio kertoa ratkaisuista, etsiä haun, täällä sivustolla oli kätevä merkki. Sinun täytyy saada brändi valmiista ratkaisusta, joka ei ole alempi kuin M75.

Hiekkakivilöityä kivenvalmistusta voidaan valmistaa asettamalla kerros ensin hiekkaa, sitten päälle hiekkaa, MUTTA! Täällä on erittäin tärkeää, että ylhäältä puristamisen jälkeen ei ollut hiekkaa, vaan roskaa. Monet vain nukkuvat ja se on. Mutta hiekka voidaan ottaa pois vedestä, kaikki istuu vastaavasti.

Jos maaperäsi ei ole savi, voit täyttää ja pakata rauniot vain. Jos hiekka on karkea tai pieni kivi (seulonta on nimeltään), vain ne voidaan asettaa. On tarpeen tiivistyä hyvin. Edullisesti pienissä kerroksissa.

Ovatko pystysuuntaiset saumat vain laastia?

Maaperä on sellainen: jopa 60-70 cm on musta maa, kun savipinta alkaa. Voinko käyttää joen soraa (10 prosenttia hiekkaa), meillä on paljon? Geotekstiilejä voidaan käyttää.

Pystysuorat saumat ovat yksinkertaisesti täynnä laastia. Joki-soraa voidaan käyttää. Voit asettaa geotekstiloita, joissa hiekka joutuu kosketuksiin mustan maan kanssa ja tarkista sitten, onko hiekka hiekkaa ja missä määrin. Karkeaa hiekkaa ei pestä pois, jos sinulla ei ole huippupisteitä näissä paikoissa. On parasta kaivaa saviin, muutoin voi olla suuria sedimenttejä. Sora oikea korkeus. En usko, että mittarin pudotessa vielä niin paljon mustaa maata.

Ranui muutamia kysymyksiä.

1. Ja jos hiekkaa ilman hiekkaa, ehdottomasti, on mahdollista tehdä vuodevaatteet vain siitä, hyvällä tampingilla? Saa noin 50 cm: n rauniot.

2. Löytää miten telakoi FBS: n kanssa?

3. Vedenpitävät lohkot kannattaa tehdä?

4. Jos tason ylätaso vastaa lohkon ylätasoa vai onko lohkon suoritettava hieman?

1. Voit käyttää vain raunioita. Täytyy vain lisätä tyynyn paksuutta. Saat 50 cm - se riittää. Tarvittaessa tarvitaan enemmän ohuita kerroksia. Enintään 20 cm rakennetta leimataan, mutta ne ovat raskasräpäyksiä.

2. Se riippuu siitä, millaisia ​​portaita :). Teräs asetetaan yleensä ankkuriin. Puiset ja zh.b. Voit yksinkertaisesti nojata sitä vastaan, mutta voit myös liittää sen lohkoihin.

3. Maapallon lohkot on toivottavaa pinnoittaa 2 kerrosta bitumia (kuuma tai kylmä kipsi). Ja sinun on annettava salaojitus. Täydellinen vedeneristys (niin, että vesi ei ole ristillä) ei voida tehdä. Sinä et polttele.

4. Tee niin kuin haluat, rakentavasta näkökulmasta ilman eroa. Sinulla on vielä täyttöä (vähintään tasoitus), se sag alkaa ensimmäistä kertaa - joten sinun täytyy vielä kaataa alussa. Normien mukaan tällaisella pudotuksella tarvitset aidan, ymmärrän, ettet tee sitä, mutta varoitan sinua vain siinä tapauksessa.

Kuinka tehdä monoliittinen betoniseinä

Puhdas ilma, viheralueet, kaupunkimaiseman puute - syyt, miksi lähiöiden rakentaminen on hiljattain tullut yhä suosittua. Yksittäiselle rakennukselle ei kuitenkaan anneta tasaisia ​​alueita kaikille. Mitä tehdä niille omistajille, jotka saivat maata alueilla, joilla on suuret korkeuserot? Tässä tapauksessa auttaa konkreettista kiinnitysseinää, jonka rakentamisen tekniikka on kehitetty yli vuosikymmenen ajan. Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajalti kaupunkikehityksessä, koska kaupungit kasvavat ja uusien rakennusten rakentamiseen ei ole riittävästi tasalaatuisia alueita.

Seinien kiinnitys

Vuoteen mennessä säilytysseinät on jaettu kahteen pääluokkaan:

 • Koriste. Tällaisten rakennusten päätavoitteena on antaa viehättävän esteettisen ulkonäön maisema pienellä kaltevuudella.
 • Linnoitus. Tällaiset seinät kestävät huomattavan maaperän paineen ja ne on suunniteltu estämään se liukumasta alas rinteeseen ja huuhtoutuen hedelmällisestä kerroksesta alueen pinnalta.

Lajikkeiden betoniseinät

Monoliittisen raudoitetun betonin vahvistusseinämät on jaettu kolmeen tyyppiin:

Ensimmäinen tukiseinien luokka säilyttää maaperän paineen vain suuren massansa vuoksi (vahvuus riippuu myös syvyydestä). Koska tällaisten seinien valmistus vaatii suurta rakennemateriaalimäärää, yksittäisiä rakennelmia voidaan suositella alhaisen lujuuden omaavien rakenteiden (korkeus maanpinnan yläpuolella 0,5 - 0,7 m) alueilla, joilla on pieni kallistuskulma. Sitten suositeltu syvyys (⅓ korkeudella) on 0,17 ÷ 0,24 m ja paksuus (¼ ÷ ½ korkeudella) - 0,25 ÷ 0,35 m.

Yhdistetyillä tuotteilla on vähemmän painoa kuin massiiviset. Stabiilisuuden lisäämiseksi käytetään laajempia mittasuhteita kuin itse seinän pohja (pohja puristaa pohjan ulkonevia elementtejä osittain vähentää kuormitusta ja lisää siten vakautta).

Ohutseinämäiset seinät on valmistettu L- tai T-muotoisista betonista. Koska tällaisten tuotteiden "pohjan" leveys on oikeassa suhteessa niiden korkeuteen, maaperän pystysuora paine alustassa vähentää merkittävästi vaakakuormia ja lisää seinämän vastustusta kallistamiseen.

Tällaisia ​​tuotteita voidaan ostaa tehdasvalmisteisten esivalmistettujen osien muodossa.

Itse valmistettu betoniseinä

Jos sivustosi pinnan kaltevuus ei ole liian suuri, se ei ole vaikeaa tehdä betonin kiinnitysseinä omilla käsillä. Esimerkiksi: sinun pitää rakentaa 1,2 m korkea pidätysseinä (maanpinnan yläpuolella). Rakennusmateriaalin (räystäs- ja betonilevyjen) säästämiseksi suosittelemme, että ohutseinämäinen nurkkapidike seinällä on T-muotoinen pohja. Miten tehdä betonin kiinnitysseinä (kolme päävaihetta):

Valmisteleva vaihe

Valmista ensin luonnos, piirustus ja vahvistusohjelma.

Siirry sitten maata koskeviin töihin. Teemme merkinnät kiinnittimien ja rakennusjohdon avulla. Kaivamme haluttua leveyttä (hieman suurempi kuin tuen leveys ottaen huomioon muotti) ja syvyyteen (ottaen huomioon tukien ja tyynyjen paksuuden ja hiekkakiven). Säilytetään maa kaivosta vapaalla alueella (myöhemmin tarvitaan seinän molemmin puolin täyttöön). Kaadetaan hiekkaa kaivannon pohjalle (kerrospaksuus on noin 0,2 m) ja muokataan sitä (toisinaan kostutetaan vedellä). Sitten nukahtamme saman kerroksen raunioista ja myös me painamme sitä (värähtelevällä levyllä tai käsi-tamperilla). Asettamme geofabrisen yli varustetun tyynyn päälle.

Muotti- ja laastinvalut

Nyt jatkamme lujittavan kehyksen luomista. "Pohja" - ja "rungon" seinien vahvikepalkit olisi yhdistettävä toisiinsa.

Rakennamme rakennusta. Aluksi teemme sen vain seinän perustaksi. Sen jälkeen kaadetaan betoniliuos koko säätöpituuden ympäri, kompaktisti se värähtelijällä. Laastin asettamisen jälkeen siirry itse tukiseinän muottiin. Valmistustekniikan muotti ja sen valmistukseen käytetyt materiaalit ovat samanlaisia ​​kuin liuskanjalan järjestely.

Se on tärkeää! Aikana muotti järjestely on tarpeen luoda poikittainen muovi- tai asbestisementtiputkien purkamiseksi sade ja pohjaveden tunkeutuu maahan (alareuna putket on hieman maanpinnan yläpuolella ulkopuolelle tukiseinän). Tämä vähentää merkittävästi pystysuoran levyn sisäpuolen kuormitusta. Poikittaisten viemäriputkien etäisyys on 1,0 ÷ 1,5 m.

Siirry sitten betoniseinän kaatamiseen.

Varoitus! Jotta estettäisiin muottien romahtaminen tai epämuodostuminen valun aikana, tämä prosessi voidaan tehdä parhaiten vaiheittain. Ratkaise ensin liuos ⅓ korkeuteen seinän koko pituudelta. Sitten teemme väriltään täytettyä ratkaisua. Seuraavaksi täytä muottiin ratkaisu kolmannelle ja niin edelleen.

Suurimman lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on toivottavaa, että koko rakenne kaadetaan yhteen päivään. Kun liuos kaadetaan seinän yläreunaan ja tiivistyy, tasoita pinta ja peitä muovikelmu ja jätä lopullinen kuivaus. Jotta estettäisiin veden nopea haihtuminen liuoksesta (joka voi vaikuttaa haitallisesti lujuuteen) kuumalla säällä, liuoksen pinta kostutetaan säännöllisesti.

Vedenpitävä ja viemäröintijärjestelmän järjestely

7 - 9 vuorokauden kuluttua jatketaan muottien purkamista. Kestävyyden varmistamiseksi seinämän betonipinnat peitetään vedeneristysmateriaalilla (esimerkiksi erikoiskokoonpano, joka perustuu nestekumeen).

Seuraavaksi siirrytään betonin kiinnitysseinän viemäröintijärjestelmän järjestelyyn seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • Seinän koko pituus sisäpuolella (eli rinteen puolella) asetetaan rei'itetty putki (aina kääritään läpäisevällä geofabrilla).
 • Sitten nukuimme tämän putken raunioilla.
 • Geotekstiilit asetetaan raunioiden päälle (jotta säästetään vapaata tilaa, joka ei ole täynnä maata erillisten sorahiukkasten välillä).
 • Putken vapaa pää (seinän yhdelle tai molemmille puolille) tuodaan viemärikaivoon (tai kaivoon) tai lähimpään vesikasvattajalle.

Viimeisessä vaiheessa täytämme seinän vapaan tilan maahan.

Se on tärkeää! Aloitetaan maaperän täyttämisen vasta sen jälkeen, kun betonin kiinnitysseinä on saanut lopullisen lujuuden ja pystyy kestämään huomattavia kuormia rinteestä, eli aikaisintaan kuukaudessa.

Seuraavaksi jatketaan rakennettujen kiinnitysseinämän näkyvän osan koristelemista. Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä laattoja, luonnollisia tai keinotekoisia kiviä.

Betonin pidike

Käytä koristeellinen kiinnitysseinämä, jossa menestyksekkäästi käytetään lohkoja kevyestä huokoisesta betonista. Kiinnitysseinien vahvistaminen on FBS: n (kiinteät pohjalevyt) betonilohkosta, vähintään 400 mm leveä (muuten tämä arvo on seinämän paksuus). Ne valmistetaan tehtaalla. Materiaalin suuri lujuus ja tiheys (2000 ÷ 2300 kg / m³) aiheuttavat laajaa käyttöä massiivisten seinien rakentamiseen.

Kiinnitysseinän asennusalgoritmi betonilohkoista:

 • Teemme merkintöjä, maanrakennustöitä ja järjestämme hiekan ja raunion tyynyn (kaikki työt ovat samanlaisia ​​kuin betoniseinän rakentaminen).
 • Tämän jälkeen siirrymme lohkojen asettamiseen, jotka pidetään yhdessä hiekkasementtilaastin kanssa.
 • Lohkojen rivit on pinottu "harjoittamisesta" (eli jokainen seuraava rivi on järjestetty siten, että lohkon muutos on puolet lohkosta suhteessa edelliseen).
 • Jotta pystytään lisäämään seinän kantavuutta ja lujuutta vaakasuorissa laastirakenteissa, asennamme vahvistuselementtejä (metalliverkkoa tai vahvistuspalkkeja).

Varoitus! Vakiomallin paino, jonka mitat ovat 800 x 400 x 580 mm, on 470 kg, joten tällaisten tuotteiden kiinnitysseinämän järjestelyn on käytettävä nostolaitteita.

Lopuksi

Kiinnitysseinämallin valinta riippuu sen tarkoituksesta (koristeellisista tai vahvistavista) ja tietyn alueen ominaisuuksista: korkeuserot, maaperän ominaisuudet, pohjaveden taso ja niin edelleen. Oikein suunniteltu ja varustettu pidätysseinä toimii ilman korjausta yli kymmenen vuoden ajan.

4homes.ru - Tee-itse-talo


Betonin pidike
Luotettavuutta pidetään betonista kiinnitettävästä seinästä kaikkien sääntöjen mukaan. Se voi kestää voimakkaan maaperän paineen ja saavuttaa korkeuden 15 m. Suunnittelun ainoa haitta voidaan kutsua valmistusprosessin monimutkaisuudeksi, joka sisältää seuraavat vaiheet:
Kaivaa kaivannot syvyyteen, joka muodostaa kolmannen osan koko seinän korkeudesta. Erilaisten puuosien muottirakenteen rakentaminen. Se on tehtävä siten, että valmiin seinän kulma on kaltevuuskulma ja varmista, että se tukeutuu ylimääräisiin linnoituksiin. Betonin sileämmän pinnan saamiseksi kaatamisen jälkeen on suositeltavaa sitoa alustan pohja ja seinämät keraamisten arkkien avulla.

Asennus murtopuun vahvikkeeseen, joka koostuu kahdesta rivistä. Tätä varten voit käyttää erikoisvarjoja, teräsputkia ja muita metallirakenteita, jotka on yhdistetty vahvalla langalla. Asennus pohjaan tyhjennyshiekkakerroksesta ja putkien asennus horisontaalisen tai pystysuoran viemäröintijärjestelmän luomiseksi. Valmistetun puun täyttö M100-betonilla. Muottien poistaminen betonin jälkeen on täysin kovettunut, mikä tapahtuu vähintään 5 päivän ajan ja pinta tasoitetaan kipsillä.

30 päivän kuluttua, kun koko rakenne saavuttaa tarvittavan lujuuden, takaseinän ja kaltevuuden välinen tila täytetään soraa ja ulkopinta maalataan tai koristellaan erilaisilla materiaaleilla.
Konkreettisia seiniä suositellaan käytettäväksi tapauksissa, joissa on luotava kiinteä rakenne, joka on suunniteltu pitkäikäiseksi.

Yhdistetty kiinnitysseinä
Kiinnitysseinän yhteinen muunnos on melko yleinen, jossa perusaineena käytetään betonia, ja luonnonkivi korvaa muotin ja toimii koristeena ulkokerroksena. Tekniikka sellaisen seinän muodostamiseksi on identtinen edellä kuvatun kanssa, lukuun ottamatta puisen muottien asentamista. Ei myöskään ole tarvetta tasoittaa betonia ja sen viimeistelyä.

Luonnonkivi seinään
Vanhojen maisemakoostumusten luomista varten kalliiden kiviä - graniitti, diabaasi, basaltti, kvartsi jne. - luonnolliset kivirakenteet, jotka ovat luonteeltaan kallioita tai kaltevuusalueita, ovat erinomaisia, ja ne käyttävät murtuneita tai sahattuja kiviä, jotka sopivat toisiinsa kooltaan ja muodoltaan. Tällaisen seinän pohja on valmistettu betonin, hiekan ja soran seoksesta suhteessa 1: 6: 6. Muotoilun ja seoksen kaatamisen jälkeen se saa kovettua hyvin 4-5 päivää. Asenna sitten viemäriputki ja jatka kivien asettamiseen, mikä voidaan tehdä kahdella tavalla:
1. Märkä menetelmä, johon kuuluu kiven kiinnittäminen sementti-hiekkalaastilla. Aikaisemmin kaikki lika poistetaan kivistä, pinta kastuu vedellä ja asennus suoritetaan siten, että yhdestä tasosta olevien kahden kivien risteyksestä on toisen tason kiven keskellä.
2. Kuiva menetelmä, jossa kivet yksinkertaisesti pinotaan päällekkäin ja niiden välinen tila täytetään sopivalla maaperällä. Joskus kasvien siemeniä lisätään siihen, minkä seurauksena seinä alkaa muuttua vihreänä ajan myötä ja tulee samanlaiseksi kuin todellinen vanha rakennus.
Sisäpuolisen lujituksen tekniikkaa käytetään korkeisiin kiveen kiinnitysseiniin, jonka aikana kivet porataan ja kiristetään voimakkaisiin raudatankoihin. Tällainen vahvistus on pakollista yli 1-1,5 m: n rakenteille.

Gabionin kiinnitysseinä
Puutarhakerikoita luotaessa käytetään usein piikkilanka-seinämiä - mesh-metalliastioita, jotka on täytetty eri kokoisilla kivillä. Tällaisia ​​malleja pidetään melko kestävinä ja niillä on erinomaiset esteettiset ominaisuudet. Maisemasuunnittelun ansaitut Gabionsin avulla voit yhdistää modernit trendejä luonnollisiin motiiveihin, mikä on erittäin mielenkiintoista.
Tällaisten seinien muodostamisprosessi koostuu seuraavista vaiheista:
Vaadittavan syvyyden kaivosta vedetään ulos. Jos valmiin seinän korkeus on yli 1 metri, luodaan betonirauta, joka on leveämpi kuin seinämän paksuus vähintään kolme kertaa. Kaivannon pohjalle on asetettu geotekstiilejä, pilareita ja tiivisteitä on 20-30 cm paksuinen sora- ja hiekkakerros, joka kaadetaan betonilla, joka ei pääse noin 15-20 cm: n korkeudelle maanpinnan yläpuolelle. kiinnitettynä galvanoidulla langalla. Seinän pohjan lähellä oleva maaperä tiivistetään perusteellisesti ja ylhäältä tarvittaessa ripottele soraa.
Tällainen epätavallinen tapa muodostaa pidätysseinä ei ole monimutkainen, mutta valmiit rakenteet näyttävät alkuperäisiltä.

Tiilen kiinnitysseinä
Tiilen seinät eivät ole suosittuja, koska tällainen muotoilu voidaan tehdä vain punaisesta kiinteästä tiilestä, jota pidetään melko kalliina materiaalina. Lisäksi tällainen seinä voi olla vain pystysuora, mikä vähentää merkittävästi sen luotettavuutta ja tekee mahdottomaksi käyttää monimutkaisessa monitasoisessa maisemassa.
Yleisten teknologioiden tekniikka munia tiilet on sama kuin märkä menetelmä luodaan luonnonkiven, ja säätiö käytetään samoin kuin seinät gabions.

FBS-pidike
FBS-lohkojen kiinnitysseinämän luomiseksi säätöä ei tarvita. Sen sijaan kaivetun kaivannon pohjalle kaadetaan useita kerroslevyjä ja soraa, jotka heiluttavat ne hyvin alas ja sitten ne alkavat asentaa lohkot, kiinnittää ne vasaralla ja erityisillä kumipeitteillä. Jokainen parilukuinen sarja alkaa puolilohkon FBS: llä sellaisen muurauskuvion tuottamiseksi, jota käytetään luonnonkiven seinämien muodostamiseen.
FBS-lohkojen seinä on erittäin luotettava, mutta sen rakentamisen prosessia pidetään melko vaikeana niille, jotka eivät ole koskaan kohdanneet samanlaisia ​​rakennusmenetelmiä.

Valitsemalla säilytysseinä rinteessä sijaitsevalle alueelle on tärkeää arvioida maastoa, maaperän ominaisuuksia sekä ottaa huomioon taloudelliset mahdollisuudet, kokemus eri materiaaleista ja tarve luoda tietty koristeellinen suuntautuminen.

FBS-pidike

Betonilohkon tukiseinä

Jos alue on melko monimutkainen maasto, se vaikeuttaa sekä maiseman suunnittelua että rakentamista. Säilytysseinämiä käytetään estämään maaperä menemästä alamäkeen. Tällaisten rakenteiden tärkein vaatimus on kestävyys, koska niiden on kestettävä suuren maaperän paine. FBS-lohkojen kiinnitysseinä on yleinen, koska betonilla on ominaisuuksia, jotka ovat ihanteellisia maan suurien massojen ylläpitämiseksi. Kaikkien standardien mukaan valmistettu kiinnitysseinä on kestävä ja kestää kauan.

Edut ja haitat

Säätiölohkoja käytetään pitkään. Monien uusien materiaalien ilmestyttyä he eivät luopuneet asemastaan. Niiden eduista johtuen niitä käytetään edelleen sekä perusrakenteessa että rakenteiden tukemisessa.

 1. Kustannukset, kun käytetään vakiomuotoisia lohkoja, hinta jokaiselle vähenee.
 2. Seinien rakentamisen helppous, pohjimmiltaan FBS - on suuret betonirakenteet. Asennuksen teknologia ei ole kovin erilainen kuin tavanomainen menettely.
 3. Työskentelyn nopea loppuun käytettäessä valmiita lohkoja. Seinäpinta riippuu vain rakennuttajien pituudesta ja työskentelykyvyistä. Ei ole tarvetta odottaa betonin kovettumista.
 1. Suurten maan massaa tukevien seinämien lohkojen mittojen pitäisi olla vaikuttavia. Käytä tässä tapauksessa raskaita lohkoja. Painonsa vuoksi ne siirtävät maaperän paineen pohjaan, mutta sen asettamiseen tarvitaan nostolaitteita.
 2. Kuljetuskustannukset johtuvat siitä, että yhden yksikön massa voi nousta jopa 1 tonniin, tarvitsemme kuljetukseen erikoistuneita laitteita, mikä lisää kustannuksia.
 3. Palkkatyöntekijät. Lohkojen oikea purku, varastointi tai siirto rakennustyömaalle edellyttää asiantuntijoita, jotka pystyvät toimimaan vuorovaikutuksessa rakennuskoneiden kanssa, mikä myös aiheuttaa lisäkustannuksia.

Miksi tarvitsemme työntekijöitä, voit katsoa videota:

Ennen lohkojen ostamista on tarpeen laskea, onko se kannattavampi kuin vuokrata kiinteän betonin kaatopaikkaa. Jos on mahdollista odottaa jähmettymistä, monoliittinen seinä voi maksaa vähemmän.

PBS: n tuhottu seinä

Erotustekniikka

FBS-lohkojen kiinnitysseinämän rakentamisessa keskeinen rooli on suunnittelu ja alustavat laskelmat. Jos teet virheen kiinnitysseinämän laskelmissa, seinät voivat kaataa maaperän paineen maapallon kosteuden intersekseettisen kasvun aikana. On melko vaikeaa tehdä kaikkia laskelmia SP 101.13330.2012 mukaisesti, on parempi tilata niiden suorittaminen ammattimaisilta rakentajilta. Nämä ovat välttämättömiä kuluja, jos tulevaisuudessa ei ole tarkoitus käyttää rahaa uuden seinän korjaamiseen tai rakentamiseen.

Suoritettuaan laskennat kantavuudelle ja laatimalla rakennussuunnitelman, he alkavat ostaa materiaaleja ja valmistaa varastointipaikka.

 • PBS: ssä;
 • vesi- ja lämpöeristys;
 • hiekka;
 • sora;
 • geotekstiilit;
 • viemäriputket;
 • betoni;
 • varusteet.

Kun kaikki materiaalit ovat paikan päällä, alueen merkintä alkaa. Helpoin tapa on tapit ja köysi. Kun merkintä vetäytyy jopa 3 metrin etäisyydellä tulevasta seinämästä kasvavan maaperän suuntaan. Jos seinämän on tarkoitus olla pitkä ja pitkä, kaivinkone on vetäytynyt puhdasta liikaa maata ja kaivaa pohjaan kaivannon.

Asennustyöt

Kun laskelmat ja rakennustyömaan valmistelu on suoritettu, ne alkavat rakentaa perustan FBS: n seinälle. Käytä joko jelloitettua vahvistettua pohjaa tai valmiin monoliittista laattaa. Ensiksi kaada hiekkakerros ja paina sitä, kun samanlainen toimenpide suoritetaan kerroksella soraa. Ylhäältä maadoittavat geotekstiilit ja täyttöjalat. Jos täyteainesäiliö on suunniteltu, valmistukseen on asennettu liittimet, ja lopullinen rakenne jää jäljelle 4-5 vuorokautta, minkä jälkeen ne jatketaan eristämiseen.

Vedeneristys suoritetaan telalla tai suihkutetulla tavalla. Ensimmäisessä tapauksessa tarvitset kaasupolttimen rullaeristeen kiinnittämiseen. Toisessa tapauksessa tarvitaan erityinen laite, joka suihkuttaa nestekumia. Päällystysmenetelmällä eristäminen on pitkä ja vaikea, ja laatu on huomattavasti pienempi. Säätiön kestävyydelle lämmöneristys suoritetaan käyttämällä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa, joka pystyy kestämään tulevan rakenteen painon.

Kun eristykset tehdään, ne alkavat kaataa tai tehdä valmiin tehtaan levy.

Säätiön on oltava täysin tasainen. Epäsäännöllisyyksien läsnä ollessa paine jakautuu epätasaisesti, mikä johtaa pohjan tuhoutumiseen ja seinän muutoksiin. Jos muodostetaan porrastettu säätö, jokainen osa on horisontaalinen, jotta koko rakenne ei pääse liukumaan alaspäin.

Seinäasennus

Kun säätiö on valmis, he alkavat asettaa ensimmäisen lohkon rivin, joka on maanpinnan alapuolella. Jos pystytetty seinä on korkea, maanalaiset rivit voivat olla 2-2.5. On tärkeää laskea oikein, mihin aikaan seinän aloitus on asetettu, niin että rakennustarvikkeet ja työntekijät eivät pysy kotonaan, mikä säästää tarpeettomilta vuokraus- ja työvoimakustannuksilta. Jokainen rivi on neulottava vaakatasossa, jonka halkaisija on 2 cm. Kun rivi on valmis, seuraava alkaa ja niin edelleen, kunnes seinä nousee 1 rivi yli ylemmän maan odotetun tason yläpuolelle.

Jos seinämä on korkea ja paine on suunniteltu olevan suuri, tuhoutumisen välttämiseksi on tarpeen rakentaa kolmion muotoinen pidätysseinä. Seinämän alemman osan leveys on korkeampi kuin ylempi, ja se ulottuu sivulle, jossa maata kiihdytetään. Tämän suunnitelman ansiosta paine jakautuu suuren alustan pohjalle, mikä vähentää yksittäisten lohkojen kuormitusta. Päättynyt seinä on peitetty vedeneristämällä pohjalevyllä ja nukahtaa puoleen.

Vedeneristys ja seinien viimeistely

Rakennuksen päätyttyä seinä ja pohja ovat vedenpitäviä suurempaan lujuuteen. Kylmäalueilla käytetään joskus eristystä, mutta se ei ole tehokas, jos se toteutetaan vain toisella puolella. Eristyksen aikaansaamiseksi lohkojen väliset liitokset kipataan tasaisen pinnan muodostamiseksi ja poistavat mahdollisuuden kyyneleistä, joihin kosteus tunkeutuu.

Jos haluat antaa ulkopuolelle kauniin ilmeen, sinun täytyy kipata sitä ja käyttää viimeistelyaineita, jotka jäljittelevät kiviä tai tiiliä. Voit myös käyttää yksinkertaista sementtiä, mutta meidän on muistettava, että tarvitaan erityinen verkko, jotta se ei pääse liukumaan seinästä, kun se on kyllästynyt kosteuteen.

Suodatusjärjestelmän luominen

Maaperän nukahtamisen ja tiivistymisen jälkeen on ehdottomasti asennettava viemärijärjestelmä veden poistamiseksi pohjaveteen, joka virtaa seinään. Tällöin koko pituudelle asetetaan erityinen putki korkeuden keskellä.

Jätevesijärjestelmätyyppi osiossa

Viemäröintijärjestelmä alkaa maaperän tampingilla, jotta se antaa kovera muoto tulevan putken paikalle. Geotekstiilit asetetaan, leveys mitataan siten, että vapaita päitä on, jotka työn päätyttyä kattavat järjestelmän ylhäältä. Tämä on tehtävä sen varmistamiseksi, että ympäröivä maaperä ei tukki putkien reikiä. Lasikuituverkko asetetaan geotekstilille, mikä estää verkon repeämisen soraa aiheuttaen. Leveys mitataan myös siten, että se kattaa koko rauniot putken sisäpuolella.

Kaatopaikka kaadetaan valmistettuun kaivantoon, jonka kerros on 5-10 cm, minkä jälkeen se tasoitetaan ja täytetään. Kuivatusputket asetetaan päälle, mikä imee kosteutta. Joskus ne tehdään 2-3 mm: n kaltevuudella, jotta vesi virtaa paremmin. Jos vesi on tarkoitus siirtää seinän ulkopuolelle eikä viemärijärjestelmään, niin kuivatusjärjestelmät asennetaan 2-4 m: n välein maaperän kosteuden mukaan.

Viemäriputket käytetään useimmiten PVC: stä. Ne on asennettu lattian asennusvaiheeseen ja vedenpitävyyden aikana ne peittävät myös 5 cm: n eristävän kerroksen. Putket ovat kaltevia 20 °.

Kun kaikki tyhjennysputket ovat paikoillaan, romu on peitetty 10-20 cm: llä ja varovasti tamping. Peitä verkon päät, kiinnitä ne yhteen ja päällekkäin asettavat geotekstilien reunat. Tuloksena oleva järjestelmä täytetään matalalla maaperällä, aloittaen lineaarisen viemäröinnin järjestelmän.

Kaikkien rakennusmääräysten ja sääntöjen noudattamisen takia FBS: n tukiseinä on todellinen ja kätevä tapa tasoittaa aluetta. Betonin kestävyyden ansiosta tällainen seinä kestää vuosia ilman korjausta.

Kysymys kiinnitysseinästä.

Korkeus on enintään metrin, ehkä 80-90 cm.

Materiaali raudoitettu betoni tai butobetoni (edullisesti halvempi).

GWL terassin alaosassa ± 80 cm.

Tietoja seinän kuivatuksesta ei vielä puhu.

Luin paljon artikkeleita aiheesta, mielipiteet eroavat toisistaan, en koskaan päättänyt itsenäisestä rakentamisesta, joten pyydän teitä.

Kiinnostavat kaiken A: sta Z: hen.

Kuinka paljon haudata maata, vuodevaatteita, kerrosten kokoa, tarvitsetko raudoitusta vai voitat, betonin kaatamisen tekniikka, seinän pienin sallittu leveys jne.

Kiitos jo etukäteen.

Alla on suunnitelma, jossa seinä on merkitty punaisella viivalla.

Kysymyksen ydin... on kanavan reunalla kulkeva läpikulku... Volgan kanava ja käyttäytyy näin - 2 viikkoa kuin valokuvan tulvassa - nousee miinus 1 m: n etäisyydestä tulevaan nollaan. Sitten taso laskee 3 metrillä... ja joko kuivuu kokonaan tai siellä on virta keskellä rotko...

sivusto - alluvial joki hiekka - vanha - kastunut 10 vuotta sitten - tiheä - mutta on halu laajentaa paikkaa (ja matkan varrella) remontin rannalta erosiosta ja liukumasta kallioksi...

lähialueilla on joku sellaista - joku on 4 metriä korkea konkreettinen monoliitti, joku on kaadanut kalkkikivipuita... (louhoksen lähellä)... halusi ensin kaataa suuren raunioineen - vetäytyä metrin 2 kaltevuuden alasta ja tehdä aidan - mutta sitten he saivat kiinni bu lohkot fbs.. 60 kpl 24.5.5... minulla on 40 metrin alueen raja, koska korkeus on 3 riviä..

ajatus syntyi - poista 50 cm maata / siltaa rotko - tee muutamia lankoja säätiö... hukuttaa 1 rivi lohkojen ja 2 korttelia ylös... lohkojen yläosassa, aja kaltevuus kohti juonta...

ei ole mitään tarkoitusta pystyttää pystysuoraa seinästä korkealaatuista - tavoitteena on suojata ja tukea kaltevuuden alaosaa...

Onko oikeus elämään tällainen järjestelmä?... ovatko siellä juttuja?

Takaisinpaikkaus on parempi ajaa? on olemassa valinnanvaraa: joki hiekkavesi, joki hiekka lankakaivoksella, louhoksesta muodostuva rauniot: maaperän seos dolomiittia / kalkkikiveä, jne., savea, tavanomainen maaperä kentältä, hyvin, 1 m mustan maaperän yläkerros, luulen sivustolle - vesi ei pääse häntä...

mitä kaltevuuden astetta minun pitäisi asettaa lohkojen yläosasta osioon...

Periaatteessa aion suunnitella kaltevuuden pinnan kuin kiviä / kiviä...

Omistamalla maa-alue, sen omistaja jollakin tapaa harjoittaa viljelyä. Ja jos tasaisilla pinnoilla ei tavallisesti ole ongelmia, sitten helpotusmaaston käsittelyllä voi olla tiettyjä vaikeuksia. Tästä johtuen useimmat ihmiset estävät maata epätasaisella pohjalla. Luova lähestymistapa, jossa käytetään joitain maisemasuunnittelumenetelmiä, voit helposti kääntää houkuttelevan alueen viihtyisaksi paikaksi. Ja on kyse siitä, miten lohkokappaleiden avulla pystytään antamaan sivustolle hyvin hoidettu ulkonäkö ja estämään maaperän mahdollinen liukuminen.

hakemus

Kiinnitysseinä on tietyn kokoisen vapaasti seisovan seinämän muodossa oleva rakennusrakenne. Kohteesta riippuen voidaan valmistaa erilaisia ​​materiaaleja.

Tämän rakennuksen nimen perusteella on helppo olettaa, että sen päätehtävänä on estää maaperän pestäväksi kaltevista pinnoista. Ja tämä tapahtuu tukemalla maapohjaa kaltevuuden kehällä. Tällä tavoin voit tasoittaa lähes epätasaisen alueen tai jakaa sen tasoihin.

Mallien tyypit

Koska kaikkien kiinnitysseinien toiminta on sama, niiden pääasiallinen ero on erilaisten materiaalien käyttö rakentamiseen. Katsotaanpa jokainen niistä tarkemmin:

 • Vaahdolohkot. Tätä materiaalia, joka on hyvin yleinen talojen rakentamisessa, käytetään usein myös kiinnitysseinien rakentamiseen. Betonivaahdolla on melko harvoja etuja: ne ovat melko kevyitä, suhteellisen halpoja ja sopivia asennettaviksi. Tällaisen materiaalin haitta on etupuolen karkea pinta, mikä merkitsee ylimääräistä vuorausta. Kuitenkin, jos käytät kalliimpia vaahtolohkoja, joissa on kaunis rakenne, niin pintapäällystystä ei yksinkertaisesti tarvita.

Usein seinien rakentamiseen käytetään vuorattuja kellarilohkoja

 • Betoni. Edullinen ja vihainen, mutta melko edullinen. Totta, on välttämätöntä koukistaa muottiin, sekoita laasti, kaataa ja viimeistellä. Mutta jos tarvitset erittäin vahvan seinän, betoni on sopivin materiaali tähän.

  Betonilla voit tehdä minkä tahansa muotoisen koriste-seinän

 • Brick. Varsinkin jos se on erikoisversio, jossa on kivirakenne. Mutta käyttämällä tällaista materiaalia, sinun on haaroitettava suuresti, koska tämän tiilen hinta on useita kertoja korkeampi kuin tavallinen keraaminen.
 • Luonnonkivi. Tämä kivirakenteinen materiaali on erittäin kestävä, joten sen asettaminen kerran, sinun ei tarvitse olla huolissaan sen turvallisuudesta pitkään. Suuri paino ja korkeat kustannukset eivät kuitenkaan ole kovin edullisia laajalle rakentamiselle.
 • Tree. Tarkemmin pyöristetyt lokit. Puun nopean heikkenemisen takia niitä käytetään melko harvoin, lisäksi niiden kustannukset ovat myös melko suuret. Mutta puutuotteiden ystäville, joilla on suuri tulovaihtoehto, on aivan oikea elämä.
 • FBS-lohko (peruslohko on kiinteä). Yleensä rakenteet on tehty PBS: stä vahvistetuista perustuksista rakennuksille ja rakenteille. Mutta jos otat betonilohkon FBS pienen koon, on täysin mahdollista rakentaa pidätysseinä. Betoni FBS-tuotteiden paino on kuitenkin riittävän suuri, mikä aiheuttaa joitain vaikeuksia asennuksen aikana. Mutta jos on mahdollista käyttää FBS-lohkoja, ne sopivat paremmin kaatamalla betonia.

  Rivitetyt FBS-lohkot

 • Kevytrakenteiset lohkot. Erinomaisten äänenvaimennusominaisuuksien ansiosta niitä käytetään useimmiten rakennusten väliseinien järjestämiseen. Tällaisten betonilohkojen seinän rakentamista varten ne on suojattava ympäristön vaikutuksesta, muuten ne nopeasti hajoavat.
 • Seinän mitat

  Rakentamisen suunnittelussa, älä ole liian laiska tietää, minkä tyyppistä maata sivustossasi. Tällä riippuu valmiin rakenteen vakaus. Joten jos maa on riittävän tiheä, niin korkeuden ja leveyden suhdetta lasketaan olevan 1: 4 ja keskimääräinen maadoitettu tiheys on 1: 3, ja löyhän maaperän suhteen niiden on oltava 1: 2.

  Viemäröintivälineet

  Luonnollisesti, jos on vettä, on oltava viemärijärjestelmä, muuten rakennusta heikentää jatkuvasti ja se saattaa pian romahtaa. Siksi sinun on päätettävä etukäteen järjestelmän tyypistä ja upotettava se rakennerakenteeseen. Kaiken kaikkiaan on olemassa kolmenlaisia ​​jätevesihuoltojärjestelmiä:

  1. Pitkittäinen. Rei'itetty putki asennetaan rakennuksen kehäksi ja se on kääritty geotekstilikerroksella. Se säilyttää kiinteät hiukkaset ja vesi virtaa vapaasti putken kautta paikan päällä.
  2. Poikittainen. Tällöin seinän koko pituudeltaan enintään 1 m: n välein tehdään poikittaisia ​​kanavia, joiden läpimitta on noin 1 cm, ylimääräinen vesi virtaa niiden läpi rakennuksen ulkopuolelle.
  3. Yhdistetty. Tällainen järjestelmä yhdistää kaksi ensimmäistä, mikä muodostaa yleisemmän ja tehokkaamman tavan veden kääntämiseen.

  Viemäriputki sijoitetaan seinän sisäpuolelle kellarikerroksen tasolle, sen avoimet päät vapautetaan aitojen reunoilta.

  Pinnan esikäsittely ja asennus

  Lukijan ymmärtämisen helpottamiseksi esitämme kaikki vaiheet, joissa rakennetaan betonilohkon seinä (FBS, laajennettu savi, vaahtoblockit) vaiheittaisten ohjeiden muodossa:

  1. Kuten muillakin rakennuskohteilla, seinän pystyttäminen on aloitettava piirustuksella. On tarpeen merkitä koko rakenne, sen taivut ja reunat. Piirustasi tulee myös huomioida tulevan rakennuksen korkeus ja leveys, joten voit laskea oikean materiaalin määrän.
  2. Sitten sinun on siirrettävä tietoja piirustuksesta pintaan, eli vedä maahan seinän kulkuväylä kaivamaan kaivantoa. Voit käyttää maaleja.
  3. Nyt voit kaivaa kaivannon. Sen syvyys riippuu seinän korkeudesta sekä rakennuksessa käytetystä materiaalista. Jos korkeus on korkeintaan 1 - 1,5 m, niin betonille tai kiveälle on syvyys 30 - 40 cm ja vaahtolohkoille tai tiilille 25 - 30 cm. Korkeuden ollessa yli puolitoista metriä tarvitaan voimakkaampi säätiö ja asiantuntijoiden apu.
  4. Täyttävät tyynyt. Kaivon pohjalle on kerrostettu kerros hiekkaa ja soraa, vähintään 10 cm paksu ja sitten kunnolla kaatunut.
  5. Seuraava on ensimmäinen rivi. Suuremman lujuuden vuoksi on parasta kiinnittää lohkot sementtilaastiin. Sillä välin hän on edelleen liikuteltava, sinun täytyy laittaa lohkot tasolle käyttäen kumi- tai puukarkainta.

  Sementtilohkojen valmistusprosessi

 • Kun olet kuivan ensimmäisen rivin, voit siirtyä seuraavaan. Monoliittisen seinämän saamiseksi muuraus tulisi tehdä puoli lohkosta ja rakenteen vahvistamiseksi edelleen, voit luoda kaksinkertaisen rivin.
 • Kun olet laatinut viimeisen rivin, sinun on suljettava lohkojen yläosa sementin tai metallin visiirin avulla. Tämä suojaa seinää kosteudelta ja sen jälkeen tuhoamisesta.
 • Maaperän ja seinän välinen jäljellä oleva tila tulee täyttää maaperällä, ja on parempi hiekkaa hiekkaa.
 • Pinta on tarvittaessa viimeisteltävä koristeaineilla.
 • Tässä vaiheessa päätyötä voidaan pitää valmiina.

  Kuten näette, epätasainen tontti ei ole lause, vaan hyvä perusta mielenkiintoiselle suunnittelupäätökselle. Ja perusrakenteiden hallinnan avulla voit tehdä kaiken työn itse, ei huono säästää samalla.