Polymerbetoni - uusin materiaali, jonka suorituskyky on parantunut

Polymeeribetoni on yksi viimeisimmistä keksinnöistä, jotka meille lahjoittavat prosessisuunnittelijat. Tämän rakennusmateriaalin erityispiirre on se, että se koostuu erilaisista polymeerien lisäaineista. Tyypillisiä komponentteja tällaisesta betonista ovat styreeni, polyamidihartsit, vinyylikloridi, erilaiset lateksit ja muut aineet.

Epäpuhtauksien käyttö mahdollistaa betoniseoksen rakenteen ja ominaisuuksien muuttamisen teknisen suorituskyvyn parantamiseksi. Monimutkaisuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta polymeerikivet käytetään meidän aikanamme lähes kaikkialla.

Polymeeripäällysteitä on kahta tyyppiä, joista kukin käytetään tiettyihin rakennustöihin. Ensimmäinen vaihtoehto on täytetty polymeerinen betoni. Tämän materiaalin rakenne sisältää orgaanisia yhdisteitä, jotka täyttävät aukot täyteaineen (murskatut kivet, sora, kvartsihiekka) välissä.

Toinen vaihtoehto - runko molekyylibetoni. Täyteaineiden väliset aukot eivät ole täyttyneet, ja hiukkaset pidetään yhdessä polymeeristen materiaalien kanssa.

Polymerbetoni on betoni, jossa mineraalinen sidosaine sementin ja silikaatin muodossa korvataan kokonaan tai osittain polymeerikomponenttien avulla. Tyypit ovat seuraavat:

 • polymeerisementti - betoniin lisätty polymeeri muodostaa täten 5 - 15 painoprosenttia sementtiä (fenoliformaldehydihartsit, polyvinyyliasetaatti, synteettinen kumi, akryylikoostumukset). Erittäin kestävä nesteitä, iskuja ja käytetään lentokenttien rakentamiseen, tiilien ja betonin viimeistelyyn, keramiikkaan ja lasiin, kivilaatat;
 • Plasteconcrete - kuumakovettuvia polymeerejä (epoksi, fenoliformaldehydi ja polyesteri) käytetään sementin sijasta seoksessa, tällaisen betonin pääasiallinen ominaisuus on suuri happo- ja emäksisresistenssi ja epävakaat lämpötiloihin ja muodonmuutoksiin. Niitä käytetään päällystämään rakenteita puolustukselta kemiallisilta aggressioilta ja korjaamaan kivi- ja betonielementtejä;
 • betonipolymeeri on betonia, joka on kyllästetty kovettamisen jälkeen monomeereillä, jotka täyttävät betonin huokoset ja virheet, mikä johtaa lujuuteen, pakkasvasteeseen ja kulumiskestävyyteen.

Hyödyt ja haitat

Miksi polymeerisen betonista tuli arvokas kilpailija perinteisiin rakennusmateriaaleihin? Se kovettuu nopeasti ja tulee kestäväksi graniittina. Kovettumisaikataulu on huomattavasti lyhyempi kuin tavallisen betonin samanaika.

Polymeerikomponentti antaa sen suurimman vetolujuuden betoniin yhden viikon kuluttua kaatamisen jälkeen. Normaali betoni kestää noin kuukausi.

Betonin koostumus sisältää jätteen maatalous- ja rakennustyöt. Aikaisemmin niitä ei käsitelty millään tavoin ja useimmissa tapauksissa heidät vain haudattiin maahan. Jätteiden käyttö polymeeripäällysteiden valmistuksessa ratkaisee käsittelyn ja vähentää merkittävästi ympäristöön kohdistuvia kielteisiä vaikutuksia.

Koska nämä samat jätteet jakautuvat lähes kaikkialla, on jo hyvä raaka-ainepohja polymeerisen betonin valmistukseen. Tavallisesti ei tarvita erityisiä lisäaineita ja epäpuhtauksia. Tällaisen betonin valmistustekniikka on käytettävissä myös aloittelijoille. Konkreettisekoituksen valmistelussa jokainen voi kokeilla lisäaineiden ja epäpuhtauksien määrää, mutta alkuteksti on pysynyt muuttumattomana.

Polymeerisen betonin haitat sisältävät merkittävän osan sen keinotekoisista osista. Seoksessa noin 10% keinotekoisista aineista. Toinen haittapuoli on GOSTin mukaisen standardisoinnin puuttuminen. Et voi olla varma siitä, että on olemassa konkreettinen, jota tarvitaan myyntiin. Kolmas haittapuoli on korkeat kustannukset, jotka johtuvat lisäaineiden hinnoista (hartseista jne.).

rakenne

Yksi tärkeimmistä polymeerisen betonin osista on lentotuhka. Tämä aine on hiilen poltosta saatu tuote. Tuhkan käyttö lisäaineena täyttää tuoreen betoniseoksen. Täyttövaikutus perustuu pienimpien hiilihiukkasten kykyyn täyttää kaikki aukot ja huokoiset muodostumat. Mitä pienempi tuhkapartikkeleiden koko, sitä tarkemmin tämä vaikutus havaitaan. Tästä johtuen lentotuhkan ominaispiirteistä karkaistu betoni on paljon vahvempi ja tavallista vahvempi.

Toinen tärkeä osa betoniseoksesta on nestemäinen lasi. Se on erinomainen tarttuvuus ja edullinen. Sen lisäys polymeeripäällysteeseen on erittäin hyödyllinen, jos valmiin rakenteen ulkona on tai se altistuu veteen jatkuvasti.

Polymeeripitoisen betonin tekniset ominaisuudet ovat korkeammat kuin muut standardit, ja se on lisäksi ympäristöystävällinen - sitä voidaan käyttää rakennusten rakentamisessa elintarviketeollisuudessa. Keskimääräiset tulokset ovat seuraavat:

 • lineaarinen kutistuminen 0,2-1,5%;
 • huokoisuus - 1-2%;
 • puristuslujuus - 20-100 MPa;
 • lämmönkestävyys - 100-180С;
 • ryömintämitta - 0,3 - 0,5 kg / cm2;
 • ikääntymisen vastainen - 4-6 pistettä.

Tätä tyyppistä seosta käytetään rakenteellisina ja koristeellisina viimeistelyaineina.

Itse tuotannon teknologia

Jos sinulla on tarvittavat tiedot ja asiaankuuluvat materiaalit, voit valmistaa polymeerikivet omilla käsilläsi. Mutta on huomattava, että tällaista betonia valmistettaessa ei ole erityistä reseptiä, komponenttien tasapaino määritetään käytännön kokeiden perusteella.

Polymeerisen betonin valmistusmenetelmä on melko yksinkertainen. Vesi ja pieni määrä sementtiä kaadetaan sekoittimeen. Sitten lisätään samankaltaisia ​​määriä kuonaa ja lentotuhkaa. Kaikki osat sekoitetaan perusteellisesti. Seuraavaksi tulee eri polymeerikomponenttien kierros. Ne lisätään aikaisempaan ainesosaan, jonka jälkeen seos sekoitetaan uudelleen.

Polymeerien lisäaineena sopivaa nestemäistä lasia, PVA-liimaa, erilaisia ​​vesiliukoisia hartseja. PVA-liimaa voidaan käyttää missä tahansa määrin, koska se on erinomainen täyteaine, jolla on hyvä viskositeetti. Sen lisäys betoniliuokseen parantaa merkittävästi valmiin rakenteen kestävyysparametreja ja vähentää kutistumisprosenttiosuutta.
Polymeerien ja astringenttien välinen suhde voi olla välillä 5: 1 - 12: 1.

hakemus

Rationaalisempi on polymeeripäällysteiden käyttö betonista tai metallista valmistetuiksi koriste- ja suojatuotteiksi. Tämä tai muu rakentaminen on tarkoituksenmukaista toteuttaa vain joissakin tapauksissa. Tämä on tavallisesti elektrolyysi- tai peittausaukojen, putkistojen tai säiliöiden valmistusta syövyttäviä nesteitä varten. Tämän materiaalin rakennus- tai sulkemisrakenteiden valmistus ei ole toteuttamiskelpoinen eikä kustannustehokas.

Polymeeribetonilla on suuri vastustuskyky ulkoisille vaikutuksille, joten se voidaan asentaa ilman lisävahvistusta. Mutta jos lisämarginaalin tarve on vielä olemassa, lasikuitua tai terästä käytetään polymeerisen betonin vahvistamiseen. Muita elementtejä, kuten esimerkiksi hiilikuitua, käytetään paljon harvemmin.

Polymeeripäällysteknisten teknisten ominaisuuksien ansiosta se on kätevä ja halpa materiaali rakennuskoristeiden valmistukseen. Eri värejä varten väriaineita lisätään valmistettuihin liuoksiin ja halutun koon saamiseksi kaadetaan erikoisvalmisteisiin muotoihin. Tuloksena saadut polymeerisen betonin tuotteet ovat hyvin samankaltaisia ​​marmorin värien ja tekstuurin kanssa, mutta tällaisten rakenteiden kustannukset ovat paljon pienemmät.

Polymerbetoni

Innovatiiviset teknologiat tekevät meistä onnellisempia päivittäin. Uusi kehitys on koskettanut myös rakennusteollisuutta. Erityisesti uusien rakennusmateriaalien, muun muassa polymeerisen betonin, luominen on laajaa kysyntää. Se on seos, jonka koostumus koostuu erilaisista polymeerisistä aineista, eikä sementistä tai silikaatista, joka on jo pitkään ollut tuttu meille. Tällä materiaalilla on paljon positiivisia ominaisuuksia, joiden vuoksi se ylittää tavanomaiset rakennusseokset.

Polymeeribetoni: ominaisuudet

Positiivisten ominaisuuksien valtavan määrän ansiosta sementti-polymeeriseos oikeutetusti ansaitsee kunnioituksen rakentajien keskuudessa. Tämän materiaalin avulla jokainen asiantuntija arvioi sen kestävyyden ja kestävyyden. Polymeerinen betoni ei anna kosteutta, ei muovaudu, reagoi täydellisesti lämpötilavaihtoon ja huonoon säähän. Nopea jäädyttää, tarttuu hyvin mihin tahansa pintaan. Tämä materiaali on erittäin kestävä venytys, hyvä ilmanläpäisevyys. Kemialliset reaktiot eivät vaikuta siihen.

Mutta kaikkein tärkeimmistä polymeeripäällysteiden ominaisuuksista on se, että se on ympäristöystävällinen, ei saastuta ympäristöä eikä haittaa ihmisten terveyttä. Polymeeriseos saa käyttää myös julkisen catering, erilaiset päivittäistavaramyymälät sekä muut elintarviketeollisuuden rakennukset.

Hyödyt ja haitat

Valtava määrä positiivisia ominaisuuksia esittelee sementti-polymeerilevyä tavalliseen betoniin verrattuna. Koska nopeasti kovettuvat polymeeripäällysteellä muutaman päivän päästä, voit tehdä ensimmäisen työn, jota ei voida sanoa tavallisesta materiaalista. Uuden mallin betoni on paljon kovempi ja vahvempi. Viikko on riittämätön täydellisen kovettumisen sijasta kuukaudessa, kuten tavalliselle sementille.

Polymeeriseoksen positiivisista ominaisuuksista - ei-jätteistä. Aikaisemmin kaikki maatalous- ja rakennusjätteet hylättiin tai haudattiin maahan ja saastuttavat siten luontoamme. Nyt kierrätettyä materiaalia käytetään polymeerisen betonin valmistukseen. Tällaisen teknologian käyttö ei ainoastaan ​​ratkaise jätteiden käsittelyn ongelmaa vaan myös suojelee maailmaa saastumiselta.

Tällä rakennusmateriaalilla on valitettavasti haittoja. Negatiivisista ominaisuuksista voidaan erottaa pääsy keinotekoisten materiaalien koostumukseen. Toinen kielteinen kohta on joidenkin lisäaineiden kalliit kustannukset polymeerisen betonin valmistuksessa. Tästä johtuen valmiin tuotteen hinta nousee.

hakemus

Monien positiivisten ominaisuuksien vuoksi polymeeripäällysteellä on melko monenlaisia ​​sovelluksia. Sitä käytetään maisemasuunnittelussa, jossa on polkuja ja terasseja. Samanlaista seosta käytetään ulkoseinien ja ulkopuolisten seinien viimeistelyyn, jolloin tehdään reunat, portaat, aidat, altaat ja socles. Tällainen materiaali on helposti sovitettavissa manuaaliseen työhön. Se tuottaa erilaisia ​​muotoja, muotoja ja koristeosia. Sen kauneus on, että se on helppo maalata kuivumisen jälkeen.

Tällaisen rakennusseoksen käyttö soveltuu lattian kaatamiseen. Polymeeriset betonilattiat toimivat erinomaisena suojauksena kosteudelta. Polymerbetonilattiat pitävät sinut lämpimänä kotona.

Kun otetaan huomioon tekniset ominaisuudet ja koostumus, uuden sukupolven betoni on jaettu seuraavasti:

 • Polymeerisementti. Tällaisella betonilla on erinomainen vahvuus. Tätä materiaalia käytetään lentokenttien, viimeistelylevyjen ja tiilien rakentamisessa.
 • Plastobeton. Se on ominaisuus, jolla on erinomainen vastustuskyky happo-emäsreaktioille ja lämpötilan epätasapainolle.
 • Betonopolimer. Tämä rakennusseos eroaa muista, sillä valmis, jäädytetty lohko on kyllästetty monomeereillä.

Nämä aineet, jotka täyttävät reiät ja materiaalivirheet, antavat sille kestävyyden ja vastustuskyvyn jäätymislämpötiloihin.

Myös rakennustyön tyypistä riippuen asiantuntijat jakavat polymeerisen betonin täyteiseksi ja luurankolamolekyyliksi. Ensimmäinen tyyppi mahdollistaa sellaisten orgaanisten aineiden läsnäolon kuin kvartsihiekka, murskatut kivet ja sora. Nämä materiaalit täyttävät betonin täyttöaukon toiminnot. Toisessa suoritusmuodossa betoni jää täyttämättömiin tyhjiöihin. Ja betonin hiukkasten välinen yhteys tehdään polymeerisillä aineilla.

Polymeerisen betonin koostumus

Polymeeripäällysteiden perustana ovat polyesterihartsit, jotka suorittavat neulomisen toiminnan. Näihin hartseihin kuuluvat:

 • polyvinyyli-;
 • Metyylimetakrylaatti;
 • epoksi;
 • Polyuretaani jne.

Epoksihartsit ovat käytännöllisesti katsoen hajuttomia. Ne tarjoavat työn korkeimman kestävyyden materiaaliin. Mutta samalla antaa konkreettista epävakautta.

Metyylimetakrylaatti päinvastoin hajoittaa voimakkaasti. Mutta haju haihtuu polymeroinnin jälkeen. Tällaiset betonit tarttuvat nopeasti. Mutta ne ovat alttiita kemialliselle altistumiselle.

Lentotuhka antaa materiaalin voimakkuuden.

Työssä optimaaliset ovat polyuretaanihartsit. Lisäksi polyuretaani-betonien seokseen lisätään hiekka- tai sora-mineraalivarastoaineita sekä erityisiä pehmittimiä ja kovetteita.

Merkittävää roolia polymeeripäällysteessä pelataan lentotuhalla, joka pettää materiaalin lujuuden ja kuonan. Toinen yhtä tärkeä aineosa on nestemäinen lasi. Sen käyttö polymeerisen betonin koostumuksessa antaa rakennukselle suojaa kosteudelta ja kosteudelta.

Valmistusominaisuudet

Sementtipolymeerisen betonin valmistus on yksinkertainen asia. Tee näin betonisekoittimella, kaada vesi, joka on erityisesti suunniteltu polymeereille, kaada sitten vähän sementtiä. Ota sitten yhtä suuret määrät kuonaa ja tuhkaa, sekoita betonisekoittimen sisältöön. Polymeerien lisäaineet betoniin sijoitetaan viimeiseksi. Sekoita sitten perusteellisesti. Ruoanlaitto on ohi.

Sementti-polymeeripurkki tekee sen itse

Valmistus tekniikka on niin helppoa, että se voidaan tehdä kotona omilla käsillänne. Tällainen idea on täydellinen niille, jotka ovat päättäneet tehdä esimerkiksi polymeerilattiat. Tutkittuaan melko yksinkertaisen tekniikan ja kaikkien tarvittavien komponenttien avulla jopa noviisirakentaja pystyy käsittelemään sitä.

On kuitenkin syytä huomata, että polymeerisen betonin valmistuksessa ei ole erityistä reseptiä, jolla on täsmälliset mittasuhteet. Halutun tavoitteen saavuttamiseksi voit tehdä vain kokeilun ja virheen. Sekoita, kokeile. Menestyt.

Polymerbetonin lisäaineet

Elastobeton-B - betonin lisäaine betonille - hinta

Hinta hakkaa / kg riippuen määrästä. Sisältää arvonlisäveron ja pakkauksen.

Pakkaus: maksukortit 5kg, 10kg, 30kg.

Valmistajan konttiin varastoitu takuuaika on 12 kuukautta.
Säilytä ja kuljeta lämpötilassa 0 ° C - + 30 ° C.

Polymeerin lisäaineena betonille Elastobeton-B on valmistettu raskaasta polymeerisementtibetonista.
Kestävyys: dolomiittikivestä - М600-М800; graniittiromulla - М800-M1000 ja enemmän.

Käyttöönotto 5-6 vrk.

Polymeeri-lisäaineita betonissa Elastobeton-B toimitetaan nestemäisessä muodossa.
Lisätään betonin valmistukseen 20 kg lisäaineita 100 kg sementtiä kohden.

Polymeerisementtilattian paksuus Elastobeton-B:
kohtalaisille kuormille - 20mm, suurille kuormille - 30mm, minimi paksuus - 15mm.

Toisin kuin magnesiittisbetoni, polymeerisementtiseoksella on täydellinen vastustuskyky veteen.

Polymerisementtilattiat, joissa on lisäainetta Elastobeton-B betoniin, käytetään seuraavissa tapauksissa.

 • Erittäin kestävät kulutusta kestävät lattiat teolliseen ja siviilikäyttöön.
 • Tasoittavat betoni- ja hiekkasaalit, jotka viimeistelevät välittömästi päällysteet.
 • Mosaic lattiat, terrazzo lattiat. Värien, täyteaineiden jne. Yhdistelmä (Lisäaine voidaan toimittaa väriltään.)

Käytettävän polymeerisementin valmistukseen:
sementtiä, hiekkaa, soraa tai murskattua kiveä (enintään 10 mm), lisäaineena betonielementtiä B, vesi. Polymeeribetonia valmistetaan suoraan laitoksessa betonisekoittimissa (betonisekoittimet).

Polymeerisementin (mukaan lukien kaikki komponentit) hinta on 10 000 - 12 000 rub / kuutiometriä.
Näin ollen keskimääräinen paksuus polymeerin sementti lattia 20mm - 200-240rub / m².

Tämä on 20-50% halvempaa kuin magnesiumoksiditason hinta!

Polymeerisementtiseoksen koostumus Elastobeton-B on materiaalien määrän ja kustannusten laskenta.

Miksi vertaillaan magnesiumlattiat ja polymeerilattiat?
Koska tällaisten kerrosten käyttöalueet, koristeelliset ominaisuudet ja paksuus ovat samat!
Mutta teknisten ja taloudellisten parametrien osalta polymeerisementtilattiat tietenkin ylittävät magnesiumlattiat.

Polymeerisementti

Muut nimet: sementti-polymeeribetoni, sementtipolymeeripäällyste.

Kuten edellä mainittiin, polymeerisementtilattiat, jotka perustuvat Elastobeton-B betonin lisäaineeseen, ovat 20-50% edullisempia kuin magnesiumlattiat. Mutta tämä on suora laskelma - eli ne ottavat polymeerisementtiä - he laskivat komponenttien hinnan; samoin - magnesiumoksidipäällysteestä.
Mutta lisäksi tällä on useita tekijöitä, jotka vaikuttavat polymeerisementtibetonin ja magnesiumbetonin lopulliseen hintaan. Seuraavat ovat tärkeimmät tekijät.

1. Kuljetus.
Betonikomponenttien kuljettaminen näkyy hyvin lopullisissa kustannuksissaan.
Jos kuljetuskustannukset ovat vain 1 rupla / kg, magnesiumbetonin pääkomponenttien toimitukset, jotka muodostavat noin 23% kokonaismassasta, lisäävät 1 m3 betonin kustannuksia 500 ruplaa! Toimitusmaksu on 5 ruplaa / kg, jo 2500 ruplaa / m³!

Jos kuljetat kaikki magnesiumoksidikerroksen komponentit, niin lähetyshinta on 1 rub / kg - lisäys 2200 rub / m³: n kustannuksiin.
Toimitusmaksu 5 ruplaa / kg - magnesiumlattiat kallistuvat 11 000 ruplaa / m³!

Betonielementti-lisäaine Elastobeton-B on noin 3,5 painoprosenttia betonia, muut komponentit, jotka hankit paikan päältä. Näin ollen polymeeri-lisäaineiden kuljettaminen betoniin, jopa pitkiä matkoja, ei käytännössä vaikuta polymeerisen betonin hintaan.

2. Varastointi.
Magnesia-betonin osat (erityisesti magnesiumoksidi poltettu magnesiumoksidi) ovat erittäin herkkiä varastointia ja kuljetusolosuhteita varten. Läpäisy, kosteuden siirtyminen komponentteihin vähentää huomattavasti magnesia-betonin lopullista voimaa. Tämän seurauksena saat M400-M600: n sijaan M400-M300: n brändinvoimakkuuden omaavia magnesiumoksidilattiat.

Polymeerisementtibetonilla ei ole tällaisia ​​ongelmia, koska kaikki komponentit, rehun lisäaineet, ostat paikan päällä ja voit aina hallita niiden laatua.

3. Täyteaineiden kustannukset.
Betonin kustannukset "Elastobeton-B": n lisäyksellä riippuvat hiekka-, hiekan- ja irtotiheyden moduulista. Mitä korkeampi MCR on, sitä korkeampi hiekan ja rauniohjelman tiheys, sitä vähemmän sementtiä ja lisäaineita betonille hiekkaan ja roskiin verrattuna. Näin ollen halvempi polymeerisementti.

Säästöt voivat olla jopa 2000 ruplaa. 1 m³ polymeeripäällysteellä.

4. Laitteiden korroosio.
Magnesia-betoniin kuuluu bischofite-komponentti, joka aiheuttaa sekä teräs- että alumiinipintojen korroosion. Laitteet (betonisekoittimet, värähtelevät kiskot, helikopterit jne.) On jatkuvasti pestävä. Mutta huolellisella varovaisuudella laitteiden käyttöikä vähenee useita kertoja, mikä vaikuttaa magnesia-lattian hintaan!

Polymeeri-lisäaine betonille Elastobeton-B ei syövytä metallipintoja.

Polymeeri-lisäaine betoniin - ominaisuudet, edut

Elakor "Elastobeton-B" on monimutkainen modifioiva polymeeri-lisäaine betoniin (portland-sementtibetoni).
Sementtilaatua M500D0 suositellaan käytettäväksi. Jos haluat käyttää muita sementtejä, suosittelemme ensin tarkistamaan niiden yhteensopivuuden lisäaineen kanssa (katso Lisäaineen sovellustekniikka). Tosiasia on, että jotkin sementinvalmistuksessa käytettävät täyteaineet voivat olla "ristiriidassa" lisäaineen kanssa.

Värillisten polymeerisementtilattien valmistamiseksi voit lisätä pigmentin itse betonia sekoittamalla tai tilata lisäaineen halutusta väristä meiltä.
Värilliset polymeerisementtilattiat voidaan tehdä harmaalla sementillä, mutta jos tarvitaan "puhdasta" väriä, on käytettävä valkoista sementtiä.

Polymeerisementtilattian ominaisuudet betonin "Elastobeton-B" lisäaineella.

 • Käyttö sisätiloissa ja ulkona.
 • Paksuus 15 - 50 mm. Suositeltava paksuus - 20-30 mm riippuen kuormasta.
 • Pinnoitteen vahvuus on: dolomiittitäytteen - M600-M800. graniitti täyteaineella - М800-M1000 ja enemmän.
 • Erittäin korkea kulutuskestävyys (alle 0,2 g / cm²).
 • Suuri iskulujuus (10-20 kg • m riippuen paksuudesta).
 • Taivutuslujuus - vähintään 12 MPa.
 • Täydellinen epäpuhtaus (kiillotuksen jälkeen).
 • Höyryä läpäisevä pinnoite.
 • Antistaattinen päällyste: tietyn tilavuuden sähköinen vastus - enintään 10 7 ohmia;
  ominaispinta sähkövastus - enintään 10 9 Ohm ∙ m (testausjännite 100V).
 • Kemiallinen kestävyys veteen, polttoaineisiin ja voiteluaineisiin, suolaliuoksiin, detergentteihin jne.
 • Syttymätön pinnoite (syttyvyysryhmä - NG).
 • Erinomainen ulkonäkö, kyky yhdistää useita värejä, erilaisia ​​täyteaineita jne.
 • Helppo puhdistaa, kyky käyttää mitään pesuainetta.

Polymerisementtilattia on etu.

 • Voit kieltäytyä suorittavan tasoitusastioita seuraavilla suojaavilla polymeerilla kyllästetyillä pinnoitteilla tai pinnoitteilla tai kuivilla vahvistuskoostumuksilla. Tämä johtaa pinnoitteeseen, jolla on korkeammat koriste- ja lujuusominaisuudet ja huomattavasti alhaisemmat kustannukset.
 • Yhdistää lateksibetonin ja polyvinyyliasetaattisementin etuja - vedenkestävyys ja öljynkestävyys.
 • Täysin yhteensopiva SNiP 2.03.13-88 "Floors" kanssa.
 • Vahvuus kuin keveiden ja korkeammat, mutta ei vain ylemmän kerroksen 2-2,5 mm, mutta koko paksuuden.
 • Toisin kuin magnesiumoksidit, magnesiumoksidilattiat - täydellinen vastustuskyky veteen.
 • Kun hiominen (kuluminen) polymeerinen sementtilattia ei muuta ulkonäköä, se ei menetä lujuutta eikä kemiallista kestävyyttä.
 • Käytössä, kiillotettu.
 • Ei vaadi vahvistamista.
 • Lyhyt työkierto (6-8 päivää).
 • Toiminnan aloittaminen - työpäivän jälkeen.
 • Polymerisementtibetoni on halvempaa kuin mikään samanpaksuinen päällystyspäällyste.

Polymersementtilattiat levitetään esineisiin:

 • Kaupat, kauppapaikat, näyttelytilat.
 • Julkisten, julkisten, asuinrakennusten, käytävien, toimistojen lattiat.
 • Varastot ja tuotantolaitokset, joilla on voimakas kuormitus.
 • Garage-komplekseja, autopalveluja, autopesuja.

Polymerisementtilattiat Elakstobeton-B - ainutlaatuinen vahvuus, kestävyys ja ulkonäkö.
Kestävyydestä - se on melkein ikuista lattiaa!

Polymeeri-lisäaineet betoniin "Elastobeton-B" ovat saatavilla seuraavissa väreissä: "ilman väriä", ruskea, keltainen, vihreä, sininen, tummanharmaa. Lisäksi voit säätää värikylläisyyttä itsenäisesti muuttamalla lisäaineen määrää, ja saat värillisen sekoituksen.

Polymer lisäaineet betoniin - "Elastobeton-B"
polymeerisementti - vaihtoehto magnesiumbetoniin

Polymeeri-lisäaine betonille Elastobeton-B raskaiden polymeerisementtikappaleiden valmistukseen.
Kestävyys: dolomiittikivestä - М600-М800; graniittiromulla - М800-M1000 ja enemmän.

Käyttöönotto 5-6 vrk.

Hinta hakkaa / kg riippuen määrästä. Sisältää arvonlisäveron ja pakkauksen.

Pakkaus: maksukortit 5kg, 10kg, 30kg.

Säilytä ja kuljeta t °: ssa 0 ° - + 30 ° С.
Takuuaika valmistajan pakkauksessa - 12 kuukautta.

Betonin lisäaine Elastobeton-B on polymeeri-lisäaine raskaiden polymeerisementtikappaleiden valmistukseen.
Kestävyys: dolomiittikivestä - М600-М800; graniittiromulla - М800-M1000 ja enemmän.

Käyttöönotto 5-6 vrk.

Polymeeri-lisäaine betonissa Elaktobeton-B toimitetaan nestemäisessä muodossa.
Käytettiin betonin valmistuksessa 20 kg: n betonin lisäaineita kohti 100 kg sementtiä kohden.

Polymeerisementtilattian paksuus Elastobeton-B:
kohtalaisille kuormille - 20mm, suurille kuormille - 30mm, minimi paksuus - 15mm.

Toisin kuin magnesiumbetoni, polymeerisementtiseoksella on täydellinen vastustuskyky veteen.

Polymeerisementtibetonin betonivalmisteet betonin lisäaineella Elastobeton-B.

 • Kulutusta kestävät polymeerisementtilattiat siviili- ja teollisuusrakentamiseen.
 • Tasoitusbetoni- ja hiekkasaalit ovat samalla viimeistelevät pinnoitteita.
 • Mosaic lattiat, terrazzo lattiat. Värien, täyteaineiden jne. Yhdistelmä (Lisäaine voidaan toimittaa väriltään.)

Käytettävän polymeerisementin valmistukseen:
sementtiä, hiekkaa, soraa tai murskattua kiveä (enintään 10 mm), lisäaineena betonielementtiä B, vesi. Polymeeribetonia valmistetaan suoraan laitoksessa betonisekoittimissa (betonisekoittimet).

Polymeerisementin (mukaan lukien kaikki komponentit) hinta on 10 000 - 12 000 rub / kuutiometriä.
Näin ollen keskimääräinen paksuus polymeerin sementti lattia 20mm - 200-240rub / sq.m.

Tämä on 20-50% halvempaa kuin magnesiumoksiditason hinta!

Miksi vertaillaan magnesiumlattiaa ja polymeerisementtilattiaa?
Koska tällaisten kerrosten käyttöalueet, koristeelliset ominaisuudet ja paksuus ovat samat!
Mutta teknisten ja taloudellisten parametrien osalta polymeerisementtilattiat tietenkin ylittävät magnesiumlattiat.

Lisää säästöjä käytettäessä lisäainetta betonille "Elastobeton-B"

Kuten edellä mainittiin, polymeerisementtibetoni Elastobeton-B betonin lisäaineen perusteella on 20-50% halvempaa kuin magnesiumbetoni. Mutta tämä on suora laskelma - eli: ne otti kaikki polymeerin betonin osat - he laskivat hinnan; otti kaikki magnesiumseoksesta valmistetut komponentit - pidetään hintaa.
Mutta lisäksi tällä on useita tekijöitä, jotka vaikuttavat polymeerisementtibetonin ja magnesiumbetonin lopulliseen hintaan. Alla luetellut ovat tärkeimmät.

1. Kuljetus.
Betonikomponenttien kuljettaminen näkyy hyvin lopullisissa kustannuksissaan.
Jos kuljetuskustannukset ovat vain 1 rupla / kg, niin magnesiumbetonin pääkomponenttien toimitukset, jotka muodostavat noin 23% kokonaismassasta, lisäävät 1 m3 betonin kustannuksia 500 ruplaa! Toimitusmaksu on 5 ruplaa / kg, jo 2500 ruplaa / m³!

Jos kuljetat kaikki magnesiumoksidikomponentit, toimituksen hinta on 1 rub / kg - hinnan nousu on 2200 rub / m³.
Toimitusmaksu on 5 ruplaa / kg - magnesiumoksidipäällysteestä tulee kalliimpaa 11 000 ruplaa / m³!

Betonielementti-lisäaine Elastobeton-B on noin 3,5 painoprosenttia betonia, muut komponentit, jotka hankit paikan päältä. Näin ollen polymeeri-lisäaineiden kuljettaminen betonille Elastobeton-B, jopa pitkiä matkoja, ei käytännössä vaikuta polymeerisementtibetonin hintaan.

2. Varastointi.
Magnesia-betonin osat (erityisesti magnesiumoksidi poltettu magnesiumoksidi) ovat erittäin herkkiä varastointia ja kuljetusolosuhteita varten. Läpäisy, kosteuden siirtyminen komponentteihin vähentää huomattavasti magnesia-betonin lopullista voimaa. Tuloksena saat magnesiumbetonia, jolla on M200-M300-mallin vahvuus M400-M600: n sijaan.

Polymeerisementtibetonilla ei ole tällaisia ​​ongelmia, koska kaikki komponentit, rehun lisäaineet, ostat paikan päällä ja voit aina hallita niiden laatua.

3. Täyteaineiden kustannukset.
Polymeerisementtitehtaan ja betonin "Elastobeton-B" lisäaineen kustannukset riippuvat hiekkakokojen, hiekkapaperin tiheyden ja murskatun kiven modulaarisuudesta. Mitä korkeampi MCR on, sitä korkeampi hiekan ja rauniohjelman tiheys, sitä vähemmän sementtiä ja lisäaineita betonille hiekkaan ja roskiin verrattuna. Näin ollen halvempi polymeerisementti.

Säästöt voivat olla jopa 2000 ruplaa. 1 m³ polymeeripäällysteellä.

4. Laitteiden korroosio.
Magnesia-betoni sisältää bischofite-komponenttia, mikä lisää laitteiden sekä teräs- että alumiinipintojen korroosiota. Laitteet (tärisevät kiskot, betonisekoittimet, helikopterit jne.) On pestävä jatkuvasti. Kuitenkin huolellisella huolellisuudella elämää vähennetään useita kertoja, mikä puolestaan ​​vaikuttaa magnesiumlattian hintaan!

Polymeeri-lisäaine betonille Elastobeton-B ei syövytä metallipintoja.

Polymeeri-lisäaine betoniin -
kuvaukset, ominaisuudet, edut, sovelluskohteet

Elakor "Elastobeton-B" on monimutkainen modifioiva polymeeri-lisäaine betoniin (portland-sementtibetoni).
Sementtilaatua M500D0 suositellaan käytettäväksi. Jos haluat käyttää muita sementtejä, suosittelemme ensin tarkistamaan niiden yhteensopivuuden lisäaineen kanssa (katso Lisäaineen sovellustekniikka). Tosiasia on, että jotkin sementinvalmistuksessa käytettävät täyteaineet voivat olla "ristiriidassa" lisäaineen kanssa.

Värillisten polymeerisementtilattien valmistamiseksi voit lisätä pigmentin itse betonia sekoittamalla tai tilata lisäaineen halutusta väristä meiltä.
Värilliset polymeerisementtilattiat voidaan tehdä harmaalla sementillä, mutta jos tarvitaan "puhdasta" väriä, on käytettävä valkoista sementtiä.

Polymeerisementtitehtaan ominaisuudet betonin "Elastobeton-B" lisäaineella.

 • Käyttö sisätiloissa ja ulkona.
 • Paksuus 15 - 50 mm. Suositeltava paksuus - 20-30 mm riippuen kuormasta.
 • Pinnoitteen vahvuus: dolomiittitäytteellä - M600-M800. graniitti täyteaineella - М800-M1000 ja enemmän.
 • Erittäin korkea kulutuskestävyys (alle 0,2 g / cm.kv).
 • Suuri iskulujuus (10-20 kg • m riippuen paksuudesta).
 • Taivutuslujuus - vähintään 12 MPa.
 • Täydellinen epäpuhtaus (kiillotuksen jälkeen).
 • Höyryä läpäisevä pinnoite.
 • Antistaattinen päällyste (sähköinen resistanssi - 1,8 x 10 9 ohmia • m).
 • Kemiallinen kestävyys veteen, polttoaineisiin ja voiteluaineisiin, suolaliuoksiin, detergentteihin jne.
 • Syttymätön pinnoite (syttyvyysryhmä - NG).
 • Erinomainen ulkonäkö, kyky yhdistää useita värejä, erilaisia ​​täyteaineita jne.
 • Helppo puhdistaa, kyky käyttää mitään pesuainetta.

Polymeerisementtilankojen etuja betonin lisäaineena "Elastobeton-B".

 • Mahdollisuus kieltäytyä suorittavan tasoitusastioita, jota seuraa suojaavan polymeerin kyllästämisen ja pinnoitteiden tai kuivan vahvistavan koostumuksen (täytteet) käyttö. Tämä johtaa pinnoitteeseen, jolla on korkeammat koriste- ja lujuusominaisuudet ja huomattavasti alhaisemmat kustannukset.
 • Latex-sementtibetonin ja polyvinyyliasetaatti-sementtibetonin etujen yhdistelmä on veden kestävyys ja öljynkestävyys.
 • Täydellinen noudattaminen SNiP 2.03.13-88 "lattiat".
 • Vahvuus kuin keveiden ja korkeammat, mutta ei vain ylemmän kerroksen 2-2,5 mm, mutta koko paksuuden.
 • Toisin kuin magnesiumoksidit, magnesiumlattiat - absoluuttinen vedenkestävyys.
 • Ulkonäkö, lujuus ja kemiallinen kestävyys hankauksen aikana (kuluminen).
 • Kiillotus käytössä.
 • Ei tarvetta vahvistukseen.
 • Lyhyt työkierto (6-8 päivää).
 • Toiminnan aloittaminen - työpäivän jälkeen.
 • Polymeerisementin hinta on alhaisempi kuin minkälainen viimeistelypäällyste, jolla on samanlainen paksuus.

Polymeerisementtikappaleiden levittämisen kohteet.

 • Kaupat, kauppa- ja näyttelytilat.
 • Julkisten, hallinnollisten, asuinrakennusten, toimistojen kerrokset.
 • Varastot ja tuotantolaitokset, joilla on voimakas kuormitus.
 • Garage-komplekseja, autopalveluja, autopesuja.

Polymerisementtilattiat Elakstobeton-B - ainutlaatuinen vahvuus, kestävyys ja ulkonäkö.
Kestävyydestä - se on melkein ikuista lattiaa!

"Elastobeton-B" -polymeerien lisäaineiden värit: "ilman väriä", ruskea, keltainen, vihreä, sininen, tummanharmaa.

Rakentajan opas | Lisäaineet, jotka antavat konkreettisia erityisominaisuuksia

Polymeerien lisäaineet

Betonipolymeerimateriaaleja käytetään lisäaineena betoni- tai laastiyhdisteenä lisäkomponenttina betonin ja raudoitettujen betonituotteiden kyllästämiseen kuivien rakennusmateriaalien tuottamiseksi hajautetulle polymeerikuitukerrokselle mikro-täyteaineena.

Polymeeri-lisäaineiden pääasiallinen vaikutusmekanismi sementtijärjestelmissä on se, että ne muodostavat sementin, aggregaatin, huokosten ja kapillaarien pinnalle, ohuen kalvon, jolla on hyvä tarttuvuus ja joka edistää aggregaatin sitoutumista sementtikiviin. Tästä johtuen betoni muuttuu monoliittisemmaksi, sen läpäisevyys ja huurteisuus, vetolujuus ja taivutus lisääntyvät.

Yleisimmät sementtimateriaalien ja -laastareiden polymeerien lisäaineet ovat vesiliukoiset hartsit, lateksit ja polyvinyyliasetaatti.

Polymeeri-lisäaineiden tiivisteitä on jo mainittu: vesiliukoiset epoksihartsit DEG-1, TEG-1 ja polyamiinihartsi C-89, jotka polymeroivat emäksisessä väliaineessa lisäävät sementti-hiekkamatriisin elastisuutta ja parantavat betonin deformoituvuutta.

Movilit-tuotemerkin (Mowilith Pulver - valmistajan Clariant GmbH, Saksa) uudelleentyyppisiä kopolymeerijauheita käytetään laajalti polymeerisynteettisinä lisäaineina sementtisideaineiden kuiva-aineen seoksille. Jauheet valmistetaan suihkukuivausmenetelmällä vesipitoisten synteettisten dispersioiden avulla, jotka perustuvat vinyyliasetaatin, eteenin, akrylaattien ja versataattien kopolymeereihin. Ne sisältävät antikoagulantteja ja paakkuuntumisenestoainetta. Jauheet Movilite hyvin hajallaan veteen. Kiitos niiden ansiosta rakennusratkaisut, liima- ja täyteainekoostumukset erottuvat hyvällä joustavuudella levityksen aikana, lisääntyneestä tarttuvuudesta eri pintoihin, hankauskestävyyteen ja korkeaan taivutuslujuuteen.

Polymeerisiä vettä säilyttäviä lisäaineita (sakeuttamisaineita) - selluloosaestereitä käytetään menestyksekkäästi kuivaseosten koostumuksissa.

Metyyliselluloosa vesiliukoinen MC. Metyylieetteriselluloosa. Tuote on valkoisen kuitumateriaalin muodossa kellertävällä värillä. Useita laatuja tuotetaan: MTs-8, MTs-16, MTs-35, MTs-65, MTs-100, MTs-S, MTs-V, MTs-SBR, jotka erottuvat 1% vesiliuoksen viskositeetilla.

Na-karboksimetyyliselluloosaa CMC. Selluloosaeetteri ja glykolihappo. Kiinteä kuitu tai jauheaine, jolla on liukenevuus alkaalisessa liuoksessa. Vedessä turpoaa voimakasta geeliytymistä.

Hydroksipropyylimetyyliselluloosa OPMC. Propyleeniglykolieetteri ja metyyliselluloosa. Kuitu- tai jauhemaista tuotetta, jolla on keltainen värisävy. Vesiliuoksen viskositeetista riippuen jaetaan merkkeihin.

Etyylioksietyyliselluloosa EOC. Eteenin ja etyyliselluloosan eetteri. Se on hyvin liukeneva kylmään veteen, sillä se on erittäin liima-aineita.

Rakennusmarkkinoilla ulkomaisten valmistajien selluloosaesterit ovat edustettuina: metyylihydroksietyyliselluloosa MHEC tiloosi (Tylose - tuotanto Clariant GmbH, Saksa), metyylihydroksipropyyliselluloosa MHPC Mecelosa (Macellose - Samsung Fine Chemicals, Korea).

Putoavien vesipitoisten lisäaineiden avulla voidaan tehokkaasti hallita seosten koostumusominaisuuksia ja reologisia ominaisuuksia, eliminoida kerrostumia ja sedimentaatiota, parantaa tartuntavoimaa ja lisätä lämpötilan vaihteluiden stabiilisuutta.

Betonin ja laastien deformatiivisten ominaisuuksien parantamiseksi hajaantuminen lujittamalla polymeerikuiduilla on tehokas. Kaikissa rakennelmissa käytetään dispergointivahvistusta (kuituja), joissa on tarpeen estää muovisten kutistumisvaurioiden ilmaantuminen: teollisuustiloissa, varastoissa, lattialämmityksessä, tasoituksissa, hydrauliikkarakenteissa, tienrakennuksessa, betonissa, vaahtobetonialustoissa. Kuitu on myös tehokas rakentamaan laastaria, korjausyhdisteitä, kipsiä ja kuivaseoksia.

Seuraavia polymeerikuituja käytetään dispergoidussa vahvikkeena.

RV EUROFIBER kuitua. Polypropeenikuidut, jotka on tarkoitettu käytettäväksi sementtijärjestelmissä. Happoa, emäksiä ja suoloja kestävä inertti materiaali. Suuri sekoituskapasiteetti takaa yhtenäisen kuidun jakamisen betoniin. Kuidun pituus riippuen tuotemerkistä: 6. 20 mm. Suositeltu annostus: 0.5. 1,5 kg / m 3. Valmistaja: P.Baumhuter GmbH (Saksa).

Sem Phil (Ctm-fil-kuidut). Lasikuituvahvikkeet betonin vahvistamiseksi, sementtilaastit, hienorakeinen betoni. Valmistaja: concern Saint Gobain.

Fibriiniksi. Polypropyleenikuitu hienorakeisten betonin, sementtilaastareiden vahvistamiseen. Valmistaja: concern Saint Gobain.

Fiberflex (Fiberflex). Polypropeenikuitu (valkoinen tai olki), jota käsitellään erityisillä lisäaineilla sementtisysteemien liittämiseen ja kemikaalien ja ilmakehän aineiden kestävyyden parantamiseen. Normaalin betonin annostus: 1 kg / m 3, erikoisbetonia varten (shotcrete): 1,5 kg / m 3. Valmistaja: concern Saint Gobain.

TECHNOCEL-selluloosakuidut. Vahvistuskomponentti kuiville rakennesekoituksille kuitujen muodossa, joiden pituus on 20-2500 mikronia ja halkaisija noin 25 mikronia. Liukenematon veteen, happoihin ja emäksiin, orgaanisiin aineisiin. Annostus: 0,1. 2,0 paino-% seoksen aineosista: kiinteä CFF (Saksa).

Crakstop (Cracstop). Polypropeenikuitu, joka on käsitelty erityisillä pinta-aktiivisilla lisäaineilla sementtijärjestelmien dispergoimiseksi ja liittämiseksi. Kuidunkuitujen pituus on 3 - 19 mm, halkaisija 18 mikronia. Suuri hapen ja emästen kestävyys. Minimiannos: 0,6 kg / m 3. Valmistaja: BangBonsomer Company MAPEI (Italia).

Heels (Krenit). Polypropeenikuitu, joka on käsitelty erityisillä pinta-aktiivisilla lisäaineilla sementtijärjestelmien dispergoimiseksi ja liittämiseksi. Kuidut 3. 19 mm pitkä, halkaisijaltaan 50 mikronia, joilla on korkea hapenkestävyys ja emäkset. Annostus: 0,9 kg / m 3. Valmistaja: BangBonsomer Company MAPEI (Italia).

Polymeeri-lisäaineet betonissa

Polymerbetoni - uusin materiaali, jonka suorituskyky on parantunut

Polymeeribetoni on yksi viimeisimmistä keksinnöistä, jotka meille lahjoittavat prosessisuunnittelijat. Tämän rakennusmateriaalin erityispiirre on se, että se koostuu erilaisista polymeerien lisäaineista. Tyypillisiä komponentteja tällaisesta betonista ovat styreeni, polyamidihartsit, vinyylikloridi, erilaiset lateksit ja muut aineet.

Epäpuhtauksien käyttö mahdollistaa betoniseoksen rakenteen ja ominaisuuksien muuttamisen teknisen suorituskyvyn parantamiseksi. Monimutkaisuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta polymeerikivet käytetään meidän aikanamme lähes kaikkialla.

Polymeeripäällysteitä on kahta tyyppiä, joista kukin käytetään tiettyihin rakennustöihin. Ensimmäinen vaihtoehto on täytetty polymeerinen betoni. Tämän materiaalin rakenne sisältää orgaanisia yhdisteitä, jotka täyttävät aukot täyteaineen (murskatut kivet, sora, kvartsihiekka) välissä.

Toinen vaihtoehto - runko molekyylibetoni. Täyteaineiden väliset aukot eivät ole täyttyneet, ja hiukkaset pidetään yhdessä polymeeristen materiaalien kanssa.

Polymerbetoni on betoni, jossa mineraalinen sidosaine sementin ja silikaatin muodossa korvataan kokonaan tai osittain polymeerikomponenttien avulla. Tyypit ovat seuraavat:

 • polymeerisementti - betoniin lisätty polymeeri muodostaa täten 5 - 15 painoprosenttia sementtiä (fenoliformaldehydihartsit, polyvinyyliasetaatti, synteettinen kumi, akryylikoostumukset). Erittäin kestävä nesteitä, iskuja ja käytetään lentokenttien rakentamiseen, tiilien ja betonin viimeistelyyn, keramiikkaan ja lasiin, kivilaatat;
 • Plasteconcrete - kuumakovettuvia polymeerejä (epoksi, fenoliformaldehydi ja polyesteri) käytetään sementin sijasta seoksessa, tällaisen betonin pääasiallinen ominaisuus on suuri happo- ja emäksisresistenssi ja epävakaat lämpötiloihin ja muodonmuutoksiin. Niitä käytetään päällystämään rakenteita puolustukselta kemiallisilta aggressioilta ja korjaamaan kivi- ja betonielementtejä;
 • betonipolymeeri on betonia, joka on kyllästetty kovettamisen jälkeen monomeereillä, jotka täyttävät betonin huokoset ja virheet, mikä johtaa lujuuteen, pakkasvasteeseen ja kulumiskestävyyteen.

Hyödyt ja haitat

Miksi polymeerisen betonista tuli arvokas kilpailija perinteisiin rakennusmateriaaleihin? Se kovettuu nopeasti ja tulee kestäväksi graniittina. Kovettumisaikataulu on huomattavasti lyhyempi kuin tavallisen betonin samanaika.

Polymeerikomponentti antaa sen suurimman vetolujuuden betoniin yhden viikon kuluttua kaatamisen jälkeen. Normaali betoni kestää noin kuukausi.

Betonin koostumus sisältää jätteen maatalous- ja rakennustyöt. Aikaisemmin niitä ei käsitelty millään tavoin ja useimmissa tapauksissa heidät vain haudattiin maahan. Jätteiden käyttö polymeeripäällysteiden valmistuksessa ratkaisee käsittelyn ja vähentää merkittävästi ympäristöön kohdistuvia kielteisiä vaikutuksia.

Koska nämä samat jätteet jakautuvat lähes kaikkialla, on jo hyvä raaka-ainepohja polymeerisen betonin valmistukseen. Tavallisesti ei tarvita erityisiä lisäaineita ja epäpuhtauksia. Tällaisen betonin valmistustekniikka on käytettävissä myös aloittelijoille. Konkreettisekoituksen valmistelussa jokainen voi kokeilla lisäaineiden ja epäpuhtauksien määrää, mutta alkuteksti on pysynyt muuttumattomana.

Polymeerisen betonin haitat sisältävät merkittävän osan sen keinotekoisista osista. Seoksessa noin 10% keinotekoisista aineista. Toinen haittapuoli on GOSTin mukaisen standardisoinnin puuttuminen. Et voi olla varma siitä, että on olemassa konkreettinen, jota tarvitaan myyntiin. Kolmas haittapuoli on korkeat kustannukset, jotka johtuvat lisäaineiden hinnoista (hartseista jne.).

rakenne

Yksi tärkeimmistä polymeerisen betonin osista on lentotuhka. Tämä aine on hiilen poltosta saatu tuote. Tuhkan käyttö lisäaineena täyttää tuoreen betoniseoksen. Täyttövaikutus perustuu pienimpien hiilihiukkasten kykyyn täyttää kaikki aukot ja huokoiset muodostumat. Mitä pienempi tuhkapartikkeleiden koko, sitä tarkemmin tämä vaikutus havaitaan. Tästä johtuen lentotuhkan ominaispiirteistä karkaistu betoni on paljon vahvempi ja tavallista vahvempi.

Toinen tärkeä osa betoniseoksesta on nestemäinen lasi. Se on erinomainen tarttuvuus ja edullinen. Sen lisäys polymeeripäällysteeseen on erittäin hyödyllinen, jos valmiin rakenteen ulkona on tai se altistuu veteen jatkuvasti.

Polymeeripitoisen betonin tekniset ominaisuudet ovat korkeammat kuin muut standardit, ja se on lisäksi ympäristöystävällinen - sitä voidaan käyttää rakennusten rakentamisessa elintarviketeollisuudessa. Keskimääräiset tulokset ovat seuraavat:

 • lineaarinen kutistuminen 0,2-1,5%;
 • huokoisuus - 1-2%;
 • puristuslujuus - 20-100 MPa;
 • lämmönkestävyys - 100-180С;
 • ryömintämitta - 0,3 - 0,5 kg / cm2;
 • ikääntymisen vastainen - 4-6 pistettä.

Tätä tyyppistä seosta käytetään rakenteellisina ja koristeellisina viimeistelyaineina.

Itse tuotannon teknologia

Jos sinulla on tarvittavat tiedot ja asiaankuuluvat materiaalit, voit valmistaa polymeerikivet omilla käsilläsi. Mutta on huomattava, että tällaista betonia valmistettaessa ei ole erityistä reseptiä, komponenttien tasapaino määritetään käytännön kokeiden perusteella.

Polymeerisen betonin valmistusmenetelmä on melko yksinkertainen. Vesi ja pieni määrä sementtiä kaadetaan sekoittimeen. Sitten lisätään samankaltaisia ​​määriä kuonaa ja lentotuhkaa. Kaikki osat sekoitetaan perusteellisesti. Seuraavaksi tulee eri polymeerikomponenttien kierros. Ne lisätään aikaisempaan ainesosaan, jonka jälkeen seos sekoitetaan uudelleen.

Polymeerien lisäaineena sopivaa nestemäistä lasia, PVA-liimaa, erilaisia ​​vesiliukoisia hartseja. PVA-liimaa voidaan käyttää missä tahansa määrin, koska se on erinomainen täyteaine, jolla on hyvä viskositeetti. Sen lisäys betoniliuokseen parantaa merkittävästi valmiin rakenteen kestävyysparametreja ja vähentää kutistumisprosenttiosuutta. Polymeerien ja astringenttien välinen suhde voi olla välillä 5: 1 - 12: 1.

hakemus

Rationaalisempi on polymeeripäällysteiden käyttö betonista tai metallista valmistetuiksi koriste- ja suojatuotteiksi. Tämä tai muu rakentaminen on tarkoituksenmukaista toteuttaa vain joissakin tapauksissa. Tämä on tavallisesti elektrolyysi- tai peittausaukojen, putkistojen tai säiliöiden valmistusta syövyttäviä nesteitä varten. Tämän materiaalin rakennus- tai sulkemisrakenteiden valmistus ei ole toteuttamiskelpoinen eikä kustannustehokas.

Polymeeribetonilla on suuri vastustuskyky ulkoisille vaikutuksille, joten se voidaan asentaa ilman lisävahvistusta. Mutta jos lisämarginaalin tarve on vielä olemassa, lasikuitua tai terästä käytetään polymeerisen betonin vahvistamiseen. Muita elementtejä, kuten esimerkiksi hiilikuitua, käytetään paljon harvemmin.

Polymeeripäällysteknisten teknisten ominaisuuksien ansiosta se on kätevä ja halpa materiaali rakennuskoristeiden valmistukseen. Eri värejä varten väriaineita lisätään valmistettuihin liuoksiin ja halutun koon saamiseksi kaadetaan erikoisvalmisteisiin muotoihin. Tuloksena saadut polymeerisen betonin tuotteet ovat hyvin samankaltaisia ​​marmorin värien ja tekstuurin kanssa, mutta tällaisten rakenteiden kustannukset ovat paljon pienemmät.

Polymerbetoni

Innovatiiviset teknologiat tekevät meistä onnellisempia päivittäin. Uusi kehitys on koskettanut myös rakennusteollisuutta. Erityisesti uusien rakennusmateriaalien, muun muassa polymeerisen betonin, luominen on laajaa kysyntää. Se on seos, jonka koostumus koostuu erilaisista polymeerisistä aineista, eikä sementistä tai silikaatista, joka on jo pitkään ollut tuttu meille. Tällä materiaalilla on paljon positiivisia ominaisuuksia, joiden vuoksi se ylittää tavanomaiset rakennusseokset.

Polymeeribetoni: ominaisuudet

Positiivisten ominaisuuksien valtavan määrän ansiosta sementti-polymeeriseos oikeutetusti ansaitsee kunnioituksen rakentajien keskuudessa. Tämän materiaalin avulla jokainen asiantuntija arvioi sen kestävyyden ja kestävyyden. Polymeerinen betoni ei anna kosteutta, ei muovaudu, reagoi täydellisesti lämpötilavaihtoon ja huonoon säähän. Nopea jäädyttää, tarttuu hyvin mihin tahansa pintaan. Tämä materiaali on erittäin kestävä venytys, hyvä ilmanläpäisevyys. Kemialliset reaktiot eivät vaikuta siihen.

Mutta kaikkein tärkeimmistä polymeeripäällysteiden ominaisuuksista on se, että se on ympäristöystävällinen, ei saastuta ympäristöä eikä haittaa ihmisten terveyttä. Polymeeriseos saa käyttää myös julkisen catering, erilaiset päivittäistavaramyymälät sekä muut elintarviketeollisuuden rakennukset.

Hyödyt ja haitat

Valtava määrä positiivisia ominaisuuksia esittelee sementti-polymeerilevyä tavalliseen betoniin verrattuna. Koska nopeasti kovettuvat polymeeripäällysteellä muutaman päivän päästä, voit tehdä ensimmäisen työn, jota ei voida sanoa tavallisesta materiaalista. Uuden mallin betoni on paljon kovempi ja vahvempi. Viikko on riittämätön täydellisen kovettumisen sijasta kuukaudessa, kuten tavalliselle sementille.

Polymeeriseoksen positiivisista ominaisuuksista - ei-jätteistä. Aikaisemmin kaikki maatalous- ja rakennusjätteet hylättiin tai haudattiin maahan ja saastuttavat siten luontoamme. Nyt kierrätettyä materiaalia käytetään polymeerisen betonin valmistukseen. Tällaisen teknologian käyttö ei ainoastaan ​​ratkaise jätteiden käsittelyn ongelmaa vaan myös suojelee maailmaa saastumiselta.

Tällä rakennusmateriaalilla on valitettavasti haittoja. Negatiivisista ominaisuuksista voidaan erottaa pääsy keinotekoisten materiaalien koostumukseen. Toinen kielteinen kohta on joidenkin lisäaineiden kalliit kustannukset polymeerisen betonin valmistuksessa. Tästä johtuen valmiin tuotteen hinta nousee.

hakemus

Monien positiivisten ominaisuuksien vuoksi polymeeripäällysteellä on melko monenlaisia ​​sovelluksia. Sitä käytetään maisemasuunnittelussa, jossa on polkuja ja terasseja. Samanlaista seosta käytetään ulkoseinien ja ulkopuolisten seinien viimeistelyyn, jolloin tehdään reunat, portaat, aidat, altaat ja socles. Tällainen materiaali on helposti sovitettavissa manuaaliseen työhön. Se tuottaa erilaisia ​​muotoja, muotoja ja koristeosia. Sen kauneus on, että se on helppo maalata kuivumisen jälkeen.

Tällaisen rakennusseoksen käyttö soveltuu lattian kaatamiseen. Polymeeriset betonilattiat toimivat erinomaisena suojauksena kosteudelta. Polymerbetonilattiat pitävät sinut lämpimänä kotona.

Kun otetaan huomioon tekniset ominaisuudet ja koostumus, uuden sukupolven betoni on jaettu seuraavasti:

 • Polymeerisementti. Tällaisella betonilla on erinomainen vahvuus. Tätä materiaalia käytetään lentokenttien, viimeistelylevyjen ja tiilien rakentamisessa.
 • Plastobeton. Se on ominaisuus, jolla on erinomainen vastustuskyky happo-emäsreaktioille ja lämpötilan epätasapainolle.
 • Betonopolimer. Tämä rakennusseos eroaa muista, sillä valmis, jäädytetty lohko on kyllästetty monomeereillä.

Nämä aineet, jotka täyttävät reiät ja materiaalivirheet, antavat sille kestävyyden ja vastustuskyvyn jäätymislämpötiloihin.

Myös rakennustyön tyypistä riippuen asiantuntijat jakavat polymeerisen betonin täyteiseksi ja luurankolamolekyyliksi. Ensimmäinen tyyppi mahdollistaa sellaisten orgaanisten aineiden läsnäolon kuin kvartsihiekka, murskatut kivet ja sora. Nämä materiaalit täyttävät betonin täyttöaukon toiminnot. Toisessa suoritusmuodossa betoni jää täyttämättömiin tyhjiöihin. Ja betonin hiukkasten välinen yhteys tehdään polymeerisillä aineilla.

Polymeerisen betonin koostumus

Polymeeripäällysteiden perustana ovat polyesterihartsit, jotka suorittavat neulomisen toiminnan. Näihin hartseihin kuuluvat:

 • polyvinyyli-;
 • Metyylimetakrylaatti;
 • epoksi;
 • Polyuretaani jne.

Epoksihartsit ovat käytännöllisesti katsoen hajuttomia. Ne tarjoavat työn korkeimman kestävyyden materiaaliin. Mutta samalla antaa konkreettista epävakautta.

Metyylimetakrylaatti päinvastoin hajoittaa voimakkaasti. Mutta haju haihtuu polymeroinnin jälkeen. Tällaiset betonit tarttuvat nopeasti. Mutta ne ovat alttiita kemialliselle altistumiselle.

Lentotuhka antaa materiaalin voimakkuuden.

Työssä optimaaliset ovat polyuretaanihartsit. Lisäksi polyuretaani-betonien seokseen lisätään hiekka- tai sora-mineraalivarastoaineita sekä erityisiä pehmittimiä ja kovetteita.

Merkittävää roolia polymeeripäällysteessä pelataan lentotuhalla, joka pettää materiaalin lujuuden ja kuonan. Toinen yhtä tärkeä aineosa on nestemäinen lasi. Sen käyttö polymeerisen betonin koostumuksessa antaa rakennukselle suojaa kosteudelta ja kosteudelta.

Valmistusominaisuudet

Sementtipolymeerisen betonin valmistus on yksinkertainen asia. Tee näin betonisekoittimella, kaada vesi, joka on erityisesti suunniteltu polymeereille, kaada sitten vähän sementtiä. Ota sitten yhtä suuret määrät kuonaa ja tuhkaa, sekoita betonisekoittimen sisältöön. Polymeerien lisäaineet betoniin sijoitetaan viimeiseksi. Sekoita sitten perusteellisesti. Ruoanlaitto on ohi.

Sementti-polymeeripurkki tekee sen itse

Valmistus tekniikka on niin helppoa, että se voidaan tehdä kotona omilla käsillänne. Tällainen idea on täydellinen niille, jotka ovat päättäneet tehdä esimerkiksi polymeerilattiat. Tutkittuaan melko yksinkertaisen tekniikan ja kaikkien tarvittavien komponenttien avulla jopa noviisirakentaja pystyy käsittelemään sitä.

On kuitenkin syytä huomata, että polymeerisen betonin valmistuksessa ei ole erityistä reseptiä, jolla on täsmälliset mittasuhteet. Halutun tavoitteen saavuttamiseksi voit tehdä vain kokeilun ja virheen. Sekoita, kokeile. Menestyt.

Betonin superplastiset

Betoni on yleisin rakennusmateriaali. Koska sen suhteellinen halpa, helppokäyttöisyys (kaikenlaisten geometristen levyjen muodostaminen) ja ympäristönsuojelu. Mutta hänellä on myös omat, vaikkakin vähäiset puutteet, joita voidaan kuitenkin helposti neutraloida ja parantaa jopa betonin ominaisuuksia nykyaikaisten pehmittimien, betonin lisäaineiden avulla.

Betonin lisäaineet, jotka lisäävät vedenkestävyyttä.

Loppujen lopuksi nykyaikaisen rakentamisen on mahdotonta kuvitella ilman samojen nykyaikaisten rakennusmateriaalien käyttöä. Tällaisia ​​materiaaleja ovat lisäaineet betoniin, jotka lisäävät vedenkestävyyttä. Yhtiömme tarjoaa asiakkaillemme erinomaisen mahdollisuuden ostaa meiltä polkumyyntihinnoilta tällaisia ​​tuotteita sisältävän monipuolisen valikoiman betonin lisäaineita.

Ne paitsi lisäävät betonin käyttöominaisuuksia suuruusluokkaa, mutta myös säästävät sementtiä, jota käytetään konkreettisten ratkaisujen luomiseen. Erillinen keskustelu on sellainen lisäaine kuin dokplast. Sitä voidaan turvallisesti kutsua niin lupaavaksi nimeksi kuin super-pehmittimen uuden sukupolven betoniin.

Tämän super-lisäaineen ansiosta betoniseokset tulevat itsekompaktiksi, tiksotrooppiseksi, mikä vastaa työstettävyyttä asteelle asti P5. Dokplast lisää betonin vedenkestävyyttä useita kertoja. Yksi litra dokplastia riittää takaamaan yhden kuutiometrin betonin erinomaisen suorituskyvyn.

Polymeerien lisäaineet betoniin ja laastiin

Käyttämällä näitä polymeeri-lisäaineita betonissa voimme taata korroosion puuttumisen, sekä itse betonista että teräsvahvista, metallilaitteista ja -muodoista. Docplast ja muut pehmittimet betoniin vähentävät ja jopa kokonaan eliminoivat kastelun muodostumista betonilla ja parantavat sen väriä. Käytä niitä lämpötiloissa nollasta plus kolmekymmentä astetta.

Rakennuksen tarkoituksesta ja olosuhteista riippuen käytä erilaisia ​​betonin lisäaineita. Tunneleiden rakentamisen aikana käytetään esimerkiksi lisäaineita, jotka lisäävät betonin kovettumisnopeutta, ja betonin tasoittamiseen suurella pinta-alustalla yleensä käytetään tällaisia ​​lisäaineita, jotka päinvastoin hidastavat säätöprosessia.

Kuten edellä mainittiin, pehmittimiä pidetään yleisinä ja vaativat konkreettisia ratkaisuja. Ne koostuvat epäorgaanisista ja orgaanisista aineista, joiden avulla voidaan itse asiassa valvoa betonin ja betoniseosten ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Tällaisen aineen pääasiallisena käyttötarkoituksena betonina käytettävien pehmittimien käyttö on vähentää rakennuskustannuksia sellaisenaan (sementin huomattavien säästöjen vuoksi) ja muuttaa betonin laatua, toimivuutta ja ominaisuuksia. Lisäksi näiden lisäaineiden ansiosta betonin ominaisuuksien säilyminen varmistetaan betoniseoksen valmistuksessa tärinää, laskeutumista ja kovettumista varten.

Yleisesti hyväksyttyjen luokitusten mukaisesti tällainen lisäaine betonin superplastisaattorina on jaettu useisiin ryhmiin. Yksi niistä sisältää kemikaaleja, jotka lisätään betoniin pieninä osuuksina, jotta ne muuttuisivat oikeaan suuntaan betoniseoksen ominaisuuksiin ja siten itse betoniin. Erilaiset hienojakoiset materiaalit kuuluvat toiseen ryhmään - erilaiset tuhkat, joki- ja rakennushiekka, jätekivun murskaus, jauhetut kuonat.

Toisen ryhmän pehmittimien käyttö noin viiden tai kahdenkymmenen prosentin tilavuudella konkreettisen ratkaisun luomisessa joissakin tapauksissa mahdollistaa sementin merkittävän säästämisen. Tällaiset pehmittimet eivät kuitenkaan paranna betonin toimivuutta, toisin kuin ensimmäisen ryhmän pehmittimiä.

Betonin lisäaineet lisäävät betonilevyjen ja rakenteiden veden kestävyyttä, jotka ovat välttämättömiä esimerkiksi uima-altaiden, vesisäiliöiden ja monien muiden rakennusprojektien rakentamisessa. Yrityksellämme on täysi valikoima konkreettisia lisäaineita, jotka tarvitsevat kuka tahansa, joka on sopusoinnussa aikojen kanssa, ja on kilpailukykyinen teollisuus- ja rakennusyritys, joka tekee konkreettisia ja konkreettisia ratkaisuja.

Miksi tarvitsemme betonin lisäaineita?

 • Päivämäärä: 10-08-2015
 • Näkymät: 1739
 • Arvosana: 31
 • Tietoja komponenteista ja laadusta
 • Lisäaineen vaikutus
 • Polymeeri ja vedenpitävä lisäaine
 • Frost resistentti lisäaine
 • Korroosionestoaine

Betonin ja niiden ratkaisujen käyttö rakentamisessa on yleistä. Tämä on suosituin materiaali. Betoni saadaan seoksesta:

Betonin laatu riippuu suoraan hiekan, murskatun tai soran ja sementin laadusta.

Betonin ja johdannaisten laatu riippuu suoraan kunkin komponentin välittömistä ominaisuuksista ja laadusta. On tavallista arvioida tällaisten indikaattoreiden mukaiset koostumukset keskimääräiseksi tiheydeksi, vetolujuukseksi ja puristukseksi, veden, kaasun ja ilman tiheydelle, pakkasvasteelle, kestävyydelle jne. Pääkomponentit eivät kuitenkaan aina pysty tarjoamaan seoksen vaadittuja ominaisuuksia, varsinkin jos tarpeet ovat hyvin korkeat. (vedenalainen rakentaminen, rakennukset paikoissa, joissa on ankara ilmasto, lentokenttäputket, öljytuotteiden varastointipaikat jne.).

Siksi nykyisten indikaattorien parantamiseksi ja rakennustöiden uusien ominaisuuksien parantamiseksi betonin ja laastin lisäaineiden käyttö on laajalle levinnyttä, mikä laajentaa huomattavasti betonin ja laastin käyttömahdollisuuksia ja mahdollisuuksia.

Monimutkaisten lisäaineiden käyttö mahdollistaa betonin tiheyden ja lujuuden, veden kestävyyden ja pakkasvastuksen lisäämisen.

Lisäaineet jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • tehonotkistimet;
 • liikkuvuuden säilyttäminen;
 • kiihtyvä kovettuminen;
 • muokkaajia;
 • pakkasenkestävyys;
 • itsetiivisteaineita varten;
 • monimutkainen.

Tämä luokitus kattaa vain tavallisimmat betonin ja laastin lisäaineiden tyypit, nykyään on vain valtava määrä eri valmistajia ja eri tarkoituksia varten. Betonin ja laastien lisäaineiden ominaisuudet voivat olla ainutlaatuisia tai ne voivat samanaikaisesti parantaa useita betonin ja laastien ominaisuuksia. Lisäaineet ovat jauhettuja, rakeisia tai nestemäisiä aineita. Ne voivat olla molemmat osana seosta, ja ne peittävät jo kovetetun koostumuksen ja muuttavat sen ominaisuuksia laadullisesti. Lisäaineet ovat tehokas ja edullinen tapa parantaa seoksen laatua, vähentää kustannuksia ja nopeuttaa rakentamista.

Takaisin sisällysluetteloon

Superplasticisaattoreiden ansiosta betonin laatu paranee eri suuntiin: sen vahvuus, korroosionkestävyys, vedenpitävyys, roiskeenkestävyys lisääntyy, plastisuus lisääntyy, sitovien elementtien kulutus vähenee ja muodonmuutos- ja kutistumisprosessit minimoidaan ja betonirakenteiden käyttö lisääntyy.

Superplasticisaattorit on suunniteltu lisäämään seoksen liikkuvuutta ja lisäävät lujuutta, tiheyttä ja vedenpitävyyttä. Niitä käytetään sementin kulutuksen vähentämiseen, mutta samalla aikaansaadaan tarvittava rakenteellinen lujuus. Seoksen tehon lisäämiseksi tai kovettumisen nopeuden lisäämiseksi kovettamisen ensimmäisissä vaiheissa käytetään erityisiä kiihdyttimiä.

Jos vaaditaan seoksen pitkiä kuljetuksia tai ulkona on erityisen kuumaa säätä, käytetään erityisiä lisäaineita junan liikkuvuuden säilyttämiseksi. Jäätymisenestoaine on merkityksellinen talvella tai matalissa lämpötiloissa -25 ° C asti. Lisäämällä sitä ratkaisuun voit turvallisesti suorittaa rakennustyöt. Muokkaajat tekevät koostumuksista kestävämmän, korroosiota vasten, huurteen. Samalla seoksella säilyy lisääntynyt liikkuvuus ja vähentynyt läpäisevyys.

Seostamatonta ja tiheästi vahvistettua rakennetta varten on erittäin kätevä lisäainetta itsekompaktille betonille. Monimutkaiset lisäaineet yksinkertaistavat merkittävästi useita välttämättömiä komponentteja: ei ole tarpeen etsiä yhtä valmistajaa tai olla hyvin perehtynyt kemiaan varmistaakseen lisäaineen komponenttien tehokkaimman vuorovaikutuksen.

Konkreettisia lisäaineita käytettäessä on erittäin tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita ja erityisesti tarvittavia mittasuhteita.

On tärkeää noudattaa tarkasti lisäaineiden valmistajan suosituksia epätasapainon tai vaiheiden rikkomisen välttämiseksi. Joskus lisäaineiden optimaalinen annostus rakenteissa voidaan määrittää kokeellisesti, kun betonin koostumus valitaan. Muista, että kovettumisen kiihdyttimet, tiivistys lisäaineet ja korroosionestoaineiden määrä, mukaan lukien ne, jotka ovat osa monimutkaisia ​​lisäaineita, eivät saa ylittää 1,5-3% sementtimassasta. Lisäaineet eivät lisää betoniseoksen määrän kasvua eivätkä ole ainoa menestystekijä. Betonia on vielä vaivannut oikein mittasuhteisiin asti homogeeniseen tilaan asti ja asetettava sitten tekniikan mukaan.

Takaisin sisällysluetteloon

Betonimyllyihin lisätyt polymeeri-lisäaineet lisäävät betonin muovaisuutta, parantavat vettä ja ilmatiiviyttä sekä jäätymisvastusta sekä lisäävät lujuusseosten lujuutta.

Polymeerien lisäaineet toimivat pinta-aktiivisina aineina. Ne on suunniteltu parantamaan laastien ja betonien laatua. Jotkut lisäaineet parantavat koostumusten plastisuutta, vähentävät veden erottumista ja vähentävät veden tarvetta. Tämän ansiosta voit lisätä laastin ja betonin lujuutta. Tietyissä olosuhteissa polymeeri-lisäaineet voivat muodostaa materiaalin, jolla on spatiaalinen rakenne.

Täten polymeeriset lisäaineet, joilla on TVW, pystyvät kulkemaan nestemäiseen viskoosiin tilaan. Samanaikaisesti ne tukkivat betonin ja laastien huokosia, lisäävät aggregaattien ja sementin tarttumista. Tässä tilassa polymeerien lisäaineet parantavat useita fysikaalisia mekaanisia ominaisuuksia betonista ja laastista: veden kestävyys, vetolujuus, ilmatiiviys, pakkasenkestävyys ja kaasun läpäisemättömyys.

Vedenpitävää betonin lisäainetta käytetään betonitiivisteiden valmistukseen sekä niiden lujuuden, pakkasvastuksen ja veden kestävyyden parantamiseen.

Muut polymeeri-lisäaineet, joita kutsutaan organosilikoksi, kykenevät kaasun evoluutioksi laastiin tai betoniseoksiin, joten ne edistävät ilmanvaihduntaa. Yhdessä kapillaarien ja huokosten pinnan osittaisen hydrofobisoinnin omaavan ominaisuuden kanssa tämä mahdollistaa laastin ja betonin räjähdyksen lisääntymisen. Lisäaineet, jotka lisäävät liuosten ja betonin vedenkestävyyttä, johtuu kapillaareista tai muista löyhimmistä osista, jotka ovat suurempia kuin 1 mikronia. Kosteus kulkee niiden läpi. Vedenpitävät lisäaineet parantavat rakennetta ja lisäävät sementtikiven tiheyttä. Vedenpitävien lisäaineiden käytön tehokkuuden ja tehokkuuden määrittämiseksi otetaan huomioon työn kustannusten ero ilman lisäaineita, pelastettua sementtiä ja suoraan lisäaineita. Teknisen ja taloudellisen tehokkuuden laskemiseksi määritetään säästetyn sementin kustannukset ja tavallisten laastien tai betonin hinnan erot.

Takaisin sisällysluetteloon

Frost-resistenttiä lisäainetta käytetään talvikauden työhön ja tarjoaa betonivahvistuksen nopeasti betonin ja pitkän elinkelpoisuuden.

Negatiivinen lämpötila on haitallista tavallisille betoneille, laastareille ja muille kivimateriaaleille, sillä sen vaikutus voi romahtaa, koska kun vesi siirtyy nestemäisestä kiinteään tilaan, kun se jäätyy, veden määrä kasvaa ja huomattavia ponnisteluja kehittyy. Materiaalien kestävyyden tehokkuutta näihin voimoihin kutsutaan pakkasvastukseksi. Jäätymisen kestävyys riippuu laastien ja betonin tiheydestä, vahvuudesta, täysin tai puutteellisesti täytettyjen huokosten esiintymisestä. Tällaisissa huokosissa jäätä voidaan sijoittaa ilman paineita seinille tai vähemmän ponnisteluja huokosten seiniin.

Tehokkaat lisäaineet, joilla parannetaan pakkasvastusta, ovat lisäaineita, jotka sisältävät pinta-aktiivisia aineita. Pehmittämällä lisäaineilla, kuten SDB: llä, on edullinen vaikutus laastien ja betonin jäätymisvastukseen, koska ne muodostavat optimaalisen rakenteen. Tällaisissa olosuhteissa ei pidetä optimaalisena mikrohuokoista, vaan tiheää rakennetta, joka hidastaa sementtiliiman asettamista ja edistää täydellistä sedimentaatiota. Joskus pehmennetään kaasunmuodostusta ja ilmanvaihduntaa lisääviä lisäaineita liuokseen, jotka muodostavat pallomaisia ​​mikrohuokosia koostumuksissa, jotka lisäävät laasti- ja betonivastetta.

Lisäaineiden oikea vaikutus havaitaan vain noudattaen tiukasti valmistajan osuuksia ja suosituksia. Jos lisätään koostumukseen vähän roskaa kestäviä lisäaineita, betoni alkaa jäädyttää nolla-lämpötilassa. Tämä tarkoittaa sitä, että sementtikivi ei muodostu. Kun lämpötila nousee, sementin nesteytys palautuu jälleen, mutta seoksen rakenne muuttuu merkittävästi, mikä vaikuttaa väistämättä rakenteen lujuuteen tulevaisuudessa.

Takaisin sisällysluetteloon

Korroosionestoaineet lisäävät konkreettisten liuosten tiheyttä ja vesitiiviyttä, betonin yleistä hydrofobisointia.

Tuorevesisuodatin sekä vesi, joka sisältää kemiallisia reagensseja suurempina määrinä kuin SNiP 2.03.11-85, saattavat aiheuttaa betonikorroosion. Korroosiota on useita:

 1. Liuotetaan kalsiumhydroksidi Ca (OH) 2 ja muut sementtikiven osat.
 2. Sementtikiven hydratoitujen komponenttien tulo suolojen vaihdon reaktiossa reaktiotuotteiden myöhemmässä liuotuksessa.
 3. Kiteisten heikosti liukenevien kasvainten ulkonäkö.
 4. Kiteisten muodostumien määrän kasvu, joka johtaa betonin rikkoutumisprosesseihin (halkeamat, tuhoaminen).

Ensinnäkin korroosion riskin minimoimiseksi sinun on valittava sopivat aggregaatit ja sementti. Suurin osa korroosionestoaineista kohdistuu vapaaseen kalsiumhydroksidin sitomiseen kokonaan tai osittain betoniin. Jos se muuttuu huonosti tai täysin veteen liukenemattomiksi yhdisteiksi, voidaan korroosiota välttää. Korroosionestoaineiden tarkoituksena on myös lisätä laastien ja betonien tiheyttä ja vedenpitävyyttä vähentämällä huokostilavuutta ja vettähylkivää betonia.

Useimmiten korroosionestoaineet sisältävät amorfista aktiivista piidioksidia (silika-opoka-kaltainen kallio, tripoli, kahvipullo). Klinkkeriementeihin perustuvien korroosionestomenetelmien tehokkuus kemiallisesti aggressiivisessa ympäristössä vahvistetaan kokeellisesti. Korroosionestoaineiden käytön rationaalisuus määräytyy rakenteiden pintasuojauksen ja perinteisten koostumusten kustannusten välisen eron kokonaiskustannuksina.