Opas luomaan luonnonkiven pidätysseinä

Useimmiten tarve luoda eri korkeuksien ja jyrkkyyden terasseilla alueilla, joilla on monimutkainen maasto (kukkulat, rinteet, erilaiset epäsäännöllisyydet). Tällaisten terassien tekemiseksi kiinnitetään seinät. Tämä on arkkitehtoninen elementti, jota käytetään vertikaalisessa suunnittelussa maaperän eroosiota vähentäväksi ja myös maiseman koristeelliseksi toiminnoksi.

Jos sivustolla on korkeuseroja, seinät ovat hyvä vaihtoehto vertikaaliselle maisemasuunnittelulle.

Koristeellisia seinämiä käytetään tilan rajaamiseen ja toimimiseen - maaperän pitämiseksi eroosiosta. Suoritusmenetelmän ja käytettyjen materiaalien mukaan betonista ja betoni- seinistä sekä luonnonkivestä (ilman kiinnitysliuosta tai kiinnitetystä), puusta tai tiilestä syntyy seinää.

Kivirakenteisia seinämiä pidetään kestävinä, luotettavina ja kauniina, ne sopivat sopivasti maisemaan.

Kivi itsessään ei toimi kuin päin, vaan perusmateriaalina, josta koko rakenne on tehty. Usein, jotta luonnollinen ilme kivien välillä, maaperä kaadetaan ja istutetaan kasveja istutetaan.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Luonnonkiviä pitkin kiinnitettäessä on varmistettava, ettei sisäpuolella ole aukkoja, jolloin rakenne pysyy vakaana.

Kiinnitä kiven seinään käyttämällä kuivaa tai märkää asennustapaa, tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut.

 • rakennustaso;
 • lastalla;
 • poraa suuttimen sekoittimella;
 • lanka harja;
 • ylimääräinen työkalu ("Bulgarian", vasara, suojalasit, lapio);
 • palkit tai levyt merkintään, johto.
 • kaikki kestävät luonnonkivet (rauniot, graniitit, kalkkikivet, mukulakivet, hiekkakivet, gneissit, lohkareet, dolomiitti, suuret pikkukivet jne.);
 • sementti;
 • hiekka;
 • murskattu kivi (sora);
 • sammutettua kalkkia;
 • vesi;
 • putkien leikkaus;
 • Vedeneristysmateriaali (kateaine, kate, toli, mastit, bitumi);
 • metalliosat.

Kiinnitysseinän rakentaminen ilman kiinnitysratkaisua

Kuivalla menetelmällä kiinnitettävän seinän sijoittamiseen voit istuttaa erilaisia ​​kukkia tai kasveja.

On tapoja asettaa kiviä kiinnitysseinässä ilman sideainekomponenttia - kuiva-asennusmenetelmää. Tämä menetelmä on erittäin työläs, ja se käsittää kivien valinnan ja ammattitaitoisen asennuksen. Liimamateriaalin puuttuessa voidaan pystyttää matala pidätysseinä (enintään 1 m). Ensinnäkin kivien lujuus vaikuttaa seinän lujuuteen ilman laastia.

Rakennustyömaalla kaivetaan kaivantoa 20-40 cm syvyyteen, jonka pohjalla on kerrostettu kerros (10-15 cm), varovasti paisutettu ja hiekka asetetaan päälle (5 cm). Seinän ensimmäinen kerros koostuu suurista kivenlohkoista, jotka on upotettu kokonaan tai osittain maahan.

Maaperän luonne, johon seinämä on asennettu, riippuu sen vaaditusta vähimmäispaksuudesta (vähintään 30 cm). Vahvan savi- maaperän seinämän paksuuden tulisi olla 1/4 sen korkeudesta. Vähemmän hiekkapohjaisille maaperille - puolet sen korkeudesta, keskikokoiselle maaperälle löysällä - 1/3 sen korkeudesta. Seinämän lujuuden lisäämiseksi rakenne on suunniteltu kaltevaksi 10-15 ° rinteen sivulle.

Kiinnitysseinän rakenne.

Luonnonkivi asetetaan kerroksiksi, kaikki saumat ovat täynnä pieniä kiviä. Kun 2-3 riviä on asetettu, seinämän ja luonnollisen kaltevuuden välinen tila on täynnä sora-hiekkaseos. Kiinnitysseinä nousee ennalta määrättyyn korkeuteen vuorottelevalla pakkauksella, jossa on täyttö. Työn päätyttyä ulommat saumat tukkeutuvat maaperän seoksella, ja soran ja hiekan seos peitetään maaperän kerroksella.

Kiinnitysseinän rakentaminen liuoksen avulla

Liima-aineen käyttö mahdollistaa minkä tahansa korkeuden pidätinseinämät. Usein niitä käytetään korjata maaperä eroosion. Kiinnitysseinän tärkeimmät rakenneosat ovat pohja, runko, kuivatus ja viemäröinti.

Pinnan esikäsittely ja säätövalu

Laitteen pidätysseinä.

Ensinnäkin on tarpeen määrittää tulevan seinän sijainti ja koko. Suoraan kentällä on merkitty alempia rajoja. Jotta taso olisi horisontissa suurella pituudella, on tarpeen vetää johto merkkijonoon kahden tikun väliin ja kiinnittää tavallinen kuplan taso tähän merkkijonoon. Johdon ihanteellisen vaakasuoran asennon saavuttamiseksi voit keskittyä tasolle.

Jos kiinnitysseinä on koristeellinen ja suorittaa vain arkkitehtonisia ja taiteellisia toimintoja, ensimmäinen kivi voidaan asettaa suoraan maahan, kun maaperä on poistettu ja hedelmällinen. Luotettavuuden parantamiseksi on suositeltavaa valmistaa pohja soraa ja hiekkaa.

Kiinnitysseinien tyypit massiivisuuden mukaan: a - massiivinen vahvistamaton; b - puolivahvistetut; in - hieno elementti; d - ohut.

Betoniperusta on tarpeen ennen kaikkea linnoituksen kiinnitysseinämät, jotka on suunniteltu pitämään maaperän massat liukumasta. Jälkikäteen lasketaan pohja, joka kaivaa haluttua leveyttä ja syvyyttä 60-80 cm: n syvyyteen. Pehmustettu hiekka (10 cm), sora (20 cm), viedään veteen ja täytetään. Betoniliuos valmistetaan sementistä, murskakivestä (sora) ja hiekasta suhteessa 1: 2: 2 vastaavasti. Tiheyden tulisi vastata perunamuusia.

Kiinnitysseinän alapäähän ei ole säröjä, se on liitettävä vahvikkeeseen. Betonin ulkopuolella on useita lujitustangot 15-20 cm: n päähän, jotta peruskannat voidaan liittää kiven asettamiseen. Betonipäällyste on noin 5-10 cm alempana kuin maanpinnan taso edestä.

Liuoksen valmistaminen ja vedenpitävyys

Kun kostea muuraus käyttää sementti-hiekkaa tai sementti-kalkki laasti. Klassinen sementti-hiekkalaasti sekoitetaan sementin, hiekan ja veden suhteessa 1: 3: 1 tilavuusprosentteina. Vettä on suositeltavaa kaataa sekoitusprosessiin eikä kaikkiin kerralla, koska veden määrä riippuu hiekan kosteudesta. Liuos on johdettava erittäin paksun kerman sakeuteen.

Kiinnitysseinän tyhjennys.

Kalkkilaastin valmistukseen 1 osaa kalkin kalkista riippuen rasvasta riippuen kestää 2-5 osaa hiekkaa. Jokaista kiloa seosta tarvitset 250-300 ml vettä, joka vähitellen lisätään vähitellen sekoittaen liuosta, jotta vältetään kokkareiden muodostuminen. Voiman lisäämiseksi voit lisätä sementtiä: 1 osa 7 osaan liuosta.

Jos kiinnitysseinä on kosketuksissa sisäpuolella maan kanssa, se on tässä paikassa suojattu koko profiililla vedeneristämällä. Vedeneristyskyvynä voit käyttää kattohuopaa, kattotiilet tai synteettisiä vedenpitäjiä. Ne on liimattu kuumaan bitumiin. Jos maa on kuiva, päällystää pinta kuumalla mastiksella, bitumi riittää.

Prosessissa, joka makaa muutaman metrin välein saumojen alla rinteessä, sijoitetaan tyhjennysputket vedenpoistoon. On varmistettava, että vesi, jonka vaikutuksesta kiinnitysseinämä altistuu, jäädyttämisen aikana ei riko rakenteen rakenteellista eheyttä. Raskas savea maaperä on suositeltavaa muodostaa kuivatuskerros alapinnan alapuolelle.

Asettele kivet

Ensimmäinen kivi on asetettu siten, että ne ovat mahdollisimman lähellä toisiaan. Sideaineliuos kaadetaan koloihin laastin avulla. Toinen rivi voi alkaa samaan aikaan kuin ensimmäinen. Kivet on jo asetettu laastiin. Kiviä on tarpeen nostaa niin, että eri kivien sivujen välinen etäisyys ei ole kovin suuri. Suurten kivien väliin asetetaan ne, jotka ovat pienempiä.

Toimialgoritmi on seuraava: laastia sovelletaan tulevaisuuteen lastalla ja laastilla asetetaan sen päällä, kivi, joka sopii tiiviisti vasaralla tai lastalla. Kivi puristetaan tyynyyn liuoksesta, ja kivien väliset saumat hierotaan. Tämä levitysmenetelmä koskee vain luonnonkiveä. Siirrä haara, pino kolmas, neljäs rivi ja niin edelleen.

Sinun ei pidä huolehtia siitä, että ratkaisu kastuu kiviin, jähmettymisen jälkeen sen jäljet ​​irrotetaan helposti harjalla. Kun haluttu seinäkorkeus on saavutettu, rakenne jää jäljelle päivälle, jolloin liuos kiinteytyy.

Liuoksen täydellisen kovettumisen jälkeen seinän ja rinteiden väli täyttyy karkealla hiekalla, soralla tai rikkoutuneella tiilellä, joka suorittaa vedenpoiston toiminnon. Jo ylhäällä voit kaataa hedelmällisen maaperän kerrosta, jotta tulevaisuudessa voit istuttaa kasveja tälle paikalle.

Kiven pinnan ja saumojen puhdistamiseksi viiraharja kiinnitetään poraukseen tai hiomakoneeseen. Käytä suojalaseja aina ennen työskentelyä. Harjauksen jälkeen seinäpinta saa uskomattoman kauniin ja jaloisen ulkoasun.

Kiven seinät

Tukimuurit raunioista kivi koska sen paino on valtava tarpeeksi eikä vaadi mitään erityisiä sidos mäkeä, kuten tehdään rakentamisen tukimuuri puun. Mutta seinät laitteen tekniikka on ominaista useita tärkeitä vaatimuksia, joiden massiivinen muuri kivi ei vaadi muita huolenaiheita ja kestää vuosisadan ilman näkyviä vaurioita. Erityisesti aloittelijoillemme tarjoamme märkäpesämismenetelmää, joka kompensoi kokemuksen puutetta.

Mitä tarvitaan buta-seinän rakentamiseen?

Ei niin paljon työkaluja tarvitaan, ja useimmat niistä ovat saatavilla jokaisen kodin käsityöläisten:

 • Leikkiä käytetään alkuvaiheessa tehdä kaivanto seinälle:
 • tiivistetyn maaperän tiivistys ja vuodevaatteet tiivisteen perustamiseksi;
 • Ruletti- ja rakennustasoa käytetään merkitsemään alue ja veneen jännitys suoruuden ja halutun seinämän kaltevuuden säilyttämiseksi.
 • taltan avulla talut leikataan haluttuun muotoon;
 • vasara, jota käytetään kivien tappamiseen ja hakkuun;
 • vahakerhot tai värikynät merkitsevät kiven ennen haketusta;
 • lastalla levitetään sänky ulos laastista ja täytetään nivelet

Älä unohda henkilökohtaisia ​​suojavarusteita:

 • silmälasit, joissa on iskunkestävät lasit, suojaavat silmiä silmukoilta, kun ne ovat haalistuneet;
 • Rukkaset säästävät käsiä vahingoilta;
 • kengät, joiden kova kärki suojaavat sormesi, kun kivi putoaa.

Rakennusmateriaaleista on ostettava:

 • 1 tonniin 1 m 3: n seinämää kohden;
 • 2 cm: n suurimman pirstun kiviä pohjan alapuolelle ja kuivatuskerrokselle;
 • geotekstilöitä, jotka ovat 30 cm: n päällekkäisillä nauhoilla saumojen kohdalla;
 • nailonkaapeli ja kiinnitystapin seinämän muotoilun merkinnät;
 • pakkasenkestävä rakennusmassa kiven asettamiseen.

Suosittelemme ostaa valmiina seoksena, maallikolle paljon helpompi työskennellä valmisseokseksi, varsinkin kun se täytyy nostaa pieniä määriä treenata noin puolitoista tuntia. Muista, että pitkän tauon lakaisun valmistelun ja käytön välillä vähentää laastin lujuutta.

Minkä kiven haluat valita kiinnitysseinälle?

Koska kiinnitysrakenteen täytyy rajoittaa paljon maaperän paineita, kiven on oltava riittävän vahva. Uskotaan, että kaikkein kestävä - graniitti romukuvio. Itse asiassa jotkin graniittityypit voivat olla vähemmän kestäviä kuin tiheä kalkkikivi tai hiekkakivi. On hyvä luottaa kiven dokumentointiin määriteltyihin puristuslujuusindikaattoreihin. Tämän arvon tulisi olla 150-300 MPa laitteen pidikkeitä varten. Tällaisilla indikaattoreilla on graniitti, hiekkakivi, kalkkikivi.

Rikkakivien massa voi nousta 30 kg: iin ja vieläkin enemmän. On parempi purkaa se kiven purkamisen jälkeen:

 • suurimpia näytteitä käytetään kiinnitysseinämän alempaan riviin (perustukseen);
 • etuseinälle ja muurattujen puolien takapuolelle (niitä kutsutaan verstiksi) valita melko suuret kivet, mieluiten suhteellisen tasaisella pinnalla niin, että seinä näyttää houkuttelevalta;
 • muurausmateriaalin sisäpuolelle (zabotki) käytetään pieniä kiviä.

Jos osa kivistä on ulkonevat terävät osat, ne esikäsitellään vasaralla ja taltalla. Pieniä siruja käytetään täyttämään aukot kivien väliin.

Runkorakenteiden seinien ominaisuudet

Tukirakenteiden mahdollisten viko- jen poistamiseksi tehdään kiven seinämä, jossa on kaltevuus mäkeä kohti (noin 8 cm korkeudessa julkisivuseinässä). Tällä laitteella ei ole tarvetta veden hävittämiseen mäen yläosassa. Seinän takaosassa tulisi olla hieman mutkan suuntainen.

Mäen ja kiviseinän välissä järjestetään soraa salaojitus. Takatäytteen pohjan rei'itetty tyhjennysputki. Kaikki rakenneosat suojaavat geokätkemäisiä hiukkasia vastaan ​​tukkeutumiselta. Tämä estää seinämän osan leviämisen vaaraa pohjavedellä.

Alustan leveyden on oltava vähintään 60 cm halutun stabiilisuuden aikaansaamiseksi. Mitä korkeampi on pidätysseinä, sitä laajempi säätö tulee. Seinän yläosan leveys on yleensä 40 cm.

Koristekivet muurattuina

Rikkakivin epäsäännöllisen muodon vuoksi on paljon vaikeampaa saavuttaa täydellinen muuraus. Tämän tehtävän helpottamiseksi kivet voidaan vuorotellen sijoittaa pitkiin (lusikat) ja lyhyisiin (taivutettu) sivuihin. Kivet on sijoitettava niin, että ompeleiden ligaatiota havaitaan sekä vaaka- että pystysuunnassa (ts. Saman kivirajan ja viereisten rivien välillä).

60 cm: n korkeudella ja seinän viimeisellä rivillä tehdään myös kivien ristiin sijoittaminen muurauksen etu- ja takaseinämien liittämiseksi. Tämä tekniikka vahvistaa huomattavasti seinän rakennetta. Tee näin valitsemalla kivet, joiden pituus on yhtä suuri kuin seinän leveys tai pienennä haluttuun kokoon pitkäkiviä. Kaikkien näiden rivien kivet on mahdollista sijoittaa muurien yli, mutta tavallisesti ei ole niin paljon pitkäkiviä, joten ne asetetaan suunnilleen samalle etäisyydelle toisistaan.

Tämä on tärkeää: älä rakenna omaa kiveä pitämätön seinäsi yli 100-120 cm, koska ilman kunnollista rakennuskykyä voit tuskin tehdä kaikkea virheitä. Oikein toteutettu muuraus pitäisi näyttää tältä:

Kuinka leikata kivi

Jos haluat leikata kiven pituudeltaan tai paksuudelta, käytä muurarin taltta ja vasaraa. Vasaran optimaalinen paino tähän tarkoitukseen on 5 kg. Yritä ensin kivi asennuspaikalle ja laita vahakynätrippi, johon haluat leikata kiven.

Jakamista varten taltta kohdistetaan katkaisuviivaan hieman vinosti irrotettavan puolen suuntaan ja voimalla, joka iskevät vasaralla. Seuraavaan puhallukseen taltta asetetaan siten, että sen puoli on katkaisulinja, ja toinen puoli on jo katkaistun osan yläpuolella. Kiven leikkaamiseksi paksuutena haketuspuoli käännetään alas.

Kiven koon pienentäminen on työläs prosessi, mutta ei kiirehdi välttää vahinkoa. Älä unohda käyttää suojalaseja, joilla on erityiset iskunkestävät lasit.

5 tärkeätä sääntöä laastin käsittelyssä:

 1. Seinämän täytteen täyttämiseksi seos on laimennettava nestemäisemmällä (lisää veden määrää 1,5-2 kertaa verrattuna ohjeisiin). Kaikissa myöhemmissä riveissä käytetään muovisia liuoksia, jotka on valmistettu tarkasti ohjeiden mukaan.
 2. Jotta laastin liuos ei kuivu ennen haluttua voimaa, se joko kostutetaan vesisumulla tai peitetään kalvolla. On erityisen tärkeää noudattaa tätä ehtoa kuumilla ja tuulisilla päivillä.
 3. Työ on tehtävä yli +5 ° C: n lämpötiloissa.
 4. Asennettaessa kivet, laastin tulee myös täyttää tiilen pystysuorat liitokset. Ratkaisun puute pystysuuntaisissa saumoissa pienentää kiinnitysseinämän lujuutta.
 5. Kiinnitä ylimääräinen laasti, joka puhuu muurien etupuolella, puhdistetaan huolellisesti puhdistamalla kivet.

Askel askeleelta ohjeet kiinnitysseinämän rakentamiseen

Vaihe 1. Kaivannon valmistelu

Kaivannon syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen mukaan. Alueilla, joilla on lieviä ja lämpimiä talveja, riittää pysähtyä tällä syvyydellä, mutta useimmissa Venäjän osissa, joilla on vaikeat talvet, on parempi olla 10 cm alle jäätymisen tunkeutumisasteen alapuolella. Kaivannon leveys on järjestetty 60 cm korkeammalle kuin tukiseinän paksuus pohjassa. Maaperä tiivistetään tiivistämällä käsin.

Vaihe 2. Geotekstiilien asettaminen

Geotekstiilit levitetään täyttämään koko kaivon pienellä kankaalla, joka ylittää kaivannon korkeuden molemmin puolin. Levyt limittyvät päällekkäin 30 cm: n päällä. Muurauksen pystyttämisen aikana geotekstiilikangas kiinnitetään rinteeseen useilla kivillä.

Vaihe 3. Asettaminen perustaksi

Soraa kaadetaan 15 cm: n kerrospaksuuteen, joka on tasoitettu lapioineen ja tiivistetty tiiviisti jyrsimellä. Syväkuoppojen pudotessa maaperän paksuus voi nousta jopa 50 cm edellyttäen, että pohjakerroksen alapää on vähintään 20 cm syvä. Paksempia täyttöä varten ripottele soraa, tasoittaa ja tiivistä kerroksittain.

Vaihe 4. Muurausmerkki

Valintaseinän sivuilla kaksi tasoa ajetaan muurien etu- ja takapuolen viivaa pitkin. Stakes kallistuvat haluttuun kulmaan. Panosten väliin ne kiristävät johtoa, jota käytetään valvomaan kiven talteenottoa seinään.

Vaihe 5. Säätiön asennus

Ensimmäinen rivi on levinnyt suurimmista kivistä kuivana, asettaen kivet tikariin alaspäin. Kivet ovat järkyttyneet pukusuunnassa. Suurten kivien väliset aukot ovat täynnä pieniä ja soraa (tai roskaa). Pienet kivet ovat myös särkyneet. Sitten kaikki kivet välissä on nestemäinen liuos.

Vaihe 6. Ensimmäisen kiven rivi

Määritä ensimmäinen kerros - kivirajat etu- ja takaseinän ulkoreunaa pitkin. Kivet asetetaan ensin kuivaksi, valitaan ne siten, että ne estävät perustuskiven liitokset. Kivien pitäisi olla tasaisesti eikä heilahtaa. Aloita rivin asettaminen äärimmäisten kivien ja niin sanotun majakan valinnalla 4-5 metrin välein. Varmista, että kivien sijainti on kireät johdot varmistaaksesi seinän sileän pinnan. Varmista, että kivet on valittu oikein, nosta niitä, aseta liuos kerrokseksi 4-5 cm, laita kivi ja siepata se vasaralla.

Asennetun virstanpylvään asettamisen jälkeen ne täyttävät pienempien kivien välisen tilan, samalla kun varmistetaan, että kallion kivet asetetaan sidokseen. Zabutka sopii myös sängyn ratkaisuun. Se olisi tarkkailtava huolellisesti, jotta kivien väliset raot täyttyisivät myös laastilla. Pienet aukot ovat täynnä kivet tai rauniot.

Vaihe 7. Kolmannen ja seuraavien rivien asettaminen

Johdot liikkuvat pitkin pylväitä seuraavan rivin korkeuteen ja kivet asetetaan samalla tavalla: ensin versts, sitten zabotka. Vaikeus on kuitenkin siinä, että saumojen liittämisen ei pidä olla vain rivin kivien, vaan myös alemman kivien välissä. Jokainen kivi ensin kuivuu, sitten liuos on alleviivattu ja kivi saostetaan vasaralla.

Varmista, että laasti ei ulkone muurauslaitteen ulkopuolelle. Jos näin käy, poista ylimäärä ja puhdista kivet uimalla.

Asettaminen 60 cm: n korkeuteen ja ylempään riviin suoritetaan kivien poikittaisella järjestelyllä, kuten yllä on kuvattu. Ylemmässä rivissä voi olla tarpeen vähentää etukäteen kiven osan paksuutta, jotta pystysuoran seinän tasainen korkeus saavutettaisiin.

Vaihe 8. Murskasaumojen ompelu

Kaikki ulkoseinät (etuseinämä, takaseinä, puoliosat) ovat kirjoittaneet liuoksella, joka voidaan sävyttää pigmentillä, mikä parantaa koristeellisia vaikutuksia. Liitos on kovera, jotta sitä voidaan käyttää kanavina ilmakehän kosteuden virtaukselle. Muista, että käytettyä liuosta kostutetaan niin, että se voi saada tarvittavan lujuuden.

Vaihe 9. Laitteen tyhjennyskerros

Seinämän takana oleva sora-ala muodostaa soraa peittävän viemäriputken. Kuivatuskerros täytetään seinän takaosan ja mäen kaltevuuden välille, ja kun haluttu korkeus saavutetaan, se kääritään geotekstiilillä. Maaperä täyttyy tai asetetaan koristeellinen kerros kiviä, multaa tai muuta maisema-ainetta.

Joitakin UltradizZ-vinkkejä:

Kiven pidätysseinän korkeus voi olla joko samansuuntainen tai hieman ylittävän kaltevuuden taso. Esimerkkejä näet alla olevissa kuvissa. Molemmat vaihtoehdot ovat sallittuja, ja erityinen valinta riippuu vain omistajien mausta.

Päällimmäisen rivin asettamisen tai seinän suuremman sisustuksen tekemisen helpottamiseksi ei voi käyttää roskakiviä, vaan haluttua leveyttä olevat kivielementit. Tällöin on mahdollista asentaa kapea visiiri seinän päälle suojatakseen seinän julkisivua sateelta ja sulavedeltä.

Kiinnitysseinän kivipinta voidaan koristella sammalilla, etenkin alueilla, joilla on villi maisema, vanha puutarha tai itämaisemat.

Luonnollisen louhoskiven säilytysseinän rakentamiseen tarvitset vähintään viikon, mutta vastineeksi saat vankan ja kestävän rakenteen, jotta luotaisi mäen rinteillä.

Kiinnittyvä seinä, joka on valmistettu kivestä, raunioista, tiilestä, puusta, ratapölistä ja gabionista

Ihmiset, jotka omistavat maatilan tai mökin, ovat hyvin tietoisia ongelmista, joita takapihan alueen suunnittelu voi aiheuttaa. Tämä pätee erityisesti alueille, joilla aluksi ei ole tasainen pinta. Ei ole aina mahdollista tasata helpotusta tai poistaa kaltevuus maasta, mutta tämä ei tarkoita sitä, että sivustoa ei voi kauniisti koristella.

Päinvastoin, haitat voidaan muuntaa maamerkiksi, mikä erottaa tämän alueen muista paikoista. Tätä varten on välttämätöntä turvautua kiinnitysseinien asennusmenetelmiin, jotka voivat nostaa esiin epämiellyttävän kaltevuuden. Tällainen muotoilu voi olla mielenkiintoisin osa ympäröivää maisemaa. Suunnittelussa sivuston omistajilla on mahdollisuus kuvitella mielikuvitusta ja tehdä jotain todella epätavallista.

Lisäksi pidätysseinä ei ole pelkästään puutarhan koristelu: sen ansiosta voit pitää maata estäen sen liukenemisen ja romahtamisen. Tässä artikkelissa kuvataan, miten voit tehdä erilaisia ​​pidätysseiniä, työskentelemällä omien käsien kanssa.

Kiinnitysseinä vuorauksella.

Alustavat laskelmat

Kuten toisessa tapauksessa, päättäessään tehdä seinän puutarhassa omin käsin, omistajan on ensin tehtävä tiettyjä laskelmia. Esimerkiksi jos tulevan rakenteen korkeus on enintään 1,5 m, sen on kyettävä asentamaan sivuston omistajalle itsenäisesti.

Tärkeä tekijä on seinän pohjan koko. Se on määritettävä kertomalla seinämän korkeus kirjatulla kertoimella 0,5-0,7. Seinämän paksuus riippuen maaperän laadusta on korreloitava seuraavien parametrien korkeuteen:

 • maaperässä on suuri tiheys (kalkkikivi, kvartsi) - 1: 4;
 • maaperän keskimääräinen tiheys (hiekkakivi, liuskekivi) - 1: 3;
 • maaperässä on pieni tiheys (hiekka, savi) - 1: 2.

Jos asennetaan seinää, jonka korkeus on yli 1,5 m, on parasta kääntyä majesteihin, jotka voivat tehdä tarkkoja laskelmia ja noudattaa erityisiä ohjeita ja lupia. Laskelmissa otetaan huomioon tarvittavat parametrit, jotka vaihtelevat tulevan rakenteen vakaudesta ja päättyvät tarttuvasti maahan. Tämä estää rakenteen ennenaikaisen tuhoutumisen ja lisää käyttöikää.

Mitä materiaaleja, joita voidaan käyttää kiinnitysseinien asennuksessa, paljon täällä riippuu sivuston tyylistä ja topografiasta, tulevan rakenteen korkeudesta ja sivuston omistajien mieltymyksistä. Nykyään luodaan sellaisia ​​maiseman elementtejä, joita käytetään useimmiten:

Kerromme jokaisesta näistä rakenteista erikseen.

Suosituin vaihtoehto on luonnonkivi.

Kaikki luonnolliset mukulakivirakenteet näyttävät aina näyttäviltä, ​​ja siksi tämä materiaali on suosittu luotaessa kiinnitysseiniä. Tässä on joitain kiviä, joita käytetään yleisimmin rakentamisessa:

Kiinnirakenteiden käyttämisen vuoksi on tarpeen ymmärtää, että seinät koostuvat seuraavista osista: pystysuora seinä, pohja, viemäröinti.

 1. Säätiön täyttäminen omilla kädillä, sinun on varmistettava, että se osoittautui kolme kertaa paksumpi kuin seinään. Lisäksi sen paksuus ei saa olla alle kolmasosa rakenteen korkeudesta. Ennen kaatamista kannattaa kaivaa kaivanto. Sen on oltava vähintään 20-30 cm syvempi kuin laskettu normi. On tarpeen täyttää tyynyt, kiviä.
 2. Jo rakennusvaiheessa on huolehdittava vedenpoistosta. Asennuksen ensimmäinen muunnos on rei'itettyjen (muovisten) putkien asentaminen, joiden on tarkoitus kulkea seinän läpi ja mennä ulos. Toinen vaihtoehto on yksinkertaisempi - pystysuora reikä jää seinän kivien väliin, jonka läpi vesi virtaa.
 3. Kivien asettaminen alkaa säätiön lopullisen jähmettymisen jälkeen. Tässä tapauksessa käytetään tavallista sementtiliuosta. Suurimmat mukulakivet on pinottu ensin ja ne edustavat riviä pohjan jälkeen. Asennuksen aikana on välttämätöntä varmistaa, että seinää pystytetään rinteessä (5-10 °), mikä tekee siitä vahvan. Jos seinää käytetään kuivan muurauksen avulla, on syytä syventää muutamia mukulakiviä maahan pitkällä osalla. Tämä auttaa yhdistämään mallin. Tiilen asettajan on seurattava tosiasiaa, ettei seinässä ole pitkiä ja pystysuoria aukkoja, mikä voi vakavasti vaikuttaa rakenteen lujuuteen.
 4. Kivien väliin jäävät aukot täyttävät maapallon, lisäämällä siihen tavallisen ruohon tai vastaavien kasvien siemeniä. Jotkut omistajat haluavat erityisesti rakentaa rakennetta niin, että se näyttää vanhalta. Tämä on helppoa tekemällä seinää hajottamalla kefirillä. Tällöin sammalta ja muilta kasveilta kasvaa paljon nopeammin. Samanlaista tukirakennetta käytetään pohjana penkkien asennukseen puutarhassa.

Luodaan kiinnitysseinä kiven alle - alla olevassa videossa

Videon luoja osoittautui erittäin kunnolliseksi, näyttävältä, ilmeikkäiseltä työltä. Tekijä ei voi kieltää alkuperäisen taiteellisen maun läsnäoloa. Vain muutama kivi tuodaan tavalliselle avantgardeille.

Luotettavasti - tiilestä

Useimmiten käytetään tiilistä muodostuvia rakenteita, joita käytetään rinteiden vahvistamiseen. Rakennusten rakentamiseen tarvitaan yksinkertaisia ​​työkaluja, joita käytetään minkä tahansa materiaalin (kivi, rauniot, vaahtoblockit jne.) Asettamiseen. Ainoa ero on, että on parempi asettaa tiili sementin ja hiekan ratkaisuun.

Kiinnitysseinän asennuksessa käytetään voimakasta korpulentaalista tiiliä. Tämä tekee suunnittelusta luotettavan.

 1. Jos rakenteen korkeus on yli 25 cm tällaisessa tapauksessa, on täytettävä pohja. Perusparametrit lasketaan raudan tai kiven asettamisen yhteydessä.
 2. Mitä tulee seinämän paksuuteen, parametrit ovat seuraavat. Seinän, joka on kuusikymmentä senttimetriä korkea, on oltava vähintään kaksitoista senttimetriä leveä. Jos seinällä on mittarin korkeus, sen leveyden tulisi olla 25 senttimetriä. Näiden osuuksien huomioimisen myötä omistaja rakentaa rakennetta, joka voi toimia monen vuoden ajan.

Tietoa tiilistä tukee video

Kirjailija kertoo ja näyttää pysyvät seinät, jotka on valmistettu erittäin luotettavista, sadanjalkaisista tiilistä.

Rikkakivestä

Päättäessäsi tehdä pidättävän rakenteen ottelusta, sinun on ymmärrettävä, että se muistuttaa monessa suhteessa tavallisen kiven tai tiilen rakentamista. Rakenteen asennukseen valitaan erityisen vahva kivi, joka kestää voimakasta painetta. Useimmiten käytetään graniittia, ja hiekkakiveä ei ole harvinaista.

 1. Samanlaisen materiaalin seinä vaatii hyvän pohjan, joka kaadetaan etukäteen.
 2. Kun perustus kovettuu, munintaprosessi alkaa. Seinään sopii pieni kulma, jonka ansiosta voit paremmin kestää paineita.
 3. Aaltoputket, jotka toimivat viemäröintijärjestelmänä, on sijoitettava seinän eteen.
 4. On tarpeen muistaa vedenpitävyys, se on yläosassa ja estää kosteuden kertymistä.
 5. Muurauksessa mukulakivet on sidottu siten, että pitkät aukot eivät muodosta seinää. Ne voivat vaikuttaa rakenteen lujuuteen. Ensimmäinen rivi on säädetty suurimmista mukulakivistä. Ja mitä korkeampi seinä nousee, sitä vähemmän he voivat olla.
 6. Kun rakenne on täysin karkotettu, saumat suljetaan liuoksella, joka haluttaessa sävytetään pigmentillä.

Esimerkki vaihtoehdosta käynnistämisestä videolle

Alla oleva video ei ole ohje, vaan vain tarkistettu jo valmiiksi valmistettu pidätysseinä raunioista. Videon katsominen vaikeuttaa koiran kuoremista, mutta on huomattava, että seinä on hyvin näyttävä ja vankka, ja se voi toimia hyväksi esimerkkinä omille ideoilleen.

Helppo koota - puusta

Tiedetään, että puu on materiaalia, jota on helppo käsitellä. Tämän materiaalin suuri miinus on hauraassa. Tämä ei kuitenkaan estä sitä, että useat maanomistajat järjestäisivät puuraaka-aineesta pidättävän rakenteen. Tosiasia on, että puurakenne näyttää mielenkiintoiselta.

Luodaan säilytysrakenne, jota käytetään useimmiten havumetsistä valmistetusta puusta. Lisäksi levyjen leveyden ei tulisi olla alle 15-20 cm. Toinen tärkeä seikka on, että ennen puun asennusta on välttämätöntä käsitellä yhdisteitä, jotka suojaavat sitä sieltä.

 1. Asennettaessa ensimmäinen asia, sinun täytyy kaivaa kaivanto. Sen syvyys riippuu lähinnä tulevan seinän korkeudesta. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla pienempi kuin puolet ulkoseinän seinämästä.
 2. Kaivon pohjalla on sora ja hiekka. Kun tämä tehdään ylhäältä, lokit on asennettu, jotka on peitetty soraa luotettavuutta.
 3. Puutavara kiinnitetään naulojen tai muiden materiaalien avulla. Tämän jälkeen kaivanto kaadetaan betoniin noin kymmenen senttiä maanpinnan alapuolella.
 4. Korkealla puolella seinää on suojattava lisää vedeneristys.
 5. On myös tarpeen asentaa viemäriputkia, jotka mahdollistavat veden poistamisen seinästä. Vesi on puurakenteiden suurin vihollinen.

Kätevät ja halvat - ratapölkyt

Haalarit voivat olla erittäin hyödyllinen materiaali eri rakenteiden rakentamisessa. Ne ovat hyviä, koska toisin kuin puupalkissa ne sietävät veden kanssa paljon paremmin. Melko yksinkertainen tekniikka luo ratapölkkyjen pidikkeen.

 1. Ennen kuin kaltevuus luopuu paikasta, jossa seinä on. Et voi kaivaa syvä kaivantoa, jossa ensimmäiset ratapölkyt sijaitsevat.
 2. Ennen asennusta ne on porattava noin 50 cm etäisyydellä reunoista. Näihin reikiin asetetaan liittimet, jotka yhdistävät koko rakenteen. Siksi porausreikien leveys riippuu vahvikkeen halkaisijasta.
 3. Kun kaikki on valmiina ja ensimmäinen rivi on asetettu reikiin vasaralla, nastat lyödään. Ne yhdistävät ensimmäisen rivin maahan.
 4. Tämän jälkeen muut rivit vähitellen rekrytoidaan, ja jokainen niistä liittyy alariville tukkeutuneiden varusteiden avulla. Lopputuloksena on kestävä rakenne, joka kestää vakavaa painetta.
 5. Jos omistaja ei ole varma seinämän lujuudesta, alaosaa voidaan vahvistaa asettamalla se yläosaan koristekivillä.

Vielä eksoottiset gabionit

Gabionia käytettiin maisema-asutukseen jo kauan sitten. Itse asiassa nämä ovat säiliöitä, jotka on valmistettu vahvoista lanka- tai silmäkoidoista, jotka ovat täynnä kivet. Tämä menetelmä luoden seinämien avulla ei ainoastaan ​​vahvista rinteitä vaan myös antaa sivustolle erittäin mielenkiintoisen ulkoisen muodon. Säiliöiden asennus on melko nopeaa, se ei vaadi erityistä salaojitusjärjestelmää. Gabions hiljaa tekevät ilman sitä.

Tässä ovat materiaalit, joita tarvitaan tällä menetelmällä rinteiden vahvistamiseksi:

 • lanka (galvanoidut);
 • metalliset kiinnikkeet;
 • metalliset kierteet seinien liittämiseksi;
 • vaijerit (telineet);
 • teräksiset nastat;
 • täyteaine (pyöreä sora, kivi jne.).

Kuinka tehdä:

 1. Ennen kaltevuutta, joka vaatii vahvistusta, asetetaan säiliöt, jotka täytetään kivillä. Ja etupuolella tavallisesti kauneimmat mukulakivet.
 2. Virheiden täyttämisessä ei tarvitse unohtaa tärkeitä yksityiskohtia. Kun se on puoliksi täynnä, häikäisysuojan seinät on vedettävä kaapeleilla.
 3. Tämän jälkeen säiliö täytetään loppuun.

Videoesittelyt

Visuaalinen kokemus piikkilankien tukiseinien valmistuksessa - alla olevassa videossa. Kaikki vaiheet.

Säilytysseinä: parhaat mallit, suosituimmat tyypit, modernit materiaalit ja asennusominaisuudet (85 kuvaa)

Paikan päällä olevat helpotukset vaikeuttavat maaperän käyttöä, maan kaatumisongelmat sekä rakennusten ja apuohjelmien aiheuttamat kuivatusvauriot. Asiantunteva lähestymistapa, nämä haitat ovat etu. Kiinnitysseinämien rakentaminen ja rakentaminen mahdollistavat paitsi teknisten ongelmien ratkaisemisen - tasoitetut alustat laajentavat maan viljelymahdollisuuksia, mutta ne tulevat myös perustaksi omien Semiramis-puutarhojen luomiselle alkuperäisen maisemasuunnittelun avulla.

Tukien rakennusmateriaalin valinta riippuu helpotuksen ja muotoilun tyylistä. Runkot ja palkit, betoni, kova kallio, tiilet ja erilaiset rakennuspalikat voidaan käyttää seinien pitämiseen.

Yhteenveto artikkelista:

Suunnittelun ominaisuudet

Säilytysrakenteet on pystytetty maastoon, jonka kaltevuus on yli 8 astetta.

Ensimmäisessä vaiheessa sinun täytyy päättää avustusten muutosten laajuudesta: laskea vaiheiden lukumäärä ja päättää rakennusmateriaaleista.

Lovers voi rakentaa seinät, joiden korkeus on korkeintaan 1-1,5 metriä, ammattilaisen pitää luottaa korkeammat korkeusseinämät seinät. Heidän avustustaan ​​vaaditaan myös, jos pohjavesi maaperässä on alle puolitoista metriä syvyyteen. Myös epästabiilien hiekkasten säilytysrakenteiden rakentaminen on vaikeaa.

Tukiseinän rakenne koostuu kellarista, pystysuorasta osasta ja viemäristä. Säätiön mitat riippuvat seinän painosta ja maaperän laadusta. Mitä kovempaa maaperää, sitä pienempi on säätiön syvyys. Vapailla mailla pohja muuttuu käytännöllisesti katsoen yhtä korkeaksi tukin ulkosivulle.

Seinämän vakauden varmistamiseksi, kollapsin ja vääristymien välttämiseksi, se saa hieman kaltevuutta pengerteen suuntaan. Pitkien tukirakenteiden keskelle rakennetaan erityisiä ulkonemia - purkamisjalustat, jotka käyttävät pystypaineita seinän vakauden lisäämiseksi. Veden suojaamiseksi yläreunasta voidaan asentaa räystäs tai visiiri.

Kivilattiat

Luonnonkiven seinämä on kiinteä runko ja mukava silmäkoriste. Pohjan leveyden tulee olla 2-3 kertaa seinämän leveys, syvyys on noin kolmasosa tuen ulkoisesta osasta.

Laskettaessa kaivon syvyyttä pidätysseinään otetaan huomioon hiekka- ja sora-alustan paksuus. Sen jälkeen, kun pohja on täytetty tyynyllä, betonia kaadetaan sellaiselle tasolle, että ensimmäinen muurauskerros on puolet pinnan alapuolella. Viemäröintiä voidaan tehdä kahdella tavalla. Aseta putki seinän pohjaan tai jätä siihen useita vaakasuoria reikiä.

Sitten voit siirtyä munatuksen päävaiheeseen. Alhaalta ylöspäin suuret kiviä asetetaan ensin, kädensija tehdään betonilla. Voit myös valita kuivan muurausmallin, jossa kivet asetetaan ilman liimamateriaalia. Niiden halkeamat ovat täynnä maaperää, jossa kasvit myöhemmin itävät.

On vältettävä pitkiä pystysuoria saumoja ja ristin muotoisia liitoksia kivien välillä. Vahvuuteen seinälle voidaan antaa pieni (jopa 10 astetta) kaltevuus. Lisätuki on kivien teräviä reunoja, syvennetty sivusuunnassa.

Tällaiset rakenteet näyttävät itsestään viehättäviltä, ​​mutta voit myös käyttää niitä lisäkoristeita asettamalla kasvit rakoihin tai pintaan peittäen koristelamulla.

Betoniseinät

Teräsalueen pinta-alasta ja maaperän ominaisuuksista riippuen betonituotanto voi olla 25 cm - puolen metrin paksu. Kolmannessa korkeudessa seinä kaivaa maahan. Rakennettaessa rakenteita käytetään mittareiden yläpuolella.

Poistoaukkojen kautta on poistettava vesiputkiston lisäksi pinnan lisätiivistys rinteestä, kun se on voideltu erityisellä liuoksella. Kuivaamisen jälkeen betonin ja maan välinen tila on täynnä raunioita ja soraa.

Vaatimaton näköinen betoni avaa laajan mahdollisuuden fantasiaan. Se voidaan kruunata keraamisilla laatoilla, kiveillä koristeltu tai kipsiä peitetty. Betonirakenteiset seinät ovat täydellinen tausta designille, jossa käytetään ampleita kasveja.

Tiiliseinät tontilla

Seinien kiinnittämiseen käytettiin kiinteän tiilen kestäviä lajikkeita. Säätiön mitat lasketaan samalla tavalla kuin kivirakennukset. Korkeus enintään 60 cm, seinämän paksuus on puolet tiiliä - 12 cm. Korkeus on 60-1 metriä - paksuus tiilissä.

Seinien kiinnityskoukut

Gabions alkuperäinen metalliastiat täynnä kivet. Ne ovat puolivalmiita tuotteita seinäasennukseen niitteillä ja kierteillä.

Jokainen kivi voi tulla täyteaineeksi: suuret sisustuskappaleet on sijoitettu ulkopuolelle, häkin sisempi osa voidaan täyttää raunioilla ja sora. Ristikko, kiinnittimet sekä erikoispultit, jotka kiinnitetään maahan, on galvanoitua terästä.

Puiset kiinnitysrakenteet

On helppoa tehdä omia käsiä tukkien tai suurien palkkien kiinnitysseinä, se näyttää erittäin houkuttelevalta, mutta sen haurauden vuoksi vaatii säännöllistä korjausta.

Puu on käsiteltävä vedeneristys- ja sienilääkkeillä. Puolet metsää, joka on maanalainen, voidaan altistua poltettavaksi ja bitumipinnoitteeksi, ulompi koristeosa käsitellään erityisellä kyllästyksellä ja lakalla.

Puutavaran rakentamiseen vedetään ulos kaivanto, jonka pohja peitetään 10 cm: n kuivatuslevyllä. Sitten puut, puolet niiden korkeudesta, asetetaan vallin sisään, kiinnitetään toisiinsa lanka- ja kynsien avulla ja kaadetaan soraa ja raunioitumista varten. Voit käyttää ja horisontaalista muurausta.

Ennen raudoitetun seinän vahvistamista betonilla on tarpeen tehdä kuivatus sijoittamalla pitkittäiset tai poikittaiset putket alustalleen. Kaivo kaadetaan betonilla 10 cm: n tason päässä reunoista. Maanpinnan vieressä tarvitaan lisäkudosta kestävää kerrosmateriaalia, jota käytetään kattotiivisteissä.

Rengasseinä

Renkaiden valinta aurinkojen ja terassien rakennusmateriaalina on hyvä esimerkki kierrätyksestä. Rakennusteknologia on askel halkeilua varten. Kuten kuvassa näkyy, kesämökki, jossa on renkaiden pidätysseinä, voi näyttää siistinä ja tyylikkäältä.

Kiinnitysseinä tekee sen itse

Artikkelin sisältö

 • 1 laji
 • 2 kiveä
 • 3 betonista
 • 4 tiilistä
 • 5 Harjoituksista
 • 6 puusta
 • 7 Rinteiden vahvistaminen
 • 8 videota
 • 9 valokuvaa
 • 10 järjestelmää

On erittäin kätevää laatia tontti, kun se on täysin sileä. Mutta mitä tehdä, kun joudut käsittelemään kaltevuutta ja epätasaista maastoa? Älä ole järkyttynyt, koska tämä ominaisuus voidaan muuntaa maamerkiksi, rinteessä pystysuoran kaltevuuden alkuperäinen muotoilu sopivilla materiaaleilla. Seinätaso on puutarhan kohokohta. Täällä on monia mahdollisuuksia soveltaa mielikuvitustasi ja luoda jotain kaunista. Tällainen seinä ei ole vain koristeellinen arvo. Se pitää myös paikkansa, mikä estää sen romahtamisen. Tässä artikkelissa opit tekemään pidätysseinä omilla kädilläsi.

laji

Tukiseinä maassa voi olla puuta, betonia, kiveä, tiiliä tai lohkoja. Materiaalien valinta tämän rakenteen rakentamiseen riippuu useista tekijöistä:

 • puutarhan tyyli;
 • kaavoitus;
 • tulevan seinämän korkeus;
 • romun materiaalien saatavuus;
 • mieltymyksesi ja rakennemateriaalien kustannukset.

Jos alueellasi on liian paljon korkeuseroa (yli 1,5 m), on parempi muodostaa useita portaita. Sitten pidätinseinät eivät ole liian korkeita, mikä näyttää kauniilta ja maaperän romahtamisen todennäköisyys on huomattavasti alhaisempi. Mutta jos kiinnitysseinä on suunniteltu yli 1,5 metrin korkeudelle, pyydä asiantuntijaa. Loppujen lopuksi se on suunniteltava raskaille kuormituksille ja kestettävä maaperän paine.

Rikkoutuneet ja pyöristetyt seinäkokoonpanot kestävät suuremman kuormituksen kuin suorat, mutta niiden rakenne vie sinulta enemmän aikaa.

Kivestä

Luonnonkivi näyttää erittäin esteettiseltä. Käytetään usein seuraavia kivi- tyyppejä:

Kiinnitysseinän rakenne koostuu kellarista, pystysuorasta seinämästä ja viemäristä. Pohjan tulee olla 3 kertaa leveämpi kuin seinämä ja sen paksuus tulisi olla kolmasosa rakenteen korkeudesta. Aluksi kaivetaan kaivantoa ja lisätään syvyyteen vielä 20-30 cm sora-hiekkalaatan päälle.

Kun olet hioittanut soraa (tai murskattua kiveä) ja hiekkaa, voit täyttää kaivannon betonilla. Mutta samalla varmista, että säätiön korkeus oli 10-15 cm maanpinnan alapuolella.

Tässä vaiheessa sinun on huolehdittava viemäröintijärjestelmästä. Seinän pohjaan on mahdollista asentaa rei'itettyjä viemäriputkia ja ottaa ne ulos seinän läpi. Ja voit yksinkertaistaa tehtävää - siinä vaiheessa, että voitat vain kivet kivien väliin muutamia pieniä pystysuoria rakoja, joiden kautta vesi virtaa.

Kun säätiö on jo jäädytetty, sinun on aloitettava kallioiden asettaminen. Niiden kiinnittämiseen käytetään sementtilaastia. Luonnollisesti suurin kivi on sijoitettava pohjaan.

On toivottavaa, että seinämällä oli pieni 5-10 asteen kulmakerros, sitten se on vahvempi. Lisäksi, kun kuiva muuraus, on tärkeää upottaa useita kiviä pitkällä puolella maahan. Tämä sitoo ja vahvistaa rakennetta. Varmista myös, että ristin muotoiset ja pitkät pystysuorat urat ovat poissa, muuten rakenne ei ole yhtä vahva.

Raja voidaan täyttää maaperällä, jossa ei ole helppoa kasveja. Jos haluat seinän näyttävän sata vuotta sitten, voit peittää sen kefirillä - silloin se menee nopeasti sammalta. Kivenrakenne voi myös toimia pohjana penkille.

Betonista

Aluksi on tarpeen laskea tulevan rakenteen koko. Riippuen maan tyypistä ja rakenteen koosta, seinämän paksuuden tulisi olla n. 25-50 cm. Korkeus 1/3: n suuruudeltaan, jotta se olisi luotettava, seinän on oltava upotettu maahan. Siksi sinun pitäisi kaivaa kaivanto, jonka syvyys riippuu seinän suunnitellusta korkeudesta. Alareunassa nukahduvat hiekkaa, sitten soraa tai raunioita ja me varovasti tamp.

Rakennamme muottipesän ja vahvistamme sen rekvisiitta. On toivottavaa, että pohjassa seinä oli hieman leveämpi kuin yläosassa. Se antaa hänelle vakauden.

Muokkaamme levyt tiukasti toisiinsa ja asennamme nousuputket. Jos seinä on erittäin korkea (yli 1 m) ja maa on liian löysä, sinun tulee rakentaa metallikaapelin leikkauspisteeseen yhdistetyn asennusrakenteen. Sitten kaadetaan betoni muottiin.

Kaltevuuden puolelle rakennuksen vedenpitävyys on tehtävä valssaamalla tai pinnoittamalla vedenpitävillä aineilla. Muussa tapauksessa seinämän takana oleva kosteus voi vähitellen tuhota sen pohjan. Tämän ongelman ratkaisemiseksi myös viemäriputket asennetaan seinän taakse. Kun betonirakenne kestää useita päiviä ja vahvistaa voimaa, täytämme seinän ja rinteiden välisen tilan rauniolla, soralla tai pikkukivillä, kerroksittain kerroksittain. Yläkerroksen tulisi olla hedelmällistä maata.

Tärkein haitta betoniseinästä on sen ulkonäkö. Se ei näytä kovin näkyväksi. Voit korjata tämän materiaaliin. Tätä varten käytetään usein luonnollista tai keinotekoista kiveä sekä ulkokäyttöön tarkoitettuja keraamisia laatat.

Vuorikerroksen kiinnittämisen liimakoostumuksen tulee olla korkealaatuista, nimittäin kosteutta kestävää ja lämpötila-ääripisteitä.

Jos jostain syystä et aio käyttää materiaaleja, niin betoniseinämän tasaisuuden vaatimukset kasvavat. Kaikki täyttövikoja tulee kovasti kiinnittää kipsillä. Seinän sileyden tekemiseksi ennen betonin kaatamista voidaan kiinnittää muotin sisäpuolella oleva kateaine tai muu vastaava materiaali. Kun kaikki työ on valmis, betoniseinä voidaan koristella ampullisilla kasveilla.

Tehtävän helpottamiseksi, joskus monoliittinen betoniseinä on päättänyt korvata betonilohkarakenteella.

Tiilestä

Tiilimuuriin rakentaminen kiinteän kiinteän tiilen avulla. Jos seinä on korkeampi kuin 0,25 m, perustuksen asettaminen on pakollinen tehtävä. Sen parametrit lasketaan samalla tavalla kuin muuraus. Seinälle, jonka korkeus on alle 0,6 m (sen paksuus voi olla 12 cm eli puolitiheys) ja seinälle, jonka korkeus on 1 m, suositeltava paksuus on 25 cm. Tiilien liimaamiseen käytetään korkealaatuista sementtilaastia.

Kuten kaikkien tukialusten muunnelmissa, emme saa unohtaa viemärijärjestelmää.

Harjoituksista

Gabionit ovat galvanoidusta metalliverkosta valmistettuja astioita, jotka ovat täynnä kivet. Niitä käytetään paitsi vahvistavana rakenteena. Se toimii myös upeana elementtinä maisemasuunnittelussa. Tämäntyyppisen kiinnitysseinän etu on se, että ei ole ehdottoman välttämätöntä asentaa viemärijärjestelmää.

Sinun tarvitsee rakentaa jumittumien seinää:

 • sinkitty metalliverkko;
 • lanka leikkeet;
 • metalliset kierteet seinien liittämiseksi;
 • telineet (vaijerit);
 • teräsmutterit, joissa on terävät päät;
 • täyteaine (luonnonkivi, karkea sora tai muu materiaali);
 • geofabrinen (valinnainen).

Gabion-paneelit liitetään metallisella kierteellä tai lanka-kiinnikkeillä.

Etupuolelta kukat ovat täynnä kauneimpia ja suuria kiviä. Sisällä he nukkuvat pienen soran, raunion tai muun halvan materiaalin kanssa. Jotta ei osu suurien kivien välisiin halkeamiin, on mahdollista levittää geofabrista keskellä. Kun gabion on jo puoli täytetty niin, että se ei kohoudu ulos, seinät on kiinnitettävä rintareunoilla jokaisen 4-5 solun metalliverkosta. Seuraavaksi täytä kourut yläosaan, sulje kansi ja kiristä kierre.

Myös niiden väliset säiliöt on yhdistetty lankaan, joka on sinkitty ja laadukas, muuten rakenne voi romahtaa. Gabionit on kiinnitetty tiukasti maahan teräksillä, joissa on terävät päät.

Puusta

Puu on yksinkertainen jalostuksen materiaali, mutta, kuten tiedätte, lyhytikäinen. Kuitenkin tukkien tukiseinä näyttää erittäin houkuttelevalta ja tarjoaa monia mahdollisuuksia improvisoida sen suorittamisen aikana.

Ensimmäinen askel on kaivata kaivanto, jonka syvyys riippuu seinän korkeudesta. On toivottavaa, että se on puolet tukiseinän ulkokorkeudesta. Alareunassa nukahduvat 10-15 cm hiekkaa ja sama kerros ryöstöä tai soraa.

Lokit on käsiteltävä pinnoittamalla vedenpitävillä aineilla. Maa, joka upotetaan maahan, voidaan peittää bitumilla tai polttaa. Ja ulompi osa on kyllästettävä kalliimmilla keinoilla, suojaamatta kosteutta ja sieniä, mutta myös antaa puulle houkuttelevamman ulkonäön.

Sitten sijoitamme lokit kaivantoon ja vakautta varten kaadamme niitä soraa, kiinnitetään ne kynsillä tai lanka. Tämän jälkeen kaivo voidaan kaataa betoniin 10 cm maanpinnan alapuolella.

Kaltevuuden puolelle seinän tulee olla lisäksi vesitiivis kattohuopa tai paksu filmi. Asenna viemäriputket. Seinän ja kaltevuuden välinen tila on täynnä raunioita tai muuta pieniä kiveä tyhjennykseen. Ja muista, että puu tarvitsee suojaa kosteudelta eniten.

Puun tukialustat ovat monenlaisia. Lokit voidaan sijoittaa vaakasuoraan. Se voidaan myös tehdä tangoista.

Vahvistamme rinteitä

Jos maa on liian löysällä, on paikoillaan jyrkkiä rinteitä ja maaperän romahdusriski, tätä ongelmaa ei pidä jättää huomiotta. Vahvan juuristojärjestelmän kanssa olisi vahvistettava kaltevuuskasvia. Joten saat elävän vahvistuksen. Jos tilanne on monimutkaisempi, sinun on käytettävä geosynteettisiä aineita, kuten geogridia, geogridia, geotekstiiliä tai biomateriaalia. Kun päätyö on tehty ja vahvistusmateriaali kiinnitetään rinteeseen, sinun on täytettävä se hedelmällisellä maaperällä ja istutettava sopivia kasveja.

Jos olet jo rakentanut säilytysseinän maiseman juoniin, jaa henkilökohtainen kokemuksesi tästä asiasta ja erityisesti mitä materiaalia päätät valita. Voit tehdä tämän jättämällä kommentin tämän artikkelin lopussa.

video

Näistä videoista opit yksityiskohdat kiinnitysseinästä:

Kuvassa on paljon hyödyllisiä ideoita säilytysseinämän valmistamiseen:

Luonnonkivi seinään

Teemme säilytysseinä käyttäen "kuivaa" ja "sementillä" olevaa menetelmää yhdessä FORUMHOUSEn käyttäjien kanssa.

Luonnonkivi on yksi maisemasuunnittelun edullisista materiaaleista. Se näyttää kauniilta, kiinteältä ja luonnollisena materiaalina menee hyvin puutarhojen kanssa. Tämä materiaali on kallista, mutta maa-alueiden omistajilla on usein mahdollisuus saada kiven lähes ilmaiseksi. Tässä artikkelissa kuvataan, millaisia ​​kiviä käytetään maisemassa koristeellisen kiinnitysseinän rakentamiseen, niiden eduista ja haitoista.

 • Millaista kiveä se pitää kiinni
 • Kiinnitysseinä "kuivaliseinillä"
 • Sementin kiinnitysseinä

Yleisimmät kivet, kukkapenkit ja alppihiihtolevyt, joita käytetään maisemasuunnittelijoiden luona, ovat graniitti, basaltti, kalkkikivi ja hiekkakivi.

Hiekkakiven koostumus koostuu pääasiassa kvartsiitista yhdessä karbonaatin kanssa. Rautamalmin seoksen ansiosta sitä ei voida pitää erityisen kestäväksi, mutta se on hämmästyttävän kaunis kivi.

Valkoista hiekkakiveä käytetään arkkitehtuurissa sarakkeiden, kehysten ja muiden koriste-elementtien rakentamiseen. Reitit on kivetty keltaisella hiekkakivellä (se kestää suuria pakkasia ilman laadun heikkenemistä ja koristeellisia ominaisuuksia). Punainen hiekkakivi on kestävämpi kuin muualla, ja se kestää suuria lämpötilaeroja - se on valmistettu suihkulähteistä, niistä muodostuu puutarhatyypit, joita käytetään verhousrunoissa ja rakennuksissa. Vaaleaa hiekkakiveä käytetään vain verhousta varten.

Hiekkakiviä on useita. Rakennuksessa suosittu kuoren kivi (joka koostuu porkkanoista) on yksi hiekkakiveistä. Myös hiekkakivi ovat: oolite, pisolite ja litografinen hiekkakivi.

Hiekkakivi on sopivin materiaali luuston kiinnittämiseen. Moniväriset, lämpimät kivet muodostavat puutarhan todellisen sisustuksen.

graniitti

Graniitti on vulkaanista alkuperää oleva kivi, joka koostuu kvartsista, kiilteestä ja maasälpä. kestävä, kulutusta kestävä, kiiltävä kivi, joka kestää noin 300 jäädytys- ja sulatusjakson. Se kestää erilaisia ​​mekaanisia vaikutuksia, kosteutta kestävää ja ympäristöystävällistä.

Hienojakoinen graniitti (raekoko alle 2 mm) voi olla 500 vuotta ja sen arvo on suurempi kuin karkea (raekohin halkaisija enintään 5 mm).

Maisemasuunnittelussa graniitti arvostetaan sen korkeimmista esteettisistä ominaisuuksista. Yleisin väritys on harmaa, mutta myös musta, punainen, vaaleanpunainen, vihreä, harvoin keltainen.

Tärkeää: noin 3% graniitista on lisääntynyt taustasäteily.

Tarkista annosmittari. Usein graniitti, erityisesti punainen, foniitti.

Graniitin haitat ovat sen korkeat kustannukset, mutta puutarhan luomisessa ammattilaiset tarkoittavat aina taloa; siksi, jos graniittia käytettiin talon julkisivun päällysteeseen, sitä on käytettävä myös kiinnitysseinän verhousta.

Basaltti, kuten graniitti, on vulkaanista alkuperää oleva kivi, eikä se ole yhtä kestävä; mutta sen rakenne on huokoinen ja värispektri on huonompi. Basalttikivi voi olla musta, savuinen harmaa ja mustavalkoinen.

Liuskekivi on toinen kivi, josta usein muodostuvat kiinnitysseinät. Se voi olla mitä tahansa väriä, kirkkaasta vihreästä mustaan, ja siinä on sekä monokromaattisia että kiviä, joissa on monivärisiä laastareita ja hienoja avioeroja. Jokainen kivi muistuttaa tiivistettyjä kerroksia ohutlevyjä - ajan myötä he murskavat, kuorivat, mutta eivät menetä villiä, "kallioista" ulkoasua, jonka suunnittelijat ovat niin arvostettuja.

Luonnollinen liuskekappaleeni on punaista. Olin onnekas lähellä louhosta kauniita litteitä kiviä. Käytän sitä ilolla.

Seinään kiinnitettävä kuiva muuraus

Tässä on esimerkki FORUMHOUSE Kaleriya17: n luonnonkivestä valmistetusta seinistä, jossa käytetään "kuivaa menetelmää".

"Kuivamenetelmä" -menetelmällä tehty kiven seinämän optimaalinen korkeus on 50 cm, eikä sitä suositella yli 80 cm: n korkeudelle. Vain ylimmät, pienimmät kivet kiinnitetään laastilla. Raskas, massiivinen alempi kivi ei pidä yhdessä. Tällaista seinää ei tarvitse tyhjentää. Mutta se on vakaa ja palvelee sinua monta vuotta. Totta, tämän on noudatettava seuraavia ehtoja:

 • Seinän läpi ei saisi kulkea konkreettisia vesivirtoja (mukaan lukien sateet, rankkasateista jne.).
 • seinässä olevat kivet sijaitsevat pienempien, korkeammalla; suurin lohkojen pitäisi olla tukikohdassa;
 • on välttämätöntä tarjota pieni kaltevuus "takaisin": seinän tulisi tukea kukkapenkki, sänky, nurmikko jne.;

Tällä "kuivalla munilla" tapahtuvalla menetelmällä voidaan istuttaa kivipeitteihin erilaisia ​​kiveä ja muita alppikasveja.

Mitä enemmän ruoho on kasvanut seinän ympärillä, sitä voimakkaampi se on juurien takia.

Tämäntyyppinen muuraus itse on harjoittanut yli kymmenkunta vuotta. Minulla on korkein seinä - 1,2 m. Kaltevuus on sopiva. Kaikki talvet menevät ongelmitta.

Kiinnitysseinämä, joka on tehty "kuivamuurista", on seuraava:

 • se voi olla vain koristeellinen; tällaista seinää ei ole tehty ylätason terassin pitämiseksi liukastumisena;
 • on vaarallista tehdä sellainen seinä, jos perheessä on pieniä lapsia;
 • sitä on vaikeampi levittää kuin laastilla: sinun on valittava kivit valppaasti niin, että seinämä ei vaipu ja näyttää kauniilta.

Kiinnitysseinä "ratkaisussa"

Kiinnitysseinän kiinnittämiseen laastilla koskevat säännöt edellyttävät tällaisten rakenteellisten elementtien käyttöä kuten pohja, viemärit ja kuivatus. Seinälle hiekkakiveä ja roskakiven kuivatus ei ole välttämätöntä, mutta on suositeltavaa kaataa paksu kerros suurta murskattua kiveä lähellä seinää.

Rikkakivellä (ja hiekkakivellä) on ominaisuudet absorboida ja vapauttaa kosteutta, joten veden kertymistä ei tapahdu.

Seinälle, jonka korkeus on yksi metri, pohja on 40 cm syvä ja noin 40-60 cm leveä, mikä on erityisen tärkeää maaperän kallistamiseksi.

En haluaisi sitä vaarantaa ja tehdä raudoitetun betonin perustalevyn, mutta on olemassa ihmisiä, jotka tekevät vain tiivistettyä tyynyä raunioista tai hiekasta.

Toisin sanoen kaivanto on täynnä hiekkaa tai raunioita, hyvin tamped, ja sitten levittää kivi. Mitä korkeampi pidätysseinä, sitä perusteellisemmin ja vakavammin sen perustana pitäisi olla.

Seinä on tehty hieman terassilla. Jotta muuraus näyttäisi "kuivalta", laasti asetetaan siten, että se ei pyöri etupuolelle. Anna halkeamia, jotka sitten täytetään paremmin turpeella, savella tai sphagnumilla, joka on sekoitettu hydrogeeliin. Kasvien halkeamat nuoret, sedums, "tartuttaa ne" sammalta. Kivirakenteisten seinien kasveja suositellaan istutettavaksi joko kevättalvella tai alkusyksystä.

Ensimmäisen vuoden aikana seinän alapuolinen maaperä vähenee huomattavasti, ja hiekasta tai rikkoutuneesta tyynystä huolimatta suuret kivet pohjassa voivat olla hyvin syviä. Seinämän käyttöikä riippuu suoraan kiven laadusta ja jos muutaman vuoden kuluttua rakentaminen alkaa murentua tai hiutaleina, se on siinä.

FORUMHOUSE: ssa on yksityiskohtaisesti, miten pidätinseinät - gabionit. Suosittelemme lukemaan artikkelimme kivestä maisemasuunnittelussa, katsomaan videomme siitä, miten kunnolla pystytään kiinnittämään seinät.

osake

Testaa tietosi

Suosittu video

Uutiset kumppaneilta

Rekisteröidy uutiskirjeeseen

Olemme SOC: ssa. NETWORKS

© 2005-2018 FORUMHAUS LLC

Kesäfoorumin materiaalien täydellinen tai osittainen käyttö edellyttää aktiivista suoraa linkkiä.

Sivusto voi sisältää sisältöä, jota ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille.