Laite luotettava lattia moderni runko talo

Runkopohjan lattia olisi tehtävä lattian puupalkkeihin. Useimmiten valmis muotoilu on yhteydessä ulkoilmaan. Tämä johtuu siitä, että kasausruuvi on suosittu kevyiden rakenteiden rakentamiseksi. Tällaiset kannattimet nostavat rakennuksen maanpinnan yläpuolelle jättäen vapaata tilaa sen ja ilmaa puhallettavan katon väliin.

Kehysrakennuksen lattian laite vaatii sen pakollista lämpenemistä. Ilman tätä, hometta ja hometta on suuri todennäköisyys, ja kylmällä pinnalla käyminen ei ole miellyttävää.

Piirakka

Ensinnäkin, sinun täytyy tehdä päällekkäisyys kehysrakennuksessa. Se on myös musta lattia. Laattojen pääkatkeet on kiinnitettävä tukevasti nauhaan pohjaan asti - grillata.

On tärkeää tietää, että vedenpitävyys vaaditaan metallipallojen ja puupalkkien välillä. Se on välttämätön suojaamaan negatiivisilta törmäyselementeiltä, ​​joilla on erilaiset ominaisuudet, erityisesti luonnollinen kosteus. Vedenpitävälle materiaalille on asetettu kaksi kerrosta. On mahdollista käyttää kateaineita, linokromia tai hydroitsolia. Joskus vanhentunut tietulli tai asfalttimateriaali löytyy. Ei ole suositeltavaa käyttää niitä.

Laakerin pohjakerroksen runko voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • pääpalkkeja käytettäessä;
 • käyttäen pää- ja toissijaisia ​​palkkeja.

Taustapalkit tai yksinkertaisesti viivästykset mahdollistavat suurentuneiden palkkien nousun. Mutta tämä vaihtoehto lisää työn laajuutta, lisää materiaalien kulutusta ja päällekkäisyyden paksuutta.

Jälkipalkkien puuttuessa käytetään myös lokeja. Oikea kakku tässä tapauksessa on seuraava (luettelo alhaalta ylöspäin):

 • kallonpalkit, joiden pituus on enintään 50 x 50 mm ja jotka on kiinnitetty lattian tukipalkkien pohjaan;
 • arkistointi;
 • kosteuden suojaus;
 • joissa on erotus niiden välissä;
 • höyrysulkuaine;
 • lattialaudan levyt tai lastulevyä noin 16 mm paksu.

Kuinka tehdä lattia kehysrakennuksessa?

Koska päällekkäisyydet saavat puuta tai leikattua levyä keskimäärin 5x15 cm: n osuudella. Tarkat mitat riippuvat elementtien pituuden ja pituuden pituudesta. Taulut asetetaan siten, että suurempi sivu sijaitsee pystysuorassa ja pienempi vaakatasossa. Päinvastoin asennettuna kantokyky pienenee huomattavasti.

Kaikki puiset elementit ennen käyttöä on käsiteltävä antiseptisellä aineella. Tällainen aine voi säästää lattiakakun rungon talossa mätänemästä ja hometta. Lisäksi voit suorittaa palonestoaineiden käsittelyn. Tämä lisää palonkestävyyttä ja tekee talosta turvallisemman.

Jos haluat tehdä lattiaa kehysrakennuksessa omiin käsiisi, kattopalkit ja samaan aikaan lokit kiinnitetään paalujen säätiöön. Elementit on asetettava päälle. Kiinnitys sivulle ei tarjoa suurta luotettavuutta. Kaksi tapaa on: joko hem kanssa tai ilman. Leikkaaminen mahdollistaa elementtien kiinnittämisen turvallisesti, mutta heikentää sidontaa. Tästä syystä on suositeltavaa tehdä se ilman sitä.

Kiinnitysvälineinä käytetään ankkuripultteja. Ne on kiinnitetty valjaisiin. Palkkien kiinnittämiseen on valmistauduttava reikiin. Tätä varten lokit asetetaan ankkurille ja lyödään tukipisteellä vasaralla. Siellä on hampaat oikeaan paikkaan. Reikien valmistuksen jälkeen lattiapalkit asetetaan paikoilleen ja mutterit kiinnitetään ankkuriin niiden päälle. Lisäksi on suositeltavaa käyttää aluslevyjä. Tämä johtuu siitä, että pienen osan metalliset elementit voidaan upottaa pehmeään puuhun.

Päärakenteiden asentamisen jälkeen kulmakappaleiden kiinnittämiseen. Tällaiset elementit ovat välttämättömiä, jotta ne voidaan sijoittaa arkistointipaneeleihin. Terät on kiinnitetty ruuveihin, nauloihin tai napeihin. Mitat valitaan kuormituksesta riippuen: arkistoinnin ja eristämisen massa sekä kantopalkkien välinen etäisyys. Yleisimmin käytetyt palkit ovat 50x50 mm tai vähemmän.

Cranial-palkkeilla tehdään lattia. Se toimii eristeen perustana. Kiinnitys - kynsillä tai ruuveilla. Tuotantoa varten levyt on käsiteltävä antiseptisellä, 25-40 mm paksulla. Vedeneristys ja tuulenpitävä materiaali asetetaan sideaineelle. Se on kiinnitetty rakennetta nitoja, ja liitokset on liimattu nauhalla. Pienin päällekkäisyys risteyksessä on 10 cm.

Tuulenpitävänä ja vedenkestävänä on suositeltavaa käyttää nykyaikaisia ​​höyryjen diffuusion kosteutta suojaavia kalvoja. He korvasivat elokuvia. Tämän materiaalin suurin etu on höyryläpäisevyys. Kalvo ei häiritse taloa "hengitä" ja poistaa tehokkaasti höyryä ulkopuolelle, mikä säästää eristystä kosteudelta.

Tuulenpitävän kalvon kuvaus ja ominaisuudet

Laakeripalkkien välissä pinon eristys. Se on suojattava sisäisestä höyrystä höyrysulun avulla. Tässäkin on valinta: kalvot tai kalvot. Kun rakennat talosi, valitse parhaat materiaalit. Mutta kalvo maksaa enemmän kuin elokuva.

Höyrysulkukalvon ominaisuudet

Runkopohjan lattialaatta valmistuu laitteen lattian jälkeen. Sen ja eristeen välissä on oltava 2-3 cm: n rako ilmanvaihtoa varten. Lattialle käytä leikattua levyä, jonka paksuus on 40 mm. Leveys otetaan yleensä 100 mm. Kuten kaikki muut lattian elementit, ne on kyllästettävä antiseptisellä aineella. Kynsiin tai ruuveihin kiinnitetyt tukit. Sinun on valittava sinkityt kiinnikkeet, jotka kestävät korroosiota.

Lattian eristys

Lattiateristeiden lämpöeristys käyttää useampia materiaalityyppejä. Lujuutta ei ole rajoitettu, koska eristys on viiveen ja ei ota hyötykuormaa.

Eristysvaihtoehtojen joukossa on laajalle levinnyt:

 • mineraalivilla;
 • vaahto muovi;
 • ekstrudoitu polystyreenivaahto ("Penoplex");
 • penoitsolia (vaahdon muodossa).

Mineraalivilla on tullut suosittu vaihtoehto. Tämä on perusteltua materiaalin suotuisien kustannusten, sen saatavuuden ja yksinkertaisuuden vuoksi. Toinen etu - höyryläpäisevyys, villa ei häiritse rakennuksen luonnollista tuuletusta. Jotta levyjä ei leikattaisi, on suositeltavaa määrittää viivekytkentä siten, että niiden välissä on 580 tai 1180 mm: n etäisyydellä valosta. Tämä mahdollistaa eristyksen asettamisen tiukasti ja ilman romuja.

Järjestelmä lattian mineraalivillan lämmittämiseksi

Mineraalivillan haittoihin kuuluu kyky imeä kosteutta. Tässä tapauksessa materiaali menettää kyvyn suorittaa tehtävänsä. Eristyksen suojaaminen kosteudelta on melko hyvä vedeneristys ja höyrysulku. Lue yksityiskohtainen artikkeli lattiamateriaalien mineraalivillasta.

Mineraalivillaa on useita. Basaltti soveltuu parhaiten kovaa laatua. Lasivilla on epämiellyttävä toiminta, ja kuonanvilla on teollisuusjätettä.

Eristeen paksuus määrätään laskennallisesti ilmastoalueen mukaan. Keskimäärin tämä arvo on 5- 15 cm. Tarkat laskelmat on suositeltavaa käyttää TEREMOK-ohjelmaa. Se on helppo löytää julkisesti tietokoneohjelmina tai verkkoversiona. Laskelmissa sinun on valittava listan ratkaisu, laskettava rakenne, eristeen paksuus ja lämmönjohtavuus. Uusin ominaisuus on helppo oppia valmistajilta.

Lämpöeristetty lattia kehysrakennuksessa

Rakennuksen rakentaminen lämpimällä vesikerroksella on suosio. Tämän vaihtoehdon avulla voit tehdä kotisi mukavaksi ilman vakavia kuluja. Veden lämmitys maksaa paljon vähemmän sähköä.

Kakkujen sisältämien putkien asettamiseen käyttäen erityistä design-lattiaa. Tällöin on suositeltavaa käyttää pohjalevyä aluksella, joka ei ole 40 mm, mutta 50 mm. Lattia ei ole kiinteä, mutta harva. Elementtien välinen etäisyys valitaan siten, että niiden välissä on mahdollista sijoittaa lämpöä heijastavia levyjä sisältäen lämmitysputkia.

Toinen kerrosrakenne, jossa on vesilämmitin, valmistetaan sementtilaastilla. Tie kaadettiin kiinteän lattian päälle tukipalkkien päälle. Lisääntyneen kuormituksen ansiosta lattia on 50 mm paksu.

Levyille asetetaan muovikalvo, joka estää sementtihyytelöiden virran. Sitten kaada 50-70 mm: n paksu liitin, ennen laskeutumista vesiputket lattialle. Niiden on oltava täysin betonin piilossa. Yli päällystetty pino lattialle.

Toisella menetelmällä on merkittävä haitta - lisäys kuormituksen päällekkäisyydelle. Lisäksi lämmitysjärjestelmän hajoamisen yhteydessä on katkaistava tie. Ensimmäisen vaihtoehdon avulla voit yksinkertaisesti pura lattia ja kokoa se uudelleen.

Kehysrakennuksen lattia

Yksi kehysrakennuksen tärkeimmistä teknisistä vaiheista on lattiainstallaatio. Perinteinen vaihtoehto, joka sopii parhaiten vastaavan rakenteen tilanteeseen, on puulattiat - ympäristöystävällinen rakenne, joka toisin kuin betonilattiat, rakennuspuitteet pystyvät kestämään ilman ongelmia.

Kehysrakennuksen lattia

Seuraavaksi pyydetään tutustumaan kehysrakennuksen lattialaitteen järjestykseen. Kun olet tarkistanut nämä suositukset, onnistut selviytymään tarpeellisten toimintojen toteuttamisesta omalla tavalla, välttäen tarvetta houkutella ulkopuolisia käsityöläisiä ja niihin liittyviä kustannuksia.

Laitekerros kehysrakennuksessa (näkymä rakennuksen rakennuksen julkisivulta)

Mitä tehdä sukupuolella: valintakriteerit

Ensin sinun on valittava sopiva puu. Valintamenettelyssä on otettava huomioon ilmasto talon sijaintiin, rakennuksen kuormituksen odotettu voimakkuus, käytettävissä oleva talousarvio sekä varustetun huoneen toimintaominaisuudet.

Jotta käsitys olisi helpompaa, materiaalien arvioinnissa käytettävät keskeiset kriteerit ja niiden toiminnan suositukset on esitetty taulukossa.

Pöytä. Materiaalin valinta lattian laitteeseen kehysrakennuksessa

Määritä tarvittava määrä materiaalia laske huoneen pinta-ala. Lisää lisäksi arvioitu arvo 5-10%: n osuudella. Lattiat sopivimmin toteutetaan 2 metrin pituisilla laudoilla. Jos mahdollista, voit ostaa samasta erästä valmistettuja ja käsiteltyjä tuotteita samoissa olosuhteissa. Tämä takaa värimuutosten, tekstuurin ja muiden ulkoisten kriteerien puuttumisen korttien arvioimiseksi.

Edullisin materiaali lattian järjestämiseksi runko-taloon on leikattu uritettu levy. Tämän materiaalin käytön tärkein etu vähenee, kun viimeistelyn kiillotusta ei tarvita, mikä vähentää merkittävästi työ- ja aikakustannuksia.

Kehysmassan lattian järjestelyn likimääräinen suunnitelma

Mikä voisi olla puutalon lattia: nykyisten vaihtoehtojen tarkastelu

Useimmin seuraavia materiaaleja käytetään aluslaudan järjestämiseen:

 • parkettilattiat;
 • liimattu parkettilevy. Materiaalikustannukset ovat pienemmät kuin tavallinen parketti, jolla ei ole samanaikaisesti merkittäviä ulkoisia eroja, mutta hieman huonompi useissa suorituskykyominaisuuksissa;
 • kiinteät puulattiat;
 • massiivipuuta.

Valmistelutyöt

Lattian tekniikka harkitussa rakenteessa edellyttää kahden kerroksen rakennetta, joka koostuu suoraan pohja- ja puumateriaaleista. Perinteisesti lattia asetetaan tukille tai lattiapalkkeille. Tiettyä menetelmää valittaessa on otettava huomioon ensinnäkin varustetun huoneen ominaisuudet ja sijainti.

Ennen käyttöä kaikki puukomponentit kyllästetään erityisillä antiseptisilla ja antipyreettisillä aineilla. Varmista, että vedenkestävät tulevan lattiaosan pohjan. Penofoli on erinomainen tähän työhön. Riittämättömän budjetin puuttuessa voit käyttää muovikääreitä.

Aluslohkon järjestely runkopohjassa

Tukien valmistus

Pylväspohjan täyttö

Jos luuranorakenne on pystytetty pylväsperustaan, mitään muita valmistelutoimenpiteitä ei tarvitse suorittaa, lukuun ottamatta vedenpitäviä tukia (tavallisesti kateaineita). Jos kyseessä on talon rakentaminen eri tukirakenteelle, aloita työt mainittujen pilarien järjestelyllä. Omistajan harkinnan mukaan tunkit on joko pystytetty tiilestä tai valettu betonista ottaen huomioon tulevan kerroksen suunnittelukorkeus. Pilarien väli ei saa olla yli 2 m, keskimäärin ne ovat 80-100 senttimetriä uutta kenttää.

Esim. Antaa ohjeita tällaisten betonipintojen järjestämiseen. Menettely on seuraava:

 • käyttäen maahan porattavia reikiä, reiät valmistetaan halkaisijaltaan noin 20 cm ja syvyyteen noin 100 cm;
 • Asbestisementtiputket, joiden pituus on noin 130 cm ja sisähalkaisija 100 mm;
 • putket ympärillä olevissa kaivoissa on täynnä hiekkaa, joka kaadetaan vedellä ja tiivistetään;
 • laastia, jotka on valmistettu 1 sementtifraktiosta, 4 hiekan osaa, noin 5 soran soraa ja vettä kaadetaan putkiin suppilon läpi;
 • Putkistoihin on asennettu erityisiä levyjä viiveen korjaamiseksi.

Asennuksen viive

Ennen kuin asennat lokit, sinun on tehtävä pohjavarsi.

Jos et ole valmis siihen, toimi seuraavasti:

 • kiinnitä pohjatulkimen pohjaan. Elementit on asennettu reunaan. Yleisimmin käytetyt levyt ovat 15x5 cm. Tarvittaessa voit muuttaa näitä indikaattoreita tilanteesi mukaan.
 • liitä sisäpohjan leikkuulaudat kulmiin ruuvien avulla;
 • ruuveihin kiinnitetyille sisälevyille kiinnitä alareunan keskiosan levyt;
 • kiinnitä ulompi levyt keskijalalle. Kiinnitys suoritetaan myös ruuveilla;
 • kaada leikkuulaitteiden yläosa sähköisellä höylällä. Varmista, että rakenne on tasainen;
 • merkitse lokin tulevan asennuksen paikka;
 • Asennettuna sähköisellä palapelillä, käytä uraa valjaassa asennuksen viivästymiseen.

Pienempi sidonta ja lokit

Seuraavaksi sinun täytyy asettaa lokit. Voit käyttää tätä lankkua joko 10x5 cm: n, 15x5 cm: n tai muiden ulottuvuuksien puupalkin, joka keskittyy huoneen toimintaominaisuuksiin ja lattiarakenteen odotettuun rasitustasoon. Kiinnikkeet on kiinnitetty sopivien kiinnittimien avulla: ruuveja, tappeja, nauloja, ruuveja, kulmia jne.

Asettelu viivästys pylväsperustaan

Valmiit valjaat

Kuvassa näkyy arkistoinnin viive ohutlevy

Kiinnitä puukappaleet 3x3 cm (enemmän) viiveihin. Tätä varten voit käyttää nauloja, ruuveja tai muita sopivia kiinnittimiä. Tangot toimivat tukina lattialevyjen päille. Jotta lattian lisäasentaminen olisi helpompaa, liitä tukit poikkipalkkeihin samanlaisesta palkista. Kiinnitä kaihtimet pitäen 125 senttimetriä tai muuta askelta käytettyjen lattiaelementtien mittojen mukaan.

Aukot luukkuun

Vedä alhaalta pöydän reunat nauloilla pitämällä porrastetusti järjestystä ja 0,5-0,8 metriä piki.

Tärkeä huomautus! Perinteisesti runkorakenteen teknologiassa laskeutuu ensin lattiapinta, jonka jälkeen seinät ja väliseinät on pystytetty. Tietyissä olosuhteissa tai omistajan henkilökohtaisten huomioiden vuoksi mainittujen teknisten toimenpiteiden toteutusjärjestys voi kuitenkin vaihdella.

Karkea lattiapäällyste

lattia lattiat

Edellä mainittujen tukikiskojen päälle, joiden mitat ovat 3 x 3 cm, asetetaan OSB (joko kosteudenkestävä ominaisuus) tai levyn vaneri. Jälkimmäinen ei periaatteessa liity tukikiskoihin vaan suoraan viivästymiseen. Ja jos OSB: ssä ei tavallisesti ilmene ongelmia, vanerilattian asennusta tulee lähestyä tietäen useita tärkeitä vivahteita. Vanerilattian asianmukaista asentamista koskevat säännöt ja suositukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavassa taulukossa.

Pöytä. Säännöt musta vanerilattia

Lattian asianmukainen asennus telineeseen

Kehysrakennus on rakennettu hyvin nopeasti. Tämä on yksinkertainen ja luotettava tekniikka, joten se on hyvin suosittu nyt. Mutta kehysrakennuksen lattian laite on hieman erilainen kuin klassisessa rakenteessa. He alkavat tehdä sen heti, kun säätiö on kaadettu, ja vasta sitten seinät ja katot on pystytetty.

Lattiarakenne omilla käsillä: mitä tarvitaan tähän

Ensinnäkin ennen rakentamisen aloittamista on luotava suunnitelma, jonka mukaan talo rakennetaan. Kun hanke on valmis, hankkia tarvittavat työkalut ja materiaalit. Lattian rakentamiseen tarvitaan seuraavat:

 • vasara;
 • höylä;
 • taltta;
 • pyörösaha;
 • lyijykynä;
 • romahtamaan;
 • tasolla;
 • ruuvimeisseli;
 • portaikko;
 • poraa porat;
 • harjalla.

On tärkeää tehdä lattia kestävä, luotettava ja tasainen, koska se pitää koko talon, mukaan lukien seinät ja muut yksityiskohdat. Pallojen runkopohjan lattiat, joissa perustus on tehty metalliputkista, ja koko rakenne on niiden päällä, olisi erityisen kestävä.

Ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen selvittää, kuinka syvä pohjavesi on. Tämä päättää, kuinka monta kerrosta tarvitaan - yksi tai kaksi.

Piirakka

Tee ensin karkea lattia, joka myös kehysrakennukselle on päällekkäinen. Kiinnitä pohja kiinnitä kattopalkit. Samalla varmistetaan, että pohjan ja puun välillä on vedenpitävä kerros, jotta puu ei alkanut hajota luonnollisesta kosteudesta. Voit tehdä tämän asettamalla kaksikerroksisen katemateriaalin tai vesihöyryn.

Seuraavaksi tee lattian kannatin pohja käyttämällä joko vain päätä tai sekä pää- että toissijaisia ​​palkkeja.

Kehysrakennuksen taustapalkkeja tai lokeja käytetään niin, että pääpalkkien korkeus on suuri. Mutta tämä lisää materiaalien kulutusta, lisää päällekkäisyyden paksuutta, on tehtävä enemmän työtä.

Jos ei ole toissijaisia ​​palkkeja, pääkatsoja voidaan käyttää myös lokeina. Sitten lattiapiiri näyttää tältä (alhaalta ylhäältä):

 • kallonpalkit, joiden poikkileikkaus on 50 x 50 mm ja jotka on kiinnitetty lattian laakeripalkkeihin;
 • levytaso - arkistointi;
 • tuuli- ja kosteussuojaelementit;
 • joissa on lämmitin sisälle;
 • höyrysulkukerros;
 • karkeita lattiapäällysteitä tai paksua lastulevyä.

Mikä on karkea kerros

Tämä lattia on valmistettu lankkuista, joka sijaitsee palkin välissä ja tarjoaa tasaisen pinnan viimeistelylattian pinnoituksen asennusta varten. Alustan laitteeseen kuuluu eristeen käyttö, mikä mahdollistaa rakennuksen lämmittämisen ja äänieristyksen alhaalta. Ja vain ullakolla karkea lattia tehdä pää, koska ei tarvitse käyttää ylimääräistä rahaa parketti, laminaatti tai lattia aluksella.

Kun valitset materiaalin aluslattialle, vain vähän huomiota kiinnitetään laatuun, joten voit ostaa edullisia puulajikkeita.

Karkea lattia ei tunne kuormaa. Sen päälle voi olla vain eristyskerros (se on hyvin kevyt) sekä etukansi. Hän itse viimeistelyn jälkeen kaikki asennustyöt ovat täysin piilotettuja, joten sen ulkonäkö on myös merkityksetön.

Skeleton House katot

Runkorakennuksissa käytetään puulattiat palkkien lattioiden välissä, joiden korkeus on 150-250 mm. Palkkien välinen askel on 60 cm. Tällaisten päällekkäisyyksien vuoksi kuorma jakautuu tasaisesti. Lämpöeristeen päällekkäisyys syntyy, kun asennat karkea kattopinta.

Kellarin ja ensimmäisen kerroksen välinen päällekkäisyys tehdään tavallisesti aivan samoin kuin muut. Tälle lattiapinnalle asetetut tukit tukevat lokit. Näin voit siirtää koko rakenteen painon pohjaan. Tämän menetelmän ansiosta vähemmän materiaaleja kulutetaan, puuta koskevat vaatimukset vähenevät, joten tätä ratkaisua käytetään useimmiten ja sitä pidetään jopa klassisena.

Eristyskerros asetetaan samalla tavalla kuin liitosrajojen kanssa. Siksi pohjakerroksen asennusperiaate on sama kaikilla tasoilla.

Lattialle ja päällekkäisyyksille lokit

Alueen alapuolelta taloon voi vaikuttaa haitallisesti maaperän läheisyys, korkea kosteus jne. Siksi, kun runkopohjan alapinta on lähellä pohjaa tai maata, puu eristetään betonista, tiilestä tai maaperästä. Tämä vähentää kondensaation mahdollisuutta ja estää myös puun hajoamisen.

Samanlainen käsittely on suoritettava ja ne materiaalit, joita käytetään pinnoitteen valmistuksessa. Vedeneristystyöt ovat melko yksinkertaisia, niitä voidaan tehdä itsenäisesti. Vedeneristyskerros on asetettava ennen eristeen asennusta kosteuden ja hävittämisen estämiseksi.

Käyttämällä massatäytteitä

Kehysrakennusten irto-eriste on erittäin suosittu, koska erilaisten aineiden (kuona, sahanpuru, perliitti, laajennettu savi) avulla voit täyttää koko välilyönnin palkkien välissä. Tämä lattia voi kestää jopa lisääntynyttä kuormaa.

Tyypillisesti irtoraaka-aineita käytetään kehysrakennuksen kellarikerroksen täyttämiseen, kun aluslattia asennetaan lokeihin. Riittää, että asennat kallonpalkit 50x50 mm sekä 15-20 mm paksut OSB, ja tämä rakenne riittää kestämään suuria sardidiitti- tai muita lämpöä eristäviä materiaaleja.

Tämäntyyppinen eristys on kätevä, koska se on siististi jaettu pohjaan asti, kunnes saavutetaan haluttu paksuus. Voit täyttää sen itse, jonka avulla voit säästää paljon tässä vaiheessa.

On parempi käyttää raskaita täytemateriaaleja vain kellarikerroksessa, jotta rakennusta ei rasittaisi ylimääräisellä painolla.

Ecowoolia voidaan käyttää myös laajennetun saven sijasta. Tämä eristys on orgaanista alkuperää, se on erittäin kevyt, joten se ei ylikuormita kehystä. Muiden täyteaineiden (sahanpuru, perliitti) suhteen ne ovat joko erittäin kalliita ja harvoin käytettyjä tai niitä pidetään vanhentuneina.

Osat ja rullatut lämmittimet

Tällaiseen eristykseen sisältyy mineraalivilla ja vaahto. Niillä on etu pienimmän painon painosta. Näitä materiaaleja on käytettävä riittävän pieninä, jotta talo lämpimäksi (keskikerros on 10-15 cm paksua).

Siksi tällainen eristys ei aiheuta vakavaa kuormitusta päällekkäiskehykseen. Jotta se voidaan asentaa, riittää lisäksi käyttää vain ohuita levyjä tai jopa lastulevyjä, jotka on asennettu ohuille kallonpalkkeille 30x30 mm.

Polyuretaanivaahtomuovia voidaan myös levittää lattiapäällykseen. Vaikka tällä vaihtoehdolla on monia haittoja (tarve houkutella luvattomia henkilöitä ja laitteita, materiaalien korkeat kustannukset), tämä eristys on paras vaihtoehto lämmittämällä aluslattia kellarikerrokseen.

Heti kun vaahto päättyy muodostumaan, saadaan jatkuva irtopäällyste, jolla on riittävä jäykkyys ja kyky suojata rakenneosa korkealta kosteudelta ja muilta negatiivisilta ilmiöiltä.

Tuotteet kellarikerroksessa

Jotta aluskanta, joka on valmistettu puusta ja joka on asetettu nauhalevylle, on kestävä, perustukseen on tehtävä tietty määrä ulkonemia. Nämä ovat reikiä talon alla olevan tilan luonnollisen tuuletuksen perustassa.

Kuinka tehdä lattia omiin käsiisi: askel askeleelta ohjeita

Vaikka et aiota harjoittaa omaa rakentamista, oppia algoritmia hallitsemaan esiintyjiä oikein.

Valmistaudu luomaan lattia kehysrakennuksessa

Tarkista ensin, onko säätö sileä. Voit tehdä tämän mittaamalla eri osien korkeuden ja tarkistamalla diagonaalit. Jos on epätarkkuuksia, ne poistetaan. Rakennuksen ulkoreunaa pitkin reikiä tehdään pohjalla ja kiinnityspultteja asennetaan siellä aurinkotuoleja kiinnittäen.

Suorita sitten vedenpitävä säätö, peitä se sopivalla ratkaisulla tai asenna vesitiiviin kalvo.

Asettaminen

Sängyt ovat levyt tai palkit, jotka on kiinnitetty ankkuripultteilla koko rakennuksen ympärysmitta. Niiden on oltava tasalaatuisia ja tarkasti kiinnitettyjä. Lokikohtaiset vaatimukset ovat sellaiset, että niiden paksuus on vähintään 50 mm ja leveys vähintään 150 mm.

Seuraavaksi suorita nurmikon asennus:

 1. Aseta levyt suoraan betonilevyille ja merkitse, mihin leikkaamaan liikaa.
 2. Laske parhaat paikat ruuvien poraamiseksi.
 3. Sadonkorjuu reiät betoniin.
 4. Aseta vedeneristys
 5. Asenna levyt ja kiinnitä ne ankkuripultteilla. Asennuksen jälkeen tarkista horisontaalisen tason noudattaminen. Jos ei ole, tee säätötoimet.

Sauvat ja lattiapalkit

Palkit ovat tärkeimmät tukielementit, jotka pitävät itse kehysrakennuksen katon koko rakenteen. Niitä on käsiteltävä suojaavilla aineilla.

Asennus suoritetaan seuraavasti:

 1. Ne merkitsevät ne talon suunnitelmaan, jossa tuet ovat tarkkoja ja mitkä ovat niiden korkeus. Sitten he asettivat kannattimet ja venyttivät langan varmistaakseen, että kaikilla on sama korkeus.
 2. Leikkaa ensimmäisessä kappaleessa määriteltyjen mittausten mukaan palkki, jonka leikkaus on 100 x 100 mm ja aseta se suunnitelmaan merkityille alueille. Palkkipinon vedeneristyskerroksen alle. Kiinnitä tuet kynsillä.
 3. Aloita sijoittaa palkit loppuun taskussa. Asentaa ne korkeuteen käyttämällä erikoisliitoksia. Sattuu, että aihiot ovat odotettua kauemmin. Sitten ylimäärä on katkaistu. Ja riittämättömällä telakointialustalla telineessä.
 4. Kiinnitä palkit kannelle aallotettuilla nauloilla. Jos niiden korkeus on yli 1 m, on käytettävä puupalkkeja.

Sidonta ja lokit

Tee vanteet levyt, joiden paksuus on 50 mm. Leveys määritetään eristeen paksuudesta ja odotetusta kuormituksesta riippuen. Asennus tapahtuu seuraavasti:

 1. Aseta vanteet talon sivuille asentamalla levyt lattian palkkien suuntaisesti. Asenna materiaali päähän ja kohdista se sängyn uloimmalle reunalle ja sitten vasara kynsillä 20 cm: n välein.
 2. Merkitse, missä viive on. Tätä varten 40 cm mitataan laudalta kulman takana. Viivekoodit asetetaan välittömästi palkkeihin ja asetetaan niiden puolelle ja kohdistetaan merkintöihin.
 3. Jos levyn pituus riittää, vastaava sivu tehdään vastaavalla merkinnällä. He tekevät karsimisen viivästyksistä ja kiinnittävät ne aurinkotuoleihin ja vanteisiin sekä palkkeihin, jos ne ylittävät ne.
 4. Jos pituus on riittämätön, telakka päällekkäin. Liitos tulee olla kattopalkkiin.

Lattianeristys

On parasta lämmittää lattia rungon runkoon mineraalivillalla. Hänellä on vain yksi haitta - eristysominaisuuksien häviäminen märkänä. Siksi on tärkeää valmistaa korkealaatuista vesi-, tuuli- ja höyrysuojausta.

Jos eristeen tiheys on pieni, viivästysten aikana luodaan sideaine, jota käsitellään bioproteiineilla aineilla.

 1. Viivästymisen aikana he alkavat höyryä estävän kalvon, mikä mahdollistaa hieman sag. Tämä on välttämätöntä, jotta lämmitin voi mahtua viivojen välisiin aukkoihin. Kaikki liitokset on suljettu nauhalla, ja itse kalvo on kiinnitetty puuhun nitoja käyttäen.
 2. Viiveiden väliin asetetaan eristys siten, ettei halkeamia ole. Kaksikerroksisella eristyskerroksella on välttämätöntä, että se on päällekkäin.
 3. Vedenpitävä kerros asetetaan eristyksen päälle ja kiinnitetään myös nitojaan. Tarvitaan estää lämmittimen märkä kosteus, joka voi tulla talosta.

Lämpöeristetty lattia kehysrakennuksessa

Runkorakennetta suunniteltaessa sinun on välittömästi päätettävä, onko lämmin kerros, ja jos on, missä (esimerkiksi kylpyhuoneessa, koko talossa, olohuoneessa jne.). Lämmityslaitteiden on oltava asennettuna etukäteen lattian asennuksen vaiheessa.

Lattialämmitysvaihtoehtoja on paljon, joten sinun on tutkittava niitä ja määritettävä mikä sopii sinulle.

Lämmitettävän lattialämmitysjärjestelmän järjestäminen vesilämmityksellä käyttää muoviputkia, jotka kulkevat katon sisäpuolella koko talon ja järjestävät järjestelmän ohjauskeskuksen kaikkien elementtien toiminnan säätämiseksi.

Kun sähkölämmitys on edullisin käyttää infrapuna lattialämmitys. Se kuluttaa vähemmän sähköä kuin kaapeli, yksinkertaisempi asentaa ja helppo huoltaa.

Miten säästää lattialle

Jotta et käytä runsaasti rahaa kehysrakennuksen enimmäismäärän järjestämiseen, voit käyttää jotain seuraavista tavoista:

 • puun käyttö, joka on jo toiminnassa;
 • käytä ovien paneeleita levyjen sijaan.

Ei uusia levyjä ole pahempi kuin vain ostanut. Lisäksi ne ovat jo kuivuneet, joten niiden käyttöä pidetään joskus kannattavampana. Samanaikaisesti tällainen aluksella on useita kertoja halvempaa kuin uusi.

Mitä tulee ovipaneeleihin, tämä on myös paras vaihtoehto. Ne ovat sileitä, kestäviä ja pahoja kuin karkea lauta. Ylempi kerros (esim. Parketti) asennetaan päälle, joten kukaan ei tiedä, että alla on paljon ovi paneeleja. Mutta tämä säästää huomattavasti materiaalia menettämättä laatua.

Video: lämpenemisen vivahteet

Katso video nähdäksesi lattiaeristyksen rungon talossa.

Kuinka tehdä lattia kehysrakennuksessa tyhjästä?

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Laitekerros kehysrakennuksessa vaatii erityistä huomiota. Kuinka tehdä kestävä ja laadukas kerros ilman virheitä, ja siitä keskustellaan tässä artikkelissa.

Laatu perusta - kestävä lattia

Jotta kehysrakennuksen lattia olisi kestävä ja pitkäaikaista palvelua, sitä on edeltävä rakennuksen perustuksen asianmukainen rakentaminen. Kehysrakennus ei ole raskas rakenne, joten on mahdollista valita sarakepohja tukikohdaksi. Tällainen tuki on yksi halvimmista ja helpoimpia.

Kuinka tehdä laatupohjan kehysrakennukselle - askel askeleelta

Vaihe 1: Pinnan tasoittaminen rakennustyömaalla

Tätä varten sinun on mitattava alueen eroja. Erityinen rakennustyökalu - taso voi tulla pelastukseen. Jos sitä ei ole, voit yrittää käyttää lasertasoa. On tarpeen kammata noin 10-20 cm maaperän yläkerroksesta. Tämä voidaan tehdä tavallisella lapiolla. Lopuksi sinun täytyy viettää hyvää tampingia.

Tällöin on parempi käyttää erityistä ramming-konetta. Tällaisen tekniikan puuttuessa on mahdollista suorittaa tamping manuaalisesti - tehdä kotitekoinen työkalu. Tätä varten tarvitaan leikattu pyöreä loki, johon toinen puoli on naulattu ja toinen 5 cm paksu levy.

Vaihe 2: Layout Plot

Kaikki rakentaminen alkaa rakennuksen kehän ulkoasun kanssa. Täältä sinun on lyödä varren tulevan rakenteen kulmassa. Käytä sitten laseritasoa venyttämällä köysi seuraavaan tapaan. Merkintä on pidettävä talon kaikkien seinien ympärillä.

Vaihe 3: Tukipylväiden luominen

Ne on sijoitettava kantavien seinien kulmiin ja niiden leikkauskohdissa. On suositeltavaa tehdä laskelma siitä, että pilarit ovat 2,5 metrin päässä toisistaan. Tällaisen tuen luomiseksi on tarpeen kaivata reikiä tai porata kuopat. Syvyys on tehtävä maaperän jäädyttämisen alapuolella. Pääsääntöisesti se on 1-1,5 m. On ehdottoman välttämätöntä tehdä reunus yläpuolella 300-500 mm.

Porauskaivon pohjassa on tarpeen luoda "kakku" hiekkaa ja soraa. Kiitos sen ansiosta alustan tyyny luodaan. Kerroksen paksuutta suositellaan 200-300 mm. Täytetty "kakku" ei saisi vähentää pilareiden laskettua syvyyttä. Siksi kaivon syvyys on tehtävä tällaisen tyynyn vuoksi. Jos maaperä on löysällä ja kuopan seinät putoavat, on parempi muodostaa muotti ennen betonin kaatamista.

Tämä vaatii reiän leveyden tehdä enemmän, niin että muottien levyt voidaan sijoittaa sisään. Työn päätteeksi muodostuu tukipilarien vahvike häkki. Betoni on kaadettava vaiheittain - täytä se 30-50 cm: n liuoksella, minkä jälkeen se on tarpeen. Tämä on tehtävä tavanomaisen metallipinon tai erityisen värähtelijän avulla.

Vaihe 4: Rakentaminen grillit

Jos päätöstä tehdään korotuksen pitkittäisen jäykkyyden ja rakenteen vakauden lisäämiseksi, pylväiden päälle on luotava vaakasuora betonihihna. Tämän vuoksi on välttämätöntä, että liittimet työntyvät noin 300 mm pylväiden yläpuolelle. Tämä antaa mahdollisuuden sitoa vaakatasoiset ja pystysuorat sauvat yhteen. Valmistuksen jälkeen betoni kaadetaan kokoonpannun muottiin. Jäädytetyn liuoksen pitäisi olla 2-3 viikon ajan voimaa.

Tämä vaihe on valinnainen perustuksen luomisessa, koska lattia voidaan rakentaa suoraan tukipylväisiin. Rostverka puolestaan ​​voi lisätä runko-telineen tuen kykyä.

Lattiakehyksen talon rakentaminen

Ensinnäkin on tarpeen asettaa vedenpitävä materiaali tukipylväille tai grillata. Nyt sinun täytyy merkitä ankkureiden tilaa. Kun ne kiinnitetään tukiin, voit jatkaa kiskojen asettamista. Jotta et voi sekoittaa korttien reikien paikkaa, voit laittaa ne ankkuriin ja lyödä vasaralla. Sängyissä on hammaslenkkejä, jotka toimivat reiän oppaana.

Nyt voit turvallisesti asettaa aluksella olevat reiät ankkuriin ja kiristää ne. Seuraavaksi aluslattia asennetaan tähän pohjaan. Varmista, että ennen tätä työtä lezhne on käsiteltävä antiseptisilla materiaaleilla. Jotta lattiarakenne olisi vahva, luotettava ja kestävä, ja kehysrakennuksen seinät ovat olleet monta vuotta, suosittelemme käyttämään lehtikuusilevyjä. Ne ovat erittäin kestämään hajoamista.

Sen jälkeen, kun tukipylväit on asetettu ja kiinnitetty, voit jatkaa viivästysten asentamista, johon alusta asennetaan. Kiinnittimien on aloitettava säätiön reunoilla. Viivettä on asennettu reunaan. Näiden levyjen leveys on 200-250 mm. Paksuus on parasta 50 mm. Kiinnitä metallikulmat.

Emme suosittele kiinnittimien käyttämistä naulaamalla kulmassa. Tämä voi vähentää lattiarakenteen lujuutta. Kun säätiön reunat ovat tehneet kaikki kiinnitystyöt, aloita lokkien asentaminen koko rakennuksen alueelle. Ne on sijoitettava samalla etäisyydellä toisistaan. Yleensä viiveiden välinen askel on 400-500 mm. Tällainen vaakasuoraan ja pystysuoraan järjestettyyn lehtikuusilakan "piirakka" on tulevaisuuden lattian luusto.

Lattian lämmittäminen - tärkeitä asioita

Ennen eristyksen suorittamista on suoritettava valmistelutyö. Tätä varten on tarpeen naulata tukipalkit 50x50 mm kooltaan lokin alaosan sivulla. On välttämätöntä lyödä niitä pitkin viiveen koko pituutta. Seuraava askel on asettaa tela toisen luokan luuttomalle alustalle. Alusta lähtien on suositeltavaa käsitellä sitä antiseptisilla aineilla.

Levyjen paksuus tässä tapauksessa on 25 mm. Voit myös käyttää PCB: tä tähän tarkoitukseen. Jotta puurungon kakku olisi kestävämpi, suosittelemme, että kynnet kääritään tukipalkkeihin. Seuraavaksi sinun täytyy tuottaa zasti vesitiivis kalvo suunniteltu puulattiat. Tätä tarkoitusta varten ei ole suositeltavaa käyttää tavanomaisia ​​vedeneristys- tai höyrysulkukalvoja.

Kalvo, jonka höyryläpäisevyys on yli 850 g / m 2, sopii parhaiten. Tällainen materiaali pitää eristyksen kosteudelta ja samaan aikaan lattian puinen "kakku" pystyy hengittämään vapaasti. Nyt voit aloittaa eristysmateriaalin asettamisen. On suositeltavaa käyttää hengittäviä eristeitä. Useimmin käytetty mineraalituotantivilla.

Tämän villaosan ansiosta lattia on hyvin ilmastoitu ja kestää kauan. Eristeen paksuus on valittava kehysrakennuksen termofysikaalisten ominaisuuksien laskemisen perusteella. Aseta eristys yleensä viiveen leveyteen. Muista myös ottaa huomioon, että lattialuonnoksen on myös hengitettävä. Siksi on parempi tehdä 30-40 mm: n rako lämmöneristysmateriaalin ja lattian välillä.

Teemme veden lämpöeristetyt lattiat - asennusvaivat

Karkea lattia, jossa on 50 mm paksuja uritettuja levyjä. Kiinnitin on työnnettävä seinää kohti. On parempi tehdä 1-2 cm etäisyydellä siitä. Seuraavat rivit kiinnitetään urien avulla. Levyjen liitokset tulisi olla lokeissa. Kiinnitä ne paremmin keltaisilla ruuvilla. Hatut hukutetaan edullisesti. Lattian lämmittämiseksi rungon talossa on tullut laadukasta, sinun täytyy tehdä erityinen "piirakka". Voit tehdä tämän, sinun täytyy asettaa 30-50 mm laajennettu polystyreeni lattiaan.

Asenna tässä materiaalissa putken asennuspaikat urat, joissa aseta alumiinilevyt. Sen jälkeen asetimme muoviputket reikiin. Seuraava vaihe on 15-20 mm kosteutta kestävien lasimagnesium-levyjen asennus. Asennuksen jälkeen on välttämätöntä tehdä vaahdotetun polyeteenin substraatti. Nyt voit aloittaa lattian asentamisen. Tätä tarkoitusta varten käytä erilaisia ​​materiaaleja: lattialaatat, laminaatti, kvartsi-vinyyli, lattialauta, linoleumi.

Kuinka tehdä karkea kerros kehysrakennuksessa

Jotta lämpimät kerrokset talossa olisivat helpoin ja tavallisin tapa asentaa eristys alle päällysteen tason.

Mikä on karkea kerros

Tätä termiä kutsutaan päällekkäisyyksien osaksi, joka sijaitsee intergrowth-tilassa. Sen on tarkoitus luoda taso, johon paikkamerkki sopii. Tässä laatutasossa käytetään yleensä eristäviä tuotteita, jotka samanaikaisesti suorittavat äänieristyksen. Lattian ja kellarikerroksen yläpuolelle asetetaan puhdas lattia, joka voi koostua useista kerroksista materiaaleista: lastulevystä, lattialaudasta, laminaattilattiasta, parketista. Ullakkokerroksessa lattiapinta on joskus jäljellä

mutta ei asenna talouden ylhäältä suojaavaa suojakorttia, mikä rajoittaa operatiivisia läpikuluja aluksella vrazbezhku.

Materiaalien laadulla on merkityksetön merkitys, joten yleensä käytetään halpoja sahatavaramääriä tai edullista kuitulevyä. Päällyste on tuettu neliöillä, kolmella tai viisi senttiä korkealla, nimeltään "kranaalinen". Lattian kuormitus luo vain lämpöä eristävä "kakku", jolla on pieni paino ja viimeistelyn päätyttyä tämä rakenneosa suljetaan kokonaan katon ja päällysteen päällä ilman vaikutusta huoneen esteettisiin parametreihin.

Skeleton House katot

Kehysrakennuksille on tyypillistä väliseinän päällekkäisyys, joka koostuu palkkeista, joiden korkeus on 150-250 millimetriä ja jossa on poikkisuuntainen askel 60 senttimetriä. Tämän ratkaisun avulla voit siirtää väkevöidyn kuorman kantolaitteesta suoraan telineeseen tai sen läheisyyteen, mikä on tervetullutta puolijalostettujen talojen suunnittelijoilta ja rakentajilta. Nämä eristysrakenteet toteutetaan aluslaitteen avulla, joka toimii eristyksen perustana.

Kellarikerroksen päällekkäisyys kehittäjän hyväksymästä järjestelmästä riippuen suoritetaan tavallisesti liityntäpisteeseen käyttäen päiden tukemia palkkeja tai lokeja, jotka on kiinnitetty erityisiin tukiin, jotka siirtävät rakenteen painon maaperään. Toinen palkkien asennustekniikka mahdollistaa niiden osuuden pienentämisen ja halvan puutavaran käytön, joten sitä käytetään laajalti viitaten klassisiin ratkaisuihin. Tukijärjestelmän eroista huolimatta eristysmateriaali sijoitetaan samalla tavalla kuin lattialla, ja aluslattia voidaan tehdä molemmissa tapauksissa samana.

Lattialohko lokien päällekkäisyydestä

Kehysrakennuksen kellarialue voi olla haitallisten vaikutusten lähde siinä asuville ja suljetuille rakenteille. Lattiamallin järjestäminen maaperän läheisyydessä, betoni- tai tiilipöytiin asetettujen tukkien kohdalla, on toteutettava toimenpiteitä, joilla estetään puun kosketus mineraalimateriaaleilla. Kosteuden kapillaarin imun vaikutusta niiden läpi, kondensaatin muodostumista kosketusalueilla ei voida hyväksyä.

Alempien leikattujen lokien tasolla olevat kallonpalkit on suojattava kahdella kerroksella vedenpitävästä materiaalista, kuten toli- tai kateaineista. Ennen asennusta on välttämätöntä valmistaa kyllästys antiseptiseen koostumukseen, joka ei salli biologisten alkuperää olevien prosessien kehittämistä, jotka helposti vahingoittavat puuta korkeassa kosteudessa.

Päällysteen asennukseen tarkoitetut materiaalit suoritetaan samalla käsittelyllä, vedeneristys- ja kyllästystyöt ovat yksinkertaisia ​​ja helppoja tehdä omilla kädillä ilman asiantuntijoiden osallistumista. Ennen eristyksen asettamista, jotta estettäisiin vaimennusta käytön aikana, aluslevy peitetään vedeneristyskalvolla tai kalvolla.

Laite palkkeihin

Palkin alaosan tason alapuolella on ommeltu kranaattipalkit, joiden lattiat ovat lankkuja tai lastulevyä. Eri levyjen ja palkkien alusrakenteen suunnittelussa, ei. Toiminnallisesta tarkoituksesta ja käyttökuormasta riippuen kantokykyyn voidaan asettaa erilaisia ​​vaatimuksia, jotka vaikuttavat käytettävien tuotteiden lujuuden valintaan.


Pohjakerroksen ullakolle ja eristyksen avoimessa asennuksessa on kestettävä henkilön paino ja lämmöneristysmatto. Liitännän päällekkäisyydellä lämpöeristeen kerros voi olla pienempi ja palkit tuntevat kuorman päällystyspäällysteen läpi, joten aluslaatta ei vaadi erittäin kestävien materiaalien käyttöä. Vaikutusten luonne otetaan huomioon myös suojaavien komponenttien valinnassa. Jos palkin tai viiveen järjestetty kellarialusta kellarikerroksessa on antiseptisen kyllästyksen edellyttämä lisääntynyt kosteus, on sitten riskitekijä, ja toisissa kerroksissa etenkin ullakolla paloturvallisuus on tärkeämpää, ja puupintojen käsittely antipyriinilla on suositeltavaa.

Perustuen irtokaasumagneetteihin

Tämäntyyppinen eristys on klassista suunnittelua varten, ja se on luotu, jotta interglobe-tila voidaan täyttää kuivalla sahanpurulla, kuonalla, perliitillä tai laajennetulla savella. Lattiat kestävät raskaita kuormituksia ja mahdollistavat paksujen materiaalikerrosten käytön suhteellisen suurella tilavuuspainolla. Nyt tällaisia ​​ratkaisuja käytetään vain lämmittämällä tiloja kellarikerroksen yläpuolelle, jos lattiapinta on asennettu lokeihin. Käyttämällä 50 asteen poikkileikkausta ja puolen tuuman levyä tai OSB: tä, jonka paksuus on puolitoista tai kaksi senttimetriä, on mahdollista ilman pelkoa suunnittelun luotettavuudesta suurien fraktioiden laajennetun saven sijoittamiseksi, mikä on hyvä ja edullinen lämpöeristysmateriaali.

Rakeinen eriste siististi hienosti pohjaan asti kunnes kerros saavuttaa halutun paksuuden, jonka jälkeen se tasoitetaan säännön tai raiteen avulla, tämä yksinkertainen työ voidaan tehdä omalla kädelläsi säästämällä palkkaamalla asiantuntijoita. Alustan leveydestä huolimatta keraamien täyttöä ei käytetä pohjakerroksen yläpuolella johtuen liiallisesta painosta verrattuna muihin nykyaikaisiin tuotteisiin, mikä aiheuttaa palkkien ja runkopalkkien poikkileikkauksen kasvua.

Vaihtoehtona laajennetulle savelle, nukahtaa tai puhalletaan ecowoolia. Vaalea orgaaninen eristys ei aiheuta merkittävää kuormitusta alustan ja tukirakenteiden elementteihin. Vanhentuneet irtotavarat, jotka sisältävät sahanpurua ja perliittiä, näyttävät nykyiseltä eksoottisilta tai niiltä vaaditaan erityistä kysyntää.

Osat ja rulla materiaalit

Näihin kuuluvat pehmeä mineraalivilla, joka toimitetaan rullina, samankokoisempia materiaaleja ja polystyreenilevyjä. Näillä tuotteilla on merkityksetön volumetrinen paino, lämpöeristykseksi riittää 10-15 cm kerros, joka ei aiheuta huomattavaa kuormitusta aluslattialle. Laitteessa väliseinä- ja kellarikerroksissa on tarpeeksi ohutta levyä tai lastulevyä, joka on liitetty kallonpalkkeihin, joiden pituus on noin kolme senttimetriä.

Asennettua pinnoitetta voidaan käyttää erityisellä laitteella ruiskutettua polyuretaanivaahdon eristystä. Huolimatta alkuperäisten osien korkeista kustannuksista ja tarvetta ottaa operaattori mukaan, koska omalla kädellä on mahdotonta tehdä tarvittavaa työtä, tätä menetelmää voidaan suositella parhaaksi ratkaisuksi pohjakerroksen levyn lämmittämiseksi karkean lattian yli. Vaahtoamisen ja kovettumisen jälkeen polymeerimateriaali luo jatkuvan ja virheettömän pinnoitteen, jolla on korkea suoja kosteudelta, alhaiselta ilmalta ja höyryläpäisevyydeltä.

Lattialaitteen laite kuuluu yksinkertaisiin rakennustöihin, joita kehittäjä voi tehdä käsistä. Huonolaatuiset aivorungot ovat leikattuja haluttuun pituuteen ja neulotaan palkkeihin tai tukkeihin alemman leikkauksen tasolla. Levyt tai laattamateriaali otetaan talteen ottaen huomioon valaisimen kantaelementtien välinen etäisyys, asennettuna suunnitteluasentoon ja kiinnitetty naulojen tai ruuvien avulla aikaisemmin asennettuihin nauhoihin.

Rungon talon lattian järjestämisnäkökohdat

Rakennusten rakentaminen mihinkään tarkoitukseen on mahdotonta ilman rakenteen peruselementtejä. Perus ja lattia, jotka ovat koko talon perusta, kuuluvat ensisijaisesti useisiin tällaisiin osiin.

Erityisominaisuudet

Laitteen runkorakenne sisältää myös joukon töitä lattian järjestelyyn. Oikein suunniteltu pohja, joka on valmistettu korkealaatuisten rakennusmateriaalien avulla, auttaa tulevaisuudessa vähentämään menetyksiä ja lämpöä lattian läpi ja näin säilyttämään mukavan lämpötilan omistajille.

Runkorakenteiden rakentamisen tekniikan piirteiden perusteella rakennusten perusteet voivat olla seuraavia tyyppejä:

 • rakenne, joka on rakennettu ruuvipinoille - tämä vaihtoehto soveltuu pehmeälle maaperälle, jossa rakennelma on suunniteltu;
 • betonipilarit, joiden asennus olisi tehtävä vakaammalla pohjalla;
 • nauha-pohjainen;
 • joka on luotu monoliittirakenteisesta betonirakenteesta, joka on asetettu kiinteälle hiekkajouselle.

Yksi kehysrakennustyyppien valinta ja rakenne on ensimmäinen askel tällaisen rakennuksen rakentamisessa. Asiantuntijat suosittelevat puun valintaa huolellisesti kehysrakennuksen luomiseksi ottaen huomioon ilmasto-olosuhteet sekä muutamia muita tärkeitä kohtia, koska tällaiset talot ovat päärakennetta, jota voidaan hyödyntää pitkään.

Useimmiten runkoelementin lattian laitteistoon sopivat havupuu, koska raaka-aineilla on korkea kestävyys ja alhaiset kustannukset. Haavoja tai tammia tehdyt viistot ovat kalliita tuotteita, jotka johtuvat korkeammista laatuominaisuuksista.

Lattiaan perustuvaa työtä varten on tarpeen hankkia hyvin kuivatut raaka-aineet, koska kosteus auttaa vähentämään tuotteiden määrää, mikä johtaa ruuhkaisten tuotteiden välisten aukkojen syntyyn.

Kehysrakennuksen pohja on valmistettu asentamalla veden- ja viimeistelylattia. Voit tehdä karkean lattian käyttämällä OSP-levyjä, jotka on kiinnitetty valjaiden ja viivojen alaosioihin. Tämän jälkeen muut materiaalit, jotka ovat vastuussa lattian luomisesta kehysrakennuksessa, asetetaan luodulle pinnalle. Tämän tekniikan mukaan luodaan rakenteellinen säätiökakku.

Lattiapinta-ala on säädetty seuraavan periaatteen mukaisesti:

 • Antiseptisesti esikäsitelty viive asennetaan rakennuspohjapylvään yläpuolelle. On tarpeen valita raaka-aineet kosteudenkestävämmiksi, esimerkiksi lehtikuusesta, koska ne ovat vähiten alttiina murtumisprosessille;
 • lautaosa valitaan seinien välisen etäisyyden mukaan. Jos se on melko suuri, kannattaa lisätä tuotteiden poikkileikkausta tai tehdä lisätukea betonista tai tiilipinnoista;
 • päätehtävänä on saada aikaan sellainen säätiö niin voimakas, että puutukat eivät taivu kuormituksen aikana, kun ihmiset liikkuvat niitä pitkin tai asennettujen huonekalujen painon alla;
 • vaiheittainen taajuus puutavaraa käytettäessä olisi määritettävä vahvistetun OSB: n mittojen perusteella;
 • palkki, johon leikkuulauta on asetettu, on naulattu viivekoodin alaosaan;
 • kaikkien aluslattian osien on sisällettävä kalvon muodossa oleva vedenpitävyys;
 • Lisäksi viiveiden väliset raot täytetään eristeellä, joka on peitetty höyryeristeellä ja kosteutta kestävällä vanerilla.

Viimeistelyalustan aluslattian asennuksen päälle. Se on pintamaali, joka voi olla parketin tai lattiapinnan, keraamisten laattojen tai laminaattien muodossa.

Kehysrakennuksen lattia voidaan järjestää usealla eri tavalla. Valinta yhden tai toisen vaihtoehdon puolesta perustuu sen asumiseen. Niinpä kesämökissä lattian pohjan luominen on jonkin verran yksinkertaisempaa, ja pysyvän asuinrakennuksen rakentamisessa käytettävien runkotyyppisten rakennusten yhteydessä on usein tarpeen lisätä lämmitystä, joka koostuu lattialämmitysjärjestelmän asennuksesta. Ottaen huomioon olemassa olevan säätiön kokoonpano ja tyyppi sekä taloudelliset valmiudet on olemassa useita tyyppisiä lattiatyyppejä.

Monoliittinen kerros

Tällainen säätö tehdään betonipinnoille. Suunnittelussa on seuraavat positiiviset ominaisuudet:

 • pitkä käyttöikä;
 • vastustuskyky vakavalle pinnalle;
 • pohja on valmis järjestämään lämmin lattiat.

Betonipinnoitus suoritetaan useiden valmistelutoimien jälkeen, kuten:

 • maaperän tasaustyöt;
 • hiekkalaatan valmistus;
 • jossa kerroksen hiekkaa hiekka tyyny.

Täytä tasoituslevy siten, ettei pinnalle jää mitään aukkoja. Yleensä mustan pohjan asettaminen kestää yleensä noin 3 viikkoa.

Työn tekemisen jälkeen solmun leikkaaminen voidaan esittää seuraavasti:

 • tyyny hiekasta ja kerros ryöstö;
 • lattiapäällysteet vedeneristys ja eristys;
 • höyrysulkuaine;
 • lattialämmitys suunnittelu;
 • viimeistely- ja lattiapäällysteet.

Runko lattia

Tällainen rakenne on pystytetty pylväs-, paalu- ja nauhateollisuuteen. Sen ominaisuuksia ovat laakereiden ja välilevyjen suunnittelu ja viivästyminen. Asennusjärjestelyt lattiarakenteen järjestämiseksi alkavat lattian asennukseen liittyvillä valmistelutöillä. Ne ovat levyt, jotka on pinottu pohjaan vedeneristysmateriaalilla. Lisäksi tuotteisiin kiinnitetään ankkuripultteja.

Sängyn sijoittamismenetelmä tekee työn päätyttyä jäykän ja kestävän rakenteen pinnalle. Lisäksi leikkaukset tehdään lokeihin. Jokaisen huoneen ja lattian tuotteiden osa voi olla erilainen. Asiantuntijat suosittelevat, että ensimmäisessä kerroksessa 100 x 250 mm: n poikkipinta-ala on 70 x 200 mm ja toinen 50 x 150 mm: n poikkipinta-ala on hankittava kylpyhuoneille ja suihkulle. Lattiat kiinnittyvät levylle, joka myöhemmin laskeutuu lattialle.

Pie lattia pihdeissä leikkauksessa on seuraava:

 • 6 mm paksu OSB;
 • vedeneristys ja äänieristys;
 • eristys;
 • OSB-suoja;
 • puristettua polystyreenivaahtoa.

Maalaistaloissa lattian kehyskakku koostuu edellä olevista osista, mukaan lukien seuraavat lisäosat:

 • vaahdon vaahtosubstraatti;
 • kipsilevyt;
 • kaikki oikeudenmukainen peitto.