Kuinka tehdä kauniin kiinnitysseinän omilla käsilläsi

Murtomaahiihtosillan rakentavan rakenteen rakentaminen ei ole pelkästään maiseman koristelu vaan myös kyky suojella pihaa liukumasta maahan sateen jälkeen. Jos joku ajattelee, että tällainen rakenne on helppo tehdä omilla käsillään, hän on syvästi väärässä. Kiinnitysseinä on monimutkainen rakennerakenne, joka edellyttää kaikkien rakennussääntöjen noudattamista. Tänään tarkastelemme tapaa tehdä seinät käyttämällä käytettävissä olevia materiaaleja.

Luonnonkiven rakenne

Mökin hyvä koristelu on luonnonkiven muuraus - buta. Rakenteen suuri massa ei edellytä liittämistä mäkeen. Rakentamisen jälkeen seinä ei tarvitse erityistä hoitoa ja kestää pitkään. Asettelu kiviä voidaan tehdä kuivaksi, unessa nukahtaa hedelmällistä maaperää. Tulevaisuudessa, välillä saumat istutetut viiniköynnökset. Mutta tämä vaihtoehto vaatii suurta osaamista kiven asettamisessa. Paras vaihtoehto kiven seinän rakentamiseksi maan omilla käsillä on märkä laskostusmenetelmä. Hän asettaa kivet sementtilaastille.

Materiaalin valinta

Kunkin kiven paino voi nousta 30 kg: iin. Koot ja muoto ovat myös erilaisia. Siksi ennen seinän asettamista se on lajiteltava:

 • suurimmat näytteet käytetään säätiön järjestämiseen ja alempien rivien asettamiseen;
 • suurista sileistä pinnoista, jotka sijaitsevat rakennuksen etupuolella;
 • pienet jakeet kulkevat muurien sisään.

Kiertovesiprosessin on karsittava pienemmäksi. Käytä näitä tarkoituksia varten 5 kiloa vasara ja taltta. Kun olet kokeillut kiviä, tee merkki vahakerroksella. Sitten taltta asetetaan merkkiin kulmassa sirun puolelle ja jyrkästi vasaralla.

Muurausligaation ominaisuudet

Epätasaisten tylppäompeleiden ligaatiota on noudatettava kaikissa suuntiin: kunkin rivin saappaat ja vierekkäiset rivit:

 • kivet asetetaan vuorotellen lyhyillä ja pitkillä sivuilla;
 • Rakennuksen etu- ja takaosan nippu 60 cm: n tasolle ja viimeisellä rivillä ristikkorakenteet. Näihin tarkoituksiin käytetään sukkalansien suuria osia, jotka ovat yhtä suuria kuin seinän leveys.

Seinän sijoittaminen omiin käsiisi, sinun ei pidä tehdä rakennetta suurempana kuin 1-1,2 m. Ilman tietyn taidon seinämä on epävakaa.

Kivirakenteisen seinän rakentaminen

Seinärakenne

Rakennustyöt on suoritettava lämpötilassa, joka ei ole alle +5 oC. Tiivistetään välikappaleet erikseen kivien välille. Seuraavaksi toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 1. Tee tontti sivustosta, aloita kaivamaan kaivannon pohjan alle. Sen leveyden tulisi olla 60 cm enemmän kuin seinämän paksuus. Syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen mukaan ja lisää luotettavuutta 10 cm.
 2. Kaivannon pohja kiristyi tiukasti. Levitä sitten geotekstiilejä niin, että sen reunat ulottuvat kaivannon molemmin puolin.
 3. Geotekstiilikudoksen päälle kaada 15 cm: n sora-alusta. Jos osassa on runsaasti maaperä, pehmusteen paksuus on nostettava 50 cm: ksi, kun syvyyden syventäminen vähintään 20 cm: n kallistuksella.
 4. Kaivannon molemmilla puolilla ajetaan 2 tankoa, joiden kaltevuus on 8 cm kukkulalle 100 cm seinän korkeudelle. Vedä ne kaksi reunaa pitkin seinän etu- ja takapuolen reunaa.
 5. Haudasta on sarja suuria kiviä. Leveät aukot tukkivat rauniot. Seuraavaksi täytä kaikki pienet aukot sementtilaastilla. Säätiö on valmis säilytysrakenteen rakentamiseen.
 6. Ensimmäinen kivi on asetettu ilman ratkaisua rakennuksen etu- ja takareunaan. Ne on asetettava ottaen huomioon perustuskiven saumat. Kohdista kiven muuraus, nostakaa jokainen kivi ja aseta se 40 mm: n kerrokselle laastia, jonka päälle tapetaan vasara.
 7. Reunojen välinen tila sijoittui pienemmille fraktioille sementtilaastilla. Saadut aukot täytetään liuoksella lisäämällä pieniä kiviä.
 8. Seuraavat rivit asetetaan samalla tavoin ja nostetaan asteittain johto. Älä unohda ristipäällystystä 60 cm: n ja viimeisen rivin tasolle.
 9. Viimeistelyn jälkeen jatketaan liitosten liimaamista laastilla. Jos haluat lisätä estetiikkaa liuokseen, voit lisätä värillistä pigmenttiä. On parempi tehdä leikkaaminen urilla niin, että vesi kulkee niiden yli. Kun laasti kuivuu, kostea ompeleet vedellä vahvistaaksesi.

Betonin tuki

On edullisempaa rakentaa monoliittinen betoniseinä maatilatalossa jopa kokemattoman omistajan kanssa, vaikka tämä on työläs prosessi:

 1. Rakenteen alla kaivaa kaivanto, joka on samaa reunaa kuin seinä. Sen syvyys riippuu antenniosan korkeudesta. Mitä korkeampi seinä, sitä syvemmälle kaivamaan kaivetaan.
 2. Pohja nukahtaa 15 cm kerros kerrosta ja soraa. Ylhäältä laita ulos ristikko 8 mm: stä armosta. Vavat ovat sidoksissa toisiinsa johtimilla.

Muotti on täytetty betonilla

Koristeellinen seinään betonista vuorauksella

Tiilen säilytysrakenne

Tiilikannen laite omilla kädillä ei poikkea tavanomaisesta seinänrakennuksesta. Jos päätät laittaa tavallisen punaisen tiilen, niin etupuolen on peitettävä. Tämän toimenpiteen välttäminen auttaa asettamaan koristeellisia tiiliä. Sinun tarvitsee vain tehdä liitos.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä muurien paksuuteen:

 • rakenteeltaan korkeintaan 80 cm: n korkeudelta puoliksi tiilen;
 • jos seinämän korkeus on 1 m, on tarpeen rakentaa se tiiliin;
 • rakenteet, joiden korkeus on yli 1 m, on vähintään 1,5 tiilen paksuus.

Rakentamisen aikana kaada betonipohja 30 cm leveämmäksi kuin itse seinä. Syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen koostumuksen ja asteen mukaan sekä antenniosan korkeudeksi. Mitä korkeammat nämä indikaattorit ovat, sitä syvemmälle pohja on tarpeen:

 1. Kaivannon rakentamismuodon kehällä. Pohja nukahtaa 15 cm kerroksella hiekkaa tai soraa. Ylhäältä asetat vahvistusverkon.
 2. Muottien kaada betoni ja jätä muutaman viikon kiinteyttämiseen.
 3. Aseta nastat molemmilla puolilla pohjaa. Yhdistä ne yhteen johtoon.
 4. Aseta särmäysrivi riviin tiilistä ja kohdista ne kiristysjohdolla. Asennuksen aikana on tarpeen muistaa, että pituuden ja paksuuden suhde vastaa 1: 3.

Soveltaminen gabionien rakentamisessa

Kiinnitysseinämän melko yksinkertainen laite saadaan gabionista. Nämä tehdasvalmisteiset laatikot on valmistettu ruostumattomasta teräksestä valmistetusta metalliverkosta. Gabionit ovat eri kokoja ja muotoja.

Jos haluat rakentaa seinän omiin käsiisi, on parempi käyttää laatikkomaista gabionnäkymää:

 1. Gabion pohjassa on terävät kiinnitystapit. Näiden tapien avulla laatikko ajetaan maahan seinäasennuksen paikan päällä.
 2. Laatikosta sidotun galvanoidun viiran väliin.
 3. Verkon sisäpuolella olevan aukon läpi sijoitat eri kokoisia kiviä. Suuret ryhmät on sijoitettava lähemmäksi reunaa. Keskellä voi olla jopa hieno sora.
 4. Suuresta painosta ristikon sivuseinät voivat olla kaarevia. Tämän välttämiseksi ne auttavat heitä sitomaan housunkannattimet.
 5. Täysi laatikko suljetaan kannella, lukitsemalla se erityisellä lukolla.

Maa-aineksen korkean paineen vuoksi muurausrakenne voi muuttua, mutta se ei koskaan romahda.

Puinen seinä

Puu ei ole tällaisten rakenteiden paras materiaali niiden haurauden vuoksi. Mutta silti se on hyvä vaihtoehto, varsinkin jos sivusto sijaitsee lähellä metsää. Valmistetuista lokeista voit rakentaa kauniin maapohjan omalla kädelläsi:

 1. Työ alkaa materiaalin valmistelulla. Rakennukseen sopivat vain litteät tukit, joiden halkaisija on 12-18 cm. Ne on leikattava haluttuun pituuteen ottaen huomioon 50 cm, joka haudataan maahan. Voit lisätä puun elämää liottamalla lokit mätäsi.
 2. Kaivoon 50 cm: n syvyyteen haudatut puut pystysuoraan tiukasti toisiinsa. Kiinnitä ne johtoineen ja kiinnitä ne sivuilla. Tämä estää niiden siirtymisen. Jalkojen stabiloimiseksi kiinnitä väliaikaiset tukijalat sivulle;
 3. Kun koko seinä on alttiina ja tasoitettuna, peitä kaivanto sora. Top sementtilaastilla. Jätä täydellinen jäädytys irti tukipylväistä.

Puu on materiaali, jota voit kokeilla. Kun sinulla on taitoja työskennellä puun kanssa, on helppo rakentaa omilla kädillä pienet aidatuki erilaisista paksuista lokeista. Tyylikkäästi koristele maan maisemaa vaakatasossa olevien lehtien seinällä. Tämä malli koostuu pystysuorasta betonipäällyksestä tietyllä etäisyydellä. Tukien väliin päin olevat katteet on peitetty lokeilla, pinoamalla ne vaakasuoraan päällekkäin.

Vanhat renkaat rakennusmateriaalina

Vanhojen autojen renkaiden pidätysseinän yksinkertaisin ja halvin laite. Ne on pinottu riveinä sarakkeiden muodossa, joissa on astutettu siirtyminen mäkeä kohti. Pilarin keskellä vasara ankkuripallo. Renkaat toisistaan ​​ja puristinpihdit, jotka on valmistettu kuljetushihnasta riippumatta. Täytä renkaiden sisäpuoli hedelmällisellä maaperällä. Niissä voit laittaa kiipeilijöitä koristelemaan seinää.

Suojatoimenpiteet ja seinien täyttö

Ennen nukahtamista seinän ja mäen välissä sinun on suoritettava useita toimintoja:

 1. Maaperään kerääntynyt vesi lopulta tuhoaa kiven tai puisen seinän. Vedenpoiston rakentaminen auttaa välttämään ongelmia. Yksinkertaisin rakenne on poikittainen. Se koostuu 10 cm: n reikien muodostamisesta seinän muurien kolmanteen riviin. Pitkittäinen viemäröintilaite koostuu seinään sijoitetusta rei'itetystä putkesta. Sen päällä se on kääritty geotekstiilikuidulla. Putki asetetaan pohjan tasolle kaltevuus kohti viemäröintiä.

Pituussuuntainen viemäröinti: 1 - seinä, 2 - pohja, 3 - viemäröinti, 4 - murskattu kivi, 5 - geotekstiili, 6 - hiekka, 7 - grun.

Risteytys: 1 - murskattu, 2 - seinäinen, 3 - viemäriputki.

Tee-se-seinä voi olla sisustettu makuun. Tämä istutus kiipeilijä, koriste-valot, kaunis verhousmateriaalit, taotut esineet ja paljon muuta. Kaikki riippuu omistajan mielikuvituksesta ja materiaalikustannusten mahdollisuudesta.

Kiinnitysseinä tekee sen itse

Puutarhalle annetulla tontilla ei aina ole tasaista helpotusta. Hyvin usein on alueita, joilla on kukkuloita. Monet ihmiset ajattelevat, että niitä pitäisi tasoittaa mahdollisimman paljon, mutta todellisuudessa se on erinomainen vaihtoehto ottaa käyttöön erilaisia ​​alkuperäisiä ideoita maisemasuunnitteluun. Yksi niistä on omalla kädellä räätälöity säilytysseinä. Voit tehdä sen monista materiaaleista mistä tahansa suunnittelusta. Tässä artikkelissa annetaan yleisiä suosituksia ja asiantuntijoiden neuvoja korkealaatuisten seinien järjestelystä puutarhassa.

Perehdymme suunnitteluun

Ennen kuin aloitat rakennuksen, sinun tulee huolellisesti tutkia suunnittelua. Näin voit suunnitella kaiken työn ja saavuttaa hyvän tuloksen. Joten mikä tahansa seinään kuuluu kolme pääosaa:

 1. Säätiö. Kuten talon rakentamisessa, tämä osa on melkein kaikki maan alla, minkä ansiosta se voi ottaa koko rakennuksen kuorman.
 2. Elin. Pääosa on pystysuora seinä.
 3. Salaojitus. Keinotekoinen vedenpoisto vähentää kosteuden tuhoutumisen todennäköisyyttä.

Seuraava askel on pidätysseinämän laskenta, koska maaperän paine vaikuttaa siitä vastakkaiselta puolelta. Tämän vuoksi sinun on harkittava huolellisesti sen muotoa, jotta paineen kestävyys estettäisiin. Keskimääräisten tietojen perusteella useimmiten pystytettyjen seinien korkeus on 30 cm - 1,5 m. Ne ovat pieniä, joten voit helposti suorittaa kaikki laskelmat omalla tavallaan houkuttelemalla asiantuntijoita.

Mikä parasta, maisemasuunnittelun erityinen tietokoneohjelma selviytyy tehtävästä. Jos ero on yli 1,5 m, tarvitaan ammatillista neuvontaa sekä teknisiä ja geologisia tutkimuksia.

On välttämätöntä valita materiaali, joka ei sattumanvaraisesti ole suunniteltu. Valintaan vaikuttavat paitsi suunnitellun budjetin koko myös tontti, maisemasuunnittelu. Kun yhdistät mielikuvituksen, voit nopeasti keksiä kaiken ja varmasti piirtää sen tarvittavan materiaalin määrän laskemiseksi. Tarkastele yleisimpiä vaihtoehtoja.

puu

Tässä tapauksessa ei ole mitään puutavaraa, koska puhutaan paksuista ja kestävistä lokeista. Ne asennetaan sekä pystysuoraan että vaakasuoraan riippuen projektista. Luodessasi tukkien tukimuuria kannattaa harkita muutamia peruspisteitä:

 • tukkien halkaisijan on oltava vähintään 25-30 cm;
 • kukin on kaivettu maahan vähintään 40 cm: n syvyyteen (parametri määritetään rakenteen korkeuden mukaan);
 • asetettava mahdollisimman lähelle toisiaan saadakseen luotettavan tuen;
 • luotettavuutta ja antavat liitoksia tai kiinnittimiä, jotka pitävät sidoksen.

Ensin tulee pohja ja sitten tyhjennyskerros. On myös mahdollista luoda yksinkertainen soran tyyny, mutta samaan aikaan puuta tulisi käsitellä suojaavilla aineilla hyönteisiä ja kosteutta vastaan. Näitä ovat:

 • ammattilainen (myymälässä);
 • moottoriöljy;
 • kattotiiliä materiaalia.

Materiaalin kerros kaadetaan takaosasta muodostamalla vedenpoistojärjestelmä.

kivi

Suuren työvoiman intensiteetin ja kustannusten vuoksi monet kieltäytyvät luotaessa kiven pidättäviä seiniä. Jos kuitenkin päätätte tämän monimutkaisen prosessin, sinun pitäisi jatkaa vedenpoiston ja säätiön muodostumista. Nämä kerrokset on asetettava ennalta kaivettuun kaivantoon. Säätiötä olisi vahvistettava. Näihin tarkoituksiin sopiva:

 • lanka;
 • varusteet;
 • taivutetut elektrodit jne.

Kun säätiö on kokonaan kovettunut, voit jatkaa luonnonkiven asettamista:

 • graniitti;
 • diabaasi;
 • kvartsiitti ja muut kiviä.

Muurausmuoto valitaan ehdottomasti yksilöllisesti: kuiva tai klassinen muuraus. Monet mieluummin ensimmäisestä vaihtoehdosta, koska tällöin aukot voidaan täyttää maaperällä, joka on sekoitettu kukkien, yrttien ja jopa sammalien siemeniin.

kivikoreja

Tämä innovatiivinen ratkaisu ilmestyi niin kauan sitten. Modernit suunnittelijat löysivät nopeasti sovelluksia gabionteihin paitsi aidojen ja aidojen rakentamisessa, myös luotaessa kiinnitysseiniä. Suunnittelu on eri muotoisia metalliverkkoja, jotka ovat täynnä kivet.

Valmistetut säiliöt on vuorattu ja sidottu lanka. Kaikki elementit asetetaan sarjaan ja peitetään materiaalilla. Kun käytät yksinkertaista soraa, et voi vaivautua, mutta koriste-kiven on tehtävä kaikki huolellisesti ja huolellisesti. Tulos on alkuperäinen muotoilu.

tiili

Se ei ole vaikea tehdä tiilistä, koska järjestelmä ja tekniikka ovat samanlaisia ​​kuin talon rakentaminen. Vaatimukset ovat lähes samat, ainoat vivahteet ovat jäykkyys ja paine sisäpuolelta:

 • matala seinämä, jonka korkeus on 50 cm, riittää puoliksi tiiliseinä;
 • 1 metrin korkealle seinälle tarvitaan tiilen leveys;
 • jos rakennus on yli 1 m, vaaditaan vahvistettua tiiliä ja puoli-tiiliä.

Seinän ja pohjan välissä on oltava viemärijärjestelmä materiaalin suojaamiseksi.

betoni

Se on myös yksinkertainen ja edullinen tapa luoda vahva ja luotettava seinä. Erityisesti prosessi ei aiheuta vaikeuksia miehille, jotka ovat koskaan kohdanneet tämän rakennusmateriaalin. Joten, jotta voidaan luoda kiinteä seinän betoni riittää:

 • suorittaa korkealaatuisia sidoksia;
 • lay drainage;
 • luoda muottirakenteita;
 • tarjota vedenpitävä ja kuivatusjärjestelmä;
 • Vaivaa liuos oikeaan osaan.

Voit tehdä harmaata seinää houkuttelevaksi, pitäkää koristekuvio omalla tavalla.

Askel askeleelta

Katsokaamme nyt yksityiskohtaista esimerkkiä siitä, miten pidä seinää puutarhassa omilla kädilläsi. Kiinnitäkö se tiiliksi, koska tämä materiaali on melko yleinen, eikä se vaadi paljon sähkö- ja aikakustannuksia rakentamisen aikana. Se toimii erottajana ja erottaa toisen alueen.

Valmistelutyö on melko yksinkertainen:

 • poimia jälkiä tiilistä rakentamisen jälkeen 120 kappaletta;
 • Määritä mitat: pituus - 150 cm, leveys - 50 cm ja korkeus 50 cm;
 • merkintä valitulla alueella;
 • työkalujen valmistelu: lastalla, vasaralla, liitoksella, johtoilla ja luodilla.

Seuraavassa on tärkein rakennusprosessi:

 1. Kaivamme viemärikaivoa, jonka pituus on enintään 20 cm, muodostaen hiekkaisen tyynyn, kaadetaan hyvin ja kaadetaan vettä maksimaaliseen kutistumiseen.
 2. Vesitiivistyksen roolissa on tarpeeksi kattolamateriaalia, jonka tulisi vastata pidikkeen seinän kokoa.
 3. Liuoksen valmistelu: sementin osuus hiekka vastaa 1: 3. Lisää vettä halutun sakeuden saavuttamiseksi.
 4. Ensimmäinen rivi on sijoitettu suoraan kattopyyhkeeseen. Ensinnäkin, jotta kaikki on sileä, aseta äärimmäiset tiilet ja vedä lanka niiden väliin. Koko alarivin tulee koostua 24 tiilistä: pituus 6 kpl ja leveys 4 kpl. Jos on hiekattuja tiiliä, on parasta laittaa ne keskelle vahingoittuneeseen osaan.
 5. Toinen rivi alkaa myös rakentaa kulmista ensimmäisen tekniikan mukaan, mutta samaan aikaan muurauksen nivelet eivät saisi olla samat. Ohjaa "shakki" -teknologia. Käytännöllisyyden vuoksi kokonaiset tiilet, joissa on vasara, joka on kartiomainen pää, jaettu jopa 2 puoliskoon. Sileän tasaisuuden tulisi olla läppä.
 6. Seuraavat rivit toistetaan samalla tavalla kuin edellä kuvattu tekniikka. Ulkonevan liuoksen jäänteet poistetaan välittömästi seinästä lastalla.

Pieni kiinnitysseinä voi toimia paitsi kukkakimppuina myös penkenä.

Kun suunnittelet rakentaa seinän puutarhan juoniin, on syytä huomata, että se ei vain käytännöllinen vaan myös koristeellinen toiminto. Huolellisen suunnittelun ja huolellisen rakenteen ansiosta rakennuksesta tulee koko maisemasuunnittelun todellinen kohokohta. Seinän koristeluun ja viimeistelyyn on valtava määrä materiaaleja ja tekniikoita, joten jokainen pystyy valitsemaan itselleen parhaan ja sopivimman vaihtoehdon.

video

Katso video betonirakenteisen seinän rakentamisesta alla:

Kiinnitysseinä tekee sen itse

Riippumatta siitä, mikä tontti mökki sijaitsee tai yksityinen talo, on tarpeen valmistaa huolellisesti alue. Tämä kysymys on erityisen merkityksellinen mäkisellä maastossa. Tässä tapauksessa käytetään erityisiä linnoituksia. Kiinnitysseinien ansiosta voit suojata itsesi liukastumiselta ja maaperän kaatamisesta puutarhassa ja pihalla. Tässä artikkelissa opit tekemään pidätysseinä omilla käsilläsi. Voit myös oppia, mitä materiaaleja ja menetelmiä rakentamiseen tulisi käyttää, käsitellään tässä artikkelissa.

Pysyvät seinät modernissa maisemasuunnittelussa

Alussa on syytä huomata, että jokaisella maalla on omat yksilölliset muodot, helpotukset ja koon, joita on syytä harkita. Lisäksi on otettava huomioon henkilökohtaiset mieltymykset, talon tyyli ja muut rakennukset. Jopa puutarhatyylit voivat vaikuttaa materiaalin valintaan ja seinämän muotoon. Jos puutarha-alue on pieni, seinämän enimmäiskorkeus ei saa ylittää 60 cm.

Suuret seinät luovat raskauden tunteen koko sivuston katselun yhteydessä. Asiantuntijat suosittelevat lisäämällä näitä eri arkkitehtonisia elementtejä:

Lisäksi valittu materiaali vaikuttaa myös maisemasuunnittelun yleiseen ulkoasuun. Kun otetaan huomioon vaihtoehdot, sinun on otettava huomioon kaikki alueella toteutettavat suunnitteluideat. Joten, monumentaaliset kannat tukevat kuvioituja ja kohokuvioituja materiaaleja, eri muotoisia tai voimakkaita lokeja. Luodaan hienostunut maisemasuunnittelu sopiva kipsi, pienet kivet (sora tai murskatut kivet).

Oikein rakennettu seinämä tekee samanaikaisesti useita toimintoja:

 • sivuston kaavoitus;
 • maisemasuunnittelun muutos;
 • vahvistaminen;
 • suojelu;
 • maiseman epätasaisuuksien ongelman ratkaiseminen.

Jos sivustosi on liian voimakas, kannattaa harkita vaihtoehtoja pystyasennossa. Se johtuu siitä, että koko alue on jaettu useisiin osioihin, joista jokaisella on oma horisontaalinen taso ja joka on kiinnitetty tuella.

Kiinnitysseinän osat

Jokainen maisemasuunnittelussa pystytettävä seinä, joka koostuu neljästä pääosasta:

 1. Säätiö on maanalainen, jonka avulla voit ottaa maaperän paineen paineen.
 2. Runko on pystysuora osa maan yläpuolella olevaa rakennetta (pääosa).
 3. Viemäröinti on välttämätöntä veden poistamiseksi, koska ylimääräinen kosteus tuhoaa vedenalaisen veden.
 4. Viemäröinti - jäljellä oleva vesi imeytyy kerrokseen ja kuivuu vapauttaen kosteuden kasvien ravinnoksi.

Seinä voi olla lähes kaikki materiaali, joka soveltuu paikalliseen ilmastoon ja sademäärään. Voit asentaa sen lähes missä tahansa, mutta suunnitellusta korkeudesta riippumatta sen tulisi koostua kaikista 4 komponenteista.

Kun harkitset tarkkaan kaikkia vaiheita, voit päätyä kestävään seinään. Työskentele tarpeeksi voimaa ja edullisia materiaaleja varten.

Rakenteen lujuuteen ja stabiilisuuteen vaikuttavat parametrit

Oikean suunnittelun avulla seinä on mahdollisimman vakaa. Hän pystyy kestämään kaikkia stressiä ja paineita. Jos tätä ei ole suunniteltu, maaperä liukuu takaisin ja koristeellinen seinä tuhoutuu. Tämän välttämiseksi on otettava huomioon monet tekijät, jotka vaikuttavat suoraan koko rakenteen lujuuteen. Ensinnäkin fyysiset voimat vaikuttavat kiinnitysseinämään:

 • rakenteen paino;
 • maaperän paine;
 • kitkavoima;
 • tarttuminen maahan;
 • paino koriste-elementtejä.

Muut ilmiöt vaikuttavat myös tukiseinään:

 • maaperän turvotus talvella;
 • voimakas tuuli (yli 2 m: n seinämille);
 • tärinä (tapauksissa, joissa on rautateitä);
 • seismiset ilmiöt (alueen ominaispiirteet otetaan huomioon);
 • pohjaveteen;
 • pesemällä pois sadevesi.

On olemassa muita suosituksia, jotka on otettava huomioon ennen tulevien kiinnitysseinämien suunnittelua ja laskemista:

 1. Takaseinän on oltava karkea, jotta se tarttuu maahan mahdollisimman hyvin.
 2. Myös takapää on tehtävä maanpinnalla.
 3. Seinän paineen alentamiseksi maadoituksessa on välttämätöntä asentaa onttoja alhaisia ​​elementtejä.
 4. Etusivun kaatumisen todennäköisyyden vähentämiseksi sinun on syvennettävä konsoli.

Edellä mainittujen tekijöiden lisäksi on vielä yksi - pidätysseinän paksuus. Laskemiseksi sinun on otettava huomioon maan tyyppi ja rakenteen korkeus. Pehmeälle maaperälle ja korkeille seinille on laaja suojakilpi.

Perusmateriaalit

Ennen kuin teet seinän, sinun täytyy noutaa materiaali. Yleisimpiä ovat:

puu

Uskotaan, että yksinkertaisin ja helpoin materiaali on puu. Se on paljon helpompaa rakentaa seinää kuin kiveä tai gabionia. Jos haluat luoda seinän, valitse lokit, joiden korkeus on 1-1,5 m. Samanaikaisesti 50 cm: n pitää olla maassa ja 1 m käyttää suojaavana tukena.

Se osa maahan upotettavista tukkeista vaatii erityishoitoa, jotta se kestää kauemmin. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä nykyaikaisia ​​työkaluja tai kuumaa bitumia.

Kaivannon koon tulisi olla 10-15 cm enemmän lokkia. Pohja peitetään sohvalla ja tiivistetään. Kun asennat puuta, voit käyttää johtoa seinän tiheyden lisäämiseksi. Voit myös käyttää kynsiä kiinnikkeinä. Asennuksen jälkeen kaivanto kaadetaan betonilla.

betoni

Tämä materiaali on kestävin ja käytännöllinen. Tällaiset seinät kestävät jopa paljon maaperän paineita. Jos kiinnität vähän mielikuvitusta, tämä malli voi olla hyvin esillä. Myös betonin tapauksessa voit käyttää sisustustekstiilejä:

Rakentaminen on aloitettava säätiöstä, nimittäin kaivosta. Suurin syvyys on 50 cm. Kaikki tekniikka on identtinen, kuten kaikissa rakennuksissa tai aidassa. Muotti-, tyyny- ja vedeneristyskerros on järjestetty. Rakenteellinen lujuus varmistetaan vahvistamalla verkkoa.

kivi

Kiinnitysten seinien rakentamiseen voidaan käyttää kuivia muurauksia tai sementtilaastaria. Valtava valikoima luonnollisia ja keinotekoisia kiviä voit valita oikean vaihtoehdon maisemointiin puutarhakiinnityksessä, joka on tehty millä tahansa tyylillä. Yleisimmin käytetyt:

Kiven tukiseinän pohja on betonista. Leveyden tulisi olla 2 kertaa seinä itse. Jos asennuksen aikana muodostuu aukkoja, ne korvataan erityisellä seoksella. Kun kuivaseinämät kiviä saumoissa käytetään puutarhan maaperää, jossa kasveja istutetaan.

tiili

Korjaus- ja rakennustöiden jälkeen tiili on usein kiinteä ja halkaistu. Sinun ei pitäisi heittää sitä tai myydä sitä, koska siitä voi rakentaa kaunis, mutta melko vahva pidätysseinä. Muuraus eroaa vähän talon rakentamisen tekniikasta. Ainoa ero on paksuus. Seinälle, jonka korkeus on 60 cm, on mahdollista tehdä puoli-tiilen asettaminen, tiilen leveys on suunnattava vähintään 1 metrin tukeen.

kivikoreja

Äskettäin rakennetaan gabionien käyttöä yksityisen alueen sulkemiseen tai arkkitehtonisten ja koristeellisten elementtien luomiseen. Suunnittelun perustana ovat kiviä täytetyt lankoja. On syytä huomata, että tässä tapauksessa ei ole tarvetta varustaa säätiötä, mutta suurille rakenteille tarvitaan lisää kiinnitystä. Kaikki lohkot kiinnitetään sinkittyjohdin. Kiven asettamista varten etupuolelle asetetaan koristeelliset ja kauniit elementit. Jäljelle jäävä määrä voidaan täyttää yksinkertaisemmilla kivillä:

Tukiseinän rakennustekniikka tukialustassa riippuu suoraan materiaalista, josta se valmistetaan. Kiinnitysseinää muodostettaessa ei ole välttämätöntä soveltaa tasaista vaakasuoraa viivaa. Tämä voi olla aalto tai mielivaltaiset mallit.

Viemäröinti seinälle

Kiinnitysseinää rakennettaessa on välttämätöntä huolehtia paitsi vahvuudesta ja laadusta myös kuivatuksen organisoinnista. Seinän takapinnan on suojattava liialliselta kosteudelta. Tällaisen suojelun organisointi edellyttää korkealaatuista viemäröinti- ja viemäröintijärjestelmää. Nykyisin ammattimaiset maisemasuunnittelijat tarjoavat 3 vaihtoehtoa veden suuntautumiseen:

 1. Maanalainen viemäröinti. Järjestelmä esitetään erityisenä rei'itetyllä tyhjennysputkella, joka asennetaan seinän pohjaan. Luotettavuutta ja suojausta varten putki kääritään geotekstiileihin. Sen avulla vesi ei kerääntyy ja menee pitkin vakiintuneen reitin viemäriin.
 2. Maaperän viemäröinti. Seinän rakenteen aikana takapuolelta asetetaan kerros löysä materiaalia (soraa tai tiiliä). Se ei salli ylimäräisen kosteuden tuhoamasta tukiseinän pohjan rakennetta. Vesi luonnollisesti kulkee kauas maahan.
 3. Suodatin. Viemäröinti voidaan varustaa erityisillä suodatusrei'illä. Ne on tehty kiven tai betonin seinästä. Tätä varten, kun asetat rivin läpi, on välttämätöntä jättää yksi pystysuora sauma ilman ratkaisua. Ylimääräinen kosteus kulkee näiden saumojen läpi.

Jokainen alue tarvitsee laadukasta vedenpoistojärjestelmää, mutta erityistä huomiota on kiinnitettävä alueisiin, joissa on jatkuvasti sadetta. Suuri määrä pohjavettä voi haitata rakennetta.

Koristeellinen koristelu ja koristelu

Jotta kiinnitysseinä ei ainoastaan ​​suorittaisi suojaavia toimintoja vaan myös koristeellisia, on tarpeen harkita viimeistelyä. On parasta suunnitella kaikki etukäteen ja suunnitella se. Seinän tulee sovittaa sopivasti maiseman suunnitteluun paikan päällä. Yleisin koristekoristeiden nykyinen menetelmä on kasvien istutus. Paras vaihtoehto olisi valita maanpäällisten lajien keskuudessa, jotka menestyksellisesti korostavat maiseman jokaisen elementin.

Yhteisten vaihtoehtojen joukossa on korostettava useita vaihtoehtoja. Yksi näistä on keinotekoinen lampi tai suihkulähde. Alppihiihtäjä ei ole yhtä houkutteleva. Kiipeilylaitokset kompastuvat tukiseinän yli. Moss on myös mielenkiintoinen vaihtoehto. Tätä varten voit kaataa seinää kefirilla - tämä nopeuttaa kasvien kasvua ja ikääntyy rakennetta.

Mahdollisten virheiden estäminen auttaa käytännöllisesti käytettyjen värien ja materiaalien yhdistelmänä. Esimerkiksi jos rakennukset ovat puusta valmistettuja, seinän pitäisi olla myös puutavaraa.

Kiinnitysseinä voi olla erinomainen lisäys suunniteltuun maisemakuvaan sekä suorittaa suojaavia toimintoja. Koska se on avoimen taivaan alla, se altistuu jatkuvasti ilmakehän vaikutuksille. Rakenteen sisäosien suojaamiseksi on tarpeen käsitellä tiiviisti saumojen tiellä. Käytä erityisiä tiivistysaineita, joiden avulla voit suojata tukea vaurioilta tai muodonmuutoksilta. Erilaiset koristekokeet mahdollistavat alkuperäiset ja epätavalliset tulokset.

video

Tämä video antaa käytännön neuvoja kestävän kiinnitysseinän valmistamiseen:

Talon rakentaminen

Kaikki omistajat eivät voi ylpeillä täysin litteillä helpotuksilla, joten johtopäätös - paikan päällä olevat pidikkeet ovat ehdottoman välttämättömiä elementtejä, jotka voivat olla paitsi puutarhan hyvän sisustuksen lisäksi myös rakenne, joka jakaa sen vyöhykkeisiin.

Prosessin rakentaminen säilytysseinä omilla kädet ei ole vaikeaa, kun se voi ymmärtää monipuolisimmat fantasiat maisemasuunnittelua. Tässä artikkelissa tarkastelemme kaikkia tärkeitä vivahteita säilytysseinässä omilla käsillä.

Sisällysluettelo

Seinien kiinnikkeet ja toiminnot

Kiinnitysseinien rakenteet voivat poiketa toisistaan, koska kukin toimii toiminnallisesti - vahvistamalla tai koristelemalla, ja kukin on suunniteltu tietynasteisen iskun, mutta seinän "selkäranka" on sama, se koostuu tällaisista peruselementeistä:

 • Foundation - maanalainen osa

Se kestää kaiken maaperän paineen.

Seinän sisäpuoli "koskettaa" maan kanssa ja ympäröi mäkeä alueella. Ulkopuoli (edessä) on auki, se voi olla tasainen tai vino.

 • Viemäröinti - ja viemäröinti - suojaava viestintä

Rakenteen suunnittelussa on välttämätöntä tarjota tapoja valua ylimääräisen veden ja kosteuden, joka kertyy koko ajan sen sisäpinnan taakse.

Kiinnitysseinät yhdistävät samalla useita toimintoja:

 • erinomainen sijaintipaikka;
 • muuntuu ja tulee maiseman koristeellinen ja taiteellinen elementti;
 • suorittamaan ylivoimaista vahvistamista ja suojaustoimintaa;
 • ratkaista ongelma sääntöjenvastaisuuksia sivuston.

Parametrit, jotka vaikuttavat seinämän pysyvyyteen

Kiinnitysseinän on oltava mahdollisimman vakaa, kestettävä korkeapaine, muutoin suuri mahdollisuus rakenteen ja maaperän rikkoutumisen tuhoamiseen. Siksi on tarpeen laskea kaikki sen vahvuutta aiheuttavat tekijät.

Seuraavat fyysiset voimat vaikuttavat seinään:

 • oma painonsa erektiossa;
 • maaperän paine, joka pitää seinän;
 • kitka- ja vetovoimat;
 • ylimääräiset painot, jotka voivat olla sen päälle.

Rakenteeseen vaikuttavat ilmiöt:

 • maaperän turvotus talvella;
 • tuuli (jos seinämän korkeus on yli 2 m);
 • tärinää (jos esimerkiksi lähellä rautatietä);
 • seismiset ilmiöt (alueen mukaan)
 • sadeveden pesu.

Toinen rakenteen stabiilisuuteen vaikuttava tekijä on seinämän paksuus. Se riippuu maaperätyypistä ja rakenteen korkeudesta - mitä pehmeämpi maaperä ja sitä suurempi on tuen korkeus, sitä laajempi suojaava "kilpi" pitäisi olla.

Keskeiset näkökohdat seinäorganisaation säilyttämisessä

Seinät ovat monimutkainen rakennerakenne, joten sen rakenteessa on otettava huomioon useita tekijöitä, jotka vaikuttavat niiden lujuuteen, luotettavuuteen ja kestävyyteen. Tietenkin on parempi antaa asia asiantuntijoille, mutta joilla on tiettyjä taitoja ja tietäen kaikki edellytykset, joilla tuen rakentaminen on mahdollista, on mahdollista rakentaa itsenäisesti rakenne.

 1. Kiinnitysseinien rakentaminen on mahdollista vain vakaa maaperä - murskattu kivi, savi, sora, hiekkasauma jne.
 2. Menestyksekkääseen kehitykseen on tärkeää, että maaperän jäädytys ei ylitä 1,5 metriä maan pinnasta.
 3. Pohjaveden tulee olla alle 1 m ja parempi - 1,5 m maanpinnasta.
 4. Itsejärjestelyssä on syytä muistaa, että kiinnitysseinän yläpuolinen osa ei saa ylittää 1,4 m. Korkeamman tukirakenteen rakentaminen on parempi kääntää ammattilaisille, koska se edellyttää erityisiä laskelmia, joissa otetaan huomioon maaperän paine ja liikkuvuus.

Maanalaiset osatyypit ja laitekannat

Kiinnitysseinä, jossa korkeus on yli 30 cm, täytyy olla vankka perustus.
Yleissääntö säätiön järjestämisessä: pehmeämpi ja epävakaampi maaperä, sitä korkeampi säätiön syvyys.

Suositellut säätökerroksen syvyyden ja tuen korkeuden, riippuen maaperän löysyydestä:

 • Jos maaperä on riittävän tiheä, säiliön syvyyden suhde ja antenniosan korkeus on vastaavasti 1: 4.
 • Jos maa on keskitäytyvää, niin säätiön syvyys on 1/3 tuen korkeudesta.
 • Jos maaperä on löysä ja pehmeä, seinämän perustuksen syvyyden tulisi olla puolet korkeudestaan.

Säätiö voi koostua soraa, murskattua kiveä, betonia, tiivistettyä sementtiä tai raskasta savea.

Viemäröinti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - takaseinän luotettavuuden ja kestävyyden takaaminen

Varustettaessa tukia ei riitä tarjoamaan laadukasta perustusta ja asentamaan seinään luotettavasti, ja on erittäin tärkeää suojata rakenne takapuolelta liialta kosteudelta, jolla on tuhoisa vaikutus siihen.

Riippumatta säilytysseinän materiaalista, koosta ja muodoista veden ja kosteuden kertymisen ehkäisemiseksi, joilla on tuhoisa vaikutus rakenteeseen, on ehdottoman tärkeää järjestää vedenpoisto ja vedenpoisto sekä tarvittaessa vedenpitävä kantajan sisäpuoli.

Jätteiden organisointi

Kiinnitysseinän vedenpoisto on jaettu poikittain, pitkittäiseen ja yhdistettyyn.

Vedenpoiston sivusuuntainen järjestely tarkoittaa reikien asentamista kullekin 2 tai kolmannelle muuririville, jonka läpimitta on enintään 10 cm tai putket kallistuksessa niin, että vesi lähtee heti paikasta.

Kun pitkittäinen viemäröinti, jota usein kutsutaan - maan alle, maanpinnan alapuolella olevaan kiinnitysseinämään pohjaan sopii aallotettu keraaminen tai asbestisementtiputki, jonka läpimitta on 10-15 cm ja joka on peitetty geotekstiilimateriaalilla, joka imeyttää vettä ja siirtyy tämän jälkeen pieneen reikään putken läpi ja purkautuu terassin ulkopuolella.

Jotta voitaisiin estää ilmakehän veden pääseminen muurausrakenteeseen, joka nolla-lämpötilassa johtaa tukiseinän tuhoutumiseen, on välttämätöntä aikaansaada visiiri tai kehysyksikkö, jolla on pieni kaltevuus.

Maaperän ja seinän välinen viemärikerros

Sen jälkeen, kun seinä on koottu ja se on ollut käyttämättömänä useita päiviä, on välttämätöntä murtautua kaltevuuden ja seinän välille. Tällöin sopivat parhaiten karkeat jyvät, kuten sora, kivi ja karkea hiekka. Tätä varten käytetään usein pieniä paloja tiilistä ja muista jätemateriaaleista. Huomioon ottamatta sitä, että sora aiheuttaa huomattavaa painetta tukeen, se toimii ylimääräisenä tyhjennyskerroksena.

Viemäröintiseokset ja maaperä kaadetaan kerroksiin, joissa kukin yksittäinen kerros on täynnä. Pidetään suositeltavina ovat karkeat maaperät ja hiekan hiekka.

Lepomateriaalin yläosassa on paras käyttää kasvismaitoa. Kun pidätysseinän viimeinen kerros on tamped alas, on välttämätöntä jättää se tässä tilassa useita viikkoja ilman kuormitusta. Tämän ansiosta vahvistusmateriaali kerää kaikki ominaisuudet. On erittäin tärkeää asettaa päälle aiemmin poistettu maaperän kerros, jossa on tarpeeksi humusta. Kun olet tehnyt kaiken edellä mainitun työn, voit turvallisesti siirtyä terassin järjestelyyn.

Vedeneristys - lisävarmuus ja kestävyys

Puun, tiilen, metallin ja betoniseinien pitämisen käyttöiän parantamiseksi niiden vedeneristys maaperän puolelta on välttämätöntä. Voit tehdä tämän käyttämällä seuraavia materiaaleja: kateaineita tai kattopalkkeja, joita käytetään kahdessa kerroksessa. On mahdollista myös kuivat maaperä pinnoittaa sisäpinta bitumilla tai mastilla.

Kiinnitysseinien valmistukseen käytettävät materiaalit tekevät siitä itse

Ensinnäkin ennen materiaalin valitsemista pidätysseinästä, sen tarkoitus on ymmärrettävä selvästi. Edellä olevassa kuvauksessa jo sanottiin, että pidätysseinä voi olla linnoitus sekä puutarha-juuston koristeellinen osa.

Jos kiinnitysseinä toimii jyrkän kaltevuuden tai maaston vahvistuselementtinä, on parasta käyttää luonnonkiviä tai betonia sen rakentamiseen. Esimerkiksi alue, joka on lähellä rautatietä, on jatkuvasti altis maanvärähtelyille, ja tällaisessa paineessa haavoittuvat materiaalit menettävät hyvin nopeasti ominaisuutensa, mikä puolestaan ​​vaikuttaa suuresti seinän luotettavuuteen.

Siinä vaiheessa, että kiinnitysseinä on asennettu koristamaan elementtiä eikä se altistu fyysiselle rasitukselle, niin materiaalina voi käyttää gabionia, puuta tai tiiliä.

Puiset seinät

Tällaisen pidätysseinän luonteen katsotaan olevan halpa asentaa, mutta asennusprosessi itsessään ei ole niin yksinkertaista ja kestää eniten aikaa. Luodaksesi ja asentelemallesi aluksi tarvitset sileää, laadukasta puuta. Yksinkertaisempi erektiomenetelmä katsotaan tukkien pystysuoraksi paikaksi, joka on tiukasti sovitettu toisiinsa. Halkaisijaltaan halkaisijaltaan 12 - 18 cm: n pölliä pidetään tukevien seinien kannalta optimaalisin. Lokin korkeus riippuu siitä, millaisen tukiseinän korkeus aiot rakentaa. Korkeuden määrittäminen, älä unohda ottaa huomioon sitä, että vähintään 50-60 cm: n pituinen kulutus on pidettävä kiinni kiinnitysseinämän asennuksessa ja kaivaa tämä osa maahan.

Lokit sijaitsevat tarkasti pystysuorassa ja aina toisiinsa nähden. Ylhäältä ne on kääritettävä tiukasti langalla ja estettävä siirtyminen, voit silti yhdistää ne kynsillä. Varmuuden varmistamiseksi tukkien kiinnittämisen jälkeen kaivanto kaadetaan täydellisesti betonilla.

Mutterin puun estäminen, jonka osa on jatkuvasti maassa, on parasta voitele se moottoriöljyllä.

Seuraavaksi menetelmä, "aita", on monimutkaisempi erektiossa, koska siinä pystytyyppiset lokit luodaan tietyin väliajoin. Luodaan erikoisreikiä, jossa ne on asennettu tiukasti toisiinsa, ja lokit ovat pienempiä.

Sen luomiseksi tarvitset laadukkaita ja tasalaatuisia lokeja, koska märkä puu kääntää ponnistelut ja vietetty aika nopeasti pettymykseen. Yleisin on yksinkertaisin vaihtoehto - pystysuunnassa järjestetyt lokit, jotka ovat tiiviisti toisiinsa yhteydessä. Rungon suositeltava halkaisija on sama kuin edellä kuvatulla menetelmällä, mutta osa maahan, joka menee maahan, on hieman pienempi ja on 40-50 cm. Tämä pituus riittää, että ne kestävät tukevasti keväällä ja eivät muutu, kun maapallo yleensä imee kosteutta useissa kertaa enemmän.

Betonin pidike

Tätä muotoilua pidetään kestävimpänä ja kiinteänä. Rakentamisen prosessi alkaa siitä, että sinun täytyy kaivaa kaivantoa, joka kehällä on tarkka seinämän heijastus. Kaivannon syvyys riippuu seinän korkeudesta.

Kaivannon pohjalla asetetaan sora ja raunio, sitten vahvistus, jonka kiinnitämme liitetyllä langalla, ja vasta sitten vedämme muottiin. Levyt, jotka on valmistettu levyistä, joiden paksuus on vähintään 25 mm ja enintään 45 mm. Laattojen tai kynsien avulla kiinnitämme rakennuksen linnoituksen, jotta se ei murene tulevaisuudessa, mikä vääristää betonia. Seoksen paineen alaisena on mahdollista taivuttaa muottien sivuseinämät ja varoittaa niitä, lyömme metallipuita 1,5 metrin välein.

Kaikkien seinäseinän vahvistusosan valmistelutöiden jälkeen kaadetaan betoni tasaisesti. Muutamaa päivää myöhemmin, kun seinämä on muodostettu, muotti voidaan poistaa ja, jos se on epäsäännöllisyyksiä, leikkaa ne kipsiin.

Siirtyminen seuraavaan tasoiseen työhön, jossa materiaali valitsee jokaisen makusi.

Tiilikanta

Seinän seinän tekniikka on sama kuin tavanomaisessa rakentamisessa. Ainoa ero niiden välillä on rakenteen pienempi paksuus. Seinää, joka ei ole korkeampi kuin metrin korkeus, on säädetty puoli-tiilillä, jos se on korkeampi, sitten kokonaisuutena. Tiiliseinämateriaalia käytetään samoin kuin betonille.

Tälle rakenteelle tarvitaan säätiö ja sen perustan syvyys riippuu täysin seinän lopullisesta korkeudesta, maaperän koostumuksesta ja jäädyttämisasteesta. Mitä leveys on, se on pääsääntöisesti enemmän 20-30 cm päässä itse seinämästä.

Seinämän rakentamisprosessissa on erittäin tärkeää noudattaa pituuden ja paksuuden suhdetta (1: 3). Tiiliseinämä on aina ollut erottuva muotoilun takia. Sen asentamista ei voida pitää yhtenä yksinkertaisimmista, mutta se ei myöskään koske monimutkaisia.

Luonnonkivi seinään

Kiviseinän asentaminen vaatii suhteellisesti enemmän materiaalisia ja fyysisiä kustannuksia, mutta se on sen arvoista, koska tällainen tuki näyttää erittäin kauniilta ja esteettiseltä.

Kivestä valmistetun seinämän suuri etu on se, että aiemmin muodostetut keramiikkatasot mahdollistavat kasvien istuttamisen sinne. Luonnonkiviä pidetään houkuttelevimpana materiaalina, josta voit luoda omalla kädellä pidätinseinän. Basalttia, graniittia ja syeniittia pidetään yleisimpiä luonnonkiviä. Voit antaa enemmän antiikin näyttävät kiinnitysseinä, voit käyttää kalkkia tai hiekkakiveä. Kosteutta imevät nopeasti, ne saavat sammalta, jolloin vanhojen vaikutusten syntyminen. Lattian leveys säädetään aina yli 30 cm: n korkeudelle. Jos se ei noudata tätä normia, useimmissa tapauksissa seinämä osoittautui epävakaaksi.

Miten saada säilytysseinä sivustolla omilla käsillään - mestarikurssilla

Teemme 1 metrin korkeudeltaan luonnonkiven pidätysseinä, jossa on pitkittäinen viemäröintijärjestelmä.

Vaihe 1. Sivuston merkitseminen

Aluksi valitaan paikalle tukemme - rinteessä lähellä terassia, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Kiinnitä sitten tukikohdan kulmat ja työnnä vyötä.

Vaihe 2. Kaivannon valmistelu

Leikkaa maaperä merkinnän ääriviivoilla puutarhaviljelyllä ja irrota pieni kerros maapallolla lapioon. Sitten mene suoraan kaivamaan 40 cm syvä kaivantoa.

Vaihe 3. Säätiö

Vedä varovasti tasku ja paina kaivannon pohjaa. Sen jälkeen kaada betonikerros, jonka syvyys on vähintään 30 cm. Betonirakenteen komponenttien mittasuhteet pohjalle: 1 osa betonia, 6 osaa soraa ja hiekkaa.

Jos maaperä on löysällä, ennen betoniseoksen kaatamista on tarpeen rakentaa puinen aita. Betonipanoksen tulee kuivua kokonaan, noin 3 vuorokautta.

Vaihe 4. Kalkkikerros

Sen jälkeen, kun säätö on kokonaan kuivunut, ennen kiven asettamista kalkki, hiekka, vesi ja sementti on levitettävä 2-3 cm: n kalkkiin. 1 osaa kalkin kalkkia varten tarvitaan 3-4 osaa hiekkaa, kun taas jokaisen kiloisen koostumuksen kohdalla tarvitaan 300 ml vettä. Jauheten välttämiseksi vettä on lisättävä vähitellen. Sen jälkeen sementti lisätään suhteeseen: 1 osa sementistä 7 osaan seosta.

Vaihe 5. Kiven asettaminen

Puhdista kivet perusteellisesti lian ulkopuolelle ja kostuta vedellä. Kiviloita ei saa asettaa yhdelle, koska tässä tapauksessa rakenne voi romahtaa pienimmällä ulkoisella vaikutuksella. Yhden parin liitos tulisi sijaita edellisen rivin kiven keskellä. Reunoilla tulisi olla suurempia ja säännöllisiä muotokiviä, pienemmät kivet sopivat keskelle ja yrittävät jokaisen löytää vakaata asentoaan.

Seuraava seinän rivi on asennettu samaan periaatteeseen käyttäen kalkkilaastia. On tärkeää, että seos on vähimmäispaksuus (1-1,5 cm), sillä muuten liian paksut saumat romahtavat nopeammin. Jotta rakentaminen olisi vakaampi ja kestävämpi, on toivottavaa, että sen takareuna tehdään pienellä esijännitetyllä maata pitkin, noin 5-10 astetta.

On syytä muistaa, että ripustettujen seinien rikkinäiset käyrät ovat kestävämpiä ja luotettavampia, koska tällainen seinälinjan pituus on pienempi ja sen vuoksi altistuu pienemmille kuormille ja takaseinän karkea pinta antaa paremman otteen

Vaihe 6. Viemäröinti ja viemäröinti

Jokaisen seinän ja maan välisen tuen välille on täytettävä kerros hiekkaa, jossa on raunioita tai pieniä kiviä, ja paina sitten varovasti. Kun toinen tukirivi on asetettu, on huolehdittava tyhjennysputkesta.

Kiinnitysseinän asentamisen jälkeen irrota ylimääräinen kalkkilaasti vedellä, sienellä ja harjalla.

Seinien kiinnitys maisemasuunnitteluun

Aluksi on huomattava, että jokaisella osalla on omat muodonsa, ulottuvuutensa ja pinnanmuodostuksensa, joten säilytysseinämässä on oltava erityinen lähestymistapa ottaen huomioon omat mieltymykset, maku, talon tyyli, puutarhan ja puutarhatyylit. Esimerkiksi, jos maisemassa on voimakas helpotus, se näyttää hyvältä pystysuorasta asettelusta, joka jakaa sivuston useisiin horisontaalisiin tasoihin. jos

Koska maa-alue on pieni, on parempi rakentaa jopa 60 cm: n korkeita seiniä, ja niissä olevat pensaat kasvavat paremmin. Liian suuret seinät aiheuttavat raskauden tunteen, jos sivustolla on tällaisia ​​rakennuksia, niitä pitäisi "laimentaa" erilaisilla arkkitehtonisilla elementeillä, kuten penkillä, askeleilla, ruuveilla jne.

Kiinnitysseinän materiaalin valinta riippuu myös suoraan suunnittelupäätöksistä. Jos haluat "nostaa" tuen monumentaalisuuden, käytä kohokuvioituja, kuvioituja materiaaleja, asenna suuria graniittikiviä, aseta suuri sauma tai voimakas lokit. Jos päinvastoin haluat tehdä helpotusta hienovaraisemmaksi, huomaamattomammaksi ja tyylikkääksi, tee sitten seinäpeite pienillä kivillä, kipsi.

Kiinnitysseinä tekee sen itse

Artikkelin sisältö

 • 1 laji
 • 2 kiveä
 • 3 betonista
 • 4 tiilistä
 • 5 Harjoituksista
 • 6 puusta
 • 7 Rinteiden vahvistaminen
 • 8 videota
 • 9 valokuvaa
 • 10 järjestelmää

On erittäin kätevää laatia tontti, kun se on täysin sileä. Mutta mitä tehdä, kun joudut käsittelemään kaltevuutta ja epätasaista maastoa? Älä ole järkyttynyt, koska tämä ominaisuus voidaan muuntaa maamerkiksi, rinteessä pystysuoran kaltevuuden alkuperäinen muotoilu sopivilla materiaaleilla. Seinätaso on puutarhan kohokohta. Täällä on monia mahdollisuuksia soveltaa mielikuvitustasi ja luoda jotain kaunista. Tällainen seinä ei ole vain koristeellinen arvo. Se pitää myös paikkansa, mikä estää sen romahtamisen. Tässä artikkelissa opit tekemään pidätysseinä omilla kädilläsi.

laji

Tukiseinä maassa voi olla puuta, betonia, kiveä, tiiliä tai lohkoja. Materiaalien valinta tämän rakenteen rakentamiseen riippuu useista tekijöistä:

 • puutarhan tyyli;
 • kaavoitus;
 • tulevan seinämän korkeus;
 • romun materiaalien saatavuus;
 • mieltymyksesi ja rakennemateriaalien kustannukset.

Jos alueellasi on liian paljon korkeuseroa (yli 1,5 m), on parempi muodostaa useita portaita. Sitten pidätinseinät eivät ole liian korkeita, mikä näyttää kauniilta ja maaperän romahtamisen todennäköisyys on huomattavasti alhaisempi. Mutta jos kiinnitysseinä on suunniteltu yli 1,5 metrin korkeudelle, pyydä asiantuntijaa. Loppujen lopuksi se on suunniteltava raskaille kuormituksille ja kestettävä maaperän paine.

Rikkoutuneet ja pyöristetyt seinäkokoonpanot kestävät suuremman kuormituksen kuin suorat, mutta niiden rakenne vie sinulta enemmän aikaa.

Kivestä

Luonnonkivi näyttää erittäin esteettiseltä. Käytetään usein seuraavia kivi- tyyppejä:

Kiinnitysseinän rakenne koostuu kellarista, pystysuorasta seinämästä ja viemäristä. Pohjan tulee olla 3 kertaa leveämpi kuin seinämä ja sen paksuus tulisi olla kolmasosa rakenteen korkeudesta. Aluksi kaivetaan kaivantoa ja lisätään syvyyteen vielä 20-30 cm sora-hiekkalaatan päälle.

Kun olet hioittanut soraa (tai murskattua kiveä) ja hiekkaa, voit täyttää kaivannon betonilla. Mutta samalla varmista, että säätiön korkeus oli 10-15 cm maanpinnan alapuolella.

Tässä vaiheessa sinun on huolehdittava viemäröintijärjestelmästä. Seinän pohjaan on mahdollista asentaa rei'itettyjä viemäriputkia ja ottaa ne ulos seinän läpi. Ja voit yksinkertaistaa tehtävää - siinä vaiheessa, että voitat vain kivet kivien väliin muutamia pieniä pystysuoria rakoja, joiden kautta vesi virtaa.

Kun säätiö on jo jäädytetty, sinun on aloitettava kallioiden asettaminen. Niiden kiinnittämiseen käytetään sementtilaastia. Luonnollisesti suurin kivi on sijoitettava pohjaan.

On toivottavaa, että seinämällä oli pieni 5-10 asteen kulmakerros, sitten se on vahvempi. Lisäksi, kun kuiva muuraus, on tärkeää upottaa useita kiviä pitkällä puolella maahan. Tämä sitoo ja vahvistaa rakennetta. Varmista myös, että ristin muotoiset ja pitkät pystysuorat urat ovat poissa, muuten rakenne ei ole yhtä vahva.

Raja voidaan täyttää maaperällä, jossa ei ole helppoa kasveja. Jos haluat seinän näyttävän sata vuotta sitten, voit peittää sen kefirillä - silloin se menee nopeasti sammalta. Kivenrakenne voi myös toimia pohjana penkille.

Betonista

Aluksi on tarpeen laskea tulevan rakenteen koko. Riippuen maan tyypistä ja rakenteen koosta, seinämän paksuuden tulisi olla n. 25-50 cm. Korkeus 1/3: n suuruudeltaan, jotta se olisi luotettava, seinän on oltava upotettu maahan. Siksi sinun pitäisi kaivaa kaivanto, jonka syvyys riippuu seinän suunnitellusta korkeudesta. Alareunassa nukahduvat hiekkaa, sitten soraa tai raunioita ja me varovasti tamp.

Rakennamme muottipesän ja vahvistamme sen rekvisiitta. On toivottavaa, että pohjassa seinä oli hieman leveämpi kuin yläosassa. Se antaa hänelle vakauden.

Muokkaamme levyt tiukasti toisiinsa ja asennamme nousuputket. Jos seinä on erittäin korkea (yli 1 m) ja maa on liian löysä, sinun tulee rakentaa metallikaapelin leikkauspisteeseen yhdistetyn asennusrakenteen. Sitten kaadetaan betoni muottiin.

Kaltevuuden puolelle rakennuksen vedenpitävyys on tehtävä valssaamalla tai pinnoittamalla vedenpitävillä aineilla. Muussa tapauksessa seinämän takana oleva kosteus voi vähitellen tuhota sen pohjan. Tämän ongelman ratkaisemiseksi myös viemäriputket asennetaan seinän taakse. Kun betonirakenne kestää useita päiviä ja vahvistaa voimaa, täytämme seinän ja rinteiden välisen tilan rauniolla, soralla tai pikkukivillä, kerroksittain kerroksittain. Yläkerroksen tulisi olla hedelmällistä maata.

Tärkein haitta betoniseinästä on sen ulkonäkö. Se ei näytä kovin näkyväksi. Voit korjata tämän materiaaliin. Tätä varten käytetään usein luonnollista tai keinotekoista kiveä sekä ulkokäyttöön tarkoitettuja keraamisia laatat.

Vuorikerroksen kiinnittämisen liimakoostumuksen tulee olla korkealaatuista, nimittäin kosteutta kestävää ja lämpötila-ääripisteitä.

Jos jostain syystä et aio käyttää materiaaleja, niin betoniseinämän tasaisuuden vaatimukset kasvavat. Kaikki täyttövikoja tulee kovasti kiinnittää kipsillä. Seinän sileyden tekemiseksi ennen betonin kaatamista voidaan kiinnittää muotin sisäpuolella oleva kateaine tai muu vastaava materiaali. Kun kaikki työ on valmis, betoniseinä voidaan koristella ampullisilla kasveilla.

Tehtävän helpottamiseksi, joskus monoliittinen betoniseinä on päättänyt korvata betonilohkarakenteella.

Tiilestä

Tiilimuuriin rakentaminen kiinteän kiinteän tiilen avulla. Jos seinä on korkeampi kuin 0,25 m, perustuksen asettaminen on pakollinen tehtävä. Sen parametrit lasketaan samalla tavalla kuin muuraus. Seinälle, jonka korkeus on alle 0,6 m (sen paksuus voi olla 12 cm eli puolitiheys) ja seinälle, jonka korkeus on 1 m, suositeltava paksuus on 25 cm. Tiilien liimaamiseen käytetään korkealaatuista sementtilaastia.

Kuten kaikkien tukialusten muunnelmissa, emme saa unohtaa viemärijärjestelmää.

Harjoituksista

Gabionit ovat galvanoidusta metalliverkosta valmistettuja astioita, jotka ovat täynnä kivet. Niitä käytetään paitsi vahvistavana rakenteena. Se toimii myös upeana elementtinä maisemasuunnittelussa. Tämäntyyppisen kiinnitysseinän etu on se, että ei ole ehdottoman välttämätöntä asentaa viemärijärjestelmää.

Sinun tarvitsee rakentaa jumittumien seinää:

 • sinkitty metalliverkko;
 • lanka leikkeet;
 • metalliset kierteet seinien liittämiseksi;
 • telineet (vaijerit);
 • teräsmutterit, joissa on terävät päät;
 • täyteaine (luonnonkivi, karkea sora tai muu materiaali);
 • geofabrinen (valinnainen).

Gabion-paneelit liitetään metallisella kierteellä tai lanka-kiinnikkeillä.

Etupuolelta kukat ovat täynnä kauneimpia ja suuria kiviä. Sisällä he nukkuvat pienen soran, raunion tai muun halvan materiaalin kanssa. Jotta ei osu suurien kivien välisiin halkeamiin, on mahdollista levittää geofabrista keskellä. Kun gabion on jo puoli täytetty niin, että se ei kohoudu ulos, seinät on kiinnitettävä rintareunoilla jokaisen 4-5 solun metalliverkosta. Seuraavaksi täytä kourut yläosaan, sulje kansi ja kiristä kierre.

Myös niiden väliset säiliöt on yhdistetty lankaan, joka on sinkitty ja laadukas, muuten rakenne voi romahtaa. Gabionit on kiinnitetty tiukasti maahan teräksillä, joissa on terävät päät.

Puusta

Puu on yksinkertainen jalostuksen materiaali, mutta, kuten tiedätte, lyhytikäinen. Kuitenkin tukkien tukiseinä näyttää erittäin houkuttelevalta ja tarjoaa monia mahdollisuuksia improvisoida sen suorittamisen aikana.

Ensimmäinen askel on kaivata kaivanto, jonka syvyys riippuu seinän korkeudesta. On toivottavaa, että se on puolet tukiseinän ulkokorkeudesta. Alareunassa nukahduvat 10-15 cm hiekkaa ja sama kerros ryöstöä tai soraa.

Lokit on käsiteltävä pinnoittamalla vedenpitävillä aineilla. Maa, joka upotetaan maahan, voidaan peittää bitumilla tai polttaa. Ja ulompi osa on kyllästettävä kalliimmilla keinoilla, suojaamatta kosteutta ja sieniä, mutta myös antaa puulle houkuttelevamman ulkonäön.

Sitten sijoitamme lokit kaivantoon ja vakautta varten kaadamme niitä soraa, kiinnitetään ne kynsillä tai lanka. Tämän jälkeen kaivo voidaan kaataa betoniin 10 cm maanpinnan alapuolella.

Kaltevuuden puolelle seinän tulee olla lisäksi vesitiivis kattohuopa tai paksu filmi. Asenna viemäriputket. Seinän ja kaltevuuden välinen tila on täynnä raunioita tai muuta pieniä kiveä tyhjennykseen. Ja muista, että puu tarvitsee suojaa kosteudelta eniten.

Puun tukialustat ovat monenlaisia. Lokit voidaan sijoittaa vaakasuoraan. Se voidaan myös tehdä tangoista.

Vahvistamme rinteitä

Jos maa on liian löysällä, on paikoillaan jyrkkiä rinteitä ja maaperän romahdusriski, tätä ongelmaa ei pidä jättää huomiotta. Vahvan juuristojärjestelmän kanssa olisi vahvistettava kaltevuuskasvia. Joten saat elävän vahvistuksen. Jos tilanne on monimutkaisempi, sinun on käytettävä geosynteettisiä aineita, kuten geogridia, geogridia, geotekstiiliä tai biomateriaalia. Kun päätyö on tehty ja vahvistusmateriaali kiinnitetään rinteeseen, sinun on täytettävä se hedelmällisellä maaperällä ja istutettava sopivia kasveja.

Jos olet jo rakentanut säilytysseinän maiseman juoniin, jaa henkilökohtainen kokemuksesi tästä asiasta ja erityisesti mitä materiaalia päätät valita. Voit tehdä tämän jättämällä kommentin tämän artikkelin lopussa.

video

Näistä videoista opit yksityiskohdat kiinnitysseinästä:

Kuvassa on paljon hyödyllisiä ideoita säilytysseinämän valmistamiseen: