Opas itse-kaatamalla talon perustan

Jotta perustus voitaisiin tehdä oikein, sinun on tutkittava huolellisesti rakenteiden tyypit ja niiden ominaisuudet. Maanalaisen osan rakentaminen suoritetaan seuraavin vaatimuksin:

 • taloudellinen toteutettavuus;
 • luotettavuus;
 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • vakautta.

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, sinun on tehtävä maaperän tutkimus. Oikean perustan valintaan vaikuttavat talon kokonaispaino, maaperän lujuusindikaattorit ja pohjaveden taso. Tekniikan kunnioittaminen ja rakentaminen säätiö toimii pitkään eikä aiheuta ongelmia käytön aikana.

Valmisteleva vaihe

On syytä aloittaa akseleilla tai poraamalla. Tapahtuman päätavoite on selvittää, mitkä maaperät sijaitsevat paikan päällä sekä tietää pohjaveden esiintymistiheys. Säätiö on asetettava säännön noudattamiseen: ainoa merkki on oltava vähintään 50 cm veden horisontin yläpuolella.

Miten tehdään maaperän tutkimus? Voit tehdä tämän käyttämällä kahta tapaa:

 • kaivosten fragmentti (syvät kuopat, suunnitelman mitat ovat yleensä 1x2 m);
 • manuaalinen poraus.

Ensimmäisessä tapauksessa pitää maaperä kuopan seinissä. Tarkista myös, ettei vesi ole mennyt pohjasta. Toisessa vaihtoehdossa tutkitaan työkaluterän maata.

Kun olet päättänyt, millaista maaperää on sivustossa, sinun on löydettävä sen lujuusominaisuudet. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityisiä taulukoita.

Erilaisten maametallien kantavuustaulukko

Talon säätiön kustannukset voivat olla jopa 30 prosenttia koko rakennuksen arvioista. Kustannusten ylitysten välttämiseksi sinun on tehtävä laskelma, jonka avulla voit löytää optimaaliset suunnitteluparametrit, jotka samalla takaavat vähimmäiskustannukset, kestävyyden ja luotettavuuden. Voit käyttää online-laskentaa avuksesi.

Säätiön tyypit

Säätiön tee-se-itse rakentaminen edellyttää useiden teknologioiden käyttöä:

Pilarin kannattimille on ominaista alhainen kantavuus. On mahdollista rakentaa monoliittisia pylväitä tai koota ne kompaktiksi betonilohkoiksi. Molemmat vaihtoehdot ovat hienoja tehdä omia käsiinsä.

Palo perustus talon on kolme tyyppiä:

 • (sitä ei suositella yksityisille rakennuksille, koska tarvetta houkutella laitteita);
 • tylsää (sopii tiilen tai betonitehtaan rakentamiseen);
 • ruuvi (ihanteellinen kevyisiin puurakenteisiin).

Piles voi vähentää maanrakennusten määrää. Kaivetta tai kaivausta ei tarvitse kaivata, jotta maasta viedään paljon maata. Tämän laadun ansiosta tällainen säätölaite on erittäin taloudellinen valinta. Tärkein haittapuoli on mahdottomuus varustaa kellarissa tai maan alla apuvälineille. Rakenteen kellari on tässä tapauksessa suljettu koristeellisilla materiaaleilla.

Toinen paalujen etu on mahdollisuus käyttää niitä suolla alueella. Vaikka pohjaveden pinnan taso on lähellä maata, tuet tarjoavat tarvittavan kantavuuden.

Seuraava vaihtoehto on nauha. Se voidaan tehdä monoliittiselta tai lohkolta. Toinen vaihtoehto on järkevä käyttää massarakentamiseen. Ribbon säätiö on:

 • upotettu (rakennuksiin, joissa on kellari, tiili- ja betonirakenteet);
 • matala syvyys (puiset ja kehysrakennukset);
 • ei ole haudattu (teknologia kaatamalla perustan pienten rakennusten kiinteälle pohjalle).

Ennen kuin teet nauhan, tarkista pohjaveden taso ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan pohja ei saa olla alle 50 cm: n etäisyydellä pohjaveden horisontista. Muussa tapauksessa kellari pystytään todennäköisesti tukemaan, jolloin alustan tukikapasiteetti ja rakennuksen tukijalan materiaalien tuhoutuminen vähenevät.

Mitä tehdä korkea GWL? Jos rakennus on tehty tiilestä tai kivestä riippumattomasti, ruuvipallot eivät toimi, ja varttuneelle vedelle on tehtävä veden alentaminen. Erinomainen vaihtoehto olisi täyttää laatta pohja. Tällöin tehdään haudattu tai hieman haudattu pohja. Levyn paksuus on kuormituksesta riippuen keskimäärin 300-400 mm.

Kuinka kaataa talon perusta

Monoliittinen säätiö - paras vaihtoehto yksityisille asuntoille. Tässä tapauksessa asennus voi merkittävästi säästää rakenteiden kuljetusta ja asennusta. Ei tarvitse palkata nosturia asentamaan elementtejä suunnitteluasentoon tai KAMAZin betonielementtien ja -laattojen kuljetukseen.

Monoliittiset perustukset voidaan valmistaa esivalmistetusta betonista tai voit vaivaa ratkaisun itse betonisekoittimella. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava. Tosiasia on, että käsityön olosuhteissa on erittäin vaikea noudattaa koostumuksen mittasuhteita. Tehdasvalmisteiselle betonille tällainen takaaja on passi, jossa todennetut materiaali-indikaattorit on ilmoitettu.

Tee materiaali itse tekemällä puhdas vesi, sementti, hiekka ja murskattu kivi (tai sora). Ne sekoitetaan toisiinsa tarkasti noudattamalla mittasuhteita, jotka riippuvat siitä, mitä konkreettisia merkkejä tarvitset. Jos lisäät hiekkaa tai soraa koostumukseen kuin tarvitaan, rakennuksen tukiosan vahvuus kärsii.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa

Jotta voit kunnolla täyttää säätiön, sinun on tutustuttava betonin perusohjeisiin:

 • Betoni on kaadettava kerrallaan enintään 1,5 tunnin välein. Jos teet pitkät tauot työstä, liuos tarttuu ja betonisulku muodostuu, mikä heikentää rakennetta. Teknologia mahdollistaa horisontaalisten liitosten tekemisen, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Monoliittisen perustuksen pystysuuntaisten saumojen rakentamista ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa talon tuki ei pysty vastustamaan maaperän muodonmuutoksia.
 • Betonin luokka valitaan tuen tyypistä riippuen. Pylväs- tai paalusäätiölle on luokka B 15. Hihnalle tarvitaan B 15-B 22.5-merkkejä. Talonrakennuksen rakentaminen laattojen avulla edellyttää betonilaatua B 22.5 tai B 25.
 • Kaatumisen jälkeen materiaalin on vahvistettava. Keskimäärin kestää 28 päivää. Rakennustöitä voidaan jatkaa 70% brändinvoimakkuuden jälkeen.
 • On parempi tehdä työ lämpimällä ja kuivalla säällä. Ihanteellinen keskimääräinen päivittäinen lämpötila betonin kovettumiselle on + 25 ° С. Alle + 5 ° C: n lämpötilassa materiaali ei käytännössä jääty. Normaaliin kovettumiseen käytetään tässä tapauksessa erityisiä lisäaineita ja lämmitystä.
 • 1-2 viikon kuluttua betonista tulisi huolehtia. Se kostuttaa pinnan vedellä.
 • Seoksen itsesekoittuminen vaatii sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (soraa) ja puhdasta vettä. Mittasuhteet riippuvat lujuusluokasta. Tehtaalta materiaali toimitetaan kuorma-autossekoittajalla - sen avulla voit pidentää ratkaisun käyttöikää ja toimittaa sen suhteellisen pitkiä matkoja pitkin.

Miten täyttää säätiö? Yleensä työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. muottien ja lujitushihnan asennus;
 2. asennus vedenpitävästä materiaalista muottipesässä;
 3. betonin kaato;
 4. sen tiivistyminen värähtelemällä tai tarttumalla;
 5. betonin hoito;
 6. purkaminen (tarvittaessa).

Betonipumpun tilaaminen on suositeltavaa betonisekoittimen ja betonisekoittimien nopeaan suoritukseen. Tämä tekniikka on yleensä betonin valmistajien käytettävissä. Tällöin vaaditaan liikkuvuutta varten konkreettisia sekelaatuja luokkiin P3 tai P4. Muuten tekniikka hajoaa.

Askel askeleelta ohjeet kaistaleetimen kaatamiseksi

Betonointia pidetään monoliittisen nauhan esimerkissä. Jotta rakennuksen tukiosa voidaan avata, on tarpeen merkitä rakennuspaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä räystä ja rakennekaapelia. On tarpeen näyttää nauhan reunat.

Merkinnän jälkeen suoritetaan maaperän kehittyminen. Kellarin puuttuessa riittää kaivamaan kaivantoa. Sen pohjalla sinun täytyy tehdä hiekka tyyny. Se suorittaa useita toimintoja:

 • maanpinnan tasoitus;
 • jäätymisen estäminen;
Kaivannon reunoilta tulisi mennä täsmälleen pitsiin

Seuraava vaihe on muottien asennus. Tässä ominaisuudessa arvioinnissa käytettyä materiaalia käytetään: levyt (irrotettava tyyppi) tai laajennettu polystyreeni (ei irrotettava). Toinen vaihtoehto tekee toiminnon paitsi betonin kaatamista varten myös rakennuksen maanalaisen osan eristämiseksi. Kun asennat muottiin, nosta jalusta haluttuun korkeuteen.

Seuraavaksi koota vahvistushyöt. Nauhatyypissä työtangot on järjestetty vaakasuoraan. He havaitsevat taivutuskuormat. Lue lisää tästä artikkelista "Reinforcement strip foundation".

Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta nauhamaiseen pohjaan

Kun teet betonia tehtaalta ajoissa, tarvitset kätevän pääsyn rakennustyömaalle. Muussa tapauksessa laite ei pääse sivustoon.

Täytä tarvitaan muutamia ihmisiä. Asennuksen jälkeen seos on tiivistettävä. Tämä voidaan tehdä syvällä täryttimellä tai tavallisella vahvistustangolla (tarttuminen). Tehtävänä on poistaa ilmakuplat, jotka jähmettymisen jälkeen tulevat rakenteen heikoksi pisteeksi. Halkeamat voivat näkyä täällä.

Ensimmäinen askel betonin huollossa on kosteuden säilyminen. Jos materiaali kuivuu liian nopeasti, näkyvät pintamaalaukset. Suunnittelu olisi peitettävä hameella tai polyeteenillä. Joka muutaman tunnin välein se kostutetaan puhtaalla vedellä. Tämä jatkuu viikon ajan.

Kalvo säilyttää halutut kosteusolosuhteet kovettumisen aikana

Ei ole välttämätöntä olettaa, että konkreettisia tekijöitä voi vain antaa. Mutta et voi huolimattomasti liittyä tähän prosessiin.

Kuinka perustaa talon omiin käsiisi

Luotettava säätiö - vahva ja kestävä rakennus. Säätiön laatu on ratkaiseva rooli rakentamisen onnistumisessa. Minun on sanottava, että tämä koskee paitsi itse rakennuksen ominaisuuksia. Oikean teknologian tiukan noudattamisen ansiosta säätiö määrittelee rakennuksen turvallisuuden aste tuleville asukkailleen eli vaikuttaa suoraan ihmisten elämään. Tietenkin rakennuksen kestävyys riippuu rakennuksen perustasta. Kun itse pystytään taloon, on kiinnitettävä erityistä huomiota säätiön rakentamiseen, otettava huomioon kaikki teknologian ominaisuudet ja näkökohdat ja pyrittävä kaikin tavoin noudattamaan niitä. Vasta sitten talosi tulee todella luotettava, kaunis, kestävä ja kestää yli kymmenen vuotta.

Miten luoda säätiö talon omille käsille, kerromme tässä artikkelissa. Vihjeemme auttaa sinua välttämään tärkeitä yksityiskohtia ja tekemään kaiken työn mahdollisimman tehokkaasti ja taloudellisesti. Tarjoamme sinulle vaiheittaisen kuvauksen erilaisten säätiöiden luomisesta sekä yksityiskohtaisista videon ohjeista, joiden avulla voit ymmärtää paremmin kaikki sellaisen tärkeän prosessin vivahteet kuin talon perusta.

Miten perustaa oman kodin: Suunnittelu

Suunnittelu on tärkein rakennusvaihe. Siksi ennen säätiön rakentamista koskevaan erityiseen työhön on ryhdyttävä harkitsevaan vakavaan analyysiin seuraavista näkökohdista:

 • tunnistaa maaperän ominaisuudet;
 • valita oikein ja toteuttaa tarvittavat materiaalit oikein laskemalla;
 • määrittää keinot ja keinot laitteen eristykseen kosteudesta sekä ajatella eristämistä.

Jotta säätiö olisi todella laadukas, on tärkeää valita optimaalinen tekniikka, joka täyttää tiukasti nykyiset olosuhteet. Jokainen rakennusvaihe on huolellisesti harkittava ja sovittava kaikkien muiden kohtien kanssa. Tämä on välttämätöntä, jotta yhtäkkiä havaitut vivahteet eivät aiheuta rakentamisen pysähtymistä tai lopettamista kokonaan.

Nauhan pohja ja sen laitteen ominaisuudet

Keski-vyöhykkeelle tyypillisiä maaperä- ja ilmasto-olosuhteita varten sopivin ja yleisimmin käytetty säätiö on hihna. Pääsääntöisesti valinta riippuu hänestä useista syistä:

 • se on melko helppo tehdä se itse;
 • se ei vaadi suuria materiaalisia ja fyysisiä kustannuksia sekä kalliiden raskaiden laitteiden käyttöä;
 • sen avulla voit varustaa kellarissa;
 • kun taas sen luotettavuus on melko korkea, koska kaikki betonirakenteet kulkevat kaikissa tukirakenteissa;
 • Tämä tyyppi on vakiinnuttanut itsensä yhtenä kestävimmistä.

Särmäilyä aiheuttavilla mailla tulvan vaaraa varten nauhataso sopii hyvin. Jotta voit selvittää, millaista maata on saatavilla valitsemallasi rakennustyömaalla, voit ottaa yhteyttä erikoistuneisiin yrityksiin, joissa pätevä henkilöstö suorittaa kaikki tarvittavat työt ja antaa sinulle kattavat tiedot, joiden perusteella sinun on valittava optimaalinen säätiö.

Nämä tiedot auttavat sinua paitsi säätiön vaiheessa, mutta myös tulevaisuudessa, kun kuljetat vettä alueelle ja valitsevat mahdolliset vaihtoehdot (putki, hyvin, hyvin).

Seuraavaksi kerromme teille, miten nauhan perusta talolle omilla kädilläsi. Video auttaa sinua paremmin ymmärtämään jokaisen vaiheen.

Liuskajohdon rakenne edellyttää seuraavia materiaaleja:

 • sementti;
 • sora;
 • vesi;
 • laudat muottiin;
 • lanka runko;
 • varusteet;
 • välikappaleet;
 • tiili;
 • materiaali vedeneristyslaitteille;
 • kynnet.

On välttämätöntä valmistaa ja valmistaa työkaluja: lastalla, lapio, mittanauha, taso, taso, vasara.

Jos suunnittelet laajamittaista rakennetta ja säätö on välttämätöntä, silloin on järkevää ajatella valmiin betonin ostamista tai hankkia syvä värähtelijä.

Ensimmäinen vaihe: maaperän merkitseminen ja puhdistaminen

Merkintä on ensimmäinen askel, jota kannattaa harkita, jos aiot suunnitella perusta oman kodin puolesta.

Joten merkintä on ensimmäinen tehtävä, joka edellyttää ratkaisemista perustaa base. Se toteutetaan suunnittelutietojen perusteella. Niiden mukaan on tarpeen määrittää suunnitellun rakennuksen kulmapisteet ja tarvittaessa välivaiheet. Stakes asennetaan tiettyihin pisteisiin. Kaksi koukkua on sijoitettava suhteessa toisiinsa etäisyydellä, joka on yhtä suuri kuin tulevan betoniseosnauhan leveys.

Huomaa, että sen on ylitettävä tukiseinän leveys. Kun kaikki tapit ovat löytäneet paikkansa, ne ovat yhteydessä johtoon.

Älkää unohtako tarkistaa, miten merkintä tehdään tasaisesti tason avulla. Tee näin mittaamalla suorakulmion lävistäjä, jonka pitäisi olla sidoksen yhdistämisen seurauksena. Niiden on oltava tasavertaisia. Jos saat toisen tuloksen, sinun on tehtävä merkintä uudelleen niin, että kaikki arvot lähestyvät. Muista, että pienin poikkeama voi vaikuttaa merkittävästi kaikkien jatkotöiden tulokseen.

Kun olet suorittanut merkinnän ulommalla kehällä, mene työskentelemään sisäpuolella. Yleensä nauhoille valitaan leveys 30 tai 40 cm. Kahden reunuksen ympäröimän alueen sisällä kaivetaan kaivanto, pohjan syvyys. Tee sen seinät tasaiseksi.

On valittava pohjan syvyys, joka keskittyy pohjaveteen. Säätiön on oltava korkeampi.

Tutustu maaperän jäädyttämiseen, arvojen kartta löytyy verkkosivuilta.

Keskimääräinen syvennys on 1,2-1,5 m. Nämä arvot sopivat ei-tulenkestäviin maaperään ilman tulvien vaaraa. Seuraavana vaiheena on muottien luominen kaivetun kaivannon sisällä. Paras materiaali tähän ovat levyt, joihin liittyy kynnet.

Seuraavaksi voit mennä luomaan soraa pohjan kuoppaan. Sora-aineen sijasta voidaan käyttää soran ja hiekan sekoitetta tähän tarkoitukseen. "Tyyny" täytyy tampata ja kostuttaa. On suositeltavaa työskennellä erikseen hiekkakerroksella ja kerrostumalla, eli puristamalla niitä yksi kerrallaan. Ensimmäinen - hiekka, päälle - rauniot. Kahden kerroksen korkeuden tulisi olla 15-20 cm. Sen tehtävänä on suojata säätiö kausiluonteisten lämpötilamuutosten aiheuttamilta negatiivisilta ilmiöiltä. Tiheä säätiö estää maakerrosten laajenemisen seuraukset.

Toinen vaihe: kehys ja kosteuden suojaus

Kuten edellä mainittiin, säätiön laatu - rakennuselämän turvallisuuden lupaus ja sen kestävyys. Siksi talon rakentaminen itse, älä yritä helpottaa omaa työtäsi, koska kaikki ponnistelut lopulta maksavat. Vahvikkeen runko on välttämätön osa nauhalevystä. Laita tiilet kaivannon pohjaan ja niihin - raudoituksen leikkaaminen häkissä. Tangojen liitoksissa tehdään johtoyhteyksiä.

Tie-tangot tulee olla varovasti niin, että liitäntä ei ole liian tiukka.

Siksi tämä työvaihe on suositeltavaa suorittaa manuaalisesti. Voit tietenkin yksinkertaisesti hitsata tangot, mutta tämä voi heikentää säätiön laatua.

Seuraavana hetkenä, miten luoda perustus talon omiin käsiisi oikein on vedeneristys. Tähän tarkoitukseen valittu materiaali asetetaan runkoon. Katemateriaali on optimaalinen, taloudellinen ja hyvin käytännöllinen. Katemateriaali asetetaan päällekkäisiksi kerroksiksi. Liitokset on yhdistettävä. Voit tehdä tämän käyttämällä nauhaa. Joten luot luotettava suoja kosteudelta.

Kolmas vaihe: Betoni ja valu

Betoni voidaan valmistaa yksin tai tilata valmiiksi ammattimaisilta yrityksiltä. Jos päätät tehdä kaiken itsellesi, suosittelemme, että pysytte sementillä todistetuilla korkealaatuisilla tuotemerkeillä (M300, M400). Ja tarvitset myös murskattua kiveä ja karkeaa hiekkaa. Tarkista komponenttisuhdetaulukko:

Ribbon säätiö: miten se tehdään itse

Alhaisten yksityisten talojen rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. Mutta useimmiten kotimaan mökit ratkaistu vaihtoehto muodossa betoniteräs nauha alle laakerin seinät. Loppujen lopuksi tee nauha-säätiö omalla kädelläsi, tarvitset vain vähimmäisvaatimukset betonin sekoittamiseksi ja noudata ohjeita. Tällaisen perustan tekniikka on yksinkertainen, siksi se on niin usein valittu itsenäiseen toteuttamiseen.

pitoisuus

Mikä se on?

Rakenteellisesti nauha-pohja on raudoitetun betonin rakenne, joka luodaan ympäröivän rakenteen ympärille kuorman uudelleenjakoon maan päällä. Samankaltaista tukea käytetään talojen, autotallien, ansiorakennusten, kylpyammeiden, autotallien ja jopa aidojen rakentamiseen. Itse tekeminen ei ole vaikeaa.

Joten hän näyttää

Tällaisen säätiön rakentamisessa on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä ja suosituksia. Nauhapohjan valmistustekniikan noudattamatta jättäminen on mahdollista unohtaa tukirakenteen ja rakennuksen kestävyys. Pitkä se ei kestä.

Maaperän kausiluonteinen turvotus, kosteuden vaikutukset betoniin ilman vedenpitävyyttä, väärin lasketut kuormat - syyt, joiden vuoksi talo on jo seisomassa, nauhan pohjan tuhoutumisen syyt ovat moninaiset. Kaikki on ennakoitava ja huomioitava etukäteen, muuten vahingoittunut tai täysin tuhottu rakenne on rakennettava uudelleen.

Tyypit ja tyyppiset säätiöt

Syvyys on MZLF (matala) ja yksinkertaisesti upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa alhaisen rakennuksen alapuolella oleva betonihihna haudataan maahan vain 200-400 mm ja toinen haudataan puolitoista metriä (maanpinnan alapuolella).

Jos maaperä rakennustyömaalla on kivinen ja pohjavesi on syvä, on parempi valita matala syvyysvaihtoehto, joka on halpa ja pieni betonin tilavuudessa. Lahennuksessa, talon korkeilla GWL- ja hiekka-alueilla on tehtävä voimakkaampi ja kalliimpi tuki. Usein arvio tällaisesta asunnosta on sellainen, että yleensä on tarpeen valita toisenlainen säätiö.

Seinäasennus MZLF: llä

Rakenteellisesti nauhan w / b-pohja on:

Ensimmäinen tyyppi suoritetaan kaatamalla vahvistettua vahvistettua hihnaa. Toinen vaihtoehto on erikoistehosteista tehdyt pohjalevyt (FBS) tai tiilet.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Hänellä on kolme epäilemättä ansioita.

Laitteen äärimmäinen yksinkertaisuus - kaikki pyrkivä rakentaja selviytyvät kaatamalla betonia ja asennuspaloja (on vaiheittainen ohje - jotta kaikki oikein rakennettaisiin, hän tarvitsee vain seurata vaiheittain);

Universaalisuus - tällaisista syistä voit laittaa tiili-, vaahtobetoni- ja kehysrakennuksia sekä mökkejä baarista, tavallisesta tai pyöristetystä lokista;

Kyky kestää raskaita kuormia pohjan pohjalta ja ylhäältä mökin painon ja kaiken siinä.

Vahvistettu betoni nauhan pohja kestää monta vuotta, vaikka talon seinämien rakentamista ei ole tehty hiilihapotettujen betonilohkojen, vaan kiinteän kiinteän tiilen rakentamiseen. Kustannusten kannalta se on huonompi vain ruuvipinoille, mutta luotettavuuden kannalta useimmissa tapauksissa ne ylittävät ne.

Tämän säätiön haittoja voidaan tunnistaa:

Velvollisuus analysoida perusteellisesti maaperä rakennustyömaalla;

Tarve käyttää nostolaitteita (FBS: n käytössä);

Pitkäaikainen betonin kovettuminen vähintään 3 viikkoa (monoliittisen vaihtoehdon valinnassa);

Mahdollisuus laittaa vahva vuorattu ja tulva maaperä.

Askel askeleelta ohjeet - säätiö omilla käsillään

Punnitun pohjan teipin paksuus ja korkeus sekä perustan syvyys valitaan maaperän, alueen ilmasto-olosuhteiden ja pystytettävän rakennuksen kerrosten lukumäärän perusteella. Ilman tietämystä tällä alalla, on parempi antaa tämä suunnitteluvaihe ammatilliselle. GOST-sivuilla on monia vivahteita ja vaatimuksia, joita on noudatettava.

Mutta kotimaasi tukemalla jo valmiiksi hankittu tuki on täysin mahdollista ja itsenäistä. Virheiden välttämiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä nauha-säätiö seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla. Siinä kuvataan kaikki yksityiskohdat samankaltaisen rakenteen rakentamisesta tyypilliselle yhden tarinan mökille.

Työn vaiheet

Ensimmäinen vaihe - merkintä ja maanrakennus. Säätiön syvyydestä riippumatta tulisi perustua voimakkaisiin maakerroksiin. Se voi olla savi, hiekkametsä, kalliot kerrokset tai siilot. Yleensä ne piilotetaan turpeen ja tavallisten maan kerrosten alla. Kaikki tämä on peitettävä ja poistettava, ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen.

Valmistamme tontin, levitämme perusmateriaalit: armatuuri, eristys, laudat muottiin

Sivuston merkitsemiseen tarvitaan tapit, mittanauha ja lanka. Jos maaperä on tiheä, niin kaivetun kaivannon seinistä saat suuren muottipesän. Sitä on vain lisättävä sitten ylhäältä. Jos maaperä on löysä ja kaatuu jatkuvasti, kaivantoa täytyy kaivata hieman leveydeltään niin, että muottipaneelit voidaan sijoittaa kaivon sisään.

Toinen vaihe on tyynyvalmistelu. Kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan hiekalla ja pienellä soralla. Tämä hiekka-sora-kerros on syvästi puristettava, kaataa vettä, kun sitä kaadetaan. Sen pituus on noin 10 - 30 cm. Tämä pehmustettu pehmuste vähentää kuormitusten jakamista alaspäin kaistaleen talteenoton aikana.

Jäähdytin voidaan sijoittaa tyynyn päälle - tämä estää talteen jäämistä

Kolmas vaihe - muottien asettaminen. Tarvitset tangot, joissa on jakso 30 - 40 mm ja levyt 15-20 mm paksuina tai laminoidut lastulevyt. Talon betonialustalle luotu muotti on tällöin velvollinen ylläpitämään huomattavaa betonin massaa kaadettuna. Sen pitäisi olla kestävä ja luotettava. Jos se täyttyy betonin sekoittamisen jälkeen, se kaatuu, niin kaiken täytyy alkaa uudelleen.

Laitamme levyn muottiin

Jos pohjavesi rakennustyömaalla on korkea, niin betoniteräkselle tarvitaan vedenpitävyys. Ylhäältä, talon kellarikerroksessa, se tehdään yleensä peittokuvana. Jotta maan pohjaan jäävä osa voidaan suojata, kateaine on sijoitettava kaivoon sivuille ja pohjalle. Se suojaa betonia liialliselta kosteudelta maaperässä sen kovettumisen ja sen jälkeen.

Neljäs vaihe - venttiilien asennus. Vahvikkeille käytetään tavallisesti 14-16 mm: n poikkileikkausta ja ohutta sidontalankaa. Liitokset voidaan myös sulkea sähköhitsauksella. Mutta tässä tapauksessa tarvitset kokemusta hitsauskoneesta ja itsestäsi. Lisäksi hitsauksessa on oltava valmis metallisen korroosion esiintymiseen.

Rebar-sitomisvaihtoehto

Tämän seurauksena 25-30 cm: n solujen vahvistamisen kehys tulisi muodostaa kaivannon sisään ja se sopii niin, että kaikki sivut ovat peitetty kaatamalla betonia. Muussa tapauksessa metalli väistämättä ruostuu, talossa sitten pitkään vain ei kestä.

Näin muottien pitäisi näyttää ennen kaatamista.

Eristeiden ja varusteiden välissä on oltava 5 cm: n tila

Viides vaihe - betonin kaato tai FBS. Jos päätetään varustaa talon rakentaminen talotekniikalla, se nopeuttaa rakentamisen prosessia. Ei ole tarvetta tehdä muottirakennuksia ja odota lähes kuukausi ennen betonin asettamista.

Kuitenkin riippuvuus säätiölohkoista maksaa enemmän kuin monoliittinen vastine. Lisäksi niiden täytyy kaivata suuremman kaivannon leveydeltä. Kuormien jakautumi- seksi muurauslaatan alariville FBS tehdään laajenevalla alustalla.

Jos tukilaitteelle valitaan monoliittinen versio, betoni on kaadettava välittömästi koko pinnalle. Ei aukkoja ja ei korkeuskerroksia. Monoliitti on monoliitti. Talon on pysyttävä luotettavasti.

Kynnet voivat merkitä rajatäytteen muodon

Betoniseoksen itsensä valmistuksessa on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa 1: 3: 3. Mutta on parasta ensin järjestää valmis ratkaisu, jonka merkki M300 ja sitä korkeampi.

Autamme lastalla ja lastalla tasaisen levittämään betonia

Betonin kaatamisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, ettei siinä ole aukkoja. Tiivisteen suorittamiseen on erityisiä värähteleviä koneita. On kuitenkin myös mahdollista käyttää vahvistusosaa täytetyn massan ja vuotoveden puhkaisemiseksi pois siitä.

Siirrämme värähtelevän betonin päälle tyhjennysten poistamiseksi

Säätiön valu päättynyt

Kuudes vaihe - vedeneristys ja sokea alue. Vedenpitävyys on sallittua 3-4 vuorokautta betonin kaatamisen jälkeen. Kestää noin kolme viikkoa. Mutta on mahdollista aloittaa käsittely mastilla, vaikka se ei ole täysin jäädytetty nauhan säätiön taloon.

Rakennuksen koko kehän varrella sinun on myös tehtävä sokea alue, joka ohjaa sadeveden poispäin sen seinistä.

Valmis säätiö kellarikerroksilla

Käytä kodin rakentamiseen

Tällainen tuki voi helposti olla kaksikerroksisia yksityisiä taloja. Voit rakentaa mökin siihen, voit valita liimattu laminoitu puutavara, loki, vaahtomuovi tai keraamiset lohkot. On vain pätevää tutkia maaperää ja laskea kaikki kuormat oikein. Säätiön lopussa ei vahingoiteta viilua, jotta se suojaisi säästä. Tämä ihanteellinen luonnonkivi tai klinkkerilevy julkisivuun. Mutta voit valita yksinkertaisemman asennuksen ja edullisen profiilin tai sivurajan.

Kuinka tehdä oikeat perustukset talon omille käsille: rakentamisen salaisuudet

Jokainen rakennus perustuu vankkaan perustaan. Tämän mallin valinnan oikeellisuus riippuu koko rakennuksen kestävyydestä. Kuinka perustaa talon, jossa otetaan huomioon kaikki vivahteet, jotta se palvelisi yli kymmenkunta vuotta?

Toimivaltaisessa rakennustyössä tehdään useita tekijöitä:

1) maaperän tyyppi ja rakenne;

2) tarvittavien materiaalien valinta ja oikea laskenta;

3) valmiin pohjan luotettava vesi- ja lämpöeristys.

Talon perustan rakentaminen tarkoittaa oikean teknologian valintaa laitteelle ottaen huomioon kaikki nykyiset olosuhteet ja kehittää tärkeitä yksityiskohtia. Prosessia ei saa keskeyttää äkillisesti havaittujen olosuhteiden tai epäjohdonmukaisuuksien vuoksi.

Laitteen nauhapohja

Ribbonsäätiö on Keski-Venäjän yleisimpiä rakennuksia. Tätä perusta on useita etuja:

 • mahdollisuus rakentaa omia;
 • alhaiset työ- ja materiaalikustannukset;
 • tällaisen säätiön sisällä voit varustaa kellarin tai maanalaisen kerroksen;
 • nauhoja, jotka kulkevat kaikkien kantavien seinien ja korkeimpien kuormitusten alla, tarjoavat suuren lujuuden;
 • toiminnan kestävyys.
Kaistaleen pohja osassa

On mahdotonta rakentaa teippityyppinen säätiö kallistuville maaperäille, jotka ovat alttiita vesikalvolle. Maaperän ominaisuuksia on mahdollista oppia geologista tutkimusta harjoittavista erikoistuneista organisaatioista.

Tärkeää: veden syvyyttä koskevia tietoja ei tarvita vain säätiön rakentamisessa, vaan myös veden lähteen suunnittelussa paikan päällä (hyvin, hyvin tai keskitetty putki).

Jotta voisit rakentaa kiinteän pohjan nauhalle, tarvitset seuraavat materiaalit:

 1. hiekka-sementtiseos;
 2. rauniot tai sora;
 3. vesi liuoksessa;
 4. muokkaamattomista levyistä muottien valmistukseen;
 5. lanka neulontaan;
 6. lujitustangot;
 7. tangot;
 8. tiili;
 9. vedenpitävä materiaali;
 10. kynnet.

Mestari tarvitsee seuraavan työkalun: lapio, taso, johto, vasara, taso, mittanauha, lastalla. Betonin valmistus vaatii kapasiteettia.

Tärkeää: jos teipin pohja on kunnollista kokoa, on parempi ostaa valmiin betonin sekoittimilla tai ostaa syvä värähtelijä.

Työn aloittaminen: sivuston merkintä ja kaivaus

Kaikki säätiön rakentaminen alkaa sivuston merkinnällä. Hankkeen tietojen mukaan päällikön on sijoitettava maastoon tulevan säätiön kulmat ja välikohdat. Pisteiden sijainnit on merkitty tapilla. Kahden vasaran tapin välinen leveys on pohjalevyn leveys, jonka tulee aina olla suurempi kuin kantavien seinien leveys. Kaikki reunat ympäröivät koukut yhdistävät johto tai lanka.

Merkinnän tarkkuus on tarkistettava tasolla, joka mittaa tuloksena olevan suorakulmion lävistäjät. Kaikkien tulevien pohjien diagonaalien on oltava yhtä suuret. Jos jopa muutaman millimetrin aritmeettisia poikkeamia esiintyy, merkintä alkaa uudelleen, kunnes saadaan tarkka ohjausmittaus.

Kun olet tehnyt ulkoisen merkinnän, voit mennä sisälle. Nauhojen leveys on yleensä 30 - 40 cm. Merkittyjen kehän sisäpuolella sinun täytyy kaivaa kaivo kasettien syvyydelle. Kaikkien kuoppien seinien tulee olla sileitä, ilman ulokkeita ja syvennyksiä.

Tärkeää: Kaivinkannattujen louhosten syvyyden on aina ylitettävä pohjaveden taso.

Jokaisella maan alueella on oma maaperän jäädytyspisteen arvo, tiedot näytetään graafisesti kartalla.

Kartta maaperän jäädyttämisestä Venäjän eri alueilla

Tyypillisesti kaivo on kaivettu syvyyteen 1,2 - 1,5 m. Tämä on melko tarpeeksi ei-tylsää eikä altista maaperän tulvia. Seuraavaksi sinun on tehtävä muodikkaus nauhan kulkureittiön suuntaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään epäjohdonmukaisia ​​levyjä ja tappeja. Kortit kiinnittävät toistensa kanssa kynnet.

Kellarin pohjan muodostamisen jälkeen on järjestetty hiekkalaatikko ja murskattu kivi (tai sora), joka tiivistetään perusteellisesti ja kostutetaan vedellä. Asiantuntijat suosittelevat jokaisen kerroksen tyynyn erikseen: ensin hiekka, sitten sora. Tällaisen tuoksun "kakun" optimaalinen korkeus on 15-20 cm. Hiekka-sora-tyynyn tarve johtuu siitä, että maaperän kuumeneminen vaikuttaa vuodenaikojen muutoksiin. Hyvin tiivistetty pohja säätiön alla suojaa luotettavasti yksittäisten maakerrosten laajenemisesta.

Vahvistettu runko ja pohja vedeneristys

Jos päällikkö haluaa muodostaa tuen talolle kaikkien sääntöjen mukaisesti, hänen on tiedettävä, että nauharakenteen täytyy välttämättä olla vahvistettu kehys. Kaivon pohja on vuorattu tiilillä, jotka on rakennettu vahvikkeisiin. Verkko tulisi muodostaa vahvistuspalkkeista, ts. ne asetetaan ristikkäiskuvaksi. Johtojen liitoksessa kaapeli on liitetty erityisellä johtimella.

Tärkeää: Rebar-sidonta edellyttää, että päällikkö on varovainen ja varovainen, älä kiristä liian suuria kiinnittimiä.

Työn manuaalinen luonnehdinta riippuu joustavuudesta kiinnitettäessä. Hitsauksen käyttö nopeuttaa prosessia, mutta ei takaa tulevan pohjan vahvuutta.

Vahvikotelon liittämisen jälkeen on tarpeen asettaa vesikerroksen kerros. Yleisimmin käytetty ruberoidi, jolle on ominaista kestävyys ja demokraattinen hinta. Vahvistettaessa ruberoidilevyjä on päällekkäisyydet ja niiden kerrosten liimausnauhan paikat. Tämä lisää vedenpitävyyden luotettavuutta ja estää pohjaveden pääsyn.

Betonituotanto ja säätövalu

Betoni tehdään itsenäisesti tai ostetaan erikoistuneilta yrityksiltä. Jos päällikkö valitsee ensimmäisen vaihtoehdon, on suositeltavaa ostaa vain korkealaatuinen sementti (arvot M300, M400). Aggregaattien tulee olla karkeaa hiekkaa ja murskattua kiveä. Kaikkien osien suhde on esitetty taulukossa.

Taulukko betonin osien suhdetta käytettäessä sementtiä M400

Mitä parempaa liuoksen valmistamiseen käytettävät materiaalit ovat, sitä vahvempi valmis pohja on. Tärkeä asia on veden liittäminen sementtiin, kun tietty vesi-sementtisuhde (W / C) on suoritettava. Tämä indikaattori yhdessä sementtimerkin kanssa on äärimmäisen tärkeä perustan vahvuuden ominaisuuksille. Jos betonia tehdään soraa käyttäen, taulukon taulukossa on esitetty käytännön arvot W / C:

Taulukko 1. V / C: n arvot eri sementtityypeille ja betoniseoksille soraa varten

Talon perusta omilla käsillä

Rakentaa taloa tyhjästä omalla on vaikea tehtävä, mutta toteutettavissa. Huolellinen laskenta, rakennusmateriaalien valinnainen valinta ja kunkin prosessin laadukas toteutus auttavat selviytymään ilman asiantuntijoiden osallistumista. Keskeisin askel on säätiön asettaminen, koska minkä tahansa rakennuksen kestävyys ja luotettavuus riippuu säätiön vahvuudesta. Kestää noin 2-3 kuukautta, jotta perustukseksi omalle talolle.

Talon perusta omilla käsillä

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Säätiön suunnittelu

Asuinrakennusten rakentamiseen käytetään useimmin nauhalevitystä. Se voi olla syvä, jos talo on yksikerroksinen ja pieni alue tai standardi - asetettu syvyyteen 1,8 - 2 m. Alusnauhan leveys on yleensä 40 cm, mutta sitä voidaan lisätä riippuen rakennuksen erityisestä kuormituksesta. Talon suunnittelussa sinun on välittömästi otettava huomioon mahdolliset laajennukset ja järjestelyt kellarista ja puolipohjien tiloista. Yhteisen pohjan läsnäolo yksinkertaistaa merkittävästi verannan tai muiden rakenteiden asennusta, joita voidaan myöhemmin tarvita.

Jotta ei saa olla virheitä perusparametrien kanssa, on arvioitava huolellisesti maaperän kokonaiskuormitus neliömetriä kohti ja vertailtava sitä sallittujen arvojen kanssa.

Laskettaessa kuormaa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • seinän rakennusmateriaali;
 • tyyppinen lämpöeristys;
 • kattotyyppi;
 • talon kerrosten lukumäärä;
 • maaperän tyyppi paikan päällä;
 • pohjaveden taso;
 • alueella;
 • lunta ja tuulikuormaa.

Nauhapohjan poikkileikkaus

Laskutoimitukset tehdään käyttäen erityisiä taulukoita kullekin tekijälle erikseen. Tämän jälkeen kaikki kuormat summataan, mikä määrittää tämän alueen pohjan syvyyden ja pohjan pohjan sallitun leveyden.

Perusmerkintä

Merkitettäessä pohjaa perustalle tarvitset tappeja, vahvaa ohut köyttä ja mittanauhaa. Poista ensin kaikki, mikä voi estää merkitsemisen - kiviä, pensaita, kuivia kantoja ja paljon muuta. Määritä talon julkisivun viiva suhteessa paikkaan ja nimeä se köysi, joka on venytetty köysien välissä. Etäisyys majakasta toiseen on 30-40 cm pidempi kuin julkisivun leveys. Talon kulmien sijainti on merkitty köydellä, ja näiden kohtien kautta kulkee kaksi kohtisuoraa viivaa, hieman pitempää kuin sivuseinien pituus.

Mittaa nyt etäisyys julkisivun kulmasta takaseinän kulmaan ja merkitse molempien rivien kohdat ja venytä sitten toinen köysi ensimmäiseen suuntaan. Köysien leikkaukset muodostavat rakennuksen kulmat, ja näistä kohdista on tuloksena olevan suorakulmion lävistäjä mitattava. Jos diagonaalit ovat yhtä suuret, asettelu on oikein. Tämän jälkeen kellarintanauhan sisärajat ovat merkittyjä, jotka poikkeavat 40 cm: n ympärysmittakaavion linjoista. Koukut on sijoitettava ympärysmittaan - tämä antaa sinulle mahdollisuuden tarkentaa pohjan kulmat tarkemmin. Viimeinen hahmotellaan sisäiset laakerin seinät, pohjan verannan tai kuistin alle.

Kaivannon valmistelu

Kun merkintä on valmis, aloita kaivaa kaivannot pohjan alapuolella. Tämä voidaan tehdä lapioilla tai erikoislaitteiden avulla, jotka ovat paljon nopeampia ja kätevämpiä. Matalalle alustalle kaivojen syvyys on 60-70 cm normaalille pohjalle - 1,8 m riippuen maaperän jäädyttämisestä. Kaivannon pohjan on oltava vähintään 20 cm tämän tason alapuolella. Laskeutumissyvyys johtaa alimmilta pisteistä.

Kaivannon seinät tulisi tasoittaa pystysuoraan, jos maa kaatuu, asenna rekvisiitta. Kaivamisen jälkeen pohja tarkistetaan välttämättä vaakasuoraan, kaikki epäsäännöllisyydet katkaistaan ​​lapioilla, ylimääräinen maa poistetaan. Kaivantojen sijainnin ja leveyden on oltava täysin projektin mukaisia. Seuraavana vaiheena on hiekka-sora-tyynyn asennus, joka on suunniteltu vähentämään rakennuksen kuormitusta maaperän pohjasta.

Hiekka- ja soramalaitteella on seuraava järjestys:

 • kaarteiden pohja kehällä on peitetty ohut kerros joen karkeaa hiekkaa;
 • vuotaa hiekkaa vedellä ja ramilla perusteellisesti;
 • kaada toinen kerros hiekkaa ja tiivistää uudelleen;
 • kaada hienon jaoksen taso 15 cm kerroksen tasolle;
 • puristettu pinta.

Matalalle alustalle kaivojen sisäpinta on vuorattu geotekstiilillä ennen hiontaa. Tämä materiaali suojaa hiekkalaatua eroosiosta pohjavedellä ja siltämällä.

Muottien asennus

Pohjakerroksen pohjan on noustava vähintään 15 cm: n korkeudelta maanpinnan yläpuolelta. Tulvatut alueet pohjaosan yläpinnan korkeus voivat olla 50-70 cm. Mutterit kootaan halutun korkeuden mukaan käyttäen romumateriaaleja.

Pohjamuotojen asennus

Kun asennat muottiin, tarvitaan:

 • 2 cm: n paksuiset leikatut levyt tai vanerilevyt;
 • muovikalvo;
 • mittanauha;
 • ruuvit tai kynnet;
 • vasara ja ruuvimeisseli;
 • tangot tangot.

Muottirainan alusta

Laudat kiinnittyvät suorakaiteen muotoisiin kilpiin kiinnittämällä poikittaiset palkit ulkopuolelta. Sisäpuolelta ruuvatut ruuvit purkamaan muottiin oli kätevämpää. Samasta syystä on suositeltavaa käyttää ruuveja ja ei nauloja. Asennuksessa kannattaa harkita viemäriverkkojen sijaintia ja leikkuukappaleiden halkaisijan leikkauksia. Lopuksi suojat peitetään kalvolla, joka ei salli puun imeä vettä liuoksesta.

Asenna muottiosat kaivukoneiden molemmille puolille ja vahvista sitten poikittaiset palkit puolen metrin välein. Suojukset asetetaan pystysuoraan, tarkkailemalla samalla etäisyydellä vastakkaisia ​​puolia pitkin koko kehän pituutta. Ulkopuolella muotti on tuettu telineillä palkista. Levyjen alareunan ja kaivantojen yläreunan välillä ei saa olla aukkoja, muuten liuos virtaa ulos.

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen läsnäolo pohjan paksuuteen sallii sinun vahvistaa pohjaa ja pidentää sen käyttöikää useita kertoja. Kehyksen valmistukseen käytetään tavallisesti teräsvahvistusta 10-16 mm. On erittäin tärkeää sitoa tangot tasaisesti kuorman jakamiseksi tasaisesti koko alueelle.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Lisätyötä varten tarvitaan:

 • neulonta lanka;
 • rakennustaso;
 • Bulgaria;
 • muovi putki leikata;
 • rulettirengas

Kaappien pituutta ja leveyttä leikataan kaapelilla, minkä jälkeen neulotaan 30 cm: n kennojen ristikko. Tämän vuoksi 4-5 pitkittäisvaijeria kiinnitetään poikittaisosilla 30 cm: n välein.

Luokan ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta nivelessä, koska se heikentää kiinnityspisteitä ja edistää saumojen korroosiota. Kehyksen on oltava kolmiulotteinen, joten horisontaaliset ritilät sijoitetaan 3-4 tasolle, sidottuna pystypalkkeihin.

Lisävarusteita tulisi tehdä jokaisen pohjan kulmassa ja tukevien sisäseinien risteyksissä. Voit laskea rungon osien osissa ja jo liittää ne yhteen. Jotta korroosiota ei vältettäisi mahdollisimman paljon, raudoitusta ei voida asettaa suoraan hiekalle: ne ottavat vanhan muoviputken, leikkaa ne 4-5 cm leveiksi renkaiksi ja aseta ne säleikköön kulmissa ja 50-60 cm: n etäisyydellä kaivannosta. Rungon sivuseinämien ja reunojen välissä on oltava noin 5 cm, sama koskee myös raudoituksen yläreunaa.

Lujittavan kehyksen asennus

Kun ruudukko on kiinnitetty muottipesän sisäpuolelle, levyn sisäpuolella ilmoitetaan betonin kaatamisen taso. Voit tehdä tämän kalastuslinjan avulla: muottien päissä täytä pienet neilikat ja kiinnitä niihin tiukasti vaakasuorassa oleva rivi. Se on sijoitettava 5 cm vahvistusrinnan reunojen yläpuolelle ja kulje pitkin koko kehä samalla vaakasuoralla tasolla.

Betonivaihto

Betonivaihto

Liuos on suositeltavaa kerrallaan, mutta ei kokonaismassaa vaan kerroksittain. Jokainen kerros ei saa olla paksumpi kuin 20 cm; tämä sallii tasaisen levittämisen lujittavan solun välillä ja vähentää ilman aukkojen lukumäärää. Seoksen valmistukseen otetaan sementti M400 tai M500, hienojakoisen murto-osan ja karkeiden jokien hiekka.

On erittäin tärkeää tarkkailla mittasuhteita oikein sekoitettaessa, muuten ratkaisun laatu on normin alapuolella. 1 säiliöön tarvitaan 3 kauhaa hiekkaa ja 5 kauhan kaivoa. Vesi on otettava noin puolet kokonaismäärästä, lisää se annoksina, jotta ei liioitella sitä. Laastin ei pidä olla liian likainen tai liian paksu: korkealaatuisesta betonista on yhtenäinen sakeus, ja kun se käännetään, lapio hitaasti laskee kokonaismassalla.

Ensimmäisen erän kaatamisen jälkeen liuos tasataan lautasella ja lävistetään kaivantojen koko pituudelta vahvistusosalla, jotta vapautuu ilmasta, joka on kerääntynyt liuokseen sekoittamisen aikana. On erittäin tehokasta kompakti betonia vibraattorin kanssa, se lisää monoliitin vahvuutta useita kertoja. Samalla tavalla kaada jäljelle jääneet kerrokset, kunnes betonin pinta tasoitetaan venytetyn kalastuslinjan kanssa. Nosta muottiin vasaralla, jonka jälkeen laastin yläosa tasoitetaan säännön tai haalarin avulla.

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi. Jotta pintaa ei halkeile, sitä kostutetaan jatkuvasti ja se peitetään polyeteenistä sateelta. Betonin lämmössä on myös suljettava suoralta auringonvalolta halkeamien välttämiseksi. Muotti voidaan purkaa 10-15 päivän kuluttua kaatamisesta, ja rakennustöitä voidaan jatkaa 28-30 päivän kuluttua.

Miten rakentaa perusta kotona

Säätiön rakentaminen on talosi luomisen tärkein vaihe, sillä tulevaisuuden rakentamisen luotettavuus riippuu siitä. Se on runoilija, ennen kuin aloitat työn, on tarpeen oppia kaikista ominaisuuksista tällaisten teosten. Mutta ensin sinun pitäisi valita sellainen säätiö, johon talon asennetaan. Tietyissä olosuhteissa voit rakentaa talon ilman vakiorahaa omilla kädilläsi.

Strip-säätiö

Ennen kuin kaadat talon perustan, sinun on otettava huomioon erilaisten alustojen ominaisuudet. Yleisimpiä ovat nauhamallit. Tämän tyyppinen perusta on yleisin. Siinä on useita etuja:

 • mahdollisuus perustaa säätiö omilla käsillään;
 • alhaiset materiaalit;
 • kyky luoda kellari;
 • perusta kestävyys;
 • kestävyyttä.

On syytä muistaa, että tällaista säätiötä ei voida asettaa heiluttamaan maaperää, joka on altis vesikalvolle. Lisätietoja maaperän maaperästä sivustolla voivat olla organisaatioita, jotka harjoittavat geologista tutkimusta. Vain sen jälkeen voit alkaa luoda perusta talon omille käsille.

On syytä muistaa, että tällaisen pohjan rakentaminen talon alle on vaikea prosessi, mutta varovasti kiinnitettäessä huomiota jokaisen perustuksen luomiseen, voit tehdä kaiken omalla kädelläsi.

Pilarien perustus

Tämäntyyppinen talon perustaso valitaan, jos paikka sijaitsee maanpinnalla, jos jäätymispiste sijaitsee riittävän syvälle. Nauhapohja liikkuvassa maaperässä muuttuu nopeasti, ja pylväitä voidaan käyttää useiden vuosikymmenien ajan.

Tämäntyyppisen talon perustan edut ovat:

 1. Nopea työ. Jos sinulla on useita työntekijöitä, voit luoda sarakepohjan muutamassa päivässä.
 2. Säästää rahaa. Koska pieni määrä materiaalia käytetään pilareiden luomiseen, suuri määrä voidaan tallentaa.
 3. Kyky tehdä kaikki työ omilla käsillään. Samaan aikaan ei ole tarvetta houkutella raskasta rakennustarvikkeita ja palkata työntekijöitä.
 4. Mahdollisuus asentaa talo epävakaan maaperälle, syvyys huurteen tunkeutumisen on riittävän suuri.

Kun valitset tämäntyyppisen säätiön, kannattaa muistaa, että merkintäjärjestys on samanlainen, kun luodaan liuskan base.

Pile-pohja

Pallosäätiön valinta tapahtuu useissa tapauksissa:

 • jos maa on muovia ja sisältää savea;
 • kun maaperä sisältää pölyhiukkasia pienellä määrällä kalkkia ja savea;
 • jos maa on kelluva.

Usein paalujen käyttö johtuu siitä, että laitos sijaitsee maaperässä. Myös tällainen talon perusta voi syntyä tilanteessa, jos luonnonmaisemaa ei voida pilata. Lisäksi paaluja asennetaan usein talon rakentamisen lyhentämiseksi.

Pallosäätiön etuja ovat:

 • alemmat perustuskustannukset;
 • rakennusajan lyhentäminen;
 • kyky luopua "märästä työstä".

On huomattava, että kattopohjaisessa talossa voi olla sama aika kuin muiden perustusten rakennukset.

Paalun perustan haitat:

 • suunnittelutyön arvostus;
 • paaluilla on tarpeen asentaa vaakasuora puu-, metalli- tai teräsbetonirakenne;
 • Ongelmat perustamisen aikana, kun otetaan huomioon epätyypillinen maisema.

Ennen tämäntyyppisen säätiön rakentamista on otettava huomioon kaikki sivuston ominaisuudet ja neuvoteltava ammattilaisten kanssa.

Ribbon merkintä

Valitsemalla talon nauha-alustan sinun on asianmukaisesti merkitä sivusto. Monet sivuston omistajat haluavat luottaa tällaiseen työhön ammattilaisille. Tämä johtuu siitä, että tämä työ vaatii kaikkien toimien oikeellisuutta. Kun luot omat merkintäsi, sinun on harkittava muutamia kohtia:

 1. Alustan leveys ei saa olla suurempi kuin seinien leveys 20 cm.
 2. Säätiön suunnittelussa on tarpeen suunnitella etukäteen täsmällisesti, mihin ikkunat ja ovet ovat. Tämä on välttämätöntä, jotta saataisiin aikaan vahvistettu betoni tietyissä paikoissa.
 3. Sinun on myös määritettävä rakentamisen akseli. Tee tämä ensin mittaa ensimmäinen kulma ja sitten tulevien säätiöiden jäljellä olevat kulmat mitataan. Oikeat kulmat voidaan tarkistaa mittaamalla diagonaalit, joiden tulee olla yhtä suuret.

On syytä muistaa, että teipin pohja ei ole tärkeä myös maadoitusta, mutta asennettaessa on tarpeen tarkkailla vaakasuoraa asentoa. Jos säätiön layout omilla käsillään on tehty oikein, säätiö on kestävä ja luotettava.

kaivaa juoksuhautoja

Kun olet luonut talon omat kädet, on tarpeen kaivaa kaivannot kaistaleelle. Jos valitaan paalusäätiö, poraus tapahtuu tässä vaiheessa. Luodun kaivannon seinät on vahvistettu levyillä, jotka toimivat liuskajohdon muottiin.

Kaivantojen luomisen aikana on muistettava, että niiden pohja on alle maaperän jäädytyksen. Näiden tasojen välinen vähimmäisetäisyys on 20 cm.

On syytä muistaa, että ennen kaistaleen kaataamista on tarpeen luoda hiekkakuviot. Nukahtamisen jälkeen hiekka riisuu ja vuotanut vettä. On syytä muistaa, että vedenpitävä nauha-aine on asetettu hiekkaan.

vahvistaminen

Koska rakennus aiheuttaa runsaasti kuormitusta säätöön, sementtiseos ei yksinään kestä sitä ilman vahvistusta. Vahvistuselementit eivät salli materiaalin muodonmuutosta puristusvoimien vaikutuksesta.

Säätiön "luurankoina" käytetään metallisia tangkoja, jotka on liitetty toisiinsa johtimilla. Sekä pystysuorat että vaakasuorat vahvistuselementit tulisi olla pohjassa. Elementtien sitoutuminen suoritetaan metallilangan tai hitsauksen avulla.

Betonin kaataminen

Pohjan luomisen aikana sinun on muistettava, että ratkaisu on tehtävä välittömästi ennen kaatamista kaivantoon. Jos tilausmassa on tilattu, se toimitetaan paikan päälle betonisekoittimessa. Jos laasti valmistetaan itsestään, osa sementistä sekoitetaan kolmeen osaan hiekkaa ja viisi osaa keskikokoista murskattua kiveä. On tärkeää valita puhdistettu hiekka.

Kaada betonia tasaisesti ympärysmittaan. Kaatumisen aikana sinun on huolehdittava siitä, ettei liuoksessa muodostu aukkoja. Niiden esiintyminen voi johtaa siihen, että rakentaminen on epäluotettavaa ja säätiö halkeaa, kun talo on asennettu. Valun jälkeen tiivistää betoni värähtelevällä levyllä tai vastaavalla laitteella. Kesällä säätiön kestävyys kestää noin kuukausi. Jos haluat tehdä kestävän pohjan omalle kädelle, noudata kaikkia kuvattuja sääntöjä.

Kuinka vahvistaa vanha säätiö

Jos pohjan tarkastuksessa huomaat, että siinä on halkeamia tai onteloita, sinun on jatkettava säätiön vahvistamista, koska tällaiset merkit osoittavat, että pohja on alkanut romahtaa.

Jotta hävittäminen olisi alkanut, on tarpeen pitää paperirainan halkeaman yli. Sen jälkeen sinun on noudatettava häntä kahden viikon ajan. Jos tämän ajanjakson jälkeen se pysyy ennallaan, se sanoo, että säätiö ei romahda. Korjata tämä vika työntämällä se murskattuihin tiiliin ja kaatamalla betonia.

Jos nauha murtuu, se on merkki perusvaurioista. On syytä muistaa, että sinä voit vain vahvistaa perusta. Korjaus on täysin mahdollista vain kalliilla laitteilla.

Seuraavat materiaalit ja työkalut tarvitsevat vahvistusta varten:

 • lapio;
 • metalli- tai asbestisementtiputket;
 • kipsilevyt, jotka toimivat majakoina;
 • sementti laasti;
 • puiset lankut.

Ensinnäkin mittarit asennetaan halkeamiin, asennuspäivä kirjataan niihin. Jos rako tapahtui nopeasti, on tarpeen kaivaa reikä lähelle pohjaa, jonka kaltevuus on 35 astetta. Kaivaus tapahtuu pohjakerroksen syvyydessä.

Sen jälkeen putki työnnetään putkeen, jonka halkaisija on noin 15 - 20 cm. Sitten putkeen putoaa betoniliuos. Jos liuos ei mene pois 2 tunnin kuluessa, kaataminen pysähtyy. Jatka tämän tapauksen täyttämistä, voit jatkaa kahdessa päivässä. Tämä prosessi on toistettava vähintään kolme kertaa. Tämän jälkeen majakat sijoitetaan uudelleen halkeamiin. Jos ne ovat uudelleen repeytyneet, kuvatut toimenpiteet on toistettava. Korjattu säätiö voi toimia pitkään.

Kun olet tutustunut kaikkiin tietoihin siitä, miten voit luoda säätiön omilla käsillänne (video ja valokuva), voit tehdä kaikki toimenpiteet ilman ammattimaisten rakentajien osallistumista.