Laita hirsirakennus. Mitä seuraavaksi on tehtävä?

Vaikka kerätty hirsitalo seisoo paikalla, joka kutistuu, on tarpeen suunnitella lisätoimia ja työjärjestystä. Pitkäaikaiseen taloon tai kylpyyn tarjoamalla omistajilleen etuja, joiden vuoksi he haluavat rakentaa puun. Materiaali on elossa. Pystyy miellyttämään, niin huono asenne, järkyttynyt.

Jokainen hirsitalo lopullisessa säätiössä kerätään välittömästi katon alla niin, että seinät ja päät ovat vähemmän kostutettuja. Sitten se jää jäljelle, että ulkoseinien luonnollinen kosteus vähenee hyväksyttäväksi lisätoimiksi. Tänä aikana mikään ei ole mahdollista tehdä hirsitalolla. Voit tietenkin, mutta sinun on toistettava hiominen ja antiseptinen jatkuva koostumus. Kuivalla lokilla ensimmäisessä tapauksessa kasa luiskahtaa, toisessa antiseptinen ei liota mitään. Kudotuksen aikana (kutistuminen) hirsitalon on oltava vapaasti ilmastoitu sisällä.

Seinien kosteuden vähentäminen ulko- puolelta 24%: iin (pohjoispuolella) toimii toimintapyynnönä. Kehys alkuperäisen (huomattavin) kutistumisen aikana, todennäköisesti hieman tummennetut, saostuminen heikensi kadun päättymistä. Kaikki nämä kohdat on poistettava ennen antiseptistä. On hyvä katkaista hirsitalo ja hiekkaa loki ennen antiseptisen aineen levittämistä. Seinät muuttuvat sileiksi ja kauniiksi, puun väri tasaantuu, kosteuden imeytyminen vähenee, maalien kulutus vähenee. On vielä ennenaikaista hiekoittaa taloa, jos massiivipuiden kosteus on edelleen korkea. Viimeisimmät kuivattavat sisäkulmat.

Hiomisen jälkeen hirsitalo tulee välittömästi peittää hyvällä suojaavalla yhdisteellä. Maalaus on tarpeen yli + 7 ° C: n ilman lämpötilassa. Aurinkoisella säällä koostumus kuivuu nopeammin. Kuorissa syvempi impregnoi loki. Antiseptinen hirsitalo vähintään 2 kerrosta välein. Suojaava koostumus on sävytettävä, jotta saadaan tummempi väri (UV-suoja). Onko ristikkojärjestelmä kuivunut? On mahdollista muodostaa yläreunat ja päälliset ylimet, jotka olivat aiemmin avattuja ilmanvaihtoa varten. Prosessoitu antiseptinen vuorauslevy. Kattoverhojen väri valitaan usein ikkunan ja ovien väriseksi. Nyt tyhjennysjärjestelmän asennus ei häiritse mitään.

Ikkunoissa ja oviaukoissa on asennettu vääriä laatikoita. Edellytykset ei-kutistuvien elementtien (ikkunat ja ovet) asennukseen. Vahvista aukkoja niin, että ne eivät johda poispäin niiden tukkeja. Levy ja aukot ovat myös käsitelty suojaavalla yhdisteellä. Lakkaa ulkotöitä varten, joten linnut eivät ole kiinnostuneita eristyksestä, on hyödyllistä käsitellä juuttia purkamisen jälkeen. Hirsitalon leikkaaminen on välttämätöntä kerrallaan, kadulta ja sisälle. Sulkemiseen sovelletaan seuraavia: seinät, tarrat, nurkat, pystysuora viiva seinän nurkassa, tukipinnan ja kiinnityskruunun välinen rako.

Edellä mainittujen teosten kanssa voit tehdä teknisen viestinnän. Päätä, mikä on tarkoituksenmukaista haudata kustannukset: käytä septisen säiliön tai ylivuodon suodatusrenkaita. Laita portti ja aita. Sitten jatkaa alueen päivittämistä. Voit piilottaa sähköjohdot puutalossa. Koristelemaan säätiön kellarissa, kun kaikki talon viestinnät alkoivat. Laita huvimaja kadulle, jossa on grilli, aseta takka taloon. Tai venäläinen liesi. Seuraavaksi tulee sisustus. Lattian viimeistely on parasta tehdä viimeisimmistä, muuten sinun on puhdistettava kallis lattia, joka on menettänyt alkuperäisen ulkonäönsä rakentamisen aikana.

Hirsimökki on hyvä kestävyyteen ja luonnon kauneuteen. Tilaa sopiva talo, mieleen aika, todella kaikki työskentelevät henkilöt. 1,5 - 2 vuoden kuluttua hakkuutöiden alusta, on mahdollista sulkea ovi vieraille, jotka tulivat tanssimaan juhliin. Leikattu talo on aina ainutlaatuinen. Pyöristetyistä lokeista saadaan kaksi taloa. Säilytyskoneen ostaminen, työntekijöiden lukemista ja palkkaamista koskevat ohjeet ovat paljon helpompia kuin kokenut puuseppäryhmä, jolla on puutavaran vivahteita.

7 suurta virheitä puun kylvyn rakentamisessa

Dachan oma sauna on monien maanmiehiemme unelma. Jos et ole vahva rakennusalalla, voimme suositella ottamalla yhteyttä erikoistuneisiin yrityksiin, jotka tarjoavat asiaankuuluvia palveluita. Kuitenkin, miten valita esiintyjä, joka voisi rakentaa korkealaatuista, kestävää ja samalla halpaa kylpyamme. Kerro lisää tästä.

Tiedetään hyvin, että säätiö on koko rakenteen perusta. Kuinka valita pohjan tyyppi? Jokainen rakentajista väittää, että hänen käyttämänsä säätiön tyyppi rakentamisen aikana on paras vaihtoehto. Kokemuksestanne voimme sanoa turvallisesti, että kylpytyn rakentamiseksi hirsitalosta sinun on käytettävä täyttöbetoniseinää. Älä käytä betonilohkoja, samoin kuin monia häikäilemättömiä rakennusyrityksiä. Tämä säästää rahaa, mutta sinä häviää aina pystytetyn rakenteen laadussa. Kylvyn pohjalla kaadettiin välttämättä monoliittista kiinteää betonia. Säätiön vähimmäissyvyys on 50 senttimetriä. Pohjan alapuolella on välttämättä kaivettu syvä oja, joka on lisäksi täynnä noin 20 senttimetrin syvyistä hiekkaa.

Kylvyn rakentamisen suunnittelussa on otettava huomioon SNiP: n sääntöjen mukaiset palontorjuntavaatimukset. Kylpyen vähimmäisetäisyys aidasta on yksi metri. Kun talon tai talon vähimmäisetäisyys on 8 metriä. Kun valitset kylpyläpaikan, on otettava huomioon nämä vaatimukset.

Toinen yleinen virhe kylpyammeen rakentamisessa on pelastaa kellarin järjestely. Harvat kodinomistajat tietävät, että on tarpeen varustaa korkealaatuinen kellari, joka on valmistettu punaisesta tiilestä. Kylvyn pohja ei ole yhtä tärkeä kuin rakennuksen perustus. Punainen tiili on erinomainen vedeneristys ja ei salli kosteuden maaperästä tunkeutua hirsirakennukseen, mikä voi johtaa sen vahingoittumiseen. Punainen tiiliin perustuva kellari suojaa rakennusta lauhteen muodostumiselta, mikä takaa rakennuksen kestävyyden. Siksi emme suosittele, että säästät kylpyammeen materiaalin laadulle.

Kolmas yleinen virhe on puutteellinen valinta puuhun rakennustyössä. Tällä hetkellä rakennusmateriaalien markkinoilla löydät erilaisia ​​tarjouksia, jotka eroavat puun tyypistä ja sen arvosta. On muistettava, että hirsitalo ja käytetyn materiaalin laatu ovat avain rakennetun rakenteen kestävyyteen. On suositeltavaa käyttää pohjoisen metsän kylvökoneiden rakentamiseen. Uskotaan, että tällainen puu ei pääse hartsiin ja on kestävämpi materiaali. Tärkeää on myös puun korjuun aika. Talvella puun rungon kosteus menee juurille, mikä parantaa kaadetun puun laatua. Talvimetsissä ei ole halkeamia, ja itse puu pitää lämpöä paremmin. Tällainen kylpeä talven pohjoisesta metsistä palvelee sinua monta vuotta.

Monille meistä ratkaiseva tekijä kylpyammeen rakentamista koskevan ehdotuksen valinnassa on sen hinta. Rakennusyritysten kädessä likaantuu rakentamisen alhainen hinta, joka ei sisällä kylpyammeen katkoa, septisäiliötä tai lattian pakollista eristystä. Tämän seurauksena rakentamisen aloittamisen jälkeen asiakkaalle tarjotaan lisämaksua tiettyjen töiden suorittamiseksi, jotka muut ehdotukset sisältyivät arvioituihin kokonaiskustannuksiin. Voimme suositella, että lue huolellisesti sopimus ja erityisesti rakennustyön luvut. Tässä osiossa on oltava pakolliset jätevedet ja lattiaeristykset. Viemäröinti voidaan suorittaa käyttämällä muovista tai raudan tynnyristä, jolloin purkaus halutun halkaisijan putken läpi. Kylpyammeen katon on oltava vesitiivis ja asetettava kateaine. Paras vaihtoehto tässä tapauksessa profiloidaan. Katto on tärkeä osa rakennustöitä. Kattokokonaisuuden korkealaatuista sääntelyä on seurattava, mikä takaa oikean ilon kylpytapahtumien ja niiden laadun.

Käyttämättömän hirsitalon käyttö on toinen yleinen virhe. Puun prosessointi ei ainoastaan ​​tarjoa rakenteelle esteettistä ulkonäköä vaan myös parantaa vettä hylkivää ominaisuutta. On tunnettua, että käsitelty höylätty puu on erilainen paremmalla mätänkestävyydellä.

Toinen yleinen virhe rakennettaessa kylpyamme on väärä ikkunoiden ja ovien valinta. Ei ole tarpeen valita korkealaatuisia ja houkuttelevia ovia vaan myös asentaa ne oikein. Käytön aikana hirsitalon kylpeä laskeutuu ja muuttaa geometriaansa. Väärin asennettu ovi ja ikkuna voivat vääntyä ja vaatia vaihtoa. Tämän välttämiseksi asennuksessa käytetään erityisiä kutistumapaloja, jotka tarjoavat tarvittavan suojan vinoutumiselta ja sumentumiselta. Ikkunat ja ovet ei saa kiinnittää kynsien ankkuriin, vaan erityisten leikkausten avulla. Usein rakentajat yksinkertaisesti laiminlyövät tämän, yrittäen säästää aikaa ja rahaa. Samalla rakennustöiden laatu heikkenee. Myöhemmin vuokranantaja joutuu avaamaan avattuja ovia ja vinoutuneita ikkunoita.

Tänään se ei ole harvinaista, kun ehdotukset kylpyhuonekalujen rakentamiseksi tarjoavat nämä huijarit. Ne jättävät rakenteen keskelle ja saavat kaikki tarvittavat rahat asiakkaalta katoavat ilman jälkiä. Jos haluat välttää tällaisia ​​ongelmia, voimme suositella, että seuraat rakentajien työtä ja ette maksa koko summaa kerralla. Käytä niiden yritysten palveluja, jotka ovat osoittautuneet parasta puolelta ja ovat työskennelleet tällä alalla pitkään. Yritä tutustua todellisiin ihmisiin, jotka käyttävät valitsemasi yrityksen palveluita. Tällaiset suositukset antavat sinulle mahdollisuuden päättää urakoitsija, joka rakentaa sinut kylpyyn.

Annimme sinulle yksinkertaisimmat ja tehokkaimmat suositukset, jotka auttavat sinua saamaan todellisen laadukkaan venäläisen kylvyn. Voit nauttia sen käytöstä, ja rakenne itse palvella sinua yli kymmenen vuotta.
Lopuksi sanomme, että yritys Bury Banyu on toiminut Nizhny Novgorodin markkinoilla jo pitkään. Asiantuntijamme ovat saaneet paljon käytännön kokemusta, jonka avulla voimme tarjota asiakkaillemme laadukkaita palveluja. Voit tilata kanavasi YouTubessa ja voit oppia paljon uutta ja mielenkiintoista sinut rakentamaan kylpyjä.

Mistä aloittaa hirsimökin asentamisen jälkeen

Hei, laita hirsirakennus. En tiedä mihin mennä seuraavaksi?

Andrey, Nefteyugansk.

Hei, Andrey Nefteyuganskilta!

Ensinnäkin pienen lyyrisen digressiota, koska joulukuun ensimmäisestä vuosikymmenestä nykypäivään, suosikki talvikalastuksen sijaan, minun on perustettava 6/4 metrin kylpyamme sylinterimäisiä rönsyjä kollegoideni kanssa. Betoniperustustaso, kellarileveys 0,4 metriä, tunkeutuminen maahan on myös 0,4 metriä. Joka toinen metriä burqas 0.4 / 0.4 metriä, vahvistettu. Leikkauksen alla (viides, sisäseinä) on myös perusta. Se on klassinen grillata. Kaikissa suunnissa kellarissa on tuuletusreikiä, jotka on valmistettu asbestisementtiputkesta F150 millimetriä, yksi kummallekin puolelle 4 metriä ja kaksi kummallekin puolelle 6 metriä. Metallin katto.

Saratovin lapset näyttäytyivät hirsitalosta maaliskuussa 2013, ja nyt asiakas "rupasi" taskussaan ja pyysi apua rakentamisen jatkamisessa. Meidän on autettava häntä, miten kieltää varakas henkilö ja jopa talvella, ilman muita tilauksia. Ilmeisesti hän teki valinnan meidän puolestamme pyyntöjemme edullisuuden vuoksi, toisin kuin aiemmat työntekijät, joiden kanssa hän oli neuvotellut.

Mistä mennä täältä? Koska 4 henkilöä työskentelee samanaikaisesti, hajotimme pareittain ja samalla tuotimme useita teoksia.

Sähkön läsnäolo pysyvältä verkolta lisää tuottavuutta. Meidän arsenal sähkötyökaluja pyöreä, ketjuhaara, kone, bulgarialainen, ruuvimeisseli, vasara porata, porata, hakasaha, vasarat, veitset. taltat, akselit ja muut, ja muut.

Minua hieman hämmentävä se, että hirsitalo ei ole vielä antanut täydellistä luonnostaan, olisi parasta tehdä kaikkensa parin vuoden kuluttua, mutta asiakas uskoo, että on parempi investoida aineellisesti nyt kuin odottaa karkkikääreiden kustannusten ja inflaation alenemista. Siksi on tietyissä paikoissa välttämätöntä jättää kutistuma-aukkoja.

Ensinnäkin ripustimme ulkoreunan ulkoreunan päälle (josta teimme paria puuportaita). Sitten alkoi selvittää lattiat. Ennen meitä seksuaalisia viiveitä oli jo liotettu antiseptisiin aineisiin. Pukuhuoneessa oli karkeita lattiapinnoitteita. Samanaikaisesti leikkuulauta "25" naulattiin tukilohkojen viivästysten pohjalle, samalla aluksella levitettiin sitä koko leveydeltään (hieman alle 4 metriä). Käsitelty antiseptisten levyjen kanssa.

Asettamme vedenpitävän kalvon, sitten 100 mm: n paksu eristys "technonicol", jälleen kalvo. Sileät vedenkestävät pinnat sijaitsevat eristeen ulkoreunoilla.

Ne peittivät lattialaudan kiiloilla, poistaen sen aukot. Kiinnikkeet levyt "35" puu ruuvit musta 63 mm pitkä, nepapay. He peittivät lattian likaa ja muovikalvoa.

Leikkaa oven ja ikkunan aukot ulkoisen metallilevyn asennusta varten (anti-vandal-paksuus 2 millimetriä).

Koska kylvyssä on kaksi lokeroidusta muurista koostuvaa huonetta, layout on seuraava. Kylpy-huoneen sisäänkäynnin oven takana, jossa voit rentoutua, istua pöydällä, makaa aurinkotuoleilla ja nousta portaita toiseen kerrokseen tai pikemminkin ullakolle.

Tästä pukuhuoneesta vanhan venäläisen tyyliin tehtyyn hirsihuovan aukkoon avautuu kylpyamme. Se jaetaan jakamalla se kahteen osaan. Yhdessä on pesu-suihkuhuone (vesi tulee ulkopuolelta sähköpumpulla säiliöstä kylvyn ulkopuolella. Myös 100 mm: n paksuisesta rungosta valmistetusta osasta löytyy reikä ostetun kylpyammeen suussa (kuten "Sugar", "Vesuvius" tai muu).

Toisessa huoneessa on kylpyamme - höyrysauna. Se sijaitsee suoraan kivestä kivellä. Sekä haavan hyllyillä että hyökkäyksillä, joilla heikko terveys, joka ei kestä kuumuutta hallitsevaa lämpöä, kiipeä tai istua niihin.

Höyryhuoneen ja pesuosaston alapuolella oleva tila on noin puolen metrin korkeus maanpinnasta lattialle. Maan pinta on peitetty hiekalla. Alle se on savi linna. Joka ei kuitenkaan estänyt veden pohjamaalia pääsemästä tänne johtuen erittäin kosteudesta viime vuonna.

Tämä tila järjestettiin seuraavasti: - perustuspohjan koko sisäpinta-alaan nähden kivipinta peitettiin paksuilla eristeillä, joiden kerros oli 50 millimetriä. Kiinnittimet - muoviset sienet, sateenvarjot. Mihin lävistimeen reiät reiät pohjaan.

Tuuletusaukot vasemmalle. Mahdollisuus sulkea ne.

Höyryhuoneen ja pesuosaston lattiat valmistettiin lattialaudasta ja katkaisivat piikit siitä, jotta vesi voisi vuotaa tämän lattialaudan läpi. Laudat juuri asetettuina, eivät räystään kiilojaan, vesi kulkee halkeamien läpi. Blackboard - neulat, parempi, jos lehtikuusi. Lattia-alueen lämpötila on alhainen ja sallii näiden kivien asettamisen haavan ja lehmän sijasta, jotka ovat nyt kalliimpia kuin neuloja useita kertoja.

Lattian alapuolella höyryhuoneet asensivat rinteessä useita metalliprofiililevyjä sijoittamalla ne pohjaosastoon upotettuihin poikittaisiin vahvikepareihin. Tämän suunnitelman tarkoituksena on kerätä vettä, joka on kulkenut lattian läpi höyryhuoneiden lanteesta ja vie se kanavaan, joka on asennettu arkkoprofiilien reunaan. Kouru vietiin kellarikerrokseen ja myös kaltevuus niin, että vesi virrattiin maahan haudattuun säiliöön muutaman metrin päässä kylvystä. Tehokas reikäreikä teki reiän kanavalle. Vaikka tällaisia ​​asioita tulisi ennakoida perustuksen täyttövaiheessa asettamalla tyhjennysputki vaaditulle korkeudelle.

Pesu-suihkukaapin alapuolella on astia, jossa on suppilo ja aallotettu tyhjennysputki. Verho ympäri koteloa sauvaan.

Pesuhuone, se on myös uunissa ja kulkuhuoneessa, ovat hirsirakenteiset seinät, jotka on peitetty haarukalla (pystysuorassa, jotta vesi virtaa alas). Aiemmin majakat leikattiin lokeihin ja tasoon (4 kpl - lattialla, katolla ja kahdella suhteessa korkeuteen yhtäjaksoisesti.

Aivan samat majakat leikattiin höyrysaunan sisään. Mutta heillä ei ollut haapa nousta heihin heti. Ja ensin seulottu "25" naulattiin jatkuvaa levyä varten, minkä jälkeen siihen kiinnitettiin folio-näyttö (folgoizol), sitten jälleen majakat ja niin, että ne peittäisivät vaakasuorat kalvot reunat. Sitten toiset majakat täyttivät pystysuuntaisen haavan paneelien. Jos sinulla on rahaa, niin fake on parempi täällä. Takalevyn ja kalvon välinen ilmaväli on erittäin tärkeä. Lämpö on paremmin suojattu, eli heijastuu. Siksi höyryhuone lämpenee nopeammin ja vaatii vähemmän polttopuuta.

Koska uunissa ei ole suuria painoja, se asennettiin suoraan lattialle (rakennuskirjallisuus mahdollistaa tällä tavoin jopa 700 kilon painoisten uuneiden asentamisen ilman erillistä pohjaa).

Kiukaan alla sijoitettiin galvaaninen arkki, joka oli hieman enemmän kuin uunin alue. / Zincing on sallittua tässä, lämpötilaolosuhteet sallivat /. Galvanoinnissa - kerros tiiliä kiinnittämättä ratkaisua. Voit tulenkestävä, voit yksinkertainen punainen, mutta kestävä.

Liesi välittömässä läheisyydessä olevat seinät on suojattu ruuduilla. Ne on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai levyistä. Vain ei asbestisementtiä (liuskekiveä), jotka sisältävät asbestia aiheuttavaa syöpäsairautta aiheuttaen onkologian. Aiemmin käytimme sementtipelilevyjä (DSP), nyt liekkilevyjä (kuitusementtiä). Niitä pidetään ympäristöystävällisiksi ja kestävät noin 150 asteen lämpötiloja. Vakiokoko on 1200/610/9 millimetriä, vaikka muitakin.

Kuviolla tiilimuuraus - kalliimpi, harmaa monophonic - halvempi.

Liesi voi itsekin maksaa myyjältä riippuen 9 - yli 30 tuhatta ruplaa.

Komponentit voivat "yskimistä" jopa puoleensa kustannuksista ja jopa samoista.

Kyseinen uuni, jota nyt asennamme, on vaatinut polviputkien asentamista (90 astetta). Muutoin putki olisi mennyt suoraan harjan läpi, mikä vaatii liian monia asennusvaikeuksia.

Toisin sanoen vielä kerran. Levy alle liesi, tiilet, liesi, ovi - väliseinäkehyksen läpi uunin pesuhuoneessa. Kun palo on koristeltu liekehtivien levyjen molemmilta puolilta lattiasta kattoon ja leikkauksilla kiukaan. Oven oveen tässä huoneessa on myös palan lehtiä lattialle, joten ei ole tulipalovaaraa hiilestä, joka on hyökätty tai kipinä. Takan toisella puolella - ruostumattomasta teräksestä valmistettu seula (takana on mahdollista sijoittaa tiiliä ilman sementtiä tai saviä).

Uunin yläpuolella on kuori-sovitin, kuumavesisäiliö, pultti, polvi ja toinen polvi 90 asteen kulmassa. Suora sandwich-putki (ruostumaton teräs sisäputki, kerros basalttieristys, ulompi putki), ruostumaton teräs laatikko kattoon, jonka läpi putki menee ullakolle (toinen kerros). Sitten telakoidaan yksi tai kaksi saman putken päästäkseen katon yläpuolelle. Kattopää asennetaan katon päälle ja asennetaan putki. Sateenvarjo (tunnetaan myös sateenvarjoksi).

Yksityiskohtaisempia tietoja annetaan myymäläkaappiuunissa (ne lisäävät ohuita basaltinaattisia tiivisteitä, lämpöä kestäviä tiivisteitä ja lohkareita sekä monia muita tarpeellisia ja täysin hyödytöntä).

Se vie paljon aikaa asennettaessa uunia. Ensimmäisestä kerrasta se ei toimi täsmälleen. Paperiin ja ohjeisiin kaikki on sileä, ja kun aloitat asentamisen, on paljon epäjohdonmukaisuuksia. Ja ei kaikki pystytasoa saavuteta, ja kulkee katon läpi ja katon läpi menevät sivulle. Pipe-telakointi on hyvin erityinen keskustelu. Ennen kaakeliuunien asennuksen historiaa ei koskaan ollut niin, että sisäisten ja ulkoisten putkien liitokset olivat siedettäviä. On aina välttämätöntä säätää kuoret iskuvasaroilla, vaaran lopulta ripustamiseksi toivomatta ulkonäön paluuta, putkien ulkopintoja. Ja hiomakone leikkaa sisäputket liittymään niiden päihin.

Kaikkien näiden manipulaatioiden avulla voit joskus yrittää abstrakti pysyvästä työpaikasta ja katsoa, ​​mitä tapahtuu, jotta et menetä tärkeintä asiaa. Ja tämä on ennen kaikkea mahdollisen tulen turvallisuus. Mikä on kuumametallin eristys kaikista puurakenteista, joiden seinät, tiivisteet, levyt, basaltina jne. Ovat mahdollisimman suuria.

Seuraavaksi - asenna höyrysaunan haapa-ovi.

Venäjällä perinteisesti höyryhuoneen ovet avautuvat aina ulkopuolelle, ei päinvastoin. Harvoin, mutta siellä oli tapauksia, joissa ovet asennettiin tähän sisäänpäin sisäänpäin. Kuvittele hetkeksi, että tulipalo on höyrysaunassa vetämällä puukahva itseesi ja se pysyy kädessäsi. Avaa ovi tämän jälkeen!

Höyryhuoneessa missään ei pitäisi olla ulkonevat metallipinnat (naulat, ruuvit, saranat, koukut jne.). Paljastetun rungon vahingossa tapahtuva kosketus ja polttaminen on taattu. Ja itse saunan on sijoitettava siten, että teoriassa ei voi koskettaa sitä. On parempi suojata se ei-hartsien puulajeilla.

Mutta tarpeeksi, voit jatkuvasti kommentoida kylvyn rakentamista.

Jotta voisimme järjestää kaiken järjestyksessä, toistakaamme hetken toimintojen järjestystä.

Asentanut kylpyläsi säätiölle. Tilapäisen tai pysyvän katon asennus, jossa on ennuste kylpytynnyrin asennuspaikasta (itse valmistettu tai ostettu). Suunnittele huoneiden sijainti höyryhuoneesta, pesuista, pukuhuoneista, uunista, apuhuoneista ikkunoihin ja oviaukkoihin, portaat (jos sellaisia ​​on), ullakkotiloja. Viestintä - sähkö, vesihuolto (kylmä ja kuuma), viemäröinti ja viemäröinti. Joskus sitä täydentävät muut ukkossuojatyypit (kun kylpy on korkea tai siinä on korkea savupiippu, joskus irrotettu metallimastojalustalo).

Kylpyläosaston aluskerroksen tekeminen (puulattian kyllästys antiseptisiin aineisiin, pesuhuoneen ja höyryhuoneen pesualtaiden asennus, kellarilevyn eristäminen). Asennus lattialuukut, joissa ne suunnitellaan (hikiloissa ja pesu ei aina). Kosteudenkestävien kalvojen ja eristyksen asettaminen 50-150 millimetrin kerroksella riippuen asiakkaan toiveista. Lattiat puhtaat lattiat. Laitteen luukku tai luukku, jotta se voi tunkeutua lattiaan tarvittaessa viemärin tai rakenteiden tarkastukseen tai korjaukseen.

Kattojen ja katon katoa niissä paikoissa, joissa savupiippu kulkee puisten osiensa läpi, ei saa sijoittaa lähemmäksi kuin 400-600 millimetriä. Jos tämä ei ole mahdollista, kaikki puukappaleet eristetään palamattomilla materiaaleilla metallista mahdollisimman paljon.

Uunin ympärillä myös lähiseinät on eristetty näytöillä ja heijastimilla. Metallilevyt (ruostumaton teräs, sinkitty teräs tai kattolevy) asetetaan lattialle kiukaan alla ja tulipesän ympärille. Tarvittaessa muuraus tehdään tulenkestävästä uunista tai yksinkertaisesta kiinteästä punaisesta tiilestä.

Caulk hirsitalo. Kuten mainittiin, he tekevät sen aikaisintaan kuusi kuukautta hirsitalon asentamisen jälkeen ja kahdesti.

Leikkaa aukot tukkien lokeihin ovien ja ikkunoiden alle, mukaan lukien itse höyrysauna. Jos tavanomaisen tuuletuksen lisäksi on höyrysaunan ilmanvaihtolaite, sitten lokeihin leikataan kaksi reikää - lattian ja katon alapuolella niiden sijainti diagonaalisesti.

Valmistetaan tarvittaessa kehysosastot. Asennetut kalvosuojat saunassa seinillä ja katolla majakoilla ja pystysuoralla tasolla. Suojaa seinät, joissa se on suunniteltu (haudasta tai linnun seinistä ja katosta höyrysaunassa, pesuhuoneessa ja missä pidät sen tarpeellisina). Muissa paikoissa (odotushuone, käytävät ja jotkut enemmän, tämä ei ole aina välttämätöntä).

Monet asiakkaat jättävät seinien tukkeja paljastumatta ja hiontapintojaan, joskus vyön yläpuolella olevat toisiinsa kiinnitetyt nivelet on koristeltu köysin köysillä ja kiinnitetty sinkityillä nauloilla.

Asenna liesi ja suorita kaikki siihen liittyvät toimenpiteet yllä kuvatulla tavalla. Mitä korkeampi on savupiippu, sitä parempi vetovoima. Putkiston asennusta säätelevät erityissäännöt. Niiden korkeus katon yläpuolella riippuu kaltevuuskulman kulmasta. Mutta jos putki on korkeammalla kuin harjanteella, veto on joka tapauksessa hyvä.

Tuo pari sammuttimet ja tarkista sitten liesi. Mistä, hukutte kaikki varotoimenpiteet pienellä osalla polttopuuta ja samaan aikaan uunin elementtien moottorin voitelu poistetaan. Ilmaa palavan haju.

Sitten hukkua perusteellisesti koivu puu. Luiston tarkistaminen. Kivihiilen on parempi olla hukkaan. Monien uuneiden metalli ei kestä kestämään hiilen ja sulatteen lämpötilaa. Kaikilla seurauksilla.

Erityistä huomiota kaikkiin ympäröivään liesi- ja putkiympäristöön. Tunne heidät kädelläsi kuumennuksen, sniff-nenäsi, eikä savun haju ole sietämätön.

/ Sammuttimet tulisi aina olla kylvyssä, ja kauhan ja vesisäiliön läsnäolo ei häiritse. Monet palotilanteet poistavat nämä asiat. Vahvistettu käytännössä. Ja kun he eivät ole käsillä, niin järjettömät metaanin ystävät kylpee kylpylöiden ympärillä, jotka alkavat polttaa etsimään vettä, eivät auta mitään.

Rykmenttien ja haavan asentaminen höyryhuoneeseen.

Asennetut ovet ja ikkunat lisävarusteineen. (Niiden yläosien yläpuolella on aukkoja hirsitalon mahdollista kutistumista varten, aukkoja on tilapäisesti täynnä hinaus- tai mineraalieristeitä.) Kahden tai kolmen vuoden kuluttua nämä aukot lopulta lopulta katoavat.)

Asenna ikkunat lasihelmillä ja silikonilla.

Asennus mansard huonetta, se tehdään usein sen jälkeen, kun ne kaikki loppuun. Ja vastaavasti asennus portaita.

Trimmitasot, fileet, asettelu, roiskeet, kulmat, rungot kaikki huoneet.

Maalaa tai impregnoi ne pinnat, jotka haluat maalata. Lukuun ottamatta puuhöyryä. Se vain kiillotetaan muutaman vuoden kuluttua ja vain jos tarpeen, virkistä saastuneet pinnat.

Laitteen tyhjennysastia hirsitalon vieressä.

Joissakin kylpylähuoneissa ei ole tarpeetonta tehdä sisäänkäyntialustoja ja visiiriä yläpuolella tai sisäänkäyntiovia. Pyyhkeet suojaavat kylvyn tunkeutumista vastaan. Ja visiirit eivät anna märittää sateita oven yläosassa.

Viimeinen asia kylpyammeen ympärillä on sokea alue ilman poistamista kosteudesta, viemärijärjestelmästä katolta.

He tuovat huonekaluja, muodostavat sisustuksen.

Suuri, kaikki näyttää olevan. Vaikka jotkut pienet asiat saattaisivat kadota. Tietenkin toimintojen sekvenssi voi olla hieman erilainen, mutta periaatteessa se ei ole kovin erottuva.

Muita hirsitaloja koskevia kysymyksiä:

Hirsitalojen tukkien vaihto

Tietoja purkaminen hirsimökit

Kaikki hirsimökit

Hirsitalot ja niiden kunnossapito

Muita kysymyksiä Venäjän kylpyläjärjestelyistä:

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Hirsitalon asennuksen jälkeen tehty työ

Kaikki puutalot tarvitsevat jonkin verran töitä rakentamisen jälkeen, ja pilkottu kylpy ei ole poikkeus.

Kun kylpyläprojekti luodaan, on muistettava, että kaikella positiivisella ominaisuudella, joka puulla on, tämä materiaali on hygroskooppinen, muuttuu ulkonäönä ajan myötä ja altistuu mikro-organismeille ja sienille.

Jotta puutalot pysyisivät lämpiminä, eivät romahtaneet eivätkä aina houkuttelevia ulkonäköä, on säännöllisesti toteutettava useita ennaltaehkäiseviä teoksia, kuten

 • konopatka,
 • jauhaminen lokit
 • valkaisu,
 • ennaltaehkäisevä hoito antiseptisesti.

Räjähdysrauta

Vaikka kylpyläkaapin runko on pyöreitä lokeja, vuodessa on pidettävä puristuskoneistoa. Tiivistysaine on aukkojen tiivistäminen paikoissa, joissa tukit ovat kosketuksissa toisiinsa, huolimatta siitä, että vanteiden välisessä kokoonpanossa ne tiivistävät.

Lokien välisen kuilun syyt:

 • puun luonnollisen kosteuden menetys
 • hirsitalon koko kutistuminen,
 • epätasaista kutistumista.

Luonnon kosteuden menettämisen seurauksena loki keskimäärin pienenee halkaisijaltaan 1 cm: n päähän. Vanteiden väliin muodostuu 0,5 cm: n rako, joka poistuu puristimella.

Hiomaputkia

Ei ole tarpeen hioa pyöreitä lokeja. Sen pinta on melko sileä pyöristyksen jälkeen, mutta joissakin tapauksissa, kun on tarpeen antaa seinien pinnalle täydellinen koristeellinen ilme, omistaja päättää tämän melko monimutkaisen, huolellisen ja kallis ulkonäön.

Joitakin hyödyllisiä vinkkejä:

 1. Kiillotus on tehtävä aikaisintaan vuoden kuluttua rakentamisesta, jotta puu pääsee eroon luonnollisesta kosteudesta. Raakapuun käsittely on vaikeaa, sillä ihon hankauspinta tukkeutuu koko ajan märällä kehityksellä (sahanpuru).
 2. Muista, että hiomisen prosessissa puun yläkerroksen kanssa poistetaan aineet, jotka suojaavat puuta mätämästä, homeen, sienen ja mikro-organismien vaikutuksista. Siksi työn jälkeen on tarpeen kastella puu uudelleen suojaavilla aineilla.
 3. Impregnointiprosessi nostaa paalun, joten täysin sileän pinnan saamiseksi on välttämätöntä vaihtaa impregnointi ja kiillotus.

Ulkoiset tekijät, jotka vaikuttavat puuhun

Puu altistuu monille ulkoisille tekijöille, jotka voivat heikentää sen mekaanisia ja koristeellisia ominaisuuksia.

Näitä tekijöitä ovat:

 • ultraviolettisäteiden toiminta, joka aiheuttaa kuitujen tuhoutumisen;
 • liiallinen kosteus, joka johtaa tukkien turpoamiseen ja halkeiluun;
 • mikro-organismeja ja sieniä, jotka aiheuttavat puun puhkeamista ja jopa hajoamista;

Puun suojaaminen

Tapoja suojata hirsipuu vahingollisten tekijöiden haitallisilta vaikutuksilta:

 1. Lokien impregnointi erityisillä alukeyhdisteillä, jotka suojaavat hirsitalon materiaalia ultraviolettisäteilystä.
 2. Puun pinnan valkaisu valkoisen puun ensimmäisinä merkkeinä "Valkaisu" avulla.
 3. Sienellä kärsivien alueiden hoito tarkoittaa Svetéklasta.
 4. Kipsi ja puun spray antiseptisilla aineilla, jotka tuhoavat haitallisia mikro-organismeja ja sieniä (Pinotex, Vuprtek jne.).
 5. Lokin murtumien osien poistaminen.
 6. Suojakerroksen pinnan muodostaminen. Puuväri tai -maali.

Kuinka kaataa kylpy ja kun se on tehtävä

Hirsitalon asettaminen lokista tai baarista ei ole koko tehtävä. Tämän hirsitalon on vielä asianmukaisesti leikattava: tiivistää kruunujen väliset raot ja puun kuivatuksen aikana muodostuneet halkeamat. Tämä tehdään niin, että hirsitalo menettää mahdollisimman vähän lämpöä. Lokin rakenteen laatu määräytyy sen mukaan, kuinka kruunut sopivat. On tärkeää paitsi leikata kulhot ja urat oikein - kahden riviä tukkia tai tankoja pitkin, on välttämätöntä sijoittaa jousien välinen eristys.

Eristys sopii asennusvaiheeseen

Mitä se on - sammalta, hinaukselta tai juuttia - yrityksellesi, mutta tällainen kerros on välttämättä olemassa. Hirsitalon taittamista varten on tarpeen asettaa eristys kahdelle kerrokselle:

 • alempaan kruunuun siten, että eristeen reunat ulkonevat kulhon reunojen yli 3-5 cm, eristeen leveys otetaan yleensä 5-10 cm pitemmälle kuin kulhon leveys;
 • lämmitin asetetaan myös yläreunan kulhoon, sen reunat ulottuvat kulhon ulkopuolelle myös 3-5 cm.

Huomaa, että kun käytät sammalta tai hinausta, ei tarvita "hankaa" materiaalia. Kun tapetaan kirvesakselilla tai kirveellä, sammaleiden kuidut rikkoutuvat, ja puulle muodostetaan suutut, jotka ovat suunnattu kuitujen yli. Tällainen vahinko voi edelleen johtaa mätänemännän kehittymiseen. Riittävät vain pienentää kuidut kädelläsi, tasoittaa ja kokeilla kerrosta, jos näet suuria vieraita esineitä (sammalissa on usein kuoppia tai tikkuja) - poista ne vain.

Asettaminen sammalta hirsitalon kokoonpanon yhteydessä

Kun käytät nauhaneristettä, voit korjata sen käyttämällä konetta nitoja - puutärähteet niitteillä ovat vähäiset ja materiaali pidetään turvallisesti. On suositeltavaa yhdistää "lämmitetyt" kruunut yhteen niin, että pallo voi ottaa lokin kahteen päähän ja laskea sen kaatamalla niin, että eristettä ei siirretä.

Kuinka murskata hirsirakennus

Kaatopaikkojen kaikki materiaalit voidaan jakaa kahteen pääryhmään: luonnollinen (hinaus, hamppu, sammal, juutti jne.) Ja teolliset tiivisteet. Tiivisteitä käytetään nopeammin ja helpompi työskennellä. Yleensä tiivisteen kulutuksen vähentämiseksi on kourujen väliin asetettu johto, ja sen yläpuolelle asetetaan vain tiivistysmateriaali, joka märkää tasaisella erikoisella lastalla.

Sulkemisen aikana ei tarvitse olla lapaluu käsillä. Työkalun työosa on valmistettu karkaistusta hiiliteräksestä.

Synteettisistä tiivisteistä on useita haittoja:

 • Jotkut heistä eivät siedä altistumista ultraviolettisäteilyä varten - säteilytyksen jälkeen, ne menettävät ominaisuutensa, tuulet tuulet- tavat ja puhalletaan. Ongelma ratkaistaan ​​vahvistamalla lamellit, jotka sulkevat saumat ultraviolettisäteilystä;
 • Jotkut hirsirakenteiden tiivistysaineet muodostavat monoliitin kuivauksen aikana, mikä puun laajentamisen / puristamisen aikana (sääolosuhteista riippuen) häiritsee prosessia ja edistää vierekkäisten puukuitujen tuhoutumista. Tästä syystä on järkevää käyttää joustavia tiivistysaineita.

Puuyhtiö EUROTEXin joustava ommeltiiviste

Videossa näkyy Evroteks-tiivisteaineen käyttö.

Kuten yllä olevasta videosta on osoitettu, työkaluna ylimääräisen tiivisteen tasoittamiseen ja poistamiseen voit käyttää säännöllistä rkl.

Jos päätät käyttää yhtä tiivistysainetta, lue huolellisesti ohjeet ja kuvaus, varmista, että se on yhteensopiva puulajin kanssa, josta hirsitalo oli pystytetty, sitä voidaan käyttää omalla alueella (lämpötilan säätö) ja sillä on tarvittavat ominaisuudet.

Tiivisteen käyttö on perusteltua siinä tapauksessa, että sitä käytetään lävistettyjen halkeamien sulkemiseen: kun lokin, hinauksen, sammaleen tai juutin kaksoisnapsahdus on odotettu, kunnes loki on kokonaan kutistunut ja tullut käyttöön, sitten putki viedään ompeleisiin ja sitten käytetään tiivistysainetta.

Luonnonmateriaaleilla purkkeihin on myös etuja ja haittoja, lisäksi jokainen niistä tarvitsee jonkin verran koulutusta.

Todistetusti kylvöpullun materiaali on sammaleita. Sitä on käytetty vuosisatojen ajan. Nykyään on ilmestynyt monia muita aineita, mutta ne eivät ole ylittäneet sammua niiden ominaisuuksissa. On helpompaa työskennellä uusien (erityisesti nauhamateriaalien) kanssa. Tämä on kiistaton, mutta sammalen ominaisuudet eivät ole heille saatavilla. Näiden joukossa on kyky vastustaa bakteereja ja kestää suuresti rappeutumista.

Ei esteettisesti miellyttävä, mutta käytännöllinen

Sammal ensin kuivataan ja kostutetaan uudelleen ennen käyttöä. Tämä tekee varret joustavaksi. Kostutettua sammakkoa asetetaan tasaiselle kerrokselle niin, että sen päät pudottavat hirsipalkin molemmin puolin. Hirsitalon keräyksen jälkeen on leikattu liian pitkät sammaleikkapalat, kaikki muu on upotettu ja upotettu hirsitalon viilulle - keittimen ensisijainen loki on tehty. Hänen jälkeensä kuuden kuukauden ja puolentoista vuoden kuluttua on toistuvia lokeroita.

Puukylpyjen ja talojen rakentamisessa käytetään yhä juuttia. Ja ei vain juuttikuituja vaan valssattua materiaalia. Juuttikuidulla on hyvät ominaisuudet: sillä on hyvät lämmöneristysominaisuudet, koska suuri määrä ligniiniä - luonnollista hartsia, joka toimii sitovana elementtinä - käytännössä ei ole herkkä mätä ja sillä on alhainen hygroskooppisuus. Jätti pysyy kosteana myös kuivana kosteana.

Juutan eristys voi olla monenlaisia:

 • Juutanhäntä Tämän materiaalin valmistuksessa kuidut eivät repäise, vaan ne kammataan, antaen niille tarvittavan suunnan. Tällaisella käsittelyllä juutti säilyttää ominaisuutensa enimmäismääränä. Mutta materiaali on hankalaa: se on kovaa eikä tarpeeksi tiheää, on melko vaikeaa työskennellä, kahvin on tehtävä useita kertoja: ensin linnut ottavat kuidun pesiin (materiaali on luonnollista), toiseksi kutistuu ja pakkaa ( jäykkyyden takia on mahdotonta saada aikaan välittömästi sauman vaadittu tiheys kerralla).

Juutti kylpy - juuttia varten

hinata

Vetoketju - jätteet, jotka muodostuvat luonnollisten kuitujen alkutuotannon aikana. Juutin, hamppun ja pellavan hirsiköörien hävittämistä varten. Materiaalin ominaispiirteet ja laatu riippuvat raaka-aineesta, kuidun puhdistusasteesta ja niiden pituudesta. Rakennusveto painetaan neliölohkoihin. Käytettäessä hirretulppaa käytettäessä materiaalinauha vedetään pois yleisestä lohkosta, kierretään nipuksi ja sijoitetaan saumaan. Kampasuodatin, joka myydään rullina, on kätevämpää käyttää.

Tällaisen materiaalin käyttäminen on hankalaa: on vaikeata saada aikaan yhtenäinen kerros, kun sitä käytetään välikerroksen eristeenä, ja lokikirjaan hinauksella on liiallinen jäykkyys, mikä tekee mahdottomaksi hitsin tiheän täytön saavuttamisen ja on tarpeen toistaa säännöllisesti toistuvat nivelet aika ajoin. Jos valinta on sammaleen ja juutin hinauksen välillä, voimme ehdottomasti sanoa, että sammal on parempi kylpy - sillä on kyky estää putrefaktisten bakteerien ja sienten kehittyminen.

Kun suljetaan kylpyamme

Hirsimökki koottu kun ensimmäistä kertaa voit sulkea tuoreen hirsimökin? Jos hakkuut olisivat sammaleita tai hamppua, vanteiden väliin tarttuvat erivärisen materiaalin jäänteet. Tällöin on mahdollista valmistaa ensisijaisesti tiivistystyökalu välittömästi: leikata liian pitkät kuidut, työntää ne sisään ja täyttää ne saumat. Ei ole välttämätöntä olla innokkaita. Nämä ovat alustavia teoksia, joiden tarkoituksena on poistaa kuidut. Mutta tämä olisi tehtävä noudattaen kaivinkoneen sääntöjä. Jos hirsitalo on koottu nauhaneristykseen, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Bath jälkeen primääri caulking rauta

Ensimmäinen "vakava" kauhakuppi toteutetaan noin kuuden kuukauden kuluttua hirsitalon korjuusta. Tänä aikana lokit / palkit menettävät suurimman osan ylimääräisestä kosteudesta, näkyvät uusia halkeamia, vanteet ja kulmat pohjimmiltaan "istuvat" paikoillaan. Tällä kertaa viettää ensimmäinen kauhaketju. Tämän prosessin jälkeen voit asettaa oven / ikkunan.

Toinen kauhua vaaditaan noin vuoden kuluttua ensimmäisestä Hirsitalon rakentamisen jälkeen puolitoista vuotta on kulunut, hirsitalo on asettunut. Nyt kaikki saumat ja halkeamat tarkistetaan, kaikki virheet poistetaan. Riippuen materiaalista ja työn laadusta, saumojen uudelleen hitsaaminen saattaa olla tarpeen vielä viiden vuoden kuluttua. Mutta on ollut tapauksia (yleensä tulosta "shabashnikin" töistä), kun kauhan bitin virheet korjataan useita vuosia peräkkäin. Useimmiten tällainen tarve syntyy, jos runko on muodostettu ilman lämmittimen välistä eristämistä.

Kuinka monta tarvetta houkutella kylpyyn

Kaikki luonnolliset materiaalit tiivistysraudalle, puristetaan asennuksen aikana monta kertaa ja suuri määrä se sopii hirsitaloon, jopa hyvällä välikerroseristyksellä. Kukaan ei voi sanoa tarkasti, kuinka paljon hinausta tarvitaan kylvyssä: riippuu siitä, mistä materiaalista hirsitalo on valmistettu, ja kuinka hirsien urat leikataan. Manuaalisella leikkauksella urat yleensä jättävät enemmän materiaalia. Myös enemmän materiaalia vaatii hiotun lokin verrattuna pyöristettyihin. Vähemmän on tarpeen leikata puuta, mutta täällä myös hinaus- tai sammaleiden määrä, joka menee aukkojen tiivistämiseen, riippuu puun geometrian tarkkuudesta ja kutistumisesta ilmenevien aukkojen syvyydestä / lukumäärästä.

Pullo sääntöjä

Lokitulppa ei ole kovin monimutkainen asia, mutta se on pitkä ja paha. Kaikki on tehtävä perusteellisesti ja kiireettömästi, joten kestää paljon aikaa - kesti 10 päivää pienelle 5 * 4 saunapullolle (se toimi 7-8 tuntia).

Tärkeintä - älä ylikuormita ponnisteluissa, kun tehdään eristys, mikä voi johtaa siihen, että runko nousee 15 cm tai enemmän.

Säilytystilojen säännöt:

  • Sinun on aloitettava alemman kruunun, joka liikkuu pitkin koko kehä, ensin rakennuksen ulkopuolelle ja sitten kaatamalla sama kruunu sisältä. Ja vasta tämän jälkeen jatketaan seuraavan kruunun käsittelyä.
  • Sulkemalla kiinnitä erityistä huomiota kulmiin - usein merkittävimmät puutteet ovat.
  • Ensisijaisella pellolla on ensin ripustettava ripustettava materiaali, taivutettava se ja täytettävä se paikkaan. Käytä työkalua tarvittaessa. Suorita tämä toiminta noin metrin pituisella sivustolla ja siirry seuraavaan sivustoon.
  • Samalla alueella, jossa on purkki ja puinen mönkijä (joskus käytetään vasaraa, mutta mönkijä ei pääse käsivarsilta) materiaalin tiivistämiseksi. On välttämätöntä lyödä raudan katoamista, kunnes materiaali alkaa keväällä. Siirry seuraavaan osaan.
  • Tiivistyksen jälkeen muodostui aukko. Siinä uudelleen laittaa eristyksen. Jos se on hinaus, sinun on siirrettävä tarvittava paksuus niiltä tai repäistä nauhan haluttu pituus. Tämä kappale on myös lyöty kauhalla ja mönkijät, kunnes joustava vaikutus ilmestyy. Toista tämä toimenpide, kunnes aukko on täysin täytetty ja jatka seuraavaan osaan.

Kuten jokainen tapaus, kaisari vaatii tiettyjä taitoja. Koska tämä menettely ei ole yksi, sinulla on taitoja. Kun saat kokemuksia, huomaat puutteet, jotka teit toiminnassasi alussa - tämä on mahdollisuus poistaa ne. Itse asiassa se ei ole jumalia, jotka polttavat potteja, mutta on mahdollista enemmän tai vähemmän kvalitatiivisesti leikata hirsitalo edes ilman kokemusta.

Mitä talon kanssa tapahtuu hirsitalon kutistumisen jälkeen. Työsuunnitelma

Hirsitalon rakentaminen liittyy sen puun luonnollisen kuivaamisen aiheuttamiin kutistumiseen, jonka aikana hirsien geometriset muuttujat muuttuvat. Koko epävakaus, aukkojen jatkuva kasvu ei mahdollista rakentamisen loppuunsaattamista. Jotta kutistumisen aiheuttamat muut muodonmuutokset ja vääristymät voitaisiin välttää, on syytä tietää, milloin ja missä järjestyksessä on parasta suorittaa lopullinen toiminta.

Kuinka kutistuu

Lokit vähenevät yleensä paksuutena samalla, kun talon seinämien korkeus pienenee. Pelkistysaste riippuu eri tekijöistä:

 • puulajit;
 • Sahatavaran käsittely (pyöreä puu tai pyöreä puu kuivuu enemmän kuin tanko), leikkauksen mitat ja pituus;
 • metsän kosteustaso;
 • rakennuskausi.

Tärkeimmät mitat muuttuvat ensimmäisten 8-12 kuukauden aikana - jopa 90% täydestä kutistumasta seuraavien kahden vuoden aikana - 5-8% ja 2-5%. Talvikokoonpanon juoksutus saavuttaa tilan nopeammin kuin kesäasennuksella.

Talon kutistuminen (3 metrin seinien korkeus) materiaalista riippuen vaihtelee:

 • Kirjaudu sisään jopa 10 cm kutistumiseen.
 • Pyöreät lokit - 8-10 cm.
 • Luonnon kosteuden seinät - enintään 6 cm.
 • Profiilikuitu kuivattu puu - 4-5 cm.

Näyte toimintasuunnitelma kutistumisen aikana ja sen jälkeen

1. Hionta, maalaus seinät. Työ suoritetaan heti hirsitalon asennuksen jälkeen.

1. Lattian ja katon asennus. Nämä menettelyt eivät riipu vertikaalisten parametrien muutoksista, joten ne suoritetaan jo ensimmäisenä vuonna.

2. Ikkunoiden ja ovien asennus. Aukot voidaan leikata suoraan talon kokoonpanon aikana. Samanaikaisesti ikkunat ja ovet on asennettu aukkoihin, jotka ovat 15-18 cm: n ylä- ja alaosat. Jos aukkoja leikataan seuraavalle vuodelle, aukot jäävät enintään 4-5 cm: iin. Sivut tarjoavat liukuvan asennon kielen ja uran lukon avulla. Kiinteän kiinnityksen puuttuminen ei estä tukkeuman kutistumista.

3. Lämmittely. Aukot kiinnitetään välittömästi hinaukseen tai muihin pehmeisiin materiaaleihin (juutti, sammakko, pellava puuvilla), jotka eivät estä seinäelementtien muuttamasta mittojaan. Polyuretaanivaahtoa ja vaahtoa (tiheydestä riippumatta) ei käytetä väliaikaiseen eristämiseen. Samanaikaisesti he eivät unohda vetokoukun ensimmäistä puristusta: sen päät on täytetty niin, että ne eivät laske ja eivät kerää sadevettä. Ulko- ja sisäpuolella olevat koloidut paikat peitetään ovia tai ikkunoita (mutta ei kruunun kruunua) kiinnitetyillä levyillä.

Vuotta myöhemmin he tekevät toisen hinausvuoren. Eristyksen lopullinen asentaminen tapahtuu vasta 2-3 vuoden kuluttua - tällä kertaa ilman rajoitusta materiaalin valinnassa.

4. Seinien, väliseinien, väliseinien asennus. Jos nämä toiminnot tehdään muutaman vuoden kuluttua hirsitalon asentamisesta, jätä pienet kompensointirajat. Asennuksen tiukalla istuvuudella voidaan tehdä 3 vuotta - tämä aika varmistaa, että puurakenteiden geometriaa ei loukata.

Viimeistely- ja asennusoperaatioiden pätevä ja oikea-aikainen toteutus, jossa otetaan huomioon kutistuminen, auttaa välttämään korjaus- ja restaurointityöhön liittyvät mahdolliset kustannukset, mikä laajentaa puutalon palvelua.

10 virheitä kylpyammeiden rakentamisessa

Venäjällä kylvyt kutsuttiin eri tavoin: uppoaminen, kiipeily, saippua. Vesi-, höyry- ja kuumakivien parantavat ominaisuudet tunnettiin pitkään Venäjän kansalle, joten he tiesivät, kuinka rakentaa kylpyjä kaikkialla Venäjällä. Puhtauden ja parantavan kylpyammeen rakkaus on yhä elossa meissä. Siksi kylpyammeet ovat olennainen osa maanrakennuksen rakentamista.

Tässä artikkelissa opit rakentamaan Venäjän kylpyamme oikein ja mitä virheitä ei pitäisi tehdä sen rakentamisen aikana.

Jos haluat saada kodin tai kylvyn täydellisessä laadussa, säästä aikaa oppimistekniikkaan, niin tilaa kokeneella yrityksellä. Ammattilaiset ovat hyviä rakentaakseen kaikenlaisia ​​monimutkaisia ​​esineitä.

1 virhe - heikko perusta

Kuten missä tahansa rakennuksessa, kylvyssä alkaa säätiö. Jotta ei ole mahdollista erehtyä valintaa ja huonolaatuisia raaka-aineita laastien käyttämisessä, säätiön sementti on testattava etukäteen. Testaa pieni muoto, täytä se liuoksella, kuivauksen jälkeen, yritä murskata vasaralla tai osua asfalttiin. Eli sinun on varmistettava, että sinulla on vankka perusta tulevaisuudelle. On tärkeää, että kaikki liuoksen osat: vesi, sementti, hiekka ja sora sekoitetaan yhteen, vain tässä tapauksessa sementti on vahva ja palvelee sinua monta vuotta. Varmista, että kuonaa ei lisätä sementtiin, joka ei ole sementtiä eikä sideainetta - se romahtaa sen jälkeen.

Noudata oikein seoksen valmistusmenetelmää: kaada sementtiä veteen, sekoita ja kaada soraa tähän seokseen ja hiekan päähän. Tällöin sekoitusvoimakkuus taataan. Älä missään tapauksessa muuta sekoitusjärjestystä, muuten menetät 30% säätövoiman vahvuudesta. Sementtiteräksellä 500 on paras lujuus pienille rakenteille, joka sekoitetaan hiekkaan ja roskiin suhteessa 1: 3 tai 1: 5; melko tarpeeksi.

Huomaa, että säätöä ei voida kaataa nollan alapuolelle. Säätiön oli normaali lämpötila oltava +5 astetta ja korkeampi. Kahden viikon kuluessa tämä lämpötila on säilytettävä. Jos säätiö jäädytetään seurauksena, se voi kaatua. Voit harkita ruuvipillojen käyttöä.

2 virhe - saha leikattu lokiin

Useimmiten löydät hirsimökin männyn tai kuun kylpyyn. Venäjällä se oli toisinpäin, ihmiset leikkasivat taloja havupuista, mutta kylvyt rakennettiin eurelta tai haapasta.

Havupuilla on suuri energianlähde, ne sävyvät hyvin ja stimuloivat elintärkeitä prosesseja kehossa. Kylpylöitä on olemassa lievittämään jännitystä, ja tämän vuoksi parhaat puulajit, joissa on energiaa negatiivisia tai neutraaleja maksuja, kuten lohi tai haapa, ovat parhaita.

Aspen-puu ei itke tai repeyty, ja se on hyvin säilynyt vedessä, eikä se kuole tai kuivu kuivaksi. Kylvyssä on erittäin korkea kosteus, joten haapa hirsirakenne soveltuu hyvin sen rakentamiseen. Vuosien aikana kylpy ei kaadu, voi vain rappeutua ja vaatii vähäisiä korjauksia.

3 virhe - virheellisesti rakennettu hirsimökki

Kylvyn kaatoaminen on hänen ruumiinsa, joten on erittäin tärkeää, että se tehdään kaikkien sääntöjen mukaan. Puunkorjuun puut ovat parhaiten talvehtivia, kun niissä on vähäiset liimavedet. Lokit tällaisesta puusta osoittautuvat vahvoiksi panssarina ja niissä halkeamia ja lopiny ei tule näkyviin. Siksi ennen rakennuspuun ostamista kysytään, milloin se leikataan.

Kylpytynnyrien kokoonpano on hienoa. Tärkeintä on, että talon tukit, niin sanotut kruunut, asettuivat toisiinsa mahdollisimman lähelle, ja tämän tekivät päälliköt veneestä. Valmis hirsitalo jätetään viettämään talvi ja seisoo 6-7 kuukautta, sen perusteellisen kutistumisen jälkeen he aloittavat muut teokset. Savupiipun rakentamisessa on tärkeää ottaa huomioon, että eteläpuolella hirsitalo antaa suuren kutistumisen, joten savupiipun aukko pohjoisen puolen pitäisi olla laajempi.

Niinpä ylikuumasin hirsirakennuksen, seisoi, kutistui, vain nyt voit aloittaa hänen sulkevalle raudalle. Vaalea sammal on ihanteellinen tähän, se suojelee täydellisesti rouheita. Jos ei ole sammal, voit käyttää säännöllistä nokkosen vetämistä. Kauha on tunnettava, erittäin tiukasti, jotta pienen reiän läpi ei pääse höyryä.

4 virhe - paloturvallisuuden puute

Saunauunit lämmitetään ympäri vuoden ja siksi on erittäin tärkeää harkita paloturvallisuutta. On välttämätöntä, että savupiippu on siinä paikassa, jossa se kulkee katon läpi, suojattu metallikotelolla. On huomattava, että savupiipusta puisilla osilla on oltava vähintään 38 senttimetriä. Savupiipun tiilen pitäisi olla korkealaatuista ilman halkeamia, siruja, lopin. On tärkeää, että ullakolla oleva putki varmasti valkaistuu. Jos lopins muodostuu, se näkyy selvästi valkoisessa putkessa.

Uunissa valitaan punainen, hyvin poltettu tiili ilman halkeamia ja vikoja, mikä soi ääntä napautettaessa. Saman kokoiset ja tiheä tiilet ovat välittömästi kuivuneet, joten voit saada tasaisen sauman, joka ei ole suurempi kuin 5 mm. Sauman koko on erittäin tärkeä, sitä paksumpi on, sitä pahempaa uuni käyttäytyy kuumennettaessa ja jäähdytettynä. Lisää tiiliuuniin.

5 virhe - huonolaatuiset uuniliittimet

Kaikki uunin varusteet asennetaan asennuksen aikana, on erittäin tärkeää tarkistaa sen laatu ennen asennusta. Hälytysventtiili, levy, jonka kanssa se sulkeutuu, arina, eli kaikki valurautaiset liittimet tarkistetaan ääneen lyömällä sitä. Äänen on oltava selkeä, selkeä, se tarkoittaa, että tuote on laadultaan korkealaatuista. Uunissa tai puhaltimen ovella tarkistamme kaikkien lukkojen toimivuuden niin, että ovi avautuu hyvin ja ei hämätä mitään.

6 virhe - lukutaidottoman viilun vuoraus

Et voi kipata uunin pintaa, mutta sinun pitäisi myös viilata se posliini- tai savimaalilla. Tiili imee hyvin höyryä, joka on kylvyssä, ja siksi uuni voi tuhoutua lämpötilan muutosten vuoksi. Jos laitat liesi laattaan, voit välttää sen, ja se tulee entistä energiaintensiivisemmäksi ja säteilee pehmeää lämpöä.

Laatat ovat erittäin taiteellisia (käsinmaalattuja) ja yksinkertaisia. Parhaimmillaan lasilla päällystetyt posliinilaatat sopivat uuniin, imevät kosteutta hyvin ja yksinkertaisesti pestä. Jos päätät käyttää savi-laatat, sinun on varmistettava, että savea poltettiin yli 1000 asteen lämpötiloissa.

7 virhe - kylvyn polttoaineen laatu

Kylvyn polttoaineen on myös nostettava. On mahdotonta kuumentaa kylvettä havupuilla, ne antavat paljon nokiä, joka asettuu uunin seiniin ja tulipalovaaralliseksi. Jotta hyvä kuuma kylpy puku keski-ikäinen tammi (nuori ei anna haluttu lämpötila), koivu, kosteus 25% tai vähemmän ja, tietenkin, tervaleppä se virkistää ja parannuskeinoja vilustuminen. Polttopuut korjataan kuumalla säällä, kun ne ovat kuivia, niin näet, missä rot on läsnä. Voit myös valmistaa kylmässä, ennen kuin koput rungon päälle. Jos ääni on kuuro, niin runko on mätä ja selkeä ja pitkä ääni kertoo mitä puuta tarvitset. Pajua ei voida käyttää - se on katkera. Tuhka puu palovammoja liian nopeasti.

8 -virhe - lämmittimen sisältö

Lämmittimen sisältö, kivet, joille annamme vettä höyryä varten, ovat erittäin tärkeitä. Kivien valinta on nyt valtava, mutta on myös hienouksia, jotka on tunnettava. Stone, ennen kuin käytät sitä kylvyssä, sinun täytyy tarkistaa. Ennen uintimahdollisuutta sulat uunin, lämmitä kivet ja tarkista ne. 500-600 asteen kuluttua kivestä alkaa polttaa noki. Kaadetaan kuumaa vettä 70 astetta kivillä (ei lainkaan kylmä - kivi murtuu), höyry vapautuu. Tässä tärkein asia on määrittää höyry on puhdas tai sekaisin, joten voit ripustaa valkoisen levyn kivien edessä ja sen jälkeen, kun höyry on hajonnut nähdä onko se puhdas vai ei. Jos levyt löytävät likaa, noki, niin tämä kivi on parempi poistaa, paljon haihtuvia fraktioita vahingoittaa kehoa. Mutta jos päätät jättää tällaiset kivet, on parempi testata niitä useita kertoja, ehkä 3-4 kertaa epäpuhtaudet kivistä tulevat ulos. Sitten valitaan purske ja hajallaan olevat kivet ja jätetään kaikkein kestävä.

9 virhe - väärää ilmanvaihtoa

Tuuletusaukko ei saisi olla kuin oleskelutila. Kaikki, mitä pääsemme eroon kylvyssä: lika, hiki, eri myrkkyjä uppoavat lattialle, joten kylpyammeen tuuletus on järjestettävä alla. Mutta raitainen ilma on ylhäältä, mieluiten jo lämmitetty. Jos ilmanvaihto on järjestetty väärin, höyrysaunassa aloitat hengittämisen siitä, mikä tulee ulos sinusta ja alkaa tuntea epämukavuutta. Kylvyssä on oltava hauskaa, eikä tuoda itsesi heikkouteen, joten asianmukainen ilmanvaihto on erittäin tärkeää.

10 virhe - oven väärää sijaintia

Höyryhuoneen oven on välttämättä avattava ulkopuolelle. Jos olet ylitöity tai huonolaatuisen uunin tai huono ilmanvaihto on saanut hiilimonoksidin annosta, on mahdollista mennä ulos, jos ovi on sijoitettu oikein kädellä yksinkertaisella liikkeellä, kun ovi työnnetään.

Joten, jos haluat parantaa terveyttäsi, saada maksimaalinen ilo, rentoutua ja rentoutua kylvyssä, älä tee edellä mainittuja virheitä, ja kylpyamme tulee aina veloittamaan sinulle iloa, iloa ja terveyttä. Onnea.

Jos löydät virheen, valitse tekstifragmentti ja paina Ctrl + Enter.