Erilaiset säätiöt (kellari ei ole koko talon alla).

Kysymys: Gor

Projektissani ei ole kellarikerrosta koko talon alle, toisin sanoen on erilainen syvempi perusta. Miten teknisesti on oikein tehdä kellarista vesi- ja lämpöeristys niin, että maaperän kantavuus pääperustan ja syvemmällä kellarirakenteella ei kärsi?

Kommentit

Jotta pystymme vastaamaan olennaisesti kysymykseesi, anna seuraavat tiedot:

 • millä tasolla pohjavesiä sinulla on paikalla (ehkä vedenpitävyys ei ole tarpeen tehdä pitkin sisäseinää kellarissa);
 • millaista maaperää sinulla on, etenkin mitä he ovat kellarin seinän kohdalla;
 • Kaupunki (tai lähin suuri) riippuu maaperän jäädyttämisestä ja siten syvyydestä, johon sinun on lämmitettävä kellarin seinät;
 • mitkä ovat kellarin seinät (paksuus ja kunkin kerroksen materiaali) - tämä tarvitaan eristeen paksuuden laskemiseen;
 • mikä on talon "perusteettoman" osan perusta (nauha, kasa, pylväs, laatta), sen syvyys, leveys ja mikä materiaali tehdään;
 • Kellarin perustus on todennäköisesti monoliittinen laatta, jos ei, kirjoita siihen, mitä säätiö on kellarikerroksessa;
 • mikä on kellariin suunniteltu tarkoitus (kellari, ruokakomero tai asuintila).

Odotamme selvennyksiäsi :-)!

- Kaivon perusteella se on 4,5 - 5,0 metriä (kaivo sijaitsee noin 10 metrin päässä talon reunasta, alue on lähes horisontaalinen);

- alkaen 0,5 - 0,7 m, alkaa punainen savi (ymmärrän, että tämä ei ole termi :));

- Kiev-Svyatoshinsky-alue, Buzovayan kylä (14 km Zhytomyr-moottoritiellä);

- projektissa - monoliittinen teräsbetoni, 400/500 mm paksu;

- projektin nauhana monoliittinen teräsbetoni, perustapehmusteen syvyys - 1,4 metriä maasta, paksuus 400/500 mm;

- monoliittinen vahvistettu säätiö;

- osa - varasto, osa - työpaja tai kuntosali

Kellarin seinät ovat paksut, 250-300 mm: n välein.

Ja miksi sinun täytyy kärsiä jotain? :) Lämpöongelmat voivat johtua vain maaperän epätasaisesta jäädyttämisestä perustusten alapuolelle. Jos kaikki perustukset sijaitsevat jäädytysalueen alapuolella, ei ole ongelmia. Sama vedeneristys, et aio kääntää kellarista vuotava allas. Ja jos ei ole vuotoja (ja sinulla on syvä pohjavesi), ei pitäisi olla ongelmia.

Kysymys voi syntyä täällä on tämä: Säätösi on haudattu eri tavalla, kantokyky ja saostuminen voivat myös erota. Jos erot ovat suuret, peruskokoonpanon jäykkyys on riittämätön, ja jopa korkeammat perustukset, he tuntevat painetta rajaan, sitten voi esiintyä epätasaista sileyttä, täällä ongelmia ilmenee. Kuinka vakava - se riippuu edellä olevasta. Mutta rauhoitan sinut yleensä yksityisille taloille, jos kaikki tehdään standardien mukaisesti, kaikki elementit eivät toimi raja-arvolla, mutta suurella marginaalilla.

Sinulla on hyvä perusta. Syvyys riittää. Saviä varten sen ei pitäisi olla pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys, ts. vähintään 90-100 cm Kiovassa. Ja sinulla on jopa 140 cm :-).

Pohjavesi on kaukana, joten kellarikerroksen ja kellarinseinien vedeneristys voidaan tehdä tavallisella bitumipäällysteellä, mutta vain täyteaineen maaperän on oltava puhdasta, ilman rakennusjätettä, jotta bitumi ei vahingoitu. Tai, jos on mahdollista, on mahdollista vedenpitävä yksinkertaisin ja ei kalliin kattoma-aine ilman ultraviolettisäteilyä (se ei yksinkertaisesti ole hyödyllinen täällä) ja kaikki pinnoitteet. On välttämätöntä tehdä vähintään 80 cm: n levyinen katto talon ympärillä ja älä heitä vettä katolta talon seinämien alle, vaan ota se pois myrskyjärjestelmällä (kourulevyt + putket). Lisäksi sivuston pinta on toivottavaa suunnitella niin, että vesi sateessa talon alle ei kerääntyy. Jos kaikki tämä tehdään, sitten kellarissa se on varmasti kuiva (tietenkin riittävän ilmanvaihdon kanssa).

Eristyksen suhteen. Pohjakerroksen (teipin) perusteeton osa riittää lämmittämään 50 cm: iin ja kellari seinät maaperän jäädyttämiseen, ts. 1 metriin. Eristys tässä tapauksessa, sinun täytyy käyttää lämmitin, joka ei pelkää eikä absorboi kosteutta - epps. Laskennan mukaan epps tarvitsee 90 mm, mutta markkinoilla ei ole tällaista paksuutta, joten tämä on 100 mm tai 70 mm (50 + 20). Jos käytät bitumiin kellarin seinien vedenpitävyyttä, epp voidaan kiinnittää suoraan lämpimään (ei kuumalle) bitumiin.

Ja suhteessa säätiöiden kanssa olen samaa mieltä Svarogin kanssa. Olet rakennettu projektin mukaan, ja rakenteissa laskettavien projektien yhteydessä on aina asetettu noin 20 prosentin turvamarginaali. Joten et voi huolehtia :-).

Talon rakentaminen kellariin - kaksi suosittua tekniikkaa

Jokainen ammattirakentaja sanoo, että on tarpeen suunnitella laite kellarille talossa rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Tämä lähestymistapa vähentää merkittävästi kustannuksia ja vähentää työvoimakustannuksia. Yksityisen talon kellari on hyvä, ennen kaikkea, koska sen avulla voit saada ylimääräisiä mittareita, joita voit käyttää harkintasi mukaan.

Talon kellari voidaan rakentaa eri tavoin. Nauhan kellarissa kellari täysin toistaa ensimmäisen kerroksen asettelun. Kellarin korkeus voi olla myös mielivaltainen, mutta on suositeltavaa tehdä se vähintään 180-220 cm. Korkealla katolla kellarista on mahdollista tehdä olohuone, joka ei ominaisuuksiensa mukaan anna ylimmille kerroksille tilaa.

Lisäksi sinun ei pitäisi täysin haudata kellarikerroksen seiniä. Jätä 100-120 cm maanpinnan yläpuolelle ja maan korkeutta voidaan käyttää kellarissa olevien ikkunoiden ja ilmanvaihtojärjestelmän asentamiseen. Jos kellari on haudattu yli 150 cm: n etäisyydellä, huoneen tulvien vaaratilanne kausiluonteisen suuren veden aikana lisääntyy eksponentiaalisesti.

Kellarin rakentaminen olisi toteutettava asiantuntijoiden valvonnassa. Varsinkin jos maanalainen huone on suunniteltu rakennettavaksi jo valmiiksi valmistettuun taloon.

Rakennusmenetelmä kuopan alustavan kaivamisen avulla

Ennen kuin teet kellarin, sinun täytyy kaivaa kaivo, eli reikä, joka ylittää kellarin mitat 30-50 cm: n etäisyydellä kaikista sivuista. Kaivetun kaivon pohjalle on asetettu hiekka- ja sora-alusta, joka koostuu useista peräkkäisistä kerroksista näistä materiaaleista. Lisäksi vahvistettu betonilevy on asennettu. Tämä laatta toimii koko rakennuksen perustana.

Kaivaminen kaivukoneella.

Tämän levyn yläosa on eristettävä kosteuden läpäisevyydestä käyttämällä käärittyjä kateaineita (on suositeltavaa asettaa 2-3 kerrosta luotettavuuden kannalta). Seuraavaksi kattomateriaalin päälle tulisi kaataa uusi betonikerros, joka toimii kellarin seinien pohjana.

Tiilet, vaahtobetonialustat ja muut sopivat rakennusmateriaalit voidaan käyttää seinien rakentamiseen. Se riippuu talosi projektista. Kun seinät ovat valmiit, ne on eristettävä veden ulkopuolelta. Tätä tarkoitusta varten käytetään erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja: valssattuja eristeitä, bitumimastoja jne.

Lisäksi kellarin päällekkäisyys on järjestetty. Monoliittinen levy asennetaan yleensä. Tietenkin tässä vaiheessa käytetään muita materiaaleja päällekkäisyydelle (puu, betonipalkit jne.). Lopuksi he täyttävät maan (sora) vapaat ontelot seinien välissä.

On huomattava, että perusperiaatteella on negatiiviset puolet:

 • Rakenne vaatii erikoislaitteiden käyttöä, mikä on usein mahdotonta joillakin kaupungin ulkopuolella sijaitsevilla alueilla.
 • Rakennuksen on tapahduttava riittävän nopeasti, koska on olemassa riskejä, joiden vuoksi louhinnan seinät alkavat murentua tai puristaa, kun prosessi kiristetään.
 • Tiili- ja lohkoseinämiä ei voida kutsua 100-prosenttisesti ilmatiivisiksi, koska risteyspisteissä muodostuu pieniä aukkoja, joiden kautta kosteus tunkeutuu;
 • Tehokkaan vedeneristyskerroksen laite vaatii vakavia rahoituskustannuksia.

Jos valitset tämän tekniikan omakotitalon talon rakentamiseksi talon alle, sinun on otettava huomioon se, että et voi tehdä kaikkea itseäsi - sinun on käytettävä laitteita ja rakennuttajia, mikä johtaa merkittäviin kustannuksiin.

Menetelmä teräsbetoniseinien kaatamiseksi maahan

Tätä tekniikkaa käytettäessä on tarpeen kaivaa kaivannot kellarin seinien kohdalta, jotka ovat osa nauhan perustusta. Niiden syvyys tulisi olla 150-200 metriä ja leveys 40-60 cm. Jos rakennuksen kellari on betoniteräs, niin muotti on asennettava maanpinnan yläpuolelle, jos kellarista on tarkoitus valmistaa muita materiaaleja, eikä muottityökaluja tarvita.

Kaivettuun kaivantoon asetetaan vahvistus, jonka jälkeen kaadetaan sementtilaasti. Tuloksena on seinämä ilman vedenpitävää kerrosta, mutta sen paksuus takaa hygroskooppisuuden vähimmäistason, joten pohjaveden osalta se on vakava este, mutta ei ole ristiriidassa.

Jos valitsit tällaisen kellarilaitteen, se olisi oikein tehdä viemäröintityöt. Tällöin eri lähteistä tulevaa vettä yksinkertaisesti virtaa alas seinät kellarissa menemällä tyhjennyskanaville. Jos betoniseinät pysyvät veden jatkuvassa vaikutuksessa pitkään ja niillä ei ole vesitiiviskerrosta, ne eivät pysty hyödyntämään niitä pitkään.

Kun betoni on asetettu, voidaan jatkaa työtä. Tiloissa, joissa kellarin katto on tarkoitus sijoittaa oikealle paikalleen, on kiinnitettävä muottirakenne, vahvistettava sitä ja asennettava jäykisteitä.

Lisäksi suoritetaan kaivaus tulevasta kellarista sen kellarikerrokseen. Seinien seinät ovat hieman heikentäneet seinät (noin ½ paksuudestaan). Pohjaan asetetaan hiekkalaatikko ja sora, minkä jälkeen suoritetaan kellarin kellarin vahvistaminen ja valu sementtilaastilla.

Järjestelmä kaatamalla betonia kaivamaan vedeneristys.

Yksi tämän teknologian tärkeimmistä haitoista on kaivannon louhinta, sen vahvistamisen ja kaatamisen sementtilaastin toteutus. Asioita ei aina voida asentaa omiin käsiisi, joten on järkevää palkata työntekijöitä tähän tarkoitukseen. Kaikki työ on tehtävä melko nopeasti. Muussa tapauksessa voit tehdä sen itse ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Kellarin rakentaminen valmiissa talossa

Mökin kellarikerroksessa, joka on aiemmin rakennettu, on melko vaikeaa tehdä omalla kädelläsi. Tällaisten tilojen rakentaminen olisi toteutettava ammattilaisten toimesta. Laitteen kellarissa valmiin talon tapauksessa pitäisi olla jotain motivoivaa, koska se on erittäin kallis tapahtuma. On myös sanottava, että ei ole niin helppoa tehdä kellarista valmiiseen taloon. Jopa monet urakoitsijat väittävät, että "emme tee tätä." Tämä johtuu työn korkeasta työvoimakkuudesta. Muuten, mikään ei ole mahdotonta.

Useimmissa tapauksissa vakiomuotoisen talon rakentamisen kustannukset ovat noin 20 prosenttia koko rahoitusinjektioista. Jos säätiö on rakennettava uudelleen (esimerkiksi pohjakerroksen tekemiseksi), kustannukset nousevat 2-3 kertaa. Siksi on tarpeen ottaa vastuullisin lähestymistapa kellarin rakentamiseen jo valmiiksi taloon. Asiantuntijat tässä tapauksessa suosittelevat tekemään kellarin talon osan alle, eikä koko ensimmäisessä kerroksessa. Taloudellisesti se on kannattavaa. Valittaessa tällaista tekniikkaa, rakenne on erilainen. Kellarin seinät eivät liity talon seinämiin.

Tekniikka voidaan valita seuraavasti: Ensinnäkin maaperä poistetaan 150 cm: n syvyyteen talon yhden huoneen seinämien (esim. Keittiön) reunalta. Tulevan maanalaisen rakenteen lattia ja seinät vahvistetaan asbestisementtiarkkeilla. Vedeneristys asetetaan näille levyille useissa kerroksissa. Lopuksi kaadetaan noin 20 cm: n paksuinen teräsbetonilattia, ja huoneen kehällä on pieni leveys ja lisävahvisteiset betoniseinät.

Ottaen huomioon, että seinien paksuus on pieni, tarvitset laadukkaan vedenpitävyyden. Yleensä jokaisen kellarin rakentaminen olisi toteutettava ottaen huomioon erittäin tehokkaan vedeneristyskerroksen asentaminen, koska maanalaiset tilat ovat alttiimpia kosteudelle (pohjavesi ja sedimenttivesi).

Vaihtoehtoinen laite kellari talon alla.

Ilmanvaihto

Kellojen ilmanvaihto suoritetaan pääsääntöisesti ilmanvaihtokanavien avulla. Ilmanvaihtokanavat on tehty tietystä poikkileikkauksesta tai muista sopivista materiaaleista (aallotukset, muoviputket jne.).

Pakoputki asennetaan kellarin kattoon. Sen yläosan pitäisi mennä talon katolle ja olla niin korkealle kuin mahdollista. Kellarajan pakoputken parantamiseksi on välttämätöntä sijoittaa se lähelle savupiirejä (esim. Kattilan kanava). Sisääntuloputken yläosa voidaan sijoittaa ullakolle, ja alempi - kellarin huoneen lattian alle. Kesäkuukausina ei useinkaan ole riittävästi luonnollista työntövoimaa, joten monet asunnon omistajat asentavat tuuletin savupiippuun.

Ilmanvaihtokanavien lisäksi kellarin ilmastointi voidaan tehdä ilmaventtiileillä, jotka voidaan esittää pieninä ikkunoina kellari seinässä. Suuri kosteus poistuu ilmasta.

Sokean alueen laite

Sokea alue on ensimmäinen este sulatetun ja sadeveden tunkeutumiseen taloon. Jos talon ympärillä ei ole sokea alue, sateiden aikana kosteus vähitellen imeytyy huoneen seinämiin, minkä jälkeen se tunkeutuu kellariin rakennusmateriaalin kapillaareissa. Kosteuden jatkuvan altistumisen vuoksi materiaali alkaa heikentyä nopeasti (varsinkin talvella, kun vesi jäätyy ja laajenee).

Sokean alueen rakentaminen toteutetaan erilaisten materiaalien avulla: monoliittinen betoni, laatat, mukulakivet, tiilet, asfaltti jne. Sen leveys riippuu maaperästä ja rungon pituudesta. Vakioversiossa se on 50-100 cm.

Rakentamaan kellari talon taloon omilla kädillä on melko monimutkainen ja vastuullinen asia. 95%: ssa tapauksista ei ole mahdollista tehdä ilman asiantuntijoiden apua, jotka voivat ammattimaisesti tehdä vesitiiviitä ja eristyskerroksia.

On huomattava, että ei ole suositeltavaa tehdä kellareja jo rakennetuista rakennuksista, koska tämä aiheuttaa suuria rakennuskustannuksia. Lisäksi rakennuksen perustan vaurioitumisriski nousee, varsinkin jos laitealustat tehdään käsin.

Jos päätät rakentaa kaiken itse, saat varmasti tukea. Myös naapurimaiden banalneuvostot, jotka ovat jo tehneet kellareja kodeissaan ja tietävät kaiken vesipöytä- ja maastoominaisuuksista, auttavat. Aina kun mahdollista, kellarin rakentaminen on tehtävä asiantuntijoiden palkkaamisella.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Kellari osassa taloa

On selvää, että kaikkein win-win vaihtoehto - pohja alle syvyyteen pakkasen tunkeutumisen koko talon.

Mutta se on hyvin kallista. Kyllä, eikä sitä todella tarvita. Mutta pieni tällainen kellari teknisiin tarpeisiin - asentaa kattilahuone, asentaa vesisäiliö, välikapasiteetti dieselpolttoaineella, jos dieselkattila odottaa kaasua kiinnitettävään, jotta jätevesi saadaan takaisin, joten tarvittaessa on helppo saada korjaus. No, roskat varastot pois näkyvistä siistiksi.

Mutta miten varmistetaan, että se ei irtaudu säätiöstä?

Jaa, plz, joka jo tajusi tämän kysymyksen!

Kuinka monta kellarissa oli taloja, ei-peräpukamat - yksiköt. Ja vain ne, joissa valtavat summat ovat suljettuja. Pohjavedet ja maaperän kallistaminen tekevät työtä. Näki kellareja, jotka tulivat veteen. Pikkulapset pommittavat sukulaisiaan päivittäin (ei heitä tapahdu talon alle)! Ja kaikki on hyödytöntä. Ne haaveillaan Kamazin maahan ja nukahtavat kaikki nafigit. Mutta okei, he eivät ole rakentajia, he eivät ottaneet mitään huomioon, ja he tekivät kellareja autotallin alle ja varaston alle säilyttää tarvikkeita puutarhasta. Mutta toisessa esimerkissä BUILDERS-perhe rakensi uima-altaan ja teknisen huoneen talon alle! Rahaa pyyhkäisi "Mama Do not Cry" kellarikerrokseen! Talo on kolme vuotta vanha, ja heitä on jo kidutettu vedeneristyksellä. Vuotot alkoivat vuosi myöhemmin. Mikään ei auta, he pelkäävät, että he elävät kosteudessa.

Jotta verenkiertojärjestelmän ylläpito kotona riittää maanalaiseen.

Kattilahuone, jos talo ei halua säilyttää, on parempi erillisessä rakennuksessa. Ja kustannukset ovat pienemmät ja turvalliset, eikä kaikenlaisia ​​kaasuja talossa tule. Vaikka se on aina kätevämpää erillisessä ensimmäisessä kerroksessa.

Jätehuollossa on autotallin ullakko, työpaja.

Kellarikerros (jopa osassa taloa) on erittäin, hyvin verenvuotoinen liikunta, mutta kamppailen itseni kanssa, jotta emme hylkää tätä ajatusta juuri sellaiseksi. ilman taistelua :) 100m2 ei ole tarpeetonta.

Tontti talon osan alle on tehtävä, edellyttäen, että nauhan toisessa osassa on jäätymisnopeus. Muissa tapauksissa säätiön eri osiin vaikuttavat voimat ovat erilaisia ​​ja ilman yksityiskohtaista laskemista kantokyvystä ja maaperän tarkka tuntemus ei riitä.

eli On aina kaksi lähestymistapaa: 1) haju 2) tarkka.

Ensimmäinen säännös on voimakkaasti rahan vaikutuksesta, säästöjen tapauksessa saadaan täydet roskat (tulvat eivät ole pahin vaihtoehto, pahin on koko rakennuksen tuhoaminen) ja rahojen infuusiona, joskus käy ilmi, että "liikaa varaa" on myös huono.

(Olen äskettäin katsellut ohjelmaa, jossa on jotain "maan vastausta", jossa ihmisten kellarissa seinä oli kosteaa ja hometta käsiteltyä. Ohjelman työntekijät poimivat sementin FBS-lohkojen välillä ja vesi kaatui sinne.

Ratkaisu on loistava. Ne sulkivat nämä raot vedenkestävällä sementillä. Painamään, en unohda sellaista. Jo selkäreput olivat jo ryppyjä. )

Tietenkin toinen lähestymistapa tehdään myös marginaalilla, mutta oletetaan, että sitä käytetään kaikissa rakennusvaiheissa. eli on mahdotonta laskea säätiön tukikapasiteettia tarkasti, sitten rakentaa se

muuttaa mieltäsi ja rakentaa esimerkiksi raskaampien materiaalien taloa.

Henkilökohtaisesti en halua tehdä osaa rakennuksesta, koska rahat ja toimet ovat lähes samat, ja alue on pienempi. Kaikki samat, tyhjennyskanavat ja kaivo rakentaa mikä tahansa voi sanoa, vielä tehdä ulkoisia vedenpitävyys ja eristys. Jos todella kaivaa sen kokonaan. Mutta tämä ajatus lopettaa toisen. "ja kuinka lämpöä nämä 100m2 maan alla?". Loppujen lopuksi voit lämmittää vain puolet esimerkiksi.

Haluaisin laittaa kaikki sähkölaitteet maahan, lämmitys, tuuletus ja sauna, biljardihuone tai elokuvateatteri :) ja kaikki apuvälineet-varastointi-apuvälineet. eli kaikki mitä käytät ei ole vakio tai joka toimii itsenäisesti. Se ei päällystetty 1. kerroksessa eikä sitä tapahtunut leveydeltä. Mutta samaan aikaan seuraan seuraavia suuntauksia:

1) jolla on kellari - he eivät ole tyytyväisiä. tai kallis tai huonosti tehty ja on ongelmia

2), joka on 3 kerrosta (tai 2 ullakolla) sanoa "olisi parempi vain 2 kerrosta (tai 1 ullakolla), mutta laajemmin rakennuksen koon mukaan"

Tästä päätän, että pohjakerroksen kysymys on hyvin ohut ja se on ratkaistava tarkasti ja asiantuntevasti.

Ja vielä, ihmiset tarvitsevat jonkinlaista tilaa apujärjestelmiin. Ainoa kysymys on, onko omistaja valmis käyttämään + 50% tavallisen kerroksen kustannuksista kellarille.

Se, että vesi on syvä, on plus, mutta se ei peruuta mitään pisteitä rakentamisessa kellarin kerroksessa :) Joka tapauksessa kaivo, rauniot, hiekka, vedeneristys, vahvistettu laatta, lohkot tai monoliitti, vedeneristys seinillä, viemärikaivo ja pumppu, eristys, suojaeriste, sokea alue.

Ja tänä vuonna vierailimme myös eräissä sukulaisissa. Etelässä. He ostivat valmiin talon kellarilla. Ja tämä huone tuli heidän päänsärykseen. Aluksi kaikki oli kunnossa. Mutta sitten, koska jotkut tekniset rikkomukset (näyttää siltä, ​​että kaukana sivuston, maa oli voimakkaasti koholla), vesi alkoi virrata pihalle sukulaisten ja muiden naapureiden kanssa. Suoraan talon seinille. Mitä vain he eivät tehneet, kaikki on hyödytöntä.

Säätiö on säröillä. Suoritetut levyt. Kellarissa (ja siellä oli takkahuone, biljardihuone) kosteus on kauheaa. Seinät naarmuivat noin 2 vuotta sitten levittämästä, ja toistaiseksi ne eivät ole tehneet niin. Koska kosteus meni myös sienestä seinämien läpi (sain katon saliin), he eivät tiedä, mitä tarttua.

Jaloillessaan he antoivat meille jäähyväiset: "Älä koskaan luota kellariin taloon!" :)

Nyt heillä on roskia siellä.

Tämä on totta - ainakin pienellä kellarilla piilottaa tekniset tarpeet - hyvin, minä todella haluan sen! Ja jos, sanotusti, lämmitetty diesel ja niin edelleen. Älä pidä samaa säiliötä dieselpolttoaineella keittiössä!

Mutta täysimittainen kellari on erittäin kallista, hyvin. :( Talon 100 neliömetriä on noin 500-700 sput. Minimi!

Mutta kellarin neliöt olisivat 10-15 - ja voit jo hengittää.

Jälleen toistan, että meillä on olosuhteet tähän, se osoittautui erittäin sopivaksi, mutta ei edellyttänyt kaikkien näiden toimien välttämättömyyttä, jotta varmistettaisiin erittäin kuivuus ja super-luotettavuus. Vaughn, Valentine370 osittaisessa kellarissaan ei edes syönyt lattiaa - se vain kaatosivat sorat ja kaikki oli kuiva. Molemmissa!

Joten epäilen kuivumisen varmistamisen näkökulmasta, että meidän on yksinkertaisesti tehtävä siisti sokea alue - jotta sulanut lumi voidaan ottaa pois, se on kaikki. Ilman vedenpitävyyttä, viemäriä ja vieläkin kaivoja.

Toinen asia - kellarin pohjan mekaniikasta. Kirjoitat: "Talon osan alapuolella on tehtävä se edellytys, että toisessa osassa nauha tulee jäätymisen syvyyteen. Muissa tapauksissa säästön eri osiin vaikuttavat voimat ovat erilaiset, ja ilman yksityiskohtaista laskemista kantavuudesta ja tarkka maapallon ymmärtäminen ei riitä."

No, kyllä. Mutta nauha täydellä syvyydellä ympärillä on melkein täydellinen pohja. Ja miksi muualla, kellarissa, osassa kellarista ei voi tehdä pylvästä (kasa, TISE)? Jäätymisen syvyyteen, essno. Itse asiassa tässä tilanteessa sekä kellarikulho että pylväät istuvat maaperän jäätymätönssä kerroksessa, ja siksi nouseva voima ei altistu. Vielä enemmän sushissa. Sinun pitäisi saada itsellesi varsin jäykkä yhtenäinen rakenne, joka ei ole riippuvainen palkkien voimasta eikä liikkumasta maanpinnan suhteen.

Samalla, internetissä missään ei löydy tällaisen järjestelmän kuvauksia. Puhumatta siitä myönteisestä palautteesta. Päinvastoin, lähes kaikkialla, missä rakentamisvaihtoehtoja säätiöille käsitellään, on pino / pylväs / TISE -rakentaminen epäedullista, että pystyttäminen kellarista mainitaan epäedullisena.

Hyvä on Jos teet kellarin - saat kellarin. Jos teet pohjakerroksen - se on pohjakerros :) Voit tehdä kellarista kellarista, mutta on halvempaa purkaa kaikki ja rakentaa uudestaan.

Isoäitini kylässä kellarissa oli jopa sormien kokoisia lohkoja. Fu.

Tärkein ero kellarin ja kellarin välissä on se, että ensimmäisessä on oltava vedenpitävät, seinien eristys- ja viemäriputket ympärysmitta ympäröivällä vedellä pumppaamaan vettä ja hyvä ilmanvaihto. Lisäksi kellarikerroksen lämpöhäviöitä pidetään hieman eri tavoin kuin ulkotiloissa, riippumatta seinien materiaalista.

Kun he alkoivat säätiön, päällikkö välittömästi sanoi, että häntä pitäisi nostaa mahdollisimman korkealle, koska Naapurit voivat kaataa maata omalle juurelleen, ja vesi virtaa kohti minua, ja jossa maan luonnollinen kaltevuus suuntautuu, jolloin saavutettiin syvyys 1,8 m ja leveys 0,6 m. Monoliitti nostettiin 30 cm maanpinnan yläpuolelle + kolme riviä perustilohkoa. Säätiön sisällä valittiin hedelmällinen kerros 30 cm: n etäisyydellä, joka oli 1,2 metrin korkeudella, jossa voit turvallisesti sijoittaa viestintää. Säätiön keskellä, väliseinien sisällä valittiin toinen 60 cm, ja 10 metrin korkeudella 1,8 metrin korkeudella. Loppujen lopuksi säätiön ympärille levitettiin 30 cm paksu maa ja tämä sulki monoliittisen nauhan, joka nostettiin 30 cm: n päähän, korkeus maanpinnan yläpuolelle osoittautui 60 cm: ksi, nyt sinun on nostettava paikka 30 cm: llä, ja lopussa on jo 60 cm luonnollinen kaltevuus., sanoi päällikkö, Khan, kaikki hänen vettä ja miten hän olisi, jos hän haluaa kellarin kerroksen?

Vanhojen kollegojensa kokemus ja Moskovan alueella sijaitsevan mökkirakennustyöt osoittavat, että kellariosasto on hyvin erityinen asia ja ennen kaikkea erittäin kalliita sekä rakentamisessa että tulevassa kunnossapidossa. En näe mitään etuja ja yritä vakuuttaa, ja otan seuraavat miinukset:

- korkeat elinkustannukset. Jos aiot poistaa kaasu-polttimen kellarista, niin kaasuntuottajien normien mukaan, jos muisti ei muutu, kattojen korkeuden tulisi olla vähintään 2,20 m + piirin alueella. Kuvittele, mitä tarvitset kaivamaan kuoppaan ja kuinka paljon rahaa tarvitset betoniin?

- vedeneristys. Riippumatta siitä, kuinka viileä se on, ennemmin tai myöhemmin se antaa vuodon ja sinun on rikkoa vielä suurempi kuilu tehdä kaiken uudella tavalla. Ei ole mitään ikuista. No, jos ikääsi riittää, ja jos ei?

- joku kellarissa haluaa puhdistaa saunan, uima-altaan, suihkun. Ei olisi ollut huono tehdä wc: tä ylös kasaan, sillä jos et juokse Aatamin pukuun saunasta talon tarpeisiin, sinun on pukeuduttava, ja tämä on virsi ja huijaus hajoaa. Joten suihkussa, uima-altaassa, wc: ssä sinun on siirrettävä vettä syväsäiliöön. Ei ole ongelmaa, jos septinen säiliö haudataan 4 metrin syvyyteen jo koska vesi ei virrata fysiikan lakien mukaan. Tai laita siirtopumppu ja mieluiten kaksi (yksi varastossa), jotka vaativat lisää neliöitä sijoitukseen ja pumput on asennettava leikkaavalla reunalla etenkin, jos aiot käyttää kellarissa wc, jotta voit hiomata hiukset ja kakuli. Viemäri on yleensä tukossa a) kun olet poissa vaatteista ja b) talvella.

- tikkaat. Pienessä kellarissa saat pienen ja jyrkän portaikon, ja suureen - suuri ja vähemmän kalteva portaikko. Miten aiot vetää raskaaseen uuniin, polttimeen, kylpyyn, polttoöljysäiliöön, kaasupulloihin? Vaikka olet nuori ja energinen, niin teidän taakkaa ei vetää, mutta sitten....

- ei ikkunoita Päivän puute ei ole niin tärkeä kellarille, koska se ei tarkoita ihmisten pysyvää läsnäoloa siellä. Mutta turvallisuussyistä. Ainakin voit hypätä ulos tai laittaa ulos ikkunasta.

Kaiken edellä esitetyn perusteella haluan lisätä, että perusta on keksitty, missä maa-ala rajoittaa sitä. Tämä on 6 hehtaarin talon yli 100 m².M ei ole tilaa pienelle talolle, ja teidän vähintään 10 on paikka! Vastauksissa kysyt kysymys, missä septinen? Rakenna pienet tekniset talot, jotka sijaitsevat septisen säiliön yläpuolella, jossa voit tuhlaa kaikki jätevedet, lämmitys ja sähkö. Ja ei likaa, ja jos se palaa, niin vain tämä pieni talo, eikä koko talo.

Miten rakentaa oma kellarisi talon alle

Vaikka kellarista ei voida kutsua kiinteäksi osaksi taloa, se on edelleen erittäin tärkeä osa. Tilavassa kellarissa voit varustaa koko varaston säilykkeiden ja raaka-aineiden säilytystä varten, mitä tahansa tarvikkeita ja tarvikkeita, joita ei tällä hetkellä tarvita, mutta joita tarvitaan tulevaisuudessa.

Talon talon rakentamiseksi on tarpeen kaivaa kaivo, jonka syvyys on vähintään 2,1 m, ja jos kattilahuone on suunniteltu sijoitettavaksi kellariin, syvyyden tulisi olla 2,5 m.

Kellaria voidaan käyttää myös kuntosalina tai työhuoneena. Jotta kellari olisi todella hyödyllinen rakentaminen, eikä johtaa talon perustusten nopeaan tuhoutumiseen, sinun on tunnettava perusrakenteet. Tämä opas auttaa sinua rakentamaan kellarin itsesi säästämällä rahaa kolmannen osapuolen palveluihin.

Arviointi mahdollisuudesta perustaa kellari talon alle omiin käsiinsä

Pohjaveden pinnan vähennysjärjestelmä.

Ennen kellarin rakentamisen aloittamista on tarpeen tarkistaa, onko maa sopiva, nimittäin kuinka paljon se on tyydyttynyt kosteudelle ja kuinka lähellä pintavettä virtaa. Jotta voit ymmärtää tarkasti kaiken, sinun on pyydettävä asiantuntijoita hydrogeologeilta. He tekevät asiaankuuluvaa tutkimusta, ottavat maaperänäytteitä, analysoivat ja antavat yksityiskohtaisen vastauksen. Useimmissa tapauksissa riittämättömät silmät riitä tekemään oikean johtopäätöksen. Esimerkiksi kellarikerroksen rakentaminen on hylättävä talvella, joka on pystytetty tulvilla kevätvesiin, sateisiin tai kosteikkoihin.

Voit tarkistaa mahdollisuuden perustaa kellari itse: kuivalla säällä, kaivaa kapea kuoppaan noin 2,5 m syvältä ja odota muutama päivä. Jos kuoppa ei ole täynnä vettä - voit kaivata kaivoa.

Jos mahdollista, haastattele naapureita: kuinka syvät ovat niiden kuopat, onko niiden kellareissa ja kellarissa lämmitetty tai jos talot näyttävät kosteilta. Jos vastaukset ovat positiivisia, on parempi olla rakentamatta kellarissa.

Basement Design ominaisuudet

Suunnitteluvaiheessa voi esiintyä useita vaikeuksia kellarin rakentamisessa. Olet epätodennäköistä, että pystyt käyttämään vakiohanketta - sitä on muutettava huomattavasti ottaen huomioon erityiset olosuhteet, paikan topografia ja maaperän kunto.

Järjestelmän laite kellarissa talon alla.

Tiloihin on erityisvaatimuksia. Ensinnäkin kellarin on vastustettava hyvin ympäröivän maaperän paineita, antavat vankan perustan edellä rakennetulle rakennukselle ja estävät kosteuden pääsyn. Tällöin kellarin pitäisi olla myös varsin mukava huone.

Pohjakerroksen pohja kuopataan syvyyteen, joka on vähintään 2,1 m (jos maanalaisessa tilassa on suunniteltu kattilahuone, sitten 2,5 m). Lisäksi on toivottavaa, että kellari sijaitsee koko rakennuksen alueella. Voit rakentaa osittaisen kellarin - puolet tai jopa kolmannes talon alueesta tai huoneen alla.

Kuitenkin, kun säätiö kuormittaa luotettavia käsityksiä, on mahdotonta, että kellarissa on aukkoja. Sinun on suunniteltava kellari viereineen siten, että säätiön viimeinen kaltevuus on enintään 30 astetta. Ja porrastetun säätiön rakentamiskustannukset ovat lähes verrattavissa täysimittaisen maanalaisen rakennuksen kustannuksiin.

Classic basementin asettelua.

Kellarin ulkoseinät, joiden tehtävät hoitavat talon perustukset, valmistetaan sardeldittibetonista, tiilistä, raudoitetusta betonista tai monoliittisesta betonista. Suosituimmat viimeiset 2 vaihtoehtoa. Käytettävän betoniverkon laatuun sovelletaan useita erityisvaatimuksia. Ensinnäkin seos on sekoitettava perusteellisesti, ts. valmistettu yksinomaan tehtaalla tai betonisekoittimessa.

Missään tapauksessa ei saa käyttää käsin valmistettua seosta. Seoksen valmistusta varten käytetään 1 osa Portland-sementtimerkkiä M500, 3 osaa hiekkaa, 4 osaa soraa ja 1 osa vettä. Liuos asetetaan kerroksiksi monoliittiseen perustukseen. Pitkät tauot eivät ole sallittuja.

Käytettävästä materiaalista riippuen seinämän paksuus otetaan seuraavasti: betonilevyjen ja tiilien - 0,5 m, monoliittiselle betonille - 0,25 m, teräsbetonille - 0,2 m. Jos pohjan ulkosivujen välinen etäisyys on yli 6 m, riippumatta kellarista, sisäseinät on pystytettävä. Ne on rakennettu samasta materiaalista kuin ulkoiset. Minkä tahansa määränpään kellarissa on välttämätöntä pitää vakiolämpötila alle +5 astetta.

Ennen kuin aloitat kellarin rakentamisen, sinun on varmistettava, että sinulla on kaikki tarpeet rakentaa kellarihuone ja katto ensimmäisessä kerroksessa. Kellarin rakentamiseen tarvitset paljon enemmän materiaaleja kuin vastaavien alueiden yläpuolella olevien rakennusten rakentamisessa: tarvitaan suurempia pintoja, vain ohuet seinät eivät riitä sisäisen tilan suunnitteluun. Se myös edellyttää kiinteitä eristystoimenpiteitä.

Valmista työkalut ja materiaalit työhön:

.Järjestelmän laite kellarissa talon alla

 1. Betoni.
 2. Timantti muottiin.
 3. Nauloja.
 4. Soraa.
 5. Hiekkaa.
 6. Hammer.
 7. Saw.
 8. Kirsi.
 9. Lapiot.
 10. Bitumihartsi.
 11. Gidrostekloizol tai katemateriaali.

Miten rakentaa kellarissa: askel askeleelta ohjeita

Hyvän kellarin rakentaminen ei riitä kaivamaan kaivoa. Tämän huoneen tulee olla luotettava, hyvin ilmastoitu ja kosteutta kestävä. Ennen rakentamista on tarpeen kaivaa pieni reikä 2-2,5 m syvä ja katso, kerätäänkö vettä siihen. No, jos ei ole vettä. Muutoin sinun on suoritettava vedenpitävä työ. Ja tämä olisi tehtävä niin varovasti kuin mahdollista. virheiden poistaminen tulevaisuudessa on erittäin kallista ja vaikeaa.

Kellarikerroksen kaava.

On suositeltavaa laittaa tiilen kellarikerros hiekalla tai kiviaineksella hiekka-kalkkikivellä. Ennen kuin päätät seinien paksuuden, sinun on harkittava tulevan rakennuksen muotoilua. Joten, jos talo on pääkaupunki ja rakennettu tiilestä tai hiutaleesta, niin kellarinseinien paksuus olisi 5 cm enemmän kuin rakennuksen muurauslaatikon paksuus. Rauniot kellarissa seinien pitäisi olla hieman suurempia.

Lattia on valmistettu sora-, laajennetusta savesta tai rikkoutuneesta tiilestä. Muuraus tiivistetään ja eristetään kosteudelta kerrosmateriaalin kerroksella. Valinnaisesti lattia voidaan jättää maadoittain. Se poistaa epämiellyttävät hajuja paremmin ja on parempi säilyttää alhaisen lämpötilan kellarissa vakiotasolla. Ylittele katto PKZh: lta, aseta niiden alapuolelle firmware. Koko rakennuksen kellarissa tarvitaan tukipylväitä. Näitä sarakkeita voidaan käyttää tiilien tai hiutaleiden lohkojen 50-60 cm paksuisina riveinä.

Erityistä huomiota kiinnitetään vedenpitävyyteen. Laitteeseen sopii kerros bitumi, jossa on olkea tai girsaa, pari kerrosta katemateriaalia tai katemateriaalia, vaahtobetonia. Kaikki saumat ovat tiiviisti suljettuja ja suljettuja, jotta epämiellyttävät tuoksut eivät pääse tulemaan kellariin. Ole varovainen ja tuuletettava. Tätä varten sinun on tehtävä kaksi ilmakanavaa.

Ilman kanavien toiminnot voivat suorittaa pakoputket tai putket, jotka sijaitsevat vinosti eri kellarissa. Yksi ikkuna (tai putki) olisi sijoitettava lähemmäksi kattoa, toinen lattialle. Jotta pystyt hallitsemaan ilmanvaihtoon asennettavia verhonventtiilejä.

Suositukset vedenpitäviksi

Pakollinen ja yksi kantarakennuksen työvoimavaltaisimmista ja materiaalivoimavista vaiheista on rakenteen vedenpitävyys. Täällä on jopa vähäisiä virheitä, jotka voivat johtaa erittäin vakaviin seurauksiin. Vedenpitävyys on tärkein yksityisten talojen ja huviloiden omistajille, jotka sijaitsevat lähellä säiliötä.

Kellarin vedeneristysjärjestelmä.

Vedeneristys tehdään sisä- ja ulkopuolelta. Eristyskerroksen optimaalinen järjestely perusseinien ulkosivulle, koska pohjaveden ja maaperän paine tässä tapauksessa painaa eristystä rakennetta vasten eikä repeä sitä pois.

Se käyttää yhtä useista käytettävissä olevista materiaaleista. Bitumivalssituotteiden (liimaeristys) käyttö edellyttää, että eristekerrokset eivät vaurioita asennuksen aikana. Käytetään myös litteitä kalvoja, mutta on parasta käyttää kalvoja, joissa on vahvistettu pohja. Ne asetetaan päällekkäin noin 10-15 cm ja liitokset fuusioidaan tai liimataan yhteen.

Obmazochnaya-vedeneristys (bitumimastinen) levitetään pinnalle telalla, lastalla tai harjalla. Kuivauksen jälkeen materiaali muodostaa vedenpitävän elastisen kalvon. Asiantuntijat neuvovat yhdistämään materiaaleja: ensin levitetään päällystyseristyskerros, jonka jälkeen pinta suljetaan 2-3 kerroksella liimaa.

Kellarien tyhjennysjärjestelmän kaavio.

Jos pohjavesi virtaa korkealla tasolla, on tarpeen tarjota rakenteelle lisä suojaa niiden vaikutuksilta. Tätä varten rakennetaan yksikerroksinen tiiliseinä tai savi linna. Jälkimmäinen on kerros tiivistettyä savea kellarin ja kellari seinien ympärillä. Tällainen suoja estää vedeneristyksen suoran kosketuksen veden kanssa ja vähentää vesipaineen kellarikerroksen seiniä.

Alustan ulkonevat osat (pohjan alaosa) on suojattava epäsuotuisilta sääolosuhteilta. Sama savi lukko ja geotekstiilikalvo sopivat tähän. Paras vaihtoehto on saada vedenpitävä maanalainen kerros ulkopuolelle noin 15-20 cm: n tasolle. Sokea alue myös antaa myönteisen panoksen.

Jos paikan päällä oleva maa on riittävän märkä, on myös tarpeen tehdä vedenpoisto, jonka kautta maaperästä poistuu ylimääräinen vesi. Tämä estää seinien kostuttamisen kellarissa ja vähentää veden hydrostaattista painetta. Asennus viemäriputket tehdään kuoppa pitkin kehä pohjaan niin, että ne muodostavat suljetun silmukan. Sitten putket täytetään hienojakoisen jakeen avulla ja suljetaan geotekstiileillä. Putkien erilliset osat on sijoitettava kaltevuuteen imevän virtauksen suuntaan.

Ohjeet lämpöeristyksen kellarille

Lämpöeristys auttaa estämään maanalaisen tilan jäädyttämisen ja vähentämään lämmön menetystä, suojaa hometta ja kosteutta vastaan. Alusseinät on eristetty sisä- tai ulkopuolelta. Asiantuntijat suosittelevat sisäilman lämmittämistä vain siinä tapauksessa, että ulkoista suoritusta ei voida suorittaa.

Tämä johtuu siitä, että vesihöyry, joka tunkeutuu seinän läpi ja eristyskerros, voi pudota lauhteeseen, mikä johtaa epämiellyttäviin hajuihin, muotteihin ja tahroihin. Ulkoinen eristys on paljon tehokkaampaa, koska se on luotettavampi ja suojaa lämpö- ja mekaanisilta vaurioilta.

Pohjakerroksen seinämien lämmittäminen.

Kellari on eristetty 5-7 päivää vedeneristyksen jälkeen. Eristeenä käytetään yleensä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa. Tämän materiaalin hienojakoinen rakenne estää veden imeytymisen. Se ei hajoa edes silloin, kun se koskettaa maaperää ja vettä, eikä se rypisty maaperän painon alle.

Lämpöeristysmateriaali on liimattu vedenpitävyyteen kylmällä bitumimastilla tai liimalla. Kuumaa mastia ei käytetä. On tärkeää, että eristyslevyt ovat samanpaksuisia ja tiiviisti puristettuja toisiaan vasten. Näin vältetään kylmien siltojen muodostuminen.

Kellarin ja ensimmäisen kerroksen välinen päällekkäisyys on eristetty, jos kellarissa ei lämmitä. Eristeenä käytetään myös ekstrudoitua polystyreeniä, joka sijoitetaan rakenteen kylmälle puolelle. Kun lämmitämme ensimmäisen kerroksen kattoa, vaahtopolystyreenilevy liimataan kellarin huoneen kattoon. Se voidaan piilottaa viimeistelyaineiston alla esimerkiksi kipsin alla tai jättää se sellaisenaan.

Pohjakerros on eristetty vain, jos maanalaisissa tiloissa on lämmitys. Eristys on välttämätöntä järjestää kerros vesitiivis-materiaalia karkean betonilaatan päälle, asettaa levyt polystyreenistä ja peittää se lasilla.

Päätös lämmityslaitteen tarpeesta tehdään riippuen siitä, mistä kellarista käytetään. Tietenkin vihannesten varastointi ja lämmön säilyttäminen eivät ole välttämättömiä. Mutta virkistysalueilla ja teknisissä tiloissa on säilytettävä lämpötila noin +15 astetta ja mahdollisuus nousta 20 asteeseen.

Jos aiot käydä kellarissa aika ajoin, infrapunalämmittimet riittää lämmitykseen. Jos joku on kellarissa usein, esimerkiksi jos se on varustettu toimistolla, on järjestettävä täysimittainen lämmitys kattilalla, putkilla ja pattereilla.

Kellarikerros yksityisessä talossa - askel askeleelta ohjeita siitä, miten kellarista omat kädet (75 kuvaa)

Moderni maalaistalo ei voi tehdä ilman kellaria tai kellarissa. Kellari on perinteisesti rakennettu jokaiseen kylätaloon. Se oli erillinen rakenne ja melko muistutti kouru, jossa ruokaa varastoitiin pääasiassa. Nyt nämä tilat ovat laajempia sovelluksia. Tässä on paikka ruokavarastojen säilyttämiseen, teknisiin tiloihin, työpajaan ja luonnollisesti varastotilaan vanhoista asioista.

Jokainen omistaja yrittää muuttaa tämän kodinhoitohuoneen talon kätevimpään osaan. Joskus talon alla oleva tila muuttuu mukavaksi virkistysalueeksi. Ja jos kaikki on tehty käsin, yksityisen talon kellarissa oleva valokuva tulee omistajien ylpeydeksi ja keskustelun kohteeksi suosituimmissa sosiaalisissa verkostoissa.

Yhteenveto artikkelista:

Kuinka tehdä kellarista mukava

Jo ennen rakentamisen aloittamista herää kysymys siitä, miten tehdä kellarista yksityisessä talossa kätevä. Tämä edellyttää merkittäviä rakennuskustannuksia, mutta ajan myötä se maksaa kokonaan.

Talosi saavat lisää tilavia huoneita kodin tarpeisiin ja ruokavarastoihin. On aina parasta suunnitella kaikki etukäteen ja laatia tarkka suunnitelma tilojen sijainnista jo ennen rakentamisen aloittamista.

Sinun täytyy suunnitella kaiken etukäteen

On olemassa erilaisia ​​kellarihakeja. Jopa talon suunnitteluvaiheessa on tarpeen määrittää tarkasti kunkin huoneen numero ja tarkoitus kellarissa. Jos aiot suunnitella kaiken etukäteen, sinun ei tarvitse aloittaa uudelleenkäsittelyä välittömästi rakentamisen jälkeen.

Älä jätä ratkaisuja näihin asioihin myöhemmin. Rakennustöiden päätyttyä se voi olla epäkunnossa sisäänkäynnin kellarissa. Rakennuttajia ei yleensä tarjota jotain. Ja juuri valmistunut rakentaminen on jatkettava.

Mitä voit tehdä itse

Tietenkin talon rakentaminen ja kaikki kellarit voidaan luottaa vain asiantuntijoille. Ammattilaiset tarjoavat aina erilaisia ​​kerrostaloja yksityiseen kotiin ja tietenkin ottavat huomioon toiveesi.

Kellarikerroksen on oltava suunniteltu asianmukaisesti ja turvallisesti, jotta talon itsensä aikana ei ole ongelmia. Tämä on yksi työvoimavaltaisimmista rakennustöistä. Tässä on otettava huomioon monet tekijät, jotka vaikuttavat siihen, miten talo käyttäytyy monien vuosien ajan rakentamisen jälkeen.

Virheet voivat johtaa siihen, että talo voi aiheuttaa halkeamia, jos kellarialue ja lattiat rakennetaan väärin ja ottamatta huomioon kaikki maaperän ominaisuudet, joilla talo on.

Rakennustöiden jälkeen voit tehdä tilojen viimeistelyn ja rakentamattomien lisäosioiden rakentamisen. Kaikkien tukirakenteiden tärkeimpien töiden tulisi suorittaa vain korkeasti koulutetut ammattilaiset.

Miten tehdä maaliin

Omakotitalon voi tehdä omalla kädellä. Yleensä nämä ovat tavallisia maalaustöitä, joita kukin meistä voi tehdä. Älä tuota tapettia ja monikerrospinnoitteita. Kosteus voi kerääntyä kellarikerrokseen ja tällainen sisustus ei ole kestävää ja luotettavaa. On mahdotonta tuottaa maalaustöitä.

Mutta seinät ja lattia tilaa varastointiin vihannekset on parasta viimeistellä puuta. Edullinen mänty on hieno. Muista tehdä ylimääräinen tuuletus kotiin kasvimyymälässä. Tämä säästää kotitekoisia omenoita ja perunoita kevääseen saakka.

Ilmanvaihto yli kaiken

Ilmanvaihto on aina erityisen kiinnostunut. Kosteustaso tässä on yleensä korkeampi. Tuuletus yksityisen talon kellarissa voi olla luonnollista tai pakotettua. Luonnollinen on, kun ilmaa vaihdetaan luonnollisesti. Erilaisten kapasiteettien pakotetuissa sähköpuhaltimissa.

Kellarissa on parempi käyttää molempia järjestelmiä samanaikaisesti ja kytkeä pakotettu ilmanvaihto tarvittaessa.

On olemassa automaattisia säätöjärjestelmiä, kun huoneiden ilmastointi tapahtuu lämpötilan, kaasun pilaantumisen ja ilman kosteuden muuttuvien muuttujien mukaan. On huomattava, että läheisyys maaperään voi johtaa haitallisten kaasujen kertymiseen kellariin, mikä vain hyvä ilmanvaihto auttaa eroon.

Kortin esteettömyys

Tärkeä tekijä on kellarin sisäänkäynti. On parasta tehdä se lähemmäs talon pääsisäänkäyntiä, esimerkiksi kuistilla. Ei ole harvinaista, että suuret tavarat tuodaan kellariin. Siksi sisäänkäynnin pitäisi olla helposti saatavilla.

Jos haluat mennä alas kellariin suoraan talon, keittiön tai yhteisen käytävän asuntosektorilta, sinun on erikseen harkittava, miten järjestetään sisäänkäynti kellariin. Se ei saisi erota yhteisistä sisätiloista. Oven kellari tässä tapauksessa on koristeellinen.

Lisävarotoimenpiteet

Älä unohda, että itse talon kestävyys riippuu kellarin turvallisuudesta. Kosteus ja ikuiset tahrat seinillä johtavat säätiön asteittaiseen tuhoamiseen. Seinien säilyttämistä on seurattava jatkuvasti ja estettävä mahdolliset vauriot.

Sinun ei pidä muuttaa laiturin kellarikerroksia. Heillä on suuri kuorma. Sen vuoksi päätös päästä häiritsevän seinän purkamiseen suuremmalle tilalle voi johtaa korjaamattomiin seurauksiin.

Mitä voi käyttää kellarissa?

Yleensä kaikki lämmityslaitteet ja vesihuolto on asennettu tähän. Ei ole välttämätöntä sijoittaa pääohjauslaitteisto kellariin. Hätätilanteessa kellari voi tulvata, ja sitten koko talo jää ilman valoa määräämättömäksi ajaksi. Se on ihanteellinen paikka vihannesten ja pitkäaikaisten varastointituotteiden varastointiin.

Jos tila sallii, on ihanteellinen paikka altaalle. Biljardihuone, virkistysalue, suosikki baari, jossa voit viettää aikaa ystävien kanssa, on myös kätevästi talon alareunassa.

Kuinka pitää lämpimänä

Erityistä huomiota ja kosteutta tulisi antaa lämpötilan kellarissa. On toivottavaa säilyttää positiivinen vakiolämpötila koko vuoden ajan. Emme voi sallia talven jäätymisen talvella ja liiallista lämmitystä - kesällä. Yksityisen talon kellarin lämmittäminen on suositeltavaa tehdä.

Rakennusvaiheessa kaikki työskentely säätiön ja vastaavasti kellarin tilojen kanssa on suoritettava alueesi lämpötilanvaihteluiden mukaan. Kellariseinien täydellistä jäädyttämistä ei voida hyväksyä. Tämä ongelma ratkaistaan ​​pienillä lämmityslaitteilla, jotka ylläpitävät haluttua lämpötilaa.

Kesällä lämpötilan tasapaino säilyy ilmanvaihdossa. On parasta toimittaa ohjauslaitteita, jotka antavat jatkuvan halutun lämpötilan.

Kaivaminen kellarista yksin ei ole hyvä idea.

Jos taloa ei alun perin rakennettu kellariin, ja päätitte kaivaa sen talon alle, on otettava huomioon useita tärkeitä tekijöitä. Joka tapauksessa se ei voi missään tapauksessa tehdä sitä itse.

Kaikki asiantuntijat eivät ota kaivamaan reikää rakennettuun taloon. Pienikin virheen kustannus voi olla talon perustuksen tai tuhoutumisen vääristyminen. Tiilitalon heinässä voi olla halkeamia.

Jos talo on puinen, se tietenkään ei murtaudu, mutta se voi uppoutua toiselle puolelle epäasianmukaisesti tehtyjen maanrakennustöiden takia. Restaurointityö on erittäin kallista.

Asuinrakennuksen kellarikerroksen rakentaminen kuuluu kaikkein monimutkaisempaan työhön. Tässä on otettava huomioon monet tekijät ja tehtävä kaikki tarvittavat tarkat laskelmat. Kaivauksen tekeminen kuormitetun säätiön läheisyydessä liioittelematta voi johtua koruista.

Kellari talossa, jossa nauha-pohja

Istuin kellarissa, jossa on nauha-pohja: kuinka tehdä kellarista omiin käsiisi

Kellarissa kellari ei ole koko talon alla

Yksityisen talon asukkaille kellari on olennainen osa. Tällainen huone, kaivettu maan alle, mikroilmaston ansiosta voit säilyttää ruokaa ja säilytystä milloin tahansa vuoden aikana. Aiemmin tämä kellari korvattiin jääkaapilla, jos kylässä ei ollut sähköä. Nykyään yksityisen rakentamisen kellari on kysyntää, kuten aiemmin, ja sen tarkoitus on tuotteiden varastointi. Kellari voidaan käyttää täysin eri tarkoituksiin, esimerkiksi teknisenä kerroksena.

On suositeltavaa palkata erikoislääkäri kellarin ja kellarin rakentamiseen, sillä tällaisilla töillä on paljon vikoja. Mutta voit tehdä sen itse tietyin säännöin.

Edellytykset rakentamiselle

Kuva kaivosta nauhan alapinnan alla kellarissa

Istu, toisin kuin perinteinen kellari, on pienempi, ja sen rakentaminen voidaan toteuttaa talon rakentamisen jälkeen. Tällaisten tilojen laite olemassa olevan kotelon sisäpuolella on mahdollista vain, jos rakennus sijaitsee liuskajohdosta. Taloissa, joissa monoliittinen laatikko rakentuu kellariin, on mahdotonta. Tällaisissa tapauksissa alilattiat on varustettu vain talon kellarissa, esimerkiksi laajennuksissa.

Lämpöhäviön vähentämiseksi kellarin etuovi tulisi eristää. Kellarin yläpuolella on toivottavaa, että rakennuksessa, kuten kalustossa tai siirtymähuoneessa, voi kellariin tuulettaa ja kuivata. Jatkuvan ilmanvaihdon ja mikroilmaston huollon yhteydessä tulisi tehdä erikoisreikiä ja aukkoja seinämissä.

Suositusten mukaisesti mitat eivät saisi ylittää 3 * 3 m. Syvyys rajoittaa maaperän koostumus ja pohjaveden taso.

Kesällä on parasta rakentaa kellari, koska pohjavesi on tänä ajanjaksona suhteellisen alhaisella tasolla ja sademäärä on vähäinen.

Perusrakennuksen ominaisuudet

Kuva laitteen kellarista monoliittisella pohjalla

Maanalaisen maan rakentaminen alkaa talon kaivamisesta. Louhintatyön aikana on tarpeen noudattaa turvatoimenpiteitä eikä sallia kaivon seinämien romahdusta, jota varten on tarpeen vahvistaa seinät tukien, verkkojen ja muiden laitteiden kanssa.

Kun kaivo on kaivettu, sinun on jatkettava säätiön rakentamista. On huomattava, että kellarin kellari voi olla sekä nauha että monoliitti. Ensimmäinen - halvin, vaatii vähemmän työvoimaa ja materiaaleja, mutta sen rakentaminen on mahdollista vain ilman talteenottoa. Jos kellarikerroksen pohjalla kourutetaan maata, sinun täytyy rakentaa monoliittinen levy.

Jos kellari rakennetaan rakennuksessa, joka seisoo nauhalevyssä, niin tällaisella alustalla täytyy olla kiinteä levy. Tällainen säätiö on kallis, koska se kuluttaa paljon materiaalia, mutta se estää kokonaan pohjaveden tulvan ja toimii hyväksi pohjana seinien rakentamiselle.

Monoliittisten laattojen materiaalien rakentamiseen käytetään:

 1. Betoni on laatan pääaine. Jos tuotetta ei ole mahdollista tilata, voit tehdä sen itse, mikä vaatii lisäksi betonisekoitinta, hiekkaa, murskattua kiveä, vettä ja sementtiä, joka ei ole alhaisempi kuin M100.
 2. Ribbattu vahvike, josta runko on neulottu, sekä lanka sen liitosta varten.
 3. Muottipohjat - puiset levyt tai laudat.

Laukaisevan maaperän läsnä ollessa on toivottavaa poistaa se ja korvata se hiekalla, jossa on suuri osa tai sora-hiekkaseos, niin että kosteus ei pääse lähelle monoliittista levyä. Monoliittiselle levylle kaivo olisi kaivettava puoli metriä syvemmälle kuin laskettu kellarikerros.

Kun hiekkapohja on tasoitettu ja tiivistetty, sen pitäisi antaa kuivua. On suositeltavaa peittää hiekkapohjainen muovikelmu, jonka jälkeen on täytettävä 5 cm hiekkaa ja noin 10 cm pieni murto-osa murskattua kiveä. Jokainen kerros tulee tiivistää erikseen. Jos et järjestä tällaista salaojituskerrosta, yläosa kuivuu nopeammin kuin pohja, mikä johtaa lopulta halkeamien esiintymiseen. Tällainen työ on uudistettava, koska näiden halkeamien kautta kellari joutuu jatkuvasti pohjaveden kanssa.

Askel askeleelta ohjeita kellarin rakentamiseen

Sen jälkeen, kun kellarikerroksessa on kiinteytetty, sen seinät näytetään.

Alustan valmistuksen jälkeen on tehtävä vahvikeharja, jonka vuoksi leikatut lujitustangot on sijoitettava koko alustan sisäpuolelle tarkkailemalla solun suunnitteluvaihetta. Kun lujitustangot liitetään johtoon yhdellä kehyksellä, sinun on sijoitettava tiilet tai tukijalat sen alle siten, että runko ei mahdu maahan. Rakennustekniikka tarjoaa kehyksen, joka koostuu kahdesta tasosta, joista jokaisen on oltava vähintään 5 cm maanpinnasta tai monoliittisesta laatasta.

Kun kehys on asetettu, voit siirtyä laitteen muottiin. On toivottavaa, että se on valmistettu puupaneeleista, joissa on vesitiivis päällyste, jos ne ovat poissaolon ulkopuolella, lankojen muotti laskeutuu, mutta on toivottavaa peittää sen sisäpinta polyetyleenillä estääkseen nopeasti kosteuden menetyksen betonilla. Muottien pitäisi olla hieman säätiön yläpuolella.

Nyt se vain kaataa betoniseoksen koko pinnalle. On tarpeen kaataa säätiö kerralla, antamatta yksittäisiä osia kovettua. Jos haluat poistaa huokosia ja tyhjiä, on toivottavaa käyttää syvää värähtelevää tai vibrolaattia. Asennuksen jälkeen betonipinta tasoitetaan tarvittaessa tarvittavien rinteiden ansiosta. Ensimmäisinä päivinä on suositeltavaa kostuttaa levyn pinta veteen, jotta levyn ylä- ja alaosat eivät pääse epätasaisesti kuivumaan. Kestoaika on jopa 6 päivää.

Kun säätö on kovettunut, voidaan seinät ja lattiat pystyttää. Kellariseinien paras materiaali on pakkasenkestävä tiili. Mutta tämä on yksi kalleimmista vaihtoehdoista, joten nykyään seinät on rakennettu esivalmistetuista rakenteista, jotka ovat paljon halvempia. Ylivoimaisena materiaalina sovitetaan tavallinen alusta, joka on lämmitettävä ja käsiteltävä polymeerimateriaaleilla.

Mitkä vaikeudet kohtaavat talon peruskiven rakentamisessa kellarilla

Ennen perustuksen suunnittelun aloittamista on tarpeen selvittää kellarilaite. Tämä on tärkeä vaihe, koska on päättänyt tehdä maanalainen kerros, joka määrittää tuen tyypin ja sen perustan syvyyden. Perusta talolle, jossa on omat kädet, on vastuullinen ja kallis yritys, joten sinun pitäisi ottaa asia vakavasti.

Miten ja miksi kustannukset nousevat

Tärkein tekijä, joka vaikuttaa päätökseen rakentaa talon kellarissa tai kellarissa on hintaa kysymys. Useimmiten monoliittisia tai esivalmistettuja nauhan perustuksia käytetään tällaiseen rakentamiseen. Kun teet työtä omalla kädelläsi, voit ajatella harkitsemattomasti, että kustannukset kasvavat vain materiaalin hinnan takia, mutta se ei ole.

Indikaattorit, jotka vaikuttavat arvioon:

 • Maanrakennustyöt. Syvyys kasvaa. Lisäksi kellarissa tai kellarissa läsnä on tarve tehdä kaivosta kaivannon sijasta. Kun syvennetään pohjalevyn pohjaa, on otettava huomioon maaperän lepoajan kulma. Tämä arvo ilmaisee, mikä kaltevuus olisi oltava kaivannon tai kaivauksen seiniin nähden, jotta ne eivät putoaisi ilman lisävahvistusta. Mitä pienempi leikkauskulma (sisäinen kitka), sitä enemmän maata on poistettava.
 • Maaperäkuljetukset. Tämä tekijä seuraa edellisestä. Mitä enemmän materiaalia poistetaan, sitä suurempi laite ja sitä pidempään se kulkee talonrakentamisen alueelta omiin käsiisi.
 • Vedeneristys. Tämän vaiheen tekniikka on monimutkainen. Kellarin puuttuessa riittää, että tehdään bitumipäällyste tai käytetään korkealaatuista betonia. Tällöin tarvitaan nykyaikaisempia materiaaleja, kuten linokromia, vedenpitävyyttä, stekloisolia, kalvoja, vedeneristyslaite. Vedeneristyskerroksen suojaamiseksi vaurioilta maan tiivistymisen ja muodonmuutoksen aikana on suojattava mekaanisia vaurioita. Tätä varten on pystytetty tiiliseinät tai ekstrudoitu polystyreeni-vaahto (penoplex).

Kaikki nämä tekijät lisäävät kustannuksia, jotka aiheutuvat omakotitalon talon tukialustan perustamisesta, joten päätöstä tehdessä on suositeltavaa tehdä yksityiskohtainen arvio ja arvioida kohtuudella taloudellisia mahdollisuuksia.

Kellarimestarin tärkein vihollinen on vesi

Joissakin tapauksissa talon rakentaminen kellariin omilla kädillä on mahdotonta ilman lisätoimenpiteitä, jotka suojaavat säätiötä kosteudelta. Ennen talon rakentamista sinun on tehtävä yksityiskohtainen geologinen tutkimus asiantuntijoiden mukana. Ne paljastavat pohjaveden tarkan tason, todennäköisyyden ja taajuuden nousun.

Jos pohjaveden taso (GWL) sijaitsee kaukana maan pinnasta, riittää, että saadaan seuraavia suojaustasoja kosteudelta:

 • pystysuora (päällystys, liimaus suojautumalla vaurioilta);
 • vaakatasossa kellarikerroksessa (suljettuna pystysuoralla);
 • horisontaalinen säätää säätöä.

Se on tärkeää! Pohjaveden pinnan taso on 50 cm. Jos alueen vesi on alle 2-3 metrin päässä pinnasta, syntyy vaikeuksia.

Rakennuksen tukevan osan suojaamiseksi kosteudelta korkealla GWP: llä toteutetaan seuraavat toimenpiteet:

 • Painovoimanpoisto sopii vesiputkien poistamiseen korotetuilla alueilla. Se asetetaan pohjan tai alemmalle tasolle ja viedään lähimpään säiliöön tai avoimeen alueeseen.
 • Pakotettua tyhjennystä käytetään, jos veden pudottaminen on välttämätöntä tasomaisille tai matalille alueille. Tällöin järjestelmä on varustettu kaivalla, jossa on kaksi pumppua (yksi pää ja yksi varmuuskopio hätätilanteessa). Tällaisen vedenpoiston laite vaatii jatkuvia lisäkustannuksia talon toiminnan aikana.
 • Ulkoinen eristys kiristysseinällä. Se on pystysuoran kerroksen ja vaakasuoran järjestelmän, joka sijaitsee kellarissa tai kellarikerroksessa. Tekniikka edellyttää, että järjestelmä suljetaan, eli vaakasuora vedeneristys kytketään pystyasentoon.

Lue lisää vedenpoistolaitteesta artikkelissa: Miten vedetään pohjavesi ja jätevedet pohjasta.

Se on tärkeää! Kaikenlaisen vedenpoiston laite on järkevä, jos vesi nousee rankan sateen tai korkean veden aikana. Jatkuvasti kohotetussa kosteustasossa vedenpoistojärjestelmä ei selviä kuormituksella.

Kellari koko talon alle

Tämä vaihtoehto on yleisimpiä. Rakentamisen yhteydessä on tärkeää muistaa seuraavat seikat:

 • vedenpitävyys (käsitellään tarkemmin aikaisemmin);
 • viemäröintijärjestelmä (joka on järjestetty myös silloin, kun ei ole mahdollisuutta tulviin turvavaihtoehtona);
 • eristys (jäädyttämisen aikana ei vaadita sääntöjä, vaan asetetaan lisäturvaksi);
 • höyrysulku (toimitetaan yhdessä ja vedenkestävä).

Vedeneristyskyky ei pysty suojaamaan höyryä, joten sen käyttöä uudessa rakennuksessa ei suositella.

Kellari osassa taloa

Epätoivottu vaihtoehto, johon liittyy suuri määrä vaikeuksia. Suunnittelijalta ei ole ammattitaitoista apua, joten jos haluat tehdä kellarista täysin itsenäisesti, on parempi pysyä edellisessä versiossa.

Talon maanalaisen osan sijaintia on kaksi vaihtoehtoa nauhalevyllä:

 • taloudellisen laajennuksen, autotalli tai ulkoneva osa rakennuksen;
 • rakennuksen kohdalla.

Ensimmäisen vaihtoehdon rakentaminen olisi suositeltavaa, koska se antaa rakenteen luotettavuuden. Tällöin on olemassa yksi vaarallinen paikka: perustusten asettaminen eri tasoille. Osa tärkeimmistä maanalaisista rakenteista perustuu kehittyneeseen maaperään, joka poikkeaa tiheydestä paikkakunnalta.

Erilaiset tiivistysmäärät ovat vaarallisia, koska ne aiheuttavat erilaista kutistumista. On tärkeää ymmärtää tärkeä asia: talossa lepää maahan, eikä perustuksiin. Rakenteet välittävät vain tämän kuorman. Jos alustan tiheys rakenteen eri osissa on erilainen, halkeamia tulee esiin, mikä on ongelmallista poistamiseksi. Kutistumisparametrien esiintymispaikka on seinien ja perustekniikan laajennus ja talon pääosa.

Haitallisten tapahtumien välttämiseksi peruskorjauksen aikana liitteen mukaisesti käytetään seuraavia menetelmiä:

 • Luodaan jäykkä rakenne, joka kestää kutistumista. Kaistalevyn yksityiskohtainen laskenta vaaditaan ulokepalkkiin asennettaessa ylimääräistä raudoitusta ylemmälle vyöhykkeelle (tavallisesti raudoitus asennetaan tasaisesti tai halkaisijaltaan alemmassa osassa). Ainoastaan ​​suunnittelija voi tehdä tämän työn. Samanaikaisesti halkeamien todennäköisen esiintymisen paikka muuttuu tuntemattomaksi. Ne voivat muodostaa missä tahansa heikentyneessä alueessa, jossa virheitä tehdään (jopa vähäisiä) rakentamisen aikana.
 • Laajennusliitoksen laite. Jotta estettäisiin halkeamien ilmeneminen eri syvyyksissä olevien tilavuuksien risteyksestä, riittää, että ne ovat toisistaan ​​riippumattomia. Laajennusliitos on aukko ja sen seinä voi olla joko kaksinkertainen tai yksi. Double vaatii lisäkustannuksia, mutta se on luotettavampi ratkaisu. Aukon leveys otetaan SP 29.13330.2011 mukaan vähintään 40 mm.

Kun rakennetaan kellari rakennuksen kohdalla, ei muodostu yhtä heikkoa pistettä, vaan useita (nivelten määrä kasvaa). Vyöhykettä pidetään monisäikeisenä säteenä. Varmistaaksesi luotettavuuden, toimi seuraavasti:

 • kellarissa koko rakennuksen pohjakerroksen varrella kaadetaan monoliittinen jäykkä hihna;
 • suorita pohjaveden täyttömateriaalin perusteellinen tiivistyminen.

Se on tärkeää! Täyttömateriaalin tiheyden on oltava sama kuin nykyinen pohja. Ei tiheämpi eikä löysä. Jos tämä ehto ei täyty, epätasaista kutistumista esiintyy, halkeamia tulee näkyviin.

Tiivistesäiliö riippuu maaperän tyypistä paikan päällä. Vesi voi olla riittävä hiekalle tai irralliselle pohjalle. Jos talo perustuu tiheään maaperään, työ tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 • jossa ei ole paksumpaa kerrosta kuin 30 cm;
 • sen nesteytys;
 • ohut kerrosrasvan täyttö;
 • tiivistyslevy tai siirto;
 • Toista toimet toisesta kohdasta, kunnes vaadittu paksuus on saavutettu.

Korkeusero

Heikko kohta on syytä kertoa tarkemmin. Kun järjestetään pudotusmerkkejä tukemalla säätiöitä, ei suositella tekemään sitä kerralla. On parempi jakaa prosessi useaan vaiheeseen:

 • kaatamalla laatat kellarikerroksessa;
 • maanalaisen osan seinämien nostaminen kolmanteen korkeudesta (monoliittisessa muodossa tai esivalmistetuista lohkoista);
 • täytä monoliittinen hihnan jäykkyys, joka ulottuu kellarikerroksen yli 60-90 cm;
 • nostavat seinät kolmanneksen korkeudesta;
 • kaatamalla teräsbetonihihna perustusnauhan alle (se on jäykkyysvyöhykkeen jatkuminen);
 • nauhan valmistus (osat ilman kellarista);
 • lujitettu betonivyö istuimen leikkauksessa.

Tuloksena on vaiheittainen siirtyminen, jonka avulla voit vähentää maaperän tiivistysvyöhykettä ja jakaa kuormitusta paremmin. Kellarinteippi ja kellari seinät voidaan tehdä molemmista lohkoista ja monoliteistä. Samanaikaisesti on tärkeää tehdä rakenteellisia laskelmia leikkaukselle ja antaa lisävahvistusta ulokkeiden yläosaan.

Basement device - tehtävä, jota on harkittava huolellisesti. Päättäessään toimittaa huone talon osan alle, on tärkeää muistaa, että luotettavin ja vähemmän työvoimavaltainen vaihtoehto on seuraava: kellari laajennuksen alaosaan, joka on erotettu päärakennuksesta laajennusliitoksella.

Kellari tai kellari talossa, jossa on nauha-pohja

Jos haluat rakentaa kellarin välittömästi perustettaessa tai perustaa pienen kellarikerroksen tai kellarin talon alle, talon kaistaleen perustuksen rakentaminen olisi vahvistettava kestämään pohjakankaan mahdolliset vaakasuorat muutokset maan vaikutuksen alaisena.

Kellarin tai kellarin rakentamiseen paras, mutta myös kallein rakentava ratkaisu on perustuksen rakentaminen - upotettu monoliittinen levy, joka on yhdistetty vahvikkeella pystysuuntaisten monoliittibetoniseinien kanssa. Kuitenkin pienen kellarikerroksen tai kellarin toteuttaminen nauhalustassa olevalle talolle on halvempaa kuin koko talon monoliittinen laatta.

Kun rakennetaan kellari, kellari tai kellari, matala syvyysinen nauha-säätiö muuttuu vedenalaiseksi nauhateokseksi (maanalainen seinä). Kun suunnittelet pienen maanalaisen kellarikerroksen, joka avautuu joskus myöhemmin, on täytettävä seuraava edellytys: kellarissa tai kellarikerroksen alapuolella olevassa näytteessä ei saa päätyä ulokkeeseen 45 asteen kulmassa kummallakin puolella liuskajohdon pohjasta. Myös suunnittelussa nauhan säätiön seuraavan laitteen kellarissa tai kellarissa talossa olisi oltava vähintään paksuus seiniä kellarissa tai kellari, joka kestää maaperän paineen. Sen pitäisi myös säätää talon perustusta terän vaurioituneille komponenteille, jotka toimivat maaperästä perustusnauhalla, vahvistusyhteyden avulla monoliittiselle levylle teipin alla.

Kellari tai kellari talossa, jossa on nauha-pohja

Itse asiassa tavallinen nauha-säätiö muuttuu tässä järjestelmässä teippitukien perustukseksi. Alapon painon vuoksi on suositeltavaa kasvattaa pohjan pohjan leveyttä.

Jos rakennat maanalaista kellarista, sen korkea (2,0-2,5 m) maanalainen seinä altistuu maaperän paineelle rakennuksen ulkopuolelle ja puuttuu sisäinen tuki - vastustuskyky puuttuvasta maasta rakennuksen ulkoneman alla maahan. Siksi kellarin kerroksen aikana on varmistettava riittävä rakenteellinen lujuus, kun käytetään monoliittisen seinämän riittävää vahvistamista enintään 40 cm: n pystysuoralla ja vaakasuoralla vahvistusvälillä (kappale 8.3.6 SP 52-101-2003) ja vahvistusyhteyksillä taustalla olevalle monoliittiselle pohjalevylle. Tarvitaan myös oikea tyypillinen lujittaminen kulmien ja vierekkäisyydet monoliitti seinät.

Kellarin tai kellarin maanalaisen seinämän monoliittinen rakenne on suositeltava betonielementtien tai muiden seinämateriaalien esivalmistetulle seinälle. Kun rakennetaan maanalainen seinä, pienimuotoisten betonilohkojen kellarin kellari (kiinteä, laajennettu savi, polystyreeni-betoni) on tarpeen vahvistaa muuraus, jossa on pitkittäissuuntainen vahvistus ja vahvistettu hihna pitkin muurauksen yläosaa.

Jäätymisvoimien vähentämiseksi kellarikerroksilla toteutetaan tavanomaisia ​​toimenpiteitä: maaperän tilan vaihtaminen hyvin valutettuun (keskipitkän ja karkean hiekan), seinärenkaiden tyhjennys, seinän tyhjennyskalvon avulla ja maaperän ja pohjan lämmittäminen polystyreenivaahdolla.

Kuitenkin kellarissa on potentiaalinen uhka talon asukkaiden terveydelle. Tämä on maaperästä peräisin oleva radioaktiivinen kaasu, joka vapautuu maaperästä ja kertyy kaikkiin ilmastoimattomiin alamäkiin ja huonosti tuuletetuihin huoneisiin. Tätä radioaktiivista kaasua kutsutaan radoniksi.

Tuulettaakseen kellarin tai kellarin ja poista radon kellarista, olisi tarjottava erityinen keräysjärjestelmä radonille kellarissa tai kellarin primitiivisessä ja sen pakotetusta ilmanvaihdosta.

Kun suunnittelet talon kellarista tai kellarista, jonka kautta päästään taloon talteen radonilta ja toimii säteilysäiliöksi radonille, harkitseeko se ole turvallisempaa järjestää erillinen pintajäähdytin paikalle, jos sinulla ei ole tarpeeksi jääkaappia ja pakastinta. Lisäksi joka kerta kun kulje kellariin tai kellariin, hengität ilmaa korkealla radonpitoisuudella, joka on 7,5 kertaa ilmaa raskaampaa ja kertyy kaikkiin käytettävissä oleviin ilman tuuletettuihin alamäkiin.

Jos kellari tai kellari tarvitsee sitä huonosti tai se on jo olemassa, sen radonpitoisuutta voidaan vähentää asentamalla ylimääräinen tuuletus. Jos kellarissa tai kellarissa on riittävä ilmanvaihto, on tarpeen järjestää tyhjennysreikä, jos sinulla ei ole sitä. Kellarissa tai hautausmaassa oleva kuoppa voidaan valmistaa betonista tai kiinteästä muovisäiliöstä. Kaivo sijaitsee kellarikerroksen alapuolella ja palvelee radonin keräämistä, joka virtaa alimpaan tilaan.

Kun rakennat uuden talon alapäällysteen alle, aseta jalkakäytävä ilman hiekoitusta. Tällainen tyyny, joka on ylhäältä päin höyrysulku (muovikääre), toimii eräänlaisena "maanalainen kapantage-alukselle" radonille. Viemäröintiputket asetetaan ryöstötyynyyn, joka myös siirtää radonia helpotuksen alapuolelle.

Muoviset tuuletusputket asetetaan kaivoon ja murskattujen kivien tyynyyn. Ilmanvaihto näkyy katossa. Voimakas pakoputken tuuletin asennetaan ullakolle, jotta tarvittava tyhjiö voidaan poistaa radonista kellarista tai kellarista.