Kiillotettu betoni tekee sen itse

IVY-maiden, Venäjä mukaan lukien, kiillotettua betonia ei käytetä yhtä laajasti kuin muissa maissa, mutta turhaan. Tämä on melko tehokas ja edullinen tapa muuttaa huoneen antamalla kytkimelle upea loisto.

Ulkonäönä käsitelty sementtilattia ei eroa noble luonnonkiven pinnoitteesta. Oikein toteutettu hiomustekniikka parantaa merkittävästi materiaalin suorituskykyä.

Soveltamisala

Betonin kiillotus suoritetaan paitsi hiljattain rakennettuihin esineisiin. Usein tällaisen tekniikan avulla ne palauttavat vanhat pinnoitteet, jotka ovat menettäneet ulkonäköään ja laatunsa. Useimmiten kiillotetut lattiat lattiakaivojen pohjalta löytyvät julkisissa rakennuksissa, joissa on suuri pinta-ala, kuten toimistotilat, ostos- ja näyttelykompleksit, viihdekeskukset.

Hyvin harvoin, mutta silti näet samanlaista kattavuutta yksityisessä asuntokannassa.

Maalaa ja käsitellään uudentyyppisten kiinnittimien kanssa, mattapintaisia ​​lattioita järjestetään teollisuusyrityksissä, varastoissa ja apuhuoneissa.

Edut ja ominaisuudet

Kiilto betonipinnoille johtuu kaikkein progressiivisimmista ja taloudellisesti toteutettavista viimeistelylohkotyypeistä. Tällä menetelmällä, jolla käsitellään sementtiastioita, on paljon etuja, minkä ansiosta se on yhä suosittu.

arvokkuus

Tärkeimpiä etuja ovat:

 • korkea lujuus ja kestävyys;
 • pitkä käyttöikä;
 • alhaiset työmäärät;
 • esteettinen ilme;
 • vaatimaton toiminta ja hoito.

Erityisominaisuudet

Kiillotetun betonilevyjen erikoiskäsittelyn vuoksi ei ole pölyistä, vaikka voimakasta käyttöä. Sen kiiltävä pinta on heijastavia ominaisuuksia, joten huone on aina kirkas ja huone visuaalisesti kasvaa.

Polymeeripinnoitteesta poiketen betonipinnat "hengittävät", absorboivat ja vapauttavat kosteushöyryä. Luonnollisesti tämä ominaisuus vaikuttaa myönteisesti rakennuksen mikroilmastoon.

Betonipinnoitteella on emäksinen luonne, joten sen rakenne ei tuota haitallisia bakteereja, sieniorganismeja ja homeita. Myös ulkomaisia ​​hajuja, allergeeneja ja kemikaaleja, jotka vahingoittavat toisten terveyttä, suljetaan pois.

työnkulku

Ennen hiomistyötä on varmistettava, että betoni on kokonaan kovettunut. Monta vuotta sitten kehitettiin teknologiaa, joka on tällä hetkellä merkityksellinen. Sen mukaan koko prosessi on jaettu useisiin peräkkäisiin vaiheisiin.

Laitteet ja työkalut

Tällöin ei ole mahdollista tehdä ilman ammattilaistarvikkeita, ja työ vaatii:

 • jyrsintäyksikkö, jossa on karbidisegmenttejä;
 • harjat korundin ruiskutuksella;
 • Bulgaria;
 • erikoislasit (silmäsuojaus vaaditaan!);
 • hengityssuojain (vaaditaan!).

Laitteiden valinta

Leikkurit, jotka on asennettu jauhimeen, valitaan betonin merkin mukaan. Jos merkintä М250 ja sitä korkeampi on, on käytettävä segmenttejä, joissa on timanttiruiskutus. Pienemmillä digitaalisilla arvoilla sopivat kulutustarvikkeet korundilla.

Työn laadullisin tulos voidaan saada, jos betonin laatu ei ole pienempi kuin M300.

Ammattilaitteiden puuttuessa hiominen voidaan suorittaa korundipinnoitetuilla metalliharjalla.

Joskus työvaiheessa saatat kohdata paljaat venttiilit. Tässä tapauksessa on tarpeen leikata jyrsin.

koulutus

Ennen prosessin päävaihetta on puhdistettava perusteellisesti maalit, lika, pöly ja roskat. Tämä voidaan tehdä jyrsimällä tai räjäyttämällä.

suuntaus

Jos työstettävälle pinnalle löytyy suuria siruja ja uria, on välttämätöntä suorittaa jyrsintä, joka vaikuttaa lasin syviin kerroksiin. Mutta tällainen tekniikka ei myöskään pysty poistamaan aaltopisaroita, ja täällä tarvitaan lisää tasoitusastiaa. Karkean käsittelyn jälkeen pintoihin voi jäädä irtoamisia, jotka helposti hierotaan pois hionnan aikana.

hionta

Hiontaprosessiin kuuluu tasoitteen ylemmän kerroksen kvalitatiivinen poisto, joka on jäädytetty sementtihyytelö, joka puhuu kaatamisen aikana. Tällainen ilmiö estää puristimen pääsemästä betoniin normaalisti ja sen vuoksi se on puhdistettava.

Kiillotettu betoni on hyvin samanlainen ulkonäöltään luonnollisiin mineraaleihin johtuen siitä, että sen rakenne näyttää ilmiöitä jäljitteleviä sulkeumia. Tämä ei ole mikään kuin täyteaineet (rauniot, sora), jotka ovat ilmestyneet hionnan jälkeen.

On suositeltavaa aloittaa hiominen aikaisintaan 20 päivää sen jälkeen, kun lattia on kaadettu. Tällaisen ajan kuluessa betoni saavuttaa voimaa, mikä tarkoittaa, että täyteaine on kiinteästi kiinnitetty sen rakenteeseen ja teknologiaa ei rikota.

Vaiheittainen työ

Kuten aiemmin mainittiin, kaikki esikäsittelyn valmistelu- ja perustoiminnot suoritetaan sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut, muutoin märkä liete tukkii työkalun leikkausosat. Pölyn leviämisen minimoimiseksi koko huoneeseen voidaan liittää teollisuuspölynimuri. Prosessin lopussa on tarpeen irrottaa pinta.

Pintapuhdistus

Kuten kaikki rakennustyöt, lattian hionta alkaa valmistelusta. Puhdistamme pinnan huolellisesti, jauhattamalla tai höyrystämällä hiomme maali pois siitä, poistamalla lika.

Virheiden poisto

Lattian puhdistamisen jälkeen on välttämätöntä poistaa porausreiät sekä poistaa halkeamat ja muodonmuutos kutistuvat saumat. Pinnan tasoitus suoritetaan epoksi- mastilla.

Täällä on varmistettava, että pinta on riittävän sileä, muuten hiomustekniikan segmentit tarttuvat epäsäännöllisyyteen ja ulokkeisiin.

Ensimmäinen hionta

Jos betonipinta on tasainen, ei ole tarvetta jyrsintää ja tasauseroja, ja toinen vaihe ohitetaan. Kolmannessa vaiheessa timanttilevyjen avulla, joiden raekoko on enintään 37 mikronia (400 grit), suoritetaan ensimmäinen karkea jauhaminen.

Rasituskäsittely

Nyt on välttämätöntä suorittaa sementtilaastin kemiallinen käsittely erityisagentilla (kovete). Sen komponentit reagoivat kalsiumhydroksidin kanssa, joka on läsnä pakastetussa liuoksessa.

Tämä menetelmä edistää rakenteen rakenteen vahvistamista, ja lattia saa erityistä vahvuutta. Hiomisprosessin päätyttyä impregnointikäsittely (impregnointi) vaaditaan.

Lopullinen hionta ja kiillotus

Työn lopullisessa vaiheessa hiominen tehdään levyillä, joiden hiekka on vähintään 400 kiviä. Joten kiillotettu betonilattia on löytänyt kiiltoa ja kiiltoa, prosessin lopussa he alkavat viimeistellä (kiillottamalla) pintaa pienillä murto-levyillä, joissa on timanttipäällysteinen (raekoko 1500 - 3000 hiutaleita).

johtopäätös

Jos lattiaa on tarpeen käsitellä pienellä alueella, kiillotus voidaan suorittaa hiomalla. Tällöin koko prosessin on käytettävä paljon enemmän aikaa ja vaivaa. Useimmissa tapauksissa tämä työkalu soveltuu vaikeasti saataville alueille. Analysoimalla kaikki työnkulun hienovaraisuudet, voimme päätellä, että betonilla täytettyjen pintojen kiillotus edellyttää ammattimaista lähestymistapaa ja tiettyjä taitoja.

Kiillotetut betonilattiat tekevät sen itse

Betonipohja ilman asianmukaista käsittelyä antaa liian paljon pölyä, mikä aiheuttaa paljon vaivaa omistajilleen. Siksi tällaista pintaa suositellaan maadoitetuksi ja kiillotetuksi toimimaan puhtaana pinnoitteena. On myös tarpeen jauhaa lattiaa ennen käsittelyä huokoisella kyllästyksellä, maalaamalla maaleilla ja lakoilla.

Hiomamenetelmät

Betonimateriaalin pinnan tasaisuus, tiheys ja kestävyys hiomalaitteiden avulla kahdella tavalla:

 • Maanmittausmenetelmää käyttäen käytetään vettä käsittelemään mosaiikkilattiat (betonista, jossa on marmoripikareita). Tuloksena on täysin kiillotettu pinta, joka vaatii lähes olemattoman viimeistelyn. Ylimääräinen vesi ja liete poistetaan imulla.
 • Kuivaa menetelmää käytetään tavallisen betonin jauhatukseen. Menetelmän haittapuoli on suuri määrä pölyä käytön aikana. Siksi samanaikaisesti hiomakoneiden kanssa on tarpeen käyttää pölynimuria. Arvokkuus - virheet ja puutteet näkyvät välittömästi. Märkäprosessissa on kuivaa esine virheiden havaitsemiseksi.

Mitä jauhaa betonia

Suurille alueille on parempi käyttää ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. Erityisillä hiomakoneilla on laitteet liikkuvien osien pyörimisnopeuden ja vesihuoltoon, pölynkeruuseen ja lietteeseen. Useimmissa malleissa on planeettavaa toimintaa. Tämä on halkaisijaltaan suuri levy, johon on kiinnitetty suuttimia, joissa on timantti vinkkejä. He voivat liikkua samoissa tai vastakkaisissa suunnissa saavuttaakseen paremman tuloksen.

Mutta jos sinun täytyy hiomata lattiaa autotallissa, ei ole järkevää ostaa tällaisia ​​laitteita. Voit tehdä työkaluja kotikaupasta.

Hiomamenetelmä

Kaikki viimeistely vaatii huolellista pintamenetelmää, eikä lattian hiontaprosessi ole poikkeus.

 1. Jos lattia täyttyy uudelleen, on sen tasaisuuden tarkistaminen pitkällä viivaimella, tason tasolla. Kun työskentelet vanhan pinnoitteen kanssa, päästä eroon vanhan pinnoitteen jäännöksistä. Poista roskat, pöly, lika ja poista metallisuihku tai -vahvike, jos sellainen on.
 2. Kun olet syvä reikiä, halkeamia tai suuria kutistuvia saumoja, sinun on ensin työskenneltävä niiden kanssa. Täytämme ne suurella lujuudella, mieluiten sementtisementillä, jotta varmistetaan suuri täyttötiheys. Epoksimuovia voidaan käyttää myös tiivistämiseen. Viallisten osien täyttö tulee tehdä huuhteluvälillä pääpinnan kanssa.
 3. Jos betonikärpää löytyy kentältä, on ylikuormituksia, ne on myös poistettava ennen lopullisen kiillotuksen aloittamista. Työskentelemme hiomakoneella, jolla on timanttilevyn numero 30-40, mikä merkitsee työskentelyalueen jyvää.
 4. Uuden lattiamateriaalin kanssa ensim- mäinen asia poistettiin sementtihyytelön yläkerroksen. Nykyisen lattian hionta poistaa vaurioituneet alueet, eliminoi pienet muodonmuutokset ja matalat tahrat.

Hiontaa omilla käsilläsi voidaan aloittaa aikaisintaan 14 päivää sen jälkeen, kun betoni tai sementtilaasti on kuivunut kokonaan. Jos et odota tätä ajanjaksoa ja työskentele märällä pinnalla, hiomakone voi yksinkertaisesti poistaa betonipäästöjä.

Työvuorot

Betonipäällysteen jauhamyllyn hionta ei ole tavallisia pyöriä, joita käytetään, mutta ns. Timanttikulhot eri malleissa. Lisäksi:

 • Ennen kiillotusta lattiaa käsitellään erikoisilla vahvistuskoostumuksilla. Nämä aineet, jotka joutuvat kemiallisen reaktion kanssa kalsiumjohdannaisiin betonin koostumuksessa, muodostavat vahvan kalvon, joka sulkee päällysteen huokoset ja antaa materiaalille suuren kosteuden läpäisevyyden.
 • Betonilohkareitin käsittely timanttikulloilla, jotka suoritetaan vaiheittain, aloittaen kulmasta paikasta, liikkuvat asteittain koko huoneeseen.
 • Hionta on tarpeen prosessitason tasaisuuden tai suuren viivoituksen tarkistamiseksi.

Käyttämällä erilaisia ​​raekokoisia kulhoja voidaan saavuttaa poikkeuksellinen sileys. Tämä voi olla työn loppuvaihe. Mutta suuremman kiillon aikaansaamiseksi lattiat kiillotetaan samalla UGM: llä, jolla on erityiset suuttimet. Pidä kiillotusaika pitkiä aikoja, betoni puhdistetaan pölystä ja maalataan useilla kerroksilla polyuretaanilakkaa maalaustyökalulla. On tärkeää kuivata tai maalata joka kerros ennen seuraavan levittämistä.

Tee konkreettinen kiillotus omiin käsiisi

Betonipinnat on kiillotettu jo vuosikymmeniä, mutta nykyään tämä viimeistelymenetelmä on edelleen tehokkain. Oikein tehty hiominen ja kiillotus betonilla omilla kädillä paljastaa materiaalin kauneuden ja parantaa suorituskykyä huomattavasti.

Kiillotettu betonilattia tekee huoneesta kevyemmän.

Kun betonista tehdään hiontatyöt, sen pinta on päällystettävä erityisellä kyllästyksellä vedeneristykseen.

Kiillotettua betonia käytetään paitsi uusissa rakennuksissa myös vahingoittuneiden vanhojen pinnoitteiden palauttamiseen. Hyvin usein kiillotettua betonia käytetään toimistoissa, julkisissa rakennuksissa, ostoskeskuksissa. Yksityinen rakentaminen ei myöskään jähmettynyt.

Kiillotetun lattian edut ja pääominaisuudet

Lattian puhdistamiseen voit käyttää hiomamyllyä.

Betonilattian kiillotus on nykyisin edistynein ja edullisin ratkaisu.

Tällaisten kerrosten etuja ovat:

 • helppo huolto ja puhdistus;
 • lisääntynyt lujuus;
 • kestävyys;
 • alhaiset kustannukset;
 • esteettisesti kaunis näköala;
 • pitkä käyttöikä.

Nano-vahvistimilla kiillotetut ja vahvistavat mattapintaiset lattioiden kokeet osoittautuivat käytetyiksi teollisuusyrityksissä, eri varastoissa ja julkisissa paikoissa.

IVY-maissa kiillotettua betonia käytetän lähes koskaan, vaikka Eurooppa ja Yhdysvallat ovat pitkään harjoittaneet kiillotettuja betonipintoja julkisissa ja oppilaitoksissa.

Betonilattia ja jyrsintä

Merkittävät lattiavirheet poistetaan jyrsimällä.

Jos pintavirheiden syvyys on yli 5 mm, jyrsintä on paras vaihtoehto. Kiillotetun betonilevyn pintaan on kiiltävä peiliväri ja käytön aikana ei yksinkertaisesti ole pölyn muodostumista. Lattialla on suuri heijastumisvalo, mikä lisää merkittävästi huoneen valaistusta.

Betonilattian ja polymeerilattian välinen ero on kyky hengittää ensin, vapauttaa tai absorboida vesihöyryä. Tämä ominaisuus auttaa säilyttämään suotuisan ilmapiirin huoneen sisällä. Käsitellyn betonipinnoitteen (alkalinen luonne) korkea pH eliminoi haitallisten bakteerien, muotin ja erilaisten sienten lisääntymisen. Rakenteella ei ole migraattikemikaaleja, hajua tai allergeeneja. Jos teet kaiken työn vaiheittain, tarkkailemalla tekniikkaa, voit itsenäisesti käsitellä betonia, ja omalla kädellä tekemäsi kiillotus ilahduttaa hyvin kauan.

DIY kiillotustekniikka

Se on tärkeää! Hiontatyöt betonilattialle voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut.

Käsintehty kiillotus koostuu useista vaiheista. Niiden määrä laatuprosessissa saavuttaa 15. Kiillotus tehdään vanhojen lattian ja portaiden korjaamisen tai uuden viimeistelyn aikana, mutta kaikissa olosuhteissa on tehtävä valmistelutöitä.

Jyrsintä- ja kiillotustyön suorittamiseksi saatat tarvita käsin ja ammattilaistarvikkeita:

 • hiomakone, jossa on segmenttejä, joissa on timantti- tai korundimurskaus;
 • jyrsintälaitteet, joilla on kovan seoksen segmenttejä;
 • harjat korundin ruiskutuksella;
 • Bulgaria;
 • suojalasit;
 • hengityssuojain (ei voi tehdä ilman sitä).

Betonin hiomiseen on erikoiskäsikirjaimia.

Valmistusaika käsittää betonipinnan puhdistamisen maalista, lakasta ja muista epäpuhtauksista. Puhdistus tapahtuu jyrsimällä tai räjäyttämällä. Kaikki viat ja epäsäännöllisyydet on poistettava.

Jos betonipinnalla on merkittäviä vikoja, ne poistetaan alustavalla jyrsinnällä. Tämä prosessi suoritetaan betonin pintakerroksen perusteellisen käsittelyn aikana, mutta sinun on oltava tietoinen siitä, että aallon eroja ei voida poistaa tällä tavalla. Ne tasoitetaan lisäämällä toinen betonikerros. Jyrsitystoimenpiteiden suorittamisen jälkeen havaitaan usein huomattavia uria (enintään 0,4 cm). Ne voidaan poistaa hiomalla pintaa.

Hionnan aikana poistetaan ylempi kerros, joka muodostuu kaatamisen aikana muodostuneen sementtihyytelön kovettumisen johdosta. Maito estää tiivisteen koostumuksen tunkeutumisen betonirakenteeseen. Hionta mahdollistaa paljaat täyteaineet (murskatut tai sirut).

Korkealaatuisen hionnan suorittamiseksi on tarpeen pitää betonia kaatamisen jälkeen 1-3 viikkoa. Tällä hetkellä betoni saavuttaa riittävän lujuuden, mikä mahdollistaa täyteaineen viipymisen rakenteessa. Betoniseoksen täyteaineiden roolissa ovat sora, murskattu pieni murto-osa, graniittihiutaleet tai kalkkikivi.

Betonin merkistä riippuen hiomakoneen leikkauselementtien tyyppi valitaan. Jos merkki on suurempi kuin M250, käytetään timanttimaalattuja segmenttejä, jos sitä käytetään matalammalla korundilla. Käsin tehty kiillotus on korkealaatuista vain, jos käsitellyn betonin laatu on vähintään M300.

Erikoislaitteiden puuttuessa betonin hionta toteutetaan korundisuihkulla varustettujen metalliharjojen avulla. Jos pinnalla on ulkonevat vahvistusosat, ne voidaan leikata jyrsimellä.

Kaikki valmistelutyöt tehdään vain kuivalla betonipinnalla, muuten märkä liete vähentää kitkaa ja tukkia työkalun yksityiskohdat. Hionnan aikana on mahdollista käyttää teollista pölynimuria. Hionnan jälkeen pölynpoisto suoritetaan.

Vaiheet tekemällä oman kiillotuksen

 1. Vanhan lattian valmistuksen ensisijainen vaihe käsittää vanhanlaisten lakkojen, lakkojen, maalien ja muiden epäpuhtauksien pinnan puhdistamisen jyrsimällä tai ampumapuhalluksella.
 2. Seuraava vaihe on poistaa kuoppia, halkeamia ja muodonmuutos kutistuvia saumoja. Pinnan tasoittamiseksi käytä epoksimuovia. Sen on oltava sellaisen pehmeän pinnan luoma, että hiomakoneen (pää) työelementit eivät tartu pinnan epätasaisuuksiin.
 3. Timanttilevyjen avulla, joiden raekoko on jopa 37 mikronia (400 grit), suoritetaan alustava karkea hionta. Jos pinta on sileä, eli jyrsintä ja tasoitus ei ole tarpeen, tämä toimenpide suoritetaan välittömästi. Betonikerros puhdistetaan pölystä ja liasta.
 4. Erityisen koveteiden avulla kemiallinen käsittely betonin pinnalla. Koventimen komponentit alkavat olla vuorovaikutuksessa kalsiumhydroksidin kanssa, joka sisältyy betoniin. Näin voit parantaa betonin lujuusominaisuuksia. Hionnan jälkeen lattiapinta käsitellään impregnaattorilla, esimerkiksi Densifierillä.
 5. Viimeisessä vaiheessa hiominen suoritetaan levyillä, joiden raekoko on yli 400 kiviä ja betonipinnan viimeistelykiillotus, jonka timanttilevyt ovat 10-5 um (1500 - 3000 grit).

Jos käsiteltävä pinta on pieni, hiomakone voidaan käyttää kiillotukseen omilla käsillä. Tällainen työ on kuitenkin erittäin työläs, aikaa vieviä ja vaatii joitain taitoja. Pohjamaalausta käytetään pääasiassa vaikeasti tavoitettavien alueiden käsittelyyn. Tuloksena kävi ilmi, että betonipinnan kiillotus on melko monimutkainen, vaatii erikoisosaamista tai jopa erikoisosaajien osallistumista.

Kuinka tehdä konkreettinen kiillotus omiin käsiisi

Käsittelemätön betonipinta näyttää houkuttelevalta ja karkealta. Sen vuoksi rakennuksen koostumuksen asettamisen jälkeen pohja jauhetaan, kiillotetaan ja kiillotetaan. Tuloksena oleva kiillotettu betoni on paras suorituskyky ja kykenee kestämään lisääntyneitä kuormia. Samalla betonilattia näyttää tehokkaasti ja ilman lisäkäsittelyä.

Nykyään tätä konkreettista prosessointiteknologiaa käytetään uusien talojen rakentamisessa, mutta myös vanhan lattian jälleenrakentamiseen. Tämä vaikutus voidaan kuitenkin saavuttaa vain betoni- lattien kiillotuksen ja hionnan osalta.

Kiiltävä betoni

Joissakin verrataan kiillotettuja lattioita, joissa on erityisiä polymeeriyhdisteitä. On kuitenkin sanottava, että näiden hoitomuotojen valitseminen olisi suositeltavaa kiillotukseen. Tosiasia on, että polymeerisen suojakerroksen muodostamisessa pinta ei hengitä, mikä vuorostaan ​​johtaa vesihöyryn säilyttämiseen. Jos puhutaan kiillotetusta betonista, tässä tapauksessa pohja vapautuu ylimääräisestä kosteudesta niin, että huoneen pH-arvo nousee. Lisäksi kiillotetuilla pinnoilla ei ole migraatiokemikaaleja, haitallisia bakteereja, homeita ja sieniä.

Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota kiillotettujen ja hiotun betonilevyjen muihin etuihin:

 • lisääntynyt kovuus ja lujuus tuloksena olevan pinnan suhteen;
 • ulkopinta kiillotettu betoni muistuttaa marmoria, mutta ylittää sen iskunkestävyys;
 • päällystetty betonikerros, joka on kiillotettu, päinvastoin kuin polymeeri, on liitetty alustaan ​​yhtenä monoliittiseksi muodoksi;
 • kiillotuksen takia pienentää hankautumisriskiä;

Lisäksi kiillotettu betoni on kemikaaleja kestävä ja helppo korjata.

Tällaisia ​​pinnoitteita käytetään useimmiten varastoissa, tuotantoalueilla, kauppakeskuksissa, hallinnollisissa ja asuinrakennuksissa.

Samanaikaisesti hiominen ja kiillotus ovat käytettävissä kotikäyttöön edellyttäen, että sementti-hiekkastaso on kunnolla valmistettu.

Seokset kiillotettujen pintojen valmistukseen

Ensinnäkin betonilattian on vastattava voimakkaasti luokan B25 lujuuteen, mikä on helppo saavuttaa, jos käytetään portlandsementtiä, jonka laatu ei ole alempi kuin M350, jossa on alhainen vedenkulutus. On paljon vaikeampaa täyteaineiden tapauksessa. Yleensä tällaisten seosten valmistamiseen käytetään murskausta (esim. Basaltti tai dioriitti) saatu murskattu kivi. Tämän tyyppiselle aggregaatille on ominaista lisääntynyt puristuslujuus ja vetolujuus (verrattuna sementtimonoliittiin). Ominaisuuksien erojen takia pohjan käytön aikana viljojen ympärillä olevat alueet todennäköisemmin kuluvat loppuun. Tämän seurauksena kiillotettu betonilattia menettää sileän ja muutamassa vuodessa muodostuu kumpuja.

Tällaisten vikojen välttämiseksi on harkittava seuraavia vivahteita koostumuksen valinnassa säätiön järjestämiseksi:

 • Mitä enemmän voimakkaampi aggregaatti liuoksessa, sitä parempi. Sen pitäisi olla suositeltava kivimurska, jonka pitäisi olla vähintään 85% laastin kokonaispainosta.
 • Se on parasta, jos seokselle käytetään eri kokoisia murskattuja kiviä, sitten ratkaisu on paljon tiheämpää. Paras vaihtoehto on sekoittaa samanlaiset osat kahteen eri kvartsihiekkakerroksen ja useiden sora-ainesosien kanssa. Kuitenkin liian suuria jyviä (yli 20 mm) ei tule käyttää.
 • On suositeltavaa lisätä lisäaineita liuokseen tiheyden ja lujuuden lisäämiseksi, jolloin viimeistelty pinta on vähemmän altis hankautumiselle.

Parasta on valmistaa sekoituksia myöhempään hiontaan ja kiillotukseen betonisekoittimessa pakotetusta toiminnasta. Kun ratkaisu on homogeeninen, voit jatkaa sen täyttämistä.

Betonipolku

Betonin säästämiseksi on suositeltavaa asettaa tavallisen betonin ensimmäinen kerros. Pehmentimiä, murskattuja ja kvartsihiekkoja eri jakeista voidaan jättää vain päällysteen päälle.

Ei ole tarpeen tasata betonipohjaa ensimmäiselle kerrokselle, ja on parempi tasata toinen kerros. Tällöin päällysteen paksuuden tulisi olla vähintään 50 mm.

Jyrsintä, hionta ja kiillotus suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut ja nostanut haluttu voima (28 päivän kuluttua).

Jyrsintä ja hionta

Valmiiden pintojen käsittely edellyttää:

 • hiomakone (kustannukset 800 ruplasta) ja timantti- tai korundipinnoitteiden levyt (maksaa 600 ruplaa);
 • jyrsijä (hinta on 40 000 ruplaa, joten kannattavampi vuokraus);
 • Bulgaria (noin 1000 - 2500 ruplaa);
 • harjat korundipölyllä (250-300 ruplaa);
 • suojalasit ja hengityssuojain.

On huomattava, että jyrsintä voi olla tarpeen vain, jos pinnalle on merkittäviä puutteita, esimerkiksi puhuttaessa vanha betonipinta. Lisäksi jyrsinkoneen avulla on mahdotonta päästä eroon aallon ylijäämistä, jolloin pinta tasoitetaan ylimääräisellä täytöllä. Toisaalta jyrsintälaitteiden käytön haitta on se, että jalostuksen jälkeen pohjassa on melko syvät urat (enintään 4 mm).

Hyödyllisiä! Ennen pinnan käsittelyn aloittamista on puhdistettava rasva ja lika huolellisesti. Helpoin tapa tehdä tämä ammuttu räjäytyslaitteiden avulla.

Hionta on halvempi tapa poistaa ylempi betonikerros lattialla asunnossa tai talossa. Jalostusprosessissa poistetaan pinnalta ohuempi kerros tai pikemminkin karkaistu sementtimaito, joka tavallisesti muodostuu betonin kaatamiseksi. Lisäksi hiomisen ansiosta paikanvaraaja voi nopeasti avata.

Kun valitset hiomakoneen leikkauselementit, sinun on keskityttävä betoniin. Jos päätät säästää rahaa ja tehdä sekoitus M250: n alapuolella, tarvitset korundimittalaitteita, jos laatu on korkeampi, niin timantti ruiskutus tekee. Levyjen koon tulisi ylittää 50 yksikköä peruskäsittelyä varten, 800 yksikköä välissä ja noin 1500-3000 viimeistelyä varten.

Hyödyllisiä! Jyrsintä ja hionta suoritetaan vain kuivalla betonilla, et tarvitse etukäteen pintaa pinnalle.

Jos betonikerroksessa on vahvistuselementtejä, ne on leikattava hiomakoneella, jonka jälkeen voit jatkaa seuraavaan työvaiheeseen.

Kemiallinen käsittely

Kiillotettu pinta oli mahdollisimman voimakasta, se on peitettävä kovettajaa käyttäen. Betoni monoliitti sisältää kalsiumhydroksidia, joka reagoi tämän koostumuksen aineiden kanssa parantaen siten huomattavasti emäksen lujuusominaisuuksia ja kovuutta.

Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää Xtreme Hard Densifier. Sen hinta on 38 000 ruplaa 19 litraa kohden. Koska se on kuitenkin konsentraatti, se laimennetaan vedellä suhteessa 1: 4, vastaavasti, tuotos on 95 litraa liuosta. Jos jalostat pienen alueen, voit ostaa KEMA Impregrant Powder -vahvistimen, jonka arvo on 13.500 ruplaa 10 kg: aan jauhettua tiivistettä.

Impregnoinnin jälkeen voit siirtyä työn loppuvaiheeseen.

Betoni kiillotus

Tämän tyyppistä työtä varten käytetään erityisiä koneita, jotka ovat kahdentyyppisiä:

 • Risti. Tässä tapauksessa levyt ovat pinnan vieressä ja liikkuvat eri suuntiin. Vastaavia koneita käytetään betonin tai luonnonkiven käsittelyyn.
 • Planetary. Tässä tapauksessa levyt sijaitsevat pyörivästi ja liikkuvat toisiaan kohti. Tällaiset koneet sopivat myös betonimassaan, joka sisältää voimakkaan lujuuden omaavaa raakamaata.

Jos betonin kiillotus omilla käsillä tehdään suurilla hiomakoneilla, ei ole aina kätevää käsitellä vaikeasti tavoitettavia paikkoja, tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää tavallista jauhaa, jossa on vastaava levy.

Hyvin kiillotettu pinta näyttää paljon houkuttelevammalta kuin jos vain jalostukseen käytettiin hiomista. Lisäksi betonilattian peilivaikutuksen aikaansaaminen on mahdollista vain suoritettaessa koko edellä kuvattuja menettelyjä.

Hiontaa betonilattia omiin käsiisi

Varmista ennen pintamaalin levittämistä, että betonin pinta on tasainen. Ennen impregnoinnin, huuhtelun, lakkojen tai maalien käsittelyä on tavallista kiillottaa betonilattia. Toimiva lähestymistapa pystyy tarjoamaan betonin luotettavan tarttumisen polymeeripinnoitteeseen. Tietyt vaiheet tarttuvat helposti betonilattian hiontaan itse.

sisältö:

Lattian hionnan tarkoitus

Konkreettiset lattiat, joita modernin tekniikan avulla kiillotetaan viimeisten vuosikymmenien aikana, ovat luottavaisesti korvannut tavalliset lattiapäällysteet. Laadukas hiomamateriaalilattia tekee mahtavasta ja erittäin käytännöllisestä - se ei vaadi huomattavia kustannuksia huoltamaan hänestä, ei ole tarvetta tehdä mitään sisustussuunnittelua kunnostustöitä, joka soveltuu ulkokäyttöön tarkoitettuihin kohteisiin; koska se on vedenpitävä, kestää aggressiivisia kemiallisia vaikutuksia, intensiivistä kävijäliikennettä ja raskaiden laitteiden liikkeitä.

Betonialustat ovat laajalti käytössä kaupoissa ja supermarketeissa, toimistorakennuksissa, asuintiloissa, varastoissa ja tiloissa, liikekeskuksissa, kahviloissa ja ravintoloissa, hotelleissa, teattereissa, salongeissa, oppilaitoksissa ja lääketieteellisissä laitoksissa. Kotona konkreettisia alueita tehdään pihan rakennusten edessä, autotallissa, kellareissa, kesämökissä ja ankkuripaikoissa.

Betonilattian hionta on eräänlainen rakennuskäsittely, joka on tarpeen vanhan päällysteen poistamiseksi, tasoittamalla betonilattian pohja ja kipsityyppisen kivilohkareunan ennen vahvistavien impregnointien, suojaavien lakkojen, koristeellisten ohutkerrosten maalien ja itsetasaava polymeeripinnoitteiden levittämistä. Betonilattian esikyllästys suoritetaan kolmantena viidentenä päivänä betonilattian pohjan valumisen jälkeen. Lopullinen hionta suoritetaan vasta lattiapäällysteen pinnan lopullisen kovettumisen jälkeen.

Jos betoni on uusi, niin se vaatii poistettavan kalkkimaisen maidon, joka muodostuu kaatamisen aikana laastin erottamisen aikana. Jos se on vanha, sen ylä- ja vaurioituneet kerrokset on poistettava. Myös hiominen auttaa poistamaan kaikki kontaminaatiot tasoittamaan epämuodostuneita alueita, joilla on halkeamia, siruja, epäsäännöllisyyksiä, aaltoiluja, lovia ja paikallisluonteisia silmukoita. Molempien tapausten jauhamisen jälkeen yläkerroksen tuore ja lisääntynyt tarttuvuus.

Myös hiomalla betonilattiaa käytetään kiillottamalla tai levittämällä pinnoitetta, joka vaatii pohjan ihanteellisen tilan. Laatoissa on irtotavaran valmistelutöitä, joihin kuuluu hionta. Tällöin poistetaan ylempi herkkä kerros, epäsäännöllisyydet ja pintavirheet poistetaan. Jauhatusprosessia tarvitaan myös palaamaan kuluneet betonilattiat, kun ylempi tuhoutunut kerros poistetaan. Jos et jyritä lattiaa, se menettää voimaa.

Lisäksi kiillottamaton betoni imee kosteutta. Nolla-lämpötilassa vesi kiteytyy ja tilavuus kasvaa, ja tämä voi tuhota materiaalin, joka on erityisen huono ensimmäisille kerroksille. Muista, että hionta ei korjaa lattian vaakasuuntaista suuntaa, vaan se tulisi tehdä kaatamisen aikana. Se ei selviydy betonipäällysteen tai laattojen aaltopisaroista, koska hiomakone siirtyy tiiviisti pinnalle ja toistaa täsmälleen profiilinsa. Tämä voidaan välttää vain lattian täyttöprosessissa.

Tyypit betonihiontaa

Betonin hionta voidaan suorittaa märällä ja kuivalla, riippuen siitä betonilattian hiomisesta, mutta laitteisto on aina sama. Tämä voidaan selittää sillä, että hiontatyökalun täytyy selviytyä betonista ja kiveistä.

Betonin märkäjauhatusta käytetään pääasiassa lian hiontaan mosaiikki- tai marmoripurkamateriaalilla. Tämän tyyppinen hionta vaatii työstettävien hankausosien käyttöä, minkä seurauksena muodostuu käytännössä täydellinen lattiapinta, joka ei ole erilainen kuin ulkonäkö.

Betonin pinnalle on parempi käyttää kuivaa hiontaohjelmaa. On huomattava, että kuivahionta vaatii paljon enemmän aikaa kuin märkä. Sen aikana ilmenee paljon pölyä, mutta se on parempi kuin märkä sementtiliete, joka peittää voimakkaasti silmät. Siksi työn näkyvyys on paras ja päällikkö voi heti korjata virheensä. Pölyn poistamiseksi voit käyttää teollisia pölynimureita. Märkäihion aikana käytetään vesipumppuja.

Hiomalaitteet ja -työkalut

Työkalut hiomiseen löytyy mistä tahansa rautakaupasta. Useimmat valmistajat ovat Amerikka ja Eurooppa. Kotimaisten työkalujen osalta markkinoilla ei ole vielä arvokkaita vaihtoehtoja. Tänään tuotetaan erityisiä hiomakoneita ja tavallisia kotitaloustyökaluja.

Tarpeetonta sanoa, että ammattilaislaitteet ovat laadultaan parempia? Siinä on planeettapyörästöjärjestelmä - suuri levy, jossa kiinteät apupyörät, jotka liikkuvat yhdestä suunnasta ja joihin timanttisuuttimet on kiinnitetty. Pyörät pyörivät vastakkaiseen suuntaan. Tämän monimutkaisen timanttimallin ansiosta betonilattia on erittäin tasainen ja sileä.

Ammattimainen betonilattian hiomakoneilla on säädettävä nopeus, ne voivat myös säätää märkätehon vesihuoltoa, kerätä pölyä ja lietettä. Mitä raskaampi koneen paino, sitä paremmin kiillotus tapahtuu. Tällaisten mallien hinta on erittäin korkea, mutta myös edullisia vaihtoehtoja.

Voit käyttää myös hiomanauhaa. Tämä vaikeuttaa työtäsi, mutta kodin korjaamista varten ei ole järkevää ostaa kallista autoa. Lisäksi jauhatus jauhaminen tehdään hyvin vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, joissa suuri kone ei voi kulkea. Jos haluat hiomata betonihiomakone, tarvitset kaksi suutinta, hiomalaikka tai timanttikulho.

Mitä suurempi ympyrä, sitä suurempi on Bulgarian kuormitus. Tätä työkalua on käsiteltävä erittäin huolellisesti, sillä ympyrä voi pudota henkilön tai muun kohteen päälle. Mitä kiillotukseen, se on suunniteltu luomaan sileä ja kaunis pinta. Kiillotusaine on melko kompakti ja helppokäyttöinen.

Hiomamateriaali

Jos haluat saada laadukkaita tuloksia, älä kiirehdi asioita. Voit hiomata mitä tahansa betonia, tärkein asia on tulos, joka riippuu tuotemerkistä, päällysteen ikästä ja täyteaineista. Kerros voi olla korkeintaan kolme senttimetriä, halkeamien ja kaivojen läsnäolo on sallittua, mutta erojen ero ei saa ylittää viittä millimetriä.

Materiaalin valitsemiseksi betonipinnoille on tarpeen ottaa huomioon huoneen tarkoitus, joka vaikuttaa betonilattian hiontaan. M150: stä M300: een merkitty betoni soveltuu tuotantopisteelle, autotallille, pienille varastolle ja kadulle. Tämä materiaali on erittäin luotettava ja sillä on hyvät ominaisuudet tulevaisuuden hiontaan.

Jos lattia on kestävämpi, voit käyttää materiaalia, joka on merkitty enemmän kuin M300. Optimaalinen täyte betonilaastille jauhamiseen on murskattua kiviä, jossa on pieniä jakeita ja metamorfisia kiviä. Jos tulevaisuudessa haluat tehdä kiillotustöitä, voit käyttää murskattua graniittia tai marmorisiruja, jotka luovat alkuperäisen pinnan.

Hieno hionta on paras hionta. Erittäin helposti käsitelty materiaali, jossa on marmoripaloja, ja vaikein sedimenttinen sora ja graniitti. Ei ole toivottavaa käyttää korkeaa täyteaineen tiheyttä hiomiselle, mutta liian pieni tiheys voi heikentää lattian laatua.

Alustava vaihe

Huomioi huolellisesti alustava vaihe. Valmistelutyössä on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 1. Jos vanhoja pinnoitteita levitettiin vanhaan betonipintaan, yritä selvittää, kuinka vaikea päästä eroon niistä. Vanhan kerroksen poistamisen jälkeen voi muodostua syviä naarmuja tai uria. Yleensä ne puhdistetaan pitkällä hionnalla, joten rahoituskustannukset voivat nousta.
 2. Muista tarkistaa koneen tasaisuus. Tämä voidaan tehdä käyttämällä kolmen metrin viivoitinta. Jos löydät kuoppia, kuoppia tai kaivoja, sinun on lisättävä timanttien määrää.
 3. Huomioi muodonmuutos kutistuvat saumat ja tarkista halkeamat huolellisesti. Jos ne ovat, on välttämätöntä suorittaa pakollinen sulkemistyö ja ongelmaluokkien lisääminen.
 4. Betonimassan ja alapuolisen kerroksen voimakkuuden määrittämiseksi on välttämätöntä napata koko alue. Jos löydät sivuston, jolla ei ole voimakkuutta, sinun on siirrettävä lattia.
 5. Tarkista jännite, koska tämä on erittäin tärkeä askel. Työskentely laitteen kanssa vaatii vakaan työjännitteen ja virran.
 6. Rakennustandardien mukaan on mahdotonta sallia liitosten esiintymistä betonissa, sekä halkeamia jalustan ja pinnoitteen pinnan välillä.
 7. Lattian jäykkyyden tarkistamiseksi on välttämätöntä käsitellä pieni alue hiomakoneella.

Betonipinnan valmistelu

Ennen betonilattian hiontaa sinun on varmistettava, ettei sen ylemmässä kerroksessa ole vahvistusta tai vahvistavaa metalliverkkoa, joka voi vahingoittaa hiomakoneen planeettamekanismia. Jos betonilattiassa on vielä metallia, leikkaa se käsin hiomalla.

Ensin sinun on poistettava kaikki kaatumat uudella betonipinnalla ja tuhottava vanha pinnoite. Tämä voidaan tehdä jyrsimällä tai räjäyttämällä. Voit myös käyttää erityistä hiontatyökalua. Kokeneet asiantuntijat neuvovat käyttämään timanttilevyjä, joiden raekoko on 25-30. Ne auttavat poistamaan liikaa sementtiä betonin pinnalta. Jos hiekkaa vain ensimmäistä kerrosta, voit käyttää 40-karkeaa levyä.

Seuraavaksi sinun on poistettava erilaisia ​​vikoja - halkeamia, vyöryä, kutistusleikkauksia jne. Voit tehdä tämän käyttämällä epoksihartsia, joka täyttää täydellisesti epäsäännöllisyydet. Se on sovellettava siten, että hiomakone pystyy helposti läpäisemään virheitä ja ei tarttumaan. Pehmeät betonilautaset ovat kiillotettuja kovemmin ja näyttävät kiiltävämmältä. Mutta he tarvitsevat lisää timanttityökaluja.

Hionta betonilattiaan

Hiomistyö tehdään parin viikon kuluttua siitä, kun lasitus on kuivunut. Tänä aikana päällyste on voimaa ja on valmis jatkokäyttöön. Tunnetaan, että betonin koostumus sisältää soraa, graniittia, marmoria, kalkkikiveä jne. Jos aloitat hiomisen pinnalle, joka ei ole kuivunut loppuun, laite yksinkertaisesti repimään romukuvioita timanttileikkauksilla. Manuaalisesti et voi hioa valmistelematonta lattiaa.

Nyt voit jatkaa konkreettisen lattian varsinaista hiontaa omilla kädillä timanttikiekkoilla, joiden raekoko on 40. On tarpeen käsitellä lattiaa kovetin - erityinen seos, joka reagoi kalsiumhydroksidin kanssa. Tämän seurauksena mineraali sideaine ilmestyy betonin pinnalle sulkemalla huokoset ja tekemällä betoni paljon vahvemmaksi ja kestävämmäksi kosteudelle.

Jos käytät levyjä, joiden raekoko on 400 tai enemmän, voit luoda erittäin vahvan betonikerroksen, joka kestää jopa suuria kuormia. Tämä vaihe on lopullinen ja pinta ei tarvitse ylimääräistä hoitoa. Mutta jos haluat saavuttaa täydellisen tasaisuuden ja kiiltävän loiston, voit käyttää kiillotusta timanteilla, joiden raekoko on 1500-3000.

Työstön jälkeen voit asentaa jalustan ja suorittaa pintakäsittelyn. Pinta on kiiltävä, joten voit käyttää polyuretaanilakkaa, jota käytetään erityisten rullien ja harjojen avulla välittömästi hionnan jälkeen pölystä puhdistetulla pinnalla. Lattia on yleensä lakattu useammassa kerroksessa.

Kuoppien hionta

Pitkäaikaisessa käytössä päällysteeseen voi muodostua erilaisia ​​muodonmuutoksia. Usein ne johtuvat siitä, että teknologiaa ei noudateta, kun lattialle asetetaan lattia, sillä asianmukaisesti lattialla on erittäin suuri lujuus. Jos löydät kuopan tai halkeaman, korjaa se heti hiomalla.

Kun on löydetty kuoppalevy, on välttämätöntä leikata lattian vaurioitunut osa (suorakulmion muotoisena) vähintään kaksikymmentä millimetrin syvyyteen timanttilevyllä. Sen jälkeen sinun täytyy poistaa tontti itse tai käyttää lyöntiä. Tuloksena oleva ontelo tulisi vapauttaa pölystä tavanomaisella pölynimurilla tai hiekkapuhalluslaitteella, sitten käsitellä se pohjamaalilla ja täyttää se erityisellä yhdisteellä, joka suljetaan lastalla.

Seuraavaksi sinun on kohdistettava kuvaaja käyttämällä rautatietä tai sääntöä. Kun korjausseos kovettuu, sinun on puhdistettava se ja poistettava kaikki epäsäännöllisyydet. Jos vauriot ovat liian syviä, seosta tulee levittää kerroksittain useissa vaiheissa. Pienen halkeaman muodostuessa voit laajentaa sitä kymmenen senttimetrin syvyyteen käyttäen timanttisylinteriä.

Sitten alue vapautetaan myös pölystä, käsitellään alukkeella ja täytetään korjausseoksella. Kvartsihiekka on ihanteellinen täyteaineena. Kun seos on kulunut, on tarpeen asettaa toinen kerros. Korjausyhdisteen kovettumisen jälkeen tehdään myös hionta.

Jos halkeama on liian syvä, on käytettävä hieman erilaista tekniikkaa. Sinun on leikattava halkeama vähintään 50 millimetrin syvyydelle timanttilevyllä. Särön molemmilla puolilla kanavat leikataan vahingoittuneen betonin poistamiseksi. Vyöhyke on syvennettävä ja pölyistä. Lisäksi kaikki edellä mainittu työ tehdään.

Kiillotusbetonilattiat auttavat sinua poistamaan pieniä vikoja, tasoittamaan kuoppia ja avoimia huokosia. Jos tiedät, kuinka paljon se maksaa betonilattiaan, niin ymmärrätte, että sinun on parasta tehdä kaikkea itseäsi. Samalla noudata kaikkia teknisiä vaatimuksia, kun teet hiomamateriaalia betonilattialle hyvän kulutuskestävyyden ja lattianpäällysteen erinomaisten koristeellisten ominaisuuksien varmistamiseksi. Tämä kerros ei vaadi usein korjauksia ja on erittäin kätevä käyttää.

Miten betonilattia saadaan sileäksi

Betonipinta on hyvä pohja kaikentyyppisille lattiapinnoille, vahva ja kestävä, joten joissakin tapauksissa sitä käytetään viimeistelylohkoina. Betonin pinnan järjestelyn viimeisessä vaiheessa se on usein säädetty täydelliseksi sileydeksi tasoittamalla, hiomalla ja levittämällä ohut kerros polymeerikoostumusta. Tämä työ on tehty paitsi antaa lattialle kattava esteettinen ilme. Sen tärkein tulos on betonin yläkerroksen vahvistaminen ja kovettuminen.

Sileät betonilattiat - käyttöalueet

Betoni on edullinen ja luotettava materiaali asuntojen tai yksityisten mökkien sijoittamiseen. Lattian kuormitus kotona on hyvin alhainen, joten laminaatti-, linoleum-, laatta- ja mosaiikkilevyjen lattiat suorittavat luonnoslasin, joka kohdistuu nollaan. Käytävissä, autotallissa, kellareissa betonilattian haluttu sileys saavutetaan tasoittamalla lasia erikoistyökaluilla.

Erityisiä vaatimuksia betonilattialle valmistuksessa ja julkisissa tiloissa. Tässä kuormitukset ovat sellaisia, että ylempi epävakaa kerros on käsiteltävä erityisillä yhdisteillä tai erikoistuneilla työkaluilla. Huoneissa on sileät betonilattiat:

 • teollinen käyttö - tehtaiden työpajoissa ja varastoissa, lääke-, makeis- ja kemianteollisuuden yrityksissä;
 • autovaraajien ylläpitoon - autopaikoissa ja autotallissa, autotallissa ja pysäköintialueissa, autojen korjaamoissa;
 • sosiaalinen suunta - odotustiloissa ja salissa, lääketieteellisten ja oppilaitosten käytävillä.

Erityiskohtelusta johtuva sileä pinta vähentää iskujen kuormituksen lattiapäällysteen vaikutuksia, ihmisten ja laitteiden suurta ohjattavuutta, altistumista aggressiivisille kemiallisille elementeille, korkealle kosteudelle ja lämpötilavaihteluille. Tällaiset kerrokset eivät vaadi erityisiä kunnossapitotöitä, eivätkä ne tarvitse käsitellä vahamateriaaleilla, tavallinen märkäpuhdistus riittää.

Tarvitsetko aina sileän pinnan betonilattialle?

Miksi tuhlaa aikaa, rahaa ja energiaa tekemään konkreettista sileää, jos huone ei ole tarkoitettu uteliaille silmille? Miksi tehdä ihanteellinen lattiapinta varastoon, jossa käytetään trukkeja ja rajoitettu määrä työntekijöitä? Ajoittain varastonomistajat ovat rajoittaneet käyttämään tavanomaisia ​​tasoitusastioita vähäisellä tasoituksella, jota ohjaavat kustannusnäkökohdat. Loppujen lopuksi betonia pidetään yhtenä kestävimmistä materiaaleista, joka soveltuu parhaiten laitteen lattioihin.

Käytännössä sekä kiistattomien etujen lisäksi käsittelemättömällä betoni monoliitilla on yksi mutta merkittävä haitta: huokoinen ja hauras yläkerros, joka vähitellen romahtaa ulkoisen ympäristön vaikutuksen alaisena. Miten tasoittaa ja vahvistaa betonin pintaa, samalla kun minimoidaan kustannukset? On olemassa useita tapoja tehdä sileä betonilattia. Ne vaihtelevat huomattavasti kustannuksiltaan ja tehokkuudeltaan.

Sileä betonilattia kotona

Ennen kuin aloitat monoliittisen työn pohjalla, on tarpeen tehdä soraa hiekkaa ja hiekkaa ja huolellisesti tamp it alas. Tämä este estää veden nousua tasoitukseen. Lisäksi monoliitti suojaa pohjavettä vastaan ​​vedeneristyslaitteella. Se on valmistettu polyeteenikalvosta, valssatuista materiaaleista, kuten kateaineista tai moderneista kalvoista. Seuraava kerros on lämpöeristys, se koostuu mineraalivillasta, vaahtomuovista, polyetyleenivaahdosta. Lämmittimen pinossa on vielä yksi vedeneristyskerros.

Nyt kaikki on valmis betonin kaatamiseksi. Kotimestarit, jotka järjestävät betonipinnoille kotona, tietävät, että tasaisen pinnan saamiseksi on tarpeen asettaa nollatason merkit, asentaa majakat ja taso säännön tai huovuttajan avulla. Tehtaalta saatava tai itsenäisesti valmistettu betoniliuos asetetaan majakkaen väliseen tilaan ja tasoitetaan lian avulla vaakapinnan saamiseksi. Pääsääntöisesti kotona on vaikea saavuttaa lattian tasainen lattia. Jotkut käsityöläiset puhdistavat sitä kotitalouskulmamyllyllä. Kiiltävän pintakiillon saavuttamiseksi ja hydrofobisten ominaisuuksien saavuttamiseksi pohjakerros kyllästetään polyuretaanilakka.

Lattiatason ammattilaiset

On paljon helpompaa saavuttaa täydellinen pinta työkaluilla ja laitteilla, jotka ovat käytettävissä minkä tahansa omatoimisen rakennusyrityksen arsenalissa. Betonilaivan betonipumpun nopea syöttö eliminoi kylmien liitosten ulkonäön, mikä heikentää lasin laatua. Elektrovibraattorit poistavat täysin ilmakuplat monoliitista. Suurten alueiden tasoittamiseen käyttämällä sähköisiä trottejä, jolloin tämä työ voidaan suorittaa nopeasti ja tehokkaasti.

Kiillotuspinnat erityisillä hiomakoneilla suoritetaan useissa läpikulkureissa ja poistavat kokonaan pakastetun sementtimon yläkerroksen, mikä paljastaa hienojakoisen täyteaineen - marmorin, graniitin ja korundin sirut. Tuloksena on erittäin kiinteä betonipinta, sileä ja kiiltävä, joka kestää suuria kuormia, jotka ovat yhteisiä tuotantolaitoksiin.

Tällainen kerros ei ehdota pelkästään kylmää säätä ja lämpötilamuutoksia, joten jos tarvitset suoraa betonirakennusta kadulla, se on varustettu tällä tavoin.

Menetelmä betonielementin päällystämiseksi ohuella kerroksella polyuretaaniseoksesta on osoittautunut erityisesti, jos on välttämätöntä saada pinta, joka ei ole herkkä iskuille. Polyuretaani on muovinen ja joustava materiaali, sen kattavat lattiat ovat hygieenisiä, kestäviä ja esteettisiä. Lisäetuja - asennuksen helppous, materiaalin korkea kovettumisnopeus. Polyuretaaniseos viittaa ns. Itsetasaavat lattiat, sillä sen asentaminen ei vaadi erikoistyökaluja, vaan rullaa neulan rullalla ja muutaman tunnin kuluttua on varastossa, myymälässä tai julkisessa tilassa sileä kerros käyttövalmis.

Mitä ja miten jauhaa betonilattia - ohjeet itsenäiseen työskentelyyn

Ennen kuin aloitat puhtaan lattiamateriaalin asettamisen, sinun on varmistettava, että betonipohja on riittävän tasainen. Tällaisen tuloksen saavuttamiseksi käytetään tavallisesti betonilattian hiontaa. Asianmukainen työ mahdollistaa korkealaatuisen betonin ja muiden pinnoitteiden muodostamisen. Kuinka jauhaa betonilattia omilla kädillä, ja tästä artikkelista keskustellaan.

Lattian hionnassa

Rakentamisen nykyisten kehityssuuntausten vuoksi ei ole mitään syytä yllättyä betonilattian kasvavan leviämisen vuoksi - niiden ominaisuudet mahdollistavat kilpailevan muiden pinnoitteiden kanssa tasavertaisesti.

Betonipinnan hionnan avulla voit saavuttaa vielä parempia tuloksia - valmiilla kerroksilla on paljon etuja, joita ovat mm. Seuraavat:

 • Yksinkertainen ja halpa pintakäsittely;
 • Luotettavuus, korkea laatu ja pitkä käyttöikä;
 • Hyvä yhteensopivuus erilaisten koristepinnoitteiden kanssa;
 • Mahdollisuus käyttää sekä rakennusta että avointa aluetta;
 • Erinomainen veden kestävyys ja kestävyys erilaisille kemiallisille vaikutuksille;
 • Korkea mekaaninen lujuus ja kulutuskestävyys.

Useimmin kiillotettu betonilattia löytyy suurilta kaupallisilta ja ei-kaupallisilta rakennuksilta - kauppoilta tai kauppakeskuksilta, toimistorakennuksilta, lääketieteellisiltä ja oppilaitoksilta. Usein tällaista rakennusta käytetään kerrostaloissa, ja yksittäisten tonttien tapauksessa lattia on betonista pihalla, autotallissa ja tiloissa.

Itse hiominen on eräänlainen betonipinnan käsittely, jonka avulla voit poistaa vanhoja tai vahingoittuneita pinnoitteita, tasata pohja ja tasoittaa ennen kuin käytät suojaavia materiaaleja (lakat, kyllästykset, maalit tai itsepintaiset muovit perustuen polymeereihin).

Betonin hiontatekniikka sisältää useita vaiheita. Ensimmäinen näistä on betonilattian alustava hionta, joka tavallisesti suoritetaan 3-5 päivän kuluttua siitä, kun betonikerros kaadetaan. Lopullinen hionta voidaan tehdä vasta kun lattia on täysin karkaistu.

Siinä tapauksessa, jos lattia kaadettiin betonista tyhjästä, sinun on ensin poistettava kalkkimaito, joka tulee välttämättä pinnalle kaatoprosessin aikana. Vanhan betonilattian avulla voit tehdä helpommin - hiontaprosessi vähenee betonikerroksen poistamiseen.

Järjestelmän epätasaisuuksien poistamisen lisäksi lattialaattojen hionta mahdollistaa korkealaatuisen puhdistuksen likaa ja muita vikoja. Riippumatta siitä, kuinka kauan betoni kaadettiin, sen käsittelyn jälkeen se päivitetään ja tartunta kasvaa.

Betonin hiomisen etuna on myös se, että sen jälkeen on erittäin hyvä käyttää minkä tahansa pinnoitteen lattiaan, josta tarvitset ihanteellisen pohjan. Esimerkkinä voidaan mainita tilanne itsetasaava lattia, ennen kuin järjestää ne lukuisia valmistelutöitä, mukaan lukien kiillotus, joka mahdollistaa vahingoittuneen ylemmän kerroksen poistamisen.

Samoin puutteellisen pinnan palauttaminen suoritetaan. Hionnan avulla voit poistaa tämän kerroksen, mikä parantaa sen ulkonäköä, mutta myös merkittävästi lisää suorituskykyominaisuuksia. Toinen tärkeä tehtävä, joka hionta ratkaisee, on se, että käsittelemätön betonilattia imee vettä, joka voi negatiivisissa lämpötiloissa johtaa sen tuhoamiseen.

Mikä on tärkeää tietää betonilattian hionnasta, on se, että jos rakenne on epätasaisesti tulviva, niin tätä ongelmaa ei voida poistaa - hiomalaite liikkuu hyvin lähellä pintaa, joten aaltoja ja korkeuseroja ei voida poistaa sen avulla.

Hiontamenetelmät betonilattialle

Välittömästi olisi huomattava, että samaa laitteistoa käytetään betonin hiontaan käsittelyn tyypistä riippumatta. Se, että työkalu soveltuu sekä betoni- että kivenpinnalle.

Lattiaa voidaan hiomata kahdella tavalla:

 1. Kostea. Tätä menetelmää käytetään yleensä, jos lattiaan kuuluu mosaiikkipäällyste tai marmoriliput. Märkäihion käyttöönottoa käyttäen hankaavia työkaluja, joiden avulla voit luoda täysin sileän pinnan visuaalisesti erilainen kuin kiillotettu.
 2. Kuiva. Betonilattia soveltuu paremmin tähän käsittelyyn. Kovaan hiomiseen tarvitaan paljon aikaa, koska työprosessissa on paljon pölyä, ja sinun on odotettava joka kerta, jotta se asettuisi. Jos et tee tätä, todennäköisyys tehdä virhe on liian korkea, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Hiomalaitteet

Työkalujen valinta betonilattian hiontaan on yksilöllinen asia, ja sinun on päätettävä, kuinka betonilattiaa jauhaa kotona. Tähän mennessä kaikki rautakaupat ovat erilaisia ​​laitteita sekä kotikäyttöön että suurien esineiden töihin.

Tietenkin paras valinta olisi erikoislaitteita ammatillisen luokan. Tällaisessa laitteessa käytetään planeettavaihteistoa: on suuri levy, johon on lisäpyöriä, joissa on timanttisuuttimia synkronisesti. Kun pyörät pyörivät vastakkaiseen suuntaan, saadaan timanttien liikkeen monimutkainen liikerata ja työstettävä pinta muuttuu täysin tasaiseksi.

Ammattikoneiden eduissa on useita ominaisuuksia:

 • Työelämän pyörimisnopeus;
 • Mahdollisuus annostella vettä märkäkäsittelyssä;
 • Pölynkerääjän läsnäolo.

Hiomakoneen laatu riippuu sen painosta. Tietenkin parhaat laitteet ovat kalliita, mutta jos haluat, voit löytää halvemman vaihtoehdon.

Kotona lattiahiomennus tehdään yleensä hiomakoneen avulla - tämä on paljon halvempaa ja hieman kätevämpää, koska tällainen työkalu mahdollistaa vaikeasti tavoitettavien alueiden käsittelyn. Työssä tarvitaan hiomalaikkaa. Suuri valikoima hiomakone on helpompi työskennellä vakavilla kuormilla. Tällä vaihtoehdolla on kuitenkin haittansa - ainakin se, että levy voi lentää, jos käsittelet huolellisesti työkalua.

Betonilattian kiillotus tehdään tavallisesti tällaiseen työhön suunnitellun erityisen koneen avulla. Tällainen laite eroaa sen pienestä koosta ja toiminnan helppoudesta, ja työn tuloksena saadaan sileä ja puhdas betonipinta.

Hiomamateriaali

Voit käsitellä mitä tahansa betonia riippumatta sen ominaisuuksista. Tärkeintä on, että maanpinnalla ei ole kuoppia ja kukkuloita, jotka ovat yli viisi millimetriä korkeita. Valittaessa valukappaleita valimoon on otettava huomioon huoneen erityispiirteet.

Lattian käyttötarkoituksesta riippuen voit valita materiaaleja seuraavasti:

 • Teollisuusrakennuksissa, varastoissa tai avoimissa tiloissa on parasta käyttää betonia merkinnöillä M150: stä M300: een - tällaisen lattian kaatamisen jälkeen on helppo hiomata;
 • Korkeimman lujuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi on syytä valita betoni, jonka brändi on korkeampi kuin M300 ja täyteaineena hieno sora.
 • Jauhatuksen yksinkertaistamiseksi on parempi valita hienojakoisten materiaalien materiaalit (marmoripitit sopivat hyvin jalostukseen).

Joka tapauksessa, riippumatta materiaalin valinnasta, kärsivällisyydellä on mahdollista hiomata mitä tahansa betonipintaista.

Valmistelutyöt

Valmistelu on erittäin tärkeä työvaihe, jonka aikana on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Jos vanhalla betonilla on jonkinlainen pinnoite, sinun on ymmärrettävä, kuinka vaikeaa se on poistaa. Usein tällaisissa tapauksissa lattian vaurioituminen avautuu, mikä vaatii vakavia poistoja.
 2. Lattia on tarkistettava tasaisuudesta ennen hiontaa. Jos havaitaan suuria korkeuseroja, hoidon intensiteettiä on lisättävä.
 3. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota laajennusliitoksiin ja tarkistettava pinta halkeamien varalta. Jos ne ovat saatavana, on tarpeen lisätä myös teosten luetteloon myös ongelmaluokkien kiinnittäminen myöhemmällä kiillotuksella.
 4. Ennen töiden aloittamista betonilattian pitäisi olla hyödynnettävissä sen määrittämiseksi, kuinka vahva se on - joskus se sags, ja sen seurauksena rakenne on rakennettava uudelleen.
 5. Välittömästi ennen työtä on tarpeen tarkistaa jännitteen läsnäolo ja laatu verkossa - sähkökatkon tai matalan virran sattuessa on välttämätöntä viivästyttää käsittelyä tai toteuttaa toimenpiteitä virtalähteen vakauttamiseksi.
 6. Jos saumoja löytyy betonista tai aukkojen väliin, se on sinetöitävä - rakennuskoodit kieltävät kiillotuksen ennen kuin tällaiset viat poistetaan.
 7. On myös suositeltavaa tarkistaa lattia jäykkyydestä etukäteen, minkä vuoksi on tarpeellista käydä läpi yhden osan hiomakoneella.

Työn alkuvaihe

Jos betonin yläosassa on metallisia elementtejä (raudoitusta tai silmää), sinun on ensin harkittava niiden poistamista - muutoin hiomakone saattaa olla viallinen. Liittimien poistamiseen Bulgarialainen sopii hyvin.

Työn aloittaminen yleensä tarkoittaa epätasaisten pinnoitteiden poistamista ja vanhan pinnoitteen poistamista. Tätä varten voit käyttää jyrsintä-, räjäytys- tai erityisiä hiontatyökaluja (esimerkiksi timanttilevyjä, joiden raekoko on noin 25-30).

Tämän jälkeen sinun on käsiteltävä pieniä puutteita. Tähän käytetään yleensä epoksi- materiaaleja, joiden avulla kaikki aukot voidaan helposti täyttää. Tällaista materiaalia käytettäessä on tärkeää varmistaa, ettei se työnny pinnalle, muuten hiomakone tarttuu kiinni.

Betonihionta

Ennen betonilattian hiontaa, sinun on odotettava vielä kaksi viikkoa, kun laskeuma kiinteytyy. Merkitys on yksinkertainen - aiemmin aloitettu työ, on olemassa erittäin suuri riski repeää rauniot tuoreesta ja riittämättömästä kestävästä pinnoitteesta.

Ennen kuin voit hiomata betonilattia, sinun on valittava oikea levy, jonka avulla voit käsitellä materiaalia mahdollisimman hyvin. Hiontaan käytetään yleensä 40 mm: n suuruista timanttilevyä. On tarpeen levittää lattiaan kovete, jonka jälkeen betonin pinnalle tulee erityinen aine, joka täyttää kaikki halkeamat ja lisää pinnoitteen ominaisuuksia.

Jos käytät levyjä, joiden raekoko on yli 400, voit luoda todella vahvan lattian, joka kestää melkein minkälaista stressiä. Tämän hoidon jälkeen ei ole mitään järkeä jatkaa työtä, mutta jos haluat saavuttaa ihanteellisen pinnan, voit myös kiillottaa materiaalia, jonka raekoko on noin 1500-3000.

Työn valmistuminen on peruslevyjen ja pintakäsittelyjen asennus. Voit antaa lattialle entistäkin suuremman lujuuden ja hyvän visuaalisen laadun, voit peittää sen useilla lakkakerroksilla.

Hionta hiotaan

Pitkällä aikavälillä betoni lattia on, todennäköisesti, on puutteita. Ne on poistettava mahdollisimman pian riippumatta syistä. Ongelman ratkaisemiseksi osa betonista leikataan vähintään 2 cm: n syvyyteen. Tällä tavoin aikaansaatu ontelo on puhdistettava, minkä jälkeen se pohjustetaan ja täytetään millä tahansa seoksella upotettavaksi.

Sääntöä käytetään tämän osan kohdistamiseen. Odotettuaan seoksen täydellisen asettamisen jälkeen pinta on kiillotettava tasaiseen tilaan. Vakavien vaurioiden sattuessa kannattaa käyttää korjausyhdistettä useissa kerroksissa, joista yksi on kvartsihiekkaa, joka sopii mainiosti tällaisiin tilanteisiin.

Joskus liian syviä halkeamia esiintyy betonin pinnalla, ja niiden poistamisen menetelmät näyttävät hieman erilaisilta. Timanttilevyllä on syytä leikata halkeama vähintään viisi senttimetriä syvälle pinnalle, jotta vahingoittunut betoni voidaan poistaa. Syvennetty ja puhdistettu paikka täytetään valitulla seoksella korjattavaksi, minkä jälkeen se jää vain hiekkaan pintaan jo tunnetun järjestelmän mukaisesti.

johtopäätös

Betonilattian hiominen on hyvä keino vähäisille vaurioille ja epätasaisille pinnoille. Halutessasi tämä työ voidaan tehdä omalla kädellä, mutta varovaisuutta ja huomiota on vaadittava - betonin hiontatekniikan tai ristiriitaisten turvallisuusmääräysten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa ongelmia.

Jos kaikki on tehty oikein, tuloksena olevasta betonilevystä on lopulliset osoittimet mekaanisesta lujuudesta, hankauskestävyydestä ja kosteudenkestävyydestä. Lisäksi seuraavaan korjaukseen ei keskustella lähitulevaisuudessa, ja päällysteen hyvät visuaaliset ominaisuudet voidaan käyttää erilaisten suunnitteluratkaisujen toteuttamiseen.