Keittoastiasto ja pohjamaali

Mastic on monipuolinen vedeneristysmateriaali, jota käytetään laajasti rakentamisen aikana. Tämä materiaali on bitumin sulamisen tuote, jossa ei ole tällaisia ​​bitumien haittoja, kuten haurastuminen pakkasen aikana ja liiallinen juoksevuus äärimmäisessä lämmössä. Mastiksella on melko viskoosi sakeus, joten sitä voidaan levittää pystysuoralle pinnalle melko ohutkerroksessa. Ajan myötä tämä kerros ei sula.

Mastinen DIY

Tehdä mastesi itse, tarvitset:

 • paloja puhdasta bitumia,
 • täyteaineita,
 • pehmentimiä.

Oletetaan, että haluat saada 10 kiloa valmiista seoksesta. Ota sitten puhdasta bitumia 8,5 kg, täyteainetta 1 kg (metsälanki tai sahanpuru, turve, mineraalivilla, kumirumu, asbesti), pehmitin 0,5 kg (jäteöljy). Mastic on parhaiten keitetty erikoiskattiloissa, joissa on paksut (vähintään 3 mm) seinät ja kansi. Tällaisten seinien avulla voit jakaa lämmön tasaisesti siten, että bitumi ei pala.

Ruoanlaittoa koskevat säännöt

 • Kattilaa voidaan ladata enintään 70%. Muussa tapauksessa mastinen voi roiskua.
 • Kattilaa ei saa asentaa suoraan tulipaloon, mutta se on kaukana jalustalla.
 • Parasta pitää keittolämpötila 190 ° C: ssa. Korkeammissa lämpötiloissa bitumi voi hajota.
 • Yritä välttää lämpötilavaihteluita - lopulta sinulla on homogeeninen mastikokoonpano. Kuinka tietää, että lämpötila on liian korkea? Hyvin yksinkertainen. Ylikuumenemisen ensimmäinen merkki on keltavihreiden kuplien ulkonäkö.

Ruoanvalmistusprosessi

 1. Ennen kuin aloitat suurien bitumien palojen pienentämisen pienemmiksi, puhdista ne lian ja hiekan avulla.
 2. Koko bitumisulatusmenetelmä on edennyt hyvin hitaasti, noin kolme tuntia.
 3. Täyteaine on jauhettava, kuivuttava ja lämmitettävä.
 4. Täyteaineita ja pehmittimiä tulee ottaa asteittain käyttöön.
 5. Keitä seosta sekoitetaan säännöllisesti (lapio), poista vaahto siitä.
 6. Kun vaahto on pudonnut ja seoksen pinta on täysin sileä, voit lisätä pehmittimen.
 7. Sitten taas kaikki hyvin sekoitettu.
 8. All - mastic on valmis.

Säilyvyys

Keitä mastille mieluiten heti ennen sen käyttöä. Pidempi kuin 24 tuntia, sitä ei voi tallentaa. Käytön aikana mastin on aina oltava kuuma (noin 120 ° C).

DIY-aluke

Ei ole suositeltavaa käyttää mastista paljaita pintoja. Pintoille on annettava hyvä tartunta etukäteen, minkä vuoksi ne puhdistetaan roskista ja pohjustetaan. Pohjustus antaa korkean lujuusmallin kerrosta.

Alukkeen koostumus on yksinkertainen: bitumin ja bensiinin liuos suhteessa 1 - 3.

Ruoanvalmistusprosessi

 1. Alukkeen valmistamiseksi on tarpeen laittaa kuuma bitumi (noin 70 ° C) bensiiniin.
 2. Bitumi pannaan pieniin osiin ja sekoitetaan täydelliseen liukenemiseen saakka.
 3. Kiinteiden sulkeumien välttämiseksi aluke voidaan suodattaa hienojakoisen metalli-verkon läpi.

aiheuttaminen

Pohjamaalia tulee levittää kahdessa kerroksessa (tai kolmessa kerroksessa). Odota 10-15 minuuttia ennen seuraavan kerroksen levittämistä. Sitten pinta pinnoitetaan mastiksella.

Kuinka tehdä bitumipitoinen pohjamaali omalla kädelläsi? Ruoanvalmistusmenetelmät?

Kuinka valmistella bitumipitoista pohjamaalia?

Kuinka tehdä bitumipitoinen pohjamaali (bitumipitoinen pohjamaali) omiin käsiisi. Mitä komponentteja tarvitaan ja missä määrin?

Bitumipohjamaali (bitumipitoinen pohjamaali) on välttämätön rakentamisessa, jotta voidaan luotettavasti vedeneristys, esimerkiksi lattiat kytkimen asentamisen jälkeen, kattolaitteessa. Se voidaan ostaa valmis, käyttövalmis, ja voit kokata sen itse. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla: "ruoanlaitto" avulla.

Lisää bitumi säiliöön, kuumenna kiehuvaksi lämpöön ja kaada varovasti säiliöön bensiinillä. Tärkeää: kaada bitumi bensiiniin, ei päinvastoin! Sekoita perusteellisesti ja koostumus on valmis työskentelemään, pohjustukseen.

Toisessa menetelmässä koostumus valmistetaan useita päiviä, viikon - 12 päivän ajan. Sen kykyä kaataa bensiiniä, sitten paloja bitumia. Säiliö suljetaan hermeettisesti ja liukenemisprosessi kulkee hitaasti itsestään. Voit nopeuttaa prosessia, jos sekoitat huolellisesti koko massaa.

Kyllä, selvennys, bitumin ja bensiinin suhde on seuraava: metallipinnoille - 1: 3; betonipinnoitteiden käsittelyyn - 1: 2.

On suositeltavaa valmistaa pohjamaali välittömästi ennen sen käsittelyä, sillä se saattaa paksua (kovettuu jo 15 asteessa), mutta jos se kovettuu, se riittää lämmittämään sen uudelleen ja sekoittamaan perusteellisesti. Pidä kiinni lämpimässä paikassa.

Primer-bitumi tekee sen itse

Hyvät asiakkaat! Seuraavan voimakkaan kasvun yhteydessä.

Mastisten, pohjamaalien, bitumien ja asfalttihartsin hinnankorotus

Hyvät asiakkaat! Nopeiden hintojen nousun vuoksi.

Bitumimastikan hintojen nousu 14.5.2018

Hyvät asiakkaat! Ilmoitamme sinulle, että kasvun yhteydessä.

Aikataulu TC Ant-Snab toukokuun lomille 2018

Toukokuun juhlapäivät ovat tulossa: touko-päivä, Victory Day, ensimmäinen.

Lasin korkeammat hinnat alkaen 04.23.2018

Hyvät asiakkaat! Ilmoitamme sinulle, että kasvun yhteydessä.

Bitumialuke tekee sen itse

Valitettavasti viime aikoina ihmiset pahenevat matematiikassa. Tämä on ymmärrettävää: käyttö vaikuttaa itsestään tuntuisevalta, varsinkin koska kulkevat kohdat vähenevät jatkuvasti. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten tavallista matematiikkaa käytettäisiin alukkeen tilauksen yhteydessä.

Monet uskovat, että aluke on lähes sama mastinen, vain hieman liuotinta. Joskus, jotta säästää, ihmiset ottavat halvin mastiksi ja tekevät siitä alukkeen käsin. Eli osta ylimääräinen liuotin, avaa kauhat, lisää, kuumenna ja sekoita haluttuun sakeuteen.

Ja nyt matematiikasta: Kauhan Primerillä meillä on 800 ruplaa, mastikauhan Proof - 700 ruplaa. Jotta mastat saadaan haluttuun johdonmukaisuuteen, on kaadettava vähintään 2-3 litraa liuotinta ämpäriin, kuumenna ja sekoita, vaikka se tehdään sekoittimella, sakeus ei vastaa tehdasta, koska tehtaalla on teollisuuslaitoksia.

Sen vuoksi sen sijaan, että ostettaisiin käyttövalmis bitumialuke, huolimaton taloudenhoitajien voitto on 100 ruplaa, jolloin sinun on asetettava kustannukset liuotinta varten (ja ei, tämä ei ole helpoin ja halvin kuin monet ihmiset ajattelevat), lämmittämään mastiksi nopeuttamaan reaktiota, (koska se on mahdotonta sekoittaa sen kanssa jotain kuin pohjamaali kädet), työ ja sähkö. Ja luonnollisesti - aika, jota valitettavasti jostain syystä kukaan ei pidä.

Tämän seurauksena sama aluke kuin me emme vielä toimi. Koska (suurella salaisuudella) bitumipitoinen aluke ei ole vielä mastinen suurella määrällä liuotinta, mutta sen valmistusmenetelmä on jonkin verran monimutkaisempi kuin edellä kuvattu. Voit yksinkertaisesti tilata itsellesi käyttövalmis alukkeen. Ja jopa saada alennusta esimerkiksi tilauksesta 100 kauhasta.

Emme vastusta niitä harrastajia, jotka ovat valmiita tuhlaamaan aikaa ja energiaa tiettyjen bitumisten materiaalien ylituotantoon muille.
- anna sinulle mitä haluat.

Ja älä unohda: Ant-Snab on rehellinen yritys ja jos suosittelemme tekemään valmiin pohjamaalin, se ei ole halu myydä jotain kalliimpaa, se on ennen kaikkea rakkautta ja hoitoa.

Miten tehdä bitumi-mastista tehdä se itse

Nykyään vedenpitävyyteen käytetään laaja valikoima tuotteita, mukaan lukien bitumi ja mastiset aineet. Laaja valinta edellyttää vakavaa lähestymistapaa aineiston arvioinnissa sovellettavuuteen kussakin yksittäistapauksessa.

Rakennuksen rakentaminen alkaa säätiöltä. Sen vahvuudesta ja pitkäikäisyydestä riippuu talon tai muun rakenteen elämästä. Molemmat tekijät vaikuttavat suoraan vedenpitävyyteen. Siksi mastiksi on välttämätön. Kumpi valita korkealaatuisen vedenpitävyyteen riippuu käyttötarkoituksesta ja tyypistä. Valmista bitumi-kalkkipohjamaali vedenpitävään säätöön ja tee se itsellesi.

Päätyypit

Bitumiset mastit luokitellaan seuraavien ominaisuuksien mukaan:

 • Se eroaa valmistusmenetelmässä - kylmä, kuuma.
 • Se eroaa tarkoituksessa. Bitumipitoista materiaalia käytetään erilaisissa teoksissa - katto, eristys, vedeneristys, asfaltti, korroosio ja liima.
 • Vaihtelee kovetettavuudessa. Se on jaettu kovettuviin yhdisteisiin ja ne, jotka eivät kovettua.
 • Se eroaa tyyppisessä täyteaineessa. Eri aineita käytetään sitovina komponentteina. Siksi mastiksi on jaettu öljy-bitumiin, bitumipolymeeriin, bitumi-lateksiin, bitumikumiin.
 • Se eroaa laimennustyypin mukaan. Jotkut liukenevat veteen, toiset - orgaanisiin liuottimiin tai aineisiin.
 • Se eroaa koostumuksesta - yhden ja kahden komponentin.

Bitumimateriaalin ominaisuuksia säätiölle

Perustan bitumimastin vedeneristys on välttämätön työkalu. Kaksi menetelmää vedenpitävyys: ensimmäinen on mastinen liima tallennetun materiaalin ja pohjan pohjan ja toinen sovelletaan suoraan perustan säätiön kerroksittain. Komponenttien ominaisuuksien ansiosta bitumimateriaalilla on seuraavat ominaisuudet:

 • Kattaa pohjan pohjan kosteudenkestävällä kalvolla, jolla on suuret fyysiset ominaisuudet. Se on kestävä, ei halkeile, ei kestä lämpötilan muutoksia eikä se pelkää vettä.
Pohja vedeneristys
 • Mastinen vastustaa muotin ja sienen syntymistä ja leviämistä pohjan pohjalle.
 • Mastinen sulkee pohjan pohjan huokoset ja pienet viat - sirut, halkeamat jne.
 • Se on erittäin kestävä kaikentyyppisellä pohjapohjalla.
 • Kalvo, jolla on suuri joustavuus ja mekaanisen rasituksen kestävyys.

Ohjeet vedenpitävyyden toteuttamiseksi

Työkalujen käyttö edellyttää turvallisuusmääräysten noudattamista. He käyttävät lasit, käsineet, peittävät hiuksensa ja altistuvat ihonsa. Hengityslaitetta tarvitaan, jos ilman lämpötila on korkea.

Kuumaa kangasta ennen vedenpitävyyttä, lämmitä valmistajan ohjeiden mukaiseen lämpötilaan. Se on +160 astetta bitumiöljykoostumukselle. Kylmä välittömästi käyttövalmis. Vesitiivistykseen kuumaa mastista levitetään märälle pinnalle, mutta kylmä ei ole.

Kaikentyyppisten koostumusten vedenpitävyyden pintakäsittely on identtinen:

 • Säätiö on puhdistettava, rasvattava ja kuivattu.
 • Pinnan puutteet on suljettava kitti- tai sementtilaastilla, minkä jälkeen ne peitetään bitumipesulla. Sitä myydään missä tahansa kaupassa, mutta se on valmistettu omilla käsillään. Tätä varten laimenna jotain liima-ainetta liuottimella.
 • Ennen kuin käytät kylmämuovia, sitä tulisi sekoittaa. Jos se on kaksikomponenttinen, älä unohda lisätä kovettajaa.

Hänen kätensä bitumi mastiksi on paras levittää telalla tai siveltimellä Jotkut mestarit suositeltavaa käyttää tiivistämään nailonharjalla ja siveltimellä pohjamaali. On tärkeää noudattaa kahta ehtoa - kerroksen paksuus ei ylitä valmistajan suosittelemaa arvoa ja kerros levitetään tasaisesti.

Tee-se-itse-vedeneristys

Pystysuorat pinnat peitetään ylhäältä alas. Obmazochny-menetelmää voidaan käyttää bitumi- öljyn mastista vedenpitävänä, jos hydrostaattisen paineen arvo on alle 2 metriä. Jos se on suurempi, on suositeltavaa ottaa koostumus polymeereillä.

Mastia käytetään useissa kerroksissa. Jokainen kuuluu edelliseen, joka on jo kuivunut. Valmius määräytyy koskettamalla kättä. Jos se ei tartu, peitä se seuraavalla tavalla. Kunkin kerroksen paksuus vaihtelee säätiön syvyydestä. Kun se on alle kaksi metriä, kaksi millimetriä paksuus riittää. Jos syvyys on suurempi, tarvitaan kolme kerrosta, joiden paksuus on 1,5 mm.

Työkalun puhdistaminen kuivasta mastista voi olla liuottimia ja erityisiä pesuja. Joskus kerosiini auttaa.

Mastinen DIY

Jos budjetti on pieni ja et voi ostaa kokoonpanoa, tee mastike omilla käsilläsi. Voit tehdä tämän seuraavasti:

Määrä riippuu vaaditusta tilavuudesta. Kuvittele lasku 10 kg: lle valmiista mastiksista. Se kestää 8,5 kg bitumia, 1 kg täyteainetta ja kiloa pehmittimenä. Ainesosien mukaan täyteaine ottaa mineraalivillaa, sahanpurua, asbestia tai kumirumua. Pehmittimen rooli leikkii käytettyä mineraaliöljyä tai kerosiinia.

Sekoita bitumi pieniksi paloiksi. Täyteaine murskataan myös. Bitumi taitettiin metallipakkaukseen, jossa on paksut seinät ja tulipalo.

Bitumi-mastikeitto

Koostumus laajenee kuumennettaessa, joten kapasiteetti on riittävän suuri.

Sulattaa sisältö säilyttäen enintään 190 asteen lämpötila, muuten bitumi hajoaa. Aloituksen merkki on keltavihreä värien ilmestyminen. Jos lämpötila on enemmän tai vähemmän vakio, sementti valmistetaan homogeeniseksi. Lisää täyteainetta ja pehmitintä vaaditaan vähitellen. Seosta sekoitetaan säännöllisesti. Vaahto näyttää ampua jotain tasainen.

Kun vaahto laskeutuu, aloitetaan pehmittimen lisääminen. Tämän jälkeen sekoita uudelleen. Tässä ruoanlaittoprosessissa pidettiin täydellistä. Tallennettu mastinen, käsin luotu, voi olla enintään yksi päivä. Lämpötila käyttöhetkellä +120 astetta.

Bituminen aluke tekee sen itse

Jos pintaa ei käsitellä alukkeella, masten tarttuvuus vähenee. Vedeneristyskalvon vahvuus on riittämätön.

Pohjus bitumi on bensiinin ja liuenneen bitumin seos suhteessa kolmeen yhdeksi.

He tekevät sen omilla käsillään. Lämmitä bitumi 70 astetta ja laita säiliöön bensiiniä tai kerosiinia. Tee tämä hitaasti, pieninä kappaleina ja jatkuvasti sekoittaen, kunnes bitumi on täysin liuennut. Suurten fraktioiden poistaminen tai suodatus verkon läpi pienten solujen kanssa.

Levitä pohjamaalia 2-3 kerroksessa. On suositeltavaa keskeyttää kerrosten levitys 15 minuutissa.

kulutus

Aineiden kulutus riippuu käsitellystä alueesta ja kerrosten määrästä. Sen vaikuttavat materiaali, josta pohja on tehty, ja sen tiheys. Kulutukseen vaikuttaa tuotteen koostumus ja laatu.

Tavallisesti virtausnopeus on 300 - 900 grammaa neliömetriä kohden.

Bitumiset mastit pakkauksissa

Riippuu siitä, miten ja miten vedeneristys suoritetaan. Päällysteellä tarvitaan enemmän, koska tarvitaan paksumpia kerroksia.

Arvioitu kulutus kertoo paketin valmistajalta. On keskimäärin tietoja, mutta ne ohjaavat sitä. Kulutukseen vaikuttaa se, onko alukea käytetty vai ei.

Videossa voit tutustua pohjamaalin valmistukseen ja mastiksi:

valinta

Valinta on iso. Jotta et voi erehtyä, saat maksimitiedot kustakin koostumustyypistä, sen ominaisuuksista, ominaisuuksista ja ominaisuuksista. Tutustu erikoistuneiden sivustojen ja asiantuntijoiden suosituksiin. On toivottavaa, että suosituksia tuettiin käytännön esimerkkein.

Kauppa arvioi paketin ulkoasua kiinnostuneena vanhentumispäivästä. Jos kaikki sopii, suorita pieni punnituskoke. Tosiasia on, että normaali tuote sisältää komponentteja, jotka ovat kevyempiä kuin vesi. Lisäksi koostumus kaadetaan tehtaalla kuumana, ja siksi laajennetussa tilassa. Jos viiden litran säiliö painaa 5 kiloa tai enemmän, tulee kysymys laadusta.

Mitä käsityönä on tehty, on parempi olla tekemättä vakavaa työtä heidän avustuksellaan. Tämä materiaali ei kannata säästää.

Maakohtaiset asiat

Rakentaminen ja mökki selkeällä kielellä

Primer-bitumi tekee sen itse

Pohjamaalaus on pintakäsittelyyn käytettävä koostumus. Pohjamaalaus on olennaisesti bitumipeseri ja se saadaan liuottamalla bitumi. Se valmistetaan tiivisteenä tai käyttövalmiina. Myös aluke voidaan valmistaa käsin.

Ruoanlaitossa on kaksi tapaa.

Ensimmäinen menetelmä - niin kutsuttu "ruoanlaitto". Alukkeiden komponentit ovat bitumi ja bensiini suhteessa 1 - 3, jos alusta tarvitaan levittämiseen metalliin ja 1 - 2 betoniin. Tulipaloa voidaan käyttää tulipalon sytyttämisen aikana.

Pääasia on tuoda bitumi kiehuvaan. Kiehumisbitumi kaadetaan bensiiniin ja sekoitetaan.

Myös omien käsiensa pohjamaalibitumi voidaan valmistaa eri tavalla, mutta se on pidempi kuin ensimmäinen. Bensiini kaadetaan säiliöön, minkä jälkeen putoavat bitumit, jotka alkavat liukua bensiiniin.

Muiden kuin bensiinin liuottimet alukkeiden valmistukseen eivät ole sopivia. Kaksi tekijää on otettava huomioon - säiliön tiiviys ja tarve sekoittaa bitumi säännöllisesti bensiinin kanssa. Pohjamaalaus paksunnetaan nopeasti ja siksi valmistetaan ennen käyttöä.

Käytetyn koostumuksen tulee kuivua vähintään 16 tuntia. Aluke on varastoitu lämpimään huoneeseen, mutta on pidettävä mielessä, että se kuuluu kuumille materiaaleille ja sillä on kaikki tarpeelliset paloturvallisuusvaatimukset.

Ja myös voit katsella videon korjaamista pehmeän kattovalaisimen

Centrum Oy

Aluke (aluke) on bitumipitoista - asmolnaa.

Pohjustus / pohjamaali / on neste, joka tarttuu hyvin pintaan ja muodostaa sille ohut vedenpitävä kalvo, johon kateaine tai maali lepää.

Pohjamaalit mahdollistavat maalikerroksen kiinnittymisen pinnalle ja sen yhtenäisen värin tai eristeen käytön.

Alukkeen valmistus.

Metallipinta on maalattava ja / tai eristettävä siten, että metalli ei menetä voimaa ja kestää kauemmin. Valmistettaessa metallipintaa se on pohjustettava. Aluke on erilainen, kattaa erilaisia ​​materiaaleja, se on erilainen laatu, hinta ja väri.

Alusta voidaan valmistaa kahdella tavalla:

 1. Ruoanlaittoaluke.

Alukkeen valmistamiseksi otetaan bitumi ja bensiini seuraavissa mittasuhteissa. Jos aiot maalata metallia, niin yksi osa tarvitaan bitumiin ja kolme bensiiniä varten. Betonin maalaamiseksi osuus on vastaavasti 1-2. Bitumi on keitettävä ennen kiehumista, minkä jälkeen se on huolellisesti kaadettava bensiiniin, mutta ei toisinpäin. Komponenttien sekoittamisen jälkeen on välttämätöntä sekoittaa kaikki huolellisesti keppiin.

Tämä menetelmä vaatii paljon enemmän aikaa kuin ensimmäinen keittoasetus. Otetaan bitumi ja bensiini samassa suhteessa kuin ensimmäisessä tapauksessa ja asetetaan bitumi bensiiniin ilman mitään ruoanlaittoa. Seoksen tulisi kestää viikon tai kaksi, kunnes bitumi on täysin liuennut. On suositeltavaa sekoittaa säiliön sisältö kahden päivän välein.

On suositeltavaa käyttää valmiita pohjamaaleja putkien ja perustusten pohjustukseen.

 • On mahdotonta tehdä alukkeita käyttämällä dieselöljyä liuottimena.
 • Alukkeen valmistusmenetelmä on teknisesti yksinkertainen, mutta turvallisuuden kannalta vaikea.

Teemme bituminpohjamaalin kahdella tavalla - opetus videolla

Aluke on koostumus, jota käytetään pinnan käsittelyyn ennen viimeistelyä. Itse asiassa se on bitumipitoinen pohjamaali. Usein maalin alla tarkoittaa maalausta. Tämän materiaalin käyttö lisää merkittävästi päällystetyn pinnan "kiinnittymistä" (tarttuvuus), estää kosteuden imeytymisen.

Bitumainen aluke - koostumus, joka saadaan liuottamalla maaöljybitumi. Rakentamisessa sitä käytetään usein parantamaan vedeneristyskerroksen luotettavuutta, esimerkiksi kun rakennetaan kattoja ja lattioita (levytyksen jälkeen). Sitä myydään joko tiivistetyssä muodossa tai jo valmiina käytettäväksi. Tämä materiaali on kuitenkin melko mahdollista tehdä omia käsiään. On olemassa kaksi menetelmää, ja yhden tai toisen käyttö riippuu vain ajan saatavuudesta.

Ensimmäinen pohjamaalin valmistusmenetelmä

Sitä käytetään, kun aika "ei siedä". Hanki koostumus "ruoanlaitto" -menetelmällä. On otettava huomioon, mihin materiaaliin pohjamaali valmistellaan. Seoksen komponentit ovat bitumi ja dieselpolttoaine (joskus bensiini).

 • metallipintojen käsittelyyn - 1: 3;
 • betonipinnoitteille - 1: 2.

Tulenlähteet voivat olla hyvin erilaiset: puhallusputki, kerosiini, tulipalo. Tärkeintä on saattaa astiaan upotettu materiaali kiehua. Sen jälkeen nestemäinen bitumi kaatuu varovasti hitaasti säiliöön dieselpolttoaineella.

Se on tärkeää! Se on bitumi dieselpolttoaineessa. Älä tee päinvastoin.

Jäljellä on vain sekoittaa kaikki perusteellisesti, ja voit jatkaa pohjustusta.

Toinen tapa

Saat valmiin kokoonpanon kestää melko kauan - 7-12 päivää. Bensiini kaadetaan valmistettuun astiaan lasketulla osuudella. Sitten laittaa palaset bitumiin. Ja se on kaikki - se alkaa hitaasti liukua bensiiniin.

On kuitenkin otettava huomioon kaksi tekijää:

 • säiliö on suljettava tiukasti. Muutoin bensiinihöyry haihtuu;
 • Aloitusprosessin nopeuttamiseksi sekoitetaan koko massa säännöllisesti, ja tämä on ylimääräinen ajanhukkaa.

suosituksia

 • on aloitettava alusta välittömästi ennen käyttöä, koska se sakeutuu ajan myötä;
 • sen lämpötilan tulee olla noin 80 astetta. Jos koostumus on kovettunut, se on lämmitettävä ja sekoitettava perusteellisesti;
 • Lämpötila, jossa pohjamaali alkaa kovettua, on 15 astetta. Siksi sinun on valittava lämmin huone;
 • koostumus levitetään käsiteltävälle pinnalle rullalla, harjalla, harjalla;
 • materiaalin jäädyttämistä tulisi välttää, koska sen ominaisuudet heikkenevät merkittävästi;
 • ei voida käyttää muita "liuottimia" kuin bensiiniä (esimerkiksi dieselöljyä);
 • on mahdollista työskennellä bitumipitoisella pohjamaalilla ja sateisella säällä;
 • Käytetyn koostumuksen tulee kuivua hyvin (vähintään 16 tuntia).

Olisi pidettävä mielessä, että saatu koostumus on luokiteltu palaviksi aineiksi, joten se on säilytettävä vastaavasti ja työskenneltäessä turvallisuustoimenpiteiden noudattamiseksi.

Primer-bitumi tekee sen itse

Metallipinta on maalattava, jotta metalli kestää kauemmin. Mutta ennen maalausta tarvitaan aina esikäsittely primerillä. Aluke on erilainen, kattaa erilaisia ​​materiaaleja, se on erilainen laatu, hinta ja väri. Mutta voit valmistaa pohjamaalin omiin käsiisi. Ja usko minua, tällainen alusta ei ole minkäänlaista huono laatua johtavien maailman valmistajien tavaroille.

Tällainen maali on alusta, mutta harvat tietävät, että voit tehdä sen itse ja samalla säästää rahaa. Alusta voidaan valmistaa kahdella tavalla. Ensimmäinen menetelmä soveltuu niille, jotka haluavat alustaa nopeasti nopeasti. Tässä tapauksessa kypsennämme sen. Jokainen valitsee ruoanvalmistusmenetelmän joko panoksella tai puhalluslaitteella. Alukkeen valmistamiseksi otetaan bitumi ja bensiini seuraavissa mittasuhteissa. Jos aiot maalata metallia, niin yksi osa tarvitaan bitumiin ja kolme bensiiniä varten. Betonin maalaamiseksi osuus on vastaavasti 1-2.

Bitumi kiehuu kiehumiseen, sitten varovasti kaadetaan bensiiniin, mutta ei missään tapauksessa päinvastaista. Jos kaadatte bensiiniä bitumiin, vaarannat terveytesi. Sen jälkeen, kun bitumi kaadetaan bensiiniin, sinun on sekoitettava huolellisesti kaikki asiat kiinni ja miellyttää, erinomainen peruspinnoite on valmis.

Toinen alustavan valmistuksen menetelmä on yksinkertaisempi, mutta valmistaa enemmän aikaa. Bitumia ja bensiiniä käytetään samoissa mittasuhteissa, ja yksinkertaisesti sijoitamme bitumi bensiiniin ilman mitään ruoanlaittoa. Kaikki tämä kestää viikon tai kaksi, kunnes bitumi on täysin liuennut. On suositeltavaa lähestyä kauhan sisältöä ja häiritä sitä kahden päivän välein. Ainoastaan ​​on tarpeen peittää kauhan, koska bensiini pyrkii nopeasti haihtumaan. Jos valmistat pohjamaalia näillä tavoilla, saat erinomaisen ruosteenpesuaineen ja sinun ei tarvitse kuluttaa suuria määriä kalliille myymälöille. Kaikki kaasuputket ja öljyputket käyttävät juuri tällaista työkalua ja niiden putket toimivat hyvin pitkään.

Hyväksy Primer on teho.

Hän itse kypsenneli Primerin useammin kuin kerran, mutta naapurit ovat tosissaan kovin ylpeitä. Yritän toista vaihtoehtoa, bitumin hajotessa, pelkään vain, että häiritsen joka toinen päivä ei toimi.

Vastaus Agree Primeriin on teho. vieras (ei varmistettu)

bitumin pohjamaali

Panin bensiinin ja bitumin kolmeen litran purkkiin ja jonkin ajan kuluttua (4. päivä) ravistelematta) sain valmiin alukkeen

27. huhtikuuta kaatoi bitumi

27. huhtikuuta kaatoi bitumi bensiinillä 5 l: n PET-pullossa. sekoita ja odottaa tulosta.

teki kattolevyn alusta

tehnyt alukkeen autotallin kattolevyllä, kiehui bitumi, sitten hiljaa lisää bensiiniä 1: 1. bensiini voi olla enemmän mutta ei vähemmän, kuten betonilla se tarttui.

Bitumin alukkeiden tyypit ja laajuus rakentamisessa

Bitumialuke on maa, joka koostuu laadukkaasta öljypitoisuudesta, laimennettuna orgaanisen alkuperän laimennusaineeseen. Maaperä voidaan ostaa väkevöitynä ja sitten laimennetaan itsenäisesti haluttuun paksuuteen, ja voit ostaa käyttövalmista koostumusta.

Pohjamaalia käytetään puun, betonin ja metallin pintojen pinnoittamiseen vedeneristyksen rakentamisessa. Kiinnityspeitteiden eristimet tässä tapauksessa lisääntyvät merkittävästi. Impregnointia käytetään kattorakenteiden ja vedeneristysten yhteydessä, kun asennat pehmeää laattoja. Vedeneristysmastia käytettäessä pohjamaali lisää adheesiota, mikä parantaa materiaalin tarttumista pintaan.

Materiaalin tiedot

Bitumipitoinen pohjamaali on musta neste, jossa ei saa olla vieraita sulkeumia. Koostumuksessa ei ole ihmisten terveydelle haitallisia epäpuhtauksia, koska maaöljybitumi liukenee orgaaniseen koostumukseen.

 • Jos myymälä myy valmiin pohjamaalin, se on ennen käyttöä sekoitettava rakennesekoittimeen.
 • Kun ostaa konsentraattia, sen on oltava valmis käytettäväksi, sillä sinun on ostettava erityinen liuotin, jonka luokka ilmoitetaan pakkauksessa. On huomattava, että tiivistetty aluke on paljon kannattavampi kuin valmiin - se on edullisempaa. Se on laimennettava ja noudatettava tiukasti valmistajan määrittämiä mittasuhteita.
 • Aluke on erityinen haju, joten sitä tulisi käyttää hyvin ilmastoidussa huoneessa tai ulkona.
 • Maaperä lisää adheesiota ja sitä voidaan käyttää kaikentyyppisiin pintoihin: metalli, puu, teräsbetoni, betoni, asbestisementti ja erilaiset huokoiset materiaalit. Ennen maanalaisen rakenteen tai katon vedenpitävyyden järjestämistä, viestinnän pinnan tai rakennusten pohjia on käytettävä bitumipitoista pohjamaalia.
 • Alukkeella on korroosionesto, joten alukkeen käyttö metallipinnoille suojaa putkia mätämästä ja lisää niiden käyttöikää.
 • Alusta voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana, jopa kuumalla säällä, koska pehmenemisprosessi alkaa 80 astetta.

Jos materiaalin pinta on erittäin huokoista ja pölyistä, sen asiantuntijat suosittelevat bitumin pohjamaalia paremman tuloksen saamiseksi myöhempää käsittelyä varten eristysaineilla.

Alukkeiden tyypit

Tämän tyyppisiä tuotteita on useita, edullisin on yksinkertaisin pohjamaali. Bitumipolymeerimateriaali on paljon kalliimpaa, koostumuksessa on erityisiä aineita, jotka edistävät nopeasti kuivaamista, samalla kun erotetaan taso luonnon vaikutuksista. Pohjamaalaus, bitumiemulsio - käytetään sisäkäyttöön, laimennetaan vedellä.

Maaperän levitys ja positiivinen puoli, joka perustuu bitumiin

Bitumipohjamaali on samankaltainen ominaisuuksiltaan kipsi, ja sen tarkoituksena on suojata huokoisia materiaaleja, mutta toisin kuin kipsiyhdistelmää, sitä voidaan käyttää metallipintoihin ja kattoihin.

Pohjan kyllästäminen bitumipitoisella pohjamaalilla on tarkoitettu alkupäällysteeksi ennen erilaisten vedeneristysmateriaalien levittämistä.

Tiheän koostumuksensa ansiosta alusta peittää kaikki materiaalin huokoset, jolloin se kestää kosteutta. Eri mallien vedeneristys bitumipohjamaalin avulla paranee.

Harkitse, millä alueilla on edullisinta käyttää bitumipitoista aluketta.

Soveltamisala

Pohjamaali - alusta, joka on suunniteltu täyttämään materiaalin huokoset, tasoittaen pienen karheuden ja epäsäännöllisyydet, jolloin materiaali poistetaan. Sitä käytetään ensisijaiseen käsittelyyn ja vedenpitävän materiaalin tarttumisen parantamiseen pohjaan.

Materiaalia voidaan käyttää myös itsenäisenä pintaeristyksenä, kun pohja ei ole jatkuvasti kosteuden vaikutuksen alaisena.

Monet rakentajat käyttävät emulsiopohjamaaleja kylpyhuoneen ja keittiön koneisiin, joissa ilmankosteus on lisääntynyt.

Nyt markkinoilla on monia tämäntyyppisiä materiaaleja, joita käytetään:

Kunkin tyyppisen bitumipohjamaalin suorituskykyominaisuudet eroavat toisistaan, ja sinun on käytettävä vain ainetta, joka soveltuu tietyntyyppiselle pinnalle.

Bitumien kyllästämisen ominaisuudet:

 • kuivuu kolmen tunnin kuluessa;
 • lämpötila-alue, jolla aluketta voidaan käyttää on riittävän leveä -40 +80 astetta;
 • helppokäyttöinen, joustava materiaali;
 • hengittävä;
 • helppokäyttöinen ja edullinen.

Bitumin primäärilajikkeet

Tämäntyyppisten pohjamaalien valmistuksessa käytettävät vedeneristysmateriaalit tuottavat laajan valikoiman erilaisia ​​materiaaleja, esimerkiksi eri tuotemerkkejä:

 • Pohjamaali, joka on suunniteltu betonipintojen, pohjustuslohkojen, itsetasaava lattian, hiekkasementtilaastujen syvä impregnointiin.
 • Puulattian tai seinien eristys.
 • Putkien käsittelyn materiaali ja metallien pinnat, kun vedeneristys on suunniteltu.
 • Emulsioaluke, jota voidaan levittää märälle pinnalle sisätiloissa.

Kaikki impregnoinnit voidaan levittää harjalla tai rullalla. Ennen käsittelyä, pinta on käsiteltävä perusteellisesti - puhdista vanha pinnoite, rasvaa.

Yleiset formulaatiot

Valmistajien lisäksi valmistajat tuottavat akryylipohjaisia ​​yleismaalauksia, jotka voidaan laimentaa vedellä.

Yleinen bitumipitoinen aluke on asuintiloissa käytetty aluke, kun taas sen koostumus sisältää antiseptisiä lisäaineita ja sillä on anti-sieni-ominaisuuksia.

Tätä materiaalia voidaan käyttää mihin tahansa pintaan:

 • tiili;
 • ilmastettu betoni;
 • kipsi;
 • betoni;
 • puukuitulevy;
 • kipsilevyä;
 • Lastulevy;
 • DSP.

Pohjamaalaus, jota käytetään ulkona työskentelyyn, kun se on suunniteltu koristelemaan kipsilevykerrosta. Materiaali on höyryä läpäisevä ja suojaa pintaa epäsuotuisilta sääolosuhteilta.

Universal bitumipitoisuudella on seuraavat edut:

 • korkea tartunta pohja ja materiaali;
 • kulkee ilman;
 • tekee pohjasta vedenpitävän.

Primer kulutus

Tämä indikaattori riippuu käsiteltävästä materiaalista, esimerkiksi:

 • jos kipattu pohja jalostetaan, niin oletettavasti lähtee 300 g / m2;
 • Jos käytät impregnointia öljyttyyn pintaan, materiaalin kulutus on täsmälleen puolikokoinen.

Aineiden kulutus riippuu valmistajasta ja koostumuksen pitoisuudesta. Jos harkitsemme ratkaisua, joka myydään käyttövalmiina, se jättää paljon enemmän kuin konsentroitu koostumus, joka on laimennettu liuottimella.

Käytä rakennuksen katossa

Bitumin pohjamaali vedenpitävyydelle - alukkeiden luokka, joka on katon rakentamisessa parhaita materiaaleja. Käyttämällä tätä materiaalia voit luottaa suoritettavan työn laatuun, jos pohja on valmistettu oikein.

Ennen käsittelyä pinta on puhdistettava pölyltä, eikä siinä saa olla mitään aineita, jotka vähentävät tarttumista. Joskus pinta on lisäksi rasvanpoisto.

Aluketta voidaan käyttää millä tahansa sopivalla tavalla:

 • rullan,
 • harjalla;
 • sumutin;
 • ilmaton spray;
 • kaada pintaan ja sileä erityisellä kumitelalla.

Katolle asetettua bitumipitoista pohjamaalia laimennetaan valkoisella höyryllä tai bensiinillä. Samanaikaisesti tällaisen ratkaisun käsitteleminen voi olla rautaa, betonia ja asfaltti.

Huolehdi materiaalin käsittelystä, koska se on syttyvää. Älä työskentele avotulella, ennen kuin alusta on täysin kuiva.

Yritä välttää materiaalin levittämistä limakalvoille ja avoimelle iholle. Jos pohjamaali joutuu silmiin työskenneltäessä, huuhtele runsaalla vedellä, ota yhteys silmäsairaanhoitoon, muuten saatat kadottaa näköä.

Säätiön hoito

Promena-bitumin kyllästys vedenpitävyyden aikana rakentamisen perusteella voi olla varma pinnoitteen laadusta ja kestävyydestä. On tärkeää laskea oikein bitumialukkeen kulutus niin, että materiaali riittää jalostamaan pohjan kahdelta puolelta, tässä tapauksessa pohja kestää kosteutta.

Ennen hitsaussovittimien levittämistä impregnoinnin tulee kuivua hyvin, jotta luotettavuus paranee. Voit käyttää bitumipohjaa kahdessa kerroksessa. Tällöin jopa huokoinen vaahtoblock tulee vedenpitäväksi.

On suositeltavaa käyttää syvälle tunkeutumista bitumiin pohjaan kosteilla alueilla:

Pintaeristykseen tarkoitettu bitumipinta

Kun alusta käytetään alukkeena, on suositeltavaa vedenpitävä taso mastiksella, joka voi olla kylmä ja kuuma.

Materiaalia myydään rautakaupoissa, ja sen hinta riippuu sen koostumuksesta koostuvista komponenteista ja lisäaineista. Halvin on mastinen, joka on lämmitettävä ennen kuumentamista - kuumaa materiaalia.

Tämä vedeneristysmekanismi oli erittäin suosittu äskettäin, kunnes betoni oli käyttövalmis bitumiin ja liuottimeen perustuen. Nämä yhdisteet eivät vaadi lämmitystä ennen käyttöä, niitä käytetään harjalla tai rullalla.

Heti kun liuos saavuttaa eristettävä pinta, liuotin alkaa höyrystyä nopeasti, bitumi kovettuu muodostaen vahvan vedenpitävän kalvon. Jos ostettu materiaali on liian viskoosi tai olet ostanut konsentraatin, koostumus voidaan laimentaa valkoisella alkoholilla tai liuottimella.

Tee itseäsi mastiksi

Jopa pienellä budjetilla vedenpitävyyden rakentamiseksi ei pidä unohtaa - riippuu rakenteen kestävyydestä. Ei rahaa valmiille mastille, ei pelottavaa, se voidaan tehdä kotona omilla käsillään. Miten se tehdään:

 • Valmista ainesosat: pehmitin, bitumi, täyteaine. Materiaali on ostettu oikeaan määrään riippuen siitä, kuinka paljon vedeneristysmateriaalia tarvitset. Harkitse esimerkki ruoanlaistamisesta 10 kiloa mastista, mitä tarvitset:
  • 8,5 kg bitumia;
  • 1 kg täyteainetta;
  • 0,5 kg - pehmitintä.

Mastin täyttö voi olla kumirumua, sahanpurua tai mineraalivillaa. Jotta materiaali olisi joustava, lisää käytetty moottoriöljy tai kerosiini.

 • Mastikka valmistetaan suurella paksuseinäisellä säiliöllä. Ennen kuin laitat sen tulelle, sinun on laitettava bitumi, hyvin murskattu ja täyteaine, jonka murto-osa on pieni.

Säiliötä ei saa täyttää reunaan, koska bitumi suurenee voimakkaasti sulamisen aikana.

 • Mastin keittolämpötilan pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi voi alkaa hiutaleina, mikä johtaa materiaalivaurioihin. Bitumin pinnasta oleva vaahto on poistettava jatkuvasti ja osissa pehmittimen käyttöönottoa.
 • Mastiini on valmis, kun kaikki aineet ruiskutetaan bitumiin.

Sinulta valmistettua koostumusta ei ole säilytetty pitkään - vain päivässä. Heti kun masten jäähtyy 120 astetta, sitä voidaan levittää pinnalle.

Kuinka valmistella alusta itseäsi

Tällainen materiaali bitumipohjaisena alukkeena voidaan tehdä omilla käsillä. Koostumuksen valmistamiseksi tarvitset kolme osaa bensiiniä ja yksi osa bitumista.

johtopäätös

Pohjamaali bitumi ilmestyi rakennusmateriaalimarkkinoilla niin kauan sitten, ja siitä tuli välittömästi suosittu ja suosittu paitsi ammattilaisten lisäksi myös yksityisten kehittäjien keskuudessa. Edullinen hinta, helppokäyttöisyys, laaja lajivalikoima, sopii mille tahansa pinnalle - nämä ovat tärkeimmät positiiviset ominaisuudet.

Primerinkulutus on laskettava pakkauksen indikaattoreiden ja valmistajan suositusten perusteella. Vakiokulutusta lähes kaikilla bitumipohjaisilla kyllästyksillä vaihtelee 150-300 grammaa / 1m 2.

Vedeneristystyöt alukkeella tulee suorittaa suojavaatetus, käsineet, suojalasit ja hengityssuojain.

Rakennusten ja rakenteiden bitumiset vedeneristys

Bituminen vedeneristys on yleismaailmallinen ja edullisin tapa suojata pohja, katto ja muut kosteuden rakentamisen elementit. Tiukan, vahvistetun betonin ja monoliittirakenteiden käyttöiän pidentämiseksi ja kosteuden sisääntumisen estämiseksi ja näin ollen myös kosteuden ja homeen todennäköisyyden vähentämiseksi talon sisäpuolella tarvitaan vedenpitävää materiaalia.

Bituminen vedeneristys on yhteinen, yksinkertainen ja edullinen tapa toteuttaa tarvittavat toimenpiteet. Itse itse bitumi on vedenpitävä ja, mikä tärkeintä, se on täysin immuuni kosteuden tuhoja kohtaan.

Alhaiset materiaalikustannukset ovat erittäin tärkeitä, mutta helppokäyttöisyyttä ei arvosteta. Esimerkiksi bitumipohjaisen perustan vedeneristys ei vaadi erityisiä laitteita tai ammattitaitoa. Bitumien vedeneristyksen helppous vähentää merkittävästi työvoimakustannuksia ja niihin liittyviä kustannuksia.

Bitumiset vedenpitävät päätyypit:

Bitumit ovat teknisiä materiaaleja, joita valmistetaan raa'an öljyn tislauksesta jalostuksessa ja joita esiintyy monissa muodoissa ja tyypeissä. Bitumit ovat pimeitä viskooseja nesteitä tai puolikiinteitä aineita, jotka eivät ole haihtuvia ympäristön lämpötilassa ja vähitellen pehmentävät kuumennettaessa.

1. Kuuma bitumipitoinen vedeneristys.

Kuuma bitumi on nestemäisessä tilassa noudattaen tarkasti varotoimenpiteitä, kuuma bitumi vedeneristys leviää helposti pinnan yli ja likaantuu erityisen köysillä.

Kylmät bitumipatjat ennen vedenpitävyyden aloittamista, lämmitetään sen sulamislämpötilaan. Vain kuumassa kunnossa bitumituotteiden tärkeimmät tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet paljastuvat, varmistaen luotettavuuden ja käytännöllisyyden. Kaikki eivät ole niin sileitä, ja kuumalla bitumilla vedeneristys aiheuttaa vakavia haittoja, minkä takia bitumien käyttö ei aina sovi asuinalueelle.

 1. Hämärä tuoksu kuohunnan ja paksun savun muodostumisesta lämmityksen aikana. Savun asuttua mustavalkoinen kerääntyy kaikkialle ja aiheuttaa paljon ongelmia sen puhdistamisessa. Tietenkin nokea poistetaan kemiallisten yhdisteiden avulla, mutta tämä vaatii lisää taloutta ja ennen kaikkea ihmisiä.
 2. Kuuma bitumi on lisääntynyt vaara, vakavien palovammojen todennäköisyys kemiallisten lisäysten yhteydessä. Saadut haavat ovat vaikeita parantua, ja täydellinen toipuminen vaatii paljon aikaa.

Kun se jäähdytetään, bitumi muuttuu viskoosiksi ja vähitellen kovettuu, jolloin työn suorittaminen on mahdotonta. Jos bitumia ei tarvita jatkuvasti ylläpitämään vaadittua lämpötilaa, nestefaasi tulee levittää mahdollisimman nopeasti käsiteltävään pintaan.

Kuten tiedämme, rakennusbitti on ensin viskoosi, kun se jäähtyy ja sitten kovettuu. Bitumin jäähdytettyä faasia ei voida laadullisesti ja tasaisesti jakaa pinnan yli. Suurten työtehtävien omaavista esineistä poistuu erityisen varustautunut ajoneuvo, bitumikantaja, jolla on mahdollisuus kehon lämmitykseen.

Useammin paikan päällä on järjestetty erityisen, nimetty alue bitumin kuumentamiseksi. Tämä lähestymistapa yksinkertaistaa huomattavasti luotettavien bitumien vedeneristyslaitteiden toimintaa.

2. Kylmä bitumipitoinen vedeneristys

Kylmän bitumimuovin ominaispiirre on se, että se levitetään tasaisesti aiemmin valmistetulle pinnalle (primäärisellä käsittelyllä bitumimastilla). Valmistusprosessissa käytetään valmiita laimennettuja bitumikoostumuksia.

On tärkeää ottaa huomioon, että vedeneristykset tehdään kuivalla pinnalla. Ennen kuin esine kuivataan, jäljellä oleva kosteus on pyyhittävä kuivaksi ja sen jälkeen levitetään vain käsitellylle pinnalle.

Mitä materiaaleja tulisi käyttää?

1. Bitumi. Öljyn käsittelyssä yksittäiset aineet hiilivetyjen tislauksen jälkeen tapahtuvan hapettumisen seurauksena saostuvat jäännöstuotteeseen. Käytettäessä bitumista vedeneristystä on tarpeen noudattaa paloturvallisuusvaatimuksia, sillä bitumimateriaalit kuuluvat palavien ja syttyvien aineiden luokkaan. Bitumin syttymislämpötila 220 ° C: sta.

2. Bituminen kumimassa. Mastisiin kuuluu bitumi ja orgaaniset liuottimet; Se ei vaadi lämmitystä ja on käyttövalmis. Se levitetään pinnalle useissa kerroksissa. Voit käyttää sitä putkien ja muiden teknisten laitteiden suojaamiseen. Vedeneristysmasto on edullinen ja laadukas tuote.

3. Primeri (bitumin pohjamaali) on ohut seos bitumista ja kumista; Se tehdään vesipohjaisesti, mikä helpottaa sisäisen tilan työtä. Koska kevyt kapillaarieristystä voidaan käyttää itsenäisesti.

Bitumipitoisuutta käytetään vesitiivistykseen pääasiassa liima-aineena, joka kattaa pinnan ennen kuin yksi arkki asetetaan toiseen. Se täyttää liimavaihtoehtojen vaatimukset kateaineiden liimaamiseksi bitumikattoilla. Bitumialuke on syvästi tunkeutuva tuote, joka kuivuu nopeasti ja varmistaa vedenpitävien materiaalien luotettavan kiinnityksen.

4. Bitumipitoisen lateksin vedeneristysemulsio on ohuen yhdisteen kahdesta keskenään liukenevasta nesteestä (bitumi ja vesi), kun taas bitumi on dispergoitu veteen partikkelien muodossa, joiden läpimitta on 540 mikronia. Lateksi emulsiossa toimii täyteaineena, mikä lisää materiaalin lujuutta ja elastisia ominaisuuksia.

Emulsio levitetään mekaanisesti, ilmanpainotetulla ruiskulla. Vesitiiviys bitumi lateksiemulsiosta on kestävä (yli 45 vuotta) johtuen homogeenisesta rakenteesta ja emulsion ominaisuuksien stabiilisuudesta, lateksin ja bitumin hyvyydestä ja aggressiivisista nesteistä (rikki- ja typpihappoa, natriumsulfaattia, kloorattua kalkkia jne.). )

Vedenpitävä bitumieristelevy käytetään kattoihin ja säätiöön. Materiaalille on ominaista hajottamaton pohja, joka on valmistettu polyesteristä, lasikuiduista ja lasikuiduista. Molemmin puolin materiaali on kyllästetty bitumilla, joka sekoitetaan pehmittimen kanssa. Tämän materiaaliyhdistelmän ansiosta se on joustava ja kestää halkeilua.

Kuinka käyttää pohjamaalia ja kittiä

Pohjustus tulee levittää puhtaaseen seinään harjalla tai rullalla. Kuivauksen jälkeen sitä voidaan käyttää uudelleen, jos merkittävä osa on kyllästetty seinämän pinnalla.

Bitumi-mastia levitetään harjalla tai lastalla. Kun ensimmäinen kerros on kuivunut (noin päivässä), on parempi lisätä toinen eristeen laadun parantamiseksi.

Bitumipitoisen kittien käyttö

Kuumaa bitumimastia levitetään kuumaksi 80 ° C: een siten, että se on helppo levittää ja tunkeutua hyvin kaikkiin halkeamiin ja epäsäännöllisyyksiin. Kylmämastille ei tarvita lämmitystä, ne ovat välittömästi käyttövalmiita, mutta ne ovat kalliimpia kuin ensimmäinen vaihtoehto. Kylmämastit vaativat lämmitystä ympäristön lämpötilassa 0 ° C. Ne on valmistettu furyyli-, epoksi- ja muista synteettisistä hartseista.

Ennen vesitiivistystyötä bitumipintojen avulla pinnalle tulee käsitellä bitumin ja liuottimen koostumus. Sitten yhdistettä levitetään harjalla, rullalla tai nopeammin - pistoolilla tai pistoolilla. Liekin ruiskutusmenetelmä käsittää vähintään kaksi kerrosta, joiden aikaväli on noin 15 tuntia. Siten bitumin paksuuden tulisi olla 2 mm.

Bituminen kellarin vedeneristys

Yksi helppokäyttöisimmistä menetelmistä vedenpitävälle pohjalle tänäkin päivänä on edelleen toimenpiteitä betonin suojaamiseksi bitumin käsittelymenetelmien avulla. Viime aikoina käytetään bitumi- ja bitumimulsiota (aluketta) yhä enemmän tähän tarkoitukseen.

Masten koostumus sisältää suoraan bitumia ja orgaanista liuotinta, tuloksena oleva alukkeen koostumus ei vaadi lämmitystä ja on käyttövalmis. Pre-primer-pohjamaali lisää takuun ja luotettavuutta siitä, että bitumin kestävä vedeneristys kestää pitkään.

Pohjustus on hieno seos bitumista ja kumista, se valmistetaan vesipohjaisesti, mikä helpottaa sen kanssa työskentelyä rajoitetuissa tiloissa. Kevyt kapillaarieristystä voidaan käyttää ilman lisävarusteita.

Kuinka käyttää pohjamaalia ja mastasia

Levitä pohjamaali harjalla tai rullalla puhtaaseen seinään. Kuivumisen jälkeen koostumus levitetään edullisesti toisen kerran edellyttäen, että merkittävä osa kerroksesta absorboituu seinämän pinnalle. Lähestymisessämme ensimmäinen alustakerros toimii alukkeena, ennen kuin mastista käytetään.

Bitumiset mastit levitetään harjalla tai lastalla, todennäköisesti haalari monelle näyttää hankalalta, mutta kokemuksella siitä tulee helpompaa. Ensimmäisen kerroksen kuivaamisen jälkeen (se kestää noin päivällä), on parempi soveltaa toinen, mikä lisää eristeen laatuominaisuuksia. Rakennuttajat suosittelevat jopa kolmea kerrosta, mutta ehkä se olisi tarpeetonta, jos et päätynyt asettamaan kahta ensimmäistä.

Kun työskentelet mastiksella, on erittäin suositeltavaa käyttää hengityssuojainta, mutta laiminlyödä suodattimet säännöllisesti. Oli tilanteita, joissa vanhan suodattimen vuoksi työntekijä tuntui epämukavalta ja joutui lopettamaan työn.

Myös masten levittämisen helpottamiseksi on suositeltavaa laimentaa valkoista henkeä paksun kerman koostumukselle, tämä ei ainoastaan ​​edesauta työprosessia vaan myös vähentää kulutusta.

Bitumieneristyksen etuja ja haittoja

Tietenkin modernit teknologiat tarjoavat monia innovatiivisia vedeneristysmenetelmiä, jotka eivät ole laadultaan alhaisempia bitumimastille. Kuitenkin bitumin vedeneristys on edelleen edullisin ja jos asiakas on rajallinen budjettirahastoissa, eikä työntekijöillä ole erityisiä taitoja, niin tämä menetelmä vedenpitävyyden järjestämiseen on optimaalinen.

Polymeerimuunneltuja bitumimembraaneja ja bitumimaaleja käytetään vedenpitävyyteen, joka usein sisältää erikoistunutta bitumituotetta, jonka vähennys on integroitu suhteellisen pieneen määrään muita materiaaleja. Emulgoidut bitumit, joita voidaan käyttää alhaisissa tai ympäristön lämpötiloissa, ovat suurelta osin korvanneet tämän typen vähennysbitumit.

Vedenpitävyys etuna pinnoittamalla bitumimastilla on seuraava:

 • alhaiset materiaalikustannukset;
 • työn suorittaminen ei edellytä ammattitaitoa;
 • hyvä mekaanisten vaurioiden kestävyys;
 • kyky helposti hajottaa kaaret ja monimutkaiset pinnat.

Bitumimateriaalin kielteinen näkökohta johtuu ruma ulkonäkö ja se, että se "virtaa" suoralta auringonvalolta, mutta bitumin vedeneristys ei ole taideteos, joten tällä miinuksella ei ole merkittäviä valituksia.

Bitumipäällysteen pääasialliset haitat ovat ruma ulkonäkö ja ärsyttävät seikat - bitumi virtaa aurinkoon. Rakennuttajat korostavat toista epäkohtaa - ongelmat muiden materiaalien levittämisessä bitumiin, kuten kipsiin tai maaliin, kuitenkin lämpöeristykseen, pohjan yläpuolella oleva osa voidaan peittää polystyreenivaahdolla (mieluiten syvennyksellä 60-70 cm), ja se on jo helppo kastella tai kipsiä.

Tässä kuvattu menetelmä on helppo suorittaa, vaikka perustietämys ja taidot puuttuvat. Tämä on osoittautunut vuosien varrella ja luotettavin menetelmä bitumin vedenpitävälle pohjalle, jota on käytetty vuosien ajan ja jota käytetään edelleen. Jos haluat säästää budjetin, älä vuokraa ammattitaitoista henkilökuntaa, vaan käytä vain bitumimateriaalia.

Kuvattu menetelmä on helppokäyttöinen, vaikka se ei ole perustietämystä ja taitoja, se on edelleen varsin luotettava ja todistettu vedeneristysmenetelmä, jota on käytetty jo usean vuoden ajan ja jota käytetään edelleen tähän asti.

Bituminous vedenpitävyys tee-se-itse käyttäen valssatun materiaalin video tarkastelu: