Kellari / kellari toimi talon alla - me kaivata oikein

Monissa yksityisissä taloissa on kellareja. Kun rakennettu tai ostettu talon kellarissa, joka on rakennettu tällaiseen projektiin, omistaja ajattelee kellarin mahdollisesta käytöstä. Tässä artikkelissa tarkastelemme normien mahdollisia vaihtoehtoja ja vaatimuksia.

Omakotitalon kellarissa, jossa on kuuluisa omistajien mielikuvitus, voi olla paikka perheviihdettä, työpaja tai suuri pelihuone. Joten miten voit käyttää kellarissa:

 • aseta sauna kellariin;
 • järjestää autotalli kellarikerroksessa;
 • työpaja, jos omistaja kiinnostaa puusepänliiketoimintaa tai taiteellista luovuutta;
 • tehdä terveyskompleksi uima-altaalla.

Kun kaikki nämä tilat on rakennettu, tarvitaan uusia lisätoimenpiteitä, jotka liittyvät uusien tilojen turvalliseen käyttöön.

Kuinka tehdä saunan yksityisen talon kellarissa

Sauna - erinomainen tapa elpymiseen, mutta myös teknisesti vaikea ja palovaarallinen huone. Muutama vuosi sitten nykyiset sääntelyasiakirjat (SNiP) kiellivät saunojen rakentamisen kellareissa. Nyt yksityisten talojen osalta tämä kielto on poistettu, mutta monia rajoituksia on edelleen:

 • esivalmistettujen uunien käyttö automaatilla, joka sammuu, kun se kuumennetaan yli 130 ° C: n lämpötilassa ja jatkuvaa lämmitystä varten yli 8 tuntia;
 • laite yläpuolella ja vieressä tulenkestävä lämmöneristysnäyttö;
 • erillinen tuuletus, jossa on palopelti;
 • saunan ulkopuolelle liitetyn kuivatuksen tai kuivan putken asentaminen vesihuoltoon;
 • yhteydet viemäreihin tai viemäröintilaitteisiin;
 • erillinen lähtölaite hätäkäyttöön.

Saunassa on oltava monimutkainen lämmöneristysjärjestelmä, jossa on lämpöä heijastava näyttö, joka on valmistettu päällystetystä materiaalista ja palamattomasta eristyksestä, ja saunan ja olohuoneen päällekkäisyyden on oltava vähintään REI 45: n palonkestävyysraja.

Höyrysaunan vieressä on järjestettävä pesuallas, jossa se sijoittaa suihku-, allas- ja virkistyshuoneen. Tilan puutteen vuoksi voit rajoittaa itseäsi fontilla tai erityisellä roikkuvaamulla, jotta lämmitettävä runko rullataan jääveteen.

Tilavassa kellarissa virkistyskadusta täydentää biljardihuone, jossa on vaatimattomampi huone, jossa on pehmeä kulma tai lepohuone.

Jos kellarialue on pieni, on mahdollista rajoittaa valmiin saunan asennuksen ilmanvaihtoa venttiilin läpi ulkoseinään.

Kuinka tehdä autotalli yksityisen talon kellarissa

Autotallin asentaminen kellariin tai kellariin edellyttää seuraavia vaiheita:

 • suorittaa pakotettua ilmanvaihtoa;
 • Poistolaite, jonka kallistuskulma on enintään 18 prosenttia;
 • suorittaa äänieristeen päällekkäisyyttä autotallin yli;
 • Palonkestävyys palonkestävyys on vähintään yhtä suuri kuin REI 45.

Erityisen tärkeää on suorittaa katon tiivistys siten, että auton pakokaasut eivät pääse olohuoneisiin.

Jotta rakennettaisiin autotalli vanhan talon kellarissa, on tarpeen leikata aukko peruskorkeudelta sisääntuloportille, jonka koko on vähintään 2,4 x 1,8 m, mikä ei aina ole mahdollista. Tässä tapauksessa on parempi pysyä versiossa liitteenä olevassa autotallissa.

Kellarin lämpöeristys

Uuden talon rakentamisen aikana kellariseinien eristys suoritetaan lämmöneristimien ulkopuolella, jotka eivät ime kosteutta, kuten ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Laajennettu polystyreenivaahto, jolla on avoin solurakenne ulkoneman säätämiseen, ei ole sopiva, koska se absorboi kosteutta ja menettää lämmöneristysominaisuutensa.

Sisäinen eristys - kellarin sisäpuolinen eristäminen edellyttää seinien luotettavaa vedenpitävyyttä ja palamattoman eristyksen käyttöä, kuten polyuretaanivaahtoa tai mineraalivillasta valmistettuja laatuja (kivi tai basaltti). On parempi olla käyttämättä lasikuitulevyjä kylpylöissä, sillä ajan mittaan ne imevät hienoa pölyä, joka on vaarallista hengityselimelle ja iholle. Laajennettu polystyreenin lämmittäminen sisäpuolelta saunassa ei myöskään sovi palamisen vuoksi.

Miten lämmittää kellarissa yksityisessä talossa? Erityinen ongelma syntyy säätiön osasta maanpinnasta saunan maaperän jäädyttämiseen syvyyteen: jos tämä osa ei ole eristetty ulkona, mutta höyrysaunan seinät on eristetty, silloin kun sisäilman lämpötila on korkea, kastepiste siirtyy eristeen sisäpinnalle, mikä aiheuttaa kondensaatiota ja sen jälkeen poistua eristysjärjestelmän toimivuudesta. Tämän prosessin estämiseksi ja höyryhuoneen lämmittämisen energiakustannusten alentamiseksi käytä päällystettyä polyuretaanivaahtoa sijoittamalla se folioon.

Saunan seinien lämmöneristysjärjestelmä on seuraava:

 1. ei-kudotuista materiaaleista valmistettujen bitumipolymeerimateriaalien vedeneristys - valssattu pastörointi tai polymeerisementiseosten maalaus;
 2. heijastava kerros tai foliopolyuretaanivaahto;
 3. kehys puupalkista, joka on kyllästetty palonestoaineella ja antiseptisellä aineella;
 4. höyrysulku erityisistä monikerroksisista kalvoista;
 5. eristys - ei-palavat pehmeät matot mineraalivillasta;
 6. superdiffuusiokalvo, joka estää kosteuden tunkeutumista eristeen sisäpuolelle ja antaa kosteuden heikentävän siitä;
 7. tukikehys tulipaloinnilla ja bioproteiikalla;
 8. seinäpäällyste, jossa on lehtipuuta.

Autotallin seinien lämpöeristys voidaan valmistaa suulakepuristetusta tai vaahdostetusta polystyreenivaahdosta kipsilevyllä tai ammattiarkilla. Toinen vaihtoehto on käyttää sandwich-paneeleja eristämiseen, joten lisä pinnoitusta ei tarvita.

Vedeneristyskerros on aina tarpeen ja höyrysulku käytettäessä polystyreenivaahtoa voidaan luopua.

Jätevesijärjestelmän organisointi

Koska saunassa olevaa vettä käytetään paljon, se on harkittava etukäteen. Luotettavin tapa on asentaa pumppu jäteveden poistamiseksi. Uuden talon rakentamisen aikana pystysuora tyhjennysaukko asetetaan syvyyteen maaperän jäädyttämisen alapuolella höyryn ja pesuveden kanssa, vaakasuoralla osalla, joka tyhjentää kosteuden talon perustusten ulkopuolelle.
Asennettaessa kellari-autotalliin, jossa on mahdollisuus pesua, tyhjennysaukon ja lattian tulee olla tyhjennettävä, jonka kaltevuus on 2%. Liitä viemärit viemäriin.

Kuivatuslaitteiden käyttö

Tehokkain kellari kuivausjärjestelmä kellariin on ilmastointilaite, jolla on riittävä teho ilmastointilaitteella. Saunassa ilmastointilaite varmistaa veden vesihöyryn ulospääsyn, antaa kuivan ja lämmitetyn ilman huoneeseen.

Huoneen sisustus

Suomalaisen saunan tai venäläisen höyrysaunan koristeellinen vuori on valmistettu kovapuusta. Miksi lehtipuu? Se on vähemmän hartsia, joten sinun ei tarvitse pestä sitä. Aspen, tammi, tuhka, vaahtera, koivu käytetään harvoin pinnoitukseen, koska se imee kosteutta ja nopeasti rots.

Päällystys suoritetaan kynsillä ilman korkkeja, kynnet ovat upposi syvälle puuhun, jotta ne eivät aiheuta polttamista vahingossa kosketettaessa.

Lämmittimen lähellä sijaitseva seinä on kivi- tai klinkkeritiilillä vuorattu ja lämmitin on aidattu muusta huoneesta, jonka korkeus on vähintään 1 m.

Myös saunan valinta on tärkeää - lämpöhäviö riippuu kuistin tiheydestä. Höyryhuoneen ovet on valmistettu puusta tai lasista. Palovammojen välttämiseksi lasin oven kahva on valmistettava puusta.

Lattiat kellarissa

Laitekerros yksityisessä talossa, jossa ei ole kellarikerroksia, vaatii 1 metrin leveyden eristyksen ympärillä. Kun se sijoitetaan kellareihin saunan osa lämpö menee kuumennusta kattoon välillä kellarin ja asuintilat.

Lattian kellarissa, joka sijaitsee maaperän jäädyttämisen alapuolella, ei tarvita lisäeristeitä.

Autotallissa oleva lattia voidaan valmistaa betonista, jossa on kastelu - betonipinnoitettu kvartsihiekkakerros, joka on hankautunut betoniin tai itsetasaava, yksiosainen tai kaksikomponentti epoksihartseihin perustuen.

Höyrylattiassa voi olla betonia tai kaakeloitu, jotta kosteudenpoistoa voidaan parantaa mahdollisimman pienellä kaltevuudella tikkaisiin. Lattian yläpuolelle asetetaan juokseva lattia, työnnetään ulos baarista.

Pesu- ja uima-altaassa on erityisiä vedenpitäviä laatat, joiden pinta ei sisällä liukumista. On suositeltavaa käyttää kulkuväyliä lämmittämällä siten, että se on mukava kävellä paljain jaloin.

Lattialla, jolla on lepohuone, on parasta tehdä levystä, lämmitetty tai ei - omistajan valinta.

Ilmanvaihto ja valaistus

Yksityisen talon kellarissa on ilmastointijärjestelmä ja valaistus. Tarve tuuletukseen kellarista johtuen korkeasta kosteudesta ja korkeasta lämpötilasta, mikä luo ihanteelliset olosuhteet sienen ja homeen kasvulle. Yksityisen talon kellarissa oleva ilmanvaihtolaite edellyttää ilman massakiertojärjestelmän luomista.

Helpoin tapa on asentaa kaksi putkea Ø10-15 cm. Putki asennetaan lattialle 20-40 cm: n tasolle, nousee lattialle ja johdetaan pohjan läpi 40-60 cm: n korkeudelle maasta. Savupiippu asennetaan katon alle, kulkee kaikkien kattojen läpi ja menee noin 1 m: n korkeudelle katon yläpuolella. Pakoputken on oltava eristetty talon sisällä, sen yläpuolella on oltava suojakorkki ja säiliö kondensaatin keräämiseen kellarissa. Voit lisätä ilman virtausnopeutta putkiin, joten voit asentaa puhaltimet.

Tämä järjestelmä on osoittautunut pienikokoisten (jopa 40 m2) alaisiksi, suurilla alueilla, pakotettu ilmanvaihto on välttämätöntä.

Ilmastoinnin kanava-ilmanvaihto yksityisessä talossa

Kellarin ilmanvaihdon suorituskyvyn testaus suoritetaan kynttilän avulla - liekin poikkeama sisäänvirtauksesta tai poistoaukosta.

Saunan valaistukseen käytetään erityisiä vedenpitäviä valaisimia, joiden määrä ja sijainti riippuvat omistajan tai arkkitehdin mausta. Kaunis vaikutus antaa lampun sijainnin läpikuultavaa kiveä vasten esimerkiksi Himalajan vaaleanpunaisesta suolasta tai onyxistä.

Talon rakentaminen kellariin - kaksi suosittua tekniikkaa

Jokainen ammattirakentaja sanoo, että on tarpeen suunnitella laite kellarille talossa rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Tämä lähestymistapa vähentää merkittävästi kustannuksia ja vähentää työvoimakustannuksia. Yksityisen talon kellari on hyvä, ennen kaikkea, koska sen avulla voit saada ylimääräisiä mittareita, joita voit käyttää harkintasi mukaan.

Talon kellari voidaan rakentaa eri tavoin. Nauhan kellarissa kellari täysin toistaa ensimmäisen kerroksen asettelun. Kellarin korkeus voi olla myös mielivaltainen, mutta on suositeltavaa tehdä se vähintään 180-220 cm. Korkealla katolla kellarista on mahdollista tehdä olohuone, joka ei ominaisuuksiensa mukaan anna ylimmille kerroksille tilaa.

Lisäksi sinun ei pitäisi täysin haudata kellarikerroksen seiniä. Jätä 100-120 cm maanpinnan yläpuolelle ja maan korkeutta voidaan käyttää kellarissa olevien ikkunoiden ja ilmanvaihtojärjestelmän asentamiseen. Jos kellari on haudattu yli 150 cm: n etäisyydellä, huoneen tulvien vaaratilanne kausiluonteisen suuren veden aikana lisääntyy eksponentiaalisesti.

Kellarin rakentaminen olisi toteutettava asiantuntijoiden valvonnassa. Varsinkin jos maanalainen huone on suunniteltu rakennettavaksi jo valmiiksi valmistettuun taloon.

Rakennusmenetelmä kuopan alustavan kaivamisen avulla

Ennen kuin teet kellarin, sinun täytyy kaivaa kaivo, eli reikä, joka ylittää kellarin mitat 30-50 cm: n etäisyydellä kaikista sivuista. Kaivetun kaivon pohjalle on asetettu hiekka- ja sora-alusta, joka koostuu useista peräkkäisistä kerroksista näistä materiaaleista. Lisäksi vahvistettu betonilevy on asennettu. Tämä laatta toimii koko rakennuksen perustana.

Kaivaminen kaivukoneella.

Tämän levyn yläosa on eristettävä kosteuden läpäisevyydestä käyttämällä käärittyjä kateaineita (on suositeltavaa asettaa 2-3 kerrosta luotettavuuden kannalta). Seuraavaksi kattomateriaalin päälle tulisi kaataa uusi betonikerros, joka toimii kellarin seinien pohjana.

Tiilet, vaahtobetonialustat ja muut sopivat rakennusmateriaalit voidaan käyttää seinien rakentamiseen. Se riippuu talosi projektista. Kun seinät ovat valmiit, ne on eristettävä veden ulkopuolelta. Tätä tarkoitusta varten käytetään erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja: valssattuja eristeitä, bitumimastoja jne.

Lisäksi kellarin päällekkäisyys on järjestetty. Monoliittinen levy asennetaan yleensä. Tietenkin tässä vaiheessa käytetään muita materiaaleja päällekkäisyydelle (puu, betonipalkit jne.). Lopuksi he täyttävät maan (sora) vapaat ontelot seinien välissä.

On huomattava, että perusperiaatteella on negatiiviset puolet:

 • Rakenne vaatii erikoislaitteiden käyttöä, mikä on usein mahdotonta joillakin kaupungin ulkopuolella sijaitsevilla alueilla.
 • Rakennuksen on tapahduttava riittävän nopeasti, koska on olemassa riskejä, joiden vuoksi louhinnan seinät alkavat murentua tai puristaa, kun prosessi kiristetään.
 • Tiili- ja lohkoseinämiä ei voida kutsua 100-prosenttisesti ilmatiivisiksi, koska risteyspisteissä muodostuu pieniä aukkoja, joiden kautta kosteus tunkeutuu;
 • Tehokkaan vedeneristyskerroksen laite vaatii vakavia rahoituskustannuksia.

Jos valitset tämän tekniikan omakotitalon talon rakentamiseksi talon alle, sinun on otettava huomioon se, että et voi tehdä kaikkea itseäsi - sinun on käytettävä laitteita ja rakennuttajia, mikä johtaa merkittäviin kustannuksiin.

Menetelmä teräsbetoniseinien kaatamiseksi maahan

Tätä tekniikkaa käytettäessä on tarpeen kaivaa kaivannot kellarin seinien kohdalta, jotka ovat osa nauhan perustusta. Niiden syvyys tulisi olla 150-200 metriä ja leveys 40-60 cm. Jos rakennuksen kellari on betoniteräs, niin muotti on asennettava maanpinnan yläpuolelle, jos kellarista on tarkoitus valmistaa muita materiaaleja, eikä muottityökaluja tarvita.

Kaivettuun kaivantoon asetetaan vahvistus, jonka jälkeen kaadetaan sementtilaasti. Tuloksena on seinämä ilman vedenpitävää kerrosta, mutta sen paksuus takaa hygroskooppisuuden vähimmäistason, joten pohjaveden osalta se on vakava este, mutta ei ole ristiriidassa.

Jos valitsit tällaisen kellarilaitteen, se olisi oikein tehdä viemäröintityöt. Tällöin eri lähteistä tulevaa vettä yksinkertaisesti virtaa alas seinät kellarissa menemällä tyhjennyskanaville. Jos betoniseinät pysyvät veden jatkuvassa vaikutuksessa pitkään ja niillä ei ole vesitiiviskerrosta, ne eivät pysty hyödyntämään niitä pitkään.

Kun betoni on asetettu, voidaan jatkaa työtä. Tiloissa, joissa kellarin katto on tarkoitus sijoittaa oikealle paikalleen, on kiinnitettävä muottirakenne, vahvistettava sitä ja asennettava jäykisteitä.

Lisäksi suoritetaan kaivaus tulevasta kellarista sen kellarikerrokseen. Seinien seinät ovat hieman heikentäneet seinät (noin ½ paksuudestaan). Pohjaan asetetaan hiekkalaatikko ja sora, minkä jälkeen suoritetaan kellarin kellarin vahvistaminen ja valu sementtilaastilla.

Järjestelmä kaatamalla betonia kaivamaan vedeneristys.

Yksi tämän teknologian tärkeimmistä haitoista on kaivannon louhinta, sen vahvistamisen ja kaatamisen sementtilaastin toteutus. Asioita ei aina voida asentaa omiin käsiisi, joten on järkevää palkata työntekijöitä tähän tarkoitukseen. Kaikki työ on tehtävä melko nopeasti. Muussa tapauksessa voit tehdä sen itse ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Kellarin rakentaminen valmiissa talossa

Mökin kellarikerroksessa, joka on aiemmin rakennettu, on melko vaikeaa tehdä omalla kädelläsi. Tällaisten tilojen rakentaminen olisi toteutettava ammattilaisten toimesta. Laitteen kellarissa valmiin talon tapauksessa pitäisi olla jotain motivoivaa, koska se on erittäin kallis tapahtuma. On myös sanottava, että ei ole niin helppoa tehdä kellarista valmiiseen taloon. Jopa monet urakoitsijat väittävät, että "emme tee tätä." Tämä johtuu työn korkeasta työvoimakkuudesta. Muuten, mikään ei ole mahdotonta.

Useimmissa tapauksissa vakiomuotoisen talon rakentamisen kustannukset ovat noin 20 prosenttia koko rahoitusinjektioista. Jos säätiö on rakennettava uudelleen (esimerkiksi pohjakerroksen tekemiseksi), kustannukset nousevat 2-3 kertaa. Siksi on tarpeen ottaa vastuullisin lähestymistapa kellarin rakentamiseen jo valmiiksi taloon. Asiantuntijat tässä tapauksessa suosittelevat tekemään kellarin talon osan alle, eikä koko ensimmäisessä kerroksessa. Taloudellisesti se on kannattavaa. Valittaessa tällaista tekniikkaa, rakenne on erilainen. Kellarin seinät eivät liity talon seinämiin.

Tekniikka voidaan valita seuraavasti: Ensinnäkin maaperä poistetaan 150 cm: n syvyyteen talon yhden huoneen seinämien (esim. Keittiön) reunalta. Tulevan maanalaisen rakenteen lattia ja seinät vahvistetaan asbestisementtiarkkeilla. Vedeneristys asetetaan näille levyille useissa kerroksissa. Lopuksi kaadetaan noin 20 cm: n paksuinen teräsbetonilattia, ja huoneen kehällä on pieni leveys ja lisävahvisteiset betoniseinät.

Ottaen huomioon, että seinien paksuus on pieni, tarvitset laadukkaan vedenpitävyyden. Yleensä jokaisen kellarin rakentaminen olisi toteutettava ottaen huomioon erittäin tehokkaan vedeneristyskerroksen asentaminen, koska maanalaiset tilat ovat alttiimpia kosteudelle (pohjavesi ja sedimenttivesi).

Vaihtoehtoinen laite kellari talon alla.

Ilmanvaihto

Kellojen ilmanvaihto suoritetaan pääsääntöisesti ilmanvaihtokanavien avulla. Ilmanvaihtokanavat on tehty tietystä poikkileikkauksesta tai muista sopivista materiaaleista (aallotukset, muoviputket jne.).

Pakoputki asennetaan kellarin kattoon. Sen yläosan pitäisi mennä talon katolle ja olla niin korkealle kuin mahdollista. Kellarajan pakoputken parantamiseksi on välttämätöntä sijoittaa se lähelle savupiirejä (esim. Kattilan kanava). Sisääntuloputken yläosa voidaan sijoittaa ullakolle, ja alempi - kellarin huoneen lattian alle. Kesäkuukausina ei useinkaan ole riittävästi luonnollista työntövoimaa, joten monet asunnon omistajat asentavat tuuletin savupiippuun.

Ilmanvaihtokanavien lisäksi kellarin ilmastointi voidaan tehdä ilmaventtiileillä, jotka voidaan esittää pieninä ikkunoina kellari seinässä. Suuri kosteus poistuu ilmasta.

Sokean alueen laite

Sokea alue on ensimmäinen este sulatetun ja sadeveden tunkeutumiseen taloon. Jos talon ympärillä ei ole sokea alue, sateiden aikana kosteus vähitellen imeytyy huoneen seinämiin, minkä jälkeen se tunkeutuu kellariin rakennusmateriaalin kapillaareissa. Kosteuden jatkuvan altistumisen vuoksi materiaali alkaa heikentyä nopeasti (varsinkin talvella, kun vesi jäätyy ja laajenee).

Sokean alueen rakentaminen toteutetaan erilaisten materiaalien avulla: monoliittinen betoni, laatat, mukulakivet, tiilet, asfaltti jne. Sen leveys riippuu maaperästä ja rungon pituudesta. Vakioversiossa se on 50-100 cm.

Rakentamaan kellari talon taloon omilla kädillä on melko monimutkainen ja vastuullinen asia. 95%: ssa tapauksista ei ole mahdollista tehdä ilman asiantuntijoiden apua, jotka voivat ammattimaisesti tehdä vesitiiviitä ja eristyskerroksia.

On huomattava, että ei ole suositeltavaa tehdä kellareja jo rakennetuista rakennuksista, koska tämä aiheuttaa suuria rakennuskustannuksia. Lisäksi rakennuksen perustan vaurioitumisriski nousee, varsinkin jos laitealustat tehdään käsin.

Jos päätät rakentaa kaiken itse, saat varmasti tukea. Myös naapurimaiden banalneuvostot, jotka ovat jo tehneet kellareja kodeissaan ja tietävät kaiken vesipöytä- ja maastoominaisuuksista, auttavat. Aina kun mahdollista, kellarin rakentaminen on tehtävä asiantuntijoiden palkkaamisella.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Miten rakentaa oma kellarisi talon alle

Vaikka kellarista ei voida kutsua kiinteäksi osaksi taloa, se on edelleen erittäin tärkeä osa. Tilavassa kellarissa voit varustaa koko varaston säilykkeiden ja raaka-aineiden säilytystä varten, mitä tahansa tarvikkeita ja tarvikkeita, joita ei tällä hetkellä tarvita, mutta joita tarvitaan tulevaisuudessa.

Talon talon rakentamiseksi on tarpeen kaivaa kaivo, jonka syvyys on vähintään 2,1 m, ja jos kattilahuone on suunniteltu sijoitettavaksi kellariin, syvyyden tulisi olla 2,5 m.

Kellaria voidaan käyttää myös kuntosalina tai työhuoneena. Jotta kellari olisi todella hyödyllinen rakentaminen, eikä johtaa talon perustusten nopeaan tuhoutumiseen, sinun on tunnettava perusrakenteet. Tämä opas auttaa sinua rakentamaan kellarin itsesi säästämällä rahaa kolmannen osapuolen palveluihin.

Arviointi mahdollisuudesta perustaa kellari talon alle omiin käsiinsä

Pohjaveden pinnan vähennysjärjestelmä.

Ennen kellarin rakentamisen aloittamista on tarpeen tarkistaa, onko maa sopiva, nimittäin kuinka paljon se on tyydyttynyt kosteudelle ja kuinka lähellä pintavettä virtaa. Jotta voit ymmärtää tarkasti kaiken, sinun on pyydettävä asiantuntijoita hydrogeologeilta. He tekevät asiaankuuluvaa tutkimusta, ottavat maaperänäytteitä, analysoivat ja antavat yksityiskohtaisen vastauksen. Useimmissa tapauksissa riittämättömät silmät riitä tekemään oikean johtopäätöksen. Esimerkiksi kellarikerroksen rakentaminen on hylättävä talvella, joka on pystytetty tulvilla kevätvesiin, sateisiin tai kosteikkoihin.

Voit tarkistaa mahdollisuuden perustaa kellari itse: kuivalla säällä, kaivaa kapea kuoppaan noin 2,5 m syvältä ja odota muutama päivä. Jos kuoppa ei ole täynnä vettä - voit kaivata kaivoa.

Jos mahdollista, haastattele naapureita: kuinka syvät ovat niiden kuopat, onko niiden kellareissa ja kellarissa lämmitetty tai jos talot näyttävät kosteilta. Jos vastaukset ovat positiivisia, on parempi olla rakentamatta kellarissa.

Basement Design ominaisuudet

Suunnitteluvaiheessa voi esiintyä useita vaikeuksia kellarin rakentamisessa. Olet epätodennäköistä, että pystyt käyttämään vakiohanketta - sitä on muutettava huomattavasti ottaen huomioon erityiset olosuhteet, paikan topografia ja maaperän kunto.

Järjestelmän laite kellarissa talon alla.

Tiloihin on erityisvaatimuksia. Ensinnäkin kellarin on vastustettava hyvin ympäröivän maaperän paineita, antavat vankan perustan edellä rakennetulle rakennukselle ja estävät kosteuden pääsyn. Tällöin kellarin pitäisi olla myös varsin mukava huone.

Pohjakerroksen pohja kuopataan syvyyteen, joka on vähintään 2,1 m (jos maanalaisessa tilassa on suunniteltu kattilahuone, sitten 2,5 m). Lisäksi on toivottavaa, että kellari sijaitsee koko rakennuksen alueella. Voit rakentaa osittaisen kellarin - puolet tai jopa kolmannes talon alueesta tai huoneen alla.

Kuitenkin, kun säätiö kuormittaa luotettavia käsityksiä, on mahdotonta, että kellarissa on aukkoja. Sinun on suunniteltava kellari viereineen siten, että säätiön viimeinen kaltevuus on enintään 30 astetta. Ja porrastetun säätiön rakentamiskustannukset ovat lähes verrattavissa täysimittaisen maanalaisen rakennuksen kustannuksiin.

Classic basementin asettelua.

Kellarin ulkoseinät, joiden tehtävät hoitavat talon perustukset, valmistetaan sardeldittibetonista, tiilistä, raudoitetusta betonista tai monoliittisesta betonista. Suosituimmat viimeiset 2 vaihtoehtoa. Käytettävän betoniverkon laatuun sovelletaan useita erityisvaatimuksia. Ensinnäkin seos on sekoitettava perusteellisesti, ts. valmistettu yksinomaan tehtaalla tai betonisekoittimessa.

Missään tapauksessa ei saa käyttää käsin valmistettua seosta. Seoksen valmistusta varten käytetään 1 osa Portland-sementtimerkkiä M500, 3 osaa hiekkaa, 4 osaa soraa ja 1 osa vettä. Liuos asetetaan kerroksiksi monoliittiseen perustukseen. Pitkät tauot eivät ole sallittuja.

Käytettävästä materiaalista riippuen seinämän paksuus otetaan seuraavasti: betonilevyjen ja tiilien - 0,5 m, monoliittiselle betonille - 0,25 m, teräsbetonille - 0,2 m. Jos pohjan ulkosivujen välinen etäisyys on yli 6 m, riippumatta kellarista, sisäseinät on pystytettävä. Ne on rakennettu samasta materiaalista kuin ulkoiset. Minkä tahansa määränpään kellarissa on välttämätöntä pitää vakiolämpötila alle +5 astetta.

Ennen kuin aloitat kellarin rakentamisen, sinun on varmistettava, että sinulla on kaikki tarpeet rakentaa kellarihuone ja katto ensimmäisessä kerroksessa. Kellarin rakentamiseen tarvitset paljon enemmän materiaaleja kuin vastaavien alueiden yläpuolella olevien rakennusten rakentamisessa: tarvitaan suurempia pintoja, vain ohuet seinät eivät riitä sisäisen tilan suunnitteluun. Se myös edellyttää kiinteitä eristystoimenpiteitä.

Valmista työkalut ja materiaalit työhön:

.Järjestelmän laite kellarissa talon alla

 1. Betoni.
 2. Timantti muottiin.
 3. Nauloja.
 4. Soraa.
 5. Hiekkaa.
 6. Hammer.
 7. Saw.
 8. Kirsi.
 9. Lapiot.
 10. Bitumihartsi.
 11. Gidrostekloizol tai katemateriaali.

Miten rakentaa kellarissa: askel askeleelta ohjeita

Hyvän kellarin rakentaminen ei riitä kaivamaan kaivoa. Tämän huoneen tulee olla luotettava, hyvin ilmastoitu ja kosteutta kestävä. Ennen rakentamista on tarpeen kaivaa pieni reikä 2-2,5 m syvä ja katso, kerätäänkö vettä siihen. No, jos ei ole vettä. Muutoin sinun on suoritettava vedenpitävä työ. Ja tämä olisi tehtävä niin varovasti kuin mahdollista. virheiden poistaminen tulevaisuudessa on erittäin kallista ja vaikeaa.

Kellarikerroksen kaava.

On suositeltavaa laittaa tiilen kellarikerros hiekalla tai kiviaineksella hiekka-kalkkikivellä. Ennen kuin päätät seinien paksuuden, sinun on harkittava tulevan rakennuksen muotoilua. Joten, jos talo on pääkaupunki ja rakennettu tiilestä tai hiutaleesta, niin kellarinseinien paksuus olisi 5 cm enemmän kuin rakennuksen muurauslaatikon paksuus. Rauniot kellarissa seinien pitäisi olla hieman suurempia.

Lattia on valmistettu sora-, laajennetusta savesta tai rikkoutuneesta tiilestä. Muuraus tiivistetään ja eristetään kosteudelta kerrosmateriaalin kerroksella. Valinnaisesti lattia voidaan jättää maadoittain. Se poistaa epämiellyttävät hajuja paremmin ja on parempi säilyttää alhaisen lämpötilan kellarissa vakiotasolla. Ylittele katto PKZh: lta, aseta niiden alapuolelle firmware. Koko rakennuksen kellarissa tarvitaan tukipylväitä. Näitä sarakkeita voidaan käyttää tiilien tai hiutaleiden lohkojen 50-60 cm paksuisina riveinä.

Erityistä huomiota kiinnitetään vedenpitävyyteen. Laitteeseen sopii kerros bitumi, jossa on olkea tai girsaa, pari kerrosta katemateriaalia tai katemateriaalia, vaahtobetonia. Kaikki saumat ovat tiiviisti suljettuja ja suljettuja, jotta epämiellyttävät tuoksut eivät pääse tulemaan kellariin. Ole varovainen ja tuuletettava. Tätä varten sinun on tehtävä kaksi ilmakanavaa.

Ilman kanavien toiminnot voivat suorittaa pakoputket tai putket, jotka sijaitsevat vinosti eri kellarissa. Yksi ikkuna (tai putki) olisi sijoitettava lähemmäksi kattoa, toinen lattialle. Jotta pystyt hallitsemaan ilmanvaihtoon asennettavia verhonventtiilejä.

Suositukset vedenpitäviksi

Pakollinen ja yksi kantarakennuksen työvoimavaltaisimmista ja materiaalivoimavista vaiheista on rakenteen vedenpitävyys. Täällä on jopa vähäisiä virheitä, jotka voivat johtaa erittäin vakaviin seurauksiin. Vedenpitävyys on tärkein yksityisten talojen ja huviloiden omistajille, jotka sijaitsevat lähellä säiliötä.

Kellarin vedeneristysjärjestelmä.

Vedeneristys tehdään sisä- ja ulkopuolelta. Eristyskerroksen optimaalinen järjestely perusseinien ulkosivulle, koska pohjaveden ja maaperän paine tässä tapauksessa painaa eristystä rakennetta vasten eikä repeä sitä pois.

Se käyttää yhtä useista käytettävissä olevista materiaaleista. Bitumivalssituotteiden (liimaeristys) käyttö edellyttää, että eristekerrokset eivät vaurioita asennuksen aikana. Käytetään myös litteitä kalvoja, mutta on parasta käyttää kalvoja, joissa on vahvistettu pohja. Ne asetetaan päällekkäin noin 10-15 cm ja liitokset fuusioidaan tai liimataan yhteen.

Obmazochnaya-vedeneristys (bitumimastinen) levitetään pinnalle telalla, lastalla tai harjalla. Kuivauksen jälkeen materiaali muodostaa vedenpitävän elastisen kalvon. Asiantuntijat neuvovat yhdistämään materiaaleja: ensin levitetään päällystyseristyskerros, jonka jälkeen pinta suljetaan 2-3 kerroksella liimaa.

Kellarien tyhjennysjärjestelmän kaavio.

Jos pohjavesi virtaa korkealla tasolla, on tarpeen tarjota rakenteelle lisä suojaa niiden vaikutuksilta. Tätä varten rakennetaan yksikerroksinen tiiliseinä tai savi linna. Jälkimmäinen on kerros tiivistettyä savea kellarin ja kellari seinien ympärillä. Tällainen suoja estää vedeneristyksen suoran kosketuksen veden kanssa ja vähentää vesipaineen kellarikerroksen seiniä.

Alustan ulkonevat osat (pohjan alaosa) on suojattava epäsuotuisilta sääolosuhteilta. Sama savi lukko ja geotekstiilikalvo sopivat tähän. Paras vaihtoehto on saada vedenpitävä maanalainen kerros ulkopuolelle noin 15-20 cm: n tasolle. Sokea alue myös antaa myönteisen panoksen.

Jos paikan päällä oleva maa on riittävän märkä, on myös tarpeen tehdä vedenpoisto, jonka kautta maaperästä poistuu ylimääräinen vesi. Tämä estää seinien kostuttamisen kellarissa ja vähentää veden hydrostaattista painetta. Asennus viemäriputket tehdään kuoppa pitkin kehä pohjaan niin, että ne muodostavat suljetun silmukan. Sitten putket täytetään hienojakoisen jakeen avulla ja suljetaan geotekstiileillä. Putkien erilliset osat on sijoitettava kaltevuuteen imevän virtauksen suuntaan.

Ohjeet lämpöeristyksen kellarille

Lämpöeristys auttaa estämään maanalaisen tilan jäädyttämisen ja vähentämään lämmön menetystä, suojaa hometta ja kosteutta vastaan. Alusseinät on eristetty sisä- tai ulkopuolelta. Asiantuntijat suosittelevat sisäilman lämmittämistä vain siinä tapauksessa, että ulkoista suoritusta ei voida suorittaa.

Tämä johtuu siitä, että vesihöyry, joka tunkeutuu seinän läpi ja eristyskerros, voi pudota lauhteeseen, mikä johtaa epämiellyttäviin hajuihin, muotteihin ja tahroihin. Ulkoinen eristys on paljon tehokkaampaa, koska se on luotettavampi ja suojaa lämpö- ja mekaanisilta vaurioilta.

Pohjakerroksen seinämien lämmittäminen.

Kellari on eristetty 5-7 päivää vedeneristyksen jälkeen. Eristeenä käytetään yleensä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa. Tämän materiaalin hienojakoinen rakenne estää veden imeytymisen. Se ei hajoa edes silloin, kun se koskettaa maaperää ja vettä, eikä se rypisty maaperän painon alle.

Lämpöeristysmateriaali on liimattu vedenpitävyyteen kylmällä bitumimastilla tai liimalla. Kuumaa mastia ei käytetä. On tärkeää, että eristyslevyt ovat samanpaksuisia ja tiiviisti puristettuja toisiaan vasten. Näin vältetään kylmien siltojen muodostuminen.

Kellarin ja ensimmäisen kerroksen välinen päällekkäisyys on eristetty, jos kellarissa ei lämmitä. Eristeenä käytetään myös ekstrudoitua polystyreeniä, joka sijoitetaan rakenteen kylmälle puolelle. Kun lämmitämme ensimmäisen kerroksen kattoa, vaahtopolystyreenilevy liimataan kellarin huoneen kattoon. Se voidaan piilottaa viimeistelyaineiston alla esimerkiksi kipsin alla tai jättää se sellaisenaan.

Pohjakerros on eristetty vain, jos maanalaisissa tiloissa on lämmitys. Eristys on välttämätöntä järjestää kerros vesitiivis-materiaalia karkean betonilaatan päälle, asettaa levyt polystyreenistä ja peittää se lasilla.

Päätös lämmityslaitteen tarpeesta tehdään riippuen siitä, mistä kellarista käytetään. Tietenkin vihannesten varastointi ja lämmön säilyttäminen eivät ole välttämättömiä. Mutta virkistysalueilla ja teknisissä tiloissa on säilytettävä lämpötila noin +15 astetta ja mahdollisuus nousta 20 asteeseen.

Jos aiot käydä kellarissa aika ajoin, infrapunalämmittimet riittää lämmitykseen. Jos joku on kellarissa usein, esimerkiksi jos se on varustettu toimistolla, on järjestettävä täysimittainen lämmitys kattilalla, putkilla ja pattereilla.

Istuin talon alla omiin käsiinsä

Oma kellari on hyödyllinen lähes kaikissa yksityisissä talouksissa. Kellarissa voit tallentaa vihanneksia, säilykkeitä ja muita asioita. Samaan aikaan tällainen varastointi on mahdollisimman kätevä ja laadukas. kellari on maanalainen eikä käytä hyödyllistä tilaa asuintiloissa, ja kellarissa vallitsevat lämpötilaolosuhteet tarjoavat mahdollisimman monien elintarvikkeiden varastoinnin.

Istuin talon alla omiin käsiinsä

Kellari voidaan varustaa sekä rakennuksen rakennusvaiheessa että jo valmiina yksityisessä rakennuksessa. Toisessa tapauksessa työtä monimutkaistaa se, että sinun täytyy kaivaa reikä kellarin alla käsin ja ottaa itsenäisesti maan ulos huoneesta. Muussa tapauksessa kellojärjestelyn järjestely molemmissa tilanteissa ei käytännössä eroa.

Istuin talon alla omiin käsiinsä

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Mitä sinun tarvitsee tietää ennen töiden aloittamista?

Talon alakerran kellarin on oltava vähintään 150 - 180 cm syvä. Alimmalla syvyydellä kellarin lämpötila ylittää +8 astetta, mikä ei parhaalla mahdollisella tavalla vaikuta vihannesten olosuhteisiin ja säilyvyyteen.

Miten säilytetään vihannekset kellarissa

Ennen kuin aloitat, sinun on asetettava pohjaveden läpikulun syvyys erityisesti alueellesi. Tämä on helpointa tehdä talon perustamisen vaiheessa, koska geodeettinen tutkimus sisältyy pakollisten valmistelutoimien luetteloon.

Jos talo on jo rakennettu, mutta olet juuri päättänyt harjoittaa henkilökohtaisen kellarisi järjestelyä, sinun on määritettävä pohjaveden läpikulku.

Tämä voidaan tehdä seuraavien menetelmien mukaisesti:

 • kaivaa 250 cm: n syvennys ja noudata sen tilaa useiden päivien ajan veden täyttämisen suhteen;
 • määritä veden syvyys viereisten tonttien kaivoissa.

Voit myös ottaa yhteyttä erikoistuneeseen yritykseen, joka harjoittaa porauskaivoja.

Pohjaveden tarkastamisessa on käsiteltävä kevättulvien tai pitkäkestoisten syksyn sateiden aikana. Näiden aikojen aikana pohjavesivarastot nousevat enimmäistasolleen.

Jos pohjavesi on lähempänä maapinta-aluetta kuin 100 cm, on vältettävä rakentamasta maanalaista kellarihuonetta, mieluummin perämoottoriin muulla sopivalla paikalla.

Jos pohjaveden taso on 100-150 cm: n etäisyydellä, voit yrittää vähentää sitä käyttämällä viemäröintijärjestelmää, joka kulkee pitkin rakennuksen kehää tulevan kellarikerroksen alapuolella. Tässä tapauksessa vedenpitävät kellari seinät on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Ihanteellisesti maanalainen kellari on syvyys 200-230 cm. Tällaisilla indikaattoreilla syvyys maanalaisessa huoneessa liikkuu mukavasti, ja ilman lämpötila on noin + 4-5 astetta, mikä on paras indikaattori säilykeherkkujen pitkäaikaiselle varastoinnille jne.

Ennen kellarin järjestelyn aloittamista sinun on valittava sopivat rakennusmateriaalit. Huoneen seinät voidaan asentaa betonista, luonnonkivestä, betonilohkosta, keraamisista tiilistä. On parempi olla käyttämättä silikaatti- ja hiekkalaatuja.

Määritä paras tapa tulla kellariin. Yksinkertaisin vaihtoehto on järjestää luukku huoneen kenttään asentamalla tikkaat laskeutumiseen kellariin. Jos mahdollista, laskeutuminen voidaan tehdä täysimittaisista betonivaiheista - se on kätevämpää. Kalteva kaivanto laskeutumisen järjestämiseen olisi annettava kaivauksen louhinnassa.

Walkthrough Cellar Guide

Asuntorakenne talon alle

Itsenäinen järjestely kellarista talon alle suoritetaan useissa yksinkertaisissa vaiheissa. Täytä jokainen peräkkäin.

Piirustus ja rakentaminen yksinkertaisin kellari talon alla

Video - Istuin talon alla

Ensimmäinen vaihe - mittojen määrittäminen

Aloita tunnistamalla sopivimmat soluosuudet. Taloon kuuluvan kellarialueen on yleensä oltava vähintään 5-8 m2. Samankaltaisilla mitoilla voidaan sijoittaa hyllyjä pankkien säilyttämiseen ja eri juurikasveihin. Jäljelle jää, ohjaa heidän pyyntönsä.

Kuopan koon on oltava vähintään 60 cm suurempi kuin kummankin puolen kellarin koko. Noin 30 cm tästä varastosta menee seiniin. Loput paikoista täytetään vedeneristysmateriaalilla ja savealla.

Video - kellarin rakentaminen

Toinen vaihe - maanrakennus

Aloita kuopan kaivaaminen. Jos taloa juuri rakennetaan, käytä erikoislaitteita. Jos kyseessä on kellarin järjestely valmiissa talossa, täytyy kaivaa käsin. Jotta kuopan sivuseinät eivät pääse putoamaan, vahvista ne väliaikaisilla tuilla esim. Vanerilla tai levyillä.

Tee kuopan syvyys niin, että sen pohja on noin 30 cm alemmalla pohjalla tulevan kellarin alla talon alla.

Kolmas vaihe - säätiö

Täytä kuopan pohja monivaiheinen sora. Täytä täyttö ja laske vahvistusverkko siihen. Kaada betonia. Anna potille 2-5 päivää alkuperäisen kuivauksen jälkeen. Tämän jälkeen voit jatkaa tulevan kellarin seinämien järjestelyä.

Vaihe neljä - Seinät

On parempi, jos kellarin seinät on tehty kiinteästä betonista. Jotta parannat kastelun kosteuden kestävyyttä liuokseen, sinun on lisättävä erityinen seos, jotta saadaan aikaan tunkeutuva kosteuseristys.

Oikean kellarin lattian kaavio

Asenna betoniseinien kaatopaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä levyjä, tikkuja, tasoituksia ja kynsiä. On parempi, että muottipaneelit suunnitellaan - niitä on helpompi purkaa tulevaisuudessa. Muottien leveys on noin 30 cm. Tulevien seinien varrella on kaksi lujittavaa tankoa, joiden seinien liitokset ovat nivelet. Käytä pehmeää johtoa yhdistämään tangot.

Aseta muottipesän asennusvaiheessa paikkoja ilmanvaihtoputkien sijoittamiseen.

Kaada betoni muottipesään. Parasta on valmistaa valmiita betonia valmiiksi, koska itsenäinen valmistelu tarvittavan määrän ratkaisua kestää hyvin kauan.

Istuinlattiat

Kun kaatatte useita paikkoja, lävistät betonin metallisella sauvalla ylimääräisen ilman poistamiseksi materiaalista. Liuos kuivuu noin viikossa ja vielä 3-4 viikkoa tarvitaan kovettumiseen.

Anna seinän kuivua ja purkaa muotti.

Video - Vinkkejä kellarin rakentamiseen

Viides vaihe - vedeneristys

Jatkakaa kellarin ulkoseinään. Tämän parhaiten sopivan bitumimastin. Levitä 3-4 kerrosta vedeneristysmateriaalia kellari seinien ulkopuolelle telalla ja aseta sitten kerros katemateriaalia mastille. Anna eristys kuivua ja peittää seinien ympärillä olevat maapallon tai tehdä savi linna.

Lattian ja seinien vedeneristys

Jos kellarissa on vaara, savi linna on tehtävä epäonnistumatta. Sekoita savea, puhdista hiekkaa ja vettä, kunnes saat homogeenisen massan, joka muistuttaa saviä. Täytä kuoppa tuloksena olevan massan ja tampin kanssa huolellisesti.

Vedenpitävän kellarin kaavio

Sisällä sekä kellarin seinät että lattia ovat vesitiiviitä. On suositeltavaa kaataa lattia kuumalla bitumilla ja liittää sen päälle kattopyyhkeellä. Seinien eristämiseksi voit käyttää polymeerivalmisteita tai läpäistävään vedenpitävyyteen. Toinen vaihtoehto on parempi.

Lattian valmistuksessa on muistettava tarvittava pinnan 1-2 asteen kulmakerroin teknisen kuopan suunnassa. Kiinnostuksen vuoksi kellari pysyy kuivana sateisen ja tulva-kauden aikana.

Pohjakerroksen suunnitelma

Kuudes vaihe - Viimeistely

Viimeistelyvaiheessa sinun on tehtävä portaat, luukku ja ilmanvaihto.

Jos päätät päästä yksinkertaisen puuportaan kanssa, esitä raaka-aineet antiseptisellä aineella. Aseta tikkaat rinteelle, jossa on kätevää päästä alas ja kiivetä.

Aseta talon maanalainen kellari

Piirustus monimutkaisista konkreettisista portaista, jotka johtavat kellariin

Luukun kannen on oltava taitettava. Loput tässä vaiheessa ohjataan mieltymyksesi mukaan.

Video - Tuuletus kellarissa

Aseta tuuletusputket reikiin, jotka olet tehnyt valmistellessasi seiniä betonin kaatamiseksi. Poistoaukon on oltava kellarin yläpuolella kellarin yläpuolella, syöttöaukon tulisi olla käytännöllisesti katsoen lähellä lattiaa vastakkaisessa seinässä. Ota ilmakanavat ulos. Käytä tuuletusreikien suojaverkkoja (mesh).

Kellarin ilmanvaihtojärjestelmä

Kattoon sovitettu järjestys riippuu siitä, syntyykö kellari talon rakennusvaiheessa vai onko se ratkaistu jo valmiiksi rakennetussa rakennuksessa. Useimmissa tapauksissa kellarin katto on tavallinen lattialaatta, jossa on valmiiksi valmistettu aukko luukkuun. Tällaisen päällekkäisyyden järjestely riippuu, kuten jo todettiin, olosuhteista, joissa kellari on luotu talon alle, joten ohjatessasi tietyn tapauksen ehtoja.

Tällä talonrakennuksen rakentaminen omalla kädellä talon alla on valmis. Asenna suunnitellut telineet ja hyllyt, ja voit aloittaa omalla kellarillasi.

Kellari: suunnittelu, materiaalit, rakentaminen, eristys, rakentaminen

Kellari ei ole kellari: jos jälkimmäinen on väistämättä kaukana talosta, kellari on sen alla tai välittömässä läheisyydessä; Useimmiten kellari rakennukseksi on talon perusta. Kellari on välttämättä haudattu maaperän jäädytyksen normatiivisen syvyyden (IGP) alapuolelle. kellari voi olla irtopinta. Pohjakerros sijaitsee usein pohjaveden alapuolella (GWL). Kaikki tämä tekee kellarista ja talosta erityisen herkällä maapallolle ja pohjaveden toiminnalle. Lisäksi kellari voi pahentaa molempien tekijöiden vaikutusta. Kaikki tämä tekee pohjan rakentamisesta melkein vaikeimman ja vaativimman tehtävän koko rakennustyön aikana. Kun se on rakennettu tilaamaan avaimet käteen talon kellarissa, kustannukset ovat 30-100% kalliimpia kuin saman perusteeton. Kuitenkin talon kellari tarjoaa paljon mukavuuksia ja etuja, ja rakentaa kellarista omiin käsiisi ja säästää suurta määrää on aivan mahdollista. Yritetään selvittää, miten.

Mikä antaa kellarille?

Perinteinen käyttö kellarikerroksena tuotteiden varastoina on jo hyödyllisempi kuin kellari: mikroilmasto on vakaampi, helpompi säätää ja tuholaisten päätyminen kellariin on paljon vaikeampaa kuin kellariin. Työpajan ja muiden oheistuotteiden alapuolella kellari on myös sopivampi: se sähköistetään, kaasutetaan ja lämmitetään yhdessä talon kanssa.

Erityisen hyödyllistä on yksityisen talon kellarissa elämän tukijärjestelmien keskittämisen keskuksena (FSS): kaikki laitteet voidaan sijoittaa turvallisesti, kompakti ja kätevästi tavanomaiseen huoltoon ja korjaukseen, kuvassa 3 vasemmalla. Ja se ei ole kaikki: kattila tai lämmitysuunit vesipiirillä, jotka siirretään samassa talossa kattilahuoneesta (uuni) ylhäältä kellarikerrokseen, osoittautuvat 3-5% vähemmän polttoainetta samalla vakaalla kallioperän mikroklimaalilla. Lämpökauden säästöt aineellisissa olosuhteissa ovat varsin konkreettisia.

Kellarin käyttö teknisenä ja asuinrakennuksena

Toinen etu alueellamme sijaitsevasta talosta on vielä vähän tunnettu, mutta Etelä-Euroopan maissa kysyntä asuinalueella (oikealla puolella) on jatkuvasti suurempi kuin tarjonta. Tässä on kyse selviytymisestä, mutta ei sodan tai eräiden fantastisten katakluksien vuoksi. Se riittää myös todellisista: ilmaston lämpenemisen vuoksi Sahara aikoo kauan "kuolla" kuumalla ilmalla joka kesä. Korvaukset, erityiset tai "ympäristö" -korot, rangaistukset jne. Sähkön ylityksestä aiheutuvat kulut ja maat, joilla on omat energiavaransa - äiti, älä huoli! Kun se on + (40-45), joka kestää viikkoja ja kuukausia, on mahdotonta asua normaalisti, ja koko talon ilmastointilaskelmat ovat sellaisia, että... he ajattelevat paremmin demokraattisista arvoista, he ovat iankaikkisia. Siirtyminen kesällä asuinalueelle tai vähentää ilmastoinnin kustannuksia hyväksyttäviksi, tai voit tehdä sen ilman sitä.

Vedeneristys: alku

Talon alapuolinen kellari on vain siunaus, kun se on kuiva eikä riko koko rakennelman vakautta. Molemmat tekijät liittyvät toisiinsa, koska talon, jossa kellarikerroksessa alkaa usein laskeutua ja / tai laskeutua juuri sen seurauksena, että maaperään syvälle kovan kovan laatikon maanalainen virtaus häiritsee: pohjaveden luonnollinen liike häiriintyy, katso kuva:

Kuinka talossa kellari rikkoo normaalin maanalaisen viemärin

Tämän seurauksena myös maaperän liikkuvuus ja kantavuusominaisuudet muuttuvat. On tapauksia, joissa talon, jossa oli kellari, joka oli rakennettu kuivalle ja tiheälle taottokelvottomuudelle, oli hylättävä - sen alapuolella puusepäntyä indeksoitiin väärän rakenteen alaisena.

Maaperän kosteuden tunkeutumista kellarissa

Maaperän kosteuden tunkeutumista kellarissa vaihtelevat, eikä lukitusta kellarista kuivata 100% tehokkaita tapoja. Kellari kostea ja koko talo tekee epämukavaksi ja epäterveelliseksi. Mutta meidän on myös miettiä kellarikerroksen vaikutusta maanalaiseen viemäriin. Ainoa tapa estää tällainen Gordian solmu on sidottu on oikea rakentaminen kellarista ja sen luotettavasta ulkoisesta vedeneristyksestä. Suunnittelun valinta liittyy suoraan rakennemateriaalin ominaisuuksiin. Sen vuoksi talon rakentamiseksi kellariin sen kehittäminen on suoritettava seuraavassa järjestyksessä:

 • Rakennemateriaalin valinta;
 • Suunnitelmaan ja jaksoon kuuluvien tehoohjelmien valinta;
 • Vedenpitävyyden menetelmän ja järjestelmän valinta;
 • Kellarijärjestelyn koostumuksen määrittäminen;
 • Rakennustekniikan valinta.

Huomaa: jos kellari on kasteltu, mutta talo on edelleen hänen kanssaan, niin on olemassa keino kuivaa kellari, ks. Alla. Kotelon ja kiinteän sähköistyksen vuoksi tällainen kellari ei ole sopiva, kuivaus on toistettava kerran 3-5 vuoden välein, mutta tuotteiden varastointia ja / tai haihtumattomien lämmityslaitteiden sijaintia käytetään.

tarvikkeet

On mahdollista tehdä kellariin materiaaleja, jotka kestävät 20 baarin (2 kgf / m² tai 20 tf / m2) lateraalisen paineen ja 10 baarin säiliön vedenpaineen (1 kgf / m² tai 10 tf / m²). m) Nämä olosuhteet vastaavat M200: n vahvuusmerkkiä ja W10: n vedenkestävyyden merkkiä. Tietenkin, mitä suurempi on molempien parametrien kanta, sitä luotettavampi kellari.

Itsenäisissä kehittäjissä on tavallisesti lujitettua monoliittista betonia (asema 1 kuviossa), tehdasvalmisteiset betonipohjat, joissa on monoliittinen pohja (paikka 2), tiili (asema 3), monoliittinen tiilipohja (paikka 4) pos. 5.

Erilaisten rakennusmateriaalien kellarikerroksen rakentaminen

"Tiili betonista" -versio on riittävän kestävä, jos kellari on valmistettu poltetusta tiilestä tai raudan kivestä: etupäässä ei ole tarkoitus kuljettaa painoa kuormasta rakennuksesta; sen käyttöikä on jopa 40 vuotta, ja talon kellarissa on rakennettu sukupolville. Punainen työtalli maaperän välittömässä läheisyydessä alkaa murentua 25 vuoden ajan ja 50-60 vuotta se menettää kokonaan laakerivaikutuksensa. Zheleznyak ja klinkkeri pysyvät vuosisadan kokouksessa, mutta esteetöntä. Yleensä kellari pos. 4 ei ole vaihtoehto. Kauneuden kannalta se on yksinkertaisempi, luotettavampi ja olisi halvempaa kaataa monoliitti ja viilua sen maulla.

Tiettyjen materiaalien sopivuus kellarin rakentamiseen on esitetty kuvassa:

Erilaisten rakennusmateriaalien soveltuvuus kellarin rakentamiseen

Kuten näette, ne voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

 1. Sopimaton.
 2. Soveltuu ehdottomasti rakenteisiin maaperään (paksu hiekkasauma, vaalea liepeä), jos pohjaveden taso ei nousu alle 0,2 m alapinnan lattian alapuolelle.
 3. Sopivia.

Olen ryhmä

Yksiselitteiset "häviäjät" - vaahto ja hiilihapotettu betoni, ja niiden pieni kantavuus ei ole tärkein asia täällä. Oletetaan, että luonnonkiveä oleva betoni on 0,01 mm vuodessa. Tämä on merkityksetön arvo; maassa on paljon enemmän. Vähintään betonikerros vahvistuksen yläpuolella on 40 mm. Jotta lujittaminen alkaa altistua massiivisesti, ja rakenne edellytti suurta remonttia, muiden tuhoavien tekijöiden puuttuessa on kulunut 4000 vuotta. Oletetaan myös, että vaahdon huokosten ja hiilihapotetun betonin väliset sillat ovat paksuja, 1 mm; yleensä ne ovat ohuempia. Samalla kulumisella 25 vuoden kuluttua materiaali menettää 50% lujuudestaan ​​(katseet tuhoutuvat 2 puolelta) - uudistaminen on mahdotonta, rakenne on tullut käyttökelvottomaksi. Jälkeen vielä 10-15 vuotta, se alkaa spontaanisti romahtaa ilman palautumismahdollisuutta. Tästä syystä Etelä-Euroopassa (lähinnä Espanjassa) tuhannet talot, jotka rakennettiin kerran kausiluonteiseen vuokraan, myydään nyt "kuinka paljon he antavat". Näkymä heiltä on edelleen tyylikäs, mutta niiden elinikä päättyy, eikä sitä ole mahdollista palauttaa.

Siihen kuuluu myös silikaattitiili ja laajennettu savibetoni. Ensimmäinen maahan maalataan kirjaimellisesti silmillämme, ne ovat kalliita ja edellyttävät riittävän korkeita taitoja työskennellä sen kanssa. Toinen on halpaa, sitä on helpompi käsitellä, mutta valitettavasti se kastuu ja on mahdotonta eristää sitä luotettavasti. Tällaisia ​​menetelmiä ja koostumuksia ei ole.

Ryhmä II

Tästä ryhmästä ei parhaiten käytetä punaista tiiliä ja heikkoa betonia talon alapuolelle: ne maalataan maahan ja korjaus on usein mahdotonta. Klinkkeripeili on melko luotettava, kestävä 150 vuotta tai enemmän, helposti eristetty, mutta kallis. Poltettu tiilirata on huonompi hänelle vähän ja on halpa, mutta ei säännöllisesti myydä, koska on valmistusvirhe. Mutta kynsilohkon kellarista johtuen alhaisista kustannuksista ja helppokäyttöisyydestä hänen kanssaan on melko yleinen ilmiö, katso video:

Video: rakentaminen "laatikko" on kellarissa lohko

Video: kranaatinpohjan perustukset

Toiseksi vedenpitävyys on tehtävä samoin kuin tiili- tai pohjaseinien seinät, mutta vahvistettu: maali- ja bitumikoostumuksilla ja liimaamalla, ks. Alla. Päällystysmateriaalien sijaan on käytettävä vain paperinvalmistusta (pahvi). Seuraavassa tarkastellaan luonnollisen bitumipohjaisen eristeen toiminnan periaatetta: jos eristetty rakenne irrotetaan monien vuosien jälkeen, alkueristin ei paljasta jälkiä. Sen bitumi puristetaan betoniin, johon on muodostunut vedenpitävä kuori. Karkean lohkon huokoset ovat paljon leveämpiä kuin betonissa, ja kateaineiden pohjasta peräisin olevat selluloosakuidut tulevat lujaksi bitumin sisälle.

Miten eristää karkea lohko

Järjestelmä vedenpitäväksi kynnyslohkon tai valmiiden betonilohkojen kellarista

Kuinka kellarin vedeneristys tehdään hiutaleesta on esitetty kuv. oikealla. Koska pohjaveden pysyvyydestä ei ole eikä voi olla minkäänlaista takuuta, on parempi korvata täyttö maaperällä saveilla (korostettu väreillä) irrottamalla 0,5 metrin yläosasta sokean alueen ääriviivan yli. Sen läsnäolo talon ympärillä sekä kantapää irrottamalla 0,4 metriä alapäästä, mikä on välttämätön edellytys vedeneristyskortin lohkoperustan luotettavuudelle.

Liimaus (arkki) -eristys tässä tapauksessa sovelletaan yleisesti hyväksyttyjen vastakkaiseen järjestykseen - ylhäältä alas. On helpompaa työskennellä tällä tavoin käyttämällä kannatinmuotoista laitetta, johon on kiinnitetty tikku tai putki, johon telan tela on asetettu. Trapus viedään perustaan ​​nauhalle ja sitten:

 1. Maalaa seinän osan yli rullan leveydestä + (15-20 cm) nestemäisellä bitumimateriaalilla (primääri) bensiinin ohennetulla. On parempi käyttää mastinen päällyste leveällä jäykällä harjalla puristamalla seinämateriaaliin;
 2. Sama alue pinnoitetaan bitumimastilla antraseeniöljyllä - se on paksumpi, tahmeampi ja kuivuu hitaammin kuin bensiinistä. Kerros - 3-4 mm;
 3. Rullasta kattorakenne kääritään alaspäin pienellä marginaalilla;
 4. Erottimen liikkuessa päällysteeseen, ylöspäin ja puristamalla kuplat;
 5. Leikkaus leikataan jollakin marginaalilla;
 6. Trapus on uudelleen järjestetty niin, että leikkausten päällekkäisyys on 20-25 cm;
 7. Toista kohdat. 1-6 seinän uudella osuudella 15-20 cm: n poistamisella kattoliuskan leveydelle;
 8. Levyjen liitoksia kuumennetaan kaasujousella ja puristetaan patenttivaatimuksen 4 mukaisesti;
 9. Toista kohdat. 1-8, kunnes ne saavuttavat kulman;
 10. Nurkassa ne tahriivat ja peittävät vierekkäisen seinän, katon poisto nurkan ympärillä leikataan ylä- ja alapuolelta;
 11. Eristimen siipi ei ole voimakkaasti kuumennettu ulkopuolelta ja kääritty pehmeään kulmaan;
 12. Käärintä kuumennetaan ja rullautetaan patenttivaatimuksen 4 mukaisesti;
 13. Toista työvaihe, kunnes ne kulkevat koko rakenteen.
 14. Samalla tavalla määrätään toinen kerros okleechnoy eristäminen;
 15. Käytetään ulkoista maalieristysmateriaalia, joka on peräisin samasta mastista.
 16. Tee maaperän täyttö tai laita savi linna.

Aloittelijalle tämä koko menettely tuntuu erittäin työlästä, mutta kaikki luotettavat paineentasauseristys ei ole helpompaa. Mutta sementtilohkon kellari maksaa 1,5-2,5 kertaa halvempaa kuin betoni tai tiili.

Samaan aikaan tiilistä

Edellä kuvattu eristys ei tarjoa 100%: n suojausta tiilialustalta kosteudelta - tiilen huokoset ovat ohuempia kuin hiomalaikka ja bitumi painetaan huonosti niihin. On parempi eristää tiilen kellarikerroksen seinät nykyaikaisilla läpäiseviin materiaaleihin syvän tunkeutumisen vaikutuksesta (ks. Alla). Tyypillinen tiiliseinän eristämissuunnitelma on esitetty kuvassa:

Tyypillinen järjestelmä vesitiivistyksen tiili kellarissa nykyaikaisia ​​materiaaleja vaikuttamalla tunkeutumista erittäin hienoja halkeamia (tunkeutuva vaikutus)

On välttämätöntä kipata seinää ristikolla eristyksen alla: läpiviennit täyttävät luotettavasti 0,4 mm: n halkeamat ja laajemmat voivat muodostaa seinään. Savi linna, joka ei salli kapillaarisen kosteuden betoni-tiililiitokselle, on Penekrita-korkkeja 25x50 mm: n strobe ja Penekrita kanssa Penetron betonikannen reikiin. Tämän järjestelmän haittapuoli on se, että tunkeutumat eivät kestä ikuisesti, kuten luonnollinen bitumi; 10-30 vuotta myöhemmin, eristys on vaihdettava.

Korjaus kostealla betonialustalla, jossa syvälle tunkeutuneet yhdisteet

Huom. 2: Jos aiemmin kuiva betonikori alkoi vaipua pudottamalla seiniin ja lattiaan (maanalainen tyhjennys on muuttunut), Penekritom Penetronilla voi korjata sen 5-20 vuotta, ks. oikealla. Strobes - 25x25 mm. Eristeissä ne kipsiä kosteutta kestävällä kipsirakenteella 2 kerrosta 15-20 mm kullakin vahvistusverkolla (ks. Edellä), jotta vältettäisiin eristävän kerroksen laajentuminen kapillaaripaineella. Teokset tehdään kuivin kauden aikana. Kellari on esikuivattu, ks. Alla ja välittömästi ennen eristä- män levittämistä kahdesti kostutetulla leveällä pehmeällä harjalla.

III ryhmä

Kolmannen ryhmän materiaaleissa, joissa on suuri marginaali, on erittäin lujaa kosteutta kestävää betonia. Ainoastaan ​​siitä on mahdollista rakentaa kuiva kellari tulvaan maaperään ilman, että hän ryhtyy niin monimutkaiseen ja teknisesti olemaan aina toteuttamiskelpoinen kuivatuspaikaksi. Riittää, että asetetaan edullinen (ja erittäin kestävä) bitumieristys, ks. Seuraava. Kuva, ja kellari ei vaimenta vuokralaisten sukupolvea, vaikka kuinka "kävely" pohjavesi.

Laite altaan korkean lujuuden kestävästä betonista

Suurin miinus konkreettisesta kellarista - avrala kaatamalla ja tekniset keskeytykset monoliitin voimaa varten; joka on rakennettu omalle, et voi vain tehdä sen läpi kauden. Lisäksi betoni M400 W> 10 ei ole halpa ja betonikuorma-auto ei saavuta täsmälleen määrittelemäsi aikaa. Todennäköisesti sinut nimitetään, ja sinun on odotettava.

Poistuminen - valmiiden perustusten lohkareiden rakentaminen. Vesiin muurauslaastia lisätään 2-3 tilavuusprosenttia nestemäistä lasia. On parasta ostaa valmiita lohkoja, ne ovat jo M (400-600) W (20-3). Lohko 200x200x400 kääntää yksi henkilö. Muuraus viedään sitten 2 lohkoon, jolloin saumojen ligaatio ja lusikoiden vuorottelu knottedilla, kuten seinä tiiliksi. Kohdesuuntaiset "puolilohkot" eivät leikkaa pois eikä katkaise - anna niiden tarttua puoleen maahan, koko rakenne on vakaampi. Jos on olemassa 2-3 vahvaa avustajaa ja ainakin nostimia, on vielä parempi ostaa lohkoja 400x400x800 - ne ovat hampaan kanssa ja muninta on erittäin vahva. Tällöin se suoritetaan yhdessä lohkossa, jossa lankutetaan saumoja rivejä pitkin.

Vahvistettuihin betonirakenteisiin perustuvat louhokset höyryvät, mikä ei ole kotona mahdollista. Mutta anna sinun olla tiedossa, että otteen 3 kuukautta. lohkot, jotka ovat saavuttaneet 25% vahvuuden pinossa kalvon alla, korvaa sen kokonaan. Pinoissa olevien rivien on siirrettävä puuta siten, että niiden välissä oli aukkoja 20-30 mm; kuumalla kuivalla säällä kasa kääritään märkäpurkaukseen. Korkean lujuuden omaava betoni voidaan valmistaa käsin sekoittamalla, katso juoni:

Video: käsien käsitteleminen

Kellarin rakentamista, varsinkin olemassa olevassa talossa, voidaan yleensä pitää kolmanteen asiaan, joka ei siedä kiireessä. Sitten - ensimmäistä vuotta, jota valmistelemme, kiireettömän määrän lohkoja; ensi kesänä rakennamme jälleen ilman työtä. Lohkot voidaan valaa tyypillisiksi, voimilla ja hampaaseen sopivalla muurauksella kestää yli 30 barin painetta. Ja w? Nestemäisen lasin valmistuksessa sekoitetaan konkreettiseen massaan erikoislaitteissa, jotka kotona taas eivät tee. Mutta rakentajien rakentajat valmistelevat menestyksekkäästi kosteutta kestävää betonia W: llä (10-15) tunnetulla korjausyhdisteellä Dehydrol, katso video:

Video: Kuinka tehdä hydraulista betonia

Huomaa: kotitekoinen hydraulirauta ei takaa kapillaarisen kosteuden tunkeutumista, joten ulkoista paineentasauseristettä on täydennettävä sisäisellä anti-kapillaarilla samasta Dehydrolista, katso kuva. Myös sisäpuolella koko kellari on kipsattu panssaroidulla eristekerroksella, joka on valmistettu sementti-hiekkakivestä, katso edellä.

Lisäaineiden dehydrolin käyttö kellarin rakentamisessa

Virtapiirit

Kellarin vedeneristysjärjestelmä on sidoksissa sen yleiseen tehoon (kantajaan). Se on kehitetty riippuen paikallisista olosuhteista, ensin osasta ja sitten suunnitelmasta.

Kuvassa on esitetty mahdolliset improvisoitujen kellarikerrosten mahdolliset voimajärjestelmät:

Kellarin teho piirit osassa

Laattojen kellari on rakennettu heikkoon homogeeniseen maaperään: suuri laakerialue antaa alhaisen ominaispainetta maahan ja jakaa tasaisesti sen painon kuorman. Itse asiassa koko rakennus sitten seisoo syvään haudattu laatta pohja. Alustan pitäminen ääriviivoilla vaatii vähintään alusseinien paksuuden (perustusnauhan), muuten painon kuormitukset keskittyvät laattojen reunaan, se murenee ajan myötä ja koko talo sag crookedly. Myös heikompien maaperien kellarit kelluvat helpommin, ks. "Sivukoukku" estää tämän. Liesi kiertää vakaan lämpimän sään, joka pysyy korkeintaan 50% (vähintään 20 päivää) ja joka perustuu siihen mistä tahansa muusta sopivasta materiaalista. Jos pohjaveden kausiolosuhteet ovat mahdollisesti korkeammat kuin 0,6 metrin korkeudella pohjan alapuolella (ei lattiaa!). Kellarista kaadetaan laatta puoleen ja puoleen paksuudelta (300 mm) ja hampaan kolmasosa korkeudesta, ks. Alla.

Esimerkki kellarikerroksen yhdistämisestä olemassa olevan talon perustukseen

Nauhan kellari on rakennettu päinvastoin tiheään, hyvin kannattavaan (1,7 kgf / m²) ja mahdollisesti epähomogeeniselta maaperältä: laatta, joka on laskeutunut kulmassa, on vaarallisesti kallistettu; teippiä tai työnnä se alas tai purista sivuun. Jos tiheä homogeeninen, ei-liikalihava tai heikosti kelautuva maa, jos talo on asettunut ilman häiriöitä vähintään 3-5 vuotta, on mahdollista rakentaa pohja vyölle olemassa olevassa talossa. Tyypillinen kaavio on esitetty kuv. oikein, mutta kussakin tapauksessa rakentaminen toteutetaan yksittäiseen hankkeeseen, joka perustuu paikan päällä tehtävään tutkimukseen.

Jos nauhan kellari rakennetaan yhdessä talon kanssa, betonitoiminnan hätävalut osoittavat olemaan sidottuja toisiinsa: voit ja edes tarvitse lykätä pysyvän kerroksen täyttämistä seuraavalle vuodelle. Joka tapauksessa nauhan kantapään poiston sivun on oltava vähintään 0,6 m, jotta kuorman "kiihdytettäisiin" maaperän vastustuskyvyn voimasta laskeutumisrakennukseen (punaisella katkoviivalla), muuten lattiaa voidaan yksinkertaisesti puristaa ylöspäin.

Väliaikaista seksiä

On suositeltavaa jättää kellari nauhalle vuosittain ilman lattiaa, jos pohjaveden taso ei nouse alle 0,2 m: n alapuolisen pohjan alapuolelle niin, että rakennus antaa alkuperäisen luonnoksen ja pysyvä lattia ei juuri heitä ulos. Sillä välin voit asettaa tilapäisen kerroksen, sillä lattiat asetetaan maahan.

Lattiamallit maaperälle näkyvät kuvan vasemmalla puolella:

Laitteen lattian järjestelmät kentällä

Pos. Soveltuu, jos maaperän vesi ei nouse yli 0,6 m kellarin pohjaan; Pos. B - jos se saavuttaa 0,2 metriä sen alapuolella. Siinä tapauksessa, että nauhan taloudellinen kellari pysyy kuivana yli 3 vuotta, siinä usein asetetaan lämmin lika lattia riisin oikealle puolelle: vihannekset ja hedelmät säilytetään kauemmin ja heikkenevät vähemmän. Varastoissa olevat kasvituotteet tuottavat eteeniä, joka stimuloi niiden kypsymistä; ilman eteeni-tuotteita "nukkua". Eteeni on hiukan raskaampaa kuin ilman ja perinteinen kellarihöyrytys (katso jäljempänä) ei ole täysin poistettu; On monia tapauksia etyleenimyrkytystä ihmisten keskuudessa, jotka ovat olleet ruokakellareissa pitkään. Eteeni-maaperä päinvastoin imee voimakkaasti, sinun tarvitsee vain tehdä säiliöt tuuletetuiksi ja seisoo 15-20 cm. Lisäksi kotitekoinen kvass, kaataminen, viini, oluen, meadin kellarissa, jossa pohjamaalaus kypsyvät paremmin ja osoittautuvat paljon maukkaampia.

Huomaa: Pohja- ja teipin kellarit sopivat kattilalaitteiden asentamiseen ja kotelointiluokitteluun vain kolmen vuoden kuluttua koko talon rakentamisen päättymisestä, mikäli tänä aikana ei ole merkkejä kellarin kosteudesta ja / tai rakennuksen epätasaisesta saostuksesta.

Kosteudenkestävän betonin kotelon pohja, jossa on ulkopuolinen paineenrajoituseristys, on kuivaa millä tahansa maaperällä, vaikka se kelluu vedessä - toisen maailmansodan aikana jopa alukset rakennettiin teräsbetonilla. Kaapin kellari on myös yhteensopiva minkä tahansa rakennuksen kanssa, ks. Alla. Mutta sen rakenne on jatkuva ja monimutkainen runko, ks. Alla. Ja kevyissä, murenevissa ja voimakkaasti tulvissa maissa kellarikerros voi yhtäkkiä kellua. Laattojen ja nauhan kellareissa kerrotaan maanalainen valuma kosteudesta huolimatta eristyksestä - työläiset ja muurausliitokset ovat repeytyneet - ja kavennus voi kirjaimellisesti kellua ja laskea sivulle yhdessä talon kanssa vain viikossa. Siksi ei ole suositeltavaa rakentaa kovametallit, joiden korkein pohjavesi on yli 0,6 m korkeudella kellarin kerroksesta, ja laatikon tulee olla 0,6 metriä keskipitkän ja tiheän maaperän kohdalla ja 0,8 metrin päästä vaaleisiin.

Suunnitelman kellarikerroksen energiasuunnitelma liittyy paitsi maahan myös rakennuksen rakenteeseen. Sen mahdolliset mahdollisuudet samostroyaan on esitetty kuviossa 3. jäljempänä. Kellarikerros (kohta 1) on ainoa, jonka avulla voit välittömästi varustaa kattilahuoneen ja talonviestinnän jakelusolmun kellarissa (vasemmalla kuvassa alussa); tässä tapauksessa se on rakennettu kavennus. Tärkeintä on, että kattilahuoneessa on oltava ikkuna, ja kattokorin seinät ja rakennuksen kellari ovat yksi monoliitti.

Basementin virtapiirit suhteessa

Epätäydellinen pohjakerros rakennetaan harvemmin - maanrakennustöitä säästetään enemmän kuin ylimääräinen betoni. Tyypilliset perustellut tapaukset ovat raskaita, vaikeita ja kalliita kehittää maaperässä (1a) tai raskas maaperä löytää kevyt, mureneva laastari, joka soveltuu kooltaan kellariin, pos. 1b. Tällöin päinvastoin, et voi rakentaa kellari-kattiloita tai keittolevyä, vain nauhalla! Caissonia ei suositella ja pos. 1a, joten on välttämätöntä odottaa useita vuosia ennen kuin kattilahuone siirretään kellariin tai asuntojen varusteisiin.

Huomaa: epätäydellinen kellari ja kellarikerros - eri asioita. Kellarikerroksessa on mahdollista asentaa ulkoinen sisäänkäyntiovelle, joka upotetaan kaivoon korkeintaan 3-4 askeleen.

Vielä vähemmän usein emäksiä rakennetaan olemassa olevan talon (ks. Edellä oleva 2 kohta) vieressä - on suuri riski, että uusi epätasainen rakennus alkaa. Jos ammattilaiset on rakennettu projektin mukaan, omistaja ja operaattori antavat tilauksen, että ne ottavat vahingon kaikista mahdollisista seurauksista. Nykyisessä talossa on parempi rakentaa kelluva kellari, joka on vähintään 1 metrin päässä talon kellariasemasta, pos. 3. Hänen voimaohjelmansa osassa on mahdollinen, mutta sinun on käytettävä rahaa erilliseen kattoalustalle, jonka ja talon lattian päällekkäisyyksien välillä tarvitaan vapaata tilaa 0,3 m, ts. ja kellarin kaivo on syvennettävä syvemmälle. Syynä on kahden erillisen rakenteen keskinäisen sisäisen sijoittumisen nopeus ja määrä.

Voit tehdä pienemmän kokonaisuuden maanrakennustöiden ja betonityöhön sekä yleiseen päällekkäisyyteen rakentamalla yhtenäisen kellarin, joka on sidottu talon perustuksiin, jossa on jäykät raudoitetut raudoitusraudat perustan nauhan leveydessä. Ne on haudattu, kuten talon perustanauha, mutta normaalit,> 0,6 m alle normatiivisen jäädytyssyvyyden (NGP) ja kellari seinät tarpeen mukaan niin, että se pystyy kulkemaan sen koko korkeudelle (1.9-2.2 m + lattian paksuus + pehmusteen paksuus lattian alla). Tämän seurauksena talon kellarikerroksen ja kellari-seinämien maaperään kohdistuvien paineiden välinen ero osoittautuu arvoiksi, jotka ulottuvat jopa 1-1,5 m: n pituisiin kattoihin, voivat hyväksyä

T-muotoista kaavaa (4) käytetään kevyissä, taipuisissa, yhtenäisissä maissa; H-muotoinen (pos. 5) epätasaisella ja keskipitkillä valolla ja soluilla (pos. 6) keskipitkällä ei-yhdenmukaisella ja raskaalla homogeenisella. Joka tapauksessa on rakennettu yhtenäinen kellari ja vain nauhalle - liesi tai kattovalaisin, kattopinnat repivät ja tuhoavat rakennuksen perustan. Tyypilliset virheet perustus- ja kellarikytkentäjärjestelmien suunnittelussa ovat seuraavat:

 • Kellarin upotetut kulmat jäävät roikkuvat (kohta 7).
 • Joukkovelkakirjamalli on tehty epäsymmetrisesti perusrakenteen molempien akseleiden (kohta 8) tai keskitetysti symmetrisen (kohta 9) suhteen.
 • Kellarikotelon kulma liittyy säätiön kulmaan, pos. 10.

Jälkimmäinen on erityisen vaarallinen koko rakenteen eheydelle ja vakaudelle. Tällöin, kuten pos. 10, olisi tarpeen joko muuttaa talon asentoa kellarilla symmetriaan ainakin yhdellä akselilla, pos. 11, tai, paremmin, muuttamatta suunnitelmaa, sitomaan säätiön sisäkulmat kattokorvalla ja tekemään kellarista epätäydellinen kellarikerros, pos. 12.

vedeneristys

Kellaran vedenpitävyyden kehittämisvaiheessa sen rakenne valitaan ensin tiettyä rakennetta varten näissä erityisissä olosuhteissa ja sitten valitaan sopivia materiaaleja. Vesi on salamyhkäinen elementti, ja on mahdotonta suojella itseään sen tunkeutumisesta vuosikymmenien ajan yhdellä esteellä. Tyypillinen tapaus yksittäisessä rakentamisessa otetaan huomioon, kun pohjaveden lämpötila putoaa kuiva-aineen kauden huippua kohti alle 0,2 m: n korkeudella ja kosteuden huippu kohoaa humuskerroksen tasolle; kaikkein hedelmällisimmäksi maaperän kerrokseksi katsotaan olevan jatkuvasti märkä, mutta mitään merkittävää kosteuden virtausta ja paineita rakenteessa ei luo.

Näissä olosuhteissa ainoa luotettava on ulkoinen paineentasaus vedeneristys. Vapaa virtaus vain pinta-aallonpidosta ei takaa kellarin kuivuutta, koska ensinnäkin sadepisaroissa pintavesien paine voi tulla merkittäväksi. Toiseksi kaikkein maanalainen vedenpoisto rakennuksen alla voi muuttua, ks. Edellä. Sisäistä antikapillaarista eristämistä ja pitämällä sitä varaukses- sa voidaan tarvita vakain alemman seisovan GWL: n kanssa kellarikerroksessa ja edellä, ks. Alla.

Kellarin ulkoseinän vedeneristys suoritetaan kahdella tavalla: katkaisu (vasen), kuvassa vasemmalla ja Oikea:

Kellarin vedeneristystapoja

Jos kellarikerroksessa oleva rakennus on läpäisevää maata (kiviä, soraa, rustoa, hiekkaa, hiekkasaumaa, irtopääomaa), katkaisueristys voidaan tehdä ilman vedenpoistoa; Tässä tapauksessa savilukkoa jatketaan tasolle - (0,25-0,3) metrin alapuolen alapuolen alapuolelle. Tämä on sen suuri etu - se ei tarvitse kallista ja aikaa vievää salaojitusjärjestelmää. Jos kellari on rakennettu hydrobetoniin, niin ulkoseinät on kipsattu eristeenä sementti-hiekkakiven avulla ja savi linjan sijaan ne täytetään kaivetun maaperän avulla. Tämä on toinen etuna katkaistun eristyksen osalta - itse kopioitu savi ei ole hyvä linnaan, sinun täytyy ostaa rakentamista ja paljon.

Vanhojen eristyshaittojen takia ensinnäkin suuri määrä maanrakennustöitä. Toiseksi ne eivät ole aina teknisesti toteutettavissa - valitse haluamasi profiilin kaiva (katso alla). Kolmanneksi savi on este kosteudelle, mutta ei kuurotulppaa. Se vähentää veden virtausta ja painetta seinälle, mutta ei pysäytä sitä kokonaan. Siksi ulkoista eristystä tarvitaan täyteen (prime + rappaus + lattia), ja jos kellari on hiekkalaatikko tai tiili, sitten vahvistettu, ks. Edellä. Neljänneksi katkaisuraja eristetään vain kokonaan ainakin seinän sisällä, koska lattiapintojen liitokset on liimattava ja lämmitettävä, joten on erittäin vaikeaa järjestää se olemassa olevalle talolle - on mahdotonta täysin kaivaa sen seiniä vaarantamatta koko rakenteen vakautta.

Eristyseristys toimii vain yhdessä vedenpoiston kanssa: sen pohja on membraani, jolla on käänteinen kapillaari, joka kerää kosteutta ja tyhjentää sen viemäreihin. Kalvo itsessään on liimattu seinämään levytulpan katkaisueristyksen sijaan ja se on suojattu maaperägeotekstistä nopealta saastumiselta. Eristeen ohjauksen suurin etu on minimaalinen tai nolla vaikutus talon alla olevaan maanalaiseen tyhjennykseen; katkaisueristys jopa vedenpoistoa muuttamalla, joten on suositeltavaa eristää talojen kellarikerrokset monimutkaisen epävakaan hydrologian avulla kalvon avulla. Lisäksi tarvitaan sulkueristyksen kaivo, jonka leveys on pienempi kuin sokea alueen poisto (0,6-0,8 m riittää, jos vain työntekijä voi puristaa sen). Toiseksi, on mahdollista eristää kappaletta leveys noin 1,5 kalvon paneelit. Siksi on lähes aina mahdollista eristää nykyisten talojen kellarit vain poikkeamalla.

Vedenpitävyyden vääristymisen haitat ovat myös erittäin vakavia. Ensimmäinen - vielä suuremman maanrakennuksen volyymi ja monimutkaisuus, liittyy vain siihen. Se ei ole huono sopimusta rakentaa sivuston viemäröinti, ja löytää paikka alle viemäröintiä kenttä ei myöskään ole aina mahdollista. Toinen - parhaat kalvot palvelevat jopa 20 vuotta; useammin - 10-12 vuotta, ja voimakkaasti tulvilla löysät maaperät 3-7 vuotta. Jos aiot eristää kellarin kalvolla, ole valmis kaivaamaan taloa niin säännöllisin väliajoin ja muuttamaan sitä.

Kun tarvitset sisään

Jos GWL on yli 3 kuukautta. kun se on uppoasennettuna kellarikerroksen kanssa tai nousee ylöspäin, ulkoista paineettoman vedenpitävyyttä täydentää sisäinen anti-kapillaari. Betoni, puhumattakaan tiilestä, ei ole vankka monoliitti. Sen mikrorakenne on pienin sementin jyviä, samanlaisia ​​kuin merisuojat, joiden neulat ovat silikaattikiteitä. Näillä "neuloilla" sementtiytimet tarttuvat toisiinsa, ja aukot täytetään hiekalla ja hydraulisella betonilla kovetetulla nestemäisellä lasilla (joka on myös silikaattia) ja kosteutta kestävissä polymeeri-lisäaineissa. Kummassakin tapauksessa mikrohuokoset säilyvät; polymeeri hajoaa myös 3-15 vuodessa ja paineessa betoni antaa hieman kosteutta. Patoon voimalaitos on huomaamaton, ja kellarissa - hyvin.

Kun ja jotka tarvitsevat lisää protivokapillarynaya vedenpitävä kellari

Sisäisen anti-kapillaarisen kellarin vedeneristysvaihtoehdot on esitetty kuvassa; pos. C: ssä ja D: ssä ulompi eristys ei tavanomaisesti näytetä, mutta sitä tarvitaan myös täällä. Eristyssauma pos. - vähintään 4 kerrosta kateaineita, liimattu yhdessä nestemäisen mastipäällysteen kanssa ja poltin lämmittää. Erota sauma hellällä liuoksella ei voi vuotaa. Tolya tai kattobentuumieristys (hydrobutyyli jne.) On myös mahdotonta - seinät lähettävät ja puristavat. Lasikuitu ja muut. Lasikuidun perusteella seinämän paino ei päinvastoin ole tarpeeksi vahva - pohja pysyy laimentamattomana ja kapillaarinen kosteus kulkee pitkin sitä, joten se on myös mahdoton. Paine seinä pos. B - rappaus sementti - hiekkalaastilla, ks. Edellä.

Eristysmateriaalit

Kattorakenteiden katto- ja seinien vedenpitävyys ei ole sopiva - niitä ei ole suunniteltu kestämään maaperän paineita ja muodostuvan veden paineita. Kellarin vedenpitävyysmateriaalin käyttötavan ja käyttötarkoituksen mukaan jaetaan seuraavasti:

 • Valmistetulle pinnalle (katso jäljempänä) käytetään primääri-, prime- tai impregnointi- nestemastia, jolla luodaan pohja muiden materiaalien päällystämiseksi.
 • Maalaus tai pinnoite - enemmän viskooseja liimakoostumuksia, joita käytetään joko erikseen tai alustana, pitävät kiinnityslevyeristeenä tai yhdessä päällysteen kanssa anti-kapillaaripäällysteen sisällä. Jälkimmäisessä tapauksessa seinät on kipsattu seinään minkä tahansa vedenpitävän kipsin kanssa yhdessä kerroksessa.
 • Paksukerroksiset mastiksit sementtitäyteaineella - suunniteltu pinnoitettavaksi enintään 20 mm: n paksuudella painepäätä vastaaviin sivuihin. Käytetään yläpuolisten materiaalien sijasta tapauksissa, joissa GWM ei pääse pohjakerrokseen yli 9 kuukautta. vuodessa.
 • Laatoitettu tai liimattu - arkki joustavia tai pehmeitä materiaaleja kudotulle tai kuitumateriaalille, joka on kyllästetty eristeellä itsellään. Universal ja luotettavin eriste. Niitä käytetään myös vain paineistettuun veteen päin oleviin sivuihin.
 • Kapillaarikalvot - erityinen pinnoite, jolla on käänteinen kapillaariefekti, kohdistetaan vedenpitävä muovinen pohja, katso edellä.

Näiden materiaalien eristävä alku, paitsi kalvo, voi olla seuraava:

 1. Bitumi - ei kuitenkaan ylity kestävyyteen, mutta on vaikea toimia. Miten bitumista vedeneristys, katso edellä. Saatavana primäärimassan muodossa bensiinilevyllä (prime), päällystysmastilla, paksukerrosmastilla ja levitetyillä materiaaleilla. Varauseristys on lähes koskaan vaadittu; jos kyllä ​​- sitten sementti-hiekkakipsi. Pidää missä tahansa seinässä (betoni, tiili). Poraus betoniin jopa 30 mm (useammin - 7-15 mm), joten käsitelty pinta menettää vedenpitävyytensä mekaanisten vaurioiden aikana.
 2. Bitumi-Nairitovy-mastetta - pakkasenkestävää, voidaan käyttää lämpötiloissa - (15-25) astetta. Kerros - enintään 6 mm. Kiristä halkeamia jopa 30-50 mm leveäksi, koska ilma on vaahdotettu, joten avattu pakkaus on käsiteltävä sille ilmoitetulla hetkellä (tai ohjeissa). Pinnoite säilyttää plastisuusasteen - (45-60) astetta. Käyttöikä - 10-25 vuotta. Pohjois-pohjaisen rakennustyön erityismateriaali tai täysin rikkoutuneiden rakennusten monimutkainen korjaus.
 3. Epoksi-, epoksitart- ja epoksifuraanimastit ovat entistä tarkempaa materiaalia veden rakennusteknisten rakenteiden vedenpitävyyteen, jotka ovat säännöllisesti tulvattuja veden täydelliseen upottamiseen, jäätymiseen ja jäätymisen jäähdyttämisen kautta. Fragile, 3-5 vuoden kuluttua tarvitsevat täyden korvaavan. Työ on monimutkainen, myrkyllinen, karsinogeeninen.
 4. Luonnolliset elastomeerit (nestekumi-) - työskentely niiden kanssa on yksinkertaista, mutta soveltuvat vain sisäisen eristyksen korjaamiseen. Aseta vain tiili- ja hiutaleet. Vedenpitävyys luonnon elastomeerien kanssa on 1-5 vuotta, riippuen paikallisista olosuhteista. Pakollinen varaus eristys vähintään 2 kerrosta sementti-hiekkakipsi verkkoon, koska helppo turvota ja irrottaa kapillaaripaine. Yleensä ambulanssi työkalu on kostea kellari, kunnes kädet ja lompakko saavuttaa korjaus vakavammin.
 5. Synteettiset elastomeerit - polyuretaani, silikoni, MS-muovit. Ne toimivat kuten bitumi, mutta tunkeutuvat syvemmälle betoniin, jopa 100 mm. 7-20 vuoden kuluttua vaaditaan eristyksen päivittämistä. Sisäpuolen korjauksia varten ne levitetään kuivattuun pintaan ja välittömästi ennen runsaasti kostutetun pinnan käsittelyä, ks. Alla.
 6. Läpäisevät (syvä tunkeutuvat) yhdisteet - synteettiset elastomeerit + sementti + polymeeri-lisäaineet. Valmistettu mastiksi paksun kerroksen maalaamiseksi. Teos on yksinkertainen. Käytä vain ulkoiseen eristykseen. Ne painetaan jopa 0,4 mm: n (polyuretaani) tai jopa 10 mm: n (silikonille tai MS: lle) syvyydelle aina 100 mm: n syvyyteen asti ja suljetaan uudelleenkiteyttämällä sementti kosteuden vaikutuksesta. Sovelluksen alapuolella oleva pinta on kohdistettava +/- (2 mm) ja puhdistettava perusteellisesti pölystä. Bitumiset pinnoitusmateriaalit eivät pidä itseään. Varauseristys, tarvittaessa - sementti-hiekkalaasti ruudukossa. Käyttöikä - 10-30 vuotta. 100% kapillaarista kosteutta ei ole leikattu, joten lähes täydellisesti tarvitaan bitumin antikapillaarinen eristys.

Ja jos kostea?

Jos puhumme olemassa olevan kostean kellarin korjaamisesta, olisi syytä mainita junien sarjat. Niiden komponentit valmistetaan pääsääntöisesti eri tavoin, mutta niiden fysikaalis-kemialliset ominaisuudet koordinoidaan keskenään. Siksi sisäpuolisen märän kellarin korjaaminen olisi tehtävä yhden arvostetun valmistajan koostumuksilla.

Esimerkkinä kuv. Näytetään, kuinka erilaisten mallien kellarit eristetään tunnetun Dehydrol-sarjan koostumuksilla. Strobe tarvittaessa - 25x25 mm. Pinnan esikäsittely - ohjeiden mukaan. koostumus. Dehydrol 10-2: ta käytetään myös kotitekoisen vedenpitävän betonin valmistukseen, ks. Edellä.

Korjaus kosteasta kellarista sisäpuolelta gyro-eristysyhdisteiden kanssa yhdestä sarjasta

Miten kuivaa kellari

Bitumiset vedeneristysmastit levitetään kuivalla pinnalla. Kun he kirjoittavat, että läpäisevät koostumukset on sovellettava märkään, tämä on oikein. Mutta kun on lisätty, että on parempaa svezhezality konkreettisia, se on väärä juuressa. Kapillaarinen kosteus seinämässä, joka on valmistettu prosessointia varten, tunkeutuu syvälle kuivaan matriisiin ja eristeen vetämiseen. Jos konkreettinen massa on kyllästynyt vedellä, se kulkee kapillaarien läpi ja päinvastoin purkaa eriste. Parhaimmillaan syvyys sen läpäisyyn seinään on paljon pienempi kuin laskettu; vastaavasti. Myös käyttöikä vähenee, koska koostumuksen hävittäminen kulkee ilman vaikutuksen alaisena.

Kostutettu kellari on kuivattava huolellisesti ennen korjausta ja välittömästi ennen käsittelyä on tarpeen kostuttaa seinät ja lattia useamman kerran vesipesulla pehmeällä kipsisarjalla. Kosteus rullalla antaa pahimman vaikutuksen, ja ruiskutus on vielä pahempaa, koska liiallinen kostutettu ilma ja kapillaarinen kosteus ei ole niin aktiivisesti yrittänyt mennä betoniin.

On hyödytön kuivaa kellari lämpimällä ilmalla - se ei kuivu, ennen kuin se alkaa "hikoilla" uudelleen syksyllä. Kuivaus on välttämätöntä lämpö- (infrapuna-, infrapuna-) säteilyä. Mutta ei "kaukana" sähköpaloista tai nichrome "vuohista" (joka on vaarallista), mutta "naapuri" - hehkulamput antavat sen liikaa, minkä vuoksi ne menevät käytöstä. Lähellä infrapunaa tunkeutuu syvälle betoniin ja tiiliin melkein ilman absorboitumista ilmaan. Polttimot on ripustettava enemmän garlands laskemalla 60-100 wattia per 1 cu. m kellarin tilavuus. Jos seinään lyö valvontareikä, sitten useimmiten IC: n jatkuvan kuivauksen jälkeen 10-12 päivää, ilmenee, että sen ympärillä oleva maa on jo alkanut kuivua. Joka tapauksessa viikon kuluttua voit jo soveltaa penetraatiota tai tahraa bitumilla. Se ei haittaa kuivua vähän kauemmin - kuinka paljon kärsivällisyyttä riittää tarkastelemaan kuinka sähkömittari kääritään.

Korjaus ei ole sinun käsiisi

Kellarin vedeneristys ruiskuttamalla ympäröivään maaperään

Joskus on mahdollista kuivata kostea kellari vain pistämällä erityisiä yhdisteitä ympäröivään maahan, ks. oikealla. Esimerkiksi jos talo on indeksoinut talon alle, on koko rakennuksen säilytettävä. Mutta maaperässä muodostetaan epäsäännöllisen muotoinen runko, ja on mahdotonta ennustaa rakenteen jatkoa. Siksi vain erikoistuneet organisaatiot osallistuvat pistoskokeeseen paikan päällä tapahtuvan tutkimuksen tulosten perusteella, ja he ottavat tilauksen asiakkaalta ja rakennuksen omistajalta siten, että he ottavat itselleen mitään seurauksia.

koristelu

Tämä kohta ei koske 3D-taustakuvasta, baarista, HD-TV: stä, porealtaasta tai 3 hengen sängyn peilin alla. Se ja kaikki tavarat - harkintasi mukaan. Pakollinen ja asuinrakennukselle ja tekniselle alustalle haluttu järjestely koostuu:

 • Tuuletus - vaaditaan.
 • Sisäänkäynti portaita - tarvitaan.
 • Sisäänkäynti luukku - jos portaikko on kalteva.
 • Eristys - asuinrakennukseen ja tekniseen kellariin.
 • Pintaveden poisto - alueilla, joilla on rankkasateet lämpimässä kaudella.

ilmanvaihto

Ilmanvaihto on elintärkeää mihinkään kellariin, koska lähes kaikki haitalliset, myrkylliset ja monet räjähtävät kaasut ovat raskaampia kuin ilman ja virtaavat alas. Samasta syystä kellareihin on rakennettu haihtumaton luonnollinen pakotettu ilmanvaihto.

Talon alapuolisen tuuletuksen laite on melko yksinkertainen, pos. 1 ja 2 kuvassa:

Keittiön tuuletuslaite talon alla

Putkien lumen poikkipinta-ala - 5 neliömetriä. cm jokaista kuutiometriä kohti kellarin tilavuutta, mutta sen halkaisija on joka tapauksessa 60 mm. On parempi sijoittaa suodatin tuloputkeen jyrsijöiden ristikon sijaan, kuv. Suodatusaineen täyttö (3) suojaa pölyn ja hyönteisten lisäksi, mutta vaatii säännöllisen tarkastuksen ja täyteaineen vaihtamisen. Aerodynaaminen (kohta 4) puhdistetaan tarpeen mukaan, tarvitset vain sanomalehtipaperin, jne. Liiman, kellarissa olevan tulosuuttimen suulle. virtausilmaisin: kun ilmansuodatin on tukossa, ilmavirta pysähtyy äkisti. Mutta erityisesti haitalliset ja hienot hyttyset, joilla on kärpäsiä, päätyvät sen läpi.

Erillisen kellarin tuuletuslaite

Jos kellari on lähellä taloa, on vaikeaa eikä aina ole mahdollista tehdä suurta pakoputkea. Tällöin kellari-ilmanvaihto rakennetaan kuvion 1 mukaisen järjestelmän mukaisesti. oikealla. Putkien vähimmäishalkaisija on 100 mm; kellarikerroksessa on yli 10 kuutiota poikkipinta-ala 10 neliömetriä. katso kuutiometriä kohti. Syöttö- ja pakosuutinten välissä kellarissa ei saa olla esteitä ilman liikkumiselle. Putkien ylempiä päitä taivutetaan hanasta sateelta ja lumelta.

portaat

Kellariportaikko on yksi tavallisimmista kotivamman syistä, joten sen suunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota. Tästä näkökulmasta portaat on jaettu voimakkaisiin ja jyrkästi kalteviin. Ensimmäisen mukaan voit nousta tai laskea kuormalla kädet, ei pidä kiinni kaiteesta, ja se on yleensä ei-toivottavaa kävelemään jyrkästi eteenpäin suuntautuvassa etenemisessä: hämmentyneenä astuminen tai huojunta, voit kaatua takaisin. Yhdellä kädellä kuormituksella, jyrkästi kallistetulla tikkaalla he yleensä kiipeilevät ja kuuntelevat toisia kaiteen tai ylävaiheiden avulla.

Tikkaiden rakenne voi olla mikä tahansa kuvassa 1 vasemmalla näkyvä. Värit korostuivat kätevimmiksi käyttökelpoisen alueen säästämiseksi:

Portaiden rakenteet ja lasketut suhteet niille

Oikein kuv. lasketut suhdeluvut on annettu, ja tässä on vivahde: ​​koska kellarikerroksen korkeus on pieni, tikkaat, joiden kaltevuus on jopa 50 astetta, ovat varsin mukavia. tg 50 on melkein täsmälleen 1,2, mikä helpottaa laskemista olettaen, että portaittaisen portaikon vähimmäisleveysleveys on 180 mm ja sen enimmäiskorkeus on 230 mm. Oletetaan, että kellarikerroksen korkeus on 2,2 m, laskemalla katon yläosasta (ks. Alla). Tämän korkeuden yläpuolella on oltava useita portaita, otamme 10. Askelkorkeus sitten 220 mm. Jakaa 1,2, saamme 183 mm - sopiva. Suorassa olevien portaiden poistaminen on 183x10 = 1,83 m, mikä ei myöskään ole huono. Portaiden ala, jonka sallittu leveys on vähintään 0,8 m - 1,83 H0,8 = 1,464 m². m.

Tietoja virheellisistä portaista

Se, mitä ei ole välttämätöntä subtilisoida kellari-tikkaiden kanssa, on ensin tehtävä se merkkijonolla (yksi kosoure), jossa on jälkiasennot, pos. Kuviossa 1, tällaiset tikkaat ovat erittäin traumaattisia:

Tehtiin epäasianmukaisesti kotitekoisia portaita kellariin

Toiseksi kaadetaan betonikatto itse paikalleen, pos. 2. Valmis betoniportaat - todellinen monoliitti, ne kaadetaan kokonaan irrotettaviksi. Niissä ei ole konkreettisia saumoja, ja kun ne valetaan "samorukilla", ne ovat väistämättömiä: yläasteita ei voida kaataa, kunnes alempi on tarttunut. Saumat ovat heikkoja, kellarikerroksissa ne pilkkovat pian ja tuloksena itsestään tehdyt betoniportaat kellarille palvelevat vähemmän puuta.

Laite portaita kellariin

Kuivassa kellarissa puinen portaikko palvelee yhtä vähän kuin itsensä. Oikein valmistettu puuportaikko ei yhtäkkiä romahda, ja ennen kuin se alkaa ryöstää, se kertoo rakenteen rikkoutumisesta.

Kuviossa on esitetty puiset kävelyportaat kellarille:

Puuportaiden rakentaminen

Sen sijaan, että leikkaat sisäpuolella olevaa keulapistoolia, voit täyttää täyteaineet laudalta tai parempi, paksu vaneri askelmien kulmien alle, pos. a. Kuitenkin mädäntyneiden puisten kellarikerrosten romahdus kosteassa kellarissa on tavallista myös jokapäiväisessä traumassa, joten on parempi kiinnittää kulutuspinnat teräs- tai betonikourujen palkkeihin. Betonin kosourin poikkileikkauksen mitat ovat 100 mm: n leveys ja 150 mm: n korkeus. Teräs - kanava 100 mm tai I-palkki 80 mm.

Menetelmät teräs- ja betonikouruissa olevien puupintojen kiinnittämiseksi kuviossa:

Piirustukset jyrkän kallistetuista portaista kellariin

Kiinnitettävät betoniterät on tehty 8-18 mm: n aallotetusta raudoituksesta. Hautaaminen betonista 60 mm; puussa 30 mm. Täytelevyjen reikien porat on porattu 2-2,5 mm kapeammiksi; mares on slammed alas kanssa räjäytystyöt hirviö. Jalustimien asentaminen jalkoihin mahdollistaa yksinkertaisesti kaiteen järjestämisen: raudoitustangot valmistetaan kaiteen korkeuteen asti, ja kulutuspalkkien ja tukirakenteiden kannattimien päälle asennetaan putkiosat; voi olla muovia. On suositeltavaa asentaa kulutuspinta nauhat - älä roski kosteassa kellarissa.

Siinä tapauksessa, että portaita ei ole yksi ja puoli neliöitä, täällä riisillä on piirustuksia puusta, jyrkästi kalteva portaikko kellarista. Hänelle varmasti tarvitsevat luukun, katso alla.

Huomaa: kaikki osastot puuportaan kellarissa ennen kokoamista tuotteeseen on kyllästettävä öljyjä hylkivällä koostumuksella (sitä voidaan hienosäätää), ja valmiit portaat on lakattu akryylilakalla ulkokäyttöön tai maalattu kosteudenkestävällä maalilla. Parasta kaikesta - akryylimaaleja kylpyihin.

Sisäänkäynti ja luukku

Oikein varustettu ulkotila kellarissa

Ei ole useinkaan tilaa liikuteltavalle portaalle kellarista yksityisen talon alle ja sitten sen sisäänkäynti on ulkona. Yleensä on välttämätöntä, jos kellarissa ostaa valmiita betoniportaat - niitä ei ole tehty yli 40 asteen kaltevuudella. Sitten ensin kellarin sisäänkäynti on suojattava sademäärästä katolla, katso kuva. oikealla. Kattokuoren katon ulokkeen on ulotuttava eteenpäin yli yläreunan reunan alle alle 30 cm ja sivuilla ja takana 15 cm: n etäisyydeltä. Toiseksi ylemmän asteen on työnnettävä maanpinnan tai sokean alueen yläpuolelle vähintään 70 mm: tulisi olla 90 mm: n kynnys. Molemmat ovat välttämättömiä sateen ja sulaveden pääsemiseksi kellariin. On parempi tehdä kynnys 120-130 mm korkea, joka asettaa molemmin puolin 400 mm leveitä ramppeja.

Kellarissa oleva luukku ei myöskään ole niin yksinkertainen. Nyt luultavasti kukaan ei jo tee lautasen "jäätä" köydellä - siellä on laaja valikoima valmiita kellariluukut myytävänä. Päällekkäisyydestä (ks. Alla) ne ovat sementti-hiekkalaasti, ja hinnalla ne sijaitsevat seuraavaksi. seuraavalla tavalla:

 • Käsikirja, jossa on mekaaninen pysäytys, näyttää olevan kuin vanhat vuodesohvat: vedetään, nostetaan - lepotilassa. On tarpeen sulkea - vetää, napsauttaa, laskea.
 • Puoliautomaattinen jousivipumekanismilla - vetää koko matkan, pitää auki. On tarpeen sulkea - työntää alas, alas.
 • Puoliautomaattinen pneumaattisella nostolla - veti hieman ylöspäin, avattu. On tarpeen sulkea - työnnetään alas, hän suljetaan sulavasti.
 • Automaattinen pneumaattisella hissillä - astui lujasti kannen reunaan ja poistettiin jalka. Sulje, työnnä kansi varovasti alas, sulje.

Helppokäyttöisyyden vuoksi kaksi muuta puoliautomaattista laitetta ovat yhtä suuret, mutta automaattiset ovat vain markkinointikaveria turvallisuuden kannalta. Kuvittele - huonekalut tuodaan taloon. Kantohihnat (tai avustajan kanssa) kaappi. Etu lähestyy tulee luukku, se avautuu. Takana ei näe, mitä on hänen jalkojensa alapuolella, eikä hänen tarvitse edes olla - hän epäonnistuu, kurittaa. Jos haluat todella haarahtaa kellarikerrokseen, hanki kauko-ohjain kaukosäätimellä konsolista ja myydään.

lämpeneminen

Lämmittäminen tarvittava asuin-ja tekninen kellarissa. Viimeinen on, että putkien vesi ei jäätyy, ja polttoainetaloudellisuus näkyy vain eristetyissä kattiloissa. Kellarivarasto talon läheisyyteen on myös toivottavaa lämmetä: Talvirakennelmat ovat hyviä kylmäsiltoja ja kesän lämpöä.

Eristää kellari hiekalla, ks. Kuva. Joten maan kausiluonteisuus ei riko eristystä.

Kellarin eristyssuoja hiekkasyynyllä

Minvat ja selluloosaeristys erinomaiset kaikilta muilta osin eivät sovellu kellari seinämiksi, vaan ne yhteen ja yhteen romahdetaan. Rakeinen vaahto on myös huono: maaperän paineessa ja muodostumisvesi nopeasti romahtaa rakeiksi. Suulakepuristettu polyetyleeni (EPPS) on enemmän tai vähemmän kestävä maaperälle; yli 10-15 vuoden ajan ruiskutettu polyuretaanipinnoite. Niitä lämmitetään tämän ja muiden tavanomaisten menetelmien avulla, ja ennen kuin ne täytetään hiekkaisella tyynyllä, ne suojataan sementti-hiekkasaumalla.

salaojitus

Kaavion laitteen ääriviivapinnan viemäröinti talon kellarissa

Paikoissa, joissa rankkasateet lämpimällä kaudella eivät ole talon pinnasta ääriviivaa, on aina kuiva. Muissa tapauksissa vedenpoisto on myös hyödyllistä: se vähentää pohjaveden värähtelyn vaihteluväliä, mikä mahdollistaa kellarin vedenpitävyyden yksinkertaistamisen ja / tai sen tehokkuuden lisäämisen. Mikä on yhtä tärkeä - tyhjennettävän talon vaikutus maanalaiseen valuma-alakaappiin vähenee merkittävästi. Tällaisten rakennusten epäasianmukainen luonnos on erittäin harvinaista rakennustöiden vakavien rikkomusten vuoksi. Kuviossa on esitetty kaavakuva rakennuksen rakenteellisen pinnan viemäröinnistä. oikealla. Polkumyyntikenttä voidaan sijoittaa puutarhan tai paremmin puutarhan alapuolelle: käytännöllisesti katsoen samat sademäärät, jotka sopivat hyvin kasteluun, kerätään viemäriin.

Kellari autotallin alla

Autotalli kellarikerroksessa on houkutteleva, koska se ei vaadi maa-alueen vetäytymistä tai äskettäin rakennetun talon suunnittelun monimutkaisuutta. Nykyisen autotallin alapuolella oleva kellari rakennetaan törmäämättä koteloon. Mutta erityisvaatimukset asetetaan kellarissa laitteet autotalli, kuten räjähtävät polttoaineet ja öljyletkut ovat ilmaa raskaampia; paljon kovemmin - kylmänä, kun ne sakeutuvat.

Ensin autotallin kellarin on oltava korkealla, korkeimmalla katolla vähintään 1,5 m vasemmalla kuvassa:

Ominaisuudet laituri kellarissa autotalli.

Ei ole hyväksyttävää näyttää maan vieressä "hanhet" yläpuolella! Toiseksi tyhjennyskanavaan tarvitaan lisääntynyt poikkileikkaus 15 neliömetristä. cm kuutiometristä tai halkaisijaltaan vähintään 120 mm. Kolmanneksi, huuvissa on oltava aerodynaamisesti suljettu tyyppinen deflector, joka tarjoaa jonkin verran "kylmää" vetovoimaa ja täysin rauhallisena. deflektori TsAGI tai Honzhenkova. Neljänneksi, talvella kellarin pitäisi olla lämpimämpää kuin lämmittämätön autotalli, jotta ilmaa voidaan tuulettaa vain ulkopuolelle. Siksi he lämmittävät kellarikerroksen altaan yläpuolelta, kuten talon ullakolla, fig.

Ajurit, tietenkin, kysytään: eikö kone ole työntänyt tätä laitetta? Myös miten. Siksi lämmittimessä on välttämätöntä aikaansaada urat uraan ja sijoittaa niihin reikiä lattialle. Anna autotalli täytyy olla varovainen, ettei siirry pois heidän kanssaan. Yleensä autotalliin kellari ei ole niin houkutteleva; on korjaus kuoppaan.

rakentaminen

 • Kuopan kaivaminen;
 • Pohjan täyttö - lautanen tai nauhan pohja;
 • Viestintäkanavien asennus;
 • Walling;
 • Lattialaite on kiinteällä pohjalla, kun pohjaveden taso on korkeintaan korkeintaan 3 kuukautta. vähintään kuuden kuukauden kuluttua vuotuisen työkierroksen päättyessä;
 • Päällekkäinen asennus;
 • Kellarissa olevat laitteet, katso edellä.

Säätiö kuoppa

Tyypillinen kaivon profiili kellarissa

Rakennetaan kellari pystysuoraan seinämiin kaivoon - on mahdotonta tehdä laadukasta vedenpitävyyttä. Kun eristetään olemassa oleva kellari, talo kaivautuu osittain ja valmiin osan täytetään ennen seuraavan valintaa. Tyypillinen kuopan profiili kellarin rakentamiseksi on esitetty kuviossa 1. oikealla. Kulkuneuvon leveys tulevan seinän ulkopuolella on vähintään 75 cm pitkin pohjaa. Kaltevuuskulma on voimassa tälle maaperälle.

Pohja

Tässä vaiheessa sinun on tilattava trukki, jossa on vahvistettua betonia. Asia ei ole samozamesan laadussa, se voi olla parempi kuin tehdas, mutta sen tilavuus. Työtasotusvarusteet kellarikerroksessa ovat erittäin epätoivottuja, joten on täytettävä yhdellä laella. On myös väärin laittaa vahvike häkki suoraan hiekkakivestä valmistettuun kivipehmukseen - tarvitaan laiha valmiste, ks. Alla. Ennen kaatamista valmistukseen, eristys levitetään hihansuilla louhosten sivuille 150-200 mm levy / pohjan paksuuden yläpuolella. Betoni kaadetaan tuloksena olevaan kulhoon. Siten suljetaan konkreettinen kosketuspinta maan kanssa, mikä puolestaan ​​eliminoi fistulien muodostumisen monoliitissa. Fisteli ei saa johtaa kellarin kosteuteen, mutta se sallii kosteuden liittimiin ja pitää itse koko kellarikerroksessa kellarin kellarissa. Betonimassan kaatamisen jälkeen se on ilmaa (poistettu), joka lävistää lujittavan häkän jokaisen solun keskellä. Kun monoliitti on asetettu, se peitetään märällä purkamisella, jota pidetään märkänä, kunnes pohja saavuttaa 25% vahvuuden; tavallinen kesä Venäjän federaatiossa on n. viikossa

seinät

Kellarin seinät on rakennettu tämän materiaalin tavanomaiseen rakennustekniikkaan. Jos rakennetaan kellari (ks. Alla), seinät on pystytetty yhdessä pohjan kanssa. Ovien ja ikkunoiden aukot on vahvistettu betonipalkkeilla, joiden korkeus on 80 mm ja betoniseinään 120 mm, ja 200 mm tiili- ja hiekkolohkoilla. On mahdotonta vahvistaa kellareissa olevia aukkoja teräksisellä tai puisella kiinnityksellä! Muista uudelleen: kellarissa on koko talo! Kun seinien kuivausteknisen betoniseoksen betoniin ilmestyy kevyitä kuivamaisia ​​pintoja, on mahdollista käyttää kapillaarieristystä. Tiili- ja lohkoseinät - 3-4 päivää rakentamisen jälkeen ylhäältä.

Pysyvä lattia

Rakennuksessa välittömästi nauhan kellarissa oleva pysyvä lattia kaadetaan vähintään 25%: n seinillä sarjan jälkeen. Pysyvän kerroksen alapuolella hiekassa oleva ruhon täyttö ohenee ohut nestemäistä sementtilaastia: sementti M400: hiekasta 1: 3 - 1: 4. Kaada taso 40-50 mm kivien yläosaan. Kun valurauta tarttuu, ne asettavat eristyksen ja sandwichin sementin: hiekka: murskattu kivi 1: 3: 2 70-80 mm kerroksella. Puhdas lattia voidaan asettaa ja seinät viimeistellään 2 viikkoa - kuukaudessa.

päällekkäisyys

Putkien ontot tai laatikkomaiset viimeistelevyt, jotka edellyttävät nostolaitteiden asennusta pätevien toimijoiden kanssa. Itse valmistettu monoliittinen päällekkäisyys on työläs ja teknisesti vaikea. Hän, samoin kuin ontelolaattojen päällekkäisyys, on selkeästi kantavassa kapasiteetissa yksityiselle talolle. Onko mahdollista, uhraamalla se kohtuullisissa rajoissa, estämään kellarissa jotain kohtalaista hinnalla ja yksinkertaisempaa työssä?

Nykyaikaisessa yksittäisessä rakennuksessa yleistyvät tässä tapauksessa erityisesti esivalmistetut lohkokatot. Monoliittia voidaan verrata kuvion 1 mukaiseen esivalmistettuun lohkorakenteeseen:

Monoliittisen ja esivalmistetun kellarin enimmäismäärän vertailu

Pohjakerroksen talon lattian eristämistä esivalmennetun lohkon alle tavanomaisissa ilmasto-olosuhteissa ei vaadita eikä yksinkertaisteta. Laakeripalkit kaadetaan yhteen kappaleeseen, jossa on kantovyö (ks. Alla) uritetussa muottirakenteessa tukeilla, jotka ovat paljon helpompampia ja yksinkertaisempia kuin kiinteät, jotka riippuvat monoliitin alla.

Punch ja vyö

On mahdotonta rakentaa taloa, jossa on kellarissa oleva laatikko: kellarinseinien yläosassa tarvitaan suuri vaimennus, johon tulee monoliittinen katto, levyt asetetaan tai modulaarisen päällekkäisyyden tukihihna kaadetaan. Kaikissa tapauksissa seinän vähimmäispaksuus ja siinä olevan katon asettaminen on erilainen eri materiaalien seinämien osalta.

Kuinka paljon päällekkäisyyttä asetetaan betoni- tai tiiliseinään kuvassa:

Kattoon sijoittaminen eri materiaalien kellarikerrokseen

Vedeneristys näkyy tavanomaisesti siinä tapauksessa, että kellari täytetään rakennuksen sohvalla ja sen kattoilla. Kuonan seinälle säätiö on kuin tiiliä, mutta sen etäisyys yläosasta on vähintään 2 riviä muurausta.

Miten rakentaa kantta

Kellarin kotelon runko kootaan kokonaan kokonaan ja se asennetaan valmiiseen kuoppaan (ks. Alla) nosturilla. Koko kehyksen kokoaminen ei ole mahdollista hitsauksen aikana - vahvistaminen heikkenee metallin karkaisun takia. Siksi luuranko on ensin sidottu lanka tavalliseen tapaan ja sitten yksittäiset liitokset keitetään: pohjassa, 3x3- tai 4x4-solujen kulmissa, luurankoissa ja seinissä joka 3. tai 4. vyössä.

Kaunion kaivo on valmistettu kuten muissa kellareissa, ks. Edellä. Lisäsuunnittelu jatkuu seuraavassa järjestyksessä (ks. Myös kuva):

Kaapelin kellarin rakentaminen

 1. Valitse kuilu;
 2. Kaada hiekka-sora-tyyny;
 3. Aseta painepesurin vedeneristys päällekkäin kuopan sivuilla (ks. Edellä);
 4. Ne kaadetaan ja räjäytetään ohuella liuoksella;
 5. Kun valuvalmiste kouraa, laita vahvistushäkki;
 6. Kaada pohja, samoin kuin kamiinan kellarissa, myös edellä.

Betonirakenteiden perusparannus

Kiinnitä muurausseinät, jotka vahvistavat sisäpuolella ompeleita ja tukia (ks. Kuva oikealla) ja pysähtymien ulkopuolella. Jos maa on kaareva, korvakkeiden ulkoisten päiden alla laittaa taivaan kantapään;

 • Täytä seinät, joiden kerrokset ovat 15-20 cm. Jokainen täytteen kerros poistetaan, kuten yllä on kuvattu.
 • Kun seinät saavuttavat 25%: n vahvuuden, ne asettavat niille ulkopuolisen paineenrajoituskierroseristeen;
 • Stuff savi linna. On parempi olla täyttämättä, kavennus voi jopa nousta myöhemmin, ja raskas märkä savi on hyvä ankkuri;
 • Kun seinät on asetettu 50%: iin (noin 3 viikkoa keskimäärin Venäjän kesällä), lattia asennetaan ja rakentaminen jatkuu.
 • Huomaa: laatan ja nauhan kellareiden betoniseinät kaadetaan myös PP: hen. 7 ja 8. Kaataminen lankojen ja maan välillä on virhe - jo olemassa luotettava paineenrajoituseristys.

  Eikö olekin helpompaa?

  Erittäin oikea kysymys. Epämiellyttävän, luotettavan kellarikerroksen rakentaminen kokemattomalle ihmiselle on vaikeaa tyrmistyvästi polvilleen ja jopa kokeneillekin, hänen päänsä kärsivät. Vastaus on positiivinen: voit ostaa valmiin kaisla-kellarin, laittaa sen reikään hiekkajyrsytyynyyn ja täyttää maapallon linna (varmasti se ei avaudu). Jos hän (kellari) ei tarvita talon alle, ei asuinalueita eikä teknisiä. Säiliöiden vihannekset joutuvat erottamaan aika ajoin, mutta toisaalta toimittajat valinnaisesti tarjoavat toimituksen sivustoon ja asennuksen valmiiseen kuoppaan.

  Valmis kahvit kellareihin

  Kellareiden kaisonit valmistetaan teräksisellä hitsatuilla eristetyillä luukkuilla, portailla, tuuletuksella ja lujituksella betonisoimiseksi (valinnainen), vasemmalla kuvassa. Myyntiin päätyä ja muovia, mutta älä ota sitä - 100% kellua. Kellareiden kautsuja kypsennetään myös 8 mm: n teräksestä. Kelattaessa maata kelluvasta ylöspäin kiinnikkeet hitsataan 12 mm: n kaistaleesta (kuvassa oikealla puolella), mutta tämä on vähemmän luotettavaa ja on tarpeen eristää kaiutin itse korroosiolta.

  Muuten on mahdollista saada entistä halvempaa - tehdä kaisla-kellari käytetystä kontista. Jos peität sen paksulla bitumisementtivalmisteella, maalla se kestää alle 100 vuotta. Koukkuun maahan, putket kierretään alla olevien nostotuppien silmiin ja ankkurikehys hitsataan niihin. Säiliön leveys on 2,7 metriä. Pituus on 12 - 70 jalkaa (3,6-21 m); eniten käynnissä olevat 20 ja 40 jalat (6 ja 12 m). Kellarille riittää, mutta savvy lovers tekevät kellareista säiliöitä, katso video: