Betonihoito nestemäisellä lasilla

Nestemäisen lasin pohjaan perustuvan suojapinnoitteen syntymisen myötä rakennusmarkkinoilla kuluttajat arvosivat välittömästi sen ainutlaatuisia ominaisuuksia. Tällä koostumuksella on tällä hetkellä varsin laaja käyttöalue. Kuinka hoito nestemäisellä lasilla ja mikä se on?

Mikä on materiaali

Silikaattiliima tai, kuten muutoin kutsutaan, nestemäinen lasi on silikaattisuolojen vesiliuos. Pääkomponentista riippuen:

 • natrium-nestemäinen lasia, jolle on tunnusomaista korkea tahmeusaste, tulenkestävyys, antiseptiset ja vedeneristysominaisuudet;
 • kaliumia, jolla on koskemattomuus ilmakehän ja happamien vaikutusten suhteen.

Natriumlasia käytetään nopeuttamaan sementiseosten kovettamista johtuen kemiallisesta reaktiosta.

Nestemäistä lasia käytetään laajasti rakennus- ja viimeistelyaineina sen ominaisuuksien ansiosta:

 1. Hydrofobinen (vettä hylkivä). Tämän ominaisuuden ansiosta nestemäistä lasia käytetään sellaisten pintojen käsittelyyn, jotka ovat alttiina pitkäaikaiselle kosketukselle nesteen kanssa, mukaan lukien puutuotteet. Impregnoinnin seurauksena niille ei aiheudu turvotusta ja muodonmuutoksia.
 2. Antiseptinen. Tämä ominaisuus mahdollistaa silikaattiliiman käytön seinämien suojaavaan kyllästykseen sellaisia ​​negatiivisia ilmiöitä vastaan ​​kuin muotit ja sienet.
 3. Tulenkestävä. Kun lattiat ja seinät kyllästetään nestemäisellä lasilla lisää huoneen paloturvallisuutta.
 4. Antistaattinen. Materiaali eliminoi sähköistyksen ja ei aiheuta staattisen sähkön esiintymistä.
 5. Haponkestoon. Silikaattiliuoksen kyllästäminen auttaa suojaamaan pintaa kemikaalien vaikutuksilta.
 6. Ympäristöystävällisiä. Tämä aine ei aiheuta ihmiselle haitallisia aineita.

Sovellus vedenpitävyyteen

Nestemäinen lasia sen kemiallisen koostumuksen takia puikoilla huokoisten materiaalien täyttämistä:

Kun pinta käsitellään silikaattikoostumuksella, sen hydrofobisuus ja lujuus lisääntyvät. Siksi nestemäinen lasia on tullut erityisen vallitseva kohtien, kaivojen ja uima-altaiden seinien ja lattioiden käsittelyssä. Hydrofobisten ominaisuuksien omaavan alukkeen valmistamiseksi on tarpeen yhdistää vesi, sementti ja ZhS samassa suhteessa.

Käsiteltävä pinta on ensin valmistettava: tasainen ja puhdas saastumisesta. Puuta käsiteltäessä on toivottavaa säilyttää sen luonnollinen epätasaisuus (tämä parantaa materiaalien tarttuvuutta). Jos puhdistuksen aikana oli tarpeen kastua pintaan, sen tulisi kuivua ennen käsittelyä. Vedeneristyskerroksen paksuuden on oltava vähintään 3 mm.

Silikaattilaastia käytetään myös kattamaan lattiat kylpyssä tai kylpyhuoneessa. Suurten alueiden hydrofiilisen päällysteen, esimerkiksi lattian tai seinien peittämiseksi, voit käyttää pistoolia, rullaa tai harjaa.

Sovellus materiaalien tulenkestävyyden lisäämiseen

Nestemäisen lasin palonkestävyys mahdollistaa sen käytön:

 • muurauspalat, savupiiput ja uunit;
 • lämpöä kestävän betonin ja sementin tuotanto sekä tulenkestävät maalaustarvikkeet;
 • puun kyllästäminen sen palamista hidastavien ominaisuuksien antamiseksi;
 • metallirakenteiden päällystyselementit.

Tulenkestävän silikaattiliuoksen valmistukseen tarvitaan 3 osaa hiekkaa, 1 osa sementtiä ja 1 osa nestemäistä lasia. Tällainen seos kovettuu nopeasti kemiallisen reaktion seurauksena, joten voit ensin tehdä tavanomaisen ratkaisun tarvittavan rakenteen ja tehdä sitten ulkoisen päällysteen betonista, jossa on tulenkestävä kerros.

Tulenkestävien ominaisuuksien pintaan voit peittää puun tai betonin vain nestemäisellä lasilla sumutetta käyttäen alustaksi. Seinien kyllästäminen voidaan suorittaa myös joko itsenäisesti silikaattiliuoksella tai lattian sementtilevyllä.

Lattianpäällyste

Kylpyhuoneissa, suihkussa, kylpyammeissa ja sisäuima-altaissa, joille on ominaista jatkuva kosteus ja lattia kastuminen, voit tehdä lattianpäällysteen nestemäisellä lasilla. Lattian täyttämiseksi tarvitaan:

 • jos lattiat on valmistettu puusta, esivalmistetaan sitten betonilevy;
 • kaada silikaattiliuos kuivattuun pintaan yhtä suurina annoksina;
 • tasoitetaan liimakerros laajaa lastalla;
 • suorita 3 mm: n paksuisen kerroksen lopullinen kohdistus käyttäen puristinta;
 • sen jälkeen, kun silikaattikerros on kuivunut päällysteen aikaansaamiseksi lakalla (polyuretaani tai epoksi soveltuu paremmin).

On pidettävä mielessä, että on mahdotonta koristaa nestettä, joka on jo peitetty nestemäisellä lasilla. Betonipinnoitteiden kaatamisen yhteydessä lattiapinnalla on "konkreettinen" väri ja rakenne. Lattiakoriste on tehtävä ennen nestekerroksen levittämistä. Vaihtoehtona on mahdollista tehdä betonin maalausta. Samanaikaisesti on suositeltavaa lisätä pieni määrä silikaattia maaleille ja lakalle parantamaan betonin kiinnittymistä betoniin. Maalin kuivauksen jälkeen voit täyttää lattian yllä olevan algoritmin mukaisesti.

Muuten, ottaen huomioon materiaalin myrkyttömyys, sen lämpö- ja vedenkestävyys, sen käyttö on sallittu höyryhuoneen käsittelyä varten, joka on usein valmistettu puusta ja jatkuvalla altistuksella kostealle kuumalle ilman, ilman asianmukaista hoitoa, voi aiheuttaa muodonmuutoksia.

Muut käyttötarkoitukset

Nestemäistä lasia käytetään myös monissa muissa tarkoituksissa:

 1. Silikaattiliimaa käytetään laajalti antiseptisenä pohjamaalina seinien kyllästämiseen muotista ja hometta.
 2. Tämä materiaali on hyödyllinen PVC- tai linoleumilevyjen valmistuksessa. Tässä tapauksessa silikaattiliuos toimii liimana.
 3. Nestemäisen lasin korkeat liimaominaisuudet mahdollistavat sen käytön putkien sulkemista tai liittämistä varten kittien kiinnittämiseksi nivelöihin. Tällöin osia ei enää jäsennetä, ja jos tarpeen, vaihda jokin elementeistä on purettava rakenne kokonaan.
 4. Liima-aineena voidaan käyttää myös puusta valmistettujen huonekalujen ja muiden materiaalien korjaamiseen.
 5. Puutarhoja käytetään puiden käsittelyyn karsimisen jälkeen. Leikkauspisteet ovat erittäin haavoittuvia bakteereille, jotka vahingoittavat puuta. Niiden kitti nestemäisellä lasilla "sulkee" leikkauksen ja suojaa puuta tuhoamiselta. Auton suojaavan kiillotuksen jälkeen nestelasin avulla
 6. Tämä aine voi päästä pelastukseen ja kotiäidit: vesipitoinen liuos, joka on tehty 1: n ja 25: n välillä, mahdollistaa astioiden puhdistuksen raskasta saastumista. Parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi on suositeltavaa keittää annokset valmiissa liuoksessa.
 7. Sitä voidaan käyttää vanhojen pinnoitteiden poistamiseen maaleilla.
 8. Silikaattiliuosta käytetään myös maataloudessa. Kokeet ovat osoittaneet, että tällaisella koostumuksella käsitellyt siemenet eivät altistu bakteereille ja itävyvät nopeammin.
 9. Käytä seinien koristeluun: kun seinät on peitetty lasilla, ne on aikaisemmin kyllästetty nestemäisellä lasilla. Tämä eliminoi kosteuden imeytymisen ja lisää lasin tapettin kulutusta. Joissakin tapauksissa tavallisten tapettien peittämien seinien käyttöiän lisääminen ja niiden erityinen loisto aikaansaavat viimeistelypäällysteen silikaattiliuoksella.
 10. Puutuotteita. Puusta valmistettu esine riittää jonkin aikaa upottamaan silikaattiliuosta.

Rakentamyymälöissä nestemäinen lasi on laaja: sekä puhtaassa muodossa että sen pohjalta valmistettujen rakennusmateriaalien osalta. Alhaisen hinnan vuoksi tämä materiaali on kaikkien kuluttajien saatavilla riippumatta hänen tulonsa tasosta. Pääasia on valita koostumus, joka soveltuu sen ominaisuuksiin.

Nestemäisen lasin käyttö lattiaan

Lattian vedeneristys nestemäisellä lasilla on eräänlainen tunkeutuva eristys. Se saadaan teollisesti natriumsilikaatin vesiliuoksesta. Quartz-hiekkaa hienojakoisesta fraktiosta sekoitetaan soodaan ja kalsinoidaan uunissa.

Tämä on käytännöllisesti katsoen ainoa materiaali, joka voi peittää alustan korkealla kosteudella, sitä käytetään asuin-, teollisuusalueilla, uima-altaissa, kylpylöissä, saunoissa. Sopii puupintojen suojaamiseen kosteudelta ja suojaa materiaalia sieni-infektioilta.

Nestemäisen lasin toiminnot

Nestemäinen lasi (silikaattiliima) on silikaattisuolojen alkalinen liuos. Se on valmistettu piitä sisältävästä materiaalista, joka on kalsinoitu 500-600 asteen lämpötilassa 15 minuutin ajan.

Tämän jälkeen ainetta käsitellään alkalisella 5-10-prosenttisella liuoksella 90-95 asteen lämpötilassa. Reaktion seurauksena valmiin aine vapautuu.

Materiaali kovettumisen aikana muodostaa läpäisemättömän kerroksen, joka on luotettava este kosteuden tunkeutumiselle.

Silikaatti estää sieniä tarttumasta lattiaan

 • hylkii vettä;
 • estää sienten ja bakteerien esiintymisen;
 • suojaa pintaa tuhoutumiselta altistettaessa happoille ja muille hioma-aineille;
 • nestemäinen lattiapäällyste ei sähköisty, ei houkuttele staattisia;
 • ei polta, ei tue polttamista.

Usein käytetään kaivojen ja säiliöiden seinien vedenpitävyyteen uunien ja tulisijojen aikana.

Rakennuksessa sitä käytetään laimennetussa tilassa jauheen muodossa veden kanssa. Valmis liuoksella on viskoosi sakeus, joka kiinteytyy hyvin nopeasti.

Edut ja haitat

Nestemäisen lasin käyttöaika takuukortin mukaan on 5 vuotta. Käytön aikana havaitaan, että tämän jakson jälkeen pinnoite alkaa vähitellen heikentyä, menettää 1 mm paksuudeltaan vuosittain. Pidentää käyttöikää on suositeltavaa käyttää maalikerrosta vedenpitävyyden päälle.

Joskus nestemäistä lasia lisätään betoniseokseen sen lujuuteen.

Materiaali täyttää halkeamat ja huokoset betoniin, kipsiin, tiiliin, puuhun ja muihin materiaaleihin.

Sementtilaastin lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi lisätään 1 - 10% nestemäistä lasia, samalla kun unohdetaan, että liuoksen pitoaika lyhenee merkittävästi. Jos annos suurenee, päällyste muuttuu hauraaksi ja epävakaaksi mekaanisille vaurioille.

Henkilöllä, jolla ei ole kokemusta tästä materiaalista, hakemuksessa voi olla vaikeuksia.

Nestemäinen lasi jäätyy 30 minuutissa. Jos liu'utat materiaalia enemmän kuin sinulla on aikaa laittaa se lattialle, lasi kovenee ja se ei sovi uudelleenkäyttöön.

Lasin vertailu kaliumia ja natriumia kohti

Materiaali tuotetaan kalium- ja natriumperusteilla.

Kaliumin perusteella se kestää ilmakehän ja kemiallisia vaikutuksia ja sitä käytetään suojaavien maalien valmistukseen.

Natriumpohjaista käytetään useimmiten lattian ja pohjan vedeneristyskerroksen asentamiseen antiseptisten aineiden, liimojen ja palonkestävien seosten valmistukseen.

Ominaisuudet riippuen tyypistä:

Kun nestemäistä lasia lisätään kalkkiin, muodostuu kalsiumsilikaattia, joka on erittäin kestävä.

Lattian vedeneristys

Vedenpitävä materiaali mahdollistaa pinnan, joka ei salli veden ja ilman.

Pintavalmistuksessa olevan työn järjestys:

 1. Valmistamme pinnan, poistamme siitä kaikki kuorintaiset rakennusmateriaalit, maalit, ruoste, öljypinnat ja muut epäpuhtaudet.
 2. Teemme pintahiomakäsittelyä jäykällä metallisella harjalla tai hiekkapaperilla.
 3. Poista pöly voimakkaalla pölynimurilla.

Otamme huomioon, että on vaikea soveltaa kipsiä, kittiä lasiin, koska ne eivät tartu pinnalle.

Levitä laimennettua nestemäistä lasia useilla kerroksilla.

Kokonaispaksuus on 3 mm betonipohjalla, enintään 6 mm puulattialle.

Liuotamme niin paljon materiaalia kuin pystymme levittämään pintaan 20 minuutissa.

Levitä paksu seos lastalla, tarvitset aikaa puoli tuntia

 1. Kaada nestemäinen lasi lattian pohjaan, levitä se tasaisesti laajaa lastalla.
 2. Neula-rullan avulla poistamme ilmakuplia ja kuoppia.
 3. Teemme viimeistelylinjaustiivistimen.
 4. 30 minuutin kuluttua, kun edellinen kerros täyttää kaikki mikroprekat ja kuivuu, käytä seuraavaa kerrosta.

Laskemme siten, että yksi kerros levitetään ja kohdistetaan yhdellä kertaa. Vedeneristyskerroksen täydellisen kuivaamisen jälkeen päällys- tämme sen polyuretaanilla tai epoksilakalla.

Tämä päällyste lisää lujuutta ja antaa pinnan kiiltoa ja läpinäkyvyyttä.

Nestemäinen lattian sisustus

Lasipäällyste on läpinäkyvä, joten alustan pohja ilmestyy sen läpi.

Käytettäessä betonia, se on houkutteleva harmaa.

Jos pinnoitetta ei ole tarkoitus maalata vedeneristyskerrokselle, pohja voidaan koristaa:

 • maalata aluslattia maaliin lisäämällä jopa 10% nestemäistä lasia;
 • laitamme kytkinpiirroksen;
 • koristele paperilla phlox.

Kun lattian yksilöllisen tyylin luomiseen liittyvän työn päätyttyä käytämme nestemäistä lasia edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja siitä, miten lattia katetaan kunnolla seoksella, katso tätä videota:

Suojaustoimenpiteet työn aikana

On suositeltavaa piirtää lasi-vedeneristyspäällyste kumihansikkaissa ja saappaissa.

Nestemäisen lasin laimentamisessa on voimakas alkaalinen reaktio, joten sinun on valmisteltava suuri astia puhtaalla vedellä ja etikalla.

Heikko etikkahartsi neutraloi alkalin kosketukseen ihon kanssa.

Kun lasipäällystys on kaatanut, sinun on suojattava huone vedosta. Älä tee tätä ilman ilmastointi- ja lämmityslaitteita, ennen kuin alusta on täysin kuiva.

Surround lattia

Eräs vedeneristysnestelasityyppi on 3D-vaikutuksen omaavan laitteen pinnoitteen teknologia. Tilavuudeltaan 3 kerrosta käytetään:

 • pohja polymeerikerros;
 • piirustus tai valokuva bannerikudoksella;
 • lopullinen polymeerikerros, jonka paksuus on 3-4 mm.

Kuvan volyymi riippuu viimeisen kerroksen korkeudesta, mutta ei ole suositeltavaa asettaa sitä enemmän kuin 4 mm. Lasipäällysteen käyttöikä on 3 d vaikutus yli 10 vuoden ajan. Se on erittäin kestävä ja kestää mekaanista rasitusta.

Materiaalin käsittelyohjeet

Jotta pinnoite kestäisi, sinun on noudatettava sääntöjä:

 • lämpötila-alueen on oltava välillä -5 ja +30 astetta;
 • sinun on valmisteltava seos pieninä osina, koska se nopeasti kovettuu;
 • kun se levitetään metallipintaan, se on rasvanpoistettava.

Älä lisää laimentamatonta materiaalia valmiiseen kipsiin tai sementtilaastiin. Tuomme vesiliuoksena suhteiden noudattamisen mukaisesti.

Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin

Nykyään on olemassa monia tapoja valmistaa sementtiastioita. Helpoin on sementti-hiekka, jossa lisätään murskattua kiveä haluttua fraktiota. Tiettyjen ominaisuuksien materiaalin saamiseksi on kuitenkin tehtävä erityisiä lisäaineita. Erityisesti yksi suosituimmista komponenteista, joita käytetään liuoksen koostumuksessa, on nestemäinen lasia, jota tämä artikkeli on omistettu.

Valokuvapaketoidussa nestelasissa eri säiliöissä

Yleistä tietoa

Nestemäinen lasi (silikaattiliima) on vesiliuos, jossa on kaliumia ja natriumsilikaattia, joka saadaan silikasta. Ulospäin se on paksu viskoosi neste, kellertävänvalkoinen.

Teollisella alalla nestemäistä lasia käytetään useimmiten komponentteina tiilien ja erilaisten aggressiivisten happojen ympäristössä käytettävien betonituotteiden valmistuksessa. Silikaattiliimaa on kuitenkin käytetty myös kotitalouskäyttöön tarkoitettuihin betoniliuoksiin. Seuraavaksi tarkastele tarkemmin sitä, mikä antaa sen käyttöön.

Nestemäisen lasin käytön ominaisuudet

Kuten mikä tahansa muu lisäaine, kyseessä olevaa komponenttia tulisi soveltaa erittäin huolellisesti ja vain silloin, kun on tarpeen saada tiettyjä ominaisuuksia betonista. On myös erittäin tärkeää tarkkailla nestemäisen lasin osuuksia betonissa.

Tosiasia on, että lisätyn "lasin" määrä on kääntäen verrannollinen liuoksen kiinteytymisen aikaan.

Laasti-käsitelty betoni renkaat

Betonin pinta nestemäisellä lasilla

Niinpä nestemäisen lasin käyttö betonissa tekee materiaalista kosteudenkestävämpää ja kestävää. Joissakin yksittäistapauksissa sen käyttö on kuitenkin erityisen perusteltua.

Seuraavaksi tutustu tärkeimpiin:

 • Hätätapauksessa tiivistetään halkeamat, joiden kautta vesi virtaa. Jos natriumsilikaatin pitoisuus on noin 50 prosenttia, betoniseos kovettuu muutamassa minuutissa, mikä on äärimmäisen tärkeää tällaisissa tilanteissa. Sauman laatu riippuu tässä tapauksessa halkeaman syvyydestä, virtaavan nesteen virtauksesta jne.
 • Kun seinät viimeistellään omalla kädellä. Koska pysyvää suoraa kosketusta veden kanssa ei ole, lisäaine parantaa pinnoitteen veden kestävyyttä ja kestävyyttä. Tässä tapauksessa silikaattiliiman määrä ei saa ylittää kolmea prosenttia.
 • Rakennusten seosten valmistuksessa kellareissa, kellareissa ja muissa tiloissa, jotka on eristettävä kosteudelta.
 • Rakennettaessa rakenteita, jotka joutuvat kosketuksiin happamien väliaineiden kanssa tai käytetään korkeissa lämpötiloissa. Tämä johtuu siitä, että tällainen seos on hyvin kestävä korkeisiin lämpötiloihin ja happoihin.

On sanottava, että natriumsilikaatin lisääminen ei lisää betonin kustannuksia, koska lisäaineen hinta on melko alhainen. Siksi sen käyttö on houkuttelevampi taloudelliselta kannalta kuin muiden vaihtoehtoisten formulaatioiden käyttö.

Vesitiivisbetoni, joka on valmistettu nestemäisellä lasilla

Lisäaineen soveltamisen tärkeimmät virheet

Lisäaineen väärä käyttö voi pilaa materiaalia vain, mikä heikentää sen ominaisuuksia.

Tässä ovat tärkeimmät virheet, joita ihmiset usein tekevät:

 • Nestemäisen lasin lisääminen betoniin yli viisi prosenttia liuoksesta. Tällöin betonin lujuusominaisuudet heikkenevät. Lisäksi se lisää kovettumisaikaa, mikä vaikeuttaa munintaprosessia.
 • Natriumsilikaatin lisääminen kellariin kaadettavaan liuokseen aiheuttaa kontrolloimattomia kutistumisprosesseja.
 • Nestemäisen lasin lisääminen betoniin, joka on tarkoitettu kotitalouksien teiden asentamiseen tai betonointiin. Tosiasia on se, että seoksen läpäisemättömyys natriumsilikaatin lisäyksellä voidaan kutsua ehdolliseksi. Itse asiassa sen kemiallisten ominaisuuksien kannalta nestemäinen lasi on liukoista veteen.
  Tämän seurauksena kerroksen yläosa vähitellen vähenee vähitellen kosketuksissa saostumisen kanssa ja jäljelle jäävä kerros irtoaa ja helposti tuhoutuu.

Tämän seurauksena perus- ja tiehankkeille on tarkoituksenmukaisempaa lisätä erityisiä vedenpitäviä lisäaineita, jotka on tarkoitettu näihin tarkoituksiin. Niiden pohja on veden kestävyys, lisäksi ne eivät vaikuta liuoksen kovettumisaikaan, eivät muuta lujuusominaisuuksia.

Kiinnitä huomiota!
Nestemäistä lasia ei voida lisätä valmiiseen liuokseen.
Pre-lisäaine laimennetaan vedellä ja kaadetaan kuivaan seokseen.

Betonipäällystys nestemäisellä lasilla

On sanottava, että nestemäistä lasia käytetään paitsi osana liuosta, usein betonin käsittelyä nestemäisellä lasilla, jotta materiaali saadaan vettähylkiviltä ominaisuuksiltaan. Neste tunkeutuu hyvin huokosiin ja tarjoaa siten luotettavan vedenpitävyyden. Samaan aikaan erityinen kiderakenne takaa betonin höyryn läpäisevyyden.

Nestemäisen lasin sijoittaminen betonipintaan

Betonin vedeneristysnestelasi suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Ensinnäkin on välttämätöntä valmistaa pinta - puhdista se pölystä ja liasta. Joskus pinta on ensin tasoitettava. Tällöin käytetään myös teräsbetonista hiomalla tai jopa leikkaamalla timanttipiirejä. Esimerkiksi tätä menettelyä voidaan tarvita perustuksen tasoittamiseksi.
 • Sitten, käyttämällä harjaa tai rullaa, neste levitetään valmistettuun pintaan yhtenäisellä kerroksella.
 • Puolen tunnin kuluttua betoni uudel- leen kyllästetään nestemäisellä lasilla.
 • Sitten käytetään suojaavaa vedeneristyskerrosta. Tätä varten sementti sekoitetaan natriumsilikaatin kanssa suhteessa 1: 1. Koostumus levitetään välittömästi ohuella kerroksella pinnalle.

Tämä toimenpide on valmis. Jos ohjeita on noudatettu, betonipinta suojataan luotettavasti kosteudelta.

Kellarin vedeneristys nestemäisellä lasilla

Näin säätiöiden vedeneristys tehdään useimmiten, mutta se on mahdollista kattaa betonilattia nestemäisellä lasilla.

Vihje!
Ennen kuin ryhdyt käyttämään pohjan vedeneristyskerrosta, on välttämätöntä suorittaa kaikki mekaaniset toimenpiteet sen kanssa, mitä myöhemmin tarvitaan.
Esimerkiksi se voi olla timanttiporausreikiä betonissa, viestinnän käyttäytymistä varten.

johtopäätös

Natriumsilikaatti pystyy parantamaan betonin ominaisuuksia ja joissakin tapauksissa se on melkein välttämätön lisäaine. On kuitenkin käytettävä sitä oikein. Muussa tapauksessa materiaaliominaisuudet heikkenevät vain. Tässä artikkelissa olevasta videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.