Polymerbetoni - uusin materiaali, jonka suorituskyky on parantunut

Polymeeribetoni on yksi viimeisimmistä keksinnöistä, jotka meille lahjoittavat prosessisuunnittelijat. Tämän rakennusmateriaalin erityispiirre on se, että se koostuu erilaisista polymeerien lisäaineista. Tyypillisiä komponentteja tällaisesta betonista ovat styreeni, polyamidihartsit, vinyylikloridi, erilaiset lateksit ja muut aineet.

Epäpuhtauksien käyttö mahdollistaa betoniseoksen rakenteen ja ominaisuuksien muuttamisen teknisen suorituskyvyn parantamiseksi. Monimutkaisuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta polymeerikivet käytetään meidän aikanamme lähes kaikkialla.

Polymeeripäällysteitä on kahta tyyppiä, joista kukin käytetään tiettyihin rakennustöihin. Ensimmäinen vaihtoehto on täytetty polymeerinen betoni. Tämän materiaalin rakenne sisältää orgaanisia yhdisteitä, jotka täyttävät aukot täyteaineen (murskatut kivet, sora, kvartsihiekka) välissä.

Toinen vaihtoehto - runko molekyylibetoni. Täyteaineiden väliset aukot eivät ole täyttyneet, ja hiukkaset pidetään yhdessä polymeeristen materiaalien kanssa.

Polymerbetoni on betoni, jossa mineraalinen sidosaine sementin ja silikaatin muodossa korvataan kokonaan tai osittain polymeerikomponenttien avulla. Tyypit ovat seuraavat:

 • polymeerisementti - betoniin lisätty polymeeri muodostaa täten 5 - 15 painoprosenttia sementtiä (fenoliformaldehydihartsit, polyvinyyliasetaatti, synteettinen kumi, akryylikoostumukset). Erittäin kestävä nesteitä, iskuja ja käytetään lentokenttien rakentamiseen, tiilien ja betonin viimeistelyyn, keramiikkaan ja lasiin, kivilaatat;
 • Plasteconcrete - kuumakovettuvia polymeerejä (epoksi, fenoliformaldehydi ja polyesteri) käytetään sementin sijasta seoksessa, tällaisen betonin pääasiallinen ominaisuus on suuri happo- ja emäksisresistenssi ja epävakaat lämpötiloihin ja muodonmuutoksiin. Niitä käytetään päällystämään rakenteita puolustukselta kemiallisilta aggressioilta ja korjaamaan kivi- ja betonielementtejä;
 • betonipolymeeri on betonia, joka on kyllästetty kovettamisen jälkeen monomeereillä, jotka täyttävät betonin huokoset ja virheet, mikä johtaa lujuuteen, pakkasvasteeseen ja kulumiskestävyyteen.

Hyödyt ja haitat

Miksi polymeerisen betonista tuli arvokas kilpailija perinteisiin rakennusmateriaaleihin? Se kovettuu nopeasti ja tulee kestäväksi graniittina. Kovettumisaikataulu on huomattavasti lyhyempi kuin tavallisen betonin samanaika.

Polymeerikomponentti antaa sen suurimman vetolujuuden betoniin yhden viikon kuluttua kaatamisen jälkeen. Normaali betoni kestää noin kuukausi.

Betonin koostumus sisältää jätteen maatalous- ja rakennustyöt. Aikaisemmin niitä ei käsitelty millään tavoin ja useimmissa tapauksissa heidät vain haudattiin maahan. Jätteiden käyttö polymeeripäällysteiden valmistuksessa ratkaisee käsittelyn ja vähentää merkittävästi ympäristöön kohdistuvia kielteisiä vaikutuksia.

Koska nämä samat jätteet jakautuvat lähes kaikkialla, on jo hyvä raaka-ainepohja polymeerisen betonin valmistukseen. Tavallisesti ei tarvita erityisiä lisäaineita ja epäpuhtauksia. Tällaisen betonin valmistustekniikka on käytettävissä myös aloittelijoille. Konkreettisekoituksen valmistelussa jokainen voi kokeilla lisäaineiden ja epäpuhtauksien määrää, mutta alkuteksti on pysynyt muuttumattomana.

Polymeerisen betonin haitat sisältävät merkittävän osan sen keinotekoisista osista. Seoksessa noin 10% keinotekoisista aineista. Toinen haittapuoli on GOSTin mukaisen standardisoinnin puuttuminen. Et voi olla varma siitä, että on olemassa konkreettinen, jota tarvitaan myyntiin. Kolmas haittapuoli on korkeat kustannukset, jotka johtuvat lisäaineiden hinnoista (hartseista jne.).

rakenne

Yksi tärkeimmistä polymeerisen betonin osista on lentotuhka. Tämä aine on hiilen poltosta saatu tuote. Tuhkan käyttö lisäaineena täyttää tuoreen betoniseoksen. Täyttövaikutus perustuu pienimpien hiilihiukkasten kykyyn täyttää kaikki aukot ja huokoiset muodostumat. Mitä pienempi tuhkapartikkeleiden koko, sitä tarkemmin tämä vaikutus havaitaan. Tästä johtuen lentotuhkan ominaispiirteistä karkaistu betoni on paljon vahvempi ja tavallista vahvempi.

Toinen tärkeä osa betoniseoksesta on nestemäinen lasi. Se on erinomainen tarttuvuus ja edullinen. Sen lisäys polymeeripäällysteeseen on erittäin hyödyllinen, jos valmiin rakenteen ulkona on tai se altistuu veteen jatkuvasti.

Polymeeripitoisen betonin tekniset ominaisuudet ovat korkeammat kuin muut standardit, ja se on lisäksi ympäristöystävällinen - sitä voidaan käyttää rakennusten rakentamisessa elintarviketeollisuudessa. Keskimääräiset tulokset ovat seuraavat:

 • lineaarinen kutistuminen 0,2-1,5%;
 • huokoisuus - 1-2%;
 • puristuslujuus - 20-100 MPa;
 • lämmönkestävyys - 100-180С;
 • ryömintämitta - 0,3 - 0,5 kg / cm2;
 • ikääntymisen vastainen - 4-6 pistettä.

Tätä tyyppistä seosta käytetään rakenteellisina ja koristeellisina viimeistelyaineina.

Itse tuotannon teknologia

Jos sinulla on tarvittavat tiedot ja asiaankuuluvat materiaalit, voit valmistaa polymeerikivet omilla käsilläsi. Mutta on huomattava, että tällaista betonia valmistettaessa ei ole erityistä reseptiä, komponenttien tasapaino määritetään käytännön kokeiden perusteella.

Polymeerisen betonin valmistusmenetelmä on melko yksinkertainen. Vesi ja pieni määrä sementtiä kaadetaan sekoittimeen. Sitten lisätään samankaltaisia ​​määriä kuonaa ja lentotuhkaa. Kaikki osat sekoitetaan perusteellisesti. Seuraavaksi tulee eri polymeerikomponenttien kierros. Ne lisätään aikaisempaan ainesosaan, jonka jälkeen seos sekoitetaan uudelleen.

Polymeerien lisäaineena sopivaa nestemäistä lasia, PVA-liimaa, erilaisia ​​vesiliukoisia hartseja. PVA-liimaa voidaan käyttää missä tahansa määrin, koska se on erinomainen täyteaine, jolla on hyvä viskositeetti. Sen lisäys betoniliuokseen parantaa merkittävästi valmiin rakenteen kestävyysparametreja ja vähentää kutistumisprosenttiosuutta.
Polymeerien ja astringenttien välinen suhde voi olla välillä 5: 1 - 12: 1.

hakemus

Rationaalisempi on polymeeripäällysteiden käyttö betonista tai metallista valmistetuiksi koriste- ja suojatuotteiksi. Tämä tai muu rakentaminen on tarkoituksenmukaista toteuttaa vain joissakin tapauksissa. Tämä on tavallisesti elektrolyysi- tai peittausaukojen, putkistojen tai säiliöiden valmistusta syövyttäviä nesteitä varten. Tämän materiaalin rakennus- tai sulkemisrakenteiden valmistus ei ole toteuttamiskelpoinen eikä kustannustehokas.

Polymeeribetonilla on suuri vastustuskyky ulkoisille vaikutuksille, joten se voidaan asentaa ilman lisävahvistusta. Mutta jos lisämarginaalin tarve on vielä olemassa, lasikuitua tai terästä käytetään polymeerisen betonin vahvistamiseen. Muita elementtejä, kuten esimerkiksi hiilikuitua, käytetään paljon harvemmin.

Polymeeripäällysteknisten teknisten ominaisuuksien ansiosta se on kätevä ja halpa materiaali rakennuskoristeiden valmistukseen. Eri värejä varten väriaineita lisätään valmistettuihin liuoksiin ja halutun koon saamiseksi kaadetaan erikoisvalmisteisiin muotoihin. Tuloksena saadut polymeerisen betonin tuotteet ovat hyvin samankaltaisia ​​marmorin värien ja tekstuurin kanssa, mutta tällaisten rakenteiden kustannukset ovat paljon pienemmät.

Polymerbetoni

Innovatiiviset teknologiat tekevät meistä onnellisempia päivittäin. Uusi kehitys on koskettanut myös rakennusteollisuutta. Erityisesti uusien rakennusmateriaalien, muun muassa polymeerisen betonin, luominen on laajaa kysyntää. Se on seos, jonka koostumus koostuu erilaisista polymeerisistä aineista, eikä sementistä tai silikaatista, joka on jo pitkään ollut tuttu meille. Tällä materiaalilla on paljon positiivisia ominaisuuksia, joiden vuoksi se ylittää tavanomaiset rakennusseokset.

Polymeeribetoni: ominaisuudet

Positiivisten ominaisuuksien valtavan määrän ansiosta sementti-polymeeriseos oikeutetusti ansaitsee kunnioituksen rakentajien keskuudessa. Tämän materiaalin avulla jokainen asiantuntija arvioi sen kestävyyden ja kestävyyden. Polymeerinen betoni ei anna kosteutta, ei muovaudu, reagoi täydellisesti lämpötilavaihtoon ja huonoon säähän. Nopea jäädyttää, tarttuu hyvin mihin tahansa pintaan. Tämä materiaali on erittäin kestävä venytys, hyvä ilmanläpäisevyys. Kemialliset reaktiot eivät vaikuta siihen.

Mutta kaikkein tärkeimmistä polymeeripäällysteiden ominaisuuksista on se, että se on ympäristöystävällinen, ei saastuta ympäristöä eikä haittaa ihmisten terveyttä. Polymeeriseos saa käyttää myös julkisen catering, erilaiset päivittäistavaramyymälät sekä muut elintarviketeollisuuden rakennukset.

Hyödyt ja haitat

Valtava määrä positiivisia ominaisuuksia esittelee sementti-polymeerilevyä tavalliseen betoniin verrattuna. Koska nopeasti kovettuvat polymeeripäällysteellä muutaman päivän päästä, voit tehdä ensimmäisen työn, jota ei voida sanoa tavallisesta materiaalista. Uuden mallin betoni on paljon kovempi ja vahvempi. Viikko on riittämätön täydellisen kovettumisen sijasta kuukaudessa, kuten tavalliselle sementille.

Polymeeriseoksen positiivisista ominaisuuksista - ei-jätteistä. Aikaisemmin kaikki maatalous- ja rakennusjätteet hylättiin tai haudattiin maahan ja saastuttavat siten luontoamme. Nyt kierrätettyä materiaalia käytetään polymeerisen betonin valmistukseen. Tällaisen teknologian käyttö ei ainoastaan ​​ratkaise jätteiden käsittelyn ongelmaa vaan myös suojelee maailmaa saastumiselta.

Tällä rakennusmateriaalilla on valitettavasti haittoja. Negatiivisista ominaisuuksista voidaan erottaa pääsy keinotekoisten materiaalien koostumukseen. Toinen kielteinen kohta on joidenkin lisäaineiden kalliit kustannukset polymeerisen betonin valmistuksessa. Tästä johtuen valmiin tuotteen hinta nousee.

hakemus

Monien positiivisten ominaisuuksien vuoksi polymeeripäällysteellä on melko monenlaisia ​​sovelluksia. Sitä käytetään maisemasuunnittelussa, jossa on polkuja ja terasseja. Samanlaista seosta käytetään ulkoseinien ja ulkopuolisten seinien viimeistelyyn, jolloin tehdään reunat, portaat, aidat, altaat ja socles. Tällainen materiaali on helposti sovitettavissa manuaaliseen työhön. Se tuottaa erilaisia ​​muotoja, muotoja ja koristeosia. Sen kauneus on, että se on helppo maalata kuivumisen jälkeen.

Tällaisen rakennusseoksen käyttö soveltuu lattian kaatamiseen. Polymeeriset betonilattiat toimivat erinomaisena suojauksena kosteudelta. Polymerbetonilattiat pitävät sinut lämpimänä kotona.

Kun otetaan huomioon tekniset ominaisuudet ja koostumus, uuden sukupolven betoni on jaettu seuraavasti:

 • Polymeerisementti. Tällaisella betonilla on erinomainen vahvuus. Tätä materiaalia käytetään lentokenttien, viimeistelylevyjen ja tiilien rakentamisessa.
 • Plastobeton. Se on ominaisuus, jolla on erinomainen vastustuskyky happo-emäsreaktioille ja lämpötilan epätasapainolle.
 • Betonopolimer. Tämä rakennusseos eroaa muista, sillä valmis, jäädytetty lohko on kyllästetty monomeereillä.

Nämä aineet, jotka täyttävät reiät ja materiaalivirheet, antavat sille kestävyyden ja vastustuskyvyn jäätymislämpötiloihin.

Myös rakennustyön tyypistä riippuen asiantuntijat jakavat polymeerisen betonin täyteiseksi ja luurankolamolekyyliksi. Ensimmäinen tyyppi mahdollistaa sellaisten orgaanisten aineiden läsnäolon kuin kvartsihiekka, murskatut kivet ja sora. Nämä materiaalit täyttävät betonin täyttöaukon toiminnot. Toisessa suoritusmuodossa betoni jää täyttämättömiin tyhjiöihin. Ja betonin hiukkasten välinen yhteys tehdään polymeerisillä aineilla.

Polymeerisen betonin koostumus

Polymeeripäällysteiden perustana ovat polyesterihartsit, jotka suorittavat neulomisen toiminnan. Näihin hartseihin kuuluvat:

 • polyvinyyli-;
 • Metyylimetakrylaatti;
 • epoksi;
 • Polyuretaani jne.

Epoksihartsit ovat käytännöllisesti katsoen hajuttomia. Ne tarjoavat työn korkeimman kestävyyden materiaaliin. Mutta samalla antaa konkreettista epävakautta.

Metyylimetakrylaatti päinvastoin hajoittaa voimakkaasti. Mutta haju haihtuu polymeroinnin jälkeen. Tällaiset betonit tarttuvat nopeasti. Mutta ne ovat alttiita kemialliselle altistumiselle.

Lentotuhka antaa materiaalin voimakkuuden.

Työssä optimaaliset ovat polyuretaanihartsit. Lisäksi polyuretaani-betonien seokseen lisätään hiekka- tai sora-mineraalivarastoaineita sekä erityisiä pehmittimiä ja kovetteita.

Merkittävää roolia polymeeripäällysteessä pelataan lentotuhalla, joka pettää materiaalin lujuuden ja kuonan. Toinen yhtä tärkeä aineosa on nestemäinen lasi. Sen käyttö polymeerisen betonin koostumuksessa antaa rakennukselle suojaa kosteudelta ja kosteudelta.

Valmistusominaisuudet

Sementtipolymeerisen betonin valmistus on yksinkertainen asia. Tee näin betonisekoittimella, kaada vesi, joka on erityisesti suunniteltu polymeereille, kaada sitten vähän sementtiä. Ota sitten yhtä suuret määrät kuonaa ja tuhkaa, sekoita betonisekoittimen sisältöön. Polymeerien lisäaineet betoniin sijoitetaan viimeiseksi. Sekoita sitten perusteellisesti. Ruoanlaitto on ohi.

Sementti-polymeeripurkki tekee sen itse

Valmistus tekniikka on niin helppoa, että se voidaan tehdä kotona omilla käsillänne. Tällainen idea on täydellinen niille, jotka ovat päättäneet tehdä esimerkiksi polymeerilattiat. Tutkittuaan melko yksinkertaisen tekniikan ja kaikkien tarvittavien komponenttien avulla jopa noviisirakentaja pystyy käsittelemään sitä.

On kuitenkin syytä huomata, että polymeerisen betonin valmistuksessa ei ole erityistä reseptiä, jolla on täsmälliset mittasuhteet. Halutun tavoitteen saavuttamiseksi voit tehdä vain kokeilun ja virheen. Sekoita, kokeile. Menestyt.

Polymeeripäällysteiden valmistusteknologia ja sen valmistuksen valmistus

Polymerbetoni (aka casting stone) on materiaali, joka yhdistää luonnonkiven lujuuden ja kauneuden kohtuulliseen hintaan (halpojen mineraalivalmisteiden ansiosta) ja helppokäyttöisyyden. Mahdollisuus käyttää käytännöllisesti katsoen kaikkia aggregaatteja (hiekka, graniitti ja marmoripihdit, lasi ja monet muut) takaa erilaisia ​​polymeerituotteita. Ja polymeerisen sideaineen läsnäolo tekee niistä kestäviä, vastustuskykyisiä pakkaselle, vedelle ja ylikuumenemiselle.

Tarkastellaan tyypillisiä polymeerituotannon teknisiä prosesseja sekä mahdollisuutta luoda se itsellesi.

Polymeerisen betonin valmistusmenetelmä

Mitä tarvitaan?

Tuotteen hankkiminen edellyttää:

 • Täyteaine on melko suuri osa (hiekka, murskattu kivi, karkeasti jauhettu lasi).
 • Lisää hienoja hiomakomposiitteja, mikä vähentää materiaalin kustannuksia. Se on grafiitti-, kvartsi- tai andesite-jauhe.
 • Binder - se tarvitsee noin 5 prosenttia. Tässä ominaisuudessa käytetään yhtä polymeerihartseista. Esimerkiksi polyesteri (tyydyttymätön), urea-formaldehydi, furaani, epoksi.
 • Kovetteet, pehmittimet, erikoismoduu- tivalmisteet, väriaineet.
 • Voiteluaine muotojen ja gelcoatin erottamiseksi ulkopinnoitteelle.

Tuotantomenetelmät

Tuotantoprosessi voi tapahtua jaksottaisella tai jatkuvalla tekniikalla.

 • Ensimmäisessä tapauksessa materiaalin valmistukseen käytettävät säiliöt on pestävä jokaisen täydellisen syklin jälkeen. Mutta on mahdollista tehdä polymeeripäällyste tavallisimmalla kauhalla tai betonisekoittimella.
 • Jatkuvaa tekniikkaa käytetään lähinnä suurissa teollisuuksissa. Samanaikaisesti ne toimivat harmonisesti, järjestävät yhden ketjun, erikoisruiskuvalukoneet, annostelijat ja automaattiset sekoittimet.

Seuraava video kertoo kevyen polymeerikiven valmistuksesta ja ruiskutuksesta:

prosessi

Valukivikappaleiden valmistukseen tarvitaan muoto, joka on hyvin pinnoitettu erityisellä irrotusaineella (muuten lopputuotteita ei poisteta). Lomake voidaan valmistaa silikoni-, lasikuitu-, metalli- tai jopa lastulevystä (budjettiasetus).

 1. Halutun värin geelimaali levitetään erotuspastaa.
 2. Lomakkeen sisäpuolelle asetetaan komposiittiseos, joka koostuu edellä mainituista ainesosista, jotka on aiemmin hyvin sekoitettu betonimyllyssä. Suurilla teollisuusaloilla, joissa volyymit ovat hyvin kiinteitä, seos saatetaan muotoon käyttämällä levittimellä. Jos tuotteet ovat pieniä ja prosessi on määräaikainen, niin se tehdään manuaalisesti.
 3. Nyt on välttämätöntä, että asetettu seos altistuu tärinälle (tärinä tiivistys). Tämä menettely kestää noin kaksi minuuttia. Tehtaalla tämä on resonoiva tärinälevy, pienessä tuotannossa - värähtelevässä pöydässä.

Seuraavassa kuvataan koneista, muotteista ja muista laitteista, jotka tuottavat polymeeriseoksista valmistettuja tuotteita.

Vaaditut laitteet

Valinnan ominaisuudet ja kustannukset

Ne, jotka haluavat pyrkiä jatkuvaan teknologiaan ja kiinteisiin määriin, jotka ovat organisoineet laajamittaista teollisuustuotantoa, tarvitsevat erityisiä kuljetinlaitteita. Joka sisältää koneita annosteluun, sekoittamiseen, valuun, hienosäätöön sekä koneistettuun varastoon.

Kaikki tämä maksaa siistin summan useita miljoonia dollareita. Jos rajoitamme vain "avaimet käteen" laitteisiin, kustannukset ovat huomattavasti pienemmät - 30 - 50 tuhatta dollaria.

Mutta ei aina ole mahdollista löytää rahaa ostaa, varsinkin vaikeassa aikataulussa. Voit kuitenkin tehdä vielä vähemmän. Jos ostat kaikki tarpeelliset koneet ja muut asiat erikseen. Ja jotain tekemään itsesi. Lisätietoa tästä vaihtoehdosta.

Luettelo laitteista ja laitteista

Joten tässä on luettelo laitteista ja laitteista, joita ilman se ei voi tehdä:

 • Vibrotable - ready maksaa noin 27 tuhatta ruplaa. Jos haluat säästää rahaa, kiinnitä pöytä itse käyttämällä kahden millimetrin metallikulmat (60s). Hitsauta teollisuus-tyyppinen värähtelijä pöydälle - se on sitä.
 • Sekoitin, joka yhdistää kaikki ainesosat yhtenäisessä seoksessa. Jos ostat voimakkaan eurooppalaisen laadun tyhjiölaitteen, sinun on annettava noin 10 tuhatta dollaria. Mutta voit käyttää kotimaista mikseriä tai rakennussekoitinta. Se on paljon halvempaa - kustannukset riippuvat äänenvoimakkuudesta ja tehosta. Jopa halvempaa on tehdä sekoittimesta itsensä rauta-tynnyristä ja sähkökäyttöisellä vaihteistolla.
 • Tarvitaan myös kompressorijärjestelmä pistoolilla. Ilman sitä ei ole mahdollista käyttää gelcoat-pinnoitetta tarkasti. Aseen hinta on 50-100 dollaria. Voit ottaa auton kompressorit - kaksi ZIL: n kappaletta riittää. Ne on yhdistetty rinnan ja kiinnitetty vahvaan kehykseen kiinnitettyihin metallipaneihin.
 • Lasikuitu- tai silikonimuodot eivät ole vielä laajalti saatavilla. Ne voidaan tilata tietyille tuotteille (esim. Ikkunalaudat) erikoistuneelle yritykselle. Tai tehdä lomakkeet itse, alkaen halvemmasta materiaalista - laminoitu lastulevy.
 • Ilman epäonnistumista tarvitaan poistoilmavaippa - casting-vaiheessa tuotannolle on ominaista haitalliset höyryt. Näin saamme myös henkilökohtaisen suojan: käsineet, hengityssuojaimet.
 • Viimeistelyyn tarvitaan sähkötyökaluja: hionta- ja kiillotuskoneet. Ja vielä pora, jyrsijä, bulgarialainen, jyrsin (jos tarpeen).

Emme kuvaa päästöjä ilmakehään polymeerisen betonin tuotannosta.

Toinen videon tuotantomenetelmä kuvataan toisella videolla:

Tällaisesta tuotannosta peräisin olevat ilman päästöt

Kuten edellä mainittiin, valun aikana haitallisten komponenttien vapautuminen on läsnä.

 • Erityisesti se on styreeni, joka sisältyy sideaineina käytettäviin hartseihin. Heti kun avataan hermeettisesti suljettu säiliö tällaisella hartsilla, alkaa myrkyllisen kaasun haihtuminen.
 • Lisäksi kovete on myös erittäin vaarallinen (yleensä se on metyylietyyliketoniperoksidi). Se ei kuitenkaan ole epästabiili ja vaatii ainoastaan ​​käsien suojaamista kumihansikkailla.

Nämä tosiasiat pakottavat polymeeripäällysteen valmistajat varovaisesti valulaitteeseen, jolloin se on ilmatiivis, asentamalla voimakas pakoputkisto pöydän yläpuolelle, unohtamatta omaa suojaansa (hengityssuojain). Ja jos kaikki nämä toimenpiteet havaitaan, ja huppu poistuu, ilmakehään ei pääse päästöjä (koska huone on ilmatiivis).

Jos haluat oppia tekemään elastisesta polymeerisestä betonista (omalla kädelläsi), lue alla.

DIY luominen

Ja nyt puhumme siitä, kuinka tehdä pieniä esineitä muodikkaasta valukivestä itsekin vähimmäisvarojen kustannuksella. Esimerkiksi se voi olla kukkaruukkuja, pöytälevyjä, ikkuna-ikkunoita (erityisen suosittu, koska ne ovat lämpimämpiä kuin marmori tai graniitti).

Tilojen valinta ja sen järjestely

Ensin sinun täytyy miettiä tilaa - tarvitset noin 80 neliömetriä kokonaispinta-aluetta. On toivottavaa jonnekin sopivan talon laitamilla huolehtia. Ja 12 neliömetriä on välittömästi suljettava valulaitteelle, ja sinun täytyy yrittää tiivistää kaikki halkeamat mahdollisimman paljon. Styreeni ei virtaa.

Keskellä tätä huonetta teemme pöydän rungon rautaa kulmista, peittämällä se pöytälevystä lastulevystä. Me altistumme sen pintatasolle - tämä on tärkeää! Pöydän yläpuolelle asetetaan huppu - metallikotelo sähkömoottorilla.

Jotta se valaistu, kiinnitämme loistelampun päälle. Seuraavassa huoneessa laitamme saman pöydän - viimeistelyyn ja muuhun työhön. Täällä laitamme työkalun ja astioiden kalkin ja hiekan kuivaukseen.

Tarvittavat raaka-aineet

 • Kvartsihiekka (pakattu 20 kilogrammaan). Se on kuivuttava hyvin.
 • Seulottu liitu - se on myös kuiva.
 • Polyesterihartsia - 20 litran kauha on ostettu.
 • Kovete, gelcoat, erotuspastaa.

Valmistusprosessi

 1. Se vie puhtaan muovisäiliön sekoittaen, 450 watin punssiin ja rakennesekoittimeen (kiinnitämme sen lävistämällä hitsaamalla reiän lävistämiseen - saamme sekoittimen).
 2. Teemme lomakkeesta laminaattilevyistä, jolloin se taittuu. On kätevää käyttää erottavaa tahnaa harjalla, hankaamalla ne nailon sileällä.
 3. Gelcoat laimennetaan hartsilla (lisäämällä 10 prosenttia) ja levitetään huiluharjalla. Teemme sen kahdesti. Seuraamme, että hiukset siveltimestä eivät ole juuttuneet.
 4. Sekoitetaan puhtaassa ämpärin hartsissa kovetteen kanssa, lisätään 15 prosenttia liitua ja sitten hiekkaa. Massan tulee olla viskoosi. Vedä ilmakuplia ajoittain koskettamalla ämpärää lattialla.
 5. Valmistuksen jälkeen kaada liuos muottiin. Nyt sileä pinta: kaksi ihmistä ottaa kätensä lomakkeeseen (joka on aina varustettu kahvoilla) ja nostamalla sitä työnnä se pöydälle. Seos jätetään (40 minuuttia) ja jätetään valulaite.
 6. Kovettamisen jälkeen "kumi" -tilaan - se voidaan määrittää erittäin kuumalla pinnalla ja erityisellä äänellä, kun sitä käytetään - poista tuote muotista (irrota se) ja käännä se valupuolella alaspäin. Anna sen kovettua kokonaan, sitten jauhaa ja kiillottaa.

Tietoja oman polymeerin konkreettisesta tekemisestä avioeron kanssa kerro seuraavalle videolle:

Polymeeriset betonituotteet

LLC Pipe Plant PBT

Viemäriputket - yksi Pietarissa sijaitsevan PBT-polymeeripäällysteknologian tuotantoalueista, joka tuottaa materiaaleja kuten: viemäriputket, viemärijärjestelmät, viemäriputket, viemäriputkistot, viemärikaivoja (mukaan lukien ja katot) kuivatuskaivoja), viemäriputket, vesiputket (PND-putket), aallotetut kaapelikanavat, kaivoputket ja paljon muuta, erityisesti polymeeriset hiekkakivituotteet, nimittäin polymeerihiekkakivilevy, polymeeriluukku, polymeeriset hiekkakivi- ja viemärilaatikot (mukaan limpish laatat).

Olemme valmiina tarjoamaan sinulle edullisimmat yhteistyöehdot! Olemme luottavaisia ​​tuotteidemme laatuun ja tarjoavat parhaat hinnat kuivatusputkille ja viemärijärjestelmille sekä vesiputkille (PND-putket) ja polymeerimyllyille (polymeerihiekkakivilevyt, polymeeriset hiekkakattilat, tyhjennyslevyt).

Viemäriputket - polyeteeni, betoni tai muut putket, jotka keräävät (tai määränpäästä riippuen) vettä maasta.

Viemäröinti 63, 110, 160, 200 mm voidaan ostaa irtotavarana ja irtotavarana.

Geotekstiilien tyhjennysputket täydellisesti suojaavat koko viemäröintijärjestelmän pois haitallisesta maaperästä, geotekstiilien materiaali-dronit säilyttää pienimmät maapartikkelit ja kulkee täydellisesti veden.

Jätevesijärjestelmät on puhdistettu kuivatuskaivoilla, esimerkiksi kuivatuskaivot pestään vedellä voimakkaan paineen alaisena, joka pesee kaikki ei-toivotut maaperät viemäriputkista.

Liitännät tyhjennysputkille ja erilaisille adaptereille on valmistettu lujasta materiaalista, joka yhdistää viemäriputket toisiinsa. Kestävät sekä korkeat että matalat lämpötilat.

Jätevesialustat on suunniteltu ohjaamaan ylimääräistä vettä erityisiin säiliöihin, PBT tarjoaa sinulle viemäröintilokeron erikoishintaan! Ja kuivausrummujen laatu tekee sinusta tavallisen asiakkaamme! Jäteastia on valmistettu polymeeri-hiekka-aineista, jotka muodostavat pohjan sen kestävyydelle.

Putket PND (polyeteeniputket) ovat putket, jotka on valmistettu matalapaineisesta polyeteenistä. Valmistettu putkistoille, jotka kuljettavat vettä (sekä juomaveden ja kotitalouden vesihuoltoa) ja muita nestemäisiä ja kaasumaisia ​​aineita. HDPE-putket vaihtavat varovasti teräs- ja betoniputket, joilla on useita etuja, kuten - huomattavasti alhaiset kustannukset, erinomainen suorituskyky, nopea ja helppo putkien asennus, mikä mahdollistaa kaivannottomat tekniikat.

(Vesiputket), viemäriputket, kaasuputket (kaasuputket), paineputket, kaivoputket sekä kaikki viemärijärjestelmään ja viemärijärjestelmään (viemärijärjestelmät, viemäriputket, vesiputket, vesiputket, vedenottoaukot, tyhjennysaukkojen kannet, vedenottoaukot) voit ostaa yritykseltä PBT parhaimmillaan Pietariin.

Polymer hiekka laatta kestää sekä kylmää paksulla lumikerroksella että kuumalla lämmöllä paahtavan auringon alla hiekan ja polymeerin sekoittumisen ansiosta. Polymer hiekkalaatikko näyttää hyvältä ja miellyttää sen ulkonäköä. Lisäksi kaikille polymeerimakatuotteiden tukkumyyjille meillä on erikoishinta.

Polymerbetoni: koostumus, tyypit, ominaisuudet, sovellustekniikka ja katsaukset

Polymeeribetoni on erityinen rakennusmateriaali, jota käytetään sitovana elementtinä sekä kalkkisementtien korvaaminen. Joissakin tapauksissa polymeeriä käytetään Portland-sementin lisäyksenä. Se on monipuolinen, kestävä yhdistelmäaine, joka saadaan sekoittamalla erilaisia ​​mineraalitäyteaineita synteettisiin tai luonnollisiin sidonta-aineisiin. Tätä edistyksellistä teknistä materiaalia käytetään monilla teollisuudenaloilla, mutta se on yleisimpiä rakennusteollisuudessa.

Rakennuksessa käytettiin kolmea polymeeripäällystetyyppiä. Seuraavaksi tarkastelemme lähemmin niiden valmistusmenetelmää, sovellusalaa ja koostumuksia, jotta saisimme yleisen käsityksen polymeerin betonista ja niiden muutoksista.

Polymeeriset koostumukset betonille (polymeerillä muunnettu betoni)

Tällainen betoni on tehty Portlandin sementtimateriaalista muunnetulla polymeerillä, kuten akryylillä, polyvinyyliasetaatilla ja etyleenivinyyliasetaatilla. Se on hyvä tartunta, korkea taivutuslujuus ja alhainen läpäisevyys.

Akryylipolymeerillä muunnetulla betonilla on pysyvä väri, minkä vuoksi se on suurta kysyntää rakentajien ja arkkitehtien keskuudessa. Sen kemiallinen muokkaus on samanlainen kuin perinteinen sementin vaihtelu. Polymeerin määrä on tavallisesti 10 - 20%. Tällä tavalla muunnetulla betonilla on alhaisempi läpäisevyys ja suurempi tiheys kuin puhtaalla sementillä. Sen rakenteellinen eheys riippuu kuitenkin olennaisesti Portland-sementin sideaineesta.

Betonin hajoaminen voi kestää kauemmin, jos sillä on suuri tiheys ja pienempi pinta-ala. Polymeerimodifioidun materiaalin kemiallisen kestävyyden suhteellinen parannus portlandsementtiin on mahdollista happamassa ympäristössä.

Polymeerilla kyllästetty betoni

Polymeerin kyllästys betonille tehdään tavallisesti lisäämällä pienitiheyksinen monomeeri hydratoituun portland-sementtiin, mitä seuraa säteily tai lämpökatalyyttinen polymerointi. Tämäntyyppisen betonin modulaarinen elastisuus on 50-100% korkeampi kuin tavallinen.

Polymeerimoduuli on kuitenkin 10% suurempi kuin normaali betoni. Näiden erinomaisten ominaisuuksien ansiosta polymeeristen rakennusmateriaalien käyttömahdollisuuksista voidaan mainita erikseen:

 • kannet;
 • sillat;
 • putket;
 • lattialaatat;
 • rakennuslaminaatti.

Toteutusprosessiteknologiaan liittyy betonin kuivaus kosteuden poistamiseksi pinnaltaan käyttäen monomeereja ohuessa hiekkakerroksessa ja polymeroimalla sitten monomeerit lämpövirtauksella. Näin ollen betonipinnoilla on alhaisempi veden läpäisevyys, absorptio, kulutuskestävyys ja yleensä suuri lujuus. Myös kulutuskestävyyden, kylmänkestävyyden ja kosteuden kestävyyden lisäämiseksi käytetään betonin, tiilen, kiven, lattian jne. Polymeerilakkaa.

Polymerbetoni

Sillä ei ole mitään tekemistä tavallisen Portland-sementin kanssa. Se muodostuu kivien yhdistelmästä polymeerisellä sideaineella, joka ei sisällä vettä. Polystyreeni-, akryyli- ja epoksihartsit ovat monomeerejä, joita käytetään laajalti tällaisen betonin valmistuksessa. Rikkiä pidetään myös polymeerinä. Rikkipäällysteistä käytetään rakennuksia, joissa vaaditaan korkeaa vastustuskykyä happamissa ympäristöissä. Termoplastisia polymeerejä, mutta useimmiten lämpökovettuvia hartseja, käytetään pääasiallisena polymeerikomponenttina johtuen niiden korkeasta lämpöstabiilisuudesta ja resistenssistä laajaan valikoimaan kemikaaleja.

Polymeeribetoni koostuu aggregaatteista, jotka sisältävät piidioksidia, kvartsia, graniittia, kalkkikiveä ja muita korkealaatuisia materiaaleja. Yksikön on oltava hyvälaatuista, pölystä, roskista ja liiallisesta kosteudesta. Näiden kriteerien noudattamatta jättäminen voi vähentää sidoslujuutta polymeerisideaineen ja aggregaatin välillä.

Polymeeripäällysteiden ominaisuudet

Nykyaikainen rakennusmateriaali on erilainen kuin sen edeltäjät. Sen ominaisuudet ovat seuraavat:

 • Kestävyys kemiallisiin ja biologisiin ympäristöihin.
 • Sementti-betonituotteisiin verrattuna se on pienempi massa.
 • Täysin imee melua ja tärinää.
 • Hyvä sää ja UV-vastustuskyky.
 • Veden imeytyminen
 • Voidaan leikata porakoneilla ja hiomakoneilla.
 • Se voidaan kierrättää murskattuna tai murskata käytettäväksi tieperusteena.
 • Noin 4 kertaa vahvempi kuin betoni.
 • Hyvä lämmöneristysominaisuudet ja vakaus.
 • Erittäin pehmeä pinta, joka edistää tehokasta hydraulista virtausta.

Käyttö

Polymerbetonia voidaan käyttää vanhan materiaalin uusiin rakenteisiin tai korjauksiin. Sen liimaominaisuudet mahdollistavat sekä polymeerin että tavallisen sementtipohjaisen betonin palauttamisen. Alhainen läpäisevyys ja korroosionkestävyys mahdollistavat sen käytön uima-altaissa, viemäröintijärjestelmissä, viemäreissä, elektrolyysikennoissa ja muissa rakenteissa, jotka sisältävät nesteitä tai aggressiivisia kemikaaleja. Se sopii hyvin kaivojen rakentamiseen ja kunnostamiseen, koska se kykenee kestämään myrkyllisiä ja syövyttäviä jätevesiä ja bakteereja, joita tavallisesti löytyy putkistojärjestelmissä.

Toisin kuin perinteiset betonirakenteet, se ei vaadi PVC-suojattujen saumojen pinnoittamista tai hitsaamista. Näet polymeeripäällysteen käytön kaupungin kaduilla. Sitä käytetään esteiden rakentamisessa tiellä, jalkakäytävillä, viemäriputouksilla, suihkulähteillä. Myös kadulla betonipäällyste betoniin lisätään asfalttiin avattavien alueiden, kiitoratojen ja muiden esineiden, jotka ovat avoimen taivaan alla, ja jotka altistuvat jatkuvasti ulkoisille ilmakehän vaikutuksille.

Arviot

Polymeeripäällyste ei ole laajalti hyväksytty perinteisten valmistusmenetelmien korkeiden kustannusten ja vaikeuksien vuoksi. Viimeaikainen kehitys on kuitenkin johtanut kustannusten huomattavaan alenemiseen, mikä tarkoittaa sitä, että sen käyttö on vähitellen yleistynyt. Kaikista sen eduista huolimatta tavanomaisesta betonista on olemassa käsityksiä piilevistä negatiivisista ympäristötekijöistä, joita esiintyy usein väärän tuotannon, huonolaatuisten komponenttien käytön ja mittasuhteiden rikkomisen vuoksi.

Myös polymeeripäällysteiden tuotantotekniikalla on monia vivahteita ja salaisuuksia, joita kukaan ei halua paljastaa. Ja tietysti, kuten tarkistuksissa todetaan, polymeerisen betonin markkinahinta on melko korkea. Tämä johtuu sen tuotannon vaikeuksista ja kalliista komponenteista, joita käytetään sen luomiseen.

Polymeeripäällysteiden valmistusteknologia ja sen valmistuksen valmistus

Polymerbetoni (aka casting stone) on materiaali, joka yhdistää luonnonkiven lujuuden ja kauneuden kohtuulliseen hintaan (halpojen mineraalivalmisteiden ansiosta) ja helppokäyttöisyyden. Mahdollisuus käyttää käytännöllisesti katsoen kaikkia aggregaatteja (hiekka, graniitti ja marmoripihdit, lasi ja monet muut) takaa erilaisia ​​polymeerituotteita. Ja polymeerisen sideaineen läsnäolo tekee niistä kestäviä, vastustuskykyisiä pakkaselle, vedelle ja ylikuumenemiselle.

Tarkastellaan tyypillisiä polymeerituotannon teknisiä prosesseja sekä mahdollisuutta luoda se itsellesi.

Polymeerisen betonin valmistusmenetelmä

Mitä tarvitaan?

Tuotteen hankkiminen edellyttää:

 • Täyteaine on melko suuri osa (hiekka, murskattu kivi, karkeasti jauhettu lasi).
 • Lisää hienoja hiomakomposiitteja, mikä vähentää materiaalin kustannuksia. Se on grafiitti-, kvartsi- tai andesite-jauhe.
 • Binder - se tarvitsee noin 5 prosenttia. Tässä ominaisuudessa käytetään yhtä polymeerihartseista. Esimerkiksi polyesteri (tyydyttymätön), urea-formaldehydi, furaani, epoksi.
 • Kovetteet, pehmittimet, erikoismoduu- tivalmisteet, väriaineet.
 • Voiteluaine muotojen ja gelcoatin erottamiseksi ulkopinnoitteelle.

Tuotantomenetelmät

Tuotantoprosessi voi tapahtua jaksottaisella tai jatkuvalla tekniikalla.

 • Ensimmäisessä tapauksessa materiaalin valmistukseen käytettävät säiliöt on pestävä jokaisen täydellisen syklin jälkeen. Mutta on mahdollista tehdä polymeeripäällyste tavallisimmalla kauhalla tai betonisekoittimella.
 • Jatkuvaa tekniikkaa käytetään lähinnä suurissa teollisuuksissa. Samanaikaisesti ne toimivat harmonisesti, järjestävät yhden ketjun, erikoisruiskuvalukoneet, annostelijat ja automaattiset sekoittimet.

Seuraava video kertoo kevyen polymeerikiven valmistuksesta ja ruiskutuksesta:

Valukivikappaleiden valmistukseen tarvitaan muoto, joka on hyvin pinnoitettu erityisellä irrotusaineella (muuten lopputuotteita ei poisteta). Lomake voidaan valmistaa silikoni-, lasikuitu-, metalli- tai jopa lastulevystä (budjettiasetus).

 1. Halutun värin geelimaali levitetään erotuspastaa.
 2. Lomakkeen sisäpuolelle asetetaan komposiittiseos, joka koostuu edellä mainituista ainesosista, jotka on aiemmin hyvin sekoitettu betonimyllyssä. Suurilla teollisuusaloilla, joissa volyymit ovat hyvin kiinteitä, seos saatetaan muotoon käyttämällä levittimellä. Jos tuotteet ovat pieniä ja prosessi on määräaikainen, niin se tehdään manuaalisesti.
 3. Nyt on välttämätöntä, että asetettu seos altistuu tärinälle (tärinä tiivistys). Tämä menettely kestää noin kaksi minuuttia. Tehtaalla tämä on resonoiva tärinälevy, pienessä tuotannossa - värähtelevässä pöydässä.

Polymeeripäällysteen tuotannossa olosuhteissa tehtaalla tehdään tarvittaessa lämpökäsittely osia nopeampaan kovettamiseen. Muissa tapauksissa odottaa tämän prosessin luonnollista loppuunsaattamista.

Seuraavassa kuvataan koneista, muotteista ja muista laitteista, jotka tuottavat polymeeriseoksista valmistettuja tuotteita.

Vaaditut laitteet

Valinnan ominaisuudet ja kustannukset

Ne, jotka haluavat pyrkiä jatkuvaan teknologiaan ja kiinteisiin määriin, jotka ovat organisoineet laajamittaista teollisuustuotantoa, tarvitsevat erityisiä kuljetinlaitteita. Joka sisältää koneita annosteluun, sekoittamiseen, valuun, hienosäätöön sekä koneistettuun varastoon.

Kaikki tämä maksaa siistin summan useita miljoonia dollareita. Jos rajoitamme vain "avaimet käteen" laitteisiin, kustannukset ovat huomattavasti pienemmät - 30 - 50 tuhatta dollaria.

Mutta ei aina ole mahdollista löytää rahaa ostaa, varsinkin vaikeassa aikataulussa. Voit kuitenkin tehdä vielä vähemmän. Jos ostat kaikki tarpeelliset koneet ja muut asiat erikseen. Ja jotain tekemään itsesi. Lisätietoa tästä vaihtoehdosta.

Luettelo laitteista ja laitteista

Joten tässä on luettelo laitteista ja laitteista, joita ilman se ei voi tehdä:

 • Vibrotable - ready maksaa noin 27 tuhatta ruplaa. Jos haluat säästää rahaa, kiinnitä pöytä itse käyttämällä kahden millimetrin metallikulmat (60s). Hitsauta teollisuus-tyyppinen värähtelijä pöydälle - se on sitä.
 • Sekoitin, joka yhdistää kaikki ainesosat yhtenäisessä seoksessa. Jos ostat voimakkaan eurooppalaisen laadun tyhjiölaitteen, sinun on annettava noin 10 tuhatta dollaria. Mutta voit käyttää kotimaista mikseriä tai rakennussekoitinta. Se on paljon halvempaa - kustannukset riippuvat äänenvoimakkuudesta ja tehosta. Jopa halvempaa on tehdä sekoittimesta itsensä rauta-tynnyristä ja sähkökäyttöisellä vaihteistolla.
 • Tarvitaan myös kompressorijärjestelmä pistoolilla. Ilman sitä ei ole mahdollista käyttää gelcoat-pinnoitetta tarkasti. Aseen hinta on 50-100 dollaria. Voit ottaa auton kompressorit - kaksi ZIL: n kappaletta riittää. Ne on yhdistetty rinnan ja kiinnitetty vahvaan kehykseen kiinnitettyihin metallipaneihin.
 • Lasikuitu- tai silikonimuodot eivät ole vielä laajalti saatavilla. Ne voidaan tilata tietyille tuotteille (esim. Ikkunalaudat) erikoistuneelle yritykselle. Tai tehdä lomakkeet itse, alkaen halvemmasta materiaalista - laminoitu lastulevy.
 • Ilman epäonnistumista tarvitaan poistoilmavaippa - casting-vaiheessa tuotannolle on ominaista haitalliset höyryt. Näin saamme myös henkilökohtaisen suojan: käsineet, hengityssuojaimet.
 • Viimeistelyyn tarvitaan sähkötyökaluja: hionta- ja kiillotuskoneet. Ja vielä pora, jyrsijä, bulgarialainen, jyrsin (jos tarpeen).

Emme kuvaa päästöjä ilmakehään polymeerisen betonin tuotannosta.

Toinen videon tuotantomenetelmä kuvataan toisella videolla:

Kuten edellä mainittiin, valun aikana haitallisten komponenttien vapautuminen on läsnä.

 • Erityisesti se on styreeni, joka sisältyy sideaineina käytettäviin hartseihin. Heti kun avataan hermeettisesti suljettu säiliö tällaisella hartsilla, alkaa myrkyllisen kaasun haihtuminen.
 • Lisäksi kovete on myös erittäin vaarallinen (yleensä se on metyylietyyliketoniperoksidi). Se ei kuitenkaan ole epästabiili ja vaatii ainoastaan ​​käsien suojaamista kumihansikkailla.

Nämä tosiasiat pakottavat polymeeripäällysteen valmistajat varovaisesti valulaitteeseen, jolloin se on ilmatiivis, asentamalla voimakas pakoputkisto pöydän yläpuolelle, unohtamatta omaa suojaansa (hengityssuojain). Ja jos kaikki nämä toimenpiteet havaitaan, ja huppu poistuu, ilmakehään ei pääse päästöjä (koska huone on ilmatiivis).

Jos haluat oppia tekemään elastisesta polymeerisestä betonista (omalla kädelläsi), lue alla.

DIY luominen

Ja nyt puhumme siitä, kuinka tehdä pieniä esineitä muodikkaasta valukivestä itsekin vähimmäisvarojen kustannuksella. Esimerkiksi se voi olla kukkaruukkuja, pöytälevyjä, ikkuna-ikkunoita (erityisen suosittu, koska ne ovat lämpimämpiä kuin marmori tai graniitti).

Tilojen valinta ja sen järjestely

Ensin sinun täytyy miettiä tilaa - tarvitset noin 80 neliömetriä kokonaispinta-aluetta. On toivottavaa jonnekin sopivan talon laitamilla huolehtia. Ja 12 neliömetriä on välittömästi suljettava valulaitteelle, ja sinun täytyy yrittää tiivistää kaikki halkeamat mahdollisimman paljon. Styreeni ei virtaa.

Keskellä tätä huonetta teemme pöydän rungon rautaa kulmista, peittämällä se pöytälevystä lastulevystä. Me altistumme sen pintatasolle - tämä on tärkeää! Pöydän yläpuolelle asetetaan huppu - metallikotelo sähkömoottorilla.

Jotta se valaistu, kiinnitämme loistelampun päälle. Seuraavassa huoneessa laitamme saman pöydän - viimeistelyyn ja muuhun työhön. Täällä laitamme työkalun ja astioiden kalkin ja hiekan kuivaukseen.

Tarvittavat raaka-aineet

 • Kvartsihiekka (pakattu 20 kilogrammaan). Se on kuivuttava hyvin.
 • Seulottu liitu - se on myös kuiva.
 • Polyesterihartsia - 20 litran kauha on ostettu.
 • Kovete, gelcoat, erotuspastaa.
 1. Se vie puhtaan muovisäiliön sekoittaen, 450 watin punssiin ja rakennesekoittimeen (kiinnitämme sen lävistämällä hitsaamalla reiän lävistämiseen - saamme sekoittimen).
 2. Teemme lomakkeesta laminaattilevyistä, jolloin se taittuu. On kätevää käyttää erottavaa tahnaa harjalla, hankaamalla ne nailon sileällä.
 3. Gelcoat laimennetaan hartsilla (lisäämällä 10 prosenttia) ja levitetään huiluharjalla. Teemme sen kahdesti. Seuraamme, että hiukset siveltimestä eivät ole juuttuneet.
 4. Sekoitetaan puhtaassa ämpärin hartsissa kovetteen kanssa, lisätään 15 prosenttia liitua ja sitten hiekkaa. Massan tulee olla viskoosi. Vedä ilmakuplia ajoittain koskettamalla ämpärää lattialla.
 5. Valmistuksen jälkeen kaada liuos muottiin. Nyt sileä pinta: kaksi ihmistä ottaa kätensä lomakkeeseen (joka on aina varustettu kahvoilla) ja nostamalla sitä työnnä se pöydälle. Seos jätetään (40 minuuttia) ja jätetään valulaite.
 6. Kovettamisen jälkeen "kumi" -tilaan - se voidaan määrittää erittäin kuumalla pinnalla ja erityisellä äänellä, kun sitä käytetään - poista tuote muotista (irrota se) ja käännä se valupuolella alaspäin. Anna sen kovettua kokonaan, sitten jauhaa ja kiillottaa.

Suojaustoimenpiteet: hartsin punnitseminen, työskentely sen kanssa, gelcoat ja seos kaadetaan muotoon, työskentelemme vain hengityssuojain, huppu. Kovettaja lisää ruiskua yllään kumihansikkaita.

Tietoja oman polymeerin konkreettisesta tekemisestä avioeron kanssa kerro seuraavalle videolle:

Kuten tämä artikkeli? Jaa ystävien kanssa sosiaalisissa verkostoissa:

Ja tilata sivuston päivitykset Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus tai Twitter.

Polymerbetoni

Harvinaista poikkeusta lukuun ottamatta rakennus-, restaurointi- tai korjaustöiden tekniikka edellyttää konkreettisten ratkaisujen käyttöä. Kaikki nämä materiaalit eroavat brändin, luokan ja muiden parametrien, esimerkiksi kosteuden kestävyyden, mukaan. Ja kaikilla on yhteinen samankaltaisuus - sementtiä käytetään ainoana sideaineena näissä seoksissa. Nykyaikainen teollisuus on kuitenkin vakiinnuttanut muiden vastaavien rakennusmateriaalien vapauttamisen, joista yksi on polymeerinen betoni.

Sen perustavanlaatuinen ero on se, että tavallisessa hiekosementtiseoksessa käytetään sideaineena erityisiä ainesosia - hartseja. Ne otetaan vähitellen käyttöön liuoksen valmistelun aikana. Polymeereihin perustuva betoni soveltuu pintojen viimeistelyyn sekä rakennusten sisällä että sen ulkopuolella, kaatamalla lattioita, portaita portaita.

Koostumus ja täyteaineet

Näiden betonien valmistukseen käytetään myös täyteaineita ja sideaineita. Polymeerien erityisominaisuuksien vuoksi komponenttien välinen suhde voi vaihdella välillä 5: 1 - 12: 1.

Perinteisiin vastaaviin verrattuna eri kokoisia fraktioita esiintyy polymeeripäällysteen koostumuksessa, ja toisin kuin sementtilaaduissa ne ovat myös hienojakoisia. Ottaen huomioon, että näitä materiaaleja käytetään laajalti, mukaan lukien käytettäessä suoria kontakteja aggressiivisten yhdisteiden kanssa, käytetään aineita, joilla on paremmat resistenssit kemiallisille vaikutuksille (esimerkiksi kvartsiitille, basaltille, tuumille) täyteaineina.

 • Halvin ovat polymeerien furaani. Mutta voima on vastaavasti alhainen.
 • Betonirakenteita, jotka sisältävät polyestereitä (tyydyttymättömiä).
 • Paras vaihtoehto on epoksihartseja sisältävä materiaali. Ne yhdistävät lujuus, sitkeys, kulutuskestävyys. Kuitenkin niiden hinta on melko korkea.

Mitään lopullista vastausta kysymykseen siitä, miten tehdä polymeerista betonia, ei ole lopullista. Kaikki lähteet puhuvat kokeellisesta tavasta saada tarvittava koostumus. On varmistettava, että kun levitetty seos kuivuu, se muodostaa elastisen, elastisen päällysteen. Paljon riippuu asennuspaikasta, mihin tulokseen on päästävä. Yleinen suositus on, että polymeeristen lisäaineiden tulisi olla noin 1/5 liuoksen kokonaismassasta.

Paljon riippuu siitä, mitä betonialuetta tarvitset. Sen vuoksi on välttämätöntä muuttaa hartsien ja kovetinten prosenttiosuutta. On otettava huomioon polymeerisideaineen tyyppi, jonka päätetään käyttää, koska kullakin on omat ominaisuutensa. Erillisistä lähteistä käy ilmi, että epoksihartsien käyttö edellyttää sementin korvaamista kuonalla, tuhka- ja vesilasilla. Kaikissa muissakin suhteissa (sekoitus) tekniikka on sama.

Polymeerisen betonin erottamiskyky

 • Korkea vesitiiviys. Voit yksinkertaistaa merkittävästi työskentelyn tekniikkaa alueilla, joilla rakenteen rakenneosat altistuvat voimakkaille nesteille. Kun olet ostanut polymeeriä tai luonnon betonia, voit huomattavasti säästää vedenpitävyyteen ja vähentää työn kokonaistyöaikaa.
 • Kestävä aggressiivinen ympäristö, alhaiset lämpötilat.
 • Mekaanisen lujuuden indikaattorit ylittävät huomattavasti betonin ominaisuuksia, jotka perustuvat sementtiin: taivutus - jopa 10, pakkaus - jopa 3 kertaa.
 • Pieni osuus, mikä lisää huomattavasti sovellusten valikoimaa.
 • Elastisuuden ominaisuus mahdollistaa sen käytön dynaamisissa kuormituksissa. Sitä voidaan käyttää lentokoneilla missä tahansa suunnassa: vaakasuora, pystysuora, vino.
 • Erinomainen tartunta riippumatta perusmateriaalista.
 • Kovettamisen kesto on vähemmän kuin sementti.
 • Mahdollisuus saavuttaa pinnoitteen täydellinen taso. Polymeeripäällysteiden päällä olevat pinnat on helppo puhdistaa.

Polymerbetoni - materiaalin tekniset ominaisuudet ja arvokkuus. Ratkaisun valmisteluun tarvittavat ainesosat ja työkalut

Rakentamisen nykyaikaiset tarpeet edesauttavat uudempien ja kehittyneempien materiaalien syntymistä. Joten, polymeerinen betoni alkoi hiljattain saada suurta suosiota. Kerromme tästä ainutlaatuisesta sävellyksestä edelleen.

Sillä voidaan antaa erittäin houkutteleva rakenne.

ominaisuudet

Monet arvovaltaiset asiantuntijat uskovat, että polymeerinen betoni on materiaali, joka pian valloittaa rakentamisen markkinoilla. Sikäli kuin tämä lausunto on tarkoituksenmukainen ja totuudenmukaista, katsokaamme alla.

Historiallinen tausta

Kuten olemme sanoneet, tämä materiaali on innovatiivinen. On kuitenkin olemassa todisteita siitä, että sitä käytettiin useita tuhansia vuosia sitten Egyptin pyramidien rakentamisessa. Tietenkin tämä on vastaavanlaista tekniikkaa.

Lohkot, joista ne rakensivat pyramidit, koostuivat seuraavista osista: Niljoen siltaa, kalkkikiveä, soraa, avustajan suolaa, tuhkaa ja murskattua kalkkia. Tämän seurauksena he pystyivät seisomaan niin kauan, ettei heitä säröillä. Samaan aikaan ne eivät muodostaneet niin sanottua "tan" (mikä tahansa luonnonkivi on peitetty sen mukana).

arvokkuus

Nyt on aika tutustua tämän taitotiedon etuja:

Se heikentää täysin kosteutta imemättä sitä. Tämän ansiosta sitä voidaan käyttää myös säätiöihin.

 • Betoni on erittäin vahva. Jopa teräksen leikkaaminen timanttipiireillä voi tuskin selviytyä tehtävistään.
 • Pitkä elämä Merkittävästi korkeampi kuin sen esi-isä.
 • Hyvin alhainen kutistuminen kuivauksen aikana.
 • Suuri puristuslujuus. Näin voit kestää valtavia kuormia.
 • Kestää lähes mitä tahansa happoa.
 • Polymeerin betoni-tekniikka on täysin erilainen kuin kaikki tunnetut. Tosiasia on, että sen tuotannossa käytetään vain ympäristöystävällisiä raaka-aineita.

Mielenkiintoista: materiaalin läpäisevyys on verrattavissa luonnon graniittiin. Nykyään vain hän voi ylpeillä tällaisesta arvokkuudesta.

 • Polymeerituotteilla on vähäiset kasvihuonekaasupäästöt.
 • Hiljaa ylläpitää lämpötilahäviöitä. Se säilyttää kaikki ominaisuudet jopa kuumennettuna 1300 asteeseen.
 • Ei kuluta aikaa ja ei murene.

Kaikista näistä monista eduista oli yksi haitta - korkea hinta. Tulevaisuudessa tilanne kuitenkin muuttuu todennäköisesti. Tosiasia on, että tämä on uusi tekniikka, mikä tarkoittaa, että jonkin aikaa sen kustannukset pienenevät merkittävästi.

Tekniset tiedot

Betonipolymeerilattiat ovat äskettäin tulleet erittäin suosittuja koristeellisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Sujuuden nopea lisääntyminen johtuu siitä, että polymeerisementtisillä betonilla on erittäin suuret ominaisuudet, jotka jättävät kaikki tärkeimmät kilpailijat pois liiketoiminnasta. Perehdymme niihin:

Se on tärkeää! Edellä mainittuja arvoja hallitaan rakennuskoodilla 525-80 01/01/81.

On myös syytä kiinnittää huomiota ja kemiallista kestävyyttä eri aineisiin:

Tämän taulukon tietojen perusteella on selvää, että tämä materiaali täyttää kaikki kemiallisen kestävyyden vaatimukset. Näin ollen betonilattian polymeerisuoja on erittäin tehokas. Siksi tätä teknologiaa käytetään usein teollisuudessa.

ruoanlaitto

Nyt harkitsemme, miten itsenäisesti valmistaa polymeeribetonia. Itse asiassa tämä on yksinkertainen menettelytapa, joka edellyttää vain, että noudatat tiukasti mittasuhteita.

ainekset

Tässä kuvassa näet, mitä kaliumhydroksidia näyttää.

Harkitse, mitä tarvitsemme:

 1. Kaliumhydroksidi. Nämä ovat hygroskooppisia kiteitä, joissa ei ole värejä tai hajua. Ne sulavat heti ilmassa, joten ne on säilytettävä tyhjiöpakkauksessa ja ne on poistettava ennen käyttöä.

Tämä aine on erittäin aggressiivinen, sillä on voimakas vaikutus limakalvoon ja ihoon. Tästä syystä ohjeissa on käytettävä yllään suojavarusteita (lasit, käsineet, hengityssuojain), kun työskentelet sen kanssa. Muussa tapauksessa loukkaantumisriski, etenkin silmä, on suuri.

 1. Nestemäinen lasi (luultavasti monet meistä, lukeneet tämän lauseen, ajattelevat elementtiä, joka täyttää ikkunamme). Itse asiassa ne ovat värittömiä kiteitä ilman hajua. Ne koostuvat piihaposta ja alkalisesta kaliumista.

Voit ostaa sen lähimpään maatalouskauppaan. Tosiasia on, että puutarhanhoitajat käyttävät nestemäistä lasia usein erilaisten viljelykasvien lannoitteena.

Jos haluat, voit luoda lähes kaikki värit.

 1. Lentotuhka Tämä ainesosa voidaan saada itsenäisesti (jos poltat tietyn määrän kiinteää polttoainetta) tai voit ostaa sen rautakaupasta. Asiantuntijat sanovat, että tuhkan lisääminen tekee Polymer asfaltista 75% vahvempaa ja kestävämpää.
 2. Jäähdytetty vesi huoneenlämmössä. Sen ei pitäisi sisältää epäpuhtauksia. Jos lisäät vesijohtovettä, sen on annettava seistä jonkin aikaa.
 3. Lisäksi voit käyttää mitä tahansa lisäaineita (esimerkiksi kuona tai väriaine). Tämä on välttämätöntä houkuttelevan rakenteen saamiseksi ja seoksen ominaisuuksien parantamiseksi.

välineet

Tarkastele nyt mitä työkaluja tarvitset:

 • Jo mainittuja korjaustoimenpiteitä.
 • Säiliö ainesosien sekoittamiseksi (mieluiten lasi).
 • Puu-spatula sekoittamiseen.
 • Elektroniset vaa'at. Muista, että on erittäin tärkeää pitää kaikki osuudet. Jos puhumme pienestä ratkaisusta, niin yksinkertaiset keittiötasot tekevät.
 • Valukappale.

Ruoanlaitto salaisuuksia

Vain korkean tarkkuuden elektroniset vaa'at pitävät kaikki mittasuhteet.

On aika vastata kysymykseen siitä, miten tehdä polymeerisekoitusta omiin käsiisi.

Joten, kun valmistetaan 1 litra seosta, noudatamme seuraavia mittasuhteita:

 1. Kaliumhydroksidi - 160 g
 2. Nestemäinen lasi - 200 g
 3. Ash - 540 g.
 4. Vesi - 100 ml.
 5. Kuona (tarvitaan erityistä voimaa, ei ole tarpeen lisätä sitä) - 300 g
 6. Erityinen sementti polymeeriseokselle - 20% kokonaismäärästä.
 7. Lisätarvikkeita (niiden kulutus on ilmoitettava pakkauksessa).

Se on tärkeää! Kun seosta sekoitetaan, se kuumenee hiilidioksidin vapautumisen vuoksi, joten älä häviä.

Tässä muodossa ovat valmiit polymeerilohkot

Ainekset sekoitetaan tässä järjestyksessä:

 1. Kaada säiliöön puhtaalle vedelle.
 2. Lisää sementti siihen.
 3. Sitten kaadetaan tuhkaa, kuonaa ja nestemäistä lasia yhtä suurina osuuksina.
 4. Sitten täytämme komponenttien jäänteet.
 5. Nyt kun käytät rakennussekoitinta, sinun täytyy sekoittaa kaikki perusteellisesti. Muista, että massan on oltava täysin homogeeninen. Muutoin polymeeripäällyste ei toimi kestävällä tavalla.
 6. Tuloksena oleva seos voidaan kaataa muotoon tai muottiin jähmettämistä varten.

Se kovettuu vain 3 viikkoa. Ainoastaan ​​tämän ajanjakson jälkeen on mahdollista suorittaa kaikki toiminnot sen kanssa, esimerkiksi betonissa olevien reikien timanttien poraus.

On syytä huomata, että kokeita ihanteellisten mittasuhteiden luomiseksi tehdään tähän päivään asti. Tältä osin ihmiset alkavat usein muuttaa omia reseptejä. Siksi voit kokeilla itseäsi tällä polulla.

Siirrettäessä on oltava varovainen. Yritä tehdä se vähitellen roiskumisen estämiseksi.

loppusanat

Nyt tiedät, mikä polymeerinen betoni on. Jos et kuitenkaan ole selvillä vivahteista, niin häiriötä ei ole syytä (ks. Myös artikkeli "Concrete W12: ominaisuudet ja sovellus".

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta, jonka avulla voit ymmärtää paremmin.