ABC-korjaus

miten rakentaa kellari omalla kädelläsi maassa. valokuva

Kellarin rakentaminen omilla käsillä (vaihe vaiheelta)

Valmistus. Ensin sinun on päätettävä, missä rakennuksessa tehdään, rakennusaineisto ja rakenteen koko. Meidän tapauksessamme projekti valittiin laajennetun savibetonin massakennosta, joka suojaa huoneesta kosteutta ja pitää huoneen jatkuvan lämpötilan. Tällaiselle rakenteelle valittiin optimaalinen syvyys kolme metriä.

Aloitamme kaivaa kuoppaan. Rakennuksen mukavan laskeutumisen vuoksi on tarpeen kaivaa suorakaiteen muotoinen reikä. Tämän jälkeen lattia ja seinät ovat hyviä tamp. Sen jälkeen lattia on täynnä raunioita tai soraa ja kaadetaan savi-liuoksella. Jos on tulvavaara, savi-ratkaisun sijaan on parempi käyttää betonia, joka kaadetaan esijohdettuun teräsverkkoon.

kellari omalla kädellä askel askeleelta. valokuva

Käytettävissä olevista raaka-aineista riippuen voidaan käyttää erilaisia ​​menetelmiä seinien rakentamiseen. Voit esimerkiksi rakentaa betoniseinät. Tee näin asennus, aseta pitkittäinen vahvistus ja kaada betoniseos. Muotti poistetaan muutaman päivän kuluttua. On paljon helpompaa rakentaa betoniteräksen tai laajennetun savibetonilohkon seiniä. Muurausmenetelmää voidaan verrata tiilimuuraukseen. Myös tässä vaiheessa on välttämätöntä antaa tilaa oviaukkoa ja ilmanvaihtoa varten.

Seinien rakentamisen jälkeen on asennettava katto. Tätä tarkoitusta varten lastulevystä tehty muotti. Levyjen pitämiseksi ne asetetaan kannattimiin. Kiinnitä muottipinoa vahvistusverkkoon ja kaada se betoniin.

Jotta seinät eivät pääse kosteudelle, on välttämätöntä tehdä pinnoitteen pinnoitteen vedenpitävästä pinnoitteesta sisä- ja ulkopuolelta. Näihin tarkoituksiin sopiva bitumi-kimmoisuus. Ylimmän päälle asetetaan kateaineen vedeneristysmastikerros.

Istuimen rakentaminen toiseksi viimeiseksi vaiheella omilla käsillä on betonilattian täyttö ja kuopan täyttäminen maaperällä.

Toimii arkiston parantamisessa. Tässä vaiheessa asenna ovia, portaita ja suorita sähkötyöt. Hyllyt on valmistettu ja asennettu talvia varten aihioiden varastointiin, ja erityisiä paikkoja käytetään vihannesten säilytykseen.

Istuin tee se itse - video

Istuin maassa omilla käsillä tiiliä. Askel askeleelta

Maan taloon voit rakentaa kellarin omilla kädillä tiilistä. Tällaisen rakenteen luomiseksi voit noudattaa seuraavia ohjeita:

Kun olet valinnut sopivan rakennuspaikan, voit alkaa kaivaa tarvittavan koon kuoppaan. Meidän tapauksessamme kellarin koko on 2x2 metriä.

Kun seinät ja lattia ovat tamped alas, siirry lattiaan betonilaattaan.

Seuraavaksi sinun on tehtävä vesitiiviys.

Seinien rakentamiseen tässä hankkeessa käytettiin tiiliä. Leikkaus tehtiin yhden tiilen paksuuteen.

Istuin maassa omilla käsillään. Vaiheittaiset kuvat

Seuraavaksi sinun on tehtävä katto. Tätä tarkoitusta varten, kirjoita lokit puusta, joka on esikäsitelty antiseptisellä liuoksella. Seuraavaksi aseta lattia ja peitä sahanpurun kerros päälle. Kerroksen paksuus on noin 25-30 cm.

Asenna sitten puinen luukku, joka on eristetty vaahdolla.

Ylhäältä, sinun on rakennettava puinen rakenne talon, jossa on päällinen katto, jonka pitäisi muodostaa reikä ilmanvaihtoa varten ja asentaa etuovi.

Rakennuksen yläpuolelta kaivettiin ura, joka katolle kurottaisi veden.

Ilmanvaihdossa käytettiin kahta putkea, joiden läpimitta oli 50 cm, toinen asennettiin 20 cm etäisyydelle lattiasta. Toinen on diagonaalisesti 20 cm etäisyydellä katosta.

Rakentamalla punaista tiilikellariasi omalla kädelläsi

Tällaisen kellarin rakentaminen alkaa 3,5 metrin syvennyksen kaivamalla. Valmis kellari koostuu kahdesta huoneesta, eteisestä ja portaasta.

Kun säätökauha on kaivettu, on tarpeen tiivistää seinät, lattia ja portaiden portaat.

Seuraavaksi suorita lattia käyttäen betoniseosta.

Betonin kovettumisen jälkeen voit aloittaa seinien asentamisen.

Laitamme metalli valssaamalla valmiisiin seiniin, mikä on perusta päällekkäisyyksille.

Metallirakenne on asennettu metallilevyyn ja lattiaa kaadetaan betonilla.

Sen jälkeen, kun betoni on kovettunut, voit jatkaa punaisen tiilen ja kattorakenteen maanalaisen osan asettamista.

Maanalaisen kellarin rakentaminen

Ennen kellarin rakentamista on tarpeen tehdä piirustuksia tulevalle rakenteelle, laskea tarvittavan materiaalin määrä ja piirtää likimääräinen työsuunnitelma. On myös muistettava, että kellarin on täytettävä seuraavat ehdot:

 • sen pitäisi olla viileää;
 • säilytyslämpötila ei saa olla liian alhainen;
 • on huolehdittava riittävästä suojasta jyrsijöiltä;
 • maanalaisessa huoneessa olisi oltava itsenäinen sähköjärjestelmä;
 • kellarin on oltava hyvin ilmastoitu.

Askel askeleelta ohjeet maan kellarista maan omalla kädellä

Ensin sinun täytyy vapauttaa lattian peittoalue. Tämän jälkeen voit aloittaa maaperän ja lehtien puhdistuksen ja purkamisen. Kaikki työ tehdään parhaiten reuna-alueen suuntaan.

Seuraavaksi sinun täytyy purkaa palkkikatto ja vanhat muurausseinät.

Säätiön laite. Tee näin valmistelemalla kaivon pohja ja asettamalla sen päälle. Jäätymisen välttämiseksi on suositeltavaa tehdä seinän paksuus yhtä tiilen kanssa. Hankkeen mukaan säätiön korkeus on 150 mm.

Seuraavaksi on asennettava venttiili kolmeen riviin. Näihin tarkoituksiin valittiin auto, jonka halkaisija oli 16 mm. Metallinauhoja hitsataan jokaiseen riviin. Seuraavaksi rakenne kaadetaan betoniseoksella ja jäähdytetään. Muottirakenne voidaan poistaa muutaman päivän kuluttua.

Muuratut tiiliseinät. Ensin sinun on asetettava nollarivi jäädytetyn betonipohjan pinnalle. Tämä rivi on täynnä poking. Sen päälle keskellä on tarpeen kiinnittää teräsnauhat, joihin upotetut osat hitsataan. Tällä tavalla voidaan varmistaa luotettava maadoitus. Kaikki seuraavat rivit ovat puoliksi kuolleet. On suositeltavaa asettaa teräsnauhat jokaisen riviin. He auttavat vahvistamaan kellarin seinämiä. Nauhaa ei tarvitse kiinnittää yhteen.

Kun tiili saavuttaa yhden metrin korkeuden, voit siirtyä laitteen ilmanvaihtoon. Tätä varten valittiin jätevesiputket.

Kellarin seinien vedeneristämiseen voit käyttää kattohuopaa.

Laitteen yläreunus ja päällekkäisyys. Metallielementtien yläosan leikkaus voidaan asentaa sen jälkeen, kun 21. rivi on asetettu. Näihin tarkoituksiin on välttämätöntä laittaa kerros katemateriaali viimeiselle tiilimuovikerrokselle ja peittää se maaperällä. Sitoutumista varten käytettiin I-12, joka sahottiin keskellä ja kahdella profiililla. Palkin rooli soveltuu hyvin segmenttikiskoihin.

Seuraavaksi sinun täytyy korjata portaat.

100 mm paksuinen päällystetty betoni. Tätä tarkoitusta varten asennamme muottipesän, vahvistamme sen ja täytämme kaikki betoniseoksella.

Tämän jälkeen on tarpeen asentaa luukku, tuottaa katon eristys ja täyttää tasoitus. Eristys voi käyttää vaahtopaksuutta 5 cm. Sementti oli murskattu pienin murto-osa.

Virtalähde kellarissa.

Viimeistely. Tässä vaiheessa sinun on suoritettava laitteen visiiri tuuletusputkien yli. Huoneen seinät voidaan valkaista.

Eroja kellarista kellarista

Kellari on huone, joka sijaitsee rakennuksessa maanpinnan alapuolella. Kellarissa voi käyttää kesävaraston varastointia, työpaja jne. Kiinteistön pääasiallinen tarkoitus - ruokavarasto. Lisäksi kellari voidaan rakentaa erillisenä huoneena.

Kuinka laittaa kellari ulos kellarista

Jos rakennuksessa on kellari, se voidaan muuntaa kellariksi. Tätä varten on tarpeen jakaa kellariin puinen ovi ja asentaa hyllyjä ruokavarastoon. Myös kellarissa pitäisi tuoda valaistus, asentaa fanit ja tehdä tikkaat.

Tällöin, jos kylmäkauden kellarissa oleva lämpötila laskee alle nollan asteen, seinien eristys on välttämätöntä. Ennen lämpöeristyksen laitetta on suositeltavaa käsitellä pintaa sienilääkkeellä tai sammutettua kalkkia. On mahdollista lämmittää seinät valssattujen katemateriaalien, stekloizolan tai tavallisella polyfoamilla. Vaneria tai kovalevyjä on tarpeen sijoittaa lämmöneristyskerroksen päälle.

Lattian lämmittäminen voi olla tarpeen. Voit tehdä tämän, voit laittaa kiinteän muovikalvon, jonka päälle on asetettu puutavaraa. Jos tämä ei riitä, voit täyttää lattian pinnan bitumilla. Tämän materiaalin päälle asetetaan 5-6 cm paksu sahanpuru ja puun lattia.

Maanalaisen kellarin rakentaminen

Klassinen kellari on kuoppa betoniseinillä, peitetty kansi päällä. On toivottavaa rakentaa tällainen rakenne kukkulalle niin, että pohjavesi ei lämmitä sitä.

Varaston rakentamisen menettely

Piirustusten laatiminen. Kellarin mitat ovat 1,5x2 metriä, syvyys - 1-1,2 metriä.

Ojen kaivaminen erikseen sijoitetulle rakennukselle.

Kaivon pohja on täynnä kivet tai rauniot. Kerroksen paksuuden tulisi olla 5-7 cm. Sulje tämä kerros teräsverkolla. Asenna muotti ja täytä lattia betoniseoksella.

Tämän jälkeen voit jatkaa tiiliseinien seiniä.

Koko varrella olevan viimeistellyn kellarin päälle on tarpeen asettaa puu, jossa on 50 x 50 mm: n osa ja asennettava vaahtomuovilla eristetty kattoluukku.

Valmiiden kellareiden lajikkeet

Valmis kellarikapseli

Jos kellarista ei ole aikaa, voit ostaa kellarin kapselin muodossa. Ulkoisesti tämä malli näyttää pallolta, johon on kiinnitetty tikkaat. Tällaisen rakenteen luomiseksi riittää kaivamaan tarvittava koko kaivo, aseta valmiin kapseli siellä ja peitä se maan päällä. Ainoastaan ​​ovi pysyy pinnalla.

Valmis kellari

Tällaisen valmiin kellarin käyttöikä on suunniteltu 50 vuotta. Kellari on valmistettu saumattomasta muovista. Pakkaus sisältää: teräsportaat, sisäänrakennetut valaisimet, pakokaasu- ja imuilmanvaihto jne. Tällaisen rakenteen asentamiseksi sinun tarvitsee vain kaivaa tarvittava koko kaivo, aseta tuote siihen ja peitä se maapallolla. Pinnalla pitäisi olla vain suorakulmainen luukku.

Porakellari

Tällaisten tuotteiden valmistukseen käytetään korkealaatuista lasikuitua. Tämä suljettu kellari voidaan asentaa mihin tahansa maaperään. Tällaisen rakenteen käyttöikä on suunniteltu 50 vuotta. Tynnyrin muotoinen kellari on ihanteellinen ruoan säilyttämiseen, koska se säilyttää jatkuvan lämpötilan. Tuotteen asentaminen riittää kaivamaan halutun kokoisen kaivon, aseta siihen tynnyri ja peitä se maapallolla.

Tallenna navigointi

Lisää kommentti Peruuta vastaus

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin torjumiseksi. Selvitä, miten kommenttitietosi käsitellään.

biktonia

Talo, jossa ei ole kellaria, on kuin auton, jossa ei ole trunkia. Talvella on niin miellyttävää mennä alas puuportaat kurkkua ja hapankaalia varten, joten on kätevää säilyttää omassa puutarhassa kerätyt vihannekset ja hedelmät, jotka säilytetään pitkään ilman säilyttämistä. Jopa talo on erittäin järkevä järjestää autotalli tilaa säästämiseksi. Jos taloa lämmitetään kiinteällä polttoaineella, kattilahuone on parhaiten järjestetty talon alle. Kellarin käyttövaihtoehdot ovat valtava määrä, jos vain on tilaa mielikuvitukselle.

Jos aiot rakentaa talosi, sinun on ehdottomasti suunniteltava kellari. Mutta mistä materiaalista rakentaa se - kysymys on epäselvä. Hyvin usein kellarit ja kellarit valmistetaan samasta rakennusmateriaalista kuin talo - se on taloudellista ja kohtuullista. Tällä hetkellä vaahtoblock on erittäin suosittu, joten tänään keskustelemme siitä, kuinka hyvä tai huono tällaisen kennorakenteen konkreettinen kellari on.

Jotta voitaisiin ymmärtää, voidaanko kellari voidaan valmistaa vaahtolohkosta vai ei, on tärkeää punnita hyvät ja huonot puolet. Tarkastellaan tarkemmin kaikkia vaihtoehtoja ja päätetään, miten ja mihin käyttää vaahtolohkoja.

Vaahtolohko on erinomainen moderni rakennusmateriaali, jolle on ominaista suhteellinen halpa, helppokäyttöisyys, paloturvallisuus. Sieltä rakennetaan taloja ja kylpyjä, autotallit ja varastot. Mutta kuinka tärkeää on maanalaisten tilojen rakentaminen?

Ensin sinun on päätettävä itsellesi, mitä haluat - erillinen kellari (erillinen huone, joka esimerkiksi sijaitsee puutarhassa) tai kellari kellarissa (joka sijaitsee talon alla). Jokaisessa rakentamisessa on omat vivahteensa ja erimielisyytensä.

Talo, jossa kellarikerros

Ennen kuin teet kellarin kellarihuoneesi, sinun on ymmärrettävä, että useimmiten kellari itse toimii rakennuksen perustana, jos kellarin mitat ovat samat kuin talossa. Tästä syystä tällaisen huoneen seinien on oltava erittäin vahvoja ja kestämään kuormaa kotona.

 • Suuret solukappaleet eivät käytännössä sovi tähän rooliin. Ne palvelevat enemmän eristäviä materiaaleja.
 • Kellarin seinät voidaan tehdä monoliittisella tavalla. Mutta useimmiten tätä tarkoitusta varten ne käyttävät keraamisia tiiliä tai suuren murto-osan täyteaineita.
 • Voit tehdä joukkueen perusta. Tässä tapauksessa itse säätiö kaadetaan raskaaseen betoniin, ja seinät ohjataan ulos ontolohkosta.
 • Jos valinta on kevytbetoniseinistä, niin sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota täyteläiseen rakenteeseen. Lomake ei tässä tapauksessa ole tärkeä rooli. Käytä parhaiten sopivaa.
 • Erittäin hyvä kellariin soveltuvat yleiset lohkot aukkojen läpi. Niiden läpiviennit voidaan täyttää betonilla ja vahvikkeella. Tämä menetelmä seinien muodostamiseksi on melkein monoliitti. Tässä suoritusmuodossa seinien lujuus paranee pari kertaa. Se sopii hyvin alueille, joilla esiintyy maanjäristysongelmia.
 • Esivalmistetut monoliittiset seinät eivät myöskään ole vahvoja ja voivat kestää erittäin suuren kuormituksen. Mutta tehdä tällainen kellari ilman asiantuntijoita ja erikoiskoneita tulee olemaan hyvin vaikeaa.

Kaikki nämä tavat laidunseinämille kellariin liittyvät ennen kaikkea tilanteeseen, jossa kellari on lähes samankokoinen kuin talossa ja ottaa säätiön toiminnan. Mutta jos haluat tehdä pienen kellarin ja et tarvitse suuria alueita maan alla, lohkojen seinämien lujuus ei käytännössä ole väliä. Ja jos kellarin seinät kantavat yksinkertaisen aidan, niin ne voidaan tehdä vaahtoblockista. Vain tällaisen huoneen rakentaminen on välttämätöntä kaikkien sääntöjen mukaisesti.

Lohkojen kellari

Jos kuitenkin päätät tehdä pienen huoneen talon alle, sinun on muistettava, että vaahtolohkojen kanssa työskentelyssä on joitain vivahteita.

 • Sinun on ymmärrettävä, että tällaisen materiaalin kellari ei saa olla raskaasti kuormitettu eikä se kanna säätiön toimintaa.
 • Tällaisen kellarin kattojen tulisi olla yksinomaan palkki.
 • Kiinnitä erityistä huomiota maahan. Jos kellari sijaitsee hyvin pohjaveden läheisyydessä, vaihda vaahtolohkot jotain vettä ja kosteutta vastaan ​​tai kiinnitä erityistä huomiota lattian ja seinien vedenpitävyyteen.
 • Solukappaleiden muuraus ei ole kovin vahva. Se soveltuu parhaiten seinien täyttämiseen. Voit tehdä kehyksen jokaiselle seinälle, mikä parantaa rakennuksen voimaa.
 • Vaahtolohkojen merkki ei saa olla pienempi kuin D 600. Tällainen lohko on vähemmän huokoista ja rakenteellista.
 • Kellari on tarpeeksi lämmin ja ei tarvitse ylimääräistä lämpöeristystä.
 • On tarpeen ottaa huomioon kaikki vivahteet, jotta kellari pysyy kuivana.

Jos teet kaiken oikein, tällainen kellari ei jäätyy läpi eikä kastu. Hän pystyy kestämään hyvin paljon aikaa ja palvella useita sukupolvia. Ja jos suoritustekniikka on rikki, niin sinulle sopii märkä kellari. Tämä voi koskea paitsi vaahtolohkoja, myös muita seinärakenteita. Katsotaanpa tarkemmin, mitä on tehtävä, jotta kellari pysyy kuivana.

 • Ensimmäinen asia mitä sinun tarvitsee tietää on tarkalleen missä pohjavesi sijaitsee ja sen taso. Tämä olisi tehtävä keväällä. Veden taso on korkein tämän vuoden aikana. On parempi käyttää asiantuntijapalveluja tähän, sillä jopa yhden metrin etäisyydellä vesitaso voi olla erilainen, aloita kaivaa yhdestä pisteestä ja kaikki tulee olemaan kunnossa, mutta kun kaivaat kentän ympäri, voit tavata veden kanssa.
 • Tarkista maaperän jäädytys. Jos vesi on lähellä, maa jäätyy hyvin. Ja tämä johtaa vaahtoblockin tuhoamiseen. Tässä tapauksessa vaahtoblokkia on luovuttava.
 • Jos pohjavesi on syvälle etäisyydelle (vähintään 0,5 m) kellarista, voit päästä alas liiketoimintaan. Mutta ennen kuin kaadatte pohjaa ja kallistelet seinät, sinun on tehtävä salaojituskerrokset. Hiekka - 10 cm, murskattu kivi - 15 cm. Jos et tee tätä salaojitusta, vesi putoaa ja tuhoaa rakenteen.
 • Ennen betonipohjan kaatoamista on tarpeellista asettaa vedeneristysmateriaali viemäriin. Se ei anna veden vuodattaa pohjan läpi eikä sementtiä maito imeydy maaperään.
 • Seinien säästämiseksi on tarpeen täysin vedenpitävä. Tämä voi olla kipsi, kipsi, kyllästys, maali, kattohuopa ja paljon muuta.
 • Jos seinät ovat vain vaahtolohkosta, sinun on käytettävä tehdasseosta modifioivia lisäaineita muuraukseen. Se suojaa lohkojen väliset saumat kosteudelta.
 • Kevyiden ja raskaiden betonityöskentelyjen yhteydessä on käytettävä hiekkasementtilaastareita.
 • Vaikka päätät työskennellä keramiittibetonin tai jonkin muun tyyppisen betonin kanssa, käytä pehmittimiä. Ne suojaavat betonia kosteudelta ja tekevät siitä resistentteämmän lämpötilan muutoksiin.

Kaikesta edellä olevasta voidaan päätellä, että on täysin mahdollista rakentaa kellari vaahtolohkoista, kun täytetään useita ehtoja, jotka takaavat kuivumisen ja suojauksen jäätymiseltä. Tällöin varastosi talvella, autolla tai muulla tavoin on täysin turvallista ja turvallista.

Kuonakivikellari: rakennuskuva

Rakennamme kuonan kiviä omilla kädillä: kuva maanalaisen kellarin vaiheittaisesta rakentamisesta.

Kuonakivi on yksinkertaisin ja halvin rakennusmateriaali, se voidaan tehdä yksinkertaisella laitteella - lomakkeella kotona. Kuona-betonilohko koostuu sementistä, hiekasta ja täyteaineesta, joka voi olla roskien, kuonan ja muiden halvan materiaalin seulonta. Lohkot voivat olla myös kiinteitä tai tyhjiä, jotta saataisiin selville yksityiskohtaisemmin, suosittelen lukemaan artikkelimme - tekemällä kynsilohkoja kotona.

On mahdollista rakentaa hyvä kellari karkeista lohkoista samalla, kun kustannusten rakentaminen on paljon vähemmän kuin muottien tekeminen ja betonin upottaminen tai muuraus.

Tässä artikkelissa esitellään vaiheittainen rakentaminen pienikokoisista karkeiden kellarista, jossa on kuva tärkeimmistä rakennusvaiheista.

Sementtikortin kellarin rakentaminen.

Kaivon valmistelu kellariin, tässä tapauksessa kaivamiseen käytettiin erikoislaitteita.

Sementtikappaleen alle kaadettiin pieni liuskan perustus, kuvaan betonilohkareiden kellerikerroksen aloitus.

Karkeiden lohkojen kellerikerroksen suunnittelu.

Lohkojen kellarin seinien rakentaminen, lohkot pinotaan betoniliuokselle (liuoksen koostumus on 1 osa sementistä 3 osaan hiekkaa). Unohda jättää reikiä tuuletukseen.

Kellarin päällekkäisyys on holvikattoinen, sillä katon tällainen valuminen tällainen sisäinen muotti on tehty vanerista ja lankkuista.

Muottien asentaminen kellariin, muotolevyn muodossa, katkaisimme ylärajan lohkot, voit käyttää hiomakoneella leikkauspyörää.

Jotta lujuus päällekkäisyyksestä saadaan, tehdään raudoitusputki, joka vahvistaa lujitustangojen reunat lohkojen aukkoihin ja kiinnittää ne konkreettisiin ratkaisuihin. Monissa paikoissa vahvistamisen yhteydessä korvataan puupalkit siten, että vahvistaminen ei kosketa muottirakennusta betonilattian valuessa.

Asenna ulompi muotti ja täytä se konkreettisella ratkaisulla.

Nyt tehdään sisäänkäynti kellariin.

Asenna portaat ja ovet.

Sementtikellarin kellari on valmis, se on varustaa se, asentaa hyllyt säilykkeillä ja vihanneslaatikot.

Miten rakentaa kellari omalla kädelläsi?

Kellarin rakentaminen ei ole vain seinien ja kattojen rakentamisessa, vaan myös hyvin järjestetty ilmanvaihto, laadukas vedeneristys ja sisustus. Jos on väärin tehdä sisäänkäynti tai säästää käyttökelpoista tilaa, on epämiellyttävää käyttää kellaria, ja se on liian vaikea uudistaa. Siksi ennen kuin rakennat kellarin omiin käsiisi, kannattaa harkita kaikkea pienimmällä yksityiskohdalla.

Miten rakentaa kellari omalla kädelläsi?

Miten rakentaa kellari omalla kädelläsi?

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Suunnittelu kellariin

Vakiokellari on suorakulmainen huone, jossa on matala katto. Voit siirtyä luukkuun siirrettävällä tikkaalla tai betonivaiheilla. Ensimmäinen vaihtoehto on halvempi mutta ei kovin kätevä, koska se on melko vaikea laskeutua kellariin ristikkorakenteiden ja kuorman suuntaisesti. Betoni- tai tiiliportaat ovat paljon turvallisempia ja niiden tekeminen ei ole ollenkaan vaikeaa.

Jo suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä materiaaleja kattoihin. Tästä riippuu suoraan kellarin leveys. Jotkut käyttävät valmiita betonilaatuja lattialevyinä, toiset taas kaadetaan ja vahvistetaan suoraan kellarin yläpuolelle, toiset käyttävät monikerroksisia puupaneeleja, vedenpitäviä kerroksia, levyjä ja eristyksiä.

Istuin omilla käsillä

Kellarin tärkeimmät parametrit

 1. Kuonan leveys ei saa ylittää 4 m, kun otetaan huomioon seinien paksuus ja vedenpitävyys.
 2. Kellarin pituus riippuu omistajan tarpeista, yleensä se on 4 m.
 3. Kattojen korkeuden tulisi olla 1,8 - 2 m. Hyvä eristys ei ole syytä kaivaa, kaksi metriä riittää estämään talon jäätymistä talvella eikä lämmittämään kesällä.

Jos haluat säästää hieman portaita järjestämällä, kaivamaan kaivoa, sinun on jätettävä 1 m: n laaja tontti ja irrotettava maa rinteessä käyttäen lapioa vaiheiden muodostamiseksi. Mutta tämä vaihtoehto soveltuu vain tiheään kiinteään maaperään, muutoin tiilen painon alapuolella maaperä alkaa laskeutua ja portaat romahtavat.

Viinikellarin koristelu. esimerkki

Toinen tärkeä kohta - seinät päin. Useimmiten ne on tehty tiilestä tai betonista, kaatopaikan seinämien ja muottien väliin. Molemmat menetelmät ovat kyllin kykeneviä aloittelevaan mestariin, tärkeintä on ajatella kaikkea etukäteen. Tiiliä varten tarvitaan tiiliä ja laasti, monoliittiselle seinälle on välttämätöntä valmistaa muotti- ja välikappaleita.

Video - Istuin. Teoria ja piirustukset

Kaivaa säätiön kuoppaan

Kuvassa näkyy kellari

Kun kaikki yksityiskohdat harkitaan, materiaalit ovat valmiit, voit päästä töihin. Valitulle alueelle poistetaan kerros sooda ja merkinnät tehdään tangoilla, kun otetaan huomioon lisävarustus vedenpitävyydelle.

Prosessissa tarvitset:

 • bajonetti- ja pick-up-lapio;
 • mittanauha;
 • rakennustaso;
 • sora;
 • kattotiiliä;
 • bitumimaali;
 • betoniliuos M 100;
 • rammer.

Vaihe 1. Kaivaa kaivo

Kaivaa säätiön kuoppaan

Merkitsemällä alkaa kaivaa reikä. Tulevien portaiden sijainti muodostaa välittömästi vaiheet, valitsemalla maaperän rinteessä. Vaiheiden tulee olla 1,5 kertaa laajemmat kuin projektissa, koska nousupisteen paksuus lisätään kulutuspintaan. Jos kellarissa oleva portaikko asennetaan erikseen, kaivaa kuilu tasaisesti pitkin koko kehää. Kun kaivon syvyys saavuttaa 2 metriä, seinät ja pohja tasoitetaan, maapallot poistetaan ja säätö asetetaan.

Vaihe 2. Jalustan täyttö

Betonin lattian kaataminen

Kaivon pohjassa hieno murskattu kivi kaadetaan 3 cm: n kerroksella, tasoitetaan se ja kompaktataan pohja tamperin avulla. Valmistele ratkaisu: 4 osaa raunioista vie 3 osaa hiekkaa ja lisää 1 osa sementtiä M400. Betonikerroksen paksuuden on oltava vähintään 6 cm.

Vedenpitävälle kerrokselle asetettu lasipinta suojaa luotettavasti kellarin kosteudelta

Vaihe 3. Lattian vedeneristys

Kun betoni kuivuu, tee merkinnät kellarin seinille ja aseta kaksi kerrosta katemateriaalia lattialle ja hajotetaan ne bitumimastilla. Ruberoidin reunojen tulee ulottua markkerin reunan yli 10 cm; materiaalinauhat ovat päällekkäin, siirtäen ylemmän kerroksen saumoja muutama senttimetri.

Tiiliseinät

Vaihe 1. Ensimmäisten rivien asettaminen

Kellarin seinien muodostamiseksi ei ole välttämätöntä olla muurarin taitoja. Kaikki muurien epäsäännöllisyydet ja virheet piilotetaan kipsikerroksen alla. Tiiliä voidaan käyttää b / y, kunhan se on palanut. Tätä varten ei suositella valkoista tiiliä ja hiekkaa.

Ensimmäinen rivi on asetettu hiekkasementtilaastarin merkinnöissä. Toinen rivi on porrastettu kaistaleiden ompeleilla. Ylimääräinen liuos poistetaan välittömästi luistamalla, joka kolmas rivi tarkistetaan rakennustasolla. Muurauksen ja kaivon seinien välissä on tilaa noin 50 cm leveäksi.

Vaihe 2. Laitteen tuuletusaukot

Voit asettaa enintään 5 riviä kerrallaan, muuten ratkaisu ei kestä kuormaa ja seinät "kelluvat". Seinämän vahvistaminen kestää 8-10 tuntia. Tiilien välissä olevasta 3 tai 4 rivistä lattiasta tehdään aukko ilmanvaihtoa varten. Toinen reikä on jätettävä kellarin vastakkaiselle kulmalle korkeudeltaan 1,6-1,7 m lattialta. Purkausaukkojen koko riippuu putken halkaisijasta, tavallisesti neliömäisistä nokeista 25x25 cm.

Vaihe 3. Kiinnitys kiinnikkeiden asennus hyllyille

Hyllyjen kiinnittämiseen metalliseinä tai paksu seinämäputki upotetaan muuraukseen. Niiden tulee ulottua noin 10-15 cm ulomman seinän ulkopuolelle, ja niiden sisäpuolella niiden tulisi vastata hyllyjen leveyttä. Kulmien välinen etäisyys n. 70 cm vaakasuorassa ja suunnilleen samassa pystysuorassa. Tämä menetelmä on varsin kätevä ja luotettava, lisäksi se säästää rahaa yksittäisten telineiden valmistukseen.

Vaihe 4. Ulkoinen vedeneristys

Kun seinät on vuorattu kokonaan, tuuletusputket työnnetään ja kiinnitetään reikiin, johdetaan ne ylös ja kiinnitetään väliaikaisesti langalla yläreunaan. Ulkopuoliset seinät pinnoitetaan nestemäisellä bitumilla ja kiinnitetään kateaineita. Se asetetaan 10 cm: n päällekkäin, liitokset peitetään bitumilla ja painetaan voimakkaasti. Tämän jälkeen kuopan seinämien ja muurauslautan välinen tila on täynnä savea ja painetaan joka puolet mittariin ilman, että se saavuttaa yläosan noin 40 cm.

Betoniseinät

Metallipallot ajetaan kuopan seinämiin pitkin koko kehää, jolloin ne ovat 15 cm: n etäisyydellä. Levyistä, lastulevystä tai vanerista koputetaan suojat seinämien mukaan, neulo ne polyetyleeniin ja asetetaan seinän vieressä. Vahvista puutavaran puutavara ja täytä betoniliuos. On suositeltavaa täyttää koko seinä kerralla, sitten pinta on kestävin. Päivän jälkeen muotti poistetaan ja annetaan kuivua hyvin.

Lattian asennus

Jos lattiaan käytetään teräsbetonilaatuja, asennusmenetelmä on melko yksinkertainen. Kellarin kehän varrella oleva kantoraketti on täynnä kiviä, joka on vahvistettu tangoilla ja kaatanut betonilla. Levyt asetetaan sen jälkeen, kun betoni on kovettunut; niiden on ehdottomasti suljettava kaivon ja pohjan kellariin. Levyjen väliset liitokset läheltävät paksua liuosta.

Levyjen puuttuessa on mahdollista tehdä monoliittinen päällekkäisyys toisistaan ​​käyttämällä baareja, teräskanavia, palkkeja tai putkia.

Vaihe 1. Aseta palkit

Kaksi viimeistä riviä muurien vastakkaisilla seinillä on tarkoitettu kattopalkkeihin, joiden pituus on 1 m suurempi kuin kellarin leveys. Puupalkit, joissa on 150x150 mm: n osa, kyllästetään käytetyllä moottoriöljyllä ja kuivataan. Sitten ne on kääritty ruberoidilla, joka on kiinnitetty nitojalla.

Putket tai kanavat eivät tarvitse tällaista käsittelyä. Valmistetut palkit asetetaan seinämille jättäen aukon sisäänkäynnille ja sitten ne kaatavat betonia kaivantoon ja palkkien reunoihin. Ilmanvaihtoputkien ulkonevat reunat peittävät niin, että ratkaisu ei pääse sisälle.

Vaihe 2. Laite päällekkäin

Alareunasta palkit peitetään levyillä, joiden paksuus on 25 mm, ja yläosa on peitetty katemateriaalilla. Palkkien väliin kaada sardeldi tai laita 2-3 kerrosta mineraalivillaa, sulje kaikki muovikääreellä, sitten uudelleen kattopuhaltimella, päällystysliitokset mastiksella. Ylhäältä kaadettiin maata tai savea.

Istuin antaa - miten rakentaa omat kätensä? Vaiheittainen ohje piirustuksilla, valokuvilla ja videoilla.

Esikaupunkialueella sijaitseva kellari ei korvaa jääkaappia: vain kellariin mahtuu valtava määrä varastoja talvella. Yksi tavallisista tavoista ei ole käyttää asuinrakennuksen kellarintilaa, vaan rakentaa kellari omalla kädellä talon vieressä, luoda yksinoikeudella sisustettu sisustus ja järjestää myös huoneesi harkintasi mukaan.

Yhteenveto artikkelista:

Istuin ja kellari: eroja

On tärkeää ymmärtää, että kellari eroaa huomattavasti kellarista. Toinen vaihtoehto on huone, joka sijaitsee asuinrakennuksessa ensimmäisessä kerroksessa. Yleensä se on sama alue kuin päärakenne, joten se mahtuu pari lohkoa tilan. Siellä voi olla varastotiloja, pesutupa ja jopa uima-allas tai autotalli.

Kellarilla on erityinen tarkoitus, joka on varastoida erilaisia ​​tuotteita. Huoneessa on runsaasti hyllyjä ja hyllyjä, on tuuletusjärjestelmä, eriste, joka luo tarvittavat edellytykset erilaisten hedelmien ja vihannesten varastointiin.

Erillisessä tuoteluokassa kellari on varustettu luonnollisella pakastimella. Kellari sijaitsee asuinrakennuksen kellarissa sekä yläpuolella olevan erikoisrakenteen.

Nykyaikaisen kellarin rakentaminen omiin käsiisi on yhtä helppoa kuin kylpyamme, varsinkin jos sinulla on tietynlainen kokemus ja tarvittava väline.

Kellarin rakentaminen

Yksi tavallisimmista puutarharakennetyypeistä on puoliin upotettu. Tällaisen rakenteen ansiosta on mahdollista paitsi nimetä alue, jolla on hyvä rakenne, mutta myös luoda sopivat olosuhteet erilaisten elintarvikkeiden pitkäaikaiselle varastoinnille.

Rakenteella on useita osia, jotka ovat kooltaan eroja, joista toinen sijaitsee maanpinnan yläpuolella ja toinen syvennetään maan alla.

Halu rakentaa maanalainen kellari syntyy lähinnä kun kellarissa asunnossa ei salli tarpeellisten tuotteiden varastointia, sitäkin enemmän on tarpeen rakentaa lisärakenne, esimerkiksi kesäkeittiö.

Tietenkään ei tule tehdä ilman tulevaa työtä koskevaa suunnitelmaa. Kaikki rakennusmateriaalit soveltuvat seinäpinnoille, koska niiden rakenne on samanlainen kuin tavallisen asunnon rakentaminen kellarilla. Useimmissa tapauksissa käytetään kiveä, tiiliä tai betonia, kun taas yläpuolella oleva osa luonnollista massaa on paras valinta.

Lattiapinta kaadetaan betonilla, joskus ne pysähtyvät saviin. Lattiat ovat puusta valmistettuja palkkeja.

Seinä- ja lattiapinnat on peitetty erityisellä eristävällä kerroksella käyttämällä käsiteltäviä materiaaleja, esimerkiksi savi-voiteluaineita. Paras vaihtoehto - mineraalivillan, polymeerin ja bitumipinnoitteiden käyttö.

Useita tasoja yhdistetään luukkuun, sen koko määritetään keskittymällä säiliöön: tölkkeihin, pusseihin ja niin edelleen.

Asennusohjeet:

 • Rakennustyöt tehdään yksinomaan silloin, kun ne ovat lämpimät.
 • Tämän rakennuksen järjestelyyn on sopiva tarpeeksi korkea maasto.
 • Välttämätön edellytys on ilmanvaihtojärjestelmän läsnäolo huoneen sisällä.
 • Puun elementtejä tulee käyttää antiseptisesti.
 • Sisäänkäynti sijaitsee pohjoispuolella.

Maanalainen osa

Ensinnäkin sinun pitäisi tehdä kuoppa, jonka marginaali on 50 cm kaikissa suunnissa. Nämä varaukset ovat tarpeen, kun tarvitset tarvittavaa viestintää tai varaat vedenpitävän seinän pinnan. Seinät ovat kivet, lohkot tai tiilet.

Jos käytetään tukkia, ne on esikäsiteltävä antiseptisellä aineella estääkseen rottien ja homeiden kasvun tulevaisuudessa. Usein ne luo monoliittisen betonirakenteen kellariksi: valmistetaan muottirakennetta, rakennetaan betoniverkkoa ja kaadetaan betonia.

Kourujen ja kulmien suojaamiseksi käytetään ruberoidia. Kun rakennustyöt on purettu, seospinnalle levitetään sementin seos.

Riippumatta tulevan kellarin koosta, on hieno ajatus olla odottamaan pitkän kuivausratkaisun. Sen sijaan, että kaadetaan monoliittia, voidaan käyttää asbestisementtejä, jotka on kiinnitetty puutavaraan.

Rakenteen ulkopinnasta käytetään bitumi-mastia. Jätevedenkerros suojaa rakennusta pohjavedestä. Kuivausmateriaalina voit käyttää murskattua kiveä, soraa tai tiilitaistelua. Pohja on suojattava vedenpitävällä tyynyllä.

Asennus ilmanvaihtojärjestelmään

Jotta sisäkaasut eivät voisivat kerätä vaarallisia kaasuja, kosteuden tiivistystä ei aiheudu kosteutta, on muodostettava ilmanvaihtojärjestelmä, joka koostuu yksinomaan galvanoidusta putkesta, jonka halkaisija on noin 10 cm.

Tämän putken toinen pää näytetään huoneen sisällä, toinen - kadulla. Parannettu ratkaisu mahdollistaa useiden putkien läsnäolon, joista toinen on kattopinnan alapuolella ja joka on suunniteltu tehokkaaseen uuttoon ja toinen yläpinnan yläpuolelle - ilmaa katulta.

Hautausmaa

Maaosa ratkaistaan ​​päällystystoiminnan loppuun asti, joka liittyy kellarin rakentamiseen ja täytön muodostamiseen. Kellarin rakentamiseen on tarjolla monia vaihtoehtoja, valmiiden kellareiden luettelossa sekä pieniä eteisiä että suuria huoneita.

Jos päätehtävänä on suojata vain maanalainen luukku, niin sen rakentaminen riittää tarjoamaan korkealaatuista vedenpitävyyttä sekä hyvä ovi. Mutta jos haluat luoda tilaa tilapäiselle asunnolle, on sen tarvetta varustaa entistä perusteellisemmin.

On tärkeää rakentaa hyvä katto, koristella seinäpinta ja eristys. Rakennuksen viimeinen vaihe liittyy huoneen sisäiseen järjestelyyn.

Maaperän rekisteröinti

Maa on valtava määrä erilaisia ​​kellareita. Joskus on vaikea erottaa tällainen rakennus perinteisestä huvimaasta tai kesäkeittiöstä. Joitakin rakennuksia ei voida kutsua eri tavalla kuin kellari, sillä koko niiden ulkoasu osoittaa, että oven lehtiä takana on talvivarastoja.

Samankaltaisilla rakenteilla on alkuperäinen muoto: karkea kiviseinä, yksinomainen katto, melko massiiviset ovet luonnollisista tammiista.

Tyypit kellarista varastosta

Jos sinulla on kokemusta ja tietoa, voit rakentaa kellarin omilla kädilläsi. Kuitenkin ilman vaadittuja taitoja, haluja ja aikaa, voit ostaa sen valmiissa muodossa.

kapseli

Tällainen muotoilu muistuttaa palloa, johon portaikko on kiinnitetty. Tällaisen huoneen asentamiseksi sinun täytyy kaivaa kaivon oikeat mitat ja sijoittaa siihen muovinen kellari, sitten nukahtaa. Pinnalle on välttämätöntä, että vain ovi pysyy paikallaan.

Valmis muoto

Tämän mallin käyttöjakson kesto on vähintään 50 vuotta. Se on valmistettu erikoismuovista. Sarjaan kuuluu teräksestä valmistettu ovi, valaistus, tuuletusjärjestelmä ja paljon muuta.

Jos haluat asentaa tällaisen rakennuksen, sinun täytyy varustaa tarvittava koko kuopan sijoittaa rakenne siellä ja täytä se. Pinnalla on vain luukku.

tynnyri

Tällaisen tuotteen luomiseksi käytetään parasta laatua olevaa lasikuitua, jonka avulla voit luoda suljetun rakenteen, joka asennetaan mihin tahansa maaperään. Tällaisen rakennuksen palvelusaika on suunniteltu pitkään.

Daçan kellari-tynnyri, kuten kuvassa, on täydellinen ruoan varastointi, koska se säilyttää vakaan lämpötilan. Tuotteen asentamiseksi sinun on kaivaa kaivon tarvittava koko, aseta se tynnyriin ja peitä se sitten maaperällä.

Tiilikellari

Rakenteen rakentaminen alkaa kuopan järjestelyllä. Sen syvyys on neljä metriä. Valmisrakennukseen kuuluu tilat, kuten eteinen, sekä portaikko.

Kun kuopan aiheuttama ongelma ratkaistaan, seinäpinnat, lattia ja portaat on suljettava. Sitten betoni kaadetaan lattian pinnalle. Heti kun betonin seos kovettuu, voit tehdä munia.

Valssattu metalli on asennettu seiniin, jota pidetään pohjana tulevalle päällekkäisyydelle. Puutavara on asennettu metallikehyksen alle, jonka pohja on kaadettu.

Kun betonipinta on täysin karkaistu, on mahdollista varustaa yläpuolinen osa asettamalla se ja luomalla myös katto.

Laajennettujen savilohkojen kellareiden etuja

Jokaisen esikaupunkien kiinteistön omistajat ajattelevat tavalla tai toisella maanalaisen varastointitilan rakentamisesta. Se voi olla sekä tuoreita vihanneksia että säilykkeitä ja juomia. Koko vuoden ajan tarvikkeita voidaan säilyttää halutussa kunnossa huoneen optimaalisen mikroilmaston vuoksi.

Perinteisten kellareiden rakentamiseen käytettiin puuta, tiiliä, betonia tai puuta. Veden, lämmöneristyksen, bitumin, katehuovan ja erilaisten eristeiden suojaamiseen käytetään. Luotettava ja nopeasti rakennettu muotoilu on vaahtoblock.

Ennen kellarin järjestelyä on määritettävä sen kokoonpano. Tyypillisesti etusija annetaan perinteisen tyypin tiloihin. Myös yleinen on puoliksi haudattu maanalainen, jolla on monia etuja.

Suurempaa hautaamista valittaessa rakentaminen suoritetaan paikan päällä oleviin osiin, koska tulvien riski on melko korkea, jopa varustetulla vedeneristyksellä.

Tällöin betonilohkareista valmistettu kellari, jossa on osittainen läpäisy, olisi parempi, koska pohjavesi ei saavuta lattiaa, mikä vähentää tulvien mahdollisuuksia nollaan.

Minkä tahansa kokoonpanon valinnassa asiantuntijat suosittelevat rakennetun savibetonin lohkojen käyttämistä.

Kevytrakenteisten lohkojen kellari voidaan tehdä käsin alusta alkaen ja jos noudatat kaikkia sääntöjä ja työjärjestystä, tällainen säilytys kestää useita vuosia ilman korjaus- ja restaurointityöhankkeita.

Materiaalien valinta

Rakennuksen tärkein materiaali on vaahtolohko tai laajennettu savielementti. Tällainen päätös tehdään materiaalin ominaisuuksia koskevien tietojen tutkimisen perusteella sekä niiden omistajien palautteen perusteella, jotka ovat jo raken- taneet rakennetta valitulle tämäntyyppiselle tekniikalle.

Se on helppo laittaa, on melko luotettava ja voi toimia pitkään. Lisäksi tämä valinta ei vaikuta suuresti rakennustyön arvioon, koska vaahtolohkot ovat erittäin edullisia.

Jotta voidaan rakentaa lohkareiden kellari:

 • Laajennetun savityyppiset lohkot tai vaahtobetonin lohkot, joiden määrä lasketaan huoneen suunnitellun koon perusteella;
 • Reiki ja samansuuntaiset palkit katto- ja ovien palkkeihin;
 • Lämmöneristysmateriaalit ja tarvittava vedenpitävyys;
 • Apulaitteet ruuvin, ruuvin, vasaran jne. Muodossa;
 • Laasti ja sementtiseos.

Koska tarvittava työkokemus ja kellarihuoneen järjestelyn tuntemus puuttuvat, asiantuntijoiden tulee olla mukana.

Valmistelutyöt

Ennen työn aloittamista sinun on päätettävä rakennustyömaalla. On parasta varustaa laajennetun savi lohkojen kellari lähellä taloa, jotta ei tarvitse käydä paljon kuljettaessa tarvikkeita ja samalla olla vahingoittamatta talon pohjaa.

Pohjaveden tulee pysyä puolitoista metrin päässä kellarin alapuolelta, ja työ tehdään kesällä kuivalla säällä. Jos varustat pienen mäen rakennustyömaalla, se vähentää merkittävästi vedenpitävyyden arviointia.

Jos valitset puoliksi upotetun kellarin, sinun täytyy kaivaa suuri kaivanto, joka syvemmällä ylittää itse kellarin puolet sen seinien korkeudesta.

On myös syytä lisätä noin 25 cm lattiapäällysteen sisällä olevaan järjestelyyn. Kaivo voidaan tehdä mistä tahansa koosta, koska se riippuu sivuston omistajan mieltymyksistä.

Heti kun kaivanto on valmis, on tarpeen tiivistää lattia ja tasoittaa se erikoistyökaluilla. Kun maaperän kosteus on korkea, levitetään hieman vesitiivistystaso, jonka jälkeen pohja peitetään saviin, joka tiivistetään huolellisesti täytön jälkeen.

Kuten käytännössä ilmenee, kuivassa maaperässä vedenpitävyys ei ole välttämätöntä. Voit välittömästi kaataa saven ja tiivistää sen varovasti. Voit käyttää tätä puupalkkia. Tämän jälkeen valmistetaan sementtilaasti, joka kaadetaan kuopan koko pohjan päälle.

Kun liuos kaadetaan, on välttämätöntä valvoa sen jakautuman tasaisuutta, koska vääristymien tapauksessa niiden korjaus kiinteytymisen jälkeen on liian monimutkainen. Kuivauksen jälkeen ukkosmittarit alkavat pystyttää seiniä.

Säätiön seinät

Kellarin seinät on valmistettu vaahtobetonista tai laajennetuista savipinnoista. Tällainen materiaali käyttäytyy hyvin kuormitettuna, on kestävä ja tarkka geometria, koska lisävesieristystä ei tarvita. Mutta vaikka pohjavesi on hyvin lähellä talon pohjan pintaa, et voi huolehtia materiaalien tuhoutumisesta.

 • Asennettaessa lohkoja käytetään sementtilaastia, jota perinteisesti vaivataan todennettujen mittasuhteiden mukaan. Voit tehdä erityisen liimakoostumuksen, jota käytetään nimenomaan laajennetuille savimaaleille;
 • Ensimmäinen rivi asetetaan tarkistamalla sen vaakasuoran sijainnin taso. Jos haluat kohdistaa mallin käyttämällä. Sama rivi on asennettu läheiselle seinälle. Soveltava tekniikka levitetään pyöreä, ja sitten uudelleen tarkistaa tasaisuuden. Tässä vaiheessa virheiden korjaaminen on paljon helpompaa kuin myöhemmin.
 • Sardelliittien seinien rakentaminen on paljon helpompaa kuin muilla materiaaleilla, koska kaikki työ voidaan tehdä omalla kädelläsi. Heti kun haluttu korkeus on saavutettu, odota, että laasti kovettuu ja jatka kipsille.

Tässä vaiheessa kannattaa harkita oviaukkojen sijaintia. Kellari on erittäin helppo käsitellä vaahtolohkoista, koska materiaalia leikataan hyvin helposti, joten leikkaamisen ongelmat eivät saa syntyä valitulla kokoonpanolla. Ovenlehti itsessään on suositeltavaa olla puusta.

Laajennettujen savilohkojen seinien koristelu voidaan tehdä millään tavoin, mutta asiantuntijat suosittelevat alustavaa rappausmenetelmää.

Kattoasennus

Kun kipsi kuivuu, ne kulkevat kellarin kattoon. Ei ole vaikeata tehdä, varsinkin täysin upotetussa kellarissa. Perinteinen tyyppinen päällekkäisyys on tehty puupölkkeillä, ja tekniikka ei ole erilainen kuin asuinkiinteistön lattian järjestely.

Seinät ovat enimmäkseen maan yläpuolella, joten lattian asennuksen ongelmat eivät saisi syntyä. Kiinnitetään viivalla ankkuripultteihin ja ruuveihin. Tämä menetelmä on erittäin luotettava, ankkuri siirtyy helposti yksikköön ja pysyy tiukasti rakenteessa.

Voit edelleen vahvistaa kiinnitysmetallikulmaa. Lokin päälle on tarpeen tehdä lokin asennus poikittaissuuntaan kiinnitysruuveilla.

Rakenne peitetään tervalla, vedeneristys ja me taas. Materiaali kiinnitetään tukkeihin kynsien avulla, jonka jälkeen päämateriaali asetetaan katolle, tavallisesti liuskekiveä tai laattoja. On parempi valita samantyyppinen katto kuin asuinrakennukselle. Tällä järjestelyllä katto on sopusoinnussa rakennuksen yleisen rakenteen kanssa.

Puoli-upotetun kellarin tapauksessa katto on taivutettu, joten et voi varustaa harjaa. Katon koko ei saa ylittää huoneen mitat, jotka suojaavat holvin lunta ja muita sateita.

Sisustusjärjestely

Kellarin varustaminen sisäpuolelta ei ole yhtä varovainen kuin ulkopuolelta. On tärkeää huolehtia asianmukaisesta ilmanvaihdosta ilman, että muuta työtä hukataan. Maanalaiseen ilmakuljetukseen tehdään kaksi putkea - syöttö ja pakokaasu. Yksi suorittaa poistoilman ja toisen tuoreen massan sisäänvirtauksen.

Virtauksen tulisi olla vastuussa tuoreen kuivan ilman ottamisesta melkein lattian lähellä, ja huppu asennetaan lähellä kattoa, sillä lämmin, käytetty ja kostea ilma seuraa fysiikan lakia ylöspäin. On parasta varustaa molemmat putket venttiileillä virtausnopeuden säätämiseksi.

Vaikka syöttö- ja pakokaasujärjestelmän tuuletus on tehty uskomattoman yksinkertaiseksi, se on erittäin tehokas kondensaatin poistamiseksi. Lisäksi huoneen lämpötila ja kosteus mahdollistavat tuotteiden säästämisen pidempään.

Kellaripalvelu

Materiaaleista valmistetut kattilat olisi pidettävä mahdollisimman puhtaina. Tämä on erittäin tärkeää kellarin ennaltaehkäisevän kunnossapidon kannalta.

Esimerkiksi pieni ylimääräinen kosteus alkaa mikro-organismien ja sienten lisääntymisestä, mikä aiheuttaa toimitusten heikkenemistä.

Päättäessään, onko tilojen usein toistuvaa puhdistusta mahdollista, on otettava huomioon, että desinfiointi olisi suoritettava vähintään kesällä ja ennen tuotteiden asettamista. Desinfiointityöt suoritetaan välittömästi rakentamisen jälkeen, peittäen huoneen pinnan valkaisuun vitrioli- tai kaliumpermanganaatin lisäyksellä.

Voit tupakoittaa huoneen tupakalla tai rikki. Tällaiset menettelyt olisi suoritettava säännöllisesti, noin kerran kuudessa kuukaudessa tai vuodessa.

On tärkeää ymmärtää, että jopa tehokkaalla vedeneristyskondensaatiolla voi esiintyä. Tämä on yleinen esiintyminen maanalaisissa tiloissa, joissa syötäviä tuotteita säilytetään.

Kosteuden ulkonäön vähentämiseksi kattoon tai seiniin on sijoitettava säiliöitä suolalla tai sammalla, jotka pystyvät imemään ylimääräisen kosteuden ilmasta. Joissakin tapauksissa voit hajauttaa sahanpurua lattialla, jolla on samat ominaisuudet.

Laajennettujen savilohkojen kellari (kellari)

Lohkot 40x20x20 tai 40x20x12 (vastaavasti seinän leveys 20 ja 12 cm: n välein) On tarpeen laatia 3x3x2

Pohjaveden taso on alhainen (niin pitkälle kuin tiedän, se ei ole koskaan kaivannut aukkoa lattian alla) 40x30x20-lohkon hinta on 57,50 ruplaa. kpl. Hinta lohkolle 401х20х12 - 34,50 hieroa. kpl.

Aion suunnitella ulkoseinien seinämät, haluan jättää hiekkalaatikon, katto ei ole sama, katto on talon puulattia, tietenkin lämmitetty.

Haluaisin kuulla mielipiteitä hinnasta ja ennen kaikkea kellarinseinien materiaalista

Vaahtobetonilohkojen kellarin rakentaminen

Monet ihmiset haluavat rakentaa kellareita huolimatta siitä, että nykyään he ovat hieman vanhentuneita. Viiniä ja juomia ei voi varastoida kellariin; Myös suolakurkku ja erilaiset säilytysmahdollisuudet sijaitsevat onnistuneesti kellarissa.

Vaahtobetoni-lohkojen istuin on laitteessa hyvin yksinkertainen, joten voit vastata tähän tehtävään ilman pätevien ammattilaisten osallistumista.

Ennen kuin aloitat oman kellarin rakentamisen, sinun on päätettävä sen ulkonäöstä. Voit rakentaa täysin upotetun tai puolikierteisen kellarin. Upotettu kellari on hyvä rakentaa niissä paikoissa, joissa on pieni tulvariski. Samalla puoliksi upotettu kellari on luotettavampi vaihtoehto, koska se voidaan rakentaa keinotekoiseen korkeuteen. Tämä rakentamismenetelmä lähes kokonaan hävittää jopa pienet vaarat, jotka aiheutuvat siitä, että kellunta on upotettu pohjaveteen.

Vaaditut materiaalit

Joten harkitse puoliksi haudatun kellarin rakentamista.

Ratkaisun valmistukseen on parasta käyttää kiinteää sekoittimesta, koska se vähentää merkittävästi sen valmistusaikaa.

Vaahtolohkot ovat erittäin käteviä valita pääaineena. Ne on helppo asettaa, ja kestävyyden kannalta ne ovat erittäin hyviä. Aineellisissa olosuhteissa vaahtolohkot ovat varsin edullisia vaihtoehtoja. Rakentamiseen tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • vaahtolohkot tai hiilihapotettu betoni pohjamateriaalina seinille;
 • kyllästetty puu katuviiveille ja -oville;
 • rakennustaso;
 • vasara;
 • romahtamaan;
 • laasti laastille ja laastille;
 • liuskekivi tai laatta;
 • vedenpitävät kalvot ja kattohuovat;
 • ruuveja, ruuveja, ankkureita ja kynsiä.

Valmistetaan kellarin paikka

Ennen rakentamisprosessia päätä ensin kellarin paikasta. On suositeltavaa järjestää se lähellä taloa, voit pommittaa. Joten sinun ei tarvitse ajaa kaukana huonosta säästä. Pohjaveden pinnan tulee olla alle 1,5 m. Ja itse maan tulee olla mahdollisimman kuiva. On parasta rakentaa keväällä. Poista alue ja lisää tarvittaessa maaperää. Joten teet keinotekoisen korkeuden. Tarvittavaa on maadoitettava hyvin niin, että se ei murene. Jos teet kaiken oikein, sinun ei tarvitse edes käyttää ylimääräistä vedeneristysmateriaalia, koska kellari on riittävän kuiva ja kosteutta kestävä. Tämän jälkeen aloita kaivamaan reikä altaan alta. Puolikuollisessa kellarissa kuopan syvyyden tulisi olla puolet seinän korkeudesta ja 20 cm lattian täyttämisestä.

Seinäkellarin laite.

Kun kaivosta on kaivettu, sen pohjan on oltava hyvin tamped ja tasoitettava (mieluiten rullalla). Kun märkä maaperä voi laittaa ohuen kerroksen vedenpitävyyteen, peitä sitten kuopan pohja öljyisen saven palasilla, joka tiivistää sen tiukasti. Jos olet täysin varma, että maa pysyy suhteellisen kuivana, voit tehdä ilman vedeneristyskalvoa. Sitten heti laita ja kimmoile savi. Sen jälkeen valmistetaan paksu sementtiliuos ja kaada lattialle kellari. Kun kaadat, tasoita se, koska on mahdotonta korjata vääristymät tuhoamatta tasoitusta. Kun lattiataso on kokonaan kuivunut, tarkista lattiataso uudelleen ja siirry laitteen seiniin.

Laitteen seinät ja katto

Rakennamme seiniä vaahtobetonialustoilla. Koska ne ovat erittäin kestäviä ja kiinteitä, et voi ajatella vedenpitäviä seiniä. Ja vaikka pienen pohjaveden läpikulun puolelta kellarista, et voi olla huolissasi seinien tuhoutumisesta. Näin ei kuitenkaan tapahdu.

Koska vaahtobetoni-lohkojen lujuus on kantissa, et voi tehdä seinien vedenpitävyyttä.

Aloita, vaivaa ratkaisu ja tee ensimmäinen rivi lohkojen. Tarkasta tarkasti kaikki tasot ja lyö oikeat paikat tarvittaessa. Tämän jälkeen järjestää myös ensimmäinen rivi, mutta vain toinen seinä. Tämän seurauksena kellarin seinien rakenteen pitäisi mennä ympyrään: ensin ensimmäinen rivi asetetaan pitkin koko kehä, sitten toinen, kolmas ja niin edelleen. Jokainen rivi on tarkistettava tasaisuudesta. Kiinnitä erityistä huomiota vierekkäisten seinien kulmien vastaamiseen. Kun kaikki seinät on rakennettu täysimittaiseksi, odota, että ne jähmettyvät ja jatka kipsiä. Ennen sitä voit heti asettaa puisen oven haluamaasi paikkaan. Tietenkin, voit millään tavalla lopettaa seinät kellarissa. Mutta kipsin asettaminen on välttämätöntä. Kun kipsi on kuivunut, siirrymme kellarikattoon. Katto on järjestetty tavallisiin puutöihin sekä taloon.

Kun otetaan huomioon, että kellarin seinät olivat puoliksi maahan ja toisessa puolikkaassa, katon asennus ei ole niin vaikeaa. Käytä ankkureita ja ruuveja kiinnittämällä päärungon kattotukit seinien yläreunaan. Ankkurit ovat täydellisesti mukana vaahtolohkoissa ja ne pitävät hyvin niissä. Lisäksi ne voidaan kiinnittää metallikulmilla. Seuraavassa vaiheessa poikittaiset viiveet ylittävät pääviiveen ja kiinnitetään ruuveihin tai ruuveihin.

Kelloja on käytettävä asennettaessa kellaria, koska se suojaa rakennusta sateelta.

Sitten koko rakenne peitetään tervalla, vedeneristyskalvolla ja me jälleen. Kaikki nämä materiaalit kiinnitetään tavallisiin kynsiin. Viimeisen kerroksen katon päälle laita liuskekivi tai laatta. On parasta valita sama katto kuin päärakennus. Joten kellarin rakenne yhdistyy täydellisesti olohuoneen muotoiluun. Ja vielä yksi asia: kellarin katto on tavallinen tasainen, joten voit unohtaa luistimen laitteen. Mutta samaan aikaan varmista, että katon ympärysmitta on noin 20 cm seinien poikki. Tämä suojaa niitä luotettavasti sateelta ja lumelta.

Kellarin sisäinen rakenne

Istuimen tuuletuslaite.

Näin ollen kellarin perusrakenne voidaan katsoa täydelliseksi. Nyt sinun pitäisi huolehtia vähemmän tärkeistä kohdista sisäiselle laitteelle. Ensimmäinen näistä hetkistä - laitteen ilmanvaihtojärjestelmä. Laitteen tuuletus kellariin on parasta käyttää kahta putkea: syöttö ja pakokaasu. Samanaikaisesti tuloputken aukko on sijoitettava lattian alle, ja pakoputki - katon alla ja katon läpi päästäkseen ulos. On toivottavaa järjestää molemmat putket venttiileillä. On mahdollista sisällyttää haluun sisällyttää ilmanvaihtojärjestelmä kellariin. Tällainen näennäisen yksinkertainen ilmanvaihtolaite olisi ihanteellinen vaihtoehto rakennuksen ikkunoiden puuttuessa ja antaa säilyttää halutun kosteuden ja lämpötilan kellarissa.

Toinen tärkeä asia on kellarin puhtaus. Tärkeä rooli tässä ovat steriili- ja desinfiointikysymykset. Tämä on äärimmäisen välttämätöntä, sillä jos jopa pienimmätkin kosteusominaisuudet ja bakteerit ilmestyvät koko kellarialueelle, sieni levittyy nopeasti aiheuttaen mätää ja ruoan pilaantumista. Desinfiointia varten on välttämätöntä valkaista vaahtolohkoista välittömästi kellarinrakennuksen jälkeen tai suihkuttaa seiniä valkaisuainetta lisäämällä vahva kuparin rauta-vitriolin liuos sumutuspullosta. Sen sijaan sen saa käyttää vahvaa kaliumpermanganaatin liuosta. Lisäksi voit polttaa huoneen harmaalla tai tupakkaliemillä. Kuten käy ilmi, suihkuttaminen desinfiointiaineilla ja kaasutuksella on välttämätöntä paitsi rakentamisen aikana myös säännöllisesti sen jälkeen. Lisäksi tällaisten menettelyjen vähimmäistiheys on noin 6 kuukautta.

Ja lopuksi, kolmas tärkein asia - kondensaation ehkäiseminen ja poistaminen. Kondensaatio voi tapahtua jopa normaalin vedeneristyksen yhteydessä. Loppujen lopuksi se on varsin perusteltua huoneessa, jossa varastoidaan runsaasti tuotteita. Tällaisen ilmiön välttämiseksi on välittömästi kellarin rakentamisen jälkeen asetettava laatikot sammalla tai suolalla. Kellarin lattia on toivottavaa ripotella sahanpurulla. Mutta jos et halua nähdä sahanpurua lattialla, voit myös laittaa ne laatikoihin.

Joten vaahtolohkareiden tai ilmastetun betonin kellarin rakentaminen on helppo asia. Kun vaahtobetoni-lohkareiden rakentamisen prosessin asianmukainen organisointi on onnistunut, voit saavuttaa hyvän tuloksen ja nauttia suolakurkkua ja muuta säilöntää ja juomia monien vuosien ajan.