Miten tehdä pohjakerroksesta

Rakentaminen, jonka aikana on tarpeen rakentaa kellari omilla kädillä, vaatii tiettyjä taitoja ja tietoja. Tämä on aikaa vievä prosessi, jota ei voida toteuttaa ilman tarkkaa suunnitelmaa ja asianmukaista rakennetta, erottuvat sen ominaisuuksilla ja täysin yhdistetty talon perustuksiin.

Pohjakerroksessa on useita etuja, mutta se voidaan luoda laadullisesti ja luotettavasti vain, jos kaikki tehdyt työt noudattavat tiukasti suunnittelua ja rakennussuunnitelmaa. Pohjakerroksen rakentaminen toteutetaan löyhillä ja kivistä kallistuvilla mailla, joille on ominaista korkea pohjavesi. vettä.

Suunnittelun ominaisuudet

Perusta talon kellarissa on rakenne, jolle on ominaista korkea kestävyys ja luotettavuus, pitkä käyttöikä ja lisääntynyt kantavuus.

Kellari kellari on tukirakenteen jatkuminen, se tarjoaa luotettavan suojan kosteuden ja kylmän ilman tunkeutumista vastaan ​​huoneeseen, auttaa lisäämään lämpöä ja vähentämään energiakustannuksia.

Jotta rakenne olisi todella laadukasta ja toimivaa, sen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 1. Kellarin lattiataso sijaitsee maanpinnan alapuolella.
 2. Ylivuoren korkeus ei ole alle 2 m maanpinnan tasosta.
 3. Säätiön kantavuuden indikaattori kellarilla on useita kertoja suurempi kuin muiden rakenteiden.
 4. Vedeneristys asettuu tiukasti prosessin vaatimusten mukaisesti.
 5. Suurin osa seinän rakenteista sijaitsee maaperän jäädyttämisen tasolla.
 6. Eristys estää kallistuman muodonmuutoksen, joka johtuu kallistumisesta.
 7. Oikein valitut materiaalit ja hyvin suoritettu vedeneristys estävät muotin ja homeen ulkonäön.

Monissa rakennuksissa kellarin perustoiminta on kellarin järjestely, jossa on tekninen tila.

Pimeä kellari pystyy järjestämään kellarin tai kellarihuoneen.

Talon pohjan tuhoutumisen välttämiseksi voit käyttää korkealaatuista höyrysulkua. Tätä tarkoitusta varten käytetään nestemäisiä formulaatioita.

Omakotitalon rakentaminen omilla käsillään alkaa valita sopivin muoto ja eri rakenteiden tutkimus. Se voi olla rakenne:

 1. Erottu samalla tavalla kuin tukirakenne, jolle on tunnusomaista tarve järjestää veden ja lämmöneristyksen laatu.
 2. Vahinko on erityisen suosittu ja sitä luonnehtivat lisääntynyt luotettavuus ja vastustuskyky negatiivisille tekijöille. Se on vähemmän altis kosteuden tuhoisalle vaikutukselle ja kykenee kestämään lisääntyneitä kuormituksia.
 3. Kaiuttimelle on ominaista suurempi paksuus, joka ylittää itse rakennuksen seinämien paksuuden. Tarvitsee lisävarmennuksen ja erityisjärjes- telmän vedenpoistoa.

Tiettyä pohjaa valittaessa on otettava huomioon rakennuksen seinämien paksuus, vedenpoistojärjestelmän läsnäolo ja maaperän ominaisuudet.

Erilaisia ​​materiaaleja rakentamiseen

Kun ajatellaan pohjakerroksen tekemistä, sinun on valittava tämän rakennuksen sopivimmat materiaalit. Monoliittinen teräsbetoni on yksi suosituimmista ja halutuimmista.

Se pystyy kestämään vaihtelevia kuormitustasoja, sillä on korkea vakausaste, on kysyntää rakennettaessa saumatonta rakennetta. Monoliittisella kellarilla on hyvät lujuusominaisuudet ja sitä käytetään raskasrakenteiden rakentamiseen.

Kiinteän pohjan osalta korkea muotti on välttämätöntä.

Pohjakerroksen pohja voidaan asentaa betoniteräksistä mahdollisimman pian, myös silloin, kun työskentelet omalla kädelläsi. Tämä on yksi kestävimmistä ja luotettavimmista säätiöistä. Lohkot mahdollistavat tasaisen kuormituksen jakamisen, ne kestävät kaikenlaisia ​​negatiivisia vaikutuksia.

Nykyiset lujitetut betonilohkot ovat erikokoisia, mikä helpottaa rakennustöiden sopivimman materiaalin valintaa säätiön rakentamisen aikana yksityisessä talossa itsenäisesti.

Kellarin tiiliseinän rakentaminen toteutetaan itsenäisesti ilman erityisiä rakennustarvikkeita eikä se edellytä erityistä tietämystä. Oikea laskenta ja taito työskennellä tämän materiaalin kanssa ovat tärkeitä. Luonnonkiviä käytetään usein perustusten rakentamiseen kellarilla omilla käsillä. Työn suorittamiseen tarvitaan erityisiä taitoja.

Metallivarret vahvistettu nauha-pohja

Mikä materiaali on parempi valita, miten kaikki tulevat työt tulee suorittaa oikein, mitä ja miten tehdä säätiö suoraan ja miten perustaa kellari, annetaan vaiheittaisilta ohjeilta.

Useimmissa tapauksissa sopivin vaihtoehto perustaa säätiö tyhjästä on rakentaa kaistaleen jalustalle kellarille. Nauhalla on omat erityispiirteensä ja monia positiivisia ominaisuuksia:

 • pitkä käyttöikä;
 • korkea lujuusominaisuudet;
 • lopullinen kantavuus;
 • mahdollisuus rakentaa monenlaisia ​​maaperä. Lue lisää talon kellarista tässä videossa:

Hankkeet, joissa käytetään tällaisia ​​emästen vaihteluita, vaativat tarkkoja matemaattisia laskelmia. Tätä tekevät pätevät ammattilaiset.

Työjärjestys

Talon kellariin luotettava ja laadukas rakentaminen ei riitä valitsemaan rakennusaineistoa, joten on tarpeen suorittaa geologisia tutkimuksia, jotta saataisiin selville kaikki maaperän ominaisuudet ja kehitettäisiin vaiheittainen suunnitelma teosten toteuttamiseksi.

Tarvitsemme myös yksityiskohtaisen rakennuksen projektin, jossa on kellari. Seuraava vaihe on vedenpoistojärjestelmän rakentaminen ilman, että sulavisto tai sadevesi voivat kertyä kellarikerrokseen. Veden tulva ja kertyminen kellarissa itse johtavat rakennuksen nopeaan tuhoutumiseen.

Nyt voit alkaa merkitä juoni, kaivaa kaivannot ja luoda tyyny talon perustalle. Laskelmien mukaan määritä kaivannon syvyys ja leveys, aseta muottiin. Räjähdys ja hiekka nukkuvat alareunassa, varovasti kaatunut.

Sen jälkeen, kun kehys on sidottu vahvistussauvoista, se lasketaan kaivannon pohjalle ja täytetään betonilla, unohtamatta jäykistämistä tai ilman poistamista liuoksesta liittämällä.

Betoni voittaa voimaa vähintään 3 viikossa, vasta sen jälkeen voit jatkaa työskentelyäsi ja jatkaa kellarin rakentamista suoraan.

Rakennettujen seinien kestävyys tuottaa laadukasta vedenpitävyyttä, jota varten käytetään nestemäisiä materiaaleja, kuten mastista bitumipohjaan. Pohja on valmistettu etukäteen valituista materiaaleista. Parhaimman vaihtoehdon useimpien asiantuntijoiden mukaan on tiili.

Nykyään yhä useammin talon pohja on pystytetty betonilohkoilta, joilla on hyvät vastustuskyvyt minkäänlaisiin kielteisiin vaikutuksiin ja huomattavasti työajan lyhentämiseen. Lue lisää videon rakentamisesta:

Lohkot on asennettava tulevan rakennuksen kehän ympärille, käytä sementtilaastia kytkemiseen. On tärkeää unohtaa tarvetta järjestää ilmanvaihto.

Miten rakentaa kellari omalla kädelläsi?

Kellarin rakentaminen ei ole vain seinien ja kattojen rakentamisessa, vaan myös hyvin järjestetty ilmanvaihto, laadukas vedeneristys ja sisustus. Jos on väärin tehdä sisäänkäynti tai säästää käyttökelpoista tilaa, on epämiellyttävää käyttää kellaria, ja se on liian vaikea uudistaa. Siksi ennen kuin rakennat kellarin omiin käsiisi, kannattaa harkita kaikkea pienimmällä yksityiskohdalla.

Miten rakentaa kellari omalla kädelläsi?

Miten rakentaa kellari omalla kädelläsi?

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Suunnittelu kellariin

Vakiokellari on suorakulmainen huone, jossa on matala katto. Voit siirtyä luukkuun siirrettävällä tikkaalla tai betonivaiheilla. Ensimmäinen vaihtoehto on halvempi mutta ei kovin kätevä, koska se on melko vaikea laskeutua kellariin ristikkorakenteiden ja kuorman suuntaisesti. Betoni- tai tiiliportaat ovat paljon turvallisempia ja niiden tekeminen ei ole ollenkaan vaikeaa.

Jo suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä materiaaleja kattoihin. Tästä riippuu suoraan kellarin leveys. Jotkut käyttävät valmiita betonilaatuja lattialevyinä, toiset taas kaadetaan ja vahvistetaan suoraan kellarin yläpuolelle, toiset käyttävät monikerroksisia puupaneeleja, vedenpitäviä kerroksia, levyjä ja eristyksiä.

Istuin omilla käsillä

Kellarin tärkeimmät parametrit

 1. Kuonan leveys ei saa ylittää 4 m, kun otetaan huomioon seinien paksuus ja vedenpitävyys.
 2. Kellarin pituus riippuu omistajan tarpeista, yleensä se on 4 m.
 3. Kattojen korkeuden tulisi olla 1,8 - 2 m. Hyvä eristys ei ole syytä kaivaa, kaksi metriä riittää estämään talon jäätymistä talvella eikä lämmittämään kesällä.

Jos haluat säästää hieman portaita järjestämällä, kaivamaan kaivoa, sinun on jätettävä 1 m: n laaja tontti ja irrotettava maa rinteessä käyttäen lapioa vaiheiden muodostamiseksi. Mutta tämä vaihtoehto soveltuu vain tiheään kiinteään maaperään, muutoin tiilen painon alapuolella maaperä alkaa laskeutua ja portaat romahtavat.

Viinikellarin koristelu. esimerkki

Toinen tärkeä kohta - seinät päin. Useimmiten ne on tehty tiilestä tai betonista, kaatopaikan seinämien ja muottien väliin. Molemmat menetelmät ovat kyllin kykeneviä aloittelevaan mestariin, tärkeintä on ajatella kaikkea etukäteen. Tiiliä varten tarvitaan tiiliä ja laasti, monoliittiselle seinälle on välttämätöntä valmistaa muotti- ja välikappaleita.

Video - Istuin. Teoria ja piirustukset

Kaivaa säätiön kuoppaan

Kuvassa näkyy kellari

Kun kaikki yksityiskohdat harkitaan, materiaalit ovat valmiit, voit päästä töihin. Valitulle alueelle poistetaan kerros sooda ja merkinnät tehdään tangoilla, kun otetaan huomioon lisävarustus vedenpitävyydelle.

Prosessissa tarvitset:

 • bajonetti- ja pick-up-lapio;
 • mittanauha;
 • rakennustaso;
 • sora;
 • kattotiiliä;
 • bitumimaali;
 • betoniliuos M 100;
 • rammer.

Vaihe 1. Kaivaa kaivo

Kaivaa säätiön kuoppaan

Merkitsemällä alkaa kaivaa reikä. Tulevien portaiden sijainti muodostaa välittömästi vaiheet, valitsemalla maaperän rinteessä. Vaiheiden tulee olla 1,5 kertaa laajemmat kuin projektissa, koska nousupisteen paksuus lisätään kulutuspintaan. Jos kellarissa oleva portaikko asennetaan erikseen, kaivaa kuilu tasaisesti pitkin koko kehää. Kun kaivon syvyys saavuttaa 2 metriä, seinät ja pohja tasoitetaan, maapallot poistetaan ja säätö asetetaan.

Vaihe 2. Jalustan täyttö

Betonin lattian kaataminen

Kaivon pohjassa hieno murskattu kivi kaadetaan 3 cm: n kerroksella, tasoitetaan se ja kompaktataan pohja tamperin avulla. Valmistele ratkaisu: 4 osaa raunioista vie 3 osaa hiekkaa ja lisää 1 osa sementtiä M400. Betonikerroksen paksuuden on oltava vähintään 6 cm.

Vedenpitävälle kerrokselle asetettu lasipinta suojaa luotettavasti kellarin kosteudelta

Vaihe 3. Lattian vedeneristys

Kun betoni kuivuu, tee merkinnät kellarin seinille ja aseta kaksi kerrosta katemateriaalia lattialle ja hajotetaan ne bitumimastilla. Ruberoidin reunojen tulee ulottua markkerin reunan yli 10 cm; materiaalinauhat ovat päällekkäin, siirtäen ylemmän kerroksen saumoja muutama senttimetri.

Tiiliseinät

Vaihe 1. Ensimmäisten rivien asettaminen

Kellarin seinien muodostamiseksi ei ole välttämätöntä olla muurarin taitoja. Kaikki muurien epäsäännöllisyydet ja virheet piilotetaan kipsikerroksen alla. Tiiliä voidaan käyttää b / y, kunhan se on palanut. Tätä varten ei suositella valkoista tiiliä ja hiekkaa.

Ensimmäinen rivi on asetettu hiekkasementtilaastarin merkinnöissä. Toinen rivi on porrastettu kaistaleiden ompeleilla. Ylimääräinen liuos poistetaan välittömästi luistamalla, joka kolmas rivi tarkistetaan rakennustasolla. Muurauksen ja kaivon seinien välissä on tilaa noin 50 cm leveäksi.

Vaihe 2. Laitteen tuuletusaukot

Voit asettaa enintään 5 riviä kerrallaan, muuten ratkaisu ei kestä kuormaa ja seinät "kelluvat". Seinämän vahvistaminen kestää 8-10 tuntia. Tiilien välissä olevasta 3 tai 4 rivistä lattiasta tehdään aukko ilmanvaihtoa varten. Toinen reikä on jätettävä kellarin vastakkaiselle kulmalle korkeudeltaan 1,6-1,7 m lattialta. Purkausaukkojen koko riippuu putken halkaisijasta, tavallisesti neliömäisistä nokeista 25x25 cm.

Vaihe 3. Kiinnitys kiinnikkeiden asennus hyllyille

Hyllyjen kiinnittämiseen metalliseinä tai paksu seinämäputki upotetaan muuraukseen. Niiden tulee ulottua noin 10-15 cm ulomman seinän ulkopuolelle, ja niiden sisäpuolella niiden tulisi vastata hyllyjen leveyttä. Kulmien välinen etäisyys n. 70 cm vaakasuorassa ja suunnilleen samassa pystysuorassa. Tämä menetelmä on varsin kätevä ja luotettava, lisäksi se säästää rahaa yksittäisten telineiden valmistukseen.

Vaihe 4. Ulkoinen vedeneristys

Kun seinät on vuorattu kokonaan, tuuletusputket työnnetään ja kiinnitetään reikiin, johdetaan ne ylös ja kiinnitetään väliaikaisesti langalla yläreunaan. Ulkopuoliset seinät pinnoitetaan nestemäisellä bitumilla ja kiinnitetään kateaineita. Se asetetaan 10 cm: n päällekkäin, liitokset peitetään bitumilla ja painetaan voimakkaasti. Tämän jälkeen kuopan seinämien ja muurauslautan välinen tila on täynnä savea ja painetaan joka puolet mittariin ilman, että se saavuttaa yläosan noin 40 cm.

Betoniseinät

Metallipallot ajetaan kuopan seinämiin pitkin koko kehää, jolloin ne ovat 15 cm: n etäisyydellä. Levyistä, lastulevystä tai vanerista koputetaan suojat seinämien mukaan, neulo ne polyetyleeniin ja asetetaan seinän vieressä. Vahvista puutavaran puutavara ja täytä betoniliuos. On suositeltavaa täyttää koko seinä kerralla, sitten pinta on kestävin. Päivän jälkeen muotti poistetaan ja annetaan kuivua hyvin.

Lattian asennus

Jos lattiaan käytetään teräsbetonilaatuja, asennusmenetelmä on melko yksinkertainen. Kellarin kehän varrella oleva kantoraketti on täynnä kiviä, joka on vahvistettu tangoilla ja kaatanut betonilla. Levyt asetetaan sen jälkeen, kun betoni on kovettunut; niiden on ehdottomasti suljettava kaivon ja pohjan kellariin. Levyjen väliset liitokset läheltävät paksua liuosta.

Levyjen puuttuessa on mahdollista tehdä monoliittinen päällekkäisyys toisistaan ​​käyttämällä baareja, teräskanavia, palkkeja tai putkia.

Vaihe 1. Aseta palkit

Kaksi viimeistä riviä muurien vastakkaisilla seinillä on tarkoitettu kattopalkkeihin, joiden pituus on 1 m suurempi kuin kellarin leveys. Puupalkit, joissa on 150x150 mm: n osa, kyllästetään käytetyllä moottoriöljyllä ja kuivataan. Sitten ne on kääritty ruberoidilla, joka on kiinnitetty nitojalla.

Putket tai kanavat eivät tarvitse tällaista käsittelyä. Valmistetut palkit asetetaan seinämille jättäen aukon sisäänkäynnille ja sitten ne kaatavat betonia kaivantoon ja palkkien reunoihin. Ilmanvaihtoputkien ulkonevat reunat peittävät niin, että ratkaisu ei pääse sisälle.

Vaihe 2. Laite päällekkäin

Alareunasta palkit peitetään levyillä, joiden paksuus on 25 mm, ja yläosa on peitetty katemateriaalilla. Palkkien väliin kaada sardeldi tai laita 2-3 kerrosta mineraalivillaa, sulje kaikki muovikääreellä, sitten uudelleen kattopuhaltimella, päällystysliitokset mastiksella. Ylhäältä kaadettiin maata tai savea.

ABC-korjaus

Rakenna talon itsenäisesti perustuksesta kattoon

Istuin omilla käsillä. Miten tehdä kellari maassa

miten rakentaa kellari omalla kädelläsi maassa. valokuva

Kellarin rakentaminen omilla käsillä (vaihe vaiheelta)

Valmistus. Ensin sinun on päätettävä, missä rakennuksessa tehdään, rakennusaineisto ja rakenteen koko. Meidän tapauksessamme projekti valittiin laajennetun savibetonin massakennosta, joka suojaa huoneesta kosteutta ja pitää huoneen jatkuvan lämpötilan. Tällaiselle rakenteelle valittiin optimaalinen syvyys kolme metriä.

Aloitamme kaivaa kuoppaan. Rakennuksen mukavan laskeutumisen vuoksi on tarpeen kaivaa suorakaiteen muotoinen reikä. Tämän jälkeen lattia ja seinät ovat hyviä tamp. Sen jälkeen lattia on täynnä raunioita tai soraa ja kaadetaan savi-liuoksella. Jos on tulvavaara, savi-ratkaisun sijaan on parempi käyttää betonia, joka kaadetaan esijohdettuun teräsverkkoon.

kellari omalla kädellä askel askeleelta. valokuva

Käytettävissä olevista raaka-aineista riippuen voidaan käyttää erilaisia ​​menetelmiä seinien rakentamiseen. Voit esimerkiksi rakentaa betoniseinät. Tee näin asennus, aseta pitkittäinen vahvistus ja kaada betoniseos. Muotti poistetaan muutaman päivän kuluttua. On paljon helpompaa rakentaa betoniteräksen tai laajennetun savibetonilohkon seiniä. Muurausmenetelmää voidaan verrata tiilimuuraukseen. Myös tässä vaiheessa on välttämätöntä antaa tilaa oviaukkoa ja ilmanvaihtoa varten.

Seinien rakentamisen jälkeen on asennettava katto. Tätä tarkoitusta varten lastulevystä tehty muotti. Levyjen pitämiseksi ne asetetaan kannattimiin. Kiinnitä muottipinoa vahvistusverkkoon ja kaada se betoniin.

Jotta seinät eivät pääse kosteudelle, on välttämätöntä tehdä pinnoitteen pinnoitteen vedenpitävästä pinnoitteesta sisä- ja ulkopuolelta. Näihin tarkoituksiin sopiva bitumi-kimmoisuus. Ylimmän päälle asetetaan kateaineen vedeneristysmastikerros.

Istuimen rakentaminen toiseksi viimeiseksi vaiheella omilla käsillä on betonilattian täyttö ja kuopan täyttäminen maaperällä.

Toimii arkiston parantamisessa. Tässä vaiheessa asenna ovia, portaita ja suorita sähkötyöt. Hyllyt on valmistettu ja asennettu talvia varten aihioiden varastointiin, ja erityisiä paikkoja käytetään vihannesten säilytykseen.

Istuin tee se itse - video

Istuin maassa omilla käsillä tiiliä. Askel askeleelta

Maan taloon voit rakentaa kellarin omilla kädillä tiilistä. Tällaisen rakenteen luomiseksi voit noudattaa seuraavia ohjeita:

Kun olet valinnut sopivan rakennuspaikan, voit alkaa kaivaa tarvittavan koon kuoppaan. Meidän tapauksessamme kellarin koko on 2x2 metriä.

Kun seinät ja lattia ovat tamped alas, siirry lattiaan betonilaattaan.

Seuraavaksi sinun on tehtävä vesitiiviys.

Seinien rakentamiseen tässä hankkeessa käytettiin tiiliä. Leikkaus tehtiin yhden tiilen paksuuteen.

Istuin maassa omilla käsillään. Vaiheittaiset kuvat

Seuraavaksi sinun on tehtävä katto. Tätä tarkoitusta varten, kirjoita lokit puusta, joka on esikäsitelty antiseptisellä liuoksella. Seuraavaksi aseta lattia ja peitä sahanpurun kerros päälle. Kerroksen paksuus on noin 25-30 cm.

Asenna sitten puinen luukku, joka on eristetty vaahdolla.

Ylhäältä, sinun on rakennettava puinen rakenne talon, jossa on päällinen katto, jonka pitäisi muodostaa reikä ilmanvaihtoa varten ja asentaa etuovi.

Rakennuksen yläpuolelta kaivettiin ura, joka katolle kurottaisi veden.

Ilmanvaihdossa käytettiin kahta putkea, joiden läpimitta oli 50 cm, toinen asennettiin 20 cm etäisyydelle lattiasta. Toinen on diagonaalisesti 20 cm etäisyydellä katosta.

Rakentamalla punaista tiilikellariasi omalla kädelläsi

Tällaisen kellarin rakentaminen alkaa 3,5 metrin syvennyksen kaivamalla. Valmis kellari koostuu kahdesta huoneesta, eteisestä ja portaasta.

Kun säätökauha on kaivettu, on tarpeen tiivistää seinät, lattia ja portaiden portaat.

Seuraavaksi suorita lattia käyttäen betoniseosta.

Betonin kovettumisen jälkeen voit aloittaa seinien asentamisen.

Laitamme metalli valssaamalla valmiisiin seiniin, mikä on perusta päällekkäisyyksille.

Metallirakenne on asennettu metallilevyyn ja lattiaa kaadetaan betonilla.

Sen jälkeen, kun betoni on kovettunut, voit jatkaa punaisen tiilen ja kattorakenteen maanalaisen osan asettamista.

Maanalaisen kellarin rakentaminen

Ennen kellarin rakentamista on tarpeen tehdä piirustuksia tulevalle rakenteelle, laskea tarvittavan materiaalin määrä ja piirtää likimääräinen työsuunnitelma. On myös muistettava, että kellarin on täytettävä seuraavat ehdot:

 • sen pitäisi olla viileää;
 • säilytyslämpötila ei saa olla liian alhainen;
 • on huolehdittava riittävästä suojasta jyrsijöiltä;
 • maanalaisessa huoneessa olisi oltava itsenäinen sähköjärjestelmä;
 • kellarin on oltava hyvin ilmastoitu.

Askel askeleelta ohjeet maan kellarista maan omalla kädellä

Ensin sinun täytyy vapauttaa lattian peittoalue. Tämän jälkeen voit aloittaa maaperän ja lehtien puhdistuksen ja purkamisen. Kaikki työ tehdään parhaiten reuna-alueen suuntaan.

Seuraavaksi sinun täytyy purkaa palkkikatto ja vanhat muurausseinät.

Säätiön laite. Tee näin valmistelemalla kaivon pohja ja asettamalla sen päälle. Jäätymisen välttämiseksi on suositeltavaa tehdä seinän paksuus yhtä tiilen kanssa. Hankkeen mukaan säätiön korkeus on 150 mm.

Seuraavaksi on asennettava venttiili kolmeen riviin. Näihin tarkoituksiin valittiin auto, jonka halkaisija oli 16 mm. Metallinauhoja hitsataan jokaiseen riviin. Seuraavaksi rakenne kaadetaan betoniseoksella ja jäähdytetään. Muottirakenne voidaan poistaa muutaman päivän kuluttua.

Muuratut tiiliseinät. Ensin sinun on asetettava nollarivi jäädytetyn betonipohjan pinnalle. Tämä rivi on täynnä poking. Sen päälle keskellä on tarpeen kiinnittää teräsnauhat, joihin upotetut osat hitsataan. Tällä tavalla voidaan varmistaa luotettava maadoitus. Kaikki seuraavat rivit ovat puoliksi kuolleet. On suositeltavaa asettaa teräsnauhat jokaisen riviin. He auttavat vahvistamaan kellarin seinämiä. Nauhaa ei tarvitse kiinnittää yhteen.

Kun tiili saavuttaa yhden metrin korkeuden, voit siirtyä laitteen ilmanvaihtoon. Tätä varten valittiin jätevesiputket.

Kellarin seinien vedeneristämiseen voit käyttää kattohuopaa.

Laitteen yläreunus ja päällekkäisyys. Metallielementtien yläosan leikkaus voidaan asentaa sen jälkeen, kun 21. rivi on asetettu. Näihin tarkoituksiin on välttämätöntä laittaa kerros katemateriaali viimeiselle tiilimuovikerrokselle ja peittää se maaperällä. Sitoutumista varten käytettiin I-12, joka sahottiin keskellä ja kahdella profiililla. Palkin rooli soveltuu hyvin segmenttikiskoihin.

Seuraavaksi sinun täytyy korjata portaat.

100 mm paksuinen päällystetty betoni. Tätä tarkoitusta varten asennamme muottipesän, vahvistamme sen ja täytämme kaikki betoniseoksella.

Tämän jälkeen on tarpeen asentaa luukku, tuottaa katon eristys ja täyttää tasoitus. Eristys voi käyttää vaahtopaksuutta 5 cm. Sementti oli murskattu pienin murto-osa.

Virtalähde kellarissa.

Viimeistely. Tässä vaiheessa sinun on suoritettava laitteen visiiri tuuletusputkien yli. Huoneen seinät voidaan valkaista.

Eroja kellarista kellarista

Kellari on huone, joka sijaitsee rakennuksessa maanpinnan alapuolella. Kellarissa voi käyttää kesävaraston varastointia, työpaja jne. Kiinteistön pääasiallinen tarkoitus - ruokavarasto. Lisäksi kellari voidaan rakentaa erillisenä huoneena.

Kuinka laittaa kellari ulos kellarista

Jos rakennuksessa on kellari, se voidaan muuntaa kellariksi. Tätä varten on tarpeen jakaa kellariin puinen ovi ja asentaa hyllyjä ruokavarastoon. Myös kellarissa pitäisi tuoda valaistus, asentaa fanit ja tehdä tikkaat.

Tällöin, jos kylmäkauden kellarissa oleva lämpötila laskee alle nollan asteen, seinien eristys on välttämätöntä. Ennen lämpöeristyksen laitetta on suositeltavaa käsitellä pintaa sienilääkkeellä tai sammutettua kalkkia. On mahdollista lämmittää seinät valssattujen katemateriaalien, stekloizolan tai tavallisella polyfoamilla. Vaneria tai kovalevyjä on tarpeen sijoittaa lämmöneristyskerroksen päälle.

Lattian lämmittäminen voi olla tarpeen. Voit tehdä tämän, voit laittaa kiinteän muovikalvon, jonka päälle on asetettu puutavaraa. Jos tämä ei riitä, voit täyttää lattian pinnan bitumilla. Tämän materiaalin päälle asetetaan 5-6 cm paksu sahanpuru ja puun lattia.

Maanalaisen kellarin rakentaminen

Klassinen kellari on kuoppa betoniseinillä, peitetty kansi päällä. On toivottavaa rakentaa tällainen rakenne kukkulalle niin, että pohjavesi ei lämmitä sitä.

Varaston rakentamisen menettely

Piirustusten laatiminen. Kellarin mitat ovat 1,5x2 metriä, syvyys - 1-1,2 metriä.

Ojen kaivaminen erikseen sijoitetulle rakennukselle.

Kaivon pohja on täynnä kivet tai rauniot. Kerroksen paksuuden tulisi olla 5-7 cm. Sulje tämä kerros teräsverkolla. Asenna muotti ja täytä lattia betoniseoksella.

Tämän jälkeen voit jatkaa tiiliseinien seiniä.

Koko varrella olevan viimeistellyn kellarin päälle on tarpeen asettaa puu, jossa on 50 x 50 mm: n osa ja asennettava vaahtomuovilla eristetty kattoluukku.

Valmiiden kellareiden lajikkeet

Valmis kellarikapseli

Jos kellarista ei ole aikaa, voit ostaa kellarin kapselin muodossa. Ulkoisesti tämä malli näyttää pallolta, johon on kiinnitetty tikkaat. Tällaisen rakenteen luomiseksi riittää kaivamaan tarvittava koko kaivo, aseta valmiin kapseli siellä ja peitä se maan päällä. Ainoastaan ​​ovi pysyy pinnalla.

Valmis kellari

Tällaisen valmiin kellarin käyttöikä on suunniteltu 50 vuotta. Kellari on valmistettu saumattomasta muovista. Pakkaus sisältää: teräsportaat, sisäänrakennetut valaisimet, pakokaasu- ja imuilmanvaihto jne. Tällaisen rakenteen asentamiseksi sinun tarvitsee vain kaivaa tarvittava koko kaivo, aseta tuote siihen ja peitä se maapallolla. Pinnalla pitäisi olla vain suorakulmainen luukku.

Porakellari

Tällaisten tuotteiden valmistukseen käytetään korkealaatuista lasikuitua. Tämä suljettu kellari voidaan asentaa mihin tahansa maaperään. Tällaisen rakenteen käyttöikä on suunniteltu 50 vuotta. Tynnyrin muotoinen kellari on ihanteellinen ruoan säilyttämiseen, koska se säilyttää jatkuvan lämpötilan. Tuotteen asentaminen riittää kaivamaan halutun kokoisen kaivon, aseta siihen tynnyri ja peitä se maapallolla.

Tallenna navigointi

Lisää kommentti Peruuta vastaus

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin torjumiseksi. Selvitä, miten kommenttitietosi käsitellään.

Talon rakentaminen

Pohjakerroksen rakentaminen taloon on tehtävä jokaisella maanomistajalla. Kuvittele mökki ilman kellarista lähes mahdotonta. Ja jos uskot, että tämä rakenneosa on tarkoitettu ainoastaan ​​turhia varojen säilyttämiseen, olet syvästi erehtynyt. Kellarissa tapahtuva tee-se-itse rakentaminen voi helposti ratkaista hyödyllisen alueen puutteellisen ongelman ja säästää monista ongelmista. Älä usko? Tämä artikkeli hälventää epäilyksiäsi!

sisältö:

Basement luokittelu

Omakotitalon perustaminen voi johtaa erilaisiin tavoitteisiin, joiden mukaan maanalaisuus on jaettu useisiin eri tyyppeihin.

Kellari kellari. Voit selviytyä hedelmien ja vihannesten varastointiin sekä valmistautua talveen. Muista kuitenkin, että tässä tilanteessa sinun on unohdettava maanalaiset tilat ja säätiö ei ole kovin hyvä.
Kellari tekninen huone. Se tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa teknisiä rakenteita, esimerkiksi suodattimia, vedenlämmittimiä, kattiloita. Tämä pääsee eroon suurissa laitteissa kylpyhuoneessa tai keittiössä ja käyttää elintilaa mahdollisimman suurella tuella.

Pohjakerros pohjakerros. Ihanteellinen kaapin tai biljardihuoneiden luomiseen. Kuitenkin kaikki riippuu pelkästään fantasioistasi. Haluatko, järjestä tällaisessa kellarissa jalkapallofaneja kokoontumispaikka ja haluat - kuntosali.
Kellari työpaja. Se on todellinen pelastus niille, jotka rakastavat tekemään jotain omin käsin. Huone voidaan jakaa kahteen toiminta-alueeseen: työpaja ja varasto työkalujen säilytykseen.
Kellari autotalli. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista. Muista kuitenkin, että rakentamisen tärkein edellytys on kätevä sisäänpääsy. Kellarin on oltava tilava, koska sinun ei tarvitse huolehtia pelkästään auton kunnossapidosta, vaan myös pienempien korjausten tekemisestä tarvittaessa.

Kellarin rakentamisen kustannuksista tämä luku voi vaihdella suuresti. Joka tapauksessa kellarin rakentaminen, jonka hinta sopii sinulle, on aivan todellinen.

Basement Construction Technology

Jos kellari toimii teknisenä rakenteena, seinien korkeuden on oltava 1,9 - 2,2 m. Jos huone on asuinrakennus, optimaalinen korkeus on 2,6 m.

Tämä on tärkeää!
Pohjaveden pintavirtauksella on parempaa rakentaa betonirakenteinen kellari. Lisää luotettavuutta ostaaksesi betonia M500.

Työjärjestys riippuu myös pohjavedestä. Jos ne ovat liian lähellä, niin ensimmäinen asia, jonka he tekevät, on muodostaa lattia, kun taas heidän poissaolonsa voi alkaa seinistä.

Kuinka tehdä lattia?

Kaivo on kaivettu leveydeltään (muottiin), hiekkalaatikko muodostuu ruuan lisäyksellä. Sitten muotti on varustettu, vedeneristys on asetettu, jota seuraa vahvistaminen ja betonivuoto.

Jos seinät on rakennettu ensin, hiekkalaatikko yksinkertaisesti kaadetaan betonilla. Seinien välissä on vedenpitävä kerros, ts. muotojen tarve katoaa automaattisesti. Tässä tärkein asia on kaivaa reikä syvyyteen, joka muistuttaa seinän syvyyttä (niin että hiekkavyöhyke on samalla tasolla).

Kuinka tehdä seiniä?

Monoliittisten kellari seinien rakentamisen aikana on varustettu liuskajohtotekniikalla. Kaivantoaukot kaivetaan ulos, hiekkaa kaadetaan alareunaan, muotti on asennettu. Vedeneristysmateriaalin suorittamisen jälkeen on vahvistettu verkko ja betoni kaadetaan.

Jos päätät ensin täyttää lattian, seinien muodostamisen muotti on asetettu vasta betonin lopullisen kovettumisen jälkeen. Muussa tapauksessa liuoksen painon alla olevat muottipalkit voidaan painaa lattiaan, jolloin syntyy tarpeettomia uria.

Betoni on luonnollisesti hyvä materiaali, mutta niille, jotka eivät ole etsimässä yksinkertaisia ​​ratkaisuja ja haluavat luottaa rakennuksen luotettavuuteen, on 100 prosentin arvoista harkita seinien rakentamista tiilistä. Kyllä, tällainen työ edellyttää äärimmäistä huolellisuutta, koska sinun on seurattava horisontaalisia ja pystysuoria seiniä, mutta tulos on sen arvoinen.
Muuraus alkaa kulmasta ja johtaa seitsemänteen riviin. Jos aiot levittää kipsiin, varmista, että liuos ei laske sisäpintaan.

Tämä on tärkeää!
Ammattilaiset neuvovat joka puolet metriä sijoittamaan vahvistusverkkoon. Tämä on tarpeen rakenteen lisäämiseksi. Rungon peittämiseksi liuoksella on välttämätöntä lisätä kokonaan levitetyn kerroksen paksuutta 2 cm: n välein.

Muista oven ja ikkunan aukkojen paikat. Kallistukset voivat olla joko betonirakenteita tai puuta. Puusta valmistetut 15 cm: n poikkipalkit. Sivuseinät, jotka on esikäsitelty bitumilla, sijoitetaan kummallekin puolelle 25 cm: n etäisyydelle. Vahvistettu betoni on asennettu vahvistimeen, joka on leveydeltään samanlainen kuin seinät. Vahvistimen halkaisija - 7-8 mm.

Toinen mahdollisuus seinien rakentamiseen on käyttää lohkoja. Menetelmä houkuttelee säästämällä aikaa - lohkojen kellarista voidaan rakentaa hyvin nopeasti. Ainoa asia on kohdistaa lohko vaakasuoraan, pystysuoraan ja seinätasoon. Tähän prosessiin ei vaikuttanut hankalaa, aloita laskeminen kulmilla. Laakeroivien sarakkeiden suunnittelussa suositellaan, että ne kaadetaan betoniliuoksella sarakkeen tekniikan mukaan.

Basement Vedeneristys

Kellarin rakentaminen, jopa kuivin alueella, vaatii pätevää vedenpitävyyttä. Loppujen lopuksi vesiputkien rankkasateita ja läpimurtoja ei ole vielä peruttu.

Sisäinen vedeneristys

Jos kellari on tehty tiilistä tai lohkosta, niin liitosten väliset aukot on varmistettava. Vedeneristysmastin paksuuden tulisi olla vähintään 2 cm. Kun liitokset on päällystetty, lohkot voidaan edelleen käsitellä samalla mastiksella. Nyt on aika kipsiä. Kiinnitä vahvikeharja seiniin ja aseta kipsilevy 3 cm: iin.

Tulo alas lattialle. Päällystä seinien ja lattian väliset liitokset bitumilla. Ihanteellisessa tapauksessa on välttämätöntä käyttää läpäisevää vedeneristyslaitetta, mutta huomaa, että betonipuiden täyttö on mahdollista vain, jos lattia ei ole täysin kuiva. Vedeneristysmastia käytetään kuitenkin vain kuivalla pinnalla.

Ulkoinen vedeneristys

Ulkoinen vedeneristys on suunniteltu tarjoamaan luotettava suoja kosteudelta seinien ja lattian ulkopuolelta. Paras keino lattian suojaamiseen on kaivon pohjaan upotettu savi, joka on peitetty kaksikerroksisella kateaineella ja bitumilla.

Seinät on suojattu samalla tavalla. Kuitenkin ennen sitä ei olisi tarpeetonta varmistaa, että vaakasuora vedeneristys ulkonee 15 cm seinän poikki, minkä jälkeen seinien koko korkeudelle asetetaan ruberoidi. Sen on mentävä pinnan yli 20 cm: n päähän. Jos pystysuorat seinät sijaitsevat 10 cm: n etäisyydellä, savi asetetaan kaikkialle, jos se on enemmän, tiilien puolikkaat ovat suurempia.

Miten lämmittää kellarissa?

Sano, mitä haluat, mutta kellari on talon kylmimpi ja kosteampi paikka, mikä merkitsee paitsi vedenpitävyyttä myös lämpenemistä. Kuumana aikana lämpöeristys poistaa kondensaation talvella - lämpöhäviöstä.

Seinien eristys suoritetaan vedeneristysmastin kuivauksen jälkeen (6. päivänä). Suulakepuristettua polystyreeniä olevat levyt liimataan suoraan vedenpitävyyteen. Bitumi soveltuu liimaukseen. Laattojen tulee työntyä 40 cm maanpinnan yläpuolelle, ennen kuin täytetään kaivanto, peitä eristys asbestisementtilevyillä. Mutta se ei ole kaikki. Jälkeen täyttämisen jälkeen vaakasuora lämmitys suoritetaan tulevan sokean alueen kohdalla 30 cm: n syvyydessä.

Lattian lämmitys suoritetaan saman algoritmin mukaan. Vedenpitävä polystyreeni, jonka paksuus on 10 cm, säilyy sisään. Lisäksi lämpöeristeen toinen kerros säilyy sisällä. Voit käyttää penofolia, joka heijastaa lämpöä kellarissa.

Kattotaso on myös suojeltava. Sen eriste on yhtä hyvä vaahto, laajennettu polystyreeni, mineraalivilla.

Kellarin ilmanvaihto

Pohjakerroksen rakentaminen valmiiseen taloon on mahdotonta ilman suunniteltua hyvin suunniteltua ilmanvaihtojärjestelmää. Useimmiten toteutetaan pakotetun ilmanvaihdon hanke, jota kutsutaan myös luonnolliseksi, pohja-alueen sisälle ja sen ulkopuolella olevaan lämpötilaeroon perustuen.

Tämä ilmanvaihtojärjestelmä koostuu kahdesta putkesta: poisto ja imu. Pakokaasu, joka alkaa katosta, menee kattoon. Tulo sijaitsee vastakkaisella puolella ja alkaa lattiasta.

Tämä on tärkeää!
Pakokaasu poistaa ilman huoneesta ja imuputki tuottaa uutta happea. Joten luonnollinen tuuletus auttaa säilyttämään normaalin kosteuden kellarissa.

Yhtä tärkeä on putken halkaisija. Kaikkein kannattavin vaihtoehto on putket, joiden kokonaishalkaisija on yli 10 cm. Vaikka kellari on pieni, tämä indikaattori voi olla hieman pienempi.

Nyt tiedät kuinka rakentaa kellari, jossa se on kuiva ja lämmin, mikä tarkoittaa, että tällaisessa huoneessa voit helposti tallentaa kotitehtäviä, varustaa kuntosali tai auto korjaamo.

Miten tehdä kellarissa yksityisessä talossa tai maassa omiin käsiinsä: kaavioita, askel askeleelta opas, hyvä ilmanvaihto (55+ valokuvat Video) + arvostelut

Talon alapuolinen kellari ei ole paras paikka pitkäkestoisten aihioiden varastointiin. Lämpötila on korkea siellä, ja lähempänä kevääksi kasvikset kasvavat. Näin ollen kodinomistajien alkamisesta ennemmin tai myöhemmin on kohtuullinen kysymys: "Kuinka tehdä erillinen kellari omalla kädelläsi?"

Tämän artikkelin sisältö

Tyypit kellarit

Itse asiassa kellari on melko syvä kuoppa maassa, jossa on vahvistettu katto ja seinät.

Tällaisen loppusijoitustason tunkeutumisaste voi olla erilainen:

 • syvään haudattu: täysin maanpinnan yläpuolella kellariin asti; Säilytä viileä lämpötila vihanneksille ja säilyttäminen milloin tahansa tällaisissa tiloissa ei ole vaikeaa - kerros maaperä luotettavasti suojaa niitä lämpöä ja kylmää;
 • ylemmät (maanpinnan) kellarit: niitä voidaan pystyttää mihinkään tyyppisiin tontteihin, mutta useimmiten tällaisia ​​rakenteita käytetään pohjavesien läheisyydessä, kun ei ole mahdollista upottaa altaan liian syvälle; tällaisten rakenteiden suojaamiseksi lämmöltä ja kylmältä, ne lämpöeristetään täyttämällä maaperä (penger);
 • puoliksi haudattu: risti ylhäältä ja syvään haudattuun holviin; sen alaosa haudataan maaperään, ja yläosa sijaitsee maanpinnan yläpuolella.

Kun valitaan kellarin tyyppi, on tarpeen keskittyä pohjaveden syvyyteen. Niiden ei pitäisi nousta yli 50-60 cm: n etäisyydelle kellarikerroksesta.

Paikan päällä kaikki maanalaiset varastotilat voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • seisova
 • seinä: tilan säästämiseksi se voi kiinnittää kellarin seinille, varastot, autotallit ja muut ulkorakennukset; kellarit voivat sijaita myös tällaisissa tiloissa; mutta ilman liiallisen kuumentamisen välttämiseksi ei ole suositeltavaa liittää kellariin lämmitetyt tilat.

Paikan valinta

Tuotteiden turvallisuus ja rakenteen kestävyys riippuvat pitkälti rakennuspaikasta.

Kellaria ei saa rakentaa:

 • avoimella alueella, aurinko valaisee - on parempi valita paikka varjossa
 • lähellä suuria puita, jotka juuret voivat vahingoittaa rakennetta

Valitulle rakenteelle korkein paikka. Tällöin pohjaveden tulvan todennäköisyys vähenee, kun ne nousevat keväällä. Plus, tällainen sivusto ei kerää jätevettä tai sulavettä.

Kasvavarasto, joka sijaitsee korotetussa paikassa

Rakennusten romahtamisen välttämiseksi kellarin pitki ei saa sijoittaa lähemmäksi kuin 0,5 metrin etäisyydellä rakennuksen pohjasta. Kun rakennat kasvimyymälän lämmittämättömään huoneeseen, säästät tilaa vain paikan päällä, mutta varmista myös helppokäyttöisyys - sinun ei tarvitse tyhjentää lunta aina, kun käytät ruokaa. Rakennuksen seinät ja katto luovat lisäsuojaa kylmistä tuulista ja kuumasta lämmöstä.

Syvän kellarin rakentaminen

Minkäänlaisen maanalaisen varastoinnin rakentaminen ei saa tehdä keväällä, kun pohjavesi kohoaa liian lähelle pintaan, mutta elokuun loppupuolella. Kaikki työ on suoritettava kuivalla säällä. Sateen aikana kaivo on välttämättä kiinni kalvolla.

Kuopan valmistus

 1. Kun olet valinnut loppusijoituspaikan, he jatkavat kuopan kaivamista. Täysikellarin syvyyden tulisi olla 2-2,5 m.
 2. Kaivon valmistuttua on huomioitava lattian paksuus sekä raakapohjan (tyyny) korkeus, joka suojaa kosteudelta. Tämän kerroksen paksuus on 25-30 cm.
 3. Kasvisliikkeen optimaalinen koko on 8-12 neliömetriä. m. Pienelle perheelle tarpeeksi 4-5 neliömetriä. m. Arvioidulle pituudelle ja leveydelle lisätään seinien, vedenpitävyyden ja savi linjan laitteistoon 0,5-1 m.
 4. Kaivon kaivaus tehdään manuaalisesti - kaivinkone voi vahingoittaa kaivon reunoja ja varastointieristys vaurioituu. Maa poistetaan kerroksittain, kohdistaen reunat huolellisesti.
 5. Kun löysä maaperän kuoppa on parempi tekemään kaltevuudella (lattian ja yläosan välillä, ero kussakin suunnassa on 30-50 cm). Tällöin maa vähenee vähemmän.
 6. Kulmissa on parasta vasarata tukee kanavaa. Yläpalkkeja asetetaan sille tulevaisuudessa.
 7. Osa maa-aluetta tarvitaan upotettaessa altaan yläosaa, joten älä ylitä maata liian pitkälle.
 8. Tarvittavan syvyyden saavuttamisen jälkeen säätösäiliön on pysyttävä jonkin aikaa - on varmistettava, ettei se täytä pohjavettä. Jos vesi on hieman vuotanut kaivoon, sen läpiviennin paikat suljetaan savella. Vahvat tulvat, valitettavasti lisärakentaminen on mahdotonta.

Keittäminen savi linna

Paras kerros on kellarissa. Esivanhemmat tietävät saven ominaisuuksista kosteuden säilyttämisen eikä päästämisen huoneeseen. Tähän päivään savi linna on yksi parhaista vaihtoehdoista suojella säätiötä, jopa rakennettaessa asuinrakennuksia. Muuten vuoteen 1800- ja 1800-luvuilla pystytettyjen rakennusten kellareissa syntyy vasta uuden modernin viestinnän ja adobe-pintojen tuhoutumisen jälkeen.

Savi lukko on savi kerros, jonka paksuus on 20-25 cm, joka on rakennettu pitkin rakennuksen ääriviivaa ja seinien kehän talteenotto. Ihanteellinen vaihtoehto voisi olla yhdistelmä nykyaikaisia ​​ja perinteisiä suojausmenetelmiä. Ensin lattialle asetetaan valssattua bitumipitoista materiaalia (esimerkiksi kattopyyhkeitä), joka on liimattu kuumennetulla bitumilla, ja ne kaadetaan sementillä ja päälle muodostetaan savilukko.

Riittävä savi on ensin liotettava veteen useiden päivien ajan. Ylimääräisellä hiekalla siihen lisätään 10-20% kalkkia. Paistaa savea paremmin muottipesässä, nukkumassa pienissä kerroksissa. Tiivistää se kaataa jalkojaan, ajoittain kääntämällä lapiota.

Jos luonnollista kerrosta savea löytyy kellariin valmistetun kuopan pohjalle, se on kaivettava lapioon, joka vie alueen hieman kauemmaksi kuin suunnitellut seinät. Sitten lattiat hierotaan hyvin jaloillaan, kaivaa lapiolla ja polkee alas.

Seinät on myös eristetty savi linna. Tällöin tiilen tai betoniseinän välinen tila täytetään huolella leimattua savea. Tällaisen lukon paksuus on 25 cm. On helpompaa täyttää tila saviin, kun seinät on pystytetty. Säädä se tukilevyllä tai erityisellä varoituskammiolla tasaisen raskaan pohjan ja kahvan kiinnittimen avulla.

ilmanvaihto

Riippumatta siitä, minkä tyyppinen kellari, ilmanvaihto on välttämätöntä. Loppujen lopuksi maaperän kapillaareista tulevan kosteuden lisäksi huoneeseen varastoitujen vihannesten ja hedelmien vapautuu vettä hengitysprosessissa.

Kellarissa on kaksi ilmanvaihtokanavaa. Ensimmäinen pakoputki sijaitsee katon yläpuolella ja ulostulon korkeus on 10-15 cm (katso kuva). Ulkopuolella olevan putken pään tulee nousta maanpinnan yläpuolelle 0,5 m.

Jos rakennuksen (autotalli, varikko, jne.) Kellari yläpuolella sijaitsee, pakokaasu näkyy rakennuksen katolla harjan yläpuolella. Putken pitäisi nousta 0,5 metriä korkeammalle.

Kellarin ilmanvaihtojärjestelmä

Toinen sisääntulokanava, joka toimii raikasta ilmaa varten, on varustettu 20-25 cm etäisyydellä lattiasta. Syöttö- ja pakoputket on asennettu vain vastakkaisiin seiniin. Niiden vähimmäispituus on 2,5-3 m. Ilmamassojen kierroksen on oltava yhtenäinen, kanavien halkaisijan on oltava sama.

He olivat rakentamassa seinien rakentamista. Tätä tarkoitusta varten muovi- tai betonirakenne, johon putket asetetaan, on järjestetty erityisiä aukkoja. Yllä olevista kanavista on varustettu sademäärästä ja jyrsijöiden tunkeutumisesta huiput.

Liian suuri, kuten pieni halkaisija, ei ole toivottavaa. Ensimmäisessä tapauksessa huone on liian kylmä, toisessa - kanavan pieni koko ei tarjoa riittävää ilmanvaihtoa. Ihanteellisesti putkissa ei pitäisi olla mutkia. Kaikki laajennukset ja rajoitukset eivät ole sallittuja.

Putkien koko lasketaan huoneen mittojen mukaan. Jokaisen 1 m2: n kellarissa, jossa on tavallinen 2 metrin syvyys, on oltava 26 cm2 kanavaosaa. Jos varastointi syvyys on suuri, putkien halkaisija kasvaa suhteellisesti.

Jotta ulkopuolinen vesihöyry ei jäätyisi, kanavat lämmitetään paikoissa, joissa maa poistuu. On mahdollista laittaa kotelon ulkopuolelle asetettu eristysmateriaali.

Pakotettu ilmanvaihto on varustettu suurissa kasvihuoneissa. Yksinkertaisimmissa järjestelmissä pienikokoinen sähköinen tuuletin asennetaan huppuun. Monimutkaisemmissa versioissa se asennetaan sekä syöttö- että pakokaasuputkistoihin.

Seinän koristelu

Suosituimpia materiaaleja viimeistelyyn ovat betoni-, tiili- tai betonilohkot. Betonin kaatamista varten valmistellaan muottirakennetta, johon lujitushäkki rakennetaan. Kaikki konkreettiset työt on suoritettava yhdessä päivässä. Muuten risteykseen muodostuu kylmäsiltoja, joiden kautta lämpö pääsee ulos. Tällaiset liitokset ovat vaarallisia, ja pintajännitteen takia seinämä on hauras.

Tiiliseinäkoriste

Rakennettaessa tiiliseinät muninta tehdään yhdellä tiellä. Liuoksena käytetään savi-hiekkaa tai sementtiseosta. Ulkopuoliset seinät ovat vesitiiviitä kaksinkertaisella bitumikerroksella ja katemateriaalilla. Jäljellä oleva tila maan ja seinän välissä peitetään maalla ja tiivistetään.

Seinät voidaan koristella asbestisementtilevyillä. Puun käyttöä ei ole toivottavaa. Sen käyttöikä märkätilassa on pieni. Jos tämä on tarpeen, voit käyttää menetelmää, jota esi-isämme käyttivät. Seinien kulmissa panokset asetetaan siihen, mihin laudat tai laudat on leikattu pituudeltaan ja kuivattu 1-2 vuodeksi.

Istuin päällekkäisyyteen

Lattian valmistukseen voidaan käyttää betonia, puuta tai niiden yhdistelmää. Kiinnitä puinen katto ja eristävä ero puupalkkien väliin on paljon kätevämpää ja helpompaa.

Tässä tapauksessa:

 1. Katemateriaali asetetaan seiniin.
 2. Sitten sijoitetaan 0,5 metrin etäisyydelle toisistaan, lokerot tai palkit 150 x 100 mm: n palkista, joka on esikäsitelty antiseptisellä aineella.
 3. Seuraavaksi valmistetaan laudat (laatta) lattiat, jotka antavat luukkuun (aukko) koon 80x80 cm. Sen jälkeen se peitetään kerroksella savea ja peitetään sitten maaperällä.
 4. Puulattiat on peitetty vedeneristyskerroksella. Koska sitä voidaan käyttää paksu polyeteeni. Elokuva on levinnyt niin, että se löytyy kentällä.
 5. Nyt asemoimme vahvistamisen ristikon muodossa, laatoitamme muottipesän ja täytämme sen 4-5 cm paksulla betonilla.
 6. Kun betoni on täysin kuivunut (on odotettava vähintään viikkoa), luukkuun kiinnitetään kaksinkertainen eristetty, tiiviisti suljettu kansi. Tiili asetetaan sen kehälle tai betoni kaadetaan.
 7. Käytettäessä betonilaattojen laatana ne asetetaan metallipalkkeihin. Levyjen väliset saumat suljetaan sementtilaastilla; niin tämä päällekkäisyys on täynnä bitumia. Katemateriaali levitetään sen päälle ja sitten eristyskerros.
 8. Ei ole toivottavaa käyttää mineraalivillaa lämmöneristysmateriaalina kosteassa tilassa ajan myötä, se kokoaa yhteen ja kokonaan menettää eristysominaisuutensa. Paras vaihtoehto - vaahto. Levyjen väliset liitokset on liimattu tiivistysaineella tai liimanauhalla.
 9. Jos maanalainen varastointi on rakennettu erikseen, suojaa auringolta kesällä ja lunta talvella, on pieni rakennus, jossa on kalteva katto (kellari), on parasta tarjota kellarin yläpuolelle. Hänen ovensa asettuu pohjoispuolella. Tällaista tilaa voidaan käyttää puutarhatarvikkeiden varastointipaikaksi.

Kattoeriste

Huoneen katon optimaalisen lämpötilan varmistamiseksi on eristettävä. Tätä tarkoitusta varten ristikkorakenne (taivutus) on kiinnitetty palkkeihin, joiden välissä on vaahtomuovia tai muuta lämpöä eristävää materiaalia, joka ei absorboi kosteutta. Kiinnitä se vaijeri levyt tai puukuitulevy, jotka kiinnitetään palkkeihin.

Kattosulan lämpöeristys

Ennen eristeen asennusta polyeteenikalvo kiinnitetään päällekkäin. Tämä voidaan tehdä yksinkertaisella kaksipuolisella teipillä. Kaikki eristyseristeet tiivistetty huolellisesti. Seuraavaksi se suljetaan uudelleen kalvolla. Päällysteinä voidaan käyttää kipsiä tai levyjä.

Yläkerran rakentaminen

Tämän mallin kustannukset verrattuna maanalaiseen versioon ovat melko alhaiset. Kyllä, ja on kätevämpää käyttää tällaista säilytystilaa - se on varustettu tavallisella ovella, eikä sinun tarvitse kiivetä portaita alaspäin. Kuitenkin optimaalisen lämpötilan säilyttäminen ilman syvennystä maahan ei ole helppoa. Tätä varten on järjestetty erityinen rakenne.

Tyypit ratsastus kellarit

Erilaisten korkeiden kellareiden mukaan jaetaan seuraavasti:

 • varastorakennukset pengerillä: yksinkertaisimmat rakenteet, jotka on tehty lankkujen tai lokien muistomerkistä; jotta ylläpitää mukavaa lämpötilaa, tällaiset rakenteet ylhäältä peitetään riittävän suurella kerroksella maata
 • ratsastuskellari, jolla ei ole penkereitä: sen rakenne on samanlainen kuin perinteisen maatilarakennuksen rakenne; säilyttääkseen miellyttävän lämpötilan, tällaisen rakennuksen seinät tehdään kaksinkertaisella, eristyskerroksen välissä

Tyypit kellareissa, joissa pengerrys

Rakennetaan kellari pinnoittamalla

Toisin kuin syvä, suurin osa yläkerroksesta nousee pinnan yläpuolelle. Tarvittavan lämpötilan säilyttäminen huoneessa vaatii lisäeristystä.

Tällainen rakenne on pystytetty teltan muotoiseksi, jonka katto on tukkeja tukevista tukipilareista.

 1. Ensimmäisessä vaiheessa pohjakerros valmistellaan 0,5 - 0,6 m: n syvyydellä. Kaivettu maa jätetään lähelle - se on hyödyllistä pengeremalleille. Lattiat ovat täynnä raunioita ja tiheästi särkyneitä. Savi linna on rakennettu päälle (lisätietoja tästä tarkemmin).
 2. Kun valitset maata kuopasta, on parempi heti katkaista muutaman askeleen maasta. Tulevaisuudessa se leikataan teräsbetonilla, tiilellä tai leveällä, kiinteällä aluksella. On suositeltavaa rakentaa teräksisiä kulmia betonireunojen reunoihin, jotta betoni ei pääse kaatumaan.
 3. Tuki päällekkäisyydelle etukäteen. Puun suojaamiseksi kosteudelta osa siitä maahan, joka menee syvälle maahan, peitetään bitumilla tai poltetaan.
 4. Sen jälkeen, kun tukituki on kaivettu maahan 50-60 cm: n syvyyteen, ne on sidottu yläreunaan pitkillä navoilla.
 5. Seinänrakennuksen vaiheessa on myös huolehdittava ilmanvaihdosta. Laitteen periaate on samanlainen kuin ilmanvaihto, joka on varustettu syvällä haudatusta kellarista. Poistoilmakanava on varustettu lähellä kattoa ja imukanava on vastakkaisella seinällä juuri lattian yläpuolella.
 6. Päätyseinämä on päällystetty kahdessa rivissä lankkuja, jätetty kaksi kertaa bitumilla ja kerrostettu kerrosmateriaalilla.
 7. Katon harja on valmistettu leikatuista levyistä, joiden paksuus on katettu kateaineella. Kaikki halkeamat peitetään sammalilla.
 8. Katon päällekkäisyyksien tulee olla niin voimakkaita, että ne kestävät maapohjan. Älä unohda, että maaperän paineen lisäksi katolla on myös huomattava lumikuorma talvikaudella.
 9. Sisäänkäynnillä on välttämättä pieni eteinen, joka suojaa lämpöhäviötä vastaan. Varastoon johtava ovi on varovasti eristetty.
 10. Jos vettä siirretään tällaisen varaston ympärille, tehdään oja 0,5 m: n syvyydellä. Kellarin ympärysalueen ympärillä on myös 1 m leveä ja kallioinen kellari.

talteen padottaamalla

Valmisteleva prosessi ennen pengeremaa

 1. Kuoren täyttö (penger) pitää luotettavasti pitää kylmä kesällä ja lämmin talvella. Sen optimaalinen paksuus on 35-45 cm.
 2. Ennen pengeremistä kattoa on peitetty 5 cm kerroksella savi-olki-seosta. Sen yläpuolelle asetetaan paksu polyetyleeni- tai katemateriaalikalvo.
 3. Maa, etenkin katon yläosassa, voi asettua aikaan. Jotta lisäpinta-alaa ei pystytä tekemään, tulisi olla erityinen aita, joka suojaa sitä liukumattomilta rinteiltä.
 4. Pengeremäärän vahvistamiseksi on välttämätöntä peittää välittömästi satoja tai kylvää vähän ruohoa, esimerkiksi nurmikkoa. Kasvien kietoutuneet juuret eivät anna maan päällä ryömiä.

Kellarin rakentamisen päävaiheet ilman seinämää

Ratsastuskellarit, joissa on täysi penger, käyttävät liikaa tilaa paikan päällä. Viime vuosina sivuston omistajat ovat löytäneet toisen ratkaisun. Pengerän sijaan he alkoivat rakentaa kaksikerroksiset kellarit.

Ulkopuolella ne näyttävät tavallisilta rakennuksilta. Kuitenkin massiivisten seinien ansiosta eristys, lämpötila mukava vihanneksia pidetään tällaisessa varastossa. Kirjallisuudessa on suositeltavaa lämmittää seinien välinen tila vaahtomuovin, sahanpurun tai laajennetun saven kanssa.

Rakenne ilman pengeremaa

Vain yksi tai kaksi tällaisen kasvisvaraston kaltevuuskattoja eristetään maalla penger- mällä. Maaperän paksuus on jopa puoli metriä. Kuten edellisessä tapauksessa, tällaisessa varastossa on esio. Varastoon johtava ovi on varovasti eristetty.

Tällaisen kasvihuoneen rakentamisessa:

 1. Maa otetaan ulos 0,5 metrin syvyyteen.
 2. Lattiat on peitetty raunioilla, ne ovat vuotaneet bitumilla, ja sitten valmistetaan savi linna.
 3. Tiilet upotetaan märälle savelle siten, että niiden väliin muodostuu vähäinen rako.
 4. Tiilet ja levitä seinien pohjaa. Muuraus tulee nousta pinnan yläpuolelle piikkikohtaisen bajonetin korkeuteen. Hiekkaa, saviä ja kalkkia käytetään laastina. Sen mittasuhteet ovat 3: 1: 0,3. Kaksoisseinät voidaan täysin asentaa tiilestä tai kivestä.
 5. Katto ja seinät on peitetty 2 riviä paksuseinäisestä 40 mm: n tai 50 mm: n levyisestä alustasta, ja maa kaadetaan niiden väliseen kuiluun ja tiukasti kaatunut.
 6. Seinät pinnoitetaan bitumilla kahdesti. Niiden päälle korjataan ruberoidikerros.
 7. Katto voi olla yksittäinen tai päällinen. Ennen täyttöä se on peitetty kattohuopa.
 8. Kellarissa tarvitaan ilmanvaihtoa.
 9. Kellarin ympärillä on viemärimaja.

Semi-syvä kellari

Tällainen rakenne menee maahan noin metrin syvyyteen, jonka seinämän korkeus on noin 2 m. Sisäänkäynti on etulinjassa, ja ovi on tasainen maahan. Toinen, eristetty ovi tarjoaa pääsyn suoraan kellariin, jossa he laskeutuvat portaisiin. Tällaisia ​​rakenteita pystytetään paikoissa, joiden pohjavesi on korkeintaan 1,5-2 m.

Työjärjestys on monella tapaa samanlainen kuin maanalaisen kellarin rakentamisen vaiheet:

 1. Lämpöeristeen muodostamiseksi rakennuksen katto ja seinien yläosat, jotka kohoavat pinnan yläpuolella, romahtavat.
 2. Päällekkäisyys on tehty laatasta, joka on kohdistettu sivulle, joka on peitetty savi. Sen päälle asetetaan ruploidi liimattu kuumalla bitumilla.

Vahvistettu betonikatos

Vahvistettujen betonirenkaiden suurin halkaisija on 2-2,5 m, joten niiden avulla voit rakentaa vain pienen kasvihuoneen. Mutta pienen perheen tällaisissa tiloissa on tarpeeksi.

 1. Kellarin rakentamiseen riittää 2-3 rengasta, jotka ovat alttiina kaivoon vierekkäin. Renkaiden korkeus voi vaihdella - se voi olla 0,4 ja 0,6 m, ja korkeammat ovat korkeus 0,8 ja 1 m. Heistä valitaan 2-3 renkaita, joiden haluttu korkeus on niin, että arkiston rakenteen jälkeen aikuinen Olin kykenevä seisomaan koko pituudestani, mutta silmän yläpuolella oli vielä vähän tilaa.
 2. Osta parempia renkaita lukoilla. Tällainen liitäntä on kestävämpi, ja sen tiivistäminen on helpompaa. On parempi ostaa suojakotelosta valmistettu suojus, joka on myös valmis ostamaan.
 3. Ennen upottamista renkaisiin kaivoon vedeneristelyyn ne käsitellään kahdesti bitumilla ulkopuolelta.
 4. Asennusta varten on parempi käyttää kuormainta tai vinssia.
 5. Kun syvennykset on laskettu kaivoon, kaikki liitokset on päällystetty betonilla, ja ne on sitten vedetön bitumimastilla.
 6. Toinen vaihtoehto - asteittainen louhinta renkaiden alla. Maaperän poiston jälkeen ne vähenevät vähitellen oman painonsa painon alla.
 7. Jos pohjavesi on lähellä, on parempi ostaa pohja tai pohja betoni, kun se on täytetty ja painanut savi linna pohjaan kuoppaan ja seinien kehä.
 8. Venttiiliputkien kansiin on valmistettu reikä.
 9. Varaston yläpuolella olisi viisaampaa tehdä pieni hautausmaa - se suojaa sitä voimakkaalta kuumuudelta ja tuulilta.

Veden tyhjentämiseksi kellarin varrella on valmistumassa vedenpoisto - oja 0,4 m syvältä, täynnä raunioita.