Polymerbetoni - uusin materiaali, jonka suorituskyky on parantunut

Polymeeribetoni on yksi viimeisimmistä keksinnöistä, jotka meille lahjoittavat prosessisuunnittelijat. Tämän rakennusmateriaalin erityispiirre on se, että se koostuu erilaisista polymeerien lisäaineista. Tyypillisiä komponentteja tällaisesta betonista ovat styreeni, polyamidihartsit, vinyylikloridi, erilaiset lateksit ja muut aineet.

Epäpuhtauksien käyttö mahdollistaa betoniseoksen rakenteen ja ominaisuuksien muuttamisen teknisen suorituskyvyn parantamiseksi. Monimutkaisuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta polymeerikivet käytetään meidän aikanamme lähes kaikkialla.

Polymeeripäällysteitä on kahta tyyppiä, joista kukin käytetään tiettyihin rakennustöihin. Ensimmäinen vaihtoehto on täytetty polymeerinen betoni. Tämän materiaalin rakenne sisältää orgaanisia yhdisteitä, jotka täyttävät aukot täyteaineen (murskatut kivet, sora, kvartsihiekka) välissä.

Toinen vaihtoehto - runko molekyylibetoni. Täyteaineiden väliset aukot eivät ole täyttyneet, ja hiukkaset pidetään yhdessä polymeeristen materiaalien kanssa.

Polymerbetoni on betoni, jossa mineraalinen sidosaine sementin ja silikaatin muodossa korvataan kokonaan tai osittain polymeerikomponenttien avulla. Tyypit ovat seuraavat:

 • polymeerisementti - betoniin lisätty polymeeri muodostaa täten 5 - 15 painoprosenttia sementtiä (fenoliformaldehydihartsit, polyvinyyliasetaatti, synteettinen kumi, akryylikoostumukset). Erittäin kestävä nesteitä, iskuja ja käytetään lentokenttien rakentamiseen, tiilien ja betonin viimeistelyyn, keramiikkaan ja lasiin, kivilaatat;
 • Plasteconcrete - kuumakovettuvia polymeerejä (epoksi, fenoliformaldehydi ja polyesteri) käytetään sementin sijasta seoksessa, tällaisen betonin pääasiallinen ominaisuus on suuri happo- ja emäksisresistenssi ja epävakaat lämpötiloihin ja muodonmuutoksiin. Niitä käytetään päällystämään rakenteita puolustukselta kemiallisilta aggressioilta ja korjaamaan kivi- ja betonielementtejä;
 • betonipolymeeri on betonia, joka on kyllästetty kovettamisen jälkeen monomeereillä, jotka täyttävät betonin huokoset ja virheet, mikä johtaa lujuuteen, pakkasvasteeseen ja kulumiskestävyyteen.

Hyödyt ja haitat

Miksi polymeerisen betonista tuli arvokas kilpailija perinteisiin rakennusmateriaaleihin? Se kovettuu nopeasti ja tulee kestäväksi graniittina. Kovettumisaikataulu on huomattavasti lyhyempi kuin tavallisen betonin samanaika.

Polymeerikomponentti antaa sen suurimman vetolujuuden betoniin yhden viikon kuluttua kaatamisen jälkeen. Normaali betoni kestää noin kuukausi.

Betonin koostumus sisältää jätteen maatalous- ja rakennustyöt. Aikaisemmin niitä ei käsitelty millään tavoin ja useimmissa tapauksissa heidät vain haudattiin maahan. Jätteiden käyttö polymeeripäällysteiden valmistuksessa ratkaisee käsittelyn ja vähentää merkittävästi ympäristöön kohdistuvia kielteisiä vaikutuksia.

Koska nämä samat jätteet jakautuvat lähes kaikkialla, on jo hyvä raaka-ainepohja polymeerisen betonin valmistukseen. Tavallisesti ei tarvita erityisiä lisäaineita ja epäpuhtauksia. Tällaisen betonin valmistustekniikka on käytettävissä myös aloittelijoille. Konkreettisekoituksen valmistelussa jokainen voi kokeilla lisäaineiden ja epäpuhtauksien määrää, mutta alkuteksti on pysynyt muuttumattomana.

Polymeerisen betonin haitat sisältävät merkittävän osan sen keinotekoisista osista. Seoksessa noin 10% keinotekoisista aineista. Toinen haittapuoli on GOSTin mukaisen standardisoinnin puuttuminen. Et voi olla varma siitä, että on olemassa konkreettinen, jota tarvitaan myyntiin. Kolmas haittapuoli on korkeat kustannukset, jotka johtuvat lisäaineiden hinnoista (hartseista jne.).

rakenne

Yksi tärkeimmistä polymeerisen betonin osista on lentotuhka. Tämä aine on hiilen poltosta saatu tuote. Tuhkan käyttö lisäaineena täyttää tuoreen betoniseoksen. Täyttövaikutus perustuu pienimpien hiilihiukkasten kykyyn täyttää kaikki aukot ja huokoiset muodostumat. Mitä pienempi tuhkapartikkeleiden koko, sitä tarkemmin tämä vaikutus havaitaan. Tästä johtuen lentotuhkan ominaispiirteistä karkaistu betoni on paljon vahvempi ja tavallista vahvempi.

Toinen tärkeä osa betoniseoksesta on nestemäinen lasi. Se on erinomainen tarttuvuus ja edullinen. Sen lisäys polymeeripäällysteeseen on erittäin hyödyllinen, jos valmiin rakenteen ulkona on tai se altistuu veteen jatkuvasti.

Polymeeripitoisen betonin tekniset ominaisuudet ovat korkeammat kuin muut standardit, ja se on lisäksi ympäristöystävällinen - sitä voidaan käyttää rakennusten rakentamisessa elintarviketeollisuudessa. Keskimääräiset tulokset ovat seuraavat:

 • lineaarinen kutistuminen 0,2-1,5%;
 • huokoisuus - 1-2%;
 • puristuslujuus - 20-100 MPa;
 • lämmönkestävyys - 100-180С;
 • ryömintämitta - 0,3 - 0,5 kg / cm2;
 • ikääntymisen vastainen - 4-6 pistettä.

Tätä tyyppistä seosta käytetään rakenteellisina ja koristeellisina viimeistelyaineina.

Itse tuotannon teknologia

Jos sinulla on tarvittavat tiedot ja asiaankuuluvat materiaalit, voit valmistaa polymeerikivet omilla käsilläsi. Mutta on huomattava, että tällaista betonia valmistettaessa ei ole erityistä reseptiä, komponenttien tasapaino määritetään käytännön kokeiden perusteella.

Polymeerisen betonin valmistusmenetelmä on melko yksinkertainen. Vesi ja pieni määrä sementtiä kaadetaan sekoittimeen. Sitten lisätään samankaltaisia ​​määriä kuonaa ja lentotuhkaa. Kaikki osat sekoitetaan perusteellisesti. Seuraavaksi tulee eri polymeerikomponenttien kierros. Ne lisätään aikaisempaan ainesosaan, jonka jälkeen seos sekoitetaan uudelleen.

Polymeerien lisäaineena sopivaa nestemäistä lasia, PVA-liimaa, erilaisia ​​vesiliukoisia hartseja. PVA-liimaa voidaan käyttää missä tahansa määrin, koska se on erinomainen täyteaine, jolla on hyvä viskositeetti. Sen lisäys betoniliuokseen parantaa merkittävästi valmiin rakenteen kestävyysparametreja ja vähentää kutistumisprosenttiosuutta.
Polymeerien ja astringenttien välinen suhde voi olla välillä 5: 1 - 12: 1.

hakemus

Rationaalisempi on polymeeripäällysteiden käyttö betonista tai metallista valmistetuiksi koriste- ja suojatuotteiksi. Tämä tai muu rakentaminen on tarkoituksenmukaista toteuttaa vain joissakin tapauksissa. Tämä on tavallisesti elektrolyysi- tai peittausaukojen, putkistojen tai säiliöiden valmistusta syövyttäviä nesteitä varten. Tämän materiaalin rakennus- tai sulkemisrakenteiden valmistus ei ole toteuttamiskelpoinen eikä kustannustehokas.

Polymeeribetonilla on suuri vastustuskyky ulkoisille vaikutuksille, joten se voidaan asentaa ilman lisävahvistusta. Mutta jos lisämarginaalin tarve on vielä olemassa, lasikuitua tai terästä käytetään polymeerisen betonin vahvistamiseen. Muita elementtejä, kuten esimerkiksi hiilikuitua, käytetään paljon harvemmin.

Polymeeripäällysteknisten teknisten ominaisuuksien ansiosta se on kätevä ja halpa materiaali rakennuskoristeiden valmistukseen. Eri värejä varten väriaineita lisätään valmistettuihin liuoksiin ja halutun koon saamiseksi kaadetaan erikoisvalmisteisiin muotoihin. Tuloksena saadut polymeerisen betonin tuotteet ovat hyvin samankaltaisia ​​marmorin värien ja tekstuurin kanssa, mutta tällaisten rakenteiden kustannukset ovat paljon pienemmät.

Pehmennin sementtilaastille

Rakennustöissä ja korjaustöissä merkittäviä määriä käytetään betonia. On häpeä, kun pitkän, kallis ja työläs konkreettinen prosessi, lyhyen ajan kuluttua, betonipassi peitetään verkolla halkeilla ja vähitellen hajoaa. Tämän välttämiseksi on tarpeen lisätä sementtilaastin kimmoisuutta. Tätä varten käytetään erilaisia ​​lisäaineita.

Pehmentimen tekeminen ratkaisuun omalla kädelläsi voi merkittävästi vähentää arvioituja rakennuskustannuksia ja estää betonin halkeilua kovettumisen jälkeen. Joten, harkitsemme yksityiskohtaisesti, mikä on pehmittimiä, siitä, mitä ja miten se voidaan tehdä yksinään.

Asiantuntijat kutsuvat pehmittimen materiaalia polymeeripohjalla, joka toimii keinona lisätä laastien plastisuutta

Mikä se on - pehmittimen sementtilaasti

Sementin pehmitin on erityinen koostumus, joka muuttaa betoniseosta, mikä parantaa sen suorituskykyä. Tiettyjen lisäaineiden käyttöönotto voi esimerkiksi lisätä samanaikaisesti plastisuutta, lisätä roiskeenkestävyyttä ja vaikuttaa positiivisesti sementin hydraation prosessiin. Erityisten lisäaineiden käyttöönoton vuoksi kosteuspitoisuus pienenee, mikä helpottaa lohkojen asettamista ja parantaa betonin monoliitin laatua.

Sementin pehmittimen, joka on lisätty betoniseokseen, suorittaa useita vakavia tehtäviä:

 • lisää betonin liikkuvuutta;
 • häiritsee ratkaisun kerrostumista;
 • vähentää lisättävän veden määrää;
 • parantaa lujuusominaisuuksia;
 • parantaa kosketusta teräsvahvisteiden kanssa;
 • vaikeuttaa tuhoavan kosteuden joukon kylläisyyttä;
 • estää halkeilua;
 • edistää betonin stabiilisuutta lämpötilan muutoksiin;
 • lisää valmistetun sementtilaastin säilytysaikaa;
 • helpottaa lomakkeiden koostumuksen täyttämistä ja muninnan käyttöönottoa;
 • vähentää kutistumista hydratoitumisprosessissa.

Monet aloittelijat, jotka yrittävät säästää rahaa, turvautuvat materiaalin itsenäiseen tuotantoon ja käyttävät tätä varten "yksilöllistä" reseptiä.

Pehmittimen muodostaminen ratkaisuun omalla kädellä on tärkeää antaa seuraavat lisäaineen ominaisuudet:

 1. Myrkytyksen puute. Lisäaine ei saisi vaikuttaa haitallisesti ihmiskehoon.
 2. Kemiallinen vastustuskyky Koostumuksen ei pitäisi reagoida muiden sementtiseoksen ainesosien kanssa.
 3. Johdonmukaisuuden säilyttäminen. Lisäaine ei saa haihtua, kun betoni kovettuu.
 4. Käyttölämpötila Lisäaineen on täytettävä betoniseoksen käyttöönottoehdot.

Vaatimusten noudattaminen tuottaa sementilastan vaaditut laatuominaisuudet.

Mitä pehmittimen on tehtävä omalla kädellä

Sementtiä voidaan helposti valmistaa kotona käyttämällä käytettävissä olevia materiaaleja:

 • hydratoitunut kalkki;
 • säännöllinen shampoo;
 • pesu-jauhe;
 • nestesaippuan sakeus;
 • munanvalkuainen;
 • polyvinyyliasetaattiliima (PVA).

Formulaatio riippuu lisäaineen materiaalista.

PVA-liima on hyvä pehmitin

Sementin valmistusstandardeja

Pehmittimenä käytetään sementtiä tarvittaviin mittasuhteisiin:

 • Lisätään 0,2 litran nestemäistä saippuaa tai shampoota betonin valmistukseen 50 kilogrammaan portlandsementtiä. Lisäaineiden käyttöönotto sekoitusvaiheessa mahdollistaa jopa 3 tuntia betonin kovettumisen keston nostamiseksi. Tämä on kätevää betonisekoitusten lisäämisen ja kaatamisen lisäämiseksi.
 • Sakkautuneita kalkkia sekoitetaan betoniseokseen enintään 20 painoprosenttia sementtiä rakennusten julkisivutusten viimeistelyyn ja sisätyöskentelyn suhteessa 1: 1. Lisäaine parantaa betonin joustavuutta, tekee sen tahmeaksi, mikä mahdollistaa monimutkaisen työn, jotta voidaan varmistaa yhtenäinen levittäminen ja sileä liitos. Lisäetuna on saadun sementtilaastin korkeat bakterisidiset ominaisuudet.
 • Pesuaine laimennetaan etukäteen vedellä ja lisätään sekoitettaessa koostumusta nopeudella 0,1-0,15 kg sementtipussia kohden. Jauhepohjainen lisäaine hidastaa hydrausprosessia lisäämällä kovettumiskynnystä.
 • Polyvinyyliasetaattiliimaa (PVA) sekoitetaan valmiiksi valmistetulla betonilla. 0,2 litraa liimaa lisätään jokaiseen betonin kauhaan, mikä lisää sementtilaastin kestävyyttä kosteuden tunkeutumiseen.

Kananmunaproteiinin käyttö modifioijana on muinaisia ​​juuria. Injektoitu proteiini lisäsi merkittävästi rakennusten elämää, joista monet selviytyivät vuosisatoja myöhemmin. Resepti luovutettiin sukupolvelta toiselle, mutta nykyään se on menettänyt merkityksensä, kun kemianteollisuuden kehityksen ansiosta ilmestyi monia moderneja, teollisesti tuotettuja sävellyksiä.

Joten, jotta sementtiseokset lisää muovia, sinun on käytettävä hiusshampoo, nestemäinen saippua, nestemäinen pesuainetta ja kalkkia.

Teknologiset ominaisuudet

Haluavat säästää taloudellisia resursseja ja käyttää itsensä valmistettua pehmitintä, rakentajat kohtaavat ongelmallisia tilanteita:

 • suola- tahrojen ulkonäkö kovettamalla betonia. Tämä johtuu suolaveden suolasta betonimassan pinnalle, kun saippuaa ruiskutetaan;
 • betonin kovettumisaikaa on vaikea ennustaa. Saippuaineilla on erilainen vaikutus sementin kovettumiseen;
 • epäpuhtauksien puuttuminen konkreettisen monoliitin sisällä. Saippua sisältävä lisäaine hidastaa veden siirtymistä betoniin, häiritsee massan rakennetta, joka nopeasti imee kosteutta, joka edistää muotin muodostumista.
 • lisääntynyt sementtilaastin kutistuminen. Pesuaines ei muodosta mikroskooppisia huokosia monoliitin sisäpuolella, mikä lisää betonin tiheyttä ja lisää kuorman säätöön;
 • mikä ei ole toivottavaa vaikutusta modifioivan lisäaineen käyttöönotossa. Valmiin betonisaippuan esittely, joka on emäksinen väliaine, vähentää vaikutusta. On tarpeen lisätä saippuaa sekoittamisen alkuvaiheessa;
 • lisääntynyt vaahtoaminen. Kun liuos sekoitetaan voimakkaasti betonisekoittimessa pesuaineiden kanssa, vaahdon voimakas muodostuminen on mahdollista. Sinun on keskeytettävä sekoitus, odota vaahtoa liuottamaan ja jatka prosessia.

Jos tärkeitä rakennustöitä tehdään eikä ole riittävästi taitoja ja luottamusta, on suositeltavaa pohtia teollisesti valmistettujen pehmentimien käyttöä ja varmistaa koostumuksen vaaditut ominaisuudet.

johtopäätös

Näiden suositusten mukaisesti on helppoa valmistaa itsenäisesti erityinen koostumus - pehmittimen sementille, mikä parantaa liuoksen teknisiä ominaisuuksia. On tärkeää tarkkailla mittasuhteita, kun itsekiinnittyvät pehmitettävät lisäaineet otetaan betoniseokseen. Tämä mahdollistaa korkealaatuisen sementiseoksen saamisen tarvittaviin suorituskykyominaisuuksiin. Pehmentimen tekeminen ratkaisuun omalla kädellä on helppoa säästää kustannuksia. Voit varmistaa sen!

GardenWeb

Polymeerisementtiliuokset

Tavanomaisilla sementtilaastuilla ja muilla mineraalisaostusaineilla tehdyillä laastilla on useita merkittäviä haittoja: matala vetolujuus ja taivutus; alhainen muodonmuutos ja matala iskunkestävyys; riittämätön tarttuvuus muihin rakennusmateriaaleihin; alhainen hankauskestävyys ja liuosten hankauksen aikana syntyy paljon pölyä.

Näiden haittojen vähentämiseksi tai poistamiseksi polymeeri-lisäaineita lisätään mineraali-sideaineiden liuoksiin 2 - 30 painoprosenttia sementtiä kohden. Tällaisia ​​liuoksia kutsutaan polymeerisementtiliuoksiksi (jos ne valmistetaan muiden mineraalisten sideaineiden, esimerkiksi kipsin, perusteella, niin niitä kutsutaan sitten polymeerikipsiksi jne.).

Myös polymeeri-lisäaineita ruiskutetaan tavanomaisiin liuoksiin, mutta hyvin pieninä määrinä (alle 1 painoprosenttia sementtiä) liuoksen plastisoimiseksi tai hydrofobisoimiseksi. Päinvastoin kuin tällaisissa liuoksissa polymeeri-sementtiliuoksissa, polymeeri vaikuttaa mineraalisauman kovettumisen fysikaalis-kemiallisiin prosesseihin ja muuttaa merkittävästi kovetetun liuoksen rakennetta aloittaen sen itsenäisenä faasina.

Polymeeri voidaan lisätä laastin seokseen vesiliuoksen muodossa; tässä tapauksessa polymeerin määrä ei tavallisesti ole yli 3...5 painoprosenttia sementtiä. Tämä selittyy sillä, että orgaaniset aineet, mukaan lukien polymeerit, jotka on liuotettu sekoitusveteen, hidastavat mineraalisten sideaineiden hydratointia, sitä enemmän, sitä suurempi orgaanisen aineen pitoisuus.

Vesiliukoisia veteen liukenemattomia polymeerejä, esimerkiksi polyvinyyliasetaattidispersioa (PVAD) ja synteettistä kumiletsaa (SC), käytetään paljon useammin. Dispersioiden muodossa voit syöttää 10... 20% polymeeriä (sementin painosta). Tällaisten suurien määrien polymeeripolymeeriliuokset eroavat merkittävästi puhtaista mineraali- sideaineista saaduista liuoksista, mutta veteen liukenematon polymeeri ei hidasta mineraalisauman hydraatiota yhtä paljon kuin vesiliukoinen.

Polymeeridispersioiden tuomiseksi laastin seokseen voi syntyä dispergoitumisen hyytymistä (kerrostumista) ja polymeeriliuoksen ominaisuuksia menetetään peruuttamattomasti. Tämän estämiseksi useimmissa tapauksissa on tarpeen käyttää stabilisaattoreita - pinta-aktiivisia aineita, esimerkiksi OP-7, OP-Yu tai jotkin elektrolyytit, esimerkiksi nestemäinen lasia. Se yhdistetään hyvin mineraali sideaineeseen ilman, että PVA: n plastisoidun dispersion lisästabilointiaine lisätään. Muissa tapauksissa dispersioita on tarkistettava, jotta ne olisivat yhteensopivia sideainekokeen kanssa. On pidettävä mielessä, että vesiliukoisten stabilisaattoreiden ylimäärä vaikuttaa haitallisesti mineraalisten sideaineiden nesteytykseen.

Polymeerisementiseokset, jotka johtuvat pinta-aktiivisten aineiden läsnäolosta, jotka yleensä ovat hyviä vaahtoavia aineita, on ominaista kyvystä saada ilmaa laastin seokseen. Tällöin ilma on laastinseoksessa pienimpien kuplien muodossa ja sen tilavuus voi olla 30% liuoksen tilavuudesta.

Polymeeri-lisäaineet edistävät huokosten tasaisempaa jakautumista liuoksen tilavuudessa ja niiden koon jyrkkää vähenemistä. Jos normaalissa sementtilevyssä on huokosia, joiden koko on suurempi kuin 1 mm ja suurin huokosmäärä on 0,2... 0,5 mm, polymeerisementtilaastilla huokoskoko on enintään 0,5 mm ja suurin osa (90... 95%) huokosista on pienempi 0,2 mm.

Laastiyhdistelmät, joissa on sisäänvedettyä ilmaa, erottuvat korkealla muovattavuudella ja hyvällä työstettävyydellä alhaisemmalla vesipitoisuudella kuin tavanomaisissa liuoksissa. Lisäksi monilla polymeeri-lisäaineilla on pehmentävä vaikutus. Molemmat tekijät (ilmanotto ja pehmittäminen) on otettava huomioon annosteltaessa sekoitusvettä polymeeri-sementtiliuoksissa. Polymeerisementtiliuosten hieno suljettu huokoisuus lisää niiden vedenkestävyyttä ja pakkasenkestävyyttä.

Polymeerisementtiliuosten lisääntynyt tarttuvuus selittyy sillä, että kun liuos levitetään pohjaan, polymeeri tiivistää rajapinnalla ja toimii liimakerroksena emäksen ja liuoksen välillä. Liimaus riippuu polymeerityypistä ja lisääntyy kasvavan ei-sisällön kasvaessa. Polymeerisementtisideaineiden lisääntyneet tarttuvuusominaisuudet ilmenevät vain, kun ne kovettuvat ilmassa kuivissa olosuhteissa. Vahvistamisen aikana tarttuvuus ei kasva edes suurella polymeeripitoisuudella johtuen stabilisaattoreiden liukenemisesta veteen, jotka olivat osa dispersiota. Lisäksi jotkin polymeerit, kuten polyvinyyliasetaatti, turpoavat vedessä, muuttavat ominaisuuksiaan.

Polymeerien korkeat tarttuvuusominaisuudet vaikuttavat paitsi adheesion muihin materiaaleihin, mutta myös muuttavat itse liuoksen mekaanisia ominaisuuksia. Polymeerikerrokset, jotka sitovat liuoksen mineraalikomponentteja, lisäävät sen vetolujuutta ja taipumista. Polymeerin kimmomoduuli on 10 kertaa matalampi kuin sementtiliete, minkä vuoksi polymeerisementtilaasti on muokattavampi kuin tavallinen. Näin ollen samat deformaatiot polymeeri-sementtiliuoksessa, jossa lisätään 10 - 15 paino-% sementtiä ja styreeni-butadieeni-lateksia, esiintyy rasituksissa, jotka ovat 2... 3 kertaa pienempiä kuin tavanomaisen sementtilaasti.

Tästä seuraa, että kutistuvien muodonmuutosten yhtä suurella arvolla polymeeri-sementtilaastin kosketusalueella olevat leikkausjännitykset toisen materiaalin kanssa (viimeisteltävä pinta, vuoraus) ovat kaksi tai kolme kertaa pienempiä kuin tavanomaisen sementtilaasti. Toinen tärkeä seuraus elastisen moduulin vähenemisestä ja polymeerisementtiliuosten lisääntyneestä muodonmuutoksesta on niiden vahvuuden lisääntyminen iskutilanteissa.

Polymeeriliuoksen esittely yli 7 - 10 painoprosentin sementtiä kohden aiheuttaa huomattavan kutistumisen lisääntymisen kovettumisen aikana. Kuitenkin samanaikaisesti myös liuoksen muotoutumiskyky lisääntyy, siksi polymeerisementtiliuokset eivät ole tavanomaisten halkeamiskestävyyden alhaisempia ja joskus jopa ylittävät ne.

Sementtilaastin polymeerin läsnäolo muuttaa kosteuden siirtymistä: tällaiset liuokset kuivuvat hitaammin, mikä vaikuttaa positiivisesti sementin kovettumiseen.

Polymeerisementtilaastin edellä mainitut ominaisuudet lisäävät pinnan materiaalien kiinnittymisen lujuutta polymeerisementtiliuoksilla. Jos sementtihiekkalaastiin keraamisten laattojen tarttumislujuus on korkeintaan 7... 9 päivää vanha, minkä jälkeen se laskee 28... päivässä 5... 6 kertaa, niin polymeerisementtiliuoksille on ominaista enintään 9... 10 päivää ja sen tulevaisuuden vähenemisen puuttuminen. Laattojen kiinnittymisen lujuus 28 päivän ikäisillä polymeerisementtilaastilla on lähes 20 kertaa suurempi kuin sementti-hiekkalaastin kiinnityksen lujuus. Tämä polymeerisementtilaastin ominaisuus aiheutti niiden laajamittaisen käytön kerroksena pinnoille.

Sisemmän vuorauksen kiinnittämistä varten suositellaan polyvinyyliasetaattisementtilastan koostumusta (touko- osa): Portland-sementti 400, 500 - 1; PVA: n ei-pehmitetty dispersio - 0,2... 0,3; kvartsihiekka - 3; kalsiumkloridi - 0,01. Vettä lisätään tarvittavaan määrään tarvittavan konsistenssin, ts. Liikkuvuuden ollessa 5 - 6 cm, laastinseoksen saamiseksi. Valittaessa sekoitusveden määrää on muistettava, että PVA: n lisääminen lisää seoksen liikkuvuutta ja siksi W / C: tä otetaan hieman pienemmäksi kuin tavanomaiselle sementille ratkaisut.

Levyjen kiinnittämiseksi huoneisiin, joissa on korkea kosteus ja ulkovaippa, suositellaan liuosta, jossa on styreenibutadieenilateksi (toukokuu): Portland-sementti 400, 500-1; SCS-65GP-lateksi - 0,2...0,3; kvartsihiekka - 3; stabilointiaine on 0,01... 0,02.

Likaantumisen estämiseksi sementin ja aggregaattien kanssa sekoitettuna, lateksit stabiloidaan. Lateksin hyytyminen aiheuttaa laastin seoksen liikkuvuuden menetystä ja tekee siitä käyttökelvottomaksi. Stabilointiaineena käytetään surfaktanttia OP-7 tai OP-Yu tai aineen OP-7 (OP-Yu) ja ammoniumkaseinaatin seosta, joka on otettu suhteessa 1: 1.

Ammoniumkaseinaatti saadaan liuottamalla kaseiini ammoniakin vesiliuokseen. Erityisesti rakennustarkoituksiin SKS-65GP B, joka on stabiloitu sementin suhteen, tuotetaan styreeni-lateksi-lateksia (indeksi B osoittaa, että lateksi stabiloidaan sementin suhteen).

Tarkista lateksin yhteensopivuus (hyytymisen puuttuminen) sementtipastassa seuraavasti. Valmistetaan lateksi-sementtitapa W / C = 0,4 suhteen lateksilla: sementti L / C = 0,1 (kuivalla jäännöksellä). Esimerkiksi 20 g lateksia ja 30 g vettä sekoitetaan 100 g: n kanssa sementtiä. Jos 2 tunnin kuluessa lateksin koagulaatiota ei havaita seoksessa, lateksi stabiloidaan suhteessa sementtiin. Muussa tapauksessa lateksin laboratoriokokeita tarvitaan, kun määritetään stabiloivan lisäaineen tyyppi ja määrä.

Lattian polymeerisementtilaastareille on ominaista suurempi kulutuskestävyys ja ne eivät muodosta pölyä kuluneina. Tavallisesti tällaisiin liuoksiin käytetään PVA: n tai styreenibutadieenilatekseja. Lateksin lisääminen 15... 20% sementin painosta vähentää liuoksen hankausta 4 - 5 kertaa PVA: n dispersion lisäämisellä - noin 3 kertaa. Polymeerin lisääminen lisää hieman kulutusta ja lisää pinnoitteen kustannuksia. Molemmat polymeerit vaihtavat hiukan liuoksen väriä, minkä ansiosta ne eivät sovellu pelkästään värillisiin sementti-hiekkiliuoksiin vaan myös terasseihin, mikä seuraa tarkasti kaikkien komponenttien annostelua.

Älä käytä lisäaineita Pvad ja SCS-65GP liuoksiin, jotka ovat alttiina öljylle ja öljytuotteille sekä märissä olosuhteissa (veden lyhytvaikutus ei vaikuta polymeerilattian ominaisuuksiin).

Korkean suorituskyvyn ansiosta polymeerisementtilaastareita käytetään myös kipsaustöissä. Latex-sementtikoostumusten kipsi antaa pölyävän pintapäällysteen, jolla on suuri korroosionkestävyys. Polymeerisementtilaastareita tulee käyttää, kun leikkaavat ruosteen lattiapaneeleista ja tasoittavat betoniseinien ja lattioiden puutteellisia alueita. Kipsibetonipinnoille tulisi käyttää kipsipolymeerikoostumuksia.

Polyvinyyliasetaatti-sementtiliuosten paremman tarttuvuuden varmistamiseksi betonipinnat esikäsitellään aluksi 10 - 7% PVAD-liuoksella.

Käytäntö on osoittanut polymeerisementtikastusten tehokkuuden monoliittisissa lattioissa. Polymeerien lisäaineena käytetään SCS-65GP: n, DVHB-70: n ja PVAD: n vesidispersioita.

Viimeistelyissä käytetään laajalti kipsi-sementti-puczolan-sideaineen ja polymeerien vesipitoisten dispersioiden (PVAD tai synteettisen kumin) perustuvia kipsipolymeerisementtilaastareita. Tällaisia ​​ratkaisuja käytetään ulko- ja sisäkäyttöön, mutta suurin vaikutus saavutetaan, kun niitä käytetään koristeellisiin ratkaisuihin ja mastikoostumuksiin julkisivujen viimeistelyyn; niitä käytetään myös valssattujen pinnoitteiden tasoituskerroksen järjestämiseen ja keraamisten ja lasilevyjen kiinnittämiseen.

Kipsipolymeeriliuoksissa ruiskutetaan: SCS-65GP-lateksi - 10...15%, PVA-dispersioita - 15... 20% sementtiä. Polymeerien lisääminen määrätyissä määrissä lisää liuosten mekaanista lujuutta yli kaksi kertaa. PVAD-lisäys lisää liuoksen jäätymisvastusta 6: ssa..7 kertaa, ja SCS-65GP lateksi - 8... 9 kertaa. Polymeeri-lisäaineet, joilla on plastisoiva vaikutus, antavat mahdollisuuden lisätä liuosten täyttöaste ylläpitämällä riittävän suuria fysikaalisia mekaanisia parametreja.

Liuosten vesiliitosuhde on 0,4.. 0,55 ja mastikoostumukset 0,8... 0,9.

Julkisivujen viimeistelyä varten suositellaan seuraavan seoksen koostumusta kipsipolymeeristä sementtiä sisältävällä aineella (toukokuu H.): Kipsiside - 54... 57; valkoinen Portland-sementti - 35... 38; erittäin aktiivinen mineraalinen lisäaine (valkoinen noki) - 2... 4; kalsiumstearaatti - 0... 2; pigmentit - 0... 5; kvartsihiekka - 300... 500; PVAD- tai SCS-65GP-vesidispersio (kuiva-aineen osalta) - 10... 20; vesi - haluttuun johdonmukaisuuteen.

Tehtaalla valmistetaan kuivien komponenttien (GRCV: n komponentit, pigmentit, hydrofobiset lisäaineet) ja erillinen vesipitoisen vesipitoisen liuoksen sisältämät tarvittavat lisäaineet. Laitoksessa koostumukset valmistetaan sekoittamalla perusteellisesti kuiva seos polymeerin vesidispersioon. Asetuksen alkamisen viivyttämiseksi seokseen lisätään 2% tarttuvuutta hidastavaa ainetta tai natriumfosfaattia samalla sekoittaen. Tällainen koostumus normaalilämpötilassa on käyttökelpoinen 4. 6. h.

Sisäisten pinnoitteiden kipsiä, jota käytetään enintään 60 prosentin kosteuspitoisuudella, käytetään kuivia kipsi- kipsiseoksia (SGHS). Niitä voidaan käyttää tiili-, puu-, kivi-, betoni- ja kipsibetonipinnoille. SGHS: stä valmistettu kipsi kuivuu maaliin 2 - 3 kertaa nopeammin kuin sementtiä ja kalkkia sisältävistä laastareista.

Kuivat kipsi-kipsiseokset saadaan sekoittamalla kuivaa kipsiseosta monimutkaiseen polymeeri-lisäaineeseen. Lisäaineen koostumus sisältää metyyliselluloosan ja karboksimetyyliselluloosan polymeerien seosta, hidastinvalmistuskipsi- sideainetta, kolme natriumpolyfosfaattia, pinta-aktiivista ainetta ja luonnollista kvartsihiekkaa. Monimutkainen lisäaine tuodaan kipsisideaineeseen määränä, joka on 5 paino-%. Täyteaineena käytetään perliittihiekkaa tai laajennettua vermikuliittia. Sulje SGSS-vesi koneen esineeseen kipsiratkaisujen valmistukseen ja käyttöön.

Rakentajan opas | Lisäaineet, jotka antavat konkreettisia erityisominaisuuksia

Polymeerien lisäaineet

Betonipolymeerimateriaaleja käytetään lisäaineena betoni- tai laastiyhdisteenä lisäkomponenttina betonin ja raudoitettujen betonituotteiden kyllästämiseen kuivien rakennusmateriaalien tuottamiseksi hajautetulle polymeerikuitukerrokselle mikro-täyteaineena.

Polymeeri-lisäaineiden pääasiallinen vaikutusmekanismi sementtijärjestelmissä on se, että ne muodostavat sementin, aggregaatin, huokosten ja kapillaarien pinnalle, ohuen kalvon, jolla on hyvä tarttuvuus ja joka edistää aggregaatin sitoutumista sementtikiviin. Tästä johtuen betoni muuttuu monoliittisemmaksi, sen läpäisevyys ja huurteisuus, vetolujuus ja taivutus lisääntyvät.

Yleisimmät sementtimateriaalien ja -laastareiden polymeerien lisäaineet ovat vesiliukoiset hartsit, lateksit ja polyvinyyliasetaatti.

Polymeeri-lisäaineiden tiivisteitä on jo mainittu: vesiliukoiset epoksihartsit DEG-1, TEG-1 ja polyamiinihartsi C-89, jotka polymeroivat emäksisessä väliaineessa lisäävät sementti-hiekkamatriisin elastisuutta ja parantavat betonin deformoituvuutta.

Movilit-tuotemerkin (Mowilith Pulver - valmistajan Clariant GmbH, Saksa) uudelleentyyppisiä kopolymeerijauheita käytetään laajalti polymeerisynteettisinä lisäaineina sementtisideaineiden kuiva-aineen seoksille. Jauheet valmistetaan suihkukuivausmenetelmällä vesipitoisten synteettisten dispersioiden avulla, jotka perustuvat vinyyliasetaatin, eteenin, akrylaattien ja versataattien kopolymeereihin. Ne sisältävät antikoagulantteja ja paakkuuntumisenestoainetta. Jauheet Movilite hyvin hajallaan veteen. Kiitos niiden ansiosta rakennusratkaisut, liima- ja täyteainekoostumukset erottuvat hyvällä joustavuudella levityksen aikana, lisääntyneestä tarttuvuudesta eri pintoihin, hankauskestävyyteen ja korkeaan taivutuslujuuteen.

Polymeerisiä vettä säilyttäviä lisäaineita (sakeuttamisaineita) - selluloosaestereitä käytetään menestyksekkäästi kuivaseosten koostumuksissa.

Metyyliselluloosa vesiliukoinen MC. Metyylieetteriselluloosa. Tuote on valkoisen kuitumateriaalin muodossa kellertävällä värillä. Useita laatuja tuotetaan: MTs-8, MTs-16, MTs-35, MTs-65, MTs-100, MTs-S, MTs-V, MTs-SBR, jotka erottuvat 1% vesiliuoksen viskositeetilla.

Na-karboksimetyyliselluloosaa CMC. Selluloosaeetteri ja glykolihappo. Kiinteä kuitu tai jauheaine, jolla on liukenevuus alkaalisessa liuoksessa. Vedessä turpoaa voimakasta geeliytymistä.

Hydroksipropyylimetyyliselluloosa OPMC. Propyleeniglykolieetteri ja metyyliselluloosa. Kuitu- tai jauhemaista tuotetta, jolla on keltainen värisävy. Vesiliuoksen viskositeetista riippuen jaetaan merkkeihin.

Etyylioksietyyliselluloosa EOC. Eteenin ja etyyliselluloosan eetteri. Se on hyvin liukeneva kylmään veteen, sillä se on erittäin liima-aineita.

Rakennusmarkkinoilla ulkomaisten valmistajien selluloosaesterit ovat edustettuina: metyylihydroksietyyliselluloosa MHEC tiloosi (Tylose - tuotanto Clariant GmbH, Saksa), metyylihydroksipropyyliselluloosa MHPC Mecelosa (Macellose - Samsung Fine Chemicals, Korea).

Putoavien vesipitoisten lisäaineiden avulla voidaan tehokkaasti hallita seosten koostumusominaisuuksia ja reologisia ominaisuuksia, eliminoida kerrostumia ja sedimentaatiota, parantaa tartuntavoimaa ja lisätä lämpötilan vaihteluiden stabiilisuutta.

Betonin ja laastien deformatiivisten ominaisuuksien parantamiseksi hajaantuminen lujittamalla polymeerikuiduilla on tehokas. Kaikissa rakennelmissa käytetään dispergointivahvistusta (kuituja), joissa on tarpeen estää muovisten kutistumisvaurioiden ilmaantuminen: teollisuustiloissa, varastoissa, lattialämmityksessä, tasoituksissa, hydrauliikkarakenteissa, tienrakennuksessa, betonissa, vaahtobetonialustoissa. Kuitu on myös tehokas rakentamaan laastaria, korjausyhdisteitä, kipsiä ja kuivaseoksia.

Seuraavia polymeerikuituja käytetään dispergoidussa vahvikkeena.

RV EUROFIBER kuitua. Polypropeenikuidut, jotka on tarkoitettu käytettäväksi sementtijärjestelmissä. Happoa, emäksiä ja suoloja kestävä inertti materiaali. Suuri sekoituskapasiteetti takaa yhtenäisen kuidun jakamisen betoniin. Kuidun pituus riippuen tuotemerkistä: 6. 20 mm. Suositeltu annostus: 0.5. 1,5 kg / m 3. Valmistaja: P.Baumhuter GmbH (Saksa).

Sem Phil (Ctm-fil-kuidut). Lasikuituvahvikkeet betonin vahvistamiseksi, sementtilaastit, hienorakeinen betoni. Valmistaja: concern Saint Gobain.

Fibriiniksi. Polypropyleenikuitu hienorakeisten betonin, sementtilaastareiden vahvistamiseen. Valmistaja: concern Saint Gobain.

Fiberflex (Fiberflex). Polypropeenikuitu (valkoinen tai olki), jota käsitellään erityisillä lisäaineilla sementtisysteemien liittämiseen ja kemikaalien ja ilmakehän aineiden kestävyyden parantamiseen. Normaalin betonin annostus: 1 kg / m 3, erikoisbetonia varten (shotcrete): 1,5 kg / m 3. Valmistaja: concern Saint Gobain.

TECHNOCEL-selluloosakuidut. Vahvistuskomponentti kuiville rakennesekoituksille kuitujen muodossa, joiden pituus on 20-2500 mikronia ja halkaisija noin 25 mikronia. Liukenematon veteen, happoihin ja emäksiin, orgaanisiin aineisiin. Annostus: 0,1. 2,0 paino-% seoksen aineosista: kiinteä CFF (Saksa).

Crakstop (Cracstop). Polypropeenikuitu, joka on käsitelty erityisillä pinta-aktiivisilla lisäaineilla sementtijärjestelmien dispergoimiseksi ja liittämiseksi. Kuidunkuitujen pituus on 3 - 19 mm, halkaisija 18 mikronia. Suuri hapen ja emästen kestävyys. Minimiannos: 0,6 kg / m 3. Valmistaja: BangBonsomer Company MAPEI (Italia).

Heels (Krenit). Polypropeenikuitu, joka on käsitelty erityisillä pinta-aktiivisilla lisäaineilla sementtijärjestelmien dispergoimiseksi ja liittämiseksi. Kuidut 3. 19 mm pitkä, halkaisijaltaan 50 mikronia, joilla on korkea hapenkestävyys ja emäkset. Annostus: 0,9 kg / m 3. Valmistaja: BangBonsomer Company MAPEI (Italia).

Sementin lisäaineet

Sementin lisäaineita käytetään säätämään perusrakennetta ja teknisiä ominaisuuksia sekä antamaan erityisominaisuuksia betoni- ja sementtilaastille. Muuttamalla materiaalin koostumusta lisäaineiden avulla on mahdollista: parantaa plastisuutta ja työstettävyyttä, lisätä tiheyttä, lisätä kosteuden kestävyyttä, nopeuttaa tai hidastaa asetusta, vähentää kutistumista jne.

Erilaisia ​​sementti-lisäaineita

Sementin lisäaineet luokitellaan säännönmukaisen asiakirjan (GOST 24640-91) mukaisesti. "Sementin lisäaineet". Lisäksi jokaista yksittäistä lisäainetyyppiä käytetään rakennemateriaalin tiettyjen ominaisuuksien muokkaamiseen tai parantamiseen.

GOST 24640-91 identifioi seuraavat lisäaineiden tyypit:

 • Plastisoimisainetta. Esittämällä tämäntyyppinen materiaali betoniin tai laastiin on mahdollista merkittävästi lisätä betonin työstettävyyttä ja muovisuutta lisäten lisää todistajan osia (optimoida "vesi-sementti" suhde mahdollisimman paljon). Lisäksi pehmittimet lisäävät rakenteiden lujuutta ja jäätymisvastusta sekä säästävät jopa 15% sementtiä. Suositeltavat pehmittimet lisäaineet sementtiin: Polypast SP-1 (C-3), Lignopan B-2, Fort UP-4 sekä tunnettu elämässämme - nestesaippua, pesuaine "Fairy".
 • Ilmateippi. Lisäämällä betoniliuokseen lisäaineita lisätään betonin rakenteen huokoisuutta, mikä puolestaan ​​lisää rakenteen pakkasvastusta. Jäätymisen estävä vaikutus saavutetaan seuraavasti - ilman huokoset sallivat jäätymisvesien laajentumisen huokostilaan eikä betonin paksuuteen. Koska tämän lisäaineen yliannostus johtaa rakenteen lujuuden huomattavaan vähenemiseen, ilmansiirtovälinettä tulee käyttää tarkasti liitteenä olevien ohjeiden mukaisesti. Venäjän rakentajien käyttämät ilma-aineiden lisäaineet: "Micro Air 125", "Micropore 1", "TECHNONIKOL Aero S", "Aero 200".
 • Kiihdyttimet, jotka asettavat seoksen. Käytetään kahdessa tapauksessa - betonirakenteessa alhaisen ilman lämpötilan olosuhteissa ja kompensoiden muiden lisäaineiden haitallisia vaikutuksia, jotka estävät ympäristön. Kovettumisen kiihdyttimien käyttö mahdollistaa kerroksen kerroksen valun ja vähentää kaatumisaikaa. Suositeltavat kovettumisen kiihdyttimet: "Relamix M2", "Energy Admix", "Hard Plast" ja "Bisil FS".
 • Aseta hidastimet. Käytetään betonilaitoksilla ja rakentajilla lisäämään valmiin betonin tai laastin "selviytymiskyvyn" aikaväliä. Rakennusmateriaali, johon on lisätty hidastimia, voidaan kuljettaa pitkiä matkoja ja tuottaa vaiheittaista täyttöä tiettyjen rakennustekniikoiden mukaisesti. Suosituimmat hidastimien merkit: "Linamiks P-120", "Potash", "Bisil Retarder", viinihappo, "Neolas-P (1)".
 • Tiivisteen lisäaineet. Nämä ovat tehokkaita sementin lisäaineita betonirakenteiden vedeneristämiseen korkeissa kosteusolosuhteissa: vesisäiliöitä, maanalaisia ​​tunneleita, säätiöitä, kellareja, kellareja ja hydraulisia rakenteita. Lisäksi tiivisteet lisäävät rakenteiden veden kestävyyttä ja kerrointa. Suosittuja sementti-lisäaineita betoniliuosten vedenpitävyyteen ja tiivistämiseen: "D-5", "SIKAPAVER AE-1", "Microsilica MK-85", "Kalmatron".
 • Korroosionestoaineet. Niitä käytetään teräsvahvikkeiden tehokkaaseen suojelemiseen korroosiolta ja myöhemmästä tuhoamisesta. Lisäaineen tehon tekninen merkitys on suojaavan oksidikalvon muodostuminen lujittavien tankojen pinnalle. Tuotemerkit korroosionestoaineita: "MasterProtect 8000 Cl", "Sika® FerroGard®-901", kalsiumnitraatti.
 • Jäätymisenestoaineiden lisäaineet. Nimen mukaan ne antavat mahdollisuuden tehdä konkreettista työtä talvella, ympäristön lämpötilassa jopa 15-20 astetta. Jäätymisen estolaitteiden lisäaineiden toiminnan ydin on nopeuttaa saumauksen poistamista materiaalin paksuudesta. Suosittuja antifrosty-lisäaineita: "Armmix NORDPLAST M", natriumformiaatti, "Ultralite", "Frieze", "Irbis-PrM".
 • Polymeerien lisäaineet. Sementtiä, jossa on polymeeri-lisäaineita, käytetään kasvatettujen betonien valmistukseen: tiheys, veden kestävyys ja pakkasenkestävyys ja taivutuslujuus. Polymeerien lisäaineiden vaikutusmekanismi muodostuu komponenttien hiukkasten muodostumisesta (sementti, murskattu kivi ja hiekka) ohueksi polymeerikalvoksi, joka vuorostaan ​​vaikuttaa hiukkasten kestävään "liimaukseen" monoliittiseen ryhmittymään. Käytetyistä polymeerisista lisäaineista: DEG-1 ja TEG-1-hartsi, C-89-polyamiinihartsi, Mowilith Pulver, Vesiliukoinen metyyliselluloosa, tiloosi.
 • Sementin väriaineet. Nimeäsi käytettäessä niitä käytetään valmistettaessa värillisiä betoniliuoksia, joita käytetään seuraavien tuotteiden valmistuksessa: koristeelliset rakenteet, päällystyslaatat, veistoskoostumukset, maljakoita, kattiloita jne. Tavaramerkit: "Tekninen hiili P-803", "DuPont R-706 titaanidioksidi" FZR-50 "," FEPREN Y-710 "," BROWN 686 ".

johtopäätös

Ei-ammattimaiset kehittäjät kysyvät usein itseltään: mikä on paras sementti lisäaineilla tai ilman niitä? Vastaus tähän kysymykseen on erityisten vaatimusten läsnäolo tai puuttuminen valmistetusta rakenteesta tai valumenetelmästä.

Samalla sementti ja betoni lisäaineilla a priori maksaa huomattavasti enemmän kuin sementtiä ja betonia ilman lisäaineita. Kuten jo mainittiin, jokaisen lisäaineen tyyppi suorittaa erityisen tehtävän (lisää lujuutta tai veden kestävyyttä, säätää seoksen liikkumista, lisää sen stabiilisuutta alhaisissa lämpötiloissa jne.).

Tästä syystä, jos rakennusta ja rakennusteknologiaa ei ole asetettu erityisvaatimuksille, se on taloudellisesti kannattamatonta ja hyödytöntä hankkia sementtiä lisäaineilla.

Talon rakentaminen

Sementtilaastin laatuominaisuuksien parantamiseksi siihen lisätään erityisiä aineita. Sementille on useita erilaisia ​​lisäaineita, jotka antavat sille tiettyjä ominaisuuksia. Seuraavassa tarkastellaan sementin lisäaineiden ominaisuuksia ja lajikkeita.

Sisällysluettelo:

Sementti lisäaineet: sementin lajikkeet ja ominaisuudet

Sementti ilmestyi niin kauan sitten, mutta onnistui saavuttamaan suosiota hyvin nopeasti. Saadakseen sen, savi ja kalkki liitettiin yhteen ja poltettiin erityisellä tavalla. Sementti on tärkein osa useimpien rakennusten koostumuksia. Lisäksi perustetaan polymeerisementtikoostumuksia.

Sementin koostumuksessa on myös aluminaattien ja silikaattien perustuvia aineita, joiden muodostumiseen käytetään raaka-aineita, jotka altistuvat korkealle lämpötilalle. Samalla kiinteytyksen jälkeen sementti tulee melko kovaa ja kestävää.

Sementille on useita vaihtoehtoja niiden koostumuksen suhteen. Jokaisella niistä on tietty ominaisuus kovuus, jonka tuotemerkin ja tuotteen laatu riippuu. Sementille on useita vaihtoehtoja, yleisimpiä tuotemerkkejä kaksisataa kuusisataa. Samalla tietyn sementityypin valinta määräytyy suoraan sen soveltamisalan mukaan. Tarjoamme perehtyä tärkeimpien sementtityyppien kanssa:

1. Portland-sementin käyttö on melko yleistä. Tätä materiaalia kutsutaan myös silikaatiksi. Se on ulkonäöltään hydraulinen sideaine, joka kovettuu normaalissa ympäristössä joko kosketukseen ilman kanssa tai liuottamalla veteen. Ulkonäköön tämä materiaali on harmaharmaa jauhe, joka on lisättävä veteen sekoittaen sitä. Sementtikoostumuksen asettamisessa se vähitellen kovettuu. Portland-sementti on tärkein komponentti lähes kaikentyyppisille sementtikoostumuksille.

2. Pehmitetyn sementin käytöllä on monia etuja. Tämä materiaali mahdollistaa liuoksen valmistuksen kustannusten pienentämisen, sementtiseoksesta ei aiheudu pakkasaa, kosteutta, haihtumista ja muita negatiivisia ympäristötekijöitä.

3. On olemassa toinen sementtityyppi, jota kutsutaan kuonaksi. Sen valmistukseen, murskattu klinkkeri ja masuunikuona. Tiettyjä aineita lisätään seokseen kipsin tai kalkin muodossa. Tätä ratkaisua käytetään rakennusmateriaalien sekoittamisessa.

4. Korkean alumiinioksidisementin muodossa oleva materiaali on ainutlaatuinen. Sen asettamisaika on enintään neljäkymmentäviisi minuuttia, ja jotta kokoonpano saisi voimaa, kymmenen tuntia riittää. Tämän koostumuksen tärkein etu on kyky nopeasti asettaa ympäristöstä korkeasta kosteudesta huolimatta. Jos lisäät tämän sementin version betoniin, sillä on ylimääräinen vastustuskyky kosteudelle, korroosiolle ja voimakkaalle lämpötilan muutokselle.

5. Jos natriumsilikloridia ja kvartsihiekkaa yhdistetään toisiinsa, saadaan happoa kestävä sementti. Yksinkertaista vettä ei käytetä tämän yhdisteen liuottamiseen. Näihin tarkoituksiin tulee käyttää natriumia sisältävää nestemäistä lasia. Tämän sementin positiivisista ominaisuuksista huomataan korkean resistenssin mineraali- ja orgaanisiin happoihin. Kuitenkin tämän liuoksen käytön aikana kaasu-tai märkäolosuhteissa sen käyttöaika lyhenee huomattavasti.

6. Värillisen sementin valmistukseen käyttäen tavallista Portland-sementtiä, johon lisätään erilaisia ​​pigmenttejä. Tällainen sementti jakautuu laajasti julkisivujen koristeluun. Se on myös pohjan teiden valmistukseen betonin pohjalta.

Portland-sementti, joka sekoitetaan veteen, muodostaa muovisen aineen, joka kuivatuksen jälkeen muuttuu kivirakenteeksi. Tämän aineen laaja käyttö johtuu sen eduista:

 • kyky kovettua ilman ulkopuolisia häiriöitä;
 • kivituotteiden muodostuminen, jolle on ominaista korkea lujuus ja kovuus;
 • kemiallisen vaaran vähimmäistaso;
 • ympäristönsuojelu;
 • paloturvallisuus;
 • edulliset kustannukset;
 • laaja soveltamisala - monipuolisuus.

Portland-sementin itsenäinen käyttö on harvinainen, koska useimmiten se on osa monenlaisia ​​komposiitteja, kuten kuivaseoksia, betonin rakentamista ja laastia. Portland-sementin seoksen määrittämiseksi on tarpeen vertailla sitä kolmeen kriteeriin:

 • alkuperäisten jauheeseosten laatu;
 • sementtitapa ja sen ominaisuudet;
 • saatu sementtikivi.

Sementin ja betonin lisäaineet - toimintaperiaate

Portland-sementin koostumus sisältää klinkkerin muodossa olevia aineita. Tämän tuotteen saamiseksi raaka-aineet, joissa on kalsiumaluminaatteja ja silikaatteja, ammutaan. Portlandin sementtiä, savea, marliä ja kalkkia käytetään. Reagoimalla veden kanssa sementti sopii kiteytymiseen. Tämän jälkeen aine muodostuu betonikiven muodossa, jolla on erityisiä ominaisuuksia.

GOSTin suhteen on tällaisia ​​lisäaineita sementissä:

1. Pääasiassa ne ovat seuraavat:

 • todelliset komponentit;
 • sääntelyviranomaisten;
 • elementtejä, jotka yksinkertaistavat hiomamassan prosessointia.

2. Todelliset elementit puolestaan ​​ovat:

 • aktiiviset mineraalit;
 • täyttökomponentit.

3. Aktiivisen sementin mineraaliset lisäaineet ovat:

 • hydraulinen toiminta;
 • Pozzolanin toimintaa.

4. Lainsäädännön täydennykset ovat:

 • ratkaisun asettamisajan määrittäminen;
 • kovettajat;
 • vahvistavat lujuusominaisuuksia;
 • pehmitetyt aineet.

Sementin ja betonin lisäaineiden avulla voidaan suorittaa tällaisia ​​toimintoja:

 • vähentää kosteuden vapautumista betoniliuoksesta, eli lisätä sen plastisuutta;
 • tehdä sementtilaastista vastustuskykyisempi kosteutta;
 • lisätä tai vähentää sementin kutistumista;
 • säätää lämpöä;
 • parantaa sementtilaastin koristeominaisuuksia;
 • säädä sementtitiheyspastetta;
 • tehdä sementtilaastista enemmän muovia.

Vedenpitävät ja polymeeriset sementin lisäaineet

Polymeerien lisäaineet toimivat pinta-aktiivisina aineina. Heidän avullaan on mahdollista parantaa betoniseoksen laatua. Tiettyjen yhdisteiden avulla on mahdollista parantaa betonin plastisuutta, vähentää sen kosteuden imeytymistä ja säätää kosteuden vapautumista. Siten betonin lujuusominaisuudet paranevat merkittävästi. Joissakin tapauksissa lisäaineiden avulla muodostuu materiaaleja, joiden sisällä on ilmaa.

Polymeeri-lisäaineiden siirtyminen on mahdollista sitomiskyvyssä. Heidän avullaan on mahdollista tukkia betoniruusut, lisätä betoniliuoksen adheesiota aggregaattien ja raudoituksen avulla.

Sementin lisäaineet tekevät siitä vedenpitävän, pakkasenkestävän, venytyskestävyyden, kaasutiivisyyden. Toinen lisäaine on orgaanisen alkuperää olevan piin aine. He aiheuttavat kaasuja betonin sisälle. Siksi heidän avunaan ilmaa otetaan ratkaisuun. Se muuttuu huokoisemmaksi ja kestää huurretta ja kosteutta.

Joillakin lisäaineilla on hydrofobinen vaikutus. Toiminnan periaate perustuu kapillaariplexusten tukkeutumiseen betonin sisällä. Näin ollen kosteuden siirtyminen. Kosteutta kestävien lisäaineiden avulla on mahdollista parantaa betonirakenteen rakennetta ja lisätä sen tiheyttä.

Sisältää sementissä jäätymisenestoaineita

Negatiiviset lämpötilaolosuhteet vaikuttavat haitallisesti betoniliuoksen suorituskykyyn. Tämä johtuu siitä, että alhaisessa lämpötilassa liuoksen sisältämä vesi alkaa jäädytyä. Lämpenemisen aikana se sulaa ja laajenee, mikä heikentää betonin laatua. Tehokkuus vastustaa lisääntynyttä kosteuspitoisuutta, nimeltään betonihuuhtelukestävyys.

Betoniliuoksen vastustuskyky pakkaselle määrittää sen kosteuspitoisuuden. Tämän ominaisuuden varmistamiseksi sinun tulisi käyttää erityisiä lisäaineita, useimmiten se on pinta-aktiivisia aineita.

Pehmittimillä on positiivinen vaikutus optimaalisen betonirakenteen aikaansaamiseen. Laastin rakenne on korkeampi tiheysaste, mikä tekee sementtipohjasta sedimenttistä. Jotkut lisäaineista on suunniteltu tekemään liuosta kyllästyneemmiksi, jotta vesi laajentuessaan täyttää huokoset ja ei vaikuta betonin laatuun.

Huomaa, että lisäaineen käyttöönoton myönteisen vaikutuksen aikaansaamiseksi sinun tulee valita vain laadukkaita materiaaleja, jotka ovat peräisin valmistajilta. Lisäksi ennen lisäravinteiden käyttämistä sinun tulee lukea valmistajan ohjeita ja noudattaa tiukasti kaikkia tiettyyn lisäravinteeseen suositeltuja mittasuhteita.

Kun lisätään pieni määrä lisäainetta, betoni altistuu samalle pakkaselle. Jos pehmittimen määrä on liian suuri, muotoilu menettää voimaa.

Sementin lisäaineiden muuttaminen: ominaisuus

Nämä yhdisteet tuodaan sementtiseoksiin niiden elastisuuden, halkeamien, muodonmuutoskyvyn parantamiseksi. Lisäksi niiden avulla on mahdollista lisätä betonin kiinnittymistä vahvikkeeseen ja mihin tahansa ei-imukykyiseen alustaan.

Tällaisten lisäaineiden käyttöönotto on mahdollista lisätä niiden tarttumista laattaan. Useimmiten näillä lisäaineilla on nestemäinen muoto. Ne tekevät sementtimateriaaleista joustavampia, vähentävät kutistumistasoa, käytetään sekä huoneen sisällä että sen ulkopuolella, ja ne erottuvat täydellisellä ympäristönsuojelulla.

Sementtiä ilman lisäaineita, vaikka sillä on omat toiminnalliset ominaisuudet, sitä käytetään kuitenkin harvoin, koska se altistuu erilaisille ulkoisille ärsykkeille.

Toinen sementin lisäaineiden lisäaine on aine, jolla on korroosionkestävyys. Näiden aineiden avulla on mahdollista sitoa vapaasti kalsiumhydroksidi betonikoostumuksessa. Lisäksi jotkut lisäaineista parantavat betonin tiheyttä, mikä tekee siitä paitsi korroosiota, myös kosteutta.

Kipsin lisääminen sementtiin lisää sen kovettumisaikaa. Lisäksi sen avulla pystytään parantamaan valmiin ratkaisun laatua, nimittäin sen lujuusominaisuuksia, pakkasenkestäviä ominaisuuksia ja sulfidiresistenssiä.

Aktiivisten mineraalivalmisteiden kanssa käytettävien sementtien valmistukseen käytetään murskattua klinkkeriä. Lisäaineita ovat granuloidut kuonat tai vaikuttavat aineet, jotka ovat sedimenttistä alkuperää. Betoni, johon näitä aineita on lisätty, erotetaan korkealla kosteudenkestävyydellä, erinomaisella lämmön vapautumisella ja pakkasvastuksella.

Erilaisia ​​sementti-lisäaineita

1. Käytä pehmittimiä kuivaseoksille tai erityisominaisuuksille. Se vähentää sementin ja veden kuluja betoniliuoksen valmistuksen aikana. Pehmentimet tekevät ratkaisusta enemmän muovia ja liikkuvia. Näin ollen sen avulla on mahdollista täyttää kaikki huokoset.

2. Vedenpitävät luontaiset lisäaineet esitetään tärkkelyksen tai selluloosan muodossa. Heidän avullaan on mahdollista saavuttaa betonin yhtenäinen sakeus. Lisäksi ne auttavat eroon betonin rajaamisesta ja sellaisesta vaikutuksesta kuin sementtimaito. Näiden lisäaineiden käyttö negatiivisella puolella on kuitenkin alustan vahvuus ja liikkuvuuden väheneminen.

3. Uudelleen dispergoituvien jauheiden käyttö on erinomainen sideaine sementin pinnoittamisprosessissa. Lisäksi nämä aineet ovat sementtiliiman perusta, koska ne antavat koostumukselle suuren adheesion.

4. Toinen tai kolmas paikkamerkki on polymeerityyppinen kuitu. Se tekee pohjasta kestäviä halkeamia, lisäksi tuloksena olevalle koostumukselle on tunnusomaista korkea liikkuvuus ja itsetasaus.

Veden tiukkuuden parantamiseksi käytetään hydrofysiikan muodossa olevia aineita. Kiihdyttimien tai kovettavien hidastimien avulla on mahdollista säätää tätä prosessia. Useiden lisäaineiden yhdistelmä auttaa antamaan sementille tämän tyyppisen tilan edellyttämät ominaisuudet.