Ensimmäisen kerroksen tai lattian päällekkäisyys maahan?

Kysymys: kyxa

tänään perusta (nauha) 900mm maan alla koira on kaadettu. a. 500 mm, leveys 500 mm.

Säätiö työntyy 200 mm maanpinnan yläpuolelle.

Aion tehdä pohjan, kaataa maata ja täyttää katto. Talo on pois kaasusta. lohkot, 2 kerrosta. Seuraavat kysymykset nousivat esiin:

1. Mikä on perusta?

Kehitettäessä 2 vaihtoehtoa: tiili- tai betoniperusta. lohkot, lohkot oikealle "seuraavalle" sivustolle tuottaa, vastaavasti, se osoittautuu paljon taloudellisemmaksi. Mutta neuvoo tiiliä, ymmärrettäviä selityksiä, en ole kuullut.

2. Kuinka tehdä päällekkäisyydet kentällä?

. lue foorumissasi "lattialla kentällä", onko se? Mutta sinä neuvot ilman vahvistusta. Foorumilla on paljon sivustoja, mutta tarkastelen tilannetta. Olisin hyvin kiitollinen.

Kommentit

Pohja. Suosittelemme, ettet neuvoisi PBS-pohjaa, ne ovat erittäin raskaita - lisäkuormitus säätiöön. Periaatteessa se on mahdollista tiilestä, mutta siinä ei myöskään ole rakentavaa tarvetta. Rakenteellisesti 20 cm hyvän w / w pohjan. Sinulla on jo se. Aseta se päälle anti-kapillaari-vedeneristys (kattohuopa) ja vapaasti aloita seinän asentaminen kaasuliesiin. Ja jos pohja itsessään on visuaalisesti haluat tehdä korkeamman, niin se voidaan tehdä helposti viimeistelyllä. Esimerkiksi 40 cm maanpinnasta (20 cm heistä on tehty raudoitetusta betonista ja 20 cm kaasulohkosta) on laatoitettava laattoilla, villikivellä tai muulla vedenpitävällä materiaalilla ja kaasulohko, esim. Päällystetty.

Ensimmäisen kerroksen lattia. Kyllä, olette oikein huomanneet, sitä kutsutaan myös "lattiaksi kentällä". On tarpeen vahvistaa viimeistelyliitin (metalliverkko Ø3 mm, solu 100x100 mm). Luonnosta ei voi vahvistaa, mutta jos vahvistat - se on vain parempi :-). Yksityiskohtaisemmin kirjoitamme teille mallin teoksesi. Määritä vain millaista lattiaa suunnittelet ja onko sinulla lattialämmitys.

Pohja. En tarkoittanut FBS: tä, mutta muurauslohkojen leveys 400x200x200 yhdellä rivillä maa kaadetaan edelleen kaivon ja septisen säiliön takia. Kyllä, ja sivusto verrattuna naapureihinsa voimakkaasti alamäksissä.

Ensimmäisen kerroksen lattia. Edellä mainitun fb.blokamin mukaisen järjestelmän mukaan se osoittautuu monipuoliseksi vuodekerrokseksi (levyn sisällä oleva alue 120 m 2). Kerro, miten voit säästää täältä rikkomatta rakentamisen sääntöjä. Vaihtoehtona ei ole ripotella, vaan tehdä muottien halvimmasta alustasta (hautaamaan sama.) Ja kaada päällekkäinen Ø 100x100-verkkoon, joka on vahvistettu kahdessa rivissä. Ja jos kaadat sitä, on mahdollista tehdä tämä: ensinnäkin aluke on maksimissaan. korkeus, ja sitten hiekka tyyny (mikä on vaadittu korkeus tyynyn alle lattialle maassa). Juuri nähtäväksi kuorma maaperän maa viedään jonnekin voi neuvotella halvempaa.

Pahoittelen, että vastasin viivytyksellä. Luulin myös, että posti saisi myös ilmoituksen.

Nyt tarkistan itse.

FBS ovat betonin pohjapaneeleja. Ja mikä teki muurauslohkoja, joita aiot käyttää kellariin?

Ilmoituksen kohdalla sen olisi pitänyt tulla postitoimistoon. Todennäköisesti joitain ongelmia. Kiitos, että kirjoitit tästä. Kiinnitä huomiota :-).

FBS - raudoitettu betoni, ja nämä ovat vain betonista (hiekkakiveä, siellä on raunioita).

Sivuston kuvauksesta:

"Säätiö lohko peskobetonny raunioilla (täyteläinen), palaset 390x190x190 M 100-200"

Mitä tulee hälytyksiin, he olivat roskapostia. Kiitos nopeasta vastauksesta :-)

Näiden lohkojen videoissa tehdään "perusseinä" (2. minuutti), mutta luulen, ettei se ole lohkojen asettamista laudan yli vaan laatta. Mitä sanot?

Käsittele lohkoja :-). Ne eivät ole yhtä suuria kuin PBS, joten voit turvallisesti laittaa ne perustaksi ja voit ylittää ne. Muuten FBS menee myös ilman liittimiä, vain asennuslenkkejä, jotta ne nostetaan nosturilla.

Ja lattialla, lisäämällä 100% maksaa sinulle vähemmän työtä ja materiaalia kuin vahvistettu w / b lattialevy. Mutta jos sillä ei ole periaatteellista merkitystä, niin voit, kuten kuvaat, kaataa laatta. Vuodevaatteet Jos maaperä ei ole savi ja pohjavesi on 2-3 metriä alapuolen alapuolella, voit lisätä vain hiekkalaatan - 10 cm, se on hyvin tiivistetty. Jos savi maaperä tai korkeat pohjaveden pinnat, on parempi tehdä tyyny hiekkaa raunioilla. Joten lattian kakku riippuu osittain pohjaveden pinta-alasta, maaperätyypistä ja siitä, onko se säännöllinen vai lämmin kerros. Alla annan tavallisen (ei lämpimän) kerroksen kakun, jossa on tyyny hiekasta ja roskiin:

 • tiivistetty pohjamaali;
 • vuodevaatteet, jotka ovat joen hiekkaa, hyvin kaarevat - 5-7 cm;
 • kerros ryöstö - 10-12 cm;
 • luonnonkerros (betonikerros) - 5-7 cm;
 • vedeneristys (et voi tehdä, jos pohjaveden pinnan taso on alle 2,0 m;
 • eristys - jos et ole vielä päättänyt sen paksuutta, kirjoita sitten asuinsijan alue, laskemme paksuuden sinulle;
 • viimeistelylasi - vähintään 5 cm, vahvistettu metalliverkolla Ø3-4 mm 100 x 100 mm: n kennolla;
 • lattia (laminaatti ja parketti, joka on asetettu korkki- tai polyeteenisampulle).

Jos aiot tehdä lattian lämpimän joissakin huoneissa, jäähdytysaineet asetetaan viimeistelylasille ja 2 cm: n rako jätetään viimeistelylaatan ja huoneen seinien väliin.

Päällekkäisyydet maassa tai vielä lattiat maan päällä?

Tässä artikkelissa aion purkaa yhden hyvin pysyvän päällekkäisen myytin. Usein kuulemalla (referenssi) he kysyvät minulta, kuinka tehdä talon paremmin, kuvata järjestelmää, kysyä lujitusta, laatan paksuutta, betoniluokkaa, ja sitten käy ilmi, että tämä laatta on suunniteltava yläpuolelle ja sen alla tiivistetään maaperä. Tiedättekö, en ole koskaan tavannut tyylikkäämpiä tapaa haudata tällaista konkreettista ja vahvistavaa pimeyttä. Miksi? Miksi päällekkäiset kentällä?

Ylimaalaus on teräsbetonilaatta, joka peittää jonkin verran tilaa - kellari, ensimmäinen tai toinen kerros, jne. Aina päällekkäisyyksien alla on käytetty hyvälaatuista äänenvoimakkuutta. Ja jopa sitten betonilattian materiaalien ja työmäärän kustannukset ovat kohtuuttoman korkeat. Ja sitten taas ja uudestaan ​​kuulen ihmisten suunnitelmista laittaa tällainen levy maahan. Tietenkin he haluavat levätä seinille, joskus jopa puristaa sitä - niin että se toimii kuin kaasuliesi. Ja se toimii, koska olet valmis investoimaan niin paljon vaivaa ja rahaa siihen. Joku menee vielä pidemmälle ja tekee pysyvää muottirakennusta laatan alla - eräs hyvä tapa haudata ylimääräiset rahat. Joku yksinkertaisesti tekee betonin valmistuksesta tai asettaa kalvon niin, että betonin valun yhteydessä betoni maitoa ei imeydy maahan (jos tietenkin hän tietää siitä). Yleensä painoasetukset. Minulla on vain yksi kysymys päähäni: miksi?

Pohjakerroksessa on erinomainen ratkaisu. Sitä kutsutaan lattiaksi kentällä. Tämä ei ole massiivinen teräsbetonilaatta, se on yksinkertainen piirakka, joka koostuu lasista, vedeneristyksestä, eristävyydestä ja ylemmistä kerroksista ajatuksen mukaan (onko se laatta, linoleumi tai laminaatti). Halutessasi voit järjestää lämpimän kerroksen tässä piiraassa. Voit halutessasi jättää pois kivet ja järjestää klassiset puulattiat lokeihin. Mutta kaikki tämä ei ole massiivinen ja kiinteä betoniteräsrakenne, mutta vain lattioiden lattiat - huolella tiivistetyllä maaperällä. Ne tehdään rakennuksen rakentamisen jälkeen ja eivät missään tapauksessa käynnistä seiniä. Lattiat ovat arkkitehtoninen elementti, joka ei saisi syödä paljon rahaa. Pari ohuita kerroksia voi selviytyä kuormasta, jolla pystyt lataamaan lattiasi. Maaperä sinä vielä tiivistät maaperän: jopa laattaen alla, jopa lattian alla. Joten miksi maksaa enemmän (pahoillani hackneyed lause)? Liesi ei anna voimaa kotiisi - puhun sinulle suunnittelijana, mutta syön paljon työtä ja rahaa.

Tässä on esimerkki lattian käsikirjan pohjapiirustuksesta, jonka erikoistuneet yritykset valmistavat materiaaleja lattiaan. Ei ole tosiasia, että niiden materiaalit ovat edullisimpia hinnalla, mutta tämän "piirakan" ydin voidaan poistaa - se ei muutu valmistajalta.

Tässä kakussa on jo kaikki, mitä tarvitset: pesut vahvuuden, vedenpitävyyden, eristyksen... Vahvistettu betonilaatta ei ole mitään, lukuun ottamatta lujuusominaisuuksia. Joten on välttämätöntä asettaa uunimateriaalien lisäksi kulutus, joka tarjoaa mukavan asumismuodon.

Ajattelin pitkään, kuinka ihmiset olivat tulleet niin outoihin päätöksiin - päällekkäisyyteen sukupuolen sijaan? Ainoa vastaus, joka tuli mieleeni, oli häikäilemättömien rakentajien hyväntahtoinen neuvo, mitä enemmän työtä, sitä enemmän palkkaa. Ehkä tietenkin joku kommentteihin toivoo toisen vaihtoehdon. Odotan.

Yleensä ajattele itsellesi, mitä valita: laatta maahan tai lattiat kentällä.

Lattiat yksityisen talon pohjakerroksessa ilman kellarissa

Muita tämän aiheen aiheita:

Laitteen lattian asettelu talossa, kellari, autotalli tai kylpyamme

Taloissa, joissa ei ole kellareja, ensimmäisen kerroksen lattia voidaan suorittaa kahden järjestelmän mukaan:

 • maanpinnasta - suoraan maahan tai lokeihin;
 • tai ylärajaan ilmastoidun maan alla.

Kumpi kahdesta vaihtoehdosta on parasta ja helpompaa?

Taloissa, joissa ei ole kellarikerroksia, lattiat maan päällä ovat suosittu ratkaisu kaikissa huoneissa alakerrassa. Lattiat maassa - halpa, yksinkertainen ja helppo suorittaa, on myös edullista järjestää kellariin, autotalliin, kylpyyn ja muihin kodinhoitohuoneisiin. Yksinkertainen muotoilu, nykyaikaisten materiaalien käyttö, sijoittaminen lattialämmityspiiriin (lattialämmitys), tekevät tällaisista lannoista mukavan ja houkuttelevan.

Talvella täyttö on aina positiivista. Tästä syystä pohjan pohjalla oleva maa jäätyy vähäisemmäksi - maaperän pakkastumisen vaara vähenee. Lisäksi lattian lämpöeristeen paksuus maanpinnalla voi olla pienempi kuin tuuletetun maanalaisen maan yläpuolella olevan lattian lämpötila.

On parempi luopua lattiasta maan päällä, jos täyttö maaperällä on liian suuri, korkeus on yli 0,6-1 m. Tällöin täyttö- ja maaperän tiivistämisen kustannukset voivat olla liian suuret.

Maapohjainen lattia ei sovi rakennuksiin, joissa on paalu tai pylväspohja, jossa on grilli, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella.

Kolme lattiapäällysteiden konseptia kentällä

Ensimmäisessä muunnelmassa lattian betoni-monoliittinen vahvistettu laatta on lepäävät seinämät, kuva 1.

Betonin kovettumisen jälkeen koko kuorma siirretään seiniin. Tässä suoritusmuodossa monoliittinen teräsbetonilattialasta on lattialevyn rooli, ja se on laskettava lattian normatiivisesta kuormituksesta, sillä on oltava sopiva vahvuus ja lujuus.

Maata käytetään täällä vain väliaikaisina muottirakenteina betonilaattojen laitteille. Tällaista lattiaa kutsutaan usein "alakattoon".

Suspendoitu lattia kentällä on tehtävä, jos lattian alla on maaperän kutistumisriski. Esimerkiksi rakennettaessa taloa turvehuville tai irtotavaran korkeudelle yli 600 mm. Mitä paksumpi täyttökerros on, sitä suurempaa riskiä, ​​että maa-aineksen merkittävyys sattuu olemaan ajan mittaan.

Toinen vaihtoehto on pohja lattialle - laatta, kun teräsbetoninen monoliittinen laatta, joka kaadetaan maan päälle koko rakennuksen alueelle, toimii tukena seinille ja pohjalle lattiaan, Kuva 2.

Kolmas vaihtoehto mahdollistaa monoliittisen betonilaatan asentamisen tai puun viivästymisen asettamisen irto-maaperän laakereiden välisiin aukkoihin.

Tällöin laatta- tai lattialokia ei ole liitetty seiniin. Lattian kuormitus siirretään kokonaan maahan, kuvio 3.

Viimeisenä vaihtoehtona on oikea puhelu maanpinnalla, josta tarina menee.

Lattiat kentällä olisi tarjottava:

 • rakennusten lämmöneristys energiansäästöolosuhteista;
 • mukavat hygieniaolosuhteet ihmisille;
 • suojelu maaperän kosteuden ja kaasujen tunkeutumiselta tiloissa - radioaktiivinen radoni;
 • estää vesihöyryn kondensoitumisen lattiarakenteen sisällä;
 • vähentää iskukohinan lähettämistä rakennusten rakenteisiin viereisissä tiloissa.

Maa-tyynyn täyttö maahan

Tulevan kerroksen pinta nousee vaaditulle korkeudelle järjestämällä jumittumattoman maaperän tyyny.

Pyykinlaitteiston materiaalina voidaan käyttää mitä tahansa maaperää, joka on helppo sekoittaa: hiekka, hieno murskattu kivi, hiekka-sora-seos ja matala pohjavesi - hiekkapohja ja siipi. On hyödyllistä käyttää paikoillaan olevaa maata perustuslaitteesta, kaivosta ja jäteveden saostussäiliöstä (paitsi turpeesta ja mustasta maaperästä).

Tyynyn maata tiivistetään perusteellisesti kerroksittain (ei paksummalla kuin 15 cm: llä) täyttymällä vettä kaatamalla. Maaperän tiivistymisaste on suurempi, jos käytät mekaanista väärinkäyttäjää.

Säiliön paksuuden on suositeltavaa olla 300-600 mm. Koko maata ei ole vielä mahdollista puristaa maaperän tilaan. Siksi maaperä lopulta laskeutuu. Paksu kerros löysä maaperä voi johtaa liian suureen ja epätasaiseen lattian tyhjennykseen.

Jotta suojaa maakaasuja vastaan ​​- radioaktiivinen radoni, on tyynyssä suositeltavaa tehdä päällystetty murskattu murskattu kivi tai laajennettu savi. Tämä taustalla oleva kapeneva kerros on tehty vähintään 100 mm: n paksuiseksi. Tämän kerroksen alle 4 mm: n hiukkasten pitoisuus saa olla enintään 10 painoprosenttia. Tarttuvat kerrokset on tuuletettava.

Pintakerroksen päällyskerros suojaa kaasuilta lisäksi lisälämmöneristys lattialle. Esimerkiksi 18 cm: n paksun saviastian kerros. Lämpöä säästävä kapasiteetti vastaa 50 mm. vaahtomuovi. Eristyslevyjen ja vedenpitävien kalvojen puhkeamisen estämiseksi, jotka eräissä lattiarakenteissa asetetaan suoraan sängylle, kaadetaan tasoittava kerros hiekkaa, joka on kaksinkertainen täyttöfraktion paksuuteen tiivistetyn kerroksen raunioon tai laajennettuun saviin.

Ennen maatyynyn polttamisen aloittamista on tarpeen asentaa vesiputket ja viemäriputket sekä talotekniikan lämmönvaihtimen putket talon sisäänkäyntiin. Tai laita tapauksissa asennusputkia niihin tulevaisuudessa.

Pohjakerroksen muotoilu

Yksityisessä asuntorakentamisessa lattia on maan päällä yksi kolmesta vaihtoehdosta:

 • lattia maahan betonipinnoilla;
 • lattialla maan päällä kuivalla tiimiastialla;
 • lattialla maahan puulattiat.

Betonikerros on maassa huomattavasti kalliimpi, mutta luotettavampi ja kestävämpi kuin muilla rakenteilla.

Betonikerros maahan

Lattiat ovat monikerroksinen rakenne, Kuva 4. Siirry näiden kerrosten läpi alhaalta ylöspäin:

 1. Maaperäpinnalle asetetaan materiaali, joka estää suodattamisen juuri asennettuun betoniin (esim. Muovikalvolle, jonka paksuus on vähintään 0,15 mm). Kalvo johtaa seiniin.
 2. Huoneen seinämien ympäröimänä lattian kaikkien kerrosten kokonaiskorkeuteen ne kiinnittävät erotusreunakerroksen, joka on tehty 20-30 mm: n paksuisista nauhoista, eristetyistä levyistä leikattuina.
 3. Sitten järjestää monoliittinen betonivalmiste, jonka lattian paksuus on 50-80 mm. lean betoniluokasta B7.5-B10 sorafraktioon 5-20 mm. Tämä on tekninen kerros, joka on suunniteltu tarrojen vedeneristämiseen. Betoniliitoksen säde 50-80 mm: n seinämille. Betonituotteita voidaan vahvistaa teräs- tai lasikuituverkolla. Verkko sopii laatan pohjaan vähintään 30 mm: n betonin suojakerroksella. Betonipohjien vahvistamiseen voidaan käyttää myös teräskuitua, jonka pituus on 50-80 mm ja läpimitta 0,3-1 mm. Kovettamisen aikana betoni peitetään kalvolla tai kaadetaan vedellä. Lue: "Koostumus ja lean betoniluokan B10 valmistus"
 4. Karkaistulle betonilevyvalmisteelle liimattu vedeneristys liimataan. Kummallekin kummallekin seinälle levitetylle kerrokselle asetetaan joko kaksi kerrosta vedeneristys- tai kateaineita bitumipohjaan. Telat kääritään ja kiinnitetään 10 cm: n päällekkäisyydellä. Vedeneristys on esteenä kosteudelle ja suojaa myös maakaasujen tunkeutumista taloon. Lattian vedeneristyskerroksen tulisi aina olla yhteydessä samanlaiseen vesitiiviin seinämikerrokseen. Elokuva- tai rullamateriaalien päänivelet on suljettava.
 5. Lämmöneristyslevyt asetetaan vesikaasun eristekerrokseen. Suulakepuristettu polystyreenivaahto on ehkä paras vaihtoehto lattiaeristykseen maassa. Käytetään myös vaahtoa, PSB35: n (asuintilat) ja PSB50: n tiheyttä raskaissa kuormissa (autotalli). Polystyreeniä tuhoutuu ajan myötä kosketuksella bitumin ja alkalin kanssa (nämä ovat kaikki sementti-hiekkaviilut). Siksi ennen polymeeri-bitumipäällysteen vaahdon asettamista tulisi asettaa yksi kerros muovikalvoa, jonka päällekkäisyydet ovat 100-150 mm. Eristekerroksen paksuus määritetään lämpölaskennalla.
 6. Pohjusteinen kerros (esimerkiksi polyeteenikalvo, jonka paksuus on vähintään 0,15 mm) asetetaan lämpöeristekerrokseen, mikä luo esteen kosteudelle, joka sisältyy juuri asennettuun betonilattialastukseen.
 7. Sitten monoliittinen vahvistettu kerros asennetaan "lämmin lattia" -järjestelmään (tai ilman järjestelmää). Kun lattialämmitys on välttämätöntä lämpöliitosten aikaansaamiseksi lasilla. Monoliittisen tasoituksen on oltava vähintään 60 mm paksu. se on valmistettu betonista, joka ei ole alle B12,5 tai sementti- tai kipsisideaineen pohjalta, jonka puristuslujuus on enintään 15 MPa (M150 kgf / cm2). Teräsvahvistettu teräs hitsattu teräsverkko. Ristikko sijoitetaan kerroksen alaosaan. Lue: "Kuinka tehdä betonilattiat." Betonimateriaalin pinnan perusteellisempaa tasoittamista varten, varsinkin jos valmiin lattian on valmistettu laminaatista tai linoleumista, betonikerroksella levitetään itsetasaava laasti esivalmistetuista kuivista seoksista, joiden paksuus on vähintään 3 cm.
 8. Asennetaan lattiapäällysteeseen.

Tämä on klassinen kerros kentällä. Sen perusteella erilaiset versiot ovat mahdollisia - sekä rakentamisessa että käytetyissä materiaaleissa, sekä eristyksissä että ilman sitä.

Vaihtoehto - betonilattia maahan ilman konkreettista valmistelua

Käyttämällä nykyaikaisia ​​rakennusmateriaaleja betonilattia on usein tehty ilman betonikerroksen kerrosta. Tarvittaessa betonikerroksen pohjana on käytettävä polymeeri-bitumikoostumuksella kyllästettyä paperi- tai kangaspohjalla olevaa rullaavaa vedenpitävyyttä.

Lattiat, joissa ei ole betonituotteita, käytetään vedenpitävänä kestävämpiä polymeerikalvoa, jonka paksuus on 0,4 - 2 mm ja joka sijoitetaan suoraan maahan.

Jos lämmöneristyskerroksen laitteeseen käytetään profiililiitoksista valmistettua suulakepuristettua polystyreenivaahtoleimaa, tällaisia ​​levyjä voidaan sijoittaa suoraan maanpinnan täyttöön. Tässä tapauksessa polymeerikalvon vedeneristys asetetaan eristyskerroksen päälle.

On huomattava, että olohuoneessa lattialämmitys on pakollinen.

Lattia päällystettiin kuivalla tiimilla

Lattiat ylhäällä laakerikerroksena betonipinnoitteiden sijaan on joissakin tapauksissa edullista valmistaa kuivajauhat kipsi-kuitulevyistä, vesitiivis-vanerivuorista ja eri valmistajien tehdasvalmiudesta.

Talon ensimmäisen kerroksen asuintiloissa yksinkertaisempi ja halvempi vaihtoehto olisi asentaa lattia maanpinnalle kuivalla modulaarisella lattiapinnoitteella, Kuva 5.

Paavali, jolla on tiimi laasti, pelkää tulvia. Siksi sitä ei pitäisi tehdä kellarissa eikä myös kosteissa tiloissa - kylpyhuone, kattilahuone.

Lattia maanpinnalla komposiittipinnoitteella koostuu seuraavista elementeistä (asennot kuviossa 5):

Miten järjestää betonilattia maahan yksityisessä talossa

Talon rakentamisessa kysytään lattian laitetta kellarissa. Tämäntyyppisellä omalla kädellä tehdyllä työllä on omat ominaispiirteensä, joten ennen kuin voit tuottaa betonilattiat itse talossa, sinun täytyy oppia joitain työn ja teknologian ominaisuuksia.

soveltamisalansa

Kellarikerroksessa on useita tekijöitä, kuten:

 • perusta (sen tyyppi);
 • pohjaveden taso;
 • huoneen tarkoitus.

Useimmiten kellareissa on rakennuksia, jotka on rakennettu kannattimiin, kuten nauhalle ja laudalle, mutta monoliittista laatua käytettäessä se toimii päällekkäin ja laite ei vaadi lattiaa maan päällä. Kakku on tehty samoin kuin päällekkäisyyden päällekkäisyys, sillä ainoa ero on se, että se kiinnittää huomiota huoneen tarkoitukseen ja tällä tavoin toteuttavat toimenpiteitä rakennuksen lämpöeristykselle. Lattiat maanpinnalla ovat betonista nauhapohjan alla.

Laitekerros kellarissa

Pohjaveden taso on välttämätöntä. Jos se on riittävän suuri, huoneen tulva on todennäköistä (varsinkin keväällä), joten on parempi luopua käytetyn alueen järjestelystä kellarissa.

Lattiakakku riippuu kellarihuoneen tarkoituksesta.

Jos se on tarpeeton ilman lämmitystä jättää luonnos vaihtoehto - tiivistetty hiekka. Kun vaihdat määränpäätä, on aina mahdollista suorittaa täydellinen kakun päällekkäisyys (lattia). Jos nauhatalustassa laite on suunniteltu kellarikerroksessa tai lämmitettävässä kellarissa, tarvitaan toinen rakennelma, joka voi estää lämpövuotoja maahan. Tee tämä järjestämällä täysimittainen betoninen piirakkaeriste.

Tästä voimme päätellä, että tekniikan soveltaminen edellyttää, että seuraavat edellytykset täyttyvät samanaikaisesti:

 • nauha-pohjainen;
 • pohjaveden alhainen taso;
 • lämmitetty ja hyväkuntoinen kellari, kellari tai pohjakerros kahden ensimmäisen kauden puuttuessa.

Ensimmäisen kerroksen lattioiden asentaminen maanpinnalle on välttämätöntä, jos puuta ei ole, ja vastaavasti pohjakerros, joka yleensä toimii lattiana. Kysymys koskee myös kiinteistöjä ja autotallia.

Teknologia ja opetus

Konseptin pohjakerroksen valmistusteknologia kellarissa voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 • valmistelutoimet;
 • eristys;
 • lattiapinta (sementtiastiat).

Sitä voimme rajoittaa. Jos maa toimii pohjakerroksen sijaan ja ensimmäisen kerroksen lattia on suunniteltu, puulattiat levittäytyvät maahan. Tätä varten kaikki edellä mainitut toimet toteutetaan, ja seuraava vaihe on puun lattia.

Valmisteleva vaihe

Se on suunniteltu valmistamaan maata sen vuoksi, että se putoaa eristystilaan. Tässä tapauksessa tee omat kädet seuraavassa järjestyksessä:

 1. Merkintä. Määritä kellarin tai pohjakerroksen korkeus. Tämä merkki on kattorakenteen yläosa. Juuri tämä on juuri se pinta, jolla he kulkevat. Sisäänkäynnin kynnys yksityisessä talossa tai kellarissa toimii vertikaalisena vertailupisteenä. Tästä merkistä vähennetään betonilaatan kerrosten aiemmin harkittu paksuus. Tämän jälkeen kaistaleen pohjalla on kaksi merkkiä koko kehäkaulusuunnassa: katto ja katto. Merkintä voidaan suorittaa tasolla (laser taso), mikä suurentaa tarkkuutta ja nopeuttaa prosessia.
 2. Jatkotyön perustan valmistelu. Pohjaan betonilaatan pohja tiivistetään maaperään. Se tiivistetään värähtelemällä tai käyttämällä erilaisia ​​painoja. Ensin tarvitset vibroplatformia. Toisessa vaihtoehdossa oletetaan, että läsnä on massiivinen laite, jolla on laaja alapinta (esimerkiksi loki, jossa on siihen kiinnittynyt levy).
 3. Valmistus. Betonilaatan valmistelu nauhalevyllä on vuodevaatteet koko kellarialueelle. Materiaaleja kuten soraa tai hiekkaa voidaan käyttää sen tekemiseen. On tärkeää huomata, että säätiön hiekka on suuri tai keskinkertainen, eikä pienikokoista käyttöä voida hyväksyä. Täyttömateriaalin paksuus on keskimäärin 30-50 cm, riippuen pohjamaalin syötöstä. Tyynyn tehtävänä on tyhjentää kuorma ja siirtää se tasaisesti taustalla oleviin kerroksiin. Asettelu tapahtuu kerroksittain tiivistämällä. Tiivistämismenetelmät ovat samat kuin edellisessä kappaleessa. Vettä voidaan käyttää myös hiekkaan. Betonipatjan pinnan taso tasoitetaan ja siirtyy seuraavaan vaiheeseen.
 4. Erittäin tärkeä osa nauhalevystä tehtyä työtä on tulossa luotettavaksi vedeneristyslaitteeksi. Koska materiaali käytti tavanomaista suuritiheyksistä polyeteenikalvoa tai nykyaikaisempaa vedeneristyskalvoa. Laatoitus kaadetaan sen jälkeen, kun vedenpitävä kalvo on asetettu lattian koko alaosaan kellarissa, jossa päällekkäiset seinät ovat puhtaan lattian merkin yläpuolella. Kaikki materiaalin liitokset ovat päällekkäin ja liimattu liimanauhalla. Valmistajat tuottavat erityisiä liitosnauhoja kalvoille.

Tämän jälkeen perusta valmistellaan lisävaiheiden toteuttamiseksi.

lämpeneminen

Tärkeä kohta lämmitetyn kellarin tai kakkakerroksen ensimmäisessä kerroksessa. Omien käsitystesi osien tuottamiseksi sinun on valittava eristeen tyyppi ja sen paksuus. On tärkeää, että laatan eristeellä on suuri lujuus ja jäykkyys, eikä se ole rypistynyt kuorman alla. Muussa tapauksessa sementti levitetään sen päälle ja halkeilee, ja koko lattiakakun levypinta muuttuu epätasaiseksi.

Lämmöneristyslaite on mahdollinen seuraavien materiaalien avulla:

 • (vaadittu paksuus riippuu ilmastollisesta alueesta, keskimäärin 30-50 cm, on matala lämmöneristysominaisuus);
 • polyfoamia (paksuus noin 100 mm, polystyreeni vaatii erityisen vahvaa vahvistuslevyä, koska sillä ei ole suurta lujuutta);
 • ekstrudoitu polystyreenivaahto (penoplex, vaahtomuovinen paksuus - 100 mm, on suuri lujuus ja veden kestävyys).

Se on tärkeää! Mineraalivillaa ei suositella. Tämä johtuu materiaalin voimakkaasta murskaamisesta ja sen epästabiilisuudesta veteen (suuri veden imeytyminen). Voidaan käyttää vain viivästysten välillä.

Vedeneristysominaisuuksien ja pohjan tasaisuuden parantamiseksi on suositeltavaa, että ennen eristyksen asettamista (vedeneristyskalvon alla) kaada "ohut" leipäkerros (luokka B7.5). Vahvistusta ei suoriteta. Jalustan paksuus on 6-10 cm.

Karkea lattia

Koska päällystys yksityisessä talossa toimii sementti-hiekkalaattina. Se suoritetaan eristysmateriaalin päälle.

Levyn lujuusominaisuuksien lisäämiseksi tuotetaan vahvistus. Vahvistustyön materiaalina on sopiva 3-4 mm: n halkaisijaltaan 100 mm: n kennokoon sauva. Sekä teräs- että muoviraudoitusta voidaan käyttää, mutta suurien kuormitusten todennäköisyydellä etusijalle asetetaan todistettu teräs.

Lattian täyttäminen edellyttää, että verkko kiinnitetään suoraan eristeen tai tukien päälle, kaikki riippuu betonikerroksen paksuudesta. Jos laatan paksuus on merkittävä, on suositeltavaa sijoittaa ristikot telineisiin.
Kerrosta kaadetaan korkealaatuisemmasta betonista kestävyyteen verrattuna eristysvalmistukseen. Asuinrakennuksen korkealaatuisia kerroksia ei tarvita, B20-betonia voidaan käyttää erityisen kestävän käytön varmistamiseksi. Mutta keskimäärin B15 riittää. Levittimen paksuus on vähintään 5 senttimetriä, mutta kaikki riippuu maaperän ominaisuuksista. Jos pohja on asennettu vahvaan vuorattuun pohjaan, jolla on huono ominaisuus, levitys sakeutuu.

Täyteen tasaisuuden varmistaminen erityisillä majakoilla. Ne ovat linjassa lattiamerkin (ylärajan alapäässä, valmistettu valmisteluvaiheessa).

Työn suorittaminen

Kun rakennat lattiaa asuintalossa, on tärkeää muistaa betoniseoksen ajoituksen kovettuminen. Sementti-hiekkalaasti saa täyden lujuuden 4 viikon ajan (voi vaihdella voimakkaiden kosteuden ja lämpötilan muutosten mukaan). Kaatumisen jälkeen ne odottavat jäätymisaikaa ja siirtyvät puhtaan lattian (lattiapäällysteen) asentamiseen. Jos säätiö rajoittaa huoneen, jota käytetään kotitalouden tarpeisiin, niin ei voi tehdä puhdasta kerrosta.

Lattiat ja lattiat maan päällä

Päällekkäisyydet ja lattiat pitkin maata talon matalalle nauhalevylle.

Monet venäläiset maan rakentajat pitävät puu- ja kehysrakennuksia tai betonielementtejä kiviseinien etulevytalustana standardina lattialevyille matalille nauhateille.
Itse asiassa molemmat ratkaisut eivät ehkä ole kaikkein järkeviä. Miksi?

Ensinnäkin useimmissa tapauk- sissa koteihin kuuluvassa kellarissa ei ole riittävää tuuletusta, joka täyttää rakennuskoodit. Tämä tarkoittaa, että maanalainen on säiliö radioaktiivisen kaasun radonkertymiselle, josta keskustelimme yksityiskohtaisesti kyseisessä luvussa. Ilmanvaihtohäiriön puuttuminen ja talvikauden epäasianmukainen toiminta (ilmanvaihtokanavien sulkeminen) lisää maanalaiseen tilaan kosteutta ja siten lisäävät puulattian vaurioitumista biologisilla tekijöillä ja konkreettisia betonikorroosion kemiallisia tekijöitä.

 • Vedenpitävyys lattian alla ja maanalaisen tilan täyteaineen läsnäollessa tarjoaa hyvän suojan maakaasujen levittämistä vastaan ​​huoneeseen.
 • Maanalainen tila ei vaadi ilmanvaihtoa, se ei kerää kosteutta.
 • Maanalaisessa tilassa ja lattian betonialustassa käytetään lämpömassaa (lämpöakkua), mikä on erityisen tärkeää rakennuksissa, joissa on alhainen lämpökapasiteetti (kehysrakennukset) sekä kylmissä että kuumissa vuodenaikoina.
 • Betonikerros on kätevä pohja ja lämpömassa lämmitysjärjestelmään "lämmin kerros".
 • Maapallon läpi rakennuksen saa "vapaan" geo-lämpöä kylmänä ajanjaksona.
 • Lämpöeristys, jossa maaperän täyttömateriaali ja rakennuksen lämpö vähentävät talviaikojen pohjaveden jäädyttämistä ja vähentävät kellarihöyryjen todennäköisyyttä pakkasella.
 • Viemärit, jotka on asetettu lattian alle täyttämiseen, eivät tarvitse lisäeristeitä.
 • Betoni, joka on tehty arkkitehtonisesta betonista, ei vaadi ylimääräisiä lattiapäällysteitä, koska se on esteettinen.
Säätiön sisäisen tilan täyttäminen pohjalla, eristyksellä ja vedeneristysvalmistuksella valmistuksen aikana betoniteräksen laatikon laitteelle.

Lyhyesti tarkasteltava betonilevyjen ominaisuuksia kentällä:
Matala-teipin alapinnan kaikki sisäpinnat on peitettävä vedeneristyskerroksella. Maaperä on poistettava maasta liuskan alapään ääriviivojen sisällä, juuret, kivet ja roskat on poistettava. Maapinnan on oltava tasainen. Maalille asetetaan voimakas EPDM-kalvo, sen reunat kääntyvät kellarin sivuseinille vähintään 15 cm ja liimataan. Nauhatuloksen sisäpinta täytetään 20 cm: n kerroksilla hiekalla varovasti kullakin kerroksella. Ylhäältä tiivistetty hiekka tasoitetaan ja peitetään vedeneristyskerroksella (yksi EPDM-kalvo tai kaksi kerrosta polymeerikalvoa, jonka reunat ovat 30 cm ja liitokset mitoitetaan).
Varoitus! Polyeteeni-kalvoa ei voida käyttää radonille vaarallisilla alueilla, koska se on erittäin läpäisevä radonin maaperän kaasulle. On parempi käyttää polyvinyylikloridia, polyvinyyliasetaattia, polykarbonaattikalvoja suojata kotisi radioaktiivisen maaperän kaasunottoa radonilta.

Päällekkäisyydet maassa tai vielä lattiat maan päällä?

Päällekkäisyydet maassa tai vielä lattiat maan päällä?

Tässä artikkelissa aion purkaa yhden hyvin pysyvän päällekkäisen myytin. Usein kuulemalla (referenssi) he kysyvät minulta, kuinka tehdä talon paremmin, kuvata järjestelmää, kysyä lujitusta, laatan paksuutta, betoniluokkaa, ja sitten käy ilmi, että tämä laatta on suunniteltava yläpuolelle ja sen alla tiivistetään maaperä. Tiedättekö, en ole koskaan tavannut tyylikkäämpiä tapaa haudata tällaista konkreettista ja vahvistavaa pimeyttä. Miksi? Miksi päällekkäiset kentällä?

Ylimaalaus on teräsbetonilaatta, joka peittää jonkin verran tilaa - kellari, ensimmäinen tai toinen kerros, jne. Aina päällekkäisyyksien alla on käytetty hyvälaatuista äänenvoimakkuutta. Ja jopa sitten betonilattian materiaalien ja työmäärän kustannukset ovat kohtuuttoman korkeat. Ja sitten taas ja uudestaan ​​kuulen ihmisten suunnitelmista laittaa tällainen levy maahan. Tietenkin he haluavat levätä seinille, joskus jopa puristaa sitä - niin että se toimii kuin kaasuliesi. Ja se toimii, koska olet valmis investoimaan niin paljon vaivaa ja rahaa siihen. Joku menee vielä pidemmälle ja tekee pysyvää muottirakennusta laatan alla - eräs hyvä tapa haudata ylimääräiset rahat. Joku yksinkertaisesti tekee betonin valmistuksesta tai asettaa kalvon niin, että betonin valun yhteydessä betoni maitoa ei imeydy maahan (jos tietenkin hän tietää siitä). Yleensä painoasetukset. Minulla on vain yksi kysymys päähäni: miksi?

Pohjakerroksessa on erinomainen ratkaisu. Sitä kutsutaan lattiaksi kentällä. Tämä ei ole massiivinen teräsbetonilaatta, se on yksinkertainen piirakka, joka koostuu lasista, vedeneristyksestä, eristävyydestä ja ylemmistä kerroksista ajatuksen mukaan (onko se laatta, linoleumi tai laminaatti). Halutessasi voit järjestää lämpimän kerroksen tässä piiraassa. Voit halutessasi jättää pois kivet ja järjestää klassiset puulattiat lokeihin. Mutta kaikki tämä ei ole massiivinen ja kiinteä betoniteräsrakenne, mutta vain lattioiden lattiat - huolella tiivistetyllä maaperällä. Ne tehdään rakennuksen rakentamisen jälkeen ja eivät missään tapauksessa käynnistä seiniä. Lattiat ovat arkkitehtoninen elementti, joka ei saisi syödä paljon rahaa. Pari ohuita kerroksia voi selviytyä kuormasta, jolla pystyt lataamaan lattiasi. Maaperä sinä vielä tiivistät maaperän: jopa laattaen alla, jopa lattian alla. Joten miksi maksaa enemmän (pahoillani hackneyed lause)? Liesi ei anna voimaa kotiisi - puhun sinulle suunnittelijana, mutta syön paljon työtä ja rahaa.

Tässä on esimerkki lattian käsikirjan pohjapiirustuksesta, jonka erikoistuneet yritykset valmistavat materiaaleja lattiaan. Ei ole tosiasia, että niiden materiaalit ovat edullisimpia hinnalla, mutta tämän "piirakan" ydin voidaan poistaa - se ei muutu valmistajalta.

Tässä kakussa on jo kaikki, mitä tarvitset: pesut vahvuuden, vedenpitävyyden, eristyksen... Vahvistettu betonilaatta ei ole mitään, lukuun ottamatta lujuusominaisuuksia. Joten on välttämätöntä asettaa uunimateriaalien lisäksi kulutus, joka tarjoaa mukavan asumismuodon.

Ajattelin pitkään, kuinka ihmiset olivat tulleet niin outoihin päätöksiin - päällekkäisyyteen sukupuolen sijaan? Ainoa vastaus, joka tuli mieleeni, oli häikäilemättömien rakentajien hyväntahtoinen neuvo, mitä enemmän työtä, sitä enemmän palkkaa. Ehkä tietenkin joku kommentteihin toivoo toisen vaihtoehdon. Odotan.

Yleensä ajattele itsellesi, mitä valita: laatta maahan tai lattiat kentällä.

Laite limittäin maahan

Monoliittinen betoni päällekkäisyyteen - yksi edullisimmista ratkaisuista. Tällaiset rakenteet edellyttävät kuitenkin hyvin aikaa vievää prosessia perustaa säätiö.

Monoliittinen betoni päällekkäisyyteen on yksi edullisimmista ratkaisuista.

Ennen kuin aloitat työn, muista tutustua askel askeleelta ohjeet lattialevyn asentamiseen maahan ja siihen liittyviin ongelmiin.

Laitteen ominaisuudet

Lattialaatan järjestämiseksi maahan tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • hiekka;
 • Murskattu kivi (laajennettu savi);
 • Valssattua bitumimateriaalia (muovikalvo);
 • sementti;
 • Tie-verkko laattavahvisteille;
 • Vaahtomuovi;
 • Kuiva itsetasaava yhdiste;
 • Betonisekoittimet;
 • Vedenpinnan taso;
 • Kone maaperän puristamiseen;
 • Laser taso;
 • Rulettia.

Tämän tyyppisiä betonilaatoja voidaan käyttää nauhat ja pylväspohjasta.

Asennuslaatan betonirakenne.

Laattojen betonirakenne itsessään (sen muotoilulla) välittömästi ja päällekkäin maahan. Ribbon pohjan kanssa rakenne on yleensä pohjaverkoston vieressä. Pylväsperustan tapauksessa lattialaatta voidaan sijoittaa grillattavan kannen alapuolelle (jos grillaus on suuri) tai grillauksen viereen (jos grilli on vähäinen).

Jos grilli on suuri, grillauksen ja lattiarakenteen väliin jäävä rako sulkeutuu laattojen kaatamisen aikana esim. Levyjen avulla (leikkaamattomia voi käyttää). Nämä levyt pysyvät alustalevyllä maassa, niitä ei voida poistaa.

Laatta betonialustasta.

Laattarakenteen korkeutta maanpinnalla ei ole pakollisia rakentavia suosituksia. Ainoa kohta, johon sinun on kiinnitettävä huomiota valitessasi tätä parametria, on korkeus sisäänkäynnin oven sijainnista. On parempi sitoa oven pohjan merkintä niin, että oven pohjan ja päällekkäisyyden välillä ei ole eroa, tai on tarpeen leikata aukko teipinrakennuksen oven alla.

Laattojen etuja maan päällä on, että ei ole tapauksia, joissa sen laitetta ei suositella. Vaikka pohjaveden taso olisi riittävän korkea, on tarkoituksenmukaisempaa järjestää monoliittinen päällekkäisyys, ei esimerkiksi viivästyrakennetta. Seisminen, maaperä, jäätymisnopeus - kaikki nämä parametrit vaikuttavat myös tämän tyyppisen laitteen päällekkäisyyteen. Emme ota huomioon tilanteita, joissa taloa nostetaan pihdeillä maanpinnan yläpuolella, koska on selvää, että näissä tapauksissa tällainen rakenne ei toimi.

Päällekkäisyys maahan

Layout laatta säätiö.

Harkitse piirakka (pääkerrokset) päällekkäin. Harkitse, että malli on ylöspäin. Kuvaamme kaikki kerrokset, jotka voivat olla osa rakennetta.

Ensimmäinen kerros on tiivistetty maaperä, joka on samanlaisen levyn perusta. Maaperän on oltava tiiviisti tiivistetty. Kerros koostuu 7-10 cm hiekasta ja 7-10 cm murskattua kiveä. Vuodemateriaalikerrokset voidaan suorittaa tasoituskerroksena, ja ne voidaan tehdä suojaamaan kapillaarista vedenpoistoa vastaan.

Vuorikerroksen koostumuksen murskattu kivi on suuri (jakeet 30-50 mm). Hiekkaa voidaan käyttää (louhos, joki jne.). Se riippuu siitä, mihin tarkoitukseen täyttö on suoritettu, onko mah- dollista käyttää laajennettua savea raunioiden sijaan. On tärkeää, että vuodevaatteiden kerrokset ovat hyvin tiivistettyjä. On olemassa ehtoja, kun täyttö on välttämätöntä ja kun voit tehdä ilman sitä.

Seuraava kerros on karkea lattiapäällyste maan päällä. Tämä kerros on järjestetty tiivistetyn maaperän tai vuodevaatteiden päälle. Se tehdään muovikelmulla, joka asetetaan kuivikkeille tai maahan. Tämän kerroksen paksuus on 50-70 mm. Tätä tasoitusta ei ole vahvistettu. Joskus karkean solmion sijasta käytetään kaatamista. Ruhumalaitteessa käytettävän murskatun kiven tulee olla pieni (5-10 mm). Tämän kerroksen rakenteessa oleva hiekka olisi välttämättä joki eikä kallio (louhos).

Kolmas kerros on laatta kaataminen (kaataa) maata pitkin. Tämä kerros muodostetaan kaatamalla betonikerros betoniliuoksella. Vuotteen paksuuden tulisi vastata kerroksen paksuutta. Täyttö on järjestetty ilman muovikalvoa.

Seuraava on kerros vesitiivistystä, joka on valmistettu kateaineista, 1-2 kerrosta. Voit käyttää tavallisinta kattotuoliin ilman vuoteita. On kuitenkin olemassa olosuhteita, joissa vedenpitävyys on pakollista.

Tällaisen päällekkäisyyden lämmittimenä on parasta käyttää vaahtoa, jonka tiheys on 30 kg / m 3 tai EPPS, jonka tiheys on 28-35 kg / m 3 ja korkeampi. Eristeen paksuus määritetään laskemalla ja riippuu ilmastovyöhykkeestä.

Seuraava kerros on viimeistelyruusu. Tämän kerroksen paksuus on 7-10 cm. Rakenteen tässä osassa murskakiven tulee olla pieni (5-10 mm). Viimeistelevän kerroksen järjestämiseen käytetty hiekka on joki, ei kaivaa (louhos). Toisin kuin vedos, viimeistelykytkimen vahvistaminen on pakollista. Vahvistus tehdään verkolla, jonka halkaisija on 3-4 mm.

Ja täydentää suunnittelun viimeistelyn peittoa. Tämän päällekkäisyyden päällystys voi olla mikä tahansa. Itse asiassa laitteen yksityiskohdat ovat yksilöllisiä kullekin päällystetyypille.

Kerrosten määrä

Kaavamalli betonialustan rakentamisesta.

Laatan kerrosten sekvenssi ja läsnäolo maaperässä riippuu siitä, johtuuko tämä päällekkäisyydellä lämmönkuljettajien kanssa (lämmin) vai ei, riippuu pohjaveden pinnasta, päällekkäisyydet operatiivisissa kuormissa.

Kuinka tarkasti maan päällekkäisyyden rakentaminen riippuu näistä tekijöistä, analysoimme edelleen.

 1. Läsnäolo vedeneristys. Ammattilaiset suosittelevat järjestämään tämän kerroksen kateaineita 1-2 kerroksessa, jos pohjavesi sijaitsee alle 2 metrin etäisyydellä pohjan päällekkäisyydestä. Lisäksi, jos pohjavesi sijoitetaan lähemmäksi kuin 2 m, on suositeltavaa järjestää hiekkaa ja roskaa. Jos taso on alle 2 m, rakenne voidaan tehdä ilman vedenpitävää kerrosta. Alle 2 metrin välein et voi järjestää hiekka- ja romukuvioita. On keskityttävä pohjavesien korkeimpaan tasoon, joka voi olla rakennustyömaalla.
 2. Lattiaan jäähdytysaineiden ollessa läsnä seinien ja lattian välissä on oltava 2 cm: n rako, joka koskee sekä sähkö- että vesilattiat. Ero suoritetaan viimeistelylaatan tasossa (jäähdytysnesteellä). Kaikki kerrokset, jotka sijaitsevat viimeistelylaatan alapuolella, sijoitetaan väliseinille ilman aukkoa.
 3. Jos on suunniteltu, että päällekkäisyyteen kohdistuu raskaita (yli 200 kg / m 2) rasvaa, viimeistelyliitos on vahvistettava verkolla, jonka halkaisija on 0,4 cm Jos kuormat eivät ylitä 200 kg / m 2, lujitettavuus voidaan tehdä halkaisijaltaan 3 mm: n halkaisijaltaan.

Lattialaattojen vahvistaminen maahan ja niihin liittyvät asiat

Vahvistuslevyjen rakenne.

Tarkastellaan tärkeimmät kysymykset, jotka liittyvät tällaisen päällekkäisyyksien vahvistamiseen.

Onko mahdollista sijoittaa sisäseinät tällaiseen rakenteeseen? Kyllä, viimeistelylevyn vahvistus valmistettiin halkaisijaltaan 4 mm, ja tällaiselle levylle voit asentaa sisäseinät 100 mm: n väliseinästä, tiilestä (tiiliksi) sekä puolen korttelin paksuihin seiniin. Termi "lohko" on ymmärrettävä millä tahansa lohkolla (kuoren kallio, laajennettu savibetoni, vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni jne.).

Onko mahdollista vahvistaa betonipinnoitetta? Valinnainen lujitemuovaus, mutta viimeistelylaatta on vahvistettava.

Mistä asennetaan vahvistusverkko viimeistelykytkimeen? Onko sillä merkitystä, missä vahvistusverkko asennetaan viimeistelykerrokseen (ylhäältä, pohjasta tai keskeltä)? Jos levitys tehdään ilman jäähdytysainetta, verkko tulee asentaa 3 cm: n päähän kerroksesta (suunnilleen keskellä). Jos levitys tehdään jäähdytysnesteellä, verkko on sijoitettava putkien päälle ja 20-30 mm suojakerrosta.

Askel askeleelta

Järjestelmäohjeet päällekkäisyyksien suorittamiseksi.

Periaate päällekkäisyyksien järjestämisestä maahan on, kuten jo mainittiin, seuraavien materiaalien "pehmeä piirakka" asettaminen: hiekka, murskattu kivi, vedeneristyskerros, rouhituslevyt, eristeet, viimeistelylasit ja viimeistelylattiat. Samaan aikaan on noudatettava seuraavaa työjärjestystä:

Ensinnäkin on tarpeen valmistaa maaperä huolellisesti, ts. tiukasti tampilla sitä erikoiskoneella. Ennen kuin maata on tasoitettava, kun se on nollamerkki, josta pinnan vaakasuuntainen lukema suoritetaan. Tasoitus on suoritettava laserilla tai optisella tasolla.

Kun maa on kavennettu alas, on välttämätöntä peittää karkea joen hiekka. Paksun kerroksen paksuuden tulisi olla 7-10 cm. Sitten maaperä täytetään laajennetulla savella tai murskatulla kivellä. Vuodemateriaalin paksuuden tulisi olla myös noin 7-10 cm.

Seuraavassa vaiheessa on karkea solmio, joka on ennen kaikkea tarkoitettu vedenpitävyyteen. Karkeuslevy valmistetaan tavallisesta sementti-hiekkalaastista, jonka murskattu kiviosuus on 5-20 mm. Tämän kerroksen paksuuden tulisi olla noin 4-5 cm, kun taas tasoitteen pinnan tasalle ei ole olemassa tiukkoja vaatimuksia (riittää, että lattian jokaista 2 metriä kohti ei ole mitään eroa yli 3 mm). Maapallon päällekkäinen laite ei vaadi karkean sidoksen toteutumista, jos muovikalvoa käytetään vedeneristysmateriaalina. Se voidaan asettaa suoraan kerrokselle tiivistettyä savea.

Betonipäällysteeseen asetetaan vesitiiviit kerros, jonka osalta betoni on päällystetty bitumilla ja bitumitelo liimattu päälle noin 10 cm: n päällekkäisyydellä.

Useimmiten käytetään polystyreeniä vaahtoa, joka on asetettava katon koko pinnalle ja täytettävä puhtaalla, 50-80 mm: n kerroksella vahvistetusta tasoituksesta. Eristeen pinnalle lujittamiseksi on tarpeen laajentaa tieverkkoa. Sen jälkeen, kun lujitettu kerros on kuivunut, sen pinta puhdistetaan perusteellisesti ja pohjustetaan syvällä tunkeutumisyhdisteellä, jonka jälkeen suoritetaan tasoittaminen käyttämällä itsetasaavaa kuivaseosta. Kun seos kuivuu, lattia voidaan laskea.

Lattiat maahan pohjalla. Levypohjaiset säätiöt: paneelipäällykset ja lattia pitkin maata

Ja laskien lattiat suoraan maahan - et voi välttää kielteisiä seurauksia. Lattia on nostettava maanpinnan yläpuolelle. 1900-luvun alusta lähtien talot olivat laajalle levinneet, jolloin lattia asetettiin suoraan maahan. Tästä johtuen monissa kodeissa alkoi näkyä kosteutta, huonoa hajua ja hometta.

1990-luvulla kehitettiin periaatteita, joiden mukaan talojen rakentamista suositeltiin:

- asentaa talot vain sopivilla maaperällä

Ennen kuin aloitat puutteiden ja puutteiden korjaamisen, on syytä tunnistaa syy. Tässä on muutamia vinkkejä:

- On erittäin vaikeaa poistaa riittämätön kapillaarisen kosteuden katkaisu. Tämä johtuu siitä, että eristysmateriaali ei ole käytettävissä, koska se on laatan alla. On syytä sijoittaa tyhjennysputket syvemmälle ja nähdä, kuinka hyvin ne toimivat.

- Seuraava suojausmenetelmä on seuraava - sinun on poistettava koko lattiapäällyste, aseta sitten synteettinen materiaali betonilla olevaan ilmarakoon. Sitten aseta lattia uudelleen, joko poistettu tai uusi. Tällä tavoin läpäisevä kosteus poistetaan ilmavälin läpi. Myös pohjalevyjen tuuletus on varmistettava, sillä se voidaan tehdä tiivisteillä.

- Lattiaan sopiva materiaali on klinkkerilevy, koska se mahdollistaa kosteuden virtauksen alhaalta.

- Asenna lattialämmitys tarvittaessa

- Parantaa ilmanvaihtoa talossa

Talousarvion vaihtoehto liuskajohdon päällekkäisyydelle on lattiasta maahan -teknologia. Tämä muotoilu ratkaisee tärkeimmät ongelmat - maanalaisen, suuren lämpöhäviön riittämätön ilmanvaihto ja haitallisen radonkaasun vapautuminen. Betoni on neljä kertaa suurempi kuin puupalkkien resurssi, sillä ei ole rajoituksia materiaalien / lattiapäällysteiden edessä. Lämmitetyn lattian ääriviivat, jotka vähentävät lämmitysjärjestelmien energiankuljettajan kulutusta, ovat helposti integroitavissa siihen.

Edut lattiasta kentällä

Lattialaattojen virheellinen nimi johtuu näiden rakenteiden ulkoisesta samankaltaisuudesta. Itse asiassa tasoituslevy kelluu, erotettu säältä säätöpelillä. Tämän ansiosta voit poistaa murtumien aukon sisäisten jännitysten sisäpuolelta. Suunnittelun edut ovat:

Tämän päällekkäisyyden merkittävänä etuna on kuormituksen puute kotiteatterirungossa. Se ei ole liitetty seinämiin, sillä on oma inertti täyttömateriaali, mikä vähentää säätiön kantavuutta.

Valmistus tekniikka

Kattotason luomiseksi on tarpeen täyttää maanalainen metallinen materiaali (talousarvion hiekka), irrottaa joka kerros tai pakata se värähtelevällä levyllä. Sen jälkeen riittää sitoa, asettaen kaksi vahvistusverkkoa, jolloin saadaan suojaava kerros betonista. Vähemmän tavallisesti laatta kiinnitetään lujittaiseen häkkiin perustusnauhalla (vain kallioilla, sora-altaalla). Vedeneristys suoritetaan polyeteenikalvolla, kalvolla, vesilasilasilla.

viestintä

Useimmat kehittäjät uskovat, että vesihuolto ja viemäröinti otetaan käyttöön mökille yksinomaan. Tämän jälkeen syntyy ongelmia - sähkökaapelia, maajohdinta, kaasujohdoa on käytettävä. Jos olet määrittänyt hihan läsnäolon jokaiselle konejärjestelmälle ennen täyttöä, sinun ei tarvitse avata lasia viimeistelyä varten. Maadoitus laattaksi tehdään seuraavasti:

Vesijohtoverkko (tavallisesti polyetyleeniputki) kulkee aallotuksessa (syvyys 1-1,5 m), päälinjan pystysuora osa eristetään polystyreeni-kuorilla. Viemäröintijärjestelmä ei yleensä ole eristetty - viemäreillä on aina positiivinen lämpötila, koska ne lähtevät lämmitetystä rakennuksesta. 3 - 7 asteen kulmakerroin on vapaan virtauksen välttämätön edellytys, ilman että on tarpeen asentaa pakkasyhteisön pumput.

Sähköasentajaa syötetään syvyyteen 0,5 - 0,7 m, eristys ei ole tarpeen. Kaasulinja kulkee yleensä ilman läpi, se otetaan ensimmäisessä kerroksessa seinien läpi. Sähköiskun suojaamiseksi sähkökaapelin päälle on sijoitettu signaalinauha (punainen), joka estää sen leikkaamisen lapoilla ja särmäyksillä.

täyttäminen

SP 31-105: n säännöt edellyttävät vähintään 10 cm: n hiekkakerroksen, mutta nauhan kellariosan huomattavassa korkeudes- sa ei ole suositeltavaa kaataa sisäisiä syvennyksiä maaperään, sitten hiekkaan. Orgaanisen aineen läsnäolo takaa 3 - 5 vuoden käytön jälkeen myös korkealaatuisen tampingin. Siksi kehittäjät usein käytetään hiekkaa, hyöty on tämä materiaali on edullinen. Asiantuntijat suosittelevat suurta jokituotetta, jossa minimaalinen saviprosentti kertyy päällekkäisyyteen.

Vaikeinta tapausta ovat hydrostaattinen paine (korkea GWL). Suositeltu kaksikerroksinen vedenpitävä vedenpitävyys alapuolella. Lisäksi kalvokerros pienentää levyn / jalustan tarttumista pitäen samalla kelluvia ominaisuuksia. Suositeltavat kakkuominaisuudet:

 • 15 mikronin kalvon minimi
 • jalka 5 cm (luokka seos B7,5)
 • 15 mikronin polyetyleeniä
 • levy 5 cm (betoni B15 - B22,5)

SP 29.13330 -standardissa paksuus on rajoitettu 12 cm: iin riippumatta käyttökuormasta. Vaadittu kerros epämetallisesta materiaalista saadaan tavallisesti oletuksena.

Hiekka levitetään kerroksittain (10 cm) tai kostutetaan runsaasti ennen nukkumaanmenoa. Ei ole suositeltavaa päästää se veteen - voit laimentaa alemman silty maaperän. Murskattu kivi on tärkeä korkean GWL: n kannalta, koska kun märkä, hiekka menettää kantokyvyn, muuttuu muotoilluksi massaksi.

Manuaalinen painaminen "ei jälkiä kenkiä" kestää useita päiviä, tärisevä levy - muutama tunti. Se voidaan koota käsin kaikista laitteista, jotka ovat toimineet sen ajan (vain moottoria tarvitaan). Levy on tehty massiivisesta aihiosta, epäkesko on kiinnitetty akseliin.

betonointi

Pie lattia maan päälle monikerroksinen, ensimmäinen täytetty jalka (5 cm) ratkaisemalla seuraavat tehtävät:

 • Vedeneristyskerroksen suojaus (koskee murskattua kiveä)
 • betonilevyjen suojakerroksen vähennys (enintään 2 cm)
 • pinnan tasoitus

Vahvista lattia ei ole välttämätöntä, alemman vedenpitävän maton reunat kulkevat seiniin. Vaimennuskerros luodaan monella tavalla:

MZLF-nauhan päällekkäisyydelle tarvitaan kaksi vahvistusverkkoa. Kelluvaan levyyn riittää yksi 6 mm: n tangoista tai johtimista (jos raot ovat pieniä). Suositeltava kenno on 20 x 20 - 30 x 30 cm, U-muotoisia puristimia, kun hihnoja ei ole päissä.

Eristys koko pinnalle on välttämätön vain lämmittämättömille tiloille (maan talo kausiluonteinen, säännöllinen toiminta). Radonista luotettavasti suojaa mitä tahansa kalvojen vedeneristysmateriaalia. Lisäksi alumiinifolio estää lämpöhäviön. Betonisointisekvenssi on seuraava:

 • MZLF: hen liittyvä päällekkäisyys - kaksikerroksinen vahvistus 12 mm: n tankoilla, jaksollisella profiililla, hitsatut silmät (10 mm, solu 20 x 20 cm) SP 52-101: n mukaisesti
 • kelluva kerros - yksikerroksinen teräsverkko, kaksi kerrosta lasikuitua kummallakin puolella

Joka tapauksessa lujitus siirtyy alaspäin, koska vetovoimat nousevat pohjan lähelle. Toisin kuin perustus, keramiittibetoni on sallittua (luokka 12,12). Yhdistyneen kuningaskunnan säännökset tiukentavat suhteellisen vähäiset rakennustyöt:

 • laattojen paksuus (kelluva) vähintään 15 cm, mutta ei alaa, alempi suojakerros kasvaa (vähintään 5 cm)
 • 6 cm lämpöeristin (vain suurtiheyksiset laatat XPS)
 • ylempi tasoitus (tavallisesti TP-muotoilla) vähintään 7,5 cm seinistä leikattu 2 cm: n suulakepuristustekerroksella

Samanlainen pohjakerroksen järjestelmä sai nimityksen "suomalainen kilpi", vaikka se ei liity perustuksiin. Kotimaiset tekniikat viittaavat eristyksen asettamiseen yksinomaan kuumennetun lattian muotoon. Tässä voit pitää lämpimänä, ei lämpöä turhaan koko betonipaksuuden. Pohjaveden geoterminen lämpö on oletusarvoisesti säilynyt rakennuksen ainoana pohjana, sivusuuntainen jäätyminen sulkee pois sokean alueen lämmittämällä.

Radon suojelu

Asuinrakennusten MGSN 2.02: n sääntöjen mukaan antiradon-suojaus on välttämätöntä. Vastaavia merkintöjä on yhteisyrityksissä 31-105 (yhteisomistus), yhteisyrityksessä 2.6.1.2612 (saniteettitasot), yhteisyrityksellä 50-101 (säätiöt). Betonipinnoite päällekkäin vedeneristyskerroksen kanssa (kalvo, muovikalvo) ratkaisee ongelman osittain. Tiloissa tarvitaan luonnollista tai pakotettua ilmanvaihtoa.

Viestintä kulkee kelluvan levyn läpi, joten syöttöyksiköt on sinetöitävä laastilla, tiivisteellä ja tiivistyksellä. Holkit leikataan putkistoista vaimentavilla nauhoilla, jotka upotetaan betoniin kaatumisen aikana. Pohjan jäykkyyden solmut, päällekkäiset isolaatit erikoisyhdisteiden kanssa (impregnointi).

Läpäisevien välineiden käyttö ratkaisee ongelman kompleksissa. Betoni saa vettähylkivää ominaisuutta, nivelet eivät anna kaasuja olohuoneeseen. Palkkien päällekkäisyyksiä on paljon vaikeampaa eristää lukuisten sahatavaraisten takia.

Niinpä tekniikkaa, jossa päällekkäinen nauha-pohja lattialla on maan päällä, tarkastellaan yksityiskohtaisesti. Tämä on edullisin vaihtoehto yksityiselle kehittäjälle, joka kykenee suojaamaan haitallista säteilyä vastaan. Sisäänrakennetulla lämpimällä lattialla voidaan taata energiankulutuksen (tavallisesti kaasun) lämmittämisen vähentäminen. Lämmitysrekisterien määrä vähenee, huoneiden ulkoasu paranee.

Ribbon säätiö on tullut suosittu rakentamassa matalan rakennuksen yksinkertaisen tekniikan ja alhaisen työmäärän takia. Se on suljetun silmukan lujitetusta betonista, joka sijaitsee laakerin seinämien ympärillä.

Mutta jos päätät tehdä betonilattia talossa, kohtaat valinnan siitä, miten järjestää se: kaada betonilattia maahan tai tee laatat nauhan perustuksineen itserakenteisilla rakenteilla.

Paneelin peitot

Jotta säästettäisiin sisäiseen täyttöön, monet käyttävät jännitteellisiä laattoja, joissa on pyöreät aukot lattioille. Tämä on paras hinta / laatusuhteiden vaihtoehto, mutta jos laitat ne nauhan pohjaan ja korkataan tiukasti tilan sisään, silloin kosteutta kertyy maaperästä.

Siksi tässä tapauksessa on välttämätöntä aikaansaada tuuletus. Tätä varten pohjan on työntävä maanpinnan yläpuolelle 40-50 senttimetrin korkeuteen, jotta talvi ei lumi estä ilmanvaihtoaukkoja.

Kuvassa on esimerkki päällekkäisyydestä 6 vuoden kuluttua, jonka tämä tekniikka tekee ilman ilmanvaihtoa. Kuten voit nähdä, että rakennuksen risteyksestä on näkyvissä näkyvä rouhe, koska se on levyn haavoittuvin osa.

On pidettävä mielessä, että kellarissa on paljon pienempi korkeus, eikä tuuletusaukkoja ole mahdollista tai ne suljetaan talvella.

Lattia maahan

Jos talossa ei ole kellarikerroksia, luotettavampi mutta kallis vaihtoehto olisi tehdä lattia pitkin maahan. Lähinnä, monoliittinen laatta kaadetaan säätiön sisään. Tällöin talon lattia on kestävä ja lämmitys on mahdollista.

Samanaikaisesti on tärkeää varmistaa, että nauhalevy tai -laatta ei liity kiinteästi toisiinsa. Muuten ajan myötä yksi pohjista kutistuu, halkeamia ja korkeuseroja ilmestyy.

Voidaan toteuttaa käyttämällä seuraavaa tekniikkaa:

 • ja sirotellaan ulkopuolelle ja sisälle tasolle.

Kiinnitä huomiota!
Maaperän sisäinen täyttö on tehtävä kerroksittain 20-30 cm.
Vain tällainen paksuus mahdollistaa kerroksen hyvin tiivistetyn 100-150 kg: n tuholaistorakenteen avulla.

 • Maaperän tiivistämiseksi on välttämätöntä levittää raekoko, jonka murto-osa on 40-60 mm sen yli. Jos tämä on suuri kuorma sisätiloissa, sinun täytyy käyttää hienoa murskattua kiveä, jonka murto-osa on 10-20 mm. Varmista sitten, että painat sitä pohjaan pohjaan.
 • Seuraava kerros on konkreettinen valmistelu. Se on tarpeen vesihöyryn esteen perustana. Jos laitat sen suoraan raunioille, työn aikana rakennuttajat vahingoittavat sen tiukkuutta.
 • Höyrysulku on asetettava päällekkäin seinän päälle. Jos et tee tätä kerrosta, maaperän kosteus putoaa valmiin lattian muotoon ja tiivistyy siihen.
 • Seuraava sovitus. Suulakepuristettu polystyreenivaahto soveltuu hyvin tähän, koska se on matala veden imeytyminen, korkea kestävyys ja puristuslujuus.

Vihje!
Kylmän tunkeutumisen estämiseksi päistään sinun on kiinnitettävä eristys päällekkäisillä seinillä.
Se toimii peltopyyhkeeksi lasille.

 • Lattiapinnoite on valmistettu lujittamalla hitsaamalla mesh 100 * 100 osaa 3 mm. Jos lattia valmistetaan erittäin kuormitetussa tilassa, esim. Autotallissa, verkon tulee olla 50 x 50, poikkileikkaukseltaan 4 mm, ja leveyden paksuuden tulisi olla vähintään 10 cm.
 • Viimeinen vaihe on lopullinen lattiapäällyste. Se voi olla mikä tahansa materiaali: laatta, posliinilaatta, laminaatti, linoleumi jne.

Tämän tekniikan ymmärtämiseksi suosittelemme katsomaan videota tässä artikkelissa.

Onko mahdollista säästää

Tällainen nauha-pohja, jossa on uuni, on kallista, mutta tarkkailemalla tätä tekniikkaa tarjoat kotiisi korkean kestävyyden ja luotettavuuden.

Miten voit säästää rakentamiseen?

Ensinnäkin voit korvata höyrysulun tavanomaisella muovikelmulla. Mutta muista laittaa se kahteen kerrokseen. On kuitenkin pidettävä mielessä, että polyetyleeni on melko herkkä materiaali ja se on helppo vahingoittaa rakennustöiden aikana.

Jos sinulla on alle 20 senttimetrin sisäinen täyttökerros, voit tiivistää maaperän savella. Niinpä mahdollisuus murtaa kalvo roskiin asennuksen aikana häviää.

HUOM!
On pidettävä mielessä, että polyeteeni ei anna hyvää höyrysulkua ja kosteus tunkeutuu edelleen sisälle.

Suositut vikoja

Yleisin virhe on rypälelevyn järjestyksen rikkominen tai muiden materiaalien käyttö. Monet yksinkertaisesti eivät ymmärrä kunkin kerroksen tarkoitusta.

Jos esimerkiksi laitat ensin geotekstilikerroksen ja sitten kerroksen rikki, ei ole mitään järkeä tällaisesta kerroksesta. Geotekstiilit eivät anna maaperälle hyvää tiivistymistä, koska se ei tuota höyryä ja vedenpitävyyttä.

Myös täyteaineena on mahdotonta käyttää tässä tapauksessa laajentuneen saviasteen lisäämiseksi. Se on runsaasti veden imeytymistä, ja kun se kaadetaan betonipinnoitteella, se imee kosteutta ja betoni kuivuu paljon kauemmin. Samasta syystä sitä ei voi käyttää lämmittimenä. On paljon tehokkaampia materiaaleja, jotka eivät ime kosteutta.

johtopäätös

Näin voit tehdä luotettavan betonilattian talossasi, joka lepää maassa. Tästä syystä riittää alhaisempi kellari 20-30 cm maanpinnan yläpuolella. Tämä pätee erityisesti silloin, kun käytetään valmiita alhaisia ​​PL-levyjä, joissa on nauhan perustuksia.