Miten tehdä betonilohkojen seinään

Omistamalla maa-alue, sen omistaja jollakin tapaa harjoittaa viljelyä. Ja jos tasaisilla pinnoilla ei tavallisesti ole ongelmia, sitten helpotusmaaston käsittelyllä voi olla tiettyjä vaikeuksia. Tästä johtuen useimmat ihmiset estävät maata epätasaisella pohjalla. Luova lähestymistapa, jossa käytetään joitain maisemasuunnittelumenetelmiä, voit helposti kääntää houkuttelevan alueen viihtyisaksi paikaksi. Ja on kyse siitä, miten lohkokappaleiden avulla pystytään antamaan sivustolle hyvin hoidettu ulkonäkö ja estämään maaperän mahdollinen liukuminen.

hakemus

Kiinnitysseinä on tietyn kokoisen vapaasti seisovan seinämän muodossa oleva rakennusrakenne. Kohteesta riippuen voidaan valmistaa erilaisia ​​materiaaleja.

Tämän rakennuksen nimen perusteella on helppo olettaa, että sen päätehtävänä on estää maaperän pestäväksi kaltevista pinnoista. Ja tämä tapahtuu tukemalla maapohjaa kaltevuuden kehällä. Tällä tavoin voit tasoittaa lähes epätasaisen alueen tai jakaa sen tasoihin.

Mallien tyypit

Koska kaikkien kiinnitysseinien toiminta on sama, niiden pääasiallinen ero on erilaisten materiaalien käyttö rakentamiseen. Katsotaanpa jokainen niistä tarkemmin:

 • Vaahdolohkot. Tätä materiaalia, joka on hyvin yleinen talojen rakentamisessa, käytetään usein myös kiinnitysseinien rakentamiseen. Betonivaahdolla on melko harvoja etuja: ne ovat melko kevyitä, suhteellisen halpoja ja sopivia asennettaviksi. Tällaisen materiaalin haitta on etupuolen karkea pinta, mikä merkitsee ylimääräistä vuorausta. Kuitenkin, jos käytät kalliimpia vaahtolohkoja, joissa on kaunis rakenne, niin pintapäällystystä ei yksinkertaisesti tarvita.

Usein seinien rakentamiseen käytetään vuorattuja kellarilohkoja

Betonilla voit tehdä minkä tahansa muotoisen koriste-seinän

Rivitetyt FBS-lohkot

Seinän mitat

Rakentamisen suunnittelussa, älä ole liian laiska tietää, minkä tyyppistä maata sivustossasi. Tällä riippuu valmiin rakenteen vakaus. Joten jos maa on riittävän tiheä, niin korkeuden ja leveyden suhdetta lasketaan olevan 1: 4 ja keskimääräinen maadoitettu tiheys on 1: 3, ja löyhän maaperän suhteen niiden on oltava 1: 2.

Viemäröintivälineet

Luonnollisesti, jos on vettä, on oltava viemärijärjestelmä, muuten rakennusta heikentää jatkuvasti ja se saattaa pian romahtaa. Siksi sinun on päätettävä etukäteen järjestelmän tyypistä ja upotettava se rakennerakenteeseen. Kaiken kaikkiaan on olemassa kolmenlaisia ​​jätevesihuoltojärjestelmiä:

 1. Pitkittäinen. Rei'itetty putki asennetaan rakennuksen kehäksi ja se on kääritty geotekstilikerroksella. Se säilyttää kiinteät hiukkaset ja vesi virtaa vapaasti putken kautta paikan päällä.
 2. Poikittainen. Tällöin seinän koko pituudeltaan enintään 1 m: n välein tehdään poikittaisia ​​kanavia, joiden läpimitta on noin 1 cm, ylimääräinen vesi virtaa niiden läpi rakennuksen ulkopuolelle.
 3. Yhdistetty. Tällainen järjestelmä yhdistää kaksi ensimmäistä, mikä muodostaa yleisemmän ja tehokkaamman tavan veden kääntämiseen.

Viemäriputki sijoitetaan seinän sisäpuolelle kellarikerroksen tasolle, sen avoimet päät vapautetaan aitojen reunoilta.

Pinnan esikäsittely ja asennus

Lukijan ymmärtämisen helpottamiseksi esitämme kaikki vaiheet, joissa rakennetaan betonilohkon seinä (FBS, laajennettu savi, vaahtoblockit) vaiheittaisten ohjeiden muodossa:

 1. Kuten muillakin rakennuskohteilla, seinän pystyttäminen on aloitettava piirustuksella. On tarpeen merkitä koko rakenne, sen taivut ja reunat. Piirustasi tulee myös huomioida tulevan rakennuksen korkeus ja leveys, joten voit laskea oikean materiaalin määrän.
 2. Sitten sinun on siirrettävä tietoja piirustuksesta pintaan, eli vedä maahan seinän kulkuväylä kaivamaan kaivantoa. Voit käyttää maaleja.
 3. Nyt voit kaivaa kaivannon. Sen syvyys riippuu seinän korkeudesta sekä rakennuksessa käytetystä materiaalista. Jos korkeus on korkeintaan 1 - 1,5 m, niin betonille tai kiveälle on syvyys 30 - 40 cm ja vaahtolohkoille tai tiilille 25 - 30 cm. Korkeuden ollessa yli puolitoista metriä tarvitaan voimakkaampi säätiö ja asiantuntijoiden apu.
 4. Täyttävät tyynyt. Kaivon pohjalle on kerrostettu kerros hiekkaa ja soraa, vähintään 10 cm paksu ja sitten kunnolla kaatunut.
 5. Seuraava on ensimmäinen rivi. Suuremman lujuuden vuoksi on parasta kiinnittää lohkot sementtilaastiin. Sillä välin hän on edelleen liikuteltava, sinun täytyy laittaa lohkot tasolle käyttäen kumi- tai puukarkainta.

Sementtilohkojen valmistusprosessi

Tässä vaiheessa päätyötä voidaan pitää valmiina.

Kuten näette, epätasainen tontti ei ole lause, vaan hyvä perusta mielenkiintoiselle suunnittelupäätökselle. Ja perusrakenteiden hallinnan avulla voit tehdä kaiken työn itse, ei huono säästää samalla.

Miten rakentaa lohkojen kiinnitysseinä.

Jos aiot istuttaa alueesi talon ympärille, seinään sopii maisemaan. Betonielementti on yksi kestävimmistä materiaaleista luuston muodostamiseksi, josta voit tehdä sekä suoraviivaista että kaarevaa seinää. Seinän rakentaminen voi olla melko yksinkertainen riippuen sen kokoonpanosta.

Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten tehdä betonilohkojen seinät omilla kädillä ilman ammattilaisten palveluita.

3. Suunnittele projektialue, johon asennat betoniseinää. Käytä ruiskumaalauslautta piirtää viiva maan pinnalle, jossa kiinnitysseinä asetetaan.

Kiinnitysseinä osaan, jossa on kaltevuus - miten se tehdään itse

Säilytysseinä: Miten se tehdään sivustolla?

Maissa ja kaupungeissa, joissa vaikea maasto mäkisellä tai rotkopaikalla luo paljon puutarhassa olevia ongelmia ja suunnittelee kaunista sisäpihaa, haluan palauttaa järjestyksen. Yleensä tässä tapauksessa sivustoalue on kätevästi jaettu eri tasoilla sijaitseville terasseille. Tällaisessa tapauksessa pidätysseinä on keskeinen rooli.

Sivuston säröiminen on prosessi, jolla keinotekoisesti muodostetaan väkevöity horisontaalinen taso - terassi tai pylväs.

Kiinnitysseinä on rakennettu tällaisten tasojen välisille rajoille, mikä auttaa estämään maanvyörymien ja maanvyörymien esiintymisen sekä maan hedelmällisten kerrosten huuhtoutumisen.

Valitettavasti on totta, etteivät kaikki maanomistajat voi sanoa, että heillä on edes helpotuksia. Tämä viittaa siihen johtopäätökseen, että pidätysseinä on välttämätön osa aluetta. Se ei ainoastaan ​​koristele puutarhaa, vaan tämä rakenne myös jakaa sen erityisalueiksi.

Kiinnitysseinämän muodostaminen ei ole ollenkaan vaikeaa. Prosessin aikana toteutetaan laaja valikoima maisemasuunnittelumalleja. Seuraavaksi tarkastelemme kiinnitysseinien rakentamisen pääpiirteitä omilla käsillään.

Säilytysseinä: laite ja toiminnot

Kiinnitysseinämässä on erilaisia ​​malleja. Kaikki riippuu toiminnasta, jota tämän rakennuksen pitäisi tehdä. Kiinnitysseinä voi olla sekä koristeellinen että vahvistus. Kullakin kahdella lajilla on oltava tietty vaikutus. Mutta "selkäranka" koostuu aina seuraavista pääkomponenteista:

 • kellarista (maanalainen osa). Kaikki maaperän paineet putoavat siihen;
 • kehosta (maaosa). Seinät sisäpuolella "koskettaa" maata ja johtavat noin korkeudessa sivustossa. Ulkopuolelta (etupuolelta) sivulta seinä on auki, se voi olla tasainen ja kalteva;
 • vedenpoistosta ja viemäröinnistä (suojaväylät). Kun suunnittelet rakennetta, sinun on selvitettävä etukäteen, kuinka kaadetaan ylimääräistä kosteutta ja vettä, joka kerääntyy jatkuvasti rakennusten sisäpintojen taakse.

Kiinnitysseinillä on tällaisia ​​toimintoja:

 • ne ovat hyvin kaavoitettuja alueita;
 • voivat täysin muuttaa maisemaa, ovat sen koristeellisia ja taiteellisia elementtejä;
 • suojaava ja vahvistava kyky;
 • he tekevät tontin jopa.

Mikä vaikuttaa seinien pysyvyyteen

Suurin paine, stabiilius ja korkea paine ovat hyvin tärkeitä ominaisuuksia, joiden pitäisi olla hyvin tehty pidätysseinä. Muussa tapauksessa rakenne voi helposti romahtaa ja maadoittaa. Koska sinun on otettava huomioon kaikki seinien lujuuden kannalta vaikuttavat tekijät.

Joten, on tarpeen selvittää, mikä toimii edelleen kiinnitysseinillä? Rakennuksen oman painon vaikutus, tarttuvuuden ja kitkan voimat maaperällä, maaperän paine ja siihen mahdollisesti vaikuttavien komponenttien paino - kaikki tämä on erittäin tärkeä.

Mikä voi vaikuttaa rakennuksen rakentamiseen:

 • maaperän turvotus talvella;
 • tuulen voimakkuus (jos seinämän korkeus on yli 2 m);
 • tärinän taso (esimerkiksi jos rautatie ei ole kaukana);
 • kaikki seismiset ilmiöt (jokaisella alueella on omat ominaispiirteensä);
 • pesemällä sadeveden mukana.

Rakennuksen vakauden tasoon vaikuttava lisäaine on seinämän paksuus. Se määräytyy maan tyypin ja itse rakenteen korkeuden mukaan. Jos maa on pehmeää ja tuki on korkea, on luonnollista, että suojaavan "kilven" leveys on suurempi. Tämä on loogista.

Miten järjestää pidätysseinä. kohokohtia

Kiinnitysseinä on melko monimutkainen rakennerakenne, joten ennen sen rakentamista on otettava huomioon tietyt seinän lujuuden, luotettavuuden ja käyttöiän tasoon vaikuttavat tekijät. Tietenkin, kun todellisia asiantuntijoita on mukana tässä liiketoiminnassa, kaikki tehdään tiukasti sääntöjen mukaisesti. Ja tämä on erittäin hyvä. Mutta jos sinulla on tiettyjä taitoja ja ottaen huomioon olosuhteet, joissa voit rakentaa tukea, voit rakentaa sellaisen rakenteen itse ilman mitään ongelmia.

 • Säilytysseinät voidaan rakentaa yksinomaan vakaalle maaperälle (raunioissa, savessa, hiekkasaumoissa, sora jne.).
 • Onnistunut järjestely on mahdollista vain, jos maaperän jäädytys on enintään 1,5 metriä maanpinnasta.
 • Pohjaveden korkeus ei saa ylittää yhtä metriä, paras vaihtoehto on 1,5 metriä maan pinnasta.
 • Jos rakennat itsesi, muista, että seinän yläpuolella olevaa osaa ei saa ylittää 1,4 m. Päälliköiden olisi rakennettava korkeampi tukirakenne, koska et voi tehdä ilman erityisiä laskelmia, joissa otetaan huomioon maaperän paineet ja liikkuvuus.

Kuinka tehdä maanalainen osa. Mikä säätiö valita

Seinien, joiden korkeus on yli 30 cm, on välttämättä oltava kiinteällä pohjalla. Pääperiaate, jota ei pidä unohtaa perustettaessa: jos maa on pehmeää ja epävakaata, niin säätiön syvyyttä on tehtävä enemmän.

Jos haluat tasoittaa sivustosi, lue artikkelimme ja opit, miten se tehdään.

Pohjan syvyys ja tuen korkeus ottaen huomioon maaperän löysyys

 • Jos maa on melko tiheä, niin pohjan ja syvyystason korkeuden (maanpinnan yläpuolella) tulee olla 1: 4.
 • Maaperän likaantumisen ollessa keskipitkällä taipuisalla pohjan syvyyden tulisi olla 1/3 tuen korkeudesta.
 • Jos maaperä on löysä, pehmeä, pohjan syvyyden on oltava puolet sen korkeudesta.
 • Betoni, murskattu kivi, raskaan savi tai sementti tiivistetty sora pitäisi muodostaa perustan.

Vedenpoiston, viemäröinnin ja vedenpitävyyden käyttö tukiseinien rakentamiseen

Laitteiden tukemiseksi sinun ei tarvitse vain tarjota korkealaatuista säätiötä ja rakentaa tukiseinä sille. Suunnittelu vaatii toisaalta suojaa kosteudelta, mikä haittaa sitä.

Jätteiden organisointi, viemäröinti ja tarvittaessa seinän sisäpuolen vedenpitävyys - kaikki nämä ovat välttämättömiä toimenpiteitä riippumatta siitä, mitä materiaalia käytetään ja mitä kokoa ja muotoa pidätysseinä on. Tärkeintä on se, että se estää kosteuden ja veden kertymisen, mikä ilmeisistä syistä vaikuttaa rakenteeseen tuhoisasti.

Jätteiden organisointi

Kiinnitysseinien tyhjennys on poikittainen, pitkittäinen sekä yhdistetty.

Jos viemäröinti tapahtuu sivusuunnassa, erityiset aukot asennetaan joka toisen tai kolmannen riviin (niiden halkaisija ei saa olla yli 10 cm) tai kaltevilla putkilla. Sitten vesi välittömästi ylittää alueen alueen, jonka saavutimme.

Pitkittäistä (maanalaista) viemäröintijärjestelmää pitkin aallotettuja seiniä (maan alla perustasolla), aaltopahvia, keraamisia tai asbestisementtiputkia (niiden läpimitta on noin 10-15 cm), jotka on upotettu geotekstiilimateriaaleihin, jotka absorboivat vettä. alueelle.

Myös erityiset visiirit tai räystäskappaleet, joissa on kaltevuus, tehdään niin, että ilmakehän vesi ei putoa muuraukseen, sillä alhaisissa lämpötiloissa tämä johtaa tukiseinien tuhoutumiseen. Tätä ei voida sallia.

Viemäröintikerrokset seinän ja maan välillä

Kun seinä on koottu ja seisoo pari päivää, sen ja rinteiden väli on täytettävä. Tätä tehtävää varten soveltuu karkea maa-alue (esimerkiksi sora, karkea hiekka ja kivi). Meidän on varastoitava pieniä paloja tiiliä ja muuta jätemateriaalia. Ottamatta huomioon, että sora painaa tukia, tämä on ylimääräinen salaojituskerros.

Jokainen kuivatusseoksen kerros ja maaperä kaadetaan erikseen näiden kerrosten kasaamiseksi. Tässä on edullista käsitellä karkeaa jyviä hiekkasaumaa ja hiekkaa.

Kasviperäisen maaperän käyttö vaaditaan top-pallonmateriaaleille. Kun tukiseinän viimeinen kerros on päättynyt tampingilla, seinä jää tässä tilassa pari viikkoa ilman lisäkuormaa. Tällainen toimenpide johtaa siihen, että vahvistusmateriaalit hankkivat kaikki tarvittavat ominaisuudet. On myös välttämätöntä poistaa maaperän kerros riittävän paljon humusta etukäteen ja laittaa se päälle. Kun olet tehnyt kaikki nämä manipuloinnit, voit jatkaa mielenrauhaa sivuston varustamiseen.

Vedeneristys

Pidättävän tiilen, puun, metallin tai betoniseinän käyttöiän parantamiseksi on tarpeen suorittaa vedeneristys maasta. Tälle tärkeälle tapahtumalle käytetään kattohuopaa tai kattohuopaa, jota käytetään kahdessa kerroksessa. Jos pohjamaali on kuivaa, sitä voidaan käyttää sisäpinnalle.

Materiaali on käsin tehtyjä seinämiä

Ensin sinun täytyy päättää pidätysseinän käyttötarkoituksesta ja valita sen materiaali. On jo sanottu, että seinät voivat olla linnoituksia ja koristeellisia.

Joustavan kaltevuuden vahvistuselementin rakentamiseksi sinun on käytettävä luonnonkiveä tai betonia. Rautateiden lähellä sijaitsevat alueet, jotka ovat säännöllisesti kentällä värähteleviä. Ja koska tällainen jatkuva voimakas paine, hauraampi materiaali menettää nopeasti ominaisuutensa, mikä heikentää seinän luotettavuustasoa.

Jos aiot rakentaa säilytysseinän koriste-elementiksi, puun, tiilen tai gabionin käyttö on jo sallittua.

Puinen seinä

Tämäntyyppisten kiinnitysseinien asentamista pidetään halpana, mutta itse rakennusprosessin avulla se ei ole yhtä helppoa ja nopeaa kuin se voi aluksi tuntua. Seinän luominen ja asennus edellyttävät välittömästi sileää, laadukasta puuta. Yksinkertaisempi rakentamismenetelmä on sijoittaa lokit pystysuoraan, tiiviisti sovittamalla ne toisiinsa. 12-18 cm: n halkoja pidetään sopivimpana tukiseinän rakentamiselle. Tölkkien korkeus on laskettava riippuen siitä, minkä korkeudeksi suunnittelemamme tukiseinän korkeus on. Tutkittaessasi jokaisen askeleen etukäteen, älä unohda, että asennettaessa seinää noin 50-60 cm: n etäisyydelle rakennuksesta haudataan maahan. Ja tämä on ainakin.

Jokainen loki sijaitsee pystysuorassa ja lähellä muita lokeja. Yläosassa ne on tiukasti kääritty langalla. Ja siirtymän estämiseksi lokit yhdistetään kynsillä. Varmuuden varmistamiseksi tukkien tukkeutumisen jälkeen kaivannon tulee olla kokonaan peitetty betonilla.

Jotta maapallon alapuolella olevan puun mätäneminen ei ole mahdollista, se voidellaan moottoriöljyllä. Tämä on erittäin tehokas väline tässä tilanteessa.

Haluatko käyttää seuraavaa menetelmää nimeltä "aita"? Se on vaikeampaa rakentaa, koska täällä jokainen pystysuora loki on luotava tietyn ajan. On tarpeen muodostaa erityinen reikä, jossa pienemmän halkaisijan loki asennetaan melko tiukasti.

Ei ole mitään keinoa ilman korkealaatuisia ja tasalaatuisia lokeja, koska kaikki voi täysin huonontua mätäpuun takia. Ja me emme todellakaan tarvitse tätä, mutta osoittautuu, että kaikki ponnistukset ja työ menevät kaatumaan. Käytä tätä menetelmää usein: ota lokit, ovat tiukasti pystysuorassa ja sitoudutaan tiiviisti toisiinsa. Halkaisija täällä otetaan, kuten edellisessä menetelmässä. Mutta maan alle jäävät osat ovat noin 40-50 cm. Tällainen pituus on melko riittävä, jotta rakenne pystyy seisomaan keväällä eikä siirtyä, kun maa alkaa absorboida kosteutta monta kertaa enemmän. Suunnittelun luotettavuus olisi varmistettava ensiksi.

Betonin pidike

Tämä on kestävin ja vankka rakenne. Sen rakentaminen alkaa seuraavasti: irrotetaan kaivosta, jolla on aivan sama ympärysmitta kuin itse seinä. On syytä harkita sitä, että seinän korkeus vaikuttaa kaivannon syvyyteen.

Kaivannon pohjalla asetetaan soran ja raunion sekoitus, jonka jälkeen kaapeli putoaa, joka on kiinnitetty kohoavalla langalla. Vain tämän jälkeen muotti tulee näkyviin. Muotti on tehty lankkuista, joiden paksuus on vähintään 25 mm ja enintään 45 mm. Linnoitukseen kiinnitetyt kynnet tai siteet. Tulevaisuudessa se ei murene, deformoi betonia. Seoksen paineen takia muotin sivuseinät voivat alkaa kaartua. Jatkuvien tuhojen estämiseksi on välttämätöntä mitata metallitangot 1,5 metrin välein.

Valmistustyön lopussa betoniseoksen tasaisen seinämän vahvistaminen. Meidän on odotettava pari päivää muodostamaan seinän. Sitten muotti poistetaan. Ja jos on epäsäännöllisyyttä, ne tasoitetaan kipsillä.

Tällöin voit edetä vastaaviin töihin, joiden toteutuksessa kukin omistaja voi valita haluamansa materiaalit omalla harkintansa mukaan. Tässä voit jo antaa etusija kaikelle, mitä vain sielu haluaa.

Tiilipilarin rakentaminen

Tiiliseinä asetetaan samalla tavoin kuin tavanomaisessa rakenteessa. Ainoa asia on korostettava: tässä paksuus on tehtävä vähemmän. Jos seinän korkeus on alle metriä, se on asetettava puoli-tiilillä. Jos seinä on korkeampi, käytetään koko tiiliä. Tiilenrakennusmateriaaleja käytetään samoin kuin betoniin.

Tätä rakennetta varten tarvitaan pohja syvyydelle, johon vaikuttaa seinän lopullinen korkeus, maaperän koostumus ja jäätymisaste. Jos puhumme leveydestä, se on usein 20-30 cm suurempi kuin itse seinäseinä.
Seinän rakentamisen aikana tärkein asia muistaa seurata pituuden ja paksuuden suhdetta 1: 3. Tiiliseinän erityissuunnittelu on aina erottanut sen samanlaisista rakenteista toisesta materiaalista. Tällaisen seinän asentamista ei pidetä liian yksinkertaisena, mutta samaan aikaan se ei ole kovin vaikeaa. Tärkeintä on seurata huolellisesti jokaisen ohjeen osaa.

Seinät, jotka on valmistettu luonnonkivestä

Kiviseinien rakentaminen on merkittävämpi aineellinen ja fyysinen kustannus. Mutta peli kannattaa kynttilää, koska tällaisen tuen kauneutta ja esteettisyyttä ei voida verrata mihinkään. Itse asiassa, jos katsotte tällaista rakennetta, on mahdotonta huomata tätä erityistä tyyliä ja ulkoasua, joka antaa luonnonkiven koko rakennukselle.

Kivimuuri

Kiven seinämällä on huomattava etu: kasvit istutetaan valmiiksi muotoiltuihin saviaskuihin. Luonnonkivi on houkuttelevin materiaali, josta käsin muodostuu pidätysseinä. Usein rakennustöissä käytetään graniitti, basaltti ja syeniitti. Nämä ovat yleisimpiä luonnonkiviä. Hiekkakivi tai kalkki auttavat antamaan säilytysseinä vintage-ilmeen. Ne voivat nopeasti imeä kosteutta, sammal näkyy käsitellyillä paikoilla. Tämän vuoksi mallissa on vanhan rakennuksen sävy. Ja tämä ratkaisu näyttää hyvin romanttiselta. Säätö on asetettu siten, että sen leveys on yli 30 cm. Ilman näiden sääntöjen noudattamista seurauksena voi olla epävakaa seinä, joka voi pian romahtaa.

Kiinnitysseinä tekee sen itse

Kiinnittyvä kiviseinä, jonka korkeus on 1 metriä ja jossa on pituussuuntainen viemäröinti.

1) On tarpeen tehdä tontti sivustosta.

Sopiva tukikohta valitaan etukäteen (rinteessä terassilla, joka sijaitsee korkeammalla kuin maanpinnan taso). Nastoja ajetaan valittua aluetta pitkin ja kaapeli vedetään.

2) Valmista kaivanto.

Puutarha veitsellä, maaperä leikataan merkinnöillä. Ja lapasta poistettiin ohut kerros maapalloa. Sen jälkeen seuraa kaivannon kaivaus, jonka syvyys on 40 cm.

3) Säätiön asettaminen.

Kaivannon pohja on tasaisesti tasoitettu ja tiivistetty. Sitten betonikerros kaadetaan vähintään 30 cm: n syvyyteen. Betonin betoniseos koostuu yhdestä betonista, 6 osaa hiekasta ja soraa. Sen pitäisi olla osuus.

Jos maaperä on irti, ennen betoniseoksen kaatamista, sinun on tehtävä puinen aita. Anna betonipinnan kuivua ennen sen päättymistä noin kolme päivää.

4) Kalkkikerroksen luominen.

Kun pohja on täysin kuivaa, ennen kiven asettamista on välttämätöntä kastella 2-3 cm: n kerroksella kalkkikiviä. Seokseen sisältyy hiekkaa, vettä, sementtiä ja kalkkia. Yhdestä osasta kalkin kalkkia tarvitaan 3-4 osaa hiekkaa. Tämän seoksen kustakin kilogrammasta vaaditaan 300 ml vettä. Vuohien välttämiseksi lisätään vähitellen vettä. Sitten voit lisätä sementtiä. Saadaan suhde: 1 osa sementistä 7 osaan seosta.

5) Meillä on kivi.

Kivet puhdistetaan huolellisesti lian ja kostutetaan vedellä. Et voi asettaa kiveä päällekkäin. Muussa tapauksessa rakennus putoaa pienen ulkoisen vaikutuksen vuoksi. Kahden kiven risteys sijaitsee kiven keskellä edellisessä rivissä. Edessä on aina suurempi kivi oikeilla muodoilla. Keskiosassa on pienempi kivi. Meidän täytyy yrittää löytää vakaa asema kaikille kiville.

Seuraavan seinän rivin osalta samaa periaatetta käytetään kalkkilaastilla. Seoksen tulisi olla vähintään 1-1,5 cm: n paksuinen ja liian suuret saumat, jotka odottavat nopeaa tuhoutumista. Rakenteen vakaudelle ja kestävyydelle takana oleva reuna tehdään kevyellä esijännitetyllä maata pitkin (noin 5-10 astetta).

Kiinnitysseinän rikkoutunut kaarevalinjainen rakenne on kestävämpi ja luotettavampi, koska seinämien tällaisista viivoista on tunnusomaista vähentynyt spanpituus. Niillä ei ole valtavaa kuormitusta, ja takaseinän karkean pinnan ansiosta on intiimimpi kosketus maaperään.

6) Käytä vedenpoistoa ja viemäröintiä.

Jokainen vakiintunut tukirivi maaperän ja seinän välillä edellyttää, että hiekkakerros, jossa on soraa tai pieniä kiviä soran kanssa, nukahtaa. Sen jälkeen kaikki on kunnolla kaatunut. Kun asennat toisen tukirivin, tarvitset tyhjennysputken.

Kun kiinnitysseinä on asennettu, kalkkikiveä poistetaan vedellä, sienellä ja harjalla.

Seinä seinässä maisemasuunnittelussa

Välittömästi on sanottava, että jokaisella sivustolla on oma yksilöllinen muoto, koko ja helpotuksen ominaisuudet. Siksi kiinnitysseinien rakentamisprosessissa sovelletaan niiden erityisiä lähestymistapoja ottaen huomioon omistajan henkilökohtaiset mieltymykset, hänen makunsa, itse talon tyylin, puutarhan alueen ja kaikki siihen liittyvät ominaisuudet. Jos esimerkiksi maisemassa on huomattava helpotus, käytä pystysuoraa asettelua. Tällainen liike olisi todella sopiva. Tätä varten alue on jaettu horisontaalisiin tasoihin, jotka on kiinnitetty tukeilla.

Pienelle alueelle pystytetyn seinän korkeus nousee 60 cm: n korkeuteen. Vaikka seinä liian korkea, se aiheuttaa epämiellyttävän vaikutelman painovoimasta. Jos kuitenkin samankaltaiset rakennukset on suunniteltu etukäteen paikan päällä, ne "laimennetaan" erilaisten mielenkiintoisten arkkitehtonisten elementtien (esim. Penkki, kaivoja, askeleita ja muita vastaavia) avulla.

Valitun materiaalin kiinnitysseinien rakentamiseen on selitettävä erityisillä suunnittelupäätöksillä. Se olisi loogista. Tosiasiallisesti monumentin monumentaalisuuden "kohottamiseksi" käytetään helvettiä, kuvioitua materiaalia. Myös tässä tapauksessa asentaminen suuria graniittikiviä, asetti suuren sauman. Ja tässä on hyvä käyttää tehokasta lokia. Jos haluat luoda hienompaa, jossain määrin huomaamatonta, mutta elegantin helpotuksen toisella puolella, seinäverhous tehdään pienten kivien ja kipsin avulla.

Tänään voit toteuttaa minkä tahansa projektin. On tärkeää, ettet riko rakennustekniikkaa.

Video Miten tehdä pidätysseinä

Jos löydät virheen, valitse tekstifragmentti ja paina Ctrl + Enter.

Miten koristeelliset seinät ja kukkapenkit konkreettisia lohkoja

Betonielementtien koriste- ja kiinnitysseinät

Vapaasti seisova koristeellinen (tai ei) kiven seinä voi olla todellinen koristelu minkä tahansa esikaupunkialueen tai maalaistalon maisemasta. Sitä voidaan käyttää vyöhykkeen vyöhykkeeseen esimerkiksi aidataksesi patio- tai kukkapenkit tai jopa talon itse, mikä tekee siitä todellisen kivenesteen. Lisäksi tällainen seinä itse voi tulla pystysuoralle kukkapenkille tai pidätysseinä alueille, joilla on monimutkainen helpotus.

Kiven seinän rajoitus patio

Kiven seinän rajoitus patio

Irrallinen kiviseinä - kukkapenkki

Irrallinen kiviseinä - kukkapenkki

Jos muuraus on litteä kuin lanka, niin ainoa ulosmeno on seinälle tehty valmisruuvi (esim. Saksalaisen EHL: n kivirakenteet).

Tukevat lohkot seinien rakentamiseksi yritykseltä EHL

Ajatus on loistava yksinkertaisuutena: betonikivet, joiden paino on 16 kg ja mitat 24 x 25 cm 12,5 cm: n korkeudella, kootaan seinään melkein konstruktoriksi erityisen ura-kampa-liitäntäjärjestelmän ansiosta.

Et voi ostaa "yritysjoukkoa"? Älä ole järkyttynyt. Vaihda se saatavana oleviin materiaaleihin. Rakennusaika-ura (tai ilman ura-harjanteen) lohkoja on helppo löytää ja ne ovat melko edullisia. Levyjen tai koriste-seinien rakentamisen lohkojen välillä on melko suuri valikoima.

7 ideaa, kuinka tehdä seinämä osaan, jossa on kaltevuus

Artikkelin lisääminen uuteen kokoelmaan

Jos olet epäoikeudenmukainen alue rinteessä, luultavasti sinulla on ongelma rinteiden vahvistamiseksi, maaperän romahtamisen estämiseksi ja samalla kauniin maiseman luomiseksi. Autat asennuspaikan sivuseinämille.

Kiinnitysseinä suojaa epävakaa maaperän putoamiselta. Lisäksi seinien avulla voit jakaa alueen vyöhykkeiksi ja koristella mökkiä. On täysin mahdollista rakentaa tällainen rakenne itsenäisesti käyttäen erilaisia ​​materiaaleja.

1. Betonin pidike

Yksi pysyvän seinän kestävimmistä materiaaleista on betonia. Betoniseinän rakentamiseksi paikan päähän on ensin kaivaa oja (0,3-1,15 m syvältä ja 0,4-0,5 m leveä), sen pohja on peitettävä yli 20 cm: n rauniolla tai soralla Aseta ristikudoksesta hitsattu runkorakenne ojaan ja aseta se muurien päälle. Muotoilua varten voit käyttää vanhempia vanerilevyjä tai puupaloja.

Aseta tyhjennysputki muottipesän päälle ja kaada sitten kaikki betoni siihen. Seinän näyttämisen näkökulmasta se voidaan peittää keinokivellä tai istuttaa kiipeilykasvien vieressä. Tällainen vahva rakenne palvelee sinua pitkään, koska se vahvistetaan vahvistamalla.

2. Kiven seinämä

Tämä vaihtoehto on jopa noviisi rakentaja. Kaivaa kaivo 0,5 m syvältä ja 0,6 m leveä, aseta muuraus seinien seinien seinää pitkin, poista seos, täytä seos: 1 osa betonista 6 osaa soraa ja hiekkaa. 4 päivän kuluttua, rakota rakenne kalkkilaastilla ja aloittaa kiven asettaminen. Rasvaa jokaisen kivirajan ohut kerros sementtilaastia.

Ennen kuin aloitat kivien asettamisen, pese ne vedessä.

Tällainen kiinnitysseinä näyttää luonnolliselta ja harmoniselta, joka sopii täydellisesti lähes minkä tahansa osan muotoon. Koristele maata avaruudessa kasvien kivien välillä.

3. Lohkojen pidikkeet

Sekä betonipohjaiset betonilohkot että FBS-lohkot (kiinteä pohjakerros) soveltuvat tämän tyyppiseen rakenteeseen. Lohkon leveys lohkojen kiinnitysseinämän rakentamiseksi on vastattava lohkon leveyttä. Oven pohjalla, kuten muissakin tapauksissa, soran ja hiekan tyyny täyttyy kerroksella, jonka korkeus on enintään 20 cm, jonka jälkeen lohkokivet on asennettu ja ne on kiinnitettävä vahvikkeella. Seinän asentamisen jälkeen sen pintaan on kiinnitetty koristeelliset laatat tai muut elementit.

4. Tiilen kiinnitysseinä

Kuten kivirakenteisen seinän rakentamiseen, tiiliseinän rakentamiseen sinun on perustettava. Etusija tulisi antaa kaikkein roiskeille ja kosteudenkestäville tiilille.

Alhaisten seinien (korkeintaan 0,6 m korkea) leveys voi olla puoli tiiliä, mutta korkeammat seinät voidaan tehdä optimaalisesti tiilileveyteen.

Viemäriputket sijoitetaan jokaisen viiden tiilen kohdalla toisen muuririviin. Rivit päällystetään sementtilaastilla, ja rinteen ja seinän välinen etäisyys on täynnä kivet tai rauniot.

5. Puusta valmistettu seinäseinä

Jauhettaan halkaisijaltaan 20 cm: n pituiset lokit on esikäsiteltävä anti-mätä-aineella. Jalkojen pystysuoraa pinotaessa emä ei saa kaataa, riittää kaivaa oja vähintään 0,5 m: n syvyyteen ja aseta lokit lähelle toisiaan.

Asettaaksesi lokit vaakasuoraan, kaivaa kaivannon pohjaan, täytä ensin sora tai murskattu kivi, aseta tukki ja kiinnitä se vahvikkeella. Tämän jälkeen kukin seuraavista lokeista kiinnitetään edellisellä ruuveilla tai nauloilla. Kaltevuuden ja seinän välissä olevaan tilaan voi kukkia kasvattaa, täyttää se ensin rikki tiilellä (tyhjennys) ja sitten maaperällä.

6. Kuivaa pidätysseinä

Matala kiviseinä (50-80 cm pitkä) voidaan tehdä ilman laastin käyttöä. Tässä tapauksessa kaivaa leveä oja 0,5 metriä syvältä ja täytä se puoliksi sora. Laita pestyt kivet kerroksittain täyttämällä rivien välinen tila hiekalla (tai mustalla maaperällä) sekoitetulla maaperällä. Asennuksessa on oltava pieni kaltevuus rinteeseen.

Tällaista seinän viemäröintiä ei tarvita. Kasveja voi istuttaa maaperään, kun ne asettavat kivet.

7. Jalkojen pidike

Gabion on kolmiulotteinen verkkotuote, joka on täytetty eri materiaaleilla. Sitä käytetään rinteiden, seinien ja jokipankkien vahvistamiseen. Gabionin kiinnitysseinän etuna on se, että sen rakentamista varten ei ole välttämätöntä viettää aikaa kivien huolellisen valintaa ja huolellista asennusta varten, mutta sinun on ostettava ruudukko.

Täytä gabionin silmäkivi kivillä ja kiinnitä rakenne pystysuoraan tasapintaan. Jos olet rakentamassa matalaa gabionin seinää (enintään 1 m), sinun ei tarvitse asettaa säätiötä. Säästää rahaa, viilua koristekivellä vain peukalon etupuolella ja sisäpuolelta täytä väliseinä seinän ja rinteessä raunioilla tai soralla.

Kiinnitysseinien asentaminen tekee puutarhasta tyylikkään, ja samalla voit maksimoida sivuston käyttämisen rinteen avulla.

Betonielementit seinämille

Omistamalla maa-alue, sen omistaja jollakin tapaa harjoittaa viljelyä. Ja jos tasaisilla pinnoilla ei tavallisesti ole ongelmia, sitten helpotusmaaston käsittelyllä voi olla tiettyjä vaikeuksia. Tästä johtuen useimmat ihmiset estävät maata epätasaisella pohjalla. Luova lähestymistapa, jossa käytetään joitain maisemasuunnittelumenetelmiä, voit helposti kääntää houkuttelevan alueen viihtyisaksi paikaksi. Ja on kyse siitä, miten lohkokappaleiden avulla pystytään antamaan sivustolle hyvin hoidettu ulkonäkö ja estämään maaperän mahdollinen liukuminen.

hakemus

Kiinnitysseinä on tietyn kokoisen vapaasti seisovan seinämän muodossa oleva rakennusrakenne. Kohteesta riippuen voidaan valmistaa erilaisia ​​materiaaleja.

Tämän rakennuksen nimen perusteella on helppo olettaa, että sen päätehtävänä on estää maaperän pestäväksi kaltevista pinnoista. Ja tämä tapahtuu tukemalla maapohjaa kaltevuuden kehällä. Tällä tavoin voit tasoittaa lähes epätasaisen alueen tai jakaa sen tasoihin.

Mallien tyypit

Koska kaikkien kiinnitysseinien toiminta on sama, niiden pääasiallinen ero on erilaisten materiaalien käyttö rakentamiseen. Katsotaanpa jokainen niistä tarkemmin:

 • Vaahdolohkot. Tätä materiaalia, joka on hyvin yleinen talojen rakentamisessa, käytetään usein myös kiinnitysseinien rakentamiseen. Betonivaahdolla on melko harvoja etuja: ne ovat melko kevyitä, suhteellisen halpoja ja sopivia asennettaviksi. Tällaisen materiaalin haitta on etupuolen karkea pinta, mikä merkitsee ylimääräistä vuorausta. Kuitenkin, jos käytät kalliimpia vaahtolohkoja, joissa on kaunis rakenne, niin pintapäällystystä ei yksinkertaisesti tarvita.

Usein seinien rakentamiseen käytetään vuorattuja kellarilohkoja

 • Betoni. Edullinen ja vihainen, mutta melko edullinen. Totta, on välttämätöntä koukistaa muottiin, sekoita laasti, kaataa ja viimeistellä. Mutta jos tarvitset erittäin vahvan seinän, betoni on sopivin materiaali tähän.

  Betonilla voit tehdä minkä tahansa muotoisen koriste-seinän

 • Brick. Varsinkin jos se on erikoisversio, jossa on kivirakenne. Mutta käyttämällä tällaista materiaalia, sinun on haaroitettava suuresti, koska tämän tiilen hinta on useita kertoja korkeampi kuin tavallinen keraaminen.
 • Luonnonkivi. Tämä kivirakenteinen materiaali on erittäin kestävä, joten sen asettaminen kerran, sinun ei tarvitse olla huolissaan sen turvallisuudesta pitkään. Suuri paino ja korkeat kustannukset eivät kuitenkaan ole kovin edullisia laajalle rakentamiselle.
 • Tree. Tarkemmin pyöristetyt lokit. Puun nopean heikkenemisen takia niitä käytetään melko harvoin, lisäksi niiden kustannukset ovat myös melko suuret. Mutta puutuotteiden ystäville, joilla on suuri tulovaihtoehto, on aivan oikea elämä.
 • FBS-lohko (peruslohko on kiinteä). Yleensä rakenteet on tehty PBS: stä vahvistetuista perustuksista rakennuksille ja rakenteille. Mutta jos otat betonilohkon FBS pienen koon, on täysin mahdollista rakentaa pidätysseinä. Betoni FBS-tuotteiden paino on kuitenkin riittävän suuri, mikä aiheuttaa joitain vaikeuksia asennuksen aikana. Mutta jos on mahdollista käyttää FBS-lohkoja, ne sopivat paremmin kaatamalla betonia.

  Rivitetyt FBS-lohkot

 • Kevytrakenteiset lohkot. Erinomaisten äänenvaimennusominaisuuksien ansiosta niitä käytetään useimmiten rakennusten väliseinien järjestämiseen. Tällaisten betonilohkojen seinän rakentamista varten ne on suojattava ympäristön vaikutuksesta, muuten ne nopeasti hajoavat.
 • Seinän mitat

  Rakentamisen suunnittelussa, älä ole liian laiska tietää, minkä tyyppistä maata sivustossasi. Tällä riippuu valmiin rakenteen vakaus. Joten jos maa on riittävän tiheä, niin korkeuden ja leveyden suhdetta lasketaan olevan 1: 4 ja keskimääräinen maadoitettu tiheys on 1: 3, ja löyhän maaperän suhteen niiden on oltava 1: 2.

  Viemäröintivälineet

  Luonnollisesti, jos on vettä, on oltava viemärijärjestelmä, muuten rakennusta heikentää jatkuvasti ja se saattaa pian romahtaa. Siksi sinun on päätettävä etukäteen järjestelmän tyypistä ja upotettava se rakennerakenteeseen. Kaiken kaikkiaan on olemassa kolmenlaisia ​​jätevesihuoltojärjestelmiä:

  1. Pitkittäinen. Rei'itetty putki asennetaan rakennuksen kehäksi ja se on kääritty geotekstilikerroksella. Se säilyttää kiinteät hiukkaset ja vesi virtaa vapaasti putken kautta paikan päällä.
  2. Poikittainen. Tällöin seinän koko pituudeltaan enintään 1 m: n välein tehdään poikittaisia ​​kanavia, joiden läpimitta on noin 1 cm, ylimääräinen vesi virtaa niiden läpi rakennuksen ulkopuolelle.
  3. Yhdistetty. Tällainen järjestelmä yhdistää kaksi ensimmäistä, mikä muodostaa yleisemmän ja tehokkaamman tavan veden kääntämiseen.

  Viemäriputki sijoitetaan seinän sisäpuolelle kellarikerroksen tasolle, sen avoimet päät vapautetaan aitojen reunoilta.

  Pinnan esikäsittely ja asennus

  Lukijan ymmärtämisen helpottamiseksi esitämme kaikki vaiheet, joissa rakennetaan betonilohkon seinä (FBS, laajennettu savi, vaahtoblockit) vaiheittaisten ohjeiden muodossa:

  1. Kuten muillakin rakennuskohteilla, seinän pystyttäminen on aloitettava piirustuksella. On tarpeen merkitä koko rakenne, sen taivut ja reunat. Piirustasi tulee myös huomioida tulevan rakennuksen korkeus ja leveys, joten voit laskea oikean materiaalin määrän.
  2. Sitten sinun on siirrettävä tietoja piirustuksesta pintaan, eli vedä maahan seinän kulkuväylä kaivamaan kaivantoa. Voit käyttää maaleja.
  3. Nyt voit kaivaa kaivannon. Sen syvyys riippuu seinän korkeudesta sekä rakennuksessa käytetystä materiaalista. Jos korkeus on korkeintaan 1 - 1,5 m, niin betonille tai kiveälle on syvyys 30 - 40 cm ja vaahtolohkoille tai tiilille 25 - 30 cm. Korkeuden ollessa yli puolitoista metriä tarvitaan voimakkaampi säätiö ja asiantuntijoiden apu.
  4. Täyttävät tyynyt. Kaivon pohjalle on kerrostettu kerros hiekkaa ja soraa, vähintään 10 cm paksu ja sitten kunnolla kaatunut.
  5. Seuraava on ensimmäinen rivi. Suuremman lujuuden vuoksi on parasta kiinnittää lohkot sementtilaastiin. Sillä välin hän on edelleen liikuteltava, sinun täytyy laittaa lohkot tasolle käyttäen kumi- tai puukarkainta.

  Sementtilohkojen valmistusprosessi

 • Kun olet kuivan ensimmäisen rivin, voit siirtyä seuraavaan. Monoliittisen seinämän saamiseksi muuraus tulisi tehdä puoli lohkosta ja rakenteen vahvistamiseksi edelleen, voit luoda kaksinkertaisen rivin.
 • Kun olet laatinut viimeisen rivin, sinun on suljettava lohkojen yläosa sementin tai metallin visiirin avulla. Tämä suojaa seinää kosteudelta ja sen jälkeen tuhoamisesta.
 • Maaperän ja seinän välinen jäljellä oleva tila tulee täyttää maaperällä, ja on parempi hiekkaa hiekkaa.
 • Pinta on tarvittaessa viimeisteltävä koristeaineilla.
 • Tässä vaiheessa päätyötä voidaan pitää valmiina.

  Kuten näette, epätasainen tontti ei ole lause, vaan hyvä perusta mielenkiintoiselle suunnittelupäätökselle. Ja perusrakenteiden hallinnan avulla voit tehdä kaiken työn itse, ei huono säästää samalla.

  On olemassa erilaisia ​​menetelmiä ja materiaaleja luukun rakentamiseksi kaltevalle maalle. Monet kodinomistajat ihmettelevät, miten rakentaa seinään, mikä on parempi valita materiaalin ja seinän tyyppi, miten se sopii kotitalouden yleiseen suunnitteluun.

  Yritämme antaa vastauksia näihin kysymyksiin, erityisesti ihmisille, jotka haluavat tehdä tämän työn omilla käsillään omassa projektissaan.

  Miten rakentaa pidätysseinä - oikean materiaalin valitseminen

  Suunnitteluvaiheet, kuinka rakentaa seinä on aina tärkeä päätös. Tätä varten on suositeltavaa neuvotella asiantuntijan kanssa, valita parasta ideoita kiinnitysseinästä ja sen rakenteesta. Seinän materiaalin on oltava vakaata, toimivaa ja luonnollisesti houkutteleva.

  Monet DIY-ERS mieluummin käyttävät kynnyslohkoja tai betonilohkoja kiinnitysseinien rakentamiseen. Betoniseinälohkot on suunniteltu erityisesti seinien pitämiseksi ja ne voidaan asentaa suhteellisen helposti. Työvoimakustannukset lohkojen tukiseinän rakentamisessa eivät ole merkittäviä, koska niiden koko on suurempi kuin esimerkiksi tiili.

  Rakennuksen päävaiheet

  Jos olet yksi niistä, jotka miettivät, miten rakentaa pidätysseinä, sinun pitäisi tietää, että on olemassa joitakin perusohjeita ja ohjeita betonielementtien asentamista varten.

  Ensimmäinen vaihe on seinän rakennustyömaja ja rakennusmittanauha ja -johto sekä myös seinän haluttu korkeus ja pituus.

  Kiinnitysseinän pohjan valmistelu Toinen vaihe on kaivaminen kaivosta koko pidon seinämän kulkua pitkin ja tehdä sora-alusta. Tarkista valmisteiden korkeus, soraa tamping.

  Kolmas vaihe - voit aloittaa lohkojen kiinnitysseinän asennuksen. Aloita toisesta päästä ja siirry vähitellen seinän toiseen päähän. Älkää unohtako tarkistaa tason ja tasoittaa lohkot tarvittaessa Täytä aukot soralla.

  Viemäröinti on kriittinen, joten varmista, että asennat tyhjennysputken ja jatka seuraavan rivin lohkojen asennusta. Tarkasta myös taso ja vaakasuora asennus. Täytä aukot soralla ja toista vaiheet, kunnes saavutat halutun kiinnitysseinän korkeuden.

  Kiinnitä pidike seinään kiinnittämällä yläosat riviin. Varmistaaksesi ne voit käyttää erityistä liimaa. Anna kuivua valmistajan ohjeiden mukaisesti.

  Kehitä yksi tai kaksi kaaviota. Hyvin suunniteltu järjestelmä on välttämätön rakentamisprosessissa. Varmista, että seinän, jossa aiot rakentaa seinän, ulkoasu on yksityiskohtaisesti mittakaavassa, joten sinun ei tarvitse kytkeä päätä rakentamisen aikana, jos yhtäkkiä teet virheen jonnekin.

  Tilaa materiaaleja. Sinulla on laaja valikoima materiaaleja, joten ota aikaa, varmista, että haluamasi väri ja muoto sopivat kotiisi ja ympäröivään alueeseesi. Suunnitelmasi mukaan arvioi, kuinka paljon tarvitset 10 prosentin lisämaksua jälleenvakuutuksesta kattamaan mahdolliset virhearvioinnit.

  Asettelu projektisivustossasi. Saat kätevästi,

  On hyvä käyttää ruiskumaalia maalaamaan alue, jolla seinä seisoo, tai merkitse raja kiinnikkeillä.

  Kaivaa merkitty alue. Seinämän alla olevaan sorateollisuuteen on syytä kaivaa lohko tai kaivo, jonka syvyys on noin 15 - 17 cm. Kaivannon on oltava noin 35 cm - 40 cm leveä.

  Vinkki: säästötason ja vaakasuoran asennuksen tekeminen on helpompaa, jos kaivannosta tehdään mahdollisimman tasainen kaivamaan kaivantoa.

  Tee säätiö. Rakenna säätiö käyttäen soraa, täytä vähitellen kaivanto useissa vaiheissa. Riippuen seinän korkeudesta, sinun on tehtävä pohja noin 10-15 cm syväksi. Varmista myös, että säätö on riittävän leveä ja betonilohko sopii täydellisesti siihen. Jotta pohjaan perustuva sora ei pese vedellä seinän alapuolella, on välttämätöntä, että betonilohko pohjassa on vähintään 2,5 cm syvälle maaperään.

  Vihje: Mekaanisen levypesän käyttö antaa kiinteän perustan. Voit myös käyttää manuaalista jyrsintä, joka on halvempi mutta ei yhtä tehokas. Suoran linjan varmistamiseksi, kun asetat betonilohkon pohjaan, käytä keskikaarta.

  Asenna ensimmäinen betonilohko. Nyt kun sinulla on pohja ja taso, laita seinän ensimmäinen rivi samalla tavalla. Tämä on aikaa vievä ja tärkeä vaihe rakentamisprosessissa. Tämän tehtävän suorittamiseen tarvittavat työkalut ovat kumivasara ja 30 senttimetrin taso. Kun asennat ensimmäisen betonilohkon, varmista, että se on taso pitkin ja poikki. Varmista myös, että betonielementtien liittämisen yhteydessä ne on vuorattu ja ne ovat samassa tasossa.

  Vihje: Jos et tasoa ensimmäistä riviä tasolle ja lohkot eivät sovi toisiaan vasten, se johtaa koko seinän kaatumiseen ja huomaat sen vasta seuraavien tasojen asettamisen jälkeen.

  Rakenna seinä. Uusien rivejä betonilohkojen rakentaminen on yksinkertaista, mutta on tärkeää varmistaa, että betonilohkot ovat samassa linjassa tai sileät. Voit tehdä tämän katsomalla alas seinältä ja katsomaan, miten ne ovat rivissä.

  Vihje: Jos taivutat seinää, on mahdollista, että joudut irrottamaan joitain ulkonemia betonilohkon pohjasta taltalla kaaren muodostamiseksi. Tämä osa määräytyy vähitellen silmällä valinnan menetelmällä.

  Täytä seiniin kiviä. Kun rakennat seinää, täytä ontelot jokivärillä tai muilla keskikokoisilla kivillä, joiden avulla voit suodattaa veden ja lian sateen aikana. Se myös estää maaperän seinän takana.

  Viimeistele seinä. Seinän rakenteen täydentämiseksi ota seinäkotelo ja liimaa se. On suositeltavaa, että kansi ulkonee viimeisen riviin tuumaa kohden tai etusormen pituuden kärjistä ensimmäisen phalanxin mutkaukseen. Jos haluat taivuttaa, saatat joutua leikata kansi betonilla.

  Kaada ja puhdista alue. Peitä seinän takana oleva kansi kannen yläosaan tai sen alapuolelle. Aseta alue seinän eteen niin, että se näyttää kauniilta ja pohja on suojattu huuhtoutumiselta.

  Puhdas ilma, viheralueet, kaupunkimaiseman puute - syyt, miksi lähiöiden rakentaminen on hiljattain tullut yhä suosittua. Yksittäiselle rakennukselle ei kuitenkaan anneta tasaisia ​​alueita kaikille. Mitä tehdä niille omistajille, jotka saivat maata alueilla, joilla on suuret korkeuserot? Tässä tapauksessa auttaa konkreettista kiinnitysseinää, jonka rakentamisen tekniikka on kehitetty yli vuosikymmenen ajan. Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajalti kaupunkikehityksessä, koska kaupungit kasvavat ja uusien rakennusten rakentamiseen ei ole riittävästi tasalaatuisia alueita.

  Seinien kiinnitys

  Vuoteen mennessä säilytysseinät on jaettu kahteen pääluokkaan:

  • Koriste. Tällaisten rakennusten päätavoitteena on antaa viehättävän esteettisen ulkonäön maisema pienellä kaltevuudella.
  • Linnoitus. Tällaiset seinät kestävät huomattavan maaperän paineen ja ne on suunniteltu estämään se liukumasta alas rinteeseen ja huuhtoutuen hedelmällisestä kerroksesta alueen pinnalta.

  Lajikkeiden betoniseinät

  Monoliittisen raudoitetun betonin vahvistusseinämät on jaettu kolmeen tyyppiin:

  Ensimmäinen tukiseinien luokka säilyttää maaperän paineen vain suuren massansa vuoksi (vahvuus riippuu myös syvyydestä). Koska tällaisten seinien valmistus vaatii suurta rakennemateriaalimäärää, yksittäisiä rakennelmia voidaan suositella alhaisen lujuuden omaavien rakenteiden (korkeus maanpinnan yläpuolella 0,5 - 0,7 m) alueilla, joilla on pieni kallistuskulma. Sitten suositeltu syvyys (⅓ korkeudella) on 0,17 ÷ 0,24 m ja paksuus (¼ ÷ ½ korkeudella) - 0,25 ÷ 0,35 m.

  Yhdistetyillä tuotteilla on vähemmän painoa kuin massiiviset. Stabiilisuuden lisäämiseksi käytetään laajempia mittasuhteita kuin itse seinän pohja (pohja puristaa pohjan ulkonevia elementtejä osittain vähentää kuormitusta ja lisää siten vakautta).

  Ohutseinämäiset seinät on valmistettu L- tai T-muotoisista betonista. Koska tällaisten tuotteiden "pohjan" leveys on oikeassa suhteessa niiden korkeuteen, maaperän pystysuora paine alustassa vähentää merkittävästi vaakakuormia ja lisää seinämän vastustusta kallistamiseen.

  Tällaisia ​​tuotteita voidaan ostaa tehdasvalmisteisten esivalmistettujen osien muodossa.

  Itse valmistettu betoniseinä

  Jos sivustosi pinnan kaltevuus ei ole liian suuri, se ei ole vaikeaa tehdä betonin kiinnitysseinä omilla käsillä. Esimerkiksi: sinun pitää rakentaa 1,2 m korkea pidätysseinä (maanpinnan yläpuolella). Rakennusmateriaalin (räystäs- ja betonilevyjen) säästämiseksi suosittelemme, että ohutseinämäinen nurkkapidike seinällä on T-muotoinen pohja. Miten tehdä betonin kiinnitysseinä (kolme päävaihetta):

  Valmisteleva vaihe

  Valmista ensin luonnos, piirustus ja vahvistusohjelma.

  Siirry sitten maata koskeviin töihin. Teemme merkinnät kiinnittimien ja rakennusjohdon avulla. Kaivamme haluttua leveyttä (hieman suurempi kuin tuen leveys ottaen huomioon muotti) ja syvyyteen (ottaen huomioon tukien ja tyynyjen paksuuden ja hiekkakiven). Säilytetään maa kaivosta vapaalla alueella (myöhemmin tarvitaan seinän molemmin puolin täyttöön). Kaadetaan hiekkaa kaivannon pohjalle (kerrospaksuus on noin 0,2 m) ja muokataan sitä (toisinaan kostutetaan vedellä). Sitten nukahtamme saman kerroksen raunioista ja myös me painamme sitä (värähtelevällä levyllä tai käsi-tamperilla). Asettamme geofabrisen yli varustetun tyynyn päälle.

  Muotti- ja laastinvalut

  Nyt jatkamme lujittavan kehyksen luomista. "Pohja" - ja "rungon" seinien vahvikepalkit olisi yhdistettävä toisiinsa.

  Rakennamme rakennusta. Aluksi teemme sen vain seinän perustaksi. Sen jälkeen kaadetaan betoniliuos koko säätöpituuden ympäri, kompaktisti se värähtelijällä. Laastin asettamisen jälkeen siirry itse tukiseinän muottiin. Valmistustekniikan muotti ja sen valmistukseen käytetyt materiaalit ovat samanlaisia ​​kuin liuskanjalan järjestely.

  Se on tärkeää! Aikana muotti järjestely on tarpeen luoda poikittainen muovi- tai asbestisementtiputkien purkamiseksi sade ja pohjaveden tunkeutuu maahan (alareuna putket on hieman maanpinnan yläpuolella ulkopuolelle tukiseinän). Tämä vähentää merkittävästi pystysuoran levyn sisäpuolen kuormitusta. Poikittaisten viemäriputkien etäisyys on 1,0 ÷ 1,5 m.

  Siirry sitten betoniseinän kaatamiseen.

  Varoitus! Jotta estettäisiin muottien romahtaminen tai epämuodostuminen valun aikana, tämä prosessi voidaan tehdä parhaiten vaiheittain. Ratkaise ensin liuos ⅓ korkeuteen seinän koko pituudelta. Sitten teemme väriltään täytettyä ratkaisua. Seuraavaksi täytä muottiin ratkaisu kolmannelle ja niin edelleen.

  Suurimman lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on toivottavaa, että koko rakenne kaadetaan yhteen päivään. Kun liuos kaadetaan seinän yläreunaan ja tiivistyy, tasoita pinta ja peitä muovikelmu ja jätä lopullinen kuivaus. Jotta estettäisiin veden nopea haihtuminen liuoksesta (joka voi vaikuttaa haitallisesti lujuuteen) kuumalla säällä, liuoksen pinta kostutetaan säännöllisesti.

  Vedenpitävä ja viemäröintijärjestelmän järjestely

  7 - 9 vuorokauden kuluttua jatketaan muottien purkamista. Kestävyyden varmistamiseksi seinämän betonipinnat peitetään vedeneristysmateriaalilla (esimerkiksi erikoiskokoonpano, joka perustuu nestekumeen).

  Seuraavaksi siirrytään betonin kiinnitysseinän viemäröintijärjestelmän järjestelyyn seuraavan tekniikan mukaisesti:

  • Seinän koko pituus sisäpuolella (eli rinteen puolella) asetetaan rei'itetty putki (aina kääritään läpäisevällä geofabrilla).
  • Sitten nukuimme tämän putken raunioilla.
  • Geotekstiilit asetetaan raunioiden päälle (jotta säästetään vapaata tilaa, joka ei ole täynnä maata erillisten sorahiukkasten välillä).
  • Putken vapaa pää (seinän yhdelle tai molemmille puolille) tuodaan viemärikaivoon (tai kaivoon) tai lähimpään vesikasvattajalle.

  Viimeisessä vaiheessa täytämme seinän vapaan tilan maahan.

  Se on tärkeää! Aloitetaan maaperän täyttämisen vasta sen jälkeen, kun betonin kiinnitysseinä on saanut lopullisen lujuuden ja pystyy kestämään huomattavia kuormia rinteestä, eli aikaisintaan kuukaudessa.

  Seuraavaksi jatketaan rakennettujen kiinnitysseinämän näkyvän osan koristelemista. Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä laattoja, luonnollisia tai keinotekoisia kiviä.

  Betonin pidike

  Käytä koristeellinen kiinnitysseinämä, jossa menestyksekkäästi käytetään lohkoja kevyestä huokoisesta betonista. Kiinnitysseinien vahvistaminen on FBS: n (kiinteät pohjalevyt) betonilohkosta, vähintään 400 mm leveä (muuten tämä arvo on seinämän paksuus). Ne valmistetaan tehtaalla. Materiaalin suuri lujuus ja tiheys (2000 ÷ 2300 kg / m³) aiheuttavat laajaa käyttöä massiivisten seinien rakentamiseen.

  Kiinnitysseinän asennusalgoritmi betonilohkoista:

  • Teemme merkintöjä, maanrakennustöitä ja järjestämme hiekan ja raunion tyynyn (kaikki työt ovat samanlaisia ​​kuin betoniseinän rakentaminen).
  • Tämän jälkeen siirrymme lohkojen asettamiseen, jotka pidetään yhdessä hiekkasementtilaastin kanssa.
  • Lohkojen rivit on pinottu "harjoittamisesta" (eli jokainen seuraava rivi on järjestetty siten, että lohkon muutos on puolet lohkosta suhteessa edelliseen).
  • Jotta pystytään lisäämään seinän kantavuutta ja lujuutta vaakasuorissa laastirakenteissa, asennamme vahvistuselementtejä (metalliverkkoa tai vahvistuspalkkeja).

  Varoitus! Vakiomallin paino, jonka mitat ovat 800 x 400 x 580 mm, on 470 kg, joten tällaisten tuotteiden kiinnitysseinämän järjestelyn on käytettävä nostolaitteita.

  Lopuksi

  Kiinnitysseinämallin valinta riippuu sen tarkoituksesta (koristeellisista tai vahvistavista) ja tietyn alueen ominaisuuksista: korkeuserot, maaperän ominaisuudet, pohjaveden taso ja niin edelleen. Oikein suunniteltu ja varustettu pidätysseinä toimii ilman korjausta yli kymmenen vuoden ajan.