Kuinka asianmukaisesti järjestää betonilattia kehysrakennuksessa

Suunnittelen yhden kerroksen runkopäällysteiset ruuvipylväät, joiden pinta-ala on 100 neliömetriä. Arvioitu lattiakakku: hiotut hiotut hiotut verkot, PPS 25 - 200 mm, terälevy 25 mm, höyrysulku, PPS 25-50 mm, 50 mm betonilastat, verkko, lattialämmitys.

Tosiasia on, että luonnoslevy ostetaan talvella ja se on katoksen alla, kunnes se asennetaan kesällä (jo talon ollessa katon alla). Kuivuu, mielestäni, 20 prosenttiin. Betoni aikoo kaataa kaksi kuukautta lattian jälkeen.

Kerro minulle, onko mitään vitsaus, erityisesti:

1. Onko hätätilanteen kutistuminen vaikuttanut tasoitukseen.
2. Voiko PPP auttaa minimoimaan muutokset hätätilanteissa?
3. Ovatko lattian jokin muunnos roskaa (lämmönmittauksessa näyttää normaalilta).
4. Onko PPS: n käytön äänieristys kärsii voimakkaasti.

"Pie", jonka olet kerrottu pohjakerroksessa pohjakerroksessa, jonka aiot järjestää omassa kodissasi, on ainakin irrationaalinen. Korkeintaan - vuodessa toinen kerros on purettava ja uusittava. Suosittelemme, että hylkäät tämän mallin ja siksi:

Sinulla oli epäilystä siitä, etteivät ilmatiivis eristeen kerrosten väliset puulevyt kaadu. Vahvistamme arvoituksesi: rotu välttämättä. Ja riippumatta siitä, kuinka hyvin kuivaat ne ja mitä liotat. Ilman ilmanvaihtoa puu vaikuttaa sienellä. Biologisesti hajoavia rakennusmateriaaleja ei voida sijoittaa rakenteisiin, joissa kosteutta ei saa tyhjentää. Ja vielä yksi asia: se on täysin käsittämätöntä, miksi tarvitset tämän kerroksen 25 mm levyjä lainkaan. Loppujen lopuksi, ilman kehystä tai viivettä (ei ole mainintaa heidän läsnäolostaan ​​kirjeessänne), operaattorin toiminnot eivät ole ja eivät ole mustat lattiat. Lisäksi, jos ne eivät ole kiinni jalustaan ​​(uudelleen kehys ei ole tarkoitettu sinulle), puu "kiertyy" ajan myötä. Kaavion kaataminen kaksi kuukautta sen jälkeen, kun lattian alapuoliset kerrokset tehtiin suunnitelmien mukaan, et voi, levyt ja eristykset ovat jo epämuodostuneet, muotoilu on purettava. Vaikka onnistut aluksi keräämään litteitä levyjä ja laskemalla lasia välittömästi, kunnes ne ovat vääntyneet, se ei ole tosiasia, että vahvistettu betoni (itse asiassa sementti-hiekkalaasti) kestää muodonmuutoksia ja ei murtaa jonain päivänä.

Ongelmana on, että jostain syystä yrität keksiä hybridirakennetta: yhdistää puiset kuormitettavat elementit (itse asiassa lattia ilman kehystä ei pidä kuormaa) ja kiinteää betonia. Älä keksi osaamista, ei tarvetta. Käytä kehittyneitä asiantuntijoita ja toistuvasti todistettuja teknologioita.

On olemassa kaksi vaihtoehtoa, runko ja monoliitti:

 1. Runko: Asenna normaali eristetty puukehys, joka riippuu pylväistä ja tuuletetaan alhaalta maanalaisessa osassa. Mutta tässä tapauksessa lämmitetyt lattiat ovat irrationaalinen päätös. Vaikka teknisesti mahdollista:
  • Rungon vahvistaminen, se voidaan sijoittaa 35 mm paksuiseen OSB- tai DSP-muotoon ja kaataa vahvistettua sementti-hiekkalaattaa, jonka paksuus on lattialämmitysputkilla. Koska rakennamme alempana olevaa rakennetta, on vältettävä kosteuden tunkeutumista maaperästä, sillä se on vedenpitävä. Useita erinomaisia ​​lisävarusteita käytetään, mutta niillä kaikilla on yksi yhteinen asia: kehyksen on oltava riittävän vahva kestämään lasin kuormitusta, puiset elementit on tuuletettava alhaalta.

Lattian lämmitys rungon talossa paalun pohjalla

Pallon säätiöt ovat saaneet massiivista suosiota suhteellisen alhaisen hinnan ja maaperän huonojen ominaisuuksien vuoksi. Tällaiset rakenteet on koottu nopeasti ja niitä voidaan käyttää melkein minkä tyyppisiin rakenteisiin. Jalkakäytävällä varustetun kehysrakennuksen kakku- kerroksen lämmittämisellä on omat ominaisuutensa, joita on pidettävä välttämättöminä ongelmien välttämisen aikana.

Rakennuksen ominaisuudet

Rakennettaessa rakennusta ruuveilla on otettava huomioon, että talossa ei ole kellarista tai kellarista, mutta ilmalla on ilmava. Tällaisia ​​perustuksia käytetään pääasiassa suolla alueilla, joten toi- sena tärkeänä tekijänä on talon alle olevan tilan kosteus.

Rakennettaessa taloa ruuveille, on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota eristyksen ja lisäkerrosten suorituskykyyn.

Koska lämpöä eristävän materiaalin ja sisätilojen luotettava suoja korkealta kosteudelta tulee vesitiiviys ja höyrysulku, jonka laiminlyönti johtaa pian vakaviin ongelmiin.

Lattiakehyksen talon koostumus

Kattoon asennetun tuuletetun tilan yläpuolelle on asetettava kerrokset seuraavassa järjestyksessä:

 • (jossa on lattiapinta, "kantava" eristys);
 • höyryä läpäisevän tuulensuojakerroksen (eristeen suojelemiseksi "samentumalta");
 • lämmöneristysmateriaali;
 • höyry ja vedeneristys;
 • puhtaan lattian rakentaminen (levy + viimeistely lattia).
Järjestelmä lattian lämmittämiseksi talon housuille

Kaikki ruuvin perustuksiin rakennettavat materiaalit on tehtävä tässä järjestyksessä. Joissakin lähteissä on höyrysulun virheellinen asennus kylmän ilman puolella, mutta tämä ei ole järkevää. Höyry muodostuu lämpimään huoneeseen ja laskeutuu kylmemmille pinnoille, mikä muodostaa kondensaatin. Jotta estettäisiin lauhteen tunkeutuminen eristekerrokseen ja vähentäisivät rakennuksen suojan astetta kylmältä, saadaan aikaan höyrysulku.

Miksi tarvitsemme eristämistä

Lämpöeristysmateriaalin tarve ei aina ole selkeä ihmiselle, joka ei ole rakentamisessa. Talon tulevan omistajan näkökulmasta on paljon helpompi rakentaa rakenteen kantavuuteen.

Lämpöeristyksen normien laiminlyöminen voi johtaa seuraaviin ongelmiin rakennuksen toiminnan aikana:

 • tiivistyminen teknisen maanalaisen katon pinnalla;
 • vähentää rakennuksen energiatehokkuutta ja lisätä lämmityskustannuksia;
 • korkea kosteus johtaa puun, homeen ja homeen tuhoutumiseen, jolloin puurakenteet menevät nopeasti ja vaativat kalliita korjauksia.

Lattian lämmittäminen kehysrakennuksessa mahdollistaa näiden ongelmien välttämisen ja rakennuksen ja sen kaikkien rakenteiden pitkäikäisyyden erikseen.

Eristysmateriaalit

Huomiota olisi kiinnitettävä sekä eristeen materiaaliin että höyrysulkuun, vedenpitävyyteen ja tuulen suojaukseen.

Eristeen valinta

Erilaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää lämmöneristyskerroksena. On tärkeää harkita käyttömahdollisuutta korkeassa kosteudessa. Rationaaliset ratkaisut ovat seuraavat vaihtoehdot:

Mineraalivillaeristys. Minwatilla on useita etuja, joista ei ole syttyviä, korkeita lämmöneristysominaisuuksia. Se ei ole biologisten vaikutusten alainen. Haittoihin kuuluu se, että jos vesi pääsee materiaaliin, se sags ja menettää sen ominaisuuksia. Verrattuna muihin tämän eristyksen tyyppeihin on suhteellisen korkeat kustannukset. Mineraalivillaa on saatavana rullina ja laattoina. Ruuveja varten talon lattialle on parempi käyttää levyn eristystä, koska sillä on suurempi jäykkyys. Riippuen raaka-aineesta, kivi-, lasi- ja kuonanvilla on erilainen. On tärkeää, että rakennustyöntekijöille on työskenneltäessä materiaalia suojavarusteita: haalarit, käsineet, naamio.

Polyfoam on houkutteleva hinnassa ja sillä on hyvä lämpöteho. On syytä harkita, että kun se altistuu alhaisille lämpötiloille suurella kosteudella, se voi murentua pieniksi palloksi. Tällainen vahinko johtaa rakennuksen lämpösuojauksen rikkomiseen. Jos käytetään vaahtoa, on tärkeää suojata se kaikkein perusteellisemmalta kosteudelta.

Puristetusta polystyreenivaahdosta (joka tunnetaan kaikki nimellä "Penoplex") näyttää hyvin samanlaiselta kuin vaahtomuovi, mutta sillä ei ole sen tärkeimpiä haittoja. Materiaalilla on suurempi lujuus ja pieni veden imeytyminen. Tämän vuoksi et voi pelätä sen hävittämistä alhaisissa lämpötiloissa. Lisäksi ekstrudoitu polystyreeni on saatavana erityisillä lisäaineilla, joiden avulla se voi syttyä palamattomien materiaalien ryhmään. Näiden kolmen materiaalin lämpöteho on lähes identtinen.

Toisena edullisena vaihtoehtona kodin lattialämmitykselle ruuvipolleilla voidaan käyttää sardeldiota. Se on huonompi lämpöeristyksessä kuin muissa materiaaleissa, mutta se on kohtuuhintainen. Se on palamatonta ja helppokäyttöinen. Se on pyöristetty ristin muotoinen savipartikkeli.

Vastaavien materiaalien valinta

Seuraava askel olisi valita vedenpitävä ja tuulenpitävä. Nykyaikaiset valmistajat tuottavat materiaaleja, jotka yhdistävät molemmat toiminnot kerralla. Runkopallojen talon katon suunnittelu muistuttaa jonkin verran ullakolla olevaa käännettyä kakkua, jonka rakentamista varten rakentajat käyttävät usein kosteutta kestäviä ja höyryä läpäiseviä kalvoja. Tällainen monikäyttöinen materiaali säästää aikaa munimiseksi.

Eristyspino höyrysulku. Se voi toimia tavanomaisena muovikalvona. Lisäksi voit ostaa erikoismateriaaleja.

Kaikki kehyksen puiset elementit on välttämättä käsiteltävä antiseptisilla yhdisteillä. Tämä auttaa suojaamaan niitä sieni-, home- ja hyönteisvaurioilta.

Asennusprosessi

Kaksoiskerroksen asettaminen runkopuutarhassa ruuveilla tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 1. Laakeripalkkien asennus (loki);
 2. kiinnitetään yhdensuuntaisesti pienen osan kallonpalkkien viivojen kanssa;
 3. puhalluskisko tai vaneri;
 4. höyryä läpäisevä tuuleneristys on kiinnitetty lattian yläpuolelle;
 5. eristeen asennus vaihtelee valitun tyypin mukaan (asennus, täyttö);
 6. Polyeteenikalvo asetetaan ja kiinnitetään lämpöä eristävän kerroksen päälle tai kiinnitetään erityinen höyryeristysmateriaali;
 7. lattian rakentaminen.

Tässä videossa esitellään yksityiskohtaisesti kaikki tekniikan vivahteet:

Asennusprosessi on melko yksinkertainen, ja se voidaan tehdä itsenäisesti, mikä vähentää huomattavasti rakentamisen rahoituskustannuksia.
Jokaisen säännön, oikean menettelyn lattiakakun kerrosten asettamiseksi ruuveille tarkoitettuun taloon ja vastuulliseen asenteeseen materiaalien valinnalle, tuleva omistaja saa luotettavan ja kestävän rakenteen, joka suojaa rakennusta kylmän tunkeutumiselta. Itserakentamisen ansiosta voit hallita rakennuksen laatua tarkasti.

Lattia kerroksen talossa

Ruuvipallojen perustukset eivät ole harvinaisia ​​runkorakenteiden rakentamisessa. Rakennuksen erityispiirteet huomioiden pohjakerroksessa asetetaan joukko vaatimuksia. Pohjan on oltava paitsi vahva, myös kevyt, jotta ei aiheuta liiallista kuormitusta paaluille. Ei vähemmän merkittävää ja eristävää näkökohtaa. Kuinka yhdistää nämä ominaisuudet ja asianmukaisesti varustaa lattia? Yritetään selvittää se.

Lattian erityisyys ja sen järjestelyjä koskevat vaatimukset

Runkoporakoneiden rungossa on monia etuja. Tärkeimpiä etuja ovat:

 • edulliset kustannukset;
 • lyhyet rakentamisen ehdot;
 • universaalisuus - sopii alueille, joilla on vaikea maasto ja kelluvat maaperät.

Huolimatta merkittävistä eduista ruuveilla varustetun runkopalkin lattialla on selkeä haitta - puhdistettava maanalainen. Siksi yksi säätiön tärkeimmistä tehtävistä on korkealaatuinen eristys ja vedeneristys. Lämmöneristyskakku ratkaisee useita tehtäviä:

 • toimii esteinä puurakenteiden ja kosteuden välillä, estäen lattian ulkonäön ja lattian mätänemisen;
 • parantaa kotitalouksien energiatehokkuutta;
 • estää tiivistymisen lattian pinnalla.

Lattian työssä on otettava huomioon useita tärkeitä kohtia ja vaatimuksia. Kehittäjän on tarjottava:

 1. Pohjaventtiilin antiseptisen käsittely. Käytä syvälle tunkeutuvaa syövyttävää yhdistettä, koska tavanomainen kyllästys katoaa 6-7 vuodessa.
 2. Eristyksen sijoittaminen viivojen välillä.
 3. Pile Fence. Lämmöneristyskellari vähentää lämpöhäviötä, estää maaperän jäädyttämistä talon alla ja on osa sisustusta.
 4. Produhi ilmanvaihto. Reikien järjestäminen halkaisijaltaan 10 cm, ilmanvaihtokanavien kokonaispinta-ala - 1/400 pohjan kehästä.

Lattiakehyksen talon yleinen rakenne

Perinteisten tukien tangon yläreunus on myös viivästyksiä, mikä sinänsä pienentää rakennusbudjetin kustannuksia. Rakennuskakku lattialla kehysrakennuksessa puupalkilla on seuraava kaava:

 1. Karkea lattia. Peruskanta on koottu pohja- ja alemman sideaineen avulla. Käytettäessä substraattia käytetään: reunapaneeli, lastulevy, OSB tai monikerroksinen vaneri.
 2. Vedeneristys. Paras vaihtoehto on lävistetty kalvo, vaihtoehto on kalvo.
 3. Eristys. Lämmöneristysmateriaalin vaihtoehdot: basalttivilla, ekstrudoitu polystyreeni vaahto, laajennettu savi.
 4. Höyrysulku. Se estää eristekerroksen kondensaation ja kostutuksen.
 5. Subbase. Lisätekniikan valinta riippuu lattian tyypistä.

Jos aiot asentaa parketin, laminaatin tai lattialaudan, aseta sitten monikerroksinen vaneri lattialle. Laattojen tai linoleumin koristeluun sopiva kuiva levitys. "Vesikerros" -järjestelmä on varustettu itsestään tasoitetulla kerroksella.

Rakenneosien ja materiaalien valinta

Lattian luotettavuus, kestävyys ja lämpöhyötysuhde riippuvat pitkälti käytetyistä materiaaleista. Mieti mahdollisia vaihtoehtoja ja merkitse sopimattomia ratkaisuja.

Huomiota palkkien laatuun

Runkorakennerakenteessa ruuvien paalujen sitomiseen käytetään pääasiassa puuta. Käytä yleensä havupuutavaraa: lehtikuusi, mänty ja kuusi.

Tärkein vaatimus on kuivattujen materiaalien käyttö. Puun kosteus ei saisi ylittää 12%, muutoin rakenneosien muodonmuutos niiden asennuksen jälkeen on mahdollista.

Grillausjärjestely on mahdollista useilla tavoilla:

 1. Yksikerroksisen puun koon koko on 20 x 15 cm. Kaksikerroksisen talon pystyttämiseen voit käyttää 20 x 20 cm: n palkkia.
 2. Rostverk kerättyjä levyjä. Budjetin vaihtoehto. Jokainen palkki on muodostettu kahdesta kolmeen levykkeeseen. Poistumisnäytöllä tulisi olla 20 x 15 cm: n palkkiosa.

Levyjen luotettavasti kiinnitettäessä "erä" -menetelmä ei ole heikompi kiinteiden palkkien vannettavuuden suhteen.

Alhaalla olevat trimmausvaihtoehdot

Kun valitset materiaalin pohjalle, on muistettava, että ruuvipillojen ylikuormitus ei ole toivottavaa. Siksi ihon on oltava riittävän vahva, mutta ei raskas. Sen päätehtävä - suojaa tuulelta ja kosteudelta.

Mikä sopii? Seuraavassa on muutamia vaihtoehtoja:

 1. OSB. Saatavana oleva materiaali, jolla on hyvä kestävyys mutta joka on altis veteen. Ennen asennusta tarvitaan käsittely koostumuksella, joka on tarkoitettu suojelemaan puuta. Heikko kohta on levyjen liitokset. Ne on pinnoitettava akryylimaalilla.
 2. Lastulevy. Se on helppo käsitellä, mutta OSB: n tavoin se on alttiina kosteudelle. Alhaisempi kuin edellisellä materiaalilla ympäristönsuojelun tasosta.
 3. Monikerroksinen vaneri. Käytä vain vesitiiviitä, FC- tai FSF-merkittyjä levyjä. Koostumuksessa on formaldehydihartseja - ne lisäävät materiaalin kestävyyttä aggressiiviseen väliaineeseen.

Erittäin harmaata lattiaa käyttävä laite käyttää tavallista lattiaa levyiltä, ​​joiden leikkaus on 5 x 10 cm. On mahdotonta sanoa tällaisesta vaihtoehdosta edullista, mutta kestävyyttä ja ympäristöystävällisyyttä ei ole epäilystäkään. Tärkein vaatimus on puun esikäsittely.

Eristys - lattiaeristyksen pohja

Lämpöä eristävän materiaalin valinnassa keskitytään erityisesti siihen, että se voi toimia kosteassa ympäristössä. Rationaaliset päätökset:

 1. Mineraalivilla. Paras ratkaisu on basalttikuitumatot. Hyödyt: ympäristöystävällisyys, palamattomuus, matala lämmönjohtavuus, muodonmuutoskyky, veden vähimmäisabsorptio on 2%. Ajan myötä kivivillaa kutistuu vain 5% - asianmukaisilla kylmäsiltoilla liitoksissa, joissa viivästyksiä ei muodostu.
 2. Suulakepuristettu polystyreenivaahto. Leader lämpöeristysominaisuuksissa. Lisäetuja: joustavuus ja muodonmuutoksen kestävyys, veden imeytymisen puute, biostability, helppo asennus. Haitat: korkeat kustannukset ja syttyvyys.
 3. Laajennettu savi. Talousarvion vaihtoehtoinen levyteristys. Hieman huonompi mineraalivillan ja polystyreeni-vaahdon lämmöneristysominaisuuksissa. Tärkeä lisä on paloturvallisuus.

Lattian eristämiseen kehysrakennuksessa ruuveilla on joskus käytetty vaahtoa. Tärkeimmät edut: hyvä lämpösuojaus ja alhaiset kustannukset. Kuitenkin, kun se koskettaa kosteutta ja alhaisissa lämpötiloissa, materiaali menettää rakenteen eheyden. Tätä ratkaisua voidaan soveltaa lämpimiin alueisiin.

Askel askeleelta asennus lattialle paalun pohjalle

Kuvaamme toimintojen järjestystä runkopallojen järjestelyyn ja eristämiseen lattian lattialla. Työ alkaa puisten elementtien huolellisen valmistelun jälkeen: käsittely antiseptisellä ja palonestoainekoostumuksella.

Laitteen vanteet ja sorvit

Oletetaan, että paalut on asennettu, tankoja kiinnittävät metallipäät ovat kiinteät. Edistystä edelleen:

 1. Poraa neljä reikää jokaisella ruuvien kannattimella.
 2. Aseta vesitiiviys päätykapseleihin, esimerkiksi kattohuopa.
 3. Rakenteen ympäryksen varrella aseta palkit ja yhdistä elementit yhteen puolipuussa.
 4. Itsekierteittävät ruuvit kiinnittää palkit ogolovk.
 5. Leikkaa jäljellä olevat palkit kehän sisäpuolella.
 6. Teräskannattimet yhdistävät lisäksi vanteiden yksityiskohdat.
 7. Tarkista palkkien vaakasuora sijoitus.
 8. Täytä laatikko palkkien pohjaan - pohja kiinnityksen säätämiseksi.

Pohja ja lämpöeristys

OSB: n, lastulevyn tai kosteutta kestävän vanerin asettelu ohjauskiskoilla. Jos käytetään leikattuja levyjä, niiden on oltava naulatuiksi kohtisuorasti viiveinä.

Aluskerroksen valmistuttua edetä sen eristämiseen:

 1. Peitä vedeneristyskalvon pohja.
 2. Aseta eristys soluihin viiveiden välillä. Mineraalivillaa leikattaessa on tarpeen säätää 0,5 cm: n kummallekin puolelle mahdolli- simman tarkkaan mahtumaan ja estää kylmäsiltojen esiintyminen.
 3. Levitä höyrysulkukalvo päällekkäisyydellä eristeiden yläpuolella olevien kankaiden välillä. Liitokset liimapintaan.

Seuraavat toimet riippuvat lattian tyypistä.

Soclen termisen muodon luominen

Laitteen lattian talossa pölkkyjä ilman epäonnistumista antaa estää korkki ajaminen. Seuraavat eristämismenetelmät ovat mahdollisia:

 1. Muuraus. Tynnyri hiekkaa ja hiekkaa toimii pohjana. Aita on asetettu puolitiiliin, vahvistaminen ei ole välttämätöntä. Keraamisia tai klinkkerilaseja käyttäviä töitä varten.
 2. Sivuraiteelle. Termoplates on kiinnitetty sinkittyyn profiiliin tai baariin, joka on koottu paaluun.
 3. Terassilla. Poratut pylväät on hitsattu palkkeihin, jotka toimivat pohjana profiililevyn kiinnittämiselle.
 4. DSP. Levymateriaali kiinnitetään analogisesti ammattimaiseen arkkiin. Ulompi osa voidaan koristella joustavilla laatoilla ja posliinilla.

Riippumatta valittua maanalaisen osan viimeistelymenetelmää, on välttämätöntä järjestää "ilmastus" - reikiä luonnolliselle ilmanvaihdolle.

Talon sokea alue on säädetty betonipinnoilta, päällystyslaudoilta tai päällystystuilta. Asennettaessa on välttämätöntä säilyttää 4 ° ulospäin kulma. Varmista, että tiivistelet liitosjohdon vuorauksen liitoskappaleet. Tämä estää sulaveden ja sademäärän pääsyn maanalaiseen.

Lämmöneristetyn lattian järjestelyn sävyt

Runkopäällysteiden lämpöeristetty lattia on toteutettu vesimuoton tai lämmitysmattojen avulla.

Sovittelujärjestelmä

 1. Kun asennat vaneria tai OSB: tä tankoihin ja aluslattian vedenpitävyyteen, levymäiset polystyreenilevyt on sijoitettava viivojen välisiin aukkoihin. Levyjen yläpinnan tulee olla huovutusvaippa.
 2. Levitä höyrysulku eristeen yli, jolloin reunan ympäryksen ympärille jää kalvon marginaali lopullisen lattian korkeuden mukaan.
 3. Aseta vahvistusverkko, kaada se ohut kerros sementti-hiekkalaasti ja jätä se kiinteytyä.
 4. Levitä kalvopäällyste kiiltävällä puolella ylöspäin.
 5. Aseta lämmitysmatot lattialämmitykseen ja kaada betonipinta.

Prosessissa, jossa liuos asetetaan säännöllisesti, täytyy kostuttaa niin, ettei halkeile. Lopullisen jähmettymisen jälkeen voit asettaa maalipinnan.

Video: miten laatoitetaan

Rakenteen rungon järjestäminen ja eristäminen paalun pohjalla eivät edusta mitään vaikeuksia. Mutta prosessin yksinkertaisuuden vuoksi prosessi edellyttää esiintyjän hoitoa ja kaikkien teknisten vivahteiden noudattamista.

Kuinka kerroksessa on lattia


Lattiakehikon sopiva korkealaatuinen järjestely on välttämätöntä viihtyisän ja viihtyisän oleskelun kannalta.

Tässä kaikki tekijät vaikuttavat yhtä hyvin - lämmön säästö, suoja kosteudelta, kestävyydeltä ja lattian luotettavuudelta.

Valmistuksen aikana tehdyt virheet, joita ei heti tunneta, siis materiaalien tila tai koko rakenne tähän mennessä on jo valitettavaa.

Muodostettaessa kehyksen lattia on hyvä muistaa, että prosessi vaatii yksityiskohtaista ja tarkkaa ymmärtämistä kaikista monikerroksisissa järjestelmissä esiintyvistä fysikaalisista prosesseista sekä tietämyksen näiden ongelmien ratkaisemiseen käytettyjen materiaalien ominaisuuksista. Vastuu ja ongelman merkitys tekevät siitä tarkemman.

Yleistä tietoa


Ensimmäisen kerroksen runko-kerroksessa on monikerroksinen rakenne, joka koostuu useista kerroksista.

On kaksi pääkerrosta:

 1. Karkea lattia. Tämä on tukirakenne, joka kantaa valmiin lattian elementit. Se voi koostua erilaisista materiaaleista, jotka kerätään talotekniikan mukaan.
 2. Viimeistely lattia. Tämä on viimeistelykerros, joka tarjoaa mukavuutta ja esteettistä komponenttia.

Molemmat kerrokset ovat erillisiä tasoja, joilla on omat vaatimukset ja tehtävät. Runkopohjan lattialohko ratkaisee tällaiset kysymykset:

 1. Leikkaa perusmateriaalista tai aallonpituudesta.
 2. Kiinteän ja tasaisen pohjan muodostaminen puhtaan kerroksen asettamiseksi.
 3. Vesihöyry- ja tuulieneristemateriaalien sekä talon sisätilan tarjoaminen.

Alustan koostumus ja rakennusmateriaali määräytyvät perustan tyypin mukaan, koska kokoonpano-olosuhteet ovat hyvin erilaiset paalun tai laattasäteilyn osalta. Siksi jotain yleistä teknologiaa laitetta ei ole, on olemassa vaihtoehtoja tai muunnelmia, jotka yhdistetään valtion vaatimuksiin:

 1. Kestävyys, luotettavuus käytössä.
 2. Kosteuden suojaus.
 3. Lämmön turvallisuuden varmistaminen.
 4. Tasainen vaakapinta, valmis vastaanottamaan viimeistelypäällysteen.

Puhdasta lattiaa koskevat vaatimukset ovat erilaiset:

 1. Tiheän ja luotettavan kattavuuden muodostuminen.
 2. Halkeamien, epätasaisuuksien, karheuden puuttuminen.
 3. Lattian esteettinen käsitys on täytettävä vuokralaisten vaatimukset.
 4. Hiljaisuus, röyhkeyden puute ja muut ääriviivat kävelyä.

Tämä tarkoittaa, että puhdas lattia on päällyste, joka on suorassa kosketuksessa ihmisten kanssa, esineiden tilanne jne. Se on näkyvissä, joten sen on näyttävä kauniilta, lujasti suojattavan huuhtoutumista, kosteutta, kondensaatin muodostumista jne.

tarvikkeet

Luonnosta varten


Materiaalin valinta alilevylle määräytyy sen tyyppisen rakenteen mukaan.

Perinteisesti on olemassa kaksi päätyyppiä:

 • puulattiat tai arkkimateriaalit (OSB, lastulevy jne.) lokeihin;
 • betonilevy.

Molempia menetelmiä voidaan käyttää tiettyjen olosuhteiden läsnä ollessa, erityisesti - vaihtelevan paksuuden omaavan ilmavälin läsnäolo, joka edistää vesihöyryn poistamista materiaalista. Lisäksi betonipintaisen levyn muodostamiseksi tarvitaan levyjen muotti, mikä lisää kustannuksia ja työvoimakustannuksia.

Puulattiat ovat helpompia, helpompia käsitellä, mutta ne edellyttävät tiettyjä taitoja luoda tasainen vaakataso.

Lisäksi puu on altis hajoamaan, joten sinun on annettava olosuhteita myöhemmille korjauksille tai varaosille.

Vähintään yhtä tärkeä on vedenpitävä järjestelmä, joka ratkaisee veden tai höyryn tunkeutumisen ongelman lattiaan. Kysymys ratkaistaan ​​eristämällä pisteitä tai koko alustan kosketuspinta perustuksen tai sen elementtien kanssa.

Puhdista


Viimeistelylohko - järjestelmä, joka sijaitsee valmiustasossa.

Siksi tietyn valmistusmenetelmän valinta perustuu kodinomistajan henkilökohtaisiin mieltymyksiin ja taloudellisiin valmiuksiin.

Vastikkeelliset vaihtoehdot voivat olla:

 • lattiakisko - klassinen lautapohja;
 • parkettilattiat;
 • erilaiset lattianpäällysteet - luonnollinen, synteettinen jne.

Lattiamallien tai parketin asettaminen - melko monimutkaiset tehtävät, joita eri asiantuntijat suorittavat. Tuloksena saatuja pinnoitteita voidaan käyttää pitkään, kunnolla ja asianmukaisella asennuksella - lähes ikuisesti.

Valmiiden lattiamateriaalien käyttöaika on rajallinen, materiaalin käyttöiän mukaan, ja sitä on vaikeampi korjata osittain tai paikallisesti. Samanaikaisesti valmiit pinnoitteet sopivat paremmin eristävien kerrosten käyttöön, ne ovat äänekkäitä ja niillä ei ole aukkoja, luo kylmiä siltoja tai muita ongelma-alueita.

Alempi vanteet


Pohjareunus on alustan ensimmäinen, alhaisin rivi, joka toimii alustan tukena.

Perinteisesti käytetään seuraavia materiaaleja:

Havupuusta valmistettujen materiaalien käyttö monivuotisen harjoittelun vuoksi osoitti lujuutta, suurta kuormitettavuutta ja asennuksen helppoutta. Hartsin läsnäolo kiinteässä puussa estää hajoamisprosessit, joten kostutetulle materiaalille ei ole suositeltavaa käyttää.

Alemman leikkauksen yleinen järjestys riippuu siitä, minkä tyyppistä pohjaa se kiinnittyy vedenpitävällä kerroksella (kattolevy, katehuopa jne.). Aluslattian elementtien kiinnittäminen puuputkeen on helpompaa kuin metallille tai betonille - voit käyttää kynsiä, ruuveja tai vastaavia kiinnikkeitä.

Lattian ja seinien rakentamisen jälkeen suoritetaan ylempi putki ja lattia, joka on jo toisen kerroksen lattia.

laite

Ruuveilla


Runkopohjan lattia ruuveilla on tehty seuraavasti.

Ruuvipallojen pohjalla on grillaus - vyö, joka on valmistettu kanavapalkista tai lankkuista, jotka muodostavat pohjan "luuranon" ja toimivat pohjarakenteen tukena.

Vastukset on kiinnitetty vedeneristyskerrokseen asennetulla viilulla. Ne muodostavat alilevyn ylärajan. Tukien pohja vahvistaa pienen (30-30 mm) osan tankoja. Ne toimivat pohjana taustalevyjen tai levymateriaalien taustalle, jotka tukevat eristyskerrosta.

Niinpä rakennetaan piirakka - monikerroksinen kanto- ja lämpöeristysmateriaalien rakenne, joka tuottaa tukea ja lämmön säästötoimintoja.

Nauhateollisuudessa


Nauhan säätelyllä on omat ominaisuutensa - nauha kulkee vain kantavien seinien alle.

Sen vuoksi lattiat kehysrakennuksessa nauhalevyssä on asennettu hieman eri tavalla kuin paalusäätiöissä.

Suurissa tiloissa voidaan tarvita lisätukea. Pohja putket vedenpitäjien kerroksen läpi on asennettu nauhalle. Asennetuilla viiveillä on erilainen paksuus riippuen pituudesta.

Lisäkannattimina voidaan käyttää tiilenpylväitä, levyistä, taitettuina jne.

Lisätyö tehdään tavallisella tavalla - piirakka muodostuu, vesihöyryjen ja höyryjen eristeiden arkistointi, valmiin lattian lattia.

eristys


Erilaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää eristyksenä runko-osan lattiaan.

Käytetty:

 • irtotavarat - laajennettu savi, kuona, jne.;
 • kuitumateriaalit - mineraalivilla, lasivilla, polyesteri jne.;
 • Laajennettu polystyreeni - tavallinen ja suulakepuristettu.

Tietyn tyyppisen materiaalin valinta perustuu paikallisiin olosuhteisiin, ilmastoon, kosteuteen ja muihin ominaisuuksiin. Lattiaeristyksen laadussa ei ole olennaisia ​​eroja (edellyttäen pätevää ja laadukasta asennusta), joten ne yleensä mieluummin alueen yleisimpiä ja todistettuja.

Luotettavin aineisto ruiskutetaan (kuten penoisoli tai vastaava), mutta ne ovat kallein ja siksi mieluummin "kultainen keskiarvo" hinta ja laatu.

Lämmin lattia


Lämmin lattioita on kaksi: vesi ja sähkö.

Molemmat vaihtoehdot edellyttävät työkappaleen - kuumavesiputken tai sähkökaapelin - läsnäoloa pohjakerroksen ja viimeistelypäällysteen välillä.

On huomattava, että tehokkain vaihtoehto puhtaalle lattialle tässä tapauksessa olisi sementtiastia, joka on lähempänä putkia tai kaapelia, ja se on paras lämmönjohdin.

Puuelementtien lattia, joka on huono lämmönjohdin, vaatii erittäin voimakkaita toimintaolosuhteita kaapelista tai putkista, mikä aiheuttaa suuria lämmityskustannuksia ja lyhentää käyttöikää. Lämmitetyn kerroksen käyttö edellyttää siksi menestyksekkään viimeistelykerroksen käyttöä, tehokkainta lämmönjohtavuutta ja verkon kuormituksen vähentämistä.

Märät huoneet

Kosteiden huoneiden (kylpyhuoneen, kylpyammeen) lattian laite vaatii vedenpoiston organisointia. Tarvitaan lisää vedenpitävyyttä viimeistelyn ja vedostason välillä.

Kastelupinnan läsnäolo kylvyssä (jos se on suunniteltu) tässä tapauksessa on ehdollinen, koska lautojen väliin jäävä vesi on vielä tyhjennettävä tyhjennysaukon suunnassa ja saatettava ulos kosketuksettomasti kakun tai muiden rakennuksen elementtien kanssa.

Drain on sijoitettava huoneen keskelle (mieluiten), siihen on järjestettävä pieni kaltevuus. Jäteveden poistoon tarkoitetut putket liitetään viemärijärjestelmään tai johdetaan tyhjennysaukkoon, muovi on niiden tehokkain materiaali.

Hyödyllinen video

Tutustu visuaalisesti rakennuksen lattianrakentamisprosessiin alla olevassa videossa:

tulokset

Yhteenvetona on syytä korostaa kehysrakennuksen lattiaan liittyviä yleisiä vaatimuksia, mukaan lukien lämmityskakun tarve, ilmatila aluslattian alapuolella, jotta materiaalin kuivaus (joka on erityisen tärkeää levylaattojen rakennusten kannalta) sekä lattian kaikkien kerrosten luotettavat vedeneristys. Näiden ehtojen noudattaminen auttaa ylläpitämään suunnittelua monien vuosien ajan talon viihtyessä ja lämpimänä.

Rakennustelineen lattioiden laite paaluilla

Kun otetaan huomioon kehysrakenteiden muotoilu piirteitä, lattian on oltava paitsi vahva, myös riittävän kevyt, jotta taloa ei ylikuormiteta. Yhtä tärkeää on rakenteen tämän osan hyvä lämmöneristys. Siksi kehysrakennuksen laitekerros on parempi tehdä puusta. Tämä materiaali on ympäristöystävällinen, lämmin ja kevyt. Ensimmäisen kerroksen lämpöeristeen lisäämiseksi voidaan järjestää lämmitysjärjestelmä.

Lattiamateriaalit

Jos aiot tehdä lattia omilla käsillä, sinun on ensin valittava oikeat rakennusmateriaalit. Valittaessa puutavaraa, josta rakentavan lattiakakun tärkeimmät tukevat osat valmistetaan, tulee huomioida rakennuksen alueen ilmasto-olosuhteet, talon rakenteellisen osan kuormituksen voimakkuus, taloudelliset ominaisuudet sekä kunkin huoneen ominaisuudet, esimerkiksi kylpyhuoneen hyvä lattianeristys.

Rakennettaessa taloa ruuvipinoihin ensimmäisen kerroksen puitteet voidaan valmistaa käyttämällä seuraavia puulajeja:

 1. Neuloja. Tällainen puu on suhteellisen halpa, kestävä ja kestävä. Se soveltuu pieniin tiloihin, esimerkiksi kylpyhuoneeseen tai käytävään.
 2. Aspen ja tammi ovat kalliimpia puulajeja. Heidän suorituskykyindikaattoriensa lujuus, luotettavuus ja kestävyys ovat huomattavasti korkeammat kuin muiden rotujen. Tämäntyyppisten puuosien avulla on mahdollista tehdä runkorakenteita lastentarhassa ja makuuhuoneessa.

Rakennettaessa talon lattia ruuveilla, on yhtä tärkeää käyttää hyvin kuivattua puuta. Jos rakennat lattiaa märästä materiaalista, sen jälkeen kun se kuivuu, syntyy halkeamia. Puun rakenneosien ulkonäkö on yhtä tärkeä. Niiden ei pitäisi olla tahroja, halkeamia ja muita vikoja.

Vinkki: lattiat talossa puupylväässä on parempi ostaa ensimmäisen luokan puu kosteudella, joka ei ole korkeampi kuin 20%.

Tarvittavan materiaalin tilavuuden laskemiseksi on tarpeen lisätä huoneeseen 10%. Runkopallojen talon lattia on parasta tehdä kahden metrin levyiltä. Värien ja tekstuurin välisten erojen välttämiseksi kannattaa ostaa tuotteita yhdestä erästä. Paras lattia tahansa kehysrakennuksen lattialle on leikattu ura-alusta. Se ei vaadi viimeistelyn kiillotusta, mikä lyhentää aikaa työhön ja vähentää työvoimakustannuksia.

Lattiamateriaalit

Kun tehdään lattia puurungossa, useimmiten käytetään lattiapäällystettä:

 • liimattu parketti (edullinen materiaali alhaisella teholla);
 • parketti (kalliimpi ja kestävä tuote);
 • massiivipuinen lattia (kestävä päällyste);
 • lankku massiivipuusta (materiaali, jolla on suuri kulutuskestävyys).

Luonnollisesti kaikki eivät ole sopivia lattialle kylpyhuoneessa, keittiössä ja kylpyhuoneessa. Kylpyhuoneen ja kylpyhuoneen tilaan on parempi käyttää keraamisia laattoja. Pääasia lattian toisen kerroksen suunnittelussa on hyvä vedenpitävyys paikoissa, joissa on korkea kosteus.

Laakerit lattiarakenteet rungon talossa pihdeillä

Runkopohjan lattian laite voidaan aloittaa paalusuojan ja putkiston rakentamisen jälkeen. On parempi tehdä se baarista, I-palkista tai kanavasta. Käytämme puupalkkeihin, joihin kiinnitetään lokit. Palkkipalkkien leveys saa olla enintään 3 m. Jos kara on suurempi kuin tämä arvo, on käytettävä lisäpidikkeitä pinoista. Palkkeja varten voit käyttää 100 mm 100 mm: n palkkiosaa havupuusta.

Ennen vanteiden kiinnittämistä kannattaa vedenpitävä pohja penofolilla, kateaineella tai muovikalvolla.

Ennen vanteiden kiinnittämistä on tarpeellista vedenpitävä pohja penofolilla tai kattopuhalluksella.

Kun olet asentanut palkit, voit jatkaa lokin asettamista. Näiden elementtien nousu on 500 mm. Lattian rakentaminen jalustassa sijaitsevassa talossa toteutetaan palkkien (viivästys) avulla, jossa kerroksen 100 x 250 mm lattia ja toisessa kerroksessa 70 x 200 mm. Jos päällekkäiset katot ovat pieniä, esimerkiksi kylpyhuoneessa, palkkien osaa voidaan pienentää 50x150 mm: iin. Joissakin tapauksissa käytetään 40 cm: n viivästystä rakenteen lujuuden lisäämiseksi. Lisätietoja lattiakehyksen kiinnittämisestä on artikkelin lopussa videossa.

Ennen kaappauksen viivyttämisen aloittamista sinun on tehtävä merkintä, joka vastaa niiden askelta. Lisäksi lokeissa olevat urat sahataan viiveen leveydeltä. Vahvistimen urien jälkeen tukit kiinnitetään tukeilla, ruuveilla, nauloilla tai itsekierteillen ruuvilla.

Tärkeää: Kaikki lattian puiset tukirakenteet on käsiteltävä antiseptisilla aineilla ja palonestoaineilla mätäsi ja poltettaviksi.

Alla viivästykseen tulee kiinnittää levyt 30x30 mm. Lattiarakenteen lujuuden lisäämiseksi, joskus rakentamisen aikana, lokit liitetään toisiinsa 150 cm: n asteen poikkipalkkeilla, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Tällaista vahvistamista suositellaan käytettäväksi siinä tapauksessa, että betonilattia lämmitetään.

Mitä tulee toisen kerroksen lattiarakenteeseen, tässä käytetään lattiapalkkeja, ei viivästyksiä. Niiden askel on 500 mm. Lattia asetetaan suoraan palkkien suuntaan.

Pohjakerroksen lattianeristys

Jos päätät rakentaa talon ruuveilla omilla kädilläsi, kiinnitetään erityistä huomiota pohjakerroksen eristykseen. Rakenteellinen puulattiokakku toisessa kerroksessa ei edellytä tällaista perusteellista lämpöeristystä.

Pääsääntöisesti talojen rakentaminen pölkkyillä suoritetaan käyttämällä palkkien arkistointia. Tätä varten kiinnitämme OSB: n tai vanerin viereisiin oheisiin kiskoihin. Poikkileikkausmuoto muistuttaa kirjainta Sh.

Nyt voit siirtyä laitteen vesihöyry- ja höyrysulkuun. Tee näin seuraavasti:

 1. Viipeen yläpuolella levitimme vedenpitävään kalvoon niin, että se sags viivojen välisiin aukkoihin. Voit käyttää kalvovesieristystä tai säännöllistä kalvoa.
 2. Laitamme lämmöneristysmateriaalia viivojen (kalvon yli) välillä. Näihin tarkoituksiin sopivaa mineraalivillaa. Jos haluat lämmittää talosi hyvin pihdit, on parempi käyttää basaltti villaa.
 3. Lokit on kiinnitettävä nitojalla.
 4. Rakenteellisen kakku lattialle ensimmäisessä kerroksessa talossa puupylväät tulisi sisältää höyrysulku. Jos rakennat omia käsiäsi, älä unohda, että höyrysulun materiaali asetetaan päällekkäin 150 mm. Liitokset välttämättä nauhoitetaan.

Pohjakerroksen rakentaminen missä tahansa huoneessa, olipa kyseessä kylpyhuone, keittiö tai olohuone, suoritetaan edellä kuvatulla tavalla. Mitä tulee toisen kerroksen lattian rakentavaan kakkuun, se voidaan tehdä ilman lämpöä ja vedenpitävää materiaalia. Mutta kylpyhuoneessa ja muissa paikoissa, joissa on märkäprosesseja, on tarpeen asettaa vesitiivis kerros lattiarakenteeseen. Alla olevassa videossa voit tutustua talon lattiamateriaaleihin pihdeillä omilla käsilläsi.

Lattian asettaminen

Rakennetun kakun seuraava kerros valmistetaan 3 cm: n paksuisella levykkeellä. Kun laudat laitetaan omiin käsiisi, noudata 40-50 cm: n pätkää. Tällainen levyllä olevat lokerot mahdollistavat ilmanvaihdon. Kiinnitä levyt tukkeihin voivat olla itsekierteittäviä ruuveja.

Sitten rakennamme kerroksen talossa tässä järjestyksessä:

 1. Laatikoiden laatikossa suoritetaan alikerroksen asettaminen. Tämä voi olla arkki- tai sileä lauta. Kiinnitä se runkoon ruuveilla.
 2. Omalla kädellä olevilla levyillä voidaan luoda hankitut lattiat.

Koska kylpyhuoneessa ja kylpyhuoneen laatta on lattian etukerros, tasoitetaan pinta karkeilla levyillä, on parempi asentaa vaneri tai OSB. Tällöin tällaisissa tiloissa oleva rakentava kakku on asetettava ylimääräiseen vedenpitävyyteen, joka asetetaan vanerille.

Lämmitetty lattia runko

Kädet voivat tehdä lämpimän kerroksen pihapiireissä olevassa talossa. Alla olevassa videossa tämä ei näy, mutta prosessi on yksinkertainen ja tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 1. Konstruktiivinen lämmin lattiakakku sisältää saman laakeripuun runkoa kuin lattialle ilman lämmitystä. Ainoa ero on, että vanerilevyjä ei ole asetettu arkistokortille, vaan tukkeihin kiinnitetyt kallonpalkit, joissa on itsekierteittävät ruuvit sivuilla. Voit käyttää kallonpalkkia, jossa on 30 x 30 mm: n osa ja asennus 15-20 cm: n askelin.
 2. Sen jälkeen, kun vaneri on kiinnitetty tangoilla ja suoritettu vedenpitävyys viivästysten välisessä raossa, laitetaan polystyreenivaahto. Pidennettyjen polystyreenilevyjen yläpinnan on oltava huuhtelun viivästyksen kärjessä.
 3. Seuraavaksi sinun on asetettava kerros höyrysulkufilmi, joka asetetaan seinille valmiiden lattian odotetun tason yläpuolelle.
 4. Asettamme vahvistusverkon kalvon päälle ja täytämme sen ohut kerros sementtilaasti.
 5. Aseta sitten lattialämmitysjärjestelmän lämmitysmatot heijastavalle folgoisolin kerrokselle. Teemme betoniteräksen.
 6. Teemme lattiamateriaaleja. Jos lattia tehdään kylpyhuoneessa tai keittiössä, voit käyttää laattoja.

Lisätietoja lattian muodostamisesta kehysrakennuksessa, näet ehdotetussa videossa:

Lattiat talossa ruuveilla

Lattia ruuvipilareille

Ruuvipolleihin asennetut rakennukset tarvitsevat vakavaa lattiaeristystä. Jotta talon alempi osa jäähdytettäisiin, voit käyttää vakavaa eristystä ja sulkemista pohjalla julkisivulevyillä. Nyt markkinoille tarjosi runsaasti materiaaleja luotettavan rakennuksen eristämiseen.

Ruuvien paaluilla oleva lattia on järjestetty antiseptistä kyllästetystä pylväästä, joka estää puun tuhoutumisen käytön aikana. Joskus rakennuttajat välttävät materiaalin kustannuksia ja monimutkaisuutta työssä kiinnittämällä ruuvipillit käyttävät useita toisiinsa liitettyjä levyjä, tämä menetelmä ei ole luotettava ja oikea. Laudoihin kohdistuu muodonmuutoksia ja vääristymiä eikä kiinteää puuta. On syytä harkita, että kun lattia on tehty, alemmat vanteet ovat päällystettyjä ja muodostuu karkea lattia, jonka eristys on kiinteä. Lattian vinossa osassa ei voida tuottaa korkealaatuista eristystä halkeamien välttämiseksi ja siten lämpöhäviön takia. Tämä on erittäin tärkeä kehysrakenteille, joissa lankkua käytetään palkin paikkaan. Pallojen liitoselementtien pääosa olisi valmistettava puusta, joka on parempi kuin 150 mm. 150 mm. 50. lauta sopii hyvin välikaukoksiin.

Kuinka eristää lattian ruuvipinoilla? On paljon lämmitystapoja, kaikki riippuu käytetyistä materiaaleista. se voi olla vaahtomaa vaahtoa ja erilaisia ​​vaahtotäytteitä, basalttilevyä jne. Talon pohja on parasta viimeistellä materiaaleilla, jotka estävät puun vaikutukset.

Kun rakennat lattiaa kylvyn ruuvipinoille, tulee kiinnittää erityistä huomiota vedenpitävyyteen. On tärkeää katkaista kosteus rakennuksen puisissa osissa. Muista järjestää ilmanvaihto ja kostean ilman poisto. Kun rakennat julkisivua, poista pakokaasut molemmilta puolilta rakennusta. Tämä mahdollistaa tuuletuksen rakennuksen alemman osan.

Kuinka tehdä lattia hirsitalossa ruuveilla? Puun rakenteen alempi kruunu on liitetty toisiinsa kouralla (kiinnitetty lukitusliitoksilla), nivelet kiristetään tiukasti napeilla tai pultteilla. Puutavara on tiukasti kiinnitetty ruuveilla tai erityisillä ruuvipilareiden kärjillä, mikä edesauttaa koko rakenteen luotettavaa kiinnittämistä pohjaan. Kynsien käyttöä, ruuveja kiinnikkeissä ja solmukoissa, jotka yhdistävät rakennuksen osien ja pohjan, ei voida hyväksyä. Kynsien tai ruuvien päärakenteelliset elementit eivät anna rakennukselle riittävää jäykkyyttä ja luotettavuutta, joka toiminnan aikana johtaa vääristymiin. muodonmuutoksia ja rakenteen korjaamista tai hävittämistä.

Kierrä paalut ja lattianeristys

Tyypillinen kysymys, joka kuulee usein asiakkaalta, kuinka lämmittää lattiaa. Loppujen lopuksi, paalujen välillä kuvitellusti puhutaan "tuulen kävelystä".

Tietenkin varmista, että järjestää karkea lattia. Lattian ja lattian välissä olevaan tilaan asuinalueet sopivat eristykseen. Materiaalin valinta riippuu sinun halusta. Pääasia, että lämmitin oli tiheä ja interseksuaaliset tilat olivat tiheästi täynnä materiaalia. Mahdolliset aukot ja mahdolliset puutteet olisi poistettava. Lämpöeristetty lattia on peitetty höyrysulkimateriaalilla. Ulkopuolen lattian alaosa on ommeltu kosteudenkestävällä materiaalilla. Rakennuksen alemman osan tuulikuormituksen pienentämiseksi paalujen välissä tiili- tai muuraustekniikkaa jäljitteleviä koristelevyjä asennetaan metalliohjaimiin (profiiliputki).

Rakennuksen rakentamisessa ruuveilla on tärkeää ymmärtää, että rakennuksessa ei ole kellarikerroksia ja ominaisuus on tuulettu maanalainen. Ruuvipohjissa sijaitsevissa taloissa on "maanalaiseen" tilaan kohonnut kosteus. Siksi rakennettaessa taloa ruuvipinoihin on kiinnitettävä erityistä huomiota käytettävien eristemateriaalien laatuun ja ominaisuuksiin.

Lattian asennuksessa tarvittavat materiaalit, joita käytetään ruuvipinoissa eristeenä, voivat olla vaahtomaa vaahtoa, mineraalivillaa, höyrysulun erilaiset kalvot ja höyryä tuulenpitävät materiaalit, jotka ovat nyt markkinoilla suurella valikoimalla.

Puuhuoneen lattian lämmitys ruuveilla

Kuinka tehdä lattialaite? Puhdistetun tilan yläpuolella olevan päällekkäisen laitteen on suoritettava toimia seuraavassa järjestyksessä:

1. koota puukehys, lokit, kattotuolit, aluslattia eristemateriaaleihin;

2. sijoitetaan höyryä läpäisevän tuulensuojakerroksen eristeen "sään" välttämiseksi;

3. Seuraava vaihe on lämmöneristysmateriaalien sijoittaminen eri käyttöön, mukaan lukien yhdistetyt vaihtoehdot;

4. kerätään sitten kerros kalvoa varten höyrylle ja vedeneristölle;

5. Viimeinen vaihe on viimeistelylaatta, jossa materiaalien valinta asennuslistallaan riippuu makuista ja toiveista.

Tässä järjestyksessä on asennettava materiaalit lattian asentamiseksi ruuveilla tapahtuviin paikkoihin. Laitoksen sekvenssin laiminlyönti voi aiheuttaa ei-toivottuja seurauksia. Höyryn asettuminen lämpimään huoneeseen kylmempiin paikkoihin muodostaa lauhteen, joka ilman höyrysulun puuttuessa tunkeutuu eristeeseen, mikä edelleen johtaa kosteuteen kaikilla mahdollisilla seurauksilla.

Sen johdosta, että ulkonäkö kosteutta eristeen pinnan ja sisällä voi aiheuttaa seuraavia ongelmia: kasvu lämmityskulut kotona, kosteuden nousua rakenteessa tilojen, rakenteiden mätänevät puuosat rakennuksen ja syntyminen sienen, joka johtaa tuhoaminen lattian rakentamisen ja tulevaisuudessa voi johtaa kalliisiin korjauksiin.

Mitä materiaaleja käytetään paremmin lattialämmityksen käytössä? Ei ole tarpeen kiinnittää huomiota eristämiseen vaan myös vedenpitävyyteen, höyrysulkuun, tuulisuojaukseen.

Lämpöeristeenä voidaan käyttää seuraavia materiaaleja: mineraalivilla (joka on saatavana markkinoilla rullina ja laattoina, on parempi käyttää levyjä lattiaan), eri raaka-aineista valmistettu mineraalivilla voi olla "kivi", "lasi" ja "kuona". Kun asetat min. Villan on noudatettava turvallisuutta - erityiset suojavarusteet;

polystyreeni halvin kustannukset eriste levitetään levyjen muodossa eri paksuus, levyjen reunat on oltava tiukasti sopivat, jotain aukkojen välttämiseksi ja onteloita rakennuseristeitä kuitenkin korkeassa kosteudessa ja sen aikana erittäin lämpötilaolosuhteet vaahto voi hajota sen osatekijät (pallot), että voi johtaa lämmöneristeen rikkomiseen;

Muita mahdollisia käytetty materiaali eristys voidaan ekstrudoida polystyreeni, muistuttavat ulkonäöltään vaahdon, mutta on useita erottava penoporistilol kestävämpiä, on hyvin alhainen veden imeytymisen täten ei sovelleta jakauma hyvin matalissa lämpötiloissa, kiitos erityisiä lisäaineita ei ole syttyviä, voidaan käyttää levyinä tai täyttämällä vaahtomuotoa erityislaitteiden avulla.

Seuraavia materiaaleja voidaan käyttää vedenpitävyyteen ja tuulensuojaukseen: polyeteenikalvo, höyryä läpäisevä kalvo (isospan), tuulen kosteutta kestävä kalvo, lasi.

Erillistä höyrysulkua varten on erityinen kalvo, ei ole järkevää luetella nimiä ja ominaisuuksia, koska nyt on saatavana runsaasti samanlaisia ​​materiaaleja.

Tarvittava vaatimus lattian asentamisessa ruuvipapeille on pakollista käsittelyä puulevyjen kanssa antiseptteillä, jotka lisäksi estävät toiminnon aikana sienen ja hyönteisten aiheuttamat vauriot.

Lattian laite ruuveilla tapahtuvaan kylpyyn on hieman erilainen. Monissa tapauksissa on käytetty työn ja materiaalien spesifisyyttä. Kylvyn lattian rakentamisessa on otettava huomioon erittäin aggressiivinen kostea ympäristö, jossa on usein tarpeen levittää kerroksia kosteutta eristäviä materiaaleja, betoniliuoksia ja eristyksiä. Epäilemättä kylpyhuoneen lattian laite on paljon monimutkaisempi prosessi kuin tavallisen talon lattian laite. Lisäksi kylpyhuonekerroksen rakentamisen aikana voimakehykset muodostuvat usein kanavapalkkeista ja muista teräsmateriaaleista.

Meillä on paljon kokemusta ja ymmärrystä tämän asennuksen perustusten työprosesseista. Oikein järjestetty säätiö on kaiken rakenteen pitkä käyttö.

Kuinka eristää lattia talossa ruuvipylväät

Lattian lämmitys puurunkoissa on monimutkainen, melko työläs prosessi, jolla on omat ominaisuutensa. Tämä on pakollinen tapahtuma rakennuksissa, joissa pysyvä asuinpaikka on suunniteltu. Kehysrakennuksen lattian lämpöeristys suoritetaan samanaikaisesti sen vedeneristyksen kanssa, mikä estää kosteuden tunkeutumisen rakennukseen ja edistää mukavien elinolosuhteiden muodostumista. Kellarin asianmukainen järjestely on tärkeä vaihe koko eristyskohteissa, minkä vuoksi rakennuksen energiatehokkuus kasvaa.

Tarvitaan kodin lattialämmitystä ruuveilla

Pallon perustukset ovat yleistyneet rakentamisessa niiden suhteellisen alhaisen hinnan, nopean asennuksen ja hyvän suorituskyvyn vuoksi epävakaisiin maatyyppeihin. Puuhuoneen lattiaeristyksen rakenne ruuveilla on seuraava:

 • puun tukikehys;
 • erikoiskoostumuksella tai OSB: llä käsiteltyjen levyjen lattialevy (vaneri, puukuitulevy);
 • tuulenpitävä kerros, höyryä läpäisevä;
 • lämmöneristys pinnoite;
 • hydro- ja höyrysulkukerros;
 • puhtaat lattiat levystä.

Pallosäätiössä lattioita valmistetaan asettamalla materiaali tietyssä järjestyksessä. Sokean alueen luominen ja kellarin viimeistely - nämä toiminnot täydentävät eristysjärjestelmää ja lisäävät sen tehokkuutta.

Eristyksen yleinen rakenne

Eristys on tehtävä seuraavien ongelmien välttämiseksi talon jatkokäytössä:

 • lattianpäällysteen kautta tapahtuva lämpöhäviö, rakennuksen energiatehokkuuden vähentäminen, tilan lämmityksen kustannusten nousu;
 • tiivistyminen rakenteen sisäpuolella (luonnoksen ja viimeistelylokeron välissä);
 • putrefaktiivisten prosessien kehittyminen, muotin esiintyminen, joka on seurausta lisääntyneestä kosteudesta.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen hirsirakenteiden hirsitalon lämmin kerros mahdollistaa suotuisten olosuhteiden luomisen sisätilojen elämiseen ja koko rakennuksen käyttöiän pidentämiseen.

Lämmöneristysmateriaalin valinta

Jotta korkealaatuista eristettyä lattiaa voidaan tehdä talossa ruuvaamalla, on tarpeen valita oikeat materiaalit: lämpöeristin, vesitiivis ja höyryeristetty, tuulenpitävä pinnoite. Käytännössä tätä tarkoitusta varten käytetään erilaisia ​​tuotteita. Seuraavassa taulukossa esitetään sopivimmat lämpöeristysmateriaalit, joilla on lyhyt ominaisuus.

Eristeaineina käytetään seuraavia mineraalivillatyyppejä:

Tämä tuote on jaettu rullina ja levyinä. Lisääntyneen jäykkyyden vuoksi on suositeltavaa antaa suosikki viimeisimmälle vapautumismuodolle.

Tuulenpitävä ja kosteudeneristys mahdollistavat sekä erilaiset materiaalit että nykyaikaiset tuotteet, jotka yhdistävät molemmat toiminnot samanaikaisesti. Höyryläpäisevät kalvot ovat esimerkki tällaisesta monikäyttöisestä tuotteesta. Kiitos niiden käytön, säästää työaikaa asennus pinnoitteet saavutetaan.

Höyrysulkuna käyttäen muovikelmua, joka on eristetty.

Jotta estettäisiin putrefaktiivisten prosessien esiintyminen ja sienen muodostuminen, kaikki puutalon talon puiset elementit peitetään antiseptisilla aineilla. Tällainen jalostus estää myös tuhoutumisen metsästä hyönteisillä.

Jos lämmität lattiaa talossa, jossa on paalupohja, joka on tarkoitettu pysyvään asumiseen, on parempi käyttää penoplexia tai mineraalivillaa lämpöeristeenä. Antaminen sopii hyvin halvempaa savea.

Eristysasennusteknologia

Rakenteeltaan puurakenteisen kerroksen kattopohja on samanlainen kuin väärä versio. Asennus tapahtuu useassa vaiheessa:

 • joka on kiinnitetty tukijalosteisiin (tukipalkit);
 • molemmille puolille on kiinnitetty kranaaliset tikut;
 • luoda lattiat arkkituotteilta (vaneri, OSB, DVP) tai levyt;
 • höyryä läpäisevä tuulilasi sijoitetaan sen yläpuolelle;
 • asenna eristin;
 • polyeteenikalvo tai muu vedenpitävä materiaali asetetaan sen yli;
 • viimeistelyn päällystys.

Mineraalivillan, tuulilasin ja vesitiivistyksen asennus

Pidätetty tekniikka osoittaa, kuinka eristää lattian kehysrakennuksessa, miten suojautua kosteudelta ja luo mukavia elämäntilanteita.

Tekniikka, jolla luodaan lämmin lattia kotelossa, on yksinkertainen, mutta aikaa vievä. Kaikki työ on mahdollista tehdä omalla kädelläsi ilman asiantuntijoiden apua. Taitojen ja tietämyksen hankkimisen lisäksi se säästää rahaa.

Kellarijärjestely

Kellarin sijoittelu edistää talon ylimääräistä weatherisoitumista ruuveilla. Tällä tavoin puhallus poistuu, ja sokean alueen rakentamisen vuoksi maaperän jäädytysvyöhykkeen rakentamisesta syntyy siirtymä.

Kellarin eristys luodaan monella tavalla:

 • muuraus;
 • kehyksen luominen.

Luuranpäällysteet tiilen alla

Rakenteilla oleva seinä (koko sen ympärysmitta) on rakennettu:

Teknologia koostuu seuraavista vaiheista:

 • kaivaa matala kaivanto pitkin pihapiirin talon kehää;
 • laittaa hänen sisäänsä katkaistun vahvistusverkon;
 • tee betonipinta vaaditulla korkeudella;
 • kun pohja on kokonaan kuivunut, se on tehty valitusta materiaalista.

Jotta betoni kuivuu kunnolla, se ei repeä, joudut ajoittain kostuttamaan substraattia tai peittämään potin polyeteenikalvolla.

Höyrytetyt betonilohkot, jotka on tehty kovettuneen suojaksi kosteudelta.

Kehys luodaan suorittamalla toimia seuraavassa järjestyksessä:

 • Asennetaan rakenteen ympärille metalli-paaluilla tai puupohjaan;
 • se kiinnittää eristys, pinnoitus.

Eristeenä käytetään usein ekstrudoituja polystyreenilevyjä. Jos pohjan korkeus on merkityksetön, se rajoittuu edelleen peittämään sitä koristelevyllä.

Sheath loi seuraavat arkistotuotteet:

 • ammatillinen lattiapäällyste;
 • eri sivuraide: seinä, julkisivu, kellari.

Ammattilattiat eroavat yksinkertaisesti asennuksesta, kestävyydestä ja kestävyydestä.

Liukukäytön käyttö on paras vaihtoehto korkean korkeuden mukaan. Luodulla pinnalla on myös kaunis ulkonäkö.

Pohjakerroksen vedenpitävyys tehdään molemmilla rakennustekniikoilla käyttäen kattohuopaa.

Sokea alue on valmistettu päällystyskivien, päällystyslautojen ja betonipinnoitteiden hiekkakivestä.

Seinämaalaus on työlempi ja kallis vaihtoehto. Pienellä kellarikerroksella et voi edes kaataa perustusta muurien alle ja rakentaa hiekkapohjaiselle tyynylle. Näin voit säästää aikaa ja kehyksen asennuskehystä sekä korjata sen sivuraiteen tai -levyn. Kellarin rakentamisen aikana on tarpeen tehdä 2 reikää vastakkaisille puolille luonnollista ilmanvaihtoa varten.

Rakennustelineen lattioiden laite paaluilla

Kun otetaan huomioon kehysrakenteiden muotoilu piirteitä, lattian on oltava paitsi vahva, myös riittävän kevyt, jotta taloa ei ylikuormiteta. Yhtä tärkeää on rakenteen tämän osan hyvä lämmöneristys. Siksi kehysrakennuksen laitekerros on parempi tehdä puusta. Tämä materiaali on ympäristöystävällinen, lämmin ja kevyt. Ensimmäisen kerroksen lämpöeristeen lisäämiseksi voidaan järjestää lämmitysjärjestelmä.

Lattiamateriaalit

Jos aiot tehdä lattia omilla käsillä, sinun on ensin valittava oikeat rakennusmateriaalit. Valittaessa puutavaraa, josta rakentavan lattiakakun tärkeimmät tukevat osat valmistetaan, tulee huomioida rakennuksen alueen ilmasto-olosuhteet, talon rakenteellisen osan kuormituksen voimakkuus, taloudelliset ominaisuudet sekä kunkin huoneen ominaisuudet, esimerkiksi kylpyhuoneen hyvä lattianeristys.

Rakennettaessa taloa ruuvipinoihin ensimmäisen kerroksen puitteet voidaan valmistaa käyttämällä seuraavia puulajeja:

 1. Neuloja. Tällainen puu on suhteellisen halpa, kestävä ja kestävä. Se soveltuu pieniin tiloihin, esimerkiksi kylpyhuoneeseen tai käytävään.
 2. Aspen ja tammi ovat kalliimpia puulajeja. Heidän suorituskykyindikaattoriensa lujuus, luotettavuus ja kestävyys ovat huomattavasti korkeammat kuin muiden rotujen. Tämäntyyppisten puuosien avulla on mahdollista tehdä runkorakenteita lastentarhassa ja makuuhuoneessa.

Rakennettaessa talon lattia ruuveilla, on yhtä tärkeää käyttää hyvin kuivattua puuta. Jos rakennat lattiaa märästä materiaalista, sen jälkeen kun se kuivuu, syntyy halkeamia. Puun rakenneosien ulkonäkö on yhtä tärkeä. Niiden ei pitäisi olla tahroja, halkeamia ja muita vikoja.

Vinkki: lattiat talossa puupylväässä on parempi ostaa ensimmäisen luokan puu kosteudella, joka ei ole korkeampi kuin 20%.

Tarvittavan materiaalin tilavuuden laskemiseksi on tarpeen lisätä huoneeseen 10%. Runkopallojen talon lattia on parasta tehdä kahden metrin levyiltä. Värien ja tekstuurin välisten erojen välttämiseksi kannattaa ostaa tuotteita yhdestä erästä. Paras lattia tahansa kehysrakennuksen lattialle on leikattu ura-alusta. Se ei vaadi viimeistelyn kiillotusta, mikä lyhentää aikaa työhön ja vähentää työvoimakustannuksia.

Lattiamateriaalit

Kun tehdään lattia puurungossa, useimmiten käytetään lattiapäällystettä:

 • liimattu parketti (edullinen materiaali alhaisella teholla);
 • parketti (kalliimpi ja kestävä tuote);
 • massiivipuinen lattia (kestävä päällyste);
 • lankku massiivipuusta (materiaali, jolla on suuri kulutuskestävyys).

Luonnollisesti kaikki eivät ole sopivia lattialle kylpyhuoneessa, keittiössä ja kylpyhuoneessa. Kylpyhuoneen ja kylpyhuoneen tilaan on parempi käyttää keraamisia laattoja. Pääasia lattian toisen kerroksen suunnittelussa on hyvä vedenpitävyys paikoissa, joissa on korkea kosteus.

Laakerit lattiarakenteet rungon talossa pihdeillä

Runkopohjan lattian laite voidaan aloittaa paalusuojan ja putkiston rakentamisen jälkeen. On parempi tehdä se baarista, I-palkista tai kanavasta. Käytämme puupalkkeihin, joihin kiinnitetään lokit. Palkkipalkkien leveys saa olla enintään 3 m. Jos kara on suurempi kuin tämä arvo, on käytettävä lisäpidikkeitä pinoista. Palkkeja varten voit käyttää 100 mm 100 mm: n palkkiosaa havupuusta.

Ennen vanteiden kiinnittämistä kannattaa vedenpitävä pohja penofolilla, kateaineella tai muovikalvolla.

Ennen vanteiden kiinnittämistä on tarpeellista vedenpitävä pohja penofolilla tai kattopuhalluksella.

Kun olet asentanut palkit, voit jatkaa lokin asettamista. Näiden elementtien nousu on 500 mm. Lattian rakentaminen jalustassa sijaitsevassa talossa toteutetaan palkkien (viivästys) avulla, jossa kerroksen 100 x 250 mm lattia ja toisessa kerroksessa 70 x 200 mm. Jos päällekkäiset katot ovat pieniä, esimerkiksi kylpyhuoneessa, palkkien osaa voidaan pienentää 50x150 mm: iin. Joissakin tapauksissa käytetään 40 cm: n viivästystä rakenteen lujuuden lisäämiseksi. Lisätietoja lattiakehyksen kiinnittämisestä on artikkelin lopussa videossa.

Ennen kaappauksen viivyttämisen aloittamista sinun on tehtävä merkintä, joka vastaa niiden askelta. Lisäksi lokeissa olevat urat sahataan viiveen leveydeltä. Vahvistimen urien jälkeen tukit kiinnitetään tukeilla, ruuveilla, nauloilla tai itsekierteillen ruuvilla.

Tärkeää: Kaikki lattian puiset tukirakenteet on käsiteltävä antiseptisilla aineilla ja palonestoaineilla mätäsi ja poltettaviksi.

Alla viivästykseen tulee kiinnittää levyt 30x30 mm. Lattiarakenteen lujuuden lisäämiseksi, joskus rakentamisen aikana, lokit liitetään toisiinsa 150 cm: n asteen poikkipalkkeilla, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Tällaista vahvistamista suositellaan käytettäväksi siinä tapauksessa, että betonilattia lämmitetään.

Mitä tulee toisen kerroksen lattiarakenteeseen, tässä käytetään lattiapalkkeja, ei viivästyksiä. Niiden askel on 500 mm. Lattia asetetaan suoraan palkkien suuntaan.

Pohjakerroksen lattianeristys

Jos päätät rakentaa talon ruuveilla omilla kädilläsi, kiinnitetään erityistä huomiota pohjakerroksen eristykseen. Rakenteellinen puulattiokakku toisessa kerroksessa ei edellytä tällaista perusteellista lämpöeristystä.

Pääsääntöisesti talojen rakentaminen pölkkyillä suoritetaan käyttämällä palkkien arkistointia. Tätä varten kiinnitämme OSB: n tai vanerin viereisiin oheisiin kiskoihin. Poikkileikkausmuoto muistuttaa kirjainta Sh.

Järjestelmä kakku puulattiat lokit eristys

Nyt voit siirtyä laitteen vesihöyry- ja höyrysulkuun. Tee näin seuraavasti:

 1. Viipeen yläpuolella levitimme vedenpitävään kalvoon niin, että se sags viivojen välisiin aukkoihin. Voit käyttää kalvovesieristystä tai säännöllistä kalvoa.
 2. Laitamme lämmöneristysmateriaalia viivojen (kalvon yli) välillä. Näihin tarkoituksiin sopivaa mineraalivillaa. Jos haluat lämmittää talosi hyvin pihdit, on parempi käyttää basaltti villaa.
 3. Lokit on kiinnitettävä nitojalla.
 4. Rakenteellisen kakku lattialle ensimmäisessä kerroksessa talossa puupylväät tulisi sisältää höyrysulku. Jos rakennat omia käsiäsi, älä unohda, että höyrysulun materiaali asetetaan päällekkäin 150 mm. Liitokset välttämättä nauhoitetaan.

Pohjakerroksen rakentaminen missä tahansa huoneessa, olipa kyseessä kylpyhuone, keittiö tai olohuone, suoritetaan edellä kuvatulla tavalla. Mitä tulee toisen kerroksen lattian rakentavaan kakkuun, se voidaan tehdä ilman lämpöä ja vedenpitävää materiaalia. Mutta kylpyhuoneessa ja muissa paikoissa, joissa on märkäprosesseja, on tarpeen asettaa vesitiivis kerros lattiarakenteeseen. Alla olevassa videossa voit tutustua talon lattiamateriaaleihin pihdeillä omilla käsilläsi.

Lattian asettaminen

Rakennetun kakun seuraava kerros valmistetaan 3 cm: n paksuisella levykkeellä. Kun laudat laitetaan omiin käsiisi, noudata 40-50 cm: n pätkää. Tällainen levyllä olevat lokerot mahdollistavat ilmanvaihdon. Kiinnitä levyt tukkeihin voivat olla itsekierteittäviä ruuveja.

Sitten rakennamme kerroksen talossa tässä järjestyksessä:

 1. Laatikoiden laatikossa suoritetaan alikerroksen asettaminen. Tämä voi olla arkki- tai sileä lauta. Kiinnitä se runkoon ruuveilla.
 2. Omalla kädellä olevilla levyillä voidaan luoda hankitut lattiat.

Koska kylpyhuoneessa ja kylpyhuoneen laatta on lattian etukerros, tasoitetaan pinta karkeilla levyillä, on parempi asentaa vaneri tai OSB. Tällöin tällaisissa tiloissa oleva rakentava kakku on asetettava ylimääräiseen vedenpitävyyteen, joka asetetaan vanerille.

Lämmitetty lattia runko

Kädet voivat tehdä lämpimän kerroksen pihapiireissä olevassa talossa. Alla olevassa videossa tämä ei näy, mutta prosessi on yksinkertainen ja tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 1. Konstruktiivinen lämmin lattiakakku sisältää saman laakeripuun runkoa kuin lattialle ilman lämmitystä. Ainoa ero on, että vanerilevyjä ei ole asetettu arkistokortille, vaan tukkeihin kiinnitetyt kallonpalkit, joissa on itsekierteittävät ruuvit sivuilla. Voit käyttää kallonpalkkia, jossa on 30 x 30 mm: n osa ja asennus 15-20 cm: n askelin.
 2. Sen jälkeen, kun vaneri on kiinnitetty tangoilla ja suoritettu vedenpitävyys viivästysten välisessä raossa, laitetaan polystyreenivaahto. Pidennettyjen polystyreenilevyjen yläpinnan on oltava huuhtelun viivästyksen kärjessä.
 3. Seuraavaksi sinun on asetettava kerros höyrysulkufilmi, joka asetetaan seinille valmiiden lattian odotetun tason yläpuolelle.
 4. Asettamme vahvistusverkon kalvon päälle ja täytämme sen ohut kerros sementtilaasti.
 5. Aseta sitten lattialämmitysjärjestelmän lämmitysmatot heijastavalle folgoisolin kerrokselle. Teemme betoniteräksen.
 6. Teemme lattiamateriaaleja. Jos lattia tehdään kylpyhuoneessa tai keittiössä, voit käyttää laattoja.