Laitteen lattia kylvyssä ruuvien paaluilla

Ruuvien paalujen kylvyssä olevan lattian tulee olla hyvä lämpösuojaus, koska rakennuksen alla on paljon vapaata tilaa. Jos kylvyä käytetään talvella kylmällä ilmastoalueella, on suositeltavaa lisäksi suojata maanalaista tilaa sulkemalla sen ympärillä kehä ja pohja. Tässä sulkevassa rakenteessa tehdään useita aukkoja, jotka mahdollistavat maanalaisen ilman tehokkaan tuuletuksen ja samalla lisäsuojan.

Lattiat kylpyssä pölkkyissä - Järjestelmät ja projektit

Suurin osa keskusteluista johtuu lattian muotoilusta tukin kylvyssä, koska on vaarana rakentaa rakenne, jossa alempi kruunu kostuu liian voimakkaasti. Tällaisen kosteuden jatkuvan altistumisen seurauksena puu saattaa alkaa hajota aikaisemmin ja koko rakenne palvelee huomattavasti vähemmän kuin määrätty aika. Siksi seuraavassa on hyvälaatuisten kerrosten tarvittavien elementtien optimaalinen sijainti.

Alemmassa kruunussa lattialokit on asennettu 100 x 150 mm: n osaan.

Kylvyssä oleva lattia ruuveilla - järjestämme sen itse

Ruuvien paaluilla varustettu kylpy on kestävä ja luotettava rakenne. Kohtuullisin tapa rakentaa se kosteikkoihin ja epävakaisiin maaperään. Käsittelemme lattiapohjan järjestelyjä ja eristämistä tällaisissa höyryhuoneissa. Tämä kysymys on erittäin tärkeä kylpyhuonekäyttöisyyden kannalta.

Kylpylä esikaupunkialueilla, jotka ovat vaikeita topografiassa ja maaperätyypeissä, ovat rationaalisia pystyttämään ruuvipinoilla. Tämäntyyppisellä säätiöllä on monia etuja. Tunnistamme tärkeimmät:

 • rakenteiden stabiilius tukien lujuuden vuoksi;
 • helppo tehdä työ itse (muuten, ne voidaan tehdä missä tahansa sääolosuhteissa);
 • tilan tehokkaan tuuletuksen lattian alle;
 • korkea ylläpidettävyys;
 • parempaa luotettavuutta ja kestävyyttä.

Lisäksi kattopohjan höyrysaunan lattiat voidaan tehdä eri tavoin. Valitse oikea vaihtoehto meille on helppoa. Lisäksi asianmukaisella järjestelyllä lattiat ovat hyvin suojattuja sulasta ja sedimenttisiltä vesiltä. Joten saamme perustan todella pitkällä käyttöiän.

Useimmiten lattia yksityisessä kylvyssä ruuveilla, kodin käsityöläiset tekevät puusta (ns. Kaatorakenteet) ja betonista. Toinen vaihtoehto edellyttää vakavia taloudellisia kustannuksia. Betonialusta on kuitenkin vastustuskykyinen kosteudelle. Tästä johtuen ne toimivat ilman onnettomuuksia ja heikentävät niiden teknisiä ominaisuuksia 25-30.

Puulattiat ovat helpommin asennettavissa, edullisemmin. Kestäviä niitä ei voida kutsua. Jos käsittelemme puuta, jota käytetään erityisten antiseptisten koostumusten kanssa, lattiapohjan käyttöaika on enintään 9-10 vuotta. Ei muuta. Ja ilman lisäkäsittelyä kylpyammeen puulattiat on vaihdettava jo 3-5 vuoden kuluttua.

Seuraava hetki. Kun järjestät lattiat rakenteessa pihdit, sinun täytyy huolellisesti harkita kysymyksiä niiden korkealaatuisesta eristys ja järjestely viemäriin. Höyryn ja pesun kosteus voidaan purkaa usealla eri tavalla. Mistä niistä valitaan, riippuu lattiapohjan lämmittämisen tekniikasta.

Suihkutuskerroksia suositellaan kylvöille, joiden pohja ei ole alle 0,5 m. Jos aiomme käyttää höyrysaunaa vain kesäisin, ei ole tarpeen lämmittää puupohjaa siinä. Rakennuksen lattiaeristyksen ympärivuotinen toiminta on pakollinen menettely. Puulattiapohjan asennusta varten tarvitsemme levyt:

 • hyvin maahan (tammen tai lehtikuusta) - reilun kerroksen laitetta varten;
 • heikko laatu - mallin luonnososalle.

Ostimme myös palkit. Se on optimaalinen, jos ne mittaavat 15x10 cm. Mutta se saa käyttää tuotteita, joissa on vaatimattomampia geometrisia parametreja. Tärkeintä on, että ne ovat luotettavia ja kestävät suunniteltua kuormaa.

Asennus ei-lämpimän kaatavan lattiaan suoritetaan yksinkertaisella algoritmilla. Ensin leikkaa puutavara työkappaleen vaadittavasta koosta. Me käsittelemme niitä antiseptisellä harjalla. Sitten asennamme (ilman pienintäkään kallistusta!) Pohjustuksen grilliin (niiden toiminta suoritetaan paksuilla palkkeilla). Kiinnitämme (tarvitsemme ruuvitaltta ja ruuveja) leikattuja levyjä niihin, muodostaen karkean päällysteen. Tämän jälkeen asennamme valmiin kerroksen kiillotetuilla puutuotteilla. Yksittäisten elementtien väli jättää aukon noin 7-10 mm. Nämä välit ovat erittäin tärkeitä. Heidän kauttaan höyrysaunan vesi voi mennä ulos. Viimeistelyperusta on peitettävä pellavansiemenöljyllä (mieluiten kahdella kerroksella).

Lämmitettävät lattiat ovat hieman vaikeampia. Meidän on huolehdittava rakentamattoman aluksen veden laadun, veden ja lämpösuojauksen järjestämisestä. Menettely on seuraava. Sijoitimme palkin kaltevuuteen ja kiinnitimme ne luotettavasti sopiviin tappeihin. Se on tärkeää! Palkin jokaiselle mittarille kaltevuuden tulee olla 1 cm. Kiinnitämme viivästykset siihen. Viimeisenä laitamme lämmitysmateriaalin. Asiantuntijat neuvovat käyttämään sellaista vaahtolevyä (pursotettua). Se ei kastu, ja sille on ominaista erinomaiset lämmönkestävyysominaisuudet.

Peittäkäämme eristys höyrysidratoivalla kalvolla. Laitimme sen lattiapohjan imevän pinnan suuntaan!

Kalvo on asennettu 15 cm: n limityksen päälle kylpyammeen seinämillä. Reunoilla kiinnitämme höyrysulun alumiinilevyillä.

Olemme mukana luumun järjestämisessä. Säädämme viemäriputken niin tiukasti kuin karkea pohja ja vedenpitävä kerros. Jäljelle jäävät aukot on peitetty huolellisesti tiivisteellä. Meillä on tasainen lattia. Kiinnitä levyt hyvin tiukasti. Tappaa ne hirviöllä. Meidän ei pitäisi olla aukkoja yksittäisten elementtien välillä. Eristetty puulattia on valmis!

Betonirakenteet kohtaavat yksityisissä kylpylöissä harvemmin. Tämä johtuu tarpeesta suorittaa useita työvoimavaltaisia ​​töitä ja niiden korkeita kustannuksia. Kuitenkin jotkut koti-käsityöläiset haluavat tehdä juuri tällaisia ​​kerroksia kylpyynsä. Kuvaamme niiden asennusprosessia. Ensinnäkin teemme muutamia alustavia toimia (ne suoritetaan ennen betonipohjan kaatamista):

 1. 1. Teemme järjestelmän, jossa viemäri- ja vesiputket asetetaan lattialle. Laitimme ne suunnitelman mukaisesti.
 2. 2. Tikkaat - reikä, johon tyhjennys toimitetaan. Jälkimmäinen on varustettava kuivalla vesilukolla (se poistaa tuoksun hajun muodostumisen kylvyssä tapauksissa, joissa sitä ei käytetä pitkään aikaan). Ristikko sijoitetaan tulevan betonilattian alimpaan kohtaan.
 3. 3. Höyryhuoneen pohjan alla luodaan 4 cm: n paksuinen hiekka ja hiekka.
 4. 4. Vedenpitävä materiaali (yleisesti käytetty kateaine) asetetaan paalun pohjaan kaikissa osastoissa. Pieni vivahde. Kateaineen sijasta höyryä läpäisevä kalvo on sallittu. Se sopii paremmin hydraulisen lattian suojauksen tehtäviin. Mutta sen kustannukset ovat melko korkeat. Valitse paras vaihtoehto itsellesi ottaen huomioon yksityisen kylvyn rakentamiseen varatut budjetit.

Nyt voit kaataa sementti-hiekkaseoksen. Kun se kovettuu, siirry lattian eristämiseen. Betonipinta eristetään laajennetulla savi, polystyreeni vaahtolevyt, mineraalivilla tai perliitti. Ennen näiden materiaalien asennusta puhdistamme roskat ja pöly lattian pinnalle.

Muotoilun jälkeen laajennetut polystyreenilevyt käsitellään kokoonpanovaihdolla. Sen avulla tiivistämme kaikki liitokset lämmöneristetuotteiden välillä. Kun vaahto kuivuu, me myös vedenpitävä pinta kattohuopa. Toimimme samalla tavalla, kun lämmitämme lattiaa mineraalivillan avulla, koska se pelkää hyvin vettä. Kosteuspuuvillan vaikutuksen alaisena kaikki suojaavat ominaisuudet häviävät. Perliittiä tai paisutettua savea sekoitetaan sementtiin ja veteen ennen betonipohjan pinnoittamista. Tuloksena oleva liuos jaetaan tasaisesti pinnan yli.

Kuten näet, betonilattiapohjan laite höyrysaunassa ruuveilla ei vaadi erityistä tietämystä. Kaikki työ on todella tehty ilman ammattilaisten apua. Ja sitten pitkä nauttia kestävästä ja lämpimästä kerroksesta yksityisessä kylvyssä.

Kuinka tehdä lattiaa kylvyssä ruuveilla - esimerkkejä

Kylpyammeen rakentamisen suunnittelussa jokainen haluaa varmistaa, että se kestää niin kauan kuin mahdollista, ja tämä voidaan saavuttaa vain rakentamalla vankka perustus. Yksi suosituimmista ja edullisimmista säätiöistä on ruuvi - me kuvaamme sitä myöhemmin artikkelissa. Valokuva ja video on kiinnitetty tähän materiaaliin, mikä havainnollistaa pino-ruuvin perustuksen organisaation päävaiheet.

Paalusäätiön keksintö kuuluu suunnittelija Alexander Mitchellille, joka ensin testasi tätä tekniikkaa Delaware Bayn majakan rakentamisessa jo 1850. Menetelmän ydin oli se, etteivät paalut ajautuneet maahan, vaan ruuvattiin alaspäin antamalla jonkin pylvään päistä terävä muoto. Tämä menetelmä ei ollut vain tehokas, vaan myös kului ajankokeen, sitä on käytetty tähän mennessä.

Erityisesti aktiivisesti kasattu säätiöt alkoivat käyttää sotilashenkilöitä liikuttamaan kalustoa. Tällainen tekniikka on erittäin tärkeä myös vaikeasti tavoitettaville alueille. Erityisesti pohjoisilla alueilla he luopuivat lähes pylväsperustaista ja tottelevauttamismenetelmistä, korvaamalla ne ruuvipapeilla.

Jos puhumme Venäjän federaatiosta, silloin tietyillä alueilla, joilla ilmasto on erityisen ankara, ruuveja käytetään sopivimpana asuntotuotannon ja teollisen rakentamisen perustaksi.

Jos haluat rakentaa kylpyamme laminoidusta puusta tai hirsimökistä sivustollesi, niin paaliruuvi on paras mahdollinen.

Rakennustiedot

Niillä alueilla, joilla maaperä on ei-kernomyria, perinteiset pylväs- ja nauhatalustot ovat haalistuneet taustalle (lue myös: "Kuinka luoda pylväskylmän perustilat - tyypilliset rakennusvaihtoehdot"). Sen sijaan ne käyttävät aktiivisesti ruuveja, koska ne ovat paitsi luotettavia myös paljon edullisempia taloudellisesti monille asiakkaille.

Yksi ruuvipilareiden ominaisuuksista on se, ettei ole tarvetta liittää lisäosa palkkiin tai kanavapalkkeihin. Koska grillage on alempi leikkauskruunu.

Monet mieluummin rakentavat kylpylän omille käsiinsä, jotka valitsevat tällä alueella vesistöjen lähellä tai kukkulan rinteillä. Koska tällaisissa paikoissa maaperä on yleensä kuivia tai sedimenttisiä ja joskus turveosia, paalujen käyttö tällaisissa tapauksissa on enemmän kuin perusteltua.

Paalun ja ruuvin perustuksen rakentaminen

Ruuvipolleille asennettu säätö vaikuttaa ensisijaisesti tulevien kylpyammeiden lattioihin. Jotta voidaan oikein laskea rakennusaineiden määrä, joka tarvitaan korkealaatuisen ja kestävän perustan rakentamiseen, on suositeltavaa luottaa asiantuntijoihin.

Laskennassa on otettava huomioon seuraavat tekijät:

 • maaperän koostumus ja sen laatu;
 • talven lumetason keskimääräinen taso;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys;
 • tulvataso sulavedellä;
 • tuulen ruusu;
 • lopullisen rakenteen massa täydellä viimeistelyllä.

Rungon kylvyn rakentamisen alku ruuveilla tapahtuu vain sen jälkeen, kun alustavat merkinnät tukien sijoittamisesta paikalle. Haluttuihin pisteisiin ajetaan pieniä tappuja ja merkkijonoa kiristetään, jolloin kaikki muut mittaukset otetaan. Kasa voidaan ruuvaa joko erikoislaitteiden avulla tai useiden ihmisten yhteisillä ponnisteluilla. On syytä muistaa, että paalun sijainti on ehdottomasti kohtisuorassa horisontin linjaa kohden. Katso myös: "Kylpyammeen perustan valinta - mikä sopii paremmin."

Käämityksen tekeminen, paalun sijainti tarkistetaan magneettisella tasolla joka neljäs kierrosta kohti. Vastaavasti asenna kaikki telineet ja varmista, että niiden asema vastaa samaa suorituskykyä magneettisella tasolla.

Jos paalun kiristämisprosessissa muodostuu esijännitys, ne tasataan käyttämällä pyörintätasoa vetämättä. On mahdotonta ruuvaa kiina jo johti maahan, muuten ajan myötä kylpy alkaa kutistua johtuen maaperän löysyydestä. Ruuvatun tukipylvän korkeuden on oltava vähintään 20 cm, minkä jälkeen tämä kappale voidaan leikata jyrsimellä.

Kun niiden ja maaperän väliin asennetut paalut muodostuvat, muodostetaan rakoja, jotka kaadetaan betonin liuoksella ja täytetään vahvikkeilla. Tämä lähestymistapa tekee perustan kehyshauteelle ruuvipinoilla, joissa omat kädet kestävät ja kestävät, suojaavat metallisia elementtejä ruostumiselta.

Tukien asennuksen jälkeen suoritetaan mittaukset niiden sijainnista ja etenevät kärkien hitsaukseen. Saumoissa on korroosionestoainetta.

Jos et halua käyttää metallia, palkkia voidaan käyttää myös sillana, joka on pultattu. Totta, puuta on käsiteltävä erityisellä antiseptisellä aineella.

Lähellä säätiötä

Jotta tukipilareilla olisi näkyvämpi ulkonäkö ja suojata ne lian ja kosteuden aiheuttamilta lumen sulamiselta tai tulvien aiheuttamilta vesistöiltä lampusta, ne on syytä leikata edelleen. Erilaiset vuorausmateriaalit auttavat suojaamaan lattiaa kylvyssä ruuvipinoissa sekä keskittymään rakennuksen ulkonäköön.

Koska tärkeimmät vauriot voivat olla lumen ja likaisen veden virrat off-season -vaiheessa, erityistä huomiota on kiinnitettävä verhousmateriaalien vedeneristysominaisuuksiin.

Huomaa, että erittäin kestävä ja täysin vedenpitävä on luonnollinen ja keinotekoinen kivi.

Lattian muotoilu kylvyssä

On järkevää analysoida kunkin lattiatyypin yksityiskohdat, kun kyseessä on asuin- tai julkiset rakennukset. Laitekerros kylvyssä ruuvipapeilla on kuitenkin mahdollista myös vähän tietoa ja taitoja.

Jos riittävän suuri grillaus on aikaansaatu, roikkuva, ei-vuotava lankkulevy kehyshauteessa paaluilla on optimaalinen tie ulos. Lisäeristyskerroksen avulla voit käyttää kylpyamme milloin tahansa vuoden, muuten talvella tämä lattia on hyvin kylmä.

Paalusäätiö suojaa lattiaosan alaosaa kaikilta ulkoisilta vaikutuksilta, erityisesti sademääriltä, ​​tulvilta tai vain kosteudelta. Mutta sisäpuolelta tällainen lattia joutuu jatkuvasti lämpötilan ja kosteuden muutoksiin, koska höyrysaunassa muodostuu kondensoitumista ja myös pesuhuoneeseen syötetään vettä.

Siksi yksi erittäin tärkeistä asioista, kun kylvyn rakentaminen ruuveilla on, on tehdä tyhjennys. Näyttää siltä, ​​että pieni tikkaat, joiden kautta vesi virtaa suoraan septiseen säiliöön tai keskitettyyn viemäriverkkoon (lue myös: "Kuivausaltaan täyttö" tai "valmis").

Huomaa, että kylvyssä olevan tyhjennysruuvin paalut on varustettava paitsi suihkulla myös höyrysaunassa, jossa vesi näkyy hyllyjen ja lattiojen pesun jälkeen.

Vuotavat lattiat

Lattian kaataminen kylvyssä pölkkyissä on yksinkertaisin ja edullisin toteutus. Sen organisaatio vaatii pohjan, jonka korkeus on vähintään 50 cm.

Tällaisen lattian asennusmenetelmällä tarkoitetaan viivettä grillataessa ilman kaltevuutta. Lokilla on lattiat 7 mm: n sisennyslepäleistä, joten vesihauteella voidaan helposti kulkea aukkojen läpi, vaikka puu turpoaa.

Ennen kuin teet lattian kylpylässä pihdit, sinun on huolehdittava maanalaisista. Rakenteen tässä osassa kaadetaan betonirauta vinosti viemärijärjestelmää kohti siten, että ylhäältä virtaava vesi ei pysähdy ja muotti ei kasva eikä myöskään pysyvän hajun välttäminen. Puhdistusta ja desinfiointia varten lattia on ajoittain irrotettava juoksevan veden paineella ja käsiteltävä antiseptisilla aineilla.

Betonin betonipinnoitus

Lattiat kylvyssä paalun pohjalla voi olla betonipohja.

Betonin kaatamisen alustava vaihe sisältää seuraavat toimet:

 1. Viestinnän asennus - vesi- ja saniteettitilat.
 2. Aseta trapik vesivirtaan siten, että säleikön viimeistely on lattian alimmassa osassa.
 3. Hiekka-sora-alusta täyttö, jonka paksuus vaihtelee eristemateriaalin tyypistä riippuen. Yleensä soraa oleva kerros ei yleensä ylitä 4 cm, kun se eristetään laajennetulla savella.
 4. Asettaminen jokaisen vedenpitävän pohjakerroksen osiin. Vaihtoehtoisesti kateaine voidaan hyväksyä, mutta on parasta käyttää höyryä läpäisevää kalvoa.
 5. Lämmitysmateriaalin asennus.

Jos keramzit valittiin lattian lämmittämiseksi kylvyssä, on toivottavaa, että se sisältää erilaiset rakeiden jakeet. Lisäksi ennen levittämistä on varmistettava, että savipinta on täysin kuiva, koska se kykenee imemään nopeasti ja hiljaa vapauttamaan kosteuden.

Lattianeristys

Ennenkuin laid levyt kallon baarit, ne, samoin kuin kaikki puuosat tulisi käsitellä säilöntäaineita syntymisen estämiseksi bakteerien ja muiden tuholaisten. Seuraavaksi, kerrosten välissä levyt levyt eristävät.

Eristekerroksen paksuus on erilainen, esimerkiksi jos käytetään mineraali- tai basalttivillaa, kerros nousee 25 cm: iin. Vaahtomuovin tapauksessa 15 cm kerros riittää eristämiseen, varsinkin jos kylvyssä ei ole kellarissa, mutta sitä on tarkoitus käyttää talvella.

Jos säädetyn viiveen korkeus ei riitä asettamaan halutun korkeuden eristekerrosta, palkit ovat lisäksi täytettyjä palkkeja. Tällöin höyrysulkumateriaalin palkkien välissä on yksi eristekerros ja toinen kerros sijoitetaan palkkien väliin. Seuraavaksi lattian koko pinta peitetään toisella vedeneristyskerroksella, ja jo palkkien yläpuolella asentavat levyn lattia.

Keraamiset laatat

Hyvin päin oleva materiaali kylpyyn lattian sisustukseen on keraamisia tai laattoja sisältäviä lattialaatoja. Sen alapuolella, älä laita kiinteää alustaa ja mieluummin lastulevyä, vaneria ja muita materiaaleja, jotka kiinnittyvät lattian tankoihin.

Tämän kerroksen päälle voit turvallisesti asettaa keraamiset laatat vakiokuvioon. Lisäksi jopa "lämpimät lattiat" järjestäminen on sallittua - sähkö, infrapuna tai vesi.

Ruuvipallojen asennusohjeet

Asennettaessa ruuvipilareita säätöön on tehty oikein, sinun on noudatettava useita perussääntöjä.

On kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 1. Erillisten paalujen välissä etäisyys ei saa olla yli 3 metriä, muuten kylvyssä oleva lattia alkaa kutistua liiallisen kuormituksen vuoksi.
 2. Jos vierekkäisten viiveiden välinen etäisyys on yli 3 metriä, kunkin palkin keskiosaan on asennettava lisätukit niin, etteivät lattiat kulje kevyesti.
 3. Koska paaliruuvi-pohja merkitsee tuentien harvoin sijoittamista kuin esimerkiksi kaistaleen, on suositeltavaa sitoa keskilinjojen kanava.
 4. Jos puupalkkia käytetään vanteisiin, keskilohkojen korkeus on alhaisempi 15 cm kuin muualla.
 5. Jos viides seinä liittyy rakennukseen, on asennettava kaksi lisäkonetta.

Kylvökylpyjen ruuvipilarien vakiokorkeus on 6 m. Tukien asennuksen yhteydessä on huolehdittava siitä, että jätteet pysyvät mahdollisimman pieninä.

Huomaa, että jos noudatat kaikkia rakennustekniikoita ja tukee asennustekniikkaa, patoalustalla oleva kylpy voi kestää vähintään puoli vuosisataa tai jopa kauemmin.

Säätiön edut ja haitat ruuveilla

Yksi pino-ruuvin perustaan ​​liittyvistä tärkeimmistä haitoista voidaan kutsua sillä, että huonolaatuisia materiaaleja käytetään usein paalujen valmistukseen. Jos kuitenkin komponenttien hankinta koskettaa todistettuja rakennusyrityksiä, voit olla varma siitä, että saat laadukkaan tuotteen. Lue myös: "Kuinka luoda säätiö omalla kädelläsi kylvönauhan rakentamiseksi käytännössä."

Toinen tämän tyyppisiin säätiöihin liittyvä vaikeus voidaan pitää höyrysulun, eristyksen ja alustalevyjen asennuksena.

Mutta paaliruuvi-tyyppisen perustuksen epävarmat edut voidaan katsoa johtuvan:

 • kulutushyödykkeiden saatavuus vähäisen tulotason keskivertokuluttajalle;
 • työn suorituskyvyn riippumattomuus ilmastollisista tai sääolosuhteista;
 • mahdollisuus järjestää säätiö itse;
 • säätiön rakentamiseen tarvittava pieni aika;
 • saada vankka perustus tiivistämällä maakerroksen paalujen ympärille;
 • kyky korjata tukea;
 • perustuselementtien absoluuttinen pystysuora, joka saadaan aikaan teknisten välineiden avulla;
 • varmistaa maanalaisen ilmanvaihdon, suojaa sitä mätämästä.

Kuinka tehdä lattiaa kylvyssä ruuveilla omilla käsilläsi

Virkistysalueen järjestely säiliön rannalla tai rinteessä viittaa siihen, että ruostumattomien paalujen kylvyssä oleva lattia asennetaan ottaen huomioon maaperän tai maaperän ominaispiirteet. Nämä kivet ovat osa maata joen rannalla tai lampi, rinteitä, kukkuloita.

Ruuvipallojen kylvyn pohja sopii paikkaan rinteessä, joten pilarin korkeutta on mahdollista säätää

Edut pohjaan ruuveilla

Laitteen lattia kylvyssä ruuvaamalla paalut paljon helpommin kuin massiivisella pohjalla. Tämän mallin edut:

 • säätiö voidaan nopeasti koota omiin käsiisi;
 • ruuvipallot kompastensivat maata huomattavasti, mikä takaa koko rakenteen vakauden;
 • säätö on kätevä korjata tarvittaessa;
 • Ruuvien paalujen asennus on helppoa käyttämällä moderneja instrumentteja ja lisävarusteita;
 • Pohja voidaan asentaa mihin tahansa sääolosuhteisiin;
 • ruuvipallot tarjoavat tehokkaan automaattisen ilmanvaihdon kylpyammeen maanalaiseen tilaan;
 • kestävyys ja luotettavuus ovat riittävän suuria;
 • oikein asennettu lattia suojaa kylvyn seinämät ruuvaan paikoilta imemästä sedimenttistä ja sulavaa vettä maaperästä;
 • ruuvi-pohja voidaan järjestää epästabiiliin maahan, joka vauhdittaa ja turvota raskas sademäärä.
Pohjanpohjapohja voidaan asentaa myös talvella. Ruuviasennus asennetaan hyvin nopeasti.

Pilarijärjestelmän edut tekevät asennuksesta nopean, ja toiminta on luotettavaa, yksinkertaista ja kätevää. Tärkeintä on tutkia maaperän ominaisuuksia ensin kylvyssä valituilla paikoilla, suorittaa kaikki laskelmat oikein ja suorittaa tarvittava työ tiukasti ohjeiden mukaisesti.

Ruuvat on asetettava maaperän mukaan riippuen. Ruuvipilarin asennus maahan, ruuvipuristimet asennetaan kaikkiin kantaviin seiniin ja elementteihin.

Mikä tekee lattiasta kylvyssä?

Ruuvien paalujen kylvyssä oleva lattia voidaan tehdä eri materiaaleista. Käytetään pääasiassa betonielementtiä ja havupuuta. Betonilattian järjestäminen edellyttää merkittäviä materiaalikustannuksia. Tämä kerros kuitenkin kestää jatkuvasti altistumista kosteudelle. Siksi kylvyssä oleva betonikerros kestää yli kymmenkunta vuotta. Puu on halvempaa materiaalia. Kuitenkin kosteuden puulattian vaikutuksen alaisena romahtaa nopeasti. Hoito antiseptisellä aineella hidastaa merkittävästi tätä prosessia. Mutta 7-10 vuoden kuluttua puulattia on vaihdettava.

Järjestelmä kiinnittää erilaisia ​​materiaaleja lattiasta paaluun Betonikerroksen kylvyssä on kaikkein kestävin kosteus

Puulattian etuja ei ole vain materiaalin halvalla. Tarvittaessa voit korvata vaurioituneet elementit muuttamatta pinnoitetta kokonaan. Jos teet säännöllisesti puukomponenttien toistuvaa käsittelyä antiseptisellä aineella, on mahdollista pidentää tällaisen lattian käyttöikää lähes kaksi kertaa. Paras vaihtoehto otetaan huomioon, kun huoneissa on korkea kosteus - höyrysauna ja pesuhuone, betonipinnoitus tehdään. Pukuhuoneessa ja lepohuoneessa voi tehdä puulattia, koska kosteustaso on paljon pienempi.

Puuhuoneessa oleva lattiapäällyste on paremmin sijoitettu pukeutumisalueelle

Valmistelutyöt

Niinpä perustus asennettiin ja seinät pystytettiin. Nyt teemme lattian kylvyssä ruuvipilareissa. Sinun on valmistauduttava perusteellisesti tähän työhön, opiskele tekniikkaa, hankkia kaiken tarvitsemasi, kutsua avustajia.

Työ edellyttää seuraavia materiaaleja:

 • levy on uritettu;
 • puutavara;
 • kiinnitysmateriaalit - kynnet jne.;
 • sementti;
 • karkea hiekka;
 • hiutale ja / tai muut irtotavarat;
 • valssattu vedeneristys;
 • antiseptinen koostumus;
 • mineraalivillaa tai muuta eristystä.

Työvälineistä ja tarvikkeista tarvitaan:

 • rakentaminen mikseri;
 • sekoitussäiliö;
 • puutavaran hakaset;
 • Saw-Bulgaria;
 • rakentaminen veitsi;
 • vasara;
 • rukkaset, työvaatteet, rätit.

On mahdollista määrittää tarvittavien työkalujen ja materiaalien luettelo sen jälkeen, kun määritetään, mistä materiaalista ja millä tavalla kylvyssä oleva lattia on kiinnitetty ruuveilla.

Lattialämmitys: Yleiset säännöt

Ennen asennuksen aloittamista ja lattiaeristystä on suoritettava valmiiden rakenteiden puukomponenttien antiseptinen käsittely. Tämän erikoiskoostumus voidaan ostaa myymälän rakennusmateriaaleista. Antiseptinen suojaa puuta haitallisten mikro-organismien tunkeutumiselta, joka voi tuhota sen.

Jos talviaikaan käytetään ruuveilla varustettuja kylvöjä, lattianeristys alkaa rakennuksen tukirakenteiden eristämisen kautta. Useimmiten käytetään mineraalivillaa (kerrospaksuutta 25 cm) tai vaahtoa (kerrospaksuutta 15 cm).

Järjestelmä eristää betonilattia kylvyssä

Kun palkkien paksuus ei riitä palkkien asettamiseen, niihin on kiinnitetty kohtisuorasti lisäpalkit. Vedeneristys on esivalmistettu. Palkkien välissä on lämmittimen alempi kerros. Yläkerros sijoitetaan lisäpalkkien väliin. Sitten asetetaan toinen vesikerroksen kerros, jonka päälle viimeistely lattia asennetaan. Eristetty kerros kylvyssä ruuveilla kasvattaa rakenteen käyttöikää ja lisää huomattavasti kylpyammeen mukavuutta.

Järjestelmä eristys puulattian kylpyamme

Perusasennus

Tehokas eristys lattian kylvyssä ruuveilla on tehty pohjan avulla, joka on asennettu porausruuvin ympärille. Kellari peittää luotettavasti kylpytynnyrin alapuolella olevan vapaan tilan kylmän ilman läpivientiin ja parantaa merkittävästi valmiin rakennuksen ulkonäköä.

Korkin tyhjää tilaa suljetaan jonkinlaisilla paneeleilla.

Tärkeimmät materiaalit kellariin - lämmöneristyslevyt ja koristeelliset paneelit. Aseta niiden väliin lisälämpöeristyskerros. Yleensä käytetään tätä vaahtoa, vaahtoa ja vastaavia materiaaleja. Paneelien välisten liitosten tiivistys kellariasennuksen jälkeen tehdään vaahdolla.

Laite kaatamalla lattia

Optimaalisen ratkaisun katsotaan kaatavan lattiaa kylvyssä ruuvipinoihin. Kylmäkaudella on tarpeen suorittaa koko rakenteen pakollinen lämpeneminen.

Suuri määrä vettä pääsee lattialle kylvyssä, joten on tarpeen lisätä kosteuden kestävyyttä ja puhdistaa vettä. Tätä varten on tarpeen varustaa erityinen tyhjennys. Sen kautta vesi virtaa viemäriputkeen tai viemärijärjestelmään.

Kaavio laitteesta, jossa lattiaa kaadetaan kylpyyn

Asennus kaatopaikan alkavat suorittaa, makaaminen grillage lags. Ne asetetaan tarkasti vaakasuoraan ilman kallistamista. Lokilla kynnet on kiinnitetty havupuut. Niiden välissä on aukkoja 7 mm leveä ja enemmän. Vaikka puu turpoaa, yksittäisten elementtien väliset raot säilyvät edelleen. Käytetty vesi kulkee vapaasti niiden läpi.

Veden kerääntymistä varten maanalainen on asennettava kartiomaiseen betonikytkimeen, jossa on kaltevuus viemäriverkon tai viemärijärjestelmän suuntaan.

Vihje! Epämiellyttävän hajun ja / tai haitallisten mikro-organismien esiintymisen välttämiseksi betonirakenne tulisi pestä säännöllisesti, puhdistaa ja käsitellä erityisillä yhdisteillä.

Jotta mikään ei kaadu ja kertyisi kosteutta, on tarpeen asentaa betonikulho, jossa on pesuallas kylpyyn.

Kuiva puulattia kylpyammeeseen

Kuiva lattia on asetettu levyt 2 kerrosta. Ensimmäinen asennettu karkea lattia. Levyjen päälle asetetaan vesitiivis. Asenna sitten eriste. Sen päälle - toinen kerros vedeneristys. Loppujen lopussa laatoitetaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään kiinteän havupuukan urituslevyä. Erilliset lattialaudat on asetettava lähelle toisiaan ilman aukkoja tai aukkoja. Asennettaessa valmiita kerroksia tarvitaan kaltevuus yhteen huoneen kulmaan. Tässä tehdään reikä, jonka alle siipi on kiinnitetty. Tämä auttaa poistamaan käytetyn veden helposti kylvyn aikana.

Betonikerros kylpyssä

Ennen betonilattian kaatamista on välttämätöntä suorittaa alustava työ kylvyssä ruuvin pohjassa:

 • veden ja viemäriputkien asentaminen;
 • tikkaiden asennus, joka sopii viimeistelylohkoon;
 • joka muodostaa massamateriaalin tyynyn altaan alta;
 • telaneristyksen sijoittaminen kellariosastoihin;
 • eristys.
Betonin sekoitusjärjestelmä

Nuance! On parempi kaataa tyyny, joka muodostaa lattiakakun eri fraktioista irtotavarasta, joka on kuivattava etukäteen.

Betonilattiaeriste

Betonilattia höyrysaunassa ruuvipisteissä alkaa lämmetä, kun levitin tarttuu ja kovettuu. Koska lämmitintä käytetään tavallisesti:

 • ekstrudoitu polystyreenivaahto;
 • laajennettu savi;
 • perliitti;
 • mineraalivillaa.
Kylpyammeen lattiaeriste: perliitti, laajennettu savi, polystyreeni vaahto, mineraalivilla

Ennen lämmityskerroksen levittämistä on tarpeen puhdistaa betonilattian pinta kokonaan vieraista esineistä, pölystä, roskista jne., Jonka jälkeen vedetään päällekkäin vedeneristyskerros. Murtolujuus eristetään osana erityistä seosta. Sen jälkeen, kun se kuivuu, sementtiastia kaadetaan ylhäältä.

Laatoitettu eristys edellyttää tiivistysliitoksia paneeleiden välillä asennuksen jälkeen. Tämä tehdään tavallisesti vaahdolla. Kun se kuivuu, käytä telan hydroisolaattorin toista kerrosta. Jotta pesu kuumennetaan tasaisesti lattialle pesukylpyyn ruuveilla, höyryhuoneessa tai toisessa huoneessa, raudoitusverkko asetetaan.

On mahdollista lämmittää kaato lattiaa kylvyssä laajennetun saven avulla, se on asetettava ennen betonipinnoitetta.

Lattialaatat

Keraamiset laatat voidaan sijoittaa kylpyammeen puulattian päälle. Samaan aikaan kartongin, puukuitulevyn, DSP: n tai vanerin sijasta käytetään karkeaa pinnoitusta.

Pesuhuoneessa voit laittaa laatat lattialle kylvyssä

Keraaminen laatta asetetaan asetetun levyn päällisen päälle. Tämä tehdään tavallisella tavalla. Laattojen alapuolella voit laittaa lämpimän lattian kylvyssä ruuvipilareihin. Voit käyttää hydraulista tai sähköistä infrapunavaihtoehtoa.

Pukuhuoneessa voit laittaa lämpimän kerroksen kylpyyn. Sähkölämmitteisen lattian laite. Lämmitetty lattia.

Ehkäisevät toimenpiteet

Korkean kosteuden taso erottaa kylmäkaapin ruuveilla, erityiset ennaltaehkäisevät toimenpiteet auttavat tekemään lattiaa mahdottomaksi sienelle ja muotille, jotka väistämättä näkyvät märässä ympäristössä. Rakentamisprosessissa kaikki käytetyt rakenteelliset elementit on päällystettävä erityisellä antiseptisellä koostumuksella useissa kerroksissa.

Jotta lattia ei enää mätä, on tarpeen peittää se sienestä antiseptisesti.

On erittäin tärkeää soveltaa myös korkealaatuisia vedenpitäjiä. Tämä voi olla kateaine tai muovikalvo. Nämä toimenpiteet auttavat lisäämään rakenteen elämää, suojelemaan sitä mätämästä ja ennenaikaisesta tuhoamisesta.

Järjestelmä lattian vedenpitävyydestä kylvyssä

Jos mädäntyneitä puumateriaaleja havaittiin, koko rakenne on purettava. Vaihda vaurioituneet osat.

Nuance! Kuivaa perusteellisesti kaikki komponentit antiseptisellä aineella ja kuivaa uudelleen. Ennen asennusta puulevy on päällystettävä vahalla tai vettähylkivällä lakalla.

Kuinka tehdä kerrosten lattiat paalupohjalla?

Lattian kylvyssä tulisi olla useita merkittäviä toimintoja, jotka oikeuttavat niiden eron "asuinympäristöstä". Lisäksi niiden on varmistettava turvallinen liikkuminen jatkuvan kosteuden olosuhteissa, on myös välttämätöntä tarjota tapoja veden poistamiseksi pinnalta. Oikein järjestetty pinta ei aiheuta mätä ja ennenaikaista kulumista.

Ennen rakentamisen aloittamista kannattaa tutustua eri teknologioihin ja niiden erityispiirteisiin. Sen jälkeen voit turvallisesti valita sopivimman vaihtoehdon. Lattiaan on yleensä kehitettävä erityinen projekti, jossa on tarkat mitat ja laskelmat kaikista komponenteista. Mutta suurin osa niistä, jotka haluavat tehdä omia käsiään järjestämällä kylpyamme, riittää saamaan yleistä tietoa lattian periaatteista pylväsperustaan.

Maamerkit suunnittelun valinnalle

Kun aloitat oman kylvyn rakentamisen, sinun on ensin harkittava vedenpoiston tyyppiä ja päätä lattian materiaalin valinnasta. Useimmissa tapauksissa lattia on betonoitu tai lattiapäällystetty. Betonirakenne vaatii huomattavia työvoimakustannuksia, taloutta ja paljon aikaa. Kuitenkin sen käyttöikä voi kestää jopa puoli vuosisataa.

Yksinkertaisempi ja halvempi vaihtoehto - lankojen lattiat puutavaraa. Tee se helposti. Sivustollamme on riittävästi video- ja valokuva-aineistoa aiheesta. Mutta tämä malli on suunniteltu 7-8 vuotta. Tämän ajanjakson alussa monet kohteet on korvattava. Puuntyyppiset rakenteet vedenlaadun tyypin ja siihen liittyvän laitteen monimutkaisuuden mukaan jaetaan virtaavaan ja "vuotavaan" tyyppiin.

Virtaavan tyyppiset haitat ja edut

Tällainen lattia on suhteellisen helppo asentaa ja melko halpa. Tämä on tavallinen lattia, jossa levyn välissä on aukkoja veden virtaamiseksi maahan. Tällöin ei ole suunniteltu ylimääräisiä jäteveden "herkkuja", lukuun ottamatta lattian alapuolella olevaa tyhjennysaukoa. Eristämistä ei ole, joten tämäntyyppinen kylpylä on rakennettu eteläisillä toreilla.

Se ei aiheuta vaikeuksia ja vahingoittuneiden palasien vaihtoa ja täydellistä remonttia. Tämä rakenne ei tarjoa asennuslevyjä lokeihin, ne voidaan poistaa ja niitä voidaan säännöllisesti kuivata ilmassa. Jos mahdollista, voit asentaa muovisen kuormalavan tyhjennysaukon sijasta ja ohjata viemärit lähimpään viemäriin.

Vuototyypin erityisyys

Tämä lattialämmitysjärjestelmä, joka perustuu pohjaan tai seisoo puusepäillä, on omat vaikeutensa. Tässä on tarpeen asentaa kaksi riviä levyä. Yläkerrokselle, joka kulkee lokin yli, käytetään mäntyä tai lehtikuusia, joka on asennettu ilman aukkoja. Pohjassa on oltava lattialevyt. Tämä on niin sanottu "kuiva" kerros, on suositeltavaa asentaa se höyrysaunaan ja tässä on välttämätöntä lämmittää välilyönti levyt. On toivottavaa, että lattiapinnat asetetaan viimeistelylattialle kevyellä esijännitteellä kohti jätevesiä. Alimmassa kohdassa sinun on tehtävä reikä, joka on liitetty sifoniin tyhjennykseen.

Paul pölkkyissä

Jos projektin mukaan kylvö on ruuveilla tai betonipohjalla ja nostetaan maanpinnan yläpuolelle, teknisten prosessien valmistus vaihtelee. Lattian lämmittämiseen tarvitaan myös erilainen järjestelmä. Samoja vaatimuksia sovelletaan paalujen rakenteisiin. Ensinnäkin päällekkäiset palkit sijaitsevat yläosassa kupin pylväs- tai paalun perustassa ja sitten "kallon" puuta, johon aluslattiat asetetaan.

Palkkien väliset raot täytetään laajennetulla savella, ja jos saadaan jatkuva pinta, sitten mineraalivillaa. Sitten höyrysulku asetetaan (asfaltti) ja jälkikäteen. Viivästysten välissä on eristetty. Omalla kädellä voit tehdä lopullisen vaiheen - asettaa laudan. Videotiedot tässä artikkelissa auttavat jokaista, joka rakentaa omia käsiään, kaatamaan kaikki hienot yksityiskohdat.

Pallon pohjan edut

 1. Pallojen laiteperusta lisää koko rakenteen lujuutta;
 2. Kyky rakentaa kylpyjä "pehmeille" maille, joilla on taipumus liikkua;
 3. Rakennuskustannusten alentaminen;
 4. Rakennusaikojen huomattava väheneminen;
 5. Pohjan kantavuuden lisääminen.

Betonilattiat

Betonilattioiden laite on valmistettu useassa vaiheessa. Suunnittelu on eräänlainen kakku, joka koostuu monista kerroksista:

 • Tukkeutunut pohja maahan;
 • Ensimmäinen betonikerros, jonka paksuus on vähintään 5 cm;
 • Laajennettu savi ja huopa kuumentimena kehysvalussa;
 • Betonikerros, vahvistettu verkolla;
 • Tasoittava viimeistelykerros;
 • Lopullinen kattavuus.

Ripusta maaperä ja aseta vahvikekerros soraa raunioilla päälle ja kaada jokainen kerros kaltevuuteen tyhjennysaukon suuntaan. Tämän seurauksena oikealla laidalla on oltava vähintään 10º kaltevuus. Mutta mikä tärkeintä, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota, kun järjestää betonilattiat - tehokkaampi pohja uunin alle.

Jos monoliittisen betonilevyn viemärijärjestelmä johtaa veden virtaukseen suoraan maahan, on tarpeen antaa tuuletinta kellarissa ja asentaa asbestiputket siellä. Nämä aukot ovat välttämättömiä ilmanvaihdolle ja epämiellyttävän hajujen poistamiseksi, jotka väistämättä näkyvät ajan myötä.

Puulattian asennuksen ominaisuudet

Yksi puulattian rakentamisen tärkeimmistä elementeistä ovat kestävät lokit, joita voidaan tukea palkissa, jossa on pylväsmenetelmä säätämistä varten. On kuitenkin muistettava, että kaikki kosketuspisteet on eristettävä huolellisesti kattopyyhkeellä, jossa on esilämmitettyä bitumia. Jos lattia asennetaan paaluille, on toivottavaa käyttää eristävää materiaalia, jolla on tehokkaampia ominaisuuksia.

Viiveen kiinnittämisen jälkeen ne on pinottu levyille, joita käsitellään erityisillä yhdisteillä mätää vastaan. Jos laitteen oletetaan olevan vuotava lattia, levyn välissä on 3-4 mm: n rako ilmanvaihtoa ja veden virtausta varten. Ja neliön kehällä on 2 senttimetrin tekninen aukko.

Se on tärkeää! Lattian rakentamisessa höyryhuoneessa vuotamattomassa tyypissä asennuslokin tulee olla kohtisuorassa suhteessa vesivirtaan. On toivottavaa lämmetä viiveiden väliset raot.

Suojelu ja estäminen lattialle kylvyssä

Kylvyn tärkein vihollinen on korkea kosteus, jatkuva haihtuminen ja kosteus. Ei ole mitään keinoa ilman vedenpitävyyttä. Mutta silti tarvitaan materiaalien käsittelyä asianmukaisia ​​antiseptisiä formulaatioita. Muutoin muotti ja sieni voivat tuhota puuta ja jopa betoniperustuksia.

Kaikki elementit rakentamisessa pakollisesti impregnoitu antiseptisiä, joita myydään runsaasti rautakaupoissa. Ja täällä tärkeintä ei ole olla laiska ja suorittaa käsittely useita kertoja. Lisäksi kylvyn eristäminen ilman vedenpitävyyttä ei toimi. Nämä toimenpiteet lisäävät kaikkien elementtien elämää ja pidentävät koko rakenteen elämää.

Kaaviot erityyppisistä kerroksista saunassa

Jos jostain syystä näitä toimenpiteitä ei ole tehty rakentamisen aikana, on noudatettava useita melko yksinkertaisia ​​menettelyjä lattian ja seinien puisten osien tuhoamisen välttämiseksi. Rakenne voidaan irrottaa, kuivaa se perusteellisesti, poistaa mätänevät sienet ja puhdistaa sienten aiheuttama alue metallilla ja höyrypaperilla. Liota sitten puu antibakteerisella liuoksella ja kuivaa uudelleen. On suositeltavaa lopettaa levyt vahalla tai lakalla vedenkestävillä ominaisuuksilla, kun työ on valmis.

johtopäätös

Kuvatut järjestelmät esittelevät kehittäjää vain yleisesti ottaen menetelmillä kerrosten järjestämiseksi kylvyssä. Tämä on vain yleinen suositus. Voit tutustua rakentamisprosessiin tarkemmin katsomalla videoita ja valokuvia sivuillamme.

Kuinka tehdä lattian kylvyssä pihdit: pohjasta eristykseen


Paalusäätiön suosiminen kylpytyn rakentamisen aikana suoritetaan monimutkaisella helpotuksella pehmeillä mailla. Ja usein tapahtuu myös, että kylvyt rakennetaan eri säiliöiden rannalle.

Sitten on tarpeen järjestää säätiö niin, että pystyt valitsemaan halutun tason suurilla korkeuseroilla.

Laakeripalkit, jotka on asennettu paaluille, muodostavat siten kehyksen rakentamisen perustan. Ne vaikuttavat myös kylpyammeiden kerrosten suunnitteluun.

Jos sinulla on kylpyamme pylväspohjaisella pohjalla, miten tehdä lattiaa, opit tämän artikkelin alla.

Kylpyammeen kerrokset yleisesti hyväksytyn tarkoituksen lisäksi eroavat joissakin ominaisuuksissa. Ne on suunniteltu varmistamaan liikkumisen turvallisuus jatkuvassa kosteudessa, edistämään veden asianmukaista poistamista pesuosasta, estämään lämpöhäviöitä ympärivuotisessa kylvyssä, lämpimänä ja mukavana koskettaessasi.

Ruuvien paalujen kylvyssä olevat lattiat on ehdollisesti jaettu kahteen tyyppiin riippuen käytön pysyvyystasosta:

 • juokseva tyyppi, jota käytetään ei-pysyvään (kausittaiseen) käyttöön;
 • ei-juokseva tyyppi, joka on suunniteltu käyttämään tilaa ympäri vuoden.

Pääsääntöisesti lattian muodostamiseksi kylvyssä kehitetään projekti, jossa lasketaan kaikki elementit ja koot. Vedenpoistojärjestelmä on välittömästi harkittu, muodostetaan tyhjennysputki, viemäriputket kuljetetaan säätiön paikalle.

Lattialaite

Asennus vaihtelee lisävarustetyypin mukaan.

Raskaat lattiat

Jos päätät tehdä lattian kylvyssä ruuvipilareissa, tämä ei vaadi merkittävien taloudellisten resurssien investointia, se on helppo asentaa ja helppo rakentaa.

Valmistelu tämän tyyppiselle kattavuudelle alkaa kuitenkin myös merkitsemällä tulevaisuuden kylpyammeen kehä ja ruuvaamalla säätöpilareita. Lattian kaataminen kylvyssä pölkkyissä sisältää suihkun ja vesipisaroiden yhteyden lattianpäällysteen läpi.

Aikaisemmin tämä oli tapana, jolla useimmat kylpy- ja suihkukaapit rakennettiin, kun lattian levyt olivat suoraan maahan, mutta ikuinen ongelma oli lattian liiallinen kosteus ja jatkuvasti märkä lattia.

Tämän järjestelyn avulla puulattian kylpyammeiden lattiat liittyvät ensisijaisesti maanalaiseen, joka ottaa kaiken virtaavan veden määrän. Koska rakennus on pylväillä, se on helppoa. Tätä varten kylpyammeen keskellä kaivetaan kaivantoa 700 mm: n syvyyteen, jolle nousevat portaat vähitellen nousevat reunoista. Tällainen jäteveden vastaanotto on täynnä hienoa murskattua kiviä ja täytetty kerroksella tasoitusta.

Kaivosta tyhjennykseen tai viemäriin määriteltyyn paikkaan kulkee putki, joka tyhjentää vettä. Joskus tämän suunnittelun sijasta käytetään erityisiä muovisia kuormalavoja, jotka suorittavat samanlaisen tehtävän.

Kun vedenotto on valmis, on mahdollista siirtyä suoraan kaatopaikan asennukseen. Voit tehdä tämän, on paalut, peitetty vedeneristys, säädetty koronaaliset palkit ja väli lokit, jotka liittyvät heidän kanssaan.

Lattialaudat on sijoitettu suoraan tukkeihin, ja yleisimpiä vaihtoehtoja ovat lattialevyt, joissa on kuormittavia levyjä, jotka sijaitsevat viivettä pitkin. Levyjen välinen tekninen kuilu samanaikaisesti on 3 mm lattian levyn ja kylpyhuonan välissä - 2 cm. Tämä rakenne mahdollistaa lattian peittämisen säännöllisesti ja kuivaa sen.

Ei-raskas lattia

Tätä taustaa vasten kiinteämpi ja kapeampi lattia näyttää paljon vakaalta ja pääomalta.

Lattiajärjestelmä on paljon monimutkaisempi.

Se edellyttää monipuolisempia materiaaleja, vastuullista lähestymistapaa ja työn suorittamista.

Se kuitenkin täysin perustelee toiminnallista näkökulmaa.

Kylpyammeen teknisesti ohittamaton lattia voidaan suorittaa kahdella tavalla:

Oletetaan, että olet päättänyt rakentaa puulattian kylpytynnyylillä (kuinka lämmittää lattiaa, harkitsemme myöhemmin). Ensinnäkin se ei saisi imeä eikä päästää vettä. Tämä muotoilu on täydellinen, jos päätät rakentaa kylpyamme baarista.

Pyllykuoren runko-altaan lattia on tehty erillisillä tukipylväillä, jotka on ruuvattu tai kaivettu maahan ja niihin asennetut kruunupalkit. Tätä varten poikittaiset viiveet kiinnitetään kruunuun ja väli palkkeihin leikkaamalla tai ankkureilla. Ristipalkkien askel tekee 400-500mm.

Harkitse lattian lisäasennusta esimerkkinä sen rakentamiskakku ja seuraavat osat:

 1. luonnos lattia;
 2. vedenpitävyys ja tuulisuojaus;
 3. eristys;
 4. suojakuoren viive;
 5. eristyskerros;
 6. höyrysulku;
 7. vahvistava verkko;
 8. lämmin kerros;
 9. siteet;
 10. viimeistely lattia.

Kuinka tehdä lattia

 1. Pilarien merkitsemisen ja asennuksen jälkeen niille on kiinnitetty käärepalkkeja (ankkureilla paalujen päätylevyjen kautta). Viiveet asetetaan niiden yli;
 2. Viivekarttojen pohjaan on naulattu - aluslattian pidikkeet. Ne asetetaan ja ruuvataan ruuveilla puulevyillä OSB-paksuus 6 mm. Välittömästi oikeaan paikkaan leikkaa reikä tyhjennyksen alla.
 3. Alustan alapuolella on vesihana- ja tuulilasi, joka on erikoiskalvo, joka nilkkailee nitoja ja niittejä lokeihin. Kalvon liitokset nauhaavat kiinnitysnauhalla.
 4. Seuraavien vaiheiden rakentaminen kylpylä ruuveilla paalut on lattia eristys. Eristyskerros sijoitetaan olemassa olevaan tilaan viivojen välillä. Useimmiten se tulee käteväksi ekowooliksi, harvemmin - mineraalivillaksi. Kun kyseessä on ekopuuta, se tiivistetään ja tasoitetaan tasolle, joka on myöhässä. Asennus välittömästi.
 5. Eristyskerros peitetään toisella kerroksella 18 mm paksua OSB-levyä. OSB-levyt leikataan niin, että liitokset putoavat viivekeskuksiin. Liitosten välisen teknisen kuilun tulisi olla 2-3 mm. Suoritetut vedeneristysluumu saniteettitapeilla ja tiivisteellä.
 6. Seuraava askel on eristeen asettaminen suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon (EPS) muodossa, levyinä. Ne on asennettu sekaisin, niiden väliset liitokset liimataan tai vaahdotetaan vaahdolla, reikä on leikattu viemäriin. Lämmitin ei sovi paikassa, jossa kylvyssä tai muussa lattialämmityslaitteessa on uuni.
 7. EPPS on kokolattiamatto, jossa höyrysulun kalvo on päällekkäin, liitokset on liimattu. Kalvo levitetään seinämiin ja liitetään seinien höyrysulkuun estääksesi rakenteen rakenteellisten palkkien mätämisen.
 8. Jos uuni rakennetaan tulevaisuudessa, paikka, joka jätetään ilman EPSI: ta, vahvistetaan metallilevyllä, joka on koteloitu muottipesuilla, ja kaiverrus kaadetaan. - Tätä seuraa metallilevyjen koko alueelle asettaminen ja lämmitetyn lattian - sähköisten tai veden (mikäli se on projektissa) ääriviivoja ja elementtejä asennettaessa;
 9. Valonheittimissä kaadetaan sementin ja hiekan seosta. Täytä tasoituskerros siten, että jäljellä ei ole tyhjiöitä. Muussa tapauksessa saattaa ilmetä halkeamia, jotka johtavat lattialämmityselementtien epäonnistumiseen.
 10. Täyteen kuivaus laskee 14-28 vuorokautta. Sen pitäisi kuivua luonnollisesti ilman lämmitysjärjestelmiä ja ilman lämmitettyä lattiaa. Vain tämän jälkeen voit aloittaa lattiapäällysteen, joka voi olla puinen (irrotettava) tai kaakeloitu.
 11. Toisessa tapauksessa levyt päällystetään pohjamaalilla ja päällystetään keraamisilla laatoilla, joissa on laattaliima.

Betonikerros

Sitä käytetään harvoin, mutta käytännössä sitä joskus löytyy. Mutta heti on tehtävä varaus, että tämä vaihtoehto on hyväksyttävä vain kiinteälle alustalle, jos teknisistä syistä paalut valitaan perustana.

Tämän mallin erottuva piirre on I-palkkien käyttö viivästymisenä.

Ensin sinun on valmistettava lattian pohja kylpyyn. Tätä varten lasketaan ja ruuvatetaan tukiraudat rakenteen ympärille - yhtäjaksoisesti kantavia seiniä pitkin - yksilö koko rakennuksen koon mukaan.

I-palkit kiinnittyvät pinnoille, jotka on peitetty vedeneristyskerroksella. Tällaiset palkit ovat erityisen kestäviä jäykisteen rakenteen ansiosta. He pystyvät kestämään eikä taipumaan kovalla painolla (esimerkiksi kun kaksikerroksinen rakennus rakennetaan tällaiseen perustaan).

Seuraava rakenneosa on aaltopahvi, joka on ruuvattu palkkeihin, johtuen tehdasreikien esiintymisestä. Decking olisi valittava siten, että paksuus on vähintään 1,2 mm. aallon korkin korkeus on vähintään 15 mm. Ammattimaisen lattian aaltojen aallot täyttyvät vetolenkillä. Suulakepuristetut polypropeeni- tai tiheät polystyreenilevyt asetetaan luonnollisesti kuivattuun levitykseen.

Alue on peitetty vesikerros- ja vaahtopolystyreeni-kalvolla, joka estää lämpöhäviön sekä vahvistamalla neulottua metalliverkkoa. On myös välttämätöntä suorittaa lämmitetyn lattian asentaminen, kaikkien viestintöjen tarjonta ja viemäröinnin poistaminen valmiiksi toimitetulle putkelle. Sitten, käyttäen tunnettua tekniikkaa, kaadetaan viimeistelynestepinta, jonka paksuus on 2-5 cm, kuivumisen jälkeen, jonka jälkeen pohjustus ja lattiapäällystäminen.

 1. rei'itetyt I-palkit, jotka on vahvistettu paaluilla;
 2. laakeri, ammatillinen lattia, 0,7 - 1,2 mm paksu.
 3. rouhitusbetonipaksuus 70 - 150 mm;
 4. eristys (vaahtoeristys, mineraalivilla tai ekstrudoitu polystyreeni vaahto soveltuvat parhaiten lattianeristykseen kylpytynnyreissä;
 5. vedeneristyskerros;
 6. viimeistelylevyn paksuus 2 - 5 cm;
 7. lattiat laatat, levyt.

Huomaa, että näin luotu lattia on erillinen pohja, joka ei ole sidottu kylpyyn seiniin tai nauhan perustukseen. Tämä vaihtoehto on suunniteltu niissä tapauksissa, joissa kylvyn rakentaminen on suunniteltu siten, että kerrosten lukumäärä on vähintään 2.

Tai kun kylvyssä olevat seinät on suunniteltu rakennettaviksi puusta, mutta tiilistä, vaahtobetoksista, kaasulohkoista ja muista rakennusmateriaaleista, joissa sideaine on sementin ja hiekan laasti. Kakku samanaikaisesti suorittaa erään tyyppisen tyynyn jo määritellyllä nollatasolla.

Alla näet hyödyllisen videon aiheesta betonilattiapallon valmistuksessa:

johtopäätös

Asennettaessa lattiat niin toimivaa erityistä huoneeseen kuin kylpy, on välttämätöntä suorittaa koko prosessi vastuuntuntoisesti ja tarkoituksellisesti. Kylpyammeen lattia on monimutkainen rakenne, joka pääasiallisesti vastaa huoneen mukavuudesta ja lämmön säilyttämisestä. Lämpötilan vaihtelut ja jatkuva kosteus ovat alun perin materiaalien tuhoutumiseen vaikuttavia tekijöitä.

Koko rakenteen elämä riippuu siitä, kuinka materiaalien valintaa on laadukas, kuinka harkitseva ja pätevä rakentaminen on, ja erityisesti lattianeristys, tuuli ja vedeneristys. Hyväksy, ei ole miellyttävää tarvetta kerätä lattiaa, koska tekniikoita rikotaan rakentamisen aikana.