Laitteen lattia kylvyssä ruuvien paaluilla

Ruuvien paalujen kylvyssä olevan lattian tulee olla hyvä lämpösuojaus, koska rakennuksen alla on paljon vapaata tilaa. Jos kylvyä käytetään talvella kylmällä ilmastoalueella, on suositeltavaa lisäksi suojata maanalaista tilaa sulkemalla sen ympärillä kehä ja pohja. Tässä sulkevassa rakenteessa tehdään useita aukkoja, jotka mahdollistavat maanalaisen ilman tehokkaan tuuletuksen ja samalla lisäsuojan.

Lattiat kylpyssä pölkkyissä - Järjestelmät ja projektit

Suurin osa keskusteluista johtuu lattian muotoilusta tukin kylvyssä, koska on vaarana rakentaa rakenne, jossa alempi kruunu kostuu liian voimakkaasti. Tällaisen kosteuden jatkuvan altistumisen seurauksena puu saattaa alkaa hajota aikaisemmin ja koko rakenne palvelee huomattavasti vähemmän kuin määrätty aika. Siksi seuraavassa on hyvälaatuisten kerrosten tarvittavien elementtien optimaalinen sijainti.

Alemmassa kruunussa lattialokit on asennettu 100 x 150 mm: n osaan.

Lattian kylvyssä pihdeissä

Laitteen lattia kylvyssä ruuvien paaluilla

Ruuvien paalujen kylvyssä olevan lattian tulee olla hyvä lämpösuojaus, koska rakennuksen alla on paljon vapaata tilaa. Jos kylvyä käytetään talvella kylmällä ilmastoalueella, on suositeltavaa lisäksi suojata maanalaista tilaa sulkemalla sen ympärillä kehä ja pohja. Tässä sulkevassa rakenteessa tehdään useita aukkoja, jotka mahdollistavat maanalaisen ilman tehokkaan tuuletuksen ja samalla lisäsuojan.

Lattiat kylpyssä pölkkyissä - Järjestelmät ja projektit

Suurin osa keskusteluista johtuu lattian muotoilusta tukin kylvyssä, koska on vaarana rakentaa rakenne, jossa alempi kruunu kostuu liian voimakkaasti. Tällaisen kosteuden jatkuvan altistumisen seurauksena puu saattaa alkaa hajota aikaisemmin ja koko rakenne palvelee huomattavasti vähemmän kuin määrätty aika. Siksi seuraavassa on hyvälaatuisten kerrosten tarvittavien elementtien optimaalinen sijainti.

Alemmassa kruunussa lattialokit on asennettu 100 x 150 mm: n osaan.

Pöydän alapuolella päänlangat on ommeltu, jotta ne tulisivat lämpöä eristävän kerroksen tukeen.

Seuraavaksi eristyslevyt sijoitetaan kahteen kerrokseen, yksi - 100 mm ja toinen - 50 mm. Lattiat tehdään tavoittelussa niin, että alemman kerroksen liitokset eivät ole samansuuntaisia ​​yläosan nivelien kanssa.

Seuraava vaihe on laatikoiden valmistus alilevyn laatan alla.

Pehmeästä polyeteenikalvosta valmistettu lattia asetetaan päällisen päälle - tämä on vedeneristyskerros, joka suojaa alla olevilta puurakenteilta veden sisääntuloa.

Vedeneristyskäyttöön on asennettu vähintään 12 mm: n paksuiset sementtipohjaiset lastulevyt (TsSP). Kehällä on saman materiaalin reunus.

Metalliverkkoa, jonka palkki on vähintään 10 mm, laajenee muodostuneeseen tilaan. Sen jälkeen betonipinnoitteen paksuus on 10-12 mm.

Tässä mallissa ei ole merkitystä - ei ole tyhjennysaukkoa pesuveden ja höyryhuoneen veden virtauksen järjestämiseksi. Suunnitelman sijoittelu voidaan nähdä alla olevasta kaaviosta.

On myös päällystekerros betonin betonilevyyn kylvyssä, joka on tavallisesti keraamista graniittilevyä. Lisäksi näet, että höyrysaunan tai pesutilan kerrokset on tehty kaavion kaltevuudella. Tällaisen kulman järjestämiseksi betonirauta kaadetaan puusta valmistetuilta majakoilta tiettyyn kulmaan seinistä poistoaukkoon.

Hieman monimutkaisempi rakenne, jossa on kaadettava puulattia ja lämmitetty betonilevy.

Hyvä vaihtoehto lämmön esteen rakentamiseksi rakennuksen kehälle - pohjan valmistukseen. Luodessasi on tärkeää ottaa huomioon, että kylvyn vieressä oleva maaperä liikkuu eikä kylvyssä ole suljettuun rakenteeseen jäykkiä yhteyksiä.

Kuinka tehdä lattian kylvyssä pölkkyjen omilla käsillä: Ohjeet

Ensinnäkin varmistakaa, että kaikki tarvittavat kaivannot ovat kaivettu maahan, jos sellaisia ​​on viemäriputkien ja vesihuoltokanavien asettaminen.

Sen jälkeen sukupuolijakaumat ovat vuorattu alilattialevyillä.

Seuraavana vaiheena on tuulisuojaus eristykseen. Tämä rooli suoritetaan erityisellä höyrylamppulla, joka sallii lämmönkestävän kerroksen tehokkaan haihtumisen kosteuden pinnasta kattoon. Korkealaatuinen lämpöeste luo mineraalivillan 150 mm paksu.

Lisäksi lattian koko pinta peitetään tiheällä vedeneristyksellä, jossa on hieman päällekkäisyyttä seinissä.

Kun olet lopettanut hydrosuojauksen, aluslattiat on asennettu sen päälle.

DSP-levyt asetetaan lattia- tai laatikkoon.

Levyt päällä on suljettu vedeneristyskalvolla, jonka päälle asetetaan laatikko betonin levittämistä varten.

Lattialaattoja tehdään majakoilla. Ne voidaan tehdä puusta tai metalliprofiileista, kuten yllä olevassa kuvassa. Keraaminen laatta asetetaan päälle betoni tai puulattia on järjestetty. Jos suunnitelmat kaatavat lattioita lattiasta, on suositeltavaa järjestää tuuletuskanava puulattian ja betonilaastin väliin.

Tällainen putki tuottaa hyvän ilmankierron ja suojaa puulattiat ennenaikaiselta putoamiselta, mutta se mahdollistaa myös pysyvän höyrysaunassa pidempään ja mukavammin raikasta ilmaa jatkuvasti. Tarvittaessa ohjausventtiili, korkki tai porttiventtiili voidaan asentaa putken ulkopuolelle tai sisäpuolelle.

Paul kylvyssä ruuvipilareissa omilla käsillään

Kuinka tehdä itse-itse-kerroksen ruuvipisteissä sijaitsevassa kylpylähuoneessa on yksi tärkeimmistä kysymyksistä itsenäiselle rakentamiselle. Sivuston vaikea helpotus, lähellä maanpinnan pohjavettä, ongelmalliset maaperät - nämä ovat syitä, jotka pakottavat ruuvipillojen käytön tukikohdaksi kylvylle.

Kylvyn pohjan rakenne: ruuvitukien edut

Oman kätesi avulla voit tehdä melkein minkä tahansa pohjan kylpylle, mutta useimmin käytetään tukipohjan ruuvipallojen rakentamiseen. Tuella on kiistattomia etuja muihin säätiöihin verrattuna:

 • Ruuvatukit voidaan helposti ruuvattaa maahan omiin käsiinsä ilman erityisiä monimutkaisia ​​laitteita ja laitteita, paalujen asennuksessa tarvitaan vain kaksi muuta henkilöä.
 • Ruuvipallojen kylvyn pohjan rakenne mahdollistaa rakenteen asentamisen lähes millä tahansa alueella, vaikka pohjaveden korkeus ja merkittävä kaltevuus olisivatkin.
 • Ruuvatuki voidaan asentaa mihin tahansa tyyppiseen maaperään.

Laitteen lattia kylvyssä

Pienissä kylvyssä sijaitsevat kerrokset on yleensä järjestetty siten, että ylimääräinen vesi voi imeä lattialaudan väliin ja imeytyä erityisiin kalvoihin, jotka mahdollistavat pesun tai pesun käyttämisen nesteen.

Samanaikaisesti vaaditaan lattiaeristystä siten, että kylpy ei nopeasti pääse ulos. Kylpyammeet ovat helposti lämmitettävissä omilla kädilläsi käyttäen tarvittavaa korkealaatuista eristystä.

Kylpyammeen ihanteellinen vaihtoehto on puusta valmistettu runkorakenne, joka on helppo lämmittää lyhyessä ajassa. Tällaisessa kylvyssä olevat lattiat ovat myös puusta, joka on helppo tehdä omalla kädelläsi.

Kylvyssä oleva korkea kosteus ja runsaasti höyryä johtaa puun nopeaan huononemiseen, koska materiaali on altis biologisille vaurioille tällaisissa olosuhteissa: lattian ja seinien puupinnoilla on levytilaa, sieniä ja hometta.

Luotettava tapa suojata puuta liialliselta kosteudelta - höyrysulkuaineiden käyttöä sekä erityisiä vettähylkivää kalvoja.

Lattialämmitys kylpyyn

Lattian eristyksen valinta kylpyammeessa on täytettävä tietyt vaatimukset:

 • Korkea kosteudenkestävyys - lattianeristys kannattaa tuottaa materiaaleja, joilla on suurin veden katoilu.
 • Kylpyammeen (erityisesti höyrysaunassa) syntyy kostea ympäristö riittävän korkeassa lämpötilassa, joten lattianeristeen materiaalit eivät saa päästää haitallisia aineita lämmityksen ja kostutuksen aikana. Lämmittimen ja sen hygienian ekologinen turvallisuus ovat tärkeimpiä vaatimuksia materiaaleista, joita omistaja aikoo käyttää kylvyn eristämiseen.
 • Alhainen lämmönjohtavuuskerroin - eristys suoritetaan siten, että lämpöä pidetään luotettavasti kylvyn tai saunan huoneessa.

Eristeen materiaalien valinta

Sallittu lattiapinnoite on sallittu käyttää polystyreeni- vaahtolevyjä, jotka täyttävät paitsi lämpöä säästävät vaatimukset myös kylvyssä, mutta eivät romahta altistuakseen suurelle kosteudelle ja kosteudelle. biologisten vaurioiden kestävyys.

Lattian asentaminen kannattimiin

Lämmön säilyttämiseksi saunahuoneessa sinun on tehtävä kellari, joka peittää tuulen puhaltaman lattian alla olevan vapaan tilan. Tee-se-itse-socle-vuoraus suojaa lattiat pakkaselta, mutta parantaa myös rakennuksen julkisivun ulkonäköä, jolloin voit suunnitella sivuston tietyssä tyylissä.

Betonin tai puun lattiat on helppo tehdä omilla käsillä, molemmilla vaihtoehdoilla on omat edut ja haitat.

Betonikerroksessa on melko korkeat kustannukset, laite on erittäin työvoimavaltainen, mutta betonilevyjen käyttöikä on yli 50 vuotta. Puulattiat erottuvat korkealla mukavuudella - jalka askel lämpimällä puulla, lattialevyt ovat ihastuttavia tuoksua puusta ja lattiat lämpenevät nopeasti.

Puulattiat kärsivät nopeasti rappeutumasta, jolloin kosteudelle altistuminen lisääntyy ja siten lyhytikäinen. Lattian käyttöaika kylpyammeissä olevasta puusta on enintään 7 vuotta. Kuitenkin puu on erittäin halpa materiaali, se on helppo käsitellä eikä se ole alijäämä. Siksi lattian uudelleenrakentaminen omilla käsillä ei ole kovin vaikeaa, korjausten aikana on helppo lämmittää vanhoja kerroksia uudelleen.

Laitteen lattian tekniikka kylvyssä

Puulattiat kylvyssä ruuvitukkeissa on kahta tyyppiä:

 1. Lattialevyjen väliin jäävät erityiset aukot, joiden kautta vesi tunkeutuu helposti puulattian alle, josta se pääsee viemäriin ja sitten viemäriverkkoon (viemäriverkot tai viemäriverkot). Vuotoveden lämmittäminen ei onnistu ilman betonisulattujen teknisten aluslattien asentamista.
 2. Ei vuoda - tämän suunnittelun lattiat suoritetaan esijännitteellä kohti vastaanottavaa sifoniä, jossa kylpy-huoneen viemät putoavat. Tällöin lattiat on tehty kahdesta kerroksesta, pohjakerros ei ole alttiina kosteudelle, eristys suoritetaan luotettavan eristeen avulla.

Kun järjestät lattiat kylpyssä, höyrysaunassa, saunassa tai suihkussa, on erittäin tärkeää ennustaa oikea kaltevuus, jonka avulla voit nopeasti vapauttaa puulattiat vedestä, antaa kylpyamme luotettavalla viemällä.

Vedeneristys asetetaan lankakerrokselle, jolloin eristys asetetaan. Vedeneristyskalvon toinen kerros on asetettava eristyksen kerroksen päälle ja jatka sitten puupinnan karkean päällysteen toteuttamista.

Laitteen lattiat ruuveilla varustetuissa paaluissa, joissa on aina kaltevuus.

Kuinka tehdä lattian kylvyssä pihdeissä

Saunahuoneen kerroksen tulisi erota olohuoneista joillakin toiminnoilla. Se ei saa aiheuttaa vaaraa liikkumiselle altistumisen aikana kosteudelle, jotta se voi siirtää vettä sen pinnalta. Oikein varustetulle lattialle ei aiheudu mätää ja ennenaikaista kulumista. Ennen rakennustöiden aloittamista on suositeltavaa tutustua erilaisiin teknisiin ominaisuuksiin, jotta voit määrittää itsellesi sopivimman vaihtoehdon. On suositeltavaa tilata hanke, mutta riittää, että omistajalla on jonkinlainen yleisluonteinen tuntemus, joka auttaa järjestämään lattian pihdeissä kylvyssä.

Edellytykset rakennetyypin määrittämiseksi

Kun olet aloittanut kylvyn rakentamisen, harkitse ensin käytetyn veden tyhjennysperiaatetta ja määritä materiaalit, joita käytetään lattian järjestelyssä. Useimmiten se on järjestetty betonista tai puusta rätyille. Ensimmäinen vaihtoehto sisältää suuria fyysisiä kustannuksia ja rahoitusta, mutta se voi kestää kauan. Puutavaran käyttö - rahan kannalta hyväksyttävämpi, yksinkertainen toteutus, mutta sitä voidaan käyttää enintään kymmenen vuoden ajan. Vedenpoiston periaatteen mukaan tällaiset lattiat jakautuvat vuotaviksi ja läpäisemättömiksi.

Vuotavat lattiat positiiviset ja negatiiviset sivut

Tällainen kattavuus on suhteellisen yksinkertainen ja ei edellytä merkittäviä rahoituskustannuksia. Se on yksinkertainen lattia, jonka levyjen välillä on aukkoja, jotka on tarkoitettu veden virtaukseen. Tämä vaihtoehto ei tarkoita lisäviemäriputkistoa, lukuun ottamatta lattian alla sijaitsevaa viemärikaivoa.

Lämmitystä ei käytetä, ja tästä syystä tätä lattiaa käytetään vain kylpytiloissa, joissa on lämpöiset ilmasto-olot. Vahingoittuneiden elementtien vaihtaminen tälle kerrokselle ei ole vaikeaa, koska viivästyneitä levyjä ei ole kiinnitetty. Muuten ne voidaan ajoittain poistaa ja ottaa ulkoilmalle ilmasta ja kuivumisesta.

Tiivis lattian ominaisuudet

Tällaisten järjestelmien lattiat on järjestetty paaluille tai perustuvat säätiöön. Niiden monimutkaisuus johtuu siitä, että kortit asennetaan kahteen riviin. Pinta on järjestetty männystä tai lehtikuusta valmistetusta uritetusta levystä. Alle se on numeroluonnos. On suositeltavaa asentaa tällaiset lattiat höyryhuoneeseen, jolloin väliseinien välissä on eristysmateriaalin rivejä. On suositeltavaa tarkkailla hieman kallistusta siten, että vesi virtaa vapaasti keräys- ja tyhjennyspisteeseen.

Lattiat puuvillapuilla

Kun kylvyn suunnitteluasiakirjat mahdollistavat sen asentamisen ruuveihin tai betoniin, jolloin se voidaan nostaa maanpinnan yläpuolelle, levytysteknologia on hieman erilainen. Lämmitys tapahtuu toisen järjestelmän mukaisesti. Lattian vaatimusten mukaan laskeutuu puuvillaan. Ensinnäkin palkkien päällekkäisyydet asetetaan pylväs- tai paalun perustusten yläosaan, rungon muodostaa palkki, johon levyt pakataan. Tyhjät alueet on täytetty laajennetulla savella tai mineraalivillalla. Eristeen päälle asetetaan höyrysulkukerros, jonka jälkeen viivästyvät. Jäljellä on vain täyttää viimeistely lattia levyt, joka on aivan kunkin omistajan.

Positiiviset erot alustasta paalujen muodossa

Tällainen säätiö lisää koko kohteen voimakkuutta. Kylpy voidaan asentaa mihin tahansa maaperään, joka pystyy "liikuttamaan". Rakennustyön kustannukset ovat huomattavasti pienentyneet. Vähentää rakennusaikaa. Säätiö lisää sen kantokykyä.

Betonilattiat

Monet tutkivat kylpyammeiden kerrosten kuvaa internetissä, hakkeroimalla hakulausekkeilla "kylpyhuoneen lattian laite ruuveilla", "kylvyssä paaluilla: miten tehdä lattia". Tutkimuksen mahdolliset vaihtoehdot.

Antakaamme esimerkkinä useimmin käytetyn betonilattian järjestelystä, jonka järjestely suoritetaan useassa vaiheessa:

 • maaperän pohja on huolellisesti tasoitettu, rammed;
 • ensimmäinen betonikerros kaadetaan, jonka paksuus on vähintään viisi senttiä;
 • jos runko on kasaantunut, niin lattiaeristykseen käytetään savi- tai huopamateriaalia;
 • Vahvistetaan, jonka läpi toinen betonikerros kaadetaan (lue: "Betonilattian muodostaminen kylvyssä omien käsien kanssa - työvaiheet");
 • jäykistetyn betonin pinta tasaantuu hiekasta ja sementistä valmistetulla kerroksella;
 • viimeistelty viimeistelypäällyste. Tätä tarkoitusta varten käytetään viimeistelyaineita, jotka eivät pelkää lisääntynyttä kosteutta.

Kaikkien rakennustöiden suorittamiseksi on tarpeen tarkkailla kallistettua kulmaa viemärin suunnassa, jonka tulee olla noin kymmenen astetta. Jos aiot asentaa uunin tai kattilan - tässä vaiheessa lattian on oltava erityisen vahva, lisävahvistus tulisi antaa, käytä sementtiä korkeammalla merkinnällä.

Viemäriverkossa, joka näyttää jätevettä, on tarpeen järjestää reikiä kellarissa. Muovista valmistetut tyhjennysputket kulkevat niiden läpi, jotka on suunniteltu veden poistamiseksi viemärijärjestelmään.

Puulattiat - ominaisuudet

Höyryhuoneen vuotamattomien lattian pääolosuhteet asettuvat kohtisuoraan suhteessa siihen suuntaan, jossa käytetty vesi virtaa. Tällaisen lattian pääosa on voimakkaat lokit, jotka lepäävät palkilla, jotka on vahvistettu pylväspohjalla.

On muistettava, että kaikki kosketuspinnat on eristettävä huolellisesti käyttäen ruberoidimateriaalia ja nestemäistä bitumia, jota käytetään liitäntäalueiden käsittelyyn.

Jos lattiat asetetaan paaluille, on suositeltavaa käyttää tehokkaampaa eristemateriaalia - laajennettua savea, mineraalivillaa ja muita. Kiinteissä viiveissä on levyt, jotka on esikyllästetty antiseptisilla yhdisteillä. Jos lattia on rakennettu vuotavasta tyypistä, levyn välissä on muutamia millimetrejä aukkoja, joiden kautta vesi voi päästä vapaasti tyhjennysaukkoon.

Suojaavat ja ehkäisevät toimenpiteet

Suurin vaara lattialle kylpyhuonetta on lisääntynyt kosteus, jatkuva haihtuminen, kosteus. Epäonnistumatta vaaditaan vedenpitävyys, kaikki rakennusmateriaalit käsitellään erityisillä yhdisteillä. Jos nämä vaatimukset jätetään laiminlyödäksi - muotin ja homeen muodostumista, joka voi tuhota paitsi puuta myös betonia, toimitetaan sinulle.

Lattiarakenteen yksittäisiä elementtejä on käsiteltävä yksiselitteisesti antiseptisilla aineilla, joita rakennusmateriaalimarkkinat tarjoavat suuria määriä nykyään. On suositeltavaa olla tallentamatta tätä tapahtumaa käsittelemällä pintoja useita kertoja. Jos lattian eristysmateriaalin asettaminen on suunniteltu, on vedeneristyskerros tehtävä selväksi. Kaikki nämä monimutkaiset toiminnot mahdollistavat uimaveden käyttökauden pidentämisen ja todennäköisen korjaustyön lykkäämisen myöhemmäksi ajaksi.

Jos tietyistä syistä rakennustöiden aikana ei ole mahdollista tehdä kaikkia suosituksia, on tarpeen suorittaa tiettyjä menettelytapoja, jotka estävät puiset ja betonipinnat tuhoutumisesta. Tällaisissa tapauksissa. Puulattiat puretaan, kulutetaan varovasti ja kuivataan, ja ne poistetaan paikoista, joissa rokotus alkoi näkyä. Levyt ja lokit puhdistetaan hiekkapaperilla, joka on kyllästetty antiseptisilla liuoksilla, kuivataan uudelleen. On suositeltavaa. Kun olet suorittanut kaikki nämä toimenpiteet, peitä puu vahalla tai lakkakoostumuksella vettä hylkivällä pohjalla.

Laite ja lattian asennus kylvyssä ruuveilla

Kylpypyssillä on hyvä rakenne, joka on merkityksellistä niillä alueilla, joilla maaperällä on taipumus "kävellä" suuren sademäärän tai maaperän kostea koostumuksen vuoksi. Lisäksi ruostumattomien paalujen kylpyammeen nostettu kerros mahdollistaa huoneen lämpenemisen huomattavasti vastakohtana betonipohjan vakiorakenteelle. Mutta oikeanlaisen laitteen lattian alaisena. Muussa tapauksessa tämä höyrysauna ei eroa tavallisista ja tuttuista kylpylöistä. Tietoja siitä, kuinka järjestää ja eristää lattiat höyryhuoneessa ruuvipillereissä, kerromme alla.

Höyryhuoneen edut paalusäätiössä voivat sisältää myös:

 • Talousrakentamisen kustannukset;
 • Kyky tehdä asennus käsin ilman asiantuntijoiden osallistumista;
 • Suuri tila parantaa kylpyammeen lattiaa;
 • Erinomainen ilmanvaihto maanalaisessa tilassa, mikä takaa huoneen pitkän käyttöiän.

Asennamme lattiaa kylvyssä

Paalujen puhdistushuoneessa on kaksi vaihtoehtoa lattiaan. Ja ne riippuvat siitä, mihin vuodenaikoihin höyrysauna käytetään. Niinpä ensimmäinen vaihtoehto on vuotava lattia, joka on helppo tehdä omalla kädelläsi. Vesi tällaisessa huoneessa yksinkertaisesti pääsee läpi lattialaudan ja mennä suoraan maahan.

Toinen vaihtoehto - läpäisemätön eristetty lattia. Tällaisen rakenteen ansiosta kylpyamme voidaan käyttää ympäri vuoden eikä pelätä jäädyttää sitä.

Asennetaan vuotava lattia

Jotta tällaisen lattian asentaminen, jossa vesivirta suunnataan maahan, tarvitsemme:

 • Lattialohkon 150x100 palkit (mutta voit käyttää mitä tahansa muita kädessä olevia);
 • Palkkien pidikkeet (haltijoiden laskennan on oltava 2 kappaletta yhtä metriä kohti);
 • Aluslattia;
 • Lauta käsiteltiin ja jauhettiin reiluun kerrokseen (lehtikuusi tai tammi on parempi).
 • Valmista ruuvimeisseli, ruuvit, pellavansiemenöljy ja harja.

Kun sitomispalkki on jo asetettu paaluille omilla kädillä, puutavaran haltijat on asennettava jäteastioihin siten, että ne ovat tiukasti keskenään yhdensuuntaisia ​​ja niillä on noin 1 m korkeus. vanteiden kanssa.

 • Pidikkeissä sijoitamme palkit ja samaan aikaan yritämme mitata niiden pituutta siten, että kussakin palkissa on noin 1 cm: n sisennys valssista, mikä antaa puun lisää tuuletuksen käytön aikana.
 • Palkkien päälle sijoitamme pohjakerroksen ja kiinnitämme ruuvimeisselillä ja itsekierteillen ruuvit.
 • Viimeinen asia, jonka teemme, on viimeistellä lattia, jolloin levyt saattavat olla 5-8 mm paksuisia. Paneeliöljyllä on kaksi kerrosta.
 • Vuodeva lattia kylvyssä vahvoilla pihdeillä valmis.

Tärkeää: Käytä kylvyssä pölkkyjä, sillä tällaiset kerrokset voivat olla vain lämpimän kauden.

Lämmöneristetyn lattian asennus paikoissa

Jotta voisit tehdä hyvän lämpimän kerroksen omalla kädelläsi patoalustalle asennetussa kylvyssä, sinun täytyy työskennellä hieman enemmän. On tärkeää tehdä kaikki täällä ja samalla varmistaa optimaalinen veden virtaus rinteen alle. Sitten puu, eristys ja vedeneristys kestävät pidempään ja tarjoavat mukavuus kylpytapahtumien käyttöönoton aikana.

 • Joten ensin laitetaan, kuten edellä on mainittu, lattiapalkit ja alakatot. Ainoastaan ​​tässä vaiheessa lattialaite on suoritettava esijännitteellä. Ja tämän kannatinpidikkeet on kiinnitettävä siten, että asennetuilla palkkeilla on kaltevuus tulevaan poistoputken suuntaan. Kaltevuuden laskeminen 1 cm: n pituudella palkin pituudella 1 m. Tämä olisi tehtävä sen varmistamiseksi, että veden virtaus on hyvä.
 • Asettamme lokit alilattian yläpuolelle, kiinnitämme ne pitkiä tappuja ja eristämme sängyn viivästysten välillä. Lattian lämmittämiseksi on parempi käyttää suulakepuristettua polystyreenivaahtoa. Muut materiaalit kostutuksen yhteydessä menettävät eristysominaisuutensa.
 • Seuraava "kakku" kerros tulee olemaan höyrysulkuaine - EPDM-kalvo. Lisäksi imukykyinen puoli on käännettävä lattialle eikä eristykseen. Ylittää se seinillä vähintään 10 cm: n korkeudelle. Luotettavasti kiinnität kaikki reunat alumiinijoilla.
 • Tässä työvaiheessa on tarpeen tehdä tyhjennys. Siksi asennamme viemäriputken ja työnnämme sitä mahdollisimman tiukasti lattiapintaan ja kaikkiin "kakku" muihin kerroksiin. Kaikki liitokset liitettäessä viemäriin tiivistämme tiivisteen.

Lämpimän kerroksen piirin laite kylvyssä

Tärkeää: Jotta viemäriin kohdistuva tuoksu ei liiku pesuhuoneeseen, voit asentaa kuivan vedenottoa tyhjennysputkeen.

 • Kuten hieno pinta, käytämme kielen ja ura-aluksella. Säädämme jokaisen lattialaudan varovasti toisiinsa malletilla.
 • Tämän jälkeen seinäkoristeen tulisi peittää uritetun puun ja karkeiden seinän väliseinien liitokset. Näin ollen kosteus ei pudota aukkoihin.
 • Veden virtauksen sijaan asenna viemäristyskiskot.

Kuten näette, ei ole ollenkaan vaikeaa tehdä lämpimän kerroksen kerroshuoneessa paalupohjalla. Lisätietoja työvaiheista löytyy alla olevasta videosta ja valokuvasta.

Kuinka tehdä kerrosten lattiat paalupohjalla?

Lattian kylvyssä tulisi olla useita merkittäviä toimintoja, jotka oikeuttavat niiden eron "asuinympäristöstä". Lisäksi niiden on varmistettava turvallinen liikkuminen jatkuvan kosteuden olosuhteissa, on myös välttämätöntä tarjota tapoja veden poistamiseksi pinnalta. Oikein järjestetty pinta ei aiheuta mätä ja ennenaikaista kulumista.

Ennen rakentamisen aloittamista kannattaa tutustua eri teknologioihin ja niiden erityispiirteisiin. Sen jälkeen voit turvallisesti valita sopivimman vaihtoehdon. Lattiaan on yleensä kehitettävä erityinen projekti, jossa on tarkat mitat ja laskelmat kaikista komponenteista. Mutta suurin osa niistä, jotka haluavat tehdä omia käsiään järjestämällä kylpyamme, riittää saamaan yleistä tietoa lattian periaatteista pylväsperustaan.

Maamerkit suunnittelun valinnalle

Kun aloitat oman kylvyn rakentamisen, sinun on ensin harkittava vedenpoiston tyyppiä ja päätä lattian materiaalin valinnasta. Useimmissa tapauksissa lattia on betonoitu tai lattiapäällystetty. Betonirakenne vaatii huomattavia työvoimakustannuksia, taloutta ja paljon aikaa. Kuitenkin sen käyttöikä voi kestää jopa puoli vuosisataa.

Yksinkertaisempi ja halvempi vaihtoehto - lankojen lattiat puutavaraa. Tee se helposti. Sivustollamme on riittävästi video- ja valokuva-aineistoa aiheesta. Mutta tämä malli on suunniteltu 7-8 vuotta. Tämän ajanjakson alussa monet kohteet on korvattava. Puuntyyppiset rakenteet vedenlaadun tyypin ja siihen liittyvän laitteen monimutkaisuuden mukaan jaetaan virtaavaan ja "vuotavaan" tyyppiin.

Virtaavan tyyppiset haitat ja edut

Tällainen lattia on suhteellisen helppo asentaa ja melko halpa. Tämä on tavallinen lattia, jossa levyn välissä on aukkoja veden virtaamiseksi maahan. Tällöin ei ole suunniteltu ylimääräisiä jäteveden "herkkuja", lukuun ottamatta lattian alapuolella olevaa tyhjennysaukoa. Eristämistä ei ole, joten tämäntyyppinen kylpylä on rakennettu eteläisillä toreilla.

Se ei aiheuta vaikeuksia ja vahingoittuneiden palasien vaihtoa ja täydellistä remonttia. Tämä rakenne ei tarjoa asennuslevyjä lokeihin, ne voidaan poistaa ja niitä voidaan säännöllisesti kuivata ilmassa. Jos mahdollista, voit asentaa muovisen kuormalavan tyhjennysaukon sijasta ja ohjata viemärit lähimpään viemäriin.

Vuototyypin erityisyys

Tämä lattialämmitysjärjestelmä, joka perustuu pohjaan tai seisoo puusepäillä, on omat vaikeutensa. Tässä on tarpeen asentaa kaksi riviä levyä. Yläkerrokselle, joka kulkee lokin yli, käytetään mäntyä tai lehtikuusia, joka on asennettu ilman aukkoja. Pohjassa on oltava lattialevyt. Tämä on niin sanottu "kuiva" kerros, on suositeltavaa asentaa se höyrysaunaan ja tässä on välttämätöntä lämmittää välilyönti levyt. On toivottavaa, että lattiapinnat asetetaan viimeistelylattialle kevyellä esijännitteellä kohti jätevesiä. Alimmassa kohdassa sinun on tehtävä reikä, joka on liitetty sifoniin tyhjennykseen.

Paul pölkkyissä

Jos projektin mukaan kylvö on ruuveilla tai betonipohjalla ja nostetaan maanpinnan yläpuolelle, teknisten prosessien valmistus vaihtelee. Lattian lämmittämiseen tarvitaan myös erilainen järjestelmä. Samoja vaatimuksia sovelletaan paalujen rakenteisiin. Ensinnäkin päällekkäiset palkit sijaitsevat yläosassa kupin pylväs- tai paalun perustassa ja sitten "kallon" puuta, johon aluslattiat asetetaan.

Palkkien väliset raot täytetään laajennetulla savella, ja jos saadaan jatkuva pinta, sitten mineraalivillaa. Sitten höyrysulku asetetaan (asfaltti) ja jälkikäteen. Viivästysten välissä on eristetty. Omalla kädellä voit tehdä lopullisen vaiheen - asettaa laudan. Videotiedot tässä artikkelissa auttavat jokaista, joka rakentaa omia käsiään, kaatamaan kaikki hienot yksityiskohdat.

Pallon pohjan edut

 1. Pallojen laiteperusta lisää koko rakenteen lujuutta;
 2. Kyky rakentaa kylpyjä "pehmeille" maille, joilla on taipumus liikkua;
 3. Rakennuskustannusten alentaminen;
 4. Rakennusaikojen huomattava väheneminen;
 5. Pohjan kantavuuden lisääminen.

Betonilattiat

Betonilattioiden laite on valmistettu useassa vaiheessa. Suunnittelu on eräänlainen kakku, joka koostuu monista kerroksista:

 • Tukkeutunut pohja maahan;
 • Ensimmäinen betonikerros, jonka paksuus on vähintään 5 cm;
 • Laajennettu savi ja huopa kuumentimena kehysvalussa;
 • Betonikerros, vahvistettu verkolla;
 • Tasoittava viimeistelykerros;
 • Lopullinen kattavuus.

Ripusta maaperä ja aseta vahvikekerros soraa raunioilla päälle ja kaada jokainen kerros kaltevuuteen tyhjennysaukon suuntaan. Tämän seurauksena oikealla laidalla on oltava vähintään 10º kaltevuus. Mutta mikä tärkeintä, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota, kun järjestää betonilattiat - tehokkaampi pohja uunin alle.

Jos monoliittisen betonilevyn viemärijärjestelmä johtaa veden virtaukseen suoraan maahan, on tarpeen antaa tuuletinta kellarissa ja asentaa asbestiputket siellä. Nämä aukot ovat välttämättömiä ilmanvaihdolle ja epämiellyttävän hajujen poistamiseksi, jotka väistämättä näkyvät ajan myötä.

Puulattian asennuksen ominaisuudet

Yksi puulattian rakentamisen tärkeimmistä elementeistä ovat kestävät lokit, joita voidaan tukea palkissa, jossa on pylväsmenetelmä säätämistä varten. On kuitenkin muistettava, että kaikki kosketuspisteet on eristettävä huolellisesti kattopyyhkeellä, jossa on esilämmitettyä bitumia. Jos lattia asennetaan paaluille, on toivottavaa käyttää eristävää materiaalia, jolla on tehokkaampia ominaisuuksia.

Viiveen kiinnittämisen jälkeen ne on pinottu levyille, joita käsitellään erityisillä yhdisteillä mätää vastaan. Jos laitteen oletetaan olevan vuotava lattia, levyn välissä on 3-4 mm: n rako ilmanvaihtoa ja veden virtausta varten. Ja neliön kehällä on 2 senttimetrin tekninen aukko.

Se on tärkeää! Lattian rakentamisessa höyryhuoneessa vuotamattomassa tyypissä asennuslokin tulee olla kohtisuorassa suhteessa vesivirtaan. On toivottavaa lämmetä viiveiden väliset raot.

Suojelu ja estäminen lattialle kylvyssä

Kylvyn tärkein vihollinen on korkea kosteus, jatkuva haihtuminen ja kosteus. Ei ole mitään keinoa ilman vedenpitävyyttä. Mutta silti tarvitaan materiaalien käsittelyä asianmukaisia ​​antiseptisiä formulaatioita. Muutoin muotti ja sieni voivat tuhota puuta ja jopa betoniperustuksia.

Kaikki elementit rakentamisessa pakollisesti impregnoitu antiseptisiä, joita myydään runsaasti rautakaupoissa. Ja täällä tärkeintä ei ole olla laiska ja suorittaa käsittely useita kertoja. Lisäksi kylvyn eristäminen ilman vedenpitävyyttä ei toimi. Nämä toimenpiteet lisäävät kaikkien elementtien elämää ja pidentävät koko rakenteen elämää.

Kaaviot erityyppisistä kerroksista saunassa

Jos jostain syystä näitä toimenpiteitä ei ole tehty rakentamisen aikana, on noudatettava useita melko yksinkertaisia ​​menettelyjä lattian ja seinien puisten osien tuhoamisen välttämiseksi. Rakenne voidaan irrottaa, kuivaa se perusteellisesti, poistaa mätänevät sienet ja puhdistaa sienten aiheuttama alue metallilla ja höyrypaperilla. Liota sitten puu antibakteerisella liuoksella ja kuivaa uudelleen. On suositeltavaa lopettaa levyt vahalla tai lakalla vedenkestävillä ominaisuuksilla, kun työ on valmis.

johtopäätös

Kuvatut järjestelmät esittelevät kehittäjää vain yleisesti ottaen menetelmillä kerrosten järjestämiseksi kylvyssä. Tämä on vain yleinen suositus. Voit tutustua rakentamisprosessiin tarkemmin katsomalla videoita ja valokuvia sivuillamme.

Lattialla kylvyssä ruuvipilareissa

Kuinka tehdä lattiaa kylvyssä ruuveilla - esimerkkejä

Kylpyammeen rakentamisen suunnittelussa jokainen haluaa varmistaa, että se kestää niin kauan kuin mahdollista, ja tämä voidaan saavuttaa vain rakentamalla vankka perustus. Yksi suosituimmista ja edullisimmista säätiöistä on ruuvi - me kuvaamme sitä myöhemmin artikkelissa. Valokuva ja video on kiinnitetty tähän materiaaliin, mikä havainnollistaa pino-ruuvin perustuksen organisaation päävaiheet.

Paalusäätiön keksintö kuuluu suunnittelija Alexander Mitchellille, joka ensin testasi tätä tekniikkaa Delaware Bayn majakan rakentamisessa jo 1850. Menetelmän ydin oli se, etteivät paalut ajautuneet maahan, vaan ruuvattiin alaspäin antamalla jonkin pylvään päistä terävä muoto. Tämä menetelmä ei ollut vain tehokas, vaan myös kului ajankokeen, sitä on käytetty tähän mennessä.

Erityisesti aktiivisesti kasattu säätiöt alkoivat käyttää sotilashenkilöitä liikuttamaan kalustoa. Tällainen tekniikka on erittäin tärkeä myös vaikeasti tavoitettaville alueille. Erityisesti pohjoisilla alueilla he luopuivat lähes pylväsperustaista ja tottelevauttamismenetelmistä, korvaamalla ne ruuvipapeilla.

Jos puhumme Venäjän federaatiosta, silloin tietyillä alueilla, joilla ilmasto on erityisen ankara, ruuveja käytetään sopivimpana asuntotuotannon ja teollisen rakentamisen perustaksi.

Jos haluat rakentaa kylpyamme laminoidusta puusta tai hirsimökistä sivustollesi, niin paaliruuvi on paras mahdollinen.

Rakennustiedot

Niillä alueilla, joilla maaperä on ei-kernomyria, perinteiset pylväs- ja nauhatalustot ovat haalistuneet taustalle (lue myös: "Kuinka luoda pylväskylmän perustilat - tyypilliset rakennusvaihtoehdot"). Sen sijaan ne käyttävät aktiivisesti ruuveja, koska ne ovat paitsi luotettavia myös paljon edullisempia taloudellisesti monille asiakkaille.

Yksi ruuvipilareiden ominaisuuksista on se, ettei ole tarvetta liittää lisäosa palkkiin tai kanavapalkkeihin. Koska grillage on alempi leikkauskruunu.

Monet mieluummin rakentavat kylpylän omille käsiinsä, jotka valitsevat tällä alueella vesistöjen lähellä tai kukkulan rinteillä. Koska tällaisissa paikoissa maaperä on yleensä kuivia tai sedimenttisiä ja joskus turveosia, paalujen käyttö tällaisissa tapauksissa on enemmän kuin perusteltua.

Paalun ja ruuvin perustuksen rakentaminen

Ruuvipolleille asennettu säätö vaikuttaa ensisijaisesti tulevien kylpyammeiden lattioihin. Jotta voidaan oikein laskea rakennusaineiden määrä, joka tarvitaan korkealaatuisen ja kestävän perustan rakentamiseen, on suositeltavaa luottaa asiantuntijoihin.

Laskennassa on otettava huomioon seuraavat tekijät:

 • maaperän koostumus ja sen laatu;
 • talven lumetason keskimääräinen taso;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys;
 • tulvataso sulavedellä;
 • tuulen ruusu;
 • lopullisen rakenteen massa täydellä viimeistelyllä.

Rungon kylvyn rakentamisen alku ruuveilla tapahtuu vain sen jälkeen, kun alustavat merkinnät tukien sijoittamisesta paikalle. Haluttuihin pisteisiin ajetaan pieniä tappuja ja merkkijonoa kiristetään, jolloin kaikki muut mittaukset otetaan. Kasa voidaan ruuvaa joko erikoislaitteiden avulla tai useiden ihmisten yhteisillä ponnisteluilla. On syytä muistaa, että paalun sijainti on ehdottomasti kohtisuorassa horisontin linjaa kohden. Katso myös: "Kylpyammeen perustan valinta - mikä sopii paremmin."

Käämityksen tekeminen, paalun sijainti tarkistetaan magneettisella tasolla joka neljäs kierrosta kohti. Vastaavasti asenna kaikki telineet ja varmista, että niiden asema vastaa samaa suorituskykyä magneettisella tasolla.

Jos paalun kiristämisprosessissa muodostuu esijännitys, ne tasataan käyttämällä pyörintätasoa vetämättä. On mahdotonta ruuvaa kiina jo johti maahan, muuten ajan myötä kylpy alkaa kutistua johtuen maaperän löysyydestä. Ruuvatun tukipylvän korkeuden on oltava vähintään 20 cm, minkä jälkeen tämä kappale voidaan leikata jyrsimellä.

Kun niiden ja maaperän väliin asennetut paalut muodostuvat, muodostetaan rakoja, jotka kaadetaan betonin liuoksella ja täytetään vahvikkeilla. Tämä lähestymistapa tekee perustan kehyshauteelle ruuvipinoilla, joissa omat kädet kestävät ja kestävät, suojaavat metallisia elementtejä ruostumiselta.

Tukien asennuksen jälkeen suoritetaan mittaukset niiden sijainnista ja etenevät kärkien hitsaukseen. Saumoissa on korroosionestoainetta.

Jos et halua käyttää metallia, palkkia voidaan käyttää myös sillana, joka on pultattu. Totta, puuta on käsiteltävä erityisellä antiseptisellä aineella.

Lähellä säätiötä

Jotta tukipilareilla olisi näkyvämpi ulkonäkö ja suojata ne lian ja kosteuden aiheuttamilta lumen sulamiselta tai tulvien aiheuttamilta vesistöiltä lampusta, ne on syytä leikata edelleen. Erilaiset vuorausmateriaalit auttavat suojaamaan lattiaa kylvyssä ruuvipinoissa sekä keskittymään rakennuksen ulkonäköön.

Koska tärkeimmät vauriot voivat olla lumen ja likaisen veden virrat off-season -vaiheessa, erityistä huomiota on kiinnitettävä verhousmateriaalien vedeneristysominaisuuksiin.

Huomaa, että erittäin kestävä ja täysin vedenpitävä on luonnollinen ja keinotekoinen kivi.

Lattian muotoilu kylvyssä

On järkevää analysoida kunkin lattiatyypin yksityiskohdat, kun kyseessä on asuin- tai julkiset rakennukset. Laitekerros kylvyssä ruuvipapeilla on kuitenkin mahdollista myös vähän tietoa ja taitoja.

Jos riittävän suuri grillaus on aikaansaatu, roikkuva, ei-vuotava lankkulevy kehyshauteessa paaluilla on optimaalinen tie ulos. Lisäeristyskerroksen avulla voit käyttää kylpyamme milloin tahansa vuoden, muuten talvella tämä lattia on hyvin kylmä.

Paalusäätiö suojaa lattiaosan alaosaa kaikilta ulkoisilta vaikutuksilta, erityisesti sademääriltä, ​​tulvilta tai vain kosteudelta. Mutta sisäpuolelta tällainen lattia joutuu jatkuvasti lämpötilan ja kosteuden muutoksiin, koska höyrysaunassa muodostuu kondensoitumista ja myös pesuhuoneeseen syötetään vettä.

Siksi yksi erittäin tärkeistä asioista, kun kylvyn rakentaminen ruuveilla on, on tehdä tyhjennys. Näyttää siltä, ​​että pieni tikkaat, joiden kautta vesi virtaa suoraan septiseen säiliöön tai keskitettyyn viemäriverkkoon (lue myös: "Kuivausaltaan täyttö" tai "valmis").

Huomaa, että kylvyssä olevan tyhjennysruuvin paalut on varustettava paitsi suihkulla myös höyrysaunassa, jossa vesi näkyy hyllyjen ja lattiojen pesun jälkeen.

Vuotavat lattiat

Lattian kaataminen kylvyssä pölkkyissä on yksinkertaisin ja edullisin toteutus. Sen organisaatio vaatii pohjan, jonka korkeus on vähintään 50 cm.

Tällaisen lattian asennusmenetelmällä tarkoitetaan viivettä grillataessa ilman kaltevuutta. Lokilla on lattiat 7 mm: n sisennyslepäleistä, joten vesihauteella voidaan helposti kulkea aukkojen läpi, vaikka puu turpoaa.

Ennen kuin teet lattian kylpylässä pihdit, sinun on huolehdittava maanalaisista. Rakenteen tässä osassa kaadetaan betonirauta vinosti viemärijärjestelmää kohti siten, että ylhäältä virtaava vesi ei pysähdy ja muotti ei kasva eikä myöskään pysyvän hajun välttäminen. Puhdistusta ja desinfiointia varten lattia on ajoittain irrotettava juoksevan veden paineella ja käsiteltävä antiseptisilla aineilla.

Betonin betonipinnoitus

Lattiat kylvyssä paalun pohjalla voi olla betonipohja.

Betonin kaatamisen alustava vaihe sisältää seuraavat toimet:

 1. Viestinnän asennus - vesi- ja saniteettitilat.
 2. Aseta trapik vesivirtaan siten, että säleikön viimeistely on lattian alimmassa osassa.
 3. Hiekka-sora-alusta täyttö, jonka paksuus vaihtelee eristemateriaalin tyypistä riippuen. Yleensä soraa oleva kerros ei yleensä ylitä 4 cm, kun se eristetään laajennetulla savella.
 4. Asettaminen jokaisen vedenpitävän pohjakerroksen osiin. Vaihtoehtoisesti kateaine voidaan hyväksyä, mutta on parasta käyttää höyryä läpäisevää kalvoa.
 5. Lämmitysmateriaalin asennus.

Jos keramzit valittiin lattian lämmittämiseksi kylvyssä, on toivottavaa, että se sisältää erilaiset rakeiden jakeet. Lisäksi ennen levittämistä on varmistettava, että savipinta on täysin kuiva, koska se kykenee imemään nopeasti ja hiljaa vapauttamaan kosteuden.

Lattianeristys

Ennenkuin laid levyt kallon baarit, ne, samoin kuin kaikki puuosat tulisi käsitellä säilöntäaineita syntymisen estämiseksi bakteerien ja muiden tuholaisten. Seuraavaksi, kerrosten välissä levyt levyt eristävät.

Eristekerroksen paksuus on erilainen, esimerkiksi jos käytetään mineraali- tai basalttivillaa, kerros nousee 25 cm: iin. Vaahtomuovin tapauksessa 15 cm kerros riittää eristämiseen, varsinkin jos kylvyssä ei ole kellarissa, mutta sitä on tarkoitus käyttää talvella.

Jos säädetyn viiveen korkeus ei riitä asettamaan halutun korkeuden eristekerrosta, palkit ovat lisäksi täytettyjä palkkeja. Tällöin höyrysulkumateriaalin palkkien välissä on yksi eristekerros ja toinen kerros sijoitetaan palkkien väliin. Seuraavaksi lattian koko pinta peitetään toisella vedeneristyskerroksella, ja jo palkkien yläpuolella asentavat levyn lattia.

Keraamiset laatat

Hyvin päin oleva materiaali kylpyyn lattian sisustukseen on keraamisia tai laattoja sisältäviä lattialaatoja. Sen alapuolella, älä laita kiinteää alustaa ja mieluummin lastulevyä, vaneria ja muita materiaaleja, jotka kiinnittyvät lattian tankoihin.

Tämän kerroksen päälle voit turvallisesti asettaa keraamiset laatat vakiokuvioon. Lisäksi jopa "lämpimät lattiat" järjestäminen on sallittua - sähkö, infrapuna tai vesi.

Ruuvipallojen asennusohjeet

Asennettaessa ruuvipilareita säätöön on tehty oikein, sinun on noudatettava useita perussääntöjä.

On kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 1. Erillisten paalujen välissä etäisyys ei saa olla yli 3 metriä, muuten kylvyssä oleva lattia alkaa kutistua liiallisen kuormituksen vuoksi.
 2. Jos vierekkäisten viiveiden välinen etäisyys on yli 3 metriä, kunkin palkin keskiosaan on asennettava lisätukit niin, etteivät lattiat kulje kevyesti.
 3. Koska paaliruuvi-pohja merkitsee tuentien harvoin sijoittamista kuin esimerkiksi kaistaleen, on suositeltavaa sitoa keskilinjojen kanava.
 4. Jos puupalkkia käytetään vanteisiin, keskilohkojen korkeus on alhaisempi 15 cm kuin muualla.
 5. Jos viides seinä liittyy rakennukseen, on asennettava kaksi lisäkonetta.

Kylvökylpyjen ruuvipilarien vakiokorkeus on 6 m. Tukien asennuksen yhteydessä on huolehdittava siitä, että jätteet pysyvät mahdollisimman pieninä.

Huomaa, että jos noudatat kaikkia rakennustekniikoita ja tukee asennustekniikkaa, patoalustalla oleva kylpy voi kestää vähintään puoli vuosisataa tai jopa kauemmin.

Säätiön edut ja haitat ruuveilla

Yksi pino-ruuvin perustaan ​​liittyvistä tärkeimmistä haitoista voidaan kutsua sillä, että huonolaatuisia materiaaleja käytetään usein paalujen valmistukseen. Jos kuitenkin komponenttien hankinta koskettaa todistettuja rakennusyrityksiä, voit olla varma siitä, että saat laadukkaan tuotteen. Katso myös: "Kuinka tehdä säätiö omalla kädelläsi kylvyssä - nauharakenne käytännössä."

Toinen tämän tyyppisiin säätiöihin liittyvä vaikeus voidaan pitää höyrysulun, eristyksen ja alustalevyjen asennuksena.

Mutta paaliruuvi-tyyppisen perustuksen epävarmat edut voidaan katsoa johtuvan:

 • kulutushyödykkeiden saatavuus vähäisen tulotason keskivertokuluttajalle;
 • työn suorituskyvyn riippumattomuus ilmastollisista tai sääolosuhteista;
 • mahdollisuus järjestää säätiö itse;
 • säätiön rakentamiseen tarvittava pieni aika;
 • saada vankka perustus tiivistämällä maakerroksen paalujen ympärille;
 • kyky korjata tukea;
 • perustuselementtien absoluuttinen pystysuora, joka saadaan aikaan teknisten välineiden avulla;
 • varmistaa maanalaisen ilmanvaihdon, suojaa sitä mätämästä.

Kuinka tehdä lattialämmitys kylvyssä?

Kävely kylvyn kylmässä kerroksessa ei ole vain epämiellyttävä, vaan myös haitallinen kehon lämpenemisen jälkeen.

Tätä voidaan kuitenkin välttää eri tavoin: joku yrittää tehdä lämpimän kerroksen kylpyynsä, toiset yksinkertaisesti laittaa kumipohjaiset tossut ja jättää kylmän ilman suurta epämukavuutta.

Jos katon eristys esimerkiksi kylvyssä on pakollista, niin lattian aiheuttama ongelma ei ole niin selkeä.

Kun lukijamme saavat mahdollisuuden valita itselleen parhaiten, puhuvat vain siitä, millaiset kerrokset ovat kylvyssä ja kuinka eristää ne.

Lattian lämpöeristys kylvyssä riippuen sen tyypistä

Aluksi kylpylöissä ei ole lepohuonetta, mutta höyryhuone ja pesuhuone ovat aina siellä, aivan kuin odotushuone. Näissä kolmessa huoneessa on erilaisia ​​kosteus- ja lämpötilaolosuhteita. Tämä ei kuitenkaan estä tekemästä samaa sukupuolta kaikkialla. Ainetta voidaan käyttää ainoastaan ​​betonia tai puuta.

Kun kylpy on rakennettu, lattialämmitys riippuu lattiatyypistä, harkitsemme molempia tyyppejä: betonia ja puuta. Ne eroavat hinnasta ja kestävyydestä.

Betonia on vaikea tehdä, se vaatii paitsi kokemusta myös avustajia, mutta se on puolen vuosisadan korvaamaton. Puu on paljon helpompi valmistaa, mutta puu, joka on kosketuksissa kosteuden kanssa, tulee nopeasti käyttökelvottomaksi, mikä tarkoittaa, että koko pinnan on vaihdettava muutaman vuoden kuluttua.

Kaikkien edellä mainittujen tyyppien yleiset vaatimukset ovat seuraavat:

 • pinnan on oltava riittävän karkea, jotta se ei pääse liukumaan;
 • puhdas ja kuiva olisi helppo ja yksinkertainen;
 • veden nopean ulosvirtauksen läsnäolo, niin että vesi ei pysähdy ja mikro-organismeilla ei ole aikaa lisääntyä siinä.

Kuivausongelma ratkaistaan ​​aina ensin. Viemärin sijainti määrittää lattian kaltevuuden.

Kuiva puulattia

Ei-juoksevat lattiat ovat vaikeampia ja kalliimpia kuin raskaat lattiat. Ensin alusta ja pohja asetetaan kattopuhalluksella, jolloin saadaan vesivälys, jonka jälkeen käärmeelliset palkit ja lattiapalkit asetetaan, jolloin karkea lattia kiinnitetään 5-7 cm: n levyjen välissä. Seuraava kerros on lokerot, joiden kaltevuus on enintään 5 astetta viemäriin.

Seuraavaksi on yleensä eristyskerros, mutta puhumme siitä myöhemmin. Yläkerros on hyvälaatuista uroslevyä, joka on valmistettu lehtikuusta, männystä tai tammesta. Ilmanvaihdon on oltava vetäytymässä 2 cm: n päähän seinästä. Kaikki päätyy jalustan asennukseen.

Lattian lämpöeristys saunassa

Höyrysaunassa voi olla tyhjennys, mutta et voi tehdä sitä. Vesi on vähäisempi, joten joskus on tarpeeksi kaltevuuksia niin, että vesi kerääntyy keskelle - sitten on helpompi kerätä ja kuivaa lattia.

Märkä puulattia

Puulattian vuotaminen tai kaataminen on helpoin ja edullisin vaihtoehto. Yläkerros levyt asetetaan palkkeihin tai lokeihin, joiden välinen etäisyys on 3-7 mm. Heille asetetaan hiekkalaatan päällä oleva viemäröintikerros - molemmat käyttävät 40 cm: n etäisyydellä 50 cm: n etäisyydellä siitä, että kylpyammeen lattia nostetaan maasta. Kuten näette, tässä tapauksessa ei ole tarvetta myöskään jätevesiputkille.

Mutta tällainen yksinkertaisuus muuttuu kausittaiseksi rajoitukseksi kylvyssä. Kylmäkautena on melkein mahdotonta lämmittää sitä (tai kenties ehkä, mutta lattia on kylmä ja "puhaltaa"). Kyllä ja kuivatus toimii vain, jos maa on hiekkaista, savi ei toimi. (Vaihtoehtona hiekalla murskattu kivi on korvattu hitsattujen kateaineiden kuormalavalla, joka on asetettu viemärin alle).

Märkä puu ja betoni / savi lattia

Siksi, kun omistajat ajattelevat mahdollisuutta höyryä milloin tahansa vuoden, he tekevät yhdistetyn rakentamisen: irrotettava vuotava lattia betonipinnoitteiden yläpuolella maanalaisella pesualtaalla. Maata leikataan tyhjennysaukon suuntaan, maapohjan päälle asetetaan kerros, jossa päälle asetetaan vahvistusverkko ja betonia kaadetaan säilyttävillä rinteillä. Kustannusten pienentämiseksi betonikytkin korvataan 8-10 cm: n paksuisella savi-lukolla. Lattiapalkkeihin asetetaan päällekkäiset palkit ja niihin asetetaan vuotava lattia.

Betonilattia, jossa on puulattiat

Olemme jo tarkastelleet yhtä konkreettista rakennetta, mutta teräslevy pysyi maan alla. Kaikki on täällä eri asia. Se alkaa kuopan asennuksella putkella, joka johtaa vettä esimerkiksi viemäriin. Ennen työn aloittamista maaperä tiivistetään ja kovetetaan 15 cm: n soralla soraa ja roskaa. Sen jälkeen kaadetaan ensimmäiset 5 cm betonia. Seuraava kerros on vedeneristys ja eristys, johon on asetettu uusi vahvistusverkko ja toinen betonikerros kaadetaan. Seuraava "piirakka" kerros on kohdistuskerros ja viimeinen pinnoite.

Kylpy: lattianeristys

Miksi lattiat on eristettävä? Kausiluonteiset kylvyt eivät todellakaan ole mitään syytä, mutta jos haluat liota kylmään, tarvitset lämminvesihaun. Olemme jo maininnut eristys kahdesti. Mutta harkitsemme sen vaihtoehdot järjestyksessä.

Lattian lämmittäminen kylvyssä ruuveilla

Pinoille asetetulla rakenteella ei ole konkreettista perustetta, sen sijaan se on tyhjä tila, jossa tuuli kulkee. Lattian lämmittäminen kylvyssä ruuvien paaluilla pitäisi alkaa kaksikerroksisen kerroksen muodostamisella: luonnos ja valkoinen eristyskerroksella. Tätä varten paalutuspuuta pannaan ensin paalunpäähän, ja antiseptiseen liimattu levyt kiinnitetään siihen. Pohjapinta-alaa kohdistetaan hydro-estekalvon päälle ja sitten levyn välissä olevaan eristykseen asetetaan - mineraalivilla, penoplex tai ekstrudoitu polystyreeni-vaahto. Sitten taas hydro-este ja puhdas lattia.

Jos betonilaatta on paaluilla, se on vedenkestävä kiinnittämällä kateaineita tai peittämällä se mastiksella. Lämmitin asetetaan päälle, esimerkiksi ekstrudoitu polystyreenivaahto. Seuraava kerros on betoniterä 5 cm vahvistusverkolla ja sitten - omistajan pyynnöstä: voit laittaa esim. Lämmitysjärjestelmän ja laattojen.

Lattiat on-aspic, jossa kerros eristys

Itse asiassa olemme jo puhuneet konkreettisesta kentästä, ja jelloitettu on sama. Kaksi kaatopaikkaa: maahan ja päällekkäisyyteen.

Eri resursseilla on monia vaihtoehtoja. Voit tehdä tämän:

 1. Jatkuvan liuskajohdon sisäpuolella kaivetaan oja syvyyteen 40-50 cm.
 2. Soraa kaadetaan ja tiivistetään siten, että sen kerros on 15 cm.
 3. Hiekkalaatikko kaadetaan ja tiivistetään - 30-50 cm.
 4. Sen yläpuolelle sijoitetaan ruberoidi kahdessa kerroksessa 10 cm: n levyjen päällekkäisyydellä ja tiivistämällä bitumimastilla. (2. kerros kohtisuorassa 1.)
 5. Eristyskerros - laajennettu savi tai mineraalivilla tai kuona kattilahuoneesta tai tunne, joka on kyllästetty tervalla. Kerroksen paksuus on 30-50 cm, ja se vaatii seiniä.
 6. Vain mineraalivillaa varten - toinen suojakerros. Tämä voi olla muovikalvo.
 7. Vahvistusverkko, jonka halkaisija on 5 mm.
 8. Majakat ja oppaat, joilla luodaan haluttu kaltevuus.
 9. Betonin betonipinnoitus. Paksuus vähintään 3 cm.

Vaihtoehtona on kaksi kerrosta betonin kaatamista: ensimmäinen kerros on suoraan hiekka-sora-sängylle ja betoni sekoitetaan karkeaseen soraan. Ensimmäiseen tasoitukseen asetetaan hydraulinen este, sitten eristys (esimerkiksi perliitti sementillä). Jäädytetyssä liuoksessa - metalliverkko ja uusi betonikerroksen kerros.

Tätä menetelmää on kuvattu edellä, jossa on kyse betonin lattian eristämisestä kylvyssä betonilevyssä paaluilla.

Lattian lämpeneminen kylvyssä laajentunut savi

Laajennettu savi - erinomainen eristys, jos sen kerros on 15 cm ja enemmän. Se voidaan kaataa viivojen väliin vesilevyllä. Tämä koskee kuivaa puulattiaa.

Lämmitä niitä ja betonilattiat. Se sijoitetaan ruberoidiin tai toiseen vedenpitävään aineeseen, joka asetetaan hiekka-sora-alustan päälle. Lasertaso auttaa tasoittamaan tasoa. Luodaan kaltevuus savi kuorittu sementti laasti.

TÄRKEÄÄ! Kokeneet rakennuttajat neuvovat, kun teet lattiaeristystä kylvyssä, jossa on laajennettu savi, ottaa se eri fraktioista suuremmaksi lämpimämmäksi ja pienet täyttävät suurien hiukkasten välisen tilan. Lisäksi sinun on valvottava laajennetun saven kosteutta - se on hygroskooppinen, ja tämä on huono eristysominaisuuksille.

Huolimatta siitä, että vaahto ei ole kovin sopiva lattiaeristyksen materiaali, sitä käytetään usein. Vaikka sen läheinen suhteellinen suulakepuristettu polystyreenivaahto sopii tähän tarkoitukseen paljon enemmän. Vaahtojen etuna on niiden kostutettavuus veden kanssa. Tämä eliminoi tarpeen eristää kerroksen hydrobarrierilla. Muutkin - samoja käyttötapoja lattianeristyksessä, kuten yllä on kuvattu.

Perliitti on toinen erinomainen eristys, mutta yksi suuri haitta: se on liian kevyt ulkona työskentelyä varten. Tuulen on puhjeta, osa perliitti lentää pois sen kanssa. Siksi työskennellä hänen kanssaan sisätiloissa. Eristysaineena käytetään usein perliittiyhdistettä betonin kanssa, mikä lisää jälkimmäisen huokoisuutta ja lisää sen eristysominaisuuksia. Seoksen mittasuhteet ovat seuraavat:

 • 2 osaa perliittiä otetaan 1 osa vettä.
 • Sekoitetun perliitin annetaan laskeutua ja lisätään 1/2 osaa M300-sementistä ja edellä.
 • Sekoitusprosessissa täytetään puolet vettä ja toinen 0,5 litraa ylhäältä.

Tuloksena on kuiva kuoriva puuro, joka asetetaan ensimmäiselle betonipinnoille ja 6 päivän kuluttua kaadetaan toinen kerros.

Lattian lämmitys pukuhuoneessa, puukylpyhuoneessa

Pukuhuoneen pitää pitää höyryhuone lämmin ja pestävä, joten se on myös eristettävä. Menetelmät ja materiaalit ovat samat kuin muissa huoneissa, rinteitä ja valumista ei tarvita. Eristys sijoitetaan joko aluslattian viivojen tai hiekka- ja soraeristystyynyn tai ensimmäisen betonivaihtelun väliin.

Mikä ei ole hyväksyttävää

Ei ole hyväksyttävää, kun lattiaa kuumennetaan kylvyssä, käyttää materiaaleja, jotka kuumentuessaan vapauttavat haitallisia aineita. Tämä on usein unohdettu ja laitettu esim. Linoleumiin lattialle.

Venäjällä on harvoja vyöhykkeitä, joissa kannattaa rakentaa kylpyamme ilman lattiaa eristämättä. Itse prosessi ei ole niin kallista ja monimutkaista laiminlyöntiä, mutta loppujen lopuksi ilmestyy kaikki sääolosuhteet ympärivuotiseen kylpyammeeseen - erinomainen tilaisuus rentoutua ja parantaa terveyttäsi.

Lattialla kylvyssä paaluilla: laite ja asennus paaluilla, kaatamalla, betonilattia

Ihmiset usein pyrkivät järjestämään omat kylvensä säiliöiden alta. Ne, joilla ei ole pääsyä avoimeen veteen, mieluummin laittaa virkistysalueen rinteisiin. Tällaisissa tapauksissa hyvin usein perustukset sijaitsevat sedimentteihin, jotka koostuvat sedimenttisestä tai alluvijalosta tai jopa suoita. Tässä ainoa oikea päätös voidaan pitää lattian laitteena kylvyssä paaluilla. Tämä on yksinkertaisin ja edullisin ratkaisu.

 • Lattian ominaisuudet kylpyssä pihdeissä
 • Paalun pohjan asennus kylvyssä
  • Mikä vaikuttaa laskelmiin?
  • Vihjeitä ruuvipillojen oikeaan asennukseen
  • Paalun asennusjärjestys
  • Lattianeristys
  • Lähellä säätiötä
 • Laitteen lattia kylvyssä ruuvien paaluilla
  • Raskaat lattiat
  • Betonilattiat
  • Lattiakeramiikan laatoittaminen

Lattian ominaisuudet kylpyssä pihdeissä

Jos kylpy on rakennettu kiinteistä tukkeista, joita ei ole yhdistetty tukkien pituuteen nähden, silloin tällöin alempi vanteiden kruunu voi toimia täysimittaisena grillata, eikä sitä tarvitse sitoa baarilla tai kanavasillalla.

Lattian edut paaluilla kylvyssä:

 • Mahdollisuus perustaa itsensä tekemä ja nopea tuotanto.
 • Tuloksena olevan rakenteen stabiilisuus johtuen maaperän tiivistämisestä ruuvattuihin paaluihin.
 • Mahdollisuus korjata säätiö.
 • Nykyaikaiset laitteet mahdollistavat paalujen sijoittamisen ehdottomasti pystysuoraan.
 • Voit tehdä säätiön milloin tahansa vuoden aikana ja missä tahansa säässä.
 • Automaattinen tuuletuksen automaattinen saatavuus alustalta, mikä on erityisen tärkeää kylvyssä.
 • Verrattuna nauhamaiseen pohjaan lattian laite lautalla ruuveilla on yksinkertaisempi.
 • Jos höyrystysputki on hyvin eristetty vaahtopaneelilla, se saa luotettavan vedenpitävyyden.
 • Pallon perustukset käyttöikä ja vahvuus eivät johda monoliittisiin perustuksiin.
 • Paalun pohjassa oleva kylpyamme kerros on luotettava suoja rakennuksen seinämille vasten tunkeutumista sulatettuun ja sadeveden maahan maahan.

Pallosäätiöiden käyttö on suositeltava myös maissa, jotka ovat kausiluonteisia tai huomattavia rakenteellisia muutoksia.

Paalun pohjan asennus kylvyssä

Moderniin rakentamiseen käytetään metallista saatuja putkia. Putken alemmassa osassa terät hitsataan, jotka, kuten ruuveja, syvenevät paalua maahan ja toimivat käytön aikana säätiön roolissa.

Ruuvipolleille asennettu säätö määrittää ennalta, millä lattialla on ruuvipilareissa oleva kylpyamme.

Mikä vaikuttaa laskelmiin?

Ennen perustuksen rakentamista on tarpeen tehdä kaikki laskelmat rakennusmateriaalien kustannusten optimoimiseksi. Paras kaikista laskutoimituksista ja mittauksista, millaisia ​​materiaaleja määritellään asiantuntijan antamiseksi. Seuraavia parametreja laskettaessa tulisi ottaa huomioon:

 • sula veden taso;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys;
 • maaperän muodostavat maaperän ominaisuudet;
 • tuulikuorma;
 • keskimääräinen lumen syvyys;
 • rakennuksen paino täydellä viimeistelyllä.

Vihjeitä ruuvipillojen oikeaan asennukseen

Jos kylvyn rakentamisessa valittiin säätiö ruuvipilareilla, sen rakentamisen aikana on tarpeen noudattaa tiettyjä tärkeitä olosuhteita:

 • On tarpeen tarkkailla paalujen välistä etäisyyttä, joka ei saa olla yli kolme metriä. Jos lisäämme tätä etäisyyttä enemmän, rakenteen liiallisen kuormituksen vuoksi kylpyammeen lattia alkaa laskeutua.
 • Jos lokit ovat pituudeltaan yli kolme metriä, niiden alle on asennettava välituki. Jos tällaista tukea ei ole, niin esimerkiksi dynaamisissa kuormissa, kun kävelet, lattian alla jalkasi juoksevat.
 • Koska ruuvien paalujen välinen nousu on suurempi kuin nauhalevyn viiveen sitomisen taajuus, on välttämätöntä sitoa keskimmäinen rivi kanavalla.
 • Jos kanavana käytetään tukipalkkia, keskukiekkojen korkeuden pitäisi olla pienempi kuin muut palkin kokoiset tuet.
 • Rakennuksen viidennen seinän risteyspisteissä on asennettava lisäparin ruuvipilareita.

Asennettaessa säätöruuveja puupylvään alle, on asennettava 6 metrin vakiotukit niin, että ne tuottavat mahdollisimman vähän jätettä. Jos ruuvipallot asennetaan kaikkien standardien mukaisesti, ne toimivat vähintään puolen vuosisadan ajan.

Paalun asennusjärjestys

 1. Pallojen asennuskohteet on rakennuksen kulmien ja seinien alapuolella, joten ne on merkittävä merkkijonoineen ja merkittävästi panoksilla.
 2. Pallot ruuvatetaan maahan ihmisen lihaksen voimakkuuden avulla ja kierretään maanpinnan suuntaisesti vipuputken reikään.
 1. Joka neljännen täydellisen kierroksen jälkeen on ehdottomasti tarkistettava paalin asema magneettisella tasolla, samalla kun samaa tasoa on käytettävä kaikkialla paalujen asennuksessa.

Jos havaitaan pinon kallistuksen mittaamisen jälkeen, sitä ei tarvitse irrottaa, vaan se on tasoitettava pyörivällä lasertasolla.

Kun irrotat ja kiinnität paalun uudelleen, maa irtoaa, mikä myöhemmin aiheuttaa väistämättömän vedon rakenteen.

 1. Ylhäältä, tuen täydellisen kiristämisen jälkeen tulee olla noin 20 cm ylimääräistä korkeutta, joka on sitten leikattava hiomalla.
 2. Rebar on laskettu kaikkien metalliputkien paikkoihin ja täytetty betoniliuoksella.
 1. Asennettaessa paaluja niiden ympärille on edelleen tyhjä, joka on myös kaadettava betonilla. Tästä johtuen paalarakenne saa ylimääräisen turvallisuustason, ja betonikuori suojaa metalliputkea korroosiolta, mikä parantaa huomattavasti sen käyttöikää.
 2. Sitten sinun on mitattava kaikkien paalujen asento, hitsaa ne vihjeet ja käsitellä hitsisaumat korroosiota aiheuttavilla aineilla.
 1. Rostverk voidaan valmistaa metallina hitsaamalla hitsaamalla ja puupalkilla.

Ennen kuin teet lattiaa kylvyssä pihdeissä ja laita tukipaneeleja kallo-palkkeihin, sinun on kohdeltava huolellisesti kaikkia puurakenneosia antiseptisilla aineilla, jotka suojaavat niitä mikro-organismeilta ja tuholaisilta. Tukirakenteisten elementtien välissä eristetty. Eristyskerroksen tulee olla minimaalivillaa alle 25 cm ja käytettäessä halvempaa vaahtoa riittää 15 cm. Tämä on erityisen välttämätöntä, jos kylvyssä ei ole soclea, mutta sitä on tarkoitus käyttää talvella.

Jos palkkien korkeus on riittämätön, palkit ovat kohtisuorassa niiden suhteen, jotta voit lisätä eristekerroksen paksuutta. Ensimmäinen eristyskerros tulee levittää vedeneristyskerrokseen, se on palkkien välissä. Toinen eristekerros sijoitetaan pakattujen tankojen väliin. Ylhäältä rakennus on peitetty toisella kerroksella vedenpitävyyttä ja viimeistely lattia kehys kylvyssä paaluilla on pakattu baareihin.

Kun paalusäätiö on valmis, sen pitäisi olla hyväksyttävämpi ulkonäkö. Jos kylpy on puusta valmistettu, sen edessä olevien materiaalien on ilmoitettava hänelle sellaisista ominaisuuksista, jotka parantaisivat käyttöikää. Tätä varten sinun on ymmärrettävä, mitkä ympäristötekijät ovat kaikkein uhkaavimpia ulkoisen sisustuksen materiaaleja:

Puusäilytyspuulattiat on suojattava korkealta lumipeitteeltä, joka väistämättä kertyy sen seiniin ja lisää kosteutta. Sen vuoksi vedeneristysominaisuudet ovat erittäin tärkeät verhousmateriaalille.

Voit yhdistää lujuuden ja vedenpitävyyden viimeistelyyn, mutta on suositeltavaa käyttää sitä keinotekoista tai luonnonkiveä.

Kivi voidaan asentaa samalle laastille, jota käytetään laattapintojen asennuksessa. Se perustuu sementtiin, jota tukevat sidonta-aineet, jotka parantavat sen laatua. Pinnoitteen kiinnittäminen pintaan oli vahvempaa, seosta tulisi levittää viimeistelyaineeseen. On myös tarpeen sulkea saumojen muodostamat saumat, mutta tämä tulee tehdä päivän kuluttua kiven kiinnittymisen jälkeen.

Laitteen lattia kylvyssä ruuvien paaluilla

Koska kylvyn rakentaminen pölkkyjen päälle, sen lattia on etukäteen leikattu maanpinnasta, yksinkertaisin ja lupaavin ratkaisu olisi kaataa lattiat pyllykylpyyn kylvyssä. Tällainen rakenne on lämmitettävä, muuten pölkkyjen kylvö voi työskennellä vain lämpimässä jaksossa, kun taas lattia pysyy kylmässä.

Järjestelyyn vaaditaan, että alustan korkeus on vähintään 50 cm.

Myös kylvyn kaatamalla lattiapenkillä suositaan sitä, että kylvyn päällekkäisyys altistuu säännöllisesti veteen, koska menettelyjen aikana veden virtaus sisätiloissa ja lisäksi kondensaatti laskeutuu höyryhuoneen ja pesuosaston kaikkiin pintoihin. Kaikki tämä vesi on jotenkin poistettava, joten vaikka kylpy on tehty paaluilla, miten lattiaa kestävä kosteus on edelleen kiireellinen tehtävä. Paras ratkaisu on tikkaiden kehittäminen - tyhjennys, johon vesi kulkee tyhjennysaukkoon tai viemärijärjestelmään. On pidettävä mielessä, että tikkaat on annettava paitsi pesu- tai suihkuhuoneessa myös kaksoishuoneessa, koska ei ole pelkästään kondensaatiotoimintaa vaan myös vettä, joka lattiat ja penkit on pestävä jokaisen kylpy-menettelyn jälkeen.

Kaatopaikan rakenne on yksinkertainen:

 1. Viivästykset on pinottu grillattaessa ilman kaltevuutta.
 2. Niille on kääritty leikkuulaudat, joissa on melko suuret aukot (vähintään 7 mm). Näiden aukkojen leveydestä johtuen, jotka eivät sulkeudu, vaikka levyt turpoavat imeytyneestä kosteudesta, ylhäältä tuleva vesi ei kestä, mutta se poistuu välittömästi näiden aukkojen läpi.

Kaadetun lattian varustaminen, sinun on huolehdittava maanalaisesta suojasta, jotta jätevesi ei kerääntyisi siellä, joka uhkaisi tuulen, sienen ja epäherkkien olosuhteiden vuoksi. Tällöin alivaiheessa on tehtävä kartiomainen betonipinta, jossa kaltevuus viemäröintijärjestelmään. Käytön aikana järjestelmä on puhdistettava säännöllisesti, huuhdeltava juoksevalla vedellä ja käsiteltävä antiseptisilla aineilla.

Betonilattiat

Myös betonilattiat paalusäätiön altaissa on oikeus olla olemassa. Ennen kuin sementti-hiekkaa tai betoniseosta kaadetaan lattiaan ruuvipohjissa olevissa kylvyssä, tarvitaan jonkinlainen valmistelu:

 1. Aseta tarvittavat vesi- ja viemäriputket.
 2. Asenna tikkaat, joiden hila on lopullisen viimeistelyn aikana lattian alimmassa osassa.
 3. Kylvyn alapuolella tehdään hiekkakivipehmuste, jonka paksuus tulisi yhdistää eristämiseen käytettyyn materiaaliin. Jos käytetään laajennettua savea, tyynyn paksuus ei saa olla yli 40 mm.
 4. Kaikissa säätöosastoissa voit asettaa vesitiivistykseen, jota voidaan käyttää kateaineella, mutta on parempi ottaa käyttöön erityinen höyryä läpäisevä kalvo.
 5. Laita eristys.

Jokainen, joka osaa tehdä lattiakakun kylpylässä, tulee varmasti ostaa eri slaydite-fraktioita ja varmista, että se on kuiva, koska tämä on erittäin hygroskooppinen materiaali, joka imee nopeasti vettä, mutta antaa sen vaikeuksitta.

Lattiakeramiikan laatoittaminen

Puulattia voidaan peittää keraamisilla lattialaatoilla.

Mutta tällaisissa tapauksissa levyjen sijasta käytetään kuitulevyä, vaneria tai kaksikerroksista DSP: tä, ja jokainen näistä kerroksista on kiinnitetty paikoilleen. Jo tämän päälle peittävän laatta perinteisen tekniikan mukaan. Täällä voit jopa käyttää lattialämmitysjärjestelmää, sekä hydrauliikkaa että infrapuna-sähköä. Tästä johtuen lattian kylvyssä pihdit ovat paljon mukavampaa jalat.

Laitteen lattia kylvyssä ruuvien paaluilla

Ruuvien paalujen kylvyssä olevan lattian tulee olla hyvä lämpösuojaus, koska rakennuksen alla on paljon vapaata tilaa. Jos kylvyä käytetään talvella kylmällä ilmastoalueella, on suositeltavaa lisäksi suojata maanalaista tilaa sulkemalla sen ympärillä kehä ja pohja. Tässä sulkevassa rakenteessa tehdään useita aukkoja, jotka mahdollistavat maanalaisen ilman tehokkaan tuuletuksen ja samalla lisäsuojan.

Lattiat kylpyssä pölkkyissä - Järjestelmät ja projektit

Suurin osa keskusteluista johtuu lattian muotoilusta tukin kylvyssä, koska on vaarana rakentaa rakenne, jossa alempi kruunu kostuu liian voimakkaasti. Tällaisen kosteuden jatkuvan altistumisen seurauksena puu saattaa alkaa hajota aikaisemmin ja koko rakenne palvelee huomattavasti vähemmän kuin määrätty aika. Siksi seuraavassa on hyvälaatuisten kerrosten tarvittavien elementtien optimaalinen sijainti.

Alemmassa kruunussa lattialokit on asennettu 100 x 150 mm: n osaan.

Pöydän alapuolella päänlangat on ommeltu, jotta ne tulisivat lämpöä eristävän kerroksen tukeen.

Seuraavaksi eristyslevyt sijoitetaan kahteen kerrokseen, yksi - 100 mm ja toinen - 50 mm. Lattiat tehdään tavoittelussa niin, että alemman kerroksen liitokset eivät ole samansuuntaisia ​​yläosan nivelien kanssa.

Seuraava vaihe on laatikoiden valmistus alilevyn laatan alla.

Pehmeästä polyeteenikalvosta valmistettu lattia asetetaan päällisen päälle - tämä on vedeneristyskerros, joka suojaa alla olevilta puurakenteilta veden sisääntuloa.

Vedeneristyskäyttöön on asennettu vähintään 12 mm: n paksuiset sementtipohjaiset lastulevyt (TsSP). Kehällä on saman materiaalin reunus.

Metalliverkkoa, jonka palkki on vähintään 10 mm, laajenee muodostuneeseen tilaan. Sen jälkeen betonipinnoitteen paksuus on 10-12 mm.

Tässä mallissa ei ole merkitystä - ei ole tyhjennysaukkoa pesuveden ja höyryhuoneen veden virtauksen järjestämiseksi. Suunnitelman sijoittelu voidaan nähdä alla olevasta kaaviosta.

On myös päällystekerros betonin betonilevyyn kylvyssä, joka on tavallisesti keraamista graniittilevyä. Lisäksi näet, että höyrysaunan tai pesutilan kerrokset on tehty kaavion kaltevuudella. Tällaisen kulman järjestämiseksi betonirauta kaadetaan puusta valmistetuilta majakoilta tiettyyn kulmaan seinistä poistoaukkoon.

Seuraavassa kaaviossa on esitetty toinen vaihtoehto, jossa käytetään mineraalivillaeristystä ekstrudoitu polystyreeni-vaahtoa (EPP).

Hieman monimutkaisempi rakenne, jossa on kaadettava puulattia ja lämmitetty betonilevy.

Hyvä vaihtoehto lämmön esteen rakentamiseksi rakennuksen kehälle - pohjan valmistukseen. Luodessasi on tärkeää ottaa huomioon, että kylvyn vieressä oleva maaperä liikkuu eikä kylvyssä ole suljettuun rakenteeseen jäykkiä yhteyksiä.

Kuinka tehdä lattian kylvyssä pölkkyjen omilla käsillä: Ohjeet

Ensinnäkin varmistakaa, että kaikki tarvittavat kaivannot ovat kaivettu maahan, jos sellaisia ​​on viemäriputkien ja vesihuoltokanavien asettaminen.

Sen jälkeen sukupuolijakaumat ovat vuorattu alilattialevyillä.

Seuraavana vaiheena on tuulisuojaus eristykseen. Tämä rooli suoritetaan erityisellä höyrylamppulla, joka sallii lämmönkestävän kerroksen tehokkaan haihtumisen kosteuden pinnasta kattoon. Korkealaatuinen lämpöeste luo mineraalivillan 150 mm paksu.

Lisäksi lattian koko pinta peitetään tiheällä vedeneristyksellä, jossa on hieman päällekkäisyyttä seinissä.

Kun olet lopettanut hydrosuojauksen, aluslattiat on asennettu sen päälle.

DSP-levyt asetetaan lattia- tai laatikkoon.

Levyt päällä on suljettu vedeneristyskalvolla, jonka päälle asetetaan laatikko betonin levittämistä varten.

Lattialaattoja tehdään majakoilla. Ne voidaan tehdä puusta tai metalliprofiileista, kuten yllä olevassa kuvassa. Keraaminen laatta asetetaan päälle betoni tai puulattia on järjestetty. Jos suunnitelmat kaatavat lattioita lattiasta, on suositeltavaa järjestää tuuletuskanava puulattian ja betonilaastin väliin.

Tällainen putki tuottaa hyvän ilmankierron ja suojaa puulattiat ennenaikaiselta putoamiselta, mutta se mahdollistaa myös pysyvän höyrysaunassa pidempään ja mukavammin raikasta ilmaa jatkuvasti. Tarvittaessa ohjausventtiili, korkki tai porttiventtiili voidaan asentaa putken ulkopuolelle tai sisäpuolelle.