10 kirjainta maan alapuolella

Dungeon kuten tämä on sana disiti-kirjaimista

Muut kysymykset ryhmästä

1) Joka tapauksessa sumuisen nuoren kynnyksellä "Perhe ja koulu" -lehdessä,
Näyttää siltä, ​​että on lukenut vahingossa äärimmäisen hauska artikkeli. (2) hän
"Ei runoilija, vaan lapsille".
(3) Artikkeli oli
surullisia ajatuksia lasten kustantamon toimittajasta siitä, miten
Kansalaisten kansalaiset kuvittelevat, että heidän mielestään se on mahdollista ja
tarve lukea lapsia. (4) Miten lähettää kauhistuttava graafinen mittari julkaisijalle,
iloisesti kertoessaan toimittajalle, että "minä en ole tietenkään runoilija, vaan lapsille
tulee alas. "(5) Sitten minusta tuntui, että se oli pelottavaa hauskaa.
(6) Viimein muistan tämän artikkelin uudelleen.
(7) Oma
Ystävä - kirjakauppias - toi mukanaan uuden lastenkirjan,
juuri julkaistu. (8) Minä hiljaa kuvista; kuvia alla olevista jakeista
hämmästynyt mielikuvitus. (9) Minua syveneni voimakkaasti: (10) "Purettu"
kananmuna - miettivät, missä kasvot. "(11) Näiden sanojen yläpuolella
ajatellut hyvin pitkään, hiljaa iloiten, että hän itse ei ollut enää lapsi.

Yhdistä. nenie, ass. ALV, s. Wells, kanssa. mya, pref. Denie, valm. vy, vysk. päästä päivämäärä, SW. jännite, ECW. loy, palkinto. kaatua schat.

Heti kun sinun täytyy mennä Moskovaan, se alkaa sateella ja sinun täytyy läiskätä lätäköiden läpi.

käytä puheessa? Mitä tekstissä käytetään antonimia?

Lue myös

No lumessa, joka sijaitsee vuoristossa.

- Selvästi sanoi sokea mies. - Se on kylmä ja pehmeä väri.

- Ei, ei oikeastaan. Paperi on myös valkoista.

- Sitten se on ohut ja hauras väri.

- Ei välttämättä. Maito on myös valkoista.

- Joten hän on nestemäinen ja syötävä? sokea ihminen kysyi, hämmentyneenä.

- Ei ollenkaan, hänen ystävänsä jatkoi selittämään kärsivällisesti. - On erilaisia ​​asioita valkoisia: sekä pilvet, hampaat että vanhan miehen parta, silmät ovat myös valkoisia, koska ette näe niitä

. - No sitten. - huudahti sokea. - Tämä on julma väri. Luultavasti paras asia minulle ei ole yrittää ymmärtää, mitä se on. "

että me elämme "rationaalisesta mielestä huolimatta, vastoin elementtejä." 2 Itse asiassa sanotaan itse mekko takki. Mutta tämä koskee luonnollisesti paljon.
He sanovat: Tsushima-taistelussa aurinko loi silmämme, kun taas japanilaiset olivat sen selän takana. Tuuli ei päässyt meillekin, ja auttoi japanilaisia, en tiedä miten. Lisäämme samanaikaisesti molemmat muut tekijät: vesi osoittautui epäedulliseksi meille, upposi meidän jotenkin sopusointuiset alukset ja maa. Maa lähellä oli japanilainen. Tietenkin hän auttoi vihollistamme. Rannoiltaan lensi meidän hämmentyneiden laivueen pilvi minonosok.
Luin jonnekin, että aluksilla Nebogatov3-aseet ruostuivat. Uskomatonta. Mutta mitä voidaan tehdä elementtien vihamielisyydellä? Katokset ruostuvat sateessa, miksi ei ruostetta ja aseita.
Osat ovat vihamielisiä meille. Epätoivoa meistä ja elementeistä on keskinäinen. Mikään elementti ei ole meille ihana.
Aurinko, tuli, tulinen, intohimoinen, valon ja lämmön lähde. Me itsepäisesti kääntymme pois auringosta. Valolta. Jokaisesta seurasta. Valistamme on laskussa. Vaatteet ovat tumma ja tylsä. Kodeissamme on tumma ja ankara. Lapsemme kääritään niin, että aurinko ei polta ihoa.
Tuulta, joka tuulet vapaasti, ei tunnu esteitä ja etuvartioita, tuuli on taikuri, joka elävöittää laajaa maallista maapallon mahtavalla suuntauksella. Pelkäämme hänestä, emme siedä häntä. Olemme sulautuneet seinistä ja yrittävät rakentaa ne taivaaseen ja peittää kaikki niiden halkeamat. Jotta tuulettaisiin, luvattomalta, perusteettomalta, ärsyttävältä loukkaantuneelta loukkaantumiselta.
Vesi, vapaasti virtaava ja kuitenkin totteleva maan lain mukaan, on puhdas, kylmä, joka vastaa kaikkia sen märillä ja kylmillä käsivarsilla. Mitä meillä on siinä? Olemme umpeutuneita kaikenlaista likaa, me rakastamme haaveilevaa elämäämme likaa ja tuhkaa. Me puolustamme itseämme taivaalta putoavien vesien ylitse, galosseilla, sateenvarjoilla ja viitalla. Lapsemme pelkäävät vettä, ja heidän rohkeutensa hukkuvat helposti, koska he eivät voi oppia uimaan. Meille on niin vaikeaa.
Maa, pehmeä, kostea ja rauhoittava, äiti ruokkii kaikkia lapsiaan... Huolehdimme ennen kaikkea jakamisesta ja dissociate minun ja maasi - ja me kaikki läheisesti maanpäällisiä expanses. Ja me tulemme kuolemaan ottaaksemme maamme rauhanomaisilta ihmisiltä, ​​ja uskomme, että tämä joku muu ottaminen on suuri teko, josta lapsemme pitäisi olla kiitollisia meille. Ja mikä on meidän lapsemme maa? He eivät tiedä hänen lempeästi ja lempeästi koskettamiaan, he eivät harjaa paljain jaloin hänen pehmeää ja vihreää ruohoa, löysällä hiekallaan.
Emme pidä elementtejä, ja vain elementit eivät pidä meistä. He tukevat vihollistamme ja auttavat häntä suuressa historiallisessa kamppailussa, koska he maksavat hänelle rakkautta rakkaudesta.
Katso japanilaisia ​​maalauksia. Kuinka paljon valoa, mitä elävä aurinko tuntuu niissä! Japanilaiset otti auringon nousevan auringon merkin tunnuksella, koska he rohkeasti rakastivat tätä kuninkaallista valaistusta, iloitsevat ja iloiset. Hyvälle ja pahalle, se on yhtä ystävällinen. Mutta vain ystävällinen ja vahva rakastavat häntä. Ja niin se lähettää parhaan lahjansa. Ja japanit onnistuvat aurinkoisina auringon säteet. He iloitsevat iloisesti ruumiinsa auringolle, ja sulan auringon kulta kaadetaan ihoon ihastuttavalla voimalla ja voimalla.
Iloisesti he asettavat purjeensa ja tuuli kuljettaa veneensä laajaan mereen. Hän aaltoaa vaaleat vaatteet ja hänen kosketuksensa ruumiinsa on hellä ja rakastava.
Vesi ympäröi kauniita saariaan siniseen, murskattuun kaulaan. Kuinka ne liittyvät tähän liikkuvaan elementtiin! Kuinka helposti ne tuntevat tuntematonta, uuteen! Ja emme vielä tiedä, mihin he purjehtivat heidän ihmeellisillä aluksillaan.
He rakastavat maata rakastavan rakkauden kanssa. Kuinka he viljelevät sitä! Kaikki heidän maastaan ​​on tullut viehättävä puutarha.
Vihollemme elää ystävyydessä elementtien kanssa, ja vapaat ja iankaikkiset elementit ovat hänen uskollisia liittolaisiaan. Emme voi lopettaa tätä liitosta. Mutta kukaan ei häiritse meitä pääsemään siihen.

Ja jos me itse olemme jo kiinnittyneet keinotekoiseen ja kaupunkimaiseen elämäämme pienten ja robottisten porvaristoelämien elämään, silloin, kun esitämme lapsemme ja nuoremme vapaaseen luonnon maailmaan, meistä tulee ystäviä söpöillä, koskaan vapaa-ajallisilla ja aina menestyneillä elementeillä. Ystävyys heidän kanssaan on iloinen, mutta heidän rakkautensa ei heitä heitä, koska he ovat lempeitä ja yhtä ankaraa. Heidän ilonsa on rohkeuden ja voiman ilo.
Kaupungeissa ja kaupungeissa - aurinko paistaa kaikkialla. Älkää nousevat ihmiset piiloutu kotimme pimeissä luolissa hyvältä auringolta.
Anna ilma, valo, maa ja vesi vapaasti omaksua ruumiinsa. Ystävien tekemiseksi, tule pitkin, ne muistuttavat ilmaisia ​​elementtejä. Joten he itse tulevat, samoin kuin elementit, sama puhdas, viaton, totuudenmukainen, lempeä ja vakava.

b.. lapsuudestani yritin löytää avaimet näille salaisuuksille. Olemme helposti ratkaisseet ongelman, jos kylää kutsutaan Sosnovka Osinovka Dubrovka Berezovka. Kaikki on selkeä, kyllä ​​(sama), jos tänään metsä ja (ei) pahn.. t lähellä kyliä... Mutta tässä on hieman vaikeampi.. enemmän ongelmaa. Village Orlovo. Synnyin tässä kylässä ja tietenkin, missä (sitten) noin kymmenen vuotta vanha.. päätti kysyä maailmalta, että paikoissamme oli monia kotkia. Isä, jonka kanssa... hänen löydöstään sanoi (n.), Kun isäntä hallitsi kylää, Orlov. Kun nousu.. int..res tällä tavalla ja... tutkimus (ei) prop.. antaa. Luin sen ahneudella... ja kysyin kaikesta, mikä oli.. se oli kylä. Huomasin... että millaisen herrasmies Orlov, kylämme (ei) päätti, että kylä oli aina vapaa. Miksi kaupunki nimeltä Orlov niin ja (ei) ud..po doc..patsya. Joskus (ei) tarvitset paljon vaivaa, että (would) dok..pat..sya nimien merkitykseen. Mutta vuosien matkalla minun zap..snoy kirja.. ck..pilas monia luch..prytnyh nimet. (V. Peskovin mukaan.) KOULUTUKSEN TEHTÄVÄT. 1. Otsiko teksti. 2. Osoita, että tämä on tekstiä. 3. Teema-teksti. 4. Tekstin pääajatus. 5. Tekstityyli (todista mielipiteesi). 6. Tekstin tyyppi (todista mielipiteesi). 7. Järjestä puuttuvat välimerkit. Lisää tarvittaessa puuttuvat kirjaimet. 8. Kirjoita samanlaisten sanojen sarja omiin nimiisi. 9. Tee sanan foneettinen analyysi. 10. Etsi tekstistä 2-3 epäselviä sanoja. Mitä arvoja niitä käytetään? Etsi esimerkkejä lausekkeista, joissa nämä sanat näkyvät muissa tarkoituksissa. 11. Kirjoita tekstistä 2-3 esimerkkejä sanoista, jotka vastaavat järjestelmiä: 12. Tee morfologinen analyysi sanasta Orlovo. 13. Määritä viestintämenetelmä seuraavien tekstiruutujen välillä: 1 ja 2; 2 ja 3. 14. Kirjoita tekstin korostettu lause ja kirjoita sen syntaktinen analyysi. 15. Etsi tekstistä monimutkaiset lauseet, joissa lausekkeet ovat selittäviä ja lopullisia ja merkitse ne graafisesti. 16. Kirjoita lauseen tekstistä, joka voi havainnollistaa seuraavia välimerkkisääntöjä: virkkeen homogeenisten jäsenten välinen pilkku; olosuhteiden erottaminen.

Venäjän kieli meille

Foorumi kielitieteilijöistä ja kaikki kiinnostuneet kieleen

 • Käyttäjien aiheet
  • > konferenssissa
  • >> foorumilla
 • Käyttäjäviestit
  • > konferenssissa
  • >> foorumilla
  • >>> aiheessa

Menetelmämateriaalit ⇒ Venäjän kieli kolmannella luokalla

Viesti Elena »05 maalis 2010, 21:58

Viesti lähettäjä Margot »05 maalis 2010, 22:39

Viesti Elena »05 maalis 2010, 22:49

Post Margo »05 maalis 2010, 22:53

Viesti lähettäjä irida »Mar 06 2010, 01:41

Viesti on tärkein pesukarhu »06 maaliskuu 2010, 03:37

Viesti lähettäjä Margot »06 maalis 2010, 07:13

Viesti lähettäjä irida »Mar 06 2010, 14:07

Säätökorkeus maanpinnan yläpuolella (vaadittu tasapaino)

Ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen kehittää pätevä ja yksityiskohtainen projekti tulevasta rakenteesta.

Sen pakollinen osa on perustiedot ominaisuuksista.

Hankkeessa tulisi olla tietoa säätiön leveydestä, maanalaisen osan syvyydestä, pohjan kokonaismittauksista ja käytetyistä materiaaleista.

Pohjan korkeus maanpinnan yläpuolella on myös tärkeä parametri. Monet kehittäjät yrittävät säästää sitä.

Miten löytää tasapaino

Säätiön rakentamiseen käytetään huomattavaa osaa rakentamisen kokonaismäärästä. Jokainen yksittäinen kehittäjä pyrkii vähentämään näitä kustannuksia aina kun se on mahdollista.

Ja jos laskemalla pohjan leveys ja syvyys saadaan tarvittavat parametrit, jotka ohjaavat rakennustyötä.

Yläpuolisen osan muodostamisessa voit käyttää edullisempia rakennusmateriaaleja ja muuttaa korkeutta tietyissä rajoissa.

Mikä vaikuttaa säätiön korkeuteen

On ymmärrettävä, että se riippuu säätiön antenniosasta, että rakenteeseen vaikuttavat ulkoiset ilmastovaikutukset: lämpötilan vaihtelut ja kosteus.

Jotta pystyt ratkaisemaan sen korkeuteen liittyvä ongelma, on selvitettävä, miksi emä olisi nostettava maanpinnan yläpuolelle:

 • Korotettu osa toimii kellarina. On selvää, että koko rakenteella on paremmat ominaisuudet kuin kaksiosainen rakenne;
 • Talon seinät saavat lisää suojaa kosteudelta. Jopa sokealla alueella ne ovat jatkuvasti kostutettuja. Välikerroksen luominen vähentää tätä vaikutusta. Pohjan korkeus maanpinnan yläpuolella ei saa olla alle 200 mm;
 • Joskus tämä parametri vaikuttaa kellariin. Sitten tämä arvo määritetään projektidokumentaation tietojen perusteella.
 • Pino- ja pylväspohjaan perustuva korkeus ei saa olla pienempi kuin 200 mm. Tämä on välttämätöntä, jotta talteenotto ei vaikuta rakennuksen rakenteeseen. Kaltevuuden läsnä ollessa tämä etäisyys voi olla suuri;
 • Laskelmissa on pidettävä mielessä, että talo voi kutistua johtuen maaperän ominaisuuksien ominaisuuksista ja paineen vaikutuksesta rakennuksen rakenteesta;
 • Joskus kohottamalla säätiön korkeutta maasta, on mahdollista välttää rakenteen seinämien tuhoutuminen. Tämä pätee erityisesti puusta valmistettuihin rakennuksiin, esimerkiksi kylpyihin. Tällaisissa tilanteissa suunnittelutyön vaiheessa on korkea pohja tai muita rakennusmateriaaleja käytetään kellarin rakentamisessa.

Miten perustuksen perustekijät

Katsotaan esimerkiksi, kuinka säätiön parametrit lasketaan yksittäisen talon rakentamisen aikana.

Käytäntö osoittaa, että maanpinnan korkeuden ja leveyden välinen suhde on 1: 4.

Klassisen matalan perustuksen rakenne ei tarkoita soclen läsnäoloa. Yleensä maan pohjan yläpuolella oleva korkeus ei ylitä maanalaista osaa, mutta päinvastainen on melko yleinen.

Jos rakennustyömaalla maaperällä on vakioominaisuudet, yleensä korkeus ja syvyys ovat samat ja eivät ylitä 0,5 m.

Base buildup

Sekä pohja- että jalustarakenteessa on neljä erilaista pintaa - ylempi, alempi, sisä- ja ulompi. Jokaisella on oltava täysin tasainen pinta.

Epätasainen perusta tulevaisuudessa voi johtaa koko rakennuksen muodonmuutokseen. Kuinka poistaa sääntöjenvastaisuudet ja tarvittaessa lisätä säätiön korkeutta?

Useimmiten kellarin nostaminen toteutetaan kiinteän tiilen avulla. Sitä käytetään vahvistamaan ja rakentamaan pohjaosa haluttuun kokoon. Vahvistetun muurausrakenteen vahvistaminen.

Sitoutettaessa tiilimuuraus sementtilaastilla. Runkorakenteiden tai puurakennusten rakentamisessa käytetään kiinteää tiiliä perustan vahvistamiseksi. Koteloista valmistetut talot on vahvistettu betonilla.

Miten tasata pohja

Baselin tasoittamiseksi käytetään seuraavia menetelmiä:

 • Pohjustuspinnoitteelle muodostettujen merkittävien vikojen korjaus tehdään tekemällä uusi muottirakenne ja kaatamalla se betoniliuoksella;
 • Pienillä epäsäännöllisyyksillä säätiö on vuorattu ulkotiloilla;
 • Sen sijaan voit käyttää ketjun linkkiä. Aluksi se on kiinnitettävä tukevasti ja peitettävä sitten kerroksella kipsiä.
 • Pieniä epäsäännöllisyyksiä, jotka sijaitsevat sisäpinnalla, voidaan jättää huomiotta. Ne eivät näy lämpöeristyksestä;
 • Täysin sileä yläpinta, muuraus on kätevintä.

Puurakenteen pohjan alapuolisen osan taso

Puurakenteelle on erityisen tärkeää, että kellarikerroksen korkeus on riittävä. Tämä estää rakenteen alaosan hajoamisprosessin.

Tällaisten emästen valmistukseen voidaan käyttää tiiliä, betonia, metallia tai puuta. On tärkeää suorittaa korkealaatuinen vedeneristys päällystys- tai telamateriaaleilla.

Kun valitaan kellarin optimaalinen korkeus, on otettava huomioon sen alueen ilmasto-ominaisuudet, jossa rakennuspaikka sijaitsee.

Vakiotilanteissa antenniosan taso olisi 10 cm korkeampi kuin lumisateen korkeus.

Pohja on suojattava kosteudelta pohjan lisäksi myös sivulta. Tätä varten voit käyttää keraamisia laatat tai klinkkeri.

Jos talon pohja on riittävän korkea, sen lämpöeristysominaisuudet paranevat ja käyttöajan kesto kasvaa.

tulokset

Säätiön korkeammalla sijainnilla säilyy paremmin rakennusrakenteen alaosa. Optimaalinen taso maanpinnan yläpuolella on 0,4 m.

On syytä muistaa vesistöjen ja lämpöeristyksen tarve. Tämä suojaa pohjaa kosteudelta ja estää vahvistuskammion kaatumisen.

Video osoittaa, mitkä säätilan korkeus maanpinnan yläpuolella on parempi valita:

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Mikä korkeus olisi talon perusta

Rakennusrakenteiden suunnittelussa määritetyt parametrit sisältävät perustan korkeuden, joka määräytyy tukipinnan tasosta maanpinnasta (irto-tyyny) ylemmälle tasolle, johon rakennussarakkeen kruunu, lattialaatta tai kantapää on sijoitettu. Pohjan korkeuden arvo, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella, jolla on omat valintaperusteet, otetaan erikseen. Suositukset kaikentyyppisten tukien laatimiseksi, mikä kertoo, mitä vaatimuksia talon perusta on täytettävä, ovat SNiP 2.02.01-83 * (2011 painos).

Valintaperusteet

Rakennusbudjetissa säätiön korkeus vaikuttaa suoraan työn kustannuksiin. Siksi on välttämätöntä valita kohtuullinen tasapaino maanpinnan yläpuolisen vaaditun vähimmäisvaatimuksen ja kellarin, kuistin ja siihen liittyvien rakenteiden halutun koon välillä.

Säätiön tukialue riippuu paljolti rakennuksen painosta, samalla kun pohjan yläpuolella oleva taso määrittelee ympäristönsuojelun tarpeen (lämpöhäviö, estää kosteuden tunkeutumisen lattian läpi).

Kussakin tapauksessa sinun on tehtävä laskelma, jossa nauha-tyyppisen säätiön korkeus vaikuttaa merkittävästi rakenteen kokonaismassaan. Mutta paalusäätiön korkeus maanpinnasta (esim. Kylvyssä), voit valita useamman maaston, lumen syvyyden ja helppokäyttöisyyden perusteella.

MZLF-lämpöeristysmallin erilaiset tarpeet, jotka määräytyvät sen mukaan, kuinka paljon niiden yläosa on maanpinnan yläpuolella, on esitetty kaaviossa:

Tapauksissa, joissa pohja ei ole pelkästään tuki, vaan myös tekniset, kotitilat, kellari tai autotalli, on tehtävä pätevä suunnittelulaskelma kellarissa sijaitsevien osastojen tuuletuksen, vedenpitävyyden ja eristämisen suhteen.

Korkea korkeus

Tukien kokonaiskorkeus koostuu kahdesta osasta: maanpäällisistä ja maanalaisista osista. Yleensä suurin osa vakaudesta sijaitsee maanpinnan alapuolella. Jos hankkeella on korkea peruspinta, edellä oleva maakoko ei saa ylittää ½ kokonaisarvosta.

Alemman merkin rajoitus voi toimia pohjaveden korkeana tasona. Jos paikan päällä oleva GWL on alle 2,5 metriä, perustuksen ansiosta voit heti sijoittaa sen maanalaiseen osaan huoneen, jonka korkeus on 1,7 - 1,9 m, ylittämättä korkeaa pohjaa. On välttämätöntä pitää 0,5 metrin etäisyydellä maaperän suurimman kausittaisen nousun tasosta. Perusrakenteen sisäisen tilavuuden hyödyllinen käyttö kasvattaa suuresti maanrakennusten mittakaavaa, koska on välttämätöntä valita kaikki maaperä kaivoon ja mennä syvemmälle kiinteisiin kantokiviin.

Talo on kellarikerroksessa

Tässä kuvassa voi nähdä omia käsiä rakentaessasi syvemmän perustan:

Kaikki vaatimukset, jotka korkean säätiön on täytettävä, esitetään SNiP 3.03.01-87, SNiP 3.04.01-87.

Vähimmäiskoko

Talon seinämien suojaamiseksi saostumisen ja maaperän kosteuden vaikutuksilta, maaperän liikkumisen liikkeelle, sinun on luotava kuilu talon kruunun ja maan välille. Juuri tämä tavoite vastaa perustan korkeutta maanpinnasta, jonka oletetaan olevan vähintään 0,2 m MZLF: n ja pylväsetujen osalta.

Jos tontilla on kaltevuus, niin tämä etäisyys eri paikoissa voi olla suuri.

Suunnittelu - geologisiin tutkimuksiin perustuva hanke antaa mahdollisuuden siihen, miten rakennus voi myöhemmin kutistua.

Tämä lähestymistapa on erityisen tärkeä puulajien ja kylpyammeiden rakennuksille. Tässä tilanteessa tavalliseen tapaan on tarjota riittävän korkeatasoinen laite tylsyytetyille ruuveille tai pylväsmateriaaleille.

Varren tuen korkeus

Kevyet tilapäiset rakenteet ovat riittävät asennettavaksi lohkojen vuoraukseen muodostamaan ilmaväli maadon ja puurakenteen pohjan välille, kuten tässä kuvassa:

Erikoiskäyttöön tarkoitetuissa rakennuksissa vähimmäiskorkeus määräytyy käyttäytymistietojen välityksellä ja kädensijoilla alustan tarkastamiseksi ja puhdistamiseksi.

Esimerkiksi altaan nostaminen maanpinnan yläpuolelle antaa mahdollisuuden katkaista yhteys jäädytysmaahan ja myrskyvirtoihin, mutta myös aikaansaada käytetyn veden luonnollinen virtaus lattian loviin.

Tarvittava ilmanvaihto ja pääsy maanalaiseen puhdistukseen muodostavat paalupohjan, jonka korkeus on vähintään 0,5 metrin päässä nollamerkistä.

Parametrien määrityskorkeus

Suunnittelulaskelmassa rakennuksen pohjan alapuolella oleva vähimmäiskorkeus määräytyy läsnäolevien tekijöiden kompleksin mukaan. Voit näyttää haluamasi arvon valitulle perustietueelle tietäen seuraavat parametrit:

 • rakennusmateriaalit;
 • maaperän ominaisuudet;
 • kellarin läsnäolo;
 • lumen syvyys;
 • pohjaveden pinnan taso, sadeveden pudotus;
 • jäädytyssyvyys.

Käytännössä ne havaitsevat harvoin vähintään 0,2 m, useammin ne valitsevat 0,35 - 0,4 m: n nosto -korkeuden. Kun rakennus on pystytetty osaan savimaata, korkeus voi olla 0,8 m -0,9 m Hiekkapohjaisilla mailla yleensä riittää 0,5 m.

Laattapohjan korkeus riippuen rakennuksen kokonaispainosta on 0,2 - 0,4 m.

Monoliittisessa MZLF-järjestelmässä tuuletus on järjestetty venttiileille, jotka ovat määrittäneet vakiokoot, ja tämä vaikuttaa myös maanpinnan korkeuteen. Niiden ei pitäisi vuotaa vettä ja ryömiä pieniä jyrsijöitä, joten ne sijaitsevat 20 cm: n tai sitä korkeammalla tasolla.

Produhi nauhalla

Näiden aukkojen tason sijainti näkyy tässä valokuvassa:

Helpoin tapa säilyttää optimaalinen korkeus on rakentaa pohja metalliruuveille. Se ei vaadi suurta määrää maa-, maali- ja erikoisrakennustarvikkeita. Kasa ruuvataan käsin. Rakenteen kovettamiseksi betonia kaadetaan sisään.

Jokainen pylväs voi olla erilainen upotus syvyys, kun se saavuttaa tukevan tuen kovan kiven kerroksille. Maanpinnan yläpuolella olevan putken korkeus mahdollistaa maaston ottamisen ja leikkaamisen kaikki elementit yhdeksi horisontiksi koko sarakekentän jälkeen.

Vaadittava jäykkyys on lisäksi varustettu vanteilla, joissa on grillaus, ja tarvittaessa kaatuu hakkeilla.

lisäravinteet

Karkean laskelman mukaan oletetaan, että säätiön kustannukset ovat noin 30 prosenttia talon rakentamisen kokonaistilanteesta. Voit säästää rahaa minkäänlaiseen säätiöön maan yläpuolella olevan rakenteen korkeudella.

Rakennusten, jotka ovat kevyitä kehyksiä, hirsitaloja, esivalmistettuja paneeleita, ruuvien perustuksen suunnittelulaskenta ei aiheuta suuria vaikeuksia. Teokset toteutetaan milloin tahansa vuoden ajalta, missä tahansa helpotuspaikoissa (paitsi kalliot ja kiviset maaperät). Tiheä rakennustyömaalla vahingoittamatta metsässä tai joen rannalla sijaitsevia pieniä taloja, kylpytiloja, huvipuistoja, aidat sijoitetaan usein ruuvitukiin. Kesämökin rakentaminen korkeille pylväille mahdollistaa käyttökelpoisen käytön kruunun alla (kesäkeittiö, parkkipaikka).

Monoliittisissa ratkaisuissa muuraus käyttää tämän ilmastoalueen tyypillistä 10 cm ylimääräistä ylimääräistä lumisatoa.

Tässä käytännössä voidaan todeta, kuinka käytännössä määritellään vedenpinnan käyttö, mikä on todellinen korkeusero monoliittisen nauhan perustus:

Kysymys: 1) Katettu oja maahan, kaivettu asuntoon? 8 kirjainta 2) maan alla? 10 kirjainta 3) Alhainen, alikokoinen? 11 kirjainta 4) Maapallon alapuolella? 9 kirjainta 5) Lumon siirto tuulen yli maan pinnalle lumisateen puuttuessa 7 kirjainta

1) Katettu oja maahan, kaivettu asuntoon? 8 kirjainta 2) maan alla? 10 kirjainta 3) Alhainen, alikokoinen? 11 kirjainta 4) Maapallon alapuolella? 9 kirjainta 5) Lumon siirto tuulen yli maan pinnalle lumisateen puuttuessa 7 kirjainta

vastaukset:

1) korkki; 2) vankila; 3) kyykky; 4) maan alla; 5) lunta.

Rakennus ja maa: vaihtoehto vuorovaikutukselle

Rakenna kentällä oppinut kauan sitten. On epätodennäköistä, että kysymys oli aiemmin syntynyt: onko olemassa vaihtoehtoa rakennuksen perinteiselle sijoittamiselle pinnalle? Lisäksi harvat ajattelivat, mitä seurauksia rakenteen sijoittamisesta ympäröivään luontoon. Teknologian jatkuva edistyminen ja kasvava kiinnostus siihen, että kestävän kehityksen logiikan ansiosta rakennukset ovat osa luonnetta, on uusi vastaus kysymykseen rakennuksen vuorovaikutuksesta pinnan kanssa. Uusi lähestymistapa syntyi sen seurauksena, että ymmärretään teknologian mahdollisuudet luonteen säilyttämisessä tai uudelleen luomisessa itse rakenteen muotoon, mutta erilaisella lähestymistavalla rakennuksen sijoittamiseen sivustoon tai itse arkkitehtuurin tulkintaan.

Rakennus maanpinnan yläpuolella - "normaali lento"

Kun rakennustyömaalle asetetaan esineitä, "rakennuspisteen" säilyttämistä alueen luonnollisena perustana pidetään perinteisesti vetäytymisenä, ennen kuin maa aikoo kehittää maata mahdollisimman tehokkaasti, mikä merkitsee sitä rakennettua aluetta. Vaihtoehtona tällaiselle päätökselle, ajatellen sitä, pystyykö rakennus ei pysty olemaan suoraan koko aluettaan kentällä, on nykyään melko vähän tuloksia.

Ne kaikki vahvistavat paitsi mahdollisuuden tällaiseen päätökseen, mutta ovat myös näkyvästi lukuisia kiistattomia etuja, lähinnä osana luonnollisen perustan luomista ja kohtuullisen tasapainon säilyttämistä rakennuksen ja ympäristön välillä. On selvää, että arkkitehtuurin laatu ei myöskään ole vähäinen.

Tällaisten päätösten merkitys kasvaa kaupunkikehityksen vakiinnuttamisen myötä, kun rakennusten välillä ei ole merkkejä luonteesta, ja näin ollen mahdollisuudet täysimittaisen ympäristön tilan ylläpitämiseen ovat huomattavasti vähentyneet. Maailman kulttuurimuseo Pariisin Quai Branly -rakennuksen rakentaminen nosti selvästi Jean Nouvelin suunnitteleman rakennuksen, joka on nostettu laitureilla. Ja se tapahtui hyvin tiheässä kaupunkiympäristössä, jossa oli historiallisia rakennuksia kaupungin sydämessä.

Maailman kulttuurimuseo, Pariisi. Ajatus jatkuvasta puutarhasta rakennuksen alla säilyttää mahdollisuuden kosketuksiin luonnon kanssa koko sivuston.

Kun rakennuksen alapuolella oleva tila on, hän liikkuu edelleen luonnollisessa ympäristössä, jossa sävyyn suvaitsevien kasvien ja nykyaikaisten valaistusjärjestelmien pätevä valikoima pysyvät rakennuksen pääosan alapuolella. Tämä mukavuus tunnetaan paremmin museon rakennuksen paikoissa, joissa voi istua mukavasti kahvilassa tai luonnon ympäröimässä amfiteatterissa. Itse asiassa rakennuksen alla oleva tila muuttui arkkitehtonisen esineen ympäröivän puutarhan luonnolliseksi jatkeeksi ja muodosti halutun luonnollisen tauon pinnalla sijaitsevassa tiheässä kaupunkiseudulla.

Maa kirkkailla väreillä

Luodeltaessa mukava ja monipuolinen kaupunkiympäristö, maan pinnan tulkinta voi ottaa erilaisia ​​tulkintoja. Se riippuu paljolti rakennuksen rakennustarkoituksesta ja niiden ympäröimistä, joiden tarkoituksena on tehdä niistä houkutteleva ihmisille. Samalla siirtyminen omaperäisyydelle merkitsee vetoamista materiaalien mahdollisuuksiin, jotka kykenevät muuttamaan ympäristöä melko radikaalisti.

Joka tapauksessa on tärkeää välttää harmaiden betonilaattojen ja erityisesti kaupunkien tavanomaisten asfalttimateriaalien massiiviset pinnoitteet. Tämä on erityisen tärkeää niille alueille, joissa runsaasti sadepäiviä, joissa enimmäkseen harmaat värit taivasta pintapinnoitteisiin voivat luoda vakaan negatiivisen psykologisen taustan ja väistämättä vaikuttaa henkilön tunnelmaan.

On selvää, että usein vierailluilla rakennuksilla ympäröivien julkisten tilojen kohdalla "positiivisten" pintaominaisuuksien luominen on yksi heidän onnistuneesta kuvastaan, mikä lisää matkailijoiden tilaa houkuttelevaksi vierailijoille. Tältä osin Sveitsin St. Gallenin esimerkki on varsin suuntaa-antava, kun vuonna 2005 Raiffeisenbankin kaupungin keskustassa järjestettiin "city lounge".

St. Gallen. Maan pinnan värin ja huonekalujen sijoittamisen vuoksi ympäristössä houkuttelevuus on muuttunut.

Ajatus siitä, että pankkikonserni, joka oli sekä initiaattori että sponsori tällaisen tilan luomiseen, oli melko yksinkertainen - tarjota ihmisille mukavuutta kadulla, mikä sopii hyvin tuttuun ilmapiiriin asunnossa - lounge-tilalla, sohvalla ja pöydillä, alkuperäisillä lampuilla ja pienillä vesilaitteilla.
Pinta-alan käyttäminen "matona" jatkona pankkirakennuksen vieraanvaraisuudesta on tullut keskeinen tekniikka ympäristön esteettisten ominaisuuksien parantamiseksi ja sen kestävän käytön edistämiseen.

St. Gallen. Autot punaisesta neliöstä menivät maan alle.

Kaupunkiympäristön järjestämiseen tähtäävien lähestymistapojen uudelleenarviointi sellaisten pankkien aloitteesta, joilla on perusvaroja kaupungeissa, on itsessään järkevin ja sivistynein resursseja ihmisten hyväksi.

Rakentaminen luonnon "kerroksen" alle

Kun arkkitehtonisia esineitä suunnitellaan siten, että osa sen tilavuudesta upotetaan luonnollisen "kerroksen" alle tai edustaa rakennusta keinotekoisella kukkulalla, voit hyödyntää luonnollisten helpotusten jäljittelyä. Tässä tapauksessa tärkeä näkökohta ei ole pelkästään suljettavien rakenteiden osan lämmitys ja lämmön ilmeiset säästöt vaan myös mahdollisuus käyttää sadeveden valumista rakennuksen yläosasta keinotekoisten rinteiden kasvillisuuden kastelemiseen.

Samalla on syytä huomata, että rakennus itsessään väistämättä tulee lähemmäksi luonnon muotoja, jäljittelemällä keinotekoista kukkulaa tai kukkuloiden järjestelmää. Kaupunkinäkymien, neliöiden tai pengertien panoraamassa uusien luonnonilmiöiden merkityksen merkitys kasvaa entisestään, mikä tekee kannattavasta vaihtoehdosta vallitsevaan betoni-tiilimassan rakennuksiin.

Pariisi. Urheilu- ja konserttikokonaisuuden arkkitehtuuri löysi paikalle luontoa ja muuttui eräänlaiseksi vihreäksi kukkulaksi.

On selvää, että rakenteen hyödyllisen tilavuuden kasvaessa mäen koko kasvaa selvästi. Vuonna 1984 (17 tuhannelle katsojalle) rakennettu Bercy-urheilu- ja konserttikokonaisuus Pariisissa on jo pitkään ollut merkki uudesta asenteesta suuren julkisen rakennuksen arkkitehtuurin tulkintaan sisällyttämällä sen luonnollisen kerroksen kuoriin. Seinien kaltevilla pinnannousuilla olevat vihreät nurmikot vähentävät visuaalisesti merkittävästi rakennuksen suurta massaa ja kääntävät sen käsityksen eräänlaiseksi luonnonalueeksi ja vähentäen dissonanssipuiston ympäröivää luonnetta.

Pariisi. Ruoho peitti Urheilu- ja konserttirakennuksen kaltevat seinät, mutta pinnoitteessa perinteisesti metalli on hallitseva.

Rakennuksen integrointi ympäristöön luomalla keinotekoinen helpotusmuoto sen pohjalla on lisäominaisuuksia, jotka mahdollistavat osan teknisen tilan kohdasta kohteen pohjasta. Suunnitellessaan rakennusta pienelle korkeudelle, jonka takana julkisen rakennuksen apuvälineet ovat piilossa, arkkitehdilla on todellinen tilaisuus "kasvattaa" esineitä luonnonympäristöstä. Kööpenhaminan kauppakorkeakoulun rakennuksessa tämä lähestymistapa takaa rakennuksen arkkitehtonisen muodon jatkumisen ympäröivässä maastossa.

Kööpenhaminassa. Vihreän arkkitehtuurin uudet realiteetit: CBS-rakennuksella on vahva perusta luonnollisessa ympäristössä.

On sanottava, että pankkien kiinnostus sivistyneissä maissa kaupunkiympäristön järjestelyssä ei ilmene pelkästään varojen sijoittamisen vaan yhä useammin uusien kaupunkien tilaa ja ympäristöä koskevien tulkintojen kannustamiseksi. Tällaisissa muutoksissa käytetyt vihreät teknologiat lisäävät kaupungeissa elinympäristöä, joka on täynnä luontoa ja jossa ei ole esteitä monumentaalisten taotettujen metallien aidojen muodossa.

Kööpenhaminassa. SEB-Pankkirakennuksen ympäristöllä on erittäin houkutteleva versio skate parkin käyttämisestä.

Yksi havainnollisista esimerkkeistä oli skandinaavisen SEB-Pankin verkko Kööpenhaminassa avoimessa julkisessa tilassa täysin uudella funktionaalisella maisema-logiikalla - kaupunkien dyynejä luotaessa. Maailman ensimmäistä kertaa käytännössä "vihreitä" tekniikoita käytettiin niin radikaalisti pankin ympärillä olevan julkisen tilan muuntamiseksi voimakkaasti vierailulle ja ympäristön kannalta kestävälle tilalle. Toisen kerroksen tasolle nouseva hellä kaltevuus kääntyi paitsi mäntyjen kaupunkien hiekkadyyksien sijainnin lisäksi myös nuorille hyvin suosittuun luistelupuistoon dyynien keskellä.

Ajattelemaan 21. vuosisadalla kaupunkimaisemaa tarkoittaa sitä, että sitä ei käsitellä puutarhojen, puistojen tai bulevardien luonnollisena täyttämisenä vaan osana uudenlaista arkkitehtonista tilaa, kun rakennusten ja ympäristön välillä ei ole kovia rajoja tai selkeä erottelu. Samalla parannuksen käsite laajenee radikaalisti uudelle tasolle, jossa käytetään vihreitä teknologioita ympäristön laadulliseen muuttamiseen henkilön hyväksi.

Kööpenhaminassa. SEB-pankin rakentaminen on arkkitehtuuri sekä ihmisille avoin tila.

SEB-Pankin rakennuksen kaltevuus myös hyvin toiminnallisesti ratkaisee ongelman, joka luo luonnollisen peitteen alla olevan pysäköintipaikan ulkopuolelle ilman mitään näkyvää paineita autoja pankin ympärillä olevalle tilalle. On selvää, että parkkipaikan yläpuolella olevan pinnoitteen vaihteleva paksuus, mukaan lukien moduulit, joiden maanpinnan syvyys on yli metriä, mahdollistaa korkeiden puiden istuttamisen kehittyneellä juurisysteemillä pohjoisissa olosuhteissa pelkäämättä niiden jäätymistä talvella.

Luonnon korvaaminen katolla

Kaupunkien ihminen ei ymmärtänyt, kuinka tuhoisaa hänelle olisi seurauksena luonnon täydellisestä karkottamisesta, mistä eilen se tuntui, oli mahdollista rakentaa mini-puisto tai julkinen puutarha. Tämä pätee kaupunkien uusiin alueisiin ja jälkiteollisiin alueisiin, ja valitettavasti myös alueisiin, jotka sijaitsevat kaupunkimme välittömässä läheisyydessä.

Kun tämä "yhdeksäs betonivarsi" liikkuu entisten avoimien tilojen päälle, käy ilmi, että täysipainoisen kaupunkiympäristön rakentamiseksi monet kaupunkitilat ovat jo toivottoman menettäneet tänä päivänä.

Ja tässä suhteessa katselemalla kansainvälistä kokemusta voisi joskus ajatella sitä, että rakentamalla jokin julkinen rakennus, jolla on luonnollisesti katto, meillä on aina mahdollisuus kääntää tämä katto vihreälle pinnalle korvaamalla luonnon kadonnut osa luonnosta rakennuspaikalla. Tästä huolimatta kehittäjä ja kehittäjä, sen lisäksi, että heidän kustannuksiaan on korvattava, on oltava alustava vastuu ympäristötietoisen hankkeen valinnasta. Muoti vihreälle arkkitehtuurille lähestyy meitä vain. Mutta lähinnä sitä ovat ne rakennusalat, joissa rahoitusmahdollisuuksien keskittyminen ja nykyään ovat jo melko korkeat. Ja tämän sarjan ensimmäisten joukossa tietenkin pankkien jälkeen on rakennusalue, joka liittyy merkittäviin kauppakeskuksiin.

Kun tarkastelemme nykyaikaisia ​​kauppakeskuksia missä tahansa maassa, johon ne on rakennettu, on helppo nähdä, että arkkitehtuurin tulkinnassa on ilmeistä etenemistä "vihreiden" teknologioiden toteutuksessa. Ei ole kyse vain ostosten gallerioiden sisustuksesta modernin minimalistisen tyylin maisemasuunnittelustekniikoilla, joissa ei ole antiikin suihkulähteitä ja palmuja altaissa.

Ymmärtäminen, että verkkokauppakeskusten peittoalueet ovat suhteessa stadionialueeseen, monet tällaisten kohteiden omistajat ovat pitkään ja vakavasti ajattelevat, että tällaiset katot osuvat kaupungin luonnolliseen kehykseen. Se, joka tietyin ja pitkään aikoina kannattaa kansalaisten terveyttä.

Zürich. Sihlcity-kauppakeskuksen katolla voit kokonaan tuntea Alppien juurella olevan ilmapiirin, mutta kaupungin.

Tällainen asenne kattopinnan tulkintaan rakennetun alueen "luonnollisen" alueen sijasta antaa kaupungille mahdollisuuden säilyttää paljon puhtaampaa ilmaa joissakin sen osissa täyttämättä kuolleiden materiaalien kattoja. Ei ole välttämätöntä, että tällaiset päällysteet ovat hyödynnettävissä, so. oletetaan olevan vierailijoita. Ja kuten se tapahtui Zürichin Sihlcity-kauppakeskuksessa, riittää, että puolet peittävyydestä viheriöistä monivuotisista ruohoista, jotta se vaikuttaisi positiivisesti alueen ekologiaan.

Pariisi. Kauppakeskuksen katolla on aina paikka puistolle. Riittää käyttää vihreää teknologiaa.

Mutta todellisen edistymisen "vihreän" arkkitehtuurin alueen laajentamisessa on vältettävä kaikki epäilykset kauppakeskusten kattojen käytöstä kaupunkipuistojen analogeina. Loistava esimerkki tästä muutoksesta oli Pariisin Place de la Vache Noiren ostoskeskuksen katolla oleva puisto. Siellä ihmiset ovat aluksi täysin varmoja, että ne ovat maan pinnalla, niin suuri on tämä vihreä alue, ja siellä on useita tilaa lasten kävelylle ja leikkimiselle.

Koska yksityiskohdat, jotka vahvistavat vierailijoita, että he ovat edelleen katolla, kannattaa huomata ristikko elävästä kasvillisuudesta. Mutta osioiden ja uusien tekniikoiden suunnittelu ovat oikea syy nähdä kaikki tämä luontoissuorituksena. Koska harvoin nähdään tuuletuslaatikoita ostoskadun yläpuolella, ne ovat niin kohtuullisesti "pakattuja" kauniissa kasvillisuuden muodoissa, jotka korvaavat kokonaan puut, jotka ovat tavallisia puistoille.

Pariisi. Se, että olemme La Vache Noiren kauppakeskuksen katolla, muistuttavat vain lasilistat, joiden kautta alla olevat galleriat valaistaan.

Huone yläpuolella

Rakenna kentällä oppinut kauan sitten. On epätodennäköistä, että kysymys oli aiemmin syntynyt: onko olemassa vaihtoehtoa rakennuksen perinteiselle sijoittamiselle pinnalle? Lisäksi harvat ajattelivat, mitä seurauksia rakenteen sijoittamisesta ympäröivään luontoon. Teknologian jatkuva edistyminen ja kasvava kiinnostus siihen, että kestävän kehityksen logiikan ansiosta rakennukset ovat osa luonnetta, on uusi vastaus kysymykseen rakennuksen vuorovaikutuksesta pinnan kanssa. Uusi lähestymistapa syntyi sen seurauksena, että ymmärretään teknologian mahdollisuudet luonteen säilyttämisessä tai uudelleen luomisessa itse rakenteen muotoon, mutta erilaisella lähestymistavalla rakennuksen sijoittamiseen sivustoon tai itse arkkitehtuurin tulkintaan.

Rakennus maanpinnan yläpuolella - "normaali lento"

Kun rakennustyömaalle asetetaan esineitä, "rakennuspisteen" säilyttämistä alueen luonnollisena perustana pidetään perinteisesti vetäytymisenä, ennen kuin maa aikoo kehittää maata mahdollisimman tehokkaasti, mikä merkitsee sitä rakennettua aluetta. Vaihtoehtona tällaiselle päätökselle, ajatellen sitä, pystyykö rakennus ei pysty olemaan suoraan koko aluettaan kentällä, on nykyään melko vähän tuloksia.

Ne kaikki vahvistavat paitsi mahdollisuuden tällaiseen päätökseen, mutta ovat myös näkyvästi lukuisia kiistattomia etuja, lähinnä osana luonnollisen perustan luomista ja kohtuullisen tasapainon säilyttämistä rakennuksen ja ympäristön välillä. On selvää, että arkkitehtuurin laatu ei myöskään ole vähäinen.

Tällaisten päätösten merkitys kasvaa kaupunkikehityksen vakiinnuttamisen myötä, kun rakennusten välillä ei ole merkkejä luonteesta, ja näin ollen mahdollisuudet täysimittaisen ympäristön tilan ylläpitämiseen ovat huomattavasti vähentyneet. Maailman kulttuurimuseo Pariisin Quai Branly -rakennuksen rakentaminen nosti selvästi Jean Nouvelin suunnitteleman rakennuksen, joka on nostettu laitureilla. Ja se tapahtui hyvin tiheässä kaupunkiympäristössä, jossa oli historiallisia rakennuksia kaupungin sydämessä.

Maailman kulttuurimuseo, Pariisi. Ajatus jatkuvasta puutarhasta rakennuksen alla säilyttää mahdollisuuden kosketuksiin luonnon kanssa koko sivuston.

Kun rakennuksen alapuolella oleva tila on, hän liikkuu edelleen luonnollisessa ympäristössä, jossa sävyyn suvaitsevien kasvien ja nykyaikaisten valaistusjärjestelmien pätevä valikoima pysyvät rakennuksen pääosan alapuolella. Tämä mukavuus tunnetaan paremmin museon rakennuksen paikoissa, joissa voi istua mukavasti kahvilassa tai luonnon ympäröimässä amfiteatterissa. Itse asiassa rakennuksen alla oleva tila muuttui arkkitehtonisen esineen ympäröivän puutarhan luonnolliseksi jatkeeksi ja muodosti halutun luonnollisen tauon pinnalla sijaitsevassa tiheässä kaupunkiseudulla.

Pariisi, Branly-museo. Rakennus riippuu muuttuneesta luonteesta: esteettisyys ekologialla plusmerkillä.

Maa kirkkailla väreillä

Luodeltaessa mukava ja monipuolinen kaupunkiympäristö, maan pinnan tulkinta voi ottaa erilaisia ​​tulkintoja. Se riippuu paljolti rakennuksen rakennustarkoituksesta ja niiden ympäröimistä, joiden tarkoituksena on tehdä niistä houkutteleva ihmisille. Samalla siirtyminen omaperäisyydelle merkitsee vetoamista materiaalien mahdollisuuksiin, jotka kykenevät muuttamaan ympäristöä melko radikaalisti.

Joka tapauksessa on tärkeää välttää harmaiden betonilaattojen ja erityisesti kaupunkien tavanomaisten asfalttimateriaalien massiiviset pinnoitteet. Tämä on erityisen tärkeää niille alueille, joissa runsaasti sadepäiviä, joissa enimmäkseen harmaat värit taivasta pintapinnoitteisiin voivat luoda vakaan negatiivisen psykologisen taustan ja väistämättä vaikuttaa henkilön tunnelmaan.

On selvää, että usein vierailluilla rakennuksilla ympäröivien julkisten tilojen kohdalla "positiivisten" pintaominaisuuksien luominen on yksi heidän onnistuneesta kuvastaan, mikä lisää matkailijoiden tilaa houkuttelevaksi vierailijoille. Tältä osin Sveitsin St. Gallenin esimerkki on varsin suuntaa-antava, kun vuonna 2005 Raiffeisenbankin kaupungin keskustassa järjestettiin "city lounge".

St. Gallen. Maan pinnan värin ja huonekalujen sijoittamisen vuoksi ympäristössä houkuttelevuus on muuttunut.

Ajatus siitä, että pankkikonserni, joka oli sekä initiaattori että sponsori tällaisen tilan luomiseen, oli melko yksinkertainen - tarjota ihmisille mukavuutta kadulla, mikä sopii hyvin tuttuun ilmapiiriin asunnossa - lounge-tilalla, sohvalla ja pöydillä, alkuperäisillä lampuilla ja pienillä vesilaitteilla.
Pinta-alan käyttäminen "matona" jatkona pankkirakennuksen vieraanvaraisuudesta on tullut keskeinen tekniikka ympäristön esteettisten ominaisuuksien parantamiseksi ja sen kestävän käytön edistämiseen.

St. Gallen. Autot punaisesta neliöstä menivät maan alle.

Kaupunkiympäristön järjestämiseen tähtäävien lähestymistapojen uudelleenarviointi sellaisten pankkien aloitteesta, joilla on perusvaroja kaupungeissa, on itsessään järkevin ja sivistynein resursseja ihmisten hyväksi.

Rakentaminen luonnon "kerroksen" alle

Kun arkkitehtonisia esineitä suunnitellaan siten, että osa sen tilavuudesta upotetaan luonnollisen "kerroksen" alle tai edustaa rakennusta keinotekoisella kukkulalla, voit hyödyntää luonnollisten helpotusten jäljittelyä. Tässä tapauksessa tärkeä näkökohta ei ole pelkästään suljettavien rakenteiden osan lämmitys ja lämmön ilmeiset säästöt vaan myös mahdollisuus käyttää sadeveden valumista rakennuksen yläosasta keinotekoisten rinteiden kasvillisuuden kastelemiseen.

Samalla on syytä huomata, että rakennus itsessään väistämättä tulee lähemmäksi luonnon muotoja, jäljittelemällä keinotekoista kukkulaa tai kukkuloiden järjestelmää. Kaupunkinäkymien, neliöiden tai pengertien panoraamassa uusien luonnonilmiöiden merkityksen merkitys kasvaa entisestään, mikä tekee kannattavasta vaihtoehdosta vallitsevaan betoni-tiilimassan rakennuksiin.

Pariisi. Urheilu- ja konserttikokonaisuuden arkkitehtuuri löysi paikalle luontoa ja muuttui eräänlaiseksi vihreäksi kukkulaksi.

On selvää, että rakenteen hyödyllisen tilavuuden kasvaessa mäen koko kasvaa selvästi. Vuonna 1984 (17 tuhannelle katsojalle) rakennettu Bercy-urheilu- ja konserttikokonaisuus Pariisissa on jo pitkään ollut merkki uudesta asenteesta suuren julkisen rakennuksen arkkitehtuurin tulkintaan sisällyttämällä sen luonnollisen kerroksen kuoriin. Seinien kaltevilla pinnannousuilla olevat vihreät nurmikot vähentävät visuaalisesti merkittävästi rakennuksen suurta massaa ja kääntävät sen käsityksen eräänlaiseksi luonnonalueeksi ja vähentäen dissonanssipuiston ympäröivää luonnetta.

Pariisi. Ruoho peitti Urheilu- ja konserttirakennuksen kaltevat seinät, mutta pinnoitteessa perinteisesti metalli on hallitseva.

Rakennuksen integrointi ympäristöön luomalla keinotekoinen helpotusmuoto sen pohjalla on lisäominaisuuksia, jotka mahdollistavat osan teknisen tilan kohdasta kohteen pohjasta. Suunnitellessaan rakennusta pienelle korkeudelle, jonka takana julkisen rakennuksen apuvälineet ovat piilossa, arkkitehdilla on todellinen tilaisuus "kasvattaa" esineitä luonnonympäristöstä. Kööpenhaminan kauppakorkeakoulun rakennuksessa tämä lähestymistapa takaa rakennuksen arkkitehtonisen muodon jatkumisen ympäröivässä maastossa.

Kööpenhaminassa. Vihreän arkkitehtuurin uudet realiteetit: CBS-rakennuksella on vahva perusta luonnollisessa ympäristössä.

On sanottava, että pankkien kiinnostus sivistyneissä maissa kaupunkiympäristön järjestelyssä ei ilmene pelkästään varojen sijoittamisen vaan yhä useammin uusien kaupunkien tilaa ja ympäristöä koskevien tulkintojen kannustamiseksi. Tällaisissa muutoksissa käytetyt vihreät teknologiat lisäävät kaupungeissa elinympäristöä, joka on täynnä luontoa ja jossa ei ole esteitä monumentaalisten taotettujen metallien aidojen muodossa.

Kööpenhaminassa. SEB-Pankkirakennuksen ympäristöllä on erittäin houkutteleva versio skate parkin käyttämisestä.

Yksi havainnollisista esimerkkeistä oli skandinaavisen SEB-Pankin verkko Kööpenhaminassa avoimessa julkisessa tilassa täysin uudella funktionaalisella maisema-logiikalla - kaupunkien dyynejä luotaessa. Maailman ensimmäistä kertaa käytännössä "vihreitä" tekniikoita käytettiin niin radikaalisti pankin ympärillä olevan julkisen tilan muuntamiseksi voimakkaasti vierailulle ja ympäristön kannalta kestävälle tilalle. Toisen kerroksen tasolle nouseva hellä kaltevuus kääntyi paitsi mäntyjen kaupunkien hiekkadyyksien sijainnin lisäksi myös nuorille hyvin suosittuun luistelupuistoon dyynien keskellä.

Ajattelemaan 21. vuosisadalla kaupunkimaisemaa tarkoittaa sitä, että sitä ei käsitellä puutarhojen, puistojen tai bulevardien luonnollisena täyttämisenä vaan osana uudenlaista arkkitehtonista tilaa, kun rakennusten ja ympäristön välillä ei ole kovia rajoja tai selkeä erottelu. Samalla parannuksen käsite laajenee radikaalisti uudelle tasolle, jossa käytetään vihreitä teknologioita ympäristön laadulliseen muuttamiseen henkilön hyväksi.

Kööpenhaminassa. SEB-pankin rakentaminen on arkkitehtuuri sekä ihmisille avoin tila.

SEB-Pankin rakennuksen kaltevuus myös hyvin toiminnallisesti ratkaisee ongelman, joka luo luonnollisen peitteen alla olevan pysäköintipaikan ulkopuolelle ilman mitään näkyvää paineita autoja pankin ympärillä olevalle tilalle. On selvää, että parkkipaikan yläpuolella olevan pinnoitteen vaihteleva paksuus, mukaan lukien moduulit, joiden maanpinnan syvyys on yli metriä, mahdollistaa korkeiden puiden istuttamisen kehittyneellä juurisysteemillä pohjoisissa olosuhteissa pelkäämättä niiden jäätymistä talvella.

Luonnon korvaaminen katolla

Kaupunkien ihminen ei ymmärtänyt, kuinka tuhoisat hänelle olisi seuraukset luonnon karkottamisesta, mistä eilen, näyttää siltä, ​​että laite voisi olla ainakin mini-puisto tai julkinen puutarha. Tämä pätee kaupunkien uusiin alueisiin ja jälkiteollisiin alueisiin, ja valitettavasti myös alueisiin, jotka sijaitsevat kaupunkimme välittömässä läheisyydessä.

Kun tämä "yhdeksäs betonivarsi" liikkuu entisten avoimien tilojen päälle, käy ilmi, että täysipainoisen kaupunkiympäristön rakentamiseksi monet kaupunkitilat ovat jo toivottoman menettäneet tänä päivänä.

Ja tässä suhteessa katselemalla kansainvälistä kokemusta voisi joskus ajatella sitä, että rakentamalla jokin julkinen rakennus, jolla on luonnollisesti katto, meillä on aina mahdollisuus kääntää tämä katto vihreälle pinnalle korvaamalla luonnon kadonnut osa luonnosta rakennuspaikalla. Tästä huolimatta kehittäjä ja kehittäjä, sen lisäksi, että heidän kustannuksiaan on korvattava, on oltava alustava vastuu ympäristötietoisen hankkeen valinnasta. Muoti vihreälle arkkitehtuurille lähestyy meitä vain. Mutta lähinnä sitä ovat ne rakennusalat, joissa rahoitusmahdollisuuksien keskittyminen ja nykyään ovat jo melko korkeat. Ja tämän sarjan ensimmäisten joukossa tietenkin pankkien jälkeen on rakennusalue, joka liittyy merkittäviin kauppakeskuksiin.

Kun tarkastelemme nykyaikaisia ​​kauppakeskuksia missä tahansa maassa, johon ne on rakennettu, on helppo nähdä, että arkkitehtuurin tulkinnassa on ilmeistä etenemistä "vihreiden" teknologioiden toteutuksessa. Ei ole kyse vain ostosten gallerioiden sisustuksesta modernin minimalistisen tyylin maisemasuunnittelustekniikoilla, joissa ei ole antiikin suihkulähteitä ja palmuja altaissa.

Ymmärtäminen, että verkkokauppakeskusten peittoalueet ovat suhteessa stadionialueeseen, monet tällaisten kohteiden omistajat ovat pitkään ja vakavasti ajattelevat, että tällaiset katot osuvat kaupungin luonnolliseen kehykseen. Se, joka tietyin ja pitkään aikoina kannattaa kansalaisten terveyttä.

Zürich. Sihlcity-kauppakeskuksen katolla voit kokonaan tuntea Alppien juurella olevan ilmapiirin, mutta kaupungin.

Tällainen asenne kattopinnan tulkintaan rakennetun alueen "luonnollisen" alueen sijasta antaa kaupungille mahdollisuuden säilyttää paljon puhtaampaa ilmaa joissakin sen osissa täyttämättä kuolleiden materiaalien kattoja. Ei ole välttämätöntä, että tällaiset päällysteet ovat hyödynnettävissä, so. oletetaan olevan vierailijoita. Ja kuten se tapahtui Zürichin Sihlcity-kauppakeskuksessa, riittää, että puolet peittävyydestä viheriöistä monivuotisista ruohoista, jotta se vaikuttaisi positiivisesti alueen ekologiaan.

Pariisi. Kauppakeskuksen katolla on aina paikka puistolle. Riittää käyttää vihreää teknologiaa.

Mutta todellisen edistymisen "vihreän" arkkitehtuurin alueen laajentamisessa on vältettävä kaikki epäilykset kauppakeskusten kattojen käytöstä kaupunkipuistojen analogeina. Loistava esimerkki tästä muutoksesta oli Pariisin Place de la Vache Noiren ostoskeskuksen katolla oleva puisto. Siellä ihmiset ovat aluksi täysin varmoja, että ne ovat maan pinnalla, niin suuri on tämä vihreä alue, ja siellä on useita tilaa lasten kävelylle ja leikkimiselle.

Koska yksityiskohdat, jotka vahvistavat vierailijoita, että he ovat edelleen katolla, kannattaa huomata ristikko elävästä kasvillisuudesta. Mutta osioiden ja uusien tekniikoiden suunnittelu ovat oikea syy nähdä kaikki tämä luontoissuorituksena. Koska harvoin nähdään tuuletuslaatikoita ostoskadun yläpuolella, ne ovat niin kohtuullisesti "pakattuja" kauniissa kasvillisuuden muodoissa, jotka korvaavat kokonaan puut, jotka ovat tavallisia puistoille.

Pariisi. Se, että olemme La Vache Noiren kauppakeskuksen katolla, muistuttavat vain lasilistat, joiden kautta alla olevat galleriat valaistaan.