Mikä on pohjakerros

Usein he tilaavat talon rakentamisen kellarilla tai kellarilla, ei aivan selkeästi kuvittele, mitä kellari tarkoittaa ja itse asiassa kellari. Tässä ei ole mitään yllättävää, koska näiden huoneiden nimeäminen on suunnilleen sama, ei ole mitään, että kellarista kutsutaan puolipohjiaksi. Ja vielä on toivottavaa kuvitella entistä paremmin kellarin ominaisuuksia, se auttaa muuttamaan sitä asianmukaisesti eri toiminnoille. Ja vain kellarin ja kellarin järjestäminen voi olla halvin tapa lisätä talon elintilaa.

Alakerta ja kellari - mikä on ero

Sekä kellari että kellari ovat tiloja, jotka ovat osittain tai kokonaan haudattu maahan. Joten miten eroaa toisistaan? Ero niiden välillä on tekninen ja siinä syvyyteen, johon ne upotetaan:

 • kellarikerros syvennetään maan suunnittelutasoa alle puolessa;
 • kellari on alle tämän merkin yli puolet tai täysi.

On syytä muistaa, että molemmat huoneet voivat tehdä erilaisia ​​toimintoja - jos katot ovat alle 180 cm, niin tämä on tekninen maanalainen syvyysasteesta riippumatta. Korkeammissa ylärajoissa ne voidaan luokitella asuinalueiksi.

Kuntosali kellarissa

Pienillä tontilla kellarikerrokset / kellarit mahdollistavat ylimääräisten, välttämättömien tilojen luomisen lisäämättä talon koko rakennusaluetta.

Kellarijärjestely

Kun on käsitelty määritelmä siitä, mitä se on - kellari, kannattaa selventää sen piirteitä. Tämä helpottaa uusien tehtävien tilaa (älä pidä tyhjänä sitä varten). Sopeutumiskustannukset ja siihen liittyvä tarvittavien töiden määrä riippuvat pitkälti rakennuksen rakenteellisten osien teknisestä kunnosta sekä uusista toiminnoista, jotka suunnitellaan sijoitettavaksi kellariin / kellariin.

Vähimmäisohjelma

Kellarissa tai pohjakerroksessa on helpointa käyttää huonetta, jotka eivät tarjoa ihmisten pysyvää oleskelua, ts. Voi olla solarium, sauna, kuntosali, työpaja, autotalli ja niin edelleen. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia monista tiukoista suosituksista huoneiden koosta, niiden ylimääräisestä päivänvalosta, lämmityksestä, ulkoseinien lämmöneristyksestä ja vastaavista.

Säännön mukaan henkilöt voivat oleskella jopa 4 tuntia päivässä väliaikaiseen oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa.

Suurin ohjelma

Tämä järjestely kellarissa makuuhuoneen alle, lepohuone ja tutkimus. Sitten sovelletaan samoja sääntöjä kuin asunnon rakentamisessa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tilojen korkeuden on oltava vähintään 250 cm, käytävien leveys on vähintään 120 cm, portaiden portaiden korkeus on enintään 19 cm ja niiden leveys on vähintään 25 cm, päivänvalon läsnäolo ja niin edelleen. Normaalissa kellarissa kaikkien näiden vaatimusten täyttäminen on myös mahdollista, mutta rakennuksen joidenkin rakenteellisten osien uudelleenkäsittely / muuttaminen ja korkeat rahoituskustannukset saattavat olla tarpeen.

Mitä ongelmia on ratkaistava?

Useilla tekijöillä on ratkaiseva vaikutus kellarin tai kellarin järjestelyn kustannuksiin ja monimutkaisuuteen.

Suuri kosteus

Kellarissa oleva kosteus on hyvin yleinen ilmiö, mutta sinun ei pitäisi pelätä sitä, sinun tarvitsee vain poistaa kosteuden tunkeutumismahdollisuus rakennuksen alusta alkaen. Pääsääntöisesti tämä voidaan saavuttaa tekemällä korkealaatuista vedenpitävyyttä, mukaan lukien lattian vedeneristys.

Paljon huonompi tilanne, kun myöhemmin seinät näyttävät muotteja tai sientä. Tämä osoittaa tilojen riittävän ilmanvaihdon puute sekä ulkopuolisten seinien löysä tai vahingoittunut vedenpitävyys ja niiden riittämätön lämmöneristys. Puutteiden poistamiseksi tarvittavan työn määrä ja kustannukset ovat melko suuret.

Lämmitin ja vedenpitävä kellari

Pohjaveden taso ja maaperä, jolla rakennusta rakennetaan, liittyvät läheisesti myös kellarikerrosten seinien ja lattioiden kosteuteen. Kun kellarikerroksessa ja kellarikerroksessa esiintyy hiekkaisia ​​ja pohjavettä, ne ovat yleensä kuivia. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa vakava nykyaikaistamistyö (esimerkiksi kellarin kellarin järjestely) ei todennäköisesti ole liian hankalaa ja kallista. Erityisesti kun päärakennustyöt tehdään kesällä.

Tilanne on paljon pahempi, kun paikan päällä on läpäisemättömiä maaperää (savesta) - tässä tapauksessa, vaikka pohjaveden alhainen taso, kellarit voivat olla hyvin märkiä. Syy tähän on vesi, joka imeytyy maaperän läpi ja kerää lähellä kellariviä (entisen kuopan alueella). Tällaisissa tapauksissa on tarpeen tyhjentää, ja tämä tietysti vaikuttaa arvon nostamiseen.

Mikä pätee, kun pohjavesi on rakennuksen perustan yläpuolella. Tällöin sekä kellarin että kellarin järjestely (erityisesti) liittyy useisiin vaikeuksiin. Talossa pitäisi olla tiukka vedenpitävä korkealaatuinen, ja se voi vaatia erillistä työtä viemäröintialueella.

Vedenpitävässä laitteessa kellari kiinnostaa ja kohtuudella kuvataan videossa:

Se on myös vaikea tilanne, kun kellarikerroksen seinät ovat kuivia ja murentuvat kosketettaessa. Tämä tarkoittaa, että ne voivat tuhoutua kosteudelta ja pakkaselta, että niiden vahvuus on paljon pienempi kuin suunniteltu. Ja sitten eristystyölle lisätään rakennuksen tukirakenteen vahvistamiseen liittyvää toimintaa, mikä on erittäin vaikeaa ja kallista.

valaistus

Päivänvalon saatavuus on toinen ero kellarikerrokseen ja kellariin. Se on erityisen tärkeää olohuoneissa. On pidettävä mielessä, että ikkunoiden pinta-alan on oltava vähintään 1/8 lattian pinnasta ja huoneissa, jotka eivät ole tarkoitettu pysyvään oleskeluun, vähintään 1/12. Tämä on tavallisesti paljon enemmän kuin tavalliset pienet kellariikkunat.

Ne on suunniteltu parantamaan ilmanvaihtoa enemmän kuin tilojen valaisemiseksi. Aukkojen leveys on erittäin tärkeä. Ikkunan tulee olla vähintään 90 cm (mieluummin 120 cm), jolloin valaistustilanne on varsin suotuisa.

Olohuone kellarissa

korkeus

Kellarin korkeus - tämä tekijä on erittäin tärkeä määritettäessä, kuinka järjestää ylimääräinen tila. Useimmissa projekteissa se on noin 220 cm, mikä mahdollistaa tilojen tilapäiseen oleskeluun suunniteltujen tilojen suunnittelun. Monille sijoittajille tämä rajoitus ei kuitenkaan ole este. Kellarin seinien nostaminen 30 cm: n ajaksi voi saada kellarihuoneita, jotka on mukautettu asuinkiinteistöihin. Korkeus riittää laitteeseen kellarissa, jossa on useita oleskelutiloja tai makuuhuoneita, eli elintilan lisäämistä.

Lämmitä kellarissa

Lisähuoneiden lämmitys ei ole ongelma, jos alun perin tarjotaan sopiva lämmitysjärjestelmä (joka yleensä tapahtuu rakennuksen rakentamisen aikana). Jos tätä ei kuitenkaan säädetä, on pidettävä mielessä, että 5-8 ° C: n lämpötila riittää varastoissa, 12-16 ° C tilapäisessä asumisessa ja 18-22 ° C asuntoissa.

Tietenkin huoneiden lyhytaikainen lämmitys esimerkiksi kannettavien sähkölämmittimien avulla on hyväksyttävää ja kustannustehokasta, mutta jatkuvan lämmityksen lisäämiseksi tarvittavat varaukset lämmitysjärjestelmään tai erillinen lämmityslaitteisto ovat tarpeen.

saniteettitekniikka

Kellarissa tiloissa käytetään usein putkistoja ja sanitaatioita. Kylpyhuoneen, wc: n tai keittiön järjestäminen on yhteydessä vesihuoltoon ja jäteveden käsittelyyn. Kuitenkin, jos vesijohtoveden syöttäminen kellariin ja kellariin suurimmaksi osaksi ei ole mitään ongelmia, sitten kellarikerroksessa olevan lisäosan osa voi aiheuttaa ongelmia. Sillä, kuten tiedetään, nesteet eivät virrata vuorille ja syvillä kellareissa, on melkein varmaa, että tarvitaan asianmukaisen pumpun asennus, mikä lisää koko järjestelmän kustannuksia.

sähkö

Laitteen sähköjärjestelmä - useimmiten ei ole liian monimutkaista ja kallista. Useiden muiden hehkulamppujen ja koskettimien asentaminen lähes kaikki voivat käsitellä. Jopa sähkön lattialämmityksen mahdollistaessa. On vain tarpeen tarkistaa, onko verkon kapasiteetti riittävä energiankulutukseen.

Usein usein sattuu, että ylimääräisten sähkölaitteiden määrä (uunit, uunit, ilmastointilaitteet, pakastimet, tietokoneet, lämmittimet jne.) Ovat niin suuria, että koko järjestelmä on tarpeen korvata. On parempi ottaa tämä huomioon ennen rakentamisen aloittamista.

ilmanvaihto

Kellarissa olevien huoneiden asianmukainen ilmanvaihto on välttämätöntä. Pohjakerros ei ole poikkeus. Muussa tapauksessa sieni voi muodostua seiniin lyhyeksi ajaksi korkean kosteuden vuoksi, joten on toivottavaa varmistaa raitisilman virtaus ja poistoilman poisto. On kuitenkin pidettävä mielessä, että ikkunoissa ei ole tarpeeksi ikkunoita, vaan on tarpeen, että koko talon yhteiset tyhjennyskanavat menevät kellarihuoneeseen. Parhaat, mutta myös kalleimmat ratkaisut sisältävät tietenkin mekaaniset ilmanvaihtojärjestelmät. Monissa tapauksissa voit kuitenkin ilman niitä. Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä kokeneen hengityslaitteen.

Kaikki edellä mainitut kohdat ratkaistaan ​​parhaiten suunnitteluvaiheessa ja rakennuksen alussa, minkä jälkeen sinun ei tarvitse turvautua kalliisiin korjauksiin. Kellarin toteutettavuuden osalta kellari ja kellari ovat hyvä tapa lisätä käyttökelpoista tai elävää tilaa, ja se on järkevää jopa erittäin tilavissa talossa.

maanalainen kerros

Katso, mikä on "maanalainen lattia" muissa sanakirjoissa:

ensimmäinen maanalainen kerros on ylempi maanalainen kerros. (Katso: MGSN 5.01 01 2001. Henkilöautojen pysäköinti) Lähde: Etusivu: Rakennusalan terminologia, Moskova: Beech Press, 2006... Rakennusalan sanakirja

Kellarikerros - Lattia maanpinnan alapuolella olevien tilojen lattiapintaan on yli puolet huoneen korkeudesta. Lähde: SNiP 31 03 2001: Teollisuusrakennukset Pohjakerroksen pohjakerroksen pohjakerroksessa on enemmän kuin... Sääntely- ja teknisten asiakirjojen sanasto

lattia - 3.44 lattia: Osa talosta katon yläosan merkkien tai maanpinnan alapuolella ja katon yläosan yläpuolella. Lähde... Lainsäädännön ja teknisten asiakirjojen sanastoa koskevat viittaukset

Maanalainen kerros - 2.2 Maanalainen kerros Lattia, jossa tilan lattia on merkitty maamerkkialueen alapuolella koko huoneen korkeuteen Lähde: SNiP 31 01 2003: Usean asuinrakennuksen asuintalot Pohjakerroksen lattia, jossa ylimmän kerroksen merkki ei ole suurempi kuin maan suunnittelu-merkki... tekniset viiteasiakirjat

Maanalainen kerros - 3.49. Maanalainen kerros: kerros, jonka lattian korkeus on maan suunnitteleman korkeuden alapuolella koko tilan korkeudelle. Lähde: SP 4.13130.2009. Rulebook. Palosuojausjärjestelmät. Palon leviämisen rajoittaminen...... viralliseen terminologiaan

Lattia - Lattia tai taso (joissakin tapauksissa) (ranskassa étage) rakennuksen taso maanpinnan yläpuolella (tai alapuolella). Lattiatila, rakennuksen tilavuus lattian ja katon välillä, missä huoneet sijaitsevat. Seuraava kerros ja edellisen kerroksen katto...... Wikipedia

pohjakerros - maanalainen (kellari) kerros, jossa lattiamerkki tilan alle maan suunnittelumerkin alle yli puolet huoneen korkeudesta. (Katso: MGSN 3.01 01. Asuinrakennukset.) Lähde: Etusivu: Rakennuksen terminologia, M: Beech Press, 2006... Rakennusalan sanakirja

SNiP 31-01-2003: Monitoimiset asuinrakennukset - Terminologia SNiP 31 01 2003: Monitahoiset asuinrakennukset: 3.12 Pysäköinti Osoitteen mukaan = Yksilölliset asuinrakennukset Termien määritelmät eri asiakirjoista: Pysäköinti 3.13 Entresol Kaksivaloisessa tiloissa, joiden pinta-ala on enintään 40%...... Lainsäädännön ja teknisten asiakirjojen sanastojen viitekehys

SP 54.13330.2011: Monikäyttöiset asuinrakennukset - Terminologia SP 54.13330.2011: Monitoimiset asuinrakennukset: 3.19 Parkkipaikka Otsikon mukaan = Kerrostalot Asuntokohtaiset yhden asuinrakennukset Termi määritelmät erilaisista asiakirjoista: Pysäköinti 3.20 Entresol Kaksi valoista volyymien referenssiopasta...... Viiteperusteiden sanasto tekniset asiakirjat

SP 4.13130.2009: Palontorjuntajärjestelmät. Tulipalon leviämisen rajoittaminen suojan kohteisiin. Tilasuunnittelun ja rakentavan ratkaisun vaatimukset - Terminologia SP 4.13130.2009: Palontorjuntalaitteet. Tulipalon leviämisen rajoittaminen suojan kohteisiin. Suunnittelu- ja suunnitteluratkaisujen vaatimukset: 3.1 avoin pysäköinti: Pysäköinti ilman ulkoseiniä...... Sääntely- ja teknisten asiakirjojen sanasto

Etäisyys ja samankaltaisuus kellarista ja kellarista

Tällä hetkellä kehittäjä haluaa rakentaa mukavimpia taloja, jotka tarjoavat kellarin tai pohjakerroksen. Usein näistä käsitteistä on sekaannus, koska tuleva talon omistaja ei ymmärrä eroa esineiden välillä.

Järjestelmän laite kellarissa kotona.

Ero esineiden nimeämisessä

Ei ole yllättävää, että tällainen sekaannus syntyy. Kellari ja kellari suunnitellaan yhtä lailla laajentamaan rakennuksen tilaa. Molemmissa tiloissa käytetään tiloja, jotka tallentavat ei-toivottuja tuotteita, puutarhatyökaluja ja talviin korjatut tuotteet. He järjestävät biljardipöytiä ja järjestävät altaat. Samalla voit käyttää niitä asuntona, jos tuovat lämmityksen ja suorittavat täydellisen korjauksen.

Jopa niiden rakenteessa laite ei käytännössä ole eroa. Esineiden lattia ja seinät toimivat asuinrakennuksen perustana.

Ainoa merkittävä ero on se, että toisin kuin kellari, kellari sijaitsee kokonaan maanpinnan alapuolella.

Kellarikerros on puolet koholla maanpinnan yläpuolella.

Monet omistajat haluavat lattiaa valmiina, esimerkiksi koristekivi, se tekee miellyttävän vaikutelman. Pohjakerros, jopa kaikkein hyvin hoidettu, on piilotettu maan alle ja ei tee ulkoista vaikutelmaa. Kuitenkin, kuinka perusteltua perustan rakentaminen on?

Onko sen arvoista rakentaa jalusta?

Kaavion kellari ja kellari.

Socle on huone, jonka lattiataso on maamerkin alapuolella korkeintaan puolet huoneiden korkeudesta. Lisäksi kellarin päällekkäisyyden yläosa sijaitsee enintään 2 metriä maanpinnan keskimääräisen suunnittelutason yläpuolella. Asennettaessa esinettä yksittäisten kotelorakenteiden osalta lattia, jonka katto on yli 2 metriä maanpinnan yläpuolella, sisältyy kokonaislukumäärän määrittelyyn. Nykyisten standardien mukaan on mahdollista rakentaa toinen korkealuokkainen kerros sen yläpuolelle sekä ullakko. Siksi korkin rakentaminen menettää merkityksensä. On paljon helpompaa rakentaa toinen maanpäällinen kerros.

Jos katto on alle sallitun hinnan, talossa voi olla kellari, 2 kerrosta maanpinnan yläpuolella ja ullakko. Vaikka jos taloudelliset mahdollisuudet antavat mahdollisuuden päästä iskeytyä tällaiseen projektiin, on helpompi toteuttaa mökki suuremmalla pohjalla, jossa ei ole kellarissa eikä kellarissa.

Alustan rakentaminen on perusteltua vain silloin, kun rakennus sijaitsee jyrkässä rinteessä. Tällöin lattia on osittain haudattu maahan ja se on täysin tuulettu ja se pysyy lämpimänä ja kuivana. Voit varustaa kellarin rakennettaessa hiekka- tai kivikkoa, jossa on luonnollinen vedenpoisto ja pohjaveden syvä sijainti.

Huolimatta näennäisestä perusteettomasta pohjakerroksesta omistajat yhä suosivat sitä kellarihuoneeseen. Talon rakentaminen voi olla sellainen, että satunnainen henkilö ei ymmärrä, kellari on varustettu tässä rakennuksessa tai kellarissa. Maatilan omistajalle erot ovat kuitenkin hyvin merkittäviä. On esimerkiksi kiellettyä sijoittaa kaasukattilahuone kellarikerrokseen. Lainsäädäntö ei kuitenkaan estä kaasukattilan sijoittamista kellariin. On erittäin kätevää varustaa pieni pesula, keittiö, ruokakomero tällaisessa huoneessa.

Järjestelmä kellarista, joka on rakennettu gazoblokovista.

Usein perusta toimii autotallina. Vaikka lukuisten tutkimusten tulosten mukaan tällainen huoneen käyttö ei ole toivottavaa, koska se huonontaa ympäristötilannetta edellä olevissa kerroksissa. Mutta rinteessä rakennettu kellari, voit järjestää ruokasali, elokuvateatteri, uima-allas ja jopa talvipuutarha. Oikealla lämmityksellä tällainen lattia ei ole käytännössä erilainen kuin asuinrakennus.

Korkin avulla voit merkittävästi monipuolistaa rakennuksen suunnittelua. Jos teet lattiaosan suuremman kuin talon pohja, kattoa käytetään terassien rakentamiseen tai koko rakennuksen ympäröivään parvekkeeseen. Pienemmällä kellarialueella voit alun perin voittaa epästandardin ratkaisun ja tehdä kotisi kohteeksi naapureiden jatkuvaa huomiota.

Samankaltaisuudet ja erot esineiden rakentamisessa

Monin tavoin esineiden rakentaminen tapahtuu samalla tavoin. Ensinnäkin on tutkittava maaperä ja tunnistettava syvyys, johon pohjavesi sijaitsee. Väärä päätös on väärässä maaperässä, jossa on matala pohjavesi. Joko se on aina kostea, tai sinun on investoitava lisää varoja luotettavaa vedenpitävyyttä varten.

Maanalaisen rakenteen rakentamisen aikana on otettava huomioon neljä tekijää:

 • vedenpitäväksi;
 • eristys;
 • ilmanvaihtojärjestelmä;
 • lämmitys.

Rakentamisprosessi on varsin työläs, mikä pätee yhtä hyvin kuin kellariin ja kellariin. Rakentaminen muistuttaa perustusnauhan rakentamista. Pohjakerroksen ja kellarikerroksen syventäminen on hyväksyttävää pohjaveden tasolle. Kummassakin tapauksessa pohja on monoliittinen laatta, joka asetetaan hiekkaa ja soraa varten.

Kellarissa on tarpeen täyttää 10-25 cm paksulla betonipannu, mutta ennen kaatamista on vedettävä polyeteenistä, kalvosta tai muusta materiaalista valmistettu vesitiiviys. Erityistä huomiota kiinnitetään sellaisen ilmanvaihtojärjestelmän luomiseen, joka estää lauhteen kertymisen maanalaiseen huoneeseen. Seinät ja lattia kellarissa kyllästetään erikoisratkaisuilla, jotka estävät kosteuden laskeutumisen.

Kellarin seinien korkeuden tulisi olla vähintään 2,5 m. Seinien rakentamisessa käytetään samoja materiaaleja kuin kellarin huoneiston rakentamisessa. Lattiaa järjestettäessä tehdään 15-25 cm paksuinen betonipinta ja sen yläpuolelle asetetaan vedenpitävä kerros. Lattian ympärillä sinun on tehtävä asfalttia tai betonia, jonka rinteessä on maahan. Tätä liuosta käytetään estämään veden pääsy huoneeseen sateiden tai sulavan lumen aikana.

Mikä rakenne valita?

Kun päätät valita kellarista tai kellarista, on otettava huomioon esineiden samankaltaisuudet ja erot. Samankaltaisuus on seuraavilla tekijöillä:

 • lattian laite, joka on alhaisempi kuin ensimmäisen nostotason pohjan taso;
 • mahdollisuus käyttää kotitarkoituksiin;
 • veden ja viemäritilojen sijoittaminen, lämmityslaitteet;
 • lattian ja seinien vedenpitävyyden tarve veden pääsyn estämiseksi;
 • käytä samoja rakennusmateriaaleja.

Ero kellarissa ja kellarista määräytyy seuraavien ominaisuuksien mukaan:

 • pohja ei ole osa säätiötä;
 • kellari on täysin maanalainen;
 • socle voidaan asentaa sekä nauhalle että laatoitettuun pohjaan;
 • kellari voidaan sijoittaa vain tietyn rakennuksen osan alle;
 • kellari - erinomainen suoja kosteuden tunkeutumista vastaan ​​asuintiloihin;
 • kellarin korkeus 1-2 metriä, kellarin korkeus on vähintään 2,5 metriä;
 • kellari on paljon korkeampi kuin pohjaveden taso, mutta se voi kulkea saostumisen;
 • kellari voidaan muuntaa olohuoneeksi.

Valinta tehdään henkilökohtaisten mieltymysten perusteella ja jonkin tietyntyyppisen lisätilauksen tarpeelle.

Tällöin kellari tai kellari ei ole lattia

sanoa, jos lattia on alle kaksi metriä tai alle kaksi ja puoli metriä korkeita, mitkä tekijät? Tai pohjakerros olisi kaivettava puoliksi maahan niin, että sitä ei pidetä lattiaksi. Asun Sotshissa ja aion rakentaa 4 kerrosta, ja siksi miten se tehdään, jotta pohjakerrosta ei lasketa lattiaksi. Minulla on tontti rinteessä ja siksi lattian lattia voidaan kaivaa maahan. ?

4 vastausta 9111.ru asianajajan kysymykseen

VENÄJÄN FEDERATIONIN TALOUDELLINEN KEHITYSYHTEISTYÖ

päivätty 20.3.2013 N OG-D23-1426

Lattiat ja lattiamäärät sekä rakennusten toimitukset

Yksittäisten asuntorakentamisen kohteet

Venäjän taloudellisen kehityksen ministeriön kiinteistöosasto (jäljempänä kiinteistöosasto) tarkasteli valituksia ja selvityksiä.

Venäjän federaation hallituksen Venäjän federaation hallituksen hyväksymän, kesäkuun 5. päivänä 2008 N 437 hyväksymän asetuksen mukaisesti Venäjän talouskehitysministeriöllä ei ole toimivaltaa selkeyttää Venäjän federaation lainsäädäntöä ja sen käytäntöä.

Samalla olemme sitä mieltä, että valituksessa esitetyistä seikoista voidaan mainita seuraavat.

1. Asettaessaan yhdistyneeseen valtion kiinteistörekisteriin ja sen kanssa tapahtuviin liiketoimiin (jäljempänä "USRR") I momentin, jossa ilmoitetaan sellaisen rakennuksen kerrosten lukumäärä, jossa valtion oikeudet on rekisteröity

Liittovaltion laki 21 päivänä heinäkuuta 1997 annetun lain N 122-ФZ "Kiinteistöjen oikeuksien rekisteröinnistä ja sen kanssa suoritettavista liiketoimista" (jäljempänä rekisteröintilaki) 21 §: n 1 momentin 1 kohdan määräysten perusteella on todettava, USRR: n 18.2.1998 päivättyyn N 219 §: n 1 momentin mukaiseen kiinteistöön ja liiketoimiin, joka hyväksyttiin Venäjän federaation hallituksen asetuksella N 219, sisältää lyhyen kuvauksen kiinteästä omaisuudesta sellaisten asiakirjojen perusteella, jotka organisaatio (elin) on todentanut kiinteän omaisuuden kirjanpitoon omaisuuden rekisteröintialueella. USRR: n 1 momentin mukaiset merkinnät voidaan tehdä muiden asiakirjojen perusteella rekisteröintilain mukaisissa tapauksissa.

Näin ollen IDRR: n I momentin mukaista omaisuutta koskevat tiedot tehdään valtion kiinteistörekisterin sisältämien tietojen perusteella.

Edellä mainitut tiedot rakennuksen kerrosten lukumääristä tulee rakentaa valtion kiinteistörekisteriin, kun se on merkitty kiinteistörekisterin rekisteröintiin tällaisten rakennusten ja rakenteiden osalta maalausinsinöörin laatiman teknisen suunnitelman perusteella.

Rakennuksen teknisen suunnitelman laatimista koskevat vaatimukset, jotka on hyväksytty Venäjän talouskehitysministeriön 1. syyskuuta 2010 N 403 (jäljempänä "vaatimukset") määräyksellä, rakennuksen teknisen suunnitelman taulukon "Rakennuksen ominaisuudet" vastaavat sarakkeet "3" perustuvat edellä kohdassa 12 Vaatimukset syötetään tietoja rakennuksen kerrosten lukumääristä (myös maanalaisista). Jos rakennuksen maanalaisia ​​kerroksia ei ole, merkintä "-" (viiva) sijoitetaan vastaavaan viivaan.

Samanlaiset vaatimukset sisältyvät Rakennetta koskevan teknisen suunnitelman valmisteluvaatimuksiin, jotka on hyväksytty Venäjän taloudellisen kehityksen ministeriön 23. marraskuuta 2011 N 693 määräyksellä.

2. Lattiamäärän ja kerrosten lukumäärän määrittämisessä.

Valtion kiinteistörekisteristä annetun 24 päivänä elokuuta 2007 annetun lain nro 221-ФZ "Julkisen kiinteistörekisterin" 7 §: n 2 momentin 19 kohdan mukaisesti valtion kiinteistörekisteriin on merkitty myös tiedot kerrosten lukumäärästä (kerrosten määrä) maanalaisten kerrosten lukumäärä, jos kiinteistö on rakennusta tai rakennetta (jos rakennuksessa tai rakenteessa on korkeuksia).

Venäjän federaation asuntolainan ohjeita, jotka on hyväksytty Venäjän federaation ministeriön aluepolitiikasta, rakentamisesta, asumisesta ja kunnallisista palveluista 4 päivänä elokuuta 1998 N 37 (jäljempänä "ohjeet") mukaisesti, asuinrakennusten kerroksissa ovat:

Pohjakerroksessa (ullakolla) - lattialla ullakolla, jonka julkisivu on täysin tai osittain muodostunut kaltevan tai kaltevan katon pinnasta tai pinnoista ja katon leikkauspisteiden ja julkisivujen tasojen on oltava enintään 1,5 metrin korkeudella ullakkeen lattiapinnasta;

lattia maanpinnan yläpuolella - tilan lattiapinta-ala ei ole alhaisempi kuin maan suunnittelutaso;

kellarikerros - lattian lattiamallissa maanpinnan alapuolella sijaitsevien tilojen lattia on yli puolet pohjan korkeudesta;

tekninen lattia - lattia teknisten laitteiden sijoittamiseen ja viestinnän käyttöönottoon; se voidaan sijoittaa alhaisempaan (tekniseen maanalaiseen), ylempään (tekniseen loft) tai rakennuksen keskiosaan;

pohjakerros - kerros lattian merkissä, joka sijaitsee maan suunnittelumerkin alapuolella korkeintaan puolet tilan korkeudesta.

Myös ohjeiden mukaan asuinrakennusten kerrosten lukumäärän tulisi määrittää yläkerrosten lukumäärällä. Määritettäessä kerrosten lukumäärää pohjakerrokset sisältyvät yläkerrosten lukumäärään, jos kellarin päällekkäisyys ylittää maanpinta-alan taso vähintään 2 m. Ensimmäisessä kerroksessa on lattia, jonka lattia ei ole alhaisempi kuin suunnittelualustan taso.

Nykyinen lainsäädäntö ei sisällä termiä "maanalainen lattia". Samaan aikaan kiinteistön osaston mukaan kaikki rakennuksen kerrokset, jotka eivät kuulu maanpäällisiin kerroksiin, ovat maanalaiset kerrokset (kellari, pohjakerros, jos katon yläosuus on alle 2 metrin keskimääräisen tason yläpuolella).

SNiP 2.08.02-89 * "Julkisten rakennusten ja tilojen" mukaan rakennusten kerrosten lukumäärän määrittämiseksi kaikki yläkerrokset, mukaan lukien tekninen kerros, ullakko ja myös pohjakerros, sisältyvät kerrosten lukumäärään, jos katon yläosa ylittää keskimääräisen suunnittelutason vähintään 2 metriä maata. Maanalaista ilmastointia rakennuksissa, jotka on suunniteltu permafrostin rakentamiseen, sen korkeudesta riippumatta, ei sisälly maanpinnan yläkerrosten lukumäärään. Ylemmässä kerroksessa olevaa teknistä kerrosta ei oteta huomioon rakennuksen kerrosten lukumäärän määrittämisessä.

SNiP 31-01-2003 liitteissä B ja C "Asuinrakennukset" annetaan määritelmä lattiat ja säännöt rakennusten kerrosten lukumäärän määrittämiseksi. Rakennuksen kerrosten lukumäärän määrittämisessä kaikki yläkerrokset, mukaanlukien tekniset kerrokset, ullakkokerros sekä kellarikerros, sisältyvät yläkerrosten lukumäärään, jos katon yläosa on vähintään 2 metrin korkeudella maanpinnan tasosta. Maanalainen lattia rakennuksen alapuolella, korkeudesta riippumatta, sekä alle 1,8 m: n korkeudelle sopiva väliseinä ei sisälly maanpinnan yläkerrosten lukumäärään.

Niinpä kerrosten yläpuolella olevien kerrosten lukumäärä, mukaan lukien tekninen kerros, ullakkokerros ja kellarikerros, olisi ymmärrettävä, jos katon yläosa on maan keskimääräisen tason yläpuolella vähintään 2 metriä.

Termi "kerrosten lukumäärä" on vahvistettu Venäjän federaation kaupunkisuunnittelukoodin 49 §: ssä kriteerinä arvioitaessa hanketodisteiden valtiontutkimusta, eikä sitä voida korvata termillä "kerrosten määrä".

Niinpä kerrosten lukumäärän tulisi ymmärtää kaikkien kerrosten lukumäärä, mukaan lukien maanalainen, kellarikerros, maanalainen, kohotettu, tekninen katu.

Samaan aikaan ilmoitamme, että Venäjän talouskehitysministeriö toimii tällä hetkellä Venäjän federaation valtion duuman hyväksymien liittovaltion lakien N 54480-6 "Venäjän federaation tiettyjen säädösten muuttamisesta valtion kiinteistöjen rekisteröinnistä ja kiinteistörekisterin rekisteröintiä koskevasta lainsäädännöstä". 11.12.2012, jossa säädetään tilojen lukumäärän poissulkemisesta valtion kiinteistörekisteristä 19§: n 2 momentin 19 §: n säännökset.

3. kriteereistä, jotka koskevat rakennusten sijoittamista yksittäisten asuntojen rakentamiseen.

Venäjän federaation asuntokoodin 16 §: n 2 kohdan mukaan asuntorakennus on yksilöllisesti määritelty rakennus, joka koostuu huoneista sekä lisäkäyttötiloista, jotka on tarkoitettu kansalaisille kotimaahan ja muihin tarpeisiin, jotka liittyvät heidän asumaansa tällaiseen rakennukseen.

Venäjän federaation kaupunkisuunnittelukäytännöstä annetun lain 48 §: n 3 kappaleen määräysten mukaan yksittäiset asuntorakentamiskohteet ovat erillisiä taloja, joissa on enintään kolme kerrosta, jotka on tarkoitettu yhdelle perheelle, eikä hankkeen asiakirjojen valmistelua tarvita rakentamisen, jälleenrakennuksen ja kunnostuksen aikana.

Asuinrakennuksen katsotaan olevan kahden tai useamman asunnon yhdistelmä asuntotiloja, asuintiloja, asuintiloja, asuinrakennuksia, asuntojen hätätilanteita ja purku- tai jälleenrakennustöitä koskevien asetusten 6 kohdan mukaisesti, jonka Venäjän federaation hallitus on hyväksynyt 28.1.2006 N 47, joilla on itsenäinen uloskäynti joko asuinrakennuksen vieressä olevalle maa-tontille tai tällaisten talojen yhteisiin tiloihin.

Näin ollen irralliset asuinrakennukset, joissa on enemmän kuin kolme kerrosta (laskettaessa kerrosten lukumäärää, jotka sisältyvät kaikkiin kerroksiin rakennuksessa), eivät kuulu yksittäisiin asunto-hankkeisiin.

Mikä eroaa kellarin kellarista

Ulkonäköä ajatellen kellari- ja kellarikerrokset ovat hyvin samankaltaisia, mutta ne eroavat toisistaan ​​huomattavasti tarkoituksessa ja suhteessa maatasoon. Seuraavaksi kerromme:

 • mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä?
 • mikä ero niiden tarkoituksen välillä on;
 • millaisia ​​materiaaleja tällaisten kerrosten seinät tekevät;
 • miten vedeneristys tehdään;
 • kuinka eristää tällaiset seinät;
 • miten tehdä ulko- ja sisustusta;
 • Mitkä ovat suosituimmat vaihtoehdot käytettäessä kellari- ja kellarikerroksia?

Mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä?

Kellarin ja kellarin välinen ero on kirjoitettu kahteen asiakirjaan: SNiP 31-02-2001 "Yhden perheen asuinrakennukset" ja SNiP 2.08.01-89 * "Asuinrakennukset". Kellarin ja kellarin välinen ero on vain maan korkeudella - kellarin katsotaan olevan huoneita, joissa maanpinnan taso on alle puolet huoneen korkeudesta ja kellari on sellainen, jossa maanpinta on puolet tai enemmän kuin huoneen korkeus. Siksi kellariin voidaan sijoittaa suhteellisen korkeita ikkunoita, kun taas kellarissa on oltava pienet leveät ikkunat. Tämä on ainoa tekninen ero kellarista ja kellarista, koska seinien materiaali ja tekniikka, viimeistely ja vedenpitävät menetelmät ovat samoja.

Mikä erottaa kellarin ja kellarikerroksen käyttötarkoitukset

Kellarikerrosten ja huoneiden tärkein tarkoitus on varastotiloja ja apuhuoneita sekä paikantamispaikkoja. Loppujen lopuksi on mahdotonta tehdä tavallista luonnollista valaistusta, joten niitä on vaikea sopeutua muihin tarpeisiin. Kellarissa olevia huoneita ja kerroksia voidaan käyttää asuintiloissa, keittiöissä, työpajoissa ja niin edelleen. Loppujen lopuksi korkeus maasta ja kattoon päästään tekemään siellä hyvää luonnonvaloa, joten päivällä voit tehdä ilman keinovalaistusta. Lisäksi seinän osa, joka on maanalainen, vähentää huoneen kokonaislämpöhäviötä, koska se on erotettu ilmasta maapallon kerroksella. Siksi kellarin huoneet ja lattiat ovat helpommin kuumentavia kuin kellareissa ja etenkin asuinrakennuksissa. Myös kellarihuoneissa, puhumattakaan kellarista, kadusta läpäisevän melun taso on paljon alhaisempi kuin huoneissa, joissa on sama äänieristys, tämä vaikuttaa myös niiden tarkoitukseen.

Materiaalit tekevät kellarin ja kellarikerroksen seinät

Näiden lattiojen seinämiin käytetään myös puutaloja, tiilet, erilaiset lohkot ja kiinteät betonit. Tämä johtuu maaperän voimakkaasta paineesta, joka voi muuttaa puisen seinän. Tiilet ja lohkot asetetaan sementtilaastille, lisäksi joka neljäs tai viides rivi vahvistetaan vahvikkeella, joka on asetettu kehälle. Tämä vahvistus lisää seinien lujuutta niin, että maaperän voimakas paine ei vahingoita niitä.

vedeneristys

Kun rakennetaan kellari- tai kellarikerroksia, vaaditaan kolminkertainen vedeneristys:

 • maan ja säätiön välillä;
 • pohjan ja seinän välissä;
 • lattian seinän ja talon seinän välissä.

Vedenpitävyyden hylkääminen mistä tahansa paikasta johtaa kapillaarivaikutuksen syntymiseen - kosteus nousee ohuissa huokosissa seinien materiaalissa ja pystyy liotamaan koko talon, jonka jälkeen seinämiin tulee muotti. Lisäksi talot, joissa ei ole lämmitettyä pohjaa ja kellari / kellari, on suositeltavaa lämmittää kellarikerroksen tai kellarin seinät ulkopuolelta koko kehällä, muuten sateiden aikana ja kun ilman lämpötila nousee, maaperä ja seinän jälkeen märkä. Vedeneristyskäyttöön käytetään kattohuopaa, tervaa tai bitumia.

Ensimmäiset kaksi materiaalia leikataan nauhoiksi ja asetetaan jakautuneiden osien väliin, ja bitumi kuumennetaan nestemäiseen tilaan ja kaadetaan sitten alempaan jaettuun pintaan. Vedenpitävyyteen kellarin / autotallin lattian seinien maanalainen osa pinnoitetaan nestemäisellä bitumilla, joka suojaa tehokkaasti kosteudelta. Voit käyttää myös nestemäisen lasin sementtiastioita, jotka eivät ole tehokkaita bitumiin nähden, mutta jotka eivät vaadi lämmitystä ja ovat sen vuoksi vähemmän vaarallisia.

lämpeneminen

Kellarissa ja kellarikerroksissa on eristetty vain ulkotiloihin, koska sisäinen eristys johtaa kondensoitumiseen ja vahingoittumiseen materiaalille, josta seinä on tehty, mutta kylmäalueilla on myös kaksipuolinen eristys. Useimmiten maanalainen osa lämmittimenä käyttää kiinteää vaahtoa, joka helposti kestää maaperän paineen. Se on kiinnitetty sementtipohjaisiin liima- ja ankkurikelloihin, jotka työnnetään esiporaisiin reikiin, mikä tarkoittaa, että laitteiden ja materiaalien kustannukset ovat vähäiset. Voit myös eristää seinän maanpinnan alapuolella vaahtopolyuretaanilla. Tällaisen eristyksen materiaali ja laitteet ovat erittäin kalliita, joten niitä ostetaan kahdessa tapauksessa:

 • erittäin suurilla työmäärillä;
 • on mahdollista vuokrata laitteita tai eristää seinät muissa esineissä.

Yllä olevan maanosan eristys suoritetaan samalla tavalla kuin talon jäljellä olevien seinien eristys. Kuumentaminen maanalaisen osan kellarista / kellarista on toivottavaa laittaa päälle vedenpitävä, se lisää turvallisuutta talon. Poikkeuksena on vaahtopolyuretaanin eriste, koska polymeroinnin jälkeen aine muodostaa kestävän vedenpitävän kuoren, joka tunkeutuu tiilen, kiven ja muiden rakennusmateriaalien ulkopohjiin.

Ulkopuoli ja sisustus

Ulkopinta suojaa kellarista / kellarista saostumista ja lämpötilan äärimmäisyyksiä, joten eristys asennetaan usein sen alle. Monissa taloissa kellarin tai kellarikerroksen seinämä on huomattavasti paksumpi kuin laakeri, joten sateen aikana ulkonevat osat kastuvat paljon voimakkaammin. Pohjan / kellarin suojelemiseksi on välttämätöntä siirtää vettä niistä, joten talon seinämän reunalla asentavat visiirit. Joskus kellarikerroksen seinämän paksuus on yhtä suuri kuin talon seinämän paksuus, joten voit käyttää samaa sisätilojen pintaa, joten sinun ei tarvitse laittaa visiiriä.

Eteläisillä alueilla talossa on vain lämmitetty, jolloin ensimmäisen ja kellarikerroksen ja pohjakerroksen seinien paksuus on sama, ulompi viimeistely luo askeleen, jossa jopa pieni visiiri suojaa tehokkaasti sateelta. Loppujen lopuksi kellarin / kellari-seinämän alue on paljon pienempi kuin talon seinän alue, joten pienikin visiiri poistaa suurimman osan vedestä, minkä vuoksi kellari / kellariin jää paljon vähemmän sateita. Kellarin / kellarikerrosten sisustus riippuu siitä, miten aiot käyttää niitä. Jos on suunniteltu teknisiä tiloja, niin saat mahdollisimman halvalla ilman mitään ylimielisiä. Jos asuin- tai kodinhoitohuoneissa on tilaa, ne voidaan koristella kauniisti.

Käyttökerrokset kellarista ja kellarista

Tässä osiossa keskustelemme mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista kellarin ja kellarihuoneiden käyttämiseen sekä eri tavoista viimeistellä ne.

Huolimatta ikkunoiden pienestä koosta ja niiden huonosta sijainnista, kellarista voidaan käyttää työpaja. Loppujen lopuksi luonnonvalon puute kompensoidaan sähkövalaistuksella, ja suuret mitat mahdollistavat paitsi järjestää kaiken mukavasti myös puristaa paljon hyödyllisiä laitteita.

Koska suurin osa tiloista on maanpinnan alapuolella, on helpompi säilyttää optimaalinen lämpötila viinin säilyttämiseksi siihen. Kesäkuumennuksen aikana maa suojaa kellarin ylikuumenemiselta, ja talvella se pitää sen ylikellolta, joten oikean lämpötilan ylläpitokustannukset ovat vähäiset.

Jopa kellari voidaan sovittaa lepohuoneeseen. Täysin asuminen siinä ei toimi luonnollisen valaistuksen puutteen takia, mutta lounaan tai muutoksen muutoksen vuoksi tällainen huone on varsin sopiva. Pienen tuuletusaukkojen kautta tapahtuva raikasta ilmaa heik- kää virtaa voidaan kompensoida pakotetulla tuuletuksella, jotta voit lepytellä mukavasti huoneeseen.

Jopa yksityisissä talleissa ei ole helppoa jakaa suurta tilaa kuntosalille, sillä mitä suurempi on koko talon pinta-ala, sitä korkeammat ovat rakennus- tai ostokustannukset. Kellarissa tai kellarissa on riittävästi vapaata tilaa, ja heikko ilmanvirtaus pienien ikkunoiden läpi kompensoidaan pakotetulla tuuletusjärjestelmällä. Tällainen huone ei vie talon hyödyllistä aluetta, mutta tuo monia etuja.

Aseta uima-allas talon asuintalolle varsin vaikeaksi korkeiden vedenpitävyysvaatimusten takia sekä tarve jakaa paljon vapaata tilaa. Kellarissa tai kellarikerroksissa vedenpitävyys on suoritettava tilojen tarkoituksesta riippumatta, joten riittää vain parantamaan sitä. Lisäksi kellari / kellari sijaitsee koko talon alle, joten on helppo valita sopiva huone ja sijoittaa altaan siihen.

Talon vapaata tilaa ei useinkaan tarvitse etsiä uutta keittiön tilaa. Hyvää ruokaa voi tehdä kellarissa tai kellarissa. Se on katkaistu päärakennuksesta, joten ruoanlaittoon ei tuoksu pääse tunkeutumaan olohuoneisiin, ja pakotettu tuuletus selviää raittiuden puutteesta. Lisäksi tämä keittiö sijaitsee ruokakodin vieressä, joten sinun ei tarvitse mennä kauas päivittäistavarakauppaan.

Jos jostain syystä oli mahdotonta tehdä tarvittava määrä makuuhuonetta talossa, kellari tai kellari lattiat tulevat pelastamaan. Kaikkien vapaa-ajan viettäminen tällaisessa huoneessa on epämiellyttävä luonnonvalon puutteen takia, mutta yöllä sitä ei tarvita. Kun ikkunan pienen koon aiheuttamat puutteet raikasta ilmaa, selviytyvät pakotetun ilmanvaihdon järjestelmään.

johtopäätös

Kellari- ja kellarikerrokset tarjoavat valtavasti tilaa luovuuteen, koska ne sijaitsevat asuintiloissa ja niissä on suuri alue. Kun olet lukenut artikkelin, olet oppinut eron kellarista ja kellarista, miten voit käyttää molempia tiloja ja näe erilaisia ​​esimerkkejä huonekalujen suunnittelusta kellarissa / kellarikerroksessa.

Mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä?

Jokaisessa rakennuksessa, hallinnollisessa tai asuinrakennuksessa ei ole vain yläkerroksia, vaan myös maanalaisia ​​huoneita, joissa kaikki viestinnät ovat saatavilla - lämmitys, viemäröinti, vesihuolto ja myös laitteiden asentaminen koko rakenteen normaalin toiminnan varmistamiseksi.

Näitä maanalaisia ​​käytetään myös asuintiloihin, asuntojen tai varastojen varustamiseen siellä. Kaikki nämä maanalaiset tasot ovat nimeltään kellari ja kellari. Mikä on ero kellarin kellarissa? Ne ovat samankaltaisia ​​kuin lattian sijainti ensimmäisen kerroksen alapuolella, mutta kellarit eroavat ominaisuuksistaan.

Sinun pitäisi tietää, mitä kellari on erilainen kuin kellarikerroksessa. Kellari on kokonaan maan alle, on tapauksia, että jotkut tuotosta maan yläpuolella, mutta koko lattia ei toimi, koska korkeus seinät.

Kellari sijaitsee osittain maanpinnan alapuolella, joka ulkonevat hieman alle puolet sen korkeudesta maanpinnan yläpuolella sen seinämien kanssa ja lepää rakenteen pohjalla. Joskus kellari kutsutaan pohjakerrokseksi tai ensimmäiseksi alhaiseksi.

Tärkein ero kellarin ja kellarikerroksen välillä on se, että se on alle puolet sen kellarista. Lisäksi se ei ole osa säätiötä. Sekä kellarissa että kellarissa on erilaisia ​​parametrejä, nimityyppejä ja sijainti suhteessa rakennukseen.

Käyttötarkoitus ja laite kellari

Siinä tapauksessa, että rakennus perustuu liuskan perustukseen, on mahdollista järjestää kellari taloon. Tehdäksesi tämän, säätiötyön päätyttyä tehdään kaivo, josta maaperä otetaan pois - siellä sijaitsee maanalainen huone.

Pääsääntöisesti kaikki putket ja viestinnät menevät sinne, laittaa kattiloita, laitteita veden lämmitykseen ja muihin yksiköihin. Jotkut omistajat järjestävät kellarin varastoimaan tuotteita, jotka ovat sekä tuoreita että jalostettuja, varustavat esineitä tai esineitä varastointihuoneita ja harvoin käytettyjä tavaroita ja käytetään myös autojen tai muiden moottoripyörien ajoneuvoissa.

Kellarit eivät sovellu asuintilojen järjestämiseen johtuen luonnonvalon, kosteuden ja viileyden puutteesta. Jos luonnollinen kataklimo tai jonkinlainen hätätilanne tapahtuu, tällaista maanalaista voidaan käyttää suojana, ja siellä tehdään sodan aikana pommisuoja.

Kellarin mitat

Kellojen korkeus voi olla yhdestä kahteen metriin ja niiden seinien paksuus riippuu suoraan rakennusmateriaaleista, niiden yleisistä muuttujista sekä laadusta ja maaperän kerroksesta, joka on 10-71 senttimetriä. Jos seinä on tehty teräsbetonista, sitten puolitoista metriä ja kaksi metriä pitkä, paksuus on noin 15 senttimetriä.

Saman parametrin omaava tiili on noin 40 senttimetriä. Kellari voi sijaita rakennuksen koko perustuksen alapuolella, mutta vain sen osan alapuolella, eikä ainoastaan ​​nauhan pohjalla vaan myös paalun perustuksissa. Aivan tässä tapauksessa tee seinät paksummaksi ja aseta lisäkerrokset vedenpitäviksi.

Tällaisen huoneen korkeus on enintään yksi metri, mikä erottaa kellarista kellarista korkeuden 2,5 metriä.

Ominaisuudet kellarissa

Suuri vaara kellarille on pohjavesi, mikä vaikeuttaa rakentamista ja johtaa maanalaisen tilan tulviin. Kosteuden suojaamiseksi lattiat on sijoitettava maaperän vedenpinnan yläpuolelle, ja painopiste on sijoitettava betonipohjaan - pehmuste 15 - 20 cm paksuiseksi. Ennen kaatamista on ehdottomasti asennettava vesitiiviit kerrokset - suojaava folio, kateaine, vaahtomuovi tai polyeteeni. Kellarissa käytetään tiiliä, betonia, teräsbetonia ja muita rakennusmateriaaleja.

Kellari vaatii pakollista ilmanvaihtoa ilman, että lauhteen kertyminen on yksiselitteistä. Sekä seinät että lattian katto on käsiteltävä erityisen läpäisevillä vedeneristysratkaisuilla tai ruiskutetulla suojauksella.

Pohjakerroslaite

Kun järjestetään kellarikerroksen seinät ja lattia pohjaan, joka sijaitsee koko talon alueella. Pohja voi olla minkä tahansa tyyppinen - nauha, kasa tai monoliitti. Rakennuksen kellarikerroksessa päätehtävänä on suojata rakennusta kosteudelta, ja se sopii hyvin tehtävään, joka mahdollistaa maanalaisen asuinrakennuksen.

Verrattuna altaaseen siinä on paljon enemmän valoa, ikkunoita ja lämpötila on hieman alhaisempi kuin yläpuolisissa huoneissa.

Myös kellarissa johdetaan putket viestintätilojen, tehdä kattiloita. Mutta pommisuojana tai suojana se ei toimi, koska useimmat seinät ovat pinnalla.

Pohjan yleiset ominaisuudet

Rakennustandardien mukaan kellarin seinien korkeuden tulisi olla vähintään 2,5 metriä ja seinämän paksuus vaihtelee 0,2-0,6 metristä. Se riippuu rakennuksessa käytetyistä materiaaleista - jos käytetään betoniteräksiä, seinämän paksuus on 20-25 senttimetriä ja tiilien osalta tämä luku nousee 50 senttimetriin. Rakentaa käyttäen samoja menetelmiä ja vedeneristys, kuten jos järjestelyyn kellarissa.

Sokeiden tyypit

Pohja voidaan tehdä syvennykseksi, ulospäin tai rakentaa yksi taso maahan. Eri tyyppien ero johtuu seinien sijainnista maanalaisiin tiloihin verrattuna. Kun se haudataan, talon seinät sijaitsevat maanalaisissa seinissä. Jos valitaan jyrkkä näkymä, seinät tehdään lähemmäksi säätöä. Jos ne on rakennettu parille, maanalaisten ja maanalaisten lattian seinät ovat samalla tasolla.

Yleensä valitaan useimmiten haudattu kellari, joka putoaa alas, koska se on ainoa kaikentyyppinen, joka on vähiten alttiina veden tunkeutumiselle rakenteeseen. Rakentamisen aikana on tärkeää varustaa paitsi ikkunoita myös ilmakanavia - ilmanvaihtoaukkoja oikean ilmanvaihtoa varten.

Kellarin optimaalinen pohja on laatta, joka edustaa ryhmää tai monoliittista laattaa, joka on asennettu alakerrassa. Lattian rakentamisessa kellarissa he tekevät pohjan hiekalle ja betonille, joiden korkeus on 25 cm, jonka päälle tehdään useita kerroksia vedenpitävyyteen.

Vain silloin voit aloittaa seinien rakentamisen. Rakennuksen ympäryksen ympärille tehdään sokea alue, jossa kaltevuus asettuu kohti rakennuksen luonnollista vedenpoistoa talosta.

Mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä?

Maanalaisen tilan järjestäminen olisi valittava rakennuksen rakentamisen aikana. Kellarissa ja kellarissa on haittoja ja etuja verrattuna toisiinsa.

Vastaavuudet kellari ja kellari

 • Huoneen lattiat sijaitsevat rakennuksen ensimmäisen kerroksen alapuolella;
 • Käytetään kotitarkoituksiin esimerkiksi varastojen järjestelyyn;
 • Niiden kattilahuoneiden sijainti lämmitys-, vesihuolto- ja viemäröintijärjestelmissä;
 • Kaikissa tapauksissa on tarpeen järjestää vesitiiviit ja ilmanvaihtojärjestelmät ylimääräisen kosteuden poistamiseksi;
 • Seinien rakentamiseen käytettiin samoja rakennusmateriaaleja ja vedenpitäviä suojaustyyppejä.

Kellari- ja kellarierot

 • Ei ole osa talon perusta;
 • Yli puolet sen tiloista on maan alla;
 • Järjestely on mahdollista paitsi pohjan teipin muodossa, myös laattoilla;
 • Sijaitsee koko laitoksen alueella;
 • Suojaa talon luotettavasti veden tunkeutumiselta;
 • Siitä on ominaista korkeat seinät (jopa 2,5 metriä), kellarissa vain noin metri;
 • Särmättömiä pohjaveden tunkeutumiseen niiden yläpuolella olevan sijainnin vuoksi, mutta saattavat olla alttiina saostukselle ja sulavedelle;
 • Sopii asuintiloihin - huoneisiin ja huoneistoihin;
 • Nostaa talon ensimmäisen kerroksen tasoa.

johtopäätös

Maanalaisen tilan valinta riippuu suoraan omistajien ja omistajien mieltymyksistä. Otettuaan selville, miten kellari eroaa kellarista, he rakentavat yhden tai toisen maanalaisen tilan.

Kellari voidaan asentaa asuinalueella varustelemalla huoneistoja ja muita tiloja, koska mikroilmasto tarjotaan mahdollisimman mukavaksi. Mutta sinun pitäisi välttää autotallin sijainnin kellarissa, koska kaikki päästöt ja myrkylliset huurut putoavat elävään tilaan maanpinnan yläpuolella.

Maanalainen osa rakennusta

Lähes jokaisessa hallinnollisessa tai asuinrakennuksessa ei ole pelkästään maanpäällisiä, vaan myös maanalaisia ​​tiloja.

Kellarin vedeneristysjärjestelmä.

Niissä on lämmitys, vesi, viemärijärjestelmä ja laitteet. Näitä tiloja voidaan käyttää myös kotitalouksina, esimerkiksi ruokia ja asuntoja. Näihin kuuluvat kellari ja kellari. Niiden välillä on yksi yhteinen piirre: niiden lattia sijaitsee pohjakerroksen alapuolella, mutta samanaikaisesti kellari vaihtelee huomattavasti kellarista monella tavalla.

Kellari - kerrostalo sijaitsee kokonaan tai osittain maan alla. Kellari on osittain pohjakerroksen alapuolella, mutta korkeintaan puolet sen korkeudesta, lepää rakennuksen pohjalla. Joskus sitä kutsutaan alhaiseksi pohjakerrokseksi.

Kuten määritelmistä selviää, ensimmäinen tärkeä ero kellarin ja kellarin välissä on se, että se on alle puolet maanalaisesta ja toinen ei ole osa säätiötä. Heillä on erilaiset parametrit, tarkoitus, sijainti suhteessa rakennukseen.

Käyttötarkoitus ja laite kellari

Klassisen mallin kellarin rakentaminen.

Jos rakennuksen tai rakenteen pohjana on syvä nauhasäätiö, talossa voi tehdä kellarihuone. Tehdäksesi tämän, kun rakennuksen pohja on rakennettu valitulle paikalle, sinun on poistettava huolellisesti maasta - siellä on maanalainen huone.

Useimmissa tapauksissa on kaikki tarvittavat putkistot ja viestinnät, lämmityskattilat, vedenlämmittimet ja muut laitteet. Sitä käytetään myös varastointiin vihanneksille, säilykkeille ja suolakurkkeille, ruokia varten tavaroita ja esineitä varten, autotalli ja moottoripyörät. Käytä kellarissa asuintilaa epätodennäköisenä, koska se on kostea, viileä ja tarpeeksi auringonvaloa. Jos luonnonkatastrofit, kuten hurrikaani, tornado, tornado, voivat toimia suojana, ja sodan aikana - pommisuojana.

Kellarin korkeus on 1,00 - 2,00 m, seinien paksuus riippuu materiaalista, josta ne on tehty, pituudeltaan ja korkeudeltaan maaperätyypistä, välillä 10-70 cm. Esimerkiksi betonirakenteinen seinämä, jonka korkeus on 1,50 m ja pituus 2 m voi olla 15 cm paksu ja tiili, jolla on samat parametrit, tulisi olla 35-40 cm. Kellari voidaan sijoittaa koko rakennuksen alle, mutta vain sen alle. Voit tehdä sen paitsi liuska säätiö, mutta myös kasa. Mutta tässä tapauksessa on tarpeen tehdä maanalaisen lattian seinät vielä paksummaksi, antaa lisää vesitiivistystä. Huoneen korkeus voi olla korkeintaan 1,00 m.

Tuuletus kellarissa.

Pohjakerroksen tärkein vihollinen - pohjavesi, jos saatavilla, rakentaminen on paljon monimutkaisempaa, koska se voi tulvata. Jotta estettäisiin kosteuden tunkeutuminen rakennuksen pohjaan, kellarin lattia olisi sijoitettava pohjaveden virtausnopeuden yläpuolelle ja luotettava monoliittiseen betonipintaan, jonka paksuus on 10-25 cm.

Ennen liuoksen kaatamista on levitettävä esimerkiksi vedenpitävä kerros, esimerkiksi folio, polyeteeni, vaahto ja muut materiaalit. Kellariseinien rakentamiseen käytetään tiiliä, betonia, betonia, muita betonisia materiaaleja ja muita sopivia materiaaleja.

Kun rakennat maanalaista lattiaa, on välttämätöntä tehdä ilmanvaihto ilman sitä kondensoitumista kertyy huoneeseen. Seinät sekä lattia tarvitsevat suojaa kosteudelta, tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä impregnointeja tai aerosolilla ruiskutettua vedenpitävyyttä.

Pohjakerroslaite

Voimajärjestelmät kellarikerroksessa.

Kun rakennetaan kellari, sen seinät ja lattia levätä perustukseen, se sijaitsee koko talon alla. Rakennuksen perustana voi olla nauha, kasa tai laatta. Kellarin päätehtävänä on suojata rakennusta kosteudelta, mutta sitä voidaan käyttää varastotilana tai olohuoneena. Verrattuna altaaseen verrattuna on paljon enemmän valoa, ikkunoita, ilman lämpötila on hieman alhaisempi kuin rakennuksen maanpäällisessä osassa.

Myös kellarissa voi olla kattilahuone, vesi- ja lämmitysputket sekä viemärit. Ei ole suositeltavaa käyttää sitä suojana hurrikaaneja vastaan ​​tai pommisuojana, koska suurin osa tiloista sijaitsee maanpinnan yläpuolella.

Sääntelyasiakirjojen mukaisesti. kellarin seinien korkeuden on oltava vähintään 2,50 m, seinien paksuus on 20-60 cm ja riippuu materiaalista, josta se on tehty. Vahvistettu betonihuoneessa riittää 20-25 cm ja tiilen osalta 40-50 cm: n parempi. Rakentamisessa käytetään samoja rakenteita ja vedenpitäviä materiaaleja kuin kellarissa.

Kellari voi olla eri tyyppisiä: syvennys, tasolle perustuksen kanssa, ulkoneva. Ensimmäistä tyyppiä erottaa se, että rakennuksen seinät sijaitsevat pitemmälle kuin vankityön seinät, toinen on samalla tasolla, kolmas on rakennuksen seinät sijaitsevat lähempänä. Useimmissa tapauksissa, valitse syvä (zapadayuschy), koska se on vähemmän altis kosteudelle tunkeutumista huoneeseen. Kun järjestät kellarin, ikkunoiden lisäksi sinun täytyy tehdä tuuletusreikiä.

Ihanteellinen pohja kellarin rakentamiseksi pidetään laattoina. Se on tiimi tai monoliittinen laatta, johon on helpompi varustaa maanalainen lattia. Huoneen lattian järjestelyssä tulisi olla tyyny, jossa on hiekkaa tai betonia, jonka paksuus on 15-25 cm, ja päälle on asetettava kerros vedenpitäviä materiaaleja. Sitten voit jatkaa seinien rakentamista ja niiden myöhempää vedenpitävyyttä. Talon rakentamisen aikana sinun täytyy tehdä jalkakäytävä - betonin tai asfaltin kaistale, joka sijaitsee koko rakennuksen ympäri ja kallistuu maahan. Se tehdään siten, että kun sataa ja sulaa lunta, vesi ei pääse pohjaan.

Kellari tai kellari

Kynän muotojen kaavio.

Rakennuksen ja sen maanalaisen lattian tyyppi ja tyyppi on sijoitettava säätörakenteen vaiheeseen. Kellari ja kellari ovat yhtäläisyyksiä ja eroja, haittoja ja etuja verrattuna toisiinsa.

Kellarin ja kellarikerrosten yhtäläisyydet:

 • tilojen lattia on rakennuksen ensimmäisen kerroksen lattian alapuolella;
 • voidaan käyttää kotimaisiin tarpeisiin, esimerkiksi säilytystiloiksi;
 • ne voivat olla lämmityslaitteita, vesi- ja viemäriputkia;
 • laitteessa on tarpeen asettaa vesitiiviys ja tehdä tuuletus, muuten tilassa kerääntyy kosteutta;
 • niiden seinien rakentamiseen käytetään samaa rakennetta ja kosteutta kestäviä materiaaleja.

Kellarikerroksen erot kellarista:

 • ei ole osa säätiötä;
 • yli puolet huoneesta on maanpinnan yläpuolella;
 • voidaan valmistaa paitsi nauhateollisuudella myös laattasäteellä;
 • joka sijaitsee koko rakennuksen alla;
 • suojaa taloa ylimääräisen kosteuden tunkeutumiselta;
 • seinien korkeus on vähintään 2,50 m, ja kellarista se on 1,00 - 2,00;
 • pohjavesi ei uhkaa, koska se on paljon korkeammat kuin ne, mutta kosteus saostuksesta ja sulanut lumi voi päästä siihen;
 • on mahdollista varustaa olohuone;
 • sen laitteen kanssa, ensimmäisen pohjakerroksen lattian korkeus kasvaa.

Maanalaisen tilan valinta riippuu rakennuksen tai rakenteen omistajien ja käyttäjien yksilöllisistä mieltymyksistä ja tarpeista. Pohjakerrosta voidaan käyttää asuintilaa, se ei ole niin kylmä, kostea ja pimeä kuin kellarissa, mutta ei ole suositeltavaa tehdä autotallia, koska kaikki auton pakokaasut tulevat taloon.