Betonimainen kyllästys nestemäisellä lasilla

Nykyaikaiset rakennusmarkkinat tarjoavat paljon korkean teknologian tuotteita betoniperustusten vahvistamiseksi. Viimeinen paikka tässä luettelossa ei ole nestemäinen lasia, joka tunnetaan myös eri nimellä - silikaattiliima.

Miksi betonia kyllästetään

Kaikkien keinotekoisten kivirakenteiden perusteella tehtyjen rakenteiden on oltava kestäviä ja luotettavia koko toiminnan ajan. Tämä voi estää vain sellaisen betonin puutteen, kuten huokoisuuden. Ne ovat huokosia, jotka voivat tunkeutua kosteuteen, ilmaan, aggressiivisiin aineisiin, jotka toiminnon aikana aiheuttavat paljon ongelmia. Erityiset impregnoinnit auttavat torjumaan huokoista perusrakennetta, mutta sitä pidetään nykyään nestemäisenä lasina.

Mikä on nestemäistä lasia

Valtion standardin mukaan nestemäinen lasi on viskoosi liimaliuos, joka perustuu natrium-, kalium- jne. Silikaattiin, veteen. Materiaali valmistetaan fuusioimalla kvartsihiekka, sooda. Toinen menetelmä on raaka-aineiden autoklaavikäsittely piidioksidipohjalla ja erityinen väkevöity liuos, murskauksen jälkeen liuotetaan veteen. Vähiten käytettynä menetelmänä piin liukeneminen alkaliliuokseen, joka vastaa parhaiten klassista menetelmää. Ensimmäistä kertaa silikaattiliima saatiin vuonna 1818 ja sen jälkeen nestelasikoostumus on pysynyt melkein muuttumattomana.

Materiaali soveltuu ulkoisten ja sisäisten töiden suorittamiseen teollisessa, yksilöllisessä, kaupallisessa rakentamisessa.

Jos puhumme luokittelusta, tuotteelle on tunnusomaista se, että:

 • emäksisen kationin tyypin (kvaternaarinen ammonium, litium, natrium, kalium);
 • kalium-, natrium-, litium-, silikaattimoduulien (itse asiassa piioksidin ja natriumoksidin välinen suhde kerrottuna erityisellä kertoimella) modulaarisella tai massasuhteella;
 • epäpuhtauksien oksidien pitoisuudesta;
 • tiheys (g / cm3).

Nestemäisen lasin tyypit

Tuotantoprosessissa käytetyistä silikaateista riippuen materiaali on jaettu kolmeen päätyyppiin:

 • nestemäinen natriumlasi - tämän tyyppiset koostumukset osoittavat erinomaista tarttuvuutta ja hyvää vuorovaikutusta mineraalipohjaisten emästen kanssa. Tämä mahdollistaa erittäin kiinteän rakenteen. Valmiita pinnoitteita voidaan käyttää eri ilmasto-olosuhteissa. Ulkoiset negatiiviset tekijät eivät vaikuta valmiin kerroksen vedenpitävyyteen ja korroosionestoon, joka on luotu natriumsilikaattiliiman avulla. Pohjat saavat lisää palonkestävyyttä;
 • kaliumneste-lasi - tämä lajike myös kestää kosteutta, happamia vaikutuksia, saostumista ja muita ilmakehän ilmiöitä. Tärkein ero edellä esitetyistä analogeista on häikäilemisen puuttuminen kyllästetyllä pohjalla. Tämä on arvokasta, kun tehdään ulkoista työtä. Lisäksi tämä lajike lisätään silikaatti- ja maalikoostumusten koostumukseen;
 • nestemäistä litium - litiumkovahvistimelle on ominaista suuri kuiva jäännös. Sitä käytetään pölyn poistamiseen, tiivistämiseen, uusien tai vanhojen betoniperustusten kovettumiseen. Koostumukselle on tunnusomaista korkea aktiivisen litiumin pitoisuus - 11%, joten sitä voidaan käyttää minkä tahansa iän betoniin, mikä lisää hankausresistanssia 15-40%: iin asti.

Itse asiassa, betonin kyllästämiseksi, voit käyttää mitä tahansa vaihtoehtoa. Natriumsilikaattilaippa on kuitenkin halvempaa, kaliumia - sillä on parannetut tekniset ominaisuudet, litium - kestävin. Kun valitset tuotteen, on järkevää tarkastella teknisiä tietoja. Betonia varten ne toimivat koostumuksilla silikaattimoduulilla 2.8-3.0, tiheys 1,44-1,48 g / cm³.

Soveltamisala

Rakentamisessa käytetään silikaattiliimoja pohjaveden perustusten, betonilattian, lattian, seinien, kellareiden ja ullakkotilojen vedeneristämiseen.

Koostumus toimii vedeneristysaltailla, - tämäntyyppinen kyllästys eliminoi kulhoon ja vuotoon liittyvän tuhon todennäköisyyden sekä suojaa pohjaveden kielteisiltä vaikutuksilta.

Tässä suoritusmuodossa vedetöntä nestemäistä lasia käytetään 3-4 kerroksessa. Joka tapauksessa suojaa kosteuden tuhoiselta vaikutukselta, pohja hankkii palonestoominaisuuksia sekä tilojen sisällä että sen ulkopuolella. Muissa tapauksissa nestemäistä lasia käytetään kuoppien vedeneristyksen varmistamiseen. Teokset toteutetaan vaiheittain, - ensimmäinen kerros on puhdas silikaattiliima, toinen on silikaattiliima + sementti-hiekkaseos. Silikaattiliima-aineita voidaan käyttää laimentamattomassa, laimennetussa muodossa osana erilaisia ​​lisäaineita, kyllästämiä, seoksia.

Tekniset tiedot ja ominaisuudet

Betonin kyllästäminen nestemäisellä lasilla kuljettaa korkean kuormituksen. Ensinnäkin materiaali toimii vedenkestävänä aineena - käsittelyn jälkeen pohja heikentää vettä hyvin. Voit puhua antiseptisista ja antistaattisista vaikutuksista, jotka säästävät pinnan bakteerien lisääntymisestä, staattisesta sähköstä.

Mielenkiintoista on nestemäisen lasin kyky toimia koveteina, - se lisää keinokivien tiheyttä ja täyttää huokoset. Ja viimeinen omaisuus, josta haluan sanoa - silikaattiliima toimii palonestoaineena. Tämä viittaa suojautumiseen hapon altistumiselta, lisääntyneiltä tulenkestäviltä ominaisuuksilta.

Taulukko 1. Nestemäisen lasin tekniset ominaisuudet

Talon rakentaminen kohteesta

Joten miten asianmukaisesti peittää betonilattia nestelaseilla? Aluksi, ennen kuin käytät nestemäistä lasia lattialla, sinun on ymmärrettävä, kuinka kestävä rakennusmateriaali on yleensä valmistettu ja mistä. Nestemäinen lasia valmistetaan natriumsilikaatista, joka on liuotettu veteen. Polttamalla korkeassa lämpötilassa hieno kvartsihiekkaa sekoitettuna soodaan. Lisäksi aineen polttaminen hienolla jauheella seuraa palamista. Ja jo tästä jauheesta valmistetaan ratkaisu.

Nestemäisellä lasilla on erityisiä hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten refractoriness ja haponkestävyys. Näiden ominaisuuksien avulla voit suojata pinnan haitallisilta kypäriltä korkeilla lämpötiloilla. Se suojaa myös tällaisten maalien happamilta ominaisuuksilta. Suojaa aggressiivisista märistä ympäristöistä kattoihin, seiniin ja lattioihin.

Lisäksi vesilasia voidaan käyttää sementtilaastareiden kanssa. Noin 3% nestemäistä lasia lisätään yleensä. Tämä tekee sementistä kovempaa ja kestävämpää aggressiiviselle ulkoiselle ympäristölle. Mutta silti tällainen sementti kuivuu nopeasti.

Ennen kuin liuos valmistetaan nestemäisellä lasilla, sinulla on oltava joitain ainesosia käsin: hienoksi jauhettua täyteainetta, hiekkaa ja lisää aktiivista piidioksidia. Tarvitset myös sekoittimen. Nämä aineosat sekoitetaan veden lisäämiseen 4 minuutin ajan. Sen jälkeen lisätään nestemäistä lasia ja sekoitetaan vielä 5 minuuttia. Tuloksena on paksu ja tiheä aine.

Tyypillisesti nestemäisen lasiliuoksen jähmettymisen aikaväli vaihtelee riippuen lisäyksen ja sekoittamisen ajasta: 1%: 1 h 10 min. - 3 h 35 min; 5%: 30 min. - 2 h 25 min; 1 h 35 min. - 5 tuntia, ja niin edelleen, kunnes toinen aika; 2%: 1 h - 3 h 15 min.

Nestemäinen lasi ja sen liuokset suojaavat lattiat kylpyhuoneissa, pesuloissa, uima-altaissa tai kylvyssä. Nestemäinen lasi ei anna kosteutta ja säästää lattiaa.

Lattialle levitetään nestemäistä lasia vahvempaan koostumukseen ja saadaan kiinteä hydrofobinen liuos.

Tekniikka betonilattian peittämiseksi nestemäisellä lasilla perustuu tähän periaatteeseen: sama määrä laastia kaadetaan pesureiteihin. Tasot on sovitettu seinämän suuntaisesti nauhojen muodossa. Tämä tapahtuu puolestaan. Tätä liuosta tulee levittää tasaisesti pinnalle.

Tämä tehdään käyttämällä ammatillista neulalevyä, laajaa lastalla ja pitkällä kahvalla. Laastin avulla liuos levitetään pinnalle. Seuraavaksi rulla sileä epäsäännöllinen gyrus.

Sen jälkeen puristin tasoittaa koko pinnan. Kerroksen koko vaihtelee 2-4 mm. On myös tarpeen laskea kaikki työtä, koska liuosta tulisi soveltaa nopeasti ja mieluiten yhdestä lähestymistavasta.

Betonipinnan käsittely nestemäisellä lasilla

Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin?

Välttämätön lisäaine on natriumsilikaatti, joka on viskoosinen liima vesi-pohjainen liuos, joka sisälsi kalium-silikaatti (GOST 18958-73) ja natrium (GOST 13078-81). Neste harmaa ja keltainen värejä käytetään teollisuuden, kaupan ja yksittäisten rakenne suorituskyvyn sisäisen ja ulkoisen työn.

Silikaattiliima on suunniteltu parantamaan betonin ominaisuuksia monin tavoin, koska se on:

 • vettä hylkivä;
 • kovete;
 • antistaattinen aine;
 • antiseptinen.

Osta nestemäinen lasi voi olla natrium tai kalium, tuote tarjotaan valtava valikoima. Teknologia kaliumliiman saamiseksi sisältää hienon kvartsihiekan polttamisen yhdistettynä soodaan. Valmis raaka-aine murskataan jauheen koostumukselle ja laimennetaan vedellä, sisältää K: ta2 O (SiO2 )n. Tämä vedenpitävä pohja sekä luotettava suoja sieneltä ja aggressiivisilta kemikaaleilta.

Kalium liima vaikka arvostettuja niiden ainutlaatuiset ominaisuudet, ja erityisesti ilman pinta tahra ja häikäisyä kuivaamisen jälkeen, mutta koska korkeat kustannukset vähemmän kysyntää verrattuna Na2 O (SiO2 )n. Natriumsilikaattikoostumuksen tuotanto perustuu autoklaaviin ja ei-autoklaaviin.

Betoni kyllästys

Kiitos monipuolisen ominaisuuksien silikaatti liimaa pohjan säätiöt, uima-altaat, vesisäiliöt, lattiat ja seinät kellareihin, kylpyhuoneissa, suihkuissa, pesulat ja maanalaisten tilojen tulee vedenpitävä. Neste lasi tunkeutuu halkeamia ja pieniä huokosia, jolloin muodostuu suojaava kerros, jonka kautta ei ole kosteuden pääsyn. Käsitelty taso tulee kokonaisvaltaisemmaksi ja kestävämmäksi. Impregnointi nestemäinen lasi ei ole juuri lainkaan haittoja materiaalin kulutus riippuu pinnan huokoisuus.

Silikaattiliima pystyy kestämään hyvin korkeita lämpötiloja jopa 1300 asteeseen, joten puupohjia ja rakenteita käsitellään sen kanssa palonkestävyyden antamiseksi. Samasta syystä sitä käytetään uunien ja tulisijojen rakentamisessa. Se on antibakteerinen vaikutus ja estää hometta ja homeen kehitystä betonin pinnalla. Nestemäisen lasin alhainen hinta ei johda merkittävästi materiaalin kustannusten nousuun.

Lisäaine luo luotettavan suojakerroksen paikoissa, joissa on korkea kosteus, joten se on kysyntää ja sitä vaaditaan nykyaikaisessa rakenteessa. Tärkeä indikaattori käytettäväksi on työn laatu, joka toteutetaan kaikissa vaiheissa, alkaen alustasta (kellari) ja päättymällä kattoon (ullakkotila). Silikaattiliimalla valmistettu betonieristys pystyy kestämään useita sulatusta ja jäätymistä, mikä lisää rakennusten ja rakenteiden käyttöikää.

Materiaalin ainutlaatuinen rakenne ei ainoastaan ​​tarjoa luotettavaa suojaa kosteutta vastaan, vaan estää myös ennenaikaisen tuhoutumisen. Betonin vedeneristys liimalla on yleisin tekniikka sekä ammattitasolla että yksityisessä rakentamisessa. Lisäaine antaa seoksille ja maaleille suuremman elastisuuden, mikä osaltaan parantaa niiden ominaisuuksia, on erinomainen pehmittimen ja osoittaa sen parhaat ominaisuudet vähentyneellä kovettumisaika.

Rakennusteollisuuden silikaattiliimaa käytetään päällysteen kyllästämiseen:

 • keinotekoisesta ja luonnonkivestä;
 • rapattu;
 • betoni;
 • tiili;
 • lohko.

Näitä tarkoituksia varten koostumus laimennetaan vedellä suhteessa 1 - 5. Impregnointi levitetään työpinnalle harjalla tai ruiskupistoolilla. Vaihtoehto olisi valittava riippuen rakenteesta ja kyvystä imeä ratkaisu. Eri suhteissa laimennettua silikaattiliimaa käytetään pohjamaalina ja vedenpitävyyteen kaivoille ja perustuksille.

Kuinka käyttää nestemäistä lasia?

On tarpeen tuntea tekniikka ja noudattaa tiettyjä vaatimuksia, muuten pintaan voi muodostua halkeamia, mikä johtaa pinnoitteen laadun huonontumiseen ja kosteuden vähenemiseen. Nestemäinen lasi, joka on laimennettu etukäteen vedellä, lisätään sementin ja hiekan kuivalle sekoitukselle. Erittäin harvoin ja poissulkemissäännöissä silikaattiliima voidaan pistää suoraan valmiiseen liuokseen.

Betonin lisäaineiden prosenttiosuutta on noudatettava tiukasti, ja kuluttajille on annettava ohjeita lasin käytöstä. Lisäaine on noin 15%, mutta silikaattiliiman enimmäismäärä liuoksessa ei saisi ylittää 25% seoksen kokonaismassasta. Erinomainen kipsi, jolla on suuri veden kestävyys, saadaan sementin ja hiekan ottamiseksi suhteessa 1 - 2,5. Rakentajien mukaan betoni nestemäisen lasin lisäämisellä parantaa merkittävästi rakennetta ja jäädyttämällä se voimistuu.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Silikaattiliima vaikuttaa jähmettymisajan (alku - loppu) ja tämä ominaisuus on otettava huomioon työskentelyn aikana (on suositeltavaa valmistaa pieni määrä):

 • 1% nestemäisestä lasista - jähmettymiskausi: 1 h 15 min 3 h 40 min.
 • 2% - 1 h 3 h 10 min.
 • 5% - 35 minuutista 2 tuntiin ja 30 minuuttiin.

Tietäen, että tällainen vesilasi ja mitä ominaisuuksia siinä on, pystyt käytä materiaalia rakentamiseen kellareihin, uima-altaat, vesisäiliöt, sekä suorittamalla korjauksia kylpyhuoneessa, parvekkeella ja loggia. Hyvin usein silikaatti liimaa käytetään luotaessa kerros - pohja kestää hyvin kulutusta ja ei altistu syövyttäviä ympäristöjä varten. Virtaus vesilasi erilainen, koska se riippuu siitä, huokoisuus ja imukyky käsitellyn pinnan, ja kerrosten lukumäärä sovellettu (0,8-8 kg / m2).

Nestemäistä lasia betoniin myydään muovisäiliöissä, joiden kapasiteetti on 0,8-55,0 litraa tai jopa 200 litran rauta-tynnyreissä.

Tuotemerkki tai lajike

Käyttäjien arvostelut

"Kellarissa oleva kosteus oli erittäin korkea ja muotia oli jatkuvasti kulmissa. Päätin käsitellä säätiötä, seiniä ja lattiaa Penetron-tuotemerkin liimakoostumuksella (lue arvosteluja). Vaikutus ei ainoastaan ​​ollut tyytyväinen vaan myös yllättynyt - kellarissa kuivui ja muotti katosi kulmissa. Tilaa nestemäinen lasi voi olla missä tahansa tilavuudessa ja toimituksessa. "

"Kylpyhuoneen korjaus alkoi johtuen siitä, että ne putosivat putkien läpi ja tulivat naapurit. Vaikeus oli hieno, joten päätimme tehdä tällaisista ennakoimattomista tilanteista turvallisia ja laatoitimme lasilla "Petrolit", ja seinille levitettiin liimaa. Kulutus tasaisella pinnalla tuli ulos 300 g per 1 neliömetriä. Vedenkestävyyden testi onnistui! "

Ivan Makarov, Serpukhov.

"Puurakennuksen suojaamiseksi tulelta sain BITUMAST-natrium-nesteen seinille. Liiman kulutus osoittautui vähäiseksi hyvin käsitellyn puun vuoksi - 0,2 litraa per neliömetri. m. Erinomainen materiaali, suosittelen kaikkia käyttäjiä - tämä on henkilökohtainen mielipiteeni. "

Gennady, Nizhny Novgorod.

Kirjoittaja:
Ivan Yaskevich

Rakennusmateriaali, joka säilyttää mekaaniset ja suorituskykyominaisuudet pitkään aikaan.

Betonityö on olennainen osa rakentamista ja riippuen.

Jokainen rakennustekniikka, jopa pieni tilarakennus, vaatii vankan perustan.

Hankkeet taloja kaasusekoituksesta

Valitaan vaahtolohkojen talon pohja

Mikä on parempi vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni?

Höyrytettyjen betonilohkojen edut ja haitat

Yleiskatsaus betonityypeistä

DSP: n käyttö rakentamisessa

Materiaalien kopiointi sivustolta on mahdollista ilman ennakkohyväksyntää, jos kyseessä on aktiivisen indeksoidun linkin asentaminen sivustoomme. ©

Nestemäiset lasilattiat ja betonipohjan vesieristys

Nestemäisen lasin koostumus

Hanki nestemäinen lasinen teollisesti natriumsilikaatista, sen vesiliuoksesta. Hieno kvartsihiekkaa yhdistetään soodaan ja poltetaan uunissa. Sen jälkeen saatu raaka-aine murskataan jauheeksi, josta sitten valmistetaan liuos.

Nestemäisen lasin ominaisuudet ja sovellus

Nestemäinen lasi on:

 • vettä hylkivä - on vettä hylkivä ominaisuuksia;
 • antiseptinen - estää bakteerien muodostumisen ja lisääntymisen;
 • antistaattinen - ei sähköistetty, ei houkuttele staattista sähköä;
 • kovete - lisää liuosten tiheyttä, täyttää materiaalin huokoset, joihin sitä käytetään;
 • Se häiritsee polttamista ja suojaa hapoista.

Näiden ominaisuuksien ansiosta nestemäistä lasia käytetään rakentamisessa lisäaineena palonkestävien (kuumuutta kestävien) ja haponkestävien maalien ja erilaisten vettähylkivien koostumusten valmistukseen. Suojaa perustukset, lattiat ja seinät kosteudelta ja kosteudelta. Nestemäistä lasia käytetään vedenpitävään lattiaan, kattoon - lattioihin ja seiniin huoneen sisällä ja sen ulkopuolella.

Vettä hylkivä nestelasi

Nestemäinen lasi täyttää täydellisesti halkeamat ja huokoset erilaisissa huokoisissa materiaaleissa: betoni, tiili, kipsi, joka lisää pinnan lujuutta ja estää kosteuden vaikutusta siihen.

Lisäaineena sitä käytetään sementtilaastareissa (1-5%), mikä lisää sen kovuutta, kulutuksenkestävyyttä ja aggressiivisen väliaineen vaikutusta, mutta samalla vähentää asetusaikaa.

Liuoksen valmistamiseksi nestemäisellä lasilla tarvitset sekoittimen ja seuraavat kuivat aineosat: hiekka, hienoksi jauhettu täyteaine ja aktiivisen piidioksidin lisäys. Niihin lisätään osaa vettä ja liuosta sekoitetaan 3-4 minuuttia. Nestemäisen lasin lisäämisen jälkeen seosta sekoitetaan vielä 4-5 minuuttia. Saatu seos on homogeeninen ja sen liikkuvuus on 2-4 cm.

Kun nestemäinen lasia lisätään liuokseen, sen jäätymisaika muuttuu väliaikaiselta ajanjaksolta (alusta loppuun):

 • 1 h 40 min. - 5 tuntia seuraavin aikavälein asti:
 • 1%: 1t 15 min. - 3 h 40 min;
 • 2%: 1 h - 3 h 10 min;
 • 5%: 35 min. - 2 h 30 min.

Kosteuden kanssa kosketukseen joutuvien tilojen vedenpitävyyteen käytetään lattian täyttämiseen nestemäistä lasia. Nämä voivat olla kylpyhuoneet, pesutilat ja jopa altaat ja vesisäiliöt.

Nestemäiset lattiat

Vesitiivistykseen ja kiinteän hydrofobisen päällysteen aikaansaamiseksi lattialle voidaan lisätä nestemäistä lasia.

Lattiaan pinnoittaminen nestemäisellä lasilla on seuraava: seinälle yhdensuuntaiset nauhat levittävät puolestaan ​​samat liuoksen osat, jotka jakautuvat tasaisesti pinnan yli. Voit tehdä tämän käyttämällä laajaa lastuainetta, erikoisneulan rullaa ja pitkää kahvaa oleva puristin. Ensin liuos kiihtyy lastalla pinnan yläpuolella, sitten käyttämällä vierintäjäätä, epäsäännöllisyydet ja kuplat jättävät sen, minkä jälkeen se tasoitetaan puristustelalla. Päällystekerroksen on oltava 3 - 5 mm. Koko seosta tulisi käyttää tunnin sisällä, joten on tarpeen laskea työn määrä: ota ratkaisu selkeästi määriteltyyn alueeseen. Yhdessä huoneessa betonilattian päällystys nestemäisellä lasilla tulee tapahtua kerralla.

Kun pinta on täysin kuiva, voit peittää koko alueen epoksi- tai polyuretaanilakka. Joten pinnoite saa läpinäkyvyyden ja loistokkuuden ja parantaa niiden työskentelyominaisuuksia.

On mahdollista kävellä lattialla päivässä, mutta valmius hyödyntämiseen saavutetaan 5 päivässä. Jos "lämmin lattia" -järjestelmä asennetaan levyn alle, se voidaan ottaa käyttöön aikaisintaan viikossa.

Nestemäinen lattian sisustus

Jos kaadat nestemäistä lasia betonilattialle, sen pinta säilyy "betonina" samalla värillä ja rakenteella. Lattian koristelemiseksi ennen lasikuidun kerrostamista betonipinta voidaan maalata yli tai se voidaan maalata maalilla maalilla lisäämällä 5-10% nestemäistä lasia parantamaan tarttumista. On myös mahdollista vaihtoehto lattian sisustus käyttäen paperia phlox. Tekniikka on yksinkertainen: kappaletta rypytettyä (tai muuta) paperia asetetaan lattialle, peitetään kerroksella nestemäistä lasia ja peitetään sitten toisella kerroksella koostumusta. Sen jälkeen on jo mahdollista nostaa nestemäistä lasia kokonaan, kuten yllä on kuvattu.

Päällystys "lasi"

Itse tasoittavan lattian markkinoiden uutuus on läpinäkyvä, ns. "3D-kerros". Teknologian ydin on seuraava: kolmiulotteisen kuvan näkyvyys luodaan useilla läpikuultavilla kuvilla päällekkäin. Ne näkyvät eri näkökulmista läpinäkyvän polymeerin tai epoksiyhdisteen, kuten lasin, läpi, mutta kestävämpiä. Sen avulla muodostuu läpinäkyvä kiiltävä kalvo, joka voidaan visuaalisesti sekoittaa lasille. Esimerkiksi Masthousessa tällainen päällyste on nimeltään "lasilattiat", mikä tarkoittaa "lasilattiaa".

3D-kerroksen tekniikka on melko monimutkainen ja asennus tehdään käsityöläisillä, jotka käyttävät erityisiä suojavarusteita. Tuloksena saatavaa pinnoitetta voidaan kuitenkin käyttää huoneissa, joissa on 14% kosteutta ja kosketukseen emästen ja happojen kanssa; se on kestävä, kulutusta kestävä ja sen käyttöikä on vähintään 10 vuotta.

29.10.2013 klo 23:10

Talon rakentaminen kohteesta

Miten päällystää betonilattia nestelaseilla

Joten miten asianmukaisesti peittää betonilattia nestelaseilla? Aluksi, ennen kuin käytät nestemäistä lasia lattialla, sinun on ymmärrettävä, kuinka kestävä rakennusmateriaali on yleensä valmistettu ja mistä. Nestemäinen lasia valmistetaan natriumsilikaatista, joka on liuotettu veteen. Polttamalla korkeassa lämpötilassa hieno kvartsihiekkaa sekoitettuna soodaan. Lisäksi aineen polttaminen hienolla jauheella seuraa palamista. Ja jo tästä jauheesta valmistetaan ratkaisu.

Nestemäisellä lasilla on erityisiä hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten refractoriness ja haponkestävyys. Näiden ominaisuuksien avulla voit suojata pinnan haitallisilta kypäriltä korkeilla lämpötiloilla. Se suojaa myös tällaisten maalien happamilta ominaisuuksilta. Suojaa aggressiivisista märistä ympäristöistä kattoihin, seiniin ja lattioihin.

Lisäksi vesilasia voidaan käyttää sementtilaastareiden kanssa. Noin 3% nestemäistä lasia lisätään yleensä. Tämä tekee sementistä kovempaa ja kestävämpää aggressiiviselle ulkoiselle ympäristölle. Mutta silti tällainen sementti kuivuu nopeasti.

Ennen kuin liuos valmistetaan nestemäisellä lasilla, sinulla on oltava joitain ainesosia käsin: hienoksi jauhettua täyteainetta, hiekkaa ja lisää aktiivista piidioksidia. Tarvitset myös sekoittimen. Nämä aineosat sekoitetaan veden lisäämiseen 4 minuutin ajan. Sen jälkeen lisätään nestemäistä lasia ja sekoitetaan vielä 5 minuuttia. Tuloksena on paksu ja tiheä aine.

Tyypillisesti nestemäisen lasiliuoksen jähmettymisen aikaväli vaihtelee riippuen lisäyksen ja sekoittamisen ajasta: 1%: 1 h 10 min. - 3 h 35 min; 5%: 30 min. - 2 h 25 min; 1 h 35 min. - 5 tuntia, ja niin edelleen, kunnes toinen aika; 2%: 1 h - 3 h 15 min.

Nestemäinen lasi ja sen liuokset suojaavat lattiat kylpyhuoneissa, pesuloissa, uima-altaissa tai kylvyssä. Nestemäinen lasi ei anna kosteutta ja säästää lattiaa.

Lattialle levitetään nestemäistä lasia vahvempaan koostumukseen ja saadaan kiinteä hydrofobinen liuos.

Tekniikka betonilattian peittämiseksi nestemäisellä lasilla perustuu tähän periaatteeseen: sama määrä laastia kaadetaan pesureiteihin. Tasot on sovitettu seinämän suuntaisesti nauhojen muodossa. Tämä tapahtuu puolestaan. Tätä liuosta tulee levittää tasaisesti pinnalle.

Tämä tehdään käyttämällä ammatillista neulalevyä, laajaa lastalla ja pitkällä kahvalla. Laastin avulla liuos levitetään pinnalle. Seuraavaksi rulla sileä epäsäännöllinen gyrus.

Sen jälkeen puristin tasoittaa koko pinnan. Kerroksen koko vaihtelee 2-4 mm. On myös tarpeen laskea kaikki työtä, koska liuosta tulisi soveltaa nopeasti ja mieluiten yhdestä lähestymistavasta.

Katso myös:

Nestemäisen lasin käyttöä koskevat ohjeet Nestemäiset lasiovellutukset vedeneristämiseen Betonissa käytettävät nestemäiset lasit Nestemäisen lasin osuudet liuoksessa Ovien takia lasista valmistetulle takalle Lasin sijoittaminen betonilattialle

Nestemäisen lasin käyttö lattiaan

Lattian vedeneristys nestemäisellä lasilla on eräänlainen tunkeutuva eristys. Se saadaan teollisesti natriumsilikaatin vesiliuoksesta. Quartz-hiekkaa hienojakoisesta fraktiosta sekoitetaan soodaan ja kalsinoidaan uunissa.

Tämä on käytännöllisesti katsoen ainoa materiaali, joka voi peittää alustan korkealla kosteudella, sitä käytetään asuin-, teollisuusalueilla, uima-altaissa, kylpylöissä, saunoissa. Sopii puupintojen suojaamiseen kosteudelta ja suojaa materiaalia sieni-infektioilta.

Nestemäisen lasin toiminnot

Nestemäinen lasi (silikaattiliima) on silikaattisuolojen alkalinen liuos. Se on valmistettu piitä sisältävästä materiaalista, joka on kalsinoitu 500-600 asteen lämpötilassa 15 minuutin ajan.

Tämän jälkeen ainetta käsitellään alkalisella 5-10-prosenttisella liuoksella 90-95 asteen lämpötilassa. Reaktion seurauksena valmiin aine vapautuu.

Materiaali kovettumisen aikana muodostaa läpäisemättömän kerroksen, joka on luotettava este kosteuden tunkeutumiselle.

Silikaatti estää sieniä tarttumasta lattiaan

 • hylkii vettä;
 • estää sienten ja bakteerien esiintymisen;
 • suojaa pintaa tuhoutumiselta altistettaessa happoille ja muille hioma-aineille;
 • nestemäinen lattiapäällyste ei sähköisty, ei houkuttele staattisia;
 • ei polta, ei tue polttamista.

Usein käytetään kaivojen ja säiliöiden seinien vedenpitävyyteen uunien ja tulisijojen aikana.

Rakennuksessa sitä käytetään laimennetussa tilassa jauheen muodossa veden kanssa. Valmis liuoksella on viskoosi sakeus, joka kiinteytyy hyvin nopeasti.

Edut ja haitat

Nestemäisen lasin käyttöaika takuukortin mukaan on 5 vuotta. Käytön aikana havaitaan, että tämän jakson jälkeen pinnoite alkaa vähitellen heikentyä, menettää 1 mm paksuudeltaan vuosittain. Pidentää käyttöikää on suositeltavaa käyttää maalikerrosta vedenpitävyyden päälle.

Joskus nestemäistä lasia lisätään betoniseokseen sen lujuuteen.

Materiaali täyttää halkeamat ja huokoset betoniin, kipsiin, tiiliin, puuhun ja muihin materiaaleihin.

Sementtilaastin lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi lisätään 1 - 10% nestemäistä lasia, samalla kun unohdetaan, että liuoksen pitoaika lyhenee merkittävästi. Jos annos suurenee, päällyste muuttuu hauraaksi ja epävakaaksi mekaanisille vaurioille.

Henkilöllä, jolla ei ole kokemusta tästä materiaalista, hakemuksessa voi olla vaikeuksia.

Nestemäinen lasi jäätyy 30 minuutissa. Jos liu'utat materiaalia enemmän kuin sinulla on aikaa laittaa se lattialle, lasi kovenee ja se ei sovi uudelleenkäyttöön.

Lasin vertailu kaliumia ja natriumia kohti

Materiaali tuotetaan kalium- ja natriumperusteilla.

Kaliumin perusteella se kestää ilmakehän ja kemiallisia vaikutuksia ja sitä käytetään suojaavien maalien valmistukseen.

Natriumpohjaista käytetään useimmiten lattian ja pohjan vedeneristyskerroksen asentamiseen antiseptisten aineiden, liimojen ja palonkestävien seosten valmistukseen.

Ominaisuudet riippuen tyypistä:

Kun nestemäistä lasia lisätään kalkkiin, muodostuu kalsiumsilikaattia, joka on erittäin kestävä.

Lattian vedeneristys

Vedenpitävä materiaali mahdollistaa pinnan, joka ei salli veden ja ilman.

Pintavalmistuksessa olevan työn järjestys:

 1. Valmistamme pinnan, poistamme siitä kaikki kuorintaiset rakennusmateriaalit, maalit, ruoste, öljypinnat ja muut epäpuhtaudet.
 2. Teemme pintahiomakäsittelyä jäykällä metallisella harjalla tai hiekkapaperilla.
 3. Poista pöly voimakkaalla pölynimurilla.

Otamme huomioon, että on vaikea soveltaa kipsiä, kittiä lasiin, koska ne eivät tartu pinnalle.

Levitä laimennettua nestemäistä lasia useilla kerroksilla.

Kokonaispaksuus on 3 mm betonipohjalla, enintään 6 mm puulattialle.

Liuotamme niin paljon materiaalia kuin pystymme levittämään pintaan 20 minuutissa.

Levitä paksu seos lastalla, tarvitset aikaa puoli tuntia

 1. Kaada nestemäinen lasi lattian pohjaan, levitä se tasaisesti laajaa lastalla.
 2. Neula-rullan avulla poistamme ilmakuplia ja kuoppia.
 3. Teemme viimeistelylinjaustiivistimen.
 4. 30 minuutin kuluttua, kun edellinen kerros täyttää kaikki mikroprekat ja kuivuu, käytä seuraavaa kerrosta.

Laskemme siten, että yksi kerros levitetään ja kohdistetaan yhdellä kertaa. Vedeneristyskerroksen täydellisen kuivaamisen jälkeen päällys- tämme sen polyuretaanilla tai epoksilakalla.

Tämä päällyste lisää lujuutta ja antaa pinnan kiiltoa ja läpinäkyvyyttä.

Nestemäinen lattian sisustus

Lasipäällyste on läpinäkyvä, joten alustan pohja ilmestyy sen läpi.

Käytettäessä betonia, se on houkutteleva harmaa.

Jos pinnoitetta ei ole tarkoitus maalata vedeneristyskerrokselle, pohja voidaan koristaa:

 • maalata aluslattia maaliin lisäämällä jopa 10% nestemäistä lasia;
 • laitamme kytkinpiirroksen;
 • koristele paperilla phlox.

Kun lattian yksilöllisen tyylin luomiseen liittyvän työn päätyttyä käytämme nestemäistä lasia edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja siitä, miten lattia katetaan kunnolla seoksella, katso tätä videota:

Suojaustoimenpiteet työn aikana

On suositeltavaa piirtää lasi-vedeneristyspäällyste kumihansikkaissa ja saappaissa.

Nestemäisen lasin laimentamisessa on voimakas alkaalinen reaktio, joten sinun on valmisteltava suuri astia puhtaalla vedellä ja etikalla.

Heikko etikkahartsi neutraloi alkalin kosketukseen ihon kanssa.

Kun lasipäällystys on kaatanut, sinun on suojattava huone vedosta. Älä tee tätä ilman ilmastointi- ja lämmityslaitteita, ennen kuin alusta on täysin kuiva.

Surround lattia

Eräs vedeneristysnestelasityyppi on 3D-vaikutuksen omaavan laitteen pinnoitteen teknologia. Tilavuudeltaan 3 kerrosta käytetään:

 • pohja polymeerikerros;
 • piirustus tai valokuva bannerikudoksella;
 • lopullinen polymeerikerros, jonka paksuus on 3-4 mm.

Kuvan volyymi riippuu viimeisen kerroksen korkeudesta, mutta ei ole suositeltavaa asettaa sitä enemmän kuin 4 mm. Lasipäällysteen käyttöikä on 3 d vaikutus yli 10 vuoden ajan. Se on erittäin kestävä ja kestää mekaanista rasitusta.

Materiaalin käsittelyohjeet

Jotta pinnoite kestäisi, sinun on noudatettava sääntöjä:

 • lämpötila-alueen on oltava välillä -5 ja +30 astetta;
 • sinun on valmisteltava seos pieninä osina, koska se nopeasti kovettuu;
 • kun se levitetään metallipintaan, se on rasvanpoistettava.

Älä lisää laimentamatonta materiaalia valmiiseen kipsiin tai sementtilaastiin. Tuomme vesiliuoksena suhteiden noudattamisen mukaisesti.

Nestemäinen lasi betonilattialle autotallissa

Nestemäisen lasin autotallissa oleva lattia, polymeerin edut ja haitat

Nykyaikainen autotalli on monitoiminnallinen rakennus, jota voidaan käyttää autojen turvallisuuden varmistamiseen ja tuotantoon liittyvien tehtävien hoitamiseen alueellaan, esimerkiksi hitsaustekniikoissa, korjauslaitteissa, koneissa jne. Siksi rakennustöiden ja korjaustöiden suorittaminen autotallin järjestelyissä on kiinnitettävä erityistä huomiota lattian valintaan.

Lisääntynyt kulutuskestävyys, lujuus, palontorjunta ja pinnan vedenpitävyys auttavat nestemäistä lasia. Tämä materiaali on suunniteltu varmistamaan päällysteen luotettavuus ja kestävyys. Artikkelissa käsitellään nestemäisen lasin ominaisuuksia ja ominaisuuksia, sen tyyppejä ja menetelmiä lattian järjestämiseksi tämän polymeerin avulla.

Lisääntynyt kulutuskestävyys, lujuus, palontorjunta ja vedenpitävä pinta auttavat nestemäistä lasia

Nestemäinen lasi on läpikuultava vesi-, kalsiumsilikaatti- ja / tai natriumsilikaattiliuos, joka saadaan paistamalla sooda ja kvartsihiekka tai käsittelemällä piidioksidia emäksisellä alkalilla autoklaavissa. Kovettamalla lasia se muodostaa läpäisemättömän kerroksen ilman ja veden tunkeutumiselle, jolloin rakenteet kestävät ja kestävät.

Tätä materiaalia on käytetty jo lähes 200 vuoden ajan eri aloilla, kuten rakentamisessa ja kemianteollisuudessa. Nestemäistä lasia käytetään maalien ja lakkojen valmistuksessa ja palonestoaineissa, maaperän lujittamiseen, lämmönkestävien ja haponkestävien betoniratkaisujen valmistukseen, vedenpitävyyteen jne. Ratkaisu on pakattu erilaisiin muovisäiliöihin.

Nestemäisen lasin tyypit

Seuraavia nestelasityyppejä ovat:

 • natrium - erinomainen sideaine, jota käytetään betonirakenteiden vedeneristämiseen ja lujuuden säätöön;
 • kalium - kalliimpaa natriumia, happoa, kosteutta ja ilmapiiriä kestävämpi, ei ole valkoisia pisteitä, joita käytetään pääasiassa viimeistelytoimien valmistuksessa.

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Materiaalilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat sen suosioon ja laajaan jakeluun.

Nestemäisen lasin pääominaisuudet ovat:

 • hydrofobisuus;
 • anti-staattinen;
 • palonkestävyys;
 • haponkestävyys;
 • tiheys;
 • vastustuskyky bakteereille ja mikro-organismeille.

Vaatimukset autotallin lattiaan

Autotallin lattialla on lisääntynyt kuormitus, usein aggressiiviset ympäristövaikutukset (tekniset öljyt, hapot) vaikuttavat pinnan, sademäärän ja pohjaveden syntymiseen muodostavat kostean ympäristön rakenteen. Nämä olosuhteet on otettava huomioon valittaessa tehokasta materiaalia kerroksen järjestämiseksi autotalliin. Suunniteltu perusvaatimukset kattavuudelle.

Seuraavat vaatimukset koskevat autotallin kerroksen pintaa:

 • Kestävyys ja kovuus. Pohja ei saa kulua ja muuttua auton vaikutuksen alaisena.
 • Vedenkestävyys. Materiaalin on vastattava voimakasta veden altistumista, korkeaa ilman kosteutta ja vedenpitävä vaikutus.
 • Antistaattinen. Usein lattian autotalli on jatkuvasti pölyinen. Pölyn muodostumisen estäminen sekä huoneen puhdistuksen yksinkertaisuus ja helppous helpottavat oikeaa lattian valintaa.
 • Mikro-organismien kehitykseen kohdistuva vastustuskyky. Rakenteen sävy ja kosteus lisää bakteerien ja mikro-organismien lisääntymistä. Lattiat, joilla on antiseptinen vaikutus, suojaavat pintaa muotin ja homeen muodostumisesta ja kehityksestä.
 • Paloturvallisuus. Garage tarkoittaa palovaarallisia esineitä. Tämä johtuu siitä, että polttoainetta, polttoaineita ja voiteluaineita sekä helposti syttyviä nesteitä voidaan varastoida laitokseen. Autotallin lattian tulisi estää liekin kehittyminen.
 • Haponkestävyys. Autotallin lattia on rikkoutumatta kestettävä happojen ja muiden syövyttävien liuosten vaikutukset.
 • Kohtuullinen hinta kattavuus. Autotallin omistajat eivät pääsääntöisesti ole halukkaita käyttämään vakavia rahaa lattian järjestämiseen autotallissa, joten edullinen hinta on yksi perustavanlaatuisista vaatimuksista.

Kuten jo mainittiin, autotallin laajuus ei rajoitu autojen varastointiin. Lattiapäällysteen materiaali on valittava ottaen huomioon huoneen käytön erityispiirteet. Moderni rakennusmateriaalimarkkinat tarjoavat laajan valikoiman lattiapäällysteitä. Siksi voit aina valita autotallin lattian järjestelyn materiaalin, joka on ihanteellinen hinta-laatusuhde rakennukselle.

Harkitse tekniikkaa, jolla lattia järjestetään omiin käsiisi nestemäisellä lasilla.

Tapoja järjestää lattia nestemäisen lasin avulla

Nestemäistä lasia voidaan käyttää useilla tavoilla, jotta lattiapinnalle saadaan lisäominaisuuksia.

Päämenetelmät lattian järjestämiseksi nestemäisen lasin avulla:

 • Obmazochnaya vedenpitävä betonialustan yli;
 • Lattian vedeneristyslaite, jossa käytetään nestemäistä lasia ja sementtiä;
 • Nestemäisen lasin käyttö lisäaineena betoniliuokselle.

Hiomapaperineristys betonialustaan

Betonimateriaalin yli, niin sanottua kyllästystä, käytetään vedenpitävästä vedeneristyksestä, kun autotallin lattialla on löysä rakenne, johon liittyy hankaus, muodonmuutos ja pölyn muodostuminen. Nestemäinen lasi vahvistaa lasia ja eristää sen kosteudelta. Vesitiiviiden töiden tekeminen omiin käsiinsä vaatii natrium-nestemäistä lasia, leveää harjaa, lastalla, telalla.

Varoitus! Silikaatteja käytettäessä on tarpeen käyttää henkilönsuojaimia: saappaat, käsineet, naamio.

Alkuvaiheessa vaaditaan betonipohjan valmistamista:

 • tasoittaa pinta;
 • hankaa pohja hiekkapaperilla tai hiomalla hiomakoneella;
 • pöly lattialla kotitalous- tai teollisuuspölynimurilla;
 • rasvahapon betoni, jotta tartunta sidottiin paremmin.

Nestemäinen lasia levitetään betonin päälle. Pinta on kyllästettävä silikaatilla täyttämällä kaikki betonin huokoset. Tämän tekemiseksi ensin huoneen kehä käsitellään ratkaisulla: kulmat, urat, seinien ja lattiat. Laaja harja auttaa tekemään tämän työn. Sitten kaada pieni osa nestemäisestä lasista ja tasoita lastalla tai harjalla. Pinnoite käsitellään sarjassa. Yritä "ajaa" silikaattia lattian yläkerrokseen varmistaaksesi, että liuos liitetään perusmateriaaliin. Sisällä, silikaatti täyttää huokoset ja muodostaa läpäisemätön kalvo. Puolen tunnin kuluttua näet nestemäisen lasin nopean kovettumisen. Tarvittaessa voit peittää seuraavan polymeerikerroksen ensimmäisellä kerroksella rullalla. Lattianpäällyste tästä paranee.

Lattian vedeneristyslaite, jossa käytetään nestemäistä lasia ja sementtiä

Tällaista vedeneristystä käytetään antamaan suuria lujuutta ja kosteutta kestäviä ominaisuuksia säätöön, kun autotalli osoittaa korkeaa kosteutta ja kulutuskuormat ovat korkeat. Tämän tyyppistä pinnoitetta käytetään myös vedeneristämisessä altaaseen ja kaivoihin.

Suorittaa vedenpitävät kädet on tarpeen natrium- vesilasia, vettä, sementtiä, hiekkaa, pora ja poraa mela sekoittaen liuosta, lastalla, telalla tai vetolastan.

Valmistetun kerroksen päälle levitetään kaksi kerrosta nestemäisen lasin pinnoituseristystä. Impregnointitekniikka on kuvattu edellä edellisessä esimerkissä. Suojakerroksen muodostamiseksi valmistetaan standardi sementtilaasti sekoitettuna nestemäiseen lasiseen suhteessa 1: 1. Seos sekoitetaan perusteellisesti suuttimen kanssa olevaan porakoneeseen tai perforointiin, mikä johtaa liuoksen liikkumiseen ja nesteen sakeuteen.

Varoitus! Kun sementin ja nestemäisen lasin sekoitetaan omilla käsillä, on otettava huomioon, että seos kovettuu 5-10 minuutissa. Ohjatun toiminnon avulla vältetään tarpeettomia kuluja käyttämätöntä karkaistua materiaalia varten.

Levitä seosta nopeilla liikkeillä lastalla lastattua pohjakerrosta pitkin. Voit myös täyttää polymeerilattia, tasaamalla pinnan puristimella. Päällysteen paksuus on 1-2 cm. Suojakerroksen kuivumisen aika on 3-5 päivää, vaikkakin voit kävellä sitä seuraavana aamuna kaatamisen jälkeen.

Käytetään nestemäistä lasia lisäaineena betonilaastille

Nestemäisen lasin lisääminen betoniliuokseen antaa perustusominaisuudet, jotka mahdollistavat päällysteen käytön kuorma-autojen ja erikoislaitteiden käytön aikana ja lisäävät palonkestävyyttä lattiarakenteeseen.

Liuoksen mittasuhteet ovat yksinkertaiset: 1 osa nestemäisestä lasista 10 osaan betoniliuosta. Sen on kiinnitettävä huomiota rakennusaineiden suhteisiin, muutoin betonilattia voidaan säröillä.

Nestemäisen lasin käytön edut ja haitat

edut

Työn tuloksena saat:

 • vankka perusta;
 • funktionaalinen kerros: autotallissa voidaan turvallisesti suorittaa hitsausta ja kuumaa työtä, teknisten öljyjen vuoto ei aiheuta vaurioita;
 • lattian suoja kosteutta, hometta ja hometta vastaan;
 • antistaattinen pohja, joka on helppo puhdistaa;
 • sementtipöly lakkaa olemasta.

puutteet

Nestemäisen lasin käytön haitat ovat:

 • lattian päälle muodostuva kalvo, kun nestemäinen lasi kuivuu, on herkkä;
 • Omalla kädellä tapahtuva monimutkainen tekniikka yhdistyy ratkaisun nopeaan säätöön ja kovettumiseen.

Johtopäätöksenä voidaan todeta, että nestemäinen lasi voi selviytyä autotallin omistajien suurimmista ongelmista, sen käyttö antaa lattialle entistä tehokkaamman laadun, kun taas materiaalin hinta on kohtuuhintainen.

Kuinka suojata betonilattia autotallissa: miten valita pölysuoja

sisältö:

 1. Betoni ja nestemäinen lasi
 2. alukkeita
 3. Itsetasaava lattia
 4. Keraamiset laatat
 5. Kumipäällyste
 6. video

Tietenkin betoni on hyvä materiaali autotalli kellarille. Mutta silti hänellä on puutteita. Niinpä hävittämisen alkuvaiheessa tällainen lattia päästää paljon pölyä. Koska sen huokoisuus, halkeamat ja sirut, jotka näkyvät myöhemmin (vaikka silmät näkymätöntä), tällaiset lattianpäällysteet imevät erilaisia ​​materiaaleja, myös palavia. Tämän takia tulenkestävistä ominaisuuksista huolimatta betonilattia voi edelleen sytyttää, tarkemmin sanoen, ei aivan, mutta imeytyneet materiaalit tahroina.

Jotta pinta ei ole pölyinen eikä tuota muita ongelmia, auton omistajat turvautuvat erilaisiin toimiin - esimerkiksi erilaisten pinnoitteiden käyttöön. Mitäpä kattamaan betonilattian autotallissa, yritämme selvittää entisestään.

Betoni ja nestemäinen lasi

Ne, jotka ajattelivat, että tämä materiaali tarvitsee kattaa betonin, autamme kiireesti korjata sen hieman. Tässä tapauksessa nestemäistä lasia, joka sekoitetaan sementtilaastiin. Mutta miten tämä auttaa pölyä betonilattia? Tosiasia on, että kuten jo mainittiin, betoni imee hyvin neste, joka toimii tuhoisasti. Jotta samankaltaiset ilmiöt eivät ilmenisi, päällysteen on oltava vesitiivis. Tähän käytetään monia erilaisia ​​aineita, ja nestemäinen lasi on yksi niistä.

Betonilattian suojaamiseksi samalla tavalla, sinun on valmisteltava asianmukaisesti lattia ja tehtävä laasti tarvittavalla sakeudella. Lattian valmistelu näyttää tältä:

 • Ensinnäkin pinta puhdistetaan eri elementteistä, kuten ruoste, lika, maali jne. Hiekkapaperi soveltuu hyvin tähän;
 • kun kaikki tarpeettomat on erotettu lattiasta, sen pitäisi olla pölyinen. Täällä olisi hyvä käyttää rakennuspölynimuria, mutta jos sellaista ei ole, voit tehdä kotitalouksille.

Seoksen osalta nestemäinen lasia sekoitetaan sementtilaastin kanssa suhteessa noin 1 - 10. Tässä täytyy noudattaa sääntöjä, muutoin tuloksena oleva seos kuolee, minkä seurauksena lattia voi kärsiä.

Kun kaikki on valmis, voit siirtyä lattiarakenteen käsittelyyn. Tämä tehdään harjalla tai rullalla. Muuten on mahdotonta valmistaa suuria määriä materiaalia sekä lykätä sen soveltamista. Tosiasia on, että sementti sekoitetaan nestemäisen lasin kanssa, melko nopeasti kiteytyy noin puolessa tunnissa. Siksi et voi suojata lattiaa, vaan vain heikentää ratkaisua, jota ei myöskään käytetä uudelleenasetuksen jälkeen. Tämä on vaikeus niille, jotka työskentelevät nestelaseilla ensimmäistä kertaa.

Hyvän vedenpitävyyden varmistamiseksi on käytettävä neljää kerrosta. Niiden optimaalinen paksuus on noin 3-5 mm. Mutta on syytä muistaa, että jokainen kerros voidaan suorittaa vain yhdellä aikavälillä tarkkailemalla tarkasti, ettei se jätä sokeita "laastareita" pinnalle.

Jos haluat peittää lattian autotallissa niin, ettei pölyä, mutta sinulla on vähän aikaa tehdä työtä, voit kiinnittää huomiota alukkeisiin (ne ovat pohjamaaleja tai kyllästyneitä). Tämän vaihtoehdon etu on se, että aineosat tunkeutuvat betoniin kyllästyvien kykyjen ansiosta ja sitovat molekyylejä. Tästä johtuen pinta muuttuu voimakkaammaksi. Lisäksi se sietää huurteita ja lämpötilahäviöitä paremmin, ja se myös kestää emäksiä ja happoja. Pölyn läsnäoloa ei myöskään suljeta pois. Siksi jotkut autonomistajat, jotka valitsevat pian betonilattiaan autotallissa, lopettavat valintansa alustailla.

Kaikki alukkeet on jaettu kolmeen tyyppiin:

 • Käytetään pääasiassa vedenpitävyyteen. Ja sopii myös korjaustöihin. Tätä varten sekoitetaan pohjamaali hiekalla, minkä jälkeen seos halkeilee ja leikataan;
 • Sopii niille, jotka taistelevat sitä pölynpoistolla. Ja myös betonin pinta hieman vahvistuu;
 • Kuten ensimmäisessä tapauksessa, niiden päätavoitteena on vedenpitävyys. Useimmat formulaatiot ovat kaksikomponenttisia, joten ennen niiden levittämistä niiden on valmisteltava.

Pohjamaalit valitaan yksinkertaisesti. Jos aiot vain liottaa lattiaa ja se on mahdollista, voit ostaa vedenpoistoalusta. Jos pinnoite on myös maalattava, alusta valitaan maaliin, joka on myös polyuretaania ja epoksia. Eli millainen maali, sellainen ja impregnointi.

Itsetasaava lattia

Toinen hyvä nestemäinen betonilattia autotallissa. Tällöin pinta yksinkertaisesti kaadetaan, mikä yksinkertaistaa työtä. Suurin haitta on hinta, koska monet materiaalit (esimerkiksi polymeeriset ja epoksiset) ovat kalliita. Mutta konkreettiset itsetasoavat lattiat eivät ole niin vaikeita varautua, joten voit lopettaa niiden valinnan.

Tällaisilla koostumuksilla on hyvä etu, joka on itsetasaava. Kuitenkin materiaalin kaataminen yhteen paikkaan, on välttämätöntä levittää se tasaisesti koko autotalliin. Tätä varten voit käyttää esimerkiksi lastalla. Kuten näet, pinta on helppo kaataa. Lopuksi lattia tasoittaa itsensä. Jotkut koostumukset kuitenkin levittävät hyvin itselleen, mutta virtaavuuden aste vaikuttaa hintaan: kalliimpaa tuotemerkkiä, sitä vähemmän se on tasoitettava.

Itsetasaava materiaalien valikoima on melko laaja. Monet heistä tavallisesti täyttävät tarvittavat vaatimukset, minkä vuoksi ei ole helppoa valita oikeaa kokoonpanoa. Hyvä vaikutus hinnan valintaan, koska useimmat merkit ovat kalliita, ja sinun on valittava siitä, mitä sinulla on varaa.

Keraamiset laatat

Puhumme edelleen siitä, kuinka pölyä betonilattia. Nestemäiset materiaalit, jotka olemme jo katsoneet, siirtyvät nyt kiinteäksi. Yksi tällaisista tyypeistä on keraaminen laatta. Tämä materiaali soveltuu erittäin hyvin betonilattian lattiapäällysteeksi autotallissa. Se on helppo pitää yllä ja kestävä, jolloin se imee kulutuksenkestoa.

Jotta tällaisten laattojen peittämät pinnat kestäisivät pitkään, niiden ei pidä olla paikoillaan. Aluksi sinun on valittava materiaali. Tässä on syytä harkita sitä tosiasiaa, että autotallilevyjen olisi oltava kestäviä tällaisille aineille ja ilmiöille kuten:

 • Joidenkin autojen kosteustaso saattaa olla korkea. Lisäksi lattiat usein likaantuvat ja sinun on varmistettava, että kastelemalla päällystettä vedellä, et vahingoita sitä;
 • Ne runsaasti autotalli alkaa bensiini ja öljy ja päättyy alkali ja hapot. Hyvä laatta on kestettävä niiden toimintaa, muuten lattia ei ehkä kestä pitkään aikaan;

Lämpötila (sekä korkea että päinvastoin, erittäin pieni):

 • Joissakin autotallissa se on hyvin kylmää pakkasilla, muissa kesäisin se on erittäin kuuma, varsinkin jos siellä on jonkin verran töitä, joka nostaa lämpötilaa. Kaikki tämä ei saisi vaikuttaa lattiaan;
 • Joka tapauksessa laatta vaikuttaa fyysisesti, koska auto painaa paljon. Lisäksi voi olla työpöytä ja muut yksiköt, joissa ei ole kumipohjaa. Siksi autotalliin valitun laattojen on oltava kestäviä.

Sillä autotalli soveltuu hyvin klinkkerilevyille, joilla on hyvä kestävyys erilaisiin kemiallisiin aineisiin. Joten on loogista kiinnittää huomiota siihen ensinnäkin. Ja myös kiinnitettävä huomiota luokkaan riippuen hankauskestävyydestä. Garageille on valittava ainakin kolmas ja neljäs ja viides sopivat hyvin.

Toinen tärkeä asia on kaakeloitu pinta. Joten lasitettu versio ei ole sopiva, koska se on melko liukas, mikä lisää mahdollisuuksia saada loukkaantua, erityisesti autotallissa, jossa on korkea kosteus. Sopii laatta, jossa on kohokuvio, joka lisää tarttumisastetta.

Kumipäällyste

Jos vielä pölyttävät betonilattiaa, ja edelliset tyypit eivät ole sopivia, harkitsemme myös kumi vaihtoehtoina. Niinpä tiedät paitsi materiaalit, joiden avulla voit antaa tai kaataa lattiaa, mutta myös mitä se antaa sille.

Kumipeitteellä autotallissa on monia etuja. Niinpä tällaista materiaalia on helppo sijoittaa, eikä tätä varten tarvita erikoistyökaluja. Kuten tiedämme, kumi on joustavaa, siksi se kestää erilaisia ​​mekaanisia toimenpiteitä, minkä vuoksi se ei käytä paljon. Ei pelkää tällaista päällystystä ja kemikaaleja, kuten öljyjä ja bensiiniä. Jos sinulla on kone autotallissa tai muissa meluisissa aggregaateissa, kumi eristää tärinän, joka voi vaikuttaa negatiivisesti lattiaan. No, ja lisäksi saat täysin pölyttömän pinnan.

Kumipinnoitteella on myös useita tyyppejä. Näitä ovat:

 • modulaariset levyt;
 • rullatut renkaat;
 • kumirumua ja polymeerisideitä.

Ensimmäiset kaksi vaihtoehtoa eivät poikkea toisistaan. Tela on leikattava halutun koon kappaleiksi ja asetettava lattialle. Levyt asetetaan ja liitetään toisiinsa lukkojen avulla. Jos ne putoavat seinään, reunat katkaistaan ​​yksinkertaisesti.

Kumimyrkky (jota usein kutsutaan kumi-asfaltiksi) on erilainen. Aluksi se on valmistettava asianmukaisesti sekoittamalla sideaineeseen (joskus siihen lisätään väriaineita), kunnes se on sileä. Lisäksi massa asetetaan lattialle, johon myös polyuretaaniliimaa käytetään etukäteen (usein se on myös sideainetta) ja se tasataan telalla. On myös syytä muistaa, että minkäänlainen kumi (kuten mikä tahansa muu) pinnoite vaatii betonipohjan valmistamista (kerroimme siitä nestemäisen lasin tapauksessa). Oikein valmistettu lattia ja pinnoite, jotka on valmistettu tekniikan mukaisesti, takaavat kestävän ja erittäin tehokkaan toiminnan.

video

Nestemäinen lasi lattiapohville - miten soveltaa? + Video

Nestemäistä lasia käytetään nykyään usein ulkoterassin järjestämiseen. Tällä itsestään tasoitetulla pinnoitteella on suuri määrä käytännöllisiä ja puhtaasti esteettisiä etuja, jotka määrittävät sen suosion.

Ensinnäkin sanomme, että pitkäaikainen tunnettu neste-lasi, jota on käytetty huoneiden kosteuden suojeluun ja rakennusten yksittäisiin rakenteisiin, ei ole mitään tekemistä itse tasoittavan pinnoitteen kanssa, josta puhumme. Koostumukset betonipohjien käsittelemiseksi ovat polymeerisiä monikomponenttisia koostumuksia. Ne perustuvat eri elementteihin. Lattian lasi on lajityypin mukaan jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 1. Epoksiyhdisteet. Niissä on erilaisia ​​epoksihartseja ja erityisiä lisäaineita, jotka suojaavat käsiteltyä lattiaa veden negatiivisilta vaikutuksilta. Siksi tällaisia ​​yhdisteitä käytetään usein ulkoilman järjestämiseen kylpyhuoneissa, yksityisissä ja julkisissa altaissa.
 2. Polyuretaaniseokset. Näissä sävellyksissä pääviulu on polyuretaanilla. Se antaa pinnoitteelle enemmän plastisuutta, takaa sen erinomaisen mekaanisen rasituksen. Polyuretaaniseokset ovat optimaalisia parkkipaikkojen betoniperustuksissa, tuotantolaissa, yksityisissä autotallissa ja varastoissa. Tällaisen lattian tärkeä etu - helppous hoitaa häntä. Pinnoite voidaan helposti pestä minkä tahansa saippualiuoksen avulla.
 3. Yhdistetyt epoksiuretaanikompleksit. Nestemäinen lasi, jolla on hyvä kulutuskestävyys ja kimmoisuus.

Yhdistetty epoksiuretaanikomposiitti

Kaikille kuvatuille irtopäällysteille on tunnusomaista kiiltävä ja täysin sileä pinta. Visuaalisesti lattia näyttää lasilta. Nestemäisten lasilattian tärkeimmät edut:

 • tulenkestävyyden;
 • tasainen ja sileä pinta;
 • kestävyys voiteluaineiden kanssa (siksi monet uskovat, että autotallissa olevat itsetasaavat lattiat ovat ihanteellisia betonipohjan peittämiseksi);
 • hankauksen ja tärinän kestävyys;
 • erinomainen ulkonäkö;
 • lämpötilan muutosten toleranssi ja aggressiivisten kemiallisten yhdisteiden vaikutukset;
 • pitkä toimintakausi (noin 25 vuotta);
 • iskunkestävyys ja fyysiset vauriot.

Lisäksi nestemäinen päällyste tunnistetaan erittäin hygieeniseksi. Tästä syystä se näkyy usein erilaisissa lääketieteellisissä laitoksissa.

Jos päätät kaataa betonilattiaa kylpyhuoneessa tai autotallissa tämän nestemäisen koostumuksen kanssa, sinun tulee ymmärtää sen käyttötekniikka. Täällä ei ole erityisiä vaikeuksia.

Ensin sinun on valmisteltava betonipohja casting. Sinun täytyy tehdä lattiataso. Joissakin tapauksissa pohjaa käsitellään sen sijaan hiomalla. Sitten tasoitettu pinta puhdistetaan likaa ja perusteellisesti rasvattu. Erityisesti vastuullinen, tämä toimenpide suoritetaan, kun lattiat kaadetaan autotalliin.

Puupohjia (nestemäistä lasia voidaan käyttää niiden käsittelyyn) pakotetaan väistämättä erityisillä yhdisteillä. Tällaisilla alukkeilla on kaksi tärkeää tehtävää kerralla:

 1. Poistamalla todennäköisyys puun delaminoitumisesta sen luontaisten öljyjen jakamisen seurauksena.
 2. Parantaa puupohjan ja nestemäisen koostumuksen tarttumista.

Valmistelun jälkeen voit siirtyä suoraan kaatopaikkaan. Käytä ensin nestemäisen lasin pääkerrosta. Voit yksinkertaisesti kaataa kokoonpanoa pohjaan ja jakaa sen tasaisesti neulatelalla. Tällainen työkalu ensinnäkin pehmentää seosta hyvin ja toiseksi laadullisesti poistaa päällysteen ilmakuplat.

Lattia täytetään nestemäisellä lasilla

Nestemäisen lasin kaatamisen yhteydessä on ehdottomasti kiellettyä luo vedoksia huoneeseen, jossa työ suoritetaan. Pohjakerroksen suositeltu paksuus puupohjaisille alustoille on 3-6 mm betonille - enintään 3 mm. Kaatamisen jälkeen älä käynnistä ilmastointilaitteita ja lämmittimiä, yritä nopeasti kuivata päällystettyä pinnoitetta. Se ei johda mitään hyvää.

Seuraavassa vaiheessa voit koristella lattiaa. Seuraavaksi kerromme, miten voit tehdä sen itse. Tässä huomaamme, että sisustuksen volumetriset elementit asetetaan lattiapohjalle heti lasin kaatamisen jälkeen (kunnes se on täysin kuiva). Mutta painetut mallit ja kuvat levitetään jo kovettuneeseen lattiapäällykseen.

Lopullinen työ - toisen kerroksen nestekoostumusta. Tapahtuma suoritetaan edellä kuvatulla tavalla. Viimeistelykerros on suunniteltu suojaamaan sisustuselementtejä ja antamaan lattia ylimääräiselle alueelle. Sinun tarvitsee vain odottaa sen kuivua, jotta voit nauttia täysin modernin kerroksen kylpyammeellasi, autotallissasi, yksityisessä saunassasi tai toisessa huoneessa.

Lisätään, että suurin osa koostumuksesta kuivuu noin päivässä. Mutta kävelemistä käsitellyissä kerroksissa aikaisemmin kuin 4-5 päivää ei suositella.

Jos täyttöpäällyste suoritetaan autotallissa tai missä tahansa tuotantolaitoksessa, sinun ei tule häiritä ulkonäköä tietenkään. Riittää, että saat vahvat ja kestävät lattiat. Mutta kun nestemäistä lasia käytetään asuintiloissa, voit antaa erityistä charmia lattialle. Tee se helposti. Voit koristella lattiaa näin:

 1. Paint betonia haluttuun sävyyn ennen kuin käsitellään irtotekoostumuksen ensimmäisen kerroksen pohjaa. Voit myös piirtää lattialle mielenkiintoisen kuvion. Asiantuntijat neuvovat lisätä maaliin noin 10% nestemäisestä lasista. Sitten sen kiinnittyminen alustaan ​​on paljon parempi.
 2. Käytä paperia phlox. Ne asetetaan ensimmäiselle lasikerrokselle. Phloxit on valmistettu mistä tahansa paperista. Useimmin käytetään melko tiheää käärintämateriaalia.

Laite irtotavarana kylpyhuoneessa

Myös nykyaikaisempia tekniikoita itse tasoittavia koostumuksia käsiteltävien kerrosten koristelemiseksi. Totta, se on hyvin vaikeaa toteuttaa sitä. Tekniikan ydin eli 3D-kerros koostuu seuraavista: 2-3 läpikuultavaa kuvaa viedään ensimmäiseen lasikerrokseen (mikä tahansa kuva, monimutkainen ornamentti tai fantasiakuvio).

Sitten ne peitetään erityisellä membraanilla (ohut epoksi- tai polymeerikalvo) ja lisätään nestemäisen koostumuksen seuraava kerros. Tuloksena on älykäs realistinen kuva. Se näkyy mistä tahansa huoneesta.

Nestemäinen lasi lattialle, joka on. Tyypit ja soveltaminen

Erilaiset innovatiiviset rakennusmateriaalit ovat joskus varjoon aikaisemmin testattuja tekniikoita kuluttajilta. On vaikeata vastustaa uuden polyuretaanimaalien tiivistyksen lajia, mikä lupaa täydellistä vedenpitävyyttä ja suojaa kaikenlaisilta vaikutuksilta. Tavoitteena yleiset keinot ihmiset eivät ota huomioon, että monet polkupyörät keksittiin kauan ennen syntymäämme. Yksi tällaisista epäoikeudenmukaisesti unohdetuista keksinnöistä on nestemäistä lasia. Sitä käytetään edelleen nykyisin vedenpitävyyteen sekä uusimpia materiaaleja.

Nestemäisen lasin historia

Tämän työkalun saivat saksalaiset tiedemiehet jo varhaisessa XIX-luvulla. Alkalien ja piihapon kokeiden tuloksena muodostettiin universaali ja monikäyttöinen liuos, jota kutsutaan nestemäiseksi lasiksi. Se erottui korkealla tarttuvuudella, kun se kosketti kaikkia pinnoitteita, jotka tunkeutuivat syvälle huokosiin ja muodostavat vahvan ja vedenpitävän kalvon.

Kahden vuosisadan ajan nestemäisen lasin koostumusta ei ole tehty merkittäviä muutoksia, vaikka sen tuotannon klassista menetelmää käytetään melko harvoin. Useimmiten se tuotetaan kuumentamalla piitä natriumhydroksidilla korkeapaineisessa kammiossa. Tätä nestemäistä lasia kutsutaan natriumiksi. Sen soveltamisala on laaja. Tämä on lisäaine, kovettuva rakennusseos, tulenkestoinen kyllästys, korkealaatuinen vedeneristys, välineet vahingoittuneiden puutarhojen hoitoon.

Toinen menetelmä on soodan ja piihiekan sulautuminen. Tuloksena on parempi ratkaisu, joka ei häikäise, kun sitä käytetään pinnalle. Siksi kaliumnesteitä käytetään lisäaineena maaleissa ulkokäyttöön. Se antaa maaleille kestävyyttä ja palonkestävyyttä.

Ominaisuudet ja edut

Outoinen paradoksi: jotkut kuluttajat pelkäävät nestemäisen lasin vedenpitävyydelle ja muille tarpeille epäilyttävän halveksisuutensa takia. Se on turhaa ahdistusta, tämä koostumus on todella ainutlaatuinen ominaisuus, jonka avulla se voidaan soveltaa rakennusalalla ja muilla elämänalueilla.

 1. Vedenkestävyys. Seosta käytetään betonipintojen hydrofobisointiin, sillä se on luotettava suoja maanalaisista lähteistä tulevan veden tunkeutumiseen altaaseen, kaivoihin ja kellareihin. Jos talo on rakennettu maaperälle, jossa on korkea pohjavesi, suorita lattian vedeneristys nestemäisellä lasilla. Voit tehdä tämän lisäämällä seos betoniin tai sementtiastiaan. Ainutlaatuinen ominaisuus on kyky työskennellä jopa korkeassa kosteudessa. Juuri asetettu seos, joka putoaa, ei ole esteenä sen nopealle jähmettymiselle.
 2. Antiseptichnost. Vihkeiden seinämien elävät sienten pesäkkeet ovat surullinen asia. Tällaiset tilat eivät sovellu elämään, kunnes patogeeniset mikro-organismit hävitetään. Nestemäinen lasi toimii hellästi. Se levitetään seiniin mikro-organismien kerääntymispaikoissa, estää hapen pääsyn ja tuhoaa ne kokonaan.
 3. Antistaattinen. Kiinteistö on erityisen merkityksellinen huoneissa, joissa pinnoite vaaditaan staattisen sähkön muodostumisen estämiseksi. Puolustusyrityksissä varastoissa, joissa palavia ja räjähtäviä aineita varastoidaan, seokseen, johon lattia on tehty, nestemäinen lasia säästää päivä.
 4. Palonkestävyys Uunit ja takat, jotka on rakennettu tiilistä, kiinnitetty tavanomaisella laastilla - epäluotettavia rakenteita. Korkeiden lämpötilojen vaikutuksesta muuraus on nopeasti tuhoutunut. Jotta liuokselle saadaan tulenkestävyyden ominaisuudet, se lisää nestemäistä lasia.
 5. Vahvuus. Nestemäinen lasi on materiaalia, jolla on korkea tarttuvuus millä tahansa pinnalla. Se tunkeutuu syvälle betonien, puun, sementtipinnoitteiden huokosiin ja halkeamiin ja lisää niiden tiheyttä.

Edellä mainittuun on syytä lisätä, että nestemäisellä lasilla käsiteltyjä pintoja on taattu suojaamaan haitallisilta vaikutuksilta vähintään 5 vuoden ajan.

Tietoja materiaalin puutteista

Monilla eduilla ja eduilla tämän materiaalin haitat ovat vain pudotus meressä, mutta sinun kannattaa ehdottomasti mainita heille täydellinen kuva:

 • seoksilla kyllästettyjä pintoja on vaikea maalata;
 • Nestemäistä lasia betoniin tai sementtiin otettaessa on tärkeää noudattaa tiukasti annostusta, ylimääräinen liuos laskeutuu sen halkeilua ja joskus jopa hävittämistä varten;
 • betonipinnoitteet, joissa nestemäinen lasi jäätyy paljon tavallista nopeammin, joten betonitoiminta on suoritettava viivytyksettä ja pysähtyy.

Ennen työskentelyn aloittamista huolehdi omasta turvallisuudestasi, emäkset, jotka kuuluvat kehon altistuviin alueisiin, aiheuttavat ihon syöpymisen. Vedenpitävyys- tai laastinvalmistuslaitteella irtolattiatilanteissa käytetään varmasti yksilöllistä suojausta.

Erityisen vaarallinen seos limakalvoille. Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi vedellä.

Nestemäiset lattiat - yksinkertaiset ja kauniit

Viime aikoina lattia-maalaus tekniikka on yhä suosittu. Kauniita koostumuksia tai valokuvioita, jotka on asetettu valmistettuun pohjaan, kaadetaan yhdisteen kanssa, jota kutsutaan nestemäiseksi lasiksi läpinäkyvyyden vuoksi. Itse asiassa nimen lisäksi, tällä materiaalilla ei ole mitään tekemistä sen kaakaon kanssa, joka on keksitty kaukaisessa XIX-luvulla. Nestemäinen lasi, jota käytetään koristeellisiin kerroksiin, on paljon nuorempi, nämä ovat läpinäkyviä polymeerejä, modernia innovatiivista kehitystä. Ne ovat kestäviä ja vedenpitäviä, eivät reagoi kemiallisten reagenssien kanssa eivätkä aiheuta haitallisia aineita.

Muutama vuosi sitten uskottiin, että lattian kaataminen nestemäisellä lasilla on mahdollista vain asiantuntijoille. Tämän työn teknologian monimutkaisuus oli legendaarinen. Rakentamisen harrastajat eivät edes yrittäneet järjestää tällaisia ​​pintoja omiin käsiinsä. Tällainen tilanne oli vain rakennusalan yrityksille, jotka harjoittavat itsetasaavaa lattiaa. Sisustuspinnoitteen neliömetrihinta on laskenut asteikolla.

Tänään järjestää omassa kodissaan koristeellinen kerros jokaisen käsityöläisen, joka tuntee rakennustyön perusteet. Valutekniikka tunnetaan hyvin ja testataan, materiaalit ovat helposti saatavilla ja helppokäyttöisiä. Jotta saadaan kerros, jonka läpi, kuten läpinäkyvän lasin kautta, kaikki koriste-elementit näkyvät, useimmiten ne käyttävät epoksihartseihin tai polyuretaaniyhdisteisiin perustuvia tulvattuja kerroksia. Tämä on ihanteellinen lattia, kaunis ja kestävä monenlaisia ​​vaikutuksia.

Nestemäisen lasin käyttö vedenpitävyyteen

Suojaa betonia kosteudelta

Tällä materiaalilla on korkeat vedeneristysominaisuudet. Luo suojakalvon ja täyttää kaikenlaiset lattiat ja halkeamat. Levitä päällystakki lastalla, harjalla tai erikoisruiskuilla.

Materiaalien ja työkalujen valinta

Jotta laite peittää tavallisessa olohuoneessa, riittää yksi tai kaksiosaista epoksiyhdistettä. Castingin tulos on kestävä ja kaunis kerros, joka ei pelkää muuta kuin raskas esineiden kaatuminen. Jos haluat suojata itsesi kaikilta yllätyksiltä, ​​voit ostaa polyuretaanikomposiittia. Korkean lujuuden lisäksi polyuretaanin kaatamalla saatu pinnoite on hyvä joustavuus, se ei pelkistä mitään lävistyksiä.

Jos haluat suorittaa lattian itse, tarvitset jonkin verran laitteita. Vaikka sinulla ei ole mahdollisuutta lainata joitain työkaluja, voit ostaa niitä, ne ovat varmasti hyödyllisiä sinulle tulevaisuudessa:

 • poraa suuttimella;
 • kapasiteetti 10-15 litraa;
 • spatula tai "rauta" pitkällä kahvalla;
 • spray kengät;
 • neula rulla.

Ota mukaan yksi tai kaksi ystävää. Liuos kovettuu nopeasti, sen laatu riippuu asennuksen nopeudesta.