Mikä on bitumipitoinen aluke ja missä sitä käytetään

Rakennuksen ulkopintojen käsittely edellyttää erityistä valmistelua. Tämän alustavan prosessin ansiosta on mahdollista luoda mukava ympäristö muiden materiaalien liittämiseen. Joissakin tapauksissa maaperää käytetään itsenäisenä suojakerroksena. Yksi tällainen esimerkki on bitumin aluke.

Koostumusparametrit

Aloittelijoille suosittelemme, että tiedät primäärisen bitumipitoisuuden, mitä se on ja miten sitä käytetään. Loppujen lopuksi laatatason laadukas valmistelu antaa myönteisen vaikutuksen seuraavilla alueilla:

 • antaa adheesiota maksimiarvojen kanssa;
 • lisää käytettyjen materiaalien eristysparametreja;
 • vähentää viimeistelytoimenpiteiden kustannuksia;
 • voit säästää aikaa ja rahaa.

Joidenkin laskelmien mukaan ratkaisu mahdollistaa 3-4%: n kokonaisarvion tallentamisen. Se myös vähentää lisäkorjausten kustannuksia ja samalla pidentää rakennuksen käyttöikää.

Ymmärrämme, mitä se on. Tämä materiaali on laadukkaan öljybitumin koostumus. Kaikilla niillä on suhteellisen korkea sulamispiste, joka saavuttaa 75-80 ° C. Koostumus sisältää erityisiä orgaanipohjaisia ​​liuottimia. Bitumipitoisuus kuivuu tarpeeksi nopeasti ja sillä on myös suuri läpäisykyky. Sitä käytetään käsitellä monia ulkoisia pintoja, jolloin ne ovat hydrofobisia ominaisuuksia.

Bitumi Primer käyttää

Kun olet määrittänyt koostumuksen ja käsitteen, sinun on tiedettävä, millä alueilla sitä voidaan käyttää. Useimmiten on tavallista soveltaa sitä tällaisten tehtävien ratkaisemiseen:

 • Kattopäällysteillä on riittävä tarttuvuus, mikä on välttämätöntä bitumipohjaisen vedenpitävyyden toteuttamiseksi.
 • Katteen bitumipitoinen pohjamaali tuottaa pienen haihtuvan aineen nippua ja se kaadetaan erikokoisiin teknisiin tai toiminnallisiin halkeamiin.

1101 yksiosaisen polyuretaanipohjamaalin

 • Tätä aluketta tarvitaan kiihdyttämään viimeistelykerrosten sulamista. Se myös auttaa kostuttamaan koneen.

Käytä liuosta näiden alueiden vedeneristysominaisuuksiin:

 • päällekkäiset päällekkäisyydet;
 • perusseinät;
 • litteä katto;
 • maaperän pohja ja muut rakenteet;
 • siltapihdit;
 • metalliputkistojen ulompi osa;
 • kellari ja puoli-kellari.

Euro-aluketta käytetään bitumipohjamaalina ilman erityisiä rajoituksia lämpötilaolosuhteisiin. Se kykenee kestämään pisaroita -50 ° C: sta + 120 ° C: seen. Usein kerroksinen pinnoite, joka nopeasti "tarttuu" ja kuivuu.

VIDEO: Missä muualla voidaan käyttää bitumin pohjamaalia

Ratkaisun luokitus

Sovelluksen tyypin mukaan käyttäjä voi valita kahdentyyppisistä alukkeista. Yksi on keskittynyt, joten ennen kuin käytät sitä, sinun on saatava toimimaan johdonmukaisesti. Toinen tyyppi on jo käyttövalmis ilman lisätoimia.

Toiminta-alue asettaa myös alukkeelle joitain piirteitä, joiden takia hyllyillä on tällaisia ​​rakennusvälineiden ryhmiä:

 • Tiejoukko - käytetään laajalti linkkinä teiden rakentamisen aikana kaatopaikan kaatamisen aikana.
 • Katontaryhmä - tarvitaan kaatamaan kattoihin piilottaa huokoisen tason tekniset virheet. Sitä käytetään ennen vedenpitävyyden asentamista. Sitä voidaan käyttää liimalevyn muodossa valssattujen tai arkin lajikkeille.
 • Putkiryhmä - sitä käytetään erinomaisten korroosionestoaineiden ja liimaparametrien ansiosta.
 • Yleisryhmä - välineet soveltuvat erilaisten alueiden suojaamiseen.

Primer TechnoNIKOL

Kotimaisissa olosuhteissa samannimisen yrityksen ratkaisu on saanut ansaitun suosion. Tällä rivillä on tuotteita:

 • polymeeri;
 • valmiina;
 • konsentroitiin;
 • emulsio.

Rakennusliikkeet voivat tarjota asiakkaille tuotteita ilman irtotavarana merkitsemistä. Tällaisen tuotteen parametrit eivät kuitenkaan välttämättä ole välttämättömiä käsittelyn vaatimuksille.

Emulsio TECHNONICOL numero 04

Valmistaja takaa laadun jopa 10 vuotta. Tuote täyttää kaikki maamme standardit ja maakohtaiset standardit. Samaan aikaan yrityksen asiantuntijat osallistuvat säännöllisesti ulkomaisten yritysten jatkokoulutukseen. Kasveissa on kemiallisia laboratorioita.

Oikea kuivaus on välttämätöntä luoda oikeat olosuhteet. Niinpä ympäristön lämpötilan ollessa + 15 ° C, TechnoNIKOL-kerroksen täydellinen kuivaus saavutetaan 15-18 tuntia. On mahdollista asettaa tämän merkin alusta kylmään talvella. Lumen ja jääkuoren puhdistaminen on välttämätöntä.

Kun bitumialuketta käytetään sisätiloissa, on huolehdittava ilmanlaadusta korkealaatuiseen tuuletukseen, jotta se tuulettaisi hyvin koko työjakson ajan. Käyttö on sallittua vain yli + 10 ° C: n lämpötiloissa. Muista suojautua ennen työstämistä työvaatteiden ja lasien avulla. Ei saa päästä limakalvoon.

Nesteen virtausnopeus riippuu käsitellystä tasosta. Kipsilevyllä tarvitaan keskimäärin 0,3 kg / neliö. Jos esität sivuston valmiiksi, tarvitset puolet maaperästä. Myös käytetyn tuotemerkin johdonmukaisuus vaikuttaa virtausnopeuteen. Joissakin tapauksissa on mukavampaa työskennellä valmiin koostumuksen kanssa, sillä suuremmat pinnat käyttävät tiivisteitä.

Kulutusnopeus

Laskettaessa vaadittua alukkeen määrää sinun täytyy tietää likimääräiset standardit erilaisten pintojen käsittelyyn. Huokoisten emästen on käytettävä enemmän. Sileästi se kuluu pienemmissä määrissä ja vaurioituneille tai vanhoille pinnoille voi olla tarpeen levittää useita kerroksia.

Mastista levitetään kunnes kaikki huokoset ja halkeamat täyttyvät.

Sekoita kunnes kaikki halkeamat ja raot katoavat.

Valmis komposiitti tulisi levittää kuivaan alueeseen. Poikkeuksena saa vesipitoiseen liuokseen perustuvan aineen, mutta sen ei pitäisi olla liian märkä, mutta vain pieni kosteus sallitaan.

Bitumi Primer MEBIS

Käytetään myös kylmää bitumipolymeerimastia, joka on valmistettu vesipitoiseen emulsioon, ja sitä muokataan lisäksi lateksilla. Se vaatii ulkoista ja sisäistä vedenpitävyyttä, koska se ei sisällä mitään orgaanisia liuottimia.

Kuivauksen jälkeen muodostuu kerros, jolla on seuraavat ominaisuudet:

 • plastisuus;
 • vedenpitävyys;
 • höyryneste-indikaattorit;
 • kyky työskennellä lämpötila-alueella -40 ° C... + 100 ° C.

Riippuen ulkoisista olosuhteista, kuten ilman lämpötilasta, kosteudesta ja muista, jäätyminen tapahtuu 8-48 tunnin sisällä. Mitä kosteampia ovat olosuhteet ja mitä alhaisempi lämpötila, sitä kauemmin se kuivuu.

Myös sen suosio kumi-bitumi mastiksi kylmäkäyttöön. Se valmistetaan hapetetun maaöljybitumin, hienojakoisten kumihiukkasten, mineraalitäyteaineiden, synteettisen kumin ja liuottimen perusteella.

Tämä tuote on suhteellisen edullinen hintalappu, joka on noin 50 ruplaa. 1 kg. Sen kulutus riippuu käsitellystä pinnasta. Yleensä menee noin litraa neliömetriä kohden.

Kylmä kovettuva kumibitumaliiviste

Ennen kuin rakennat vedenpitävyyttä, varmista, että peität koko tason, jota käytetään yleensä harjan tai rullan kanssa. Jos on paljon kulmia, kierroksia ja askeleita, on kätevämpää käyttää tekstuuripistoolia. Se on nopeampaa ja kätevämpää, mutta sen jälkeen, kun sinun on käytettävä enemmän kuin 0,5 litraa, puhdista se pohjamaalilta.

Primer-bitumisovellus

Korkealaatuiset autokemikaalit, autonhoitotuotteet ja ammattilaistason korroosionkestävät materiaalit auttajille

 • tärkein
 • Bitumiset alukkeiden tyypit ja käyttö

Bitumiset alukkeiden tyypit ja käyttö

Bitumipohjamaali

Bitumialuke on musta homogeeninen neste, joka on liuos, jossa on petrolibenttiinia (niiden pehmenemislämpötila on vähintään 80 celsiusastetta) orgaanisissa liuottimissa. Primerissä ei ole vieraita sulkeutumia tai heterogeenisyyttä. Se ei sisällä myrkyllisiä liuottimia, kuten tolueenia.

Bitumipohjamaalaus helpottaa huomattavasti vedeneristys- ja kattotyötöiden suorittamista. Sen ansiosta voit vähentää työaikaa ja parantaa vedenpitävyyden laatua.

Lajeja. Bitumainen pohjamaali on kahta tyyppiä: käyttövalmis ja tiivistetty. Ennen tiivistetyn alukkeen käyttöä (konsentraatti) on laimennettava yhdellä orgaanisista liuottimista (kerosiini, valkoinen haju, bensiini) 1: 1,5 tai 1: 2. Näin voit säästää sen käyttöä kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Valmis-alukkeen avulla ei tarvitse suorittaa alustavia menettelytapoja, lukuun ottamatta perusteellista sekoittamista. Se on täysin käyttövalmis. Tämä aluke on erittäin helppokäyttöinen. Tarvittaessa alukkeen valmistelu konsentraatista lisää merkittävästi työnopeutta.

Sovellus. Bitumialuketta käytetään pinnoittamiseen (betoni, teräsbetoni, metalli, asbestisementti, puu, huokoiset materiaalit) vedeneristys- ja kattotyöhön. Samanaikaisesti sitä voidaan käyttää itsenäisenä vedenpitävänä tuotteena ja yhdessä muiden rakennettujen ja itsekiinnittyvien kateaineiden kanssa.

Erityisesti bitumipohjamaalia käytetään vedenpitävien töiden valmistukseen:

· Litteiden kattojen,

· Maanalaiset rakenteet ja rakenteet,

· Metalliputkistojen pinnat.

Tuotetta käytetään laajalti suojaamaan metalleja korroosiolta.

Alusta voidaan levittää betonille, sementille ja hiekalle sekä muille karkeille pinnoille. Pölyistä, huokoista, epätasaista pintaa käsitellään bitumipohjalla käyttäen nailonharjoja tai harjoja. Tämä käyttötapa takaa hyvän emäksisen impregnoinnin alukkeella sekä korkean tarttuvuuden vedeneristysmateriaaleilla. Pohjustuspinnat bitumipohjalla lisäävät merkittävästi vedenpitävien materiaalien käyttöikää.

Valssattujen materiaalien liimaamiseen alukkeella betonipinta, teräsbetonilaatat sekä yksittäisten elementtien väliset saumat pohjustetaan kokonaan. Jokainen myöhempi rullamateriaalikerros voidaan liimata vasta kolmen tai neljän tunnin kuluttua liimauksen jälkeen. Valssattuja materiaaleja liimataan päällekkäin (vähintään 100 mm), samalla kun vältetään ristiin tarttumista. Liimattu kangas rullataan hyvin erityisellä lieriömäisellä rullalla.

Laadulliset ominaisuudet. Bitumipitoisella alustalla on useita erinomaisia ​​käyttöominaisuuksia:

· Haittaa korroosioprosesseille,

· Käytetään liimamateriaalina rullamateriaalien tarttumiseen,

· Voidaan käyttää talvella,

· Vesi-ajo-ominaisuudet.

Bitumipohjainen alusta antaa korkean tarttuvuuden pohjaan vedeneristysmateriaalilla. Keskimääräisessä lämpötilassa, joka on 20 celsiusastetta, bitumipitoisella alukkeella käsitelty pinta kuivuu 12 tunnissa.

Tarvittaessa tuotetta voidaan käyttää talviaikaan edellyttäen, että työpinta on täysin puhdistettu lumen, jään, lian ja edellisen pinnoitteen hauraista elementeistä. Ennen töitä se pitäisi kuivata, ja itse rullamateriaalit pitäisi lämmittää lämpimässä huoneessa, jonka ilman lämpötila on vähintään 15 astetta päivässä. Rullakattojen asennus bitumipohjamaalin avulla voidaan tehdä vain, jos ulkolämpötila ei ole -20 astetta alhaisempi.

Työolot ja säilytysominaisuudet. Kun työskentelet bitumipohjamaalilla, on huolehdittava siitä, että huone on hyvä ilmanvaihtoa tai työtä varten raitisessa ilmassa. Materiaali soveltuu työhön, jos sen lämpötila on yli 10 astetta. Tarvittaessa työpinta ja aluke voidaan lämmittää hieman. Tässä tapauksessa alusta ei voida kuumentaa yli 40 astetta, samoin kuin suorittaa pohjamaalaus avotulen lähelle. Kun käytät alusta, käytä suojavaatetusta ja suojalaseja estäen materiaalin joutumisen ihoon ja silmiin.

Kestoaika on 12 kuukautta ilman lämpötilassa -20 - +30 celsiusastetta. Säilytä pohjamaali kuivassa paikassa, suojassa suoralta auringonvalolta.

HimTorgProekt-yhtiö tarjoaa korkealaatuisia bitumipohjamaaleja (tiivisteitä ja käyttövalmiita).

Bitumin alukkeiden tyypit ja laajuus rakentamisessa

Bitumialuke on maa, joka koostuu laadukkaasta öljypitoisuudesta, laimennettuna orgaanisen alkuperän laimennusaineeseen. Maaperä voidaan ostaa väkevöitynä ja sitten laimennetaan itsenäisesti haluttuun paksuuteen, ja voit ostaa käyttövalmista koostumusta.

Pohjamaalia käytetään puun, betonin ja metallin pintojen pinnoittamiseen vedeneristyksen rakentamisessa. Kiinnityspeitteiden eristimet tässä tapauksessa lisääntyvät merkittävästi. Impregnointia käytetään kattorakenteiden ja vedeneristysten yhteydessä, kun asennat pehmeää laattoja. Vedeneristysmastia käytettäessä pohjamaali lisää adheesiota, mikä parantaa materiaalin tarttumista pintaan.

Materiaalin tiedot

Bitumipitoinen pohjamaali on musta neste, jossa ei saa olla vieraita sulkeumia. Koostumuksessa ei ole ihmisten terveydelle haitallisia epäpuhtauksia, koska maaöljybitumi liukenee orgaaniseen koostumukseen.

 • Jos myymälä myy valmiin pohjamaalin, se on ennen käyttöä sekoitettava rakennesekoittimeen.
 • Kun ostaa konsentraattia, sen on oltava valmis käytettäväksi, sillä sinun on ostettava erityinen liuotin, jonka luokka ilmoitetaan pakkauksessa. On huomattava, että tiivistetty aluke on paljon kannattavampi kuin valmiin - se on edullisempaa. Se on laimennettava ja noudatettava tiukasti valmistajan määrittämiä mittasuhteita.
 • Aluke on erityinen haju, joten sitä tulisi käyttää hyvin ilmastoidussa huoneessa tai ulkona.
 • Maaperä lisää adheesiota ja sitä voidaan käyttää kaikentyyppisiin pintoihin: metalli, puu, teräsbetoni, betoni, asbestisementti ja erilaiset huokoiset materiaalit. Ennen maanalaisen rakenteen tai katon vedenpitävyyden järjestämistä, viestinnän pinnan tai rakennusten pohjia on käytettävä bitumipitoista pohjamaalia.
 • Alukkeella on korroosionesto, joten alukkeen käyttö metallipinnoille suojaa putkia mätämästä ja lisää niiden käyttöikää.
 • Alusta voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana, jopa kuumalla säällä, koska pehmenemisprosessi alkaa 80 astetta.

Jos materiaalin pinta on erittäin huokoista ja pölyistä, sen asiantuntijat suosittelevat bitumin pohjamaalia paremman tuloksen saamiseksi myöhempää käsittelyä varten eristysaineilla.

Alukkeiden tyypit

Tämän tyyppisiä tuotteita on useita, edullisin on yksinkertaisin pohjamaali. Bitumipolymeerimateriaali on paljon kalliimpaa, koostumuksessa on erityisiä aineita, jotka edistävät nopeasti kuivaamista, samalla kun erotetaan taso luonnon vaikutuksista. Pohjamaalaus, bitumiemulsio - käytetään sisäkäyttöön, laimennetaan vedellä.

Maaperän levitys ja positiivinen puoli, joka perustuu bitumiin

Bitumipohjamaali on samankaltainen ominaisuuksiltaan kipsi, ja sen tarkoituksena on suojata huokoisia materiaaleja, mutta toisin kuin kipsiyhdistelmää, sitä voidaan käyttää metallipintoihin ja kattoihin.

Pohjan kyllästäminen bitumipitoisella pohjamaalilla on tarkoitettu alkupäällysteeksi ennen erilaisten vedeneristysmateriaalien levittämistä.

Tiheän koostumuksensa ansiosta alusta peittää kaikki materiaalin huokoset, jolloin se kestää kosteutta. Eri mallien vedeneristys bitumipohjamaalin avulla paranee.

Harkitse, millä alueilla on edullisinta käyttää bitumipitoista aluketta.

Soveltamisala

Pohjamaali - alusta, joka on suunniteltu täyttämään materiaalin huokoset, tasoittaen pienen karheuden ja epäsäännöllisyydet, jolloin materiaali poistetaan. Sitä käytetään ensisijaiseen käsittelyyn ja vedenpitävän materiaalin tarttumisen parantamiseen pohjaan.

Materiaalia voidaan käyttää myös itsenäisenä pintaeristyksenä, kun pohja ei ole jatkuvasti kosteuden vaikutuksen alaisena.

Monet rakentajat käyttävät emulsiopohjamaaleja kylpyhuoneen ja keittiön koneisiin, joissa ilmankosteus on lisääntynyt.

Nyt markkinoilla on monia tämäntyyppisiä materiaaleja, joita käytetään:

Kunkin tyyppisen bitumipohjamaalin suorituskykyominaisuudet eroavat toisistaan, ja sinun on käytettävä vain ainetta, joka soveltuu tietyntyyppiselle pinnalle.

Bitumien kyllästämisen ominaisuudet:

 • kuivuu kolmen tunnin kuluessa;
 • lämpötila-alue, jolla aluketta voidaan käyttää on riittävän leveä -40 +80 astetta;
 • helppokäyttöinen, joustava materiaali;
 • hengittävä;
 • helppokäyttöinen ja edullinen.

Bitumin primäärilajikkeet

Tämäntyyppisten pohjamaalien valmistuksessa käytettävät vedeneristysmateriaalit tuottavat laajan valikoiman erilaisia ​​materiaaleja, esimerkiksi eri tuotemerkkejä:

 • Pohjamaali, joka on suunniteltu betonipintojen, pohjustuslohkojen, itsetasaava lattian, hiekkasementtilaastujen syvä impregnointiin.
 • Puulattian tai seinien eristys.
 • Putkien käsittelyn materiaali ja metallien pinnat, kun vedeneristys on suunniteltu.
 • Emulsioaluke, jota voidaan levittää märälle pinnalle sisätiloissa.

Kaikki impregnoinnit voidaan levittää harjalla tai rullalla. Ennen käsittelyä, pinta on käsiteltävä perusteellisesti - puhdista vanha pinnoite, rasvaa.

Yleiset formulaatiot

Valmistajien lisäksi valmistajat tuottavat akryylipohjaisia ​​yleismaalauksia, jotka voidaan laimentaa vedellä.

Yleinen bitumipitoinen aluke on asuintiloissa käytetty aluke, kun taas sen koostumus sisältää antiseptisiä lisäaineita ja sillä on anti-sieni-ominaisuuksia.

Tätä materiaalia voidaan käyttää mihin tahansa pintaan:

 • tiili;
 • ilmastettu betoni;
 • kipsi;
 • betoni;
 • puukuitulevy;
 • kipsilevyä;
 • Lastulevy;
 • DSP.

Pohjamaalaus, jota käytetään ulkona työskentelyyn, kun se on suunniteltu koristelemaan kipsilevykerrosta. Materiaali on höyryä läpäisevä ja suojaa pintaa epäsuotuisilta sääolosuhteilta.

Universal bitumipitoisuudella on seuraavat edut:

 • korkea tartunta pohja ja materiaali;
 • kulkee ilman;
 • tekee pohjasta vedenpitävän.

Primer kulutus

Tämä indikaattori riippuu käsiteltävästä materiaalista, esimerkiksi:

 • jos kipattu pohja jalostetaan, niin oletettavasti lähtee 300 g / m2;
 • Jos käytät impregnointia öljyttyyn pintaan, materiaalin kulutus on täsmälleen puolikokoinen.

Aineiden kulutus riippuu valmistajasta ja koostumuksen pitoisuudesta. Jos harkitsemme ratkaisua, joka myydään käyttövalmiina, se jättää paljon enemmän kuin konsentroitu koostumus, joka on laimennettu liuottimella.

Käytä rakennuksen katossa

Bitumin pohjamaali vedenpitävyydelle - alukkeiden luokka, joka on katon rakentamisessa parhaita materiaaleja. Käyttämällä tätä materiaalia voit luottaa suoritettavan työn laatuun, jos pohja on valmistettu oikein.

Ennen käsittelyä pinta on puhdistettava pölyltä, eikä siinä saa olla mitään aineita, jotka vähentävät tarttumista. Joskus pinta on lisäksi rasvanpoisto.

Aluketta voidaan käyttää millä tahansa sopivalla tavalla:

 • rullan,
 • harjalla;
 • sumutin;
 • ilmaton spray;
 • kaada pintaan ja sileä erityisellä kumitelalla.

Katolle asetettua bitumipitoista pohjamaalia laimennetaan valkoisella höyryllä tai bensiinillä. Samanaikaisesti tällaisen ratkaisun käsitteleminen voi olla rautaa, betonia ja asfaltti.

Huolehdi materiaalin käsittelystä, koska se on syttyvää. Älä työskentele avotulella, ennen kuin alusta on täysin kuiva.

Yritä välttää materiaalin levittämistä limakalvoille ja avoimelle iholle. Jos pohjamaali joutuu silmiin työskenneltäessä, huuhtele runsaalla vedellä, ota yhteys silmäsairaanhoitoon, muuten saatat kadottaa näköä.

Säätiön hoito

Promena-bitumin kyllästys vedenpitävyyden aikana rakentamisen perusteella voi olla varma pinnoitteen laadusta ja kestävyydestä. On tärkeää laskea oikein bitumialukkeen kulutus niin, että materiaali riittää jalostamaan pohjan kahdelta puolelta, tässä tapauksessa pohja kestää kosteutta.

Ennen hitsaussovittimien levittämistä impregnoinnin tulee kuivua hyvin, jotta luotettavuus paranee. Voit käyttää bitumipohjaa kahdessa kerroksessa. Tällöin jopa huokoinen vaahtoblock tulee vedenpitäväksi.

On suositeltavaa käyttää syvälle tunkeutumista bitumiin pohjaan kosteilla alueilla:

Pintaeristykseen tarkoitettu bitumipinta

Kun alusta käytetään alukkeena, on suositeltavaa vedenpitävä taso mastiksella, joka voi olla kylmä ja kuuma.

Materiaalia myydään rautakaupoissa, ja sen hinta riippuu sen koostumuksesta koostuvista komponenteista ja lisäaineista. Halvin on mastinen, joka on lämmitettävä ennen kuumentamista - kuumaa materiaalia.

Tämä vedeneristysmekanismi oli erittäin suosittu äskettäin, kunnes betoni oli käyttövalmis bitumiin ja liuottimeen perustuen. Nämä yhdisteet eivät vaadi lämmitystä ennen käyttöä, niitä käytetään harjalla tai rullalla.

Heti kun liuos saavuttaa eristettävä pinta, liuotin alkaa höyrystyä nopeasti, bitumi kovettuu muodostaen vahvan vedenpitävän kalvon. Jos ostettu materiaali on liian viskoosi tai olet ostanut konsentraatin, koostumus voidaan laimentaa valkoisella alkoholilla tai liuottimella.

Tee itseäsi mastiksi

Jopa pienellä budjetilla vedenpitävyyden rakentamiseksi ei pidä unohtaa - riippuu rakenteen kestävyydestä. Ei rahaa valmiille mastille, ei pelottavaa, se voidaan tehdä kotona omilla käsillään. Miten se tehdään:

 • Valmista ainesosat: pehmitin, bitumi, täyteaine. Materiaali on ostettu oikeaan määrään riippuen siitä, kuinka paljon vedeneristysmateriaalia tarvitset. Harkitse esimerkki ruoanlaistamisesta 10 kiloa mastista, mitä tarvitset:
  • 8,5 kg bitumia;
  • 1 kg täyteainetta;
  • 0,5 kg - pehmitintä.

Mastin täyttö voi olla kumirumua, sahanpurua tai mineraalivillaa. Jotta materiaali olisi joustava, lisää käytetty moottoriöljy tai kerosiini.

 • Mastikka valmistetaan suurella paksuseinäisellä säiliöllä. Ennen kuin laitat sen tulelle, sinun on laitettava bitumi, hyvin murskattu ja täyteaine, jonka murto-osa on pieni.

Säiliötä ei saa täyttää reunaan, koska bitumi suurenee voimakkaasti sulamisen aikana.

 • Mastin keittolämpötilan pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi voi alkaa hiutaleina, mikä johtaa materiaalivaurioihin. Bitumin pinnasta oleva vaahto on poistettava jatkuvasti ja osissa pehmittimen käyttöönottoa.
 • Mastiini on valmis, kun kaikki aineet ruiskutetaan bitumiin.

Sinulta valmistettua koostumusta ei ole säilytetty pitkään - vain päivässä. Heti kun masten jäähtyy 120 astetta, sitä voidaan levittää pinnalle.

Kuinka valmistella alusta itseäsi

Tällainen materiaali bitumipohjaisena alukkeena voidaan tehdä omilla käsillä. Koostumuksen valmistamiseksi tarvitset kolme osaa bensiiniä ja yksi osa bitumista.

johtopäätös

Pohjamaali bitumi ilmestyi rakennusmateriaalimarkkinoilla niin kauan sitten, ja siitä tuli välittömästi suosittu ja suosittu paitsi ammattilaisten lisäksi myös yksityisten kehittäjien keskuudessa. Edullinen hinta, helppokäyttöisyys, laaja lajivalikoima, sopii mille tahansa pinnalle - nämä ovat tärkeimmät positiiviset ominaisuudet.

Primerinkulutus on laskettava pakkauksen indikaattoreiden ja valmistajan suositusten perusteella. Vakiokulutusta lähes kaikilla bitumipohjaisilla kyllästyksillä vaihtelee 150-300 grammaa / 1m 2.

Vedeneristystyöt alukkeella tulee suorittaa suojavaatetus, käsineet, suojalasit ja hengityssuojain.

Musta pohjamaali: kaikki noin bitumin alukkeista

Jalustan korkealaatuinen valmistelu tuo adheesiota maksimiarvoihin, parantaa materiaalien eristysominaisuuksia, helpottaa viimeistelytoimenpiteiden loppuunsaattamista ja vähentää huomattavasti niiden toteuttamista. Bitumialukkeen avulla voit säästää noin 1,5% arvioiden kokonaiskustannuksista, vähentää myöhempien korjausten kustannuksia ja pidentää merkittävästi valmiin pinnoitteen käyttöikää.

pitoisuus

Bitumin pohjarakenne ↑

Mikä on bitumipitoinen aluke? Se on korkealuokkaisen öljypitouman seosta, jolla on melko korkea sulamispiste (noin + 80 ° C) ja erityisesti valittuja orgaanisia liuottimia tai vettä. Koostumuksella on suuri tunkeutumiskyky ja kuivuu nopeasti. Käytetään erilaisten pintojen pohjamaalaukseen ja antaa niiden hydrofobisia ominaisuuksia.

Sovellukset ↑

Rakenteessa aluke ratkaisee useita ongelmia kerralla:

 • Tarjoaa tarvittavat kateaineiden tarttumisnopeudet (enintään 0,5 MPa), mikä on yksi pakollisista vaatimuksista bitumin vesitiivistyksen asennuksessa.
 • Se vahvistaa myös emästä sitomalla pieniä haihtuvia hiukkasia ja täyttämällä pieniä halkeamia.
 • Se kiihdyttää viimeistelymateriaalien sulamista, kosteuttaa pintaa.

Bitumipesun käyttö on pakollista vedenpitävyysjärjestelyn yhteydessä:

 • säätiöt;
 • päällekkäiset päällekkäisyydet;
 • maanpäälliset rakenteet, jotka ovat kosketuksissa maan kanssa;
 • siltapihdit;
 • litteä katto;
 • metalliset putkipinnat;
 • kellarihuoneita.

Bitumipitoisuus ei aiheuta erikoisvaatimuksia lämpötilajärjestelylle (alue on -50 ° C - + 120 ° C), peittää pinnan yhdessä kerroksessa ja kuivuu nopeasti.

Tyypit ja ominaisuudet ↑

Perinteisesti on olemassa kahdenlaisia ​​alukkeita: valmiita voit käyttää välittömästi (vain sinun on hyvää esisekoitusta), ja tiivistetty pitoisuus on laimennettava haluttuun johdonmukaisuuteen.

Laajuusluokitus on ilmeinen:

 • Katto. Sitä käytetään tasoittamaan huokoisten pintojen puutteet ennen vesitiiviiden materiaalien asentamista ja myös liima-aineena arkkia ja rullaa varten.
 • Travel. Se toimii sideaineena, kun se asettaa ajoradan (kaatamalla rauniot).
 • Putkilinjojen osalta. Erilaiset ovat erittäin tarttuvia ja korroosionkestäviä.
 • Universal. Sopii kaikille pinnoille. Poikkeus on tapaus, jossa tarvitaan erikoistuneiden lisäaineiden yhdistettä.

Kotimarkkinoilla on yleisin vedeneristysaluke tuotemerkillä "TekhnoNIKOL". Ominaisuudet tämän tuotteen ja pitää esimerkkinä.

Bitumin alukkeen tekniset ominaisuudet ↑

Se on tärkeää! Joissain rautakaupoista löytyi alukkeesta merkitsemätön valmistaja. Ole erityisen varovainen ja tutki aina tuotteisiin liittyvät asiakirjat. Voit ladata sertifikaatin bitumipohjamaalille ja Internetissä, vain paperin ja kauhan nimi eroaa toisistaan.

Kuinka käyttää bitumialuketta ↑

Eri valmistajien bitumipäällysteen koostumus voi sisältää lisäaineita, jotka vaikuttavat imeytymisen ja kuivauksen nopeuteen. Tehdasasetukset sisältävät vain ohjeellisia ohjeita, tarkempia tuloksia voidaan saada vain käytännössä.

Käyttöaste ↑

Bitumin alukkeiden kulutus riippuu pääosin pohjan huokoisuudesta. Sileitä materiaaleja varten yksi kerros alukea riittää, jos pinta on vanha tai vaurioitunut, voidaan tarvita useita kerroksia.

Koostumusta levitetään kunnes huokoset suljetaan. Sen ei pitäisi olla innokas alukeainemäärän kanssa - se on täysin absorboitava, ei muodostu lätäköitä ja raitoja.

Likimääräisten kulutusmäärien perusteella:

 • metalli - enintään 200 g / m 2;
 • liuskekivi, betoni, kipsi - 250-450 g / m 2;
 • giprok, tiheä puu - 300-350 g / m 2;
 • vanha telapinnoite - enintään 500 g / m 2;
 • vanha pinnoite kastikkeella - jopa 900 g / m 2.

Varoitus! Bitumipohjamaalia levitetään vain kuiville alustoille lukuun ottamatta vesipohjaisia ​​alukkeita. Tällöin pinnan voi olla hieman kostea, mutta ei märkä.

Sovellusteknologia ↑

Kuinka käyttää pohjamaalia? Hakuprosessi koostuu useista vaiheista:

 1. Pinnan esikäsittely. On tarpeen puhdistaa roskat, lika ja pölyhiukkaset. Mitä parempaa valmistetta, sitä alhaisempi on alukkeen kulutus.
 2. Pohjamaalin valmistus. Manipuloinnit riippuvat alukkeen tyypistä: saatat joutua lämmittämään, sekoittamaan tai lisäämään orgaanisia liuottimia.
 3. Koostumuksen käyttö. Vaikeasti tavoitettavissa paikoissa käytetään pieniä neliöitä - laaja tasainen harja, julkisivuihin ja kattoon - ruiskupistooleihin. Kaatumismenetelmä sopii myös vaakapintoihin, kun valmistettu seos yksinkertaisesti kaadetaan ja jakautuu kumimutteella.

Varoitus! Kuvatut menetelmät eivät ole yleisluontoisia. Lue ennen valmistajan ohjeiden käyttöä ennen bitumipesun käyttöä.

Merkintä osoittaa, kuinka paljon aluke kuivuu tietyissä olosuhteissa. On mahdollista määrittää "valmiuden" aste ilman aikaleimaa. Ensiksi kuivauksen aikana alusta vaihtaa väriä tyydyttyneempään. Toiseksi tarttuva kerros ei tule pois eikä maalata. Voit tarkistaa koskettamalla pintaa sormella.

Koska bitumipäällyste sisältää suuren määrän palavia aineita, on noudatettava turvatoimia:

 • älä tupakoi tai käytä avotulta;
 • on sammutin kädessä;
 • käytä suojalaseja ja käsineitä;
 • Älä anna pohjamaalin tunkeutua avoimeen ihoon ja silmiin.

Hyvä neuvonta ↑

Kuinka tehdä bituminpohjamaali omilla kädillä ↑

Voit sekoittaa bitumialukkeen itse. Tietenkin se on laadultaan huonompi tehtaaseen verrattuna, mutta se soveltuu hyvin vähäisiin korjauksiin.

Tarvitset bitumia ja lyijytöntä bensiiniä suhteessa 1: 2,5 (paino, ei tilavuus). Jatka seuraavalla algoritmilla:

 • Sulata bitumi nestemäiseen tilaan, jäähdytetään sitten noin 80 asteen lämpötilaan.
 • Lisää nestemäistä materiaalia bensiiniin pieninä annoksina, sekoittaen voimakkaasti.
 • Kasaa saatu aluke metalliseulan läpi (solut enintään 0,5 x 0,5 mm).

Se on tärkeää! Älä missään tapauksessa kaata koko massaa kerralla - bensiini voi ylikuumentua ja syttyä.

Miten päästä eroon jälkiä aluke ↑

Bitumipohjamaalin korkea kiinnittyminen on vastakkaisella puolella: koostumus ei liukene veteen, se tarttuu mihinkään pintoihin ja nopeasti maaperää vaatteita. Huomaa, että tahrojen pyyhkiminen tavanomaisin keinoin ei toimi. Tarvitaan vakavampi lähestymistapa:

 • Työkalun pinnasta alukkeiden jäljet ​​voidaan poistaa valkoisella hengellä. Tämä liuotin hitaasti haihtuu: bitumilla on aikaa liuottaa, ja voit helposti poistaa pehmennetyn massan pehmeällä liinalla. Eetteriliuottimet ovat hyödyttömiä.
 • Kumia voidaan puhdistaa dieselpolttoaineella - se ei ole aggressiivinen kumiin eikä aiheuta materiaalin turvotusta.
 • Voit yrittää puhdistaa kangasta kevyillä liuottimilla (bentseeni, bensiini-galosh). Muista vain, että nämä aineet ovat melko myrkyllisiä ja ne voivat "polttaa" synteettisiä aineita.
 • Rakennuksen pintoihin sopivat kaikki edellä mainitut menetelmät.

Kun valitset pohjamaalin, kiinnitä huomiota siihen, kuinka paljon bitumin pohjamaalaus maksaa. Laatutuotteiden hinta on noin 900-1000 ruplaa kymmenen litran kauhalle. Jos pakkaus on epäselvä, ota yhteyttä myyjään ja pyydä mukana olevia asiakirjoja. Todistuksilla on oltava sininen sinetti.

Koulutusvideo: TechnoNICOL-alukkeiden valinta ja käyttö ↑

Bitumipohjamaalin levitysmenetelmä on melko yksinkertainen. Jos sinulla ei kuitenkaan ole riittävästi kokemusta rakentamisesta, kannattaa kääntää asiantuntijoille. Vedeneristys on vakava asia eikä siedä amatöörejä!

Bitumipesun kulutus vedenpitävyyteen

Bitumialuke on erityinen rakennusmateriaali, jota käytetään vedenpitävyyteen. Kerrosten määrä ja sen käyttöolosuhteet voivat olla erilaisia, kaikki riippuu alukkeen koostumuksesta. Bitumipohjamaalia voidaan käyttää kattotiilien, seinien vedenpitävien kellareiden ja perustusten vedenpitävyyteen. Usein tätä koostumusta käytetään rullan vedeneristyksen vahvistamiseen. Alukkeen käyttö helpottaa monia töitä, tekee eristekerroksesta laadullisemmaksi ja kestävämmäksi.

Valmis bitumialuketta levitetään heti substraattiin, mikä säästää aikaa työn suorittamisessa.

Työkalujen tyypit

Nykyään vedenpitäväksi tekemiseksi voit käyttää eri kokoonpanoilla varustettuja alukkeita:

Kuumakäyttöinen bitumialusta vaatii esilämmityksen 150 astetta.

 1. Bitumista klassista pohjamaalia käytetään massiivisiin rakennetut kattoihin. Se toimitetaan valmiissa tai erityisessä tiivistetyssä muodossa, joka on laimennettava liuottimella. Tällainen bitumipitoinen aluke on täysin käyttövalmis, sitä voidaan käyttää myös nolla-lämpötiloissa.
 2. Vesipohjaiset emulsioformulaatiot on suunniteltu sisustustöihin, niitä voidaan käyttää päällysteisiin kattoihin vedenpitäviksi. Korkean laadun, sävellykset ovat täysin valmiita työskentelemään. Koostumus ei sisällä liuottimia, ei syttyviä vaarallisia ainesosia. Käyttöön ei tule tulevia palavia aineita.
 3. Bitumipolymeeriseoksia käytetään betoni-, metalli-, sementti-hiekkapinnoille. Koostumukset ovat käyttövalmiita, ne antavat mahdollisuuden suojata pinnan täydellisesti korroosion kielteiseltä vaikutukselta. Voidaan käyttää myös alhaisissa lämpötiloissa, kuivausaika - jopa 5 minuuttia.

Kuinka käyttää kylmää pohjamaalia?

Pohjamaali, jota käytetään liuottimien kuten liuottimen, tolueenin, valkoisen alkoholin, tavallisen bensiinin kanssa. Tästä syystä on suositeltavaa suorittaa kaikki työt vain ulkoilmassa. Käytä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita, mukaan lukien lasit, käsineet ja erityinen puku. Bitumiin perustuvat mastikat valmistetaan ilman orgaanisia liuottimia, ja tämä on suuri etu niiden käyttöön. Tämä tarkoittaa, että tällaisten aineiden kosketus vaahtomateriaaleihin ei vapauta mitään myrkyllisiä ja haitallisia aineita. Seosten käsittely ei ole niin vaarallista, ja tulevaisuudessa ne eivät voi vaikuttaa talon ihmisten terveyteen.

Levitys levitetään harjalla, rullalla, spatulilla tai suihkeella koostumuksen juoksevuudesta riippuen.

Masten koostumukseen voi kuulua lasikuitua, kuitua. Niitä käytetään kattorakenteiden kanssa, korjaamaan tieliikennettä ja tekemään vesitiiviyttä. Nämä ovat erittäin laadukkaita bitumipolymeeriseoksia. Niitä on helppo käyttää, niiden kulutus on taloudellista.

Aluke on bitumipitoista, ennen sen levittämistä on ensin sekoitettava niin, ettei pohjaan jää sedimenttiä. Vain sen jälkeen voit käyttää sävellystä työtä, muutoin kerros on erittäin ohut. Aloita työskentely lämpötiloissa -10 ° C, käyttö alhaisissa lämpötiloissa ei ole sallittua. Alle 0 ° C: n lämpötilassa koostumusta suositellaan esikuumennetuksi saavuttamaan lämpötila + 30-50 ° C. Sitten sitä sovelletaan helposti ja tasaisesti muodostaen laadukas kerros. On välttämätöntä kuumentaa koostumusta vedessä tai höyrykylvyssä niin, että se ei kosketa avotulta, ei polta säiliössä, ei aiheuta kipinöitä, mikä voi olla vaarallista. Lämmitystä varten on suositeltavaa käyttää erityistä suljettua astiaa, jossa on kansi. On tarpeen käyttää vähintään 2 kerrosta, joiden paksuuden on oltava vähintään 0,5 mm.

Primer kulutuslaskenta

Taulukko bitumimastisista ominaisuuksista ja kulutuksesta.

Kulutus riippuu siitä, millaista työtä se käytetään. Valmistajat ilmoittavat tavallisesti pakettien nopeuden niin, että on kätevää laskea tarkasti ja nopeasti, kuinka paljon materiaalia tarvitaan. Seos sisältää noin 30-70% haihtuvaa tyyppiä olevista liuottimista. Tämä tarkoittaa, että kutistumisen prosenttiosuuden asettamisen jälkeen on 30-70. Siksi on tarpeen sisällyttää kutistuminen virtaukseen. Koostumuksen määrittämisen yhteydessä on ensin määritettävä, mitä käytetään bitumipohjamaalissa. Voit käyttää seuraavia keskiarvoja:

 1. Jos bitumin pohjamaali on välttämätön perustan vedenpitävälle kerrokselle, on välttämätöntä kestää noin 2 - 4 kg mastista.
 2. Jos pohjamaalia käytetään mastikatkoksille, tarvitaan neliömetriä kohti 3,5-6 kg mastista.
 3. Vedenpuhdistuskerroksen varmistamiseksi kattoma-aineen mukana tulee ottaa 1-2 kg mastista.

On muistettava, että kuumaa bitumi- aluketta käytetään suuremmassa määrin kuin kylmä. Mutta monissa tapauksissa on parasta käyttää juuri kuumaa materiaalia, jolla on useita muita ominaisuuksia. Kulutus riippuu siitä, mikä pinta koostuu koostumuksesta. Pystysuorille seinille tarvitaan 2-3 kerrosta, joista jokaisen on kuivuttava. Vaakapintojen osalta kerrosten määrä voi olla erilainen, kaikki riippuu määräpaikasta. Esimerkiksi 1 kerros riittää katemateriaalin liimaamiseen, 2-3 kerrosta tarvitaan jo mastokattopinnoille. Materiaalin laskennassa on otettava huomioon, miten pohjamaalia levitetään bitumipitoisuudella.

Harjaa ja harjaa käytettäessä tarvitaan suuri määrä rullien osalta - pienempi.

Edullisin tapa on käyttää erikoisruiskut, joiden avulla vähimmäiskulutuksen ansiosta saadaan aikaan erinomainen eristyskerros.

Aineiston kulutus on äärimmäisen tärkeää, koska suunnitteluvaiheessa voit valita edullisimman ja laadukkaimman vaihtoehdon. Näin voit säästää rahaa, tehdä työstä niin kalliiksi taloudellisesti. Bitumipesun kulutuksen laskemiseksi on otettava huomioon monet tekijät. Tämä ei ole vain kerrosten määrä vaan myös käyttöolosuhteet. Laskelmien työ ei ole kovin vaikea, koska valmistajat yleensä ilmaisevat keskimääräisiä numeroita. Jäljellä on vain laskea pinta-ala, vaadittu kerrosten lukumäärä.

Aluke on bitumipitoista. Bitumin alukkeen kuvaus, tyyppi, soveltaminen ja hinta

Tämän käsitteen takana, jotka rakentajat tietävät itsekseen, mutta melkein koskaan kuulleet ne, jotka tekevät jotain omissa kodeissaan, piilevät puhdistetun tuotteen ja yksinkertaisesti sekoitetaan bitumi ja useita orgaanisia yhdisteitä tai alkoholeja.

Kuvaus ja tekniset tiedot

Aluke on bitumipitoista tai se on bitumin aluke, se on homogeeninen perusseos, joka on tehty bitumipohjaisesti lisäämällä kerosiinia ja valkoista henkeä. Koostumus voi sisältää muita lisäaineita riippuen saadun ratkaisun teknisestä tarkoituksesta.

Alun perin tämän aineen käyttötarkoitus - vedenpitävyys, nimittäin aluke on suunniteltu maksimaalisen yksinkertaistamisen ja tämän menettelyn vähenemisen vuoksi. Ominaisuudet, jotka erottavat sen muista tekniseltä puolelta ovat:

 • hyvin lyhyt kuivausaika;
 • maksimaalinen lämpöstabiilius ja häiriönsieto nolla-lämpötiloihin;
 • absoluuttinen ilmatiiviys.


Nämä ominaisuudet ovat tietenkin luonnostaan ​​materiaaliin sen perusominaisuuden lisäksi vedeneristysominaisuuksissa. Kehityksessä oletettiin, että suorat käyttöalueet ovat sellaisia ​​materiaaleja kuin:

 • betonilaatat ja muut betonirakenteet;
 • sementti sementti ja niin edelleen.

Koska tärkeimmät käyttöpaikat olivat:

 • maanalaiset kaivokset;
 • maanalainen varastointi;
 • maanalaisia ​​esineitä permafrostissa ja muissa vastaavissa paikoissa.


Käytännössä materiaali osoittautui kuitenkin erittäin sopivaksi ja taloudelliseksi, ja sitä alettiin käyttää laajemmin, ja myöhemmin sekä pohjamaalaus että muut sen pohjalta muodostuneet rakennusmekoitukset, esimerkiksi mastiksit, ilmestyivät rakennusmarkkinoiden hyllyille.

Bitumin alukkeen käytännölliset ominaisuudet, jotka tekivät sen hyvin suosittu, ovat:

 • käytännöllisen soveltamisen mahdollisuus säilyttäen työskentelyominaisuudet lämpötiloissa, jotka vaihtelevat välillä 50 - + 120 astetta, eli yksinkertaisesti sanottuna materiaali ei välitä lainkaan lämpötilaa;
 • erittäin korkea elastisuus;
 • kuivausnopeus, tämä ominaisuus riippuu koostumuksen pitoisuudesta, kuivaus kestää yhdestä viiteen tuntiin;
 • korroosionestoaine - yksi materiaalin "sivusta" ominaisuuksista;
 • elementaarinen käyttö - mikä tahansa kätevä työkalu kuivalla ja puhtaalla pinnalla;
 • hyvä itsevakauma käsiteltävän pinta-alan ja pinnoitteen suuren tiheyden vuoksi, jopa yhdessä kerroksessa;
 • helppoa takavarikointia käsiteltävän materiaalin kanssa, alukkeen toinen sovellus on lähes koskaan tarpeen.


Lisäksi ratkaisu on erittäin edullinen ja koska se myydään rikasteen tilassa, on kätevää laimentaa se täsmälleen sellaisena kuin se voidaan tarvita joka tapauksessa erikseen.

Vakaan kysynnän ansiosta useimmat valmistajat alkoivat tuottaa paitsi bitumisista materiaaleista valmistettuja kapeita materiaaleja myös erilaisia ​​alukkeen lajikkeita, joilla on erityinen tarkoitus:

 • katto;
 • teille;
 • putket;
 • yleiskäyttöön.


Kattoihin liittyvien töiden pohjamaalaus on ratkaisu huokoisten perustusten esikäsittelyyn ja pohjustukseen sekä itse katemateriaaleihin. Esimerkiksi ne voivat kattaa puiset sauvat ja lamellit, joihin katto putoaa, ja ullakkokerroksen seinät ja itse kattotarvikkeet, jos se tarvitsee sitä.

Lisäksi alusta on erinomainen liimaamalla lämpöä eristäviä tai muita materiaaleja käsitellyillä pinnoilla.

Teiden osalta bitumiliuoksia käytetään raunioiden ja muiden substraattien nippujen käyttämiseen, eli tämän rakentamiskonsentraation avulla voit tehdä erittäin vahvoista ja korkealaatuisista säätiöistä omille kesämökillemme "poluille".

Putkistoissa, jotka eivät ole eristäviä, vaan kytkevät, yhdistävät heterogeeniset materiaalityypit, bitumikonsentraatin ominaisuudet ja sen korroosionestolaite tulevat ensimmäiseksi. Hyvin selkeät ominaisuudet.

Yleiskonsentraatit, esim. Primer bitumi "TechnoNIKOL", ovat helpoimpia henkilökohtaiseen käyttöön - maassa, autotallissa, jalusta- tai kellarieristyksen järjestelyssä, myös käsiteltäessä saumoja lohkokaupoissa.

Nämä koostumukset soveltuvat kaikkiin, ne täytyy vain laimentaa sovelluksen tavoitteiden mukaisesti ja ohjata pakettien käyttöohje. Yleiskonsentraattien joukossa on erityinen paikka bitumipolymeeriliima, jonka TechnoNIKOL tuottaa merkinnällä "nro 03". Sen rakenteessa on yhteys:

 • öljy bitumi;
 • orgaaniset liimat ("liuottimet");
 • polymeerit.

Koostumus ja sen sisältämien aineiden suhde ovat erittäin onnistuneita - tällainen konsentraatti kuivuu minuuteissa millä tahansa säällä, sillä on erittäin suuria ominaisuuksia korroosiota ja tietenkin kosteutta vastaan ​​pinnoitettavan materiaalin suojaamiseksi.

Tämä tyyppi sopii parhaiten esipäällystykseen ennen lämmittämisen tai muiden materiaalien "kotimaisissa" olosuhteissa. On syytä korostaa bitumin pohjamaalia "№01".

Se on valmistettu käyttövalmiiksi, mikä helpottaa suuresti tämän alukkeen omakotitalon käyttöä. Lisäksi kauhan nimellistilavuus on 20 litraa, eli juuri niin paljon kuin tarvitaan, esimerkiksi katto- ja ullakon seinien pohjaksi keskikokoisessa maalaistalossa.

Sisältyneitä aineita sisältävien bitumilajikkeiden lisäksi on myös erillinen tyyppiemulsio, jossa on merkki "№04". Tämän tyyppinen alukerrosliuos ei sisällä ollenkaan orgaanisia aineita ja liuottimia, ja se on erittäin kätevä työskentelemään asuinympäristöissä.

Ja me emme voi sanoa täydellinen emulsio vastakohtia - aluke "AquaMast" bitumiin pohjamaali, päinvastoin lisääntynyt pitoisuus liuottimet ja orgaaniset yhdisteet, joka tarjoaa käytännössä "pika" kuivumisen, mutta tietenkin, bitumin riittävän myrkyllinen, käyttää sitä asuinrakennuksessa, jossa on ihmisiä ja eläimiä, ei suositella. Tämä pätee vain pintojen käsittelyyn liuoksella, kuivauksen jälkeen materiaali on täysin turvallinen.

Erikseen on syytä mainita tällainen "tytär" -tuote pohjamaalimateriaalina, joka on merkitty pakkaukseen lisämerkillä "MB-50". Sitä sekoitetaan usein alukkeeseen eli suoraan alustapohjaisella tiivisteellä tai liuoksella, mutta se on täysin erillinen, itsenäinen tuote, joka keskittyy metallien kanssa työskentelyyn.

Mastilla on suurempi viskositeetti, tiheys, kun sitä käytetään, se "varustaa" rautaa. Korroosionestot sekä suojaavat, ilmassa ja kosteutta parantavat ominaisuudet ovat tämän öljynjalostustuotteen voimakkaimpia, vaikkakin vedenpitävänä aineena sitä voidaan myös käyttää.

Kulutus ja käyttö

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen pohjusteen haluat ostaa, sinun on pidettävä mielessä, että minkäänlaisella bitumipohjamaalla on sertifikaatti ja useat muut lakisääteiset asiakirjat.

Älä epäröi kysyä myyjiltä, ​​lisäksi jokaisesta luotettavasta valmistajasta ja verkkoutumismateriaalista, he itse varmistavat, että ostajalle annetaan aina kaikki tarvittavat tiedot.

Suoraa soveltamista varten tätä koostumusta voidaan soveltaa kirjaimellisesti millä tahansa sopivalla tavalla:

 • harjat;
 • harjat;
 • rullat;
 • suihkeet ja niin edelleen.


Pintojen valmistukseen ei ole erityisiä vaatimuksia, sillä on perus- ja itsestään selvää - pinnan on oltava kuiva ja puhdas.

On välttämätöntä kiinnittää huomiota pohjamaalauksen kuivumisvaatimuksiin - kerros pitää säilyttää päivässä alle +5 asteen lämpötilassa. Itse asiassa näissä olosuhteissa bitumi kuivuu 15-25 minuutissa, mutta päivittäistä jaksoa on noudatettava, kuten valmistajan suosituksista säädetään. Myös ennen ämpärien käyttöä bitumilla pitäisi olla lämmin huone.

Taloudellisesta näkökulmasta materiaali on erittäin kannattavaa, keskimäärin bitumipesun kulutus per m2 on 0.200 - 0.350 litraa. Mikään aluke ei voi ylpeillä niin alhaisella kulutustasolla.

Emulsiolla, liuotinvapaa bitumipäällystysmateriaalilla on lämpötilarajoituksia, jotka liittyvät orgaanisen aineen poissulkemiseen sen koostumuksesta. Tämän aineen käyttö voi olla +5 - +30 astetta.

Bitumipitoisen alukkeen hinta riippuu pääasiassa sen pitoisuuden asteesta. Tämän alukkeen suosituimpien lajikkeiden ei-ammattimaisten teosten kustannukset vaihtelevat seuraavissa kehyksissä:

 • 86-1704 ruplaa 20 litran kauhalle bitumia "№01" varten;
 • 158 ja 3151 ruplaa / 20 litran tilavuus polymeerille universaalille "№03";
 • 65 - 1297 ruplaa 20 litran pakkauskauhalle epäorgaanista emulsiota "№04" varten.


Nopeasti kuivuvan tuotteen kustannuksella, kun päinvastoin kuin emulsiolla on suurempi orgaanisen aineen ja liuottimien määrä, primäärinen bitumi "AquaMast" vaihtelee 67: stä 1 1203 ruplaan.

Mutta tämän kauppanimityksen mukaisesti tuotetun bitumin aluke on eri tilavuus. "AquaMast" myydään kauunoissa 20, mutta 18 litraa kohden. Tämäntyyppisellä bitumilla on myös suurin kulutus - 0,350-0,400 litraa neliömetriä kohden.

Yleensä tällainen vedeneristysaluke on kaikkein edullisin ja luotettavin tähän mennessä. On myös mahdotonta unohtaa sellaisia ​​etuja kuin helppokäyttöisyys ja korkea kiinnittyminen johonkin pintaan, joka on vaikeaa useimmille varoille.