Mikä on bitumipitoinen aluke ja missä sitä käytetään

Rakennuksen ulkopintojen käsittely edellyttää erityistä valmistelua. Tämän alustavan prosessin ansiosta on mahdollista luoda mukava ympäristö muiden materiaalien liittämiseen. Joissakin tapauksissa maaperää käytetään itsenäisenä suojakerroksena. Yksi tällainen esimerkki on bitumin aluke.

Koostumusparametrit

Aloittelijoille suosittelemme, että tiedät primäärisen bitumipitoisuuden, mitä se on ja miten sitä käytetään. Loppujen lopuksi laatatason laadukas valmistelu antaa myönteisen vaikutuksen seuraavilla alueilla:

 • antaa adheesiota maksimiarvojen kanssa;
 • lisää käytettyjen materiaalien eristysparametreja;
 • vähentää viimeistelytoimenpiteiden kustannuksia;
 • voit säästää aikaa ja rahaa.

Joidenkin laskelmien mukaan ratkaisu mahdollistaa 3-4%: n kokonaisarvion tallentamisen. Se myös vähentää lisäkorjausten kustannuksia ja samalla pidentää rakennuksen käyttöikää.

Ymmärrämme, mitä se on. Tämä materiaali on laadukkaan öljybitumin koostumus. Kaikilla niillä on suhteellisen korkea sulamispiste, joka saavuttaa 75-80 ° C. Koostumus sisältää erityisiä orgaanipohjaisia ​​liuottimia. Bitumipitoisuus kuivuu tarpeeksi nopeasti ja sillä on myös suuri läpäisykyky. Sitä käytetään käsitellä monia ulkoisia pintoja, jolloin ne ovat hydrofobisia ominaisuuksia.

Bitumi Primer käyttää

Kun olet määrittänyt koostumuksen ja käsitteen, sinun on tiedettävä, millä alueilla sitä voidaan käyttää. Useimmiten on tavallista soveltaa sitä tällaisten tehtävien ratkaisemiseen:

 • Kattopäällysteillä on riittävä tarttuvuus, mikä on välttämätöntä bitumipohjaisen vedenpitävyyden toteuttamiseksi.
 • Katteen bitumipitoinen pohjamaali tuottaa pienen haihtuvan aineen nippua ja se kaadetaan erikokoisiin teknisiin tai toiminnallisiin halkeamiin.

1101 yksiosaisen polyuretaanipohjamaalin

 • Tätä aluketta tarvitaan kiihdyttämään viimeistelykerrosten sulamista. Se myös auttaa kostuttamaan koneen.

Käytä liuosta näiden alueiden vedeneristysominaisuuksiin:

 • päällekkäiset päällekkäisyydet;
 • perusseinät;
 • litteä katto;
 • maaperän pohja ja muut rakenteet;
 • siltapihdit;
 • metalliputkistojen ulompi osa;
 • kellari ja puoli-kellari.

Euro-aluketta käytetään bitumipohjamaalina ilman erityisiä rajoituksia lämpötilaolosuhteisiin. Se kykenee kestämään pisaroita -50 ° C: sta + 120 ° C: seen. Usein kerroksinen pinnoite, joka nopeasti "tarttuu" ja kuivuu.

VIDEO: Missä muualla voidaan käyttää bitumin pohjamaalia

Ratkaisun luokitus

Sovelluksen tyypin mukaan käyttäjä voi valita kahdentyyppisistä alukkeista. Yksi on keskittynyt, joten ennen kuin käytät sitä, sinun on saatava toimimaan johdonmukaisesti. Toinen tyyppi on jo käyttövalmis ilman lisätoimia.

Toiminta-alue asettaa myös alukkeelle joitain piirteitä, joiden takia hyllyillä on tällaisia ​​rakennusvälineiden ryhmiä:

 • Tiejoukko - käytetään laajalti linkkinä teiden rakentamisen aikana kaatopaikan kaatamisen aikana.
 • Katontaryhmä - tarvitaan kaatamaan kattoihin piilottaa huokoisen tason tekniset virheet. Sitä käytetään ennen vedenpitävyyden asentamista. Sitä voidaan käyttää liimalevyn muodossa valssattujen tai arkin lajikkeille.
 • Putkiryhmä - sitä käytetään erinomaisten korroosionestoaineiden ja liimaparametrien ansiosta.
 • Yleisryhmä - välineet soveltuvat erilaisten alueiden suojaamiseen.

Primer TechnoNIKOL

Kotimaisissa olosuhteissa samannimisen yrityksen ratkaisu on saanut ansaitun suosion. Tällä rivillä on tuotteita:

 • polymeeri;
 • valmiina;
 • konsentroitiin;
 • emulsio.

Rakennusliikkeet voivat tarjota asiakkaille tuotteita ilman irtotavarana merkitsemistä. Tällaisen tuotteen parametrit eivät kuitenkaan välttämättä ole välttämättömiä käsittelyn vaatimuksille.

Emulsio TECHNONICOL numero 04

Valmistaja takaa laadun jopa 10 vuotta. Tuote täyttää kaikki maamme standardit ja maakohtaiset standardit. Samaan aikaan yrityksen asiantuntijat osallistuvat säännöllisesti ulkomaisten yritysten jatkokoulutukseen. Kasveissa on kemiallisia laboratorioita.

Oikea kuivaus on välttämätöntä luoda oikeat olosuhteet. Niinpä ympäristön lämpötilan ollessa + 15 ° C, TechnoNIKOL-kerroksen täydellinen kuivaus saavutetaan 15-18 tuntia. On mahdollista asettaa tämän merkin alusta kylmään talvella. Lumen ja jääkuoren puhdistaminen on välttämätöntä.

Kun bitumialuketta käytetään sisätiloissa, on huolehdittava ilmanlaadusta korkealaatuiseen tuuletukseen, jotta se tuulettaisi hyvin koko työjakson ajan. Käyttö on sallittua vain yli + 10 ° C: n lämpötiloissa. Muista suojautua ennen työstämistä työvaatteiden ja lasien avulla. Ei saa päästä limakalvoon.

Nesteen virtausnopeus riippuu käsitellystä tasosta. Kipsilevyllä tarvitaan keskimäärin 0,3 kg / neliö. Jos esität sivuston valmiiksi, tarvitset puolet maaperästä. Myös käytetyn tuotemerkin johdonmukaisuus vaikuttaa virtausnopeuteen. Joissakin tapauksissa on mukavampaa työskennellä valmiin koostumuksen kanssa, sillä suuremmat pinnat käyttävät tiivisteitä.

Kulutusnopeus

Laskettaessa vaadittua alukkeen määrää sinun täytyy tietää likimääräiset standardit erilaisten pintojen käsittelyyn. Huokoisten emästen on käytettävä enemmän. Sileästi se kuluu pienemmissä määrissä ja vaurioituneille tai vanhoille pinnoille voi olla tarpeen levittää useita kerroksia.

Mastista levitetään kunnes kaikki huokoset ja halkeamat täyttyvät.

Sekoita kunnes kaikki halkeamat ja raot katoavat.

Valmis komposiitti tulisi levittää kuivaan alueeseen. Poikkeuksena saa vesipitoiseen liuokseen perustuvan aineen, mutta sen ei pitäisi olla liian märkä, mutta vain pieni kosteus sallitaan.

Bitumi Primer MEBIS

Käytetään myös kylmää bitumipolymeerimastia, joka on valmistettu vesipitoiseen emulsioon, ja sitä muokataan lisäksi lateksilla. Se vaatii ulkoista ja sisäistä vedenpitävyyttä, koska se ei sisällä mitään orgaanisia liuottimia.

Kuivauksen jälkeen muodostuu kerros, jolla on seuraavat ominaisuudet:

 • plastisuus;
 • vedenpitävyys;
 • höyryneste-indikaattorit;
 • kyky työskennellä lämpötila-alueella -40 ° C... + 100 ° C.

Riippuen ulkoisista olosuhteista, kuten ilman lämpötilasta, kosteudesta ja muista, jäätyminen tapahtuu 8-48 tunnin sisällä. Mitä kosteampia ovat olosuhteet ja mitä alhaisempi lämpötila, sitä kauemmin se kuivuu.

Myös sen suosio kumi-bitumi mastiksi kylmäkäyttöön. Se valmistetaan hapetetun maaöljybitumin, hienojakoisten kumihiukkasten, mineraalitäyteaineiden, synteettisen kumin ja liuottimen perusteella.

Tämä tuote on suhteellisen edullinen hintalappu, joka on noin 50 ruplaa. 1 kg. Sen kulutus riippuu käsitellystä pinnasta. Yleensä menee noin litraa neliömetriä kohden.

Kylmä kovettuva kumibitumaliiviste

Ennen kuin rakennat vedenpitävyyttä, varmista, että peität koko tason, jota käytetään yleensä harjan tai rullan kanssa. Jos on paljon kulmia, kierroksia ja askeleita, on kätevämpää käyttää tekstuuripistoolia. Se on nopeampaa ja kätevämpää, mutta sen jälkeen, kun sinun on käytettävä enemmän kuin 0,5 litraa, puhdista se pohjamaalilta.

Musta pohjamaali: kaikki noin bitumin alukkeista

Jalustan korkealaatuinen valmistelu tuo adheesiota maksimiarvoihin, parantaa materiaalien eristysominaisuuksia, helpottaa viimeistelytoimenpiteiden loppuunsaattamista ja vähentää huomattavasti niiden toteuttamista. Bitumialukkeen avulla voit säästää noin 1,5% arvioiden kokonaiskustannuksista, vähentää myöhempien korjausten kustannuksia ja pidentää merkittävästi valmiin pinnoitteen käyttöikää.

pitoisuus

Bitumin pohjarakenne ↑

Mikä on bitumipitoinen aluke? Se on korkealuokkaisen öljypitouman seosta, jolla on melko korkea sulamispiste (noin + 80 ° C) ja erityisesti valittuja orgaanisia liuottimia tai vettä. Koostumuksella on suuri tunkeutumiskyky ja kuivuu nopeasti. Käytetään erilaisten pintojen pohjamaalaukseen ja antaa niiden hydrofobisia ominaisuuksia.

Sovellukset ↑

Rakenteessa aluke ratkaisee useita ongelmia kerralla:

 • Tarjoaa tarvittavat kateaineiden tarttumisnopeudet (enintään 0,5 MPa), mikä on yksi pakollisista vaatimuksista bitumin vesitiivistyksen asennuksessa.
 • Se vahvistaa myös emästä sitomalla pieniä haihtuvia hiukkasia ja täyttämällä pieniä halkeamia.
 • Se kiihdyttää viimeistelymateriaalien sulamista, kosteuttaa pintaa.

Bitumipesun käyttö on pakollista vedenpitävyysjärjestelyn yhteydessä:

 • säätiöt;
 • päällekkäiset päällekkäisyydet;
 • maanpäälliset rakenteet, jotka ovat kosketuksissa maan kanssa;
 • siltapihdit;
 • litteä katto;
 • metalliset putkipinnat;
 • kellarihuoneita.

Bitumipitoisuus ei aiheuta erikoisvaatimuksia lämpötilajärjestelylle (alue on -50 ° C - + 120 ° C), peittää pinnan yhdessä kerroksessa ja kuivuu nopeasti.

Tyypit ja ominaisuudet ↑

Perinteisesti on olemassa kahdenlaisia ​​alukkeita: valmiita voit käyttää välittömästi (vain sinun on hyvää esisekoitusta), ja tiivistetty pitoisuus on laimennettava haluttuun johdonmukaisuuteen.

Laajuusluokitus on ilmeinen:

 • Katto. Sitä käytetään tasoittamaan huokoisten pintojen puutteet ennen vesitiiviiden materiaalien asentamista ja myös liima-aineena arkkia ja rullaa varten.
 • Travel. Se toimii sideaineena, kun se asettaa ajoradan (kaatamalla rauniot).
 • Putkilinjojen osalta. Erilaiset ovat erittäin tarttuvia ja korroosionkestäviä.
 • Universal. Sopii kaikille pinnoille. Poikkeus on tapaus, jossa tarvitaan erikoistuneiden lisäaineiden yhdistettä.

Kotimarkkinoilla on yleisin vedeneristysaluke tuotemerkillä "TekhnoNIKOL". Ominaisuudet tämän tuotteen ja pitää esimerkkinä.

Bitumin alukkeen tekniset ominaisuudet ↑

Se on tärkeää! Joissain rautakaupoista löytyi alukkeesta merkitsemätön valmistaja. Ole erityisen varovainen ja tutki aina tuotteisiin liittyvät asiakirjat. Voit ladata sertifikaatin bitumipohjamaalille ja Internetissä, vain paperin ja kauhan nimi eroaa toisistaan.

Kuinka käyttää bitumialuketta ↑

Eri valmistajien bitumipäällysteen koostumus voi sisältää lisäaineita, jotka vaikuttavat imeytymisen ja kuivauksen nopeuteen. Tehdasasetukset sisältävät vain ohjeellisia ohjeita, tarkempia tuloksia voidaan saada vain käytännössä.

Käyttöaste ↑

Bitumin alukkeiden kulutus riippuu pääosin pohjan huokoisuudesta. Sileitä materiaaleja varten yksi kerros alukea riittää, jos pinta on vanha tai vaurioitunut, voidaan tarvita useita kerroksia.

Koostumusta levitetään kunnes huokoset suljetaan. Sen ei pitäisi olla innokas alukeainemäärän kanssa - se on täysin absorboitava, ei muodostu lätäköitä ja raitoja.

Likimääräisten kulutusmäärien perusteella:

 • metalli - enintään 200 g / m 2;
 • liuskekivi, betoni, kipsi - 250-450 g / m 2;
 • giprok, tiheä puu - 300-350 g / m 2;
 • vanha telapinnoite - enintään 500 g / m 2;
 • vanha pinnoite kastikkeella - jopa 900 g / m 2.

Varoitus! Bitumipohjamaalia levitetään vain kuiville alustoille lukuun ottamatta vesipohjaisia ​​alukkeita. Tällöin pinnan voi olla hieman kostea, mutta ei märkä.

Sovellusteknologia ↑

Kuinka käyttää pohjamaalia? Hakuprosessi koostuu useista vaiheista:

 1. Pinnan esikäsittely. On tarpeen puhdistaa roskat, lika ja pölyhiukkaset. Mitä parempaa valmistetta, sitä alhaisempi on alukkeen kulutus.
 2. Pohjamaalin valmistus. Manipuloinnit riippuvat alukkeen tyypistä: saatat joutua lämmittämään, sekoittamaan tai lisäämään orgaanisia liuottimia.
 3. Koostumuksen käyttö. Vaikeasti tavoitettavissa paikoissa käytetään pieniä neliöitä - laaja tasainen harja, julkisivuihin ja kattoon - ruiskupistooleihin. Kaatumismenetelmä sopii myös vaakapintoihin, kun valmistettu seos yksinkertaisesti kaadetaan ja jakautuu kumimutteella.

Varoitus! Kuvatut menetelmät eivät ole yleisluontoisia. Lue ennen valmistajan ohjeiden käyttöä ennen bitumipesun käyttöä.

Merkintä osoittaa, kuinka paljon aluke kuivuu tietyissä olosuhteissa. On mahdollista määrittää "valmiuden" aste ilman aikaleimaa. Ensiksi kuivauksen aikana alusta vaihtaa väriä tyydyttyneempään. Toiseksi tarttuva kerros ei tule pois eikä maalata. Voit tarkistaa koskettamalla pintaa sormella.

Koska bitumipäällyste sisältää suuren määrän palavia aineita, on noudatettava turvatoimia:

 • älä tupakoi tai käytä avotulta;
 • on sammutin kädessä;
 • käytä suojalaseja ja käsineitä;
 • Älä anna pohjamaalin tunkeutua avoimeen ihoon ja silmiin.

Hyvä neuvonta ↑

Kuinka tehdä bituminpohjamaali omilla kädillä ↑

Voit sekoittaa bitumialukkeen itse. Tietenkin se on laadultaan huonompi tehtaaseen verrattuna, mutta se soveltuu hyvin vähäisiin korjauksiin.

Tarvitset bitumia ja lyijytöntä bensiiniä suhteessa 1: 2,5 (paino, ei tilavuus). Jatka seuraavalla algoritmilla:

 • Sulata bitumi nestemäiseen tilaan, jäähdytetään sitten noin 80 asteen lämpötilaan.
 • Lisää nestemäistä materiaalia bensiiniin pieninä annoksina, sekoittaen voimakkaasti.
 • Kasaa saatu aluke metalliseulan läpi (solut enintään 0,5 x 0,5 mm).

Se on tärkeää! Älä missään tapauksessa kaata koko massaa kerralla - bensiini voi ylikuumentua ja syttyä.

Miten päästä eroon jälkiä aluke ↑

Bitumipohjamaalin korkea kiinnittyminen on vastakkaisella puolella: koostumus ei liukene veteen, se tarttuu mihinkään pintoihin ja nopeasti maaperää vaatteita. Huomaa, että tahrojen pyyhkiminen tavanomaisin keinoin ei toimi. Tarvitaan vakavampi lähestymistapa:

 • Työkalun pinnasta alukkeiden jäljet ​​voidaan poistaa valkoisella hengellä. Tämä liuotin hitaasti haihtuu: bitumilla on aikaa liuottaa, ja voit helposti poistaa pehmennetyn massan pehmeällä liinalla. Eetteriliuottimet ovat hyödyttömiä.
 • Kumia voidaan puhdistaa dieselpolttoaineella - se ei ole aggressiivinen kumiin eikä aiheuta materiaalin turvotusta.
 • Voit yrittää puhdistaa kangasta kevyillä liuottimilla (bentseeni, bensiini-galosh). Muista vain, että nämä aineet ovat melko myrkyllisiä ja ne voivat "polttaa" synteettisiä aineita.
 • Rakennuksen pintoihin sopivat kaikki edellä mainitut menetelmät.

Kun valitset pohjamaalin, kiinnitä huomiota siihen, kuinka paljon bitumin pohjamaalaus maksaa. Laatutuotteiden hinta on noin 900-1000 ruplaa kymmenen litran kauhalle. Jos pakkaus on epäselvä, ota yhteyttä myyjään ja pyydä mukana olevia asiakirjoja. Todistuksilla on oltava sininen sinetti.

Koulutusvideo: TechnoNICOL-alukkeiden valinta ja käyttö ↑

Bitumipohjamaalin levitysmenetelmä on melko yksinkertainen. Jos sinulla ei kuitenkaan ole riittävästi kokemusta rakentamisesta, kannattaa kääntää asiantuntijoille. Vedeneristys on vakava asia eikä siedä amatöörejä!

Aluke on bitumipitoista. Bitumin alukkeen kuvaus, tyyppi, soveltaminen ja hinta

Tämän käsitteen takana, jotka rakentajat tietävät itsekseen, mutta melkein koskaan kuulleet ne, jotka tekevät jotain omissa kodeissaan, piilevät puhdistetun tuotteen ja yksinkertaisesti sekoitetaan bitumi ja useita orgaanisia yhdisteitä tai alkoholeja.

Kuvaus ja tekniset tiedot

Aluke on bitumipitoista tai se on bitumin aluke, se on homogeeninen perusseos, joka on tehty bitumipohjaisesti lisäämällä kerosiinia ja valkoista henkeä. Koostumus voi sisältää muita lisäaineita riippuen saadun ratkaisun teknisestä tarkoituksesta.

Alun perin tämän aineen käyttötarkoitus - vedenpitävyys, nimittäin aluke on suunniteltu maksimaalisen yksinkertaistamisen ja tämän menettelyn vähenemisen vuoksi. Ominaisuudet, jotka erottavat sen muista tekniseltä puolelta ovat:

 • hyvin lyhyt kuivausaika;
 • maksimaalinen lämpöstabiilius ja häiriönsieto nolla-lämpötiloihin;
 • absoluuttinen ilmatiiviys.


Nämä ominaisuudet ovat tietenkin luonnostaan ​​materiaaliin sen perusominaisuuden lisäksi vedeneristysominaisuuksissa. Kehityksessä oletettiin, että suorat käyttöalueet ovat sellaisia ​​materiaaleja kuin:

 • betonilaatat ja muut betonirakenteet;
 • sementti sementti ja niin edelleen.

Koska tärkeimmät käyttöpaikat olivat:

 • maanalaiset kaivokset;
 • maanalainen varastointi;
 • maanalaisia ​​esineitä permafrostissa ja muissa vastaavissa paikoissa.


Käytännössä materiaali osoittautui kuitenkin erittäin sopivaksi ja taloudelliseksi, ja sitä alettiin käyttää laajemmin, ja myöhemmin sekä pohjamaalaus että muut sen pohjalta muodostuneet rakennusmekoitukset, esimerkiksi mastiksit, ilmestyivät rakennusmarkkinoiden hyllyille.

Bitumin alukkeen käytännölliset ominaisuudet, jotka tekivät sen hyvin suosittu, ovat:

 • käytännöllisen soveltamisen mahdollisuus säilyttäen työskentelyominaisuudet lämpötiloissa, jotka vaihtelevat välillä 50 - + 120 astetta, eli yksinkertaisesti sanottuna materiaali ei välitä lainkaan lämpötilaa;
 • erittäin korkea elastisuus;
 • kuivausnopeus, tämä ominaisuus riippuu koostumuksen pitoisuudesta, kuivaus kestää yhdestä viiteen tuntiin;
 • korroosionestoaine - yksi materiaalin "sivusta" ominaisuuksista;
 • elementaarinen käyttö - mikä tahansa kätevä työkalu kuivalla ja puhtaalla pinnalla;
 • hyvä itsevakauma käsiteltävän pinta-alan ja pinnoitteen suuren tiheyden vuoksi, jopa yhdessä kerroksessa;
 • helppoa takavarikointia käsiteltävän materiaalin kanssa, alukkeen toinen sovellus on lähes koskaan tarpeen.


Lisäksi ratkaisu on erittäin edullinen ja koska se myydään rikasteen tilassa, on kätevää laimentaa se täsmälleen sellaisena kuin se voidaan tarvita joka tapauksessa erikseen.

Vakaan kysynnän ansiosta useimmat valmistajat alkoivat tuottaa paitsi bitumisista materiaaleista valmistettuja kapeita materiaaleja myös erilaisia ​​alukkeen lajikkeita, joilla on erityinen tarkoitus:

 • katto;
 • teille;
 • putket;
 • yleiskäyttöön.


Kattoihin liittyvien töiden pohjamaalaus on ratkaisu huokoisten perustusten esikäsittelyyn ja pohjustukseen sekä itse katemateriaaleihin. Esimerkiksi ne voivat kattaa puiset sauvat ja lamellit, joihin katto putoaa, ja ullakkokerroksen seinät ja itse kattotarvikkeet, jos se tarvitsee sitä.

Lisäksi alusta on erinomainen liimaamalla lämpöä eristäviä tai muita materiaaleja käsitellyillä pinnoilla.

Teiden osalta bitumiliuoksia käytetään raunioiden ja muiden substraattien nippujen käyttämiseen, eli tämän rakentamiskonsentraation avulla voit tehdä erittäin vahvoista ja korkealaatuisista säätiöistä omille kesämökillemme "poluille".

Putkistoissa, jotka eivät ole eristäviä, vaan kytkevät, yhdistävät heterogeeniset materiaalityypit, bitumikonsentraatin ominaisuudet ja sen korroosionestolaite tulevat ensimmäiseksi. Hyvin selkeät ominaisuudet.

Yleiskonsentraatit, esim. Primer bitumi "TechnoNIKOL", ovat helpoimpia henkilökohtaiseen käyttöön - maassa, autotallissa, jalusta- tai kellarieristyksen järjestelyssä, myös käsiteltäessä saumoja lohkokaupoissa.

Nämä koostumukset soveltuvat kaikkiin, ne täytyy vain laimentaa sovelluksen tavoitteiden mukaisesti ja ohjata pakettien käyttöohje. Yleiskonsentraattien joukossa on erityinen paikka bitumipolymeeriliima, jonka TechnoNIKOL tuottaa merkinnällä "nro 03". Sen rakenteessa on yhteys:

 • öljy bitumi;
 • orgaaniset liimat ("liuottimet");
 • polymeerit.

Koostumus ja sen sisältämien aineiden suhde ovat erittäin onnistuneita - tällainen konsentraatti kuivuu minuuteissa millä tahansa säällä, sillä on erittäin suuria ominaisuuksia korroosiota ja tietenkin kosteutta vastaan ​​pinnoitettavan materiaalin suojaamiseksi.

Tämä tyyppi sopii parhaiten esipäällystykseen ennen lämmittämisen tai muiden materiaalien "kotimaisissa" olosuhteissa. On syytä korostaa bitumin pohjamaalia "№01".

Se on valmistettu käyttövalmiiksi, mikä helpottaa suuresti tämän alukkeen omakotitalon käyttöä. Lisäksi kauhan nimellistilavuus on 20 litraa, eli juuri niin paljon kuin tarvitaan, esimerkiksi katto- ja ullakon seinien pohjaksi keskikokoisessa maalaistalossa.

Sisältyneitä aineita sisältävien bitumilajikkeiden lisäksi on myös erillinen tyyppiemulsio, jossa on merkki "№04". Tämän tyyppinen alukerrosliuos ei sisällä ollenkaan orgaanisia aineita ja liuottimia, ja se on erittäin kätevä työskentelemään asuinympäristöissä.

Ja me emme voi sanoa täydellinen emulsio vastakohtia - aluke "AquaMast" bitumiin pohjamaali, päinvastoin lisääntynyt pitoisuus liuottimet ja orgaaniset yhdisteet, joka tarjoaa käytännössä "pika" kuivumisen, mutta tietenkin, bitumin riittävän myrkyllinen, käyttää sitä asuinrakennuksessa, jossa on ihmisiä ja eläimiä, ei suositella. Tämä pätee vain pintojen käsittelyyn liuoksella, kuivauksen jälkeen materiaali on täysin turvallinen.

Erikseen on syytä mainita tällainen "tytär" -tuote pohjamaalimateriaalina, joka on merkitty pakkaukseen lisämerkillä "MB-50". Sitä sekoitetaan usein alukkeeseen eli suoraan alustapohjaisella tiivisteellä tai liuoksella, mutta se on täysin erillinen, itsenäinen tuote, joka keskittyy metallien kanssa työskentelyyn.

Mastilla on suurempi viskositeetti, tiheys, kun sitä käytetään, se "varustaa" rautaa. Korroosionestot sekä suojaavat, ilmassa ja kosteutta parantavat ominaisuudet ovat tämän öljynjalostustuotteen voimakkaimpia, vaikkakin vedenpitävänä aineena sitä voidaan myös käyttää.

Kulutus ja käyttö

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen pohjusteen haluat ostaa, sinun on pidettävä mielessä, että minkäänlaisella bitumipohjamaalla on sertifikaatti ja useat muut lakisääteiset asiakirjat.

Älä epäröi kysyä myyjiltä, ​​lisäksi jokaisesta luotettavasta valmistajasta ja verkkoutumismateriaalista, he itse varmistavat, että ostajalle annetaan aina kaikki tarvittavat tiedot.

Suoraa soveltamista varten tätä koostumusta voidaan soveltaa kirjaimellisesti millä tahansa sopivalla tavalla:

 • harjat;
 • harjat;
 • rullat;
 • suihkeet ja niin edelleen.


Pintojen valmistukseen ei ole erityisiä vaatimuksia, sillä on perus- ja itsestään selvää - pinnan on oltava kuiva ja puhdas.

On välttämätöntä kiinnittää huomiota pohjamaalauksen kuivumisvaatimuksiin - kerros pitää säilyttää päivässä alle +5 asteen lämpötilassa. Itse asiassa näissä olosuhteissa bitumi kuivuu 15-25 minuutissa, mutta päivittäistä jaksoa on noudatettava, kuten valmistajan suosituksista säädetään. Myös ennen ämpärien käyttöä bitumilla pitäisi olla lämmin huone.

Taloudellisesta näkökulmasta materiaali on erittäin kannattavaa, keskimäärin bitumipesun kulutus per m2 on 0.200 - 0.350 litraa. Mikään aluke ei voi ylpeillä niin alhaisella kulutustasolla.

Emulsiolla, liuotinvapaa bitumipäällystysmateriaalilla on lämpötilarajoituksia, jotka liittyvät orgaanisen aineen poissulkemiseen sen koostumuksesta. Tämän aineen käyttö voi olla +5 - +30 astetta.

Bitumipitoisen alukkeen hinta riippuu pääasiassa sen pitoisuuden asteesta. Tämän alukkeen suosituimpien lajikkeiden ei-ammattimaisten teosten kustannukset vaihtelevat seuraavissa kehyksissä:

 • 86-1704 ruplaa 20 litran kauhalle bitumia "№01" varten;
 • 158 ja 3151 ruplaa / 20 litran tilavuus polymeerille universaalille "№03";
 • 65 - 1297 ruplaa 20 litran pakkauskauhalle epäorgaanista emulsiota "№04" varten.


Nopeasti kuivuvan tuotteen kustannuksella, kun päinvastoin kuin emulsiolla on suurempi orgaanisen aineen ja liuottimien määrä, primäärinen bitumi "AquaMast" vaihtelee 67: stä 1 1203 ruplaan.

Mutta tämän kauppanimityksen mukaisesti tuotetun bitumin aluke on eri tilavuus. "AquaMast" myydään kauunoissa 20, mutta 18 litraa kohden. Tämäntyyppisellä bitumilla on myös suurin kulutus - 0,350-0,400 litraa neliömetriä kohden.

Yleensä tällainen vedeneristysaluke on kaikkein edullisin ja luotettavin tähän mennessä. On myös mahdotonta unohtaa sellaisia ​​etuja kuin helppokäyttöisyys ja korkea kiinnittyminen johonkin pintaan, joka on vaikeaa useimmille varoille.

Talon rakentaminen

Betonilaatan tarttumisen parantamiseksi karkeat tai huokoiset pinnat vedeneristys- tai kateaineilla käyttivät alusta "TechnoNIKOL". Tämän materiaalin valmistuksessa käytettiin vain korkealaatuisia orgaanisia liuottimia ja bitumia. Seuraavaksi tarkastellaan primer "TechnoNIKOL" ominaisuuksia ja käyttöä.

Sisällysluettelo:

Yritys "TechnoNIKOL" - yleistieto ja tuotevalikoima

TechnoNIKOL Corporation tuottaa runsaasti materiaaleja katto-, vedeneristys-, eristys- ja äänieristeille. Alustaan ​​järjestetään seminaareja ja koulutuskursseja rakentajille, asiakkaille ja insinööreille.

Tuotteet "TechnoNIKOL" ovat laatustodistukset ja kaikkien sääntömääräisten asiakirjojen noudattaminen. Kateaineiden takuu on yli kymmenen vuotta. Rakennusmateriaalien kehittämisen alalla yrityksen asiantuntijat ottavat kursseja ulkomailta ja hankkivat sen ulkomaisen kokemuksen avulla tuotannossaan.

Yrityksillä on tietojärjestelmät, jotka helpottavat tuotantoprosessia. Jokainen laitos on tiedelaboratorio.

Tänään yhtiö "Technonicol" koostuu 38 tuotantolaitoksesta sijaitsevat IVY-maissa.

Yritys "TechnoNIKOL" harjoittaa seuraavien tuotteiden tuotantoa:

 • rullatyyppiset kateaineet;
 • kuivatuskalvot;
 • polymeerikalvot;
 • lämmöneristysmateriaalit;
 • vyöruusut, jotka on valmistettu bitumista tai komposiiteista;
 • tiiviste,
 • kattotiiliä materiaalia.

Tuotevalikoima laajenee jatkuvasti kaikkien asiakkaiden tarpeiden mukaan. Uusin kehitys on rakennusjärjestelmä "TechnoNIKOL", joka tarjoaa lämpöäänen ja vedenpitävyyden kaikkiin rakennuksen osiin.

Bitumipohjamaali: Tarkoitus ja karakterisointi

Bitumipitoinen aluke on musta homogeeninen neste, joka koostuu bitumin ja orgaanisen liuottimen liuoksesta. Ulkomaiset sulkeumat, myrkylliset liuottimet ja homogeenisuus tässä koostumuksessa puuttuvat.

Tämän materiaalin päätehtävänä on helpottaa katto- ja vedeneristyskäyttöä. Se vähentää vedenpitävyyden aikaa.

Bentonialuketta on kaksi tyyppiä:

Ensimmäinen vaihtoehto edellyttää laimentamista orgaanisella liuottimella ennen käyttöä, ja toisessa, orgaaninen liuotin on jo läsnä. Ensimmäisen tyypin etu on kuljetuksen ja varastoinnin helppous. Normaali bitumi ei vaadi ylimääräistä aikaa laimennusta varten ja siten vähentää työn kestoa.

Bitumipesun käyttö rajoittuu betonin, raudoitetun betonin, metallin, asbestisementin, puun, huokoisten pintojen pohjustukseen vedeneristys- tai kattotyötöiden aikana. Sitä käytetään sekä itsenäisenä vedenpitävänä että yhdessä muiden vedeneristysmateriaalien kanssa.

Bentonialukkeen käyttöä suositellaan vedenpitävyyden valmistelemiseksi:

 • litteän katon pohjat;
 • perusrakenteet;
 • maanalaiset rakenteet;
 • sillat;
 • metalli putkistot.

Pohjamaalla on lukuisia korroosionesto-ominaisuuksia, joten sitä käytetään usein metallin suojaamiseen ruosteen muodostumiselta.

Pohjamaalaus suoritetaan harjojen avulla sen varmistamiseksi, että se tarttuu hyvin käsitellylle pinnalle. Bitumin pohjamaalin käyttö pidentää merkittävästi päällysteen käyttöikää, jolle sitä käytetään.

Bitumin alukkeen edulliset ominaisuudet ovat:

 • korkea tarttuvuus pinnoitettavaan pintaan;
 • nopeutettu kuivausprosessi;
 • ei kiinni;
 • hyvän vedenpitävyyden varmistaminen;
 • korkea lämpötila;
 • Anti-korroosio;
 • sitä voidaan käyttää liima-aineena, johon asennetaan telan tyyppisiä vedenpitäviä materiaaleja;
 • helppokäyttöisyys;
 • mahdollisuus käyttää alhaisessa lämpötilassa;
 • veden käyttöominaisuuksien esiintyminen.

Bitumipesun päätehtävänä on varmistaa vedenpitävän materiaalin korkea kiinnittyminen asennuspaikkaan. Jos huoneen lämpötila on noin 15 celsiusastetta, pohjamaali kuivuu 16 tunnin kuluessa.

Jos materiaalia tarvitaan talvella, tämä on mahdollista, mutta vain siinä tapauksessa, että se asetetaan pinnalle, joka on aiemmin poistettu lumesta ja jäästä. Ennen työn aloittamista materiaali ja sisäänvedettävä vedeneristys on lämmitettävä lämpimään huoneeseen.

Jos bitumipitoista alustaa käytetään sisätiloissa, sen on oltava hyvin ilmastoitu. Materiaalia on mahdollista käyttää vain, jos sen lämpötila on yli kymmenen astetta. On suositeltavaa käyttää silmälaseja ja suojavaatetusta, jotta alusta ei pääse limakalvoille.

Primer "Technonicol" - ominaisuudet ja käyttötarkoitus

"Technonicol" bitumipitoisuus on vesipitoinen emulsio, joka perustuu maaöljybitumiin, jota käytetään betonipohjien ja sementti-hiekkasterien hoitoon. Ennen kuin asennat itseliimautuvia ja ohjattuja vedeneristysmateriaaleja kattoon, käytä liuos, jossa on bitumialuketta "TechnoNIKOL".

Käytettävän materiaalin valmistuksessa käytetään vain korkealaatuisia orgaanisia liuottimia ja bitumia. Siksi alukkeelle on ominaista korkea lämmönkestävyys ja hyvät tunkeutumisominaisuudet. "Technonicol" bitumipäällyste tunkeutuu erittäin syvälle pintaan ja varmistaa sen tarttumisen myöhempiin materiaaleihin. Tämä ominaisuus vaikuttaa positiivisesti materiaalien käytön kestoon.

Bitonialuke "Technonicol" kuivuu hyvin nopeasti ja ei tartu pintaan. Technonicol valmistaa pohjamaalia väkevöitymään muotoon, mikä helpottaa sen toimittamista määränpäähän ja varastointiin.

Aloituksen laatuominaisuuksien parantamiseksi sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä sen kanssa työskentelystä:

 • ennen materiaalin käyttöä on välttämätöntä varmistaa sen perusteellinen sekoittaminen;
 • pinta, johon työ on suoritettava, on puhdistettava lian, pölyn ja kuivattuna;
 • pinnan kosteusindeksi ei saa olla yli 15 prosenttia;
 • Alukkeen levittämisen jälkeen on tarpeen tarkkailla aikaa sen täydelliselle kuivaukselle, vähintään 1,5 tuntia.

Bitonialuke "Technonicol" - tarkastelu ja ominaisuudet

Tarjoamme tutustumaan "Technonicol" -yrityksen alukkeen päävaihtoihin:

1. Primer "Technonicol nro 1" - on jo myyty valmiissa muodossa, ei vaadi ylimääräisiä orgaanisia liuottimia. Mahdollinen pakkaus 20 litraa tai 50 litraa. Se on suosituin pohjamaalaus, joka sopii pintakäsittelyyn ennen kuin asennat vedenpitävyyden niihin. Primer "Technonicol" -kulutus - 250 - 350 ml / m². Tämä alusta on universaali ja kestää erilaisten pintojen valmistuksen vedeneristysasennuksen asennusta varten. Sen tärkein etu on tarjota korkealaatuinen ja luotettava kiinnitys sementti-hiekkalaateriin, betoniin ja muihin pintoihin, joilla on karheus.

 • alukkeiden valmistuksessa käytetään yksinomaan orgaanisia liuottimia, jotka ovat vaarattomia terveydelle;
 • Halutun ratkaisun saa- miseksi käytä eräitä bitumityyppejä, jotka pehmenevät 80 asteen lämpötilassa;
 • heterogeenisuuden ja epäpuhtauksien puuttuminen takaa tuotteiden laadun;
 • haihtumattomat aineet käsittävät vähemmän kuin puolet koostumuksesta;
 • sillä on suuri läpäisevä vaikutus;
 • kuivuu 10-12 tunnissa;
 • materiaali on lämmönkestävää.

"Technonicolin nro 1" alukkeesta on kaksi muotoa:

 • valmiin ratkaisun muodossa;
 • konsentraatin muodossa.

Keskitetty aluke tulee laimentaa kerosiinilla, bensiinillä tai valkoisella alkoholilla. Sitten sinun täytyy sekoittaa se ja käyttää sitä tarkoitetulla tavalla.

2. Primer "Technonicol No. 4" - erottuvat paremmilla fysikaalis-kemiallisilla ominaisuuksilla.

Sitä käytetään sekä ulkona että sisätiloissa. Kuivaamiseksi on välttämätöntä odottaa vain 60 minuuttia. Materiaali perustuu öljybitumin vesipitoiseen emulsioon, jota modifioidaan teknisten lisäaineiden ja mineraalitäyteaineiden avulla.

 • nopeasti kuivuva prosessi;
 • erinomaiset tunkeutumisominaisuudet;
 • lämmönkestävyys;
 • käytön aikana ei ole tahmeutta.
 • ogruntovka karkeita pintoja ennen vesitiivistyksen tai kateaineen asennusta;
 • jotta varmistetaan vahva tartunta pohjan ja vedenpitävyyden välillä.

Ennen kuin käytät "Technonicol nro 4" -bakteerista aluketta, se on sekoitettava ja pinnoitettava pinta on puhdistettava perusteellisesti pölystä ja muista epäpuhtauksista ja kuivattu. Älä käytä automaattisia laitteita pohjamaaliprosessissa, käytä kädessä pidettäviä laitteita, kuten harjaa, rullaa tai harjaa. Pohjamaalia voidaan käyttää lämpötiloissa 5 - 400 ° C.

Materiaalikulutukseen vaikuttaa sen pinnan tyyppi, jolla sitä käytetään ja käyttötapa, bitumialukkeen "Technonicol" keskimääräinen kulutus on 250-350 ml / m². Yksi alustapakkaus sisältää 20 kg materiaalia.

3. Bitonialuke "Technonicol No. 3" - käytetään span- ja siltarakenteiden pintakäsittelyssä. Ja ennen kuin asetat vedenpitävät tai kateaineet hiekalle, betonirakenteet.

Tämän alukkeen koostumukseen kuuluvat maaöljybitumi, polymeerit, adhesiiviset lisäaineet ja orgaaniset liuottimet. Materiaali kuivuu nopeasti ja suojaa täydellisesti metallipintoja ruosteelta. Vedenpitävyyden asentamisen jälkeen pintaan ja vedenpitävään materiaaliin on voimakas tartunta.

Primerin levittämiseen rullalla, harjalla, harjalla tai ilmattomalla suihkeella. Neljä neliömetriä pinnalle tarvitaan yksi litra aluketta.

Primet "TechnoNIKOL" hinta 20 litraa on noin 18 dollaria.

Primer "Technonikol"

Se, että "Technonicol" -alustalla on sertifikaatti kaikkien normien noudattamisesta, osoittaa jälleen tämän tuotteen käytön korkean laadun ja luotettavuuden.

Näihin etuihin nähden mainittakoon bituminen aluke "Technonicol No. 1":

 • klassinen ja monipuolinen;
 • edullisin hinta;
 • alhainen kulutus;
 • kaksi vapautumismuotoa: säännöllinen ja tiivistetty;
 • korkea lävistysvoima;
 • mahdollisuus käyttää alhaisissa lämpötiloissa.

Bitumipohjamaalilla "TechnoNIKOL nro 3" on useita etuja:

 • laaja soveltamisala;
 • polymeerit, jotka ovat osa aluketta, parantavat merkittävästi sen ominaisuuksia;
 • tarjoaa luotettavan suojauksen korroosiota vastaan;
 • luotettavaa käyttöä, koska se tarjoaa maksimaalisen otteen;
 • kuivuu viiden minuutin kuluessa;
 • helppokäyttöinen;
 • mahdollinen käyttö talvella.

Emulsioaluke "Technonikol" - eroaa:

 • vesipohjan läsnäolo;
 • mahdollisuus sisätiloihin;
 • ei liuottimia;
 • paloturvallisuus;
 • sovellusnopeus;
 • edullinen hinta.

Primer-sovelluksen ominaisuudet "Technonicol"

1. Ennen työskentelyn aloittamista puhdista pinta, johon alusta käytetään.

2. Määritä alukkeen tyyppi, jos se on valmiina seoksena, se täytyy sekoittaa vain. Jos tiivistettä käytetään, laimenna se kerosiinilla, bensiinillä tai muulla orgaanisella liuottimella.

3. Käytä pohjamaalia pinnalle nailonharjalla tai rullalla.

4. Jos materiaali on tarkoitettu käytettäväksi suurella pinta-alustalla, on mahdollista päällystää pohjamaali ja tasata se kumimutteella.

5. Jos pohjamaalaus levitetään pystysuoralle pinnalle, käytä levitintä sen levittämiseen.

6. Ennen materiaalin levittämistä, lue ohjeet ja selvitä sen kuivauksen aika. Kun pohjamaali kuivuu, jatka kattorakenteiden tai vedeneristysten toteuttamista.

Mikä on bitumin pohjamaali

Bitumipitoinen pohja tai bitumipitoinen aluke on yhtenäinen koostumus, pääasiassa musta, joka valmistetaan sekoittamalla öljybitumi ja orgaaniset liuottimet. Viimeksi mainitut ovat yleensä valkoista henkeä ja kerosiinia.

Bitumipitoisuus mahdollistaa vedenpitävyyden yksinkertaistamisen nopean kuivatuksen, lämmönkestävyyden ja hengittävyyden ansiosta.

Primer-bitumi on suunniteltu yksinkertaistamaan vedenpitävyysprosessia. Tämä aluke on ominaista lyhyt kuivausaika, erinomainen lämmönkestävyys ja hengittävyys. Käytetään betonilaattojen, hiekkasementtieristyksen, maanalaisten rakenteiden jne.

Bitumipohjainen pohjamaali toimitetaan pääasiassa väkevöidyn liuoksen muodossa, jonka laimentaminen vaatii tiukasti kiinni pakkauksessa ilmoitetuista ohjeista.

Se on tärkeää! Noudata varotoimia, kun työskentelet tällaisen alukkeen kanssa. Älä missään tapauksessa avaa, älä laimenna, älä kaada rikastetta lähelle avotulta. On kuitenkin olemassa erityisiä emulsioalukkeita, jotka eivät kuulu palavan aineen määritelmään, mutta tällaiset alukkeet soveltuvat yksinomaan sisätöihin.

Edut bitumin alukkeen käytöstä

Bitumin pohjamaalin levitys tehdään harjalla tai rullalla.

 1. Sitä käytetään lämpötila-alueella -50 ° C - + 120 ° C. Aluke on erittäin helppokäyttöinen, koska se ei vaadi lämpötilajärjestelmän noudattamista. Ympäristön lämpötila ei vaikuta sen vedeneristysominaisuuksiin.
 2. Vaikuttaa hyvältä joustavuudelta.
 3. Kuivuu nopeasti. Kuivumisaika riippuu bitumin alukkeen tyypistä ja yleensä vaihtelee välillä 1-5 tuntia. Tämä työkalu on erittäin tärkeä, kun tehdään kiireellisiä korjaus- ja eristystoimia.
 4. Helppo käyttää. Levitä puhdas, kuiva pinta rullalla, harjalla, puristimella. Ei vaadi monimutkaisia ​​käsittelyjä ennen levittämistä, helppokäyttöisyyttä.
 5. Se tunkeutuu helposti pintaan, lähes koskaan vaatii uudelleenkäyttöä.

Bitumipitoisten alukkeiden tyypit

Tällaisia ​​bitumipohjia ovat sellaiset, joilla on selkeä tarkoitus:

Lattian vedenpitävyyttä voidaan käyttää eri tyyppisillä pohjamaaleilla, tiellä ja putkistojen käsittelyssä.

 1. Katto. Tämän tyyppistä aluketta käytetään pintojen virheiden korjaamiseen ennen katon materiaalien asennusta huokoiseen pohjaan. Sitä käytetään myös liimakomponentteina erilaisiin arkin ja rullan vedeneristysmateriaaleihin.
 2. Travel. Tämäntyyppinen bitumipitoinen aluke on suunniteltu sitomaan raunioja tieltä tehdessään.
 3. Pohjamaali bitumisista putkistoista. Suunniteltu lisäämään heterogeenisten kappaleiden pintojen tarttumiskerrointa. Se on korroosiota aiheuttavia ominaisuuksia.
 4. Universal. Sitä käytetään millä tahansa pinnalla, joka ei vaadi erikoisvalmisteiden käyttöä.

Bitumin alukkeiden laadulla on merkittävä rooli, jos puhumme korkealaatuisista vedeneristyskohteista. Valitse tuotteita erikoistuneissa myyntipisteissä, pyydä laatustodistuksia, jos materiaalin alkuperä aiheuttaa epäluottamusta.

Kysy, mikä alusta käytetään paremmin tilassasi, kysy, onko tuotteita eri valmistajilta. Jos valikoimaa edustaa vain yksi valmistaja, älkää olko laiskia etsimään muita myymälöitä, joissa sinulla on useita valmistajien tuotteita. Älä unohda selventää, onko tietyntyyppinen bitumipitoisuus sopiva tiettyihin töihin ja materiaaleihin.

Valitse tuote keskimääräisestä hintaluokasta, koska mikä on kallista, ei ole aina laadullinen, mutta liian halvat materiaalit voivat johtaa epämiellyttäviin seurauksiin. Tämä ei ole hyväksyttävää rakennus- ja asennustöissä.

Primer bituminen mitä se on

Korkealaatuiset autokemikaalit, autonhoitotuotteet ja ammattilaistason korroosionkestävät materiaalit auttajille

 • tärkein
 • Bitumiset alukkeiden tyypit ja käyttö

Bitumiset alukkeiden tyypit ja käyttö

Bitumipohjamaali

Bitumialuke on musta homogeeninen neste, joka on liuos, jossa on petrolibenttiinia (niiden pehmenemislämpötila on vähintään 80 celsiusastetta) orgaanisissa liuottimissa. Primerissä ei ole vieraita sulkeutumia tai heterogeenisyyttä. Se ei sisällä myrkyllisiä liuottimia, kuten tolueenia.

Bitumipohjamaalaus helpottaa huomattavasti vedeneristys- ja kattotyötöiden suorittamista. Sen ansiosta voit vähentää työaikaa ja parantaa vedenpitävyyden laatua.

Lajeja. Bitumainen pohjamaali on kahta tyyppiä: käyttövalmis ja tiivistetty. Ennen tiivistetyn alukkeen käyttöä (konsentraatti) on laimennettava yhdellä orgaanisista liuottimista (kerosiini, valkoinen haju, bensiini) 1: 1,5 tai 1: 2. Näin voit säästää sen käyttöä kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Valmis-alukkeen avulla ei tarvitse suorittaa alustavia menettelytapoja, lukuun ottamatta perusteellista sekoittamista. Se on täysin käyttövalmis. Tämä aluke on erittäin helppokäyttöinen. Tarvittaessa alukkeen valmistelu konsentraatista lisää merkittävästi työnopeutta.

Sovellus. Bitumialuketta käytetään pinnoittamiseen (betoni, teräsbetoni, metalli, asbestisementti, puu, huokoiset materiaalit) vedeneristys- ja kattotyöhön. Samanaikaisesti sitä voidaan käyttää itsenäisenä vedenpitävänä tuotteena ja yhdessä muiden rakennettujen ja itsekiinnittyvien kateaineiden kanssa.

Erityisesti bitumipohjamaalia käytetään vedenpitävien töiden valmistukseen:

· Litteiden kattojen,

· Maanalaiset rakenteet ja rakenteet,

· Metalliputkistojen pinnat.

Tuotetta käytetään laajalti suojaamaan metalleja korroosiolta.

Alusta voidaan levittää betonille, sementille ja hiekalle sekä muille karkeille pinnoille. Pölyistä, huokoista, epätasaista pintaa käsitellään bitumipohjalla käyttäen nailonharjoja tai harjoja. Tämä käyttötapa takaa hyvän emäksisen impregnoinnin alukkeella sekä korkean tarttuvuuden vedeneristysmateriaaleilla. Pohjustuspinnat bitumipohjalla lisäävät merkittävästi vedenpitävien materiaalien käyttöikää.

Valssattujen materiaalien liimaamiseen alukkeella betonipinta, teräsbetonilaatat sekä yksittäisten elementtien väliset saumat pohjustetaan kokonaan. Jokainen myöhempi rullamateriaalikerros voidaan liimata vasta kolmen tai neljän tunnin kuluttua liimauksen jälkeen. Valssattuja materiaaleja liimataan päällekkäin (vähintään 100 mm), samalla kun vältetään ristiin tarttumista. Liimattu kangas rullataan hyvin erityisellä lieriömäisellä rullalla.

Laadulliset ominaisuudet. Bitumipitoisella alustalla on useita erinomaisia ​​käyttöominaisuuksia:

· Haittaa korroosioprosesseille,

· Käytetään liimamateriaalina rullamateriaalien tarttumiseen,

· Voidaan käyttää talvella,

· Vesi-ajo-ominaisuudet.

Bitumipohjainen alusta antaa korkean tarttuvuuden pohjaan vedeneristysmateriaalilla. Keskimääräisessä lämpötilassa, joka on 20 celsiusastetta, bitumipitoisella alukkeella käsitelty pinta kuivuu 12 tunnissa.

Tarvittaessa tuotetta voidaan käyttää talviaikaan edellyttäen, että työpinta on täysin puhdistettu lumen, jään, lian ja edellisen pinnoitteen hauraista elementeistä. Ennen töitä se pitäisi kuivata, ja itse rullamateriaalit pitäisi lämmittää lämpimässä huoneessa, jonka ilman lämpötila on vähintään 15 astetta päivässä. Rullakattojen asennus bitumipohjamaalin avulla voidaan tehdä vain, jos ulkolämpötila ei ole -20 astetta alhaisempi.

Työolot ja säilytysominaisuudet. Kun työskentelet bitumipohjamaalilla, on huolehdittava siitä, että huone on hyvä ilmanvaihtoa tai työtä varten raitisessa ilmassa. Materiaali soveltuu työhön, jos sen lämpötila on yli 10 astetta. Tarvittaessa työpinta ja aluke voidaan lämmittää hieman. Tässä tapauksessa alusta ei voida kuumentaa yli 40 astetta, samoin kuin suorittaa pohjamaalaus avotulen lähelle. Kun käytät alusta, käytä suojavaatetusta ja suojalaseja estäen materiaalin joutumisen ihoon ja silmiin.

Kestoaika on 12 kuukautta ilman lämpötilassa -20 - +30 celsiusastetta. Säilytä pohjamaali kuivassa paikassa, suojassa suoralta auringonvalolta.

HimTorgProekt-yhtiö tarjoaa korkealaatuisia bitumipohjamaaleja (tiivisteitä ja käyttövalmiita).

Vedeneristys asfaltin pohjamaali. Bitumipitoisuus: mitä se on ja miksi sitä on sovellettava.

Talon katto on esteenä erilaisten ulkoisten vaikutusten tapahtuessa. Ja kuinka hyvin tämä este toteuttaa suojaavat toiminnot riippuu suuresti asennustekniikan tarkasta noudattamisesta.

Työvaihe, kun kattoa ei saa rikkoa. Jopa kaikkein näennäisesti vähäpätöinen vaihe - esimerkiksi pohjan pohjamaalaus ennen rullan sulattamista - on osa koko katon kestävyyttä ja luotettavuutta.

Hyvälaatuinen pohjamaali erottuu korkealla tunkeutumiskyvyllä - liuos tunkeutuu syvälle pohjan pintaan. Myös laadullinen koostumus kuivuu nopeasti ja sillä on suuri lämmönkestävyys. Pinta käsittelyn jälkeen ei tule tahmeaksi.

Vaikka alukkeella on vettä hylkivä ominaisuuksia, sitä ei pidä sekoittaa: alukekoostumuksen tarkoitus on juuri varmistaa kankaan pehmeä kiinnittyminen pintaan.

Pehmeä katto

Asetetun bitumin tai polymeeri-bitumin rullakatot, itsekiinnittyvä, ja myös eristetyn pohjan esikäsittely alukkeella tartunnan lisäämiseksi.

Maadoita tasoitettu ja puhdistettu pinta.

 • väkevöityä - mikä tarkoittaa sen laimentamista orgaanisella liuottimella ennen levittämistä;
 • käyttövalmis. Ennen työn aloittamista se on sekoitettava perusteellisesti, homogeenisuuden tilaan ja paksuuntumisen tapauksessa on välttämätöntä laimentaa koostumus bensiiniliuottimella.

Jos katon vedeneristys suoritetaan kylmäkauden aikana, on otettava huomioon ympäristön lämpötila: sen ei pitäisi olla alle +5 astetta, muuten on tarpeen rakentaa kasvihuoneita - erityisiä rakennusten rakenteita, joissa lämmitys on sisäpuolella.

Alustan kosteus ennen pohjustusta ei saa ylittää 10 prosenttia. Levitä nopeasti kuivuva liuos tasaisesti koko alueelle nailonharjojen, rullien tai harjojen avulla.

Kulutuksen alustava koostumus riippuu monista tekijöistä. Otetaan esimerkiksi nro 1 bitumialuke - per neliömetri. m sen pinnasta vaatii enintään 0,35 l.

Bitumipitoisuus tai bitumipitoisuus on rakennusmateriaali, homogeeninen musta neste, joka on tarkoitettu eri pinnoitteiden vedenpitävyyteen. Seoksen perustana ovat korkealaatuiset bitumit, jotka on laimennettu virtaavaan tilaan myrkyttömien liuottimien kanssa.

Kotitekoinen pohjamaalaus, joka tunnetaan Neuvostoliiton kesäasukkaille. Se oli hankala ja vaarallinen työ - sulaa bitumi tulipalon yli vanha kauhaa ja sen jälkeen laimennetaan moottoribensiinillä. Tätä räjähtävää leijutettua koostumusta käytettiin pehmeän katon saumojen ja puu- ja metallipylväiden upotettujen pohjien pinnoittamiseen.

Nykyaikaiset ammatilliset alukkeet eivät vaadi tällaisia ​​manipulointeja. Niitä myydään joko käyttövalmiina tai konsentraattina, ja seoksen laimentamiseksi käytetään valkoista alkoholia, kerosiinia ja bensiini-liuotinta.

Alukkeiden tyypit ja niiden sovellukset

Bitumialuketta käytetään perustusten, betoni- ja sementti-hiekkasterien vedeneristykseen, niitä käsitellään putkistoilla, metalli- ja puurakenteilla korroosiota ja roiskeita vastaan.

Koostumuksella on erinomainen tarttuvuus ja läpäisykyky. Betoniin levitettäessä bitumipitoinen pohjamaali tunkeutuu huokosiin ja liimaa pieniä löysää hiukkasia. Se tarttuu yhtä hyvin sementin pintoihin, metalliin, puuhun (ja toivottomasti tahraa haalareita). Yksinkertaisesti sanottuna, missä tahansa on tarpeen levittää ohut yhtenäinen kerros vedenpitävälle ja korroosionestolle - tarvitaan bitumin pohjamaali.

Tehdaskoostumusten edut ovat:

 • Helppokäyttöisyys ja käyttöturvallisuus;
 • Hyvä tartunta, juoksevuus ja yhtenäinen käyttö. Oikein pinnoitetut pinnat vaativat hyvin harvoin uudelleenkäsittelyä;
 • Nopea kuivaus;
 • Lämpötilan stabiliteetti kuivauksen jälkeen. Alukkeiden valmistamiseen käytetyn bitumin pehmenemislämpötila on noin 80 astetta;
 • Korroosion- ja vedeneristysominaisuudet;
 • Laaja käyttölämpötila.

Valmistajat tarjoavat erilaisia ​​alukkeita, jotka on mukautettu tiettyihin tarkoituksiin:

 1. Kattotiilet - käytetään tasakaton betonipintojen esikäsittelyyn. Se luo lisää vesitiivistystä ja lisää huomattavasti rullaustelojen tarttumista pohjaan. Käytetään myös liimana kateaineiden liitosten ja nivelen hoitoon.
 2. Tie - käytetään murskattua kiveä sitovana sidoslaitteena ennen kuin se asetetaan suoraan tielle.
 3. Teräsrakenteissa ja putkistoissa - on korroosio-ominaisuuksia ja korkea tarttuvuus.
 4. Universal - sopii käytettäväksi minkä tahansa tyyppiselle pinnalle, jos käyttöolosuhteet eivät edellytä erittäin erikoistuneen koostumuksen käyttöä.

Alustat TechnoNIKOL

TechnoNIKOL Corporation on yksi venäläisten markkinoiden johtajista bitumisten seosten tuotannossa eri sovelluksissa.

Tenonicol 01

Bitumipohjamaalia TechnoNIKOL 01 pidetään yhtenä suosituimpia vedeneristysmateriaaleista. Tämä on klassinen versio käyttövalmiista bitumiseoksista, jotka perustuvat orgaanisiin liuottimiin. Sitä käytetään laajalti kattorakenteissa ja itsenäisenä vedenpitävänä betoni- ja sementtipinnoille.

Primer TechnoNIKOL 02 on TechnoNIKOL01: n väkevä analogi. Konsentraatti on helpompi kuljettaa ja käyttää suuria määriä. Ennen käyttöä seos laimennetaan valkoisella alkoholilla tai kerosiinilla suhteessa 1: 1,5 - 1: 2 tilavuudesta ja sekoitetaan perusteellisesti. Bensiini-liuotin hyväksyttävä käyttö.

Bitumipitoinen ja polymeerinen aluke TechnoNIKOL 03: lla on parannetut liima- ja hydrofobiset ominaisuudet johtuen siihen sisältämistä lisäaineista. Rakenne soveltuu metallien ja epäyhtenäisten pintojen, putkistojen ja siltojen muotoiluun. Saatavana käyttövalmiina bitumipohjamaalina.


TechnoNIKOL 04 - emulsio bitumipääte, ts. Valmiina käyttää bitumin vesimulsiota. Sitä käytetään sisäkäyttöön (esim. Lattian käsittelyyn kylpyhuoneessa). Koska koostumus ei käytä orgaanisia liuottimia, seoksella ei ole voimakasta tuoksua eikä se aiheuta haitallisia höyryjä. Pohjustusaika huoneenlämmössä - enintään tunti.

Vesipohja mahdollistaa pohjamaalin Technikol 04 käytön märillä pinnoilla.

Primer AkvaMast - ympäristöystävällinen pohjamaali, joka perustuu orgaanisiin liuottimiin pintojen esikäsittelyyn. AquaMastin koostumuksen ominaisuus on mahdollisuus käyttää sekä yhdistelmänä valssattuja materiaaleja että päällystysvesieristyslaitteessa.

Bitumimaisen maaperän käyttö voi merkittävästi vähentää vedeneristysmasten kulutusta.

Taulukko 1. Alukkeiden tekniset ominaisuudet TechnoNIKOL

TechnoNicolin terve kilpailu on Bitumastin valmistaja, joka tarjoaa valikoimansa bitumisista alukkeista, joilla on samankaltaiset tekniset ominaisuudet.

Kun valitaan yleinen aluke, kultainen sääntö "hinta-laatu" toimii. On parempi tarkastella tarkemmin erikoisvalmisteiden ominaisuuksia myyntiedustajien kanssa.

Alukkeiden kulutuksen laskenta / m 2

Bitumipesun kulutus 1m 2 kohden käsitellyllä pinnalla voi vaihdella merkittävästi useista tekijöistä riippuen:

 • Menetelmä;
 • Haihtuvien aineiden prosenttiosuus seoksessa;
 • Käsitellyn pinnan huokoisuus;
 • Materiaalin viimeisen kerroksen paksuus.

Pakkauksessa on ilmoitettu haihtuvien aineiden prosenttiosuus, joka antaa lopullisen seoksen juoksevuuden. Eri tyyppisille alukkeille luku vaihtelee 30 prosentista 70 prosenttiin. Tämän indikaattorin mukaan on mahdollista laskea, millaisen kutistumisen bitumin maaperä antaa kuivauksen jälkeen.

Pakkauksessa lueteltujen ominaisuuksien joukossa valmistaja itse ilmoittaa seoksen kulutusnopeuden neliömetriä kohden.

Käsitellyn pinnan huokoisuus vaikuttaa suuresti primäärin kulutukseen. Ilmeisesti betonille, jossa on pieniä halkeamia ja epäsäännöllisyyksiä, virtausnopeus on suurempi kuin metallilla. Keskimääräiset arvot eri pinnoille ovat suunnilleen seuraavat:

 • metalli - 200 g / m 2;
 • betonipinnoitteet, tasoitteet ja pinnoitetut pinnat - 250-450 g / m 2;
 • puu - 300-350 g / m 2.

Käytettäessä bitumipitoista perusainetta bulkkitavassa menetelmässä sekä vanhojen pehmeiden kattojen korjatessa päällysteen suuri karheus kulutus voi nousta 500-750 g / m 2: een.

Miten aloittaa alusta - käyttöohjeet

Bitumin pohjamaalien levitystyö alkaa pintavalmistuksella. Ne on puhdistettava lian, lumen, roskat, poista rakennusmateriaalien merkittävä delaminoituminen. Tietty määrä roskia ja pölyn koostumusta kyllästää ja tarttuu yhteen, mutta tämä lisää materiaalin kulutusta.

Bitumimaisen maaperän luotettava tarttuminen on erittäin tärkeää käsitellyn pinnan kosteudelle - sen ei pitäisi ylittää 4%.

Bitumi ei anna vettä läpi, ja kun koostumus on levitetty ylimääräiseen kosteuteen, ei ole mitään haihtumista. Siksi kuorinnan bitumipäällysteen estämiseksi liian märät pinnat tulisi kuivata tai sopiva sää on tehtävä - lämmin aurinkoinen päivä. Ainoat poikkeukset ovat vesipohjaiset seokset, joissa käsittelyn aikana käsitellyn pinnan kosteuspitoisuus on sallittu jopa 8%.

Bitumiseoksen käyttö

Ennen käyttöä alusta sekoitetaan perusteellisesti. Tarvittaessa koostumus voidaan laimentaa sopivilla liuottimilla haluttuun konsistenssiin.

Soveltamisteknologia on samanlainen kuin väritysprosessi. Koostumus voidaan levittää maalitelalla, harjalla tai ruiskulla. Vaakasuorille tasoille käytetään joskus joukkomenetelmää: seos kaadetaan yksinkertaisesti kauhasta ja levitetään pinnalle kumimutteella.

Varoitus! Yksityiskohtaisemmat ohjeet bitumiseosten valmistajien tekniikasta ilmoittavat pakkauksessa kunkin tietyntyyppisen maaperän osalta.

Kuivumisaika vaihtelee hieman ympäristön lämpötilan mukaan. Voit tarkistaa tämän koskettamalla kevyesti käsiteltyä pintaa - täysin kuivattu yhdiste ei tartu sormiin lainkaan.

Turvatoimet

Orgaanisiin liuottimiin perustuviin asfalttiliima-aineisiin on tehtävä ulkona tai hyvin tuuletetuilla alueilla.

Koostumuksen kyky tarttua kiinni vaatii vastuullista asennetta yksilölliseen suojeluun ja vaatteisiin. Erityistä huomiota tulee kiinnittää käsien, kasvojen ja silmien suojaamiseen.

Jatkamme artikkeleita "Antti Snabista" kaikesta nuorille rakentajille.
Tässä artikkelissa puhumme siitä, mitä bitumipitoisuus on, miksi sitä tarvitaan ja miksi se on paljon parempaa sen kanssa kuin ilman sitä.

Ensinnäkin pieni teoria:

Aluke on kylmää bitumipitoista aluketta. Nimi on peräisin englanninkielisestä pohjustuksesta - joka muuten on käännetty.

Kylmää aluketta kutsutaan, koska se ei vaadi lämmitystä, valmistusta tai muita valmisteita. Eli se on jo täysin käyttökelpoisessa muodossa. Vaikka poikkeuksia on esimerkiksi "Concentrated Primer", mutta nämä ovat melko harvinaisia ​​tapauksia ja on usein helpompaa käyttää lopullista tuotetta kuin laimentaa haluttuun (mielestäsi) johdonmukaisuuteen.

Käänny Wikipediaan:

"Pohjustus - koostumus, jota ensimmäisen kerroksen pintamaalaus on maalattu tai viimeistelty, jotta pinnoitteen ylempi (pinnoitekerrokset) luodaan luotettavasti käsiteltävään pintaan ja tasoitetaan sen imukyky".

Joten päätimme peruskäsitteistä ja selvitimme, mitä bitumipohjamaalaus on - kylmä bitumialuke. He opettivat myös, mikä alusta on ja miksi se on periaatteessa tarpeen. Kääntäkäämme nyt yleisistä kohdista yksityiskohtiin.

Useimmin bitumipitoisuutta käytetään rakennettaessa katto-mattoa alustaksi alustaksi. Toisin sanoen ne peittävät tasoituksen ennen teltan katemateriaalien asettamista.

Pohjakerroksen pohjamaalaus ei ainoastaan ​​pinnan poistoa, vaan myös lisää merkittävästi telakattoon tarttumista pohjaan (bitumi-bitumi). Lisäksi bitumipitoinen pohjamaalaus tasoittaa lasimaisen levyn pinnan, tunkeutuu mikrohuokotteisiin ja halkeamiin, jotka eivät ole paljain silmin nähtävissä. Näin se tarjoaa paljon luotettavamman pohjaeristyksen.

Liimauksen parantaminen ja lisä-, vaikkakin pieni, pohjamaalauksen luoma vesieristyskerros lisäävät merkittävästi kattoputken käyttöikää. Lisäksi vähennetään vuotojen todennäköisyyttä.

Yhteenvetona tämä pieni mutta informatiivinen artikkeli, haluaisin huomauttaa, että emme millään tavoin vaadi käyttöön alusta kattotielle. Emme myöskään väitä, että valitset bitumipohjasi.

Uskomme kuitenkin muistuttavan, että me emme ainoastaan ​​tuottaa hyvää ja edullista kylmää bitumipohjamaalia, vaan myös jokaisen pohjamme kauhua rakkaudella ja hoidolla.

Bitumialuke on erityinen rakennusmateriaali, jota käytetään vedenpitävyyteen. Kerrosten lukumäärä sekä koostumuksen levittämisen olosuhteet voivat vaihdella merkittävästi. Kaikki riippuu siitä, mikä erityinen pohjamaali ja mikä valmistaja on mukana.

Materiaalia käytetään kattorakenteissa, töissä, seinissä sekä kellarissa. Usein tämän koostumuksen käsittelyä käytetään varmistamaan tiettyjen telaneristysmateriaalien luotettavampi kiinnitys. Alusta pystyy yksinkertaistamaan useita töiden toteutusta ja parantamaan vedeneristyskerroksen kestävyyttä ja kulumiskestävyyttä.

Tällä hetkellä vedeneristämiseen käytetään erilaisia ​​alukkeita. Tärkeimmät lajikkeet ovat:

Klassinen bitumiin perustuva

Tätä koostumusta käytetään useimmiten sellaisen työn suorittamiseen kuin päällekkäisten kattojen käsittely. Myynnin bitumi aluke tulee käyttövalmis muoto. Joissakin tapauksissa valmistajat tuottavat tiivistettyjä versioita, jotka on laimennettava liuottimella ennen käyttöä. Tämän koostumuksen pääasiallinen etu on kyky työskennellä negatiivisissa lämpötiloissa.

Vesipohjainen emulsio


Useimmiten tätä materiaalia käytetään vedenpitävään sisätiloihin. Esimerkiksi sitä voidaan käyttää mihinkään sisäiseen työhön, mukaan lukien sisäpohjan vedenpitävyys. Tällaisten alukkeiden laatu on melko korkea. Ne eivät sisällä liuottimia tai muita vaarallisia ainesosia. Palavia aineita ei vapauteta työskentelystään emulsiopohjamaalilla.

Bitumipolymeeripohjat

Tällaista materiaalia käytetään metallin, betonin ja muiden pintojen käsittelyyn. Se on myyty käyttövalmiiksi. Tämän vedeneristysmateriaalin käyttö ulkoisen vedeneristyksen ansiosta tekee mahdolliseksi työtä missä tahansa säässä, myös nolla-lämpötilassa. Koostumuksen kuivauksen kesto tässä tapauksessa on enintään viisi minuuttia.

Kylmätyyppisen valmistelun alusta

Pohjamateriaalin vedeneristykseen perustuvaa bitumipohjaista pohjamaalia käytetään seuraavien liuottimien tyyppien kanssa:

Koska ihmisen kehon mahdollisesti vaarallisten aineiden läsnäolo alustassa on erittäin suositeltavaa työskennellä tällaisen koostumuksen kanssa yksinomaan kadulla. On välttämätöntä käyttää henkilökohtaisia ​​suojavarusteita, mukaan lukien puku, käsineet ja suojalasit.

Tämän materiaalin etuna vedenpitävälle pohjalle on se, että sen tuotannossa käytetään yksinomaan orgaanisia liuottimia. Tämä on eräänlainen takuu siitä, että koostumuksen käsittely ei ole vaarallista ja että myrkyllisiä aineita ei vapauteta suoraa kosketusta vaahdon kanssa.

Liuotinten lisäksi lasikuituja ja muita kuituja voidaan myös lisätä pohjamaaleihin perustan vedeneristämiseksi. Mutta tällaisia ​​yhdisteitä ei yleensä käytetä säätiöön. Niitä käytetään usein, kun työskentelet katolla tai tiellä.

Ennen koostumuksen levittämistä se on sekoitettava perusteellisesti, jotta pohjaan ei jää sedimenttiä. Vain tämän manipulaation jälkeen voit aloittaa työskentelyn. Jos et sekoita, kerros on liian ohut.


On mahdollista työskennellä ympäristön lämpötilassa alle + 10 ° C. Jos kellarin vedenpitäviä töitä suoritetaan nolla-lämpötilassa, koostumus on lämmitettävä +30 ° C: n ja +50 ° C: n välille. Tällöin alusta käytetään tasaisemmin ja yksinkertaisemmin. Samalla vedenpitävä kerros on korkealaatuista.

Lämmitys tulee tehdä höyryllä tai vesihauteessa siten, ettei tulipalossa ole suoraa yhteyttä. Tämä estää aineen polttamisen säiliön sisällä ja välttää kipinöiden muodostumisen, mikä voi olla erittäin vaarallista. Lämmityssäiliö tulee käyttää ilmanpitävänä erityisellä suojuksella.

Aineen kulutus riippuu suurelta osin suoritettavasta erityisestä työstä. Useimmiten pakkauksen valmistajat ovat ilmoittaneet normin, jonka avulla kuluttaja voi laskea vähimmäisajan, mitä erityistä pohjamaalia tarvitaan. Tällöin on tarpeen ottaa huomioon kutistumisprosentti kulutuksen laskennassa.

- se on musta homogeeninen neste, joka on liuos öljypentumista (niiden pehmenemislämpötila on vähintään 80 celsiusastetta) orgaanisissa liuottimissa. Primerissä ei ole vieraita sulkeutumia tai heterogeenisyyttä. Se ei sisällä myrkyllisiä liuottimia, kuten tolueenia.

Bitumipohjamaalaus helpottaa huomattavasti vedeneristys- ja kattotyötöiden suorittamista. Sen ansiosta voit vähentää työaikaa ja parantaa vedenpitävyyden laatua.

Lajeja. Bitumainen pohjamaali on kahta tyyppiä: käyttövalmis ja tiivistetty. Ennen tiivistetyn alukkeen käyttöä (konsentraatti) on laimennettava yhdellä orgaanisista liuottimista (kerosiini, valkoinen haju, bensiini) 1: 1,5 tai 1: 2. Näin voit säästää sen käyttöä kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Valmis-alukkeen avulla ei tarvitse suorittaa alustavia menettelytapoja, lukuun ottamatta perusteellista sekoittamista. Se on täysin käyttövalmis. Tämä aluke on erittäin helppokäyttöinen. Tarvittaessa alukkeen valmistelu konsentraatista lisää merkittävästi työnopeutta.

Sovellus. Bitumialuketta käytetään pinnoittamiseen (betoni, teräsbetoni, metalli, asbestisementti, puu, huokoiset materiaalit) vedeneristys- ja kattotyöhön. Samanaikaisesti sitä voidaan käyttää itsenäisenä vedenpitävänä tuotteena ja yhdessä muiden rakennettujen ja itsekiinnittyvien kateaineiden kanssa.

Erityisesti bitumipohjamaalia käytetään vedenpitävien töiden valmistukseen:

· Litteiden kattojen,

· Maanalaiset rakenteet ja rakenteet,

· Metalliputkistojen pinnat.

Tuotetta käytetään laajalti suojaamaan metalleja korroosiolta.

Alusta voidaan levittää betonille, sementille ja hiekalle sekä muille karkeille pinnoille. Pölyistä, huokoista, epätasaista pintaa käsitellään bitumipohjalla käyttäen nailonharjoja tai harjoja. Tämä käyttötapa takaa hyvän emäksisen impregnoinnin alukkeella sekä korkean tarttuvuuden vedeneristysmateriaaleilla. Pohjustuspinnat bitumipohjalla lisäävät merkittävästi vedenpitävien materiaalien käyttöikää.

Valssattujen materiaalien liimaamiseen alukkeella betonipinta, teräsbetonilaatat sekä yksittäisten elementtien väliset saumat pohjustetaan kokonaan. Jokainen myöhempi rullamateriaalikerros voidaan liimata vasta kolmen tai neljän tunnin kuluttua liimauksen jälkeen. Valssattuja materiaaleja liimataan päällekkäin (vähintään 100 mm), samalla kun vältetään ristiin tarttumista. Liimattu kangas rullataan hyvin erityisellä lieriömäisellä rullalla.

Laadulliset ominaisuudet. Bitumipitoisella alustalla on useita erinomaisia ​​käyttöominaisuuksia:

· Haittaa korroosioprosesseille,

· Käytetään liimamateriaalina rullamateriaalien tarttumiseen,

· Voidaan käyttää talvella,

· Vesi-ajo-ominaisuudet.

Tarjoaa korkean tarttuvuuden pohjan vedeneristysmateriaalin kanssa. Keskimääräisessä lämpötilassa, joka on 20 celsiusastetta, bitumipitoisella alukkeella käsitelty pinta kuivuu 12 tunnissa.

Tarvittaessa tuotetta voidaan käyttää talviaikaan edellyttäen, että työpinta on täysin puhdistettu lumen, jään, lian ja edellisen pinnoitteen hauraista elementeistä. Ennen töitä se pitäisi kuivata, ja itse rullamateriaalit pitäisi lämmittää lämpimässä huoneessa, jonka ilman lämpötila on vähintään 15 astetta päivässä. Rullakattojen asennus bitumipohjamaalin avulla voidaan tehdä vain, jos ulkolämpötila ei ole -20 astetta alhaisempi.

Työolot ja säilytysominaisuudet. Kun työskentelet bitumipohjamaalilla, on huolehdittava siitä, että huone on hyvä ilmanvaihtoa tai työtä varten raitisessa ilmassa. Materiaali soveltuu työhön, jos sen lämpötila on yli 10 astetta. Tarvittaessa työpinta ja aluke voidaan lämmittää hieman. Tässä tapauksessa alusta ei voida kuumentaa yli 40 astetta, samoin kuin suorittaa pohjamaalaus avotulen lähelle. Kun käytät alusta, käytä suojavaatetusta ja suojalaseja estäen materiaalin joutumisen ihoon ja silmiin.

Kestoaika on 12 kuukautta ilman lämpötilassa -20 - +30 celsiusastetta. Säilytä pohjamaali kuivassa paikassa, suojassa suoralta auringonvalolta.

HimTorgProekt-yhtiö tarjoaa korkealaatuisia bitumipohjamaaleja (tiivisteitä ja käyttövalmiita).