Peruslevyt ja tyynyt rakentamisessa

Alustalohkojen alla oleva tyyny on sellainen rakenne, jonka pääasiallinen tarkoitus on maaperän vakauttaminen, joka saavutetaan kaikkien väärinkäytösten poissulkemisella. Lisäksi, kun kyseessä on maaperän muodonmuutos, se voi suorittaa puskurin toiminnot ja siten pehmentää tärinää. Pohjustustyynyt mahdollistavat sen, että pohja pysyy alkuperäisessä asennossaan.

Mitat voivat vaihdella paitsi erikoiskuorman ansiosta myös eristävästä rakennuksesta, mutta myös lähdemateriaalista riippuen. Pohjastyyny voidaan teräsbetonista, joka on valmistettu lohkojen muodossa, riittävän paksuisesta hiekkakerroksesta (joissakin tapauksissa hiekan sijasta voidaan käyttää seuloja).

Tyyppisiä tyynyjä

FL-tyynyjä on tarkoitettu nauhapohjan alle, niitä käytetään asutuille ja teollisuuslaitoksille, joilla on suuri paino. Niillä on melko korkeat vaatimukset sekä betonin että itse lohkon, seismisen vastuksen, lämpötilaerojen ja korroosionkestävyyden kannalta (tämä on merkityksellistä kehyksen vahvistamisen jälkeen).

 • Suurten rakennusten rakentaminen kellarikerroksessa (pohjakerros tai kellari). Monoliittisen lohkon alle asennettujen PL-elementtien tosiasiassa oletetaan koko rakennuksen stabiilius ja rakenteen paino. Se riippuu ensisijaisesti niistä.
 • GOST: n mukaan ne soveltuvat veteen kyllästettyihin ja kuiviin maaperään, mutta tärkeämpää ilman aggressiivista ympäristöä betonille - tämä vaaditaan eritelmässä. Tällöin on tarpeen valvoa vaaditun syvyyden noudattamista, joka täyttää tietyn alueen maaperän tyypin vaatimukset sekä rakenteen massan. On syytä huomata, että tämä koskee myös esivalmistettuja tyynyjä.

Sopii parhaiten kevyisiin rakenteisiin, kuten autotallit, kesäkeittiöihin ja muihin ankkurointirakenteisiin. Tällaisen hiekkakivin hinta on vähäpätöinen, joten raaka-aineiden säästämistä ei ole kysymys. Jos puhumme matalan tyyppisestä pohjasta, kaivannon syvyys ei saa ylittää puolta metriä. Tällöin tarvitset kerrosta hiekkaa, jonka paksuus on noin 25 cm. Jotain on tarpeellista kaataa runsaasti vettä, minkä jälkeen materiaali tiivistetään. Vasta tämän jälkeen on mahdollista levittää edelleen levyjä.

Sillä on ominaista parempi kestävyys kuin edellisellä lomakkeella. Tämä johtuu siitä, että täällä päärakennus on sora. Tämäntyyppinen tyyny aluslaattaan on merkityksellistä kaikentyyppisten maalaistaloiden rakentamiseksi, sekä minkä tahansa määrän kerroksia ja kokoa. Toinen etu on se, että materiaali, josta rakennus rakennetaan, on ehdottomasti merkityksetön.

Se toimii, jos aiot rakentaa heikkoa kantavaa rakennetta. Sitä kutsutaan myös hiekaksi ja soraksi, koska sillan ja soran lisäksi hiekka (keskikokoinen tai suuri koko) sisältyvät koostumukseen. On syytä muistaa, että tällaista tyyppiä on monessa tapauksessa ominaista huomaamaton kutistuminen, joka ilmenee tuotteen asentamisen jälkeen. Jotta tyyny voisi kantaa talon painon puusta tai keskikokoisesta kehyksestä, tarvitaan lisäpuristus.

Määrittelyero on korkein luotettavuus ja kestävyys. Tämä on valtava lisä, mutta on yhtä merkittävä haitta, joka on korkeat kustannukset. Betoniin perustuva tyyny on kestävin ulkonäkö. Se sopii koteihin, joiden paino ja korkeus ovat. Sen asennus on erittäin työläs ja samalla tärkeä prosessi.

Merkintä ja ulottuvuus

Jokaisella säätiöalustalla on oma tarra, jonka sanamuoto on riittävän vaikea valaistumattomalle. Esimerkiksi FL-10-12-2 voidaan dekoodata nauhateokseksi, 10-12 tarkoittaa sellaisia ​​arvoja kuin tyynyn pituus ja leveys, ja ne pyöristetään dm: hen. Viimeinen merkintä tässä merkinnässä tarkoittaa sellaista kuormankuljetusta, joka tulee ylimmistä peruslohkoista. Tyypillisten tyynyjen koon laskeminen on seuraava:

 • Jos korkeus on 300 mm, leveys tässä tapauksessa on pääsääntöisesti alueella 600-1 600 mm.
 • Tällöin, jos korkeus on 500 mm, leveysilmaisin voi olla luku 2 000 - 3 200 mm.

Samalla on syytä muistaa, että suuri määrä yrityksiä tekee tyynyjä eri kokoisia säätiöitä varten ja niiden kustannukset yleensä lasketaan erikseen.

Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota

Alapäätynyttä asennettaessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti tärkeisiin tekijöihin:

 • Pohja on tasoitettava rakennustasolla. Tämä mahdollistaa sen, että säätiö tasoitetaan tulevaisuudessa.
 • On parempi laatia saman brändin levyt. Tämä koskee erityisesti rakennuksen pääseiniä.
 • Säätiölohkojen rakenne on sellainen, että ne on asennettava ligaatiolla. Joten rivien pystysuuntaiset saumat eivät kuulu toistensa alle. Tämä voidaan helposti saavuttaa käyttäen eri pituisia lohkoja.

Kustannukset ja valmistajat

Hinnat vaihtelevat parametrien ja painon mukaan. Niinpä esimerkiksi FL-12-24-2: n kustannukset Moskovan alueella ovat noin 5 000 ruplaa. Samanaikaisesti FL-8-12-2: n hinta vaihtelee noin 1600 ruplaa.

Koko säätiön rakentamiskustannukset kokonaisuudessaan ja erityisesti perustapehmuste lasketaan raaka-aineiden hintojen summasta. Yritettäkömme antaa noin yhden kerroksen talon rakentamiskustannukset, joiden pituus ja leveys on 10 metriä. Tämän vuoksi tarvitsemme (likimääräiset hinnat tuhansina ruplaina):

 • Hiekkakivi - 6.5.
 • FBS-lohkot (64 kappaletta) - 97,5.
 • Muuraus ja betoniseokset - vastaavasti 4 ja 99,5.
 • 1 t bar - 26.6.
 • Edge-levyt, joita tarvitaan muottiin - 6.4.

Yhteensä: 240,5 tuhatta ruplaa.

Moskovassa ja alueella valmistajia edustavat yritykset kuten "ZhBI Product", "Mosstroykomplekt", "Engineering Sales" ja muut.

Säätiön tyynyt: mitä se on ja mitä tarvitaan?

Rakennuksen perusta on yksi tärkeimmistä rakenteellisista elementeistä, jotka ovat rakenteeltaan yleisen vakauden ja käyttöiän keston kannalta vastuussa. Kaiken rakenteen pohjalla on vakavia paino- ja värähtelykuormia, jotka liittyvät maaperän liikkuvuuteen, kerrosten lukumäärään ja rakenteen toiminnan ominaispiirteisiin. Rakenteen lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi perustetaan tyyny, joka moninkertaistaa kohteen toiminnalliset ominaisuudet.

Erityisominaisuudet

Pehmuste alapintaan on keinotekoinen pohja, joka asetetaan hiekkavahvistusta pitkin ja muodostuu eri materiaaleista. Säätiön tyyny suorittaa useita tärkeitä toimintoja.

 1. Tasaus. Tämä tehtävä on yksi tärkeimmistä tehtävistä, ja sen tarkoituksena on poistaa rakennuskoneiden työn jälkeen syntyvät säätiön kuopat. Tällaisiin tarkoituksiin käytetään yleensä hiekkalaatikkoa. Täytepohjan perustuksen asettamisessa laitevyöt eivät ole edellytys: riittää, että kaadetaan konkreettista liuosta, joka täyttää tehokkaasti kaikki olemassa olevat aukot ja ontelot ja tasoittaa ilman lisätoimenpiteitä.
 2. Kuormituksen vähentäminen maahan. Perustapehmuste suojaa maata liikkumiselta ja liikkumiselta, toimii kompensaattorina ja ottaa painon kuormituksen itseensä. Muodostumisen kautta tapahtuu hiekkaisten heikkojen ja heiluttavien maalien korvaaminen, minkä seurauksena maaperän kantavuus kasvaa huomattavasti ja säätiön lujuus varmistetaan.
 3. Viemäröinti. Kun järjestetään 30 cm: n paksuinen hiekkakivi, maaperän kapillaarin läpäisevyys häiriintyy. Tämä johtaa mahdottomuuteen nostaa kosteutta maaperästä pohjaan sekä poistaa liiallisen kosteuden saostuksesta alemmalle tasolle suhteessa säätöön.

Tekniset vaatimukset

Säätötyynyn säätölaite on SNiP: n ja GESN: n säätelemä, joten sen muodostamisessa on tärkeää ottaa huomioon kaikki vaatimukset ja standardit. Joten GOST 13580: n ohjattujen teräsbetonityynyjen rakentamisessa, joka otettiin käyttöön kaukaisessa 1985, ei ole kuitenkaan menettänyt merkityksensä. Asiakirjassa säännellään järjestelyn normit ja betonityynyjen valikoima teollisuus- ja siviili-esineiden perustuksiin, mikä viittaa raskaiden seinien esiintymiseen.

Kerroselementit ovat rakenteita, joihin kuuluu raskas betoni ja teräsvahvistus.

FL-pohja-alustat - koot GOST 13580-85 mukaan

Se on olennainen osa teollisuuslaitosten rakentamista, asuinrakennuksia ja kiinteistöjä, joilla on rankat pääomarakennukset, voimakkaat teräsbetonilattiat - konkreettiset alustatyynyt. Jos rakennushankkeessa on suunniteltu kellari tai kellari, niin tarvitaan vankka perustus. Nauhatyyppien pohjarakenne toteutetaan käyttämällä pohja FL-tyynyjä tai, kuten niitä kutsutaan myös, nauhan perustuksiksi.

Koska rakennuksen pääpaino on objektin rakennetta, jossa teräsverkkoon vahvistetut tyynyt on tehtävä tiukasti GOST-vaatimusten mukaisiksi. Standardin täydellinen nimi numerolla 13580 on "Vahvistettu betoniraudan pohjalevy".

Miksi on tarpeen keskittyä tarkkaan tähän asiakirjaan, mistä se on? Tarkastele tarkemmin tässä artikkelissa.

Tiedot ovat hyödyllisiä niille, jotka työskentelevät perustusten rakentamisessa tai suunnittelussa ja ovat kiinnostuneita varmistamaan, että nauha-säätiö täyttää kaikki sääntelyasiakirjassa määrätyt ominaisuudet.

Vahvistettu betoniperustustyyny käytetään teollisten, asuinrakennusten ja julkisten korkeiden rakennusten rakentamiseen raskaiden seinien kanssa

Standardin merkitys

Huolimatta siitä, että GOST kehitettiin vuonna 1985, se ei ole tällä hetkellä menettänyt merkityksensä. Säätiön lohkot suorittavat vakavan tehtävän, joka liittyy rakennuksen vahvuuden varmistamiseen, ovat rakennuksen erityisen vastuullinen osa. Tuotteet edustavat korkealuokkaista teräsvahvisteista raskasta betonia. Heidän vastuullinen asema rakentamisessa edellyttää kaikkien valmistusprosessin vivahteiden tiukkaa noudattamista. Loppujen lopuksi lohkojen pitäisi olla:

 • korkea lujuusominaisuudet;
 • seisminen vastus;
 • pakkasenkestävyys;
 • korroosionkestävyys.

On mahdollista tuottaa kaikki tarvittavat suorituskykyominaisuudet ja -suojausominaisuudet noudattamalla tiukasti säädöstodistuksen säännöksiä, joissa säädetään kaikista pakollisista vaatimuksista tuotteille.

Asiakirjan rakenne

Standardi säätelee hihnan tyyppisten säätöjen ja säätöjen vaatimuksia. Suunnittelun pääosa on betoniteräs, joka on vahvistettu teräsvahvikkeella, mikä mahdollistaa tukialustan leveyden lisäämisen ja vähentää näin tiettyä kuormitusta pinta-alayksikköä kohden. Tämän kriittisen elementin pakolliset vaatimukset on määritelty standardissa, jossa säädetään seuraavista pääkohdista:

 • Soveltamisala ja käyttöolosuhteet.
 • Suunnittelun ominaisuudet, tekniset tiedot.

FL-pohja-alustat on valmistettu GOST 13580 -standardin mukaisesti ja ovat korkean teknologian mukaisia ​​betonirakenteita, jotka on valmistettu raskaasta betonista.

 • Lujituksen erityisyys.
 • Laaduntatekniikka.
 • Kuljetusmenetelmät ja varastointi.

Tuotteiden käyttöehdot

Standardin mukaan perustuspohjaa voidaan käyttää eri maissa, niin kuivana kuin kosteuspitoisuuden lisääntyessä. Suunnitteluominaisuudet, joihin liittyy teräsvahvistus, rajoittavat lohkojen laajuutta korroosiovissa ympäristöissä, jotka voivat aiheuttaa kehyksen korroosiota.

Standardi mahdollistaa säätötyynyjen käytön mahdollisimman alhaisella lämpötilalämpötilalla - miinus 40 astetta, ja laskettu seismisiteetti ei saa ylittää 9 pistettä.

Nimikkeistön sarja

Rakennukseen tarvittavat lohkotyypit voidaan ottaa vastaan, koska ne ovat käyttäneet vakiotaulukkoa. Tuotevalikoima on laaja. Jokaiselle merkitylle merkinnälle geometriset mitat, raudoituksen tarve, betoni.

FL-merkkilevyjä esivalmistettaville nauhateille

Lomake, mitat ja vertailupaino esitetään taulukossa 1:

Taulukko 1. Levyjen muoto, mitat ja vertailumassat

Rakennettavan rakennuksen hankkeen vaatimusten mukaan, joiden leveys on 30 tai 50 cm, on mahdollista valita kaikki tarvittavat mitat:

 • pituus - 0,78 - 3 metriä;
 • leveys 0,6 - 3,2 metriä.

Levyt eroavat toisistaan ​​0,6 metrin leveydeltään tasaiselle sivupinnalle ja tuotteille, joiden mitat vaihtelevat välillä 0,8 - 3,2 m - porrastettu. Kuljetus ja asennus edellyttävät erityisiä nostolaitteita, koska kevyimpien lohkojen massa on noin 400 kiloa ja raskas - noin 6 tonnia.

Tuotteiden koosta poikkeavat säännöt ovat GOST: n tiukasti sääntelemät, ja tuotteen tyypistä riippuen korkeus on enintään 15 millimetriä ja korkeus 10 millimetriä. Pinnalla ei sallita poikkeamia yli 4 millimetrin tasaisuudesta.

Merkintäominaisuudet

Standardin mukaan vahvistettujen betonituotteiden valmistajien on tehtävä erityinen merkintä, jossa mitat, havaittu paine ja kosteuden tunkeutumisalttius salataan.

Yleisimpiä käytäntöjä ovat FBS- ja FL-tyyppiset perustekijät.

FL10.24-3 - H: n esimerkin avulla käsitellään koodausta. Mihin tietoindekseihin viitataan:

 • Kirjaimet FL - raudoitetun betonirakenteen tyyppi (kaistaleet).
 • Numeroryhmä 10.24 - merkitsee levyjen mitat, pyöristettynä desimaaleina (vastaavasti, leveys - 1000 mm, pituus - 2380 mm).
 • Kuva 3 - kertoo, että kantavuus vastaa keskimääräistä painetta 0,35 MPa (3,5 kg / cm2) 16 cm: n paksuiselle pääseinäksi. Standardi jakaa tuotteen 4 ryhmään, jotka erottuvat erilaisilla voimilla, joita levyn pohjan tuntevat tietyt paksuudet. seinät.
 • Indeksi H - osoittaa kosteuden tunkeutumisen betonituotteisiin (tässä tapauksessa - normaali). Myös alennetun läpäisevyyden alareunassa on pienentynyt ja erilainen, joita merkitään vastaavasti kirjaimilla P ja O.

Valmistajan on velvoitettava merkitsemään GOSTin vaatimusten mukaisesti teräsbetonituotteiden sivupinnoille.

Vahvistusvahvistus

Tarvittava lujuus saadaan aikaan vahvistamalla, jonka tuottaa jokin seuraavista suunnitteluratkaisuista:

 • yksikerroksinen verkko, kudottu muotoilu;
 • hitsattu kaksikerroksinen verkkokehys.

Pohjustuslohkot yleensä siirtävät kuorman vakaisiin maakerroksiin tai valmistettuun alustaan

Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään kapeisiin levyihin, joiden leveys on 1,6 metriä ja toinen - tuotteiden koon kasvaessa 3,2 metriin.

Standardi vaatii asennettaessa tasomaista verkkoa tai kolmiulotteista vahvistuskoria havainnoimaan etäisyyttä raudasta vähintään 30 millimetrin ulkopintaan. Määritellyn paksuuden omaava betonikerros suojaa luotettavasti teräsvahvistusta kosteuden tunkeutumiselta, korroosion vahingollisilta vaikutuksilta.

Vahvistuksen jäykkyyden varmistamiseksi tulee käyttää ei-metallisia tiivisteitä. Langan koko vaihtelee riippuen laitteiden suunnittelusta riippuen kiinnityspisteiden lukumäärästä. Sen halkaisija on 4 mm (Bp-I-alueella) 14 mm, mikä vastaa A-III-johtoa.

Teräsputket, jotka on luotettavasti betonoitu tyynyyn, menevät ulos ja muodostavat asennuskierron. Tätä elementtiä tarvitaan siirtymään asennuksen aikana. Takitukkien asennusjärjestelmä on tämän standardin lisäyksessä. Asiakirjassa säännellään kiinnityslaitteiden kuutta vaihtoehtoa levyn massasta riippuen.

Miten hyväksyntä ja laatu tarkistetaan?

Tuotannon jälkeen teknisen tarkastuspalvelun työntekijät hyväksyvät perustuslohkot jopa 200 kappaletta. Hyväksymiskokeiden aikana mitataan mittoja, lujuusominaisuuksia ja hitsattuja liitoksia.

Kaikki tämän luokan luokat ovat raskasbetonielementtejä, niiden on täytettävä GOSTin vaatimukset perustuksille ja perustuksille

Käytetään sekä laboratoriomenetelmiä että visuaalisia menetelmiä. Pintakategoria, halkeaman leveys ja tarkkuus valitaan selektiivisesti. Tarkkaile visuaalisesti merkinnän oikeellisuutta, kiinnityselementtien läsnäoloa, turvakoukkuja.

Varustelaitteiden ohjaus suoritetaan lataamalla tuotteen paino hihnapyörillä viiden noston ja laskun aikana. Eheyden, tauon, halkeamien rikkominen ei ole sallittua. Kolminkertainen turvamarginaali kiinnitys silmille tarvitaan.

Tuotteiden valvontaan käytetään laboratoriolaitteita, ultraäänivalvontaa ja muita menetelmiä, joilla ne tarkistavat:

 • Kosteuden absorptiokerroin.
 • Kestää negatiivista lämpötilaa.
 • Vahvuusominaisuudet.
 • Mittatoleranssit.
 • Hitsattujen liitosten vahvuus.
 • Vedenkestävä.
 • Kauppatase.
 • Suojakerroksen läsnäolo.
 • Vahvikotelon ja sulautettujen osien tila.

Varastoinnin ja kuljetuksen ominaisuudet

GOSTin vaatimukset edellyttävät tuotteiden säilyttämistä vaakasuorassa asennossa, älä pinoa yli 2 metrin korkeutta. Toimituksen jälkeen ristipäällysteet asennetaan tyynyjen väliin 20 - 75 cm: n etäisyydelle tuotteen reunasta.

Erityisvaatimukset

Standardin suositusten mukaisesti levyjen valmistus valmistajaan olisi suoritettava hyväksytyn tekniikan mukaisesti. Asiakirjan säännöksissä säädetään lukuisten ominaisuuksien vakavista vaatimuksista lohkojen rakentamiselle:

 • puristus- ja vetolujuudet;
 • tuotannossa käytettävien komponenttien laatu;
 • vastustuskyky ääriolosuhteista;
 • kosteuden imeytymisaste ja läpäisevyys;
 • hitsattujen liitosten laatu;
 • korroosionkestävyys;
 • valmistuksessa käytettävät muottipesät;
 • varusteiden tuotemerkki, joka on tarkoitettu turvakannattimien, upotettujen osien valmistukseen.

Säätötyynyjen tulee olla valmistettu erityisestä lujuudesta, tiheys jopa 2,5 tonnia kuutiometriä kohden.

Nämä ovat tärkeimmät GOST-säädökset. Sääntelyasiakirjan vaatimusten noudattaminen takaa valmistettujen FL-lohkojen laadun, jotka ovat nykyaikaisen tietämyksen perustekijä.

Säätiö lohkot FL

Rakenteen seinämiltä säätiön avulla siirrettävän maaperän kuormituksen vähentämiseksi FL: n perustilohkoja on kehitetty ja niitä käytetään onnistuneesti tai niitä kutsutaan myös tyynyiksi. Niillä on luonteenomainen peruslaatan laajentaminen, mikä lisää säätiön kantavuutta ja asennetaan näiden betonituotteiden avulla.

Pohjapaneelien (tyynyt) soveltamisala ja pääominaisuudet FL

GOST 13580-85: n mukaan FL-lohkoja kutsutaan raudoitetuiksi betonilevyiksi nauhan perustuksille. Ne on suositeltavaa käyttää sekä kuivissa että märissä maissa, lämpötiloissa jopa miinus neljäkymmentä astetta. Niitä voidaan käyttää myös alueilla, joilla on korkea seisminen vaikutus, maaperässä, jolla ei ole aggressiivista vaikutusta teräsbetonirakenteisiin.

Levyjen mitat ja niiden merkintä on tiukasti säädelty valtion standardilla. Vakiokokoista on melko suuri luettelo, jonka ansiosta on mahdollista varustaa käytännöllisesti katsoen minkä tahansa rakennuksen perustukset.

Tyynyn fluoresenssin pääkäyttöalue on betonilohkojen perusta korkeajärjestelyissä. Yksittäisten asuntojen rakentamisprosessissa FL-tuotteita käytetään harvoin, koska ne ovat raskaita ja niiden asennukseen tarvitaan erityisiä laitteita. Tietenkin, jos se on tarpeellista, voit tehdä bändi betoniraudoitetun betonipohjan PL-lohkojen pehmusteella ja yksityisessä talossa, mutta tämä ei ole kannattavin vaihtoehto.

Tällaisten betonituotteiden käytön edut ovat asennuksen nopeus, sillä FL lähes välittömästi kokoonpanon jälkeen on käyttövalmis, samoin kuin perustan lujuuden ja stabiilisuuden lisääntyminen johtuen kuorman jakamisesta seinistä suuren alueen yli.

Foundation-teknologia FL-lohkojen kanssa

Teknologia, jonka käyttämistä käytännössä konkreettiset FL-lohkot on asennettu, ei eroa FBS: n perustuksen kokoamiseen käytetystä teknologiasta. Samalla tavalla valmistetaan kaivanto, jonka jälkeen tehdään hiekkalaatikko ja FL-lohkot on jo asennettu FBS: n perustuksen alle.

FL-tyynyn asentamisen ja vahvistamisen jälkeen tuotteen FBS asennetaan lohkoihin. Täten on selvää, että luotettavia yhdistettyjä betonituotteita.

Block-liitokset on täytettävä betonilla. Ennen kuin asennat FBS: n tyynyn tuotteista, betonikerros asetetaan tyynyn yläosaan, jonka jälkeen seisolohko voidaan asentaa heti.

Rakenteen asennuksen jälkeen se voidaan eristää ja vedenpitävä käyttäen kaikkia käytettävissä olevia materiaaleja. Esimerkiksi on tarkoituksenmukaista tehdä vedeneristys käyttämällä valssattuja eristemateriaaleja ja eristää käyttämällä ekstrudoituja polystyreeni-vaahtolevyjä.

Pohjakerroksen FL koot, merkintä

Valtion standardin 13580 85 mukaan levyn PL: llä on erityinen etiketti, joka heijastaa niiden pääparametreja. Esimerkiksi tämä on koko, betoni, josta lohko on tehty, nimi.

Tarkastelemme nyt sitä, mikä merkitsee kunkin tuotteen FL-merkinnän numeroita ja kirjaimia. Oletetaan, että on olemassa konkreettinen tyyny, jossa on merkintä FL10.24-2.

Kirjaimet FL merkitsevät sitä, että tämä perustablokki on nauha. Seuraavaksi tulee leveyden ja pituuden arvo desimaalimittareissa, eli merkinnällä tarkoitetaan sitä, että tuotteen leveys on 10 tai enemmän, ja pituus on 24 senttimetriä (2 metriä 40 senttimetriä).

Seuraavaksi tulee kuva 2 - se tarkoittaa, mihin ryhmään tuote kuuluu suurimmalle kantavuudelle. Yhteensä neljä ryhmää:

 • Ensimmäinen ryhmä - enintään 1,5 kgf / cm2;
 • Toinen - jopa 2,5 kgf / cm2;
 • Kolmas - enintään 3,5 kgf / cm2;
 • Neljäs - jopa 4,5 kgf / cm2.
 • "P" - vähentynyt läpäisevyys;
 • "H" on normaalia;
 • "O" tarkoittaa tuotetta, jolla on erityisen pieni läpäisevyys.

Tarkasteltuaan tuotteen merkintää tarkemmin, voidaan ymmärtää, että se salaa vain hyödyllisiä tietoja, joiden avulla voit määrittää materiaalin ominaisuudet, vaikka siinä ei olisi dokumentaatiota.

Base tyyny

Rakennus talot koostuvat monista prosesseista. Rakenteen suorituskykyominaisuudet ja sen kestävyys kuitenkin riippuvat säätörakenteen laadusta. Tärkeä asia, joka lähes kaikissa tilanteissa toteutetaan ennen perustuksen luomista, on kerroksen levittäminen. Mikä on perustekstiilit, miksi niitä tarvitaan ja millaisia ​​ne ovat, katsotaanpa pidemmälle.

Pohjapyyhkeiden määritelmä ja tehtävät

Pohjustustyyny - eräänlainen tiiviste sen ja maanpinnan välillä. Se koostuu hiekasta tai raunioista, joka oli aiemmin täytetty kaivannolla ja tiivistetty.

Tällä tiivisteellä on seuraavat toiminnot:

 • Keskipitkän ja karkean materiaalin avulla peruspinta tasoitetaan pohjan alapuolella - tämä on tarpeen kuorman tasaisimmalle jakautumiselle rakenteen painosta maapintaan.
 • Hiekka tai sora hiukkaset korvaavat maaperän, jolla pohjaa ei suositella kosketuksiin.
 • Usein hiekkakerros käytetään suojaamaan betonirakenteita liiallisen maaperän kosteuden tuhoisevalta vaikutukselta.

On käynyt ilmi, että hiekka- ja soratyynyjen olemassaolo on yksinkertaisesti välttämätöntä kestävien ja kestävien rakenteiden rakentamiselle.

Tyypit tyynyjä alle säätiön

Luo tuki seuraavien materiaalien pohjalta:

Tarkastellaan jokaista muotoa tarkemmin ja tarkastellaan sitä yksityiskohtaisemmin.

hiekkainen

Sitä käytetään tarvittaessa investoimaan vähimmäisbudjettiin. Myös tämä rakennusmateriaali on saatavana miltei mistä tahansa alueesta ja sillä on erinomainen suorituskyky tällaiseen käyttöön.

 • Maasto, jossa on syvä pohjavesi. Muussa tapauksessa on tarpeen suorittaa viemäröintijärjestelmän järjestely - tämä suojaa hiekkakerroksen eroosion ja betonin asteittaisesta tuhoamisesta.
 • Talojen tai muiden rakenteiden rakentaminen materiaaleilta, joilla on pieni todellinen paino. Hiekkarakenne on heikosti vastustuskykyinen suurille kuormituksille, joten aina kannattaa harkita käytön tehokkuutta tietyissä tapauksissa.
 • Hiekkavyö on optimaalinen yksikerroksisille rakenteille.

Layout hiekka tyyny on säätiö

Asennuksen tai materiaalin täyttämisen suorittamiseksi sinun on noudatettava sen pinnan tasaisuutta ja tampingin laatua. Kerroksen tulee olla 20-40 cm.

Murskattu kivi

Pehmustetta voidaan käyttää murskattujen kiven alapuolella sekä tarvittaessa muuntyyppisille alustalle pinnan, jolla on kyky kestää suuria kuormituksia.

Käyttöolosuhteista riippuen voidaan käyttää eri jakeiden ja erilaisten kivien murskattua kiveä.

Vahvin tyyny on kerros keskiraskaasta graniitista.

Tämän materiaalin avulla valmistettu betonivalmiste on seuraava:

 • Aluksi maaperän pinta tasoitetaan hiekalla. Se riittää kattamaan ja tampaan kerrosta 11-15 cm: n sisällä - sitä käytetään yksinomaan seuraavan kerroksen tiheyden lisäämiseksi maan pinnalle. Se on erinomainen, jos erikoisvarusteita käytetään puristamiseen. Kuten aiemmin mainittiin, kannattaa käyttää vain karkeaa hiekkaa.
 • Kun ensimmäisen kerroksen tiivistys on suoritettu ja sen pinta on mahdollisimman tasainen, murskattu kivi täytetään optimaalisella osuudella tiettyihin olosuhteisiin. Kerroksen leveys on useimmiten 20 cm.
 • Murskattu kivi pakataan myös erikoislaitteilla.
Näin hiekka ja sora-tyyny on luotu.

Optimaalisen tyynyn luomiseksi lasketaan säätiön mitat ja syntyy 30 cm enemmän kuin saavutettu arvo - vain tässä tapauksessa rakenne voi olla stabiili rakenteen painon vaikutuksen alaisena.

betoni

Vaihtoehtoa pidetään luotettavimpana ja sitä käytetään tapauksissa, joissa on tarpeen saada pohja, jolla on suurin mahdollisuudet kestää kuormaa. Valmistelun haitta konkreettisella käytöllä on sen kustannus - tämä johtuu tarpeesta ostaa tietyn tuotemerkin lisää sementtiä.

Asennus suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 • Aluksi muodostetaan pieni kerros (noin 10 cm) raunioista jo valmistettuun kaivoon. Hän hoitaa roskia. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tampingiin - se on suoritettava korkeimmalla tasolla. Luonnollisesti tätä ei voida saavuttaa ilman erityisiä tamping-yksiköitä.
 • Levyjen laatoitus asennetaan tasolle, joka on yhtä suuri kuin tulevan pohjan alempi merkki - tämä mahdollistaa puoliväliin sopivan betonivalun valmistamisen. Betonin massan vuoksi kannattaa huolehtia levyjen rakenteen vahvistamisesta - luotettava kiinnitys estää muodonmuutoksen ja liuoksen epätasainen jakautuminen.
 • Rakennuksen erityisolosuhteista riippuen suoritetaan haluttu leikkausraudoitus. Pääsääntöisesti ne liitetään ristikkona, jonka askel 1,5-2 cm.
 • Juotos, joka on valmis täyttämään, on täynnä sementtilaasti. Levitä erityisiä tärinän tyyppisiä laitteita (ns. Kottia) sen tiivistämiseen - vaikutuksen alaisena ilmakuplat tulevat ulos.
 • Betonivalmisteen pinnan tasoitus.
Betonilohkotyyny

Vaikka tällainen tyyny vaatii materiaalikustannusten enimmäismäärän, se on mahdotonta ilman sitä joissakin tilanteissa.

Teräsbetonipehmusteen nauhan pohjan alla luodaan huomioon erityisvaatimukset, joita tulisi pitää erillisenä kohteena.

GOST teräsbetonilaatoilla

GOST: n vaatimukset säätävät raudoitettujen betonilaattojen luomista, joihin perustilohkot asennetaan - tämä rakennusmenetelmä on erityisen tärkeä korkeajärjestelyissä.

FL-ryhmät GOST: n mukaan

FL: n läsnäolo on välttämätöntä, kun:

 • Rakennuksen luominen kellarilla;
 • Suuritiheyksiset kantavat seinät (tärkeitä, kun käytetään raskaita lohkoja);
 • Leveys suurissa mitoissa ja painoisissa betonirakenteissa;
 • Rakentamisprosessin suorittaminen alueilla, joilla on epävakaa maaperä, jolle on ominaista siirrot tai vedet.

FL: n asennus GOSTin mukaan

Lujitetun betonipyyhkimen (FL) asennus toteutetaan tapauksissa, joissa rakennetaan erityisiä rakennuselementtejä - FB (perustablokit). Samanaikaisesti GOST: n on suositeltavaa rakentaa FL samasta materiaalista kuin rakennuspalikoita.

On huomattava, että asennus suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Tulevaisuuden rakentaminen kaivannon rakentamiseen ja kaivamiseen.
 • Kaivannon kaikki pinnat ovat kohdakkain ja alempi taso tiivistetään erikoislaitteilla.
 • Hiekkakerros ja rauniot täyttyvät. Ne ovat myös tiivistettyjä.
 • PL: n laskelmien ja mittojen mukaan levyt ja lohkot toimitetaan rakennustyömaalle.
 • Rakennusnosturin avulla he asentavat levyt.
 • Kun PL on kerätty, se vahvistetaan.
 • FBS: n asennus. Lohkot asennetaan ligaatiolla.
 • Vedenpitävien materiaalien asennus ja täyttö suoritetaan.

Kiinnitä huomiota. Esivalmistetun perustuksen rakentamiseksi sinun on käytettävä lohkoelementtejä, joiden mitat ja lujuusominaisuudet vastaavat GOSTia. Muussa tapauksessa asennusta ei suoriteta vaatimusten mukaisesti, eikä PL: llä ole tarvittavaa kantavuutta.

Kohokohdat, kun rakennetaan säätiön tyyny

 • Betonimateriaalin pinta on tarkastettava rakentamisen tason avulla - tämä on takaa tulevan säätiön pinnan tasaisuuden takaamiseksi.
 • Rakennusten seinien alapuolisten tukien muodostamiseksi on suositeltavaa käyttää saman tuotemerkin vahvistettuja betonielementtejä;
 • On välttämätöntä tehdä korkealaatuisia sidoksia.

Nyt tiedät mistä materiaaleista ja millä perusteella pohjamateriaalin ja nauhan alla oleva tyyny. Käytä betoni- ja rakennusmateriaaleja varmistaaksesi, että olet noudattanut GOSTia. Asennus olisi tehtävä myös ottaen huomioon kaikki tässä artikkelissa mainitut kohdat - tulevan kodin vakaus ja luotettavuus riippuvat tyynyn laadusta.

Säätylaukku: mitat, ominaisuudet, vaatimukset ja standardit

Erityisiä lentäjiä, jotka vaativat maaperän stabilointia eri rakennuksissa ja rakenteissa, kutsutaan pohjapyyhkeiksi. Tällaiset elementit ovat välttämätön osa sekä kaupunkien korkeiden nousujen että yksityisten talojen perustamista. Vakauttavan vaikutuksen lisäksi tällaisilla tyynyillä on myös suojaava vaikutus. Kun ne ovat saatavilla, talon pohja ei ole kosketuksissa pohjavesien kanssa eikä siksi ole alttiina tuholle. Alapaksen mitat voivat olla erilaisia. Sama koskee niiden fysikaalis-mekaanisia ominaisuuksia.

Tärkeimmät lajikkeet

Asuin- ja teollisuusrakennusten rakentamisessa voidaan käyttää tyynyjä:

hiekka ja rauniot;

betoni ja betoni.

Molemmat näistä lajikkeista suljetaan usein perustusten alle. Ensimmäisen tyyppisten tyynyjen etu on alhaiset kustannukset, hyvät iskunvaimennusominaisuudet ja helppo järjestely.

Tämäntyyppiset betonirakenteet ovat tietenkin kalliimpia ja vaikeampia asentaa. Tällaiset tyynyt antavat rakennuksen perustan vakaudelle, mikä tekee siitä turvallisemman ja kestävämmän. Tällaiset alustatyynyt nauhan perustuksille voivat olla erikokoisia.

Ominaisuudet hiekka ja roska tyynyt

Tämäntyyppiset iskunvaimennuskerrokset ovat tavallisesti vain alhaisen nousun yksityisten maalaistalojen perustuksia. Tämän lajikkeen tyynyt pinotaan molemmissa laatikoissa ja teipin alapuolella. Tällainen stabiloiva kerros on myös aikaansaatu pylväsperustusten tukien alle.

Yksinkertaisimmat ja halvimmat talotyypit ovat hiekkaisia. Voit varustaa sen kuitenkin vain:

alueilla, joilla on syvä pohjavesi;

kevyissä rakennuksissa.

Murskatut tyynyt ovat tiheämpiä. Kaada ne pois eri jakeiden materiaalista. Aikaisemmin tällaisten tyynyjen alla kaivannon tai kuopan pohjalle määrätään pieni kerros jokien hiekkaa.

Hiekka- ja soratyynyjen järjestelyyn liittyvät vaatimukset

Tämän tyyppinen substraatti kaadettiin maanrakennusten perustuksiin seuraavien standardien mukaisesti:

hiekka-stabilointityynyn paksuus ei saa olla alle 30 ja yli 80 cm;

hiekkakerroksen tasoituskerroksen paksuuden on oltava 15 cm;

itsepuuhivan paksuuden on oltava vähintään 25 cm.

Tämäntyyppisten tyynyjen mitat ovat useimmissa tapauksissa yhtä suuret kuin itse nauhan alue tai talon pohjalevy tai tukipylväiden poikkileikkaus.

Uskotaan, että jos alueen maaperä on heikko, on parasta varustaa yhdistetty hiekkakivialusta talon perustuksen alle. Materiaalien suhde tässä tapauksessa täyttyvien kaivojen täyttöasteena on 60-40%. Joka tapauksessa irtotavaran tyynyjä on painettava äärimmäisen varovasti laskeutumisen yhteydessä. Luotettavuutta varten on suositeltavaa suorittaa tämä toimenpide värähtelevän levyn avulla.

Betonirakenteet

Tämäntyyppinen tyyny asennetaan pääasiassa vain raskaviin korkeisiin rakennuksiin ja rakenteisiin. Useimmiten käytetään vahvennettuja betonirakenteita, jotka vahvistavat perustan ja stabiloinnin. Tällaisilla tyynyillä on suurempi lujuus ja siten myös käyttöikä. Vahvistettu betonipäällyste on suljettu korkeakorkoisten rakennusten rakentamisen aikana, tietenkin, vain nauhalevyt.

Asennettaessa talojen pohjaan paikat täyttävät stabiloivat rakenteet ja voidaan käyttää valmiita tehtaita. Molempia substraattityyppejä pidetään melko luotettavina.

Vaatimukset betonipintojen kaatamiseksi

Tämä menettely suoritetaan standarditekniikalla. Toisin sanoen pohjan alapintaan kaadetaan seuraavasti:

kaivantojen pohjalla tasoitus hiekkalaatikko on varustettu valmiiksi varoituskoneella;

muotti ja vahvike häkki on asennettu kaivantoon;

Tyyny täyttyy betonilla.

Tällaista vakautusrakennetta järjestettäessä on noudatettava seuraavia SNiP-määräyksiä:

lujittavan hiekkakivikerroksen paksuus ei saa olla alle 30 cm;

samaa vähimmäiskorkeutta säädetään itse betonialustalle.

Tämäntyyppiset tukipohjat ovat kooltaan suurempia kuin talon pohjan pohja. Standardien mukaan vakiintuvan raudoitetun betonirakenteen leveyden tulisi olla 15 cm enemmän kuin sama perustan pohjaindikaattori.

Valmis teräsbetonipohjaiset tyynyt: GOST-koot

Tällaisten substraattien edut sisältävät ensisijaisesti suuremman lujuuden ja nopean asennuksen. Tämäntyyppisten tyynyjen ainoa haittapuoli on kuljetuksen monimutkaisuus ja tarve käyttää erikoislaitteita asennuksen aikana. Tällaiset alustat on asennettu täyteaineelle sekä esivalmistettuihin nauhan perustuksiin.

Tietyissä standardeissa noudatetaan mm. Betonirakenteiden valmistuksessa epäonnistuneita yrityksiä. Säätää GOST 13580-85 -tyyppisten tyynyjen kokoa. Tämän asiakirjan mukaan tällaisilla rakenteilla voi olla korkeus 300 tai 500 mm.

Tämän tyyppisten tuotteiden leveys vaihtelee välillä 800-3200 mm (200 mm välein). Teräsbetonityynyjen pituus riippuu niiden leveydestä. Tämän numeron määrittäminen vakiokokoisille tuotteille voi olla erityisissä taulukoissa. Eri leveyppisille laatoille tämä luku on 780, 1180, 2380 ja 2980 mm (eri muunnelmissa).

Laakerikapasiteetin tyypit

GOST 13580-85: n mukaiset aluslaatat FL-mittasuhteet voivat siten olla erilaisia. Mutta on vielä yksi indikaattori, jossa otetaan huomioon, mikä tällaisten tuotteiden valinta voidaan tehdä talojen rakentamisen aikana.

Tämäntyyppiset tyynyt voidaan tehdä eri materiaaleista ja eri tekniikoiden mukaan. Näin ollen niiden kantavuus ei välttämättä ole sama. Tältä osin kaikki vahvistetut betonipohjat luokitellaan neljään suureen ryhmään. On mahdollista määrittää, kuinka vahva tällainen lohko on merkitsemällä se. Mitä korkeampi on tuotteen luokka, sitä suurempi sen kantokyky on erilainen.

Kuten merkitty: dekoodaus

Tämäntyyppisen vahvistetun betonilaatan tavoite on määriteltävä FL-merkinnällä perustustyynyksi. Säätää näiden tuotteiden merkintää GOST. FL 16.24-3-P.

Valmistajan toimittamilla merkinnöillä voit selvittää mm. Säätötyynyjen mittasuhteet. Samankaltaisten tuotteiden merkinnät on muotoiltu seuraavasti:

kaksi ensimmäistä numeroa "FL": n jälkeen ovat tuotteen leveys (esimerkiksi 16 - 1,6 m);

toinen kaksi numeroa - tyynyn pituus;

Seuraava numero on laakerikapasiteetin luokka (1, 2, 3 tai 4).

Jos levyn merkintä osoittaa lisäksi kirjainta P, se tarkoittaa, että se on valmistettu betonista, jolla on alhainen läpäisevyys. Tällaiset tuotteet voivat käyttää myös märkäpohjaisesti.

Asennustekniikka

Laakerikapasiteetin ja koon mukaan perusta FL-tyynyt voivat siten vaihdella huomattavasti. Joka tapauksessa tällaisten rakenteiden asennuksessa on kuitenkin noudatettava tiettyjä tekniikoita.

Nauhan perustusten lohkot on merkitty FB: ksi. Standardien mukaan rakennusten ja rakenteiden pystyttämisessä on käytettävä FL-levyjä, jotka on valmistettu käyttäen samoja rakennusmateriaaleja kuin FB.

Vahvistettu betonipohjien asennus seuraavasti:

tontti on merkitty ja kaivettu kaivo;

kaivannon pohja tiivistetään erikoislaitteiden avulla;

vedeneristysmateriaali asetetaan;

kaivannon kaadetun tasoitushiekan ja murskatun tyynyn pohjaan;

alempi substraatti myös varovasti tamped;

PL-levyt toimitetaan rakennustyömaalle;

nosturin avulla tehdään niiden asennus kaivantoon;

PL-vahvistusta tehdään;

kun itse alusta lohkot on asennettu;

tyynyt ja pohja ovat vedenpitäviä;

kaivantojen täyttö täytetään.

Asennettaessa tyynyjen rakentajien lohkot epäonnistuvat käytä tasoa. Loppujen lopuksi valmiin säätimen yläpinnan on oltava täysin vaakatasossa.

Säästötyynyt fbs lohkolle

Rakennustyön aikana perustapyyhkeet muodostavat koko rakenteen vahvuuden, joka on ensimmäinen vuorovaikutuksen vyöhyke ja joka vastaa koko rakennuksen painon jakautumisesta kosketuspinta-alalle. Oikean valinnan mukaan alla olevan kerroksen tyypistä ja sen tuotannon tekniikan noudattaminen riippuu pystytettyjen rakennusten käyttöiästä, koska tätä osaa ei enää tarvitse korjata tai elvyttää tuhoamatta säätiötä. Suositukset tyynyvalmistuksesta määräytyvät sivuston teknisten ja geologisten tutkimusten tulosten perusteella.

laji

Kuivilla mailla, jotka eivät ole alttiita liikkumiselle, talon matala betonipohjan täyttö suoritetaan pääsääntöisesti ilman alla olevaa tyynyn laitetta. Lujittavan betonimonoliitin lujuus, jolla on kuorma kevyen tai keskipainon rakenteesta, selviää kaikista luonnollisista tekijöistä.

Tukivyön alustava valmistelu tehdään välttämättä FBS-lohkojen, raunioiden, MZLF-tiilien ja pylväsrunkojen alla.

Pehmusteen läsnäolo esivalmisteessa ei riipu perustuksen syvyydestä

Oikein tehty tyynynpohjatyökalu (minkä tahansa tyyppinen) antaa seuraavat toiminnot:

 • tason pinta;
 • rakenteen yhtenäinen kuormitus pohjamaassa;
 • hydraulinen murtuminen perustusmateriaalin ja maanpohjan välillä;
 • korvaus geologisten kerrosten pienemmistä muutoksista.

Kaikkien tyynyjen yhteinen toiminta on paikallisten maaperän poisto, joka on altis kallistumiselle ja täyttää paikalleen riittävän määrän epätasaista materiaalia.

Riippuen rakennettavan rakennuksen ominaisuuksista ja perustusosan (monoliittinen, lohko, tiili) suunnittelun piirteet valitaan seuraavista tyyppisistä tyynyistä:

 • hiekka;
 • hiekka ja sora;
 • murskattu kivi;
 • levyt tehty tehdas FL, OP;
 • vähärasvainen betoni.

Raskaiden rakennusten asennuksen aikana käytetään monikerroksisia hiekkakomponentteja, roskaa, sementtilaastaria.

hiekka

Tätä materiaalia käytetään useimmissa tapauksissa kaivannon tai kuopan pohjan tasoittamisessa. Keskikokoinen (louhos) hiekka, joka on pestä savesta ja orgaanisista epäpuhtauksista, ei altistu rasittaville, hyvin tiivistetyille - myöhemmälle kutistumiselle. Näistä syistä kuormitusta käytetään kevyen rakenteen (autotalli, maalaistalo, kesäkeittiö, miekkailu) tuet.

Laitteen tyynyjen pääasiallinen rajoitus vain hiekasta on korkealla GWL: llä sivustolla. Veden enimmäismäärän merkin on oltava vähintään 0,5 m pitkien pohjan alapuolella rakentamisen aikana.

Suojaus geotekstileistä täytettävän tilavuuden ulomman reunan yli auttaa estämään myöhempiä murskaamista pohjavedellä ja säilyttämään hyödyllisiä ominaisuuksia.

Kerrospaksuus 10-15 senttimetrin painallusta varten.

Täytetäytekerroksen paksuuden laskemisen yhteydessä oletetaan, että veden hiukkasen kapillaarinen nousu ei ylitä 30 cm, mutta ilman viemäröinnin poissulkemiseksi pohjavesi kertyy siihen.

Tässä videossa on kokemus hiekkavaihdon esiintymisen hallitsemisesta korotettujen merkintöjen avulla:

Hiekkakustannukset huomioon ottaen tällaiset tyynyt on valittu säästämään rakennusmateriaalien budjetti ja saatavuus lähes kaikilla alueilla.

Roskakivi ja sora

Hiekkakastikkeissa hiekkakivestä valmistetulla alustatyynyllä on korkeammat lujuusarvot, ja sitä käytetään taloja, joilla on suurempi painon kuorma.

Työskentelyä varten valitse materiaali kolmesta päätyypistä:

 • graniitilla, jolla on suuri lujuus, joka on laajalle levinnyt alueilla, voi kuitenkin kerääntyä säteilytalouteen (ei-vaaralliset annokset);
 • kalkkikiveä, jolla on keskimääräinen lujuus, hyvä lämmönkestävyys, alhainen hinta;
 • sora, jolla on suuri lujuus, alhainen säteilytausta ja kohtuullinen hinta.

Löytyneen sekundaarisen murskakiven toteutuksessa, joka saadaan murskamalla vanhasta betonista.

Täyttäessä kerrosta, jonka paksuus on 20 - 25 cm, käytetään murskattua kiveä, jonka murto-osa on 20 - 40 mm.

Asennus tapahtuu hiekkapohjaan, jonka paksuus on 0,1 - 0,15 m.

Kun murskattua kivipehmustaa rakennetaan, on parempi käyttää värähtelevää levyä kuin käsikäyttöinen kahva, jotta kovien kivien väliset raot minimoidaan myöhemmän kutistumisen estämiseksi.

Perustapehmuste on täynnä.

Voit täyttää kiinteän jakeen ja irtotavaran välisen tilan. Tuloksena on tiheä kerros, jolla on suuri kantavuus.

Tätä varten hiekkaa ja soraa käytetään usein 40% hiekka- ja 60% soraa.

Tapauksissa, joissa huomattava paino raskasalustalle pudotetaan esivalmistetusta pohjasta, niin että lohkojen koko alueen kosketus koskettaa, tamped-kerroksen yläosaa verrataan lisäksi vakaaseen sementtilaastiin.

betoni

Luotettavin ja kestävin pohja hihnarakenteille on pehmustettu pohjaseinä, joka on tehty betonista. Samaan aikaan se on kallein kaikista vaihtoehdoista ja vaatii erikoislaitteiden työtä.

Monoliittinen vyö suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • kohdista huolellisesti kaivon tai kaivannon pohja;
 • kaadetaan ja puristetaan 10 cm:
 • asenna muotti (korkeus 30 cm) ja aseta varret Ø 8 - Ø 12 mm vahvistusverkossa;
 • kaadetaan valmiiksi valmistettua betonia, joka vastaa projektin mukaisia ​​tuotemerkkiominaisuuksia;
 • ilma 30 cm: n liuoksesta liu'utetaan syvä värähtelijä;

Rakennustyön jatkaminen on mahdollista vain, kun monoliittisarja on vähintään 70% vahvuus.

Rakennuksen tukikehyksen asennuksen nopeuttamiseksi voidaan valmistaa esivalmistettuja laatikoita, jotka on asetettu merkintää varten suunnittelutavan mukaisesti.

Nopea asennus lohkoille

Tässä tapauksessa korkeat vaatimukset asetetaan hiekkakäsittelyn laadulle - jäätyneen raudoitetun betonin laatat eivät pysty täyttämään jäljellä olevia onteloita nestemäisenä liuoksena.

Liuskajohtojen asentamiseen käytetään eri leveyksien puolisuunnikkaan muotoisia tuotteita.

Vierailevien tarpeiden mukaan jokainen rakennus vaatii erillisen laskelman FL-levyjen suorituskyvyn ominaisuuksista, joten erikoissarjat ovat mahdollisia toteutuksessa. Kun ostat valmiita tuotteita, sinun tulee tuntea näiden tuotteiden tehdasdokumentaatio.

Itsenäisesti tutkittavat peruslevyjen vaatimukset voivat olla GOST 13580-85: n mukaan.

Armenian, Azerbaidžanin, Kazakstanin, Kirgisian, Moldovan, Venäjän federaation, Tadžikistanin, Uzbekistanin alueella käytetään GOST 13015-2012 perustettuja teknisiä ehtoja.

Kaikentyyppisten alustojen laskeminen määritellään SNiP 2.02.01-83 *: n (2011 edition) määräyksillä. Tässä asiakirjassa esitetyt vaatimukset antavat sinulle mahdollisuuden päättää talon pilarin jokaisen osan valitsemisesta siten, että rakentamisen tulos kestää useita vuosia.

Talon rakentaminen

Jotta nauha-säätiö olisi luotettavaa tukea talolle niin pitkään kuin mahdollista, on ehdottomasti noudatettava kaikkia sen valmistusmenetelmiä. Laitteen tyyny alapäässä auttaa parantamaan säätiön vaimennuskykyä ja vähentämään kosteuden altistumista. Tietoja siitä, miten tehdä tyynyn nauhan säätiön alla omiin käsiisi, katsomme lisää.

Sisällysluettelo:

Kotimaisen nauhan perustan valmistuksen edut

Nauhasäätiötä käytetään eniten esikaupunkien asuntorakentamisessa. Lisäksi se on suosittu myös mökkien, ansiorakennusten tai mökkien rakentamisessa. Tämä pohja voi kestää mitä tahansa taloa, joko puuta tai kehystä, sekä tiiliä tai kiveä. Säätiön vahvan lujuuden ja luotettavuuden takia se on erinomainen perustus massiivisille seinille. Tämän pohjan ansiosta voit myös asentaa pohjakerroksen.

Nauhatalustana on vahvistettu betonimuoto, joka sopii rakennuksen ympärysmittaan ja kantavien seinien ja väliseinien osiin. Täten on mahdollista poistaa talon vääristymät tai muodonmuutokset. Koska oikein varustettu säätö mahdollistaa tasaisen jakamisen rakennuksen kokonaispainon kuormitukselle.

Liuskajohdon järjestelyn pakollinen vaihe on hiekka-sora-alustan asettaminen. Se tarjoaa luotettavan suojan kosteudelta ja erityisesti pohjavedeltä.

Kaistalistan säätö liittyy ensisijaisesti valtavaan maanrakennukseen, joka suoritetaan joko käsin tai erikoislaitteiden avulla. Lisäksi tällaisen säätiön rakentaminen vaatii runsaasti fyysistä työtä ja aikaa, erityisesti sen kovettumisen.

Liitäntäperustusten valmistustekniikassa on kolme tyyppiä:

Ensimmäinen vaihtoehto perustuu betonilohkojen asentamiseen kaivannon sisäpuolelle ja niiden liittämiseen toisiinsa hiekalla ja sementillä tehdyn ratkaisun avulla.

Monoliittinen muunnos, vaikkakin se vaatii enemmän aikaa ja vaivaa sen rakentamiselle, on ominaista liitettyjen elementtien suurempi lujuus ja laatu. Rakenteen lujuus saadaan aikaan kaatamalla aikaisemmin asennettu kellarivoide betoniliuoksella.

Nauhalevyn yhdistetty variantti perustuu kahden edellisen muunnelman yhdistelmään. Pallokenttä kootaan pohjan yläosaan ja sen alaosa kaadetaan betonilla. Seuraavaksi asennetaan teräsbetonilohkoja.

Liuskajohdon eduista me huomautamme:

 • rakentamisen kustannukset verrattuna säätiön laatuun ovat kohtuuhintaisia;
 • pitkä käyttöikä - liuska-säätiö kykenee palvelemaan omistajiaan yli sadan vuoden ajan, tärkein sääntö on sen rakentamisen teknologian noudattaminen, lisäksi tällainen säätiö voidaan helposti palauttaa ja jopa osittain tai kokonaan korvata;
 • työn yksinkertaisuus - halutessasi kaikki työ voidaan tehdä manuaalisesti, vaikka siihen kuluu paljon aikaa ja voit säästää paljon;
 • kyky kestää vaikuttavia kuormia on toinen painava etu kaistaleiden perustuksista, tällainen säätiö soveltuu mistä tahansa materiaalista valmistetusta talosta;
 • mahdollisuus järjestää kellari talon alle voit järjestää lisää tilaa varastointiin tai lepoon.

Valikoidun raudan puutteista me valitsemme:

 • työn monimutkaisuus, tarve kestää kovalla määrällä betonin kovettumista;
 • tarve laskea tarkasti pohjan syvyys, tyynyjen paksuus jne.;
 • ongelmien syntyminen säätiön kanssa sen rakentamisen teknologian noudattamatta jättämisestä.

Nauhan perustus tarvitsee erittäin tarkkoja laskelmia ennen sen pystyttämistä. Sen syvyyden ja leveyden tulisi olla selkeästi verrannollinen rakennuksen painoon ja maaperän tyyppiin, johon se rakennettiin.

Säätiön kantapään vähimmäisarvo on 0,3x0,8 m. Lisäksi on otettava huomioon kahden hihnan ligaation laatu ja ominaisuudet. Jos vahvistusvyö on liian heikko, on olemassa vaara, että pohja jaetaan useampaan osaan.

Jos maaperä maahan, johon pohja on pystytetty, on kiinteä, niin kaivanto laajenee vain muotin asentamiseksi. Pehmeälle maaperälle jätetään pieni, noin 12 cm paksu, tilaa hiekalle. Tämän tyynyn avulla on mahdolli- suus kompensoida maaliikennettä maaston kausivaihteluissa.

Tekniikkalaitteiden tyynyt nauhan pohjan alla

Ennen kuin ymmärrät tyynyvalmistustekniikan nauhatyön alla, suosittelemme sen toimintojen tutkimista. Hiekkavyöhyke kykenee:

 • kosteutta poispäin perustuspohjasta, mikä pidentää sen toiminnan kestoa, koska kosteus pystyy pääsemään pohjan pohjaan mikrokruunuilla ja tuhoamaan sen;
 • jakaa tasaisesti rakennuksen kuorma ja siirtää se maaperään, hiekkalaatta on ns. välikerros, joka vastustaa maaperän puristusta paineen alaisena rakennuksen painosta;
 • tasoittaa pohjat alustan seuraavan täytön suorittamiseksi betoniliuoksella;
 • Hiekan avulla maaperä talon alapuolella korvataan kokonaan, mikäli se on tarpeen, joten talvikauden lämpötilaeroista on mahdollista välttää maadoitusta.

Vihje: Jos tämän alueen maaperälle on ominaista korkea kosteus, ja jos pohjaveden taso on korkea, ennen kaivannon pohjan asentamista hiekkalaatan pohjaan päällystetään vedeneristys, esimerkiksi geotekstilöihin perustuvat materiaalit. Sen avulla on mahdollista estää hiekkakerroksen eroosio.

Liuskajohdon rakentaminen alkaa määrittämällä koonsa, nimittäin:

 • rakennuksen kuormitus ja maaperän jäädyttäminen tietyllä ilmastollisella alueella määrittävät säätiön syvyyden;
 • Materiaali, josta talon seinät valmistetaan, ja niiden paksuus ovat keskeisessä asemassa kaivannon leveyden määrittämisessä.

Huomaa, että säätiön leveys on joka tapauksessa aina suurempi kuin seinien paksuus vähintään 10 cm. Tässä tapauksessa on vielä selvitettävä, mitä versiota nauhalevystä käytetään:

Mahdollisuus valmistella nauha-säätiön puolisuunnikkaan muoto. Tässä tapauksessa pohjan alaosa on hieman ylempää. Pohjan kantavuusominaisuudet säilyvät, ja valukappaleen tarvitsema betonin määrä vähenee.

Jotta hiekkavyöhykettä varustettaisiin nauhalevyssä, sinun on oltava:

 • karkea hiekka, mieluiten joki;
 • sora, jonka murto määräytyy erikseen;
 • kiviä;
 • betoni tai betoni.

Ohjeet hiekkavyötuotteiden valmistamiseen liittyvän työn suorittamiseksi nauhalevyn alla:

1. Kaivaa kaavion tai kaivannon, joka on aiemmin määritetty vedon koossa.

2. Aseta sen pohja mahdollisimman tasaisesti, on parasta suorittaa työ käsin.

3. Peitä kattilan pohja kerroksella enintään kaksikymmentä senttimetriä hiekkaa. Hieman hiekkaa kostutetaan vähitellen ja täytetään erikoismekanismeilla.

4. Tampingin laatu tarkastetaan seuraavasti: jos pinnalla ei ole jälkiä jalkineita, puristusta pidetään täydellisenä.

5. Hiekkotyynykerroksen paksuus määritetään suunnitteluvaiheessa. Säröilyjen tai epäsäännöllisyyksien esiintyminen hiekkalaatan päälle ei ole hyväksyttävää, koska ne edistävät veden virtaamista yhdestä suunnasta tai toisesta.

Hiekka valitaan tyynyn järjestämiseksi nauhan pohjalle, ja se on otettava äärimmäisen vakavasti. Materiaalin ei pitäisi olla liian pieni tai pölyinen. Lisäksi sen sisältämä suuri määrä saviepäpuhtauksia ei ole tervetullut.

Jos rakennustyömaalla on heikko maaperä, suosittelemme pinnan lujittamista hiekkasaumokoostumuksella, joka on 40 prosenttia hiekkaa ja kuusikymmentä soraa.

Jos talon seinät on valmistettu kevyistä materiaaleista, liian suuri tamping tyyny ei ole tarpeen. Muussa tapauksessa on parempi käyttää erityistä laitetta. Samanaikaisesti tamping suoritetaan useina kerroksina, vähitellen, kastelemalla joka kerros vedellä. Hiekka-tyyny yhdistettynä soraan on vähemmän kutistumista kuin hiekkaa.

Savi maaperä ei ole sopiva tyynyn rakentamiseen liuskajohdon alle, koska se tekee maaperästä liian runsaasti talvella, mikä johtaa suurempaan tuhoutumiseen säätiöön.

Nauhan pohjan alapuolella oleva hiekkasyyny asetetaan kaivannon pohjalle, 100 - 200 mm paksuiseksi. Tätä seuraa tämän kerroksen tamping ja kostutus. Tampingin tekeminen seuraavien työkalujen avulla:

 • luistinrata tai tärinänvaihtaja sopii, jos suunnitellaan suuri työalue ja perusleveys on yli 60 cm;
 • itse tehdyt yksiköt auttavat hiekkaa hiekoituksiin yksityisissä asunnoissa.

Hiekka vedetään vedellä vain, jos pohjan alapuolella oleva maa ei eroa erityisessä kosteudessa. Heikossa maaperässä on parempi hävittää vettä, kun taas kaivannossa sopiva hiekka on kostutettava etukäteen.

Lisäksi ennen kostuttavaa hiekkaa ennen sen asettamista se auttaa pesemään siihen sisältyvän saven. Hiekkakivien maksimikorkeus nauhalevyn rakentamiseksi on noin 65 cm. Tämä arvo vaihtelee suunnassa tai toisiin verrattuna maaperän tilaan tällä alueella. Hiekkalaatan optimaalinen arvo on kaksikymmentä senttimetriä. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan hiekkalaatan korkeus on yhtä suuri kuin säätiön leveyden arvo kerrottuna kolmella.

Lisäksi on otettava huomioon, että tyynyn leveyden tulisi olla 12-15 cm enemmän kuin kummankin puolen pohja.

Joissakin tapauksissa tyynyn alapuolella oleva nauha on valmistettu betonista. Tämä vaihtoehto valitaan, jos maaperän pinta-ala ei salli sinun asentaa tyynyä hiekkaa. Lisäksi lujitushihna on helpompi asentaa se betoniin.

Betonimateriaalin eduista huomataan:

 • mahdollisuus asentaa lujitemuovaus jäykemmälle pinnalle, jolla on suurempi maksimaalinen lujuus;
 • talvella, betonialustalle, on paljon helpompi asentaa muottipesä ja täyttää säätiö.

Kun alueen geodeettinen merkintä on valmis, tehdään hiekkipyyhkimen asennus, jonka paksuus on enintään 14 cm ja leveys 35 cm suurempaa kuin itse säätiön leveys. Seuraava valmistelee betonimenetelmän pintaa. Näihin tarkoituksiin käytetään huonolaatuista betonia, jota kutsutaan myös vähärasvaiseksi. Koostumuksen mahdollinen käyttö hiekassa ja sementissä.

Seuraavaksi toteutetaan valmis valmiiden betoniterästen asennus valmiista betonista, jolloin saadaan säätiön perusta.

Huomaa, että sekä hiekan että betonityynyn korkeuden on oltava sellaisia, että säätö ei riko aiemmin kaivetun kaivannon vaakasuoraa koskemattomuutta. Kun kaivaa kaivantoa, huomioi tarkalleen senttimetreinä hiekan tai betonin tyyny.

Betonin pehmustuksen tekeminen säätiön vahvistamiseksi vähentää myös korkealaatuisen betonin kustannuksia, jota käytetään vahvistamisen täyttämiseen.

Jos talossa on kellari tai kellari, sen koko alueelle tulee asentaa hiekkasyyny. Koska maaperä voi tuhota paitsi pohjan, myös kellarin pohjan.

Vihje: Mitä korkeampi hiekkalaatan paksuus perustuksen alapuolella on, sitä alhaisempi kallistuksen taso ylittää maaperän talvella ja keväällä. Lisäksi kellarin alla oleva hiekkalaatta antaa luotettavan suojan lattiaan kosteudelta ja tuholta.

Meidän ei pidä unohtaa, että hiekkakankaiden järjestelyn lisäksi säätiö tarvitsee pakollisen vedenpitävyyden. Tätä varten sen pinta liimataan valssautuneilla bitumimateriaaleilla ja bitumimuovilla. Jos kehysrakennus on suunniteltu pystytettäväksi nauhalevylle, asenna se esiasennettuna siihen upotettuihin elementteihin, joihin säätiö liitetään rakennukseen.

On tilanteita, joissa hiekkalaatan järjestelyä ei suoriteta. Jos talon alla on tiheä maaperä, kuten savi, lieju. Tällöin kosteus kertyy hiekkaan, päästäkseen perustaan ​​sen läpi. Tällöin vaaditaan vedenpoistojärjestelmä, joka tyhjentää kosteuden säätiön alapuolelta. Näihin tarkoituksiin käytetään murskattua kiveä.

Hiekkavyöhykkeen rakentamiseen on liitettävä lisävesieristys, muuten tyyny ei pysty suojaamaan säätä kosteuden tuhoiselta vaikutukselta.