Istuin talossa ruuveilla

Toisin kuin yleinen uskomus, on mahdollista rakentaa kellari taloon ruuveilla. Tämä liittyy tiettyihin vaikeuksiin, mutta teknisesti aivan todellinen. Tärkeintä on laskea kuorma oikein ja ottaa huomioon joitain vivahteita.

Suurin ongelma on maan heikkeneminen

Pylväspohjan talon takana oleva kuoppa heikentää maata - riistaa sen koskemattomuudesta, minkä seurauksena se repimää ja ei salli paalujen toimivuutta riittävästi. Epäasianmukaisen rakentamisen tulos on pääsääntöisesti talon täydellinen tuhoaminen. Tarvitsemme hienovarainen lähestymistapa.

 • Ensinnäkin on ymmärrettävä, että rakennuksen koko kehän ympärille ei ole tarvetta rakentaa kellarikerroksia - tietyn etäisyyden tiloista kellarinseinämiin maaperän tyypistä johtuen. Yleensä se on 2 m.
 • Toinen asia on se, että kellariviinissä on muun muassa oltava pidätysseinän ominaisuudet ja pidettävä tiukasti ympäröivä maa kiinteässä asennossa.
 • Erittäin tärkeä kohta kellarin rakentamisessa on paalujen asennuksen syvyys - tässä tilanteessa sitä on lisättävä.
 • Lisäksi kaikki kannattimet on yhdistettävä toisiinsa yhdellä jäykällä hihnalla.

Kaikki nämä tosiseikat väistämättä osoittavat, että talon runkopallojen altaan rakentaminen olisi tehtävä ennen rakennuksen rakentamista.

Kuinka kellari on pile-ruuvin alapuolella?

Erityistä huomiota on kiinnitettävä merkintään. Tällöin sinun tarvitsee tietää täsmällisesti kunkin ruuvin tuen sijainti. Poistuen heiltä muutaman metrin päähän, tulevan kuopan muoto on hahmoteltu. Tämän jälkeen maaperä otetaan näytteeseen tarvittavaan syvyyteen. Lisäksi kellarin rakentamisprosessia voidaan kutsua standardiksi:

 • kuopan pohja tiivistetään ja täytetään hiekalla;
 • kaatunut betonialusta;
 • seinät on rakennettu;
 • laatta luodaan.

Älä unohda tuuletusta ja mikä tärkeintä - vedenpitävyys. Sen on oltava laadultaan korkealaatuista, sillä useimmissa tapauksissa pölkkiruuvia käytetään kosteikoilla ja pohjaveden heikentyneillä alueilla.

Mitä muuta pitäisi ottaa huomioon, kun rakennetaan kellari talon alle ruuveilla?

On olemassa pari hetkeä, jotka vähentävät riskien epätasapainoa, ja näin ollen talon romahdus.

Kellarin seinien materiaali. Perinteisesti tällaiset kellarit on rakennettu tiilistä, mutta jos teet siitä betoniteräksen, kellarin seinien kyky kestää maaperän paine kasvaa merkittävästi. Sen on oltava monoliittirakenne, joka täytetään kerralla.

Seinien muoto. Jos hylkäät tavallisen suorakaiteen poikkileikkauksen ja suosittelette kaivon muotoja, sinulla ei ole epäilystä rakenteen luotettavuudesta ja vakaudesta.

Yhteenvetona voit sanoa yhden asian - voit rakentaa kellarin ruuvaan. Lisäksi on mahdollista tehdä tämä sekä rakennettuun taloon että jo valmistettuun. Ainoa asia, jota on vielä huolehdittava, on rakennuksen kellariosaston luotettava sääennuste, joka estää vedet.

Pile-pohja ja kellari

Pilotti talo kellarilla

Kuten tiedetään, paalusäätiö on yleensä pystytetty alueille, joissa maa on löysä tai märkä. Tästä syystä ei ole suositeltavaa järjestää kellareita taloja, joissa on paalusäätiö, vaikka se onkin mahdollista.

Mutta näet, yksityisessä talossa kellari on yksinkertaisesti välttämätöntä. Kuinka voit varustaa kellarin talon, jossa on suunniteltu kasaalapiinia?

Tässä tapauksessa säätiö toteutetaan hieman eri tavalla kuin talon, jossa ei ole kellarissa.

Artikkeli käsittelee tapausta, kun kellari on varustettu välittömästi sekä talon päärakennetta.

Mitä ovat ruuvipallot?

Erilaiset paalut

Ennen kuin puhut siitä, miten varustaankin kellari talossa, jossa on paalusäätiö, sinun täytyy ymmärtää, mitä paaluilla ja paaluilla on.

Pilarikolonneita kutsutaan erityisiksi metalliputkirakenteiksi, joissa on terävä pää. Tietty muotoinen terä liittyy tähän päähän. Pylväässä pitäisi olla poikkipinta-ala pienempi kuin vastaavan terän vastaava indeksi.

Tällainen "rakenne" ruuvataan maahan. Pilarikolonnin yläpää on varustettu hitsatulla korkilla, jolle tulevan rakenteen pohja kiinnitetään.

Tämäntyyppinen säätiö on erittäin kallista, joten sitä käytetään harvoin yksityisessä rakentamisessa.

Mutta sitä käytetään edelleen pääasiassa alueilla, joilla maaperä on heikko. Luonnollisesti tällaisella alueella ja kellari ei kestä kuormia.

Paaluspohjalla rakennetaan kellareita, eikä jokainen rakennusyritys tekisi. Puhuminen itserakentamisesta ei ole sen arvoista. Tarvitaan äärimmäistä varovaisuutta.

Tärkein ehto tässä tapauksessa on etäisyys seinistä, jotka suojaavat kellaria, paaluihin. Sen on oltava vähintään 2 m, muuten paalut menettävät vakauden ja maa voi antaa halkeaman kuormituksesta. Siksi kaivamaan kaivoa kellarille on välttämätöntä tietää täsmälleen missä kukin paalu sijaitsee.

Aloita kellariviestintään pilarin perustuksen perustamisen jälkeen. Tällöin voidaan käyttää rakennusmateriaalina tiilet, tarratut lokit tai pystytetyt betoniteräkset.

Työjaksot

Valmistautuminen paalujen ruuvaamiseen

Kellaran laitteiden tulee alkaa lattian järjestelyllä. Ensinnäkin tyyny täyttyy. Se on valmistettu hiekasta ja sorasta. Hiki hitaasti. Sen jälkeen päälle asetetaan vedenpitävyys, joka on tiivis liimakalvo tai kattohuopa. Tämän jälkeen kalvo asetetaan hienoksi silmäkokoon, jota käytetään kipsauksessa ja tasoitetaan kaatamalla.

Lattian jälkeen sinun on ryhdyttävä seinien rakentamiseen. Tässä tilanteessa on parempi ja käytännöllisempi tehdä seiniä yksinkertaisista rakennustiilistä. Se voidaan sitten peittää kipsillä. Kuopan seinän ja kellarikerroksen välisen kuilun on täytettävä tiukasti hiekalla. Hiekkaa on karsittava tarkemmin, ja se on kaadettava vedellä. Sitten hän asettuu tiukasti.

Jos laiminlyömme tällaisia ​​toimenpiteitä, tällainen laiminlyönti voi johtaa maaperän pullistumiseen kellarikerroksen ympärille ja heikentää paalujen vakautta. Ja paalusäätiön heikkenemisen seuraukset voivat olla kaikkein arvaamattomia.

Lisäksi kellarikerroksen seinät ovat parhaimmillaan sileät, mutta soikeat, jotta vältetään pistekuormat maaperän nurjahduttua. Kellariseinien muoto pehmentää paineita jakamalla se suuremmalle alueelle.

On myös tärkeää, että kellarin kaivo on yhtä kaukana pylväsporteista.

Avainolo

Rakentaminen ruuveille

Kellarin alle olevaa kaivoa ei voi kaivata alle kahden metrin etäisyydellä ruuveista. Jos rikkoa sääntöjä, voi olla maaperän liikkumista ja sileyttä.

Kellari on sijoitettava pohjan keskelle, etäisyys paaluista on oltava sama.

Jos tällaisen kellarin rakentamisessa ei ole kokemusta, on parempi kutsua rakennusalan asiantuntijoita tai rakentaa tämäntyyppiseen rakentamiseen erikoistuneiden kokeneiden kehittäjien valvonnassa.

Viimeisimpien kerrostalojen rakentamisen aikana ne on pystytetty ruuveilla. Nykyään tällaiset kellarit ovat suosituimpia asuinrakennuksia rakennuttavien rakennusorganisaatioiden keskuudessa. Anna tämä valinta useita tärkeitä ominaisuuksia ruuvipillojen käytölle.

Vaihtoehto kellarissa tai kellarissa puupylväät

Tätä vaihtoehtoa voidaan käyttää talojen rakentamiseen alueilla, jotka joutuvat jatkuviin tulviin ja tulviin. Tämä vaihtoehto ei ole huono, vaan kallis verrattuna perinteiseen nauha-säätiöön.

Pylvään napa valitaan täällä jokaiselle rakennukselle, alueelle ja maaperälle. Lisäksi rakentamisen on tarjottava monia erilaisia ​​vivahteita, joita ei-ammattilaiset tietävät mistään.

Talossa, jossa paalusäätiö oli pystytetty, kellari ja kellari on viimeisteltävä hyvin huolellisesti, koska sisäiset seinät, lattiat ja muut rakenteet pysyvät suojattomina. Viimeistelyyn voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja.

On myös suositeltavaa asettaa lisäkerroksia vedenpitäviksi ja lämmöneristyksiksi. Talossa, jossa paalusäätiö on suunniteltu, helpoin tapa on tehdä asuinkerrostalokerosta.

Koska paalun perustukset eivät ole kovin luotettavia, kun kellari on suunniteltu taloon, rakentajat usein pitävät mielessä toisen perustuksen tai erillisen kellarin.

Pohjakerroksen perustaminen kellarikerrokseen: vaihtoehto paalut ja nauhan pohja kellarissa

Rakennusten rakentamiseen on neljä päätyyppiä - se on laatta, pino, pylväs ja nauha. Jotta kellari tai kellari pystytään talon alle, tällaisten rakenteiden asennusohjeet ovat taipuvaisia ​​toteuttamaan tällainen hanke sopivin nauhatyypiksi (seinät ovat heti valmiina). Silti on olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja, ja tarkastelemme joitain niistä ja näemme videon tämän artikkelin täydennykseksi.

Upotettu kellarikerroksen kellari

Istuin- tai kellarilaitteet

mainos

Tarkastelemme kahta vaihtoehtoa kellareiden järjestämiseksi - paalulla ja nauhalla monoliittisella säätiöllä, ja vaikka kellarikerroksen ensimmäistä luonnosta käytetään hyvin harvoin, se on edelleen käytettävissä, joten sinun ei pidä päästää irti näkyvistäsi. Tietenkin kasettirakennetta kiinnitetään enemmän huomiota, mutta sitä tehdään usein omilla käsillään, varustamalla kotejaan yksityisellä sektorilla.

Vaihtoehto jalustat

Talo ruuveilla, joissa on kellari

 • Ensinnäkin ei ole suositeltavaa tehdä kellarilla varustettua kellarikerrosta, mutta ottaen huomioon mahdolliset erityistarpeet talon rakentamisessa tai yhtäkkiä syntyessä, kun rakennusta on jo rakennettu, tällainen huone voidaan vielä tehdä. Tärkein ja välttämätön tilanne tällaisessa tilanteessa on etäisyys paaluista - sen on oltava vähintään 2 m, muuten se menettää vakauden, eli maa voi aiheuttaa halkeaman kuormituksesta. Tämä tarkoittaa, että kaivamaan kaivoa sinun täytyy tietää tarkasti paikan kunkin paalun, ja vielä parempi olla käsissäsi piirustus säätiön.
 • Pidämme edelleen, miten perustaa pölkkyjen kellari ja samalla on tarpeen huomata vesitiivistyksen tarve. Se tulee aloittaa lattialla - ennen kaikkea hiekka-soraa kaadetaan (voit käyttää säännöllistä seulontatyynyä) tyyny, sitten vedeneristys on varovasti tamped alas ja asetettu sille (paksu muovikalvo tai katemateriaali). Tämän jälkeen asetamme kipsiraudan ja täytämme levyn (vahvuus on tarpeen lattian halkeamien välttämiseksi).
 • Seinät tässä tilanteessa (jos kellari tai kellari on varustettu jo rakennetulla talolla) on kätevämpää ja käytännöllisempi tehdä tavallisesta rakennustiilistä, jonka voit myöhemmin kipata. Muurauksen ja kaivon seinän välissä on aukko - varmista, että peität sen hiekalla, joka on syötävä hyvin (jotta hiekka voi istua alas hyvin, se täytyy kastua vedellä). Jos laiminlyödät tällaiset toimenpiteet, tällaisen laiminlyönnin hinta johtaa maaperän nurjahdukseen ja paalujen heikkenemiseen.

Neuvoston. Kellarin seinät ovat parhaiten soikeita, jotta vältetään kuormitukset maaperän nurjahduksen aikana. Seinien muoto pehmentää paineita jakamalla se suuremmalle alueelle. On tärkeää, että säätiö kuoppaan on yhtä kaukana paikoista (myös selvittää, millaista pohjaa voidaan tehdä pohjaveden korkeilla tasoilla).

Pohja nauhalla kellarissa

Nauha on vesitiivis pohja kilpikonnista kellariin

Kellari talossa ruuvin paalut - vaihtoehtoja ja rajoituksia

Pallo-rungot käytetään, jos rakennuspaikka on löysällä tai märällä maaperällä. Ja tämä maa ei ole paras vaihtoehto talon kellarille. Mutta ilman häntä yksityisessä talossa on hyvin vaikeaa. Siksi jos teet jonkin verran vaivaa, niin se on melko mahdollista heidän hankkimaan. Mutta siellä on omat hienot yksityiskohdat, ottakaamme ne erilleen.

Mitä sinun tarvitsee tietää paaluista

Talon pilarin rakennelman yleinen tuntemus on välttämätöntä kellarin kunnolliselle asennukselle. Syvyydestä riippuen paalujen välinen etäisyys, talon paino ja muut ominaisuudet aiheuttavat erilaisia ​​rajoituksia, ja kellarin kiinnittämiseen käytettävät erilaiset teknologiat ovat käytettävissä.

Säätiö talossa

Riippumatta paalujen tyypistä (ruuvi, poraus tai jokin muu) tärkein rooli on maaperätyyppi, pohjaveden taso ja niiden välinen etäisyys. Jotta kellari olisi laajempi ja pidempi, sinun on valittava paikka, jotta paalut ovat huomattavan kauas. Jos olet säätiön suunnittelussa, niin TISE-tekniikka auttaa, jonka ansiosta paalut ovat kauempana, säilyttäen samalla hyvän vakauden.

Jos talo on jo seisomassa, sanoa ruuveilla, niin meillä on vain vähän tilaa.

Seinästä ruuvipinoihin etäisyys ei saa olla alle 1,5 metriä, muuten paalun stabiilius menetetään.

Jos paalut ovat liian lähellä - sinun täytyy olla tyytyväinen vain kellarihuoneeseen, koska kaivaminen reiän kellarissa rikkoo talon vakautta. Kuitenkin, jos paalut on asennettu riittävän korkealle maasta, niin tämä olisi hyvä vaihtoehto hylätä koko kellari ja säästää rahaa. On kuitenkin syytä huomata, että jos talon rakentaminen on kevyt ja paalut ovat korkealla maasta, talon itse voi olla epävakaa ja epävakaa.

Pile-ruuvirakenteiden perusteet

Katso video siitä, miten nopeasti perustaa ruuvipillit:

 1. Suunnittele kuormitus luurangossa.
 2. Maaperän tyyppi rakennuspaikalla.
 3. Maaperän jäädytysaste.
 4. Pohjaveden taso.

Pienet ominaisuudet

Huolimatta siitä, että useimpien rakentajien mielipide sulkee pois mahdollisuuden, että kellarikerroksessa on kasa, on vielä olemassa tällainen mahdollisuus. Ja tämän vuoksi sinun täytyy kaivaa kaivo, joka kooltaan huomattavasti ylittää tulevan kellarin koon. Maa on syytä tamped huolellisesti ja peitetty tyyny hiekkaa ja soraa. Sen päälle muodostaa konkreettinen valmiste ja peitä se kerroksella vedeneristys. Tämä on alkuteknisen suojan kosteudelta. Pallojen määrän suhteen he tarvitsevat yhtä paljon kuin talon, jossa ei ole kellarissa. Niinpä rakentaa 6-6 metriä, ne tarvitsevat 12 kappaletta. Katsotaan kuitenkin yksityiskohtaisemmin töiden järjestystä.

Täysikellarin asennus

Kellarin muodostamiseksi paalun rungossa sinun on noudatettava seuraavaa sekvenssiä:

 1. Oja kellarikerroksessa

Laskettuun paikkaan sinun täytyy kaivaa kuoppa kellariin. Sen koko ylittää suunnitellun rakenteen.

 • Maa-, hiekka- ja sora-tyynyt.
 • Hän kaatoi betonituotetta ja asetti vedenpitävyyden.
 • Nyt teemme lattian tulevasta kellarista. Tätä varten vedeneristyskerrokseen asetetaan ohut raudoitusverkko ja kaatosarru kaadetaan.
 • Kun lattia jähmettyy, sinun täytyy aloittaa kellari seinät kellarissa. Tätä varten teemme rakennustöitä, jotka myöhemmin on kastettu.
 • Seinän ja kuopan välinen rako on täytettävä hiekalla. On hyvä puristaa ja tiivistää, täyttää vedellä, itse sulkemista varten.
 • Se on tärkeää! Tämän vaiheen laiminlyönti voi johtaa maaperän turvotukseen alikentän ympärillä, sen muodonmuutoksesta ja viereisten paalujen stabiilisuuden vähenemisestä.

  1. Älä tee kellarin seiniä sileiksi. Ovalinen huone siirtää maaperän turvotusta paremmin ja jakaa sen koko alueelle välttäen pistekuormia.
  2. Tee kellarin sijoitus paalarakenteen keskelle. Tällöin paalujen kuormitus alikentän muodonmuutoksen tai minimoituessa ei häiriinny.
  3. Riippumaton rakentaminen on tehtävä kokeneen asiantuntijan valvonnassa.
  4. Projektin tulee olla asiantuntijoiden kehittämä. Ainoastaan ​​kokemuksen ja tietyn tiedon leviäminen auttaa tekemään oikeat laskelmat ja projekti niin, että talosi kestää pitkään ja tiukasti.

  Onko muita vaihtoehtoja?

  Nykyaikaiset innovaatiot tarjoavat mahdollisuuden toteuttaa kellarin paalunkehyksessä. Voit käyttää muovin kellarin valmisrakennetta. Ja niiden vaihtelujen suorittaminen on hyvin paljon. Mutta enimmäkseen niiden muoto on pyöreä tai soikea. Heillä on jo hyllyt, valaistus, tuuletus, portaat ja ovi. Mutta ilo ei ole halpaa. Ja mitä suurempi on kellarialue, sitä kalliimpi se on. Niiden asennus tapahtuu myös yllä kuvatulla tavalla. Kaivoa vedetään ulos, tehdään hiekka ja sora, muodostetaan substraatti ja siihen asetetaan valmiina oleva rakenne.

  Se on tärkeää! Myös kuopan ja rakenteen välinen tila on täytettävä, ja suurille rakenteille - täyteen laastilla.

  Betonirenkaiden kellari

  Koska kaikkialla ei ole varaa ylelliseen muovikellariin, on edullisempi vaihtoehto. Jotta se olisi helpompaa kuin muodostua tiilistä. Mutta sen pinta-ala on pieni. Tätä varten tarvitsemme renkaita jätevedelle. Pari renkaita riittää. Ne sijoitetaan valmistetun kuoppaan (ks. Edellä). Betoni laskeutuu, ja saumat suljetaan erityisellä tiivistysaineella. Ulkopuolella ne on lämmitettävä vaahtosaippuaa ja peitettävä vesitiivis kerroksella. Kaivon ja rakenteiden puhdistuma on peitetty hiekalla, joka on varovasti kaatunut.

  Kuten näette, voit tehdä kellarissa kasausperusta. Tämä on varmasti riskialtista ja vaikeaa, mutta mahdollista. Tässä tärkein edellytys on tarkkailla kaikkia tämän prosessin ominaisuuksia ja piirteitä. Älä tee sitä itse, varsinkin jos rakennuskokemuksesi on vähäinen. On parempi ottaa asiantuntijat mukaan tähän prosessiin. Kirjaa hänen kanssaan kirjallinen sopimus, joten työn laatu on paljon parempi.

  Porausruuvin pohjan viimeistelyvaihtoehdot

  Pallon perustukset ovat melko yleisiä. Tämä johtuu laitteen alhaisista kustannuksista ja kyvystä soveltaa myös heikkoja maaperäkiloja. Rakentamisen aikana syntyy kuitenkin ongelma: kuinka suljetaan ruuvatyynyihin rakennettu talon kellari?

  Kyseisissä kantajissa sijaitsevilla rakennuksilla on tuulettuu maanalainen. Grilli on tarkoitettu paalujen sitomiseen. Se yhdistää erilliset tuotteet yhteen järjestelmään. Rostverk voidaan valmistaa betonista tai metallista. Puu- tai kehysrakennusten rakentamisessa vanteet on valmistettu puusta.

  Korkin reunus kiinnitetään talon paikkoihin tai seiniin. Sen toteuttamiseksi sinun on tehtävä kehys tai laatikko. Sopivin tapa tehdä ja korjata puulevyjä. Niiden poikkileikkaukset riippuvat paalupinosta ja pinnoittamismateriaalin massasta.

  On olemassa useita ratkaisuja asiaan, kuin sulkea paalusäätiö ulkopuolelta. Talon kellarikerroksen viimeistely voidaan tehdä seuraavista materiaaleista:

  • sivuraide;
  • tiili;
  • muovi paneelit;
  • metallilevyarkki.

  Materiaalin valinta riippuu esteettisistä ja taloudellisista näkökohdista.

  Se on tärkeää! Riippumatta siitä, mikä talon kellarin vuoraus on valittu, on tarpeen säätää siitä.

  Ne ovat välttämättömiä rakennuksen alla olevan tilan normaalin ilmanvaihdon kannalta. Elintarvikkeiden puute voi aiheuttaa välittömän vaaran ihmisen elämässä. Kuulet usein tällaisten kaasujen vaaroista kuin radon. Se sijaitsee maassa, mutta se nousee usein ja kertyy rakennusten kellareihin ja maan alle. Jatkuva ilmanvaihto auttaa välttämään vaarallisten aineiden kertymistä. Ei ole suositeltavaa sulkea talvella.

  Maanpuolustus

  Rakentaminen ruuvipolleille on helpompaa ja halvempaa päällystää tällaisella materiaalilla. Edessä on seuraavat edut:

  • alhaiset kustannukset (jopa ottamalla huomioon komponentit);
  • helppo asentaa käsin;
  • kestävyys;
  • kulumiskestävyys;
  • vastustuskyky hajoamiseen ja muottiin;
  • laaja valikoima värejä;
  • helppokäyttöisyys.
  Maanpuolustus

  Mutta yhdessä liittämisen etujen kanssa ja sillä on useita haittoja. Esimerkiksi ei ole sopivaa lämmittää talon pohjaa ruuveilla.

  Asennustekniikka

  On yksinkertaista tehdä talon leikkaus, sinun tarvitsee vain tietää teosten järjestys ja niiden toteutuksen vivahteet. Laitekanta suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  1. Laatoitettujen laatikoiden asennus. Korjaa ensin palkki. Se sijaitsee rinnan maata vasten. Etäisyys maanpinnasta on 150-200 mm. Tällainen rako on välttämätön, jotta iho nousee maan yläpuolelle. Etäisyys paneeleista maahan asennuksen jälkeen tulee olla 50-70 mm. Tämä kerros kompensoi maaperän turvotusta talvella. Lämpimillä alueilla tai karkeasti pirstoutuneilla syillä aukko voidaan pienentää.
  2. Pinoille kiinnitetyt puupinnat. Tätä varten erikoiskannattimet on hitsattava etukäteen vyyhteihin. Myös kehyksenä voit käyttää metalliprofiilia, joka on hitsattu perustuksiin ilman lisäosia.
  3. Samoin ensimmäinen kiinnitä palkki talon pohjan yläosaan ruuvin pohjalle.
  4. Pitkittäisten ohjainten välillä on joskus pystysuora laatikko. Sen tarve riippuu pohjan korkeudesta. Rakennuksen korottaminen maanpinnan yläpuolelta on hyödyllistä lisätä lisäosia vahvuutena.
  5. Sivuraide alkaa nousta alemmalla aloituspalkilla. Plinth-paneelit on asennettu siihen. Kiinnityselementit laatikossa tehdään ruuveilla. Laitteen kulmat vaativat erityisiä profiileja.
  6. Saastumisen ohjataan sivuraiteiston alapuolelta.
  7. Talon pohjan viimeistely päättyy maanpinnan välisen välyksen jälkeen. Tila olisi suljettava niin, että siellä oli mahdollisuus ilmaa tunkeutumaan, mutta pienet roskat, hyönteiset ja muut eläimet eivät päässeet.

  Ennen työn aloittamista kaikki puiset elementit käsitellään antiseptisilla yhdisteillä. Tämä on välttämätöntä sieni-, multa- ja rouhinvaurioiden estämiseksi. Lisätoimenpiteenä palonestoaineena voidaan käyttää palonestoaineita.

  Sivuraide on yleisin vaihtoehto. Rakennuksen koristelu tässä tapauksessa on helppoa ja nopeaa. Laitteen on aloitettava talon rakentamisen päätyttyä, kun kaikki viestintä on jo suoritettu. Joten putket eivät jäätyvät ilmastoidussa maanalaisessa tilassa, ne kääritään lämmöneristysmateriaaliin. Useimmin käytetään mineraalivillaa näihin tarkoituksiin. Voit käyttää valmiita eristyselementtejä putkistoihin, ja voit tehdä eristyksistä mineraalivillamattoja (rullina).

  Kiinnitä huomiota pehmeään vedeneristykseen

  Sivuraide on erinomainen mahdollisuus sulkea tilaa talon alla. Paneelien kiinnittäminen laatikkoon on välttämätöntä valmistaa itsekierteittäviä ruuveja.

  Tiilipinta

  Sivut voivat olla vakavampia materiaaleja. Tiili mahdollistaa vahvan ja kestävän suojan. Voit valita tämän tyyppisen tyylin esteettisistä syistä.

  Rakennuksen viimeistely tiilillä alkaa laitemateriaalin laitoksella. Samoin kuin sivuraiteen tapauksessa, sinun on annettava kerros, joka kompensoi maaperän muodonmuutoksen talvella. Vaihtoehtoja on kaksi:

  1. Monoliittinen ei upotettu nauha. Tätä vaihtoehtoa ei suositella rakennustyömailla. Sitä voidaan käyttää vain karkeilla ja hiekkasilla (keskipitkä tai karkea hiekka).
  2. 50-70 mm etäisyydellä maasta, nurkka hitsataan paalujen metalliin. Tämän profiilin hyllystä tulee pohja tiiliseinän alle. On suositeltavaa ottaa ravnopolochny nurkki, jonka hyllyn leveys on 120 mm. Valssatun tuotteen paksuus määritetään riippuen muurauskorkeudesta ja paalujen välisestä etäisyydestä. Epäilemättä on parempi ottaa tuote paksummaksi.

  Valssattujen metallien pituus voi olla 6 tai 12 m. Valitaan riippuen siitä, mikä on saatavilla ja rakennuksen seinien pituudesta.
  Tiilen asettaminen on välttämätöntä pukeutumiselle. Liitettäessä elementtejä toistensa välillä sovelletaan hiekasta ja sementistä valmistettua muurauslaastia. Saumojen paksuus on keskimäärin 10-12 mm.

  Tiilien viimeistelyllä on seuraavat edut:

  • hyvä materiaalin lämpöeristyskyky (on tarpeen valita ontto keraaminen tiili korkeammilla nopeuksilla);
  • ei tarvitse ylimääräistä viimeistelyä;
  • huollettavuus;
  • kestävyyttä.

  Myös viimeistelyyn liittyy useita haittoja. Näihin tulisi kuulua suuri massa ja kustannukset, monimutkaisuus, rajoitetut väriratkaisut.

  Muoviset paneelit

  Kiinnitysmateriaalit paaluille suoritetaan käyttäen samaa tekniikkaa kuin sivuraide. Jos ompelet talon paneelin alla olevan tilan, voit saada seuraavat edut:

  • viehättävä ulkonäkö;
  • laaja valikoima värejä ja tekstuureita (voit valita jäljitelmätiilen tai luonnonkiven);
  • jäykkyys;
  • mekaanisen ja kemiallisen rasituksen kestävyys;
  • ei aiheuta mätää;
  • kohtuullinen hinta.
  Muovi paneelit socle

  Mutta valittaessa kannattaa muistaa, että valmistajien pyrkimyksistä huolimatta luonnollinen tiili tai kivi näyttää paremmalta kuin viimeistely keinotekoisista materiaaleista.

  Katot

  Profiililevy tai aaltopahvi on yksinkertaisesti asennettu puukoteloon. Järjestetty runko samalla tavalla kuin sivuraiteen asennus. Erikoismateriaalilla varustettu metallimateriaali on erittäin kestävä, helppokäyttöinen ja toimiva. On olemassa suuri määrä värejä. Mutta aaltopahvin kellarirakenne ei ole sopiva kaikille rakennuksille, on tärkeää kiinnittää huomiota päärakenteen verhousmateriaaliin.

  Periaate kiinnitys proflista hyvin yksinkertainen

  Valittaessa sivuraitaa, tiiliä, paneelia tai aallotettua lattiaa työn suorittamiseksi on noudatettava tiukasti asennustekniikkaa ja otettava huomioon rakennuksen ulkonäkö, eikä julkisivujen eheyttä pitäisi rikkoa.

  Kellarin laite talossa, jossa on paalupohja

  Kuinka järjestää kellari talossa, jossa on paalusäätiö Modernit tekniikat auttavat yhdistämään kasaalustan kellarikerrokseen. Tämä ratkaisu on yhä suosittu. On tärkeää määrittää kellarikerroksen koko ja rakenne tarkan laskennan tekemiseksi suunnitteluvaiheessa. Ruuvien paalujen rakenteelliset ominaisuudet Ruuvipallot ovat putkimaisia ​​metallirakenteita, joissa on terävä pää. Terävä... Jatka lukemista Laitteen kellari talossa, jossa on paalupohja

  Kuinka järjestää kellari talossa, jossa on paalusäätiö

  Nykyaikaiset tekniikat auttavat yhdistämään paalun perustan kellariin. Tämä ratkaisu on yhä suosittu. On tärkeää määrittää kellarikerroksen koko ja rakenne tarkan laskennan tekemiseksi suunnitteluvaiheessa.

  Ruuvaa paalun rakenneominaisuudet

  Ruuvipallot ovat putkimaisia ​​metallirakenteita, joissa on terävä pinta. Terä on kiinni terävässä kärjessä. Se auttaa ruuvaamaan kasa maahan. Tulevaisuuden rakennuksen pohja on kiinnitetty yläosaan.

  Pallosäätiön rakentaminen on perusteltua voimakkaasti kasteltuina, savina tai heikossa maaperässä, kumpuissa. Putken tangon ruuvaaminen ei löysä maata. Päinvastoin maata tiivistetään paalun ympärille. Jokainen tuki voi kestää jopa 7 tonnin kuormat.

  Ruuvipallot asennetaan enintään 2 m: n etäisyydelle. Jotta voimaa saadaan suuremmaksi, ylemmät paalut ovat sidoksissa grillaukseen. Tätä pohjaa voidaan vahvistaa ja kaataa betonilla. Suunnittelu sidotaan.

  Ruuvien tangojen määrä määritetään laskemalla grillauksen sallitut kuormat. Esimerkiksi 6x6 metriä mittaiselle talolle tarvitaan 12-16 paalua. Rakenteen asennus on nopeaa. Määrätty ruuvipillojen määrä on noin 3 päivää.

  Tärkeimmät vaatimukset

  Kaikki rakennustyöt eivät tee laitteiston kellarissa kasaalustasolla. Ja itserakentaminen on täynnä tahattomia seurauksia. Menestyksen taataan olevan erittäin varovainen ja tarkka laskenta.

  Suunnitteluvaiheessa on otettava huomioon etäisyys kaivosta kellarin seiniin. Etäisyys ei saa olla alle 2 m. Tämän vaatimuksen rikkominen johtaa tangon stabiilisuuden häviämiseen, maaperän samentumiseen.

  Kaivamaan kuoppaan kellarin alla sinun täytyy tietää kunkin paalin sijainti. Seinät, jotka on pystytetty reunuksen sisäpuolelle ja jotka on ruuvaamalla paikoillaan. Huomioi samalla etäisyydellä kannattimista.

  Piles valitaan seuraavasti:

  • rakennustyyppi;
  • tonttialue;
  • maapohja.

  Seinien materiaali on tarroituja lokeroita, tiiliä, teräsbetonilohkoja. Levitä lisäkerroksia eristys- ja vedenpitävyyteen. Suojaa seinät ja julkisivu koristeluun verhousmateriaaleilla.

  Työjärjestys

  Kellari on varustettu samanaikaisesti perustuksen rakentamisen tai sen asentamisen jälkeen. Tavallinen teosten sarja näyttää tästä.

  1. Kaivaa kuoppaan. Sen koon pitäisi olla suurempi kuin kellarissa suunniteltu kehä.
  2. Kaada tyyny hiekkaa ja hiekkaa varovasti paikoilleen.
  3. Ylälasitteinen vedeneristys. Tee se kateaineesta tai tiheästä kalvosta.
  4. Vedeneristyskerroksessa asetettiin hieno verkko. Kaada betonia, suorita kytkin.
  5. Aloita seinien rakentaminen.
  6. Kuon seinien ja kellarin väliset aukot peitetään hiekalla. Parantamaan hiekan hiekkaa kaataa vettä.

  Päävaatimusten laiminlyönti ja tietyt työjaksot voivat johtaa paalusäätiön heikkenemiseen. Työn puutteet ja huolimattomuus voivat vaikuttaa maaperän turvotuksen tuhoisaan vaikutukseen. Tällaisissa tapauksissa tulokset voivat olla ennalta arvaamattomia.

  Suositukset ja vinkit

  Kellarille valmistetaan usein erillinen nauhaalusta. On suositeltavaa tehdä kellarin kellarista helppo yhdistää se ruuveilla. Suurempi luotettavuus on parannettu grillata. Näyttää tietyn hybridin - paalun ja nauhan pohjalta.

  Rostverk nosti suunnitellun kellarikerroksen korkeuteen. On tarpeen huolehtia pääkaupunkien rakentamisesta.

  Kattorakenteisiin, joissa on paalupohja, vaatii pohjan peittämisen. Ratkaisu tähän ongelmaan parantaa rakennuksen rakennetta ja lisää sen energiatehokkuutta. Peitä pohja:

  • pienet nauha-pohja;
  • eristys palkkien päälle, jotka on kiinnitetty grilliin ja paaluihin.

  Ensimmäisessä muunnelmassa kaivetaan kaivantoa säätiön kehällä. Vahvistus vahvistetaan ja kaadetaan betonilla. Tiili asetetaan jäätyneen pohjan päälle, eristettyinä. Minifoundage on suojattu koristeellisilla paneeleilla.

  Toisessa suoritusmuodossa palkit on kiinnitetty grilliin ja paaluihin. Niiden välissä erotetaan. Sopiva penoplex tai vaahto. Viimeisessä vaiheessa asennettu koristeellinen sivuraide.

  Kellarin seinät ovat paremmin soikeita. Tällöin on mahdollista välttää maaperän turpoamisesta aiheutuvia tuhoisia pistekuormia. Soikea muoto pehmentää paineita seinämille ja jakaa tasaisesti kuorman pystysuoralle alueelle.

  Nauha-paalusäätiö yhdistetään onnistuneesti kellariin ja parantaa energiatehokkuutta.

  Kellari yhdessä paalusäätiön kanssa

  Jos laskeutat kellariin, ruuvipallojen pohja toteutetaan monilla lähestymistavoilla ja sillä on hieman erilainen suoritusprosessi, jolla on osittaiset poikkeamat perinteisen porausruuvin perustuksesta. Ensinnäkin katsotaan, kun rakennus on pystytetty alustasta.

  Laskemme suunnitelman, johon kuuluvat paalujen tyyppi, sijainti, maaperän upotuksen syvyys, maaperän ominaisuudet ja koko säätiön rakenneosa. Erityisesti grillata. Suunnittelussa on muodostettu erilaisia ​​lähestymistapoja kaivamisen jälkeen. Näin ollen kaivetun alueen pohja on lastattu raunio- ja hiekkaseoksella, jonka yläkerroksessa vahvistettu betonikerros on asetettu.

  Kun olemme valmistelleet pölkkiruuvituksen perustan, on aika aloittaa kellariviestinnän. Tällöin tiilet tai rakennus monoliittiset teräsbetonilohkot toimivat materiaalina, josta seinät on pystytetty. Hyväksyttävänä on myös mahdollisuus rakentaa seiniä erityisellä keinolla (antiseptiset aineet) kyllästetyllä pylväällä tai pyöristetyllä lokilla. Seuraavaksi seuraa seuraavia vaiheita päällekkäisyydestä teräsbetonikerroksilla. Tämä seikka on myös tärkeä: seinien täytyy välttämättä olla soikeita, jotta vältytään niiden muodonmuutoksesta johtuen luonnollisista muutoksista maaperän ääriviivoissa. Jos et noudata näitä sääntöjä, ne puristetaan ja ne muuttuvat yksiselitteisesti muotoilussa sisäänpäin suuntautuvan taipuman suhteen, mikä edelleen johtaa koko konstruktion romahtamiseen.

  Avain tekijä

  Kaivon ei tarvitse kaivaa kahden tai yhden metrin etäisyydellä, lähellä paalujen paaluja. Jos et noudata sääntöjä, voi tapahtua maaperän liikkumista ja sileyttä. On tärkeää sijoittaa kellari keskelle, etäisyys seinistä on pidettävä suhteellisesti yhtä suurina. Betonilaatta kaadetaan soran ja hiekan pohjalle verrattuna edellä kuvattuun kronologiaan. Joka tapauksessa voit käyttää objektin rakentamisen tekniikkaa ympäristöystävällisten puumateriaalien avulla.

  Kuitenkin, jos kuulut kokemattomien tai kokemattomien rakentajien ryhmään, peruskokoonpano runkoporakoneilla, joissa on kellari, on rakennettava ennen kaikkea kokeneiden kehittäjien huolellisella neuvonnalla, jotka ovat erikoistuneet tämäntyyppisiin rakennustöihin tai suurien esineiden rakentamiseen ruuvipillojen avulla.

  Kuinka rakentaa talon pihdeissä, jos pohjavesi on lähellä

  Sulje pohjavesi: rakenna talo tai ei

  Mitä tehdä, jos sivustossasi on korkea pohjavesi? Onko järkevää aloittaa rakennuspaikka ja kuinka paljon sen hinnannousu tällaisissa olosuhteissa? Vastauksia moniin pohjaveden rakentamiseen liittyviin kysymyksiin antaa videon tässä artikkelissa.

  Ohjeemme käsittelevät tämän ongelman tärkeimpiä näkökohtia: kellarin suunnittelun ja korkealaatuisen vedenpitävyyden valinta, oikeanlainen laite ensimmäisessä kerroksessa.

  Rakentaminen korkealla GWL: llä

  Uskomme, että tuskin kukaan ostaa rakennustöitä, tietäen tietoisesti pohjaveden läheisestä sijainnista. Mutta hän voi saada sen perimällä, tai esimerkiksi ostanut sen joskus ja pitkään ei päättänyt, mitä tehdä.

  Ja kun he päättivät: he alkoivat kaivaa kaivoa tai talon rakentamista varten - he kohtasivat tämän ongelman:

  • Korkea vesitaso ei ole esteenä talon rakentamiselle, mutta asiaa on käsiteltävä erittäin vakavasti. On pidettävä mielessä, että säätiölle ei ole niin paljon kosteutta kuin kaikenlaisia ​​aineita liuotettuna siihen.
   Ne osuvat kemialliseen reaktioon sementin kanssa, betoni irtoaa ajan myötä, peittyy suolasaostuilla ja sen seurauksena kaatuu.

  Kahden kerroksen talo ilman kellarissa

  • Plus, jatkuva kosteus edistää sienten kasvua, ulkonäöltään musta homeen muotia, josta ei ole helppoa päästä eroon. Tällöin numero yksi tehtävä on tehdä sellainen säätö, jonka pinta on minimaalisesti kosketuksissa märän maaperän kanssa.
  • On parempi, ettet ajattele kellarista tällaisessa tilanteessa, sillä jopa vedenpoistojärjestelmä ei ole ehdoton takuu siitä, että yksi päivä ei tule tulvia. Pohjavesi vaikuttaa säätiöön myös tiettyyn paineeseen, joten kellarin on oltava paitsi tiukka myös riittävän vahva kestämään jatkuvasti paineita.
  • On parempi rakentaa kaksi kerrosta. Lisäksi maa voi olla kellari, jos emme voi tehdä sitä ilman kotitaloutta. Tietenkin modernit rakennusmenetelmät ja valtava valikoima materiaaleja antavat sinun rakentaa mitään, missä tahansa olosuhteissa.
  • Asia on, mikä on tällaisen rakentamisen hinta. Kyllä, ja ei aina käy ilmi omalla kädellä rakennettua laatua. Kaikki yksityiset kehittäjät eivät ole valmiita vastaamaan suunnitteluun ja hydrogeologisiin tutkimuksiin liittyvistä kustannuksista, vaikka tässäkin tapauksessa se on hyvin tärkeää.

  Monikerroksinen talo pihdeissä

  • Tilanne, jossa pohjavesien taso on lähellä, varsinkin jos se on maaperän jäädyttämisen tasoa pidetään vaikeana. Kuinka rakentaa talon, jotta tämä ongelma ei aiheuta huolta tulevaisuudessa?

  Paras tapa tällaiseen rakentamiseen on paalun perusta. Maamme on suuri, ja laajoilla alueilla maanpaine joko jäätyy syvälle tai pohjaveden korkea taso.

  Jopa monikerroksisia rakennuksia asetetaan paaluille, joista yksi näet yllä olevassa kuvassa. Joten monilla alueilla tämä alustan laitteen muunnos on perinteinen. Kerromme siitä seuraavassa luvussa.

  Mitä sinun tarvitsee tietää paalusäätiöistä

  Pileä kutsutaan pitkäksi tuotteeksi, joka on valmistettu puusta, metallista tai teräsbetonista, tehdasversiossa upotettuna maahan pystysuoraan ja joskus kallistettuina. Ne voidaan tehdä rakennustyömailla, poraamalla ja kaivamalla, kuljettamalla teräsputkea reikään ja betonisoimalla sen ontelo.

  • Jos puupinoja käytetään pääasiassa kuivalla löysällä maaperällä, kaikki muut vaihtoehdot sopivat hyvin rakentamiseen korkean GWL: n olosuhteissa. Piles ovat tukia grillage, joka puolestaan ​​tukee rakennuksen seinät.

  Vahvistettu betonipallon pohja

  • Tämä säätiö on paalukenttä, joka on sidottu vaakasuoralla betonivyöhykkeellä, jota kutsutaan grillageeksi tai metallirungoksi - riippuen talon rakenteesta. Yllä olevassa kuvassa näkyy, että grilli on puoliksi upotettu maahan, mutta useammin paalupäät ulkonevat 20 cm korkeammalle maanpinnan yläpuolelle.
  • Jos rakennusta rakennetaan läheisten pohjaveden olosuhteissa, sitä korkeampi on parempi. Päätös tehdään paikallisen hydrogeologisen tilanteen perusteella. Hyväksyttävimmät vaihtoehdot matalarakenteisille rakenteille ovat esivalmistetut betoniteräkset ja ruuvi- metallipallot.

  Vahvistettu betonipilareita

  • Kaikki ne voivat olla sekä integraalisia että komposiittisia, koska rakennuksessa on joskus tarpeen lyödä ne 40 metrin syvyyteen. Vahvistettu betonipatsaan vähimmäiskoko: 20 x 20 cm, pituus 3 m.

  Kierrä metalli paalut

  • Ruuvipallot luokitellaan metallityypin, tuotantomenetelmien, mittojen ja fysikaalisten ja mekaanisten ominaisuuksien mukaan.

  Niiden valikoima on melko laaja: kasa on 1,65 - 9 m, seinämän paksuus 8 mm - 12 mm, läpimitta: 57 mm - 159 mm.

  • Tällaisten perustusten kustannukset ovat korkeammat kuin betonielementtien monoliittinen teippi tai esivalmistettu. Toisaalta ne ovat käytännöllisesti katsoen poissa tai joilla on paljon pienempi määrä ja monia muita teknisiä toimintoja: kaivaminen, vedeneristys ja eristys.
  • Sitäpaitsi tämäntyyppinen säätiö on luotettavin: se ei pelkää pilkkoutumista, ja se voidaan pystyttää talvella, jäädytettynä. Lisäksi pihveluissa oleva rakennus ei kutistu, mikä tarkoittaa, että voit käyttää mitä tahansa viimeistelyä heti rakentamisen jälkeen.

  Emme selitä, mitä paalutus- tai paalutusprosessi on, kuten joka tapauksessa ammattilaiset osallistuvat tähän. On parasta kertoa siitä, miten maanpohjapohjan perusrakenteet on rakennettu ja miten lattia talon sisällä on ratkaistu, kun pohjavesi on lähellä.

  Talon kellari puupylvääillä

  Kuten jo mainittiin, grillaus yhdistää paalujen päät ja sen vaakapinta on maanpinnan yläpuolella. Kuinka paljon - se määräytyy alueen ilmastollisista olosuhteista.

  Yleensä tämä merkki vastaa talveen laskettavan lumen tasoa:

  • Paalut voivat olla yksittäisiä tai niitä voidaan lyödä useiden paalujen holkin muodossa. Se riippuu säätiön odotetuista kuormista. Matala- rakentamisessa käytetään yleensä ensimmäistä vaihtoehtoa. Pallojen koko, niiden syvyyden ja niiden välinen etäisyys - kaikki tämä määräytyy laskennan mukaan.
  • Grillin rakentamisen valinta riippuu rakennusten kerrosten lukumääristä, seinien rakentamiseen käytettävistä materiaaleista. Konkreettisen vaihtoehdon tapauksessa muotti on ensin asennettu. Ennen asennuksen aloittamista tehdään bitumipolymeerivalmisteiden paalujen kärkien sivuttainen vedeneristys.
  • Jos maa on kuiva, se riittää. Korkean GWL: n olosuhteissa paalut on itse valmistettava tiheästä betonista, ja ennen niiden pinnan tukkeutumista on käsiteltävä syvä tunkeutuminen kiteytyvän kyllästämisen kanssa. Kun paalut ajetaan suunnittelun syvyyteen, niiden kärjet puhdistetaan likaa ja pölystä, kuivataan ja maalataan erikoisella korroosionestokuidulla.
  • Tekniikkalaitteiden betonikiinnitys on seuraava. Ympärys- ja leveydeltään on hiekkalaatikko, jonka korkeus vastaa maanpinnan yläpuolella ulkonevien paalujen kärkien korkeutta. Tällöin 50 x 50 mm: n osuudella olevasta palkista, joka 2 m: n välein, panokset taivutetaan koko grillin kokoon.

  Valmistus muottien alla grillage

  • Niiden välissä samasta puusta asennetaan horisontaalisia vöitä, joille muottipohjan levyt tulisi levätä. Muuten, laudat tulee käyttää trimmaus ja huolellisesti sovitettu toisiinsa. Sitten muotin sivuseinämät asennetaan. Lisäksi teokset suoritetaan samankaltaisina kuin nauhalevyt.
  • Muottien ontelo peitetään polyeteeni- tai kattopyyhkeillä, neulostavat vahvistushäkkeen ja sitten ne betoni. Mutta grillata voidaan tehdä ja metalli. Tätä tarkoitusta varten käytetään I-palkkeja, jotka on hitsattu vahvojen vapauttamiseksi paalujen päällä.

  Metallirenkaita betonipaloilla

  • Lokin tai hirsirakennuksen rakentamisen aikana grillaus voi suorittaa hirsitalon ensimmäisen kruunun paalujen perusteella. Mahdollisuus perustaa täysimittainen kellari on ehkä ainoa epäkohta pino perustuksia.
  • Estetiikan näkökulmasta tämä säätiö ei myöskään näytä. Rakennus tuntuu olevan roikkuu ilmassa, ja päätehtävä pahojen talon ulkokoristuksessa on väärennettyjen korkkien rakentaminen.
   Periaatteessa tällainen viimeistely ei aiheuta mitään ongelmaa: baaripalkki tai profiili, johon muoviset paneelit ripustetaan, tai mikä tahansa muu pinnoitus on asennettu grillattavaan.
  • Jos grilli sijaitsee huomattavan matkan päässä maasta, jota voidaan käyttää tilojen järjestämiseen, kaivetaan kaivoa paalujen väliin, muottiin asetetaan ja kaadetaan matala nauha. Se toimii tukena kellarikerroksen seinille, joka voidaan järjestää vastaamaan tiiliä.

  Autotalli talon alla paalusäätiössä

  Usein tapahtuu, että etäisyys grilliosta maanpintaan vastaa huoneen korkeutta. Siinä tapauksessa, miksi ei järjestää autotallin talon alle vai edes täysimittaiseen asuinkerrostalaan?

  Tärkeintä tässä on tehdä oikein lattian kellarista, ja kerromme siitä tämän artikkelin seuraavassa osassa.

  Lattia talossa, jossa on paalupohja

  Jos grillauksen etäisyys maasta on pieni tai se on puoli haudattu maahan, talon alakerroksen lattia voidaan järjestää tällä tavoin.

  Koko talon alue on täynnä raunioita ja sitten hiekkaa, räystään:

  • Tällainen valmistelu on perusta kaikille rakenteille suoritetuille rakenteille: kellareihin ja kellareihin talon alle, kaivoihin, septitankkeihin, tyhjennysaukkoihin. Miten tehdä shambo, jos pohjavesi on lähellä, me kuvaamme lyhyesti artikkelin lopussa, koska yksityinen talo on tärkeää.
  • Lattian osalta, kun pohja on kunnolla valmistettu, monikerroksinen rakenne suoritetaan hiekkalaatan päälle. Se koostuu vuorottelevista kerroksista polymeeriseoksesta, rullan vedeneristämisestä, eristästä kerroksesta. Sitä voidaan laajentaa polystyreeniin, mutta eri laatua.
  • Se, joka asetetaan suoraan hiekalle, tulisi olla erittäin tiheää ja vastaavasti veden kestävyys. PPP-levyt, jotka on pinottu vedenpitäviksi, voivat olla halvempia.
   Tämä on ns. Lämpösuojus. Muovikalvo levitetään sen päälle, asetetaan teräsverkko ja kaadetaan betonipinta 12-15 mm. Betoniin on lisättävä vettä hylkivä aine.

  Laitteen lattian ensimmäisen kerroksen talon paalun perustan

  • Kerrosten paksuus tulee laskea siten, että tasoitteen pinta on huuhdeltu grillata- malla. Lisäksi suoritetaan horisontaalinen grillausvesieristys, joka katkaisee kapillaarisen kosteuden tunkeutumisen seinämiin. Yleensä nämä ovat kaksi kerrosta kateaineita, jotka on liimattu bitumimastilla.
  • Muut toimenpiteet riippuvat siitä, millaista lattiaa rakennetaan. Vahvistetulla betoniteräksellä voit asettaa toisen kerroksen eristyslevyille ja tehdä itsetasoittavan lattian.
   On olemassa muita vaihtoehtoja, esimerkiksi: asennetaan puiset lokit, joiden väliin kaadetaan laajennettu savi tai löysä vermikuliitti. Pylväillä asennettu rantatietä ja aseta linoleumi tai laminaatti.

  Tärkeintä, kun järjestetään pohjakerroksen läheisyyteen sijoitetun talon kellarikerros, on ulkoinen rengasmaisen vedenpoiston laite. Sivustollamme on artikkeleita, jotka kertovat tästä aiheesta. Lue tyhjennyskaivoja korkeissa pohjavesissä, katsele videoita ja rakenna!

  Septinen laite, jossa korkea GWL

  Jokaisessa talossa on välttämätöntä tarjota jätevesipesä, jossa jätteet puretaan - vaikka vettä ei olisi. Shambo-altaat ovat hyvin suosittuja nykyään. Ne ovat hermeettistä astiaa, joka on asennettu betoniin tai tiilikissuun.

  • Yleensä sen mitat eivät ylitä halkaisijaltaan 2 metriä ja se haudataan 3,5-4 metrillä. Märällä maaperäolosuhteiden mukaan kavennuksen tiiliseinät eivät ole kovin hyvä ratkaisu. On parasta tehdä niistä monoliittinen, laaksoon muunnettu betoni tai asentaa kolme tai neljä betonirenkaita.
  • Tärkeintä on varmistaa suunnittelun kireys. Jäteastia ja hiekkaa asetetaan pohjaan, kuten edellä on kuvattu. Koko kaivo on peitetty muovikalvolla ja pohja on betonoitu. Renkaiden ulkoseinät pinnoitetaan bitumilla ennen asennusta, jonka jälkeen ne asennetaan kaivoon.

  Keskitytään renkaiden tiivistämiseen. Ne pohjustetaan, täytetään rätteillä ja suljetaan polymeeripastaa. Jäljellä on vielä pinnoitteen vedenpitävyys sisäpuolelta - ja voit asentaa säiliön.

  Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  Ennen perustuksen laskemista on tarpeen selvittää kaikki sen paikan ominaisuudet, joihin.

  Suurimmat maapallon vesivarat, jotka voivat olla paitsi juutalaisia.

  Ennen kuin puhutaan siitä, mikä on pohjavesijärjestelmää, sitä on selkeytettävä.

  Kosteuden tiiviin läsnäolo maaperässä ei ole vain vaikea monimutkaistaa.

  Kommentit

  Palo-pohjainen talo on yksi pahimmista vaihtoehdoista sekä työn kustannuksista että monimutkaisuudesta. Lisäksi pohjaveden korkeat esiintymät tuovat varmasti epämiellyttävät yllätykset paalujen päälle rakennetun talon toiminnan aikana. Siksi osallistu tällaiseen rakentamiseen vain silloin, kun sinulla ei ole muita vaihtoehtoja - esimerkiksi jos tämä maa on erittäin kallista henkilökohtaisista syistäsi.

  Kellari ruuveilla

  1. Mitä ovat ruuvipallot?
  2. Perussäännöt pino-ruuvirakenteen luomisen yhteydessä
  3. Kellarin järjestelyn ominaisuudet ruuvipillojen tapauksessa
  4. Vuosien kokemus ruuvipillojen käytöstä

  Mitkä ovat ruuvipallot

  Ruuveilla on erityisiä elementtejä, jotka ovat metallista valmistettua putkarakennetta ja jonka terävä pää on kiinnitetty tiettyyn tyyppiin ja muotoon. Pylvään navassa itsellään on oltava hieman pienempi alue kuin vastaava poikittaistyypin poikkileikkauksen osoitin. Tämä malli on ruuvattu maahan. Tätä tarkoitusta varten yksi pää on varustettu hitsatulla päällä, jossa tulevan rakenteen ja vastaavasti kellarin pohja on kiinteä.

  Perussäännöt paalussuunnittelun aikana

  Aluksi ennen ruuvien paalujen asentamista on kehitetty hanke, joka perustuu kaikkiin tärkeisiin asennus- ja myöhempään käyttöön. Se määrittää halutun halkaisijan ja tällaisten tuotteiden määrän sekä kunkin paalikomponenttien välisen etäisyyden. Kehitetty hanke olisi otettava huomioon epäonnistumatta:

  • tulevat kuormat säätiöön;
  • käytettävissä oleva maaperä;
  • maaperän jäädytys syvyys talvella;
  • pohjaveden taso.

  Ruuvipallojen maksimipituus perustusten luomisen aikana on 11,6 metriä. Asennuksen aikana tällaiset sauvat asennetaan projektin määrittelemään syvyyteen, vähimmäisetäisyys on 1,5 metriä. On erittäin tärkeää noudattaa oikeaa asennustekniikkaa.

  Kellarin järjestelyn ominaisuudet ruuvipillojen käytössä

  Useimmat ihmiset uskovat, että ruuvipallojen käyttö kokonaan poistaa mahdollisuuden perustaa kellarissa. Tämä on kaukana tapauksesta, koska tätä tekniikkaa voidaan soveltaa sekä kellarin järjestelemiseen tekemättä sitä. Kellarin järjestelyä varten on aluksi haettava kaivo, jolla on hieman enemmän tilaa kuin tulevassa kellarissa. Erityisen tärkeää on leveys ja syvyys. Samanaikaisesti maan pohja on tiheästi tiivistetty ja peitetty hiekkamaljakolla. Vain kun nämä toimenpiteet asetetaan betonille ja vedeneristys tehdään. Tällaiset varotoimet suojaavat kellarikerroksia tulevaisuudessa vedenottoa vastaan. Tarvittavan määrän paaluja, joita tarvitaan minkä tahansa talon kellarikerroksessa, laskenta ei eroa tavallisen talon projektista, jolla ei ole kellarinhuonetta. Esimerkiksi 6x6: n mittainen säätö on varustettu 12 standardipinoilla. Mutta määritettäessä tiettyjen terästangojen määrä, sinun on ymmärrettävä, että niiden välinen etäisyys ei saa olla yli kolme metriä.

  Monen vuoden kokemus ruuvipillojen kanssa

  Tekniikka perustaa perustuksia ruuvipillojen avulla on kehitetty vuosikymmeniä, ja nykyään se on aika testattu, korkean teknologian muoto, joka muodostaa luotettavan perustan mille tahansa rakenteelle. Tänään, kun käytät ruuveja paaluja GlavFund yritys, on mahdollista rakentaa rakennuksia millä tahansa ilmastovyöhykkeillä, kun et voi huolehtia maaperän ominaisuuksista.