Kiillotettu betoni tekee sen itse

IVY-maiden, Venäjä mukaan lukien, kiillotettua betonia ei käytetä yhtä laajasti kuin muissa maissa, mutta turhaan. Tämä on melko tehokas ja edullinen tapa muuttaa huoneen antamalla kytkimelle upea loisto.

Ulkonäönä käsitelty sementtilattia ei eroa noble luonnonkiven pinnoitteesta. Oikein toteutettu hiomustekniikka parantaa merkittävästi materiaalin suorituskykyä.

Soveltamisala

Betonin kiillotus suoritetaan paitsi hiljattain rakennettuihin esineisiin. Usein tällaisen tekniikan avulla ne palauttavat vanhat pinnoitteet, jotka ovat menettäneet ulkonäköään ja laatunsa. Useimmiten kiillotetut lattiat lattiakaivojen pohjalta löytyvät julkisissa rakennuksissa, joissa on suuri pinta-ala, kuten toimistotilat, ostos- ja näyttelykompleksit, viihdekeskukset.

Hyvin harvoin, mutta silti näet samanlaista kattavuutta yksityisessä asuntokannassa.

Maalaa ja käsitellään uudentyyppisten kiinnittimien kanssa, mattapintaisia ​​lattioita järjestetään teollisuusyrityksissä, varastoissa ja apuhuoneissa.

Edut ja ominaisuudet

Kiilto betonipinnoille johtuu kaikkein progressiivisimmista ja taloudellisesti toteutettavista viimeistelylohkotyypeistä. Tällä menetelmällä, jolla käsitellään sementtiastioita, on paljon etuja, minkä ansiosta se on yhä suosittu.

arvokkuus

Tärkeimpiä etuja ovat:

 • korkea lujuus ja kestävyys;
 • pitkä käyttöikä;
 • alhaiset työmäärät;
 • esteettinen ilme;
 • vaatimaton toiminta ja hoito.

Erityisominaisuudet

Kiillotetun betonilevyjen erikoiskäsittelyn vuoksi ei ole pölyistä, vaikka voimakasta käyttöä. Sen kiiltävä pinta on heijastavia ominaisuuksia, joten huone on aina kirkas ja huone visuaalisesti kasvaa.

Polymeeripinnoitteesta poiketen betonipinnat "hengittävät", absorboivat ja vapauttavat kosteushöyryä. Luonnollisesti tämä ominaisuus vaikuttaa myönteisesti rakennuksen mikroilmastoon.

Betonipinnoitteella on emäksinen luonne, joten sen rakenne ei tuota haitallisia bakteereja, sieniorganismeja ja homeita. Myös ulkomaisia ​​hajuja, allergeeneja ja kemikaaleja, jotka vahingoittavat toisten terveyttä, suljetaan pois.

työnkulku

Ennen hiomistyötä on varmistettava, että betoni on kokonaan kovettunut. Monta vuotta sitten kehitettiin teknologiaa, joka on tällä hetkellä merkityksellinen. Sen mukaan koko prosessi on jaettu useisiin peräkkäisiin vaiheisiin.

Laitteet ja työkalut

Tällöin ei ole mahdollista tehdä ilman ammattilaistarvikkeita, ja työ vaatii:

 • jyrsintäyksikkö, jossa on karbidisegmenttejä;
 • harjat korundin ruiskutuksella;
 • Bulgaria;
 • erikoislasit (silmäsuojaus vaaditaan!);
 • hengityssuojain (vaaditaan!).

Laitteiden valinta

Leikkurit, jotka on asennettu jauhimeen, valitaan betonin merkin mukaan. Jos merkintä М250 ja sitä korkeampi on, on käytettävä segmenttejä, joissa on timanttiruiskutus. Pienemmillä digitaalisilla arvoilla sopivat kulutustarvikkeet korundilla.

Työn laadullisin tulos voidaan saada, jos betonin laatu ei ole pienempi kuin M300.

Ammattilaitteiden puuttuessa hiominen voidaan suorittaa korundipinnoitetuilla metalliharjalla.

Joskus työvaiheessa saatat kohdata paljaat venttiilit. Tässä tapauksessa on tarpeen leikata jyrsin.

koulutus

Ennen prosessin päävaihetta on puhdistettava perusteellisesti maalit, lika, pöly ja roskat. Tämä voidaan tehdä jyrsimällä tai räjäyttämällä.

suuntaus

Jos työstettävälle pinnalle löytyy suuria siruja ja uria, on välttämätöntä suorittaa jyrsintä, joka vaikuttaa lasin syviin kerroksiin. Mutta tällainen tekniikka ei myöskään pysty poistamaan aaltopisaroita, ja täällä tarvitaan lisää tasoitusastiaa. Karkean käsittelyn jälkeen pintoihin voi jäädä irtoamisia, jotka helposti hierotaan pois hionnan aikana.

hionta

Hiontaprosessiin kuuluu tasoitteen ylemmän kerroksen kvalitatiivinen poisto, joka on jäädytetty sementtihyytelö, joka puhuu kaatamisen aikana. Tällainen ilmiö estää puristimen pääsemästä betoniin normaalisti ja sen vuoksi se on puhdistettava.

Kiillotettu betoni on hyvin samanlainen ulkonäöltään luonnollisiin mineraaleihin johtuen siitä, että sen rakenne näyttää ilmiöitä jäljitteleviä sulkeumia. Tämä ei ole mikään kuin täyteaineet (rauniot, sora), jotka ovat ilmestyneet hionnan jälkeen.

On suositeltavaa aloittaa hiominen aikaisintaan 20 päivää sen jälkeen, kun lattia on kaadettu. Tällaisen ajan kuluessa betoni saavuttaa voimaa, mikä tarkoittaa, että täyteaine on kiinteästi kiinnitetty sen rakenteeseen ja teknologiaa ei rikota.

Vaiheittainen työ

Kuten aiemmin mainittiin, kaikki esikäsittelyn valmistelu- ja perustoiminnot suoritetaan sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut, muutoin märkä liete tukkii työkalun leikkausosat. Pölyn leviämisen minimoimiseksi koko huoneeseen voidaan liittää teollisuuspölynimuri. Prosessin lopussa on tarpeen irrottaa pinta.

Pintapuhdistus

Kuten kaikki rakennustyöt, lattian hionta alkaa valmistelusta. Puhdistamme pinnan huolellisesti, jauhattamalla tai höyrystämällä hiomme maali pois siitä, poistamalla lika.

Virheiden poisto

Lattian puhdistamisen jälkeen on välttämätöntä poistaa porausreiät sekä poistaa halkeamat ja muodonmuutos kutistuvat saumat. Pinnan tasoitus suoritetaan epoksi- mastilla.

Täällä on varmistettava, että pinta on riittävän sileä, muuten hiomustekniikan segmentit tarttuvat epäsäännöllisyyteen ja ulokkeisiin.

Ensimmäinen hionta

Jos betonipinta on tasainen, ei ole tarvetta jyrsintää ja tasauseroja, ja toinen vaihe ohitetaan. Kolmannessa vaiheessa timanttilevyjen avulla, joiden raekoko on enintään 37 mikronia (400 grit), suoritetaan ensimmäinen karkea jauhaminen.

Rasituskäsittely

Nyt on välttämätöntä suorittaa sementtilaastin kemiallinen käsittely erityisagentilla (kovete). Sen komponentit reagoivat kalsiumhydroksidin kanssa, joka on läsnä pakastetussa liuoksessa.

Tämä menetelmä edistää rakenteen rakenteen vahvistamista, ja lattia saa erityistä vahvuutta. Hiomisprosessin päätyttyä impregnointikäsittely (impregnointi) vaaditaan.

Lopullinen hionta ja kiillotus

Työn lopullisessa vaiheessa hiominen tehdään levyillä, joiden hiekka on vähintään 400 kiviä. Joten kiillotettu betonilattia on löytänyt kiiltoa ja kiiltoa, prosessin lopussa he alkavat viimeistellä (kiillottamalla) pintaa pienillä murto-levyillä, joissa on timanttipäällysteinen (raekoko 1500 - 3000 hiutaleita).

johtopäätös

Jos lattiaa on tarpeen käsitellä pienellä alueella, kiillotus voidaan suorittaa hiomalla. Tällöin koko prosessin on käytettävä paljon enemmän aikaa ja vaivaa. Useimmissa tapauksissa tämä työkalu soveltuu vaikeasti saataville alueille. Analysoimalla kaikki työnkulun hienovaraisuudet, voimme päätellä, että betonilla täytettyjen pintojen kiillotus edellyttää ammattimaista lähestymistapaa ja tiettyjä taitoja.

Kiillotettu betoni tekniikka

Kiillotettu betoni on vaihtoehtoinen versio pinnoitteesta, joka jäljittelee jaloisten luonnonkivien - graniitti, marmori, travertiini, liuskekivi. Ihanteellisesti pehmeä pinta, peilinäkymällä, voidaan saavuttaa yksinkertaisilla toimenpiteillä, käyttämällä lujittavia koostumuksia ja hiomalla erikoistyökaluilla.

Betonin kiillotus on yleistä Euroopassa ja Amerikassa. Noin 70% kaikista julkisten rakennusten kerroksista, teollisuuslaitokset tehdään tämän tekniikan avulla. Venäjällä niiden osuus on pieni, vaikka käytännöllisten ja kauniiden pinnoitteiden suosio kasvaa joka vuosi.

Miksi tarvitsen kiillotusta ja mihin se koskee?

Betonin kiillotus koristeiden lisäksi tuo materiaalin uudet ominaisuudet:

 • lisää pinnoitteen lujuutta, kulumiskestävyyttä;
 • terveys- ja hygieniaindikaattoreita parannetaan;
 • 3-4 kertaa lisää käyttöiän verrattuna kiillottomiin vastaaviin.

Komposiitti vaihtelee vaihtelevasti - matta "satiinista" kiiltävään kuohuvaan. Samanaikaisesti pinta on naarmuuntumaton ja helppo korjata.

Useimmin materiaalia käytetään kiillotetuille betonilattialle esineissä, joissa ihmisten virtaukset ovat voimakkaasti liikkuvia:

 • ostoskeskukset;
 • lentokentät, rautatieasemat;
 • liikekeskukset;
 • toimistot, kahvilat;
 • hotellien, messukeskusten hallit;
 • käytävät, aula opetus- ja terveyslaitoksista.

Värähtelyn ja melun vähentäminen, lujuus, joka on sallittua käyttää kiillotettua betonia työpajojen, varastojen, pysäköintialueiden tiloissa.

Pölyn puute ja puhdistuksen helppous - merkittävä lisä pinnoitteille laitoksissa, kuten sairaaloissa, klinikoissa, päiväkodeissa, elintarviketeollisuudessa.

Kiillotetut betonipinnat eivät pelkää kosteutta, altistumista kemikaaleille. Tämä laatu on löytänyt sovelluksen kasvihuoneissa, altaissa, vesipuistoissa ja muissa paikoissa, joissa aggressiivinen ympäristö rakennusmateriaaleille.

Kiillotettu kerros huoneistossa on edelleen harvinaisuus. Mutta loft-tyyliin kuuluvien, yksinomainen suunnittelija työtasot, saniteettitavarat tai portaat askartelijat suosivat. Ne on luotu yksittäisinä tilauksina, ja ne ovat kalliita.

Kiillotettujen pintojen edut

35 vuotta kansainvälistä kokemusta kiillotettujen pinnoitteiden käytöstä antaa visuaalisen esityksen siitä eduista, joita betoni saa käsittelyn seurauksena:

 • kestävyys kasvaa useita kertoja, joka 5-7 vuoden käytön jälkeen riittää kyllästämiseen ja pintakäsittelyyn;
 • 2-3 kertaa lisää mekaanista lujuutta, hankauskestävyyttä ja kemiallista hyökkäystä 54%;
 • pinta on koristeellinen, muistuttaa luonnonkivestä;
 • ilmassa oleva sementtipölyn pitoisuus pienenee;
 • helpompi hoito;
 • ei haitallisia höyryjä, orgaanisia liuottimia, hartseja;
 • höyryläpäisevyyttä ei vähennetä, mikä vaikuttaa suotuisasti tilojen mikroilmastoon;
 • betonilattian palauttaminen ei ole vaikeaa;
 • Voit korjata vanhoja pinnoitteita.

tekniikka

Betonin kiillotustekniikka sisältää useita toimintoja:

 • puristuslujuuden testaus (vähintään 20 MPa);
 • alkuhionta, tasoitus, halkeamien korjaus;
 • pölyn poisto;
 • soveltamalla kyllästys;
 • tiivistyshuokoset, pienet sementin vauriot;
 • jauhamalla raakaa yläkerrosta;
 • kiillotus kuivumisen jälkeen hankaavilla laitteilla haluttuun kiiltoasteeseen;
 • värjää tarvittaessa värikemikaalilla;
 • suoja pintakäsittelyllä, liukastumista estävä yhdiste.

Sekä vanhoja että tuoreita pinnoitteita voidaan kiillottaa seuraavana päivänä betonoinnin jälkeen.

Impregnoinnit tunkeutuvat sisäänpäin muuttamalla materiaalin rakennetta. Ne lisäävät pinnan tiheyttä ja hydrofobisuutta, poista se ennen kiillotusta. Nykyään käytetään litiumsilikaateille perustuvia yhdisteitä, kuten Italian Stain Protection Sealer, Ultralit ja LITSIL - venäläiset valmistajat.

Impregnointi on tullut fabulously kallista. Kotimaiset yritykset hallitsevat kyllästysvalmisteiden tuotantoa täysin mukautettuna oloihimme. Laatu ei ole huonompi kuin ulkomaisten valmistajien analogit.

Käytä ammattimaisia ​​erikoisvoimia hiomakoneisiin. Kotona betonia voidaan kiillottaa hiomalla, vaikka pinnan laatu on huonompi.

työkalu

Sileän, kiiltävän päällysteen aikaansaamiseksi käytetään monivaiheista hiomakoneistusta, joka suoritetaan koneellisella menetelmällä. Tätä käyttöä varten:

 • jyrsintä- tai jyrsinkoneet - poista suuret kuoppia ja vanha kerros;
 • planeettahiomakoneet - jalustan kiillottamiseksi peili-tyyppiseen kiiltoon, jättämättä jälkiä renkaiden muodossa;
 • Bulgarian - vaikeasti tavoitettavien paikkojen käsittelyyn.

Pöly poistetaan teollisuuden pölynimureilla. Hionta suoritetaan kupuilla, levyillä, tyynyillä tai frankfurtilla, joiden raekoko on 50 - 3000 hiekkaa.

Karkea prosessointi tehdään timanttipäällystetyillä suuttimilla, joiden karheus on 50-120 karkeaa, perus - 200 karkea. Kiillotusta varten hiekkapuhallus muuttuu asteittain 400: stä 3000: een hiekalle tai BUFF: lle. Tuloksena on puolikiiltävä, puolikiiltävä tai kiiltävä pinta.

Vaiheittainen työ

Tärkein edellytys korkealaatuisten pinnoitteiden saamiseksi on betonin puristuslujuus. Sen ei pitäisi olla alle 20 MPa, muuten kiillotus ei anna haluttua vaikutusta. Ennen työn aloittamista määritetään sklerometrillä.

85% betoniseoksesta tulisi koostua karkeista raaka-aineista. Suurin koristeellinen vaikutus saavutetaan, jos se on marmori-, graniitti- tai dioriittisiruja. Ei ole suositeltavaa lisätä kalkkikiviä sen alhaisen lujuuden vuoksi.

On optimaalista sekoittaa useita aggregaattifraktioita niin, että liuoksen tiheys on suurin. Rakeiden enimmäiskoko ei saa olla yli 20 mm.

Kaikki komponentit sekoitetaan perusteellisesti, pehmittimiä lisätään tiheyden lisäämiseksi. Aseta betoni valmiiseen kerrokseen vähintään 50 mm: n kerroksella. Kovettumisen jälkeen siirry käsittelyyn.

Betonikiillotus sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Pinnan puhdistaminen, poistamalla ulkoneva lujitus, tiivistys halkeilee epoksi koostumus.
 2. Hiontatyökalu, jonka karheus on 30 yksikköä, 50 ja 120. Poista jokaisen käytön jälkeen pöly.
 3. Karkaisusuodattimen ruiskutus. Kulutus 100-300 ml / m². Neste jaetaan tasaisesti pehmeällä harjalla.
 4. Tasoitus ja tiivistys luolat, huokoset ja ontelot tuoreella sementillä. Sidonta ripottele ohut kerros betoniä, sekoittaen kovetin paksuun tahnaan. Kulutus 400-900 g / m².
 5. Hionta alkaa, odottamatta kovettumista. Levitä timantteja 200 karkea. Jos pölyn poistamisen jälkeen havaitaan yli 5 mm: n virheitä, hoito toistetaan 12 tunnin kuluttua.
 6. Betonin kiillotus omalla kädellä suoritetaan portaissa käyttäen hankaavia työkaluja, joissa on 400 karkeaa karkeaa hiekkaa. Muovilevyjä tai -levyjä, joiden karheus on jopa 3000 hiekkaa, säädetään haluttuun kiilto-tilaan.

Jos käytät kovettajaa 2-3 kerroksessa ja kuivumisen jälkeen jatka lattiaa kiillottamalla käsiä huovutetun levyn avulla, pinta saa silkkisen kiillon.
Jauhatus on mahdollista hienolla ja perusteellisesti "asunut" pinnoitteella. Betonilattian korjaus toimii samalla tavoin.

Yleiset virheet

Jotta käyttämättömät ponnistelut ja varat eivät olleet turhia, suorittaessasi kiillotuksen sinun on vältettävä virheitä:

 • seuraa toimintojen järjestystä;
 • soveltaa erityistä kyllästystä betoniin;
 • kiillottaa työkalulla, jolla on sopiva nopeus ja karheusaste;
 • poista pöly jokaisen hionnan jälkeen;
 • Älä käytä betonin laatua B22,5: n alapuolella;
 • älä käytä pienikokoista murskattua kiveä täyteaineena;
 • Älä lyhentä impregnoinnin kuivausaikaa.

Ohjeiden, perusteellisuuden ja tarkkuuden noudattaminen kiillotuksen aikana - takuu siitä, että pinnoite on kaunis, kestää korjaamatta useita vuosia.

Kuinka tehdä konkreettinen kiillotus omiin käsiisi

Käsittelemätön betonipinta näyttää houkuttelevalta ja karkealta. Sen vuoksi rakennuksen koostumuksen asettamisen jälkeen pohja jauhetaan, kiillotetaan ja kiillotetaan. Tuloksena oleva kiillotettu betoni on paras suorituskyky ja kykenee kestämään lisääntyneitä kuormia. Samalla betonilattia näyttää tehokkaasti ja ilman lisäkäsittelyä.

Nykyään tätä konkreettista prosessointiteknologiaa käytetään uusien talojen rakentamisessa, mutta myös vanhan lattian jälleenrakentamiseen. Tämä vaikutus voidaan kuitenkin saavuttaa vain betoni- lattien kiillotuksen ja hionnan osalta.

Kiiltävä betoni

Joissakin verrataan kiillotettuja lattioita, joissa on erityisiä polymeeriyhdisteitä. On kuitenkin sanottava, että näiden hoitomuotojen valitseminen olisi suositeltavaa kiillotukseen. Tosiasia on, että polymeerisen suojakerroksen muodostamisessa pinta ei hengitä, mikä vuorostaan ​​johtaa vesihöyryn säilyttämiseen. Jos puhutaan kiillotetusta betonista, tässä tapauksessa pohja vapautuu ylimääräisestä kosteudesta niin, että huoneen pH-arvo nousee. Lisäksi kiillotetuilla pinnoilla ei ole migraatiokemikaaleja, haitallisia bakteereja, homeita ja sieniä.

Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota kiillotettujen ja hiotun betonilevyjen muihin etuihin:

 • lisääntynyt kovuus ja lujuus tuloksena olevan pinnan suhteen;
 • ulkopinta kiillotettu betoni muistuttaa marmoria, mutta ylittää sen iskunkestävyys;
 • päällystetty betonikerros, joka on kiillotettu, päinvastoin kuin polymeeri, on liitetty alustaan ​​yhtenä monoliittiseksi muodoksi;
 • kiillotuksen takia pienentää hankautumisriskiä;

Lisäksi kiillotettu betoni on kemikaaleja kestävä ja helppo korjata.

Tällaisia ​​pinnoitteita käytetään useimmiten varastoissa, tuotantoalueilla, kauppakeskuksissa, hallinnollisissa ja asuinrakennuksissa.

Samanaikaisesti hiominen ja kiillotus ovat käytettävissä kotikäyttöön edellyttäen, että sementti-hiekkastaso on kunnolla valmistettu.

Seokset kiillotettujen pintojen valmistukseen

Ensinnäkin betonilattian on vastattava voimakkaasti luokan B25 lujuuteen, mikä on helppo saavuttaa, jos käytetään portlandsementtiä, jonka laatu ei ole alempi kuin M350, jossa on alhainen vedenkulutus. On paljon vaikeampaa täyteaineiden tapauksessa. Yleensä tällaisten seosten valmistamiseen käytetään murskausta (esim. Basaltti tai dioriitti) saatu murskattu kivi. Tämän tyyppiselle aggregaatille on ominaista lisääntynyt puristuslujuus ja vetolujuus (verrattuna sementtimonoliittiin). Ominaisuuksien erojen takia pohjan käytön aikana viljojen ympärillä olevat alueet todennäköisemmin kuluvat loppuun. Tämän seurauksena kiillotettu betonilattia menettää sileän ja muutamassa vuodessa muodostuu kumpuja.

Tällaisten vikojen välttämiseksi on harkittava seuraavia vivahteita koostumuksen valinnassa säätiön järjestämiseksi:

 • Mitä enemmän voimakkaampi aggregaatti liuoksessa, sitä parempi. Sen pitäisi olla suositeltava kivimurska, jonka pitäisi olla vähintään 85% laastin kokonaispainosta.
 • Se on parasta, jos seokselle käytetään eri kokoisia murskattuja kiviä, sitten ratkaisu on paljon tiheämpää. Paras vaihtoehto on sekoittaa samanlaiset osat kahteen eri kvartsihiekkakerroksen ja useiden sora-ainesosien kanssa. Kuitenkin liian suuria jyviä (yli 20 mm) ei tule käyttää.
 • On suositeltavaa lisätä lisäaineita liuokseen tiheyden ja lujuuden lisäämiseksi, jolloin viimeistelty pinta on vähemmän altis hankautumiselle.

Parasta on valmistaa sekoituksia myöhempään hiontaan ja kiillotukseen betonisekoittimessa pakotetusta toiminnasta. Kun ratkaisu on homogeeninen, voit jatkaa sen täyttämistä.

Betonipolku

Betonin säästämiseksi on suositeltavaa asettaa tavallisen betonin ensimmäinen kerros. Pehmentimiä, murskattuja ja kvartsihiekkoja eri jakeista voidaan jättää vain päällysteen päälle.

Ei ole tarpeen tasata betonipohjaa ensimmäiselle kerrokselle, ja on parempi tasata toinen kerros. Tällöin päällysteen paksuuden tulisi olla vähintään 50 mm.

Jyrsintä, hionta ja kiillotus suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut ja nostanut haluttu voima (28 päivän kuluttua).

Jyrsintä ja hionta

Valmiiden pintojen käsittely edellyttää:

 • hiomakone (kustannukset 800 ruplasta) ja timantti- tai korundipinnoitteiden levyt (maksaa 600 ruplaa);
 • jyrsijä (hinta on 40 000 ruplaa, joten kannattavampi vuokraus);
 • Bulgaria (noin 1000 - 2500 ruplaa);
 • harjat korundipölyllä (250-300 ruplaa);
 • suojalasit ja hengityssuojain.

On huomattava, että jyrsintä voi olla tarpeen vain, jos pinnalle on merkittäviä puutteita, esimerkiksi puhuttaessa vanha betonipinta. Lisäksi jyrsinkoneen avulla on mahdotonta päästä eroon aallon ylijäämistä, jolloin pinta tasoitetaan ylimääräisellä täytöllä. Toisaalta jyrsintälaitteiden käytön haitta on se, että jalostuksen jälkeen pohjassa on melko syvät urat (enintään 4 mm).

Hyödyllisiä! Ennen pinnan käsittelyn aloittamista on puhdistettava rasva ja lika huolellisesti. Helpoin tapa tehdä tämä ammuttu räjäytyslaitteiden avulla.

Hionta on halvempi tapa poistaa ylempi betonikerros lattialla asunnossa tai talossa. Jalostusprosessissa poistetaan pinnalta ohuempi kerros tai pikemminkin karkaistu sementtimaito, joka tavallisesti muodostuu betonin kaatamiseksi. Lisäksi hiomisen ansiosta paikanvaraaja voi nopeasti avata.

Kun valitset hiomakoneen leikkauselementit, sinun on keskityttävä betoniin. Jos päätät säästää rahaa ja tehdä sekoitus M250: n alapuolella, tarvitset korundimittalaitteita, jos laatu on korkeampi, niin timantti ruiskutus tekee. Levyjen koon tulisi ylittää 50 yksikköä peruskäsittelyä varten, 800 yksikköä välissä ja noin 1500-3000 viimeistelyä varten.

Hyödyllisiä! Jyrsintä ja hionta suoritetaan vain kuivalla betonilla, et tarvitse etukäteen pintaa pinnalle.

Jos betonikerroksessa on vahvistuselementtejä, ne on leikattava hiomakoneella, jonka jälkeen voit jatkaa seuraavaan työvaiheeseen.

Kemiallinen käsittely

Kiillotettu pinta oli mahdollisimman voimakasta, se on peitettävä kovettajaa käyttäen. Betoni monoliitti sisältää kalsiumhydroksidia, joka reagoi tämän koostumuksen aineiden kanssa parantaen siten huomattavasti emäksen lujuusominaisuuksia ja kovuutta.

Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää Xtreme Hard Densifier. Sen hinta on 38 000 ruplaa 19 litraa kohden. Koska se on kuitenkin konsentraatti, se laimennetaan vedellä suhteessa 1: 4, vastaavasti, tuotos on 95 litraa liuosta. Jos jalostat pienen alueen, voit ostaa KEMA Impregrant Powder -vahvistimen, jonka arvo on 13.500 ruplaa 10 kg: aan jauhettua tiivistettä.

Impregnoinnin jälkeen voit siirtyä työn loppuvaiheeseen.

Betoni kiillotus

Tämän tyyppistä työtä varten käytetään erityisiä koneita, jotka ovat kahdentyyppisiä:

 • Risti. Tässä tapauksessa levyt ovat pinnan vieressä ja liikkuvat eri suuntiin. Vastaavia koneita käytetään betonin tai luonnonkiven käsittelyyn.
 • Planetary. Tässä tapauksessa levyt sijaitsevat pyörivästi ja liikkuvat toisiaan kohti. Tällaiset koneet sopivat myös betonimassaan, joka sisältää voimakkaan lujuuden omaavaa raakamaata.

Jos betonin kiillotus omilla käsillä tehdään suurilla hiomakoneilla, ei ole aina kätevää käsitellä vaikeasti tavoitettavia paikkoja, tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää tavallista jauhaa, jossa on vastaava levy.

Hyvin kiillotettu pinta näyttää paljon houkuttelevammalta kuin jos vain jalostukseen käytettiin hiomista. Lisäksi betonilattian peilivaikutuksen aikaansaaminen on mahdollista vain suoritettaessa koko edellä kuvattuja menettelyjä.

Kiillotettu betonilattia - edut ja hiomamallit

Jotta betonilattia olisi luotettava ja kestävä, on tärkeää tarkkailla oikeaa prosessointitekniikkaa sen rakentamisessa. Hiominen kohdistaa betonin pinnan ennen pintamaalin levittämistä siihen. Betonikerros poistetaan, minkä jälkeen sitä käsitellään edelleen polymeeri- ja väriaineyhdisteillä tai vahvistaen impregnoimalla. Yksi vaihtoehto on kiillotettu betonilattia, jolla on suuri lujuus verrattuna marmoriin ja posliiniin. Hän ei päällystää eikä murtaa. Pinta on täysin tasainen, kiiltävä ja liukumaton.

Mikä on betonihionta?

 • tuotanto- ja toimistorakennuksissa;
 • luokkahuoneissa ja viihdekeskuksissa;
 • autotallissa ja kellareissa;
 • pihoissa ja vartioissa;
 • käytävillä ja olohuoneissa.

Hionta tehdään vanhan, ei täysin tuhoutuneen pohjan palauttamisen aikana, betonin kohdistamisen avulla väriaineiden koristelevien ohutkerrosten pinnoitteiden avulla ja itsetasaava ja kiillotettu lattia. Myös hionta on välttämätöntä, kun käsitellään betonipintaa vahvistamalla impregnointeja ja asentamalla pölytön lattia.

Teokset toteutetaan kahdessa vaiheessa.

 1. Esi- kiillotus tapahtuu aikaisintaan kolmen tai viiden päivän kuluttua betonialustan valmistumisesta;
 2. Lopullinen hionta suoritetaan sen jälkeen, kun betonikerros on täysin kovettu.

Betonilattian hionta ei ainoastaan ​​tasoa niiden pintaa, vaan poistaa vanhan päällysteen vauriot. Se myös poistaa lian, jäljet ​​rasvasta ja öljystä, liimoista ja hioma-aineista ja mikä tärkeintä - virkistää päällystettä lisäämällä sen lujuutta ja tarttuvuutta.

Kun uutta betonipohjaa kaadetaan, sementtihyytelö ilmestyy pinnalleen suurien jakeiden sedimentoitumisen vuoksi, jotka ovat betoniliuoksen aggregaatti. Melko nopeasti, yläkerros alkaa kerätä pölyä ja romahtaa, minkä seurauksena pinnalla on halkeamia, kuoppia, siruja ja muita vikoja. Hionta, joka poistaa haurasta kerrosta ja jättää kestävämpää tasoitettua, auttaa korjaamaan tilannetta.

Betoni, jota ei ole hiottu, imee kosteutta ja vesi jäätymislämpötilassa jäädyttää, laajentaa ja murtaa materiaalin ulkokerroksen.

Tämä kohta on otettava huomioon erityisesti lattian järjestämisessä apulaitteiden lämmittämättömissä tiloissa, ensimmäisissä kerroksissa ja terassilla suunniteltaessa katumalkeja ja polkuja.

Betonipintojen hiomisessa on muistettava, että se ei korjaa vaakasuoraa asentoa vaan vain kohdistaa ne. Siirrettäessä hiomakone toistaa pinnoitteen yleisprofiilin ja ei selviä kovin hyvin aalloilla ja suurilla eroilla pinnalla, siksi on suositeltavaa pitää vaakasuora suunta betonin kaatamisen aikana. Rakennustason avulla he asettavat majakat ennen betonipohjan rakentamista.

Hionta-lajikkeet

Betonin lattiaan jauhaminen kahdella tavalla:

 • märkä - sitä käytetään rakentamaan mosaiikkilattiaa, joka on täynnä marmoripikareita, ja jolla on eri fraktio. Kiillotussegmentit, jotka vaihtelevat suurista pieniin numeroihin, edistävät ihanteellisen pintaa, joka muistuttaa kiillotettua betonia. Tämän menetelmän haittapuolena on tarve odottaa betonikerroksen kuivausta jauhamisen jälkeen;
 • kuiva - mahdollistaa välittömästi työn loppuunsaattamisen ja pölyn puhdistuksen edetä seuraavaan vaiheeseen - viimeistelypinnoitteen käyttö. Tämäntyyppinen hionta on paljon tehokkaampaa ja tuottavampaa, ja sitä hoitaa suuri määrä timanttisegmenttejä. Tämän menetelmän haittapuoli on suurien pölymäärien muodostuminen, mutta teollisuuden pölynimurin käyttämisen vähentäminen vähentää pitoisuuttaan ilmassa minimiin.

Hiomalaitteet

Ammattilaiset eivät ajattele kysymystä siitä, miten betonilattian jauhatus jauhetaan. Tätä varten on erikoislaitteet. Tärkeintä on, että se sopii sen tarkoitukseen. Suurille alueille käyvät ammattimaiset hiomakoneet ja pienet kotitaloudet.

Ammattilaiset ovat tuottavampia ja niissä on levy satelliiteilla, joihin on asennettu timantti- tai hankaussuuttimia. Kiillotetun pinnan sileys varmistetaan pyörittämällä satelliitteja vastakkaiseen suuntaan ympyrän liikkeestä. Hiomakoneissa on säädettävä nopeus ja vesihuolto. Heillä on kyky kerätä prosessissa esiintyvää lietettä.

Kotitalouslaitteita erottaa sen kompakti ja läsnäolo vain yhden hiomalaikan rakentamisessa. Ne ovat merkittävästi alentaneet kustannusten lisäksi myös työn laadun. Pinta ei todennäköisesti ole täydellinen, mutta joissakin tapauksissa sitä on vaikea hallita ilman kotitaloushiomakoneita. Ei aina suuria ammatillisia laitteita voi sijoittaa pieneen huoneeseen ja vielä enemmän tarvittavan tilan käyttämiseksi.

Kun valitset betonilattian jauhamisen, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että mitä kovempaa on jauhin, sileämpi viimeistely on.

Kotiteattereita, joissa on pieniä töitä, hiomakoneilla, joissa on hankauslevy tai timanttikulho, joka on suunniteltu betonin hiontaan. Monet kohtaavat, miten jauhaa betonilattiaansa. Tämä on melko aikaa vievä prosessi, mutta hiontaa vaikeasti tavoitettaville paikoille Bulgarian on vain välttämätön väline. Lisäksi pienille korjauksille ei ole tarvetta ostaa liian kalliita laitteita.

Kun käytät hiomakone, sinun on tiedostettava, että sitä tulee käsitellä huolellisesti, koska tämä työkalu ei ole turvallinen. Jos se on asennettu väärin, voi hiomalaikka irrota, mikä on täynnä haitallisia vaikutuksia.

Kiillotettu betonipinta

Betonin pinnan kiillotus tehdään alustavan kiillotuksen jälkeen lattian pinnan. Toisin sanoen se on viimeistelty kiillottamalla. Tuloksena on täysin sileä, kiiltävä pinta, jolla on suuri lujuus, kestävyys ja estetiikka.

Kiillotusprosessi on riittävän nopea. Laadun tuloksena on suositeltavaa hakea asiantuntijoiden apua, koska ystävät harvoin saavuttavat täydellisyyden. Työn korkeat kustannukset maksavat erinomaisen ulkonäön ja pitkän käyttöiän ilman tarvetta paikallisiin korjauksiin.

Kiillotuslaitteilla on pienet mitat, joten niitä käytetään paitsi suurilla alueilla myös ahtaissa olosuhteissa. Tavalliset kiillotetut betonilattiat eroavat ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan kiillotetuilta, joiden pinta on paljon tasaisempi ja vahvempi. Se on esikäsiteltyjä nestemäisiä koostumuksia, tiivisteitä, minkä jälkeen betoni kovenee ja saa lisää kosteudenkestävyyttä. Seuraavaksi pinta käsitellään kiillotuskoneilla, mikä tekee siitä virheetöntä.

Kiillotettu betonilattia voidaan tehdä yksivärisellä harmaalla tai värillisellä versiolla sekä millä tahansa kuvioinnilla. Pinnalla ei ole jälkiä likaa, auton renkaita tai öljyn tahroja. Kiillotettu betoni ei ole pölyinen, ja huolehtiminen siitä on hyvin yksinkertaista - se on märkäpuhdistus. Kiillotus normaaleissa käyttöolosuhteissa ei riitä aikaisintaan kymmeneen vuoteen.

Kiillotettujen betonilattian etuja

Tämä tyyppi on nykyään loistava vaihtoehto marmori- ja mosaiikkilattia-lattioille. Euroopan maissa kiillotettua betonia on käytetty pitkään pitkään, ja maassamme tällaiset kerrokset ilmestyivät niin kauan sitten, mutta nopeasti saivat suosioaan kiistattomien ominaisuuksiensa vuoksi.

Kiillotetut betonilattiat:

 • käytettävissä;
 • yleismaailmallinen
 • ovat vahvoja;
 • eivät vaadi kalliita materiaaleja ja valtavia työvoimakustannuksia;
 • saumaton ja tiukka;
 • täysin heijastavat ääntä, mikä on tärkeä edellytys kokoushuoneiden ja luokkahuoneiden järjestämiselle;
 • älä luiskahda;
 • edullinen toiminta.

Glitter on helppo palauttaa uuden pinnoituksen jälkeen, ja vanhan betonilattia on helppo kääntää kirkkaaksi sisätilaksi. Saumojen puute estää lian ja pölyn kerääntymisen niihin ja liukumisen vähäinen kerroin estää mahdolliset loukkaantumiset syksyllä. Kiillotetun betonin kiinteä pinta mahdollistaa lattian käytön huoneissa, joissa on suuri liikenne ja korkea kosteus.

Kiillotettu betoni voi kilpailla luonnonkiven kanssa. Ja raaka-aine menettää voimansa liian nopeasti.

Tee konkreettinen kiillotus omiin käsiisi

Betonipinnat on kiillotettu jo vuosikymmeniä, mutta nykyään tämä viimeistelymenetelmä on edelleen tehokkain. Oikein tehty hiominen ja kiillotus betonilla omilla kädillä paljastaa materiaalin kauneuden ja parantaa suorituskykyä huomattavasti.

Kiillotettu betonilattia tekee huoneesta kevyemmän.

Kun betonista tehdään hiontatyöt, sen pinta on päällystettävä erityisellä kyllästyksellä vedeneristykseen.

Kiillotettua betonia käytetään paitsi uusissa rakennuksissa myös vahingoittuneiden vanhojen pinnoitteiden palauttamiseen. Hyvin usein kiillotettua betonia käytetään toimistoissa, julkisissa rakennuksissa, ostoskeskuksissa. Yksityinen rakentaminen ei myöskään jähmettynyt.

Kiillotetun lattian edut ja pääominaisuudet

Lattian puhdistamiseen voit käyttää hiomamyllyä.

Betonilattian kiillotus on nykyisin edistynein ja edullisin ratkaisu.

Tällaisten kerrosten etuja ovat:

 • helppo huolto ja puhdistus;
 • lisääntynyt lujuus;
 • kestävyys;
 • alhaiset kustannukset;
 • esteettisesti kaunis näköala;
 • pitkä käyttöikä.

Nano-vahvistimilla kiillotetut ja vahvistavat mattapintaiset lattioiden kokeet osoittautuivat käytetyiksi teollisuusyrityksissä, eri varastoissa ja julkisissa paikoissa.

IVY-maissa kiillotettua betonia käytetän lähes koskaan, vaikka Eurooppa ja Yhdysvallat ovat pitkään harjoittaneet kiillotettuja betonipintoja julkisissa ja oppilaitoksissa.

Betonilattia ja jyrsintä

Merkittävät lattiavirheet poistetaan jyrsimällä.

Jos pintavirheiden syvyys on yli 5 mm, jyrsintä on paras vaihtoehto. Kiillotetun betonilevyn pintaan on kiiltävä peiliväri ja käytön aikana ei yksinkertaisesti ole pölyn muodostumista. Lattialla on suuri heijastumisvalo, mikä lisää merkittävästi huoneen valaistusta.

Betonilattian ja polymeerilattian välinen ero on kyky hengittää ensin, vapauttaa tai absorboida vesihöyryä. Tämä ominaisuus auttaa säilyttämään suotuisan ilmapiirin huoneen sisällä. Käsitellyn betonipinnoitteen (alkalinen luonne) korkea pH eliminoi haitallisten bakteerien, muotin ja erilaisten sienten lisääntymisen. Rakenteella ei ole migraattikemikaaleja, hajua tai allergeeneja. Jos teet kaiken työn vaiheittain, tarkkailemalla tekniikkaa, voit itsenäisesti käsitellä betonia, ja omalla kädellä tekemäsi kiillotus ilahduttaa hyvin kauan.

DIY kiillotustekniikka

Se on tärkeää! Hiontatyöt betonilattialle voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut.

Käsintehty kiillotus koostuu useista vaiheista. Niiden määrä laatuprosessissa saavuttaa 15. Kiillotus tehdään vanhojen lattian ja portaiden korjaamisen tai uuden viimeistelyn aikana, mutta kaikissa olosuhteissa on tehtävä valmistelutöitä.

Jyrsintä- ja kiillotustyön suorittamiseksi saatat tarvita käsin ja ammattilaistarvikkeita:

 • hiomakone, jossa on segmenttejä, joissa on timantti- tai korundimurskaus;
 • jyrsintälaitteet, joilla on kovan seoksen segmenttejä;
 • harjat korundin ruiskutuksella;
 • Bulgaria;
 • suojalasit;
 • hengityssuojain (ei voi tehdä ilman sitä).

Betonin hiomiseen on erikoiskäsikirjaimia.

Valmistusaika käsittää betonipinnan puhdistamisen maalista, lakasta ja muista epäpuhtauksista. Puhdistus tapahtuu jyrsimällä tai räjäyttämällä. Kaikki viat ja epäsäännöllisyydet on poistettava.

Jos betonipinnalla on merkittäviä vikoja, ne poistetaan alustavalla jyrsinnällä. Tämä prosessi suoritetaan betonin pintakerroksen perusteellisen käsittelyn aikana, mutta sinun on oltava tietoinen siitä, että aallon eroja ei voida poistaa tällä tavalla. Ne tasoitetaan lisäämällä toinen betonikerros. Jyrsitystoimenpiteiden suorittamisen jälkeen havaitaan usein huomattavia uria (enintään 0,4 cm). Ne voidaan poistaa hiomalla pintaa.

Hionnan aikana poistetaan ylempi kerros, joka muodostuu kaatamisen aikana muodostuneen sementtihyytelön kovettumisen johdosta. Maito estää tiivisteen koostumuksen tunkeutumisen betonirakenteeseen. Hionta mahdollistaa paljaat täyteaineet (murskatut tai sirut).

Korkealaatuisen hionnan suorittamiseksi on tarpeen pitää betonia kaatamisen jälkeen 1-3 viikkoa. Tällä hetkellä betoni saavuttaa riittävän lujuuden, mikä mahdollistaa täyteaineen viipymisen rakenteessa. Betoniseoksen täyteaineiden roolissa ovat sora, murskattu pieni murto-osa, graniittihiutaleet tai kalkkikivi.

Betonin merkistä riippuen hiomakoneen leikkauselementtien tyyppi valitaan. Jos merkki on suurempi kuin M250, käytetään timanttimaalattuja segmenttejä, jos sitä käytetään matalammalla korundilla. Käsin tehty kiillotus on korkealaatuista vain, jos käsitellyn betonin laatu on vähintään M300.

Erikoislaitteiden puuttuessa betonin hionta toteutetaan korundisuihkulla varustettujen metalliharjojen avulla. Jos pinnalla on ulkonevat vahvistusosat, ne voidaan leikata jyrsimellä.

Kaikki valmistelutyöt tehdään vain kuivalla betonipinnalla, muuten märkä liete vähentää kitkaa ja tukkia työkalun yksityiskohdat. Hionnan aikana on mahdollista käyttää teollista pölynimuria. Hionnan jälkeen pölynpoisto suoritetaan.

Vaiheet tekemällä oman kiillotuksen

 1. Vanhan lattian valmistuksen ensisijainen vaihe käsittää vanhanlaisten lakkojen, lakkojen, maalien ja muiden epäpuhtauksien pinnan puhdistamisen jyrsimällä tai ampumapuhalluksella.
 2. Seuraava vaihe on poistaa kuoppia, halkeamia ja muodonmuutos kutistuvia saumoja. Pinnan tasoittamiseksi käytä epoksimuovia. Sen on oltava sellaisen pehmeän pinnan luoma, että hiomakoneen (pää) työelementit eivät tartu pinnan epätasaisuuksiin.
 3. Timanttilevyjen avulla, joiden raekoko on jopa 37 mikronia (400 grit), suoritetaan alustava karkea hionta. Jos pinta on sileä, eli jyrsintä ja tasoitus ei ole tarpeen, tämä toimenpide suoritetaan välittömästi. Betonikerros puhdistetaan pölystä ja liasta.
 4. Erityisen koveteiden avulla kemiallinen käsittely betonin pinnalla. Koventimen komponentit alkavat olla vuorovaikutuksessa kalsiumhydroksidin kanssa, joka sisältyy betoniin. Näin voit parantaa betonin lujuusominaisuuksia. Hionnan jälkeen lattiapinta käsitellään impregnaattorilla, esimerkiksi Densifierillä.
 5. Viimeisessä vaiheessa hiominen suoritetaan levyillä, joiden raekoko on yli 400 kiviä ja betonipinnan viimeistelykiillotus, jonka timanttilevyt ovat 10-5 um (1500 - 3000 grit).

Jos käsiteltävä pinta on pieni, hiomakone voidaan käyttää kiillotukseen omilla käsillä. Tällainen työ on kuitenkin erittäin työläs, aikaa vieviä ja vaatii joitain taitoja. Pohjamaalausta käytetään pääasiassa vaikeasti tavoitettavien alueiden käsittelyyn. Tuloksena kävi ilmi, että betonipinnan kiillotus on melko monimutkainen, vaatii erikoisosaamista tai jopa erikoisosaajien osallistumista.

Yleiskatsaus betonielastustekniikkaan. Vertailu ja hinnat.

Nykyaikaiset betonintuotantotekniikat tarjoavat käytännöllisiä ja tehokkaita kerroksia, jotka eivät vaadi erityistä hoitoa ja usein korjauksia. Yksi vaihtoehto on kiillotettu betonilattia, joka ei ole alhaisempi luonnonkivipinnoitteiden lujuuden suhteen. Tällainen lattia voidaan järjestää sekä avoimilla alueilla että sisärakennuksissa.

Kiillotetaan betonipintoja

Kiillotustekniikka mahdollistaa vanhan tai uuden betonikerroksen pohjalta nykyaikaisen ja ympäristön kannalta turvallisen lattiapinnoitteen, jota ei tarvitse käyttää kulumiseen, kuorintaan tai hilseilyyn. Se ei jätä jälkiä eri kemikaaleista, teknisistä öljyistä tai kuormauspyöristä. Siksi kiillotetut betonilattiat, jotka loistavat lasin tavoin, ovat ansaittavasti suosittuja valintamyymälöiden, hotellien, näyttelyhallien, suurien varastokompleksien jne. Omistajien kanssa.

Kiillotuksen jälkeen betonin pinta saa kiiltävän sävyn ja näyttää luonnolliselta kiveältä, ei huonompi hänelle ja voimaa. Betonin kiillotus tehdään erikoislaitteiden ja levyjen avulla, joissa on timanttiosat, joiden raekoko on 1500-3000.

Riippuen tehtävistä, lattialle voidaan antaa erilainen kiiltoaste, joka ulottuu mattapintaisesta tai satiinista käytännöllisesti peilikuvioiseen, kiteisiin viimeistelyyn.

Siinä tapauksessa, että kiillotettua betonilattiaa on tarkoitus suunnitella, on suositeltavaa käyttää pieniä murskattuja murskattuja kiveä täyteaineena, mutta marmori- tai graniittimerkkejä. Sen kulutus on paljon vähemmän kuin raunio, koska vauva on tiheämpää materiaalia eikä luo paljon tyhjiä. Lisäksi betoni, jossa on marmorimyllyt, näyttää paljon näyttävältä.

Kiillotettavan betonipohjan on täytettävä tietyt vaatimukset: betonin laatu ei saa olla alhaisempi kuin M350 ja korkeusero on enintään 2 mm / 2 neliömetriä. m. Tällaiset tiukat vaatimuk- set, jotka koskevat pohjan tasaisuutta, johtuvat siitä, että jauhin on jauhaa betonin päällyskerros tasaisesti tasaisesti koko hionta-alueen läpi. Lattian pinnalla ei saa jäädä luistamattomia linssit koneen 4-5 kuluttua.

Jos et mene yksityiskohtiin, betonieristyksen tekniikka voidaan esittää seuraavasti:

 • koulutusta. Betonipohja on täysin puhdistettu vanhoista päällysteistä (keraamiset laatat, maalit, matot, itsetasaavat lattiat jne.). Tarvittaessa halkeamien, sirujen ja muiden vikojen korjaus;
 • pinnoitus. Tämä prosessi toteutetaan erikoislaitteiden avulla käyttäen peräkkäin erikokoisia hiomakokoja (30-200 karkeaa);
 • vahvistaminen. Hionnan jälkeen betonipinta impregnoidaan erityisillä kyllästyksillä perusmateriaalin lujuuden lisäämiseksi;
 • kiillotus. Tämä prosessi on samanlainen kuin hionta, mutta vain hiomavälineiden käyttö, joiden raekoko on 300-3000 hiekkaa. Tuloksena on kiillotettu betonilattia, jossa on vaadittu kiiltoaste.

Mahdolliset virheet lattian kiillotuksessa

 1. Työvaiheen noudattamatta jättäminen. Tämä voi johtaa siihen, että ei kiillotettuja vikoja (naarmuja, jotka eivät hävinneet hiomakoneen seuraavan muutoksen jälkeen) näkyvät vain kiillotuksen aikana. Lisäksi varhaisvaiheessa esiintyneet virheet saattavat tulla havaittaviksi paljon myöhemmin. Yleensä tämä tapahtuu kiillon ulkonäössä eli viimeisimmissä kiillotusvaiheissa.

Alaraja: tällä alueella tarvitaan toistuva työkierros, joka alkaa työkalulla, jolla on tarvittava raekoko, lattian pinnan ulkonäön korjaamiseksi. Joko asiakas saa loistavan, mutta "naarmuuntuneen" kerroksen virheellisen työn seurauksena.

 1. Epäasianmukainen impregnointi. Tämä voi aiheuttaa lattian pinnan ei saada mahtava esteettinen ulkonäkö.

Perusviiva: sinun on toistettava työkierto, mukaan lukien vahingoittuneen alueen hiominen. Tai asiakas saa lattian alueet, jotka ovat olennaisesti eroja toisistaan ​​ulkonäössä.

 1. Jos timanttityökalun pyörimisnopeutta ei noudateta. Tässä tapauksessa mahdolliset seuraukset ovat samat kuin edellä kuvatut.

Perusviiva: sinun on toistettava työkierto lattian ulkonäön korjaamiseksi. Tai asiakas saa loistavan "naarmuuntuneen" kerroksen.

Kiillotettujen lattioiden edut

Nykyään kiillotetut betonilattiat ovat erinomainen vaihtoehto marmori- tai mosaiikkilattia-lattioille. Euroopassa ja Amerikassa kiillotettua betonia on käytetty melko pitkään, ja kotimaassamme se ilmestyi suhteellisen hiljattain, mutta erittäin nopeasti saavutti suosionsa sen merkittävien ominaisuuksien ansiosta.

Kiillotetuilla lattiatoilla on seuraavat edut:

 • käytön yleismaailmallisuus. Kiillotetusta betonista valmistetut lattiat voidaan asentaa mihin tahansa kokoon ja eri tarkoituksiin. Se voi olla asuin-, teollisuus-, hallinto-, liiketiloja ja jopa ulkoalueita;
 • vastustuskyky useimmille biokemiallisille reagensseille ja kosteudelle;
 • korkea kulutuskestävyys. Betonilattiat ovat optimaalisia käytettäväksi alueilla, joilla on raskas liikenne tai suuri liikenne;
 • pitkä käyttöikä. Ylemmän kerroksen (kerran 8-10 vuoden) jaksottaisella kiillotuksella päällyste voi kestää vähintään 100 vuotta.
 • ympäristöystävällisyys. Betonilattian koostumuksessa ei ole myrkyllisiä aineita;
 • laaja valikoima koristeellisia ratkaisuja. Kiillotetun betonin avulla on mahdollista jäljitellä luonnonkiveä, jolloin syntyy "märän lattian" vaikutus. Sitä voidaan käyttää erilaisiin koristeisiin ja maalata millä tahansa värillä.

Lisäksi kiillotetut betonilattiat ovat helposti ylläpidettävissä ja ylläpidettävissä. Verrattuna muihin päällystetyyppeihin ne edellyttävät alhaisimpia käyttökustannuksia. Taulukossa on esitetty yhden neliömetrin teollisuustilan ylläpitokustannusten vertailukustannukset eri lattianpäällysteillä.

Lattian huollon kustannukset erilaisilla lattiatyypeillä:

Betoni kiillotustekniikka

Kiillotetun betonin tekniikka koostuu pinnan mekaanisesta käsittelystä erityisten kemiallisten yhdisteiden avulla, jotka tunkeutuvat ja vahvistavat betonipohjaa. Tämän tekniikan avulla voit tehdä uusia ja palauttaa vanhat, vaurioituneet betonilattiat ilman lattiapäällysteitä.

Tärkeimmät betonielastustekniikan sovellusalueet

Betoni on luonnollinen materiaali. Sen pääkomponentit - kalkkikivestä ja savesta valmistettu Portland-sementti ja täyteaineet (hiekka, sora, murskattu kivi), jotka saadaan murskaamalla erilaisia ​​kiviä. Betonin koostumus sisältää myös vettä, joka saa aikaan sen kovettumisen reaktion. Mutta luonnollisuudestaan ​​huolimatta betonilla on joitain puutteita.

Ensinnäkin se on melko ruma ulkonäkö. Esimerkiksi betonilattia ilman pinnoitetta ei näytä kovin esteettiseltä. Lisäksi käytön aikana tällainen lattia on melko pölyinen. Nyt kaikki nämä virheet voidaan poistaa helposti hiomalla ja myöhemmin betonilla. Nykyaikainen kiillotustekniikka mahdollistaa betonin luonnollisen luonteen säilyttämisen ja poistaa kaikki sen pääasialliset haitat.

Kiillotetun betonilevyn visuaaliset ominaisuudet ovat lähes identtiset luonnonkiven kanssa. Tällainen lattia näyttää todella kauniilta ja kalliilta, ja sen tekniset ominaisuudet antavat suuren vastustuskyvyn mekaanisille ja muille vaikutuksille. Kuten käytännössä käy ilmi, kiillotetun betonin lattiat kestävät tehokkaasti jalankulkijoiden liikkeitä ja raskaiden kuormaajien liikkuvuutta, joten ne sopivat ihanteellisesti julkiseen viihdeohjelmaan ja teollisiin työpajoihin.

Tällä hetkellä kiillotettuja betonilattioita käytetään laajalti:

 • tuotanto- ja varastointitilat;
 • toimistorakennukset ja liikekeskukset;
 • supermarketit ja putiikit;
 • ravintoloita, baareja ja kahviloita;
 • näyttelytiloja ja museoita;
 • autotallit, pysäköintialueet;
 • lääketieteelliset ja oppilaitokset;
 • urheilukeskukset;
 • hotellit, rautatieasemat ja lentokenttä;
 • asuintiloihin.

Kiillotettu betoni: teknologia ja edut

Betonin kiillotustekniikka mahdollistaa betonipohjan kääntämisen mahtavaksi lattiapinnoitteeksi, jolla on suuri lujuus. On huomattava, että kiillotettu lattia voidaan saada vanha betonikerros. Pääasia on, että hän oli vielä tarpeeksi vahva ja tarvitsi tarvittavan voiman.

Kiillotetun betonin lattiat kestävät kulutusta, mekaanista kuormitusta ja pölyn erottumista erinomaisilla koristeellisilla ominaisuuksilla. Usein he jäljittelevät graniitti- ja marmorilattiat, mutta samaan aikaan he ovat parempia väreissä ja kuvioissa.

Kiillotettujen betonilattian etuja:

1. Lattian kestävyys ja kulutuskestävyys.

 • kiillotettu betoni voi kestää hyvin kauan. 5-7 vuoden käytön jälkeen hän voi tarvita vain kevyitä korjauksia, jotka koostuvat pinnan kyllästämisestä ja kiillottamisesta;
 • kiillotetut betonilatteet ovat ominaisia ​​korkealla naarmuuntumisella, joten ne ovat erittäin helppokäyttöisiä. He pystyvät kestämään erilaisten raskaiden lastaus- ja kuljetuslaitteiden liikkumisen;
 • verrattuna tavalliseen kiillotettuun betoniin, se on resistentteempi kulutukseen;
 • impregnointien avulla voit luoda suojakerroksen betonipinnalle estämällä eroosiota ja pölyämistä.

2. Laaja soveltamisala. Kiillotetuilla lattiatoilla on tasaisin ja tasaisin pinta, joka eliminoi korkeat tärinät eri mekanismien käytön aikana. Tällainen ominaisuus yhdistettynä monien muiden positiivisten ominaisuuksien kanssa mahdollistaa kiillotettujen lattioiden käytön eri alueilla.

3. Ympäristöystävällinen. Kiillotetun betonilevyn epäilyttävä etu on sen luontaisuus. Koostumuksessaan ei ole orgaanisia aineita ja liuottimia, jotka hajoavat ajan myötä tai lämpötilan vaikutuksen alaisina, samoin kuin emittoivat hajua tai allergeeneja.

4. Hygienia ja turvallisuus. Huoneissa, joissa on kiillotettua betonilattiaa, on suotuisa ilmapiiri, koska tämä materiaali kykenee kulkeutumaan ilmasta ja vapauttamaan kosteutta, joka haihtuu sen pinnalta luonnollisella tavalla. Sen korkea pH-taso sulkee pois mahdollisuuden kerääntyä muottiin, sieniin ja erilaisiin bakteereihin.

5. Emäksisen pölyn puuttuminen. Kun betoni kovettuu, pinnalle muodostuu sementtikalvo, josta tulee pölyä betonin käytön aikana. Kiillotettaessa tämä haitta eliminoituu erityisen impregnoinnin avulla. Se vahvistaa ja poistaa betonipinnan, mikä auttaa puhdistamaan huoneen ilman.

6. Helppo ylläpito. Kiillotettu betoni ei vaadi monimutkaista hoitoa. Se on helppo puhdistaa, koska se on täysin sileä.

7. Ulkonäkö. Koristeellinen kiillotettu betonilattia on kiiltävä pinta. On myös mahdollista kaivertaa lattiaa, maalausta tai maalausta kaavion päälle. Väriaineiden avulla betoni voidaan maalata eri väreillä ja monenlaisilla kuvioilla. Tämä lisää kiillotettujen lattien kysyntää paikoissa, joissa lattian ulkoiset houkuttimet ovat erittäin tärkeitä.

8. Kustannustehokas.

 • kiillotetut betonilattiat säästävät jopa 15% valaistukseen. Tämä johtuu niiden heijastavista kyvyistä. Tavallisiin kerroksiin verrattuna kiillotetun betonin heijastuskyky on korkeampi 30-50%;
 • koska kiillotetut lattiat eivät vaadi monimutkaista hoitoa, tämä vähentää huomattavasti niiden ylläpidon kustannuksia;
 • kiillotusbetonilattiat eivät liity kalliiden polymeerien tai pinnoitteiden käyttöön. Käytetyn kyllästyskustannuksen on suhteellisen pieni, mikä on taloudellisesti kannattavaa;
 • kiillotettu betoni on melko pitkä käyttöikä. Toisin kuin perinteiset lattiat, sitä ei tarvitse päivittää säännöllisesti kulumisen takia. Se myös vähentää lattian ylläpitokustannuksia.

9. Alhainen liukkaus. Erikoisvalmisteiden käyttö mahdollistaa lattiamateriaalin saamisen, jonka liukkaus on 40-50% vähemmän verrattuna muihin kerroksiin.

10. Korkea lämpötila. Impregnoinnin käyttö vaikuttaa positiivisesti betonilämmön lämmönkestävyyteen.

Kiillotetun betonilevyn muodostamisprosessi koostuu useista vaiheista. Tekniikka riippuu paljolti olosuhteista, joissa lattiaa käytetään: ulkona tai sisätiloissa sekä alkuperäisen pinnan kunnossa - vanhan kerroksen korjaus tai uusi lattiapäällyste.

Lyhyesti sanottuna kiillotetun betonilattian rakentamisen tekniikka voidaan esittää seuraavasti:

 • betonikerros poistetaan hiomalla, kunnes täyteaineen jyvät altistuvat;
 • Betonipinta vahvistetaan erityisellä impregnaattorilla. Tämä lisää huomattavasti materiaalin lujuutta ja sitoo kalkkia, joka on pölylähde;
 • monivaiheinen betonituotanto, jossa käytetyn materiaalin hankauskyky vähenee asteittain.

Tuloksena on mahtava ja käytännöllinen pinta, joka ei vaadi erityistä hoitoa ja ennallistamista pitkään aikaan. Laadukkaan kiillotettu betoni ei ole alhaisempi kuin luonnonkiven pinnoitteet ja jopa ylittää ne joissakin indikaattoreissa.

Kiillotettaessa betonia:

 • kivi-täyteaine altistuu (se voi olla graniitti, kvartsi, korundi, marmori), joten tämä täyteaine vie kaikki lattian kokeman pääkuorman. Tämän seurauksena betonilevyn lujuus on samanlainen kuin kivi;
 • luonnonkivestä valmistettujen täyteaineiden altistumisen vuoksi betonilattia on erittäin tehokas, eli kauneudessa se vastaa myös kiven pintaa;
 • kiillotuksen ansiosta betonilattia hankkii peilipinnan, joka täydentää pinnoitteen vaikutusta.

Yhtiö NTS ehdotti ensimmäistä teknologiaa kiillotusbetonia nimeltä Superfloor. Se oli yli kaksikymmentä vuotta sitten. Nykyään monet hiomakoneiden valmistajat tarjoavat menetelmän. Oikein valittu tekniikka takaa paitsi työn menestyksen, myös suuria säästöjä aikaa ja rahaa.

Betonin kiillotus tekniikalla NTS Superfloor

Tämän tekniikan betoniprosessointi käsittää 5 vaihetta.

Vaihe 1. Vanhojen pinnoitteiden poistaminen ja betonin karkea hionta.

Ensinnäkin olemassa olevat vanhat päällysteet (maali, epoksi, liima jne.) Poistetaan ja karkea hionta suoritetaan.

Vaihe 1. Tässä vaiheessa vanha pinnoite poistetaan timanttityökalulla, jonka raekoko on 25 Grit.

Vaihe 2. Karkean jauhatuksen suorittaminen 80 karkeantyökalulla.

Vaihe 2. Hionta.

Tässä vaiheessa tehdään betonin hionta tasaisen pinnan saamiseksi. Vaihe koostuu kahdesta vaiheesta, joissa käytetään eri työkaluja.

Vaihe 3. 150 karkea hiomakone Grit.

Vaihe 4. Hionta 200 karkeakärillä.

Vaihe 3. Kovettavan kyllästyksen levittäminen.

Käytetty impregnointi NTS Cure. Kyllästysajan kuivumisaika on 24 tuntia, joten niillä on tauko päiväksi.

Vaihe 5. Impregnointi levitetään siististi, ilman lasien muodostumista lasin pinnalle.

Vaihe 4. Betoni kiillotus.

Kiillotus suoritetaan käyttämällä eri raekokoisten timanttityökaluja. Jokainen toimenpide suoritetaan kahdesti: lattian pinnasta ja poikki.

Vaihe 6. Kiillotus työkalulla 400 Grit.

Vaihe 7. 800 karkeantyökalun käyttö.

Vaihe 8. Siirtyminen työkaluun, jossa on 3000 hiutaleita.

Vaihe 5. Suojaavan koostumuksen käyttö.

Viimeisessä vaiheessa betonialustalle levitetään erityinen kyllästys lattian suojaamiseksi ja ennenaikaisen kulumisen estämiseksi.

Vaihe 9. Yksi kiillotetusta betonilattiasta levitetään yhteen seuraavista yhdisteistä: HTC Cleaner, HTC Stain Protection ja HTC Pore Primer.

NTS on kehittänyt neljä menetelmää kiillotetun betonin lattian luomiseksi:

 • Superfloor Bronze. Tämä tekniikka käsittää vähimmäismäärän käsittelyvaiheita. Tällaisen käsittelyn aikana betonin yläkerros ei ole poistettu, vaan kiillotettu. Kiillotetun pinnan saamiseksi betonipohjamaa ensin jauhetaan, sitten Nure Cure levitetään ja kiillotetaan työkaluilla 400 - 3000 Grit. Viimeisessä vaiheessa käytetään suojaavaa pinnoitetta tahran suojaa tai pore-pohjamaalia käyttäen;
 • Superfloor hopea. Tämä menetelmä käsittää hiomisen, mutta ei kiillotuksen. Tämän menetelmän mukaisen lattian valmistuksessa suoritetaan kaksi pinnoitustasoa HTC Cure-impregnoinnin, hionnan ja tahran suojauksen tai pore-pohjamaalin levittämisen avulla;
 • Superfloor Gold. Tämä tekniikka ohitteli karkea hiontapinta, joten lattian pinnan tulisi olla sileä ja jopa ennen kiillotusta. Jalostukseen kuuluu kolme hiontavaihetta, HTC Curen kyllästys, kolme kiillotusvaihetta ja suojaavan koostumuksen tahran suojaus tai puhdistusaine;
 • Superfloor Platinum. Kiillotettua lattiaa tämän tekniikan avulla luodaan kaikki hionnan ja kiillotuksen vaiheet. Nämä ovat kaksi pinnoitustasoa, kaksi hiontatasoa, HTC Cure-kyllästys, kolme kiillotusvaihetta ja Stain Protection tai Cleaner.

Venäjän Adele-yhtiön konkreettinen kiillotustekniikka

Adele-yhtiö harjoittaa omaa prosessitekniikkaa, joka koostuu kuudesta hiomatyön siirtymisestä metalliliitosten työkalujen avulla.

Lisäksi voidaan toteuttaa:

 • kovetuskoostumuksen syöttövaihe;
 • betonin tiivistysvaihe;
 • eri kemian käyttöönoton vaihe (jos asianmukainen päätös tehdään).

Vaihe 1. Epäsäännöllisyyksien poisto ja tuoton lattian pinta tasaisella tasolla.

Tässä vaiheessa frangfurt GFB 00, jossa 12 hiutaleita. Tämä työkalu on suunniteltu betonin karkealle kuorinnalle suurien päästöoikeuksien poistamisen avulla.

Vaihe 2. Suorat naarmut tasaantuvat siirtymän jälkeen GFB 00.

Käyttää GFB 0 -työkalua, jossa on 30 hiutaleita. Tätä työkalua käytetään irtonainen betonikerrosten ja sementtihyytelöiden poistoon.

Vaihe 3. Betonipinnan tasoittaminen.

Käytetty työkalu GFB 1 viljalla 50 Grit.

Vaihe 4. Hieno hionta.

GFB 2 siirtyy 120 Grit-viljalla. Hionta GFB 2: lla on ensimmäinen kiillotusvaihe.

Vaihe 5. Kovettavan kyllästyksen levittäminen lattialle.

Impregnointiolosuhteet voivat vaihdella tämän koostumuksen valinnan mukaan. Joka tapauksessa sinun on noudatettava valitun impregnoinnin valmistajan suosituksia.

Esimerkiksi LITSIL tarjoaa seuraavat säännöt LITSIL H15-impregnointia varten:

 • lattiapinta olisi valmistettava ja jauhettava 80-200 pintaliima-asteeseen;
 • impregnointikulutus riippuu pinnan tilasta ja vaihtelee välillä 0,06 - 0,2 l / m 2;
 • kyllästys on tasaisesti levitettävä lattian pinnalle harjalla;
 • kyllästyksen tulee olla pinnalla vähintään 30 minuuttia nestemäisessä tilassa. Tänä aikana on mahdotonta sallia kuivien paikkojen esiintyminen betonipinnalle. Kun tällaiset paikat ilmestyvät, ne tulisi levittää koostumukseen ennen kuin märkäkalvon kiilto ilmestyy;
 • pintakäsittelyn ajankohdan jälkeen (0,5 tuntia kyllästystä pinnalle märkäkalvon muodossa), koostumuksen jäännökset olisi poistettava käyttämällä pesupölyä tai pesulaitetta. Betonin pinta on huuhdeltava vedellä. Kuivattu kyllästys ei liukene veteen, joten se voidaan poistaa vain mekaanisesti;
 • impregnoinnin jälkeen sinun on odotettava, kunnes pinta kuivuu. Kuivumisaika voi olla kolmestakymmenestä minuutista useita tunteja. Betonin lujuuden saavuttamiseksi on suositeltavaa, että pinta pysyy vähintään 8-10 tuntia. Kuivumisen jälkeen pinta on täysin valmis jatkokäsittelyyn.

Vaihe 6. Betonissa olevien ontelojen ja huokosten tiiviste.

Jotkut luolat ja muut pienet viat ovat aina läsnä betonipinnalla.

Adele on kehittänyt seuraavan menetelmän betonilaattojen ja huokosten upottamiseksi:

 • sideaineliuosta levitettävällä pinnalla. Esimerkiksi liuoksena koostumus LITSIL S70;
 • levittämällä pieni määrä puhdasta kuivaa sementtiä. Tuloksena on sementtimassa, jota käytetään olemassa olevien virheiden sulkemiseen;
 • sen jälkeen, kun kitti on kuivunut, pinta maalataan GFB 2 -työkalulla.

GFB 3-siirtymää käytetään 200 Grit -jyvällä.

Vaihe 8. Kiillotus.

Käytetään GFB 4 suuttimia, joissa on 400 Grit-viljaa. Tämä vaihe on viimeinen, johon instrumenttia käytetään metalliliitoksessa. Lisäsuoritus suoritetaan muovin kiillotuspyörien avulla.

Vaihe 9. Kiillotus.

Ehdotetaan viiden kiillotussiirtymän johdonmukaista käyttöä, ja timanttituotteiden jyrkkää vähenemistä ehdotetaan:

400 Grit - 800 Grit - 1500 Grit - 3000 Grit - BUFF.

Vaihe 10. Pad hiotus 800 Grit.

Kiilto ilmestyy lattialle tämän vaiheen jälkeen. Monissa tapauksissa tämä ehto on melko tyytyväisiä asiakkaita. Kiillotusta jatketaan, jotta saadaan kiiltävämpi pinta.

Vaihe 11. Pada 1500 -hartsin käyttö.

Vaihe 12. Kiillotus padilla 3000 Grit.

Vaihe 13. Kiillotus BUFF-tyynyllä.

Tämän seurauksena lattian pinta muuttuu peiliksi.

Kiillotetun pinnan parantamiseksi on mahdollista:

 • lisää kiiltoa levittämällä kiillotusta;
 • erilaisten formulaatioiden levittämiseksi pinnan hydrofobisten ja muiden ominaisuuksien aikaansaamiseksi.

Adele Company Tool

Kaikki työ tehdään Adeleen tuottama timanttityökalu. Tätä työkalua kehitettiin ottaen huomioon käsiteltävän materiaalin kotimaiset ominaisuudet ja sitä käytetään erilaisten betonipintojen hiomiseen liittyvien tehtävien ratkaisemiseen. Adele on ollut mukana kehittämässä ja tuottamassa timanttisegmenttien työkaluja yli kymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä se on Venäjän suurin valmistaja ja johtava betonituotannon alalla.

Yhtiö on kehittänyt erilaisten betonielementtien työstökoneiden sarjan. Hiomasuuttimet voidaan asentaa eri hiomakoneisiin.

Adele-yhtiön tehtaiden merkintä:

 • punainen väri ilmaisee hiomistyökalun numeron 00. Tämän työkalun leikkuusegmenttejä sisältävien timanttijyvien koko on kooltaan 1,5-2,5 mm. Nämä leikkurit on suunniteltu poistamaan suuria päästöoikeuksia, joten ne suorittavat betonipohjien poistamisen valmisteluvaiheessa;
 • musta vastaa työkalun numeroa 0, jossa on 630/500 mikronin hiomarinta. Tällaisia ​​suuttimia käytetään karkeaan jauhamiseen;
 • harmaa tarkoittaa numeroa 1, jonka raekoko on 415/355 mikronia. Tämän työkalun päätavoite on muuttaa pinnan karheutta työstön jälkeen edellisen numeron tehtaalla;
 • Hienojauhoihin käytettävät suuttimet, joissa on numero 2 ja 125/100, ovat hopeavärinä;
 • 50/40 viljanleikkurit on merkitty kultaisella värillä, jotka on suunniteltu pinnan hienosäätämiseen siirtymällä kiillotukseen;
 • kultaisella kulmalla varustetut hopeiset suuttimet ovat timanttisegmenttejä, joiden raekoko on 20/14, ja niitä käytetään betonipäällystykseen ennen kuin käytetään polymeerisidonnaista työkalua.

Adel-yhtiö on myös kehittänyt useita erilaisia ​​nivelsiteitä timanttisegmentteihin:

 • joukko C (standardi). Työkalulla, jolla on tällainen nippu, ei ole lisäväriä leikkurin kulmassa, eli sen koko pinta on ensisijainen väri, joka vastaa timanttisegmenttien jyvää. Sidos on keskikovuutta ja kohtalaista vastustuskykyä hankaavaan kulumiseen. Sellaisia ​​segmenttejä, joilla on tällainen nippu, käytetään lähes kaikkiin betonityöstöön, ellei erityisiä käsittelyvaatimuksia esiinny;
 • joukko M (pehmeä). Leikkaimen kulmassa on sininen väri. Tällaiselle sidokselle on ominaista alhainen kovuus ja hankausresistanssi, joten se on hyvin avattu ja tehokas työskennellessä vahvalla betonilla;
 • nippu T (kiinteä). Leikkaimen kulmassa on punainen. Sidos on lisännyt kovuutta ja vastustuskykyä hankaavaan kulumiseen. Työkalua, jolla on tällainen nippu, käytetään hiontaan tai alhaisen lujuuden omaavaan betoniin;
 • joukko B (pronssi). Leikkaimen kulmassa käytetään kultaista väriä. Tämän tyyppiset nivelsiteet tehdään pronssiin perustuen. Tällaisen sidoksen omaavat hiontasegmentit ovat vähäistä vastustuskykyä hankaavaan kulumiseen ja korkeaan leikkauskykyyn. Käytetään vanhan polymeerilattian poistamiseen ja hionnasta.

Käyttämällä erilaisia ​​nivelsiteiden ja hiutaleiden yhdistelmiä voit valita suuttimen, jolla voidaan ratkaista käytännöllisesti katsoen kaikki betonilattian hiomiseen liittyvät tehtävät.

LITSIL-betonikiillotustekniikka

Vaihe 1. Hiominen.

Hiomakoneen avulla betonikerros poistetaan, kunnes mineraalitäyteaineen jyvät on tunkeutunut. Pinta tasoitetaan myös.

Tässä vaiheessa sinun on mitattava betonin voimakkuutta pakkauksessa.

Ensimmäisessä vaiheessa tehtyjen teosten järjestys:

 • tarvittaessa tiivistää halkeamat epoksikoostumuksen;
 • GFB 0 -hionta 30: llä Hartsihartsi metalliliitoksella. Hionnan jälkeen pinta on tyhjennettävä perusteellisesti;
 • jauhatustyökalu 50 Grit (GFB 1 metalli). Hionnan jälkeen pinta on myös imuroitava;
 • Hionta GFB 2 -leikkurilla, jossa on 120 hiekkaa ja metallisidos.

Vaihe 2. Kovettuminen.

Betonialustaa käsitellään LITSIL H15-impregnoinnilla. Tällainen käsittely vahvistaa ja pehmentää pintaa, mikä helpottaa ja suojaa aggressiivisten aineiden vaikutuksia vastaan.

Impregnointisäännöt:

 • impregnointia levitetään käyttäen matalapaineista pneumaattista ruiskutinta. Aineen kulutuksen tulisi olla 0,1-0,2 l / m 2;
 • pinnan pitää olla märkä 20 minuutin ajan. Samalla on varmistettava, että kuivat alueet eivät näy pinnalla.

Vaihe 3. Korjaus / tiivistys

Tämä vaihe on erittäin tärkeä, kun luodaan kiillotettua betonilattiaa. Sen avulla voit maksimoida pinnan ja sulkea kaikki pienet virheet.

 • LITSIL S70 levitetään pinnalle nopeudella 0,1-0,3 l / m2 ja sitten jauhetaan Portland-sementillä. Sementin kulutuksen on oltava 0,4-0,9 kg / m 2. Saatu paksu massa levitetään tasaisesti lattian pinnalle;
 • odottamatta kittiä kuivumaan, jatka hiomalla pintaa GFB 3 -työkalulla, jossa on metalli sidos ja 200 Grit -hartsi;
 • Maapinta on imuroitava ja tarkistettava yli 5 mm: n virheille. Tarvittaessa korjauskoostumuksen käsittely toistetaan, mutta vähintään kaksitoista tuntia ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Vaihe 4. Viimeistely / kiillotus.

Pinnan kiillotus suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • GFB 4 kiillotettu metallisidoksella ja 400 karkealla. Pinnan käsittelyn jälkeen tulee tasainen ja puolikyytti;
 • Jotta kiilto pääsee pinnalle, jatka kiillotusta muovisuojuksilla (kilpikonnat);
 • 400 Grit. Tuloksena on puoli-mattapintainen pinta;
 • 800 Grit. Pinta tulee puolikiiltäväksi;
 • 1500 Grit. Pinta muuttuu kiiltäväksi;
 • 3000 Grit. Kiiltävä pinta;
 • BUFF (kiiltävä loisto).

Vaihe 5. Värjäys (tarvittaessa).

Pintamaalaukseen tai betonin sävytyksen käyttämiseen käytetty malli LITSIL D40.

Työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Hionta pinta 400-800 Grit-työkalulla metalliliitoksella. Jokaisen siirtymisen jälkeen pinta puhdistetaan pölynimurilla;
 • väriainekokoonpanon soveltaminen virtausnopeudella 0,15 - 0,3 l / m2. Jos haluat saada enemmän kyllästettyä väriä, koostumusta käytetään useita kertoja halutun sävyn saavuttamiseksi.

Viimeistelevä kiillotus betonipinnalla mahdollistaa sen suojaamisen veden ja erilaisten aggressiivisten nesteiden vaikutuksilta ja jopa lisäävät pinnoitteen kiiltoa ja estetiikkaa.

 • Koostumusta voidaan levittää pintaan, joka on kiillotettu asteeseen 800 Grit, mutta parempi - jopa 3000 Grit. Käytetty koostumus LITSIL S55. Sitä käytetään kahdessa tai kolmessa kerroksessa, joiden virtausnopeus on 0,2 l / m2 kerrosta kohti käyttäen pneumaattista ruiskutinta. Ennen jokaisen seuraavan kerroksen levittämistä on odotettava, että edellinen kuivaa (noin 10-15 minuuttia);
 • Viimeistelykerroksen jälkeen lattiapinta on pidettävä 40 minuuttia ja sitten kiillotettu suurikokoisella kiillotuskoneella, jossa on huopalevy.

Käytetyt laitteet ja työkalut

Työskentely betonien kiillotukseen käyttäen mosaiikkihiomakoneita. Näiden koneiden pääosa on hiomapää, joka koostuu sähkömoottorista ja kaksivaiheisesta vaihteistosta. Akselit, joissa on hankaussuuttimet, on kiinnitetty vaihteiston akseleihin. Betonipinnan käsittely mosaiikkikoneella riippuu suuttimien tyypistä.

Mosaiikkityyppiset koneet kuuluvat kalliiden jauhinlaitteiden luokkaan, ja niitä käytetään hienovaraisten teosten tekemiseen. Muihin tyyppisiin hiomakoneisiin verrattuna mosaiikit ovat paremmin suojattuja pölyltä, ja monissa malleissa on sisäänrakennettu pölynimuri. Mosaiikkikoneiden edut vaikuttavat kuitenkin niiden kustannuksiin ja niihin liittyviin kulutustarvikkeisiin.

Hiomakoneita valmistaa monet ulkomaiset ja kotimaiset yritykset. Laadukkaimmat laitteet tarjoavat yritykset HTC, Husqvarna, Schwamborn. Kotimaisen tuotannon laitteet Splitstone yhdistää harmonisesti hyvät toiminnot edulliseen hintaan.

On olemassa ammattimaisia ​​ja kotimaisia ​​hiomakoneita. Ammattilaisvälineet on varustettu levyllä, jossa on satelliitteja, joihin hankauslaite on kiinnitetty. Pintakäsittelyn laatu saadaan pääkierroksen ja satelliittien vastakkaisella pyörimisellä. Työkalun pyörimisnopeutta voidaan säätää. Ammattimainen hiomakone on varustettu veden- ja pölynkeräysjärjestelmällä käytön aikana.

Talouslaitteissa on vain yksi hiomalaikka. Sillä on ominaista kompakti ja edullinen, mutta valitettavasti ja heikkolaatuinen käsittely. Joissakin tapauksissa on kuitenkin vaikea tehdä ilman kotitalouskoneita, esimerkiksi käsittelyä vaikeasti tavoitettavissa paikoissa asuinalueella.

Hiomakoneiden suorituskyky lisää huomattavasti timanttityökalujen käyttöä. Timanttisegmentit betonin hionnasta ja kiillottamisesta valmistetaan eri kokoisista timanttijyvistä.

Turvallisuusmääräykset

Kiillotustöiden suorittamisen aikana on välttämätöntä vapauttaa työalueet roskista ja tarpeettomista tavaroista. Käsittelyn yhteydessä on huolehdittava siitä, ettei leikkuutyökalun työalueella ole vierekkäisiä esineitä, mikä saattaa aiheuttaa melko kalliiden laitteiden vikaa.

Menestyksellinen työ riippuu seuraavien turvallisuusmääräysten noudattamisesta:

 • Ennen työskentelyä on tarkkailtava tarkasti käytettävän laitteen toimivuus ja kiinnitettävä työkalu kunnolla.
 • kun käytät mekanismeja, joissa on sähköinen käyttölaite, on tarpeen tarkastaa se huolellisesti ennen töitä, jotta voidaan tunnistaa paljaat sähköjohdot tai vahingoittaa niiden koskemattomuutta;
 • käytön aikana on välttämätöntä varmistaa, että työkalu ei ylikuumene. Työkalun ylikuumeneminen johtaa siihen, että se ei sovellu työskentelyyn (muodonmuutos), mikä voi aiheuttaa vaurioita koneen käyttäjälle.
 • jos työkalussa ilmenee vikoja, se on vaihdettava, koska vahingoittuneen työkalun käyttö voi aiheuttaa vammoja;
 • työn aikana on tarpeen tarkastella lisääntyneiden viestintöjen sijaintia (kaasun tarjonta, sähköjohdot jne.);
 • kemiallisten yhdisteiden käytön yhteydessä tulee olla varovaisia ​​niiden kosketuksesta ihon ja etenkin silmien kanssa.

Laitteiden käyttöä ei saa käyttää sytyttämättömillä kytkimillä, ulkomaisen melun, tärinän tai hajun ilmaantuessa. Sitä ei myöskään saa käyttää koneella, jolla on halkeamia runko-osissa tai työosien löysällä kiinnityksellä.

Kun työskentelet kiillottamalla betonia, käytä aina erityisiä työvaatteita, jotka on valmistettu paksusta kankaasta, jossa on pitkät hihat, ja käytä hengityksensuojaimia, suojalaseja ja käsineitä.

Kiillotettujen kerrosten kustannukset

Kiillotetun betonilattian hinta riippuu ensisijaisesti lasin alkuolosuhteista (betonilaatu, kovuus, tasaisuus, siihen liittyvien virheiden olemassaolo tai puuttuminen). Lisäksi kustannukset vaikuttavat siihen, mitä asiakas haluaa saada (mattapintainen tai kiiltävä, värillinen, koristeltu jne.).

Kustannukset betonin kiillotuksesta eri teknologioilla: