Lattialaattojen laite

Ensi silmäyksellä lattian suunnittelu betonialustalla ei ole iso asia.

Oikean asennustekniikan vuoksi on kuitenkin otettava huomioon monet tekijät, jotka tavalla tai toisella voivat vaikuttaa sen käyttöikään.

Tämä on talon monikerroksinen rakenneosa, joka altistuu lukuisille kuormituksille ja ympäristövaikutuksille, joten suunnittelun suunnittelua on tarpeen kohdella huolella ja vastuullisesti.

Teknologiset vaatimukset

Lattian asianmukainen asennus betonilaatalle tehdään rakennusvaatimusten ja määräysten mukaisesti. Niille on ominaista kaikkien elementtien suunnitteluominaisuudet.

Lisäksi niiden on täytettävä tässä tilanteessa tyypilliset standardivaatimukset: kestävä, kosteutta kestävä ja kulutusta kestävä.

Asettaessasi lattiaa asunnossa sinun täytyy miettiä etukäteen lämpöä ja äänieristystä. Jos puhumme standarditeknisistä vaatimuksista, voimme erottaa joukon normatiivisia normeja.

Suunnittelu, materiaalien valinta ja asennus on suoritettava näiden asiakirjojen vaatimusten perusteella. Standardien noudattaminen luo pinnan, joka täyttää kaikki vahvistetut parametrit.

Se sisältää muun muassa seuraavia ominaisuuksia:

 1. Se luo sujuvan ja kestävän pohjan, kätevä ja käytännöllinen ihmisten turvalliselle liikkumiselle.
 2. Se on laadukas, kestävä ja kestävä.
 3. Terveys- ja epidemiologisten normien mukaan perusta luodaan ihmiselle harmittomana ja tarjoaa hyvät elinolosuhteet.
 4. Toimintasääntö luonnehtii lähdön helpottamista ja mahdollisia korjauksia.

Kaikki asiakirjat ovat kehittäneet asiantuntijat ja insinöörit, joten ei ole suositeltavaa laiminlyödä niitä.

luokitus

Elementin täydellinen analyysi mahdollistaa useiden eri lattialuokkien valinnan eri tarkoituksiin. Nämä ovat teollisuusrakennuksia, asuinrakennuksia, julkisia laitoksia ja karjarakennuksia.

On olemassa useita erottavia piirteitä, ensinnäkin jakautuminen lajityypin mukaan: monoliittinen, valssattu ja palanen. Asennuspaikan analyysi on jaettu sijaintipaikan mukaan: lämmitetyn huoneen yläpuolella, lattiarakenteella maassa, lattialla lattian välillä.

Saniteettitasojen osalta on olemassa 3 erilaista lattia-asennusta:

 • yksikerroksinen, joka on valmistettu materiaalista, joka vastaa GOSTia lämpöhäviöille ja äänen sallittavuudelle;
 • erillinen rakenne, joka on valmistettu erillisestä ääneneristyskerroksesta, tasoituksesta ja päällysteestä;
 • ontto, suoritetaan lokeilla (leikkauksilla) niiden lämpö- ja äänieristyksellä.

Ymmärtää, miten tehdä hyvä kerros noudattamalla lukuisia vaatimuksia, on mahdollista vasta perehtyä sääntöihin.

Betonipohjan ominaisuudet

Monien mielestä kysymys siitä, mikä lattia on parempi, on tullut siihen johtopäätökseen, että betonialusta on yksi vaatimattomimmista.

Se on parempaa puusta monesta syystä, joista tärkein on epävarmuus mätämisprosessien muodostumiseen.

Lisäksi betoni ei purkaudu aika ajoin, sillä on melko vahva pinta, joka ei käytännössä pelkää mekaanisia vaikutuksia.

Betoni ei ole altis stressille ja kestävälle

Kosteudenkestävyyden indikaattorit verrattuna puuhun, myös korkeudessa. On kuitenkin huomattava, että puulattian puutteet voidaan poistaa nykyaikaisilla tekniikoilla.

Älä ylpeile betonipintaa ja unohda sen haitat. On mahdollista päästä eroon pysyvästi kylmästä lattiasta vasta sen jälkeen, kun se on asentanut lisälämmönlähteen (lattialämmityksen). Tämän perusteella paras vaihtoehto olisi asentaa suoraan betonilaattoihin kylpyhuoneessa, wc: ssä tai keittiössä. Olohuoneisiin, olohuoneisiin on suositeltavaa käyttää muita materiaaleja, joilla on tyypillinen lämpö ja mukavuus.

Puulattian asettaminen

Voit asettaa puun betonipohjalle, voit käyttää yhtä kolmesta tavasta.

Jokainen niistä on rationaalisesti erilainen kuin edellinen, mikä antaa meille mahdollisuuden puhua erilaisista eduista ja haitoista.

Menetelmät ovat seuraavat:

 • levyt liimataan betoniin;
 • pinottu puupölkyt;
 • pinottu vanerilevyille.

Kaikki tavat järjestää lattia betonialustalle yhdistyvät yksi asia - pintavalmistusta tehdään samalla tavalla riippumatta lisätoimista.

Laatoitus on perusteellisesti kuivattava ja tasoitettava.

Kuperat alueet voidaan poistaa hiomahiomakoneilla, syvennyksillä - täytetään itsetasaava seos.

Tämän jälkeen on suositeltavaa suorittaa pohjan valmistelu lattian alla oleville leviämisviestinnöille. Se voi olla lämpimän lattian, viemäriputkiston, vesijohtoverkon, sähkö-, televisio- tai Internet-kaapelin elementtejä.

Leikkaukset voidaan tehdä hiomakoneella

Kun käsitellään tilaa, jonka pinta-ala on yli 50 m2, on toivottavaa tehdä saumoja, jotka rajoittavat levyn muodonmuutosta. Tässä tapauksessa, käyttäen timanttirenkaan hiomakoneella, tehdään useita leikkauksia. Vain tämän jälkeen on mahdollista päällystää pohja alukkeella.

Antiseptinen lääke toimii vedenpitävänä ja suojaa emästä muotin tai sienen kasvun muodostumiselta puulevyille. Paras mahdollinen kyllästys on yksiosainen aluke-seos. Varmistaaksesi, että betoni on täysin kuiva, voit aloittaa lattian asettamisen.

Pohjalevyn kosteus ei saa olla pidempi kuin 4%.

liimaus

Lattianrakennusta pidetään yleisin tapa asentaa puuta betoniperustalle. Voit tehdä tämän käyttämällä erilaisia ​​sävellyksiä, jotka vaihtelevat kartan tyypistä riippuen.

Laaja massiivinen liimattu käyttäen modifioitua elastista yksiosaista polyuretaaniliimaa. Kapea massiivinen tai koneenrakennuslevy kiinnitetään kaksikomponenttiseen polyuretaanikoostumukseen.

Työjärjestys on seuraava:

 1. Oikean kokoisia hienonnettuja levyjä.
 2. Liimakoostumusta levitetään huoneen kaukana kulmasta naapuriin, pinnan levitys suoritetaan käyttäen lovettua lastalla.
 3. 3 - 4 levyä on asetettu päälle ja kiinteästi kiinnitetty. Samanaikaisesti on tarpeen painaa niitä tiukasti toisiaan vasten, sen saa tehdä solmiohihnalla tai kiiloilla.
 4. Pakatun sarjan tarkistuksen jälkeen menettely suoritetaan edellä kuvatulla tavalla. Katso lisätietoja viimeistelymateriaalin lattiaan liimaamisesta tästä videosta:

Ulomman levyn ja seinän välisen etäisyyden on oltava vähintään 10 - 15 mm.

Lokit lokiin

Tällaiseen laitteeseen kuuluu puupaneeleiden asennus, joka on kiinteästi kiinnitetty betonikantaan. Tätä menetelmää voidaan käyttää vain, jos sen paksuus on yli 20 mm. Muuten ne heiluttavat kuormituksen.

Sen on sallittava levittää puutavaraa pinnalle hyväksyttyjen parametrien mukaan riippuen levyn paksuudesta. Voit määrittää itsenäisesti tämän arvon käyttämällä alla olevaa taulukkoa.

Tämän tilanteen viiveen poikkileikkaus ei ole tärkeä, koska ne on asennettu kiinteälle alustalle.

Laudat on kiinnitetty ruuveilla

Vain kun kaikki laskelmat on tehty ja materiaali on ostettu ja leikattu haluttuun kokoon, voimme edetä itse kokoonpanoon.

Samaan aikaan älä unohda käsitellä kaikkia puun rakenneosia antiseptisellä aineella, suojaamalla sitä kosteudelta ja sieneltä.

Työjärjestys on toteuttaa seuraavat toimet:

 1. Löytyt on kiinnitetty betonialustalle ankkuripultteilla. Samanaikaisesti on toivottavaa upottaa korkki puuhun. Kun asetat epätasaiselle pinnalle, voit käyttää metallisia kulmia. Ne tekevät rakenteesta vakaampaa, mutta se vapauttaa sinut ylimääräisistä töistä tasoituksen tasaamiseksi. Siinä tapauksessa, että tietoliikenne tapahtuu betonilaatan sisäpuolella ja poraus on vaarallista vahingoittumisensa vuoksi, se saa käyttää bitumimastisia, joihin on kiinnitetty tukkeja.
 2. Palkki, joka on asetettu suoraan betoniin ilman tasoitusta, tarkistetaan uudestaan ​​tasolle. Kaikkien elementtien on oltava samassa tasossa. Tasolta poistetaan sääntöjenvastaisuudet. Tämän seurauksena maksimipoikkeama ei saa ylittää 3 millimetriä 2 käyttömittarilla.
 3. Äärimmäisen viiveen ja seinän välissä on pehmeä puukuitulevy, joka toimii äänieristeinä.
 4. Loppuosa niiden välisestä tilasta on toivottavaa täyttää eristys (laajennettu savi, polystyreeni vaahto, mineraalivilla).
 5. Levyt kiinnitetään tangolla itsekierteittäviin ruuveihin. Kynsien käyttö tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa, koska jonkin ajan kuluttua pohja löystyy ja voi alkaa kurottaa. Katso ohjeet lokien laatimiseen tästä videosta:

Suunnitteluominaisuus on suurempi kustannus ja mahdollisuus sijoittaa lattiaeristyksen alle, piilottaa viestintä siellä.

Vaneri

Käytettäessä puulattiaan betonilaatan päälle käytetään vanerilevyä tai OSB: tä, jonka paksuus on 16 - 20 mm.

Materiaalin on oltava kosteutta kestävä. Ostetut levyt leikataan pieniksi kaistaleiksi 50 - 80 cm leveiksi.

Laying suoritetaan diagonaalisesti pinnoitteen sijaintiin. Niiden väliset raot eivät saa olla yli 3 mm. Nauhat liimataan liimalla tai kiinnitetään tukilukkoihin. Asennuksen jälkeen pinta puhdistetaan perusteellisesti ja puhdistetaan pölystä.

On tärkeää, että vaneri ei ole liian ohut.

Tämän menetelmän etuna on mahdollisuus tasoittaa pintaa, jonka korkeusero on korkeintaan 1 cm. Vanerin valmistustapa katsotaan yksinkertaisimmaksi ja halvemmaksi.

Asennuksessa on kuitenkin otettava huomioon useita ominaisuuksia. Ensinnäkin arkkien paksuus on vastattava levyjen kokoa, jotka sijaitsevat kaatopaikalle. Lisäksi pakollinen pohjamaalaus ja perusteellinen puhdistus.

Viivemenetelmän etuna on se, että huonekorkeuden korkeus pysyy käytännöllisesti katsoen muuttumattomana.

Joskus on käsityksiä tietämättömistä ihmisistä, että lattian laite betonialustalla on melko monimutkainen, kallis ja hankala. Itse asiassa tämä on kaukana tapauksesta.

Laaja valikoima moderneja rakennus- ja viimeistelymateriaaleja mahdollistaa ongelman ratkaisemisen lyhyessä ajassa. Samanaikaisesti päällyste on melko lämmin ja kestävä, vaikka se sijaitsee kylmällä betonilaatalla. Lisätietoja siitä, miten vanerilevyjä kiinnitetään lokeihin, katso tätä videota:

Ainoa asia, jota tässä tilanteessa vaaditaan teiltä, ​​on täsmällinen teknisten vaatimusten noudattaminen ja standardit, jotka liittyvät työn suorittamiseen käytettävien rakennusmateriaalien ominaisuuksiin.

Betonilaatan lattian laite - paras tekniikka ja valmistusmenetelmät

Tekijältä: Tervehdin sinua, rakas lukija! Kaikki meistä ennemmin tai myöhemmin kohtaavat korjauksia siinä toivossa, että asuntomme ovat mukavimmat ja kauniit, koska talo on meidän linnoituksemme. Tämä on paikka, jossa voimme jäädä yksin itsellemme ja missä meistä on suojattu. Heti kun alamme ajatella korjauksia, alamme tarkastella materiaalien ja palveluiden hintoja, ja me kirjaimellisesti heti ymmärrämme, että aineistoon ei ole paljon säästämistä, mutta rakennusalan palvelut voidaan luopua tekemällä itse korjauksia. Yksi tulevista toiminnoista on lattian asentaminen, ja on tärkeää, että tunnet lattian laitteen betonialustalla, muuten korjausongelmia ei voida välttää.

Lattiatyypit ja niiden mallit

Aluksi katsotaan, mitä tekniikoita betonilattian valmistuksessa yleensä on, koska kaikki eivät ole sopivia asennettavaksi asuntoon tai taloon. Jotkut niistä eivät välttämättä tyydytä tarpeitasi tai aiheuttavat vahinkoa budjetillesi. Joten on olemassa seuraavia lattiatekniikoita:

 • betonilaatoilla;
 • kentällä;
 • puuta betonilaatasta;
 • betoni, jossa puinen pohja;
 • betoni teollisiin rakennuksiin;
 • fibrobetonista;
 • lämmin.

Nyt ymmärrät, mitä tarvitaan, miten se tehdään ja mitkä ovat sen edut haittoja vastaan.

Betonilattiat

Tällainen lattia on yleisimpiä, sillä useimmat kaupunkilaiset asuvat asunnoissa, ja kaikki kerrosrakennukset tehdään yksinomaan betoniteräksillä. Ne voivat tehdä mitä tahansa lattiaa, joko puuta tai lämpöä, kelluvia tai asennettaessa edullisia linoleumia.

Lattialaatat ovat universaali tukikohta - ne ovat vahvoja, kestävät valtavaa paineita ja toimivat vuosia kovimmissa olosuhteissa, mutta eivät vahingoita ominaisuuksiaan. Mutta millaista kattavuutta emme olisi voineet laskea, on syytä muistaa tarvittavien toimien järjestys eri kerrosten asettamisessa. Joka tapauksessa betonilattian puulattiat ovat seuraavat:

 1. Alustan valmistelu, puhdistus tai tasoitus.
 2. Layout-asennus viivästyy ja levitetään erityisliiman pinnalle.
 3. Lokin asentaminen on vaakasuoraan vaakatasossa käyttäen vesitasoa tai normaalia tasoa.
 4. Asettaminen vedenpitävän kerroksen viiveen päälle.
 5. Eristyksen asettaminen viivästysten välillä.
 6. Pohjalevyn sijoittaminen, olkoon se levy, vaneri tai lastulevy.
 7. Höyrysulkukerros.
 8. Alustaan.
 9. Viimeistely, laminaatti tai parketti, tai aluksella.

Betonipohjan muodostaminen vie paljon vähemmän kuin puu, mutta sen ominaisuudet ovat täysin erilaiset. Tällaisilla lattiatoilla on erittäin korkea lujuus verrattuna muihin lattiatyyppeihin, joita ei voida hävittää ja vanhentua. Tämä kerros on staattinen, sen lämpölaajeneminen on niin hidasta ja merkityksetöntä, että sen päällystyspäällyste ei aiheuta muodonmuutoskuormituksia ja voi toimia hyvin kauan. Oikealla järjestelyllä se toimii erinomaisena esteenä lämpöhäviölle ja hätätilanteessa, kuten tulvassa, se ei salli veden tunkeutua naapureihinsa.

Seurauksena on miinus. Alhainen lämpökapasiteetti, toisin sanoen heikko kyky pitää lämpö itsessään - siksi tällainen lattia, jossa ei ole tasapuolista pinnoitetta, on lähes aina kylmä, ellei sitä ole tehty lämpöeristetyllä lattiateknologialla. Hän on hyvin raskas. Sillä on vakava kuorma tukirakenteille ja säätiölle, joten jos tämä on yksityinen talo, ja vaikka kelluvalla kentälläkin, pidättäytyä tällaisesta lattiasta.

Ja nyt harkitsemme teosten järjestystä. Se koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Pinnan esikäsittely.
 2. Syvä tunkeutumisen alustavat koostumukset.
 3. Aseta rullan vedeneristys tai käytä nestemäisiä formulaatioita samoilla ominaisuuksilla.
 4. Lujitteisten solujen asennus tai basaltikuitujen käyttö. Jos kyseessä on vahvistaminen solukerroksilla, sidotaan tai hitsataan ne ja pinoamme ne tiiliksi paloiksi niin, että ne siirretään pois pinnalta (niin, että kun tasoitusverkko kaadetaan, verkko on keskellä).
 5. Majakkojen asennus. Ne putoavat kiinteään sementtilaastiin, jossa on pieni alabasterin lisäys - tämä "mäki" on asetettu vahvikekaalin päälle, jotta se ei pääse kiinni.
 6. Liuoksen valmistus käyttäen pehmittimiä tai useampia shampoo-korkkeja.
 7. Suihkutusratkaisu, venyttely.
 8. Höyrysulun, alustan ja viimeistelyn pinnoittaminen.

Lattiat maahan

Tämä päällyste on tyypillistä vastavalmistuneille rakennuksille. Lattialla on oltava useita kriteerejä - loppujen lopuksi se on tärkein este maasta, joka pyrkii jatkuvasti tuhoamaan sen, kyllästämään sen kosteudella ja ottamaan lämpöä pois.

Näiden tekijöiden haitallisten vaikutusten estämiseksi käytetään monikerroksista tekniikkaa. Paikan päällä tehtävää työtä tehdään seuraavasti ja tässä järjestyksessä:

 1. Jos tukikohdassa on pehmeä maa, leikkaa yläkerros noin 20-30 cm.
 2. Tuloksena oleva maapintakerros on täynnä erikoista metallia tai puristinta.
 3. Tamped maalla makasi tyyny hiekkaa sekoittaa rauniot. Kerroksen tulee olla noin 10-15 cm.
 4. Laitamme vaimennusnauhan valmistetusta vaahtopolyuretaanista.
 5. Seuraavaksi täytä tasoitustaso kerroksella, voit ilman vahvistusta ja majakoita. Täytä kerros noin 5-15 cm.
 6. Laitamme kerroksen polyeteenistä tai kateaineista vedenpitävyyteen.
 7. Sitten asetetaan kerros eristemateriaalia. On parasta käyttää vaahtoa tai polystyreenivaahtoa.
 8. Sijoitamme lujittavan verkon tiiliseinien päälle luomalla aukko ja asemoimalla vahvistus keskilevykerroksen keskelle.
 9. Majakkaiden asennus.
 10. Laitoimme vaimennusnauhan.
 11. Täytä kerroksen viimeinen kerros.
 12. Laitamme höyrysulun, alustan ja minkä tahansa viimeistelyn päällysteen.

Kuten näette, ei ole mitään vaikeaa tehdä lattia omilla käsilläsi, ja voit tehdä sen kaiken itsesi lyhyessä ajassa. Kaikki, mikä estää sinua, on aika, joka kestää kerrosten kuivumista.

Ensinnäkin maahan, jolle tyyny asetetaan, on oltava kuiva. Jos se on märkä, odota, että se kuivuu tai kuivaa käyttämällä erikoistuneita diesel-infrapuna-aseita, jotka tehokkaasti selviytyvät tästä tehtävästä.

Levyn pintakerroksen tulee kuivua kokonaan - keskimäärin kestää 20-25 päivää ja kosteassa ilmastossa 28-30 päivää. Levyn viimeistelykerroksen tulee olla ohuempi, korkeintaan 5 cm ja kuivuu 20-25 päivästä.

Jotta tämä kerros osoittautuisi korkealaatuisiksi, on tarpeen peittää se välittömästi sen jälkeen, kun se on kaadettu kalvolla. Jopa kuivausta varten se kastuu runsaasti kahdesti 24 tunnissa ja peitetään sitten muovikelmulla 3-4 päivää tasaisen kosteuden jakamiseksi. Poista sitten kalvo ja jätä 20-25 päivää täydellisen kuivauksen jälkeen.

Tätä menetelmää käytetään tehokkaasti lattian tekemiseen yksityisessä talossa, koska tavallisesti on vain tarve kaataa lasia maahan. Tämä päättelee käsittelemällä lasin valmistusta maan päällä omilla kädillä, ja nyt siirrymme seuraavaan muotoon.

Lattiat basaltikuidulla

Uusi rakennusmateriaalimarkkinoilla. Se ei ilmestynyt niin kauan sitten, noin seitsemän vuotta sitten, mutta se ei saanut paljon jakelua. Basalttikuitu on erittäin vahva kuitu, jolla on erinomainen kyky vastustaa repiminen. Se on kuitu, useimmiten valkoisia, vain 5-7 cm pitkä, jotka toimitetaan pusseissa.

Betonipäällysteiden valmistusmenetelmä basaltikuituilla on seuraava. Täsmälliset toimet toteutetaan tavanomaisen tasoitteen kaatamisen yhteydessä, mutta yhdellä kardinaalisella erolla. Emme laita tukirakenteita ja tangkoja pohjaan, vaan lisätään sen sijaan basaltikuituja suoraan liuokseen pakkauksessa ilmoitetulla osuudella ja sekoitetaan. Kovettumisen jälkeen kuidut sitovat koko kankaan tuhansilla kierteillä, jotka antavat rakenteelle uskomatonta lujuutta ja joustavuutta.

Tätä menetelmää käytetään harvoin kodin rakentamisessa, mutta lähes kaikki teollisuuslaitokset on rakennettu ainoaksi. Tapauksissa, joissa pystytukkia tai jäykistysliitoksia pystytetään, menetelmät yhdistetään, eli ne käyttävät sekä vahvistamista että basalttia tuottamaan erittäin vahvoja rakenteita.

Puulattiat

Ymmärtääksesi, mikä on puupohjan betonilattian valmistus, katsele tätä videota erittäin huolellisesti. Tai varmasti saavuttaa koko rakenteen tuhoutumisen. Ei, emme pelkää sinua, vaan yritämme vain varoittaa.

Tosiasia on, että puu ja metalli ovat materiaaleja, joilla on täysin erilainen luonne, rakenne ja ominaisuudet. Puu ei ole staattisessa tilassa, se liikkuu aina. Sen dynamiikka johtuu kosteudesta, lämpötilasta ja kuivausasteesta. Kiekkoa ei saa kaataa lainkaan puuhun, jos puu on tuoretta - vasta kolmen vuoden kuluttua!

Nämä materiaalit laajenevat eri tavoin altistumisesta samaan lämpötilaan, joten ne on yhdistettävä siten, että ne ovat täysin toisistaan ​​riippumattomia. Tätä varten käytä tavallista muovikalvoa - betoni ei tartu ollenkaan ollenkaan ja liukuu samalla, kun puu liikkuu.

Koko prosessi tulisi suorittaa seuraavassa järjestyksessä:

 1. Poistamme rantatien ja tarkistamme kaikki lokit, jotta voisimme poistaa vahingoittuneet ja mätät, muuten puulattiat eivät kestä kuormaa. Betonilaatta, jonka paksuus on 5 cm ja pinta-ala 1 m 2, painaa noin 300 kg.
 2. Palautetaan lattia ja käsittelemme puuta antiseptisellä ja alukkeella.
 3. Laitoimme muovikalvon.
 4. Rakennamme vahvistamista tai käytämme fibrobetonia.
 5. Laitoimme vaimennusnauhan.
 6. Aseta majakat.
 7. Täytä kerros.

Tämän seurauksena meillä on kaksi päällystettä, jotka ovat täysin erillään toisistaan. Tätä muotoilua käytetään harvoin käytännössä, mutta joskus huonosti tarvittavia. Riippumatta siitä, kuinka monimutkaista se on, sillä on kaikki kiinteän betonipohjan ominaisuudet ja puulattian lämpöominaisuudet.

Lattiat teollisuusrakennuksissa

Jos on tarvetta tehdä tiettyjä lattiaa, jolla on lujuus ja parannettu ominaisuus, sinun täytyy oppia lattian valmistuksesta teollisuusrakennuksessa.

Tämä pinnoite kaadetaan samalla tavoin kuin kaikki pesusäkit. Käytämme vesitiiviyttä, vaipan nauhoja, vahvistusta, basaltikuitua. Mutta on olemassa muutamia kriittisiä eroja. Teollisissa rakennuksissa käytetään käyttötarkoituksesta riippuen joko lasia tai fermentoitua levitystä. Riippuen odotetusta kuormituksesta kerroksen paksuus kasvaa 5 cm: stä, kuten siviilirakennuksissa, teollisuuslaitoksiin 20 cm: iin.

Vahvistus sopii pakolliseksi ja kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen on alempi vahvistus, toinen on ylempi. Lattiaa kaadetaan siten, että vahvike häkki on 5 cm pohjasta ja 5 cm lattian yläosasta, koska pinnoite voi toimia paitsi raskaalla rasituksella myös puristamalla, ja jokaisen vahvistusvyöllä on vaimentava nämä toimenpiteet.

Ja mikä tärkeintä, mikä tahansa teollisuustaso voidaan tehdä vain tärinänkoneiden avulla. Nämä ovat erikoislaitteita, jotka pakottavat liuoksen kerroksen tiivistämään värinän vaikutuksen ja täyttämään kaikki tyhjät paikat tarkemmin. Siten on mahdollista saada aikaan erinomaiset päällystysominaisuudet.

No, rakas lukija, olet oppinut kaiken mahdollisen, millainen lattia on ja miten se tehdään. Tietyissä erityissuunnitelmissa on esimerkiksi betonipinnoitteen valmistelu kylvyssä, mutta ne eroavat toisistaan ​​vain viemäreiden ja tyhjennysreikien läsnäollessa, ja ne tehdään täsmälleen samoilla periaatteilla kuin kaikki muutkin. Nyt kun saat nämä tiedot, voit helposti järjestää lattian mihin tahansa tarkoitukseen. Onnea ja nähdään pian!

Nykyisen lainsäädännön mukaan hallitus kieltää kaikki edut ja takuut, joiden tarjoaminen muutoin voi olla epäsuoraa, ja vastuuvapauden myöntäminen sivuston, sisällön ja sen käytön suhteen.
Lue lisää: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Oliko artikkeli hyödyllinen? Kerro ystäville

Kolme tapaa lämmittää lattiaa

08:00 - 19:00 päivittäin
8 (4012) 99 99 22

Oma tuotanto

Metalliset kattotiilet

Profiloitu arkki

Metalli sivuraide

Metal shtaketnik

Profiili for drywall

Profiilin kiinnikkeet

Kellarikerroksen eristys

 1. Betoni, vahvistettu tasoitus.
 2. Hollow-lattialaatta.
 3. Suulakepuristettu polystyreenivaahto.
 4. Rappauskerros.

Tällainen eristys voidaan suorittaa, kun tiloissa on tilaa tälle työlle (vähintään 1 metri). Pohjakerros ei sulkeudu tarkoituksella. Ruokaa tarvitsevassa kellarissa (oikea määrä määritetään laskemalla). Laattojen päälle kaadetaan vahvistettua levytettä. Verkon vahvistaminen solulla 100 × 100 lankaa halkaisijaltaan 3-4 mm.

Ensimmäisen kerroksen betonilattiaeristyksen pohjasta maanalaisesta EPPS: stä sovelletaan tiheyttä 30-35 kg / m 3. EPPS: n paksuus määritetään laskemalla tietylle rakennustyömaalle, mutta vähintään 50 mm. Epps maanalaisista voidaan upottaa verkkoon, mutta tämä on täysin valinnainen. Tämä materiaali ei pelkää kosteutta, eikä siellä ole auringonvaloa (EPS: ää ei suositella lähteä pitkään UV-vaikutuksen alaisena).

Lattian lämmittäminen huoneen yläosasta lasin alla

 1. Betoni, vahvistettu tasoitus.
 2. Styroksi.
 3. Höyrysulku.
 4. Hollow-lattialaatta.

Tällaista järjestelmää käytetään siinä tapauksessa, että pääsy levyn alle ei ole enää käytettävissä. Eristeen päälle kaadetun vahvistetun levyn päälle. Verkon vahvistaminen solulla 100 × 100 lankaa halkaisijaltaan 3-4 mm.

Ensimmäisen kerroksen betonilattian eristämiseen, huoneen yläosasta levyn alla, käytetään laajennettua polystyreeniä, jonka tiheys on 30-35 kg / m 3. Kiukaan eristeen alle on sijoitettava höyrysulkukalvo. Eristeen paksuus määräytyy laskemalla tietyn rakennusalueen osalta, mutta vähintään 50 mm.

Lattian lämmittäminen huoneen yläosasta viivästymisellä

 1. Paul.
 2. Superdiffuusiomembraani.
 3. Mineraalivilla.
 4. Höyrysulku.
 5. Hollow-lattialaatta
 6. Laga.

Tällaista järjestelmää käytetään siinä tapauksessa, että pääsy levyn alle ei ole enää käytettävissä. Eristeen päälle kaadetun vahvistetun levyn päälle. Verkon vahvistaminen solulla 100 × 100 lankaa halkaisijaltaan 3-4 mm.

Ensimmäisen kerroksen betonilattian lämmittämiseen huoneen yläosasta käytetään viivettä, mineraalivillaa tai lasikuituvahaa. Mineraalivillan tiheys on 20-40 kg / m 3 (molemmat laatat ja telat ovat mahdollisia). Lasikuidun tiheyden ollessa 11-17 kg / m 3, se on myös mahdollista ja laatta- ja rulla-asento. Kiukaan eristeen alle on sijoitettava höyrysulkukalvo. Yläpuolelta eristys voidaan sulkea superdiffuusiokalvolla (keittiötyyppisissä huoneissa). Eristeen paksuus määräytyy laskemalla tietyn rakennusalueen osalta, mutta vähintään 50 mm.

Lattiat: päätyyppiset lattiat

Lattiarakenne - kentällä, tukkien päälle, lautaselle. Erilaisten päällekkäisyyksien, etujen ja haittojen ominaisuudet.

Yksi rakennuksen tärkeimmistä rakenteellisista yksiköistä on lattiajärjestelmä - ei lopullinen koristepäällyste, vaan koko "piirakka", joka koostuu useista kerroksista. On olemassa useita erilaisia ​​lattiatyyppejä, erilaisia ​​raaka-aineita, valmistusmenetelmiä ja ominaisuuksia. Jokainen, jolla on rakennustyömaja tai suuri kunnostus, tekee valinnan yhden järjestelmän hyväksi sen kykyjen, mieltymysten ja rakennusparametrien perusteella. Sopivasti jotkut mallit edellyttävät samanaikaisesti lattialämmityksen muotoa - pohja tai ylimääräinen. Harkitse kysyntää olevat pääkerrosjärjestelmät FORUMHOUSE-portaalin käyttäjien keskuudessa:

 • miten lattiat laitetaan maahan;
 • miten lattiat tehdään lokeihin;
 • miten lattiat lattialevyille.

Lattiat maahan

Monoliittinen päällekkäisyys - monikerroksinen rakenne, joka on sijoitettu suoraan maahan pohjan sisäpuolelle, eräänlainen betonipinnoitus.

Järjestelmä koostuu seuraavista kerroksista:

Rammed soil - se on tasoitettava. Tasosta riippuen ylimääräisiä senttimetrejä lisätään maahan tai poistetaan. Mitä perusteellisemmin pintana on ja tasoitettu, sitä vahvempi ja luotettavampi on tasoitus.

Täyttö - hiekkaa käytetään useimmin. Jos "kakun" korkeudesta johtuen tarvitaan paksua kerrosta, suosittelemme täyttöä useissa eri lähestymistavoissa, joissa kummankin kerroksen täyttö (10-15 cm) on suositeltavaa. Jotta maaperä ja vuodevaatteet saataisiin mahdollisimman tasoitetuiksi, kompostetaan mah- dollisesti suuri murto-osa murskattua kiveä, joka kaadetaan hiekkaan ja tiivistetään. On myös mahdollista käyttää erillisten kerrosten hiekkaa ja murskattua kiveä, yhteistä kerrosta hiekkaa ja soraa sekoitetaan tiivistymistä vaaditaan täyttötyypistä riippumatta. Värähtelevy, joka on useissa lähestymistavoissa liikemäärän muutoksen kanssa, on sukupuolten paras ystävä maan päällä.

Luonnostaatti - betonikerros muutaman senttimetrin ilman vahvistusta. Merkityksellinen pohjaveden voimakkaan paineen ja syvällisten rakenteiden luomiseen - kellareihin, pohjakerroksiin. Betonipäällysteen päälle levitetään bitumipitoisuutta, joka tiivistää pintaa ja vaatii tasaisen, tukevan pohjan. Jos puhumme tavallisista kerroksista kentällä ja vesikalustuksessa ei ole ongelmia, ne eivät ole tämän kerroksen laitteita.

Vedeneristys - katkaisee kosteuden, joka tulee alhaalta käyttämällä eri materiaaleja, mutta useimmissa tapauksissa se on paksu kalvo (150 mikronia), joka on limittäin (15-20 cm) yksi tai kaksi kerrosta. Liitokset on tarttunut tiiviiksi, 20 cm: n kalvo asetetaan seiniin.

Eristyslevyihin käytetään eristyslevyjä (PSB-25 tai EPS, paksuus 100 mm), pehmeästi asennettuna vedenpitävyyteen. Käytettäessä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa ylhäältä vaaditaan kalvokerros, jotta estetään suora kosketus sementtilaastin kanssa. Polyfoam ei pelkää tätä naapurustoa.

Tasoitus - betonikerroksen paksuus ja käytetty laastin laatu on laskettu odotettavissa olevien kuormien perusteella, keskimäärin 50 mm. Kytkin on vahvistettu metalliverkolla, jonka paksuus on 4 mm. Mitä paksumpi on tasoituskerros ja sitä suurempi odotettu kuormitus, sitä paksumpi silmä on. Varmista, että betonin kerros, joka suojaa täyttöä ulkoisilta vaikutuksilta, on yhtenäinen, käytä erityisiä muovisia tukia tai lisävarusteita. Jotta täyttötaso säilyy, käytetään yhtä kaukana olevia majakoita.

Vakiopihalla on kaksi tapaa luoda lattia maahan - yhdistämällä laatta ja säätö (jäykkä nivelside) ja vaimentimen nauhan (kelluva lattia) kautta, voit lisätietoja kuivakartongin materiaalin vaimentavasta nauhasta. Ensimmäisessä tapauksessa rakenne riippuu säätiön mahdollisesta kutistumisesta, toisessa kerroksessa elämä on omaa elämää eikä se altistu deformaatiolle.

Maaperän lattian etuja ovat energiatehokkuus - ne keräävät lämpöä, universaalisuutta - soveltuvat erilaisiin maaperään ja kestävyyteen - voit unohtaa oikein laastatusta monta vuotta. Se on myös houkutteleva omakotitalojen omistajille välittömästi kaatamaan lattialämmityksen vettä tai sähköä. Lisäksi, useimmille viimeistelyaineille, tuloksena oleva levy on optimaalinen pohja, jossa on vähäinen tai ei hienosäätö, jos yrität ylläpitää tasoa. Itse tasoittavaan koristeelliseen kerrokseen betonipohja on paras vaihtoehto.

Mutta se ei tehnyt vikoja - prosessin suuri työläisyys (yksi foorumin käyttäjät ansaitsi levykiinnike laskematta omia voimiaan) ja mahdottomuus suorittaa viestintää kentällä ja neliömetrin hinnannousu suurilla täyttömäärillä. Tämä on yksi suosituimmista lattian tyypeistä, jotka hallitaan portaalin osanottajien keskuudessa.

 • Asuinalue - Stary Oskol, Belgorodin alue;
 • Säätiön tyyppi - Tise;
 • Seinien tyyppi ja sisäpuolelta kipsiin pohjautuvan kaasusilikaatin lattiat - seinät eivät lämpene ulkopuolelta - 300 mm: n paksuiseen;
 • Lattiarakenne maanpinnalla (kerroksittain) - maaperä, hiekka, polyeteeni, kattohuopa, betoni, EPPS (2 kerrosta 25 mm kummassakin), lämmin kerros: 50 mm lattiapäällyste polypropeenikuidulla, 10 mm viimeistelylaatta, erikoisalusta TP: lle, viimeistely - laminaatti 8 mm.

Lavastus kelluu, me elämme tällaisella kerroksella useita vuosia, ongelmia ja miinuksia ei ole huomattu, kaikki sopii.

Toinen FORUMHOUSE-käyttäjä valitsi lattiat kentällä parhaaksi vaihtoehdoksi lämmön säästämiseksi.

Talo, jonka pinta-ala on 135 m², toimistan ympäri vuoden asuinmuodossa saapumalla - pari viikkoa siinä ja samassa kaupungissa. Osittain lattiat maan päällä, jotka eivät riko talon sisäisen tilavuuden termistä kosketusta valtavan maadoitetun lämpöakun kanssa, vietän hyvin vähän lämmitykseen. Totta, muut lämmitystekniikassa käytetyt menetelmät auttavat minua täällä.

Tämä käsityöläinen rakensi konkreettisen perustan, joka on toiminut uskollisesti kahden vuosikymmenen ajan.

Korkealaatuinen lattiapinnoite lattiapinnoille

Lattian korkealaatuinen laite päällekkäisillä levyillä edellyttää miellyttävää majoitusta ihmisten sisällä.

Laatan lastulevyn rakenne.

Pohja lattiaan

Lattiat luokitellaan päällystetyypin mukaan:

Ja rakentamisen tyypin mukaan:

 • laminaatit;
 • yksi kerros;
 • erillinen ontto;
 • erillinen tyhjä.

Päällekkäisyysjärjestelmä tuulettuvan maan alla.

 • mylly,
 • höylä;
 • vasara;
 • lastalla;
 • johto;
 • sääntö;
 • näki;
 • kiinnikkeiden;
 • ruuvimeisseli;
 • rulettirengas

Kerroksellinen lattiapäällyste

Käytetään pääasiassa lattioissa. Ne on valmistettu useista kerroksista kylmempiin huoneisiin (kellarit, autotallit). Lattialevyihin sopivat äänieristyskerrokset ja sen päälle kova lattia - parkettikappale tai parketin kilvet. Äänieristelevyille käytetään kuitulevyjen 4, 12, 20 levyjä.

Kellarikerroksen suositellaan pohjaveden yläpuolelle asentamalla jatkuvan vedeneristyskerroksen.

Yksikerroksinen rakenne

Tämä kerros tehdään suoraan lattialaatoille. Karkeuden toteamiseksi on tarpeen tehdä tasoituskerros. Yksikerroksisen kerroksen rakentamiseen käytettävä materiaali voi olla kaksisuuntainen linoleumi, joka ei ole murtumisprosessien alainen. Huoneissa, joissa on korkea kosteus (wc, kylpy) yksikerroksinen kerros voidaan tehdä keraamisista laatoista tai laittaa linoleumi kumipohjalle.

Asennetaan erillinen ontopäällyste

Laitteen äänieristeen lattia.

Ensin he asettavat äänieristyskerroksen lattiapinnoille ja vahvistavat tukkeja, ja niihin kiinnitetään puhtaan lattian materiaali: parkettilevyt, uritetut levyt tai puupaneelit. Jos huone on tehty kiinteästä lattiasta levittämättömistä levyistä, sen päälle on asetettava kuitulevylevyt, joiden paksuus on oltava vähintään 20 mm. Lattialevyjen erillisen onton lattian rakentamisen viivästyminen olisi otogani ja käsiteltävä antiseptisellä aineella. Tangot (viive) - 80 * 40 mm. Lattian paksuuden mukaan määräytyy viiveiden välinen etäisyys. Ohuempi materiaali, sitä useammin palkit asetetaan.

Erillinen lattiapintainen laite

Itsenäiseltä lattiamallin rakenne.

Se on rakennettu lattialaattoihin valmistetun monoliittisen tasoitteen pohjalta. Levitys tehdään betonista ja huokoisesta luokan B12.5 seoksesta tiheysmerkillä D1200, pinnan paksuuden on oltava enintään 40 mm. Sitä ei voida tasoittaa sementtilaastilla, sääntöjenvastaisuudet on yksinkertaisesti kiillotettava. Monoliittipinnoitteen ja huoneen seinämien välissä on 20-30 mm: n rako, joka on täynnä äänieristysmateriaalia ja joka on sitten suljettu jalustalla.

Tällaisen lattian ulkovaippa voi olla linoleumi, PVC-laatat, parketti, laminoitu parketti, kuitulevy tai muu materiaali. Vedenpuhdistusmateriaalin kerros asetetaan lasille. Se on päällekkäin tai liitokset päällystetään bitumipelilla. Sitten laittaa kerros äänieristys mineraalivillatuotteiden tuotemerkillä 125-150 aina 60 mm: n paksuuteen asti, fibroliittilevyt 50 mm: n paksuiseksi, hiekaksi tai laajentuneeksi saveksi.

Parkettilattia

Lattian järjestelmä.

Kaunis ulkonäkö, matala lämmöneristys ja äänieristys tekevät parkettista (parkettilevyjä, parkettilevyjä, pala parkettia) suosittua lattiapäällysteainetta. Tällaisen lattian laite on mahdollista kiinteällä lankapohjalla, kuitulevylevyillä, sementti-hiekkastreilla. Lattia, joka on valmistettu "kuusen" kuviosta, jossa on frissejä tai ilman frizejä, näyttää hyvältä.

Ensinnäkin, sinun täytyy merkitä rivit kattavuus niin, että on vähemmän jätettä. Valmistetulle alustalle tehdään lasin kerros ja sen päälle asetetaan majakka "kuusen". Tarkasteltaessa sitä, lattianpäällyste on tehty huolella ja jokaisella parkettiliuskalla kiinnitettiin kynnet, jotka on koukattu ja vasen kaksi sivureunaan ja yksi päätyuraan. Doboikom syventää korkkia materiaaliin.

Kytkentälaitteiden palastelevyjen lattian laite valmistetaan kuumalla tai kylmällä bitumipäällysteellä "kuusessa" ilman friisejä. Jos kyseessä on parkettilattia, se tasoitetaan tarvittaessa erityisellä parkettihöylällä tai käsihöylällä. varmistaaksesi asennuslangat, tee pisteytys ja lian hionta. Kosteuttaa lattia ennen pesun jälkeen. Aseta parketti hiotaan mastilla tai lakalla.

Linoleumin lattia

Ensimmäisen kerroksen eristyslattia.

Linoleumi - lattiaan käytetty materiaali. Sillä on ominaisuuksia, kuten vahvuus, kestävyys, kemikaalien vaikutusten kestävyys, elastisuus; helppo puhdistaa ja pestä. Kaikille näille ominaisuuksille materiaali on erittäin suosittua kehittäjien kanssa. Haittoihin kuuluvat herkkyys muodonmuutokselle - laajeneminen, kutistuminen, vääntyminen ja turvotus. Jotta estettäisiin niiden esiintyminen, linoleumi on aiemmin pidetty valssatussa tilassa useita päiviä suoraa ja ottaa lattian muoto.

Lattian pohjan laatu heikentää merkittävästi linoleumin lattian laatua. Linoleumilla on elastisuus, joka pystyy havaitsemaan jopa pienimmätkin epäsäännöllisyydet. Siksi pohjan on oltava sileä, puhdas, kuiva ja vahva. Pohjan vaaka on tarkastettava erikoiskiskolla. Linoleumin pohjat voivat olla sementti-hiekkalaasti, MDF-levyt, lastulevy, kuonabetoni, savi-betoni ja lankakerros.

Uuden lattian asentamista lattialaatoille valmistetaan 3: 1 koostumuksen hiekkasementtilaasti, joka asetetaan jäykkään ja kiinteään valmistukseen, jonka kerros on korkeintaan 3 cm ja tasoitettu sääntöön tai lastalla ennalta määrättyjen ohjauskiskojen mukaan. Aikaisempien tasoituskerrosten pinnan tulee olla puhdas ja tasainen. Tarvittaessa voit tasata liitintä asettamalla uuden sementti-hiekkaseoksen kerroksen 1: 2. Sallittu pohjapitoisuus - enintään 10%.

Viihtyvämpi on lattialevyyn valmistetun puulattian linoleumin tarran valmisteluprosessi.

Lattian äänieristys.

Niiden on oltava riittävän kovaa. Pohjalaatat eivät saa kaatua. Ennen linoleumin levittämistä lattian pohjaa on käsiteltävä hyvin: puu on kuiva, höylättävä, käsiteltävä antiseptisellä tai kuivausöljyllä. Kaikki halkeamat on hienonnettava, puhdistettava ja pohjustettava.

Kuitulevyn tai lastulevyn pohjan rakentamisessa on myös tarpeen varmistaa alustan jäykkyys levyjen alle, jolloin niiden välinen liitoskappale on pakollinen. Levyt ruuvataan ruuveilla lattian puupohjaan, niiden korkit ovat hyvin upotettuina materiaaliin ja liimattu levyn betoni- tai sementti-hiekkalaatikkoon kuumalla bitumilla. Kiinteiden levyjen pintaa tasoitetaan ulkonemilla, tiivistämällä saumat mastiksella, pohjamaalilla ja täyttämällä öljytikulla. Aseta sitten linoleumi.

Keraamiset laattapohjat

Keraamisten laattojen lattialaattojen laitteille tehdään ensin pohja - sementti monoliittinen tasoitus hiekan lisäämiseksi (likimääräinen koostumus 3: 1, 4: 1), laite, joka suoritetaan vedeneristyskerroksella. Kun rakennetaan lattia puupohjaan, on tarpeen levittää lattiaan vedeneristys kuumalla bitumimateriaalilla, aseta sitten vahvistettu verkko ja laita se laasti päälle. Laitekerroksen tulisi käyttää majakan puulevyt, jotka on asennettu tasolle seinien seinää pitkin. Laita valmistettu liuos säleiden väliin. Lattian vaakasuora lujuus tarkistetaan säännön avulla, jonka päiden on oltava majakkareissa. Kun laasti on kovettunut, säleet poistetaan. Jäljelle jäävät urat täytetään liuoksella.

Päällekkäisyyden ja lattianeristyksen järjestelmä.

Ennen laatan asettamista ne on lajiteltava koon ja värin mukaan. Tee lohkon hajoaminen valitun tulevan peiton mallin mukaan, tarkista sitten huoneen epätasaisuus johtoa pitkin, venyttämällä sitä vinosti kulmasta kulmaan ja määrittele sitten frottin leveys ja aseta kuviolle kaksi keskenään kohtisuoraa riviä. Laattojen välisen etäisyyden saa olla enintään 2 mm.

Jos laatat eivät pääse täydellisesti, ne voidaan leikata ja sijoittaa riville lähemmäksi seinää. Puhdasta kerrosta tehdyillä merkeillä majakat ovat pinota. Sitten kulma-, väli- ja friisi-majakat asennetaan johtoon ja hallitsijaan. Valmistetussa liuoksessa on tehtävä tiiviste ja asetettava ensimmäinen rivi laatikoihin. Kun asetat friisirivit, siirry lattiapäällysteen pääkuvion laattojen lattiaan. Jotta ei astuisi jo asennettuihin laatteihin, niiden lattiat lähtevät kaukana seinämästä.

Käytetyn liuoksen tulee olla muovinen sakeus, ja se on suositeltavaa asettaa se tasaiselle riville usealle riville laatat kerralla. Kun laatta asetetaan liuokseen, sinun on hieman saostettava sitä kevyillä puhalteilla lastalla tai vasaralla yläosassa olevaan tankoon. Tarkista, että vaakasuorat laatat käyttävät sääntöä. Niiden välisten saumojen on oltava vapaita laastista. Kaksi päivää lattian jälkeen laatat täytetään vedessä kermainen sementtiliuos pinta puhdistamisen jälkeen. Infuusio suoritetaan 2-3 kertaa, kun liuos kutistuu. Liuoksen jäänteet poistetaan pinnalta välittömästi työn päätyttyä pyyhkimällä laatat kostutetulla sahanpurulla. Täytä säädetyt laatat kostutetulla sahanpurulla 15-20 cm: n kerroksella ja kostutetaan säännöllisesti, jotta liuoksen kovetettavuus saadaan aikaan.

Lattialevyjen lattian laite

Moderni rakennusmateriaali lattiapinnoille on laminoidut parketit. Tämä on ympäristöystävällinen pinnoite, joka muistuttaa puupaneelia, joka koostuu useista kerroksista ja on erittäin kätevä käyttää. Se on tehty DVP: n tiheistä, vedenpitävistä levyistä, jotka on peitetty puusta jäljittelevällä kerroksella. Liuskojen mitat: pituus - 1,2-1,7 m, leveys - jopa 18 cm, paksuus - 6 - 14 mm. Yläosat on päällystetty akrylaatilla tai melamiinihartsilla mekaanisten vaurioiden varalta.

Lattian asettaminen betonilaatoille

Betonilattiat kestävät suuria kuormituksia. Tästä syystä useimmiten ne tulevat osaksi monikerroksisten rakennusten rakenteita. Asettelulevyt ovat melko yksinkertainen tehtävä, mutta materiaalin ominaisuudet tekevät joitain muutoksia lattiaprosessiin.

Mitä pitäisi harkita, kun työskentelet betonipohjan kanssa?

 1. Pinnan karkeus;
 2. Levyjen väliset raot;
 3. Runsaasti viileää lämpötilaa.

Betonibetonilevyn luonti

Levyn lattian laite olettaa useita vaihtoehtoja. Helpoin on täyttää tasoitus. Se voidaan tehdä useilla eri tavoilla:

 • Hiekan ja sementin sekoittaminen (lisäämällä vettä);
 • Valmistetaan erityinen seos.

Isoisän menetelmä ei ole kovin tärkeä. Paljon parempi kuin toinen vaihtoehto. Tietenkin kuivan sekoituksen ostaminen maksaa hieman enemmän, mutta sen käyttö on paljon parempi. Tosiasia on, että valmistajat saattavat markkinoille parempia koostumuksia, jotka sisältävät pehmentimiä, polymeerejä ja muita tuotteita, jotka parantavat tuotteiden laatua.

Asennusprosessi

Ensinnäkin sinun on tarkastettava levyä virheiden esiintymisestä, jotta tiedetään, mistä paikoista on kiinnitettävä enemmän huomiota, kun liuos kaadetaan. Sen jälkeen (rullalla tai harjalla) käytetään pohjamaalia.

Se on tärkeää! On syytä käyttää syvää penetraatioaluketta. Kun pinta on kuiva, mene lasille. Kerroksen ei pitäisi olla kovin paksu. Hänen tehtävänsä on piilottaa virheet ja tasoittaa pinnasta vähän. Jossain päivänä levitettä kuivuu ja se voidaan peittää kalvolla. Polyeteeni toimii höyryn ja vedeneristyksen roolina. Kalvon tulee kattaa lattian lisäksi myös vähintään 15 senttimetrin seinästä.

Koko alueelle altistuvat metalliprofiilit tai puusta valmistetut säleet. Ns. Majakat sijoitetaan samaan vaakatasoon.

Miten asentaa majakka?

 1. Huoneen kulmassa, lähellä levyä, aseta lasertaso. Kun valonsäteet merkitsevät seinämääriä, varmista, että ne tarkastavat täsmälleen lattian tason, joka on viimeisteltävä.
 2. Beacons on asennettava koko alueen (pitkin ääriviivaa) etäisyydellä hieman pienempi kuin sääntö pituus, jota käytetään sitomaan. Aikaisemmin päinvastaisista seinistä venytetään kestäviä kierteitä. Ne on kiinnitetty ruuveihin. Majakat on kiinnitetty kipsi- tai laastaratkaisuilla.

Lopulliset vaiheet

Asennettaessa majakoita voit jatkaa eristämistä. Materiaalin valinnassa ei ole rajoituksia, mutta paras olisi laajentunut savi. Sitä ei tarvitse suojata kalvolla, toisin kuin huokoinen eristys. Sitten tulee pääliitoksen käänne. Sen on oltava tiheä ja myös paksuus, joka kestää raskaita kuormia (5-15 cm).

Se on tärkeää! Tasainen lattia pitää käyttää sääntöä. Se olisi sijoitettava majakat ja vetää yli. Tämän seurauksena ylimääräinen ratkaisu kompensoi seinää ja täyttää epäsäännöllisyydet.

Lattia kuivuu muutamassa päivässä. Sitten voit poistaa majakat ja täyttää aukot. Viimeistely on suositeltavaa suorittaa vain täysin kuivalla pinnalla.

Puulattian tekeminen

Puulattia ja nyt suosituin yksityisissä kodeissa. Sen muotoilu ei ole erityisen monimutkaista. Sinun on käynnistettävä laite poistamalla perusvirheet. Tavallinen sementin pohjainen ratkaisu sopii. Ne ovat täynnä halkeamia, siruja, saumoja levyjen välillä.

Sen jälkeen lasertasolla määritetään ääriviiva, joka lopulta paljastaa puhtaan pinnan, ja se on yhteisen rakenteen luomisen kierros.

Pääteokset

Lattia on peitetty vedeneristysmateriaalilla, kuten alussa on osoitettu. Sitten viivästykset on asennettu. Ne on asennettu samaan vaakatasoon.

Se on tärkeää! Viiveet on kiinnitetty kohtisuoraan levyihin ja levyt - kohtisuorassa seinää vasten ikkunan kanssa.

On useita vaihtoehtoja:

 1. Pitkien ruuvien avulla viiltoja leikataan ja kiinnitetään lattialle. Levyssä olevat reiät tehdään etukäteen. Muoviosat on työnnettävä niihin.
 2. Viiveen reunojen ohella voit asentaa puupalkkeja tai viivekappaleita. Tukit kiinnitetään lattialle, lokit sijoitetaan niiden väliin.
 3. Nykyaikainen tapa - laitteiden myöhästyminen nostolaitteissa.

Lopulliset vaiheet

Asennuksen ja kiinnityksen jälkeen tulee viivästyttää lattiaeristystä. Eristeen asennus tehdään interlaatiotilassa. Käytetyn materiaalin tyyppi ei ole tärkeä, sen paksuus on tärkeä. Puulattian järjestämisessä tärkein asia on jättää väli puhtaan pinnan ja eristyksen väliin. Se tulee ilmanvaihto, joka poistaa ylimääräisen kosteuden ja lisää pinnoitteen ja eristemateriaalien kestävyyttä.

Nyt on edelleen peitettävä pintaa polyetyleenillä ja edettävä viimeiseen vaiheeseen - levyt asetetaan.

Vesilattialaite

Ennen laitteen etenemistä lämminvesilattiat tarvitsevat eristyksen. Kalvoneristys sopii parhaiten tähän tapaukseen. Se on peitetty vahvistusverkolla. Kun voit jo laittaa putket veden lämmitykseen. Ne on kiinnitetty verkkoon muovileikkeillä.

Se on tärkeää! Luotettavuuden lisäämiseksi myös rakenteen päälle asetetaan vahvistusverkko.

Suojaa laajennusliitokset seinillä pitkin putkia (aallotetut tekevät). Mene betonin kaatamiseen on mahdollista hydraulisen testin suorittamisen jälkeen. Vesijärjestelmä tarkistaa vikoja päivän aikana. Kaikki havaitut ongelmat korjataan nopeasti.

Vedenlämmitteisen lattian kytkinlaitteen rakenne

Lämpimän vesikerroksen viimeistelylastan tekemiseksi on käytettävä sementtilaastia. Kerroksen paksuuden tulee olla 5 - 15 cm. Päivän tai kahden kuluttua se kuivuu, minkä jälkeen on mahdollista jatkaa lämmitettyä lattiaa. Nosta lämpötilaa asteittain.

Tämä lämminvesilattian asennusmenetelmä ei ole tärkeä vain, jos lattialevy toimii pohjana, mutta myös betonilattia maassa. Vesikerros sopii hyvin sekä kotiin että asuntoon. Se on lämmin, kestävä, suojaa kosteudelta ja muotilta.

Itse tasoittavan lattian asettaminen

Jos haluat tehdä itse tasoittavan lattian pääkerroksen, sinun on aloitettava alustapohjalla. Epoksi- tai polyuretaanipohjamaalia käytetään kahteen kerrokseen (vain yksi seos). Etukerrosta käytetään yksinomaan koristetulla pinnoitteella. Valokuvien tulostus näyttää erityisen vaikuttavalta pinnalta. Se on valmistettu erityisellä kalvolla, ja päälle asetetaan läpinäkyvä itsetasaava lattia.

Laying-tekniikka

Itse tasoitettavien lattioiden asennusprosessi alkaa tavallisella menetelmällä - pinnan puhdistaminen pölystä ja likaisuudesta. Seuraavaksi sovelletaan pohjamaalia. Sen jälkeen, kun se kuivuu, lattian kanssa kosketuksiin joutuvien pystysuorien pintojen ympärillä on liimattu vaipan nauha kehän ympärillä. Se suojaa täyttöpohjaa halkeilulta.

Sitten tulee itsetasaava laastin levitys Se on tehtävä, noudattamalla ohjeita selkeästi, sähköisellä sekoittajalla pienillä kierroksilla.

Irto-osan asettaminen konkreettiselle pohjalle

Se on tärkeää! Saadaksesi homogeenisen koostumuksen, sinun täytyy sekoittaa seos periaatteen mukaisesti: sekoitetaan ja pysäytetään. Toimettomuuden keston tulisi olla sama eikä saa ylittää 5 minuuttia.

Valmis liuos kaadetaan pinnalle ja levitetään rullalla tai huovalla, ja ilmakuplat poistetaan neulan rullalla. Täytteen paksuuden tulisi olla vähintään 3 cm. Nyt sinun on odotettava, kunnes pinnoite kovettuu.

Se on tärkeää! Suora auringonvalo ja luonnokset haittaavat kovettumatonta materiaalia.

Tällöin pinnan täydellinen kuivaus vaikuttaa sen paksuuteen. Kovettumisvaatimukset on merkitty kuivan seoksen pakkaukseen. Keraamisten laattojen asennus alkaa yleensä vain kolmen päivän kuluttua, ja parkettilaite alkaa viikon kuluttua.

PCB: n rooli laitteen lattiassa

OSB: tä tai OSB: tä käytetään yhden tai kaikkien kolmen tehtävän saavuttamiseen:

 1. Tasoittaa lattia ja piilottaa viat.
 2. Hyvä äänieristys. Monikerroksinen rakenne imeyttää menestyksekkäästi melua.
 3. Lattian eristäminen ja laadukas vedeneristys. Luonnollisella materiaalilla on runsaasti kosteutta ja täydellisesti säästää lämpöä.

Materiaalin ominaisuudet

OSB (OSB) ei ole aina kiinnitetty lattiaan. Jos betonipohjassa on suuret korkeuserot tai merkittävät epätasaisuudet, levyt kiinnitetään puupalkkeihin. Jälkimmäiset menestyvät menestyksekkäästi.

Se on tärkeää! OSB (OSB) -levy 10 mm paksu antaa maksimaalisen kestävyyden muodonmuutokselle. Ne asetetaan kahteen kerrokseen (offset). Materiaalin osien kiinnitys suoritetaan liimalla tai kierukkamaisilla nauloilla.

Suhteellisen tasaisella pinnalla OSB (OSB) asetetaan käyttämättä viivettä. Yhden laatan paksuus on usein riittävän tasainen pinnan tasoittamiseksi. Kiinteä OSB (OSB), jossa on tylput tai ruuvien avulla.

Materiaalilla on suuri kosteudenkestävyys, mutta silti imeytyy pieni osa kosteudesta. Tämän vuoksi se laajenee hieman. Puristustyöntöä voidaan kompensoida jättämällä aukot OSB-levyjen (enintään 3 mm: n) välille.

Materiaalin asettamisen jälkeen voit aloittaa viimeistelyn. Vaikka ei ole tarpeen käyttää laatta, laminaatti tai linoleumi. OSB (OSB) -materiaali itsessään pidetään kotona esitettävänä lämpimänä päällysteenä. Sinun tarvitsee vain puhdistaa se ja peittää se useilla lakkakerroksilla.

Se on tärkeää! Kun suunnittelet telamateriaalin asettamista, luo tasainen siirtymä laattojen liitoksissa. Sen varmistamiseksi sinun on käytettävä minimaalisen paksuuden OSB (RSD). Seinämien puhdistusta käsitellään tiivisteellä.