Mikä on ero "kellarista" ja "kellarista"?

Ei ole aina varmaa, mitä nimiä voidaan käyttää tietyssä tapauksessa.

"Rivitalo" ja "kellari" ovat täysin erilaisia ​​teknisiä rakenteita. Puhumattakaan siitä, että "kellari" on aina otettu pois ihmisasunnon rajoista, se on myös tarkoitettu yksinomaan syötävien tarvikkeiden varastointiin. "Kellari" on tekninen rakenne, joka sijaitsee pääkotelon alapuolella. Kellarissa voi ruokaa ruokaa, mutta lisäksi kellarissa on erilaisia ​​laitteita ja viestintää, esimerkiksi lämmitystä.

Kellari on maanalainen. Näin ollen huone sijaitsee asuintalon lattian alla. Ja tietenkin, voit säilyttää ruokaa siinä, mutta sitä ei alun perin tarkoitettu tähän. Esimerkiksi nykyaikaisissa yhdeksän kerroksisissa rakennuksissa ei ole mitään, paitsi putket kellarissa. Ruoka voidaan varastoida puutalon kellarissa, mutta jos taloa ei lämmitä (esimerkiksi maatila), ei voi olla mahdollista säilyttää tuoreita vihanneksia.

Kellari on irrallinen rakennus, joka on valmistettu tietyllä tekniikalla ja jolla on erityinen tarkoitus. Kellareissa alun perin varastoitiin vihanneksia, ruokaa, viiniä. Siksi ne on rakennettu erityisstandardien mukaisesti: katto on välttämättä eristetty, seinät on vahvistettu ja lattia kaadetaan. On olemassa paikka perunan varastointiin oikealle, hyllyille säilykkeille vasemmalle tai päinvastoin.

Mikä erottaa kellarin kellarista: analysoi yksityiskohtaisesti

Istuin mäen juurella

Ostamalla maa-alueen, johon ei vain rakennustöitä, vaan myös kasveja, siipikarjaa ja jotain karjaa säilytetään, omistaja epäilemättä ajattelee missä ja miten he joutuvat pitämään työnsä hedelmät. Ei ole muuta vaihtoehtoa, vaan rakentaa ja varustaa tähän erityinen varastointi.

Mitä se tulee olemaan: kellari talon tai vaunun alla tai kellari, joka sijaitsee erikseen puutarhan toisessa päässä? Mikä on parempi mieluummin ja mikä on perustavanlaatuinen ero kellarin ja kellarin välillä?

Artikkelissamme yritämme korostaa näitä asioita yksityiskohtaisesti sekä antaa lukijoillemme joitain hyödyllisiä suosituksia, jotka eivät ole hyödyllisiä tällaisten tilojen rakentamisessa.

Valitse tallennusvaihtoehto

Ennen minkään päätöksen tekemistä sinun on määriteltävä selkeästi: mitä tarkalleen ja mikä tärkeintä, missä määrin, sinun on talletettava tallennustilaa varten. Vaihtoehtojen varastointijärjestely voi olla useita.

Helpoin niistä - maanalainen, ja sen nimi puhuu puolestaan. Tarkemmin sanottuna se voidaan kuvata seuraavasti: se on keittiön lattian alla oleva huone, jonka korkeus vaihtelee välillä 1,2 - 1,6 m.

 • Useimmiten maanalainen kauppa kotitekoinen säilykkeitä, viiniä, joitakin hedelmiä ja vihanneksia: sipulit ja valkosipuli rypäleterttuja, vesimelonit, myöhään lajikkeiden omenat ja päärynät. Yleensä - kaikki, joka on kauniisti varastoitu lämpötilassa +12 - +14 astetta, ja se on aina oltava kädessä emäntä, näet alla olevassa kuvassa.

Mitä pidetään maan alla

 • Tällainen varastointi ei sovellu hyvin perunoihin: maanalainen ei ole tarpeeksi kylmä, koska sen päälle on lämmitetty huone. Suhteellisen lämmössä tämä kasvis nopeasti itää, ja se on epämiellyttävää ladata perunoita sadonkorjuun jälkeen maanalaiseen: sinun täytyy kuljettaa laukkuja talon läpi, laskea ne kapeiksi luukut ja ylös jyrkät portaat.
 • Jos tärkein tehtävä on säilyttää perunat, on parasta ottaa etusijalle tällaiset tallennusmahdollisuudet kuin kellari tai kellari. Mikä on niiden perustavanlaatuinen ero, opit lisää.
 • Kellarissa ja maan alla voi olla keittiö, mutta seinien maksimikorkeus on jo 1,9 m. Ylimääräinen 30 cm: n syvyys, sallivat huoneen lämpötilan alentamisen +8 - + 10 astetta. Tämä on hieman alhaisempi kuin ala-alalla, mutta tällainen mikroilmasto ei myöskään ole kovin sopiva vihannesten pitkäaikaiseen varastointiin.

Istuinlaite autotallin alla

Toisin kuin maanalainen, kellari voidaan järjestää muualla asuintiloihin. Niiden tarkoitus voi olla mikä tahansa - paitsi ne vaihtoehdot, jotka on tarkoitettu kotieläinten ja siipikarjan hoitoon.

Kellarien edut ja haitat

Hyvän olosuhteiden takia, kellarissa altaan tai autotallin alla, ilman lämpötila voi olla jo +5 - + 6 astetta, vaikka se ei ole tosiasia, että tämä voidaan saavuttaa. Ja vaikka näin olisikin: tämä lämpötila on sama kuin kodin jääkaapissa.

Se on myös liian lämmin useimpien vihannesten varastointiin - siksi, jos viljelykasvi on runsaasti ja sitä on syytä säilyttää syksyllä ensi kesään, tällaista varastointia ei ole suurta toivoa. Kellari voidaan sijoittaa paitsi rakennuksen alle, mutta myös olla erillisenä rakennuksena.

Mikä on perustavanlaatuinen ero talon alle järjestetyn kellarin erillisen kellarin välillä:

 • Ensinnäkin erillinen kellari voidaan täyttää jäällä (katso Glacier omalla kädellä: me rakennamme kanssamme), ja voit tallentaa lihaa, kalaa, savustettua lihaa ja kotitekoista makkaraa tässä jäätikössä.
 • Toiseksi: riippumatta seinien korkeudesta, se ei tarkoita, että ne ovat täysin haudattu.

Kiinnitä huomiota! Tällaisen kellarin pohjaa voidaan syventää niin kuin haluat: neljännes, puolet - tai jopa kokonaan samalla tasolla maanpinnan kanssa. Tämä mahdollistaa rakenteen, jossa pohjavesi on lähellä. Tämä on juuri erillisen kellarin tärkein etu. Sitä vastoin rakennuksen alle sijoitettu arkisto on haudattu koko seinien korkeudelle, koska se on yksinkertaisesti mahdotonta tehdä niin toisella tavalla.

Missä lämpötilassa sinun on säilytettävä vihannekset ja hedelmät

Paljon riippuu eristettyjen kellareiden tunkeutumisesta. Hautaamattomissa holveissa ei ole aina mahdollista saavuttaa lämpötilaa, joka noudattaa juurikasvien varastointia koskevia standardeja. Joka tapauksessa sinun täytyy yrittää kovin kovasti, jotta tämä rakenne olisi riittävän lämmönkestävä.

Loppujen lopuksi, jos kellari on upotettu koko korkeudelle, on vain päällekkäisyys, joka on eristettävä ja maanpinnassa myös seinät. Niinpä on suositeltavaa rakentaa maaperän varastointipaikka vain niissä tapauksissa, joissa ei ole mahdollista tunkeutua.

Kellari tai kellari: mikä on ero

Nyt ymmärrämme, miten kellari eroaa kellarista:

 • Ero 1. Kellari on aina kylmä huone, kun taas kellari voi olla lämmin.
 • Ero 2. Seinien enimmäiskorkeus kellarissa on 1,9 m. Kellarille tämä on vähimmäismäärä - ja jopa silloin, jos siinä on kasvihuone. Kellarin seinien korkeus talon alle, jossa tekninen lattia on sijoitettu, ei saa olla alle 2,2 m. Jos sitä käytetään olohuoneena, kellarin korkeus kellarissa tulisi olla 2,5 m.
 • Ero 3. Vain huone, jonka seinät on haudattu maahan vähintään puolet sen korkeudesta, voidaan kutsua kellariksi. Pienemmällä syvyydellä se ei ole kellari, vaan kellari (jos se on irronnut) tai kellarin kerros (jos se on rakennuksen alla).

Ominaisuudet kellarissa

Pihalla kellarista, vihanneksena, on syytä huomata, että on parempi sijoittaa joko erikseen talosta tai vain ylimääräisten tilojen alla: veranta (ks. Verannan alainen kellari), keittiö, varasto. Ja tämä on ymmärrettävää, miksi: kosteus, jyrsijät ja kirput pääsevät asuintiloihin kellarista.

Tarkoitus: mitä se vaikuttaa

Jos kellarialue on yhtä suuri kuin talon alue, niin he yrittävät käyttää sitä järkevämmin. Esimerkiksi se voi keskittää kaikki tekniset laitteet: viestintäputkistojen, keräilijän, vesikattilan, pumpun aseman ja jopa juomaveden panokset.

 • Nykyaikaisissa kodeissa ja mökeissä kellari on niin tilava, että voit sijoittaa paljon sen neliöön: varustaa kuntosali, elokuvateatteri, sauna tai jopa viinikellari. Lisäksi kellarin nimeäminen on otettava huomioon sen suunnittelussa ja rakentamisessa. On eroja: siellä on olohuone, jossa baari kellarissa, tai kasvihuone sieni viljely on varustettu.

Viinikellari kellarissa

 • Jos kasvihuoneelle on toivottavaa, että ilman lämpötila lähestyy nollaa, sen pitäisi olla lähes yhtä lämmin asuinalueella kuin ylemmissä tiloissa. Kellarin eri tarkoitus vaikuttaa sekä seinien korkeuteen että ilmanvaihtojärjestelmään ja lämpöeristeen laatuun, joka voidaan tehdä näin, kuten alla olevassa kuvassa esitetään.

Asuinalueiden seinien eristys

 • Muussa tapauksessa se ei vaikuta millään tavalla rakennusalan tekniikkaan - joka tapauksessa päätehtävänä on varmistaa täydellinen vedeneristys, joka mahdollistaa normaalin kosteuden säilymisen huoneessa. On luonnollista verrata talon alapuolella olevaa kellaria, kellarissa, kiinnitettynä siihen tai jopa erillään, on mahdotonta.
 • Tosiasia on, että talon alle sijaitsevan kellarin seinät toimivat säätiön roolissa, ottavat kaikki painon kuormat. Siksi niihin sovelletaan vastaavia vaatimuksia, ja riittävän paksuuden ja rakenteellisen lujuuden on varmistettava niiden kantavuus.
 • Kellarit on tietenkin myös rakennettu tiilistä, betonilohkoista ja jopa pystysuorasta betonista, mutta koska rakennuksen seinät eivät tässä tapauksessa ole kovin raskaita, niiden paksuus on vähäinen.

Kun ne ovat täysin haudattuja, ne eivät edes suorita sulkevia toimintoja, vaan ne ovat vain keino vahvistaa kaivon seiniä ja estää pinta- ja maaperän kosteutta. Se on tämä versio kellareiden ja kellarin rakentamisesta, ja tarkastele tarkemmin seuraavassa luvussa.

Suositukset rakentamattomille kellareille

Kaikesta edellä olevasta voidaan päätellä, että kellarikerroksessa ja kellarissa ei ole paljon eroa, elleivät he ole talon alle. Jos vertaa erikseen seisovia rakennuksia, ne eroavat vain seinien korkeudesta - hyvin, ja ehkä jopa säätiön syvyydessä.

Ja itse asiassa, ja toisessa tapauksessa keskitytään laitteiden vedenpitävyyteen - etenkin lattiaan, jonka kautta useimmiten vesi imeytyy. Mitä rakastat - vaikka se olisi yksinkertainen betonipinta sisäpihalla, on pohjaveden puhdistusta valmisteltava.

 • Tämä tarkoittaa sitä, että maahan tehdään pohjaventtiili, jonka pohja peitetään ensin hiekalla ja sitten suuremmalla osamateriaalilla: kiviä, roskaa, soraa. Kuivatustyynyjen kokonaispaksuus tulisi olla vähintään 15 cm, ja se voi olla ja paksumpi, jos se on tarpeen rakentaa savimaahan.
 • Savi on yleensä veden kestävyysominaisuuksia: vesi kulkee huonosti, ja se voi pysähtyä kellarikerrokseen. Tätä kehitystä ei voida kutsua menestyksekkääksi, koska pysyvä kosteus imeytyy nopeasti muotoiluun. Poistuminen tästä tilanteesta auttaa, mutta kummallista saattaa tuntua, sama savi, vain ryppyinen.
 • Paksussa kerroksessa se asetetaan sora-valmistuksen päälle, ja siinä asetetaan kiinteä savi- tiili. Aseta se tasaiseksi, mahdollisimman lähelle toisiaan, poistamalla suulakepuristettu savi huovalla. Sen jälkeen, kun se kuivuu, pohja on pohjustettava ja kaada ohut sementtiastian sille. Tällaiselle kerrokselle, uskokaa minua, ei vettä ole kauheaa.

Kaikissa muissa tilanteissa voit tehdä ilman tiili-saviä valmistusta ja vain tehdä betonilattia. Tällöin kaivon pohja peitetään geofabrilla tai kattopyyhkeellä, tiilien puolikkaiden päälle asennetaan vahvistusverkko ja betoni valetaan. Pintakerroksen paksuus 8-10 cm, kellariin riittää. Päätä sitten itsellesi: katoa lattialaatat tai rakenna rantatietä.

seinät

Nyt seinämien osalta - ne voidaan rakentaa mistä tahansa rakennemateriaalista, mutta ottaen huomioon sen jatkuva vuorovaikutus maan kanssa. Prioriteetti on jälleen savi tiili, koska sitä voidaan käyttää. Uuden tiilen ostaminen on kaksi kertaa niin kalliimpaa kuin esimerkiksi polystyreenibetonipaloja.

 • Tällöin seinät eivät ole pelkästään halvempia, mutta 300 mm lohkojen minimipaksuus huomioon ottaen se on myös paksumpi ja siksi lämpimämpi. Ja tämä on erittäin tärkeää alueilla, joilla on riittävän syvä jäädytys maaperään.

Tiilien kellarin rakentaminen

 • Tätä tarkoitusta varten on myös mahdollista käyttää kuonakappaleita ja laajennettuja savibetonilohkoja - eli kaikki betonituotteiden vaihtoehdot, joilla on kevyt aggregaatti. Älä vain käytä solubetonin vaihtoehtoja!
 • On mahdollista, että joku on paljon helpompaa laittaa muottiin ja täyttää tällaiset kiinteät seinät, joita näemme kuvassa. Tämä vaihtoehto yleensä, kuten he sanovat, "ikuisesti". Ja miksi ei? Jokainen valitsee, mikä on kätevämpi hänelle. Joka tapauksessa, kun tehdään muuraus ja betonityö, on käytettävä pakkasnestettä ja vedenpitäviä lisäaineita laastille.

Monoliittiset betonin kellari seinät

 • Ja tietenkin, älä unohda pystysuoraa ulkovaippausta. Jos kellarikerroksessa oleva kaivo on kaivettu tiheässä maaperässä ja sillä on oikea geometria, ennen muurauksen tai konkreettisen työn aloittamista voit asettaa rullan vedenpitävästä materiaalista paitsi pohjan myös seinät ylhäältä.
 • Jos teet tämän päällekkäisyydellä ja liitä rintareunat yhteen, saat erinomaisen suojan koko rakenteelle. Jos kuopan seinät ovat kaltevia, ja ne antavat sinun mennä kellarikerroksen seinämiin, voit jopa kipata ne ulkona, ainakin päällystää bitumimastilla ja liittää samalla kattomaalilla.

Erillinen kellari luuttomalla

Ja lopuksi

Mitä tulee irralliseen kellariin, niin paljon riippuu sen tunkeutumisasteesta. Halutessasi voit tietysti laittaa betonielementtejä, mutta tämä on kallista ja edellyttää nostomekanismia. On paljon helpompaa rakentaa palkkikatto, samanlainen kuin kotona.

Tällöin seinissä on 55-60 cm: n välein erityisiä pistorasioita, ja palkit asennetaan puupinnoille. Alhaalta voidaan hemmed kanssa mitään: epätergaalinen aluksella, sementti-bonded lastulevy, OSB levyt.

Kaikki eristys sijoitetaan soluihin, peitetty höyrysulku- kalvolla tai folioilla, ja sama materiaali, jota käytetään sisäiseen arkistointiin, asennetaan vastaviljelijällä. Tällainen monikerroksinen päällekkäisyys on erinomainen este kylmälle tai kauden mukaan lämmin ulkoilma, joka tulee ulkopuolelta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Yksityisessä omistuksessa rakentaminen tapahtuu useimmiten ilman hanketta. Tämän kanssa.

Maapallon jäädytysaste (UHF), joka näkyy alla olevassa taulukossa #.

Kuinka rakentaa kesäkeittiö kellarilla, ja tarvitsetko sitä siellä ollenkaan? Mukaan meidän m.

Kellarin alla oleva kaivo voidaan kaivata omiin käsiinsä, vaikka pieni o.

Kommentit

Irrallinen kellari on paljon parempaa käyttää vihannesten säilyttämiseen kuin kellariin, koska se ei riipu talon sisäpuolella olevista tietoliikenteestä. Kellarin huoneen korkeus voi olla optimaalinen. Lisäksi olohuoneen lämpö ei laskeudu kellariin, ja se on optimaalinen lämpötila ympäri vuoden.

Levy, jonka lämpötila on vihannesten varastointi, ei aivan oikein. Lämpötilat ovat selvästi aliarvostettuja. Sipulia pidetään yleensä huoneenlämmössä. Myös kahden tai kolmen asteen peruna on epäilyttävää. Yleensä tällaiset lämpötilat esiintyvät jäätikössä eikä kellarissa.

Meidän vuosineljänneksemme on rakennettu 8 kerrosrakennusta. Saksalaiset ottaneet kiinni vielä rakennettu. Puuportaiden pihalle. Ja heidän allaan kellari. Niiden alla kaivettiin yksi reikä, joka sitten jaettiin levymäisten väliseinien avulla. Ja osoittautui paljon kellareita. Se on kellareissa, ei kellareissa.

Olen juuri tehnyt pienen kellarikerroksen lattian alla keittiössä. Muuten se on erittäin kätevä ja voit nopeasti saada varastot. Ja sen järjestelyyn tarvitset vähimmäisrahastoja. Tämä eroaa suuresta kellarista tai itsenäisestä kellarista.

Mikä on ero kyläkaapin ja kellarikerroksen välillä?

Missä tallentaa kaikki aihiot talveksi, jos ei kellarissa tai kellarissa? Tämä on ihanteellinen paikka joidenkin tuoreiden ja säilöttyjen vihannesten ja hedelmien säilyttämiseen. Mutta mikä paikka on parempaa kuin kellari eroaa kellarista ja kaikkien pitäisi tietää rakennuksensa tärkeät vivahteet.

Maaperäkortin järjestelmä.

Erilaiset kellari

Joten, kellari on huone, jonka sijainti riippuu pohjaveden sijainnista, joka on tarkoitettu perunoiden, porkkanoiden, juurikkaiden ja tölkkien ja aihioiden varastointiin.

Pohjaveden syvyydestä riippuen erottuvat seuraavat kelatyypit: maanpinnan yläpuolella, puoliksi upotetut ja täysin haudattu.

Täysin haudattu kellari on keramiikka. Se on taloudellinen rakentamisessa, sen rakentaminen edellyttää materiaalia, jota kaikki voivat löytää kotitalouksissansa. Suunnittelussa on kuitenkin otettava huomioon, että pohjavesi on vähintään 2-2,5 m syvältä kellarin pohjasta. Keramiikka on hyvä, koska rakennuksen maaperän lattian ansiosta ylläpidetään jatkuvasti suhteellista kosteutta ja lämpötilaa, mikä vaikuttaa myönteisesti perunan turvallisuuteen ja voi säilyttää sen joustavuuden pitkään.

Järjestelmä kellarista kellarilla.

Maaperästä erotetaan seuraavat kellarit. Kellarissa oleva kellari on pienikokoinen kerros, joka ylläpitää talon ja kesän haluttua lämpötilaa ja kosteutta ja joka on myös hyödyllinen laite puutarhatyökalujen säilyttämiseen. Usein tällaista rakennetta käytetään, jos kellari itse ei ole huoneessa, mutta ei kaukana talosta. Kellari suojaa itse huoneesta eri saostumista, mikä mahdollistaa useamman tai vähemmän vakion olon säilyttämisen kellarissa.

Ullakko autotallissa. Jos sinulla on auto ja autotalli, niin tämä ei ainoastaan ​​säästä tilaa, vaan voi toimia myös katselukehynä korjaettaessa autoa, jos tietenkin lähestyt oikeasti kellarin. Älä unohda ilmanvaihtoa, joka täytyy välttämättä olla haaraputkien muodossa tai luukun ja säleikön muodossa.

Ja ehkä kestävin kellari on kivi, sen rakentamisen periaate perustuu kalkkikiven asettumiseen. Mutta tämäntyyppinen kylmävarasto vaatii rakennesuunnitelman perusteellisemman kehityksen, ja rakentamiseen kuluva aika on paljon pidempi kuin muiden tyyppien rakentamisessa.

Sivupohjaiset kellarit rakennetaan paikalle, jos pohjavesi on lähellä maanpintaa. Ne ovat erinomaisia ​​varastotiloina ja vaativat minimaalisia maanrakennuksia verrattuna haudattuihin kellareihin. Tämäntyyppisen kellarin haittana on, että se ei saavuta vaadittua säilytyslämpötilaa, talvella lämpötila voi laskea, mikä johtaa jäätymiseen ja nousuun kesällä, mikä pahentaa elintarvikkeiden varastointiolosuhteita. Mutta jos käytät voimaa, voit saavuttaa halutun tuloksen lämpöeristyksellä.

Kaavion kellari autotallissa.

Maa-aitta on suosituin puutarhurit, puutarhurit, joilla ei ole kykyä varastoida kasvejaan maaperän muunnoksessa, koska maassa ei ole riittävästi tilaa ja pohjavesi on lähellä maata, noin puoli metriä, ja myös jos puutarha on tulvinut. Se on pienikokoinen rakenne, joka on eristettävä. Jotkut rakentavat maaperän varastotiloja luuttomalla varastoinnilla säilyttämään optimaalisen lämpötilan ja kosteuden elintarvikkeiden varastointiin.

Pohjakolikko viittaa seinään, jossa on yksi talon seinistä, muut seinät kiinnitetään tiilillä, monoliittinen lohko ja sen jälkeen, kun päärakenne on valmis, se kaadetaan maahan ja turpeen. Mutta on mahdotonta varastoida vihanneksia suoraan maahan, ne voivat nopeasti heikentyä, tällainen kellari on varustettu hyllyillä, joilla varastoja varastoidaan. Joukkovihannekset lisätään lattian yläpuolella 10-15 cm lavaa tai muuta laitetta vasten.

Kasvinviljelyvarasto viittaa myös maanviljelyyn, ja sen rakentaminen ei ole vaikeaa. Tämäntyyppistä kellaria käytetään kastelupaikoissa, joissa pohjaveden pinnan taso on lähellä maanpintaa, ja paikalle altistuu vähäisimmällä sademäärällä. Ulkonäkö näyttää siltä, ​​että kota ja sen rakentaminen, lokit, kattohuovat ja laudat ovat välttämättömiä, varastorakennus on täytettävä turpeella, koska turve ei lämpene hyvin. Jokaisella alaryhmällä on omat edut ja haitat, joten joskus ne eroavat hieman toisistaan. Mutta samaan aikaan kaikenlainen on yhtä vaativaa.

Puolimiesvuorittuneen kellarin kaavio.

Kellareiden rakentamiseen on suositeltavaa käyttää sellaista materiaalia, joka ei kykene säilyttämään kosteutta itsessään vaan imemään ja antamaan sen pois, huokoiset materiaalit tekevät siitä parhaiten. Kun seinät on ripustettu punaisella tiilellä, kalkkikivilohkoilla tai puupalkilla. Mutta puun palvella sinua pitkään, on tarpeen käsitellä sitä anti-sieni aineet, koska se on edelleen korkea kosteus kellariin, joka edistää sieni-tautien kehitystä.

Perusperiaatteiden rakentaminen kellarista

Kellarit sijaitsevat aina maanpinnan alapuolella ja sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Kellari voidaan käyttää sekä tuotteiden varastoimiseen että erilaisten työkalujen ja materiaalien säilytykseen ja joskus kellariin käytetään autotallina. Toisin kuin kellari, se voi olla suurikokoinen ja voi mennä ylimääräiseen huoneeseen, jos työskentelet sen sisustuksessa. Tavallisesti tölkkien ja muiden työkappaleiden säilytystelineitä asennetaan kellariin, seinille ja lattioille tehdään yleensä tiili- ja kiinteäbetoni.

Jos sinulla on jo valmis talo, ja päätät rakentaa kellarin, sinun on tehtävä töitä, sillä peruskorjaus valmiin talon alle on vaikeaa ja ongelmallista. Ensin sinun täytyy avata lattiat ja poistaa suuri määrä maaperää. Toiseksi, sinun on katkaistava säätiön rakenne. Ja harvat ihmiset päättävät rakentaa tällaista kellarista itselleen.

Kellaran rakentaminen.

Asennuksen rakentamisessa käytetään vedenpitävää materiaalia, joka auttaa säilyttämään kosteuden maan suolistosta. Talon kellari on betonirakenteita kellarikerroksen seininä, ja yleinen penostiroli voidaan käyttää lämmittimenä. Lämpötila talvella pidetään myös lämmittämättömissä kellareissa +5 + 10 ° C: een tietyin alueilla, joilla talvet eivät ole niin vakavia. Siten vedeneristys on olennainen osa kellarin rakentamista, varsinkin jos maaperä pyrkii jatkuvasti märkä.

Tärkeät näkökohdat on otettava huomioon, kun rakennetaan aluslattia

Jos maaperä, johon aiot rakentaa kellarin, on märkä, silloin tällaisen ongelman ratkaisu on ehkä metallikotelo, joka lasketaan kaivettuun kaivantoon ja vahvistuu siellä.

Kellarin sisäpuolelle käytä keraamisia laattoja tai vaneria. Riippuen siitä, mihin toimintoon kellari toimii, viimeistely on erilainen. Jos kellari suorittaa kellarin toiminnon, sisäinen työ ei vie paljon aikaa. Mutta jos päätät varustaa kellarin työpaja tai kuntosali, sisäinen työ on täysin erilainen.

Jotta kellari ja kellari pystyvät täyttämään hedelmien ja vihannesten säilyttämistoiminnot, sinun on harkittava seuraavia kohtia rakentamisen aikana:

Kellarin vedeneristysjärjestelmä.

 1. Jatkuva lämpötila - tehdä tämä, ripustaa lämpömittari huoneeseen ja tarkkailla sen lukemia. Jos sinulla on kylmä kellari ja talvella syntyy pakkasta, on tarpeen lämmetä esimerkiksi kattopintaan, kattaa kellarin kansi päällystemateriaalilla.
 2. Kosteus - se on huono vihannesten turvallisuudelle ja johtaa niiden rappeutumiseen. Tämän välttämiseksi, sinun on valittava tällainen materiaali rakentamisen aikana, jos päätät päällystää kellarissa olevat seinät, joilla on hyvät vedeneristysominaisuudet. Ja muista tehdä hyvä ilmanvaihto.
 3. Pohjaveden taso.

Erottamiskohdat:

 • maanalainen voidaan rakentaa missä tahansa paikassa, joka sopii sinulle tietenkin pohjaveden sijainnin mukaan;
 • kellarialue on huomattavasti vähemmän kuin kellarialue;
 • koska ala-aluetta on avoimia alueita (lattiaa, seiniä), se luo oman mikroilmaston, joka suosii vihannesten, hedelmien ja suolakurkkujen pitkäaikaista varastointia, tämän tehon kellarissa on vaikea saavuttaa ja mikroilmasto on täysin erilainen;
 • keramiikan rakentamisen aikana ei ole tarpeen suorittaa seinien vedenpitävyyttä, jos maaperän ominaisuudet eivät vaadi tätä
 • pystytään rakentamaan kellari kellarikerrokseen, mutta kellariin ei ole mahdollista rakentaa kellari;
 • kellari voi toimia kellarina, erillisenä huoneena, jossa on kuntosali tai ruokakomero, mutta kellari pystyy suorittamaan ainoastaan ​​aihiotilojen säilyttämistoiminnon;
 • kellarin rakentaminen vaatii enemmän rakennusmateriaalia ja asiantuntijoiden työtä, ja voit rakentaa yksinkertaisen kellarin itse ilman asiantuntijoiden apua.

Kaikki nämä kohdat on otettava huomioon, kun valitset, koska alikentän laatu ja käytettävyys sen tarkoitukseen riippuvat siitä. Tietyllä tietämyksellä tällaisista asioista voit helposti valita parhaan vaihtoehdon.

Tärkeimmät erot kellarin kellarista

Kasvavat tuotteet sivustollaan, jokainen omistaja on kohdannut ongelman varastosta. Tähän tarkoitukseen rakennetaan pohjakerrosten ja kellareiden muodossa olevia maanalaisia ​​varastoja.

Rakennus voidaan sijoittaa talon alle tai pystyttää erilliseen rakenteeseen, upotettu kokonaan tai osittain. Mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä ja mikä on parempi rakentaa sivustollesi?

Valitse tallennustyyppi

Ennen työn aloittamista on tärkeää selvittää, mitkä tuotteet säilytetään ja missä määrin. Yksinkertaisin vaihtoehto maanalaiselle varastoalueelle voi olla maanalainen, rakennuksen ala, keittiö, jonka korkeus on rakenteilla noin 1,5 metriä.

 • Yleensä maanalainen pitää kotitekoista viiniä, säilykkeitä, hedelmiä ja vihanneksia, mikä vaatii 12-14 asteen lämpöä pitämään lämpötila. On myös kätevää sijoittaa ala-alueeseen sellaiset usein käytettävät tuotteet;
 • Tällainen kellari ei sovellu perunoiden varastointiin kevääseen asti, koska se on liian lämmin ja yläosa on lämmitetty keittiö tai talon toinen osa. Tässä lämpötilassa perunat nopeasti itävät ja välilehti on hankalaa - luukku on liian kapea kuljettamaan raskaita laukkuja tai säiliöitä. Perunat säilytetään parhaiten kellarissa tai kellarissa;
 • Kellari sijaitsee joskus myös keittiön alla, mutta seinän korkeus on 1,9 metriä. Nämä 30 senttimetrin syvyydet antavat lämpötilan 8-10 astetta alhaisemmaksi kuin alikentässä. Mutta pitkään varastointi vihannekset ei myöskään ole sopiva;
 • Kellari, toisin kuin maanalainen, voidaan tehdä missä tahansa ei-asuinkiinteistössä, lukuun ottamatta paikkoja, joissa lintuja ja karjaa säilytetään.

Kellari. Vahvuudet ja heikkoudet

Tietyllä monimutkaisella tekijällä, kellariin rakennusten alle, ilman lämpötila voi olla noin 5-6 celsiusastetta, joka on suunnilleen sama kuin talon jääkaapissa. Kasvituotteiden varastoiminen on liian lämmin ilmaa. Jos sadonkorjuu kerätään suuressa tilavuudessa, niin tällaisessa varastossa se jätetään vasta kevään ajan.

Istut rakennetaan rakennusten lisäksi myös erikseen sijaitseviin rakenteisiin. Mikä on ero tämän sijainnin välillä? Keskeinen ero kellariin erillään olevasta kellarista on seuraava:

 • Vapaasti seisova voi täyttää jäällä pitämään siipikarjaa, lihaa, kalaa, makkaraa ja muita valmisteita siellä;
 • Eri seinän korkeuksilla ei ole välttämätöntä tehdä tällaista arkistoa täysin upotettuna.

Tällaisen kellarin pohja voidaan upottaa puoleen korkeudesta tai neljäsosasta, tai se voi olla jopa maassa. Tämän järjestelyn avulla voit laittaa rakennuksen myös alueille, joilla on korkea vesipitoisuus maaperässä. Rakennuksen alla oleva kellari on haudattava seinien koko korkeuteen, muussa tapauksessa järjestely on mahdotonta.

Useat tekijät riippuvat kellarin syvyyden indikaattorista. Ei-vedenalaisissa on mahdotonta saavuttaa optimaalinen lämpötila, jota kasvit tarvitsevat varastointia varten.

Jos arkisto on haudattu koko korkeudelle, on mahdollista tehdä vain yhden katon ja maanrakenteen lämpöeristys myös seinien seinämillä. Näin maapohjaiset vaihtoehdot tehdään vain, jos alueella on korkea pohjavesi ja ei ole mahdollista syventää tilaa.

Ero kellarin ja kellarin välillä

On olemassa useita tekijöitä kuin kellari eroaa kellarista sen suunnittelussa ja järjestelyssä:

 • Kellari on aina kylmä huone, kun taas kellari voi olla lämmin;
 • Korkeimpien versioiden kallionseinien korkeus on 1,9 metriä. Kellarille tämä arvo on vähäinen, ja sitä voidaan soveltaa vain, jos siihen on suunniteltu vihannesten varastointi. Seinien korkeus kellarissa, jossa tekninen lattia on tehty, ei saa olla alle 2,2 metriä. Ja jos aiot tehdä olohuoneen, niin etäisyys lattiasta kattoon olisi oltava 2,5 metriä;
 • Kellarista kutsutaan huone, jossa on seinät, upotettu maahan puoleen korkeudestaan. Jos tämä luku on pienempi, niin se ei enää ole kellari, vaan kellari tai pohjakerros.

Kellarin ominaisuudet

Kellari vihannesten varastointiin sijoitetaan joko erikseen talosta tai keittiön, ruokakomero tai veranta alta. Tämä johtuu mahdollisuudesta tunkeutua olohuoneen kosteuteen, kirppuja tai jyrsijöitä maanalaisista.

tapaaminen

Kellarot miehittävät pääsääntöisesti koko kellarikerroksen alueen. He yrittävät järjestää tämän huoneen mahdollisimman järkevästi asettamalla viestintäjärjestelmiä, kattiloita, aggregaatteja, kattiloita ja niin edelleen.

 • Riittävän avaruuden ansiosta voit tehdä viinitiloja, kuntosaleja, saunoja tai kotiteattereita. On huomattava, että kellarin tarkoitus on määritettävä jo ennen rakentamisen aloittamista, jotta vedenpitävyys ja lämpösuoja toimisivat oikein;
 • Kasvimyymälässä ilman lämpötilan on oltava lähellä nollaa, kun taas olohuoneissa tämä lämpö on tarpeen, kuten päärakennuksessa. kellarin tarkoitus vaikuttaa seinien korkeuteen, ilmanvaihtojärjestelmään, lämmöneristyskerrokseen;
 • Maanalaisen tilan järjestäminen on alhaalla laadukkaan vedeneristyksen aikaansaamiseksi, joka ylläpitää optimaalista kosteutta. Taloon kiinnitettyjä tai erikseen asennettuja kattiloita ei voida verrata talon alla oleviin huoneisiin;
 • Talon seinät toimivat säätiön toiminnassa, ottavat koko rakenteen painon. Tämä asettaa tiettyjä vaatimuksia kantoaallon toiminnalle, paksuuteen ja lujuuteen;
 • Kellarit on rakennettu lohkoista, tiilistä ja betonista, niiden seinät toimivat pikemminkin sulkemistoiminnolla, vahvistavat kaivon seinät ja ovat esteitä kaikentyyppiselle kosteudelle.

Suositukset kellareiden rakentamiseksi ilman laakereita

Kellarin ja kellarin rakentamisen välillä ei ole eroa, paitsi siinä tapauksessa, että ne on järjestetty talon alle. Tässä tapauksessa kellari on edullisempi kuin kellari. Eri tyyppiset erilliset arkistot voivat erota seinien korkeudesta ja tunkeutumisasteesta maahan.

Perusteellisin vesieristys tehdään lattialle, jonka kautta vesi tunkeutuu usein sisälle. Vaikka yksinkertainen betonialusta kaadetaan paikalle, sinun on ensin tehtävä viemärijärjestelmä.

 • Maa on ruopattu, pohja on peitetty hiekalla, kiviä, soraa ja roskaa. Kerros tiivistetään siten, että se on noin 15 senttimetriä paksu. On mahdollista tehdä pehmustettu tyyny, jos maaperä, johon työ on tehty, on enimmäkseen savi;
 • Savi lähellä kellaria tai kellarissa ei anna veden kulkea, mikä johtaa pysähtymiseen suoraan pohjan alla. Tämä saattaa johtaa rakennusmateriaalien imeytymiseen. Tällöin rypistynyt savi, joka asetetaan soran päälle, voi auttaa. Siinä se laittaa korpulenteja tiilen, poistavat jäänteet. Kuivaamisen jälkeen se tasoitetaan ja tehdään sementtirauta.

Muissa tapauksissa kustannukset lattialle ilman tiili-savi kerros, jolloin tavallinen betonilattia. Tällöin kuopan pohja peitetään geofaurilla, raudoitusta levitetään tiilien puolikkaiden päälle ja se kaadetaan 10 cm: n betonilla. Tulevaisuudessa tällaista lattiaa voidaan kierrättää laattoilla tai tehdä levyjen lattia.

seinät

Seinät voidaan tehdä mistä tahansa materiaalista, mutta ottaen huomioon niiden kosketuksen pohjan kanssa maahan. Paras on kiinteä tiili, voit jopa käyttää jo. Uusi tiili on paljon kalliimpaa kuin esim. Polystyreeni-betonin lohkot.

 • Jos käytät lohkonrakennusta, seinät ovat halvempia ja paksumpia, koska lohkot ovat noin 30 cm paksuisia. Tämä on erittäin tärkeää, koska maa jäätyy talvella;
 • Voit käyttää karkeita lohkoja tai laajennettua savea, eli kaikkia betonilohkoja, joissa on kevyitä täyteaineita. Poikkeuksena on solusbetoni, joka ei sovellu huokoisuuden vuoksi;
 • Monoliittisen betonin seinät on mahdollista tehdä kiinnittämällä muottirakenteita, tämä vaihtoehto on kestävin. Tällöin koostumukseen on lisättävä vesi- ja pakkasnesteen lisäaineita asennettaessa ja betonisoitavissa;
 • Pystysuora vedeneristys vaaditaan. Jos kuopassa on säännöllinen geometrinen muoto, sen pohja on peitetty katemateriaalilla yläreunaan, seinämien seinämillä;
 • Katemateriaali on päällekkäin, liimausreunat, mikä antaa rakenteen luotettavuudelle. Jos kaivon seinät antavat sinun päästä kellarinseinään, voit maalata ne mastiksella ja liittää uudelleen katemateriaalin päälle.

johtopäätös

Maa-alueen seinien rakenne riippuu sen syvyydestä. On mahdollista tehdä betoniteräksiä, mutta on helpompi järjestää päällekkäisyydet palkkien suuntaisesti, kuten asuinrakennuksissa.

Kun seinässä on 60 senttimetriä, tehdään erityisiä reikiä, joissa palkit asetetaan puun vuoraukseen. Pohjaan ne ovat reunat sementti-, aluksella- tai levyjen OSB: llä.

Lämpöeristys on laitettu tällaisiin kennoihin, peitetty kalvolla tai kalvolla höyrynsulkusuojaa varten, päällysteen asennus on tehty samasta materiaalista ja palkit on hemmed alhaalta. Tällainen päällekkäisyys suojaa luotettavasti kylmältä ilmalta milloin tahansa vuoden aikana.

Mikä eroaa kellarin kellarista

Ulkonäköä ajatellen kellari- ja kellarikerrokset ovat hyvin samankaltaisia, mutta ne eroavat toisistaan ​​huomattavasti tarkoituksessa ja suhteessa maatasoon. Seuraavaksi kerromme:

 • mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä?
 • mikä ero niiden tarkoituksen välillä on;
 • millaisia ​​materiaaleja tällaisten kerrosten seinät tekevät;
 • miten vedeneristys tehdään;
 • kuinka eristää tällaiset seinät;
 • miten tehdä ulko- ja sisustusta;
 • Mitkä ovat suosituimmat vaihtoehdot käytettäessä kellari- ja kellarikerroksia?

Mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä?

Kellarin ja kellarin välinen ero on kirjoitettu kahteen asiakirjaan: SNiP 31-02-2001 "Yhden perheen asuinrakennukset" ja SNiP 2.08.01-89 * "Asuinrakennukset". Kellarin ja kellarin välinen ero on vain maan korkeudella - kellarin katsotaan olevan huoneita, joissa maanpinnan taso on alle puolet huoneen korkeudesta ja kellari on sellainen, jossa maanpinta on puolet tai enemmän kuin huoneen korkeus. Siksi kellariin voidaan sijoittaa suhteellisen korkeita ikkunoita, kun taas kellarissa on oltava pienet leveät ikkunat. Tämä on ainoa tekninen ero kellarista ja kellarista, koska seinien materiaali ja tekniikka, viimeistely ja vedenpitävät menetelmät ovat samoja.

Mikä erottaa kellarin ja kellarikerroksen käyttötarkoitukset

Kellarikerrosten ja huoneiden tärkein tarkoitus on varastotiloja ja apuhuoneita sekä paikantamispaikkoja. Loppujen lopuksi on mahdotonta tehdä tavallista luonnollista valaistusta, joten niitä on vaikea sopeutua muihin tarpeisiin. Kellarissa olevia huoneita ja kerroksia voidaan käyttää asuintiloissa, keittiöissä, työpajoissa ja niin edelleen. Loppujen lopuksi korkeus maasta ja kattoon päästään tekemään siellä hyvää luonnonvaloa, joten päivällä voit tehdä ilman keinovalaistusta. Lisäksi seinän osa, joka on maanalainen, vähentää huoneen kokonaislämpöhäviötä, koska se on erotettu ilmasta maapallon kerroksella. Siksi kellarin huoneet ja lattiat ovat helpommin kuumentavia kuin kellareissa ja etenkin asuinrakennuksissa. Myös kellarihuoneissa, puhumattakaan kellarista, kadusta läpäisevän melun taso on paljon alhaisempi kuin huoneissa, joissa on sama äänieristys, tämä vaikuttaa myös niiden tarkoitukseen.

Materiaalit tekevät kellarin ja kellarikerroksen seinät

Näiden lattiojen seinämiin käytetään myös puutaloja, tiilet, erilaiset lohkot ja kiinteät betonit. Tämä johtuu maaperän voimakkaasta paineesta, joka voi muuttaa puisen seinän. Tiilet ja lohkot asetetaan sementtilaastille, lisäksi joka neljäs tai viides rivi vahvistetaan vahvikkeella, joka on asetettu kehälle. Tämä vahvistus lisää seinien lujuutta niin, että maaperän voimakas paine ei vahingoita niitä.

vedeneristys

Kun rakennetaan kellari- tai kellarikerroksia, vaaditaan kolminkertainen vedeneristys:

 • maan ja säätiön välillä;
 • pohjan ja seinän välissä;
 • lattian seinän ja talon seinän välissä.

Vedenpitävyyden hylkääminen mistä tahansa paikasta johtaa kapillaarivaikutuksen syntymiseen - kosteus nousee ohuissa huokosissa seinien materiaalissa ja pystyy liotamaan koko talon, jonka jälkeen seinämiin tulee muotti. Lisäksi talot, joissa ei ole lämmitettyä pohjaa ja kellari / kellari, on suositeltavaa lämmittää kellarikerroksen tai kellarin seinät ulkopuolelta koko kehällä, muuten sateiden aikana ja kun ilman lämpötila nousee, maaperä ja seinän jälkeen märkä. Vedeneristyskäyttöön käytetään kattohuopaa, tervaa tai bitumia.

Ensimmäiset kaksi materiaalia leikataan nauhoiksi ja asetetaan jakautuneiden osien väliin, ja bitumi kuumennetaan nestemäiseen tilaan ja kaadetaan sitten alempaan jaettuun pintaan. Vedenpitävyyteen kellarin / autotallin lattian seinien maanalainen osa pinnoitetaan nestemäisellä bitumilla, joka suojaa tehokkaasti kosteudelta. Voit käyttää myös nestemäisen lasin sementtiastioita, jotka eivät ole tehokkaita bitumiin nähden, mutta jotka eivät vaadi lämmitystä ja ovat sen vuoksi vähemmän vaarallisia.

lämpeneminen

Kellarissa ja kellarikerroksissa on eristetty vain ulkotiloihin, koska sisäinen eristys johtaa kondensoitumiseen ja vahingoittumiseen materiaalille, josta seinä on tehty, mutta kylmäalueilla on myös kaksipuolinen eristys. Useimmiten maanalainen osa lämmittimenä käyttää kiinteää vaahtoa, joka helposti kestää maaperän paineen. Se on kiinnitetty sementtipohjaisiin liima- ja ankkurikelloihin, jotka työnnetään esiporaisiin reikiin, mikä tarkoittaa, että laitteiden ja materiaalien kustannukset ovat vähäiset. Voit myös eristää seinän maanpinnan alapuolella vaahtopolyuretaanilla. Tällaisen eristyksen materiaali ja laitteet ovat erittäin kalliita, joten niitä ostetaan kahdessa tapauksessa:

 • erittäin suurilla työmäärillä;
 • on mahdollista vuokrata laitteita tai eristää seinät muissa esineissä.

Yllä olevan maanosan eristys suoritetaan samalla tavalla kuin talon jäljellä olevien seinien eristys. Kuumentaminen maanalaisen osan kellarista / kellarista on toivottavaa laittaa päälle vedenpitävä, se lisää turvallisuutta talon. Poikkeuksena on vaahtopolyuretaanin eriste, koska polymeroinnin jälkeen aine muodostaa kestävän vedenpitävän kuoren, joka tunkeutuu tiilen, kiven ja muiden rakennusmateriaalien ulkopohjiin.

Ulkopuoli ja sisustus

Ulkopinta suojaa kellarista / kellarista saostumista ja lämpötilan äärimmäisyyksiä, joten eristys asennetaan usein sen alle. Monissa taloissa kellarin tai kellarikerroksen seinämä on huomattavasti paksumpi kuin laakeri, joten sateen aikana ulkonevat osat kastuvat paljon voimakkaammin. Pohjan / kellarin suojelemiseksi on välttämätöntä siirtää vettä niistä, joten talon seinämän reunalla asentavat visiirit. Joskus kellarikerroksen seinämän paksuus on yhtä suuri kuin talon seinämän paksuus, joten voit käyttää samaa sisätilojen pintaa, joten sinun ei tarvitse laittaa visiiriä.

Eteläisillä alueilla talossa on vain lämmitetty, jolloin ensimmäisen ja kellarikerroksen ja pohjakerroksen seinien paksuus on sama, ulompi viimeistely luo askeleen, jossa jopa pieni visiiri suojaa tehokkaasti sateelta. Loppujen lopuksi kellarin / kellari-seinämän alue on paljon pienempi kuin talon seinän alue, joten pienikin visiiri poistaa suurimman osan vedestä, minkä vuoksi kellari / kellariin jää paljon vähemmän sateita. Kellarin / kellarikerrosten sisustus riippuu siitä, miten aiot käyttää niitä. Jos on suunniteltu teknisiä tiloja, niin saat mahdollisimman halvalla ilman mitään ylimielisiä. Jos asuin- tai kodinhoitohuoneissa on tilaa, ne voidaan koristella kauniisti.

Käyttökerrokset kellarista ja kellarista

Tässä osiossa keskustelemme mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista kellarin ja kellarihuoneiden käyttämiseen sekä eri tavoista viimeistellä ne.

Huolimatta ikkunoiden pienestä koosta ja niiden huonosta sijainnista, kellarista voidaan käyttää työpaja. Loppujen lopuksi luonnonvalon puute kompensoidaan sähkövalaistuksella, ja suuret mitat mahdollistavat paitsi järjestää kaiken mukavasti myös puristaa paljon hyödyllisiä laitteita.

Koska suurin osa tiloista on maanpinnan alapuolella, on helpompi säilyttää optimaalinen lämpötila viinin säilyttämiseksi siihen. Kesäkuumennuksen aikana maa suojaa kellarin ylikuumenemiselta, ja talvella se pitää sen ylikellolta, joten oikean lämpötilan ylläpitokustannukset ovat vähäiset.

Jopa kellari voidaan sovittaa lepohuoneeseen. Täysin asuminen siinä ei toimi luonnollisen valaistuksen puutteen takia, mutta lounaan tai muutoksen muutoksen vuoksi tällainen huone on varsin sopiva. Pienen tuuletusaukkojen kautta tapahtuva raikasta ilmaa heik- kää virtaa voidaan kompensoida pakotetulla tuuletuksella, jotta voit lepytellä mukavasti huoneeseen.

Jopa yksityisissä talleissa ei ole helppoa jakaa suurta tilaa kuntosalille, sillä mitä suurempi on koko talon pinta-ala, sitä korkeammat ovat rakennus- tai ostokustannukset. Kellarissa tai kellarissa on riittävästi vapaata tilaa, ja heikko ilmanvirtaus pienien ikkunoiden läpi kompensoidaan pakotetulla tuuletusjärjestelmällä. Tällainen huone ei vie talon hyödyllistä aluetta, mutta tuo monia etuja.

Aseta uima-allas talon asuintalolle varsin vaikeaksi korkeiden vedenpitävyysvaatimusten takia sekä tarve jakaa paljon vapaata tilaa. Kellarissa tai kellarikerroksissa vedenpitävyys on suoritettava tilojen tarkoituksesta riippumatta, joten riittää vain parantamaan sitä. Lisäksi kellari / kellari sijaitsee koko talon alle, joten on helppo valita sopiva huone ja sijoittaa altaan siihen.

Talon vapaata tilaa ei useinkaan tarvitse etsiä uutta keittiön tilaa. Hyvää ruokaa voi tehdä kellarissa tai kellarissa. Se on katkaistu päärakennuksesta, joten ruoanlaittoon ei tuoksu pääse tunkeutumaan olohuoneisiin, ja pakotettu tuuletus selviää raittiuden puutteesta. Lisäksi tämä keittiö sijaitsee ruokakodin vieressä, joten sinun ei tarvitse mennä kauas päivittäistavarakauppaan.

Jos jostain syystä oli mahdotonta tehdä tarvittava määrä makuuhuonetta talossa, kellari tai kellari lattiat tulevat pelastamaan. Kaikkien vapaa-ajan viettäminen tällaisessa huoneessa on epämiellyttävä luonnonvalon puutteen takia, mutta yöllä sitä ei tarvita. Kun ikkunan pienen koon aiheuttamat puutteet raikasta ilmaa, selviytyvät pakotetun ilmanvaihdon järjestelmään.

johtopäätös

Kellari- ja kellarikerrokset tarjoavat valtavasti tilaa luovuuteen, koska ne sijaitsevat asuintiloissa ja niissä on suuri alue. Kun olet lukenut artikkelin, olet oppinut eron kellarista ja kellarista, miten voit käyttää molempia tiloja ja näe erilaisia ​​esimerkkejä huonekalujen suunnittelusta kellarissa / kellarikerroksessa.

Kellari tai kellari: Mikä on parempi valita?

Maalaismaiseman unelmoinnit, yleensä tällaisten talojen omistajat ajattelevat paikkaa, josta voi tallentaa talvea ja satoa puutarhasta. Siksi osataan joko valmis talo, jossa on kellari, tai se on rakennettu omilla kädellänsä esimerkiksi kellarihuoneella vakiomallin mukaan. Tätä on syytä harkita, kun valitaan tontti, koska on tarpeen valita tontti, jossa pohjaveden taso on riittävän syvä, jotta kellari pysyy aina kuivana.

Kaksi tallennusvaihtoehtoa ovat mahdollisia: kellari tai kellari. Jotta voit tehdä oikean valinnan, sinun on selvitettävä kunkin vaihtoehdon edut ja haitat.

Tyypit kellarit

Kellari on huone, jossa tuotteita, valmisteita, vihanneksia ja hedelmiä säilytetään. Pohjaveden syvyydestä riippuen seuraavat kellarityypit eroavat toisistaan:

Kun ajattelet, kun on parempi aloittaa rakentaminen, sinun pitäisi miettiä välittömästi kellarin tai kellarin rakentamista. On parempi tehdä maanrakennuksia lämpimällä säällä, kun maa on helppo kaivaa. Monessa suhteessa maanrakennustyön voimakkuus riippuu valitusta tyypistä kellarista: sitä vähemmän on haudattu, vastaavasti vähemmän maanrakennustöitä.

upotettu

Täysin upotettu kellari on keramiikka. Rakentamisessa on hyödyllistä kaikki taloudessa olevat materiaalit. Suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon, että pohjaveden tulee olla vähintään 2-2,5 metrin päässä. Koska kellari käyttää maata tällaisessa kellarissa, se säilyttää optimaalisen lämpötilan ja kosteuden, jolla vihannekset ovat hyvin varastoituneita. Rakennetun kellarin rakentaminen on täysin kustannustehokas.

Maapallon kellarit puolestaan ​​voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin:

 • Maanalainen hautausmaa. Pieni rakennus rakennetaan maanalaisen kellarin yläpuolelle, jonka ansiosta tarvittava lämpötilatasapaino säilyy koko vuoden ajan. Lisäksi puutarhatyössä on mahdollista tallentaa se varastoon.
 • Autotalli kellarilla. Tässä tapauksessa kellari suorittaa kaksi toimintoa: se palvelee aihiot ja sitä käytetään katselukehynä koneen korjaamiseen. Samanaikaisesti on tärkeää järjestää ilmanvaihto oikein, jotta lauhde ei muodostuisi. Tätä varten järjestetään putkijohto tai luukku, jossa on ristikko.
 • Kivikellari. Sen rakentamiseen käytetään kalkkikiveä. Jos talo on rakennettu esimerkiksi hiilihapotetusta betonista, kivikellarin rakentamiseen on erityisesti valmistettava kalkkikivi. Kivikellari on kestävin, koska sen rakentaminen edellyttää erityissuunnitelman kehittämistä ja paljon aikaa rakentamiseen.
 • Istuin talossa. Joskus kellari on järjestetty talon alle sen osiin, esimerkiksi keittiön, käytävän tai laajennuksen alaisuuteen, joka vaikuttaa päärakenteeseen. Useimmiten tällaiset kellarit löytyvät vanhoista rakennuksista. Uuden teknologian mukaan kellareita ei enää rakenneta, yleensä talon alle järjestetään täysipainoinen kellari.

Poluzaglublenny

Tämä kellari on rakennettu pohjaveden lähelle. Se voi varastoida varastoja talvella. Rakentamisen aikana vaaditaan paljon vähemmän maankäyttöä kuin upotetun kellarin rakentaminen. Haittana on kyvyttömyys ylläpitää haluttua lämpötilajärjestelyä ympäri vuoden: ruuhkautuminen on mahdollista talvella ja varastointiolosuhteet heikkenevät kesällä. Jos lämpöeristys suoritetaan oikein, puolisotetussa kellarissa on tarvittavat säilytysolosuhteet.

maa

Maaperä on suosittu amatööri puutarhurit, jotka ovat mökkejä. Sitä käytetään, jos alue lämmitetään tai pohjavesi on alle puolen metrin syvyyteen. Rakennettu pieni lämmitetty rakennus. Luodakseen optimaalisen lämpötilajärjestelmän tuotteiden varastoinnille, rakennus voidaan luopua maan kanssa.

Yksi pohjakerrosten tyyppi on seinä. Tällaisessa kellarissa kuin yksi seinistä seisoo talon seinää. Jos haluat tietää talon seinistä, jossa posliinilohko tai kaasulohko on parempi valita, voit rakentaa kellarikerroksen tai kiinnittää sen monoblockiin. Kun seinät on pystytetty, rakennus on peitetty maalla tai turpeella. Säilytä ruokaa suoraan maahan tällaisessa huoneessa ei voi - ne heikkenevät. Tälle varustetulle hyllylle. Säilytettäessä irtotavarana käytetään kuormalavoja, jotka on nostettava maanpinnan yläpuolelle 10-15 cm tai käyttää mitä tahansa laitetta.

On helppoa rakentaa kasveja, joka näyttää kämpältä. Sitä käytetään pohjaveden ollessa lähellä pintaa, ja alue on tulvilla jopa pienellä määrällä sadetta. Se on rakennettu levyistä, lokeista ja kateaineista. Ylärakenne, joka on ripottanut turpeella, koska se on hyvä lämmöneristin.

Rakennustekniikoita on erilainen, mutta kellareiden rakentamiseen on tärkeää valita materiaali, joka ei peitä kosteutta. Hänen on sekä nopeasti absorboida että annettava se pois. Siksi on parasta käyttää yksinkertaisia ​​materiaaleja: puuta, kalkkikiveä, punaista tiiliä. Puu on käsiteltävä erityisillä aineilla, jotta se voidaan suojata tuholaisilta, mätää ja sieniä vastaan.

Kellari: rakentamisen periaatteet

Kellarit rakennetaan aina maanpinnan alapuolelle, yleensä ensimmäisessä kerroksessa. Omakotitalon kellarissa voi käyttää ruokavarastointia, säilytystä ja kotitalousvälineitä. Monet kellarissa varustavat autotallin. Kellarin koko on paljon suurempi kuin kellari ja, jos se on kunnolla viimeistelty, sitä voidaan käyttää ylimääräisenä huoneena. Usein kellarissa kuntosalit, biljardihuoneet.

Säilytys- ja ruokaperinteiden varastoinnissa on hyllyt. Seinät voidaan rakentaa tiilistä, betonilohkoista. Monoliittisessa talossa kellari on yksi talon kanssa. Seinien suojaamiseksi liialliselta kosteudelta ne ovat vesitiiviitä erikoismateriaaleilla. Myös seinät on eristetty lämpöeristetyillä materiaaleilla, esimerkiksi penostirolilla. Jos suoritat eristyksen oikein, myös talvella lämmitetyssä kellarissa lämpötila pysyy +5 - +10 astetta.

Seinän rakentaminen valmiiseen taloon on työläs ja monimutkainen asia. Meidän on katkaistava lattiat ja poistettava suuri määrä maaperää. Tällainen kellari voi rikkoa talon perustan, joka vaikuttaa koko rakenteeseen ja jolla voi olla epämiellyttäviä seurauksia. Siksi kellarin rakentaminen olisi suunniteltava suunnitteluvaiheessa, ja sen olisi rakennuttava korkean tason asiantuntijoilta KievNovBudiin työskentelevät erittäin pätevät asiantuntijat. Tämä näkyy Hotanovkan kylässä olevan rakennuksen kohteelta otetusta videomateriaalista. Lisäksi yhteistyössä yrityksen kanssa on erilaisia ​​toimia.

Mitä kannattaa harkita kellarin rakentamisessa

Jotta kellari pystyy täyttämään vihannesten säilyttämiseen ja säilyttämiseen liittyvät tehtävät, rakennuksen aikana olisi otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Yksi kohokohdista on pohjaveden taso.
 • Huone on pidettävä tasaisessa lämpötilassa, jota on seurattava ripustamalla lämpömittari seinään. Jos talvella olevat seinät peitetään pakkasella, ne on eristettävä.
 • Tuotteet on huonosti varastoitu märkätiloihin, joten seinät on peitettävä asianmukaisilla vedeneristysmateriaaleilla. Erittäin tärkeä tässä tapauksessa hyvä ilmanvaihto.

Mikä ero on kellarin kellarista

Kun valitset, mikä on parempi rakentaa kellari tai kellari, sinun pitäisi tietää, mitkä ovat tärkeimmät erot: