Kuinka tehdä väriaine betoniseoksille?

Harmaiden, korvattomien betonituotteiden aika on ohi. Nykyaikaisilla tekniikoilla voidaan maalata rakennusmateriaalia millä tahansa värillä, mikä auttaa pigmenttiä. Nykyään värillisen betonin suosio kasvaa: koostumusta käytetään valmistettaessa päällystyslaatat, reunakivet, päällystyskivet, portaat ja muut betonirakenteet.

Jos aiot saada betonia, joka ei häipy ajoittain, on parasta lisätä väriainetta sekoitettaessa betoniseosta - ratkaisu maalataan läpi. Taulukon väri pysyy samana, vaikka sen ulompi kerros poistettaisiin. Jotta saataisiin voimakas sävy, pigmenttiä tarvitaan suuria määriä, joten tällaisen käsittelymenetelmän korkeat kustannukset. Tämän tekniikan käyttö on perusteltua vain monoliittisessa valussa.

Valmiiden betonituotteiden varjostus on edullinen vaihtoehtoinen menetelmä, jossa maali levitetään betonipinnalle. Tässä tapauksessa väriaine on lisättävä betoniin, mutta syvälle läpäisevään kyllästykseen sen suojaamiseksi, mikä tulee olemaan liuottimen rooli. Etusijalle voidaan antaa vettä hylkiville Tiprom ja niiden analogit. Vettä ei saa käyttää kantajana, vaan suositellaan sen vaihtamista läpäisevällä lakalla tai pohjalla julkisivumaaleille.

Alkuperän mukaan betonin väriaine voi olla mineraalinen tai orgaaninen, ja aineen saannin menetelmä määrittää sen kuuluvan luonnollisen tai keinotekoisen luokkaan. Asianmukaisella raaka-aineella suoritetaan lämpö- tai mekaaninen käsittely, tuloksena on klassinen jauhe tai väriaine emulsion muodossa, mikrokapseleita.

Hapon koostumus on kaikkein kestävin (sekä sisäisissä että ulkoisissa töissä). Tässä tapauksessa betoni voi ottaa lähes kaikki sävyt - puhtaasta mustasta sinisen vihreään - on todella olemassa valinta. Hapan pigmentti pystyy tunkeutumaan syvälle betonimassan rakenteeseen, joten tuotteen väri ei haalistu ja sitä ei poisteta.

Epoksimaaleja, jotka kestävät kulumista, käytetään usein lattian maalaamiseen. Vaihtoehtona hapanta koostumusta sisä- ja ulkokäyttöön käytetään akryyliväriaineita. Latex-maalit, jotka pystyvät "peittämään" pienet halkeamat takapenkillä, ovat joustavia ja kestäviä lämpötilaeroille.

Sementin valinta

Betonin väriaineet ovat yhteensopivia kaikentyyppisten sementtien kanssa. Seuraavaa asiaa ei kuitenkaan pidä unohtaa: pigmentti ei ole ainoa peruskomponentti, minkä seurauksena betonilla on sävy, joka riippuu myös suoraan sementtilaastin väristä. Jos aiot saada kirkkaita, rikkaita värejä, on parempi käyttää valkoisia raaka-aineita, harmaa Portland-sementti on hyvä käyttää, kun haluat nollata sävyn.

Toinen tärkeä näkökohta: sementtikiven tulisi olla mahdollisimman pienin väritön ja aggregaatin kanssa. Kun tietty väriaine lisätään betoniin, maalataan vain sementtiä, joka tässä tapauksessa peitetään väriainehiukkasten kerroksella. Ajan myötä kaikenlaiset ulkoiset tekijät vaikuttavat kokonaisuuteen ja altistavat sen. Tuloksena havaitaan sementtikoostumuksen sävyn vähäinen muutos.

Askel askeleelta ohjeet

Useimmiten betoni on maalattu happomuodolla. Valmisteluun tarvitaan seuraava materiaaliluettelo:

 • väriaine pigmentti;
 • liuottimia;
 • liima;
 • lisäaineet, joilla on kiinnitysvaikutus.

Kaikkien edellä mainittujen ainesosien tulisi olla hyvin sekoitettuja niin kauan kuin homogeeninen koostumus, joka sisältää valitun pigmentin.

Jotta happamoittava väriaine perustuisi klooriin, sinun on liuotettava 1 l kalkkijauhetta 5 litrassa vettä. Säilytä säiliö 500 grammassa kalkkimaalia hitaasti kaada veteen, jolloin saadaan 1 litra maalia. Tämä myös - ja 0,24 litraa kalsiumkloridia. Sitten 30 grammaa tavallista saippuaa, kaiteet ja kaada kauhaan vettä. Palataan kalkkikokoonpanoon, lisätään maali- ja saippuavettä siihen. Lopullisessa vaiheessa se on ohitettava juustoraastin läpi.

Betonin vaivaamiseksi tarvitset:

 • 1 osa sementistä;
 • 2,5 hiekkaa;
 • 0,25 vettä;
 • 4 soraa sakot;
 • väriaine, enintään 5% kokonaismassasta.

Suositeltu suhde on ihanteellinen pienien alueiden kaatamiseksi. Joskus tarvitaan lisäaineita - pehmittimiä, kiihdyttimiä parantamaan betoniseoksen ominaisuuksia. Käyttöohjeissa annettujen koostumusten annostus, komponenteiden spontaani sekoittuminen ei ole hyväksyttävää.

Ennen työn aloittamista sinun on määriteltävä tarkka määrä materiaaleja. Laske betoni oikeaan määrään kertomalla alueen pinta valukerroksen paksuuden avulla. Levyjä asennettaessa käytetään samaa laskutapaa, jonka jälkeen kokonaisindikaattori kerrotaan tuotteiden määrällä.

Ratkaisun sekoittamista koskeva tekniikka sisältää useita vaiheita:

1. Sekoita hiekkaa soraa ja sementtiä, kunnes muodostuu homogeeninen seos.

2. Lisää pigmenttiä ja lisäformulaatioita.

3. Odotamme, kunnes seos muuttuu tasaiseksi.

4. Täytä vesi.

5. Vaivaa (tarvittaessa suuria määriä, voit käyttää betonisekoittimia).

6. Aloittaminen. Tässä vaiheessa on tärkeää välttää vedet ja estää veden haihtuminen. Joten tarjoamme tuotteelle sopivan laadun.

Älä välittömästi kaada koko veden tilavuutetta seokseen, jotta vältät liiallisen nestemassan saamisen. Suosittelemme myös ottamaan huomioon liuoksen muiden osien kosteuden.

Värin lisäämiseksi valmiisiin betoniteräsrakenteisiin voit tehdä betonipigmentin itse tai valita sopivan vaihtoehdon varastossa.

Toimimme seuraavalla tekniikalla:

1. Valitsemme värin tai sekoitamme useita niistä. Jos käytät useampaa kuin yhtä pigmenttiä ja niiden yhdistelmää, on helppo saavuttaa sopivan sävy betonikiven päällä.

2. Puhdista betoni liuottimella.

3. Suojaa kaikki puupinnat haposta.

4. Pukeutuminen vaatteisiin ja henkilökohtaisiin suojavarusteisiin.

5. Levitä betoniin sienellä tai harjalla (pigmentti, jota käytetään laskemalla 1 l / 5 m2).

6. Anna kuivua 3-8 tuntia.

7. Keiton soodiliuos (2 rkl raaka-ainetta 4 litraan vettä).

8. Suihkepullon avulla peitä betoni valmistetulla yhdisteellä niin, että väriaine neutraloidaan.

9. Pese yläkerros vedellä.

10. Odotamme päivän betoni kuivattua.

11. Käytä suojaavaa kerrosta (useita).

Jos haluat saada rikkaamman sävyn, menettely on toistettava. Niin kauan kuin maalattu betoni kuivuu, vältä kosketusta kosteuden kanssa.

Jos et halua tehdä betonipigmenttejä omin käsin, voit ostaa niitä erikoisliikkeissä. Koostumuksen hinta vaihtelee tuotteen perustan, värin ja valmistajan mukaan.

Kaikkein tärkein vaihtoehto on Sika-jauhemaali mineraalien oksidista. SikaCim Color, punainen, 0,8 kg maksaa keskimäärin 800 ruplaa. Muut jauheen sävyt myydään 700, 400 g / pakkaus, ja hinta vaihtelee.

Pigmentti betonille tekee sen itse

Monet meistä ovat tottuneet siihen, että betonilla on vakio harmaa väri. Kiitos innovatiivisesta kehityksestä rakennusalalla, tämä materiaali on löytänyt monipuolisen väripaletin. Betonipulveripigmentti lisätään sementtiliuokseen, mikä voi aiheuttaa minkä tahansa värin materiaalille. Tavallisesti väritys on levitetty päällystyslaattoihin, reunuksiin ja kivilohkoihin. Joskus värillistä betonia käytetään koristelemaan pieniä elementtejä rakennusten julkisivuihin.

Värjäysmenetelmät

Betonin väriaineita on kaksi. Jokaisella on omat ominaisuutensa ja vivahteensa, omat edut ja haitat.

Valmiin kohteen väritys

Tätä menetelmää käytetään pääasiassa sävyttämään valmiiksi valmiiksi kohteeksi, jolla on suuria alueita. Teknologiansa mukaan se muistuttaa seinien tavallista väritystä. Valmistettu koostumus levitetään tasaiselle kerrokselle koko pinnalle.

Pigmentit tunkeutuvat betoniin 1-2 mm sisäänpäin, joten maalilla tulisi olla erityinen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi seos koskettaa pohjaa, sitä pidempi se kestää. Väriaine ei saa pestä pois veden vaikutuksesta, polttaa suoraan auringonvalon vaikutuksesta.

Älä myöskään unohda betonin erityispiirteitä: ajan myötä jatkuvalla käyttökerralla betonin yläkerros altistuu hankautumiselle, joten ajan myötä tällaiset esineet tarvitsevat uutta värjäystä.

Värillisen betonin valmistus

Pigmentit johdetaan betoniin sen valmistuksen aikana. Maali on kiinteästi asetettu materiaaliin, joten se pysyy pitkään, käytännöllisesti katsoen koko käyttöjakson ajan.

Tämä pinta ei vaadi lisäväristä sävyä. Mutta tämän menetelmän suurin haitta on sen toteutuksen korkeat kustannukset. Pigmentaatiojauheet ovat kalliita ja runsaasti materiaalia tarvitaan betonin värin täydelliseksi ja kirkkaan ja kylläisen värin saamiseksi.

väriaineet

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on esitetty laaja valikoima pigmenttejä sementti-hiekkatuotteiden värjäykseen. Jokainen ei voi valita pelkästään tuotetta haluttua sävyä, vaan ottaa huomioon myös olosuhteet, joissa sitä käytetään. Oikein valittu väriaine kykenee pidentämään betonin käyttöikää ilman lisävärjäystä.

 • happo tai rautaoksidi;
 • akryyli,
 • kuiva;
 • yksinkertainen;
 • värikäs.

Jokaisella lisäaineella on omat valmistelu- ja käyttöominaisuudet, arvokkuus ja toimittamatta jättäminen käytön aikana.

Acid Väriaineet

Suosituin väriaine on happopigmentti. Se on läpinäkyvä jauhemaalaus. Materiaali on täysin turvallinen ihmisille ja ympäristölle.

Jauheseos tulee kemialliseen reaktioon betonin koostumuksella ja maalaa sen tietyssä varjossa. Värivaiheessa ei ole laajaa palettia, vain kahdeksan vakioväriä: valkoinen, punainen, keltainen, vihreä, sininen, musta ja muut. Sekoittamalla ne ja lisäämällä keskittymään syntyy uusia sävyjä.

Väriainevalmisteen valmistamiseen tarvitaan liuotin, liima-aine, kiinnityslisäaineet. Aluksi kaikki jauhe-elementit sekoitetaan, sitten neste lisätään.

Käytettäessä betonia puhdistetaan perusteellisesti ja päällystetään liuottimella. Käytä sitten ruiskupistoolia tai harjaa haponkestävällä harjalla, maalata koko pinta. Jotta rautaoksidipigmentti ei aiheuta epästabiileja esineitä, ne olisi poistettava tai suljettava ennen työn aloittamista. Kun maalataan omia käsiäsi, on suositeltavaa suojata itsesi haposta, joten käytä suojavaatteita.

6 tunnin kuluttua pigmentin kuivaamisen jälkeen kaikki tähteet on pestävä perusteellisesti ja kuivattava saatu rakenne. Se kestää noin 24 tuntia. Tällä tavoin käsitellyt betonista valmistetut elementit voidaan stilisoida luonnonkiveksi tai luoda antiikin vaikutusta.
Aineksen sekoittaminen tapahtuu suhteita kunnioittaen. Värjäykseen on välttämätöntä saada 250-350 grammaa jo laimennettua pigmenttiä neliömetriä kohden. m.

Valmistettaessa 50 kg: n painoisia värillisiä betonityyppejä tarvitaan 0,5-1 kg kuivaa jauhetta. Rautaoksidipigmentin määrä riippuu värjäytymisen voimakkuudesta. Tällaisen erän rakentamisen väri on lähes ikuinen, se ei haalistu auringossa eikä pyyhi.
Värillisen betonin valmistusosuudet:

 • hiekka - 2,5 osaa;
 • sementti - 1 osa;
 • sora - 4 osaa;
 • vesiosa;
 • pigmentti - 2 osaa.

Valmistettaessa rautaoksidiseosta on suositeltavaa antaa etusija valkoiselle sementille. Se imee pigmentin helpommin kuin tämä harmaa komponentti.

Akryyliväriaineet

Akryylipigmenttiä käytetään niissä esineissä, joiden kestävä pinnoite on tärkeä. Sitä käytetään usein lattian ja seinien viimeistelyyn. Rakennusliikkeissä esitettiin laaja valikoima tällaisia ​​maaleja.

Se on helppo käyttää kädet rullalla, työ voidaan tehdä ulkona ja sisätiloissa. Värjäysprosessin nopeuttamiseksi voit käyttää suihketta. Jotta kirkkaampi sävy saadaan, käytä pigmenttiä kahdessa kerroksessa.

Tämä pinnoite kestää pitkään, jos valitut materiaalit ovat laadukkaita. Maali kuivuu nopeasti ja ei aiheuta haitallisia myrkkyjä ilmaan.

Yksinkertaiset väriaineet

Yksinkertaisten väriaineiden tärkeimmät edut ovat laaja värivalikoima ja helppokäyttöisyys pintaan. Se on tämän tyyppinen, jonka avulla voit luoda kirkkaimmat esineet. Maalin tärkein haittapuoli on sen alttius ulkoisille vaikutuksille, joten on suositeltavaa käyttää sitä vain sisätiloissa. Kadulla ultraviolettivalon vaikutuksen alaisena se polttaa nopeasti.

Periaate yksinkertaisella väriaineella on samanlainen kuin happopigmentti. Se on jauheena. Ruoanlaittoa varten se on laimennettava vedellä tai erityisellä liuottimella. Tavallinen rulla tai sienellä sopii värjäämiseen. Maalauskerroksen levittämisen jälkeen kuivuu nopeasti.

Kuiva pigmentti

Tätä konkreettista väriainetta pidetään yhtenä parhaista materiaaleista. Siinä on myös suuri sävyjä. Korroosionkestävyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää sitä ulkona maalaamiseen. Pigmentti soveltuu vain uuteen betoniin, ilman käsittelyä.

Kuivaa väriainetta käytetään vain kohteen pinnan käsittelyyn, se ei sovellu sekoittamaan pigmenttiä betonin rakenteeseen. Hän levitti kätensä lastalla ja lastalla. Seos jättää tiheän yhtenäisen kerroksen pinnalle.

Väriravinteita

Tällaista maalia vaivautetaan märän betonin sisään. Ne voivat olla nestemäisiä ja kuivia koostumuksia. Väripalettia hallitsevat vaaleat värit. Suunnittelun sävy säilyy pitkään eikä käytännössä heikennä.

Suosituimmat valmistajat

Yksi suosituimmista maaleista on MAPEI-yhtiö, jonka tuotteet ovat korkealaatuisia. Pigmentit betonista tämän merkin on laaja valikoima sävyjä. Maalilinja Elastocolor Paint tekee lisätoiminnon - suojaa äkillisiä lämpötilan muutoksia vastaan. Se ei pilata, ei haalistu, piilottaa pienet epäsäännöllisyydet.

Betoksilivärien valmistaja NPP "GC" on yksinkertainen ja helppokäyttöinen, kuivuu nopeasti. Zinsser- ja TeoChem-tuotteilla on suuri kulutuskestävyys. WaterTite-linjalla on korkea vedenpitävyys.

Kuinka tehdä väriaineita betonille omilla käsillänne?

Kuinka konkreettisia väriaineita valmistetaan käsin? Kaikissa tapauksissa betonituotteet ovat tylsää ja harmaa. Tänään on olemassa tekniikoita, jotka mahdollistavat tämän rakennusmateriaalin täydellisen sävytyksen lisäämällä siihen erilaisia ​​väriaineita. Värillistä betonia käytetään putoavien laatikoiden, puutarhaviljelyjen, sementin ja hiekkakivien, sivukivien ja muiden materiaalien tapauksessa. Tällaista rakennusmateriaalia voidaan helposti käyttää rakentamaan tai korjaamaan omaa taloa.

Yksi yleisimmistä betonin maalaamisvaihtoehdoista on valmiiden tuotteiden käsittely, syväpintaiset maalit, betonin maalaaminen 2 mm: n syvyyteen.

Väriaineiden avulla on mahdollista kääntää betonista tylsältä ja harmaalta materiaalilta varsin mielenkiintoiseksi ja alkuperäiseksi. On olemassa useita väritysmenetelmiä, joista kullakin on omat edut ja haitat.

Millaisia ​​tapoja maalata betonia itse?

Betoni ja tuotteet voidaan maalata sekä seoksen sekoitusvaiheessa että sen asettamisen ja kovettumisen jälkeen.

Ensimmäinen menetelmä värillisen betonin saamiseksi on edullisempi, koska tällöin betonirungon koko matriisin värjäys tapahtuu. Väriä ei menetetä myös ylemmän kerroksen hankautumisen vuoksi. Tämän menetelmän suurin haitta on jalostuksen korkeat kustannukset. Rikkaan ja syvän värin antamiseksi betoniseokselle sinun on otettava käyttöön melko suuri määrä pigmenttiä, joka maksaa paljon.

Katolevyjen valmistusmenetelmä.

Käytettäessä päällystyslaattoja, kivilohkoja, reunoja ja muita materiaaleja käytetään tätä värjäämismenetelmää. On suositeltavaa käyttää sitä betonielementtien, polkujen, kiinnitysseinien jne. Monoliittisen kaatamisen yhteydessä. Tällä menetelmällä voit unohtaa tarve päivittää ja sävyttää pintoja monta vuotta.

Toinen betonin maalausmenetelmä sopii paremmin viimeisteltyihin betoniteräksiin ja monoliittisiin betonirakenteisiin. Se koostuu maalikerroksen levittämisestä valmiin rakenteen pinnalle. Toisin kuin muovi- tai metallipintojen standardimaalaus, kun pintaan muodostuu kalvomaista pinnoitetta, tässä tapauksessa käytetään syvästi tunkeutuvia koostumuksia, jotka tahraavat betonin elementin 1-2 mm: n paksuiseksi. Värjäys syvyys riippuu kantoaallon tyypistä, jossa pigmentti on suljettu käsillä.

Tämä betonin maalausmenetelmä muistuttaa puun käsittelyperiaatteesta syvälle tunkeutuvilla suojaavilla yhdisteillä ja klassisella tahralla, joka ei luo kerrosta puun pintaan vaan tunkeutuu syvälle rakenteeseen, mikä luo luotettavan suoja- ja koristekerroksen. Tässä tapauksessa pigmentti lisätään valmiiseen kyllästykseen betonin suojaamiseksi.

Tiivisteenä tulisi käyttää erilaisia ​​syvälle tunkeutuvia impregnointeja. Sinun tulisi tietää, että veden käyttö kantajana ei anna haluttua vaikutusta. Väri häipyy nopeasti ja pese pois. Kantoaineena on mahdollista käyttää erilaisia ​​väritöntä pohjaa julkisivumaaleille, läpäiseviin lakkeihin jne.

Betonilaastinvalmistusjärjestelmä.

Pääparametri sulkimen valinnassa on kosteudenkestävyys, joka on kuivauksen jälkeen, sekä tunkeutumisen impregnointisyvyys. Mitä syvempää pigmenttivärjäystä sisältävä kyllästys tunkeutuu, sitä kauemmin väri voi elää pinnalla. Lähes kaikissa tapauksissa betonikerroksen päällyskerros altistetaan säännölliselle altistumiselle vedelle (sulava lunta, sade jne.), Aurinko (altistuminen UV-säteille, jotka vahingoittavat useimpia väriaineita).

Toinen tärkeä tekijä on pinnan kuluminen. Yhdessä yläkerroksen kanssa uusi maali poistetaan. Tästä syystä päällystekivien ja päällystyslaattojen valmistajat maalaavat sekoitus betonista ja lopputuotteista.

Mikä pigmentti-väriaine on parempi valita betonin värjäämiseksi omilla käsilläsi?

Kuten aiemmin mainittiin, betoniseoksen värjäämiseksi, kun sitä sekoitetaan hiekkaan ja sementtiin, sinun on otettava käyttöön erityinen jauhemaalipigmentti. Valmistetun rakenteen värin kyllästymisestä riippuen on välttämätöntä vaihtaa väriaineen suhteellinen massa, joka syötetään betoniseokseen omiin käsiinsä.

Kaikki maalit, mitä se on suunniteltu (metalli, puu, muovi jne.) Ja mikä se on valmistettu (akryyli, alkydi ja niin edelleen) on valmis ratkaisu, joka koostuu väriainepigmenttimateriaalista ja kantaja-aineesta. Maalin väri voi olla:

Luonnonväriaineita ja pigmenttejä saadaan työstämällä erilaisia ​​materiaaleja.

 • alkydi (perustuu valkoiseen henkeen);
 • öljy (kuivausöljyn perusteella);
 • nitro (perustuen liuottimeen tai asetoniin);
 • akryyli (vesi).

Yleisimmin käytetään pigmenttejä kuivina väriainejauheina, jotka eivät liukene veteen, öljyyn ja muihin liuottimiin sen jälkeen kun maalattu pinta kuivuu. Ne eivät pesty sateelta, ne kestävät auringosta häipymästä.

Alkuperän mukaan betonipigmentit voidaan luokitella mineraali- ja orgaanisiin aineisiin. Kuitutyypin mukaan ne jaetaan luonnollisiin ja keinotekoisiin. Jotta saisit luonnollisen, sinun täytyy valmistaa erilaisia ​​materiaaleja. Keinotekoinen voidaan saada altistamalla kivennäisaineita lämpökäsittelyyn.

Betonin väriaineita voidaan saada mikrokapseleina, tahnastraatti- ja emulsioina. Tähän mennessä on olemassa melko suuri valikoima pigmenttejä, joita teollisuus ehdottaa. On valittava pigmentti, joka alkaa:

Työkalut betonin maalaamiseen.

 • maalattavan rakenteen ominaisuuksia ja ominaisuuksia koskevat lopulliset vaatimukset;
 • sekoitus tekniikka;
 • tietyntyyppisen jauheen saatavuus.

Betonin pigmentin kemiallinen koostumus määrittää sen tärkeimmät ominaisuudet: korroosio ja kemiallinen kestävyys, väri, lämmönkestävyys. Pigmenttikoostumuksen tällainen ominaisuus on myös valolta vastustuskyky. Tämä on pigmentin koostumuksen kyky säilyttää sävy ultraviolettisäteiden vaikutuksen alaisena. Luonnon pigmentit ovat enimmäkseen valoa kestäviä, mutta jotkut synteettiset pigmentit värjääntyvät tällaisen altistuksen seurauksena.

Mikä sementti valitsee värillisen betonin valmistuksen omilla käsillään?

Taulukko: Betonin ja sementtilaatujen laadut.

Värillisellä betonilla voidaan käyttää mitä tahansa sementtityyppiä. Mutta sinun pitäisi aina harkita mahdollisia vivahteita. Sementtikoostumuksen alkuväri vaikuttaa värillisen betoniseoksen lopulliseen sävyyn. Portland-sementin harmaa väri voi muhennella sävyjä, saastuttaa värisävyä ja vähentää saturaatiota, joten kun tarvitset valoa, kirkasta ja mehukasta betonin sävyä, käytä valkoista sementtiä.

Sävyn kylläisyys ja puhtaus riippuvat siitä, mitä pigmenttiä käytetään. Kun betoniin lisätään pigmenttiä, maalataan vain sementtikiviä, joka peitetään kerroksella pigmenttihiukkasia. Ajan myötä ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta täyteaine altistuu, hieman vaihtelee sävy. Mitä vähemmän aggregaatin väri eroaa sementtikiven sävystä, sitä vähemmän muuttuu.

Betonin väri ei riipu pelkästään pigmentti-injektoidusta väriaineesta vaan myös sementin valinnasta seoksen sekoittamisprosessissa (harmaa, valkoinen).

Väärinkäsitysten välttämiseksi on suositeltavaa tehdä alustava sekoitus ja kaataminen. Pigmentin runsaalla syöttöllä betoniseokseen, joissakin tapauksissa värillisen kipsin tai valurakenteen halkeilu voi lisääntyä. Tämä johtuu pääasiassa pigmenttijauheen suuresta veden absorptiosta. Kun osa vedestä (tämäntyyppisen jauheen turvotus sekoitettaessa nesteessä), se riistää silikaattien sementillä kosteudelta ja katkaisee näin hydratoitumisprosessin. Tällöin on suositeltavaa käyttää pehmittimiä tai vettä säilyttäviä lisäaineita.

Kuinka tehdä väriaineita betonille omilla käsillänne?

Useimmissa tapauksissa betoni on maalattu happoväreillä. Väriaineet ovat nesteitä, joten ne virtaavat seinää pitkin, mutta ne ovat huonosti imeytyneitä betonin pohjaan. Tämä ongelma voidaan helposti ratkaista konkreettisten betonisekoitusten erityisen happogeelivärin avulla.

Jos haluat käyttää happaman väriaineen omilla käsilläsi, sinun on ostettava seuraavat materiaalit:

Sopiva sementti maalaukseen on valkoinen sementti.

 • liuottimia;
 • liima;
 • erityinen väriaine pigmentti;
 • erilaisia ​​lisäaineita, joita tarvitaan tehostamaan vaikutusta.

Kaikki komponentit on sekoitettava huolellisesti yhteen homogeeniseen massaan saakka. Tämän jälkeen on mahdollista käyttää väriainetta, joka sisältää valitun pigmentin.

Värjääksesi betonipohjaa happoväreillä, sinun on ostettava seuraavat työkalut:

 • työvaatteet;
 • harjat;
 • Scotch nauha;
 • maali tarjotin;
 • erityiset suojalasit;
 • tikkaat;
 • kumikäsineet.

Voit maalata betonipinnan, sinun pitäisi ostaa useita väriaineita eri pigmenttejä.

Käytettävissä olevien väriaineiden värimaailma ei ole liian suuri, joten on mahdollista sekoittaa useita eri värejä saadakseen halutun tuloksen. Betonipohjaa on käsiteltävä perusteellisesti liuottimella. Jos seinässä on liimaa tai lakkaa jäämiä, se maalataan epätasaisesti, ja eri paikoissa saat erilaisen sävyn. Työ tehdään happamalla, joten sinun on suojeltava kaikkia esineitä siitä, että he saavat sen. Myös lattia ja katto on suojattava. Ennen tarvittavan työn suorittamista sinun on käytettävä erityisiä vaatteita, suojata silmiäsi ja ihoa haposta.

Väriaine omalla kädellä ja maalaamalla betonia on helppoa, jos sinulla on kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit.

Vaahto betoniin, miten se tehdään ja käytetään oikein

Arkkitehti- ja rakennussuunnittelu keinona toteuttaa suunniteltuja ideoita on äskettäin tullut normi, joka on saatavilla jokaiselle kadulle. Tällöin tavoitteen saavuttaminen toteutetaan uusien rakennusteknologioiden avulla. Tällainen nykyaikaisen tekniikan suosittu rakennusratkaisu sisältää värillistä betonia, joka yhdessä pintarakenteiden kanssa tarjoaa vertaansa vailla olevaa tulosta.

Tätä koristeprosessia käytetään nykyään kaikentyyppisissä betonituotteissa, jotka ulottuvat päällystyslautasta ja päättyy betonilaattoihin. On myös huomattava, että tämä suuntaus kehittyy nopeasti, mikä vaikuttaa merkittävästi väriaineiden kestävyyteen ja sen positiiviseen vaikutukseen betonin laatuun.

On myös huomattava, että betoniväriaineet kokonaismassassa tuotetaan teollisesti, mutta kansanvärjäysmenetelmät luovat omat tekniikat, jotka perustuvat rakennusmateriaalien kemikaaleihin.

Betoni- sekoitteiden väriaineita lisätään tavallisesti sekoitettaessa, ja niitä voidaan käyttää myös maalimateriaalina valmiin tuotteen pinnalle. Tällaiset väriaineet voivat luonteeltaan olla luonnollisia (mineraali: kromioksidi, mangaani jne.) Sekä synteettiset. Esimerkiksi rautaoksidi antaa punaisen värin ja titaanidioksidivalkoinen.

Värin käyttö betoniseoksessa

Väriaineen lisääminen betoniseokseen antaa entistä luotettavamman ja kestävän tuloksen johtuen tunkeutumisvyöhykkeestä. Myöskin, vaikka ylhäältä kerroksena oleva betonikerros hankautuu ja kuluu loppuun, sen värirakenne ei muutu.

Samaan aikaan asiantuntijat huomauttavat, että tällaisen betonin kustannukset kasvavat merkittävästi väriaineiden kustannuksella.

Tätä menetelmää käytetään useimmiten koristepäällystyslautojen valmistukseen sekä talon ulkoalueiden järjestelyn elementteihin.

Tämä menetelmä on myös erittäin tehokas käytettäessä betoniseosta suurien pintojen (syyt, rodut, raidat jne.) Kaatamiseksi. Loppujen lopuksi niiden koristeellinen kerros ei muutu, niiden ei tarvitse sävyttää tai palauttaa koristekerrosta.

Värisyvyys saavutetaan käyttämällä betonimassan määrän laskettua suhdetta väriaineen määrään. Pitoisuuden muuttaminen mahdollistaa useita samankaltaisia ​​sävyjä.

Maalaus betonipinnoille

Tämä betonituotteiden maalausmenetelmä ei poikkea tavanomaisesta maalaustekniikasta. On kuitenkin huomattava, että betonin rakenne kovetettaessa säilyttää kosteuden absorptiomäärien. Tätä ominaisuutta käytetään myös betonipinnan suojaamiseen maalausta varten.

Itse asiassa betonin tunkeutumiseen käytetään syvälle läpäiseviä pohjia, jotka tunkeutuvat betonin syvyyteen jopa 5 millimetriin. Samanaikaisesti läpäisevän alustan väkevöityminen alustan jälkeen muuttaa betonin yläkerroksen väriä monta vuotta.

Tämä maalausmenetelmä on hyvin samanlainen kuin puutuotteiden värjäytyminen impregnoimalla, mutta betonirakenteiden osalta vesipohjaiset kyllästykset eivät ole täysin sopivia johtuen merkityksettömästä tunkeutumisasteesta ja mahdollisesta huuhtoutumisesta ajan mittaan.

Tästä syystä sinun on valittava huolellisesti läpivientipohjat, jotka voidaan erityisesti suunnitella tähän tarkoitukseen. Voit myös käyttää lakkoja, kyllästynyksiä betoniin ja pohjamaaleja maaliseosten valmistukseen.

Pohjan pääindikaattori on impregnoinnin tunkeutumista betonin pintakerrokseen, sekä liuotuksen ja värimuutoksen taso ympäristön vaikutuksesta sateen, lumen, jään, tuulen ja auringon muodossa.

Tästä syystä asiantuntijat suosittelevat tätä menetelmää betonituotteiden maalaamisessa paikoissa, joissa ei ole suurta käyttökuormaa.

Betoniseoksen valmistus värillä

Tuotteen yhtenäinen ja syvä väritys saavutetaan lisäämällä betoniseokseen väriaine. Se olisi kuitenkin lisättävä valmisteluvaiheessa.

Asiantuntijat suosittelevat myös tasaisen hajotuksen jakamista, mikä voi merkittävästi vähentää värillisen betoniseoksen valmistamiselle asetettua määräaikaa. Mitä tarkemmin tämä menettely suoritetaan, sitä nopeammin lopputulos on nopeampi. Seoksen valmiuden ilmaisin on yhtenäisen värin läsnäolo riippumatta siitä, missä liuoksessa otetaan värjäytymisen tasoa. Suhteiden noudattaminen mahdollistaa betoniseoksen valmistamisen samalla väriaineella vaivaamalla ja vaivaamalla. Samalla värin irrationaalinen käyttö voi muuttaa betoniseoksen lopullista väriä, mutta myös lisätä merkittävästi valmistuksen kustannuksia, koska tällaiset väriaineet ovat melko kalliita.

Aivan kuten käytännössä käy ilmi, betoniseoksen laatu riippuu lopullisen sekoituksen ainesosien osuuksista:

 • - 1 sementtimääritys;
 • - 2,5 hiekkaa;
 • - 4 sora (sakko);
 • - 1,4 metrin vettä;
 • - väriaineen mitta (seoksen tilavuus).

Suurin värivaikutus käytettäessä väriaineita betoniseoksessa saavutetaan, jos valmistukseen käytetään valkoista hiekkaa ja / tai sementtiä. Tämä vähentää väriaineen määrää halutun sävyn saavuttamiseksi. Myös seoksen valmistuksen nopeuttamiseksi ja väriaineen yhtenäisen järjestelyn aikaansaamiseksi väriaine laimennetaan veteen ennen betonin seoksen lisäämistä ja lisätään siihen nestemäisen liuoksen tilaan.

Toinen pieni salaisuus, joka säästää kustannuksia säästävien harjoittajien luomasta värillistä betonia. Voit ensin täyttää 2/3 tuotteen tai alueen tilavuudesta ja lisätä 1/3 värillisestä betonikerroksesta pohjaan.

Betonituotteiden pinnan maalaaminen

Säästä henkilökohtaisia ​​varoja ja tee kaunis värillinen betoni käyttämällä maalaustapaa omalla kädellä käyttäen väriainetta happopohjalla.

Tämä pohja antaa kosteuden läpäisevyydelle vastustuskyvyn ja säilyttää tarvittavan huokoisuuden, kun se altistuu ilmalle.

Myös tämä perusta on useita kertoja pidempi käyttöikä.

Tietenkin voit käyttää valmiita maaleja, mutta voit tehdä sen itse.

Kloorihappovärin muodostus suoritetaan suhteissa:

 1. - 0,25 1 kalsiumkloridia;
 2. - 0,5 kg värillistä kuivamaalia (kalkki);
 3. - 7 litraa vettä;
 4. - 1.1-1.2 kalkkimaali;
 5. - 20-30 grammaa pyykinpesuaineita 10 litraa maaliin.

Kasvatamme 5 l: ssa vettä kalkkia. Sekoita kuiva maali pieneen määrään vettä, lisäämällä vähitellen vettä, jolloin sen kokonaistilavuus on 1 l. Kalsiumkloridia lisätään seokseen. Toisessa astian lämpimässä vedessä teemme saippuaveden. Tämän jälkeen valmistetut liuokset sekoitetaan ja kuljetetaan sideharjan suodattimen läpi niin, että lopullisessa koostumuksessa ei ole jyviä tai kokkareita.

Työn tekemiseksi betonin maalaukseen on ensin puhdistettava lika ja pöly ja rasvanpoisto.

Betoni värjätään suihkulla, rullalla tai maalilla yhdestä kahteen kerrokseen, jolloin kutakin kerrosta kuivuu vähintään 6 tuntia. Tänä aikana betonin ylemmässä kerroksessa tapahtuu kerrosten toiminnan kemiallinen reaktio.

Kuivumisprosessin lopussa maalattu pinta pestään kylmällä vedellä ja kuivataan sienellä. Pinnan täydellinen kuivaus edustaa todellista värisävyä, joka voidaan tehdä kylläisemmäksi toistamalla pintamaalausmenetelmä.

Maalausmenetelmän ydin on maalikomponenttien kemialliset reaktiot betonielementtien yhteydessä. Tästä syystä sinun tulee noudattaa henkilökohtaisen turvallisuussääntöjä ja käyttää suojavarusteita (käsineitä, haalareita ja suojalaseja).

Tämä maalausmenetelmä ei ainoastaan ​​ratkaise suunnittelumallia, vaan on myös eräs tapa suojata betonia kosteudelta.

Jauhemaiset betonivalmisteet tekevät sen itse

Moderni teknologia mahdollistaa tavallisen harmaa betonin kääntämisen kirkkaaksi ja kauniiksi pinnoitteeksi ilman paljon vaivaa. Useita eri pigmenttejä käytetään usein päällystyslautojen, reunakivien, päällystystilojen ja arkkitehtonisten muotojen luomiseen. Voit myös tehdä väriaineita konkreettisille omilla käsillä. Tällainen koristelu voi koristaa minkä tahansa tontin tai pihan, joka muuttaa tavalliset asiat alkuperäisiksi ja eloiksi.

Tyypit betonimaalaus

On olemassa monia menetelmiä betonirakenteisiin. Jokaisella on omat ominaisuutensa, positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet. Maalaus on kahdella tavalla:

 • maalaus valmiilla materiaaleilla;
 • vaivaava sementtiliete pigmentillä.
 • Ensimmäinen vaihtoehto on samanlainen kuin seinien tavallinen maalaus ja siihen kuuluu suurien valmiiden rakenteiden maalaaminen. Konkreettista työtä varten vaaditaan koostumuksia, jotka kykenevät tunkeutumaan riittävään syvyyteen, eivätkä ainoastaan ​​muodosta pinnan värikerrosta.

  Hiekkapigmentti saavuttaa 1-2 mm syvälle materiaaliin. Tämän indikaattorin lisääntymisen myötä värinpitävyys kasvaa, mikä on erityisen tärkeää betonirakenteille, jotka imevät kosteutta hyvin ja ovat alttiita hankaukselle ja altistumiselle auringolle.

  Väriaineen lisääminen betoniseoksen aikana on luotettavin menetelmä. Näin luotu materiaali ei vaadi sävyä ja palvelee pitkään. Korkeat kustannukset ovat tämän vaihtoehdon suurin haitta. Yhtenäisen ja mehukas väri vaatii suuren määrän kallista pigmenttiä.

  Väriaineisiin kuuluu useita eri tyyppejä:

  Acid Väriaineet

  Suosituin maalausvaihtoehto. Se käyttää läpinäkyvää jauhetta, joka ei vaikuta haitallisesti ihmisiin. Kun materiaali on vuorovaikutuksessa, tapahtuu reaktio ja saadaan haluttu sävy.

  Väripaletti sisältää punaisen, vihreän, mustan, keltaisen ja valkoisen väriaineen betonille. Vaadittu sävy saavutetaan lisäämällä aineen pitoisuutta tai sekoittamalla useita sävyjä. Toiminnalliset komponentit:

  • värien lisäaineiden kiinnittäminen;
  • liuotin;
  • liima-aine.

  Ensiksi kuivat aineosat yhdistetään ja sitten neste kaadetaan. Materiaaliin lisätään liuotinta. Pigmentti jaetaan ruiskulla, pinnan on oltava kuiva ja puhdas. Voit käyttää myös harjaa, jossa ei ole metallipäällysteitä, jotka kestävät happoa.

  Viereiset esineet on peitettävä suojamateriaalilla - happoa sisältävällä aineella on haitallinen vaikutus pienikokoisiin koostumuksiin. Henkilökohtaiseen turvallisuuteen kuluu käsineet ja erityinen puku.

  Kuusi tuntia käytön jälkeen happo- ja väriainepigmenttijäännökset poistetaan vedellä. Päivän aikana rakenne lopulta kuivuu ja on valmis käytettäväksi. Tämä menetelmä voi keinotekoisesti vanhentaa betonia tai luoda kiven jäljitelmän sen pinnalle. Värin kulutus on keskimäärin 0,25-0,35 l liuosta neliömetriä kohden. m.

  Hapan lisäaineita käytetään värjäämiseen erilaisissa päällystyslaatoissa, arkkitehtuurin pienissä elementeissä ja päällystysteknoissa. Väri ei altistu haalistumiselle, hankautumiselle tai pesemiselle. 0,5 - 1 kg: sta kuivaa väriainetta saadaan enintään 50 kg: aan liuosta, jauheannos nostetaan materiaalin suuremman kyllästymisen antamiseksi. Seos valmistetaan seuraavien mittasuhteiden mukaisesti:

  Harmaa sementti vaatii suuren pigmenttikonsentraation, joten säästämiseksi on parempi käyttää valkoista betonia.

  Akryyliyhdisteitä

  Akryylipohjaiset väriaineet ovat merkittäviä kirkkaiden värien ja kestävyyden kannalta. Niitä käytetään yleensä seiniin tai lattioihin. Myymälässä voit noutaa halutun värin, alue on varsin vaikuttava. Maali kuivuu nopeasti ja ei aiheuta haitallisia aineita, joten sitä voi käyttää ongelmitta sekä ulkona että sisätiloissa.

  Koostumus levitetään helposti sienellä, harjalla tai rullalla. Työtä voidaan kiihdyttää matalapaineisella ruiskulla. Kaksikerros tekee väriä enemmän mehukkaita ja ilmeikäs. Pinnoite pysyy hyvin, mutta jos maali alun perin oli heikko laatu, sen pinta voi alkaa kuoriutua ja irrottaa.

  Yksinkertaiset jauheet

  Nämä väriaineet ovat helposti sekoitettavissa, mikä tuottaa kirkkaita ja monipuolisia värejä. Maalijauheen hinta sementille on myös alhainen. Mutta on melko vaikea valita hyvä vaihtoehto, sinun on käytettävä kaupassa pitkään. Huonolaatuiset pigmentit eivät siedä äkillistä lämpötilan muutosta, heikkenevät auringonvalon vaikutuksesta. On parasta käyttää yksinkertaisia ​​formulaatioita huoneessa.

  Jauheen laimentamiseksi käytetään liuotinta tai yksinkertaista vettä. Maalaa tavallisilla työkaluilla: harja, rulla tai sieni. Väri on yhtenäinen ja tyydyttynyt, koostumus kuivuu nopeasti eikä tarvitse poistaa tähteitä pinnalta.

  Kuivat pigmentit

  Kirkkauden ja värivaihtoehtojen osalta kuivat väriaineet konkreettiselle vahvistukselle. Lopullinen sävy voidaan määrittää jauheen väri. Väripäällyste kestää mitä tahansa säätä, valolle ja kosteudelle altistumista. Kuivia pigmenttejä voidaan kuitenkin soveltaa vain uusiin, käsittelemättömiin betoniin.

  Väriaine kattaa vain materiaalin yläkerroksen, mutta se myös pitää hyvin ja vahvistaa sementtikehikkoa.

  Korkealaatuinen jauhe on tasalaatuinen ilman juuttuneita kokkareita. Värin tulee olla yhtenäinen ja kirkas. Näitä aineita ei laimenneta vedellä, ja kun liuosta käytetään jonkin ajan kuluttua, ne uppoavat pohjaan. Jauhevalmisteisiin kuuluvat: umber, whitewash ja okra. Kuivat väriaineet levitetään lastalla tai lastalla. Liuos on sekoitettava säännöllisesti, jolloin pinnalle muodostuu tiheä paksu kerros.

  Väriravinteita

  Voit luoda värillistä materiaalia, jota käytetään nestemäisiin ja jauhemaaleihin betonille. Ne ovat lisäaineita, jotka on sekoitettu raakaseokseen. Värit ovat pastelli- ja vaaleita sävyjä. Suunnittelu on täysin maalattu, joten ne eivät ole vaarallisia sää, kuoppia tai naarmuja muuttamalla. Pigmentti pitää sisällön koko elinkaaren.

  DIY Pigment Chloride

  Väriaine, jolla on kloridikomponentti, kestää hyvin kosteutta pitäen huokoisuuden ilman vaikutuksen alaisena. Koostumuksella on pitkä käyttöikä. Voit valmistaa pigmentin itse käyttäen mittasuhteita:

  • vesi - 7 l;
  • kalsiumkloridi - 0,25 l;
  • hydratoitu kalkki - 1,1-1,2;
  • kalkki kuiva maali (väri);
  • pyykinpesuaine - 20-30 g / 10 l liuosta.

  Kalkkihuuhtelu liuotettiin 5 litraan vettä. Kuiva maali sekoitetaan myös pieneen määrään nestettä. Vettä lisätään vähitellen ja liuos tuodaan 1 litran tilavuuteen. Kalsiumkloridia sekoitetaan laimennetun pigmentin kanssa. Erikseen luo lämmin saippualiuos. Kaikki ainesosat yhdistetään yhteen ja suodatetaan juustoraastin läpi, mikä poistaa mahojen ja jyvien maalista.

  Betoni ennen maalausta on puhdistettava lian ja rasvanpoistosta. Kotitekoinen koostumus jaetaan maaliharjalla, suihkeella tai rullalla. Pinnoitteen tulisi koostua kahdesta kerroksesta, joista kutakin kuivattiin vähintään 6 tuntia. Seuraava värjäys lisää värin kyllästymistä.

  Betonin väriaineet voivat monipuolistaa tämän materiaalin tylsää vakioväriä ja luoda mielenkiintoisia koristeompeleita. Pigmenttiä voi ostaa myymälästä valitsemalla haluttu sävy tai luo se itse.

  Tee konkreettinen väriaine omiin käsiisi


  Tänään värillistä betonia käytetään aktiivisesti paitsi asuinrakennuksissa myös teollisessa rakentamisessa. Betonoinnissa käytettävät värit suorittavat sekä koristeellisia että käytännöllisiä tehtäviä, nimittäin ne parantavat valmiin monoliitin ominaisuuksia. Erityisen suosittu konkreettinen värjäys on tullut yksityisten kehittäjien keskuudessa, jotka haluavat tehdä maaseudun talot ja tontit houkuttelevammaksi. Siksi monet taiteilijat ovat kiinnostuneita siitä, miten väriaine betonille tehdään omilla käsillään. Vastaus tähän ja muihin konkreettisia pigmenttejä koskeviin kysymyksiin löytyy tästä artikkelista.

  Väriaineet: ominaisuudet ja lajikkeet


  Betonin väriaineita (pigmenttejä) ovat koostumuksia, jotka sisältävät väriaineainetta liuokseen, jotta se värjätään. Jos työhön käytetään korkealaatuista väriä, niin vaikeat sääolosuhteet eivät voi vaikuttaa monoliitin varjossa. Kun betoni kypsyy, pigmenttiä ei voida poistaa.

  Pigmenttejä on kolme päätyyppiä:

  • Orgaaniset väriaineet (pigmentit keltaisesta, vihreästä, sinisestä ja ruskeasta);
  • Metallivärjätyt aineet (jauhe alumiinista, kultaisen värin pronssi);
  • Mineraalipigmentit, jotka vuorostaan ​​voidaan jakaa keinotekoisiin väriaineisiin (tuoksu, kromioksidi) ja luonnollisia (liitu, kalkki, grafiitti).

  On olemassa toinen luokittelu, jossa väriaineet erotetaan koostumuksella. Pigmentit ovat:

  Betonipigmentit ovat saatavilla muodossa:

  Usein kekseliäiset rakentajat tekevät väriaineita betonille omin käsin. Usein kotitekoisilla pigmentteillä on tahnamaiset ja emulsiomuodot.

  Maalausmenetelmät


  Betonilaastetta voidaan värjätä kahdella menetelmällä:

  • Seoksen valmistuksen vaiheessa;
  • Betonin kiinteytymisen jälkeen.

  Ensimmäinen menetelmä tunnustetaan tarkoituksenmukaisemmaksi, koska betonilla, joka on maalattu valmistushetkellä, on pidempi käyttöikä. Lisäksi maalikerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti.

  Betonin maalaaminen toisella tavalla on samanlainen kuin rakennuksen seinien maalaus. On kuitenkin syytä muistaa, että työssä on käytettävä pigmenttejä, jotka voivat tunkeutua syvälle monoliittiin (vähintään 2 mm). Jos jätät tämän vaatimuksen huomiotta, värin laatuominaisuudet vähenevät huomattavasti.

  Haitat ja ammattilaiset


  Ainoa, mutta erittäin merkittävä haitta on pigmentin hinta. Kun otetaan huomioon, että huomattava määrä maaleja tarvitaan korkealaatuiseen värjäykseen, rakennusmestari ei pysty välttämään merkittäviä materiaalikustannuksia.

  Kuitenkin päälliköt, jotka haluavat säästää rahaa, päättävät käsintehdyistä väriaineiden luomisesta. "Pigmentti konkreettisille omilla käsillä" - foorumit ja konferenssit, joilla on tämä nimi, löytyvät usein Internetistä.

  Mahdollisuus tehdä pigmentti kotona kompensoi täysin edellä mainitusta haitasta. Lisäksi väriaineet ovat ominaisia ​​useille kiistattomille eduille. Betonin pigmenttien tärkeimmät edut ovat:

  • Korroosionkestävyys;
  • Lämpötilan ääripään kestävyys;
  • Ultraviolettisäteilyn kestävyys (väri ei haalistu auringossa);
  • Kyky täysin "vasara" betoniliuoksen väri (maali kattaa jopa seoksen harmaa väri);
  • Kemiallisen käsittelyn kestävyys (väri on edelleen kyllästetty betonin alkalisen ja betonin käsittelyn jälkeen).

  Suosituin pigmentti


  Kaikista edellä mainituista väriaineista se on betonipigmentti, joka tunnetaan suosituimpana. Materiaali on ympäristöystävällinen: sillä ei ole haitallista vaikutusta ihmisen kehoon eikä ympäristöön.

  Väriaine valmistetaan jauheena, sen läpinäkyvä rakenne. Kun pigmentti tulee liuokseen, se reagoi sementtiin, jolloin tuloksena on värjäys.

  Jos käytät happaman maalin valmistusta, voit tehdä musta betonipigmentin omin käsin, mikä on niin suosittua yksityisessä rakentamisessa.

  Tämän tyyppisen värin valmistamiseksi sinun on ostettava tarvittavat komponentit etukäteen:

  • Liima-aineet;
  • Erityinen väriaine;
  • Liuotin;
  • Kiinnitykseen tarvittavat ratkaisut.

  Pigmentin valmistuksen tekniikka on alkukantainen: riittää sekoittaa kaikki osat perusteellisesti kunnes massa tulee homogeeniseksi.

  Kotitekoinen kloridipigmentti


  Nykyaikaiset rakennustyöt ja markkinat tarjoavat asiakkaille laajan valikoiman erilaisia ​​pigmenttejä, mutta kaikki käsityöläiset eivät ole kiireisiä ostamaan tällaista tuotetta. Tosiasia on, että monien väriaineiden kustannuksia ei tuskin voida pitää hyväksyttävänä.

  Jos kehittäjä tarvitsee värillistä betonia, mutta hänellä ei ole varaa ostaa väriaineyhdistelmää, älä epäusko. On aina mahdollista tehdä pigmentti betonilla omiin käsiisi.

  Alkeistason rakennuttajat kokeneemmat kollegat suosittelevat hallitsemaan halogenoidun pigmentin valmistusta.

  Ennen työn aloittamista huolehdit seuraavista osista:

  • Sammutettu kalkki (fluff) - 1,5 l;
  • Puhdas (parempi juominen) vesi - 7 litraa;
  • Kalsiumkloridi - 200 ml;
  • Kalkkimaali (kuiva) sopiva väri - 500 g;
  • Pyykinpesuaine - 30 g / 10 litraa valmistettua väriainetta.

  Kun kaikki materiaalit on valmistettu, voit siirtyä suoraan maalin valmistukseen. Toimintalgoritmi on seuraava:

  • Sammutettu kalkki- ja kalkkimaali lisätään veteen. Materiaalit sekoitetaan perusteellisesti seoksen homogeeniseksi tekemiseksi;
  • Kalsiumkloridi kaadetaan tuloksena olevaan liuokseen;
  • Pyykinpesuaine on raastettu;
  • Valmiit sirut liukenevat kuumennetussa vedessä;
  • Saippualiuos kaadetaan säiliöön, jossa on tuleva pigmentti;
  • Väriaine sekoittuu jälleen ja kulkee juustoraastin läpi. Tämän manipulaation ansiosta voit saavuttaa haluamasi pigmentin sävyt.

  On selvää, että väriaineen teknologia on melko yksinkertainen, ja jopa henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi selviytyä työstä. Ennen kuin käytät pigmenttiä betonille omalla kädellä, on otettava huomioon se, että erikoismyymälästä ostettu maali on yhä korkealaatuisempia kuin "kotitekoinen" vastapuoli.

  Mitä pigmenttejä käytetään betonin maalaamiseen

  Likaiset harmaat betonirakennelmat näyttävät märkiviltä ja kyllästyneiltä. Onneksi modernin kehityksen ansiosta on mahdollista luoda erilaisia ​​arkkitehtonisia elementtejä tahansa värivalikoimasta, aina kirkkaista maalaiskartanoista, monumentaaleihin puutarhapiirissä, joka on tyylitelty graniittina tai marmorina. Kaikki tämä nykyään voidaan toteuttaa käyttämällä betonipigmenttiä - pigmenttiä.

  Mutta ennen värjäystyön aloittamista, sinun on selvitettävä, mitä tämä komponentti edustaa ja mitä sen lajikkeita löytyy myynnistä tänään.

  Mikä on pigmentti

  Pigmentit ovat kantoainepohjaisia ​​lisäaineita, jotka lisätään nestemäiseen betoniseokseen tai levitetään kuivattuun pintaan. Joissakin tapauksissa vastavalmistettua liuosta käsitellään tällaisilla koostumuksilla.

  Seuraavassa on betonitiivisteiden luokittelu:

  • Luonnollinen (luonnollinen). Nämä yhdisteet saadaan murskausmateriaalien kuten kalkin, liidun, koalin, grafiitin, umberin, mangaaniperoksidin, okkerin ja muiden prosessien prosesseissa.
  • Keinotekoinen. Tässä tapauksessa mineraalikomponentit suoritetaan lämpökäsittelyllä (kellunta, kromioksidi, hiilimusta, titaanivalkoinen, kruunut ja palanut umber).
  • Metallia. Tällaisten pigmenttien saamiseksi käytetään kultaista pronssia, titaanioksidia, alumiinijauhetta ja sinkkipölyä.
  • Happo (erilaisten happojen kirkkaat liuokset).

  Acid-väriaineet betoniin antavat mahdollisuuden saada erilaisia ​​pigmenttejä: musta, vihreä, useita ruskean ja sinisen sävyjä. Tämäntyyppistä väriainetta käytetään useimmiten, kun se tulee kemialliseen reaktioon sementtilaastilla, joten lopputulos näyttää realistiselta.

  Lähes kaikenlaisia ​​väriaineita myydään muodossa:

  Se on kätevämpää ja halvempaa käyttää kuivaa väriainetta.

  Pidä myös huomiota pigmenttien ominaisuuksiin ja niiden eduihin.

  Väriaineiden ominaisuudet betoniin

  Betonin pigmentit ovat seuraavat ominaisuudet:

  • Hyvää piiloutumista. Tämä tarkoittaa, että väriaine koostuu päällekkäin betonipinnan alkuperäisestä väristä.
  • Öljyn imeytyminen (öljyaineiden pysyminen työpinnalla). Mitä pienempi tämä luku, sitä pidempi koostumus säilyttää värinsä. Öljyn imeytymisen keskiarvo vaihtelee 40: stä 100: een.
  • Korroosionkestävä.
  • Suuri sietokyky.
  • UV-säteilyä ja lämpötila-ääripisteitä.
  • Hajonta. Huolimatta siitä, että koostumukset ovat jauheena, mikropartikkelit täydentävät sementtiseoksia täydellisesti.

  Tarvittaessa kuivat väriaineet betonille voidaan tehdä itsenäisesti.

  Kuinka tehdä väriaine betoniin

  Sementin väriaineen säästämiseksi se voidaan tehdä kotona. Tätä varten tarvitset:

  • 7 litraa juoksevaa vettä;
  • 0,2 1 kalsiumkloridia;
  • väritön saippua (enintään 10 g maalia tarvitaan yli 30 g saippuaa);
  • 0,5 kuivaa kalkkimaalia;
  • 1,5 litraa sammutettua kalkkia (fluff).

  Kalkkipigmentin saamiseksi on välttämätöntä sekoittaa kaura hyvin veteen ja lisätä kalsiumkloridia nesteeseen. Tämän jälkeen sinun täytyy murskata saippua (on parasta käyttää tavallista grater tätä varten) ja sulaa se lämpimässä vedessä. Seuraavassa vaiheessa saippuavettä lisätään fluff- ja kalsiumliuokseen.

  Saatu seos sekoitetaan perusteellisesti tasaiseen koostumukseen, minkä jälkeen se johdetaan juustoraastin läpi.

  Tämä konkreettinen väriaine ei tee mitään omilla käsillään, mutta se ei poiketa samalla kestävyydellä kuin tehtaan pigmentit, jotka sisältävät pehmentimiä, kiinnittimiä ja muita komponentteja.

  Riippumatta siitä, oletko tehnyt pigmentin betonille tai ostanut valmiin koostumuksen, sinun on noudatettava tiettyä tekniikkaa, jolla lisätään aineita sementti-hiekkaseokseen.

  Miten värillinen betoni

  Ennen värillistä betonia, sinun on päätettävä, kuinka paljon pigmenttiä on lisättävä seokseen.

  Kaikki riippuu varjosta, jonka haluat saada. Toiveiden mukaan 100 kg valkoista sementtiä tarvitaan:

  • 1-2 kg väriainetta pastelliväreille;
  • 3-4 kg pigmenttiä keskikokoista sävyä varten;
  • 4-6 kg saadaksesi tyydyttyneemmän värin.

  Jos maalat konkreettisia tummia sävyjä, on tarpeen käyttää vähemmän väriainetta ja saada kyllästetty valonsäde päinvastoin lisäämällä lisää valkoista pigmenttiä.

  Myös värien kyllästyminen riippuu liuoksen lisätyn veden tilavuudesta. Jos erässä on enemmän nestettä, lopullinen sävy on paljon kevyempi.

  Käyttämällä pigmenttejä betoniin on noudatettava seuraavaa vaivaustekniikkaa:

  1. 15-20 sekuntia sekoitetaan täydellisesti täyteaine ja värjäys.
  2. Lisää sementti ja sekoita kaikki uudelleen 20 sekuntia.
  3. Lisää vettä ja sekoita liuos huolellisesti 1-2 minuutin ajan.

  Jotkut valmiit väriaineet lisätään veteen. Myös raaka-ainetta, joka ei höyryn jälkeen liukene veteen, voidaan lisätä vain kuivaan betoniin 3-5%: n määrästä.

  Jos puhumme sementistä, jota on käytettävä, on parempi käyttää valkoisia yhdisteitä. Maalaus harmaa tietokone ei anna odotettua vaikutusta - väri on haalistunut ja "likainen". Lisäksi valkoista sementtiä käsitellään paremmin värjäyskoostumuksilla.

  Jos haluat käyttää pigmenttejä betoniin, joka on jo jäädytetty, on parasta käyttää happamia väriaineita tähän.

  Maalaus pakastettua betonia

  Valmistaudu valmistamaan:

  • Scotch nauha;
  • tarjotin;
  • harjat;
  • sooda;
  • atomizer;
  • muovikelmu;
  • käsien, silmien ja kehon suojelu;
  • liuotin.

  Noudata seuraavia ohjeita:

  1. Valitse haluamasi väri hapan väriaine (voit sekoittaa muutaman).
  2. Puhdista betonipinta liasta ja käsittele sitä liuottimella.
  3. Jos teet sisätyötä, peitä kaikki huonekalut ja lattia kalvolla.
  4. Käytä siveltimellä tai sienellä väriainetta tasaisesti pinnalle.
  5. Odota, kunnes maalattu betoni kuivuu (yleensä kuivuminen kestää 2-8 tuntia).
  6. Liuota sooda vedessä suhteessa 1-2 rkl 4 litraan vettä. Levitä nestettä pintaan sumuttamalla (poista ylimääräinen natriumkloridiliuos sienellä). Tämä on välttämätöntä väriaineen neutraloimiseksi.
  7. Huuhtele maalattu pinta juoksevalla vedellä.
  8. Kuivaa betoni 20-24 tuntia.
  9. Käytä tarvittaessa suojaavaa ainetta.

  On myös otettava huomioon erilaiset pigmenttien ominaispiirteet betonin maalaamiseksi:

  • Jo kovetettujen betonilattien värjääminen on parasta käyttää valmiita kemiallisia väriaineita. Ne putoavat betonin rakenteeseen 1 mm: llä, vahvistavat pintaa ja estävät pölyn muodostumista.
  • Jos sekoitat useita eri värejä väriaineita, lattiat voidaan maalata väri jäljittelevät luonnonkivi.
  • Happovärit eivät käytännössä maalaa kiviä ja hiekkaa, vaan ne muuttavat vain sementin väriä. Tämän ansiosta on myös mahdollista saavuttaa mielenkiintoinen vaikutus, mutta jos haluat maalata pinnan monokromaattisella värillä, on parempi käyttää muita väriaineita.
  • Jos betonissa on karkeaa murskattua kiveä, sitä ei myöskään käsitellä ja säilyttää sen luonnollinen sävy.
  • Tekokivestä on parempi käyttää luonnollisia ja synteettisiä väriaineita.
  • Jos ostat valmiin jauhepigmentin, varmista, että se on mureneva. Jos pigmentti on rakeinen, se on vanhentunut.

  Kiinnitä huomiota myös raaka-aineiden kustannuksiin.

  Kustannukset

  Värin tyypistä riippuen sen hinta vaihtelee myös:

  • Jauhepigmentit ovat halvin (20-300 ruplaa / kg).
  • Hapan formulaatiot ovat hieman kalliimpia (110-400 ruplaa).
  • Kalliimmat ovat tahrat ja erilaiset emulsiot (200 ruplaa).

  Tuodut väriaineet maksaa 550 ruplaa pussista (2 kg), kotimaiset maksaa 15% halvemmalla.

  Se on tärkeää! Jos koostumus on liian halpa, niin todennäköisesti se nopeasti polttaa ja poistetaan.

  Jos puhumme parhaimmista väreistä, kannattaa kiinnittää huomiota SikaCim Color S -tuotemerkkiin. Valmistaja tarjoaa melko laajan pigmenttien värivalikoiman, joka sopii sekä betonipintojen sisäiseen että ulkoiseen käsittelyyn (mukaan lukien jalkakäytävät ja alustat). Kulutus SikaCim Color S on 0,8 - 5,0% (riippuen sävyn intensiteetistä) sementtilietteen kokonaismassasta. Tällaisen väriaineen hinta on 600 ruplaa pakkauksessa (0,7 kg).

  Myös vakiintuneita valmistajia: Bayferrox Lanxess (Saksa), Precolor AS (Tsekki) ja Cathay Industries (Saksa).

  Lopuksi

  Tietäen miten värillinen betoni voi antaa harmaata ja tylsää rakennusta kirkkautta ja värejä. Värien ansiosta voit kauniisti koristella pihaa, sokeita alueita, jalkakäytäviä ja paljon muuta.