Taloushallinto ja satamajärjestelmät portaalin käyttäjiltä

Kun olet ostanut tontti maalaistalolle, sinun ei pitäisi suunnitella välittömästi säätiön asettamista, rakennuksen rakentamista ja puutarhan järjestämistä. Samoin älä kiirehdi iloita talon oston jälkeen. Loppujen lopuksi on tärkeä seikka, että monet puuttuvat - vedenpoistojärjestelmän luominen ja nykyaikaistaminen.

Nämä teokset ovat melko monimutkaisia, vaativat erityisiä taitoja ja kykyjä. Mutta voit selviytyä heistä itse. Lisäksi asiantuntijoiden palvelut ovat erittäin kalliita. Kuinka laittaa kuivatusalue omilla käsillään, puhumme tässä artikkelissa.

Yhteenveto artikkelista:

Mikä on vedenpoistoinfrastruktuurin tarkoitus?

Viemäröinti on monimutkainen tekninen viestintä, jonka takia maaperä sekä sula ja sateen kosteus eivät viipyä paikoilla, mikä vähentää alueen vesistöjen vaaraa. Se luonnollisesti siirtyy pois säätiöistä, mikä estää maaperän liikkumista ja puristaa rakennuksen pakkasnopeuden takia.

Myös viemäröintijärjestelmä suojaa kellareja ja kellarikerroksia kosteudelta, eliminoi mahdollisuuden puristaa septisäiliötä pohjaveden vaikutuksesta johtuen, rajoittaa vesijalostusta, huuhtomalla yläkerroksen ja vähentämällä sen hedelmällisyyttä.

Päätös luoda viestinnän tulisi tehdä itse kehittäjä, ottaen huomioon hänen taloudelliset valmiutensa. Mutta tällaisen järjestelmän olemassaolo lisää huomattavasti elämisen mukavuutta. Ja joissakin tapauksissa vedenpoisto on yksinkertaisesti välttämätöntä:

 • Jos kotisi on rakennettu tai se rakennetaan tasaiselle alustalle. Tällöin neste luonnollisesti pysähtyy.
 • Kun talo seisoo alueen alamäessä. Sitten kosteus valuu kohonneista paikoista ja kertyy.
 • Rinteet altistuvat myös vesivirroille. Se yksinkertaisesti pese pois hedelmällisen maaperän kansi.
 • Paikoissa, joissa on savea tai tiivistä maaperä, kosteuden imeytymisprosessi on vaikea. Kun lumi sulaa, se pysyy täällä pitkään.
 • Jos pohjavesi on liian korkea tai pohja on liian syvä.

Mitä salaojitusjärjestelmiä on olemassa

Tyypit salaojitus viestintä voi olla hyvin erilaisia. Ne riippuvat alueen ominaisuuksista - maastosta, maaperätyypistä, ilmastosta ja talon omistajan taloudellisesta kapasiteetista.

Pintaveden poisto

Tämä on yksinkertainen viemäröinti. Se sopii sinulle, kun aiot siirtää vettä, joka on muodostunut sateen tai sulavan lumen jälkeen sekä koneen ja vastaavien teknologisten prosessien puhdistuksen jälkeen. Asiaan liittyvä viestintä ratkaisee rakennusten ja rakenteiden ympärillä.

Kohta tai paikallinen tyhjennys mahdollistaa veden viemisen mistä tahansa tietystä alueesta. Se on asennettu esimerkiksi kattokaivojen alla koneen kastelun tai pesun nostureiden asennusalueella.

Lineaarinen muotoilu keskittyy kosteuden poistamiseen alueen suurilta alueilta. Tässä tapauksessa käytetään erilaisia ​​lokeroita ja kanavia, joita täydentävät hiekkakuvat, suojaverkot jne.

Deep rakentaminen

Tehokkaampi tapa tyhjentää paikka ja suojata se ylimääräisen kosteuden kertymiseltä on asennus monimutkaisten poistoputkien asennukseen. Ne on asetettu kaltevuus kohti kaivoa tai kerääjä.

Putkien asennus voidaan tehdä 1,5 metrin syvyydellä, ts. tulee olemaan pohjan alapuolella. Joten voit tarjota korkealaatuista pohjaveden tyhjennystä. Siksi ne asetetaan paitsi rakennusten ympärille, myös keskelle tonttia, jossa on joulukuusia kohti kaivoa 10-20 metrin välein.

Jos talo sijaitsee rinteessä, niin tällaista järjestelmää on helpompi varustaa tilanteeseen verrattuna, kun rakennus on sijoitettu tasaiselle alustalle. Tällöin on syytä muuttaa kaivantojen syvyyttä, mikä luo kaltevuuden 10-30 mm / 1 m putkesta.

Mutta pitkillä viemäreillä on suuri korkeusero, joka merkittävästi rikkoo muotoilua. Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää useita kaivoja:

 • Käännettävä - asennetaan putkien liitoksissa ja puhdistaa koko järjestelmän.
 • Veden otto - kerätään kosteutta, jota seuraa pakotettu pumppaus.
 • Imeytyminen - yli 2 m: n syvyys mahdollistaa ylimääräisen veden purkamisen pohjasta hiekka- tai hiekkasaumomaan. Tällaisen kuopan pohjalle luodaan suodatus kerros hiekkaa, soraa, roskaa.

Näet kahden ehdotetun tekniikan erityispiirteet ja erot esikaupunkialueilla rakennettavan kuivatusjärjestelmän kuvassa.

Pintaveden poisto

Huolimatta siitä, että tämä vaihtoehto ei vaadi monimutkaisia ​​teknisiä laskelmia, sivuston tyhjennysjärjestelmä olisi vielä oltava. Tämä vaihtoehto on yleinen, kun tyhjennetään pieniä alueita. On suositeltavaa valmistaa raidat, jotka on rakennettu "kalanruotalla". Viemärien välinen etäisyys riippuu maaperän ominaisuuksista. Esimerkiksi savea maaperä on vähemmän, hiekkaille on enemmän.

Työvaiheessa ura kaivetaan 350 mm: n syvyyteen. Jos tietoliikenne sijoitetaan hiekkaiseen maahan, kaivannon leveys on sama. Savi-maaperille ja paikoille tarvitaan laajempi pohja - jopa 450 mm. On tarpeen varustaa yksi keskusputki, jossa ja lähettää kaikki sivuputket.

Veden sisäänotto on asennettava alueen pohjalle. Kuopan kaivon mitat määräytyvät säiliön koon mukaan. Jos asennus on suunniteltu hiekkapohjaiselle maaperälle, niin vaihtoehto suodatuskaivolla tekee.

Veden tyhjentäminen paikasta oli tehokkain, tarkkaan noudatettava kaltevuutta. Kaivannon läpikulun varmistamiseksi on hyvä vedenpaine. Jos se kulkee nopeasti ja viivyttelemättä viemäriputkissa, rakenne rakennetaan oikein. Viivästysten tapauksessa on tarpeen kaltevien urien korjaus.

Orava tai niiden järjestelmä on peitettävä kalvolla tai telineellä. Käytettyjen geotekstilaisuuksien tulisi kattaa paitsi pohja myös myös rinteille. Eristysmateriaali on kiinnitettävä tukevasti kynsillä ja vahvistettu seinillä, joilla on välikappaleet.

Kaivannon pohja on täytettävä 100 mm: n kokoisella sirulla ja sitten pienellä sora-, rauniolla tai aiemmin poistetulla maalla. Ura voidaan betonoitua, mutta tämä menetelmä on työläämpi ja kallis. Tyhjennysputkien asennus ja hulevesien käyttö parantaa koko viemäröintijärjestelmän laatua.

Syvävedenpoisto

Jos haluat oppia tekemään tyhjennyspaikan sivustolla, niin paljon kuin mahdollista suojellessasi maastasi taloa tulvilta, sinun on tutkittava yksityiskohtaisesti syvän rakenteen järjestelyn tekniikka. Se on erityisen tärkeää alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Pidetty tekniikka auttaa täydellisesti tyhjentämään maata säilyttäen maiseman ulkoisen esityksen.

Alkuvaiheessa luodaan suunnitelma putken sijoittelun piirtolinjoilla. Ohjauksen suunta on rinteestä. Putkien asentamisen syvyys määräytyy maaperätyypin mukaan - hiekkajärjestelyä varten, kaivantoa kaivetaan 1 m, ja tiheäksi maaperäksi riittää 0,5 m

Huomioi ympäristön lämpötila talvella. Loppujen lopuksi, pitkään pakkasella, on olemassa vaara, että putki putoaa jäljelle jääneen veden kanssa, ja maaperäliikkeet voivat helposti murskata ne.

Suuri pohjaveden pinta-alan kuivatus muuttuu luotettavammaksi ja kestävämmäksi, jos käytetään rei'itettyjä muoviputkia. Lisäksi ne on peitettävä tekstiileillä paremman eristämisen vuoksi.

Kaivon leveys - yli 300 mm. Kaikki putket vähennetään yhteiseen järjestelmään, joka takaa kosteuden pääsyn yhdeksi pisteeksi. On tarpeen aikaansaada kaltevuus 20-40 mm / 1 m putkesta.

Alueen alapäässä rakennetaan vastaanottotie. Jos järjestelyalue on pieni, voidaan käyttää varastointi- ja suodatustyyppejä vastaanottimia. Varsinaisilla alueilla, joissa on savimaita ja mustikoita, varastotiloissa on tilaa 1000 litraa kohti.

Kaivannon pohja on peitetty hienolla sora, ja sen päälle on geofabrinen. On tärkeää varmistaa, että materiaali on päällekkäisiä rinteiden kanssa ja kiinnitä koukut. Ylhäältä on täytettävä murskattua kiveä, keskimäärin murto-osalla. Ja vain silloin pitäisi asentaa putki. Sen halkaisijan on oltava vähintään 110 mm.

Kun viemärit kääntyvät, on tarpeen asentaa tarkastuskaivoja, joiden mittasuhteet riippuvat liikkuvan veden ennustetusta tilavuudesta. Putki on liitetty asennusreikään liittimen avulla tiivisteen esikäsittelyllä.

Tätä tekniikkaa käytetään myös kiinnitettäessä viemäriä kaivon putkeen. Ainoastaan ​​tällä tavalla pystyt tekemään hyvää kuivatusta dachassa. Älä unohda testata järjestelmää!

Putkikerrosten päälle asetetaan:

 • pieni sora;
 • geotekstiilit;
 • uran hiekka;
 • maahan.

Veden liiallinen kertyminen maan maaperään voi pilata kaikki jäljelle jääneet vaikutelmat. Siksi asunnon olisi oltava erittäin varovainen asennettaessa viemärijärjestelmää, joka mahdollistaa sedimentin ja pohjaveden oikea-aikaisen ja täydellisen purkautumisen.

Tämä ei ole liian helppoa, mutta välttämätöntä. Joten suojaat talon perustan ja hedelmällisen maaperän puutarhassa.

Viemäröintipaikka omilla käsillään: erityyppisten rakenteiden rakentaminen

Alueilla, joilla pohjavesi on sijoitettu hyvin pinnan lähelle ja vaikuttava määrä sademäärää putoaa vuoden aikana, maaperän luonnolliset vesikalvot, päärakenteiden perustan peseminen ja kellarien tulvat ilmenevät.

Voit suojata taloa näiltä epämiellyttäviltä ilmiöiltä ja poistaa ylimääräisen kosteuden maasta. Voit vuokrata rakennustyötä erikoislaitteineen. Hän suorittaa nopeasti ja ammattimaisesti kaiken työn, mutta tämä "ilo" maksaa kalliisti. Se vie vähän aikaa kaatamaan sivuston omilla kädillä, mutta on mahdollista säästää erittäin huomattava määrä.

Mitä ongelmia ratkaisee vedenpoistojärjestelmä

Liiallisen veden asianmukaisen poistamisen asuinrakennusten ja kodinhoitohuoneiden kellarista suojaa rakennuksia kutistumiselta, ulkonäöltään ei esteettisiä kosteita pisteitä, kulmien tummuutta ja homeenienien muodostumista sekä kellareja vuosittain vuodenaikojen tulvasta.

Maaperä ei "float", ja matalissa lämpötiloissa ei ole seurauksia pakkasen heittämisestä, "puristamalla" rakennuksia maasta. Tyypilliset alueet, kulkutiet ja jalkakäytävät eivät murene ja pysyvät kunnossa.

Hyvin kaivoilla alueilla puhdistamot ja laitokset toimivat pitkällä ja luotettavasti. Vaikka kausitasosi kasvaisiinkin, pohjavesi pääsi tielle ulosvirtaukseen ja ei aiheuta epäpuhtauksien ja jätevesien vapauttamista vesistöistä ulkopuolelle.

Kosteus saostumista, jotka saostuvat, jättäen kanavat ajoissa, ei reagoinut maaperään sisältyvien suolojen kanssa eivätkä muodosta aggressiivisia yhdisteitä, jotka hajoavat rakennusmateriaaleista.

Korkealaatuinen viemäröinti ei salli sateen jälkeistä muodostuneita lätäkköitä pysähtymään ja kostuttamaan maata uudelleen aiheuttaen veden eroosion.

Alueilla, joilla on voimakas sademäärä, vedenpoistojärjestelmä ohjaa voimakkaita sademääriä veden kautta tyhjennyskanaville, mikä estää maaperän eroosion ja ylläpitää maapallon kokonaispinta-alan houkuttelevaa ulkonäköä.

Yhdessä kattotiilenpoistoyksiköiden kanssa viemäröintijärjestelmä poistaa nopeasti ylimääräisen veden maa-asuinalueesta, estää sen tunkeutumasta kellari-tiloihin ja estää sekä rakennusten että koko alueen tulvan.

Jos vedenpoiston järjestäminen on välttämätöntä

Tasainen venytys tarvitsee välttämättä vedenpoistoa. Jos raskaiden sateiden ja sulavan lumen aiheuttama kosteus ei löydä ulosvirtausreittejä, se vain pysyy paikoillaan, tunkeutuu intensiivisesti maahan ja johtaa likaantumiseen, maaperän likaantumiseen ja maapallon yleiseen kuolemaan.

Paikan, joka sijaitsee laaksossa ilman hyvää kuivatusjärjestelmää, häviää. Kaikki korkeammista paikoista tuleva vesi virtaa sen päälle ja alue on parhaimmillaan kyllästetty kosteudella ja pahimmillaan se tulvii.

Maa, joka sijaitsee jyrkän rinteessä, ilman viemäröintiä, menettää lukuisia arvokkaita ominaisuuksiaan. Liian nopeasti veden väheneminen heikentää ylintä hedelmällistä maaperäkerrosta ja vähentää merkittävästi saantoa.

Alueilla, joissa on savea ja tiivistä maaperä, vedenpoisto on objektiivinen tarve. Tämäntyyppisille maille on ominaista suuri tiheys ja huono johtavuus. Saostumisen muodossa saostunut kosteus pysähtyy pitkään aikaan niissä ja johtaa alueen yleiseen veteen, maanmuutteluun ja asuinrakennusten ja liikerakennusten perustusten kiinteän vakauden häiriöihin.

Älä tee ilman täydellistä tyhjennysjärjestelmää ja jos luontaisen pohjaveden esiintymistiheys on alle 1 metri. Jos jätät huomiotta hanan, on olemassa vaara, että kelluvat kellarit ja kellarit tulvat, säätiön koskemattomuus on rikki ja halkeamat näkyvät pääkaupungissa, joissa on seiniä. Kaikki tämä voi tulevaisuudessa johtaa asunto- ja liikerakennusten osittaiseen tai täydelliseen romahtamiseen.

Jos pohjavesien luonnollinen taso kohenee kausittain, syvemmät perusrakennukset sijaitsevat riskivyöhykkeellä. Sen ainoa esine on uhattuna, ja kellareissa ja sokkeleissa, jopa hyvällä vedeneristyksellä, kosteus ja kosteus saattavat näkyä.

Näiden epämiellyttävien hetkien välttämiseksi on tarpeellista varustaa kuivatusjärjestelmä talon rakentamisvaiheessa tai välittömästi kiinteistön hankinnan jälkeen.

Osittain tai kokonaan betonoituihin alueisiin, päällystetyt kivet, päällystyslaatat tai värillinen mosaiikki, tyhjennyskanavien ja viemärijärjestelmien läsnäolo on yksinkertaisesti pakollinen. Muussa tapauksessa sateen jälkeen tai lumen sulamisen jälkeen pudot sulkeutuvat pinnalle aiheuttaen ylemmän koristekerroksen halkeilua ja häiritsevät koko pinnoitteen koskemattomuutta.

On myös tarpeen varustaa viemäröinti, jossa nurmikot sijaitsevat, varustettuna asteittaisilla automaattisilla kasteluyksiköillä. Näin voit hallita maaperän kosteuden tasoa ja estää harvinaisten kasvien kuoleman maaperän pilkkomisen seurauksena.

Kuivatuskanavat mahdollistavat veden poistamisen nopeasti paikalta ja eivät salli sen tulvista rakennuksia, pilata maisemasuunnittelua ja vahingoittaa alueen infrastruktuuria.

Tyyppien ja jätevesijärjestelmien tyypit

Viemäröintijärjestelmät eroavat teknisissä ominaisuuksissa, tehokkuudessa ja järjestelymenetelmissä. Omien käsiensa luomiseksi yksityisillä tontilla tarkoitetaan sopivinta syvän ja pinnan tyypin esiintymistä. Valinta riippuu siitä, mihin tarkoitukseen aiot käyttää asennettua järjestelmää tulevaisuudessa.

Pintakuivatusominaisuudet

Pintaviemärijärjestelmän organisointi omalla kädelläsi yksityisillä tontilla on perusteltua ja asiaankuuluva. Yksinkertaisuudestaan ​​huolimatta järjestelmä poistaa tehokkaasti sademäärän ja sulavan lumen aikana syntyneen ylimääräisen kosteuden ja edistää myös autojen pesun aikana kasaantuvan veden kaatamista, nurmikoiden tai huuhtelun, jotka sijaitsevat betoni- tai mukulakivien omistuksessa.

Kantaviestinnät sijaitsevat asuinrakennusten ja ankkuripaikkojen ympärillä, kiviseinien paikoissa sekä autotallin uloskäynnin ja sivuston alueelta.

Pintaviemäriputket

Lineaarinen viemäröinti on erikoisvalmisteisten juoksuheijasten ja vedenpinnan tasojen sijoittaminen. Asennusvaiheessa kanavat kaivetaan jatkuvan kaltevuuden edellytysten mukaisesti valuma-alueen suuntaan. Tässä suoritusmuodossa vesi virtaa painovoimaisesti järjestelmän läpi eikä ylimääräisiä varoja käytetä sen siirtämiseen.

Kompleksin täydelliseen toimintaan on saatavana hiekkasilmukoita, jotka estävät silting-viestinnän, ja yläosa on suljettu tukevilla säleiköillä, joiden avulla voit liikkua turvallisesti sivuston ja jalankulkijoiden pinnalla sekä ajoneuvoja (ei vain pieniä vaan myös lastia).

Lineaarisilla kanavilla on suuri läpäisevyys ja kyky kulkea suuren määrän vettä. Niitä pidetään menestyneimpänä salaojitusvaihtoehtona suurille alueille ja suurille maanomistusoikeuksille.

Pistekuivaus kerää vettä valituissa kohteissa ja ohjaa ylijäämänsä koko myrskyviemärijärjestelmään. Sitä käytetään yleensä silloin, kun lineaarinen vedenpoisto ei ole mahdollista tai sitä ei pidetä tarkoituksenmukaisena.

Tiedonsiirtoa asennettaessa tulopisteet sijaitsevat alueilla, joilla on suurin vesimäärät, esimerkiksi suoraan myrskyjen, kasteluun, vesipatsaaseen, autotallin sisäänkäyntiin, sisäänkäyntiporttien sisään tai jopa vain niillä alueilla, joissa kastelu tai rankkasateet ovat vettä enää useimmiten.

Pistekuivausvaihtoehto toimii tehokkaasti itsenäisesti, jos tarvitaan paikallista vesivarastoa tai toimii käytännöllisenä lisäyksenä mihin tahansa muuhun järjestelmään. Tarvitsee huoltoa ja säännöllistä puhdistusta.

Tilavuusveto on paljon vähemmän suosittua kuin edellä kuvatut kaksi muuta vaihtoehtoa. Se on työvoimavaltaista ja sisältää suuria maanrakennustöitä. Itse järjestelmä muodostuu hiekan, soran, geotekstilien välikerroksen, ristikon ja maaperän seoksesta. Kaikki nämä elementit sijaitsevat alueilla, joilla on avointa maata.

Maaperän volumetrisen kuivatuksen läsnä ollessa jää vain luonnollisen kosteuden edellyttämä vesi. Järjestelmän ylijäämä menee syvempiin kerroksiin eikä omistajalle ole mitään haittaa ja vaikeuksia. Useimmiten tällaiset viestinnät on asennettu puistoalueille, leikkipaikoille ja nurmikoille, jotta ylläpidettäisiin mahdollisimman hyvä kosteus käyttökelpoisella alueella.

Jätevesijärjestelmän valinta suoritetaan erikseen jokaiselle maa-alueelle ottaen huomioon sen sijainnin, koon, topografian, maaperän laadun ja kaltevuuden tason.

Syvän tyhjennyksen erottamiskyky

Kaikissa tapauksissa ei ole mahdollista hallita pelkästään vedenpoistoa. Jotta voitaisiin ratkaista enemmän globaaleja ongelmia, esimerkiksi alentamalla pohjaveden yleistä tasoa tai suojelemalla tiettyä aluetta vastaan, on syytä sijoittaa syvä salaojitusjärjestelmä alueella.

Syvä tyhjennys voi tapahtua:

Putkitusmenetelmä on asianmukainen, jos pohjavesi esiintyy suurissa syvyyksissä. Järjestelyyn kuuluu viemäriputkien käyttö - erikoisputket, joissa on rei'itys. Ne asetetaan maan alle, sillä ne ovat aikaisemmin antaneet sopivan tasoisen esijännityksen keräilijää kohti.

Kosteus tunkeutuu tyhjennykseen reikien läpi ja kulkee kanavien läpi virtaamaan myrskyviemärijärjestelmän kaivoon keräilijään tai luonnolliseen tai keinotekoiseen säiliöön, joka sijaitsee sääntelemättömän maa-alueen ulkopuolella.

Säiliön vedenpoisto on hyvin yleistä, ja se toteutetaan alueilla, joilla on vaikeita hydrogeologisia olosuhteita. Lisäksi hän:

 • Mahdollistaa kosteuden ulospääsyn asuinrakennuksista jopa läsnä ollessa lähellä massiivista vesikerrosta tai paineistettua pohjavettä.
 • Se auttaa vähentämään pohjaveden määrää, jossa muuntyyppiset viemäröintijärjestelmät eivät pysty selviytymään tästä tehtävästä.
 • Osoittaa suurta tehokkuutta alueilla, joilla on kerrostunut vesijohdon rakenne, ja kestää kosteuden poistamisen rakennuksista, jotka tarvitsevat ehdottoman kuivua ja kategorisesti eivät hyväksy veden tunkeutumista tiettyjen suorituskykyominaisuuksien vuoksi.

Tarvittaessa säiliön tyhjennys voidaan asentaa taipuvaisille ja savimaille, jotka toimivat ehkäisevänä kosteuden ja kosteuden esteenä. Asennettaessa rakennuksen jalkain säätiön välittömässä läheisyydessä on järjestetty pakolliset järjestelyt ryöstötyynylle, jolla on luonnollisen suodattimen rooli veden virtauksessa.

Rengaskuivatusta käytetään suojelemaan hiekka-tyyppisten maaperien pystyttämien kellarikerrosten ja kellarien tulvia vastaan. Haluttaessa tai tarvit- taessa, ei vain yhtä taloa voi olla varustettu samalla järjestelmällä, mutta myös rakennuksen ryhmä, joka sijaitsee paikassa.

Jos pohjavesi on hyvin lähellä rakennuksia toisella puolella, on sallittua sijoittaa suljetun tyhjennysrengas ja luoda este kosteudelle ja kosteudelle erityisesti haavoittuvimmassa paikassa.

Useiden maa-alueiden kohdalla voidaan järjestää minkä tahansa sopivimman tyypin tyhjennys tai järjestää useita järjestelmiä, joilla varmistetaan tehokkain ylimääräisen kosteuden ulosvirtaus.

Kuinka järjestää pintavettä alueelta

Ennen kuin ryhdyt tekemään salaojitustoimenpiteitä henkilökohtaisella omalla käyrällä, he päättävät, mitä järjestelmää tarvitaan ja laatia suunnilleen suunnitelma. Jos veden poistamiseen liittyvät ongelmat koskevat vain tiettyjä alueita ja syntyvät vain rankkasateiden tai aktiivisen lumilankojen aikana, omistajat pääsääntöisesti rajoittavat paikalliseen vedenpoistoon.

Tällöin vedessä maksimaaliseen kertymiseen sijoitetaan vedenotto: ilmatiiviitä säiliöitä tai viemärikaivoja, jotka on yhdistetty kanavilla, joilla on yhteinen myrskyviemäri. Jos kyseessä on globaali ongelma, viemärit lineaariselle viemäröinnille asetetaan sivustolle.

Lineaarinen vedenpoisto tee-se-itse

Järjestelmän laitteille ne muodostavat ensin projektin kaikkien viestien sijainnin määrittämiseksi ja päävesisäiliön sijainnin määrittämiseksi ylimääräisen veden keräämiseksi. Sivuston koko alue on peitetty noin puoli metriä syvän kaivannon verkostoon. Sijainnin taajuus määräytyy koko alueen märän tason mukaan. Jos maa on hyvin märkä, valmistetaan suurin mahdollinen tyhjennyskanava.

Täydelliselle ja laadukkaalle järjestelmälle viemärikaivurit asetetaan esijännitteellä kohti tulevan vedenottoa. Jos alueen maalla on epätasainen pinta, kanavat kaivetaan tiukasti alaspäin suhteessa lieventämiseen.

Kun juoni on tasainen alue, rinteillä luodaan keinotekoisesti. Tämä on välttämätöntä, jotta vesi ei pysähtyisi viemäriputkissa, vaan mahdollisimman nopeasti menee luonnollisiin tai keinotekoisiin vedenottoon.

Yleisimpiä viemäriverkkoja on varattu alueille, joilla on savea ja maaperä. Kevyemmillä mailla kanavat asetetaan harvemmin. Kapeat kaivannot kaivaavat koko alueen ympärysreunoja, lisäävät niiden leveyttä vähitellen, kun ne lähestyvät pääjäähdytystä. Laaja kaivanto on jätetty kanavalle, jonka läpi koko veden määrä kulkee tyhjennysosastoon.

Kun järjestelmä on kokonaan asetettu, se testataan suorituskyvylle. Tämän tekemiseksi useista kohdista letkujen ansiosta voidaan käyttää voimakkaita vesivirtoja. Jos vesi sammuu kaikilla paikoilla tasaisesti, niin monimutkainen toimii normaalisti.

Kun joissakin paikoissa kosteus virtaa hitaammin tai pysähtyy, kaivannon kaltevuus kasvaa. Sitten lokeron kanavat suljetaan säleillä siten, että lehdet, pienet roskat ja muut vieraat elementit, jotka voivat tukkia tyhjennysjärjestelmän, eivät putoa.

Kun lineaarisen viemäröinnin järjestelyyn liittyy työ, viereinen alue on sisustettu omien makujen ja yleisen maisemasuunnittelun mukaan.

Kuinka tehdä syvä tyhjennys

Jotta syvä tyhjennys voidaan asentaa oikein henkilökohtaiseen maaperään, ne muodostavat ensinnäkin selkeän hankkeen kaikista teoksista, joissa määritetään alueella käytettävissä olevat maaperät, maastoominaisuudet ja pohjaveden taso.

Tämän tyyppinen tutkimus on osoitettu ammattimaisille maanmittaajille. He tekevät täydellisen tutkimuksen alueesta ja antavat sitten asiakkaalle topografisen tutkimuksen, jossa kuvataan yksityiskohtaisesti sivuston pinta ja sisäinen rakenne. Koska tällaisia ​​tietoja ei ole, ei ole vaikeaa luoda tehokasta viemäröintijärjestelmää.

Yksityiskohtainen kuvaus syvistä tyhjennystoimenpiteistä

Syvän veden viemäröintijärjestelmän tärkeimmät osat ovat viemärit (tietyn rakennelman putket). Ne sijaitsevat rakennuksen alustatyynyn alapuolella, jonka he aikovat suojella, tai noin 80 senttimetrin ja puolen metrin syvyydessä. Kiertäjä tulee keräilijän suuntaan, tyhjennä hyvin tai jokin muu luonnollinen tai keinotekoinen säiliö, joka sijaitsee paikan ulkopuolella.

Tällä tavoin kerätään talteen saostuksen seurauksena kerätty kosteus ja viereisen pohjaveden kokonaistaso laske- taan epäterveelliseen tilaan. Tontin keskellä ja viemärin reunojen yli ovat 10-20 metrin etäisyydellä toisistaan. Rakenteet antavat kuusen muodon, jossa äärimmäiset kanavat ohjaavat kaiken veden pääasialliseen vedenottoon johtavaan kaivantoon.

Täysin litteissä osissa tarvittava kaltevuus saavutetaan laskemalla kaivannon pohjaa kaivettaessa. Löyhkeille ja savipohjaisille maille optimaalinen kaltevuus on 2 senttiä metriä kohti, hiekkaisille - 3 senttimetriä. Jos sivustolla on suuri pinta-ala, liian suuren maanrakennuksen estämiseksi on useita sisäänottoaukkoja.

Viestintäputket varustavat pyörivä- ja vedenottokuopat. Tarvittaessa ja jos on mahdotonta poistaa ylimääräistä vettä paikan ulkopuolelle, muihin elimiin lisätään imeytyskaivo, joka on suunniteltu tyhjentämään päävesimäärä vettä.

Välittömästi ennen putkien asentamista 10 cm: n kerros karkeaa hiekkaa ja samaa raakakerrosta pudota kaivantoihin. Tuloksena oleva tyynynpäällinen estää viestinnän rikkomasta maan painon alla. Putkien pilkkoutumisen välttämiseksi kanavat on pinotettu geotekstiileillä.

Hajotettujen putkien päälle tehdään vielä yksi kerros hiekkaa ja raunioita, ja jäljelle jääneet tyhjät aukot täytetään maapallolla, jolloin pinnalla on röykkiöitä. Kun järjestelmä lopulta "istuu alas" kaivannossa, kaadettu maa itse laskee luonnolliselle tasolle.

Oikein ja selkeästi asennettu järjestelmä takaa kosteuden oikea-aikaisen ja nopean poistumisen paikalta ja suojaa rakennuksia luotettavasti tulvilta ja tuhoutumiselta.

Hyödyllinen video aiheesta

Videovinkit niille, jotka päättävät itsenäisesti ryhtymään viemäröintijärjestelmän asennukseen omaan kesämökkiinsä tai puutarhatilaansa.

Video osoittaa selvästi, miten pinnan viemärijärjestelmän varustaminen on paikalla:

Hyödylliset videotiedot syvän tyhjennyksen organisoinnista asuinrakennuksen ympärillä:

Tietäen, että viemäröintijärjestelmien asentamista koskevat säännöt ja edellä mainittujen vinkkien mukaan yksityisen tonttialueen viemäröinti on vaikeaa. Jos on vaikeuksia, voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihin ja auttaa ammattimaisesti ongelmien ratkaisemisessa.

Viemäröintiä omilla käsillä

Daccan viemäröinti on parempi antaa asiantuntijoita. Jos tällaista mahdollisuutta ei ole, niin voit yrittää selvittää kaiken omalla tavalla. Ensinnäkin on välttämätöntä purkaa kuivatyypit ja sen eri järjestelmät sekä niiden tarkoitus.

Viemäröinti on yksinkertaista, koska tämä järjestelmä suojaa taloa ja tonttia liialliselta kosteudelta. Jos se on asetettu väärin, vaikutus voi olla päinvastainen. Tämä johtaa maaperän tulviin ja huuhtoutumiseen.

Tyypit kuivatus

Etusivu Viemäröintijärjestelmä

Jotta alueen kunnostus voidaan tehdä asianmukaisesti, sen tyyppien purkaminen ja niiden ominaisuuksien ymmärtäminen on välttämätöntä.

Pinta-ala voidaan helposti tehdä käsin ilman käsityöläisten osallistumista. Tämä on suhteellisen yksinkertainen työ.

Huom! Syvä kuivatus tehdään parhaiten talon rakentamisen vaiheessa.

Rakenne vaatii myös suojaa. Usein tapahtuu, että pohjaveden virtaus tunkeutuu maanalaiseen tilaan. Vesi voi tunkeutua kellariin, autotalliin, maanalaiseen pysäköintiin tai lepohuoneeseen. Kaikki riippuu siitä, mikä on maan pinnan alapuolella.

Pintaveden poisto

Tee-se-itse-pinnan viemäröinti toteutetaan erilaisten tulo-aukkojen ja lokeroiden avulla. Tämäntyyppinen vedenpoisto sai nimensä, koska koko järjestelmä sijaitsee pinnalla. Lautaset pystyvät selviytymään tehokkaasti sadeveden virtauksesta sekä kosteudesta, joka muodostuu lumen sulamisen seurauksena.

Pintavedenpoisto on kahta tyyppiä: piste ja lineaarinen.

 1. Piste. Tällainen järjestelmä koostuu kuivatusaltaista, jotka vuorostaan ​​liittyvät viemäreihin. Vedenkeräyslaitteet asennetaan tavallisesti kaivoihin, alamäkiin ja hanojen väliin.
 2. Lineaarinen. Tämäntyyppinen viemäröinti tapahtuu käyttämällä lokeroita, jotka asetetaan erityisellä tavalla. Järjestelmä muistuttaa kanavaa, jolla on kaltevuus kohti kaivoa. Kosteus on peräisin suihkusta.

Tämä ei tarkoita sitä, että jokin vedenpoisto on parempi kuin toinen. Usein molempia lajeja käytetään yhdessä parantamaan tehokkuutta. Järjestelmän kaikki laitteet vaativat säännöllistä puhdistusta, muutoin ne eivät enää toimi kunnolla. Hyvin organisoitu kaivo on erinomainen ja selviytyy tehtävistään.

Spot kuivatus

Paikan päällä, lokerot asennetaan ensinnäkin talon viemäriputkien alle. Muuten vesi putoaa jatkuvasti pohjalle ja paikan päällä.

Väärä asettelu johtaa kosteuden tunkeutumiseen maanalaiseen tilaan.

Lautaset on asennettava niin, että ne ovat maan alla. Heidän pitää pitää putki viemäriin. Alusta ylhäältä peitetään grilli. Tämä on suojaava ja koristeellinen elementti samanaikaisesti. Sinun tarvitsee vain nostaa arina ja poistaa roskia säiliöstä.

Lineaarinen vedenpoisto

Lineaarinen viemäröintijärjestelmä

Lineaarinen järjestelmä on tunnettu pitkään aikaan. Sitä käytettiin muinaisessa Egyptissä ja Babyloniassa. Nykyään vain käytetyt materiaalit ovat muuttuneet, mutta työn periaate on pysynyt samana.

Lineaarinen vedenpoisto. Käytävää varten käytetään muovisia tai vahvistettuja betonilaatikoita. Ne on asennettu päälle grilli, joka kattaa kaivoa. Järjestelmässä on roskasäiliöitä, jotka helpottavat laatikoiden käsittelyä.

Tällaisten järjestelmien asennus on välttämätöntä tapauksissa, joissa:

 • säätiön suoja sadevedestä;
 • maaperän samentumisriski on olemassa;
 • on tarpeellista valua kosteudelta valuma-alueilta, garage-alueilta ja muilta rakenteilta;
 • suojien polkuja puutarhassa ja dacha sivustoja.

Veden virtauksen asennus ei ole monimutkainen menettely edes aloittelijalle. Hänen laitteensa on hyvin selkeä.

Syvä tyhjennys

Laitteen syvä tyhjennyslaitteen kaavio

ViemäröintikaivuritPuutarhon syvä tyhjennys omalla kädellä on hyvin monimutkainen menettely. Kuitenkin, jos sinulla on taitoja rakennusteollisuudessa, voit selviytyä tehtävistä.

Yleensä molemmat jätevesityypit asennetaan tontteihin: sekä syvälle että pinnalle. Tällainen tyhjennysverkko tarjoaa ehdottoman suojan kosteudelta.

Kiinnitä huomiota! Ennen upotetun järjestelmän järjestämistä on tarpeen määrittää, mihin suuntaan vesi virtaa suihkun aikana. Tämä indikaattori on yksi tärkeimmistä.

Jos teet virheen väärinkäytön tasolle, voit satuttaa itseäsi oman työn kanssa.

Voit selvittää vesivirtauksen suunnan tutkimatta maastoa. Voit tehdä tämän vain odota ensimmäistä suihkua ja nähdä, mihin virrat ovat menossa.

 1. Kun virtaussuunta on määritetty, on tarpeellista varastoida tyhjennysputkia ja geotekstiilejä. Geotekstiilien sijaan voit ottaa mitä tahansa muuta materiaalia, joka kulkee hyvin.
 2. Kuivatusputkien asentaminen. Paikan päällä kaivanto purkautuu. Heidän ohjelmansa muistuttavat joulukuusi.
 3. Ennen kuin teet vedenpoistoa sivustolla, sinun on varmistettava jälleen kerran, että oikea suunta on valittu. Kaikki mahdolliset virheet voidaan helposti korjata tässä työvaiheessa. Meidän on jätettävä kaivannot auki ennen ensimmäistä sadea. Jos se on tehty oikein, vesi virtaa oikeaan suuntaan. Jos vesi on kaivannossa, sinun on tehtävä kaikki uudelleen, koska se osoittaa riittämättömän tyhjennysrajoituksen. Jos vesi virtaa päinvastoin paikalle, tämä on virhe määritettäessä rinteen sivua.
 4. Jos kaivannot ovat läpäisseet testin, voit jatkaa viemäreiden syvenemistä. Putket leikataan haluttuun pituuteen ja suljetaan yhteen.
 5. Viemärit pinottu kaivantoihin. Ennen putken asettamista on tarpeen kääriä geotekstiilillä. Tämä sallii järjestelmän helposti veden tyhjentämisen ja samalla estää sen tukkeutumista. Yksinkertaisen syvennysjärjestelmän tyhjennysjärjestelmän tekemiseksi on tarpeen kaivaa puoli metriä syvä kaivanto. Tässä tapauksessa se toimii tehokkaasti lämpimässä kaudella. Jotta kuivatus toimisi sekä kylmässä että sulatusaikana, on tarpeen tehdä kaivantoa vähintään yhden metrin syvyydellä. Myös tässä tapauksessa on tarpeen asentaa erikoiskuopat. Harjoittelu osoittaa, että yksinkertainen muotoilu riittää suojelemaan laitetta ja taloa kosteudelta.
 6. Nukahtaa kaivosta. Kaivannot ovat täynnä raunioita ja pieniä kiviä. Tämä mahdollistaa kosteuden virtaamisen helposti putkiin. Paikan päällä oleva tyhjennyslaite on suoritettava kaikkien sääntöjen mukaisesti, joten kaikki yksityiskohdat on otettava huomioon.
 7. Putket tyhjennetään runkokaivoihin ja kaivantoihin. Voit tuoda ne muille vedenpoistojärjestelmän lähteille.

Jätevesijärjestelmän järjestelyn monimutkaisuus on, että jokaisessa tapauksessa sen rakenne on yksilöllinen.

Kiinnitä huomiota! Yleinen vedenpoistojärjestelmä on yksinkertainen: hyvin vastaanottimen, viemärit ja keräilijä, joka poistaa ylimääräisen kosteuden.

Laskenta ja suunnittelu riippuvat aina kunkin sivuston ominaisuuksista. Et voi ottaa ja asentaa samaan järjestelmään. Jotkut tarvitsevat lisää salaojituslaitoksia ja jonnekin yksinkertaisin laite. Hyppysissä voit katsoa karttoja määrittääksesi sivustosi luonteen. Viemäröintijärjestelmä

Vaikka karttojen tietojen saatavuus ei myöskään saisi jättää huomiotta kallistuksen lisäkäytännön kalibrointia. Siinä tapauksessa, että joillakin paikoilla ei ole mahdollista saavuttaa tarvittavaa virtaussuuntaa, voit yrittää korjata sen pengerkeillä. Tätä menettelyä ei myöskään suoriteta ilman alustavia laskelmia. Useita ongelmia voidaan ratkaista tyhjennyspumpun avulla. Tämä on pakotettu vedenpoistojärjestelmä, jota käytetään tapauksissa, joissa on mahdotonta luoda luonnollista tai tarvitaan lisää vedenjakelulaitetta.

Virheet järjestelyssä

Viemäröintijärjestelmän päävirheet

Yleisin virhe viemäröintijärjestelmän järjestämisessä on se, että se asennetaan ilman asianmukaista suunnittelua. Jätevesiputkien ja -järjestelmien asennuksessa on ennen kaikkea ymmärrettävä tilanne. On tarpeen analysoida itse alue ja pohjaveden luonne.

Esimerkiksi vesi vaikuttaa hyvin usein perustaan. Suojaakseen sitä sinun on suunniteltava viemärijärjestelmä talon rakentamisessa. Tässä tapauksessa sinun on asennettava uusi kellari, joka toimii pohjaveden esteenä. Jos malli on tehty väärin, tilanne voi olla vain monimutkainen. Pohjavesi virtaa kellariin ja vaikuttaa pohjaan. Vaikeissa tapauksissa sinun on otettava yhteyttä asiantuntijoihin.

video

Seuraavat videomateriaalit auttavat myös vedenpoisto-ominaisuuksien ymmärtämisessä:

Miten savi maaperän kuivatus omilla käsillä: ominaisuudet ja vinkit

Sulatettujen tai sedimenttisten vesien kerääntyminen alueella aiheuttaa monia epämiellyttäviä seurauksia. Tämän ongelman ratkaisemiseksi käytetään vedenpoistorakenteita, joiden toiminnallisuus on erityisen tärkeää savi- maaperälle, joka aiheuttaa kosteutta huonosti. Tee-se-itse-opas asennusvaiheen asennusvaiheessa.

Viemäröinti savimassaa varten

Ennen alueen salaojituksen järjestämistä savea maaperällä on tärkeää tietää tällaisen maaperän ominaisuudet. Tee pieni testi. Tätä varten kaivaa reikä noin 60 cm: n syvyyteen ja kaada kahtia 6-7 vettä vettä. Jos päivässä kosteutta imeytyy maaperään ilman jäännöstä, niin paikan ei tarvitse olla monimutkainen viemäröintijärjestelmä. Tällöin on riittävää huuhtoutua tai täyttöaukoa. Savi maaperä ei ime täydellisesti vettä ja siksi sivusto vaatii tarkempaa järjestelyä.

Vedenpoiston puute johtaa kosteuden kertymiseen

Sitä, että savi huonosti kosteutta, muodostuu maaperän ylemmistä kerroksista vettä ja pudotuksia. Liiallinen kosteus johtaa rakennusten perustusten tuhoamiseen, kasvien kuolemaan ja alueen liian kosteaan ilmapiiriin. Siksi vedenpoisto on välttämätöntä ja sallii savimaatan poistamisen, mikä estää epämiellyttävät seuraukset.

Jäteveden organisoinnissa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • saapuvan kosteuden määrä saostuksen muodossa, sulamisvesi, automaattinen kastelu jne.;
 • vedenpoistoalueelle kuuluva alue;
 • taloudelliset valmiudet, jotka määrittävät vedenpoistoon käytettävien materiaalien tyypin ja laadun.

Pohjaveden ja pinnan viemäröinnin yhdistelmä mahdollistaa maaperän valumisen, antaa normaaleja olosuhteita kasveille ja säästää rakennuksia. Tässä tapauksessa upotettu versio liittyy syvien ojien kaivamiseen, putkien, raunioiden, geotekstilien käyttämiseen, kaivon rakentamiseen vedetylle vedelle. Kaikki tämä vaatii rahoituskustannuksia ja edellyttää parametrien tarkkaa laskemista.

Oikea vedenpoisto - avain ylimääräisen kosteuden poistamiseksi

Pinnan tyhjennys on matala kanava, joka suunnataan kaivoon veden keräämiseksi. Top syventävät peitetyt säleiköt ja helppokäyttöiset. Tällaisten ojien järjestelmä ei edellytä putkien käyttöä, koska kaivantojen pohjalle on asetettu erityinen materiaali. Tästä johtuen kosteus kuljetetaan kaivoon, eikä se jää savi-maahan.

Livnivka - yksi yksinkertaisista vaihtoehdoista

Pinta- ja pintarakenteiden yhdistelmä on optimaalinen saviä maaperälle. Jokainen vaihtoehto edellyttää sellaisen järjestelmän kehittämistä, jossa on ojien, kaivojen ja muiden elementtien sijainti. Tällöin on otettava huomioon asennusvaiheiden sekvenssi, koska vedenpoiston tulisi toimia nopeasti ja tehokkaasti.

Viemäröinti

Savi maaperän kuivatus pintaa ja syvää tyhjennystä varten. Ensimmäinen vaihtoehto voi olla alustatyyppi tai hiekkavyöhyke. Joka tapauksessa kaivaa kaivannot kaivon suuntaan veden keräämiseksi. Ovien leveys voi olla noin 30 cm ja syvyys on jopa 50 cm. Samalla he havaitsevat pienen tasaisen kaltevuuden kohti kaivoa. Luonnolliselle kaltevuudelle ei ole välttämätöntä.

Yksinkertainen sademäärä poistaa kosteuden sateen jälkeen

Alustan pintajärjestelmään on asennettu erityisiä laatikoita tai muovisia lokeroita kaivantoihin, joiden kautta vettä kuljetetaan kaivoon. Jos kyseessä on hiekkainen tyyny, kaadetaan ohuiden osien pohjalle pieni kerros hiekkaa, jonka koko on hieman suurempi kuin lokerointimenetelmällä ja sitten räjähtää melkein masennuksen reunoihin. Päälle voit kaataa värillistä soraa tai antaa kerroksen turpeesta.

Kun pintavettä voidaan käyttää geotekstiilien avulla.

Uppoavassa viemäröinnissä luodaan ojia, joissa kerrostetaan kerros, viemäriputket ja geotekstiilit. Asennetussa paikassa kaivo asetetaan syvennykseen veden keräämiseksi, kaivannossa heille asetetaan kerros hiekkaa ja geotekstiiliputkia ja kaadetaan sitten rauniot ja kääritään kankaan reunat. Kaivo on sijoitettava alueen äärimmäiseen kohtaan, ja kaikki ojat on suunnattu kohti sitä.

Viemäröinti

Ennen kuin aloitat työn tekemisen tyhjennys olisi sivuston suunnitelma huomata sijainti kaikkien järjestelmän osia. Kaivo on sijoitettava kauas kulmaan, ojat kulkevat talon tai muiden rakennusten ympärysmitan yli, liitetään yhteen kaivantoon ja johtavat kaivoon. Suunniteltaessa syvään istuvaa järjestelmää on syytä harkita, että savimaassa on mahdotonta sijoittaa putkia, joissa raskaat koneet ja autot ajavat. Tämän seurauksena maa tyhjenee ja vahingoittaa vedenpoistoa. Siksi paras vaihtoehto on pinnan kuivatus, mikä helpottaa kosteuden nopean oton.

Pintaveden poisto on hyvin yksinkertaista.

Kaavio osoittaa kunkin kaivannon suunnan sekä ojien kaltevuuden. Jos sivusto sijaitsee rinteessä, niin riittää kaivaa saman syvyyden ojia kaivoon. Tasainen pinta laskee rinteen laskemalla normit huomioon.

Putken kaltevuus on osoitettu fraktioilla, joissa on tuntematonta henkilöä vaikea ymmärtää. Esimerkiksi 0,007 tai 0,02. Itse asiassa nämä numerot ilmaisevat putken halutun kaltevuuden ja sen pituuden suhde metreinä ilmaistuna. Jos haluat asettaa kaltevuuden 0,007, tämä tarkoittaa, että 1 lineaarisen putken mittarin korkeusero olisi 7 mm. Ja jos kaltevuus on 0,02, silloin yhden metrin korkeusero on 2 cm. Tällainen rinteiden ero johtuu siitä, että halkaisijaltaan erilaisille putkille tarvitaan minimaalinen vähimmäisgradientti. Ja mitä suurempi halkaisija, sitä pienempi on kaltevuus. Esimerkiksi putkissa, joiden halkaisija on 9-11 cm, käytetään aina vesijohtovettä varten. Niiden vähimmäiskaltevuus on 0,02. Tämä tarkoittaa, että jokaisen tyhjennysmittarin kaltevuuden on oltava vähintään 2 cm.

Kaikkien parametrien laskennan jälkeen materiaalit valitaan ja kuivatusasennus asennetaan. Pintaviemäreihin käytetään muovilaatikoita, jotka asetetaan vaaditun kaltevuuden ja suunnan suhteen.

Tee-se-itse-sivuston viemäröinti savimassalla - askel-askeleelta ohjeita erilaisten järjestelmien asennukseen

Pinta tyypin tyhjennys voidaan järjestää omiin käsiisi käyttäen järjestelmää ja valita materiaaleja. Yksinkertainen järjestelmä, joka koostuu lokeroista, kaivoista ja muista elementeistä, takaa kosteuden oikea-aikaisen tyhjennyksen. Pintavedenpoistoa täydennetään syvällä tai täytteellä, mikä lisää vedenpoiston tehokkuutta.

Deep drainage ei heikennä maiseman suunnittelua sivuston

Syvä tyhjennys: vaiheittaiset ohjeet

Tarvitaan syviä tyhjennysputkia. Päälinjaa käytetään halkaisijaltaan 110 mm: n halkaisijaltaan, ja halkaisijaltaan 60 mm: n putket ovat optimaaliset lisäoville. Kaivo on rakennettu betonirenkaista tai erityinen polymeerisäiliö on työnnetty syvennykseen. Fraktio 20-40 murskattua kiveä, karkeaa hiekkaa, geotekstiilejä tarvitaan myös vedenpoistokompleksin aikaansaamiseksi.

Työpaketti sisältää seuraavat toiminnot:

 1. Kaivoon on kaivettava reikä, jonka syvyys on 2-3 m. Betonirenkaat on asennettu hyvin pohjasta. Valmis astia asennetaan samalla tavalla. Höyryn pohjalla kaadettiin 20 cm kerros, ja lopullisen säiliön renkaiden tai seinien 30 cm: n rauniot olisi oltava aukkoja tuleville putkille. Sijainnin korkeus on yhtä suuri kuin putkien syvyyden oikoissa, toisin sanoen yläreunasta noin 100 cm.

Betonivoimaa on käsiteltävä bitumilla.

Geotekstiilit on käärittävä kaivantojen reunojen päälle

Pienet kuopat ovat käteviä puhdistukseen.

Syvyysjärjestelmällä on yksinkertainen laite

Pintavedenpoistoasennus

Syvyysjäähdytys on suunniteltu kosteuden poistamiseksi maaperästä, ja pintajärjestelmä estää veden pysähtymisen savialtaiden yläkerroksessa. Sateen kosteus tai sulatusvesi näkyvät välittömästi kaivoon, kuljetetaan erityisillä kouruilla. Tämä mahdollistaa veden poistamisen rakennusten katosta ja välttää alueen limakalojen ulkonäköä.

Lautaset on helppo asentaa ja pienikokoiset.

Pintajärjestelmälle on ilmoitettava ojan suun suunnitelma, joka johtaa kaivoon. Kalteva kaltevuus on sama kuin syvän vedenpoiston yhteydessä. Lisäksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. Järjestelmän mukaan he kaivavat pieniä ojituksia, jotka ovat hyvin paikoillaan. Ovien kulmakerrointa on noudatettava kaivon tai veden kerääjän suuntaan. Jos tontilla on luonnollinen kaltevuus, kanavien syvyys voi olla sama. Kaivantojen syvyys on jopa 80 cm ja leveys 40 cm.

Pintakuivauskaivurit ovat pieniä.

Lautaset on asennettu valmiisiin syvennyksiin

Osassa leikkaus näyttää yksinkertaiselta.

Viemäröinti

Minkäänlaisen vedenpoistojärjestelmän asianmukainen järjestäminen on avain mukavaan paikkaan, jossa on savea. Kosteuden nopea poisto sateen jälkeen mahdollistaa sen, että voit välttää lätäköiden, korkean kosteuden ja rakennusten perustusten tuhoutumisen. Ja myös, viemäröinti on käytännöllistä alueella, jossa kasvit sijaitsevat, jotka eivät siedä vettä pysähtynyt. Tällöin näiden kasvien ympärille olisi järjestettävä valuma-ojia.

Viemäröinnin avulla voit ylläpitää maaperän kosteutta optimaalisesti kasvien ympärillä

Järjestelmien syvien ja matalien versioiden käytön aikana on tarpeen puhdistaa säännöllisesti roskista, lehdistä, ruohosta ja hiekasta. Näin voit säästää kuivatuksen tehokkuutta. Lisäksi on otettava huomioon seuraavat toiminnot:

 • tarkistuskaivoja, hiekkakoukut olisi puhdistettava säännöllisesti saastumisesta;
 • haudatut putket vaurioittavat niiden oikea-aikaista korvaamista;
 • Ennen rakenteen asennuksen viimeistelyä täytyy tarkistaa kaatamalla useita putkistoja tai vetoja kahviloihin. Kosteuden pitäisi nopeasti virtautua pääekoskeihin;
 • savi maaperä ei voi asettaa putkia raskaille kuormille alttiilla alueilla.

Jos haluat luoda ojituksia omiin käsiisi, käytä vain korkealaatuisia putkia ja alustoja, kestäviä geotekstiilejä, keskirikkoutuneita kiviä ja karkeaa hiekkaa. Kytkennät ja muut liitännät on tärkeää huolellisesti kiinnittää, jotta kosteutta ei vuotaa väärässä paikassa.

Video: miten valua kuivatetaan

Savi- maaperän kohdalle tarvitaan viemäröintijärjestelmä, koska se mahdollistaa ylimääräisen kosteuden poiston. Samalla savimassa voi laskeutua, mikä edellyttää putken asettelun huolellista kehittämistä.