Kiillotettu betoni tekee sen itse

IVY-maiden, Venäjä mukaan lukien, kiillotettua betonia ei käytetä yhtä laajasti kuin muissa maissa, mutta turhaan. Tämä on melko tehokas ja edullinen tapa muuttaa huoneen antamalla kytkimelle upea loisto.

Ulkonäönä käsitelty sementtilattia ei eroa noble luonnonkiven pinnoitteesta. Oikein toteutettu hiomustekniikka parantaa merkittävästi materiaalin suorituskykyä.

Soveltamisala

Betonin kiillotus suoritetaan paitsi hiljattain rakennettuihin esineisiin. Usein tällaisen tekniikan avulla ne palauttavat vanhat pinnoitteet, jotka ovat menettäneet ulkonäköään ja laatunsa. Useimmiten kiillotetut lattiat lattiakaivojen pohjalta löytyvät julkisissa rakennuksissa, joissa on suuri pinta-ala, kuten toimistotilat, ostos- ja näyttelykompleksit, viihdekeskukset.

Hyvin harvoin, mutta silti näet samanlaista kattavuutta yksityisessä asuntokannassa.

Maalaa ja käsitellään uudentyyppisten kiinnittimien kanssa, mattapintaisia ​​lattioita järjestetään teollisuusyrityksissä, varastoissa ja apuhuoneissa.

Edut ja ominaisuudet

Kiilto betonipinnoille johtuu kaikkein progressiivisimmista ja taloudellisesti toteutettavista viimeistelylohkotyypeistä. Tällä menetelmällä, jolla käsitellään sementtiastioita, on paljon etuja, minkä ansiosta se on yhä suosittu.

arvokkuus

Tärkeimpiä etuja ovat:

 • korkea lujuus ja kestävyys;
 • pitkä käyttöikä;
 • alhaiset työmäärät;
 • esteettinen ilme;
 • vaatimaton toiminta ja hoito.

Erityisominaisuudet

Kiillotetun betonilevyjen erikoiskäsittelyn vuoksi ei ole pölyistä, vaikka voimakasta käyttöä. Sen kiiltävä pinta on heijastavia ominaisuuksia, joten huone on aina kirkas ja huone visuaalisesti kasvaa.

Polymeeripinnoitteesta poiketen betonipinnat "hengittävät", absorboivat ja vapauttavat kosteushöyryä. Luonnollisesti tämä ominaisuus vaikuttaa myönteisesti rakennuksen mikroilmastoon.

Betonipinnoitteella on emäksinen luonne, joten sen rakenne ei tuota haitallisia bakteereja, sieniorganismeja ja homeita. Myös ulkomaisia ​​hajuja, allergeeneja ja kemikaaleja, jotka vahingoittavat toisten terveyttä, suljetaan pois.

työnkulku

Ennen hiomistyötä on varmistettava, että betoni on kokonaan kovettunut. Monta vuotta sitten kehitettiin teknologiaa, joka on tällä hetkellä merkityksellinen. Sen mukaan koko prosessi on jaettu useisiin peräkkäisiin vaiheisiin.

Laitteet ja työkalut

Tällöin ei ole mahdollista tehdä ilman ammattilaistarvikkeita, ja työ vaatii:

 • jyrsintäyksikkö, jossa on karbidisegmenttejä;
 • harjat korundin ruiskutuksella;
 • Bulgaria;
 • erikoislasit (silmäsuojaus vaaditaan!);
 • hengityssuojain (vaaditaan!).

Laitteiden valinta

Leikkurit, jotka on asennettu jauhimeen, valitaan betonin merkin mukaan. Jos merkintä М250 ja sitä korkeampi on, on käytettävä segmenttejä, joissa on timanttiruiskutus. Pienemmillä digitaalisilla arvoilla sopivat kulutustarvikkeet korundilla.

Työn laadullisin tulos voidaan saada, jos betonin laatu ei ole pienempi kuin M300.

Ammattilaitteiden puuttuessa hiominen voidaan suorittaa korundipinnoitetuilla metalliharjalla.

Joskus työvaiheessa saatat kohdata paljaat venttiilit. Tässä tapauksessa on tarpeen leikata jyrsin.

koulutus

Ennen prosessin päävaihetta on puhdistettava perusteellisesti maalit, lika, pöly ja roskat. Tämä voidaan tehdä jyrsimällä tai räjäyttämällä.

suuntaus

Jos työstettävälle pinnalle löytyy suuria siruja ja uria, on välttämätöntä suorittaa jyrsintä, joka vaikuttaa lasin syviin kerroksiin. Mutta tällainen tekniikka ei myöskään pysty poistamaan aaltopisaroita, ja täällä tarvitaan lisää tasoitusastiaa. Karkean käsittelyn jälkeen pintoihin voi jäädä irtoamisia, jotka helposti hierotaan pois hionnan aikana.

hionta

Hiontaprosessiin kuuluu tasoitteen ylemmän kerroksen kvalitatiivinen poisto, joka on jäädytetty sementtihyytelö, joka puhuu kaatamisen aikana. Tällainen ilmiö estää puristimen pääsemästä betoniin normaalisti ja sen vuoksi se on puhdistettava.

Kiillotettu betoni on hyvin samanlainen ulkonäöltään luonnollisiin mineraaleihin johtuen siitä, että sen rakenne näyttää ilmiöitä jäljitteleviä sulkeumia. Tämä ei ole mikään kuin täyteaineet (rauniot, sora), jotka ovat ilmestyneet hionnan jälkeen.

On suositeltavaa aloittaa hiominen aikaisintaan 20 päivää sen jälkeen, kun lattia on kaadettu. Tällaisen ajan kuluessa betoni saavuttaa voimaa, mikä tarkoittaa, että täyteaine on kiinteästi kiinnitetty sen rakenteeseen ja teknologiaa ei rikota.

Vaiheittainen työ

Kuten aiemmin mainittiin, kaikki esikäsittelyn valmistelu- ja perustoiminnot suoritetaan sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut, muutoin märkä liete tukkii työkalun leikkausosat. Pölyn leviämisen minimoimiseksi koko huoneeseen voidaan liittää teollisuuspölynimuri. Prosessin lopussa on tarpeen irrottaa pinta.

Pintapuhdistus

Kuten kaikki rakennustyöt, lattian hionta alkaa valmistelusta. Puhdistamme pinnan huolellisesti, jauhattamalla tai höyrystämällä hiomme maali pois siitä, poistamalla lika.

Virheiden poisto

Lattian puhdistamisen jälkeen on välttämätöntä poistaa porausreiät sekä poistaa halkeamat ja muodonmuutos kutistuvat saumat. Pinnan tasoitus suoritetaan epoksi- mastilla.

Täällä on varmistettava, että pinta on riittävän sileä, muuten hiomustekniikan segmentit tarttuvat epäsäännöllisyyteen ja ulokkeisiin.

Ensimmäinen hionta

Jos betonipinta on tasainen, ei ole tarvetta jyrsintää ja tasauseroja, ja toinen vaihe ohitetaan. Kolmannessa vaiheessa timanttilevyjen avulla, joiden raekoko on enintään 37 mikronia (400 grit), suoritetaan ensimmäinen karkea jauhaminen.

Rasituskäsittely

Nyt on välttämätöntä suorittaa sementtilaastin kemiallinen käsittely erityisagentilla (kovete). Sen komponentit reagoivat kalsiumhydroksidin kanssa, joka on läsnä pakastetussa liuoksessa.

Tämä menetelmä edistää rakenteen rakenteen vahvistamista, ja lattia saa erityistä vahvuutta. Hiomisprosessin päätyttyä impregnointikäsittely (impregnointi) vaaditaan.

Lopullinen hionta ja kiillotus

Työn lopullisessa vaiheessa hiominen tehdään levyillä, joiden hiekka on vähintään 400 kiviä. Joten kiillotettu betonilattia on löytänyt kiiltoa ja kiiltoa, prosessin lopussa he alkavat viimeistellä (kiillottamalla) pintaa pienillä murto-levyillä, joissa on timanttipäällysteinen (raekoko 1500 - 3000 hiutaleita).

johtopäätös

Jos lattiaa on tarpeen käsitellä pienellä alueella, kiillotus voidaan suorittaa hiomalla. Tällöin koko prosessin on käytettävä paljon enemmän aikaa ja vaivaa. Useimmissa tapauksissa tämä työkalu soveltuu vaikeasti saataville alueille. Analysoimalla kaikki työnkulun hienovaraisuudet, voimme päätellä, että betonilla täytettyjen pintojen kiillotus edellyttää ammattimaista lähestymistapaa ja tiettyjä taitoja.

Kiillotettu betonilattia - edut ja hiomamallit

Jotta betonilattia olisi luotettava ja kestävä, on tärkeää tarkkailla oikeaa prosessointitekniikkaa sen rakentamisessa. Hiominen kohdistaa betonin pinnan ennen pintamaalin levittämistä siihen. Betonikerros poistetaan, minkä jälkeen sitä käsitellään edelleen polymeeri- ja väriaineyhdisteillä tai vahvistaen impregnoimalla. Yksi vaihtoehto on kiillotettu betonilattia, jolla on suuri lujuus verrattuna marmoriin ja posliiniin. Hän ei päällystää eikä murtaa. Pinta on täysin tasainen, kiiltävä ja liukumaton.

Mikä on betonihionta?

 • tuotanto- ja toimistorakennuksissa;
 • luokkahuoneissa ja viihdekeskuksissa;
 • autotallissa ja kellareissa;
 • pihoissa ja vartioissa;
 • käytävillä ja olohuoneissa.

Hionta tehdään vanhan, ei täysin tuhoutuneen pohjan palauttamisen aikana, betonin kohdistamisen avulla väriaineiden koristelevien ohutkerrosten pinnoitteiden avulla ja itsetasaava ja kiillotettu lattia. Myös hionta on välttämätöntä, kun käsitellään betonipintaa vahvistamalla impregnointeja ja asentamalla pölytön lattia.

Teokset toteutetaan kahdessa vaiheessa.

 1. Esi- kiillotus tapahtuu aikaisintaan kolmen tai viiden päivän kuluttua betonialustan valmistumisesta;
 2. Lopullinen hionta suoritetaan sen jälkeen, kun betonikerros on täysin kovettu.

Betonilattian hionta ei ainoastaan ​​tasoa niiden pintaa, vaan poistaa vanhan päällysteen vauriot. Se myös poistaa lian, jäljet ​​rasvasta ja öljystä, liimoista ja hioma-aineista ja mikä tärkeintä - virkistää päällystettä lisäämällä sen lujuutta ja tarttuvuutta.

Kun uutta betonipohjaa kaadetaan, sementtihyytelö ilmestyy pinnalleen suurien jakeiden sedimentoitumisen vuoksi, jotka ovat betoniliuoksen aggregaatti. Melko nopeasti, yläkerros alkaa kerätä pölyä ja romahtaa, minkä seurauksena pinnalla on halkeamia, kuoppia, siruja ja muita vikoja. Hionta, joka poistaa haurasta kerrosta ja jättää kestävämpää tasoitettua, auttaa korjaamaan tilannetta.

Betoni, jota ei ole hiottu, imee kosteutta ja vesi jäätymislämpötilassa jäädyttää, laajentaa ja murtaa materiaalin ulkokerroksen.

Tämä kohta on otettava huomioon erityisesti lattian järjestämisessä apulaitteiden lämmittämättömissä tiloissa, ensimmäisissä kerroksissa ja terassilla suunniteltaessa katumalkeja ja polkuja.

Betonipintojen hiomisessa on muistettava, että se ei korjaa vaakasuoraa asentoa vaan vain kohdistaa ne. Siirrettäessä hiomakone toistaa pinnoitteen yleisprofiilin ja ei selviä kovin hyvin aalloilla ja suurilla eroilla pinnalla, siksi on suositeltavaa pitää vaakasuora suunta betonin kaatamisen aikana. Rakennustason avulla he asettavat majakat ennen betonipohjan rakentamista.

Hionta-lajikkeet

Betonin lattiaan jauhaminen kahdella tavalla:

 • märkä - sitä käytetään rakentamaan mosaiikkilattiaa, joka on täynnä marmoripikareita, ja jolla on eri fraktio. Kiillotussegmentit, jotka vaihtelevat suurista pieniin numeroihin, edistävät ihanteellisen pintaa, joka muistuttaa kiillotettua betonia. Tämän menetelmän haittapuolena on tarve odottaa betonikerroksen kuivausta jauhamisen jälkeen;
 • kuiva - mahdollistaa välittömästi työn loppuunsaattamisen ja pölyn puhdistuksen edetä seuraavaan vaiheeseen - viimeistelypinnoitteen käyttö. Tämäntyyppinen hionta on paljon tehokkaampaa ja tuottavampaa, ja sitä hoitaa suuri määrä timanttisegmenttejä. Tämän menetelmän haittapuoli on suurien pölymäärien muodostuminen, mutta teollisuuden pölynimurin käyttämisen vähentäminen vähentää pitoisuuttaan ilmassa minimiin.

Hiomalaitteet

Ammattilaiset eivät ajattele kysymystä siitä, miten betonilattian jauhatus jauhetaan. Tätä varten on erikoislaitteet. Tärkeintä on, että se sopii sen tarkoitukseen. Suurille alueille käyvät ammattimaiset hiomakoneet ja pienet kotitaloudet.

Ammattilaiset ovat tuottavampia ja niissä on levy satelliiteilla, joihin on asennettu timantti- tai hankaussuuttimia. Kiillotetun pinnan sileys varmistetaan pyörittämällä satelliitteja vastakkaiseen suuntaan ympyrän liikkeestä. Hiomakoneissa on säädettävä nopeus ja vesihuolto. Heillä on kyky kerätä prosessissa esiintyvää lietettä.

Kotitalouslaitteita erottaa sen kompakti ja läsnäolo vain yhden hiomalaikan rakentamisessa. Ne ovat merkittävästi alentaneet kustannusten lisäksi myös työn laadun. Pinta ei todennäköisesti ole täydellinen, mutta joissakin tapauksissa sitä on vaikea hallita ilman kotitaloushiomakoneita. Ei aina suuria ammatillisia laitteita voi sijoittaa pieneen huoneeseen ja vielä enemmän tarvittavan tilan käyttämiseksi.

Kun valitset betonilattian jauhamisen, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että mitä kovempaa on jauhin, sileämpi viimeistely on.

Kotiteattereita, joissa on pieniä töitä, hiomakoneilla, joissa on hankauslevy tai timanttikulho, joka on suunniteltu betonin hiontaan. Monet kohtaavat, miten jauhaa betonilattiaansa. Tämä on melko aikaa vievä prosessi, mutta hiontaa vaikeasti tavoitettaville paikoille Bulgarian on vain välttämätön väline. Lisäksi pienille korjauksille ei ole tarvetta ostaa liian kalliita laitteita.

Kun käytät hiomakone, sinun on tiedostettava, että sitä tulee käsitellä huolellisesti, koska tämä työkalu ei ole turvallinen. Jos se on asennettu väärin, voi hiomalaikka irrota, mikä on täynnä haitallisia vaikutuksia.

Kiillotettu betonipinta

Betonin pinnan kiillotus tehdään alustavan kiillotuksen jälkeen lattian pinnan. Toisin sanoen se on viimeistelty kiillottamalla. Tuloksena on täysin sileä, kiiltävä pinta, jolla on suuri lujuus, kestävyys ja estetiikka.

Kiillotusprosessi on riittävän nopea. Laadun tuloksena on suositeltavaa hakea asiantuntijoiden apua, koska ystävät harvoin saavuttavat täydellisyyden. Työn korkeat kustannukset maksavat erinomaisen ulkonäön ja pitkän käyttöiän ilman tarvetta paikallisiin korjauksiin.

Kiillotuslaitteilla on pienet mitat, joten niitä käytetään paitsi suurilla alueilla myös ahtaissa olosuhteissa. Tavalliset kiillotetut betonilattiat eroavat ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan kiillotetuilta, joiden pinta on paljon tasaisempi ja vahvempi. Se on esikäsiteltyjä nestemäisiä koostumuksia, tiivisteitä, minkä jälkeen betoni kovenee ja saa lisää kosteudenkestävyyttä. Seuraavaksi pinta käsitellään kiillotuskoneilla, mikä tekee siitä virheetöntä.

Kiillotettu betonilattia voidaan tehdä yksivärisellä harmaalla tai värillisellä versiolla sekä millä tahansa kuvioinnilla. Pinnalla ei ole jälkiä likaa, auton renkaita tai öljyn tahroja. Kiillotettu betoni ei ole pölyinen, ja huolehtiminen siitä on hyvin yksinkertaista - se on märkäpuhdistus. Kiillotus normaaleissa käyttöolosuhteissa ei riitä aikaisintaan kymmeneen vuoteen.

Kiillotettujen betonilattian etuja

Tämä tyyppi on nykyään loistava vaihtoehto marmori- ja mosaiikkilattia-lattioille. Euroopan maissa kiillotettua betonia on käytetty pitkään pitkään, ja maassamme tällaiset kerrokset ilmestyivät niin kauan sitten, mutta nopeasti saivat suosioaan kiistattomien ominaisuuksiensa vuoksi.

Kiillotetut betonilattiat:

 • käytettävissä;
 • yleismaailmallinen
 • ovat vahvoja;
 • eivät vaadi kalliita materiaaleja ja valtavia työvoimakustannuksia;
 • saumaton ja tiukka;
 • täysin heijastavat ääntä, mikä on tärkeä edellytys kokoushuoneiden ja luokkahuoneiden järjestämiselle;
 • älä luiskahda;
 • edullinen toiminta.

Glitter on helppo palauttaa uuden pinnoituksen jälkeen, ja vanhan betonilattia on helppo kääntää kirkkaaksi sisätilaksi. Saumojen puute estää lian ja pölyn kerääntymisen niihin ja liukumisen vähäinen kerroin estää mahdolliset loukkaantumiset syksyllä. Kiillotetun betonin kiinteä pinta mahdollistaa lattian käytön huoneissa, joissa on suuri liikenne ja korkea kosteus.

Kiillotettu betoni voi kilpailla luonnonkiven kanssa. Ja raaka-aine menettää voimansa liian nopeasti.

Kuinka tehdä konkreettinen kiillotus omiin käsiisi

Käsittelemätön betonipinta näyttää houkuttelevalta ja karkealta. Sen vuoksi rakennuksen koostumuksen asettamisen jälkeen pohja jauhetaan, kiillotetaan ja kiillotetaan. Tuloksena oleva kiillotettu betoni on paras suorituskyky ja kykenee kestämään lisääntyneitä kuormia. Samalla betonilattia näyttää tehokkaasti ja ilman lisäkäsittelyä.

Nykyään tätä konkreettista prosessointiteknologiaa käytetään uusien talojen rakentamisessa, mutta myös vanhan lattian jälleenrakentamiseen. Tämä vaikutus voidaan kuitenkin saavuttaa vain betoni- lattien kiillotuksen ja hionnan osalta.

Kiiltävä betoni

Joissakin verrataan kiillotettuja lattioita, joissa on erityisiä polymeeriyhdisteitä. On kuitenkin sanottava, että näiden hoitomuotojen valitseminen olisi suositeltavaa kiillotukseen. Tosiasia on, että polymeerisen suojakerroksen muodostamisessa pinta ei hengitä, mikä vuorostaan ​​johtaa vesihöyryn säilyttämiseen. Jos puhutaan kiillotetusta betonista, tässä tapauksessa pohja vapautuu ylimääräisestä kosteudesta niin, että huoneen pH-arvo nousee. Lisäksi kiillotetuilla pinnoilla ei ole migraatiokemikaaleja, haitallisia bakteereja, homeita ja sieniä.

Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota kiillotettujen ja hiotun betonilevyjen muihin etuihin:

 • lisääntynyt kovuus ja lujuus tuloksena olevan pinnan suhteen;
 • ulkopinta kiillotettu betoni muistuttaa marmoria, mutta ylittää sen iskunkestävyys;
 • päällystetty betonikerros, joka on kiillotettu, päinvastoin kuin polymeeri, on liitetty alustaan ​​yhtenä monoliittiseksi muodoksi;
 • kiillotuksen takia pienentää hankautumisriskiä;

Lisäksi kiillotettu betoni on kemikaaleja kestävä ja helppo korjata.

Tällaisia ​​pinnoitteita käytetään useimmiten varastoissa, tuotantoalueilla, kauppakeskuksissa, hallinnollisissa ja asuinrakennuksissa.

Samanaikaisesti hiominen ja kiillotus ovat käytettävissä kotikäyttöön edellyttäen, että sementti-hiekkastaso on kunnolla valmistettu.

Seokset kiillotettujen pintojen valmistukseen

Ensinnäkin betonilattian on vastattava voimakkaasti luokan B25 lujuuteen, mikä on helppo saavuttaa, jos käytetään portlandsementtiä, jonka laatu ei ole alempi kuin M350, jossa on alhainen vedenkulutus. On paljon vaikeampaa täyteaineiden tapauksessa. Yleensä tällaisten seosten valmistamiseen käytetään murskausta (esim. Basaltti tai dioriitti) saatu murskattu kivi. Tämän tyyppiselle aggregaatille on ominaista lisääntynyt puristuslujuus ja vetolujuus (verrattuna sementtimonoliittiin). Ominaisuuksien erojen takia pohjan käytön aikana viljojen ympärillä olevat alueet todennäköisemmin kuluvat loppuun. Tämän seurauksena kiillotettu betonilattia menettää sileän ja muutamassa vuodessa muodostuu kumpuja.

Tällaisten vikojen välttämiseksi on harkittava seuraavia vivahteita koostumuksen valinnassa säätiön järjestämiseksi:

 • Mitä enemmän voimakkaampi aggregaatti liuoksessa, sitä parempi. Sen pitäisi olla suositeltava kivimurska, jonka pitäisi olla vähintään 85% laastin kokonaispainosta.
 • Se on parasta, jos seokselle käytetään eri kokoisia murskattuja kiviä, sitten ratkaisu on paljon tiheämpää. Paras vaihtoehto on sekoittaa samanlaiset osat kahteen eri kvartsihiekkakerroksen ja useiden sora-ainesosien kanssa. Kuitenkin liian suuria jyviä (yli 20 mm) ei tule käyttää.
 • On suositeltavaa lisätä lisäaineita liuokseen tiheyden ja lujuuden lisäämiseksi, jolloin viimeistelty pinta on vähemmän altis hankautumiselle.

Parasta on valmistaa sekoituksia myöhempään hiontaan ja kiillotukseen betonisekoittimessa pakotetusta toiminnasta. Kun ratkaisu on homogeeninen, voit jatkaa sen täyttämistä.

Betonipolku

Betonin säästämiseksi on suositeltavaa asettaa tavallisen betonin ensimmäinen kerros. Pehmentimiä, murskattuja ja kvartsihiekkoja eri jakeista voidaan jättää vain päällysteen päälle.

Ei ole tarpeen tasata betonipohjaa ensimmäiselle kerrokselle, ja on parempi tasata toinen kerros. Tällöin päällysteen paksuuden tulisi olla vähintään 50 mm.

Jyrsintä, hionta ja kiillotus suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut ja nostanut haluttu voima (28 päivän kuluttua).

Jyrsintä ja hionta

Valmiiden pintojen käsittely edellyttää:

 • hiomakone (kustannukset 800 ruplasta) ja timantti- tai korundipinnoitteiden levyt (maksaa 600 ruplaa);
 • jyrsijä (hinta on 40 000 ruplaa, joten kannattavampi vuokraus);
 • Bulgaria (noin 1000 - 2500 ruplaa);
 • harjat korundipölyllä (250-300 ruplaa);
 • suojalasit ja hengityssuojain.

On huomattava, että jyrsintä voi olla tarpeen vain, jos pinnalle on merkittäviä puutteita, esimerkiksi puhuttaessa vanha betonipinta. Lisäksi jyrsinkoneen avulla on mahdotonta päästä eroon aallon ylijäämistä, jolloin pinta tasoitetaan ylimääräisellä täytöllä. Toisaalta jyrsintälaitteiden käytön haitta on se, että jalostuksen jälkeen pohjassa on melko syvät urat (enintään 4 mm).

Hyödyllisiä! Ennen pinnan käsittelyn aloittamista on puhdistettava rasva ja lika huolellisesti. Helpoin tapa tehdä tämä ammuttu räjäytyslaitteiden avulla.

Hionta on halvempi tapa poistaa ylempi betonikerros lattialla asunnossa tai talossa. Jalostusprosessissa poistetaan pinnalta ohuempi kerros tai pikemminkin karkaistu sementtimaito, joka tavallisesti muodostuu betonin kaatamiseksi. Lisäksi hiomisen ansiosta paikanvaraaja voi nopeasti avata.

Kun valitset hiomakoneen leikkauselementit, sinun on keskityttävä betoniin. Jos päätät säästää rahaa ja tehdä sekoitus M250: n alapuolella, tarvitset korundimittalaitteita, jos laatu on korkeampi, niin timantti ruiskutus tekee. Levyjen koon tulisi ylittää 50 yksikköä peruskäsittelyä varten, 800 yksikköä välissä ja noin 1500-3000 viimeistelyä varten.

Hyödyllisiä! Jyrsintä ja hionta suoritetaan vain kuivalla betonilla, et tarvitse etukäteen pintaa pinnalle.

Jos betonikerroksessa on vahvistuselementtejä, ne on leikattava hiomakoneella, jonka jälkeen voit jatkaa seuraavaan työvaiheeseen.

Kemiallinen käsittely

Kiillotettu pinta oli mahdollisimman voimakasta, se on peitettävä kovettajaa käyttäen. Betoni monoliitti sisältää kalsiumhydroksidia, joka reagoi tämän koostumuksen aineiden kanssa parantaen siten huomattavasti emäksen lujuusominaisuuksia ja kovuutta.

Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää Xtreme Hard Densifier. Sen hinta on 38 000 ruplaa 19 litraa kohden. Koska se on kuitenkin konsentraatti, se laimennetaan vedellä suhteessa 1: 4, vastaavasti, tuotos on 95 litraa liuosta. Jos jalostat pienen alueen, voit ostaa KEMA Impregrant Powder -vahvistimen, jonka arvo on 13.500 ruplaa 10 kg: aan jauhettua tiivistettä.

Impregnoinnin jälkeen voit siirtyä työn loppuvaiheeseen.

Betoni kiillotus

Tämän tyyppistä työtä varten käytetään erityisiä koneita, jotka ovat kahdentyyppisiä:

 • Risti. Tässä tapauksessa levyt ovat pinnan vieressä ja liikkuvat eri suuntiin. Vastaavia koneita käytetään betonin tai luonnonkiven käsittelyyn.
 • Planetary. Tässä tapauksessa levyt sijaitsevat pyörivästi ja liikkuvat toisiaan kohti. Tällaiset koneet sopivat myös betonimassaan, joka sisältää voimakkaan lujuuden omaavaa raakamaata.

Jos betonin kiillotus omilla käsillä tehdään suurilla hiomakoneilla, ei ole aina kätevää käsitellä vaikeasti tavoitettavia paikkoja, tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää tavallista jauhaa, jossa on vastaava levy.

Hyvin kiillotettu pinta näyttää paljon houkuttelevammalta kuin jos vain jalostukseen käytettiin hiomista. Lisäksi betonilattian peilivaikutuksen aikaansaaminen on mahdollista vain suoritettaessa koko edellä kuvattuja menettelyjä.

Betonilattian hionta ja kiillotus

Betonin hionta on teollisen betonilattian vaatimusten mukaista, jos suunnitellaan ylhäältä pingin, polymeerisen kerroksen, maaleja tai suojalevyjä. Sitä käytetään teollisuusrakennuksissa, maataloudessa, hallinnollisissa ja kaupallisissa rakennuksissa, FOK: ssa, logistisissa komplekseissa ja varastoissa. Teoksia tehdään myös betonisoitujen kohteiden varustamiseen komplekseja ympäröivällä alueella.

Betonipinnoitteen taso tasoitetaan ja tasoitetaan, ulkonemat, kaivut, aaltoilut eliminoidaan.

Merkittävästi parannettu betonin kiinnittyminen viimeistelypäällysteen kanssa.

Vanhojen tukien korjauksessa hionta poistaa entisen päällysteen, saastumisen, pienien halkeamien jäänteet.

Pohjan suorituskyky kasvaa merkittävästi - veden kestävyys, eroosionkestävyys, lämpötilavaihtelut, kemikaalien altistuminen lisääntyvät ja pölyn muodostuminen vähenee.

Joissakin tapauksissa kiillotus on pinnoitteen viimeinen vaihe, sen jälkeen, kun lattiaa voidaan käyttää.

Betonilattian hiontatekniikka

Betonilattian hionta voidaan tehdä kahdella tavalla: märkä tai kuiva.

 1. Märkä tulee usein osaksi mosaiikkipäällystysprosessia lisäämällä graniitti- tai marmoripikareita betoniin. Aluetta käsitellään hiukkaskokoisilla hioma-alueilla, jolloin saadaan kiillotettu, sileä pinta. Tämän menetelmän haitta on työlästä ja korkeampi hinta lattian kiillottamiseksi verrattuna kuivaan menetelmään. Joten esimerkiksi työosat tukkeutuvat nopeammin märän jätteen kanssa ja edellyttävät usein korvaamista.
 2. Useimmissa tapauksissa käytetään lattian kuivaa hiontaa; Tätä tarkoitusta varten käytetään eri laatuluokkien timanttileikkureita - suurista reiluihin, ja kun työskentelet M250-betonista ja alapuolelta tehtyjen alustojen kanssa, korundin vinkit ovat riittävät. Betonilattian hionnan nopeus ja hinta kuivalla menetelmällä on paljon pienempi kuin märätyn lattian kanssa. Käyttäjä valvoo jatkuvasti suorituskykyä ja laatua, korjaa ajoissa ja poistaa puutteet. Kun kiillotus on valmis, voit jatkaa seuraavia vaiheita - akryylipäällysteen, kyllästämisen, maalauksen jne. Kaataminen. Ilman kustannuksia ei tapahdu, kun käytetään kuivaa tekniikkaa - työvaiheessa on väistämättä yhdistettävä rakentaminen pölynimuri.

Uuden lattian järjestämisen yhteydessä ensisijainen kanava suoritetaan 5-7 päivän kuluttua siitä, kun lattian täyttö on täyttynyt - tällä kerralla lattia kertyy lujuuteen. Tässä vaiheessa jäädytetty sementtimateriaali poistetaan ja sen kypsymiseen lisätään vahvempi kerros. Aina aikaisintaan 4 viikkoa seoksen täydellisen kovettumisen aikaan suoritetaan toistuva hionta työelementtien vaihtamisen avulla saaden tarvittavan sileän pinnan.

Teollisen betonilattian laite, johon on lisätty Voronezhin alueen hedelmävarastoja.

Hionta toteutetaan myös olemassa olevan päällysteen palauttamisen aikana. Asiantuntijat analysoivat ja tekevät alustavan arvioinnin kunnosta. Alueilla, joissa hajoaminen, hilseily, mureneminen, saumojen muodonmuutos ja alueellinen sakkautuminen edellyttävät jyrkkiä toimenpiteitä, mukaan lukien täyttö uudella tasoituksella. Ennen työn aloittamista betoniliitokset tai liimapinnat ja lattian väliset raot suljetaan - rakennuskoodien mukaisesti.

Jos vanhan teollisuuskerroksen pinta on läpäissyt valtionohjauksen, mutta siinä on aaltopinta, ulkonemat, kulmat, jauhoitusprosessin on edeltävä jyrsintä - poistamalla yläkerros 10 mm: n syvyyteen.

Betoni kiillotus: hinta ja hyöty

Betoniteollisuuden lattian viimeistelyvaihe - kiillotus. Tämän hoidon tulos on ihanteellisesti kestävä ja kiiltävä pinta, joka ei ole huono suoritus luonnolliselle sileälle kiveälle ja jopa ylittää suorituskyvyn.

Prosessissa käytetään erikoislevyjä, joiden raekoko on 1500 - 3000. Teknologisesta tarpeesta riippuen pinta voi antaa sekä mattavalon että peilikiviä.

Tällaisten pinnoitteiden edut ovat seuraavat:

ne ovat luotettavia ja helppohoitoisia;

mekaaniseen rasitukseen, korroosiota ja hankaavia aineita kestäviä;

suojata vettä ja erilaisia ​​ratkaisuja;

lisäkäsittelyä (lakat, maali, polymeerit) ei käytetä.

Pohjakerroksen lattia - kauneus, käytännöllisyys, kestävyys

Epäedättävän betonilattia muuttuu eksklusiiviseksi viimeistelyksi. Teknologia portaalin osanottajilta.

Betoni on yksi monipuolisimmista ja suosituimmista materiaaleista, joita käytetään sekä teollisuudessa että yksityisessä rakentamisessa. Perusta, laatat, panssaroitu vyö, portaat ja seinät on tehty kokonaan betonista. Tekniikan kunnioittamisen ansiosta tuotemerkin vahvuuden jälkeen se toimii vuosikymmeninä. Forumhose-käyttäjille betonia käytetään laajalti myös pohjana, mutta se voi myös tulla alkuperäiseksi viimeistelyksi esimerkiksi lattialla.

Luotettava vaunu

Vahvuuden ja kestävyyden suhteen betonilattia ylittää monet päällysteet, mikä takaa sen kysynnän huolimatta nykyaikaisten materiaalien runsaudesta. Mutta paljon etuja, kun on kyse visuaalisesta komponentista, se menettää - haalistunut harmaa väri ei ole paras mahdollinen suunnitteluvaihtoehto. Lisäksi betonirakenne on huokoinen - pinta imee kosteutta ja vähitellen romahtaa mekaanisen iskun tai aggressiivisen ympäristön takia. Eroosion seurauksena muodostuu pölyä ja pienimpiä murusia, kuoppia, halkeamia, epäsäännöllisyyksiä, mikä ei myöskään tuo etuja. Siksi betonilattia käytetään joko teknisissä tiloissa alkuperäisessä muodossaan tai materiaalien viimeistelyn yleismaailmallisena perustana.

Tämä prosessi on omistettu koko aiheen foorumille - "Pohjakerroksen lattia", jossa portaalin limur8484 osallistuja tuli huippu-starter. Hän näki kuvia käsiteltystä betonista netissä ja ajatteli tällaisen lattian luomista talossaan. Pääasiantuntija oli Tiamo.

Kiillotettu / kiillotettu betonilattia on erinomainen tapa ulos betonilattialle. Erityisen merkitykselliset tällaiset lattiat niille, jotka käyttävät lattialevyjä betonipinnoilla. Tällaiset lattiat ovat vieläkin tärkeämpiä niille, jotka käyttävät lämpöpumppua lämmön poistamiseksi, koska näiden kerrosten kohdalla ei ole viimeistä kerrosta, kuten kaakeli tai laminaatti, lämpöresistanssi.

Voit muuttaa tavallista betonia loistavaksi, graniittiselta tai marmorilastalta kahdella tavalla.

Kemiallinen modifikaatio

Betonin lujuuden ja vedenkestävyyden ominaisuuksien parantamiseksi käytetään kemiallisia koostumuksia sen jälkeen, kun pinnoite on tullut monoliittiseksi eikä käytännössä absorboi kosteutta. Efektejä on kaksi:

 • Silisaatio - betonikomponenttien kemiallisen reaktion seurauksena silikaatin (natrium, kalium, litium) levitetty liuos aiheuttaa pintaan muodostuvan yhdisteen, joka estää huokoset ja estää eroosion.
 • Fluation (fluation) - silikofluoridihapposuolat käytetään reaktion aikana muodostettaessa kalsiumdifluoridia (yksi hammaskireen komponenteista) ja itse pintakerros muuttuu kestävämmäksi.

Thiamon mukaan, joka on hyvin perehtynyt kemiallisiin prosesseihin, jotka esiintyvät sekä betonissa että reagenssien käytön aikana, fluidaatiomenetelmä on tehokkaampi. Vaikka suurin osa profilointiyrityksistä soveltaa silikifiointia, ja valmiissa muodossa myyntiä varten, enimmäkseen silikaattivälineet - tiivisteet.

Kuivat sekoitukset - täytteet

Jotta monoliittinen betonipintainen kerros olisi mahdollisimman vahva ja sileä, perinteisesti käytettiin silitystä - täyttöä ja injektointia kuivan sementin kanssa. Tämä menetelmä antoi tuloksen, mutta ajan myötä pinnan eroosio alkoi, ja tämä manipulointi ei lisännyt paljon houkuttelevuutta betoniin. Tänä päivänä koristeet ovat korvanneet silitys - toiminnan periaate on sama, mutta kuivan sementin sijasta on erityisiä vahvikkeita:

 • Kvartsi - suuren murtoluvun kvartsihiekkaan, hiekan houkuttelevuuden lisääminen usein sävytetään.
 • Korundi - täyteaineena korundi (mineraali, alumiinioksidi) murus.
 • Metalloitu: täyteaineena - pienet metallisirut (käytetään teolliseen rakentamiseen).

Yleisimmät ja edulliset - kvartsikarkaisijat, mutta ne ovat huonompia koristekorundissa. Molempien lajikkeiden yhdistelmä voi kuitenkin luoda yksinoikeuden.

Jos vahvistat ylhäältä kerrosta esim. Valkoisen korundin kanssa, koristelemalla sitä kvartsikukkailla, huone on erittäin kevyt, lähes kristallinkirkas. Kuten kuvassa näkyy.

tekniikka

Maaperän / kiillotetun betonin kehittämiseen käytettävä tekniikka riippuu modifikaatiomenetelmästä.

kemiallinen

Se toteutetaan useassa vaiheessa.

kiillotus

Pinnan hionta suoritetaan sekä vanhoille että uusille alustoille, joilla on yksi tavoite - tarkoituksellisesti heikentyneen kerroksen poistamiseksi. Ainoastaan ​​vanhalla betonilla se muodostui ajan myötä erosiosta ja uudesta - tämä on ns. "Maito", joka johtuu suurien jakeiden kertymisestä.

Kyllä, ja päällysteen koristeltavuus hiomisen aikana lisääntyy monta kertaa - pinta on täysin sileä, piirustus näkyy, varsinkin jos erää käytetään erityisellä täyteaineella.

Pinnan alkutilasta riippuen esikäsittelyä voidaan tarvita. Jos saumoja, halkeamia tai nyppeleitä on, niiden hionta ei poistu, leikkaaja on leikattava. Jotta vältät tuoreen betonin vaurioitumisen, josta täyteaine voidaan vetää suurella nopeudella timanttilevyllä, kiillotus suoritetaan vain brändinvoimakkuuden jälkeen - kuukauden kuluttua kaatamisesta.

Hiontaan valmistetaan ammattitaitoisia ja kotitaloustyökaluja, joista ensimmäinen erottaa tuottavuus ja toiminnan laatu. Kuitenkin, koska tällaisten laitteiden kustannukset ovat yksityishenkilönä, voit tehdä kotitalousvälineitä, lisätä lähestymistapoja ja valita sopiva hankaus. Jos ehdotetun käsittelyn neliö on alle sadan metrin tai jopa muutaman sadan (talot ovat erilaiset), voit vuokrata ammatillisia laitteita. Se on halvempaa kuin ostaa ja paljon nopeammin kuin valloittaa alue manuaalisella kulmahiomakoneella. Hiomamenetelmän osalta yritykset käyttävät tavallisesti märkiä, ja kodin käsityöläiset maksavat kuivaa kiillotusta ja pölynimuria.

Reagenssin käsittely

Valittu koostumus levitetään maahan ja pölytön pinta ohjeiden mukaisesti. Se voidaan ruiskuttaa, levittää telalla tai harjalla, jolloin muodostuu yhtenäinen kerros. Lähestymistapojen määrä riippuu myös siitä, minkä tyyppisiä reagenssejä tiivistetään usein yhdellä kerroksella. Fluorisilikaatit (silikofluorihapposuola) betoni katetaan useita kertoja tietyllä aikavälillä. Mikä on ominaista, on se, että ensimmäinen ratkaisu on vähemmän keskittynyt kuin myöhemmät.

Impregnointi alkaa heikoim- malla ratkaisulla niin, että ylimpien huokosien ei ole aikaa sulkea. Mitä aikaisempi ratkaisu on käytössä, sitä syvemmälle on aikaa tunkeutua alaspäin. Mutta mitä voimakkaampi se on, sitä enemmän huokoset suljetaan, mutta on välttämätöntä varmistaa paksuimman kerroksen muuttaminen, joten ne alkavat heikoimmilta. Sitten se kyllästetään vahvemmalla ratkaisulla, se jää jäljessä hakemuksen, joka on vähemmän vankka ajassa, ja siten syvyys lävistyksiä. Kuitenkin, koska edellisellä oli heikko pitoisuus, voimakkaamman huokoset ovat avoimia ja sitä suurempi, sitä pienempi on edellisen ratkaisun pitoisuus. Jälkimmäiset käyttävät voimakkainta ratkaisua, ja siksi ylimmällä kerroksella saadaan eniten monoliittinen.

kiillottaa

Reagenssien käsittelyn jälkeen betonipinta kiillotetaan maksimaaliseksi kirkkaaksi ja lattia peilataan. Tämä prosessi on melko työläs ja toteutetaan myös useissa vaiheissa käyttäen pienintä hankausta. Siksi monet eivät päätä kiillotusta lopullisena vaiheena, vaan akryylipohjaisia ​​erikoismastoja, jotka loistavat heti käytön jälkeen. Kiillotuksen vaikutuksen vahvistamiseksi käytetään myös polyuretaaniyhdisteitä, jotka muodostavat ohuen, kulutusta kestävän pinnoitteen pinnalle.

Kuivat sekoitukset

Toisin kuin kemiallinen käsittely, tämä menetelmä on merkityksellinen vain betonin kaatamisen yhteydessä. Jos on tarpeen palauttaa vanha pinnoite, uusi tasoituslevy kaadetaan vakiotekniikan päälle ja vahvistetaan yläpingillä. On järkevää suunnitella etukäteen betonilattian parannusta.

Jos betonilattia asetetaan projektiin, on parempaa sijoittaa betoni päällekkäin korundilla. Tällöin muodostuu 2 cm: n paksuinen kerros, joka on hyvin kulutusta kestävä, tasoitetaan muodostumisen aikana ja sen jälkeen 28 päivän kuluttua sen viimeistely hienonnetaan tai kiillotetaan, jos tarvitset loistoa. Tällaista loistoa ei poisteta, ehkä, ei koskaan.

Electrocorundum on useita värejä: valkoinen, vaaleanpunainen, violetti sävy (kromi) ja sinertävä sävy. Mielenkiintoista, kiteet vaaleanpunainen korundi - pieni ruby, ja sininen - topaziki. Betonikerros ei ole vain vahva, siitä tulee melkein arvokasta.

Kuten Tiamo mainitsi, kun betoni muokkaamalla päällystämällä, korundilla tai kvartsilla, tekniikka on merkittävästi erilainen.

siivilä

Betonipäällysteen betoniteräksen on oltava vähintään 300 ja edullisesti 350. Sidos on tehty klassisella tavalla vahvistamalla, tiivistämällä tärinää ja pitämällä taso. Levyn paksuus riippuu pohjan tyypistä. Jos se kaatuu vanhan betonin päälle, se on noin 7 cm ja jos se on maanpinnalla ja sen muunnelmilla - 10-12 cm. Keskimäärin lämpötilassa ja kosteudessa betonia säilytetään alkuasetukseksi 4-6 tuntia. Pinta ei saa kuivua liikaa, jotta sitä ei tarvitse kostuttaa - tämä aiheuttaa päällystysominaisuuksien heikentymistä.

karkaisu

Valittu päällystys on hajallaan tasaisen kerroksen pinnan yli. Ensimmäinen vaihe käyttää 2/3 materiaalin massaa, jakelu on mahdollista manuaalisesti tai improvisoidulla tavalla. Kulutuksen kulutus vaihtelee 3-8 kg / m2 lajikkeesta riippuen. Seoksen levittämisen jälkeen tulee sementti "maito" liottaa, jonka jälkeen se hierotaan huolella erikoisvarusteilla tai käsityöläisvälineiden avulla. Suihkupuhdistuksen jälkeen pääosa karkeudesta jaetaan ja loput myös poistetaan. Jonkin ajan kuluttua lopeta betonin juottaminen. Viimeinen käsittelyvaihe levitetään pinnalle, pinnoitteelle, joka pitää kosteuden sisällä (lakat, tiivisteet) ja leikkaamalla laajennusliitokset tarvittaessa.

Jotta lattiasi olisi ainutlaatuinen, ilman kalliita viimeistelyaineistoja, on todellista. Käytä valkoista sementtiä, värillistä täyteainetta, poimi värimallia, laita kuvan pikkukivistä tai värillisestä lasista, seuraa merkintää tai piirrä kuvio, jossa on vastakkainen korostus - vaihtoehdot ovat massiivisia. Jopa vain kiillotettu betoni, kiillotettu ja päällystetty polymeerillä, sen koristeellinen vaikutus ylittää tyypillisen laatta ja on paljon halvempaa. Lattialämmitysjärjestelmien tapauksessa myös lämpöhäviöt vähenevät. Jos laajennat näköaloja, tätä käsittelyä käyttävää betonia voidaan käyttää paitsi lattialla myös seinäkoristeluna, jotta voidaan luoda työtasoja tai takka-portaaleja.

Epätasaisuudet luo betonilattia maahan - artikkelissa lattiatyypistä. Artikkelista, miten säästää rakennusmateriaaleja, voit selvittää, mitä muuta voit todella saada vahingoittamatta laatua. Videossa rakennetun ilmastetun betonin talon rakentamisesta portaalin jäsen jakaa oman kokemuksensa kustannusten optimoinnista.

Kiillotettu betonilattia

Viimeisten 25-30 vuoden aikana kiillotettu betoni on painostettu huomattavasti perinteisemmillä lattianpäällysteillä. Tämä johtuu siitä, että kiillotetut betonilat ovat paitsi mahtavia, myös yleismaailmallisia, luotettavia ja käytännöllisiä. Ne eivät vaadi monimutkaista hoitoa, mikä vähentää huomattavasti niiden kunnossapidon ja palauttamisen kustannuksia.

Kiillotettujen betonilattiat

Itse itsepintaista pintaa pidetään rumaisena ja harmaana. Usein se on vain perusta minkä tahansa koristemateriaalin viimeistelylle. Nykyään on kuitenkin ilmennyt tekniikoita, jotka mahdollistavat betonipohjan vaihtamisen niin, että se saa parasta luonnollista viimeistelyainetta ja sopii käytettäväksi erilaisissa tiloissa.

Kiillotetut betonilattiat ovat kiinteä pinta, jonka pinta on luonnonkivi: graniitti, marmori tai terassi. Tällaisten lattiatekniikan tekniikkaa kutsutaan tulevaisuuden teknologiaksi, koska jokainen lattia ei mahdu lattian pinnalle, mikä voi ajan myötä kulua tai hiutumaan.

Se tuottaa sileitä, sileitä, pölyttömiä pintoja, jotka sopivat teollisuus- tai julkisiin tiloihin.

Kiillotettua betonilattiaa käytetään laajalti:

 • tuotannon työpajoissa;
 • varastoissa;
 • elintarviketeollisuuden yrityksissä (makeiset, lihanjalostuslaitokset, kalanjalostusyritykset jne.);
 • autonpesuissa, parkkeissa, autotallissa;
 • Pesula- ja kuivapesupalvelut;
 • maataloustuotteet;
 • julkisissa rakennuksissa (näyttely- ja kauppahuoneet, ravintolat, erilaiset oleskelutilat, hotellihuoneet, lääketieteelliset ja oppilaitokset, rautatieasemat, lentokentät);
 • asuinrakennuksissa (lattiat aulassa, käytävät ja muut huoneet).

Betoni kiillotustekniikka

Nykyisin kiillotetun betonilattian tekniikka on yleistynyt. Todettuaan luotettavuuden ja kustannustehokkuuden kuluttajalle, se kiinnittää yhä enemmän huomiota lattialaitteeseen osallistuviin ammattilaisiin.

Voimme sanoa, että kiillotettu betoni muuttuu toimintansa erilliseksi linjaksi, joka kehittyy nopeasti ja tehokkaasti.

Kiillotetun betonin edut

Ensinnäkin haluaisin huomata kiillotetun betonin lattioiden käytännöllisyyden, koska niillä on suuri kulutuskestävyys ja kestävyys. On helppo huolehtia tällaisista kerroksista: tavallinen märkäpuhdistus riittää. Lisäksi erilaisten kemikaalien ja kuormauspyörien jälkiä ei jää kiillotetuille betonilattialle.

Koska betonin koostumus ei sisällä haitallisia ainesosia, tämän materiaalin lattiat eivät ole vain kauniita vaan myös ympäristöystävällisiä. Alkalisen luonteensa vuoksi betonista ei aiheudu kolonisoitumista sienten ja homeen avulla.

Kiillotetun betonin monista eduista haluan todeta seuraavaa:

 • monipuolisuutta. Kiillotetut betonilattiat ovat nyt nähtävissä kaupoissa, toimistoissa, sairaaloissa, kouluissa, kodeissa ja huoneistoissa.
 • pitkä käyttöikä verrattuna muihin pinnoitteisiin ja tavalliseen betonilattian pintaan. Kiillotettu betoni on melko vaikea vahingoittaa. Se ei aiheuta naarmuja eikä halkeamia, vaikka käytät raskaita koneita;
 • vedenpitävä, mutta kiillotettu betoni, joka pystyy "hengittämään". Se on hyvin hengittävä ja siten kosteaa, haihtuu luonnostaan;
 • korkea kemiallinen saastumiskestävyys ja lämpötilan muutokset;
 • korkea kestävyys ja hankaus;
 • mahdollisuuden mekaanisten vaurioiden paikallaan korjaamiseen käytön aikana;
 • korkea heijastava kyky. Kiillotetun betonin kiiltävä pinta heijastaa auringonvaloa, mikä tekee huoneesta paljon kevyemmän ja säästää jopa 30% energiaa.
 • esteettinen valitus. Kiillotetut betonilattiat ovat upea ulkonäkö. Heillä on kiiltävä pinta.

Betonin kiillotuksen tekniset vaiheet

Betonin kiillotus on melko monimutkainen tekninen prosessi, jonka saa suorittaa vain asiantuntijoita, joilla on riittävä kokemus ja tietämys. Kiillotuksen laatu on monessa suhteessa riippuvainen työvälineiden ja laitteiden valinnasta. Vain ammattimainen, jolla on laaja kokemus, joka tietää, minkä tyyppinen työkalu valitaan käsiteltävän materiaalin mukaan, kykenee selviytymään tästä tehtävästä.

Kiillotetun betonilattian muodostamisprosessi voidaan jakaa seuraaviin päävaiheisiin:

 • betonipohjan valmistaminen. Tässä vaiheessa kaikki vanhoja pinnoitteita poistetaan (itse tasoittavat lattiat, keraamiset laatat, matot jne.). Myös sirut, ontelot, halkeamat ja muut virheet on korjattava;
 • pinnoitus. Tämä prosessi suoritetaan useassa eri vaiheessa, käyttäen erikoislaitteita ja hioma-työkaluja, joiden raekoko on erilainen alkaen 20 ja päättyy 200 Grit -hartsiin. Uuden laskeutuksen kiillotus tehdään aikaisintaan 28 päivää sen täytön jälkeen;
 • vahvistaminen. Hionnan päätyttyä betonipinta kyllästetään erityisillä impregnoijilla, jotka lisäävät huomattavasti betonin lujuutta;
 • kiillotus. Tämä prosessi on samanlainen kuin hionta, mutta se suoritetaan vain hankausaineilla, joiden hiekka on 300-3 000 hiekkaa. Kiillotus voi sisältää 3-8 tekniikan siirtymää riippuen saavutettavan pintakiillon asteesta. Koko linjojen käyttämisen toteutettavuus määräytyy lattian kiillotusta käsittelevältä asiantuntijalta. Riippuen tehtävästä, hän voi sulkea pois prosessista joitakin siirtymiä.

Kiillotetun betonin heijastavat ominaisuudet ovat hyvin tärkeä ominaisuus hotelleille, ravintoloille, toimistoille ja muille julkisille paikoille, joiden tulee aina olla puhdas ja siisti.

Huoneissa on kiillotetut lattiat paljon kevyempiä, joten ne käyttävät paljon vähemmän kattovalaisin. Kiillotetun betonilattian kiiltoaste määritetään ennen töitä. Halutusta kiilusta riippuen valitse työtyökalu ja teknisten siirtymien lukumäärä.

Kiillotettaessa betonia voidaan saavuttaa neljä astetta kiiltoa:

 • mattapintainen;
 • puolikiiltävä pinta kohokohdilla;
 • voimakas kiilto;
 • peili kiilto.

Jos katsot alas kiillotettuun kerrokseen ensimmäisellä kiillotustasolla, se näyttää himmeältä, ja tuskin havaittavissa oleva vihje loistaa. Kiillotuksen toinen aste vastaa puolikiiltävää mattapintaista pintaa. Jos katsot sitä alaspäin noin 30 metrin etäisyydeltä, näet alimmasta valaistuksesta hieman heijastavan.

Pinnalla kolmannen asteen kiillotuskiilto on paljon havaittavampi ja valo heijastuu kirkkaampaan. 9-15 metrin etäisyydellä lattiasta voit nähdä selkeän heijastuksen ylä- ja sivuvalaisimista. Betonipinnalla, kiillotettu neljännelle kiiltoasteelle, voit täysin nähdä heijastuksesi seisomalla se. Jos katsot tätä pintaa muista pisteistä, se näyttää märältä.

Kirkkausarvo ilmaistaan ​​kiillotetun kerroksen pinnalle heijastuvan valon heijastumisasteelle ja vaihtelee 20-30 yksiköstä (matala kiilto) 70-80: een (erittäin kirkas kiilto).

Kiillotettujen betonilattian yksinkertainen kauneus ilmaistaan ​​pehmeällä kiiltävällä loistolla ja ulkonäöltään samankaltaisella luonnonkivellä. Betonin hionnan aikana täyteaine altistuu (marmori, graniittihiutaleet jne.). Siksi lattia on tyylikäs ja kallis. Kiillotetun betonin suunnittelumahdollisuudet eivät kuitenkaan rajoitu perinteisiin betonityöstöön.

Betoniseokseen voidaan lisätä täyteaineita, kuten kvartsihiekkaa, metallirumua, alumiinioksidia, erikoismuovit ja monet muut koriste-elementit, kun uudet lattiat on asetettu erilaisiin esineisiin metallista, lasista, keramiikasta ja muista materiaaleista betonin runkoon ( hevosenkengät, pyydykset, kolikot, meriekot jne.). Lisäksi kiillotettu betoni voidaan maalata millä tahansa värillä erikoisväreillä. Näiden väriaineiden avulla voit luoda piirustuksia mistä tahansa monimutkaisuudesta kiillotetun betonin pinnalle.

Betonipinnoituslaitteet

Suurten betonilattien kiillotusta ei voida tehdä ilman tehokkaita koneita. Tätä työtä varten käytetään venäläisen ja ulkomaisen tuotannon laitteita, jotka poikkeavat työkalun käyttötavoista, tehosta ja pyörimisnopeudesta.

Rakenteellisesti kaikki hiomakoneet koostuvat levyn työstökappaleesta, joka on vaihdelaatikon avulla kytketty käyttöakseliin. Vahva ja ergonominen kotelo suojaa mekanismin likaantumiselta, vaurioilta ja samanaikaisesti eristää työalueet, suojelee huoltoliikkeitä negatiivisilta vaikutuksilta.

Hiomakoneiden toimivuudesta riippuen jaetaan:

 • erittäin erikoistunut. Tällaisten koneiden avulla voit suorittaa karkean käsittelyn tai viimeistellä pintaan kiillottamalla. Yleensä erikoistuneet laitteet ovat yleensä varustettu tiukasti määritellyillä kulutustarvikkeilla ja -koolla;
 • monitoiminen. Laitteessa on monimutkaisempi rakenne ja se mahdollistaa hiomisen, kiillotuksen ja muun betonin käsittelyn. Lisäksi monitoimiset koneet voivat työskennellä monenlaisten kulutustarvikkeiden kanssa.

Monitoimisissa tai yleisissä koneissa on kaksi pyörimisnopeutta. Pienillä nopeuksilla (500 rpm) suoritetaan karkea peruskäsittely ja suurilla nopeuksilla (1000 rpm ja enemmän) - viimeistellään betonipintojen kiillotus ja kiillotus.

Yksivaiheiset hiomakoneet toimivat nopeudella 1000 rpm ja enemmän. Niitä pidetään tehokkaina kiillotettaessa betonia, mutta eivät ole kovin sopivia tämän materiaalin hiontaan ja karkeaseen pintakäsittelyyn.

Hiomalaitteet luokitellaan universaaliksi, jos niillä on seuraavat ominaisuudet:

 • vaihteleva massa eri kovuusmateriaaleille. Koneen massaa muutetaan erityisten irrotettavien painojen avulla;
 • muuttuva työnopeus, koska eri nopeuksia tarvitaan betonilattian käsittelyn eri vaiheissa;
 • sisäänrakennettu vedenottojärjestelmä mahdollistamaan märkä käsittely;
 • kyky liittää pölynimuri.

Ohjaustyypin mukaan monitoimilaitteet voivat olla käsikäyttöisiä ja itseliikkuvat. Käsikäyttöisiä koneita käytetään pieneen tilaan. Yksikön liike ja pintakäsittely suoritetaan operaattorin avulla. Itseliikkuvat asennukset käytetään yleensä suurien alueiden betonipintojen käsittelyyn. Tällaisten koneiden hallinta tapahtuu sisäänrakennetulla automaatiolla. Rakennustyömaalla liikuttaessa itseliikkuvat yksiköt on varustettu alustalla.

Hiomakoneita voi käyttää sähkö- tai bensiinimoottorilla. Bensiinikäyttöisten laitteiden ominaisuuksiin kuuluu suuri teho, ja siksi niitä käytetään laajamittaiseen työhön.

Mutta käytön aikana tällaiset yksiköt vaativat jatkuvasti raittiista ilmaa. Tältä osin niitä käytetään pääasiassa avoimilla alueilla tai rajoitetuissa sähköverkko-olosuhteissa.

Sähkökäyttöiset koneet voidaan kytkeä sähköverkkoon 220 tai 380 V: n jännitteellä. Työskentelyyn liittyy melko alhaisempi melutaso verrattuna bensiinimalleihin. Lisäksi sähköyksiköt toimivat ilman haitallisia päästöjä, joten niitä käytetään pääasiassa betonipintojen käsittelyyn suljetuissa tiloissa.

Kiillotuskoneen suorituskyky liittyy suoraan tehoasteeseen. Pienellä kapasiteetilla (800-1400 W) on kompakteja laitteita, joita tavallisesti käytetään jokapäiväisessä elämässä. Niillä on lyhyt kesto jatkuvaa toimintaa (enintään 2-3 tuntia päivässä) sekä pieni joukko lisätoimintoja.

Suuritehoiset yksiköt (1400-5500 W) ovat ammattilaistarvikkeita ja kestävät monivuotisen intensiivisen työn. Tällaisten koneiden hinta on paljon pienempi kuin pienitehoinen ja riippuu suoraan laitteiston toiminnallisuudesta ja brändin tunnistuksesta.

Laitteet laadukkaiden betonien kiillotukseen ja hiontaan tuotetaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Planeetan mekanismin järjestelmään rakennettujen hionta- ja kiillotuskoneiden periaate. Tämä mekanismi koostuu yhdestä suuresta levystä (kantaja), johon asennetaan pienet levyt (satelliitit).

Ne pyörivät päälevyn vastakkaisessa pyörimissuunnassa. Satelliitit asettavat työkalun. Koska planeettamekanismin koneissa oleva hiomistyökalu liikkuu melko monimutkaisen liikeradan varrella, se tarjoaa erittäin korkealaatuisen betonipinnan käsittelyn. Suuttimien monimutkaisen liikkeen ansiosta lattiapinta on täysin tasainen ja sileä.

Maamme suosituimmat autot ovat:

 • Splitstone - suhteellisen edullisia ja tehokkaita venäläisen tuotannon hiomakoneita. Tehokas suhteellisen tasaisten pintojen käsittelyyn, koska niissä ei ole leikkuusuuttimien planeettamekanismia;
 • MISOM: itä käytetään pintojen tasaiseen aallon siirtymiseen;
 • Klindex. Tämän italialaisen brändin koneilla on suuri teho ja ne ovat suosittuja ammattimaisten viimeistelijöiden kanssa.
 • Kaliiperi - ammattimainen bensiinikäyttöiset hiomakoneet. Suunniteltu toimimaan avoimilla alueilla;
 • Schwamborn - Saksalaisia ​​pieniä monitoimikoneita;
 • Diamatic (Belgia) - kompaktilaitteet irrotettavalla suuttimella kiillotukseen ja betonihiontaan;
 • Husqvarna valmistetaan Ruotsissa ja keskittyy keskipitkän ja suuren alueen betonipintojen käsittelyyn.
 • Bosch, Makita - manuaaliset hiomakoneet on suunniteltu käytettäväksi kotimaisissa olosuhteissa. Teollisessa mittakaavassa voidaan käyttää vaikeasti tavoitettavia paikkoja.

Oikein valituilla laitteilla ei ole vain laadukasta käsittelyä, vaan myös huomattavia kustannussäästöjä sekä kulutustarvikkeissa että itse laitteistossa. Hiomakoneet optimaalisella kulutustarvikkeiden valikoimalla palvelevat paljon kauemmin ja kulutustarvikkeet vaativat huomattavasti vähemmän. Lisäksi oikea valinta lyhentää työn ajankohtaa ja vaikuttaa myönteisesti käsittelyn laatuun.

Mukavuuden ja työn turvallisuuden kannalta on parempi valita laitteita, joilla on seuraavat vaihtoehdot:

 • syväohjaus;
 • työkalun kierrosten automaattinen hallinta;
 • suojaa vahingossa tapahtuvalta aktivoinnista;
 • moottorisuoja pölyltä;
 • kyky vaihtaa nopeasti tarvikkeita;
 • helppo asentaa ja purkaa huolto.

Nämä vaihtoehdot auttavat tekemään korkealaatuista kiillotustyötä betonilla ja estämään työkalujen ja laitteiden nopea kuluminen.

Betonin kiillotustyökalut

Kiillotettaessa betonia käyttämällä hioma-aineesta valmistettua työkalua. Tämä materiaali voi olla korundi tai timanttipohjainen. Timanttien erottuva piirre on, että niillä on erittäin korkea kovuus ja voima. Nämä ominaisuudet antavat timanttityökalulle resursseja ja suorituskykyä, joka ylittää monta kertaa samanlaisia ​​työkalujen parametreja, jotka on tehty minkä tahansa muun hioma-aineen perusteella.

Timanttityökalut, verrattuna perinteisiin hiontatarvikkeisiin, ovat sellaisia ​​etuja kuin:

 • nopeampi työskentelyn nopeus;
 • parhaat työskentelyominaisuudet;
 • pidempi käyttöikä;
 • suurempi taloudellinen tehokkuus.

Timanttityökalun tai -segmenttien leikkausosat ovat timanttipölyä, joka on saatu:

 • luonnon timantit, eli koruiteollisuuden jätteet. Tällainen vauva erottuu suurella muunnoksella muotoa, kokoa ja kovuutta;
 • synteettisiä timantteja. Synteettisten timanttien jyviä erottaa muoto ja kovuus, joka lopulta tarjoaa suuremman kulutuksenkestävyyden.

Timanttityökalujen valmistuksessa käytetään hyvin pieniä timanttisilmiä, joten ne sisältyvät perusmateriaaliin, jota kutsutaan nipuksi tai matriisiksi. Matriisin ansiosta timanttisegmentti saa muodon ja lujuuden.

Matriisilla on seuraavat nimitykset:

 • M - metalli;
 • R on polymeerinen;
 • MR - yhdistetty.

Pääsääntöisesti leikkuuvihjeitä, joiden koko on yli 70 mikronin timanttihiukkaset, tehdään metallisidoksella, mikä antaa työkalulle pidemmän käyttöiän ja paremman suorituskyvyn. Jos kuitenkin leikkaussegmenttien valmistukseen käytetään alle 70 mikronin jyviä, ne kiinnitetään polymeerisillan avulla, mikä takaa pehmeämmän toiminnan.

Työkalun leikkaussegmenttien perusteella on kiinnitetty:

 • laserhitsaus. Tällainen yhdiste kykenee kestämään melko korkeita lämpötiloja ja siksi se mahdollistaa betonin kuivan käsittelyn;
 • korkea lämpötila juote. Työkalu, jossa on tällaiset asennus-timanttisegmentit, kestää enintään 600 asteen lämpötiloja, joten se vaatii jäähdyttämistä vedellä jauhamisen aikana;
 • (sintraus) segmenttejä suoraan leikkuutyökalun pohjan reunaan. Tämä kiinnike pystyy kestämään korkeita lämpötiloja ja mahdollistaa käsittelyn ilman veden käyttöä.

Timanttityökalun kulutusominaisuudet riippuvat timanttihiukkasten ominaisuuksista ja matriisin ominaisuuksista. Timanttityökalujen nippu tulee kulua prosessissa, jotta tylsät timantit voivat lentää ulos ajasta ajoissa. Sen sijaan heidän on avattava uusia, teräviä timantteja.

Lantion kulumisnopeus riippuu käsiteltävän materiaalin hankautumisesta. Siksi erilaisten materiaalien käsittely edellyttää erilaista ligamenttien ja timanttijauheen yhdistelmää.

Kovaimpia materiaaleja käsiteltäessä leikkaavat timantit menevät nopeasti, joten nipun on oltava pehmeää, jotta uudet timanttijyvät voivat jäädä pois nopeammin. Pehmeät materiaalit tuhoavat timantteja hitaammin, ja tässä tapauksessa nippusyven on oltava vahvempi ja varmistettava työkalun täysi potentiaali.

Työkalun valintaa koskevat yleiset säännöt voidaan muotoilla seuraavasti:

 • kovien materiaalien käsittelyyn käytetään timanttityökalua, jossa on pehmeä matriisi (tina, pronssi);
 • pehmeiden hioma-aineiden käsittelyyn käytetään timanttisegmenttejä, joilla on kiinteä matriisi (volframi, molybdeeni jne.);
 • keskikovuutta omaavien materiaalien käsittelyyn käytetään työkalua, jossa on keskikoviteettimatriisi (nikkeli, koboltti, rauta).

Valitessasi työkalua betonin kiillotukseen, on syytä muistaa, että jokaisessa myöhemmässä vaiheessa timanttihiukkasten tulee olla noin kaksi kertaa pienempiä kuin edellinen. Vaiheiden määrä riippuu halutusta pinnan laadusta (mattapintaan peiliin). Kussakin vaiheessa on vain poistettu naarmut, jotka jäävät edellisestä käsittelystä, joten timanttityökalujen kulutus betonipintojen kiillotuksessa on pieni.

Työkalun valinta riippuu betonin koostumuksesta. Raskasbetoniin, joka sisältää kvartsihiekkaa ja soraa kovista kiveistä, käytetään työkalua graniittien käsittelyyn ja marmorilattiat, joissa on marmori täyteaine, työkalu marmoria varten. Kiillotusoperaation haavoittuvin kohta on siirtyminen suuttimista metalliliitoksella suuttimiin, joissa on polymeerisidos.

Pääsääntöisesti polymeerityökalun ensimmäinen numero kuluu useita kertoja nopeammin kuin seuraavassa. Sen vuoksi sileämmän siirtymisen metallisuuttimista polymeeriin tulisi käyttää ensimmäistä numeroa polymeerityökalua, jolla on sama timanttikokoinen määrä kuin viimeisellä määrällä suuttimia metalliliitoksessa.

Betonin hionta- ja kiillotusaineet voidaan jakaa ryhmiin riippuen timanttihiutaleiden koosta, sidoksen tyypistä ja työn vaiheista: