Betonilaatan laite maassa

Rakentamisessa ja järjestelyssä kelluvat, autotallit, erilaiset varastotilat ja joskus myös asuintilat (tietenkin alueet, joilla on lämmin leuto ilmasto), kehittäjät suosivat usein tekniikkaa, johon kuuluu betonilattian rakentaminen kentällä.

Betonilaatan laite maassa

Tutkittuaan alla oleviin tietoihin saat kaikki tarvittavat tiedot kyseessä olevan tapahtuman itsenäiselle toteuttamiselle, kieltäytymästä osallistumasta kolmannen osapuolen käsityöläisiin tähän työhön ja huomattavasti säästämällä lattian rakentamista.

Perusvaatimukset

Ennen kuin harkitset tarkasteltavan laitteen tekniikkaa, tarkista seuraavassa taulukossa esitetyt maaperän tärkeimmät vaatimukset.

Pöytä. Maaperän vaatimukset luotettavan betonilevyn laitteelle

Lisävaatimuksia tehdään suoraan rakennukseen. On tärkeää, että taloa käytettiin pysyvään oleskeluun tai ainakin lämmitettiin kylmällä säällä. Muussa tapauksessa maapallo jäätyy ja aiheuttaa sen, että betonirakenne muuttuu.

Pohjakerrosjärjestelmä

Betonilattiatekniikka

Teemme lattiaa seinänrakennuksen ja katon / katon asennuksen jälkeen. Suoraan työstettävän rakenteen suunnittelu kentällä koostuu useista teknisistä vaiheista, joiden toteutusjakso on jäljempänä.

Betonilattiakerrosten paksuus

Betonilattian järjestelmä, joka on tehty suoraan maahan

Ensimmäinen vaihe. Merkitse lattiataso

Ensin meidän on asetettava tulevan sukupuolen nollataso. Tee näin seuraavasti:

 • taaksepäin oviaukon pohjalta 100 cm: n korkeuteen ja viedä merkki viereiselle seinälle;
 • siirrämme samanlaiset merkit koko huoneen seinämiin ja yhdistämme pisteet kiinteällä tasaisella viivalla;
 • mitataan linjasta 1 m alaspäin ja piirretään uusi kiinteä viiva. Hän on nollataso. Kun siirrät tämän viivan halutulle etäisyydelle, voimme asettaa betonilevyn halutun paksuuden. Saat mukavuutta lisäämme kynsit huoneen kulmissa keskittyen kohdistettuun viivaan ja venyttämään voimakas köysi niiden väliin.

Nollatason merkintä

Toinen vaihe. Me puhdistamme ja puristamme maata

Menemme maaperän alustavan valmistelun vaiheeseen. Ensin meidän on päästävä eroon rakennusjätteistä, jos sellainen on. Seuraavaksi poistamme maapallon yläpallon. Perinteisesti betonilattian monikerrosrakenteen paksuus on noin 30-35 cm. Kaivamme, kunnes aikaisemmin asetetun nollavuoden ja kaivannon pohjan välinen etäisyys saavuttaa määritellyn arvon.

Sen jälkeen meidän on painettava ja tasoitettava pinta. Paras työkalu tämän työn suorittamiseen on erityinen värähtelevä levy maaperän puristamiseen. Jos tällaista ei ole, otamme yksinkertaisen lokin, naulemme sen päälle vahvoja kahvoja, pohjasta me kynsimme alas lankku ja käytämme tuloksena laitteen tiivistää maaperän. Työskentelemme, kunnes saamme melko tiheän ja tasaisen perustan. Erikoistarkastuksia ei tarvita: riittää kulkea maan päällä ja jos jalat eivät ole reikiä, siirrymme seuraavaan työvaiheeseen.

Tamper-työkalu

Manuaalinen kaivaminen ei ole koskaan täysin tarkka. Jos kaivon syvyys osoittautui suuremmaksi kuin tulevan betonirakenteen tarvittava paksuus, unohdamme eron hiekkakerroksen kanssa ja tiivistämme sen varovasti.

Lokin valokuvassa

Hyvä neuvoja! Voit käyttää toista ratkaisua edellä mainittuun ongelmaan, ensin asettaa kerrosta savea, vuotaa se veteen, kaataa se, täyttää se hiekalla ja tiivistää sitä edelleen. Tällainen järjestelmä antaa tulevaisuudessa lisää betonirakenteiden vedenpitävyyttä, jolloin pohjavesi ei pääse tunkeutumaan sen rakenteeseen.

Kolmas vaihe. Jolloin täyttyvä

Nukutamme 5-10 senttimetrin soraa soraa. Virkaamme täyttö vedellä ja perusteellisesti tampilla. Paremman mukavuuden saavuttamiseksi voimme etukäteen ajaa maahan useampia rivejä raudoitusta tai muuta haluttua pituutta vastaavaa materiaalia - joten on helpompaa varmistaa vaaditun täyttöasteen korkeus. On tärkeää, että leikkaus asetettiin tarkalleen tasolle. Jokaisen suunnitellun kerroksen järjestämisen jälkeen tangot voidaan poistaa.

Kuvassa sora-tyyny ja vahvistus

Sora on kaadettu noin 10 cm hiekkakerrokseen. Edellisen vaiheen tapit auttavat meitä hallitsemaan täyttöpaksuuden. Tämän tapahtuman suorittamiseksi ei ole välttämätöntä käyttää siivilöityä materiaalia - jopa kaurahiekkaa pienillä epäpuhtauksilla. Hiekka on myös perusteellisesti tamped.

Hiekkaan päästyään nukkumassa soran kerrokseen. 4-5 cm: n fraktion materiaali soveltuu parhaiten, ja tiivistämme murskattua kiveä. Kaada ohut kerros hiekkaa sen päälle, tasoita se perusteellisesti ja tiivistä se perusteellisesti. Kun havaitset soraa terävästi tarttuvilla reunoilla, poista se tai siirrä sitä niin, että koko tasossa ei ole teräviä kulmia.

Se on tärkeää! Jokainen täyttökerros on tasoitettava. Samankaltaiset vaatimukset asetetaan "kakun" lisäkerroksille.

Neljäs vaihe. Asennetaan kosteus- ja lämmöneristysmateriaalit

Betonin suojaamiseksi kosteuden haitallisilta vaikutuksilta käytämme erityistä vedeneristysmembraania tai tavallista polyeteenikalvoa. Optimaalinen materiaali on 200 mikronia paksu. Teos tehdään äärimmäisen yksinkertaisella tavalla: sijoitamme kalvon pohjaan ja poistamme sen reunat pari senttimetriä korkeammaksi kuin edellisissä vaiheissa ilmoitettu nollataso, asetamme eristysarkit suoraan 10-15 cm: n päällekkäin ja kiinnitämme liitokset nauhalla.

Suunnittelu voidaan eristää erilaisilla materiaaleilla, tässä on vain lyhyt luettelo:

 • laajennettu savi;
 • mineraalivillalevyt;
 • vaahto muovi;
 • valssattua isolonia, jne.

Laitetaan valitut materiaalit asiaankuuluvan tekniikan määräysten mukaisesti ja jatketaan työtä.

Viides vaihe. Järjestä vahvistuskerros

Monikerroksinen betonirakenne edellyttää pakollista vahvistamista. Koveta lattia PVC: n tai metalliverkon avulla. Myös metallilangat ja lujitustangot soveltuvat hyvin tähän tehtävään. Ne on ensin sidottava ruudukkoon (kennon koko valitaan odotettujen kuormien mukaan: korkealle kestää 10x10 cm, keskikokoisille - 15x15 cm, pienemmille 20x20 cm riittää) käyttäen joustavaa teräslangaa nivelten kiinnittämiseen.

Vahvikotelo asetetaan valmiiksi asennettuihin tukiin, joiden korkeus on noin 20-30 mm.

Samassa vaiheessa tietoliikenneyhteydet asetetaan.

Tärkeä huomautus! Kovettumisen tapauksessa muovisen verkon avulla materiaali venytetään aiemmin vasarattuihin tappeihin.

Kuudes vaihe. Asennetut oppaat ja muotti

Asennusesimerkki majakkaista

Betoniseoksen oikea kaataminen nollatasolla on mahdotonta ilman oppaita. Tee seuraavat toimet:

 • merkitsemme pinta useilla tasoilla, joiden leveys on enintään 200 cm ja erottaa ne oppaiden avulla. Näiden valmistuksessa voit käyttää palkkeja, levyjä, metalliprofiileja tai jopa putkia. Pääasia on, että oppaat olisi asetettava tiukasti samalle tasolle, joka vastaa aiemmin tehtyä merkintää;
 • kiinnitämme ohjaimet lattiaan sementti-kalkkilaastilla tai muulla sopivalla menetelmällä;

Asennusjärjestelmän merkkivalot

Se on tärkeää! Ennen siirtymistä seuraavaan työvaiheeseen tarkista, että oppaat ja muotti on asennettu oikein. Jos on pudota, ei yksinkertaisesti voi tehdä tasainen lattia. Poistaa epäsäännöllisyydet riittävän ulostyöntyville paikoille. On mahdollista nostaa ohjaimet oikeilla paikoilla asettamalla sopivan kokoisia tankoja tai samanlaista vaneria.

Ennen kaatamista varmasti käsittelemme puisia elementtejä erikoisöljyllä. Tämän ansiosta voimme tulevaisuudessa hankkia ongelmat ratkaisematta.

Seitsemäs vaihe. Täytä betoni ja laske

Betonisekoittimella nopeutetaan liuoksen valmisteluprosessia

Täytä aikaisemmin luodut "kortit" betonilla. Jos mahdollista, yritämme täyttää koko massan kerralla, jolloin saamme voimakkaimman monoliittisen rakenteen. Jos valmiin betonin tilaaminen ei ole mahdollista tai halukkuutta, teemme sen itse.

Betonipäällystys majakkaissa (vaihtoehto ilman karttoja)

Tätä varten tarvitsemme betonisekoittimen tai suuren sopivan säilytysastian käsinvahvistukseen, sementtiin (laatuluokan M400-500 materiaalin avulla), lapio, murskattu kivi, hiekka. Työskentelemme seuraavan reseptin mukaan: 1 osa sementistä, 2 hiekka-osaa, 4 murskattujen kiven osuuksia ja noin 0,5 vesiosaa (voi vaihdella, orientoitua prosessiin). Mahdollisesti sekoitetaan ainesosat homogeenisen seoksen tilaan ja jatketaan työskentelyä.

Betoni tasoitus sääntö

On kätevämpää täyttää etureunasta vastakkaiseen kulmaan - tässä tapauksessa sinun ei tarvitse kävellä betonilla. Täytä 1, maksimi 2 sisäänkirjautumista muutama kortti, tasoita liuos ja venytä seos. Erityisen värähtelijän läsnä ollessa käytä se tiivisteen tiivistämiseen.

Putkistojen ympärillä oleva muotti

Kun olemme täyttäneet useita "kortteja", jatkamme pohjaan tasaamista. Tämä auttaa meitä kahden metrin (voi olla pidempi) sääntö. Asenna työkalu aiemmin asennettuihin ohjaimiin ja vedä sitä itseäsi kohti. Joten pääsemme eroon ylimääräisestä betonista.

Otamme oppaat ja muotit käsitellyistä "kortteista" (asiantuntijat yleensä tekevät sen päivän kuluttua kaatamisesta, jotkut - aikaisemmin, meitä ohjaavat tilanne). Vastaavassa sekvenssissä kaadetaan betonia koko sivustolla. Sen jälkeen peitetään pohja muovikelmulla ja jätämme kuukaudelle voimaa. Kuivauksen aikana betonirakenne on säännöllisesti kostutettava vedellä niin, että se ei repeä.

Betonikerros valmiina

Lopuksi meidän on täytettävä tasoitus. Tätä varten käytämme erityistä itsetasaava seos - kätevin vaihtoehto, jonka järjestäminen ei vaadi erityistä tietämystä ja vaivaa.

Tasoitusyhdistelmä eliminoi pienet pinnan epätarkkuudet ja antaa täysin sileän pohjan. Perinteisesti alkavat työskennellä huoneen sisäänkäynnin vastakkaisesta kulmasta.

Massiivipohja yleiskäyttöinen OSNOVIT MASTLINE T-48

Valmistamme liuoksen valmistajan ohjeiden mukaisesti, kaadetaan se lattiaan ja levitetään tasaisesti pinnan yli käyttäen pitkää sääntöä tai muuta sopivaa työkalua. Seoksen kuivauksen aika on määritelty ohjeessa, yleensä 2-3 päivää.

Betonipinta maahan on valmis. Voimme vain asettaa valitun kerroksen. Oikein varustetun ja tasaisen pohjan ansiosta maali näyttää kauniilta ja kestä niin kauan kuin mahdollista.

Nyt tiedät kaikesta betonilattian laitteesta kentällä ja pystyy itsenäisesti tekemään tarvittavat toimenpiteet. Sinun tarvitsee vain noudattaa käsikirjaa ja kaikki toimii.

Video - Betonilattia asennetaan maahan

Nikolai Strelkovsky päätoimittaja

Lähetetty 07/26/2015

Kuten tämä artikkeli?
Tallenna, jotta et menetä!

Betonikerros kentällä yksityisessä talotekniikassa

Betoni- ja puulattia maanpinnalla - tekniikan ominaisuudet ja munintamenetelmät

Yksityisten talojen rakentamisessa kerrosten järjestelyissä käytetään usein kahta eri teknologiaa. Yleensä lattiaa maahan kaadetaan monoliittisella sementti-hiekkalaastilla tai viivästysjärjestelmä asetetaan pohjustettuun pohjaan ja puulattia asennetaan. Mikä vaihtoehto on parempi? Kun asiantuntijat suosittelevat puulattian tekemistä ja betonirakenteen asettamista? Kaikki tämä yksityiskohtaisesti.

Olemassa olevat vaihtoehdot

Betonilattian valmistus

Erittäin hyvin yksityisen talon rakentamisessa lattian pohjana ensimmäisissä kerroksissa ja kellareissa on tavallinen maaperä. Lattiat tässä tapauksessa voidaan tehdä kahdella tavalla:

 1. Suorita betonoinnin.
 2. Asenna viivästysjärjestelmä ja aseta puupohja niihin.

Ensimmäistä lattiatyyppiä käytetään yleensä teknisissä huoneissa - kylpyhuoneissa, kylpyhuoneissa, kellareissa ja autotallissa. Olohuoneissa ei ole puulattiaa. Lattia betonointi on mahdollista vain lämpimillä alueilla. Joka tapauksessa molemmissa vaihtoehdoissa lattian järjestelyn alku on sama. Sekä betoni- että puupohjaan on tarpeen rakentaa erityinen alusta - ilman sitä, lattiarakenne pitkin maata on heikkoa laatua.

Betonitointitekniikan ominaisuudet

Betonilattian rakentaminen eri puolille maata eroaa muista tekniikoista, koska kerrosten lukumäärä riippuu pohjaveden virtaustasosta. Ennen asennuksen aloittamista asiantuntijat suosittelevat, että tutustut seuraavien suositusten kanssa:

 1. Pohjaveden pinnanmittausta tarvitaan. Se suoritetaan kohdeporausmenetelmällä useilla paikoilla.
 2. Jos pohjavesi on lähemmäksi kuin kaksi metriä pohjan pohjasta, sinun on tehtävä monikerrosvuodevaatteita ja luotava vedenpitävä. Jos ne sijaitsevat kahden metrisen tason alapuolella, ei ole tarpeen tehdä rakeiden ja jokien hiekan lisäämistä, mikä on suuri säästö.
 3. Jos aiot asentaa lämpimän vesikerroksen betonielementille, on talon seinien ja betonipinnoitteiden välissä oltava 2 cm: n lämpötilaero, joka estää lasin halkeamisen ja sen lisävaurion.
 4. Jos betonialustan myöhemmässä käytössä on suunniteltu yli 200 kilogramman kuutiota neliömetriä kohden, lisälaristeen vahvistaminen on välttämätöntä. Tämän vuoksi asiantuntijat suosittelevat metallilangan halkaisijaltaan 4 mm.

Betonisointivaihtoehdot

Paikan päällä on useita betonitoimintasuunnitelmia.

Järjestelmä vedeneristämällä

 • Maaperä tiivistyy.
 • 30 cm: n paksu padan hiekka on säädetty.
 • Se murskasi murskattua kiveä.
 • Rakeisiin levitetään polyeteenikalvo, joka ei ole ohuempi kuin 30 mikronia.
 • Sitten tehdään karkea betonipinnoitus.
 • Sen täydellisen kuivaamisen jälkeen päälle asetetaan kerros katemateriaalia.
 • Seuraavaksi eristysmateriaali - mineraalivilla, ekstrudoitu polystyreeni vaahto tai laajennettu savi.
 • Puhdas, vahvistava sementti-hiekkalaattilevy suoritetaan.
 • Asennettu viimeistely lattia.
 • Maaperä tamped uudelleen.
 • Pehmustettu puhdistettu hiekka asetetaan päälle.
 • Polyeteeniä levitetään.
 • Vahvistettu betonipinnoitus suoritetaan.
 • Lämmitin pysyy sisällä.
 • Lattiapäällyste leviää siihen.
 • Särkynyt maa.
 • Vuori polyeteenillä.
 • Luonnos asetetaan.
 • Sen päälle on lämmitin.
 • Uudelleen vahvistava kerros.
 • Lattia.

Järjestelmä käytetään pohjaveden alhaisissa pitoisuuksissa

Säätiö ja lattia

Järjestelmä ilman vuodetta

Kun rakennat taloja ankaraa venäläistä ilmastoa, asiantuntijat suosittelevat seuraavan järjestelmän käyttöä. Maaperän tamping -> hiekan, murskatun ja soran tyynyn rakentaminen -> vedenpitävyys ja eristys -> vahvistaminen -> betonipinnoitus.

Asennusvaiheet

On mahdollista aloittaa työt ja asettaa betonilattia maahan vain, kun seinät on pystytetty, katto on jo suljettu yläpuolella ja sääolosuhteet antavat levyn kuivua hyvin. Työ alkaa mittaamalla pohja ja asentamalla merkintä. Rakennustason avulla määritellään "0" - pohjan pienin kohta Sitä juhlitaan kynnyksellä tulevan oviaukon pohjalta. Täältä on syytä mennä syvälle maahan metriin. Löytynyt piste ja siirtää perusviivan.

Kiinnitä huomiota! Yksinkertainen laite auttaa hahmottelemaan nollamerkin kehän. Tätä varten sinun on käytettävä tasoa, aja kynnet reunuksen kulmiin ja vedä johto niiden väliin.

Merkinnän jälkeen voit jatkaa säätiön rakentamista, johon monoliittiset lattiat asetetaan maahan.

Säätiön valmistelu

Valuraudan rakenteen valmistelu

Ensiksi kaikki rakennusjätteet poistetaan ja maakerros poistetaan nollaan. Sen jälkeen, kun se on poistettu 30-35 cm, altistuva pinta tiivistyy. Tämä voidaan tehdä värähtelevällä levyllä tai tavallisella puupylväällä, jonka sivuilla kahvat kiinnitetään. Kokeneet käsityöläiset neuvoo helpottamaan pohjamaalin hyvin kaataa vettä. Kastelun ja tampingin jälkeen pohjan on kuivuttava hyvin. Siksi on parempi betonoida lattia kesällä. Hiekka- ja sora-alusta asetetaan valmiiden kohteiden päälle. Pohjan pohjalle kaadetaan 30 cm: n soraa oleva sora, huolellisesti tasoitetaan ja tiivistetään uudelleen. Hiekkaa asetetaan 30 cm: n kerroksen soran päälle, tasoitetaan, kaadetaan vedellä ja tiivistetään hyvin.

Kiinnitä huomiota! Tarvittavan kokoiset puiset tapit auttavat hallitsemaan täyttötyynyn korkeutta. Ne asetetaan kehän kulmissa. Jälkeen täyttämisen jälkeen seuraavat tason tangot poistetaan.

15 cm: n kerros kerrostuu hiekkaan, ja sitten 15 cm: n hiekkakerros asetetaan päälle. Kun kerrokset on asetettu, on varmistettava, että kaikki ovat tiukasti vaakatasossa. Se auttaa hallitsemaan rakennustasoa.

Vedeneristys ja eristys

Seuraava vaihe on suojakerroksen ja eristyksen asennus. Kalvo estää kosteuden menetyksen sementti-hiekkalaastista. Lämmitin ei anna lämmön poistua huoneesta lattian läpi. Joten tätä vaihetta olisi kohdeltava erittäin vastuullisesti. Vedeneristyskyvynä voit käyttää tavallista polyeteenikalvoa, mutta sen paksuus ei saa olla alle 30 mikronia. Tämä valssattu materiaali asetetaan päällekkäin pohjaan siten, että 15-20 cm: n polyeteeni lähtee seiniin. Liitosten väliset liitokset kiinnitetään rakennusteipillä. Sen päälle lämmitin pysyy sisäänpäin. Koska se voi olla täysin eri materiaaleja. Yleisimmin käytetty hienojakoinen jauhe, basaltti tai mineraalivilla, ekstrudoitu polystyreenivaahto. Vähemmän yleisesti - korkki, valssattu isoloni ja perliitti. Ja kaikki, koska viimeinen materiaaliryhmä on hieman kalliimpi kuin ensimmäinen.

vahvistaminen

Betonialustat talossa, jotka on asetettu maahan, on oltava vahvoja ja jäykkiä. Vahvistus auttaa sitomaan. Jos 4 mm: n langasta kudottu metalliverkko asetetaan eristyksen päälle, se jää sisäpuolelle valun jälkeen ja tulee luotettavaksi vahvistuskerrokseksi. Verkko on kiinnitetty tapilla.

Muottien asennus

Ennen levyn asentamista on tarpeen rakentaa puinen muotti. Se on valmistettu tavallisesta puusta, ja se on asennettu erityisten oppaiden väliin. Betonipäällysteen laatu riippuu muotin oikeasta asennuksesta. Jos puulevyjä esikäsitellään jonkinlaisella öljyllä, ne voidaan helposti poistaa betonin kaatamisesta.

Betonin resepti

Kun kaikki alustavat työt on saatu päätökseen, betonin kaatoprosessi alkaa. Liuos valmistetaan seuraavan reseptin mukaan:

 • Yksi sementti.
 • Kaksi palasta hyvin puhdistettua hiekkaa.
 • Neljä osaa pienistä raunioista.
 • Osa vedestä.

Listatuista ainesosista sekoitetaan homogeeninen seos. Se kulkeutuu välittömästi lattialle ja tasoitetaan sääntöä noudattaen. Lattian kaatamisen on oltava jatkuvaa, joten on suositeltavaa pitää se useissa käsissä betonisekoittimella. Lattiaa täyttämisen jälkeen ei ole jäätynyt, seos tiivistetään värähtelijällä. Se poistaa aukkoja, joita voi esiintyä ratkaisussa. Kaatamisen jälkeen lattia on kuivattava oikein ja anna betonin saavuttaa voimaa. Toisin kuin kuvattu tekniikka, puulattiat asetetaan täysin eri tavalla. Miten? Lasketaan se yhdessä.

Puulattiat

Oikea asennusviive

Puulattiat on maadoitettava siten, että lattian pohjan ja niiden välissä on lämmin, ilmanvaihto. Sen korkeus voi vaihdella, mutta sen tulee olla vähintään 15 cm ja korkeintaan 20 cm. Alhaisemman korkeuden vuoksi lattian tuuletus heikkenee ja suuremmalla lämmitysvaimennuksella kasvaa. Puulattiat on helpompi ja halvempaa asentaa tiilikannuihin. Niiden asennus toteutetaan seuraavan järjestelmän mukaisesti:

 • Alusta luodaan ja valmistetaan betonirauta. Vapaalla maaperällä substraatti on parempi rakentaa bitumista kyllästetystä rauniosta. Se täytetään 5 cm: iin ja tiheästi syöksyy maahan.
 • Tällöin tehdään merkintä, joka osoittaa tiilikauppojen sijainnin, ja sementtisäädö kaadetaan, mihin tiilimuuraus seisoo. Kun lasin viimeistely lopetetaan, alkaa tiilikaapit.

Kiinnitä huomiota! Niiden luomiseksi et voi käyttää silikaattitiiliä ja keinokivää.

 • Tiilipilarien päälle asetetaan kaksi kerrosta katemateriaalia. Ne tarjoavat tarvittavan vedenpitävyyden. Tiilipohjaiset jalustat tukevat tukkia. Puupalkki asetetaan pituussuunnassa ja kiinnitetään sitten poikittaisten poikkipalkkien reunaan. Taikureiden välillä kiinnitetään neliöitä, jotka tukevat luonnosperustaa.
 • Karkea kerros on koottu romumateriaaleista, käytetyistä levyistä tai vanerista. Höyrysulun kerros levitetään sen päälle. Hän käärii kaikki maan alla niin, että jälkikäteen muodostuu jopa ristiriitaja. Niissä kaikissa valssattuja lämmittimiä pidetään laajennetun polystyreenin tai polyfoamien sisällä tai levyinä. Kuumentimena käytetään usein saviä. Eristyksen päälle jälleen peitetty höyrysulkukalvo.
 • Seuraava askel on puulattian tai vanerin valmistelu. Vanerilla voit sijoittaa mitä haluat - laminaatti, linoleumi, matto.

Tiivistelmä aiheesta

Kuten näette, yksityisessä talossa oleva lattia voidaan asettaa eri tavoin. Puulattia käytetään, kun betonipohjan asennusta ei suositella. Missä tapauksissa on mahdotonta tehdä betonointia? Kun pohjavesi on hyvin lähellä maata. Lattiaa on mahdotonta betonilla paikoilla, joilla on korkea seisminen vaara, ei ole suositeltavaa valmistaa sementti-hiekkastetta löysästi maaperään ja maahan suurella jäädytyssammalla. Betonikerros on hyvä teknisissä tiloissa. Olohuoneet ovat paljon lämpimämpiä, jos käytetään puulattiaa. Kaikilla näillä rajoituksilla on parempi käyttää puujätettä. Toivomme, että tällaiset suositukset auttavat monien päättä- mään ja valitsemaan sopivimman lattian asennustekniikan kentällä.

Kommentteja ja arvioita aineistoon

Betonilattia maahan: tee-se-itse-potting-teknologiaominaisuudet

Artikkelin sisältö: Betonilattia päällä: perustaa säätö Betonin lattian asettelu maanpinnan yläpuolelle: kaatamisen hienous Lopullinen vaihe: vedenpitävän ja tasoittavan lattian valmistaminen

Useimmat yksityiset talot, erityisesti omilla kädilläan rakennetut, on rakennettu vähäisin kustannuksin, ja tämä näkyy suoraan talon suunnittelussa. Tämä lähestymistapa vaikuttaa erityisesti siihen, että siinä ei ole kellarihummia - kaistaleesta vain kaadetaan maahan, jonka seinät on pystytetty. Tällainen rakenne liittyy yhteen piirteeseen - tällaisissa taloissa oleva lattia on suorassa kosketuksessa maan kanssa, mikä yksinkertaisesti velvoittaa rakentajat tekemään siitä puusta, mutta betonista. Tässä artikkelissa sivustosta stroisovety.org, harkitsemme kysymystä siitä, miten kaadetaan betonilattia maahan - me käsittelemme perusteellisesti tätä prosessia ja tarkastelemme kaikkia sen subtleties.

Kuinka tehdä betonilattia maahan omalla kädelläsi?

Betonikerros kentällä: miten valmistellaan säätiötä

Maaperä on sellainen asia, että riippumatta siitä, miten se peitetään, kosteus vuotaa jatkuvasti läpi sen, mikä johtuu luonnon laitoksista. Tästä syystä sinun on aloitettava kaatamalla lattia maahan pohjan valmistuksen ja erityisesti vedenpoistojärjestelmän valmistuksen avulla. Muuten, sinun täytyy miettiä sitä etukäteen ja jättää reikää läpimitaltaan 100 mm: n läpimitalta, jonka läpi kosteus tyhjennetään niin kutsutusta maanalaisesta. Pohjassa on oltava aukkoja molemmilla puolilla - lisäksi säätiön sisäosissa on myös tehtävä. Näiden reikien korkeuden on oltava samansuuntainen kuin viemärikerroksen taso.

Ennen sen rakentamista maaperä täytyy varovasti tampata. No, sen jälkeen kaikki on standardi - ensimmäinen hionta suoritetaan, jonka jälkeen kaadetaan kerros murskattua pieniä fraktioita, joiden paksuus on noin 200 mm. Se on tämä vuodevaatteet, jolla on merkitys salaojalle, joka on suunniteltu kosteuden poistamiseksi maanalaisesta. Murskakiven on peitettävä pohjan reiät kokonaan - lisäksi sen on noustava vähintään 50 mm: n korkeudella. Sinun on huolehdittava tästä jo ennen kuin tehdään vuodevaatteet ja tarvittaessa lisää maaperä tulevaan kerrokseen tai siihen, mitä sinulla on rakennustyömaalla runsaasti. Jos päätät täyttää rakennusjätteet, muista, että sen on oltava kiinteä, ja puu, kipsilevy, muovi ja muut roskat kaatavat ja muodostuu reikä, joka ei ole paikka maan alla.

Betonilattian laite maan päällä kuva

Ennen betonitoimintaa useimmat asiantuntijat suosittelevat paksun kalvon asettamista pohjan alle. Mielestäni sitä ei tarvita - vedenpitävyys pitäisi olla betonin ja lasin välissä. Betoni itse ei kärsi kosteudesta - sitä enemmän se on sen vaikutuksen alla, sitä vahvempi se muuttuu. En vaadi elokuvan puuttumista - päätä itse. Kuten edellä mainittiin, se ei ole pahempi hänestä vaan myös paremmasta.

Lisäksi betonilattia kaadetaan maahan pitkin, mikä tarkoittaa, että metallirunko asennetaan vahvikkeesta - tätä vaihetta ei voida sivuuttaa. Vahvistus on tehty vahvikkeesta, jonka paksuus on vähintään 10 mm - se on sidottu kolmiulotteiseen kehykseen. Ulkopuolelta tämä prosessi näyttää jotain tällaiselta - ensinnäkin tavallinen tasainen verkko on sidottu 200x200 mm: n soluun, siihen on kiinnitetty pieniä 100 mm: n telineitä. Näissä telineissä tasaisen verkon seuraava taso on sidottu.

Lattiavahvistus valokuva

Yksi asia on ymmärrettävä täällä - kehys ei sovi. Nimittäin se on neulottu pehmeän teräslangan avulla. Jos hitsausta käytetään vahvistamiseen, valmiin betonipohjan tulee olla erittäin kova - pienin maadoitusliike johtaa halkeamien ilmaantumiseen. Ja vielä yksi asia, jos perustuksen rakentamisessa et pidä huolta sen sidoksesta tulevaan kerrokseen, sinun on porauduttava siihen ja vasara vahvikkeeseen, joka sidotaan lattiakehykseen.

Kun kehys on valmis, se alkaa kaataa betonilla - on parempi tehdä se kerrallaan, koska monoliitti on paljon vahvempi kuin betoni, joka on täynnä osia. Periaatteessa voit laskea itsellesi ostetun betonin kustannukset toimittamalla - uskokaa minua, se ei tule olemaan paljon kalliimpaa. Mutta pääset eroon sen valmistamiseen liittyvistä ongelmista ja ennen kaikkea saada todella leveä ja kiinteä betonipohja lattialle. Täällä et menetä mittasuhteita. Kun pidät kannattavampana, harkitse kaikkea - ainesosien kustannuksia, toimituksen hintaa, betonituotantoa ja jopa käytettyjä hermoja.

Betonilattia maalla tekee sen itse valokuvan

Kaato itse on yksinkertainen asia, jossa on otettava huomioon vain kaksi tekijää. Ensinnäkin se on betonin kutistuminen, joka tehdään rakennustyömaalla syvän värähtelijän avulla (vuokraamalla tämä laite päivälle ei ole liian kallista), ja toiseksi se on kiinteytysprosessin hallinta. Seuraavana päivänä kaatamisen jälkeen betoni on kostutettava perusteellisesti vedellä ja peitettävä polyetyleenillä - sitä hitaampi kuivaus, sitä vahvempi pinta on.

Betonilattian kaataminen maahan

Älä myöskään unohda kohdistusta - sillä konkreettisten tyynyvalaisimien laitetta ei yleensä käytetä. Tasainen lattia tekee lattiasta. Mutta jos kohtaat tällaisen betonisoitumisen ensimmäistä kertaa, on parempi lopettaa taso sääntöä varten, jolla betoni otetaan pois. Ainakin se antaa sinulle mahdollisuuden tuoda betonialustan taso horisonttiin mahdollisimman lähelle. Kyllä, unohdin täysin, betonipyyhkimen paksuus on 200 - 250 mm.

Teknologia betonilattian valmistamiseksi maahan mahdollistaa kaatuneen alustan täydellisen kuivaamisen. Unohda se pari viikkoa ja tee muut asiat - kun rakennat niitä täyteen, niin et ole tylsistynyt.

Viimeinen vaihe: kuinka tehdä vedeneristys- ja tasoituskerros

Nämä ovat lopullisia vaiheita, jotka ovat täysin vastuussa koristeellisen lattiapäällysteen ulkonäöstä ja kestävyydestä. Sinun on aloitettava vesitiiviillä betonipohjalla - se tehdään vakiona. Ensin lattia puhdistetaan pölystä ja liasta, pohjustetaan ja peitetään kerroksella bitumimastista. Sen jälkeen se on liimattu rullakumieristykseen. Haluan varoittaa teitä heti siitä, ettei betonilattian vedenpitävyyttä maata pidä tehdä muovikelmulla. Kalvoa käytetään vain asuntoissa kaatamisen yhteydessä ja ainoastaan ​​välttääksesi naapureiden tulvat alhaalta.

Kun olet päättynyt vedeneristyslaitteella, on aika ajatella lattiaeristystä. Tässä vaiheessa sinun on asennettava polystyreeni vedenpitävyyden päälle, jos suunnittelet lattialämmityslaitteen, niin myös lämpöä heijastava näyttö on asennettu. Lisävahvistus - on halvempaa käyttää valmiita verkkoja 100 x 100 mm: n kennolla. Jos aiot lämmittää lattiaa lämmityksestä, putki asetetaan ruudukon päälle ja sen jälkeen, kun se on asennettu, jolloin sementti-hiekkastaso kaadetaan. Älä unohda asentaa vaimentimen nauhan huoneen kehän ympärille, mikä mahdollistaa levyn laajentumisen lämmityksen aikana ilman halkeilua.

Betonilattian sijoittaminen maahan kuvaan

Vaahtomuovin päälle kaadetun esikappaleen paksuus ei saa olla pienempi kuin 50 mm - sen on ehdottomasti sallittava laskeutua hyvin ja saada vahvuus. Sekä betonipohjan, että seoksen laskemisen jälkeisenä päivänä, lattiat on kastettava runsaasti ja päällystettävä polyetyleenillä. Kuivumisen jälkeen, kun hän muuttuu valkoiseksi, voit jopa ratsastaa säiliötä sen päälle.

Se on kaikki, mitä voidaan sanoa siitä, kuinka tehdä betonilattia kentällä? Kuten näette, tämä tekniikka ei ole paljon monimutkaisempi kuin tavallinen kadun betonitointi, ja ne erottuvat yksinomaan vedenpitävyydestä ja sementti-hiekkasten päällyskerroksesta.

Artikkelin kirjoittaja on Alexander Kulikov

Kuinka tehdä lattian betonista kentällä maalaistalossa?

Asettaessasi betonilattiaa yksityisessä talossa valitaan useimmiten mahdollisuus sijoittaa se maahan samanaikaisella eristyksellä. Tämä menetelmä mahdollistaa kestävän monoliittisen tasoitteen, joka soveltuu lattianpäällysteen lattiaan, keskimääräiset investoinnit ja työvoimakustannukset sekä estää lämmön menetyksen rakennuksen pohjan läpi. Työn kaikki vaiheet voidaan tehdä käsin, teknologian pakolliset vaatimukset sisältävät oikean vuorottelun ja riittävän paksuisen kakkukerrosten.

Lattian ominaisuudet maassa

Suunnittelu on monikerroksinen kakku, joka on pinottu kuiville ja vakaille maaperäkerroksille ottaen huomioon ennalta mitattu taso. Rakenteiden pakolliset olosuhteet sisältävät alle 4,5-5 m: n GWL: n, vakiintuneen perustan ja jatkuvan lämmityksen. Vakiotasolla on seuraavat kerrokset (alhaalta ylöspäin):

1. Puristettu maa, analogisesti monoliittisen levyn kanssa, joka hyväksyy pääpainon kuormitukset.

2. Vähintään 10 cm hiekkaa, mikä vähentää maaperän pakkastumisen voimia ja suorittaa tyhjennystoimintoja.

3. 10 cm: n vähemmästä puristumisesta ja / tai laajennetusta savesta, joka jakaa painon kuormitukset ja estää lattian jäljellä olevien kerrosten vetämisen ja siirtymisen.

4. Vedeneristysmateriaalien lattia, joka yhdistää kaksi suojaustoimintoa: kapillaarista kosteutta ja vesihäviötä liuoksen kaatamisen yhteydessä. Optimaaliset ominaisuudet tässä tapauksessa ovat täsmälleen kierrätettyjä lajikkeita, jotka on pinottu siten, että pakollinen päällekkäisyys on 10 cm tai enemmän.

5. Luonnosperusta, joka suorittaa jakautumista, laakerointia ja suojaustoimintoja.

6. Lämmittyskerros laajennetusta polystyreeni- tai kivivillasta.

7. Toinen vedeneristys, joka suojaa kostealta ja pidentää kakun elämää.

8. Vahvistetut vähintään 5 cm paksuiset levyt, jotka suorittavat päälaakeritoiminnot ja toimivat perustana lattianrakennusmateriaalien asennukselle.

Yllä oleva järjestelmä on ainoa mahdollinen, kaatamalla betonipohjan palkkien päälle, on äärimmäisen vaikeaa sen massiivisuuden vuoksi. Tuloksena oleva kerros voi kestää huomattavia kuormia, mukaan lukien oma paino, huonekalujen ja lattian paino, ja sopii kaikentyyppisten lattian asentamiseen: itsestään tasaavista seoksista kevyeen linoleumiin. Lisätietoja betonilattian kaatamisesta löydät täältä.

Mitä harkitaan valmisteluvaiheen aikana?

Tärkein vaatimus on vakaiden tukikerrosten läsnäolo, kun rakennetaan alueille, joilla ei ole sopivaa tyyppiä, harkitaan maaperän näytteenoton ja sen korvaamisen toteutettavuutta. Muissa tapauksissa painotus on tiivistyminen ja kohdistaminen. Työ alkaa merkinnällä - yksityisen talon tilojen ympärillä, nollatasoa havaitaan ja johtoa kiristetään, minkä jälkeen maa poistetaan haluttuun syvyyteen (jos se päinvastoin kaadetaan). On suositeltavaa valita musta maaperä tai maaperä, jolla on korkea orgaaninen pitoisuus, ennen kuin saavutetaan tasaiset kerrokset, lieju ja hiekkasauma yksinkertaisesti tasoitetaan. On vaikeata tehdä laadukasta häiriöä ilman oikeaa työkalua, tässä vaiheessa on suositeltavaa käyttää värähtelevää levyä, mutta sen puuttuessa käytetään naulattua kahvaa.

Hiekkaa ja murskattua kiveä kaadetaan kerroksittain (10 cm: n välein), mikä takaa mahdollisimman suuren kutistumisen. Ensimmäisen kerroksen paksuutta kasvatetaan 20 cm: n päällä, normaaleissa olosuhteissa 10-15 cm riittää. Hiekka kaadetaan vedellä ja painaa 10 cm: n välein, sen laatu ja raekoko eivät ole erityisen tärkeitä, mutta pieniä ja pölyisiä lajikkeita ei suositella.

Seuraava kerros täytetään suurella murtolujuudella (20-40 mm, 1000 kg / m3) tiheä murskattu kivi tai sora. Dolomiittikivet eivät sovi sille alhaisen brändin lujuuden vuoksi. Vastaavasti hiekan kanssa tämä kerros on huolellisesti räjähtänyt (mutta ei vedellä vedellä). Vedeneristysominaisuuksien parantamiseksi se voidaan kyllästää nestemäisellä bitumilla, joka lämpöeristää - sulkeutumaan laajennetun saven kanssa.

Valmisteluvaihe täydentää karkeaa betonoitumista - ohut kerros laihaa liuosta, jonka vahvuusmerkki on M100: ssa. Sen huolellinen tasoittaminen ei ole välttämätöntä, mutta ilman pakottaminen on välttämätöntä. Tällöin kerroksen paksuus riippuu maaperän muuttujista ja odotettavissa olevista kuormista ja vaihtelee 3 - 10 cm: n välillä. Valmiiden ja kuivien maaperämaalausten kohdalla se voidaan korvata kaatamalla sementtimaitoa murskattua kiveä vastaan, jähmettymisvaarassa ja rakenteiden huomattavassa painossa - metallin vahvistamisen toteutettavuutta pidetään.

Lämmöneristyksen ja vahvistamisen vivahteet

Kun otetaan huomioon betonipintojen korkea lämmönjohtavuus, lämminkerroksen läsnäolo niiden ja maan välillä on pakollinen. Kosteudenkestävistä lajikkeista on sopivia ominaisuuksia: vaahtopihdit tai vaahtolevyt, jotka on kyllästetty kivivillalla, vettähylkivillä kallioilla täytetyillä rakenteilla, laajennetuilla saveilla tai perliitillä. Paksuus määräytyy lämpöenergian laskennan mukaan, Venäjän federaation keskivyöhykkeellä 50 mm ekstrudoitua polystyreeniä vaahtoa pidetään suositeltuna vähimmäisarvona ja vähintään 100 pohjoisen leveyspiirissä. Eristys asetetaan muovikalvosta tai kateaineesta, joka on suojattu sivulta kosteudelta. Toinen vedeneristyskerros on valmistettu samanlaisista materiaaleista, jonka taivutus on 15-20 cm ja kiinnitys. Vaihe päättyy sijoittamalla vaipan nauha tai laajennetun polystyreeni-nauhat huoneen kehän ympärille ja mahdollisten tukipylväiden ympärille.

Vahvistustuotteet, jotka on asetettu muovisten kannattimien päälle 3-5 cm: n etäisyydellä vedeneristyskerroksen yläkerroksesta. Metallilankaverkko, jonka poikkileikkaus on noin 3 mm ja 5 x 5 solujen välinen etäisyys, on sopivia ominaisuuksia. On tärkeää jättää polyeteenikalvo tai kalvo ehjänä, jolloin eriste ei kasteta prosessiin. Samanaikaisesti vahvistuksen kanssa suoritetaan majakkaen asennus: huomioidaan 5 cm: n taso ja aluslevyn suositeltu vähimmäispaksuus, laasti tai hitsaamalla kiinteään elementtiin.

Majakkalaitteina käytetään T-muotoisia kipsiä tai tavallisia galvaanisia profiileja tai jopa tankoja. Sijoituskorkeus riippuu säännön pituudesta (10-15 cm vähemmän) ja ohjaajan kokemuksesta.

Betonisointiohjeet

Kun koostumus on asetettu tasoituselementteihin, tärkein vaihe käynnistyy. Koska suuret odotetut kuormat ovat tarpeen, lujuusluokka ei ole pienempi kuin M200, joka ei aiheuta halkeamia kiinteytymisen jälkeen. Suositeltu sideaineen ja täyteaineen suhde on 1: 3 (PC M400 tai M500 ja hiekka) tai 1: 2: 4 (PC, hiekka, hienojakoinen sakeuma), kun kyseenalaistetaan komponenttien laatu tai kyky noudattaa tarkkoja mittasuhteita, on parempi käyttää valmiita kuivia seoksia, erityisesti - peskobetonia.

Tärkeä vaatimus on monoliittinen tasoitus, jossa on paljon työtä, on erittäin vaikeaa valmistaa ja jopa oikea määrä itse, ainakin kahden ihmisen voimat ovat vetäneet. Joka tapauksessa seosta sekoitetaan koneellisesti (betonisekoittajalla tai sekoittimella) eikä omalla kädelläsi. Täytä lyijy kaukana kulmasta, samanaikaisesti kohdennetulla ja tiivistämällä tuloksena oleva alue. Prosessi päättyy poimujen poistamiseen ja aukkojen huolellisen täyttämisen jälkeen pinta pinnoitetaan kalvolla ja saadaan vahvuus 28 vuorokaudeksi jatkuvalla kostutuksella ensimmäisellä viikolla.

Vihjeitä, vääriä virheitä

Ihanteellisesti kunkin kerroksen paksuus oikeuttaa laskennan, kun valitaan lämmitin, se on pakollinen. Laajennetun saven käyttäminen lattiamateriaaleissa vaatii varovaisuutta: lämmön kertymisen tai jatkuvan kosteuden riskin vuoksi se pyrkii kerääntymään kosteuteen ja lisää pakkasen voimakkuutta. Ainoa ongelmaton eristys on vaahto: ottaen huomioon betonin kaataminen kaikilta puolilta, sen huono palamattomuus ei ole merkityksellistä, ja kerroksen vähimmäispaksuus jää tehokkaasti lämpöön. Kun epäillään GWL: ssä yksityisen talon ympärillä, se sijaitsee viemäröintijärjestelmässä.

Mahdollisia virheitä ja teknologian rikkomuksia ovat:

 • Huonon materiaalin puuttuminen huoneen ympärillä. Ohjauspellin asennuksen jättäminen johtaa levyn halkeiluun betonin lämpötilan laajenemisen aikana.
 • Täyttäminen pohjaveden tasolla alle 2 metrin pinnalla sen varmistamiseksi, että vedenpitävyys tässä tapauksessa ei toimi, kosteus tunkeutuu yksityiseen taloon. Ihanteellinen vuodevaatteet on 4,5-5 m ja alapuolella.
 • Likaantumista aiheuttavien materiaalien tasoitusvaunujen asettaminen johtaa betonilattian sakkautumiseen käytön aikana.
 • Lämpökerroksen asettamista nollan alapuolelle lämpöeristetyn kellarin puuttuessa tällainen virhe on täynnä jäätymisvyöhykkeen muodostumista.

Betonikerros maahan: askel askeleelta ohjeita

Yksinkertaisin ja edullisin tapa tehdä karkea pinnoite tiloihin missään tarkoituksessa on betonilattian järjestely maan päällä. Vaikka menettely ei edellytä erityisosaamista, viimeisen sukupuolen laatu riippuu suoraan tiettyjen järjestelyyn liittyvien teknisten kysymysten noudattamisesta. Miten tehdä betonilattia maahan ja miten kaadetaan betonilattia maahan, harkitse alla.

Sisällysluettelo:

Maaperän betonilattian ominaisuudet ja komponentit

Jokaisen lattian järjestämisessä maahan on tärkeintä varmistaa korkealaatuinen lämpöeristys. Sen asennuksen takia on lopulta mahdollista saada monikerroksinen kerros, jota kutsutaan piiraksi.

Lattian valmistus maanpinnalla riippuu maaperätyypistä ja sen ominaisuuksista. Ensimmäinen ja tärkein vaatimus maaperälle on taso, jolla pohjavesi asetetaan, ja sen pinnan tulee olla vähintään 500-600 cm. Tällöin on mahdollista välttää maaperän liikkeitä ja kallistumista, joka heijastuu lattialle. Lisäksi maaperän ei pitäisi olla löysä.

Kaikkien teosten paremman suorituskyvyn osalta on tarpeen määrittää lämmöneristeen asennusvaatimukset, jotka ovat seuraavat:

 • lämpöhäviöiden ehkäisy;
 • suojelu pohjaveden tunkeutumiselta;
 • äänieristys;
 • höyryn tuotannon estäminen;
 • antaa mukavan ja terveellisen sisäilmaston.

Lämpimällä betonilattialla maanpinnalla on seuraavat osat ja työvaiheet:

1. Maaperän puhdistaminen yläkerroksesta. Lisäksi pinta on huolellisesti tasoitettu.

2. Seuraavaksi hiekkaa kaadetaan lattialle, joka tiivistetään erikoistyökalulla ja vedellä.

3. Sitten hiekalle asennetaan soran tai raunion tyyny. Se on tämä alue, joka estää pohjaveden nousua, lisäksi se myös tasoittaa pinnan. Pintakerroksen paksuus on noin kahdeksan senttimetriä.

4. Seuraava kerros on vahvistetun teräsverkon käyttö. Se on erinomainen kiinnitin betonista. Lisäksi se on paikka metalliputkien kiinnittämiselle. Vahvistettua verkkoa ei käytetä kaikissa tapauksissa, vaan vain silloin, kun tarvitaan lisävahvistusta.

5. Seuraava kerros on yli 5 cm paksu ja karkea lattia. Sovitusta varten käytetään konkreettista ratkaisua. Kun hän saa voimaa 2-3 viikon kuluessa, seuraava "kakun" kerros asetetaan pinnalle.

6. Tämä kerros koostuu erityisestä kalvosta tai vedeneristyskalvosta, joka estää ylimääräisen nesteen imeytymisen vaaraa betonialustalla. Kalvoa asetetaan päällekkäin, jotta vältetään halkeamien käyttämät rakennusnauhat, jotka liimataan kaikki päittäisosat.

7. Seuraava vaihe on eristeen asennus, joka on suositeltavaa käyttää vaahtopolystyreeni-vaahtomuovia tai suurtiheyspolystyreeniä, jossa on kalvopäällyste. Jos lattiassa on liikaa kuormitusta, on parempi käyttää eristyksiä levyjen muodossa.

8. Asenna sitten vedeneristys tai kateaine. Sen jälkeen rakentaminen kovaa tasoittaa. Siihen asennetaan lopullinen viimeistelypäällyste. Tämän kerroksen paksuus on 8 - 11 cm. Tätä tasoitusta on vahvistettava.

Betonikerros maassa talossa: järjestelyn edut ja haitat

On korostettava betonilattian valmistuksen etuja kentällä:

 • varmistaen pohjan luotettavan suojauksen alhaisen lämpötilan vaikutuksilta, maaperä, johon lattia laskeutuu, on aina erilainen vain nollan yläpuolella;
 • Erilaisia ​​lämmöneristysmateriaaleja lattianeristykseen voit rakentaa hyvän indikaattorin rakennetta lämpöhäviön estämiseksi.
 • lattia, joka päätyy olemassa oleviin lattiaan;
 • Lattian erityislaskelmien tuottamista ei tarvita, koska maapinnoitus kattaa koko kuorman;
 • lämpimän kerroksen järjestäminen täydellisesti lämmittää huoneen, lisäksi niiden lämmitys tapahtuu tarpeeksi nopeasti ja lämpö jakautuu tasaisesti huoneen ympärille;
 • lämmin lattia maalla on hyvät äänieristysominaisuudet;
 • Lisäksi tässä kerroksessa ei käytännössä ole mitään muotia ja kosteutta.

Maapallon karkean betonilattian haitat ovat seuraavat:

 • käytettäessä monikerroksista kerrosta huoneiden korkeus vähenee huomattavasti;
 • ongelmien ilmetessä purkutyöt edellyttävät runsaasti aineellisia voimavaroja;
 • lattian järjestäminen kentällä edellyttää suurta investointia aineellisista, fyysisistä ja tilapäisistä voimavaroista;
 • jos pohjavesi on liian suuri tai maaperä on hyvin hajoava, tällaisen lattian järjestely ei ole mahdollista.

Betonilaatan laite maassa: materiaalien valinta

Kuten aiemmin mainittiin, betonilattian järjestelyyn maanpinnan on rakennettava monikerroksinen rakenne. Ensimmäistä kerrosta suositellaan käyttämään joen hiekkaa, enemmän kuin rikkoutuneita tai laajennettua savea.

Asennuksen jälkeen asennetaan silloitustiiviste, vedeneristyskalvo ja eristys. Seuraavaksi aseta viimeistelylaatta, joka on perustana viimeistelyaineiden viimeistelylle.

Hiekan ja murskattujen kivien tärkein tehtävä on suojata tiloja kosteuden tunkeutumiselta. Kun murskattua kiveä käytetään, on tiivistettävä se huolellisesti ja käsitettävä murskattu kivi bitumilla.

Liian märän maaperän läsnä ollessa laajentuneen saven käyttöä ei voida hyväksyä. Koska se imee ylimääräisen kosteuden ja muuttaa sen muotoa. Kun kerros on päällystetty polyeteenipohjaisella kalvolla, kaadetaan karkeaa kerrosta noin kahdeksan senttimetrin kerroksessa. Lisäksi sen päälle on sovitettu päällekkäin asetettujen kahdesta polyeteenikerroksesta muodostuva vedenpitävyys. Huomaa, että polyeteenin on oltava erittäin tiiviisti liitetty toisiinsa estämään kosteuden pääsyn huoneeseen.

Lämmöneristysmateriaaleina suositellaan seuraavia materiaaleja:

 • ekstrudoitu polystyreeni;
 • mineraalivilla;
 • vaahtolasi;
 • polyfoam jne.

Tämän jälkeen viimeistelylaatta järjestetään, joka on vahvistettu epäonnistumatta. Jotta lasin tasaisuus olisi suositeltava, käytetään majakkaa.

Betonipinta maanpäällisessä tuotantoteknologiassa

Lattiaa saa asentaa vain sen jälkeen kun seinät ja katto on jo pystytetty. Betonipäällysteen valmistuspaikka maassa sisältää seuraavat vaiheet:

 • suorittamaan työtä lattian korkeuden ja sen merkinnän määrittämiseksi;
 • maaperän yläkerroksen puhdistaminen ja pohjan tiivistäminen;
 • soran tai soran asentaminen;
 • vesi- ja lämpöeristystyöt;
 • betoniteräksen vahvistaminen;
 • kaatopaikan asennus laastille;
 • suora täyttö.

Lattia on rakennettu maahan siten, että se on samalla tasolla oviaukon kanssa. Rakennuksen ympäryksen varrella on oltava merkintä. Tällöin merkit asetetaan seinille 100 cm: n etäisyydelle aukon pohjasta. Kun merkintä on tehty, laske se takaisin metriin. Tämä rivi tulee viite betonin kaatamiseksi. Jotta merkintä olisi helpompaa, on tarpeen asettaa tangot huoneen nurkkaan osiin, joihin köydet vedetään.

Seuraavassa työn vaiheessa pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta. Ensin sinun on päästävä eroon kaikista roskista lattialla. Poista vähitellen koko maaperän yläosa. Betonikerroksen pinnalla on 35 cm: n paksuinen rakenne, joten pinnasta poistettavan maaperän tulee olla täsmälleen samanlainen kuin paksuus.

Erikoislaitteiden, kuten värähtelevyn, avulla suoritetaan pintapuristus. Sen puuttuessa riittää käyttää puupäällystä, johon on kiinnitetty nauloja. Tuloksena olevan pohjan on oltava erilainen tasaisuus ja tiheys. Kävelyn aikana ei saa jäädä jälkiä.

Maapallon alemmalla sijainnilla suhteessa oviaukkoon vain sen yläosa poistetaan, pinta on hyvin tiivistetty ja täytetty hiekalla.

Seuraavaksi tehdään töitä soran ja soran asennuksessa. Pohjakerroksen alentamisen jälkeen tehdään soran täyttö, tämän kerroksen paksuus on noin 10 cm. Vinkki: täytön jälkeen pinta kaadetaan vedellä ja tiivistetään jälleen. Pinnan tasaisuuden hallinnan helpottamiseksi on tarpeen ajaa tangot maahan, joka on asetettu suhteessa tasoon.

Hiekka tasoitetaan sora- kerroksen jälkeen. Kerroksen tulee olla samanpaksuinen, noin 10 cm. Pinnan tasapinnan säätämiseksi käytä samoja tappeja. Tämän kerroksen järjestelyä varten suositellaan pyörrehiekan käyttöä erilaisilla epäpuhtauksilla.

Hiekalle asetetaan murskattu kivi, jonka murto-osa on 4 x 5 cm. Sen jälkeen se tiivistetään ja pinta levitetään hiekalla, tasoitetaan ja tiivistetään. Aseta sora siten, että ulkonevat reunat eivät esiinny pinnalle.

Huomaa, että jokaiselle lattialle asetetusta kerroksesta on oltava aiemmin tarkistettu tasoitus. Siksi työskentelyprosessissa käytä rakennustasoa.

Lattian ja vedenpitävyys betonilattialla kentällä

Vedeneristyskerroksen luominen riittää polyeteenikalvon tai kalvon käyttämiseen. Vedeneristysmateriaalia on levitettävä lattian reunan ympäri, yritä tuoda äärimmäiset alueet muutaman senttimetrin yli nollamerkit. Levyt on päällekkäin ja kiinnitetty pintaan teipillä.

Lattiaeristyksen parantamiseksi ja maaperän jäädyttämisen estämiseksi on suositeltavaa käsitellä lattia mineraalivillalla.

Betonikerroksen lujituksen ominaisuudet maassa

Jotta betoni voisi hankkia tarvittavan voimaa, on tarpeen vahvistaa sitä. Tämän prosessin suorittamiseksi on suositeltavaa käyttää metalli- tai muoviverkkoa, lujitustangot tai lujittavaa lankaa.

Lujittavan kehyksen asentamiseksi sinun tulee varustaa erikoiskannattimet, joiden korkeus on noin 2,5 cm, joten ne sijoitetaan suoraan betonilattialle.

Huomaa, että muovisen verkon käyttö vaatii venyttämällä sitä aiemmin vasaralla olevilla tapilla. Johdinta käytettäessä lujittavan kehyksen valmistukseen tarvitaan hitsausta ja taitoa työskennellä sen kanssa.

Jotta kaatoprosessi kulkeutuisi nopeasti ja tulos osoittautui korkealaatuisiksi, asenna ohjaimet ja kiinnitä muottiin. Jakaa huone useiksi tasoiksi, joiden leveys on enintään 200 cm. Asenna ohjaimet puupalkkien muodossa, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lattiasta nollamarginaaliin.

Ohjeiden kiinnittämiseen käytetään paksua sementtiä, savea tai hiekkaa. Harjat on asennettu ohjaimien väliin, joka on karttojen valmistaja, kaatanut betoniliuos. Muotoiluna suositellaan käytettäväksi vanerin kosteutta kestäviä ominaisuuksia tai puulevyjä.

Huomaa, että ohjaimet ja muotti ovat nollan alapuolella ja kohdakkain suhteessa vaakatasoon. Näin ollen on mahdollista saada pohja, joka erotetaan tasaisuudesta. Ennen kuin asennat ohjaimet ja muottipesät, ne on käsiteltävä erityisellä öljyllä, mikä helpottaa niiden poistamista konkreettisesta sekoituksesta.

Teknologia kaatamalla betonilattia maahan

Täyttö suoritetaan kerran tai enintään kaksi kertaa. Näin ollen se näyttää rakentavan yhtenäisen ja tehokkaan suunnittelun. Jotta betonilattia maalla olisi omat kätensä palvelleet omistajiaan pitkään, on parasta tilata erikoinen betoniliuos tehtaalta. Sen vahvuus ja laatu ovat paljon korkeammat kuin kotimaassa valmistetun koostumuksen.

Ratkaisun itsensä tuottamiseen tarvitaan betonisekoittimen läsnäolo, sementtilajitusta, joka on alle 400, hiekka ja täyteaine raunioina.

Betoniliuoksen valmistamiseksi yksi osa sementistä, kaksi osaa hiekasta ja neljä osaa täyteaineesta sekoitetaan samanaikaisesti ainesosien kokonaismäärän perusteella, puolet vedestä on tarpeen.

Kaikki aineosat sekoitetaan sekoittimessa, varmista, että kaikki ainesosat ovat laadullisesti sekoitettuja. Aloita täyttämään lattia huoneeseen, joka on vastapäätä huoneen sisäänkäyntiä. Täytä kolme, neljä korttia yksi kerrallaan ja käytä sitten lapio tasoittamaan koko pinnan koko.

Betonin hyvän kiinnittymisen varmistamiseksi pintaan on suositeltavaa käyttää manuaalista tärinää betonille.

Kun suurin osa kortista on täytetty, on tarpeen suorittaa karkea tasoitus pinta. Näihin tarkoituksiin on oltava sääntö, kaksi metriä leveä, joka vedetään lattialle litteillä liikkeillä. Tämä sääntö auttaa pääsemään eroon ylimääräisestä betonista, joka kuuluu tyhjiin kortteihin. Tasotuksen jälkeen irrota muotti ja täytä jäljellä olevat alueet liuoksella.

Kun koko pinta-ala tasoitetaan, peitä lattia polyeteenikalvolla ja jätä kuukausi. Huomaa, että useiden päivien jälkeen pinta kostuu jatkuvasti vedellä, jotta vältetään betonin kuivuminen, halkeamien muodostuminen ja pohjan löysyys.

Viimeinen vaihe käsittää lattian käsittelyn käyttämällä itsestään tasaavia seoksia, jotka varaavat lasin. Tämä seos auttaa tekemään pohjan täysin tasaiseksi ja eliminoimaan pienet epätasaisuudet.

Teos alkaa myös oven vastakkaisella kulmalla, on suositeltavaa käyttää lapioa liuoksen levittämiseen ja sääntöä käytetään tasoittamiseen.

Seksi tyytyy 72 tuntia. Seuraavaksi lattia on valmis viimeistelyaineiden asennukseen ulkokäyttöön. Se on tämäntyyppinen betonilattiat kentällä yksityisessä talossa, joka tarjoaa vankan ja kestävän pohjan.