Polymerbetoni

Innovatiiviset teknologiat tekevät meistä onnellisempia päivittäin. Uusi kehitys on koskettanut myös rakennusteollisuutta. Erityisesti uusien rakennusmateriaalien, muun muassa polymeerisen betonin, luominen on laajaa kysyntää. Se on seos, jonka koostumus koostuu erilaisista polymeerisistä aineista, eikä sementistä tai silikaatista, joka on jo pitkään ollut tuttu meille. Tällä materiaalilla on paljon positiivisia ominaisuuksia, joiden vuoksi se ylittää tavanomaiset rakennusseokset.

Polymeeribetoni: ominaisuudet

Positiivisten ominaisuuksien valtavan määrän ansiosta sementti-polymeeriseos oikeutetusti ansaitsee kunnioituksen rakentajien keskuudessa. Tämän materiaalin avulla jokainen asiantuntija arvioi sen kestävyyden ja kestävyyden. Polymeerinen betoni ei anna kosteutta, ei muovaudu, reagoi täydellisesti lämpötilavaihtoon ja huonoon säähän. Nopea jäädyttää, tarttuu hyvin mihin tahansa pintaan. Tämä materiaali on erittäin kestävä venytys, hyvä ilmanläpäisevyys. Kemialliset reaktiot eivät vaikuta siihen.

Mutta kaikkein tärkeimmistä polymeeripäällysteiden ominaisuuksista on se, että se on ympäristöystävällinen, ei saastuta ympäristöä eikä haittaa ihmisten terveyttä. Polymeeriseos saa käyttää myös julkisen catering, erilaiset päivittäistavaramyymälät sekä muut elintarviketeollisuuden rakennukset.

Hyödyt ja haitat

Valtava määrä positiivisia ominaisuuksia esittelee sementti-polymeerilevyä tavalliseen betoniin verrattuna. Koska nopeasti kovettuvat polymeeripäällysteellä muutaman päivän päästä, voit tehdä ensimmäisen työn, jota ei voida sanoa tavallisesta materiaalista. Uuden mallin betoni on paljon kovempi ja vahvempi. Viikko on riittämätön täydellisen kovettumisen sijasta kuukaudessa, kuten tavalliselle sementille.

Polymeeriseoksen positiivisista ominaisuuksista - ei-jätteistä. Aikaisemmin kaikki maatalous- ja rakennusjätteet hylättiin tai haudattiin maahan ja saastuttavat siten luontoamme. Nyt kierrätettyä materiaalia käytetään polymeerisen betonin valmistukseen. Tällaisen teknologian käyttö ei ainoastaan ​​ratkaise jätteiden käsittelyn ongelmaa vaan myös suojelee maailmaa saastumiselta.

Tällä rakennusmateriaalilla on valitettavasti haittoja. Negatiivisista ominaisuuksista voidaan erottaa pääsy keinotekoisten materiaalien koostumukseen. Toinen kielteinen kohta on joidenkin lisäaineiden kalliit kustannukset polymeerisen betonin valmistuksessa. Tästä johtuen valmiin tuotteen hinta nousee.

hakemus

Monien positiivisten ominaisuuksien vuoksi polymeeripäällysteellä on melko monenlaisia ​​sovelluksia. Sitä käytetään maisemasuunnittelussa, jossa on polkuja ja terasseja. Samanlaista seosta käytetään ulkoseinien ja ulkopuolisten seinien viimeistelyyn, jolloin tehdään reunat, portaat, aidat, altaat ja socles. Tällainen materiaali on helposti sovitettavissa manuaaliseen työhön. Se tuottaa erilaisia ​​muotoja, muotoja ja koristeosia. Sen kauneus on, että se on helppo maalata kuivumisen jälkeen.

Tällaisen rakennusseoksen käyttö soveltuu lattian kaatamiseen. Polymeeriset betonilattiat toimivat erinomaisena suojauksena kosteudelta. Polymerbetonilattiat pitävät sinut lämpimänä kotona.

Kun otetaan huomioon tekniset ominaisuudet ja koostumus, uuden sukupolven betoni on jaettu seuraavasti:

 • Polymeerisementti. Tällaisella betonilla on erinomainen vahvuus. Tätä materiaalia käytetään lentokenttien, viimeistelylevyjen ja tiilien rakentamisessa.
 • Plastobeton. Se on ominaisuus, jolla on erinomainen vastustuskyky happo-emäsreaktioille ja lämpötilan epätasapainolle.
 • Betonopolimer. Tämä rakennusseos eroaa muista, sillä valmis, jäädytetty lohko on kyllästetty monomeereillä.

Nämä aineet, jotka täyttävät reiät ja materiaalivirheet, antavat sille kestävyyden ja vastustuskyvyn jäätymislämpötiloihin.

Myös rakennustyön tyypistä riippuen asiantuntijat jakavat polymeerisen betonin täyteiseksi ja luurankolamolekyyliksi. Ensimmäinen tyyppi mahdollistaa sellaisten orgaanisten aineiden läsnäolon kuin kvartsihiekka, murskatut kivet ja sora. Nämä materiaalit täyttävät betonin täyttöaukon toiminnot. Toisessa suoritusmuodossa betoni jää täyttämättömiin tyhjiöihin. Ja betonin hiukkasten välinen yhteys tehdään polymeerisillä aineilla.

Polymeerisen betonin koostumus

Polymeeripäällysteiden perustana ovat polyesterihartsit, jotka suorittavat neulomisen toiminnan. Näihin hartseihin kuuluvat:

 • polyvinyyli-;
 • Metyylimetakrylaatti;
 • epoksi;
 • Polyuretaani jne.

Epoksihartsit ovat käytännöllisesti katsoen hajuttomia. Ne tarjoavat työn korkeimman kestävyyden materiaaliin. Mutta samalla antaa konkreettista epävakautta.

Metyylimetakrylaatti päinvastoin hajoittaa voimakkaasti. Mutta haju haihtuu polymeroinnin jälkeen. Tällaiset betonit tarttuvat nopeasti. Mutta ne ovat alttiita kemialliselle altistumiselle.

Lentotuhka antaa materiaalin voimakkuuden.

Työssä optimaaliset ovat polyuretaanihartsit. Lisäksi polyuretaani-betonien seokseen lisätään hiekka- tai sora-mineraalivarastoaineita sekä erityisiä pehmittimiä ja kovetteita.

Merkittävää roolia polymeeripäällysteessä pelataan lentotuhalla, joka pettää materiaalin lujuuden ja kuonan. Toinen yhtä tärkeä aineosa on nestemäinen lasi. Sen käyttö polymeerisen betonin koostumuksessa antaa rakennukselle suojaa kosteudelta ja kosteudelta.

Valmistusominaisuudet

Sementtipolymeerisen betonin valmistus on yksinkertainen asia. Tee näin betonisekoittimella, kaada vesi, joka on erityisesti suunniteltu polymeereille, kaada sitten vähän sementtiä. Ota sitten yhtä suuret määrät kuonaa ja tuhkaa, sekoita betonisekoittimen sisältöön. Polymeerien lisäaineet betoniin sijoitetaan viimeiseksi. Sekoita sitten perusteellisesti. Ruoanlaitto on ohi.

Sementti-polymeeripurkki tekee sen itse

Valmistus tekniikka on niin helppoa, että se voidaan tehdä kotona omilla käsillänne. Tällainen idea on täydellinen niille, jotka ovat päättäneet tehdä esimerkiksi polymeerilattiat. Tutkittuaan melko yksinkertaisen tekniikan ja kaikkien tarvittavien komponenttien avulla jopa noviisirakentaja pystyy käsittelemään sitä.

On kuitenkin syytä huomata, että polymeerisen betonin valmistuksessa ei ole erityistä reseptiä, jolla on täsmälliset mittasuhteet. Halutun tavoitteen saavuttamiseksi voit tehdä vain kokeilun ja virheen. Sekoita, kokeile. Menestyt.

Polymerbetoni - uusin materiaali, jonka suorituskyky on parantunut

Polymeeribetoni on yksi viimeisimmistä keksinnöistä, jotka meille lahjoittavat prosessisuunnittelijat. Tämän rakennusmateriaalin erityispiirre on se, että se koostuu erilaisista polymeerien lisäaineista. Tyypillisiä komponentteja tällaisesta betonista ovat styreeni, polyamidihartsit, vinyylikloridi, erilaiset lateksit ja muut aineet.

Epäpuhtauksien käyttö mahdollistaa betoniseoksen rakenteen ja ominaisuuksien muuttamisen teknisen suorituskyvyn parantamiseksi. Monimutkaisuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta polymeerikivet käytetään meidän aikanamme lähes kaikkialla.

Polymeeripäällysteitä on kahta tyyppiä, joista kukin käytetään tiettyihin rakennustöihin. Ensimmäinen vaihtoehto on täytetty polymeerinen betoni. Tämän materiaalin rakenne sisältää orgaanisia yhdisteitä, jotka täyttävät aukot täyteaineen (murskatut kivet, sora, kvartsihiekka) välissä.

Toinen vaihtoehto - runko molekyylibetoni. Täyteaineiden väliset aukot eivät ole täyttyneet, ja hiukkaset pidetään yhdessä polymeeristen materiaalien kanssa.

Polymerbetoni on betoni, jossa mineraalinen sidosaine sementin ja silikaatin muodossa korvataan kokonaan tai osittain polymeerikomponenttien avulla. Tyypit ovat seuraavat:

 • polymeerisementti - betoniin lisätty polymeeri muodostaa täten 5 - 15 painoprosenttia sementtiä (fenoliformaldehydihartsit, polyvinyyliasetaatti, synteettinen kumi, akryylikoostumukset). Erittäin kestävä nesteitä, iskuja ja käytetään lentokenttien rakentamiseen, tiilien ja betonin viimeistelyyn, keramiikkaan ja lasiin, kivilaatat;
 • Plasteconcrete - kuumakovettuvia polymeerejä (epoksi, fenoliformaldehydi ja polyesteri) käytetään sementin sijasta seoksessa, tällaisen betonin pääasiallinen ominaisuus on suuri happo- ja emäksisresistenssi ja epävakaat lämpötiloihin ja muodonmuutoksiin. Niitä käytetään päällystämään rakenteita puolustukselta kemiallisilta aggressioilta ja korjaamaan kivi- ja betonielementtejä;
 • betonipolymeeri on betonia, joka on kyllästetty kovettamisen jälkeen monomeereillä, jotka täyttävät betonin huokoset ja virheet, mikä johtaa lujuuteen, pakkasvasteeseen ja kulumiskestävyyteen.

Hyödyt ja haitat

Miksi polymeerisen betonista tuli arvokas kilpailija perinteisiin rakennusmateriaaleihin? Se kovettuu nopeasti ja tulee kestäväksi graniittina. Kovettumisaikataulu on huomattavasti lyhyempi kuin tavallisen betonin samanaika.

Polymeerikomponentti antaa sen suurimman vetolujuuden betoniin yhden viikon kuluttua kaatamisen jälkeen. Normaali betoni kestää noin kuukausi.

Betonin koostumus sisältää jätteen maatalous- ja rakennustyöt. Aikaisemmin niitä ei käsitelty millään tavoin ja useimmissa tapauksissa heidät vain haudattiin maahan. Jätteiden käyttö polymeeripäällysteiden valmistuksessa ratkaisee käsittelyn ja vähentää merkittävästi ympäristöön kohdistuvia kielteisiä vaikutuksia.

Koska nämä samat jätteet jakautuvat lähes kaikkialla, on jo hyvä raaka-ainepohja polymeerisen betonin valmistukseen. Tavallisesti ei tarvita erityisiä lisäaineita ja epäpuhtauksia. Tällaisen betonin valmistustekniikka on käytettävissä myös aloittelijoille. Konkreettisekoituksen valmistelussa jokainen voi kokeilla lisäaineiden ja epäpuhtauksien määrää, mutta alkuteksti on pysynyt muuttumattomana.

Polymeerisen betonin haitat sisältävät merkittävän osan sen keinotekoisista osista. Seoksessa noin 10% keinotekoisista aineista. Toinen haittapuoli on GOSTin mukaisen standardisoinnin puuttuminen. Et voi olla varma siitä, että on olemassa konkreettinen, jota tarvitaan myyntiin. Kolmas haittapuoli on korkeat kustannukset, jotka johtuvat lisäaineiden hinnoista (hartseista jne.).

rakenne

Yksi tärkeimmistä polymeerisen betonin osista on lentotuhka. Tämä aine on hiilen poltosta saatu tuote. Tuhkan käyttö lisäaineena täyttää tuoreen betoniseoksen. Täyttövaikutus perustuu pienimpien hiilihiukkasten kykyyn täyttää kaikki aukot ja huokoiset muodostumat. Mitä pienempi tuhkapartikkeleiden koko, sitä tarkemmin tämä vaikutus havaitaan. Tästä johtuen lentotuhkan ominaispiirteistä karkaistu betoni on paljon vahvempi ja tavallista vahvempi.

Toinen tärkeä osa betoniseoksesta on nestemäinen lasi. Se on erinomainen tarttuvuus ja edullinen. Sen lisäys polymeeripäällysteeseen on erittäin hyödyllinen, jos valmiin rakenteen ulkona on tai se altistuu veteen jatkuvasti.

Polymeeripitoisen betonin tekniset ominaisuudet ovat korkeammat kuin muut standardit, ja se on lisäksi ympäristöystävällinen - sitä voidaan käyttää rakennusten rakentamisessa elintarviketeollisuudessa. Keskimääräiset tulokset ovat seuraavat:

 • lineaarinen kutistuminen 0,2-1,5%;
 • huokoisuus - 1-2%;
 • puristuslujuus - 20-100 MPa;
 • lämmönkestävyys - 100-180С;
 • ryömintämitta - 0,3 - 0,5 kg / cm2;
 • ikääntymisen vastainen - 4-6 pistettä.

Tätä tyyppistä seosta käytetään rakenteellisina ja koristeellisina viimeistelyaineina.

Itse tuotannon teknologia

Jos sinulla on tarvittavat tiedot ja asiaankuuluvat materiaalit, voit valmistaa polymeerikivet omilla käsilläsi. Mutta on huomattava, että tällaista betonia valmistettaessa ei ole erityistä reseptiä, komponenttien tasapaino määritetään käytännön kokeiden perusteella.

Polymeerisen betonin valmistusmenetelmä on melko yksinkertainen. Vesi ja pieni määrä sementtiä kaadetaan sekoittimeen. Sitten lisätään samankaltaisia ​​määriä kuonaa ja lentotuhkaa. Kaikki osat sekoitetaan perusteellisesti. Seuraavaksi tulee eri polymeerikomponenttien kierros. Ne lisätään aikaisempaan ainesosaan, jonka jälkeen seos sekoitetaan uudelleen.

Polymeerien lisäaineena sopivaa nestemäistä lasia, PVA-liimaa, erilaisia ​​vesiliukoisia hartseja. PVA-liimaa voidaan käyttää missä tahansa määrin, koska se on erinomainen täyteaine, jolla on hyvä viskositeetti. Sen lisäys betoniliuokseen parantaa merkittävästi valmiin rakenteen kestävyysparametreja ja vähentää kutistumisprosenttiosuutta.
Polymeerien ja astringenttien välinen suhde voi olla välillä 5: 1 - 12: 1.

hakemus

Rationaalisempi on polymeeripäällysteiden käyttö betonista tai metallista valmistetuiksi koriste- ja suojatuotteiksi. Tämä tai muu rakentaminen on tarkoituksenmukaista toteuttaa vain joissakin tapauksissa. Tämä on tavallisesti elektrolyysi- tai peittausaukojen, putkistojen tai säiliöiden valmistusta syövyttäviä nesteitä varten. Tämän materiaalin rakennus- tai sulkemisrakenteiden valmistus ei ole toteuttamiskelpoinen eikä kustannustehokas.

Polymeeribetonilla on suuri vastustuskyky ulkoisille vaikutuksille, joten se voidaan asentaa ilman lisävahvistusta. Mutta jos lisämarginaalin tarve on vielä olemassa, lasikuitua tai terästä käytetään polymeerisen betonin vahvistamiseen. Muita elementtejä, kuten esimerkiksi hiilikuitua, käytetään paljon harvemmin.

Polymeeripäällysteknisten teknisten ominaisuuksien ansiosta se on kätevä ja halpa materiaali rakennuskoristeiden valmistukseen. Eri värejä varten väriaineita lisätään valmistettuihin liuoksiin ja halutun koon saamiseksi kaadetaan erikoisvalmisteisiin muotoihin. Tuloksena saadut polymeerisen betonin tuotteet ovat hyvin samankaltaisia ​​marmorin värien ja tekstuurin kanssa, mutta tällaisten rakenteiden kustannukset ovat paljon pienemmät.

Tekniikka polymeerisen betonin valmistamiseen omilla käsillään

Polymeeripäällysteitä käytetään rakentamisessa koristeaineena ja kemiallisesti kestäviä lattioita ja seiniä. Se on sementtipohjainen seos, johon on lisätty suurimolekyylisiä yhdisteitä, kuten vesipitoisia dispersioita. Näissä materiaaleissa polymeerien käyttö mahdollistaa rakenteen muuttamisen oikeaan suuntaan. Luotu komposiittimateriaali on parantanut mekaanista lujuutta ja joustavuutta.

Materiaaliominaisuudet

Tällaisissa materiaaleissa polymeerien käyttö mahdollistaa rakenteen muuttamisen oikeaan suuntaan: eräänlaisia ​​kasveja syntyy kiderakenteen koaguloituvuudesta johtuen ja jäykkä rungon muodostaa mineraali. Polymeerin läsnäolosta johtuen vialliset alueet (esim. Huokoset ja halkeamat) lisääntyvät alueilla ja tietyissä kohdissa.

Polymeeripäällysteitä voidaan käyttää koristeellisina rakennusmateriaaleina (mukaan lukien värilliset laastarit ja väriaineet, kuivat sekoitukset ja luonnonkivien jäljitelmät) sekä kemiallisesti kestävät lattiat ja seinät. Perinteiseen betoniin verrattuna ne ovat merkittävästi lisänneet taivutus-, venytys-, puristus-, hankausvastusta, alentuneita kimmomoduuleja, hyvää adheesiota eri rakenteiden metalli- ja kivipinnoille.

Myös polymeeripäällysteinen betoni eroaa veden, ilmakehän ja aggressiivisen materiaalin kestävyydestä sekä muista arvokkaista ominaisuuksista, jotka takaavat sen käytännön käytön. Polymeeripäällysteen koostumusta kehitettäessä pääsääntöisesti on noudatettava joitain seuraavista edellytyksistä:

 • suurin sementin nesteytysnopeus;
 • aggregaation stabiilius ja edulliset olosuhteet polymeeridispersio- kalvojen muodostumiselle;
 • optimaalinen korrelaatio kiteisten ja amorfisten faasien välillä kiinteässä sementtitassassa, mikä takaa erittäin kestävän murtuman ja muovin romahtamisen.

Aktiiviset aineosat

Polymeerisen betonin vaikuttavat aineet ovat orgaanisia aineita ja sitova mineraalinen aine, joka muodostaa sementtipastan vedellä, yhdistämällä aggregaattipartikkelit monoliitin luomiseksi. Polymeerikomponentti ja mineraali sideaine on valittava optimaalisesti halutun lujuuden saavuttamiseksi. Polymeerien lisäaineiden määrä on tavallisesti 2-3% - 10-15% kuiva-aineen painosta.

Polymeeri vedyn poistamiseksi betonista muodostaa ohut kerros epäorgaanisen materiaalin huokosten, sementin ja nippujen pinnalle vähentäen sen huokoisuutta: tällä kerroksella on hyvät tarttuvuusominaisuudet, joten lisätty polymeeri hidastaa sementtiliiman kovettumista.

Päävaatimus polymeerin lisäämiselle on viivyttää sementtipastan kovettumisprosessia mahdollisimman alhaisella nopeudella. Sementtimuodostumat muodostavat koagulointikristallin. Vaaheiden (esim. Huokosten ja halkeamien) mukaisesti muodostunut kova mineraalirunko vahvistetaan polymeerin kautta.

Kaksi menetelmää polymeerien sekoittamiseksi tutkittiin myös: dispersio jauhamalla ja kuivalla sekoituksella. Siksi sopivin sekoitusmenetelmä tarkoittaa optimaalisia olosuhteita y-alumiinioksidin synteesiin ja ihanteellisiin prosenttimääriin Psr ja y-alumiinioksidi. Sementtipastatutkimus nanomittakaavalla on keskeinen tekijä vuorovaikutuksen mekanismin määrittämisessä.

Tuotantokustannukset

Koska polymeeri ei ole taloudellinen materiaali, sitä voidaan kompensoida lisäämällä täyteaineita, esimerkiksi aktiivisia ja inerttejä mineraaleja, sedimenttisiä ja kvartsikiviä, palanut saveaineita, hienojakoisia rakeistettua metallurgista kuonaa ja muita keinotekoisia ja luonnollisia jauhekomponentteja. Yksi tulevaisuuden kehityksestä tuotteen laadun parantamiseksi on nanomittakaavan elementtien lisääminen, tunnettu niiden vaikutuksesta Portland-sementin hydratointiin ja kovettumiseen.

Hiomakoneiden kehityksen monien vuosien havainnoinnin perusteella voidaan todeta, että markkinoilla olevien dynaamisten päämiehien ja sitten 5-akselisten päälliensä jälkeen valmistajat ovat keskittäneet huomionsa nykyisten ratkaisujen parantamiseen. Suoritettiin pieniä muutoksia, jotka liittyivät oppaisiin ja asemiin. Muutamia muutoksia tapahtui korkeapainepumppujen alalla, koska markkinoilla olivat servopumput. Elementit, joita ei ole vielä olennaisesti muunnettu, ovat esimerkiksi hiomakoneiden tukirakenteet.

Perinteinen hitsaustekniikka, joka on perustana ohjauskiskojen, käyttölaitteiden ja hiomalaitteiden asentamiselle, ei ole ihanteellinen ratkaisu. Hitsausprosessin spesifisyys aiheuttaa rakenteessa stressiä, mikä johtaa mahdollisiin muodonmuutoksiin, joiden poistaminen ei ole yksinkertaista tai halpaa. Tällaisia ​​rakenteita voidaan heikentää, mutta suuren koon vuoksi tämän käsittelyn kustannukset ovat pienet. Vaihtoehto hehkutukseen ovat tärinämenetelmät.

Läpimurto täällä voi olla uudenlainen lähestymistapa suunnittelijoille ja teknologioille, jotka ovat syntyneet horisontissa laakereiden rakenteellisten elementtien valmistukseen koneistukseen. Jotkut valmistajat ajattelevat innovatiivisten materiaalien käyttämistä koneiden, kuten polymeerisen betonin, rakentamiseen. Ajatus käyttää tätä materiaalia työkonealalla ei ole uusi, sitä on pitkään käytetty jyrsinkoneiden, saranoiden ja hiomakoneiden valmistukseen. Jo jonkin aikaa polymeeripäällysteitä on käytetty myös laser- ja plasmakoneissa, joissa se toimii hyvin.

Laitevalmistajat yrittävät ratkaista tämän ongelman eri tavoin. Jotkut heistä pyrkivät parantamaan hitsaustekniikkaa (esimerkiksi sopivan hitsaussekvenssin avulla), jotkut heistä menevät edelleen ja käyttävät myllyssä pintaa, jossa tärkeimmät koneen osat sijaitsevat (ohjaimet, käyttöelementit ).

Kaikki nämä toiminnot aiheuttavat merkittäviä tuotantokustannusten lisäyksiä, jotka vaikuttavat suoraan laitteen lopulliseen hintaan. Tässä yhteydessä on myös huomattava, että jännitysten negatiiviset vaikutukset minimoidaan koko rakenteen hehkutta- miseksi vain tietyllä tasolla.

Polymeeribetoni, jota kutsutaan myös hartsimaiseksi betoniksi, on rakennuskomposiitti, jossa perinteinen sementtisideaine on korvattu kaksikomponenttisella kemiallisesti kovettuvalla synteettisellä hartsilla. Täyteaineet tässä tapauksessa ovat hiekka ja sora ja kvartsijauhe, basaltti tai graniittipurenta.

Polymeerisen betonin ominaisuudet

Hydraulisen mineraalisauman poissulkemisen vuoksi polymeeripäällysteille on ominaista korkea mekaaninen lujuus ja kemiallinen kestävyys monille syövyttäville aineille. Hartsikiven ominaispiirre verrattuna perinteiseen betoniin on, että sen lujuusparametrit ovat hyvin usein samankaltaisia ​​kuin tuotantoprosessissa käytettävät luontaiset kivet.

Polymeerisen betonin lujuusparametrit ovat epäedullisempia kuin teräs ja valurauta, jotka pienemmällä moduulilla tarkoittavat sitä, että ne on suunniteltava asianmukaisesti niin, että ne saavat polymeeristen betonirakenteiden staattisen jäykkyyden.

Varmasti polymeerisen betonin parhaat ominaisuudet ovat näkyvissä vaimennuksen tärinän aikana. Vaimennuksen logaritminen vähennys on 7-10 kertaa suurempi kuin valurauta ja 10-15 kertaa suurempi kuin teräs. Samanaikaisesti, kun polymeerikotelon tärinät ovat käytännössä poissa, ne ovat edelleen korkealla raudalla.

Kunkin rakennusmateriaalin ominaispiirteet ovat myös läpäisevyyden ja lämpölaajenemiskertoimet. Teräksestä ja valuraudasta johtuva polymeeripäällysteellä on korkeampi lämpölaajenemiskerroin, joka on 12-20 μm / (kgK) 10 μm / (kgK) valuraudalla ja 12 μm / (kgK) teräkselle. Mutta koska polymeeripäällysteellä on hyvin pieni lämmönjohtavuuskerroin (1,3-2,0 W / (mK)) ja valurauta ja teräs - 50 W / (mK), polymeeripäällyste altistuu vähemmän muodonmuutokselle.

Kalliin näkökohdan huomioon ottaen polymeerimassatilavuus on halvin materiaali - 2,56 euroa / dm 3. Sinun tulee maksaa enemmän terästä - 5,11 euroa / dm 3 ja valurauta - 7,67 euroa / dm 3. Mutta ottaen huomioon, että käytetään jäykempää polymeeripäällysteistä, tällaisen rakenteen loppukustannukset ovat korkeammat.

Luominen ja soveltaminen

Jos sinulla on tarvittavat tiedot ja asiaankuuluvat materiaalit, voit valmistaa polymeerikivet omilla käsilläsi. Mutta on huomattava, että tällaista betonia valmistettaessa ei ole erityistä reseptiä, komponenttien tasapaino määritetään käytännön kokeiden perusteella.

Betonipolymeerin tekniikka on melko yksinkertainen. Vesi ja pieni määrä sementtiä kaadetaan sekoittimeen. Sitten kuona ja lentotuhka lisätään yhtä suurina määrinä. Kaikki osat sekoitetaan perusteellisesti.

Polymeerien lisäaineena sopivaa nestemäistä lasia, PVA-liimaa, erilaisia ​​vesiliukoisia hartseja. PVA-liimaa voidaan käyttää missä tahansa määrin, koska se on erinomainen täyteaine, jolla on hyvä viskositeetti. Sen lisäys betoniliuokseen parantaa merkittävästi valmiin rakenteen kestävyysparametreja ja vähentää kutistumisprosenttiosuutta. Polymeerien ja astringenttien välinen suhde voi olla välillä 5: 1 - 12: 1.

Sellaisten polymeeripäällysteiden osalta, joita käytetään säiliöiden tuottamiseen käytettävänä rakennusmateriaalina (vesisuihkukoneiden rungot), sen tärkeät edut ovat:

 • yleinen tiukkuus;
 • korkea lämmönkestävyys;
 • erinomainen kyky kestää märkä tärinää (materiaalin sisältämien hartsien vuoksi);
 • korkea naarmuuntumiskestävyys, jonka takia polybetoni ei kuorenna, ei riko eikä vaadi kunnossapitoa, mikä vähentää käyttökustannuksia;
 • hyvä tartunta perusrakenteisiin, kuten teräs (helppokäyttöinen kiinnitystuki);
 • mahdollisuus saada hyvin sileät pinnat (esteettinen ulkonäkö);
 • kyky kehittää houkuttelevia, pitkäkestoisia väriratkaisuja (RAL-paletin mukaan värit eivät häviä erittäin pitkään ja kestävät UV-säteiltä);
 • erittäin lyhyt aika kokoonpanon ja toiminnan tehokkuuden saavuttamiseksi;
 • käsittelyn helpottaminen käyttämällä porat ja timanttisaha;
 • saavuttaa hankauskykyä (verrattavissa graniittiin).

Polymeeripäällyste ei ole vailla puutteita, joita tulisi myös harkita sen levittämisessä. Materiaalin vähemmän edulliset näkökohdat ovat:

 • intermolekulaarisen korroosion riski;
 • korkeat kustannukset;
 • visuaalisesti massiivinen rakenne;
 • laitteiden kuljetukseen liittyvät vaikeudet tai tällaisten mahdollisuuksien puuttuminen.

Edellä mainitut piirteet merkitsevät sitä, että tällaisen betonin potentiaali rakennusmateriaalin muodossa vesisuihkujen leikkauselementtien valmistuksessa on erittäin korkea.

Tietynlainen este polymeroottisten teknologioiden kehittämiselle tämäntyyppisten koneiden valmistukseen voi olla niiden tuotannon kustannukset. Tämä prosessi edellyttää muodon luomista. Sen hinta riippuu tuotetun elementin koosta ja monimutkaisuudesta. Vesisuihkun tuotannon tapauksessa tämä on vakava kustannus. Tätä lomaketta käytetään kuitenkin monta kertaa, ja kylpyyn tuottamisen kustannukset vähenevät, kun valmistettujen tuotteiden määrä kasvaa.

Polymerbetoni

Rakennusteknologian kehittämisprosessissa esiintyy uusia materiaaleja ja betoniseoksia, joiden valmistamiseen käytetään erityisiä täyteaineita. Näin voit luoda kestäviä komposiittimateriaaleja, joilla on korkeat suorituskykyiset ja koristeelliset ominaisuudet. Polymeeribetoni on yksi näistä yhdisteistä, joka on suosittu rakennusmateriaalien markkinoilla.

Materiaali sekä perinteiset komponentit - hiekka ja sora, sisältävät sideainepolymeerihartsina, joka perustuu epoksi-, furaani-, polyesteri- pohjaan. Polymeeripäällyste on kysyntää rakennusteollisuudessa, sitä käytetään veistosten, alkuperäisten huonekalujen sekä rituaalipallon luomiseen.

Polymerbetoni (valukivet, polymeerisementti, betonipolymeeri, muovinen betoni, muovinen betoni) keksittiin Amerikassa voimakkaammana ja kestävämpänä vaihtoehtona tavalliselle betonille

Polymeeribetonilla on useita vakavia etuja, jotka liittyvät parantuneisiin mekaanisiin ominaisuuksiin verrattuna tavanomaiseen betoniin, aggressiiviseen materiaaliin, helposti saatavuuteen ja laajennettuun väripalettiin, jonka avulla voit jäljitellä luonnonkiveä. Komposiitin kuluttajat olivat vakuuttuneita siitä, että tämä on luotettava koostumus, jolla on laaja soveltamisala. Tarkastele materiaalia yksityiskohtaisesti, ymmärrä tekniikka, arvioi edut ja haitat, tutkimme reseptiä.

Materiaalien edut

Komposiittibetoni koostumuksen ominaispiirteiden vuoksi on useita positiivisia ominaisuuksia. Sitä käytetään erilaisissa tilanteissa, joissa perinteisen betonin käyttö ei anna toivottua tulosta.

Komposiitin tärkein etu:

 • Lisääntynyt vastustuskyky kosteuden tunkeutumiselle komposiittiryhmän sisällä. Vesipisarat nopeasti haihtuvat materiaalin pinnalta, minulla ei ole aikaa kyllästää sitä kostealla kosteudella.
 • Kestävyys merkittäviin lämpötilaeroihin, mikä mahdollistaa polymeeripäällysteen eheyden, riippumatta jäädytysjaksojen kestosta ja lukumäärästä.

Tämä materiaali on yksi uudenlaisista betoniseoksista, joissa silikaatin tai sementin sijasta (käytetään tavallisen betonin valmistuksessa) käytetään polymeeriä

Hyödyt: vahvuus, pieni paino, iskunkestävyys, joustavuus useita kertoja korkeampi kuin tavallisella betonilla

heikkouksia

Polymeerisen betonin positiivisten näkökohtien ohella on haittoja:

 • alttius altistumiselle avotulelle ja korotetulle lämpötilalle aiheuttaen materiaalin tuhoutumisen;
 • kun betoniin verrattuna on korotettu hinnalla, joka johtuu erikoishartsien ostamisesta.

Polymeeriset betonikomponentit

Haluavat valmistaa polymeeripäällysteitä elinolosuhteissa, tutkia komposiitin koostumusta. Polymeeripäällysteen valmistukseen käytä seuraavia ainesosia:

 • Sideaine, jota käytetään urea-formaldehydi-, polyesteri-, epoksi- ja furfuroyyliasetonihartseina.
 • Suuri murto murskattu kivi. Komposiitin muodostamiseen tarvittavan makadamaisen jakeen koko voi olla korkeintaan 4 senttimetriä, mutta murskattu 1-2 cm: n murskattu kivi tulisi muodostaa pääosan koostumuksesta.
 • Seulottu ja puhdistettu kvartsihiekka. Kvartsihiukkaskoko ei saisi ylittää 5 mm, savi sulkeutumista, pölyä ei sallita.

Polystyreenibetonille (jossa polystyreeniä käytetään kokonaisuutena) on erilaisia ​​standardeja

luokitus

Polymeeripäällyste, riippuen täyteaineen pitoisuudesta, jonka osuus kokonaistilavuudesta on korkeintaan 80%, jaetaan luokkiin:

 • erityisesti raskas, kuutiometri, joka painaa 2500-4000 kg;
 • raskas, tiheys 1800 - 2500 kg / m3;
 • kevyt, jonka ominaispaino on 500-1800 kg / m3;
 • kevyt, kuutiometrin massa ei ylitä 500 kiloa.

Käyttöalue

Polymer betonia käytetään eri alueilla, on perusta eri tyyppisten tuotteiden valmistukseen:

 • Työtasot, joita käytetään laajasti keittiössä muotiasusteena. Tuotteet eroavat käytännöllisyydestä, hygienisyydestä ja korkeasta toiminnasta, ovat sopusoinnussa huoneen kanssa. Kun visuaalisesti havaitaan, komposiittituote on vaikea erottaa luonnollisesta mineraalista. Komposiitin mekaanisen rasituksen kestävyys on korkeampi kuin luonnonkiven.

Valukivää käytetään riittävän laajasti

 • Helposti pestävät ja nopeasti asennettavat lattianpäällysteet. Pinnoitteille on tunnusomaista plastisuus, iskunkestävyys ja alhaiset asennukseen liittyvät kustannukset. Pitkä käyttöikä mahdollistaa 2 mm kerroksen paksuuden hyödyntää materiaalia 10 vuoden ajan.
 • Julkisivurakenteissa käytettävät koriste-elementit. Polymerbetoni on ongelmallinen erottaa luonnon graniitista tai marmorista, jota se onnistuu jäljittelemällä. Polymeerituotteiden pienen painon vuoksi ei ole tarvetta rakentaa vahvistettua pohjaa, vahvistaa edelleen rakennetta. Materiaali on vastustuskykyinen lämpötilan ja kosteuden vaikutuksiin, helppo asentaa, kestävä, sillä on alkuperäinen rakenne.
 • Muistomerkit ja sulkevat rakenteet, joita käytetään rituaalisiin tarkoituksiin. Polymeeriryhmän stabiilius säätehtävien vaikutuksiin ja eheyden säilyttäminen on varmistanut rituaalisiin tarkoituksiin käytetyn komposiittibetonin suosio. Tuotteiden ihanteellinen sileys ja loistava pinta mahdollistavat tuotteiden säilyvän ulkonäöltään luonnollisissa olosuhteissa.

Lattiat ja portaat, jalkakäytävät ja vastakkaiset laatat, rakennusten rakenteet, viemäriputket, veistokset ja monumentit, suihkulähteet ovat polymeeripäällysteitä.

Lisäksi tekniikka mahdollistaa polymeeripäällysteen käytön seuraavien tuotteiden valmistuksessa:

 • ikkunasillat;
 • kaide;
 • kaiteet;
 • tolpat;
 • koriste-listat;
 • portaiden lento;
 • tukipylväät;
 • takat elementtejä;
 • autopesu

Valmistusvaiheet

Polymeeripäällysteiden ja valmistustuotteiden valmistusmenetelmä sisältää seuraavat vaiheet:

 • Ainesosien valmistus.
 • Sekoittamista.
 • Laudaksi.

Pysykäämme jokaisen vaiheen ominaisuuksiin.

Valmistettaessa materiaalia tärkeintä on optimaalinen komponenttien valinta, joka vastaa nimettyä kohdetta

Kuinka valmistaa ainesosat?

Tarkasteltuaan yhdistelmän koostumusta valmistele komponentit erän toteuttamiseksi:

 • poista vieraat aineet, huuhtele sora, joka on aggregaatti;
 • seuloa kvartsihiekkaa;
 • kuivaa fraktio, jolloin kosteuspitoisuus on enintään 1%.

Seoksen valmistus

Valmistetaan polymeerikoostumus seuraavan algoritmin mukaisesti:

 • Aseta murskattu kivi, kvartsihiekka ja aggregaatti sekoittimessa noudattamalla ehdotettua sekvenssiä.
 • Sekoita ainesosat 2 minuutin ajan, lisää vettä ja sekoita uudelleen.
 • Pehmennä sideaine liuottimella.
 • Anna hartsin pehmitin, sekoita.
 • Aseta sideaine täyteaineeseen, astu koveteeseen.
 • Sekoita perusteellisesti 3 minuutin ajan.

Koostumus on valmis, sinun on välittömästi täytettävä, koska materiaali kovettuu nopeasti.

täyttää

Tee työtä seuraamalla järjestystä:

 • käytä voiteluöljyä tai teknistä öljyhyytymistä muotin pinnalla tartunnan estämiseksi;
 • Täytä säiliö kompositilla, tasoita pinta;
 • tiivistää liuos tärinälle;
 • poista valmiin tuotteen 24 tunnin kuluttua.

tulokset

Tarkasteltuaan tekniikkaa voit tehdä polymeeripäällysteitä itse. Ammattimaisten rakentajien kuuleminen mahdollistaa virheiden välttämisen. Onnea!

Polymeerisen betonin valmistus: teknologia, materiaaliominaisuudet

Yleisten rakennustarkoitusten betonisekoitusten lisäksi käytetään yhä enemmän erikoistekniikoiden avulla valmistettuja erikoistekniikoita rakennettaessa. Näihin kuuluvat polymeerimodifioitu betoni. Polymerbetoni on erittäin täytetty koostumus, joka on valmistettu synteettisistä hartseista ja kemiallisesti kestävistä aggregaateista ilman vettä ja joskus ilman mineraalisia sideaineita.

Sen tuotanto perustuu lähes kaikkiin synteettisiin sideaineisiin, täyteaineisiin ja täyteaineisiin. Joidenkin synteettisten hartsien hinta ja pito määrittivät kuitenkin suhteellisen kapean valikoiman polymeerikomponentteja.

Polymeeribetoni: koostumus, ominaisuudet

Tärkeimmät käyttöominaisuudet riippuvat synteettisen hartsin kemiallisesta luonteesta, täyteaineiden hienojakoisen aineen sisällöstä ja tyypistä.

Teollisuustekniikka perustuu hartsien käyttöön seuraavien modifikaatioiden avulla:

 • furaani;
 • polyesteri;
 • urea.

Synteettisten hartsien tyypit materiaalin tuottamiseksi: lyhyt kuvaus

Furanihartsit johtuvat furfuraalin kondensaatiosta ketonien ja fenolien kanssa. Tämäntyyppinen, sen edullisten kustannusten vuoksi, ylittää selvästi sen kilpailijat.

 • Furfuroyyliasetoni monomeeri toimii tavallisesti sideaineena tässä komponenttiryhmässä. Korkealla kiehuva neste on veteen liukenematon, mutta liukoinen estereihin ja ketoneihin. Monomeeri FA kovetetaan sulfonihappoilla, sulfonyyliklorideilla jne.
 • Tärkein vaatimus Hapoilla (kalkkikivestä, dolomiitista jne.) Vuorovaikutteisten aggregaattien käyttö on mahdoton hyväksyä.
 • Polyesterihartsit Kovettumisprosessit johtuvat metyylietyyliketoniperoksidista tai isopropyylibentseeni-hydroperoksidista ja reaktiokaiuttimen aktivaattoreista. Polyesterimaleaattilaji on halvempaa ja yleisempää.
 • Urea on tuote urean ja formaldehydin synteesistä vesiliuoksessa.
 • Kovettavia entsyymejä ovat orgaaniset ja epäorgaaniset hapot samoin kuin sinkki- ja ammoniumkloridit, aniliinihydrokloridi. Viimeksi mainittua käytetään useimmiten.
 • Hajautuneilla mineraalitäyteaineilla on merkittävä vaikutus materiaalin laatuun. Ominaisuuksiltaan on mahdollista hallita erilaisia ​​ominaisuuksiaan.
 • Siten hiilen sisältävien täyteaineiden lisäys kasvattaa merkittävästi niiden kosteutta ja pakkasenkestävyyttä.

Täyteaineet: kvartsijauho, andesiitti, joka vuorovaikuttaa polyesterien kanssa, lisää lujuutta.

Tässä videossa voit tutustua kevyen polymeerin betonin tekniikkaan.

Täyteaineet ja täyteaineet

Tuotteiden valmistuksen on täytettävä yksi tärkein edellytys - teknisten mittasuhteiden noudattaminen on ehdottomasti noudatettava Kaikenlaiselle synteettiselle hartsille on tiukasti määritelty täyttöaste, joka takaa tuotteen maksimaalisen kestävyyden. Mineraalisten täyteaineiden rooli on liiallinen lisäaine, mikä vähentää merkittävästi materiaalin kustannuksia.

Täyteaineiden ja täyteaineiden korkea sisältö mahdollistaa:

 • vähentää polymeerisideaineiden kulutusta, jonka hinta vaikuttaa merkittävästi lopullisiin kustannuksiin;
 • raja-arvon lämpötila ja kutistumamuodot;
 • valvoa tuotteiden lujuutta, tiheyttä, kovuutta ja muita fysikaalisia ja mekaanisia ominaisuuksia.

Täyteaineiden ja täyteaineiden jatkuva käyttö on niiden kemiallinen yhteensopivuus katalysaattoreiden ja koveteiden kanssa. Täyteaineet ovat hajautettuja jauheita (polymeeriä tai mineraalia), joiden hiukkaskoko on enintään 0,15 mm.

Yleisimmät täyteaineet ovat:

Niiden vaikutus ominaisuuksiin riippuu suoraan niiden kemiallisesta aineosasta, hiukkasten muodoista ja dispergoituvuudesta, emäksen tilasta, prosenttiosuudesta jne.

Murskattu kivi on suuri aggregaatti, jonka murto-osa valitaan tuotteen käyttöolosuhteiden, koon ja muodon perusteella. Hauta ja hiekka suorittavat tuotteen rakenteen luurankoja eivätkä vaikuta käyttöominaisuuksien laatuindikaattoreihin. Seostamatonta kiveä ei saa käyttää.

Seuraavassa taulukossa on esitetty yleisimpiä furfuroyyliasetoni-monomeeriin perustuvia materiaalimuotoja:

Teollisuustuotantotekniikan ominaisuudet

Tuotantolaitteet esitetään teknisen järjestelmän muodossa polymeerisen betonin tuottamiseksi jonkin teollisuusyrityksen virtauskuljettimella (ks. Kuva) ja se koostuu seuraavista nimistä:

 • raaka-aineiden varastointi;
 • bunkkeri hiekan ja raunioiden vastaanottamiseksi;
 • kuivatusrummun rummut;
 • automaatit;
 • turbulentti betonisekoitin;
 • Vibroplatformy;
 • lämpökäsittelykammio;
 • muodoissa;
 • varasto.

Polymeerisen betonin koostumuksen valinta

Ensinnäkin valitaan karkeasti tiheä aggregaatti koostumus, sitten lasketaan mikrofillerin tilavuus, joka vastaa aukkojen määrää plus 10% tilavuudesta. Sitten lasketaan sopiva määrä hartsia ja kovettajaa tietyn liikkuvan seoksen hankkimiseksi. Kovetin lasketaan ottaen huomioon hartsin tyyppi ja kovettumisolosuhteet.

Vihjeitä: - Liiallinen hartsitilavuus aiheuttaa haitallisia seurauksia: lisääntynyt kutistuminen, lämpötilan vääristyminen ja voimakkuuden heikkeneminen.

Polymeeriseoksen valmistus

Joten, polymeerinen betoni: tuotantoteknologia.

Tehdasvalmisteiden valmistaminen teollisen yrityksen olosuhteissa tuotetaan kahdessa vaiheessa:

 1. Sideaineiden valmistus sekoittamalla hartsin, pehmittimen, mikrofillerin ja koveteaineen lasketut osat turbulenttityyppiseen betonisekoittimeen 30 s ajan.
 2. Valmiin sideaineen sekoittaminen pienillä ja suurilla komponenteilla pakotettuun laastin mikseriin.

Liuos valmistetaan sekoittamalla samanaikaisesti kuivat komponentit (rauni ja hiekka) valmiiksi valmistetulla sideaineella, joka mitataan jatkuvasti toimivaan sekoittimeen. Kuivan koostumuksen sekoituksen kesto on 1,50-2,00 minuuttia. Kuivan sideainekoostumuksen sekoitusaika ei saisi ylittää 2 minuuttia.

Sekoitinlaitteessa on oltava erityiset lämpöanturit ja hätäjärjes- telmä veden syöttämiseksi onnettomuustilanteessa, mikäli tuotannon tekniikka on ristiriidassa - nopeasti lopettamaan polymeerin muodostuksen reaktio.

Polymeeristen betonituotteiden muovaus ja lämpökäsittely

Valmis massa lähetetään pinottajalle mobiilibunkkeriin, jossa on erityinen jakelulaite, joka tasoittaa liuoksen tasaisesti suunnitellun tuotteen muodon mukaan.

 • Tiiviste valmistetaan värähtelevällä värimallilla, jossa on vaakasuuntaiset värähtelyt.
 • Liuoksen tiivistäminen ja asentaminen on suoritettava suljetussa myymälässä, jossa on tuuletus.
 • Tärinän tiivistämisprosessin kesto on 2 minuuttia.
 • Lopputuotteiden lämpökäsittely suoritetaan moodeissa, jotka varmistavat sideaineina käytettävien hartsien polymeroinnin täydellisen kulun.

Jos lämpökäsittelytila ​​ei ole oikea valinta tai prosessin teknisen rakenteen noudattamatta jättäminen, lopputuotteissa jatkuu kutistumis- ja muodonmuutosprosessit, jotka vaikuttavat merkittävästi materiaalin laatuun.

Polymeerisen betonin käyttö

Korkea lujuus, lisääntynyt kulutuskestävyys, positiiviset fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet mahdollistavat sen käytön siviili- ja teollisuusrakennuksen kriittisimmillä alueilla.

Tämä materiaali on eniten kysyntää seuraavien rakenteiden rakentamisessa:

 • kasteluappeja ja kulutusta kestäviä satamarakenteiden rakenteita;
 • kemiallisesti kestävien pinnoitteiden valmistus teollisuusrakennuksissa, jätevesialustat ja muut kriittiset rakenteet, joilla on parannetut käyttöominaisuudet;
 • kemiallisesti kestävät viemäriputket, akselit ja maanalaiset putkilinjat;
 • tyhjennyshanat ja erilaiset aggressiivisten nesteiden säiliöt;
 • voimajohtojen ja muiden vastaavien rakenteiden kosketuspylväät, joilla on suuri sähkövastus;
 • maa- ja vesirakennustöissä: rakennusten ja rakenteiden sisä- ja ulkokoristeiden valmistukseen.

Polymeeriseoksen valmistus kotona

Polymeeribetonia jokapäiväisessä elämässä kutsutaan myös "valukiveksi", koska se kykenee erityisten lisäaineiden avulla jäljittelemään luonnonkiven (marmoria, graniitti) rakennetta. Kotona tapahtuva tekeminen on hieman erilainen kuin massatuotanto, mutta ei niin vaikea kuin yrittää.

Kaikki tarvittavat osat voidaan helposti ostaa kaupungin kaupallisverkosta. Kaikki valmistus on suoritettava tilavassa, hyvin ilmastoidussa tilassa.

Ohjeita valuun omilla käsillä:

 1. Poistamme suuret kasaumat (murskatut kivet) orgaanisista epäpuhtauksista ja pestään vedellä.
 2. Hiekka seulotaan hienon seulan läpi.
 3. Kuivataan murskattu kivi vähimmäiskosteuteen (0,8-1,0%).
 4. Punnitaan murskattua kiveä, seulotaan hiekkaa ja täyteainetta betonisekoittimeen.
 5. Kuiva seos sekoitetaan jatkuvasti (2 minuuttia), lisää vettä ja sekoita vielä 2 minuuttia.
 6. Synteettinen hartsi, joka käyttää lämpöä tai liuotinta halutun sakeuden saavuttamiseksi ja lisää pehmittimen, stabilointiaineen jne. (Komponenttien sarja riippuu tuotteen tyypistä, jonka haluat saada ulos).
 7. Lisää valmiin hartsin aggregaattien seokseen (betonisekoittimet pyörii jatkuvasti) ja sekoita 2 minuuttia.
 8. Lisää kovettajaa. Odotamme 3-5 minuuttia ja kaadetaan valmiin polymeeriseoksen muotteihin.

Älä unohda puhdistaa sekoittimen liuoksen jäännöksistä. Muotoon kaadettava tuote on valmis päivässä.

Kuten näette: valmistustekniikka on saatavana laajaan käyttöön ja tietyt taidot voivat tuoda merkittäviä etuja ja moraalinen tyydytys.

Polymeeripäällysteiden valmistusteknologia ja sen valmistuksen valmistus

Polymerbetoni (aka casting stone) on materiaali, joka yhdistää luonnonkiven lujuuden ja kauneuden kohtuulliseen hintaan (halpojen mineraalivalmisteiden ansiosta) ja helppokäyttöisyyden. Mahdollisuus käyttää käytännöllisesti katsoen kaikkia aggregaatteja (hiekka, graniitti ja marmoripihdit, lasi ja monet muut) takaa erilaisia ​​polymeerituotteita. Ja polymeerisen sideaineen läsnäolo tekee niistä kestäviä, vastustuskykyisiä pakkaselle, vedelle ja ylikuumenemiselle.

Tarkastellaan tyypillisiä polymeerituotannon teknisiä prosesseja sekä mahdollisuutta luoda se itsellesi.

Polymeerisen betonin valmistusmenetelmä

Mitä tarvitaan?

Tuotteen hankkiminen edellyttää:

 • Täyteaine on melko suuri osa (hiekka, murskattu kivi, karkeasti jauhettu lasi).
 • Lisää hienoja hiomakomposiitteja, mikä vähentää materiaalin kustannuksia. Se on grafiitti-, kvartsi- tai andesite-jauhe.
 • Binder - se tarvitsee noin 5 prosenttia. Tässä ominaisuudessa käytetään yhtä polymeerihartseista. Esimerkiksi polyesteri (tyydyttymätön), urea-formaldehydi, furaani, epoksi.
 • Kovetteet, pehmittimet, erikoismoduu- tivalmisteet, väriaineet.
 • Voiteluaine muotojen ja gelcoatin erottamiseksi ulkopinnoitteelle.

Tuotantomenetelmät

Tuotantoprosessi voi tapahtua jaksottaisella tai jatkuvalla tekniikalla.

 • Ensimmäisessä tapauksessa materiaalin valmistukseen käytettävät säiliöt on pestävä jokaisen täydellisen syklin jälkeen. Mutta on mahdollista tehdä polymeeripäällyste tavallisimmalla kauhalla tai betonisekoittimella.
 • Jatkuvaa tekniikkaa käytetään lähinnä suurissa teollisuuksissa. Samanaikaisesti ne toimivat harmonisesti, järjestävät yhden ketjun, erikoisruiskuvalukoneet, annostelijat ja automaattiset sekoittimet.

Seuraava video kertoo kevyen polymeerikiven valmistuksesta ja ruiskutuksesta:

prosessi

Valukivikappaleiden valmistukseen tarvitaan muoto, joka on hyvin pinnoitettu erityisellä irrotusaineella (muuten lopputuotteita ei poisteta). Lomake voidaan valmistaa silikoni-, lasikuitu-, metalli- tai jopa lastulevystä (budjettiasetus).

 1. Halutun värin geelimaali levitetään erotuspastaa.
 2. Lomakkeen sisäpuolelle asetetaan komposiittiseos, joka koostuu edellä mainituista ainesosista, jotka on aiemmin hyvin sekoitettu betonimyllyssä. Suurilla teollisuusaloilla, joissa volyymit ovat hyvin kiinteitä, seos saatetaan muotoon käyttämällä levittimellä. Jos tuotteet ovat pieniä ja prosessi on määräaikainen, niin se tehdään manuaalisesti.
 3. Nyt on välttämätöntä, että asetettu seos altistuu tärinälle (tärinä tiivistys). Tämä menettely kestää noin kaksi minuuttia. Tehtaalla tämä on resonoiva tärinälevy, pienessä tuotannossa - värähtelevässä pöydässä.

Seuraavassa kuvataan koneista, muotteista ja muista laitteista, jotka tuottavat polymeeriseoksista valmistettuja tuotteita.

Vaaditut laitteet

Valinnan ominaisuudet ja kustannukset

Ne, jotka haluavat pyrkiä jatkuvaan teknologiaan ja kiinteisiin määriin, jotka ovat organisoineet laajamittaista teollisuustuotantoa, tarvitsevat erityisiä kuljetinlaitteita. Joka sisältää koneita annosteluun, sekoittamiseen, valuun, hienosäätöön sekä koneistettuun varastoon.

Kaikki tämä maksaa siistin summan useita miljoonia dollareita. Jos rajoitamme vain "avaimet käteen" laitteisiin, kustannukset ovat huomattavasti pienemmät - 30 - 50 tuhatta dollaria.

Mutta ei aina ole mahdollista löytää rahaa ostaa, varsinkin vaikeassa aikataulussa. Voit kuitenkin tehdä vielä vähemmän. Jos ostat kaikki tarpeelliset koneet ja muut asiat erikseen. Ja jotain tekemään itsesi. Lisätietoa tästä vaihtoehdosta.

Luettelo laitteista ja laitteista

Joten tässä on luettelo laitteista ja laitteista, joita ilman se ei voi tehdä:

 • Vibrotable - ready maksaa noin 27 tuhatta ruplaa. Jos haluat säästää rahaa, kiinnitä pöytä itse käyttämällä kahden millimetrin metallikulmat (60s). Hitsauta teollisuus-tyyppinen värähtelijä pöydälle - se on sitä.
 • Sekoitin, joka yhdistää kaikki ainesosat yhtenäisessä seoksessa. Jos ostat voimakkaan eurooppalaisen laadun tyhjiölaitteen, sinun on annettava noin 10 tuhatta dollaria. Mutta voit käyttää kotimaista mikseriä tai rakennussekoitinta. Se on paljon halvempaa - kustannukset riippuvat äänenvoimakkuudesta ja tehosta. Jopa halvempaa on tehdä sekoittimesta itsensä rauta-tynnyristä ja sähkökäyttöisellä vaihteistolla.
 • Tarvitaan myös kompressorijärjestelmä pistoolilla. Ilman sitä ei ole mahdollista käyttää gelcoat-pinnoitetta tarkasti. Aseen hinta on 50-100 dollaria. Voit ottaa auton kompressorit - kaksi ZIL: n kappaletta riittää. Ne on yhdistetty rinnan ja kiinnitetty vahvaan kehykseen kiinnitettyihin metallipaneihin.
 • Lasikuitu- tai silikonimuodot eivät ole vielä laajalti saatavilla. Ne voidaan tilata tietyille tuotteille (esim. Ikkunalaudat) erikoistuneelle yritykselle. Tai tehdä lomakkeet itse, alkaen halvemmasta materiaalista - laminoitu lastulevy.
 • Ilman epäonnistumista tarvitaan poistoilmavaippa - casting-vaiheessa tuotannolle on ominaista haitalliset höyryt. Näin saamme myös henkilökohtaisen suojan: käsineet, hengityssuojaimet.
 • Viimeistelyyn tarvitaan sähkötyökaluja: hionta- ja kiillotuskoneet. Ja vielä pora, jyrsijä, bulgarialainen, jyrsin (jos tarpeen).

Emme kuvaa päästöjä ilmakehään polymeerisen betonin tuotannosta.

Toinen videon tuotantomenetelmä kuvataan toisella videolla:

Tällaisesta tuotannosta peräisin olevat ilman päästöt

Kuten edellä mainittiin, valun aikana haitallisten komponenttien vapautuminen on läsnä.

 • Erityisesti se on styreeni, joka sisältyy sideaineina käytettäviin hartseihin. Heti kun avataan hermeettisesti suljettu säiliö tällaisella hartsilla, alkaa myrkyllisen kaasun haihtuminen.
 • Lisäksi kovete on myös erittäin vaarallinen (yleensä se on metyylietyyliketoniperoksidi). Se ei kuitenkaan ole epästabiili ja vaatii ainoastaan ​​käsien suojaamista kumihansikkailla.

Nämä tosiasiat pakottavat polymeeripäällysteen valmistajat varovaisesti valulaitteeseen, jolloin se on ilmatiivis, asentamalla voimakas pakoputkisto pöydän yläpuolelle, unohtamatta omaa suojaansa (hengityssuojain). Ja jos kaikki nämä toimenpiteet havaitaan, ja huppu poistuu, ilmakehään ei pääse päästöjä (koska huone on ilmatiivis).

Jos haluat oppia tekemään elastisesta polymeerisestä betonista (omalla kädelläsi), lue alla.

DIY luominen

Ja nyt puhumme siitä, kuinka tehdä pieniä esineitä muodikkaasta valukivestä itsekin vähimmäisvarojen kustannuksella. Esimerkiksi se voi olla kukkaruukkuja, pöytälevyjä, ikkuna-ikkunoita (erityisen suosittu, koska ne ovat lämpimämpiä kuin marmori tai graniitti).

Tilojen valinta ja sen järjestely

Ensin sinun täytyy miettiä tilaa - tarvitset noin 80 neliömetriä kokonaispinta-aluetta. On toivottavaa jonnekin sopivan talon laitamilla huolehtia. Ja 12 neliömetriä on välittömästi suljettava valulaitteelle, ja sinun täytyy yrittää tiivistää kaikki halkeamat mahdollisimman paljon. Styreeni ei virtaa.

Keskellä tätä huonetta teemme pöydän rungon rautaa kulmista, peittämällä se pöytälevystä lastulevystä. Me altistumme sen pintatasolle - tämä on tärkeää! Pöydän yläpuolelle asetetaan huppu - metallikotelo sähkömoottorilla.

Jotta se valaistu, kiinnitämme loistelampun päälle. Seuraavassa huoneessa laitamme saman pöydän - viimeistelyyn ja muuhun työhön. Täällä laitamme työkalun ja astioiden kalkin ja hiekan kuivaukseen.

Tarvittavat raaka-aineet

 • Kvartsihiekka (pakattu 20 kilogrammaan). Se on kuivuttava hyvin.
 • Seulottu liitu - se on myös kuiva.
 • Polyesterihartsia - 20 litran kauha on ostettu.
 • Kovete, gelcoat, erotuspastaa.

Valmistusprosessi

 1. Se vie puhtaan muovisäiliön sekoittaen, 450 watin punssiin ja rakennesekoittimeen (kiinnitämme sen lävistämällä hitsaamalla reiän lävistämiseen - saamme sekoittimen).
 2. Teemme lomakkeesta laminaattilevyistä, jolloin se taittuu. On kätevää käyttää erottavaa tahnaa harjalla, hankaamalla ne nailon sileällä.
 3. Gelcoat laimennetaan hartsilla (lisäämällä 10 prosenttia) ja levitetään huiluharjalla. Teemme sen kahdesti. Seuraamme, että hiukset siveltimestä eivät ole juuttuneet.
 4. Sekoitetaan puhtaassa ämpärin hartsissa kovetteen kanssa, lisätään 15 prosenttia liitua ja sitten hiekkaa. Massan tulee olla viskoosi. Vedä ilmakuplia ajoittain koskettamalla ämpärää lattialla.
 5. Valmistuksen jälkeen kaada liuos muottiin. Nyt sileä pinta: kaksi ihmistä ottaa kätensä lomakkeeseen (joka on aina varustettu kahvoilla) ja nostamalla sitä työnnä se pöydälle. Seos jätetään (40 minuuttia) ja jätetään valulaite.
 6. Kovettamisen jälkeen "kumi" -tilaan - se voidaan määrittää erittäin kuumalla pinnalla ja erityisellä äänellä, kun sitä käytetään - poista tuote muotista (irrota se) ja käännä se valupuolella alaspäin. Anna sen kovettua kokonaan, sitten jauhaa ja kiillottaa.

Tietoja oman polymeerin konkreettisesta tekemisestä avioeron kanssa kerro seuraavalle videolle: