Kalkkikivipidike

Ei aina mökin vieressä sijaitseva alue, on jopa helpotus. Usein omistajien on rakennettava patio heidän mökkiinsä rinteeseen, mikä aiheuttaa monia vaikeuksia. Kalkkikiven kiinnitysseinä on ainoa tapa päästä pois tästä tilanteesta. Se ei vain vahvista rinteitä, estäen maata liukumasta ja liukastumisesta, mutta myös siitä tulee maiseman muotoilu. Niinpä tällaisten rakennusten päätehtävät ovat:

 • maaperän lujittaminen ja maanvyörymien suojaus;
 • naamioida helpotusviat;
 • eriyttäminen toimiviin alueisiin;
 • visuaalinen tarkennus tiettyyn alueeseen.

Sen lisäksi, että luonnollinen korkeusero ja lujitustoiminnot painottuvat kalkkikivien seinämien avulla, voit tehdä koneen murtuman tasaisilla alueilla. Tämä antaa maiseman omaperäisyyden.

Kalkkikiven kiinnitysseinämän rakenne

Tämä rakenne olisi pystytettävä aikaisemmin valmistetulla pohjalla. Tässä suhteessa korkeammat aita rakentuvat, sitä syvemmälle perustus kaadetaan. Kalkkikiven kiinnitysseinämä on järkevää käyttää nauhaa. Se toteutetaan seuraavasti:

Rakenteen vakauden ja luotettavuuden lisäämiseksi voidaan käyttää metalliputkia, joiden päät on yhdistetty vahvikkeella. Säätiön poikkipinta-alueet on sijoitettu muovi- tai metalliputkien osiin, jotka takaavat laadukkaan vedenpoiston. Tämän jälkeen voit siirtyä suoraan kalkkikiven kiinnitysseinämän rakenteeseen. Kivet asetetaan laastille, joka on järjestetty vaakasuorille riveille. Viimeinen eaves rivi olisi säädettävä kaunein ja yhtenäinen muodossa kalkkikivi. Maapallon ja seinän välinen tila on täynnä 30-40 cm kerrosta.

Ilmeisestä yksinkertaisuudesta huolimatta luonnonkivistä valmistettujen rakenteiden rakentaminen on monimutkainen teknologinen prosessi. Kalkkikiven kiinnitysseinämän luominen kannattaa harkita monia tekijöitä ja vivahteita, jotka lopputuloksessa voivat vaikuttaa työn laatuun. Tästä syystä kaikkien tapahtumien antaminen alan ammattilaisille on parempi.

Bestgardener.info

Kiinnitysseinät tekevät omat kätesi raudoitetun betonin, kiven puusta

Seinät: tee se itse: betoni, kivi, puu

  Maaperän ominaispiirteet, ensinnäkin, koskevat sen mahdollista talvikuukausien laajenemista, tärinää, joka voi ilmetä, jos laitos on lähellä rautatietä, seismisten ilmiöiden esiintyminen.

Kiinnitysseinän laskemisessa otetaan huomioon rakennettavan rakenteen paino, pidettävä maaperän paine sekä kitka- ja vetovoiman vaikutukset.

Suunnittelusta riippuen tällaisia ​​pidätinseiniä ovat:

  Massiivinen hieno (kuvassa yllä)

Massiiviset seinät kestävät maaperän sivuttaispaineen painon ja ohuen (tai ohutseinämän) vuoksi - maaperän painon takia seinän pohjalla.

Tarkastelemalla yllä olevaa kaavamaista piirrosta voimme päätellä, että massiivisen pidätysseinän rakentaminen vaatii enemmän materiaaleja ja on työläämpi. Massiivinen seinä voidaan toteuttaa monoliittirakenteena ja se voidaan koota erillisiltä lohkoilta. Sama pätee ohutseinäisiin rakenteisiin. Esivalmistetut ohut seinät on asennettu pohjaan uran tai silmukan avulla.

Paine, jonka maadoitus vaikuttaa kiinnitysseinään, voidaan laskea käyttäen SNiP: n viidennessä osassa annettuja kaavoja. Kiinnitysseinän rakenne on kuvattu yksityiskohtaisesti SNiP: n seuraavassa kuudennessa osassa. Se sisältää kaavoja ja piirustuksia seinän vakauden ja lujuuden laskemiseen sekä sen soveltuvuuteen käytettäväksi. Lisäksi SNiP sisältää useampia esimerkkejä erilaisten mallien laskelmista, jotka yksinkertaistavat huomattavasti omien käsien tekemistä.

Seinien kiinnitysmateriaalit

Kun melkein vaikein vaiheen suunnittelu on ohi, voit aloittaa rakentamisen. Jotta rakennustöitänne ei ainoastaan ​​maastokokoelmia, vaan myös maisemasuunnitteluelementin rooli, on tärkeää valita oikea materiaali kiinnitysseinälle.

Puusta valmistettu seinätaso näyttäisi hyvältä maasta, niin lähellä taloa kuin puutarhassa. Jos haluat rakentaa puisen seinän omilla kädillä, tarvitset korkealaatuista puuta. Yksinkertaisin vaihtoehto on rakentaa lokitiedosto. Esimerkki vaakasuorasta hakkuupyörästä puutarhassa seuraavassa valokuvassa.

Vaakatasoisten tukkien seinät

Jos päätät asentaa lokit pystysuoraan, muista, että ne täytyy kaivaa maahan vähintään 60 cm.

  Tukkien välissä on oltava hyvin kiinnitetty, mikä estää siirtymisen mahdollisuuden. Tällaisen seinän käyttöiän lisäämiseksi on puun imeyttämistä koneen öljyn kanssa kosketukseen maan kanssa.

Jos projektiisi kuuluu suhteellisen korkea seinän rakentaminen, joka joutuu rajoittamaan merkittävää maaperän paineita, kannattaa ajatella kiinteämpiä rakenteita.

Tätä varten

Seinät, joiden korkeus on enintään metrin korkeus, ovat puolet tiilistä, korkeammat seinät asetetaan kokonaisuutena. Jos rakennat tiiliseinän omiin käsiisi, anna kerrosta taskut, joissa voit myöhemmin istuttaa kasvit. Kiiltävä seinä on myös melko kiinteä rakenne. Erilaiset luonnonkivet näyttävät erittäin hyviltä puutarhassa yhdessä vehreyden kanssa. Kallion, graniitin, hiekkakiven maisemassa olevat kiinnitysseinät ovat edullisimpia (kuvassa).

Vaikeinta on betoni- tai betonilohkojen seinien suunnittelu ja rakentaminen. Kuitenkin vahvistetun betoniseinän katsotaan olevan vakainta ja kykenevän kestämään maaperän paineita hyvin pitkään ilman, että se joutuisi muodonmuutokseen.

  Monoliittiset betoniseinät edellyttävät muottien esiasennusta. Tätä varten käytä levyä, jonka paksuus on vähintään 25 mm. Jotta estettäisiin muottien epämuodostuminen betonin kaatamisen aikana, rakenne on vahvistettu ulkopuolelta metallivarret. Muutaman päivän kuluttua muotti voidaan purkaa ja kuivatusjärjestelmän laite alkaa. Jos sijoitat metallikehyksen muottipesän sisälle ennen betonin kaatamista, sinulla on lähes ikuinen raudoitettu betonikiinnike seinässä omassa talossasi.

Samat ominaisuudet ovat betoniterästen seinä. Koska rakennusteollisuus ei pysy paikallaan, äskettäin on tullut uusia tyyppisiä tukiseiniä. Erittäin hyvin oli aikaa suositella itseään lujitetuiksi maaperän kiinnitysseiniksi. Nämä rakenteet eivät ole alhaisempia kuin tiilien ja betonilohkojen seinät, joiden vakaus, kun taas niiden rakenne on paljon halvempaa ja ulkonäkö sallii onnistuneesti lujitetut maaperän kiinnitysseinät maisemasuunnittelussa.

Prefab gabion seinät ovat myös erittäin suosittuja.

  Rakenteiden keräämistä varten käytetään erilaisia ​​kehysmuotoja, jotka on peitetty metalliverkolla. Lohkojen täyttömateriaali on pääosin kiviä, vaikka se on seinämän muotoilu, joka mahdollistaa melko epätavalliset suunnittelualueet.

Esimerkki siitä, miten gabion-kiinnitysseinä voi näyttää puutarhalta, näkyy seuraavassa kuvassa. Ei ole vaikeata koota tällaista rakennetta lohkoilta omilla kädillä, matalien seinien kohdalla ei ole edes tarpeen täyttää säätiötä. Jalkakäytävien seinämä on melko vahva, joka pystyy kestämään huomattavan maaperän paineen.

Kiinnitysseinä tekee sen itse

Artikkelin sisältö

 • 1 laji
 • 2 kiveä
 • 3 betonista
 • 4 tiilistä
 • 5 Harjoituksista
 • 6 puusta
 • 7 Rinteiden vahvistaminen
 • 8 videota
 • 9 valokuvaa
 • 10 järjestelmää

On erittäin kätevää laatia tontti, kun se on täysin sileä. Mutta mitä tehdä, kun joudut käsittelemään kaltevuutta ja epätasaista maastoa? Älä ole järkyttynyt, koska tämä ominaisuus voidaan muuntaa maamerkiksi, rinteessä pystysuoran kaltevuuden alkuperäinen muotoilu sopivilla materiaaleilla. Seinätaso on puutarhan kohokohta. Täällä on monia mahdollisuuksia soveltaa mielikuvitustasi ja luoda jotain kaunista. Tällainen seinä ei ole vain koristeellinen arvo. Se pitää myös paikkansa, mikä estää sen romahtamisen. Tässä artikkelissa opit tekemään pidätysseinä omilla kädilläsi.

laji

Tukiseinä maassa voi olla puuta, betonia, kiveä, tiiliä tai lohkoja. Materiaalien valinta tämän rakenteen rakentamiseen riippuu useista tekijöistä:

 • puutarhan tyyli;
 • kaavoitus;
 • tulevan seinämän korkeus;
 • romun materiaalien saatavuus;
 • mieltymyksesi ja rakennemateriaalien kustannukset.

Jos alueellasi on liian paljon korkeuseroa (yli 1,5 m), on parempi muodostaa useita portaita. Sitten pidätinseinät eivät ole liian korkeita, mikä näyttää kauniilta ja maaperän romahtamisen todennäköisyys on huomattavasti alhaisempi. Mutta jos kiinnitysseinä on suunniteltu yli 1,5 metrin korkeudelle, pyydä asiantuntijaa. Loppujen lopuksi se on suunniteltava raskaille kuormituksille ja kestettävä maaperän paine.

Rikkoutuneet ja pyöristetyt seinäkokoonpanot kestävät suuremman kuormituksen kuin suorat, mutta niiden rakenne vie sinulta enemmän aikaa.

Kivestä

Luonnonkivi näyttää erittäin esteettiseltä. Käytetään usein seuraavia kivi- tyyppejä:

Kiinnitysseinän rakenne koostuu kellarista, pystysuorasta seinämästä ja viemäristä. Pohjan tulee olla 3 kertaa leveämpi kuin seinämä ja sen paksuus tulisi olla kolmasosa rakenteen korkeudesta. Aluksi kaivetaan kaivantoa ja lisätään syvyyteen vielä 20-30 cm sora-hiekkalaatan päälle.

Kun olet hioittanut soraa (tai murskattua kiveä) ja hiekkaa, voit täyttää kaivannon betonilla. Mutta samalla varmista, että säätiön korkeus oli 10-15 cm maanpinnan alapuolella.

Tässä vaiheessa sinun on huolehdittava viemäröintijärjestelmästä. Seinän pohjaan on mahdollista asentaa rei'itettyjä viemäriputkia ja ottaa ne ulos seinän läpi. Ja voit yksinkertaistaa tehtävää - siinä vaiheessa, että voitat vain kivet kivien väliin muutamia pieniä pystysuoria rakoja, joiden kautta vesi virtaa.

Kun säätiö on jo jäädytetty, sinun on aloitettava kallioiden asettaminen. Niiden kiinnittämiseen käytetään sementtilaastia. Luonnollisesti suurin kivi on sijoitettava pohjaan.

On toivottavaa, että seinämällä oli pieni 5-10 asteen kulmakerros, sitten se on vahvempi. Lisäksi, kun kuiva muuraus, on tärkeää upottaa useita kiviä pitkällä puolella maahan. Tämä sitoo ja vahvistaa rakennetta. Varmista myös, että ristin muotoiset ja pitkät pystysuorat urat ovat poissa, muuten rakenne ei ole yhtä vahva.

Raja voidaan täyttää maaperällä, jossa ei ole helppoa kasveja. Jos haluat seinän näyttävän sata vuotta sitten, voit peittää sen kefirillä - silloin se menee nopeasti sammalta. Kivenrakenne voi myös toimia pohjana penkille.

Betonista

Aluksi on tarpeen laskea tulevan rakenteen koko. Riippuen maan tyypistä ja rakenteen koosta, seinämän paksuuden tulisi olla n. 25-50 cm. Korkeus 1/3: n suuruudeltaan, jotta se olisi luotettava, seinän on oltava upotettu maahan. Siksi sinun pitäisi kaivaa kaivanto, jonka syvyys riippuu seinän suunnitellusta korkeudesta. Alareunassa nukahduvat hiekkaa, sitten soraa tai raunioita ja me varovasti tamp.

Rakennamme muottipesän ja vahvistamme sen rekvisiitta. On toivottavaa, että pohjassa seinä oli hieman leveämpi kuin yläosassa. Se antaa hänelle vakauden.

Muokkaamme levyt tiukasti toisiinsa ja asennamme nousuputket. Jos seinä on erittäin korkea (yli 1 m) ja maa on liian löysä, sinun tulee rakentaa metallikaapelin leikkauspisteeseen yhdistetyn asennusrakenteen. Sitten kaadetaan betoni muottiin.

Kaltevuuden puolelle rakennuksen vedenpitävyys on tehtävä valssaamalla tai pinnoittamalla vedenpitävillä aineilla. Muussa tapauksessa seinämän takana oleva kosteus voi vähitellen tuhota sen pohjan. Tämän ongelman ratkaisemiseksi myös viemäriputket asennetaan seinän taakse. Kun betonirakenne kestää useita päiviä ja vahvistaa voimaa, täytämme seinän ja rinteiden välisen tilan rauniolla, soralla tai pikkukivillä, kerroksittain kerroksittain. Yläkerroksen tulisi olla hedelmällistä maata.

Tärkein haitta betoniseinästä on sen ulkonäkö. Se ei näytä kovin näkyväksi. Voit korjata tämän materiaaliin. Tätä varten käytetään usein luonnollista tai keinotekoista kiveä sekä ulkokäyttöön tarkoitettuja keraamisia laatat.

Vuorikerroksen kiinnittämisen liimakoostumuksen tulee olla korkealaatuista, nimittäin kosteutta kestävää ja lämpötila-ääripisteitä.

Jos jostain syystä et aio käyttää materiaaleja, niin betoniseinämän tasaisuuden vaatimukset kasvavat. Kaikki täyttövikoja tulee kovasti kiinnittää kipsillä. Seinän sileyden tekemiseksi ennen betonin kaatamista voidaan kiinnittää muotin sisäpuolella oleva kateaine tai muu vastaava materiaali. Kun kaikki työ on valmis, betoniseinä voidaan koristella ampullisilla kasveilla.

Tehtävän helpottamiseksi, joskus monoliittinen betoniseinä on päättänyt korvata betonilohkarakenteella.

Tiilestä

Tiilimuuriin rakentaminen kiinteän kiinteän tiilen avulla. Jos seinä on korkeampi kuin 0,25 m, perustuksen asettaminen on pakollinen tehtävä. Sen parametrit lasketaan samalla tavalla kuin muuraus. Seinälle, jonka korkeus on alle 0,6 m (sen paksuus voi olla 12 cm eli puolitiheys) ja seinälle, jonka korkeus on 1 m, suositeltava paksuus on 25 cm. Tiilien liimaamiseen käytetään korkealaatuista sementtilaastia.

Kuten kaikkien tukialusten muunnelmissa, emme saa unohtaa viemärijärjestelmää.

Harjoituksista

Gabionit ovat galvanoidusta metalliverkosta valmistettuja astioita, jotka ovat täynnä kivet. Niitä käytetään paitsi vahvistavana rakenteena. Se toimii myös upeana elementtinä maisemasuunnittelussa. Tämäntyyppisen kiinnitysseinän etu on se, että ei ole ehdottoman välttämätöntä asentaa viemärijärjestelmää.

Sinun tarvitsee rakentaa jumittumien seinää:

 • sinkitty metalliverkko;
 • lanka leikkeet;
 • metalliset kierteet seinien liittämiseksi;
 • telineet (vaijerit);
 • teräsmutterit, joissa on terävät päät;
 • täyteaine (luonnonkivi, karkea sora tai muu materiaali);
 • geofabrinen (valinnainen).

Gabion-paneelit liitetään metallisella kierteellä tai lanka-kiinnikkeillä.

Etupuolelta kukat ovat täynnä kauneimpia ja suuria kiviä. Sisällä he nukkuvat pienen soran, raunion tai muun halvan materiaalin kanssa. Jotta ei osu suurien kivien välisiin halkeamiin, on mahdollista levittää geofabrista keskellä. Kun gabion on jo puoli täytetty niin, että se ei kohoudu ulos, seinät on kiinnitettävä rintareunoilla jokaisen 4-5 solun metalliverkosta. Seuraavaksi täytä kourut yläosaan, sulje kansi ja kiristä kierre.

Myös niiden väliset säiliöt on yhdistetty lankaan, joka on sinkitty ja laadukas, muuten rakenne voi romahtaa. Gabionit on kiinnitetty tiukasti maahan teräksillä, joissa on terävät päät.

Puusta

Puu on yksinkertainen jalostuksen materiaali, mutta, kuten tiedätte, lyhytikäinen. Kuitenkin tukkien tukiseinä näyttää erittäin houkuttelevalta ja tarjoaa monia mahdollisuuksia improvisoida sen suorittamisen aikana.

Ensimmäinen askel on kaivata kaivanto, jonka syvyys riippuu seinän korkeudesta. On toivottavaa, että se on puolet tukiseinän ulkokorkeudesta. Alareunassa nukahduvat 10-15 cm hiekkaa ja sama kerros ryöstöä tai soraa.

Lokit on käsiteltävä pinnoittamalla vedenpitävillä aineilla. Maa, joka upotetaan maahan, voidaan peittää bitumilla tai polttaa. Ja ulompi osa on kyllästettävä kalliimmilla keinoilla, suojaamatta kosteutta ja sieniä, mutta myös antaa puulle houkuttelevamman ulkonäön.

Sitten sijoitamme lokit kaivantoon ja vakautta varten kaadamme niitä soraa, kiinnitetään ne kynsillä tai lanka. Tämän jälkeen kaivo voidaan kaataa betoniin 10 cm maanpinnan alapuolella.

Kaltevuuden puolelle seinän tulee olla lisäksi vesitiivis kattohuopa tai paksu filmi. Asenna viemäriputket. Seinän ja kaltevuuden välinen tila on täynnä raunioita tai muuta pieniä kiveä tyhjennykseen. Ja muista, että puu tarvitsee suojaa kosteudelta eniten.

Puun tukialustat ovat monenlaisia. Lokit voidaan sijoittaa vaakasuoraan. Se voidaan myös tehdä tangoista.

Vahvistamme rinteitä

Jos maa on liian löysällä, on paikoillaan jyrkkiä rinteitä ja maaperän romahdusriski, tätä ongelmaa ei pidä jättää huomiotta. Vahvan juuristojärjestelmän kanssa olisi vahvistettava kaltevuuskasvia. Joten saat elävän vahvistuksen. Jos tilanne on monimutkaisempi, sinun on käytettävä geosynteettisiä aineita, kuten geogridia, geogridia, geotekstiiliä tai biomateriaalia. Kun päätyö on tehty ja vahvistusmateriaali kiinnitetään rinteeseen, sinun on täytettävä se hedelmällisellä maaperällä ja istutettava sopivia kasveja.

Jos olet jo rakentanut säilytysseinän maiseman juoniin, jaa henkilökohtainen kokemuksesi tästä asiasta ja erityisesti mitä materiaalia päätät valita. Voit tehdä tämän jättämällä kommentin tämän artikkelin lopussa.

video

Näistä videoista opit yksityiskohdat kiinnitysseinästä:

Kuvassa on paljon hyödyllisiä ideoita säilytysseinämän valmistamiseen:

Luonnonkivi seinään

Teemme säilytysseinä käyttäen "kuivaa" ja "sementillä" olevaa menetelmää yhdessä FORUMHOUSEn käyttäjien kanssa.

Luonnonkivi on yksi maisemasuunnittelun edullisista materiaaleista. Se näyttää kauniilta, kiinteältä ja luonnollisena materiaalina menee hyvin puutarhojen kanssa. Tämä materiaali on kallista, mutta maa-alueiden omistajilla on usein mahdollisuus saada kiven lähes ilmaiseksi. Tässä artikkelissa kuvataan, millaisia ​​kiviä käytetään maisemassa koristeellisen kiinnitysseinän rakentamiseen, niiden eduista ja haitoista.

 • Millaista kiveä se pitää kiinni
 • Kiinnitysseinä "kuivaliseinillä"
 • Sementin kiinnitysseinä

Yleisimmät kivet, kukkapenkit ja alppihiihtolevyt, joita käytetään maisemasuunnittelijoiden luona, ovat graniitti, basaltti, kalkkikivi ja hiekkakivi.

Hiekkakiven koostumus koostuu pääasiassa kvartsiitista yhdessä karbonaatin kanssa. Rautamalmin seoksen ansiosta sitä ei voida pitää erityisen kestäväksi, mutta se on hämmästyttävän kaunis kivi.

Valkoista hiekkakiveä käytetään arkkitehtuurissa sarakkeiden, kehysten ja muiden koriste-elementtien rakentamiseen. Reitit on kivetty keltaisella hiekkakivellä (se kestää suuria pakkasia ilman laadun heikkenemistä ja koristeellisia ominaisuuksia). Punainen hiekkakivi on kestävämpi kuin muualla, ja se kestää suuria lämpötilaeroja - se on valmistettu suihkulähteistä, niistä muodostuu puutarhatyypit, joita käytetään verhousrunoissa ja rakennuksissa. Vaaleaa hiekkakiveä käytetään vain verhousta varten.

Hiekkakiviä on useita. Rakennuksessa suosittu kuoren kivi (joka koostuu porkkanoista) on yksi hiekkakiveistä. Myös hiekkakivi ovat: oolite, pisolite ja litografinen hiekkakivi.

Hiekkakivi on sopivin materiaali luuston kiinnittämiseen. Moniväriset, lämpimät kivet muodostavat puutarhan todellisen sisustuksen.

graniitti

Graniitti on vulkaanista alkuperää oleva kivi, joka koostuu kvartsista, kiilteestä ja maasälpä. kestävä, kulutusta kestävä, kiiltävä kivi, joka kestää noin 300 jäädytys- ja sulatusjakson. Se kestää erilaisia ​​mekaanisia vaikutuksia, kosteutta kestävää ja ympäristöystävällistä.

Hienojakoinen graniitti (raekoko alle 2 mm) voi olla 500 vuotta ja sen arvo on suurempi kuin karkea (raekohin halkaisija enintään 5 mm).

Maisemasuunnittelussa graniitti arvostetaan sen korkeimmista esteettisistä ominaisuuksista. Yleisin väritys on harmaa, mutta myös musta, punainen, vaaleanpunainen, vihreä, harvoin keltainen.

Tärkeää: noin 3% graniitista on lisääntynyt taustasäteily.

Tarkista annosmittari. Usein graniitti, erityisesti punainen, foniitti.

Graniitin haitat ovat sen korkeat kustannukset, mutta puutarhan luomisessa ammattilaiset tarkoittavat aina taloa; siksi, jos graniittia käytettiin talon julkisivun päällysteeseen, sitä on käytettävä myös kiinnitysseinän verhousta.

Basaltti, kuten graniitti, on vulkaanista alkuperää oleva kivi, eikä se ole yhtä kestävä; mutta sen rakenne on huokoinen ja värispektri on huonompi. Basalttikivi voi olla musta, savuinen harmaa ja mustavalkoinen.

Liuskekivi on toinen kivi, josta usein muodostuvat kiinnitysseinät. Se voi olla mitä tahansa väriä, kirkkaasta vihreästä mustaan, ja siinä on sekä monokromaattisia että kiviä, joissa on monivärisiä laastareita ja hienoja avioeroja. Jokainen kivi muistuttaa tiivistettyjä kerroksia ohutlevyjä - ajan myötä he murskavat, kuorivat, mutta eivät menetä villiä, "kallioista" ulkoasua, jonka suunnittelijat ovat niin arvostettuja.

Luonnollinen liuskekappaleeni on punaista. Olin onnekas lähellä louhosta kauniita litteitä kiviä. Käytän sitä ilolla.

Seinään kiinnitettävä kuiva muuraus

Tässä on esimerkki FORUMHOUSE Kaleriya17: n luonnonkivestä valmistetusta seinistä, jossa käytetään "kuivaa menetelmää".

"Kuivamenetelmä" -menetelmällä tehty kiven seinämän optimaalinen korkeus on 50 cm, eikä sitä suositella yli 80 cm: n korkeudelle. Vain ylimmät, pienimmät kivet kiinnitetään laastilla. Raskas, massiivinen alempi kivi ei pidä yhdessä. Tällaista seinää ei tarvitse tyhjentää. Mutta se on vakaa ja palvelee sinua monta vuotta. Totta, tämän on noudatettava seuraavia ehtoja:

 • Seinän läpi ei saisi kulkea konkreettisia vesivirtoja (mukaan lukien sateet, rankkasateista jne.).
 • seinässä olevat kivet sijaitsevat pienempien, korkeammalla; suurin lohkojen pitäisi olla tukikohdassa;
 • on välttämätöntä tarjota pieni kaltevuus "takaisin": seinän tulisi tukea kukkapenkki, sänky, nurmikko jne.;

Tällä "kuivalla munilla" tapahtuvalla menetelmällä voidaan istuttaa kivipeitteihin erilaisia ​​kiveä ja muita alppikasveja.

Mitä enemmän ruoho on kasvanut seinän ympärillä, sitä voimakkaampi se on juurien takia.

Tämäntyyppinen muuraus itse on harjoittanut yli kymmenkunta vuotta. Minulla on korkein seinä - 1,2 m. Kaltevuus on sopiva. Kaikki talvet menevät ongelmitta.

Kiinnitysseinämä, joka on tehty "kuivamuurista", on seuraava:

 • se voi olla vain koristeellinen; tällaista seinää ei ole tehty ylätason terassin pitämiseksi liukastumisena;
 • on vaarallista tehdä sellainen seinä, jos perheessä on pieniä lapsia;
 • sitä on vaikeampi levittää kuin laastilla: sinun on valittava kivit valppaasti niin, että seinämä ei vaipu ja näyttää kauniilta.

Kiinnitysseinä "ratkaisussa"

Kiinnitysseinän kiinnittämiseen laastilla koskevat säännöt edellyttävät tällaisten rakenteellisten elementtien käyttöä kuten pohja, viemärit ja kuivatus. Seinälle hiekkakiveä ja roskakiven kuivatus ei ole välttämätöntä, mutta on suositeltavaa kaataa paksu kerros suurta murskattua kiveä lähellä seinää.

Rikkakivellä (ja hiekkakivellä) on ominaisuudet absorboida ja vapauttaa kosteutta, joten veden kertymistä ei tapahdu.

Seinälle, jonka korkeus on yksi metri, pohja on 40 cm syvä ja noin 40-60 cm leveä, mikä on erityisen tärkeää maaperän kallistamiseksi.

En haluaisi sitä vaarantaa ja tehdä raudoitetun betonin perustalevyn, mutta on olemassa ihmisiä, jotka tekevät vain tiivistettyä tyynyä raunioista tai hiekasta.

Toisin sanoen kaivanto on täynnä hiekkaa tai raunioita, hyvin tamped, ja sitten levittää kivi. Mitä korkeampi pidätysseinä, sitä perusteellisemmin ja vakavammin sen perustana pitäisi olla.

Seinä on tehty hieman terassilla. Jotta muuraus näyttäisi "kuivalta", laasti asetetaan siten, että se ei pyöri etupuolelle. Anna halkeamia, jotka sitten täytetään paremmin turpeella, savella tai sphagnumilla, joka on sekoitettu hydrogeeliin. Kasvien halkeamat nuoret, sedums, "tartuttaa ne" sammalta. Kivirakenteisten seinien kasveja suositellaan istutettavaksi joko kevättalvella tai alkusyksystä.

Ensimmäisen vuoden aikana seinän alapuolinen maaperä vähenee huomattavasti, ja hiekasta tai rikkoutuneesta tyynystä huolimatta suuret kivet pohjassa voivat olla hyvin syviä. Seinämän käyttöikä riippuu suoraan kiven laadusta ja jos muutaman vuoden kuluttua rakentaminen alkaa murentua tai hiutaleina, se on siinä.

FORUMHOUSE: ssa on yksityiskohtaisesti, miten pidätinseinät - gabionit. Suosittelemme lukemaan artikkelimme kivestä maisemasuunnittelussa, katsomaan videomme siitä, miten kunnolla pystytään kiinnittämään seinät.

osake

Testaa tietosi

Suosittu video

Uutiset kumppaneilta

Rekisteröidy uutiskirjeeseen

Olemme SOC: ssa. NETWORKS

© 2005-2018 FORUMHAUS LLC

Kesäfoorumin materiaalien täydellinen tai osittainen käyttö edellyttää aktiivista suoraa linkkiä.

Sivusto voi sisältää sisältöä, jota ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille.

Opas luomaan luonnonkiven pidätysseinä

Useimmiten tarve luoda eri korkeuksien ja jyrkkyyden terasseilla alueilla, joilla on monimutkainen maasto (kukkulat, rinteet, erilaiset epäsäännöllisyydet). Tällaisten terassien tekemiseksi kiinnitetään seinät. Tämä on arkkitehtoninen elementti, jota käytetään vertikaalisessa suunnittelussa maaperän eroosiota vähentäväksi ja myös maiseman koristeelliseksi toiminnoksi.

Jos sivustolla on korkeuseroja, seinät ovat hyvä vaihtoehto vertikaaliselle maisemasuunnittelulle.

Koristeellisia seinämiä käytetään tilan rajaamiseen ja toimimiseen - maaperän pitämiseksi eroosiosta. Suoritusmenetelmän ja käytettyjen materiaalien mukaan betonista ja betoni- seinistä sekä luonnonkivestä (ilman kiinnitysliuosta tai kiinnitetystä), puusta tai tiilestä syntyy seinää.

Kivirakenteisia seinämiä pidetään kestävinä, luotettavina ja kauniina, ne sopivat sopivasti maisemaan.

Kivi itsessään ei toimi kuin päin, vaan perusmateriaalina, josta koko rakenne on tehty. Usein, jotta luonnollinen ilme kivien välillä, maaperä kaadetaan ja istutetaan kasveja istutetaan.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Luonnonkiviä pitkin kiinnitettäessä on varmistettava, ettei sisäpuolella ole aukkoja, jolloin rakenne pysyy vakaana.

Kiinnitä kiven seinään käyttämällä kuivaa tai märkää asennustapaa, tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut.

 • rakennustaso;
 • lastalla;
 • poraa suuttimen sekoittimella;
 • lanka harja;
 • ylimääräinen työkalu ("Bulgarian", vasara, suojalasit, lapio);
 • palkit tai levyt merkintään, johto.
 • kaikki kestävät luonnonkivet (rauniot, graniitit, kalkkikivet, mukulakivet, hiekkakivet, gneissit, lohkareet, dolomiitti, suuret pikkukivet jne.);
 • sementti;
 • hiekka;
 • murskattu kivi (sora);
 • sammutettua kalkkia;
 • vesi;
 • putkien leikkaus;
 • Vedeneristysmateriaali (kateaine, kate, toli, mastit, bitumi);
 • metalliosat.

Kiinnitysseinän rakentaminen ilman kiinnitysratkaisua

Kuivalla menetelmällä kiinnitettävän seinän sijoittamiseen voit istuttaa erilaisia ​​kukkia tai kasveja.

On tapoja asettaa kiviä kiinnitysseinässä ilman sideainekomponenttia - kuiva-asennusmenetelmää. Tämä menetelmä on erittäin työläs, ja se käsittää kivien valinnan ja ammattitaitoisen asennuksen. Liimamateriaalin puuttuessa voidaan pystyttää matala pidätysseinä (enintään 1 m). Ensinnäkin kivien lujuus vaikuttaa seinän lujuuteen ilman laastia.

Rakennustyömaalla kaivetaan kaivantoa 20-40 cm syvyyteen, jonka pohjalla on kerrostettu kerros (10-15 cm), varovasti paisutettu ja hiekka asetetaan päälle (5 cm). Seinän ensimmäinen kerros koostuu suurista kivenlohkoista, jotka on upotettu kokonaan tai osittain maahan.

Maaperän luonne, johon seinämä on asennettu, riippuu sen vaaditusta vähimmäispaksuudesta (vähintään 30 cm). Vahvan savi- maaperän seinämän paksuuden tulisi olla 1/4 sen korkeudesta. Vähemmän hiekkapohjaisille maaperille - puolet sen korkeudesta, keskikokoiselle maaperälle löysällä - 1/3 sen korkeudesta. Seinämän lujuuden lisäämiseksi rakenne on suunniteltu kaltevaksi 10-15 ° rinteen sivulle.

Kiinnitysseinän rakenne.

Luonnonkivi asetetaan kerroksiksi, kaikki saumat ovat täynnä pieniä kiviä. Kun 2-3 riviä on asetettu, seinämän ja luonnollisen kaltevuuden välinen tila on täynnä sora-hiekkaseos. Kiinnitysseinä nousee ennalta määrättyyn korkeuteen vuorottelevalla pakkauksella, jossa on täyttö. Työn päätyttyä ulommat saumat tukkeutuvat maaperän seoksella, ja soran ja hiekan seos peitetään maaperän kerroksella.

Kiinnitysseinän rakentaminen liuoksen avulla

Liima-aineen käyttö mahdollistaa minkä tahansa korkeuden pidätinseinämät. Usein niitä käytetään korjata maaperä eroosion. Kiinnitysseinän tärkeimmät rakenneosat ovat pohja, runko, kuivatus ja viemäröinti.

Pinnan esikäsittely ja säätövalu

Laitteen pidätysseinä.

Ensinnäkin on tarpeen määrittää tulevan seinän sijainti ja koko. Suoraan kentällä on merkitty alempia rajoja. Jotta taso olisi horisontissa suurella pituudella, on tarpeen vetää johto merkkijonoon kahden tikun väliin ja kiinnittää tavallinen kuplan taso tähän merkkijonoon. Johdon ihanteellisen vaakasuoran asennon saavuttamiseksi voit keskittyä tasolle.

Jos kiinnitysseinä on koristeellinen ja suorittaa vain arkkitehtonisia ja taiteellisia toimintoja, ensimmäinen kivi voidaan asettaa suoraan maahan, kun maaperä on poistettu ja hedelmällinen. Luotettavuuden parantamiseksi on suositeltavaa valmistaa pohja soraa ja hiekkaa.

Kiinnitysseinien tyypit massiivisuuden mukaan: a - massiivinen vahvistamaton; b - puolivahvistetut; in - hieno elementti; d - ohut.

Betoniperusta on tarpeen ennen kaikkea linnoituksen kiinnitysseinämät, jotka on suunniteltu pitämään maaperän massat liukumasta. Jälkikäteen lasketaan pohja, joka kaivaa haluttua leveyttä ja syvyyttä 60-80 cm: n syvyyteen. Pehmustettu hiekka (10 cm), sora (20 cm), viedään veteen ja täytetään. Betoniliuos valmistetaan sementistä, murskakivestä (sora) ja hiekasta suhteessa 1: 2: 2 vastaavasti. Tiheyden tulisi vastata perunamuusia.

Kiinnitysseinän alapäähän ei ole säröjä, se on liitettävä vahvikkeeseen. Betonin ulkopuolella on useita lujitustangot 15-20 cm: n päähän, jotta peruskannat voidaan liittää kiven asettamiseen. Betonipäällyste on noin 5-10 cm alempana kuin maanpinnan taso edestä.

Liuoksen valmistaminen ja vedenpitävyys

Kun kostea muuraus käyttää sementti-hiekkaa tai sementti-kalkki laasti. Klassinen sementti-hiekkalaasti sekoitetaan sementin, hiekan ja veden suhteessa 1: 3: 1 tilavuusprosentteina. Vettä on suositeltavaa kaataa sekoitusprosessiin eikä kaikkiin kerralla, koska veden määrä riippuu hiekan kosteudesta. Liuos on johdettava erittäin paksun kerman sakeuteen.

Kiinnitysseinän tyhjennys.

Kalkkilaastin valmistukseen 1 osaa kalkin kalkista riippuen rasvasta riippuen kestää 2-5 osaa hiekkaa. Jokaista kiloa seosta tarvitset 250-300 ml vettä, joka vähitellen lisätään vähitellen sekoittaen liuosta, jotta vältetään kokkareiden muodostuminen. Voiman lisäämiseksi voit lisätä sementtiä: 1 osa 7 osaan liuosta.

Jos kiinnitysseinä on kosketuksissa sisäpuolella maan kanssa, se on tässä paikassa suojattu koko profiililla vedeneristämällä. Vedeneristyskyvynä voit käyttää kattohuopaa, kattotiilet tai synteettisiä vedenpitäjiä. Ne on liimattu kuumaan bitumiin. Jos maa on kuiva, päällystää pinta kuumalla mastiksella, bitumi riittää.

Prosessissa, joka makaa muutaman metrin välein saumojen alla rinteessä, sijoitetaan tyhjennysputket vedenpoistoon. On varmistettava, että vesi, jonka vaikutuksesta kiinnitysseinämä altistuu, jäädyttämisen aikana ei riko rakenteen rakenteellista eheyttä. Raskas savea maaperä on suositeltavaa muodostaa kuivatuskerros alapinnan alapuolelle.

Asettele kivet

Ensimmäinen kivi on asetettu siten, että ne ovat mahdollisimman lähellä toisiaan. Sideaineliuos kaadetaan koloihin laastin avulla. Toinen rivi voi alkaa samaan aikaan kuin ensimmäinen. Kivet on jo asetettu laastiin. Kiviä on tarpeen nostaa niin, että eri kivien sivujen välinen etäisyys ei ole kovin suuri. Suurten kivien väliin asetetaan ne, jotka ovat pienempiä.

Toimialgoritmi on seuraava: laastia sovelletaan tulevaisuuteen lastalla ja laastilla asetetaan sen päällä, kivi, joka sopii tiiviisti vasaralla tai lastalla. Kivi puristetaan tyynyyn liuoksesta, ja kivien väliset saumat hierotaan. Tämä levitysmenetelmä koskee vain luonnonkiveä. Siirrä haara, pino kolmas, neljäs rivi ja niin edelleen.

Sinun ei pidä huolehtia siitä, että ratkaisu kastuu kiviin, jähmettymisen jälkeen sen jäljet ​​irrotetaan helposti harjalla. Kun haluttu seinäkorkeus on saavutettu, rakenne jää jäljelle päivälle, jolloin liuos kiinteytyy.

Liuoksen täydellisen kovettumisen jälkeen seinän ja rinteiden väli täyttyy karkealla hiekalla, soralla tai rikkoutuneella tiilellä, joka suorittaa vedenpoiston toiminnon. Jo ylhäällä voit kaataa hedelmällisen maaperän kerrosta, jotta tulevaisuudessa voit istuttaa kasveja tälle paikalle.

Kiven pinnan ja saumojen puhdistamiseksi viiraharja kiinnitetään poraukseen tai hiomakoneeseen. Käytä suojalaseja aina ennen työskentelyä. Harjauksen jälkeen seinäpinta saa uskomattoman kauniin ja jaloisen ulkoasun.

Omat ideani mökeille ja puutarhoille

Raiteiden osalta materiaalit rakennusseinien seinämille rinteessä olevilla alueilla voivat olla erilaisia. Tämä voi olla tavallinen betoni, luonnonkivi, mutta ne on yhdistettävä maan talon ja muiden rakennusten vuoriin. Tämä vaikuttaa säilytysseinän suunnitteluun ja sivustosi yleiseen käsitykseen.

Esimerkiksi, jos talon julkisivu on vuorattu kalkkikivellä, sen sijaan sivuston kiinnitysseinällä käytetään samaa materiaalia. Suosittelen aina valita rakennusmateriaaleja, jotka perustuvat puutarhan ja talon ulkonäköön. Tietenkin on otettava huomioon myös tietyn seinän suunnittelun ominaisuudet.

Pienten puutarhojen ympärille on rakennettu jopa 60 cm: n korkeat seinät, joiden ansiosta niillä istutetut pensaat kasvavat paremmin. Alhaisia ​​seiniä on helpompi rakentaa kuin korkeammat, joten voit käyttää mitä tahansa materiaalia niiden rakentamiseen.

Vältä havaitsemista: paikan päällä kaupungin ulkopuolella sinun ei pidä rakentaa liian korkeita ja pitkiä seiniä, koska riippumatta siitä, kuinka he istuttavat niitä, he luovat raskauden tunteen.

Visuaalinen jaottelu: jos puutarhan helpotus käsittää tällaisen seinän rakentamisen, se on "laimennettava" lisäarkkitehtuurien avulla - vaiheet, ristikot, kukkapenkit, penkit.

Luonnonkivestä valmistetut seinät näyttävät erittäin orgaanisilta. Voit käyttää erilaisia ​​kivi-gneissiä, dolomiittia, liuskekiveä, lohkareita, joen kiviä jne.

On yksinkertaista rakentaa sellainen seinä: mielivaltaisen muodon kivet ovat tiukasti sidoksissa toisiinsa. Usein seinät on rakennettu puutarhoissa käyttäen kuivaa menetelmää - kiviä ei pidetä yhdessä laastin kanssa. Tätä tarkoitusta varten kivet ovat täynnä hedelmällistä maata ja kasveja istutetaan.

On mahdollista rakentaa monoliittista betoniseinää, jonka ulkopinta voidaan koristella eri tavoin - kiveä kiveen ja kauniin laattojen avulla, voit luoda alkuperäisen mosaiikin kauniista kiviä, laatat, lasi jne.

Jos haluat säästää rahaa ja tehdä omalla kädellä pidätysseinä, voit käyttää betonilaatuja. Betonilohkot voidaan valita eri väreistä ja kokoista.

Kiinnitysseinien rakentamiseen on mahdollista käyttää lohkot keinokivestä. Tällaiset lohkot on tehty betonista lisäämällä kiven siruja, joten voit tehdä pinnan melkein sileältä karkeasti sahatuksi.

On mahdollista rakentaa punaisen tiilen seinämiä, joiden väri on hyvin yhdistetty taloon, joka on vuorattu samalla materiaalilla ja vihreillä istutuksilla.

On mieluummin luotettava ammattimainen muurari, joka laatii seinän käyttäen erilaisia ​​menetelmiä ja luo tiettyjä tiilikuvioita. Kuten betoniseinissä, tiiliseinän on oltava vuorattu keinotekoisella tai luonnonkivellä, laatat, jotka on kipsattu erilaisilla materiaaleilla ja menetelmillä.

Koristeellinen ja halpa: jos sinulla on paljon puuta sivustolla, jolla on kaunis rakenne tai rikkoutunut tiili, voit rakentaa pidätinseinän, jonka vakaus laittaa rikkoutuneen tiilen muottiin, kaataa se sementillä ja sitten kovertaa muottiin puuta. Tällainen pidätysseinä yhdistetään hyvin sanojen ja havupuiden arpien kanssa.

Voit luoda puun kiinnitysseinän - tämä seinä näyttää hyvältä puutarhassa, joka on koristeltu maisema-tyyliin. Tämä materiaali on lyhytikäinen, kuten tiili tai kivi, mutta erittäin kaunis yhdessä luonnon kanssa.

Tällaiselle pidätysseinäksi valitse lehtikuusi, jota aiemmin on käsitelty erikoisin keinoin sen käyttöiän lisäämiseksi.

Säilytysseinät voidaan myös rakentaa tyhjistä puu- tai lanka-laatikoista. Ne asennetaan useaan tai yhteen riviin ja täytetään sitten maaperällä tai hiekalla.

Laitteet, jotka kasvavat laatikoiden seinämien läpi, koristelevat seinää, antavat lisäksi lujuutta, ajan myötä tällaisen seinän ääriviivat tulevat vastaamaan ympäröivää helpotusta.

Gabion seinän profiili riippuu kehittäjän makusta. Tällaisen seinän muodostamia materiaaleja löytyy eri tekstuureista ja muodoista. Tällaisen kiinnitysseinän profiili on suorakaiteen muotoinen, porrastettu, rikki, rei'itetty, puolipyöreä. Se voi olla kuin fantasiasi kertoo sinulle.

Kiinnitysseinän laskeminen

Kiinnitysseinän rakentamisen aloittamiseksi sinun on laadittava alustava suunnitelma, materiaalien ja kustannusten laskeminen. Tarkista huolellisesti sivustosi ennen kuin määrität terassit ja seinät.

Jokainen kynnys on noin 60-80 cm korkea ja enintään 5 m. Seinät ja terassit tulisi ensin kohdistaa kohdekohtaiseen suunnitelmaan, ja niitä sovelletaan vain maastoon.

Oikein rakennettu seinä voi olla monta vuotta ja hyvän hoidon ansiosta se säilyttää houkuttelevan ulkonäönsä ja tulee kiinteä osa sivustoa.

Osien osat

Ennen seinän rakentamista sinun täytyy ymmärtää suunnittelu ja suunnitella perusparametrit.

Tyypillisesti pidätysseinällä on kolme osaa: runko, säätö, kuivatus. Nämä elementit suoritetaan kahdella tavalla: kuivan muurausmallin ja liuoksen avulla. Mutta tässä ja toisessa tapauksessa tarvittava merkintä ja säätiön valmistelu.

perusta

Kiekkojen, telojen ja rulettin avulla saadaan pohja säätöä kentällä. Tämän jälkeen henkisesti kuvitella tulevaisuuden rakenne uudelleen ja tarvittaessa muokkaa sen muotoa ja kokoa. Joillakin alueilla se näyttää hyvältä seinästä sileä muoto ja toisaalta - tasainen kaareva viiva.

Levittämisen ja sen korjaamisen jälkeen voit siirtyä säätiön valmisteluun. Sinun ei pitäisi kiirehtiä - koska seinämän kestävyys ja luotettavuus riippuvat säätiön vahvuudesta. Herkkä säätiö voi pilata koko asian.

Pohjaan kaivetaan kaivo, jonka koko vastaa seinän korkeutta, joka on suunniteltu. Samanaikaisesti tällaisten kaivukoneiden kanssa muodostuu kaltevuus, jonka tulee olla seinämän sisäpuolen vieressä.

Suunnitellun kaltevuuden pinta voidaan peittää tekstiileillä, ja kaivannon pohja on peitettävä soraa tai roskaa. Kerroksen paksuuden tulee olla noin 20 cm ja hiekkakerroksen 10 cm. Jokainen myöhempi kerros on painettava huolellisesti kädensijalla tai rullalla.

Jos aiot tehdä riittävän massiivisen seinän, sementtilaastia on sementoitava sora - hiekkapohjaan.

Karkean seinän asennus

Liuoksen kovettamisen jälkeen sinun on asennettava betonilohkojen karkea pidike. Sitä tulisi sitten peittää keinotekoisella tai luonnonkivellä tai käyttää toisenlaista viimeistelyä.

Eri pidätysseinän etupuoli voi näyttää erilaiselta riippuen talon tyylistä, puutarhasta, puutarhaväylistä, omistajan mausta ja rikkaudesta.

Karkea kiinnitysseinä on parhaiten sementtilohkoista tai tiilistä. Käytä sementin ja hiekan seosta suhteessa 1: 4 vastaavasti. Liuos on valmistettava välittömästi ennen levittämistä.

Seinän takapinnan ja muodostuneen kaltevuuden välille on jätettävä noin 30 cm: n rako. Tällaisen seinän rakentamisen jälkeen asetamme tyhjennysputken ja täytämme raon romumalla.

vuori

Sen jälkeen, kun luonnontorjunta-seinä on pystytetty tiilistä, voit jatkaa sen vuorausta, josta voit valita erilaisen koriste-aineen. On tärkeää varmistaa tämä materiaali. Tätä varten metalliverkko kiinnitetään seinän etupuolen koko pinnalle ruuveilla ja tukipuilla.

Verkkojen päälle levitetään laastikerros. Kun kipsi kerros kuivuu, voit varjostaa ja peittää seinät millä tahansa materiaalilla. Pintaelementtien väliset liitokset on täytettävä laastilla ja hankautettava.

Voit käyttää valmiita betonilohkoja koristeellisella kasvolla. Säätiön valmistelu- ja asennustekniikka pysyy ennallaan.

Kuinka tehdä matala vaihtoehto

Korkeintaan 50 cm: n korkeutta pitävä seinämä voidaan pystyttää kaivettujen litteiden voimakkaiden lohkojen pohjalla, jolle jäljellä olevat kivet on asetettu. Jos seinän koko on yli 50 cm, tarvitset vankan perustan.

Pohjaan asetetaan kivet päällekkäin, mutta jokainen seuraava rivi on siirrettävä sivulle yhden senttimetrin päähän, jotta se muodostaa yhteisen seinän.

Tällä annostelumenetelmällä muodostuu tiloja, joissa kasveja voi myöhemmin kasvaa ja maata käytetään tiivistys sideaineena, joka täytetään ennen seuraavan rivin asettamista.

Muodostuissa aukkoissa istutetaan sitten taskut kasveihin. Pieniä kasveja istutetaan sen jälkeen, kun seinä on rakennettu ja suuri - polkumyynnissä.

Tämäntyyppiselle muuraustyölle sinun on vahvistettava sitä - järjestää säännöllisesti käämikiviä. Pohjaan asetetaan seinän ja kaltevuuden välissä oleva viemäriputki ja putken ja seinän väli peitetään raunioilla.

Kuiva pidike: askel askeleelta

Seinien rakentamisen perinne ei syntynyt itsestään vaan ainoastaan ​​käytännön syistä. Se on jo pitkään käyttänyt tällaisia ​​kiviseinämiä rypäleiden viljelmien maaperän vahvistamiseksi ja rinteiden juurella suolaavien maanjäristyksen alueilla.

Nyt seinät - myös eräs keino monipuolistaa maisemaa, jota käytetään onnistuneesti puutarhan suunnitteluun. Nykyaikaisilla alueilla ne kehittävät kauniisti pieniä rinteitä ja mahdollistavat maiseman epätasaisuuksien hyödyntämisen eduksi.

Kiviseinät järjestävät yleensä lähellä nykyisiä rinteitä puutarhassa. Usein harvoin tapahtuu, että maiseman koristelemiseksi tällainen kaltevuus järjestetään tarkoituksella. Kuitenkin joskus rinteitä muodostuu rakentamisen seurauksena uusien kohteiden - talon, lampi. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten kuivaa kiinnitysseinä voidaan tehdä kivestä - rakennetta rakennetaan ilman sementtilaastia, joten nimi. Kuitenkin seinämä voidaan rakentaa lähellä rinteeseen, mutta itsessään - sitten ratkaisu on vielä käytössä, aiemmin kirjoitimme tällaisen pidätysseinän rakentamisesta.

Kuivakiviseinä leikkauksessa

Katsotaan ensin, mitä kiven pidätysseinä koostuu.

1. Kaivanto on perusta. Kauhan leveys lasketaan riippuen seinän korkeudesta (perusleveys = 1/3 tulevan seinän korkeudesta). Joten 1 metrin korkealle seinälle tarvitaan kaivanto 40 cm leveä.

2. Tyhjennysputki. Jätevesiputki tarvitaan veden tyhjentämiseen - jos sitä ei tehdä, vesi pesee ja tuhoaa tukiseinän.

3. liitoskivi. Jotta seinämä ei kaadu, se on rakennettu hieman kaltevuuskulmalla (10-15 astetta maasta kohtisuorassa). Kivet asetetaan toistensa päälle ja offset - niin että nivelet ovat päällekkäin (* katso alla oleva selitys). Samaan aikaan seinän vakautta varten joka kymmenes kullakin rivillä asetetaan sivuseinän pituus säätimen sisällä.

4. Rasvan ja kiven täyttökerros. Pohjakaivo on täynnä soraa ja raunioita. Tämä tekee seinästä laajemman ja vakaamman.

5. Kiviä kivien välillä. Kivien väliset tilat ovat täynnä maata ja kasveja istutetaan siellä. Valitaan vuoristo-olosuhteisiin mukautetut kasvilajit ja -lajit, ja niittyjen maaperä on sopiva. Jos kasvien valinnassa ei huomioida, joidenkin kasvien aggressiivinen juurisysteemi voi tuhota pidätysseinän. Liskot ja hyönteiset hyytyvät myös kivien välisiin aukkoihin - nämä puutarhan asukkaat auttavat sinua torjumaan tuholaisia ​​puutarhassa.

* Kuinka asianmukaisesti maata kivet

Jos asetat kivet päällekkäin, saat tällaiset ristin muotoiset saumat ja seinän, joka romahtaa pienimmällä ulkoisella vaikutuksella.

Jos yhden rivin kivien väliset liitokset ovat päällekkäisiä seuraavan rivin kivien kanssa, tämä seinä on vahva ja kestävä.

Kuinka kiinnitettävä seinä: askel askeleelta

Valitse paikka seinälle. Ihanteellinen tässä tapauksessa: rinteessä terassilla, joka sijaitsee ylemmän tason yläpuolella.

Rakennamme seinää, jonka korkeus on 1 metriä. Tätä varten kaivaamme kaivoa 40 cm syvältä ja täytetään 30 cm: n rauniolla.

Murskattu röyhtäily. Sitten hiekkaa kaadetaan kaivannon yläosaan (10 cm).

Pinta on tasoitettava rakeilla, hieman kaltevuudella kaltevuuden suuntaan.

Strii johto pitkin seinää - se auttaa tekemään rivit kiviä edes.

Ensimmäinen rivi kiviä olisi puoli syvennetty hiekkaan.

Kivet sijoittuivat vetäytymään 40 cm: n etäisyydelle rinteestä. Muodostunut tila tukiseinämän takana on täytettävä vähitellen roskiin, kun se asetetaan.

Seinäkiven vakautta varten tulisi asettaa hieman kallistuskulmaa kohti kaltevuutta.

On helpompi rakentaa seinää vähintään kahdelle ihmiselle - se on melko raskas vedä kivet yksin. Käytä käsineitä käsiteltäessä.

Aseta jokainen rivi niin, että sen kivet ovat päällekkäin edellisen reunan liitosten kanssa.

Täytä kivet kivien ja puutarhan maaperän välillä - voit istuttaa kasveja täältä.

Jokaisen rivin, joka on asetettu rinteeseen ja seinään, sinun on peitettävä kerros hiekkaa, jonka korkeus on yhtä suuri kuin kivi, ja on hyvä kipata sitä alaspäin.

Sillan lisäksi maata ja pieniä pikkukiviä lisätään seokseen. Tämä säätiö tekee seinistä vakaampaa ja kestävämpää.

Älä unohda laittaa viemäriputkea tähän tilaan (yhteen alemmista kerroksista).

Ylärivi kiviä säädetään toisiinsa erityisen varovasti, jotta kaikki halkeamat voidaan tiivistää.

Suosittelemme, että ylemmän rivin kivet valitaan ennen rakentamisen aloittamista - niiden tulee olla litteämmät ja tulevat toisiinsa palapelin palasiksi.

Seinämän ei tarvitse olla tasainen. Se voidaan rakentaa kulmassa - kuten tässä kuvassa.

Seinän ja rinteiden välisen tilan yläosa voidaan täyttää hedelmällisellä maaperällä, ja kukkapuutarha voidaan rikkoa täällä.

Kiinnitysseinien tyypit

Kiinnitysseinät voidaan jakaa useisiin tyyppeihin - riippuen siitä, minkä kokoisia ja muotoisia käytetään kivien asettamiseen. Useat ovat erilaisia ​​ja muotoilutekniikoita, ja mikä tärkeintä - jokainen näistä neljästä seinätyypistä käytetään omalla tavallaan.

Vaakasuora muuraus samanlaisista kivistä


Vaakasuuntainen muuraus eri korkeuskivistä


Epäsäännöllisten kivien muuraus (buta)


Pyöreiden kivien syklopoiva muuraus

1. Samantyyppisten kivien vaakasuora asennus. Tämä pidike on hyväksi puutarhassa tavalliseen tyyliin. Yleensä käytetään hiekkakiviä tai gneissiä - näitä materiaaleja on helppo käsitellä, joten niiden muodostamia lohkoja ei ole vaikea muodostaa.

2. Eri korkeuksien vaakasuorat kerrokset. Kiinnitysseinä, joka koostuu erilaisista korkeuksista, mutta silti säännöllisestä suorakaiteen muotoisesta kivestä, on samanlainen kuin edellinen, mutta silti ei ole niin tiukkaa. Se on universaali ja sopii melkein minkä tyyppiseen puutarhaan - sinun tarvitsee vain valita oikea kiven sävy.

3. Murskakiven kivi (epäsäännöllisen muodon omaavat kivet). Tällainen muuraus löytyy usein maatiloilta. Eri kokoisia, vaikeampia, mutta jännittävämpiä kallioiden asettamista, prosessi muuttuu luovaksi.

4. pyöreiden kivien syklooppinen muuraus. Tätä muurausta kutsutaan sykloopiseksi, koska samalla tavalla - ilman laastia, suurista kivenlohkoista - muinaiset rakenteet taittui, jonka kreikkalaiset tekivät sykloiksi. Pyöreän muurausmuodon mukaan käytetään pyöristettyjä luonnonkiviä - esimerkiksi suuria meri- tai jokikivipuita. Tämä menetelmä säilytysseinämän rakentamiseksi on paras istutettavaksi kasveihin niche - tilat välillä kivet ovat varsin vaikuttavia.

Kasvit tukiseinälle

Istutusta varten tukiseinän kivien väliset tilat täytetään karuilla mailla.

Kasvit tukialustalle auringossa: Armeria, burachok, bell, vuolukivi, stonegrass, stonecrop, Obriet, St. John's wort, Phlox alamittainen, nuori, selkäkipu, kevätruoho, Veronica, neilikka, ruoho, gypsophila.

Kasvien tukiportaan varjossa: crested creme, saxifrage, lobularia, cymballia, valsteinia, saniaiset.

Gargan-kellokello muodostaa rehevän purppuran tyynyt - kukkii kesäkuusta elokuuhun, sekä varjossa että auringossa.

Aubrieta maalaa pidätysseinän kirkkailla paikoilla

Kostyanetin hiusmuotoinen saniainen on poikkeuksellisen tyylikäs - se onnistuu onnistuneesti seinien varjossa