Primer: mitä se on ja miten sitä käytetään rakentamisessa

Vedenpitävien töiden kompleksissa on pintakäsittely. Pohjat tyhjennetään roskista, tasoittavat sirut, halkeamat. Kaikki tämä johtaa pienien pölyhiukkasten muodostumiseen, joita ei voida täysin poistaa pintoista. Pöly häiritsee vedeneristysmateriaalien hyvää tarttumista ja sen seurauksena päällystetty pinnoite palvelee vähemmän, korjaa tai korvaa ennen. Pölyn muodostumisen estämiseksi ja vedenpitävyyden tarttumisen parantamiseksi alustalla käytetään erityistä koostumusta - pohjamaalia.

pitoisuus

Primer - mitä se on ja miten sitä käytetään ↑

Pohjamaalit eivät ole pelkästään rakentamisia, niitä käytetään eri aloilla - autoja, sieniä sieppaamista jne. Alukkeen tarkoitus voi olla mikä tahansa, ja toiminta on aina suunnilleen sama: materiaali kyllästää emästä, sitoo ja liimaa pieniä hiukkasia sen pinnalle. Alukkeiden ominaisuutta käytetään korroosionestoon, pölyn torjuntaan, eristysaineiden liimaukseen betoniin, betonista, metallista tai puusta.

Pohjamaalit tehdään erilaisten aineiden - bitumin, polyuretaanin, epoksin perusteella. Bitumiyhdistelmiä käytetään laajasti rakentamisessa. Ne tunkeutuvat syvälle rakennusmateriaalien rakenteeseen, kuivaavat nopeasti ja pienikokoiset karkeat pinnat. Kuivauksen jälkeen alukkeet menettävät tahmeat ominaisuudet, luo kestävän, kestävän ulkoisen vaikutuksen päällystämisen. Tästä johtuen niitä voidaan käyttää teiden lujittamiseen, rullan vedeneristämiseen, huokoisten pintojen ja putkien suojaamiseen.

Asiakkaiden toimivuuden vuoksi valmistajat tuottavat alukkeita kahteen muotoon - käyttövalmiiksi (vakioiksi) ja tiivistetyiksi. Valmis alukkeet eivät vaadi lisäkäsittelyjä, paitsi perusteellisen sekoittumisen. Kon- sentraatteja on paljon helpompi varastoida ja kuljettaa. Niitä hankkivat usein kehittäjät, jotka vaativat runsaasti rakennusmateriaaleja. Tällaisia ​​alukkeita laimennetaan liuottimilla suhteessa 1: 1,5 tai 1: 2 riippuen käyttötarkoituksesta ja perusmateriaalista.

Antifungaaliset alukeformulaatiot ↑

Sieni - paikoissa, joissa on korkea kosteus. Tämä ei ole pelkästään esteettinen ongelma, koska taudinaiheuttajat voivat aiheuttaa monia vakavia ihmisen sairauksia - keuhkoputkentulehdus, sidekalvotulehdus, allergiat. Rakennusmateriaalien rakenteen vaikuttaminen heikentää niiden käyttöominaisuuksia.

Jos et pääse eroon sientä, se leviää ja tulee lopulta uhka rakennus ja ihmiset, jotka ovat siinä. Tehokas aine on antifungaalinen aluke. Tämä on yhdiste, jolla on antiseptinen aine, jota käsitellään pinnalla ensimmäisten sienien ulkonäön merkkien kanssa.

Jotta liuos liottaa materiaalit hyvin, sinun on poistettava maali kokonaan, voitele paikoissa, joissa sieni on, ja uuteen pinnoitteeseen kohdistuvat materiaalit ja liimat, joilla on anti-sieni-lisäaineita. Jos koostumukseen annetulla ohjeella on suositus toistaa hoito, se on suoritettava hyvissä ajoin. Pintojen hoitoon on suositeltavaa käyttää desinfioitavia kotitalouskemikaaleja.

Mitä tulee luotettaviin antifungaalisten alukkeiden merkkeihin, voit valita Phongifluid-yhtiön ALPAn tai yhden TIKKURILA-yrityksen ("Senezh Effo", "Homeenpoisto") varoista. Kun ostat tuotteen, sinun on syytä lukea valmistajan suosituksia huolellisesti, sillä alukkeiden koostumus voi vaihdella riippuen niiden pintojen tyypistä, joihin ne on tarkoitettu.

Bitumisten seosten ominaisuudet ja edut ↑

Aluke on bitumiin ja orgaanisiin liuottimiin perustuva emulsio. Jokaisen tuotemerkin materiaalien ominaisuudet riippuvat laajuudesta ja kohteesta. Bitumiset alukkeet käytetään sekä ulko- että sisäkäyttöön.

Niiden tärkeimmät edut ovat:

 • Korkea hydrofobisuus. Alukkeilla kyllästetyt rakennusmateriaalit eivät ime ja kosteutta, mikä vaikuttaa merkittävästi niiden kestävyyteen ja käyttöikään.
 • Nopea kuivaus Pohjustus kuivuu nopeasti - 1-5 tuntia. Jos vedeneristys tehdään kylmällä säällä, täydellinen kuivaus voi kestää kauemmin. Siksi asiantuntijat eivät suosittele bitumialukkeiden käyttöä alle 15-20 asteen lämpötiloissa.
 • Lämpötilan ääriherkkyys. Ohut elastinen pinnoite, joka saadaan alukkeen kuivumisen jälkeen, on joustava, ei murtaa ympäristön lämpötilan muuttuessa. Materiaali säilyttää ominaisuutensa lämpötiloissa -50 - 120 astetta.
 • Monipuolisuus sovelluksessa. Rakennusalukkeita käytetään useisiin tarkoituksiin. Niitä voidaan käyttää hiekkasementtilevyyn, betoniin, kattopuomiin, metalliin tai puuhun.
 • Taloutta. Pintamaalaukseen tarvitaan suhteellisen pieni määrä aluketta. Koska perusaineiston valmistelu ja materiaalin kohtuullinen hinta ovat laadukkaita, se on hyvin kannattavaa. Lisäksi alukkeita on helppo valmistaa itse, mikä säästää vielä enemmän.

6 perusohjeet alukkeilla työskentelystä ↑

 1. Bitumipohjaisia ​​alukkeita ei käytetä alhaisissa lämpötiloissa. Valmistajien ilmoittama vähimmäislämpötila on -20 astetta, mutta käytännössä on parempi olla aloittamatta työskentelyä, jos se on alle -15.
 2. Pohjan pinnan on oltava täysin puhdas ja kuiva. Jos sitä ei voida kuivata, sinun pitäisi ostaa erityinen yhdiste, jota voidaan käyttää märillä pinnoilla.
 3. Normaalilla sidoksella alustan kanssa alukkeen lämpötilan tulisi olla vähintään 10 astetta. Voit lämmittää sen hieman, mutta ei ylikuumentua (enintään - 40 astetta). Koostumusta ei saa käyttää lähelle avotulen lähteitä.
 4. Bitumiset materiaalit haihtuvat, kunnes ne ovat täysin kuivia, joten ne voivat olla haitallisia terveydelle. Useimmiten niitä käytetään ulkoiseen työhön, ja itse rakentajat ovat raikkaassa ilmassa eivätkä ole uhanalaisia. Jos haluat työskennellä sisätiloissa, sinun on tarjottava korkealaatuista ilmanvaihtoa.
 5. Kun käytät bitumiyhdisteitä, käytä haalareita, sopivia suojaimia ihon, hengityselinten, limakalvojen suojaamiseksi.
 6. Säilytä materiaali tummassa kuivassa paikassa lämpötilassa -20 - + 30 astetta. Suurin sallittu säilyvyysaika on 1 vuosi.

Kuinka tehdä bitumin primer itse ↑

Bitumikoostumusten valmistustekniikka ei ole monimutkainen, minkä tahansa kehittäjä voi hallita sitä. Aluke valmistetaan välittömästi ennen käyttöä, jotta se ei jäykisty ja jää hyvin käsitellylle pinnalle. Ei ole toivottavaa valmistaa koostumusta varastossa ja erityisesti jäädyttää sitä, koska Tämä voi vaikuttaa sen ominaisuuksiin.

Ensimmäinen menetelmä on kylmä ↑

Alusta - kylmä ja kuuma valmistaa kahdella tavalla. Ensimmäistä käytetään, jos kehittäjällä ei ole minkäänlaista kiire ja hänellä on vähintään 1-2 viikkoa. Alhaisen oktaanisen bensiinin voidaan käyttää liuottimena, AI-80 tai AI-72-laadut soveltuvat. Se kaadetaan suureen säiliöön ja asetetaan bitumit. Loput ovat ajan kysymys.

Bitumi liukenee bensiiniin noin 7-12 vuorokaudessa. Se riippuu paljolti ympäristön lämpötilasta. Prosessin nopeuttamiseksi on toivottavaa sekoittaa bitumi. On erittäin tärkeää sulkea hermeettisesti säiliö, jossa seos on sijoitettu niin, että bensiinin höyryt eivät haihdu. Valmiusalukkeen merkki - bitumin täydellinen liukeneminen, koostumuksen muuttaminen homogeeniseksi massaksi.

Toinen tapa on kuuma ↑

Useimmiten käytettiin kuumaa menetelmää pohjamaalin valmisteluun. Tätä varten bitumipakkaukset pannaan astiaan ja "keitettiin", so. kuumennetaan kiehuvaksi. Tulenlähteenä voit käyttää tavallista tulta. Kun bitumi kiehuu, se siirretään hitaasti ja varovasti säiliöön bensiinillä.

Suositellut bitumi- ja bensiinimääriä:

Alukemateriaalin valmistuksessa on välttämätöntä kaataa kiehuvaa bitumia bensiiniin, vaikka monet tekevät päinvastoin. Seosta sekoitetaan perusteellisesti, kunnes se on sileä. Koostumus ei saa olla kiinteitä kappaleita.

Master-luokka kuumalla keittotasolla ↑

Erilaisten alukkeiden lajit ovat valtavat. Jokaisella pohjustuskoostumuksella on oma tarkoitus ja pystyy parantamaan rakennusmateriaalien ominaisuuksia ja pidentämään niiden käyttöikää. Kun valitaan aluke, on tärkeää määrittää halutut ominaisuudet oikein, löytää tuote hyvältä valmistajalta ja noudattaa pakkauksessa tai alukkeen ohjeissa olevia suosituksia.

Pohjamaalin käyttö vedenpitävään pohjaan

Jotta perustetta voitaisiin käyttää useiden vuosien ajan, se on suojattava korkean kosteuden haitallisilta vaikutuksilta. Voit tehdä tämän vedeneristystyötä, johon liittyy erikoismateriaalien käyttöä.

Rakennuksen aikana koko tai osa rakennetta voidaan peittää pölyllä ja erilaisilla roskiaineilla, mikä vähentää merkittävästi tarttuvuuden astetta. Tästä syystä vedenpitävyysmateriaalin tarttumisaste pinnalle pienenee, rakenne huonontuu ja korjaukset on tehtävä paljon useammin.

Viime vuosina vedenpitävyys on koskenut pohjamaalin käyttöä - erityistä yhdistettä, jota käsitellään myöhemmin.

Miksi minun täytyy palkata säätiö?

Pohjamaalaus tai eri tavalla pohjamaali ei ole vain rakennustyyppiä, niitä käytetään eri aloilla esimerkiksi autoteollisuudessa.

Pohjamaalia on levitettävä pinnalle seuraavista syistä:

 1. Se lisää merkittävästi käsitellyn rakenteen tarttumisastetta.
 2. Aine pystyy tarttumaan pieniin pölyhiukkasiin, joita on vaikea poistaa mekaanisen puhdistuksen aikana.
 3. Jotkin formulaatiot sisältävät aineita, jotka estävät sienen muodostumisen. Tämä ominaisuus tulee näkyä tarrassa tai tuotteen kuvauksessa.
 4. Joillakin alukkeilla on heikot liimaominaisuudet, ja kuivauksen jälkeen voidaan käyttää lisäaineita.

Alukkeiden tyypit

On olemassa melko suuri määrä alukkeiden lajikkeita. Yhteisiä voidaan kutsua vaihtoehtoiksi, jotka tehdään polyuretaanin, epoksidin ja bitumin perusteella.

Monet asiantuntijat suosittelevat rakennustöiden bitumimuunnoksia, koska tämä aine ei vain lisää perustan tarttumista, vaan myös suojaa perustusrakennetta kosteudelta, tunkeutuu syvälle materiaalin rakenteeseen ja estää kosteuden tai sienen leviämisen.

Luokittelu suoritetaan myös lomakkeen mukaisesti, jossa alusta toimitetaan myyntiin. On olemassa kaksi päätyyppiä:

 1. Käyttövalmis. Myyntiin löytyy pohjamaali, joka avautuu astian avaamisen jälkeen välittömästi pinnalle. Tällaisia ​​versioita käytetään usein sisustuksessa.
 2. Valmistetaan. Suurin osa alustaan ​​suunnitelluista alukkeista on valmisteltava rakennustyömaalla. Tässä tapauksessa joidenkin valmisteiden yhteydessä sekoitetaan useita ainesosia, toiset taas esimerkiksi bitumia täytyy lämmittää ennen levittämistä plastisuuden lisäämiseksi.

Valmistajan on ilmoitettava valmistusmenetelmä pakkauksessa.

Mitä tarvitaan?

Riippuen siitä, mihin alustaan ​​valittiin, voi tarvita erilaisia ​​materiaaleja ja työkaluja.

Perustaksi valitaan usein bitumipohjainen versio, johon tarvitaan seuraavia työkaluja:

 1. Harjaa, harjaa, rullaa ainetta levitettäessä. Alusta levitetään työkalun säätöalueen mukaan.
 2. Joitakin alukkeita täytyy lämmittää, mihin käytetään kaasupoltinta.

Pinnan esikäsittely

Ennen kuin työ on valmis pintaan. Hänen tulee:

 1. Ei ole vikoja.
 2. Ole mahdollisimman sileä ilman suuria ulokkeita.
 3. Jotta se olisi mahdollisimman puhdasta eri roskista.
 4. Kuiva.

Primer-sovellustyö

Alukkeen soveltamisen piirteet sisältävät seuraavat kohdat:

 1. Useimpia alukkeita ei voida käyttää alhaisissa lämpötiloissa, enimmäisnopeus -20 astetta.
 2. Soveltaminen suoritetaan yhtenäisellä kerroksella, jolloin koko pinta peitetään käytetyllä koostumuksella.
 3. Kuivauksen jälkeen jotkut aineet aiheuttavat epämiellyttävän ja jopa myrkyllisen hajun. Siksi sinun pitäisi olla etäisyydellä käsitellystä rakenteesta.
 4. Alukkeen levittämisen jälkeen se ei saa kosteutta tai suurta määrää roskia, pölyä. Kuivauksen aikana on parempi olla tekemättä läheisiä rakennustöitä.
 5. Valmistaja on kuivauskausi.

Vain ensimmäisen kerroksen täydellisen kuivauksen jälkeen voidaan seuraavaksi ottaa käyttöön tai suorittaa lisätoimia.

Alukkeen määrän laskeminen

On tärkeää laskea oikein, kuinka paljon ainetta tarvitaan työn loppuun saattamiseen. Laskenta suoritetaan ottaen huomioon valmistajan suositukset käytetyn aineen määrästä neliömetriä kohden. Käsitellyn pinnan koko alue jakautuu 1 metrin virtausnopeudella, joten voit määrittää tarvittavan äänenvoimakkuuden.

Vihjeitä rakentajilta

Perusvihjeitä:

 1. Älä suosittele työskentelyä alle -15 celsiusasteen lämpötilassa.
 2. Bitumiseokset paranee parhaiten, mutta niiden ei pidä ylikuumentua, koska liian korkea lämpötila voi muuttaa käytetyn koostumuksen perusominaisuuksia.
 3. Sen pitäisi olla hyvä tutkimus valmistajan suosituksista pohjamaalin käytöstä.

Bitumin alukkeiden tyypit ja laajuus rakentamisessa

Bitumialuke on maa, joka koostuu laadukkaasta öljypitoisuudesta, laimennettuna orgaanisen alkuperän laimennusaineeseen. Maaperä voidaan ostaa väkevöitynä ja sitten laimennetaan itsenäisesti haluttuun paksuuteen, ja voit ostaa käyttövalmista koostumusta.

Pohjamaalia käytetään puun, betonin ja metallin pintojen pinnoittamiseen vedeneristyksen rakentamisessa. Kiinnityspeitteiden eristimet tässä tapauksessa lisääntyvät merkittävästi. Impregnointia käytetään kattorakenteiden ja vedeneristysten yhteydessä, kun asennat pehmeää laattoja. Vedeneristysmastia käytettäessä pohjamaali lisää adheesiota, mikä parantaa materiaalin tarttumista pintaan.

Materiaalin tiedot

Bitumipitoinen pohjamaali on musta neste, jossa ei saa olla vieraita sulkeumia. Koostumuksessa ei ole ihmisten terveydelle haitallisia epäpuhtauksia, koska maaöljybitumi liukenee orgaaniseen koostumukseen.

 • Jos myymälä myy valmiin pohjamaalin, se on ennen käyttöä sekoitettava rakennesekoittimeen.
 • Kun ostaa konsentraattia, sen on oltava valmis käytettäväksi, sillä sinun on ostettava erityinen liuotin, jonka luokka ilmoitetaan pakkauksessa. On huomattava, että tiivistetty aluke on paljon kannattavampi kuin valmiin - se on edullisempaa. Se on laimennettava ja noudatettava tiukasti valmistajan määrittämiä mittasuhteita.
 • Aluke on erityinen haju, joten sitä tulisi käyttää hyvin ilmastoidussa huoneessa tai ulkona.
 • Maaperä lisää adheesiota ja sitä voidaan käyttää kaikentyyppisiin pintoihin: metalli, puu, teräsbetoni, betoni, asbestisementti ja erilaiset huokoiset materiaalit. Ennen maanalaisen rakenteen tai katon vedenpitävyyden järjestämistä, viestinnän pinnan tai rakennusten pohjia on käytettävä bitumipitoista pohjamaalia.
 • Alukkeella on korroosionesto, joten alukkeen käyttö metallipinnoille suojaa putkia mätämästä ja lisää niiden käyttöikää.
 • Alusta voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana, jopa kuumalla säällä, koska pehmenemisprosessi alkaa 80 astetta.

Jos materiaalin pinta on erittäin huokoista ja pölyistä, sen asiantuntijat suosittelevat bitumin pohjamaalia paremman tuloksen saamiseksi myöhempää käsittelyä varten eristysaineilla.

Alukkeiden tyypit

Tämän tyyppisiä tuotteita on useita, edullisin on yksinkertaisin pohjamaali. Bitumipolymeerimateriaali on paljon kalliimpaa, koostumuksessa on erityisiä aineita, jotka edistävät nopeasti kuivaamista, samalla kun erotetaan taso luonnon vaikutuksista. Pohjamaalaus, bitumiemulsio - käytetään sisäkäyttöön, laimennetaan vedellä.

Maaperän levitys ja positiivinen puoli, joka perustuu bitumiin

Bitumipohjamaali on samankaltainen ominaisuuksiltaan kipsi, ja sen tarkoituksena on suojata huokoisia materiaaleja, mutta toisin kuin kipsiyhdistelmää, sitä voidaan käyttää metallipintoihin ja kattoihin.

Pohjan kyllästäminen bitumipitoisella pohjamaalilla on tarkoitettu alkupäällysteeksi ennen erilaisten vedeneristysmateriaalien levittämistä.

Tiheän koostumuksensa ansiosta alusta peittää kaikki materiaalin huokoset, jolloin se kestää kosteutta. Eri mallien vedeneristys bitumipohjamaalin avulla paranee.

Harkitse, millä alueilla on edullisinta käyttää bitumipitoista aluketta.

Soveltamisala

Pohjamaali - alusta, joka on suunniteltu täyttämään materiaalin huokoset, tasoittaen pienen karheuden ja epäsäännöllisyydet, jolloin materiaali poistetaan. Sitä käytetään ensisijaiseen käsittelyyn ja vedenpitävän materiaalin tarttumisen parantamiseen pohjaan.

Materiaalia voidaan käyttää myös itsenäisenä pintaeristyksenä, kun pohja ei ole jatkuvasti kosteuden vaikutuksen alaisena.

Monet rakentajat käyttävät emulsiopohjamaaleja kylpyhuoneen ja keittiön koneisiin, joissa ilmankosteus on lisääntynyt.

Nyt markkinoilla on monia tämäntyyppisiä materiaaleja, joita käytetään:

Kunkin tyyppisen bitumipohjamaalin suorituskykyominaisuudet eroavat toisistaan, ja sinun on käytettävä vain ainetta, joka soveltuu tietyntyyppiselle pinnalle.

Bitumien kyllästämisen ominaisuudet:

 • kuivuu kolmen tunnin kuluessa;
 • lämpötila-alue, jolla aluketta voidaan käyttää on riittävän leveä -40 +80 astetta;
 • helppokäyttöinen, joustava materiaali;
 • hengittävä;
 • helppokäyttöinen ja edullinen.

Bitumin primäärilajikkeet

Tämäntyyppisten pohjamaalien valmistuksessa käytettävät vedeneristysmateriaalit tuottavat laajan valikoiman erilaisia ​​materiaaleja, esimerkiksi eri tuotemerkkejä:

 • Pohjamaali, joka on suunniteltu betonipintojen, pohjustuslohkojen, itsetasaava lattian, hiekkasementtilaastujen syvä impregnointiin.
 • Puulattian tai seinien eristys.
 • Putkien käsittelyn materiaali ja metallien pinnat, kun vedeneristys on suunniteltu.
 • Emulsioaluke, jota voidaan levittää märälle pinnalle sisätiloissa.

Kaikki impregnoinnit voidaan levittää harjalla tai rullalla. Ennen käsittelyä, pinta on käsiteltävä perusteellisesti - puhdista vanha pinnoite, rasvaa.

Yleiset formulaatiot

Valmistajien lisäksi valmistajat tuottavat akryylipohjaisia ​​yleismaalauksia, jotka voidaan laimentaa vedellä.

Yleinen bitumipitoinen aluke on asuintiloissa käytetty aluke, kun taas sen koostumus sisältää antiseptisiä lisäaineita ja sillä on anti-sieni-ominaisuuksia.

Tätä materiaalia voidaan käyttää mihin tahansa pintaan:

 • tiili;
 • ilmastettu betoni;
 • kipsi;
 • betoni;
 • puukuitulevy;
 • kipsilevyä;
 • Lastulevy;
 • DSP.

Pohjamaalaus, jota käytetään ulkona työskentelyyn, kun se on suunniteltu koristelemaan kipsilevykerrosta. Materiaali on höyryä läpäisevä ja suojaa pintaa epäsuotuisilta sääolosuhteilta.

Universal bitumipitoisuudella on seuraavat edut:

 • korkea tartunta pohja ja materiaali;
 • kulkee ilman;
 • tekee pohjasta vedenpitävän.

Primer kulutus

Tämä indikaattori riippuu käsiteltävästä materiaalista, esimerkiksi:

 • jos kipattu pohja jalostetaan, niin oletettavasti lähtee 300 g / m2;
 • Jos käytät impregnointia öljyttyyn pintaan, materiaalin kulutus on täsmälleen puolikokoinen.

Aineiden kulutus riippuu valmistajasta ja koostumuksen pitoisuudesta. Jos harkitsemme ratkaisua, joka myydään käyttövalmiina, se jättää paljon enemmän kuin konsentroitu koostumus, joka on laimennettu liuottimella.

Käytä rakennuksen katossa

Bitumin pohjamaali vedenpitävyydelle - alukkeiden luokka, joka on katon rakentamisessa parhaita materiaaleja. Käyttämällä tätä materiaalia voit luottaa suoritettavan työn laatuun, jos pohja on valmistettu oikein.

Ennen käsittelyä pinta on puhdistettava pölyltä, eikä siinä saa olla mitään aineita, jotka vähentävät tarttumista. Joskus pinta on lisäksi rasvanpoisto.

Aluketta voidaan käyttää millä tahansa sopivalla tavalla:

 • rullan,
 • harjalla;
 • sumutin;
 • ilmaton spray;
 • kaada pintaan ja sileä erityisellä kumitelalla.

Katolle asetettua bitumipitoista pohjamaalia laimennetaan valkoisella höyryllä tai bensiinillä. Samanaikaisesti tällaisen ratkaisun käsitteleminen voi olla rautaa, betonia ja asfaltti.

Huolehdi materiaalin käsittelystä, koska se on syttyvää. Älä työskentele avotulella, ennen kuin alusta on täysin kuiva.

Yritä välttää materiaalin levittämistä limakalvoille ja avoimelle iholle. Jos pohjamaali joutuu silmiin työskenneltäessä, huuhtele runsaalla vedellä, ota yhteys silmäsairaanhoitoon, muuten saatat kadottaa näköä.

Säätiön hoito

Promena-bitumin kyllästys vedenpitävyyden aikana rakentamisen perusteella voi olla varma pinnoitteen laadusta ja kestävyydestä. On tärkeää laskea oikein bitumialukkeen kulutus niin, että materiaali riittää jalostamaan pohjan kahdelta puolelta, tässä tapauksessa pohja kestää kosteutta.

Ennen hitsaussovittimien levittämistä impregnoinnin tulee kuivua hyvin, jotta luotettavuus paranee. Voit käyttää bitumipohjaa kahdessa kerroksessa. Tällöin jopa huokoinen vaahtoblock tulee vedenpitäväksi.

On suositeltavaa käyttää syvälle tunkeutumista bitumiin pohjaan kosteilla alueilla:

Pintaeristykseen tarkoitettu bitumipinta

Kun alusta käytetään alukkeena, on suositeltavaa vedenpitävä taso mastiksella, joka voi olla kylmä ja kuuma.

Materiaalia myydään rautakaupoissa, ja sen hinta riippuu sen koostumuksesta koostuvista komponenteista ja lisäaineista. Halvin on mastinen, joka on lämmitettävä ennen kuumentamista - kuumaa materiaalia.

Tämä vedeneristysmekanismi oli erittäin suosittu äskettäin, kunnes betoni oli käyttövalmis bitumiin ja liuottimeen perustuen. Nämä yhdisteet eivät vaadi lämmitystä ennen käyttöä, niitä käytetään harjalla tai rullalla.

Heti kun liuos saavuttaa eristettävä pinta, liuotin alkaa höyrystyä nopeasti, bitumi kovettuu muodostaen vahvan vedenpitävän kalvon. Jos ostettu materiaali on liian viskoosi tai olet ostanut konsentraatin, koostumus voidaan laimentaa valkoisella alkoholilla tai liuottimella.

Tee itseäsi mastiksi

Jopa pienellä budjetilla vedenpitävyyden rakentamiseksi ei pidä unohtaa - riippuu rakenteen kestävyydestä. Ei rahaa valmiille mastille, ei pelottavaa, se voidaan tehdä kotona omilla käsillään. Miten se tehdään:

 • Valmista ainesosat: pehmitin, bitumi, täyteaine. Materiaali on ostettu oikeaan määrään riippuen siitä, kuinka paljon vedeneristysmateriaalia tarvitset. Harkitse esimerkki ruoanlaistamisesta 10 kiloa mastista, mitä tarvitset:
  • 8,5 kg bitumia;
  • 1 kg täyteainetta;
  • 0,5 kg - pehmitintä.

Mastin täyttö voi olla kumirumua, sahanpurua tai mineraalivillaa. Jotta materiaali olisi joustava, lisää käytetty moottoriöljy tai kerosiini.

 • Mastikka valmistetaan suurella paksuseinäisellä säiliöllä. Ennen kuin laitat sen tulelle, sinun on laitettava bitumi, hyvin murskattu ja täyteaine, jonka murto-osa on pieni.

Säiliötä ei saa täyttää reunaan, koska bitumi suurenee voimakkaasti sulamisen aikana.

 • Mastin keittolämpötilan pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi voi alkaa hiutaleina, mikä johtaa materiaalivaurioihin. Bitumin pinnasta oleva vaahto on poistettava jatkuvasti ja osissa pehmittimen käyttöönottoa.
 • Mastiini on valmis, kun kaikki aineet ruiskutetaan bitumiin.

Sinulta valmistettua koostumusta ei ole säilytetty pitkään - vain päivässä. Heti kun masten jäähtyy 120 astetta, sitä voidaan levittää pinnalle.

Kuinka valmistella alusta itseäsi

Tällainen materiaali bitumipohjaisena alukkeena voidaan tehdä omilla käsillä. Koostumuksen valmistamiseksi tarvitset kolme osaa bensiiniä ja yksi osa bitumista.

johtopäätös

Pohjamaali bitumi ilmestyi rakennusmateriaalimarkkinoilla niin kauan sitten, ja siitä tuli välittömästi suosittu ja suosittu paitsi ammattilaisten lisäksi myös yksityisten kehittäjien keskuudessa. Edullinen hinta, helppokäyttöisyys, laaja lajivalikoima, sopii mille tahansa pinnalle - nämä ovat tärkeimmät positiiviset ominaisuudet.

Primerinkulutus on laskettava pakkauksen indikaattoreiden ja valmistajan suositusten perusteella. Vakiokulutusta lähes kaikilla bitumipohjaisilla kyllästyksillä vaihtelee 150-300 grammaa / 1m 2.

Vedeneristystyöt alukkeella tulee suorittaa suojavaatetus, käsineet, suojalasit ja hengityssuojain.

Bituminen pohjamaali - paras valinta vedenpitävyyteen!

Bitumipitoinen aluke on kaksikomponenttinen aine, joka koostuu bitumisista mastiksista ja liuottimista. Itse asiassa aluke on aluke, jota käytetään luoden vahvan sidoksen mastiksin ja kellarikerroksen välillä.

Koska alusta on nestemäisempi kuin suoraan vesitiivis pinnoite, se tunkeutuu paremmin betonikerrokseen ja muodostaa erittäin tarttuvan kalvon työpinnalle. Rakennuksessa alukkeita käytetään onnistuneesti pintojen pohjustukseen ennen bitumin, polymeeristen ja muiden pinnoitettujen ja valssattujen vedeneristysmateriaalien levittämistä.

Miksi perustaa säätiö

Pohjamaalaus - tai alustapinnan tunnetuimmassa määrityksessä - esipinnoitettu pintaan niiden valmistamiseksi vedenpitävälle pinnoitteelle. Pohjalevyn hygroskooppisuus johtuu materiaalin huokoisuudesta, josta pohja on tehty. Koska suurin osa perustuksista on betonielementtejä tai betonielementtejä, bitumimastit ovat yleistyneet vedenpitävänä.

Ne ovat käytännöllisiä ja niillä on erinomainen suorituskyky, mutta tärkein asia vesitiivis-isännän käyttämiseen voi olla mikä tahansa pätevyys.

Ennen vedenpitävän työpinnan levittämistä puhdistetaan perusteellisesti pölyltä ja kuivataan. Tarvittaessa materiaalin suuren huokoisuuden ansiosta pohjustusliuosta levitetään kahdesta kolmeen kerrokseen. Käytännöllisyyden vuoksi sinun on valmistettava vain päällystettävän rakenteen osa. Kaikki myöhemmät työt suositellaan alukkeen täydellisen kuivauksen jälkeen.

Pinnan pinnoittamista eri koostumuksilla suositellaan parantavan perusmateriaalin ja työpinnan tarttumista. Primer-kellarin irrationaalisuus ennen bitumin tai polymeerin vedeneristämisen käyttöönottoa - yleinen väärinkäsitys. Pohjustettujen pinnoitteiden päällystys nopeuttaa vedenpitävyyttä ja säästää päällystysmastia esikyllästämällä betonikiviä pienellä pitoisuudella päällystysratkaisulla, jolla on suuri absorptiomäärä. On tarpeen valita pohjamaali päävesieristysmateriaalin tyypin mukaan.

Primer-lajikkeet

Pohjamaali on olennainen osa vedenpitävää pinnoitetta, joten ennen kuin aluskerroksen ostaminen on käytössä, sinun on varmistettava, että näiden kahden aineen yhteinen toiminta ei johda fysikaalis-kemialliseen ristiriitaan. Primer-mastisidoksen ihanteellinen toteutus on sellaisten materiaalien käyttö, joilla on samanlainen koostumus ja ominaisuudet.

Tavallisesti samaa pinnoitetta, jota suurelta osin laimennetaan liuottimella, käytetään perusaineena bitumimastille. Liuottimina käytetään emulsioita, asetaattidegeneraattoreita tai bensiiniä. Valmis alukkeet luodaan teollisessa mittakaavassa ja ne ovat alhaisen väkevöityä bitumimastia emulgointiaineen kanssa.

Bitumipohjan lisäksi on olemassa erilaisia ​​akryyli- ja polymeerisiä alukkeita, joita voidaan myös käyttää vahvistamaan pinnan pintaa ennen pinnoitusta. Käytettävissä olevaa päällystysmateriaalia ja liuotinta riippuu useista alukkeista:

 • valmis sekoitus:
 1. mastityyppi: bitumi, akryyli, polymeeri;
 2. liuottimen tyypin mukaan: asetaatti, bensiini, emulsio;
 • valmistetut seokset.
Suosituin mastetyyppi on bitumipitoista.

Alkuaineiden markkinoiden hintavaihtelut seoksen laadun vuoksi sekä lähtökomponenttien kustannukset. Alustavan aineen itsenäinen valmistaminen tarkoittaa usein laadun säästämistä eikä lopullisen tuotteen kustannuksia. Suhteellisesti ylläpidä osaa, valitse konfliktinestokomponentit ja sekoita homogeeninen ratkaisu vain kokenut rakennusmestari. Samanaikaisesti säästetyt varat ovat merkityksettömiä, eivätkä ne ole hukattuja voimia.

Keskimääräiselle henkilölle on suositeltavaa ostaa valmis seos rakennusyhtiön johtajan suosituksen mukaisesti, jossa vedeneristysmateriaali ostetaan.

Käytetyt työkalut ja materiaalit

Riippumatta tietyn tyyppisestä alukkeesta, vedenpitävyyden alustavaan valmistukseen ja sen jälkeiseen käyttöön työpinnalla saatat tarvita seuraavia laitteita ja materiaaleja:

 • lasta tai lastalla;
 • hammer pickaxe;
 • tiivistysmateriaali - sementti-hiekkalaasti, polyuretaanivaahto tai kitti;
 • työkalut alustapinnan esipuhdistukseen: harjat, karkea tiheä kangas;
 • säiliö alusliuoksen kalibrointiin;
 • leveä harja tai karkea rulla;
 • pohjamaali.
Tyylikäs työskentely mastiksella

Lisäksi on käytettävä suojavarusteita (haalareita, päähineitä, suljettuja kenkiä), koska aluke on bitumiseos, joka on huonosti poistettu vaatetuksesta ja nahasta.

Ennen alustan suoraa käyttöönottoa tulisi olla alkuvaiheen työ ilman, että pohjamaaliprosessi menettäisi kaiken merkityksen.

Pinnan esikäsittely

Alusta on tarpeen levittää vain pinnalle, joka kuivuu ja poistuu pölystä. Lisäksi ennen sulatusta tulisi tehdä tiivistyssaumat, poistaen epätasaisuudet ja ulokkeet, parantamaan tarttumista ja tasaisempaa vedenpitävyyskerrointa. Laajennusliitokset tulisi täyttää vaahdolla, koska tällaisten kokoonpanojen jäykkä sulkeminen ei kuulu. Ulkonemat ja paikallinen kerrostus yli senttimetrin betonista olisi poistettava vasaralla tai pikakammella. Betonin epätasaisuus, joka on muodostunut muotojen repimisestä tai esivalmistettujen elementtien huonolaatuisesta liittymisestä, olisi täytettävä tasoituslaastilla. Katso videota siitä, miten perustaa säätiö.

Nämä toimenpiteet ovat erityisen tärkeitä, kun asennetaan vedeneristys telan ja kerääntymismateriaalien avulla vedenpitävän kerroksen tulevaisuuden eheyden varmistamiseksi ja estämiseksi murtumien syntymisen suurilla jännitepisteillä.

Tiivistettyjen saumojen kovettumisen jälkeen voit siirtyä pölyn poistamiseen ja pohjamaalin levittämiseen. Muita toimenpiteitä toteutetaan vain sillä edellytyksellä, että kaikki valmistelutöitä tehdään oikein ja pinta pinnoitetaan kahdesta kolmeen kerrokseen riippuen työpinnan huokoisuudesta.

Primer-sovellusteknologia

Aluke on yhteinen aluke, jolla on erityinen koostumus, joten sen soveltaminen tekniikka on yksinkertainen ja mutkaton. Riippumatta siitä, minkä tyyppistä materiaalia päällystetään pohjalla bitumipohjamaalilla, on ryhdyttävä seuraaviin vaiheisiin:

 • sekoitetaan valmistettu seos tai valmistetaan pieni määrä aluketta helposti kuljetettavassa säiliössä;
 • aseta ensimmäinen pohjakerros pinnalle ja kosteudelle puhdistetulle pinnalle;
 • odota, että ensimmäinen kerros kuivuu ja jatka vedeneristyskerroksen levittämistä seuraavassa säätöosassa;
 • ensimmäisen pohjakerroksen osittaisen kuivauksen jälkeen levitetään toinen kerros jakamalla liuos tasaisesti;
 • odota kunnes pohja on täysin kuiva valmistajan pakkauksessa määrittelemän ajan mukaisesti.

Pohjaan perustuva pohjamaali on sovellettava turvallisuusvaatimusten mukaisesti. On vältettävä liuoksen pääsyä kehon avoimiin osiin - muuten on välttämätöntä poistaa pohjustus mahdollisimman pian liuottimen tai tavallisen saippuan avulla ennen kuin aine polymeroituu. Katso videota, miten alusta valmistellaan työhön.

On myös suositeltavaa käyttää suojamasketteja, koska bitumipohjamaalit ovat melko myrkyllisiä ja koska koostumuksessa on liuotinta ja erilaisia ​​kuivausaineita, aluke polymeroituu nopeasti massiivisella haitallisten aineiden vapautumisella ilmakehään. Erityisen suositeltavaa ei ole työskennellä alukkeen kanssa suljetuissa tiloissa ilman erityisiä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita. Työn lopussa työkalut on puhdistettava liuottimella.

Alukkeen määrän laskeminen

Käsiteltyjen pintojen pinta-ala on helppo laskea tarvittava määrä aluketta. Valmisvalmisteisten seosten osalta pakkaus sisältää aineksen kulutuksen yksikköä kohti ottaen huomioon alkupitoisuuden. Tehdasseosten laimentamista ei ole suositeltavaa, koska alukkeiden laatu voi heikentyä ja sekoitettavien komponenttien ristiriita on melko mahdollista. Bitumialukkeen keskimääräinen kulutus on 0,5 litraa / m2.

Jos valmistelet alusta suoraan rakennustyömaalla, sinun on ostettava päällystysmateriaali, jossa odotetaan käytettävän osaa pinnoitteesta pohjamaalin valmistukseen. Tämän seoksen käsittelyä ei suositella aloittelijoille.

Määritetyn virtausnopeuden lisäksi lasketaan lopullisen seoksen määrä huomioon otettavien kerrosten lukumäärä. Jos käytetään useampaa kuin yhtä alustakerrosta, koostumuksen tilavuutta on lisättävä kerrosten määrän mukaan. Manuaalisesti valmistettujen seosten tapauksessa on vaikea laskea tarvittavaa alukemäärää, koska kulutus riippuu alukkeen koostumuksesta.

Betonin pohjamaali

Primer: mitä se on ja miten sitä käytetään rakentamisessa

Vedenpitävien töiden kompleksissa on pintakäsittely. Pohjat tyhjennetään roskista, tasoittavat sirut, halkeamat. Kaikki tämä johtaa pienien pölyhiukkasten muodostumiseen, joita ei voida täysin poistaa pintoista. Pöly häiritsee vedeneristysmateriaalien hyvää tarttumista ja sen seurauksena päällystetty pinnoite palvelee vähemmän, korjaa tai korvaa ennen. Pölyn muodostumisen estämiseksi ja vedenpitävyyden tarttumisen parantamiseksi alustalla käytetään erityistä koostumusta - pohjamaalia.

Primer - mitä se on ja miten sitä käytetään ↑

Pohjamaalit eivät ole pelkästään rakentamisia, niitä käytetään eri aloilla - autoja, sieniä sieppaamista jne. Alukkeen tarkoitus voi olla mikä tahansa, ja toiminta on aina suunnilleen sama: materiaali kyllästää emästä, sitoo ja liimaa pieniä hiukkasia sen pinnalle. Alukkeiden ominaisuutta käytetään korroosionestoon, pölyn torjuntaan, eristysaineiden liimaukseen betoniin, betonista, metallista tai puusta.

Pohjamaalin käyttö vedenpitävyyteen

Pohjamaalit tehdään erilaisten aineiden - bitumin, polyuretaanin, epoksin perusteella. Bitumiyhdistelmiä käytetään laajasti rakentamisessa. Ne tunkeutuvat syvälle rakennusmateriaalien rakenteeseen, kuivaavat nopeasti ja pienikokoiset karkeat pinnat. Kuivauksen jälkeen alukkeet menettävät tahmeat ominaisuudet, luo kestävän, kestävän ulkoisen vaikutuksen päällystämisen. Tästä johtuen niitä voidaan käyttää teiden lujittamiseen, rullan vedeneristämiseen, huokoisten pintojen ja putkien suojaamiseen.

Asiakkaiden toimivuuden vuoksi valmistajat tuottavat alukkeita kahteen muotoon - käyttövalmiiksi (vakioiksi) ja tiivistetyiksi. Valmis alukkeet eivät vaadi lisäkäsittelyjä, paitsi perusteellisen sekoittumisen. Kon- sentraatteja on paljon helpompi varastoida ja kuljettaa. Niitä hankkivat usein kehittäjät, jotka vaativat runsaasti rakennusmateriaaleja. Tällaisia ​​alukkeita laimennetaan liuottimilla suhteessa 1: 1,5 tai 1: 2 riippuen käyttötarkoituksesta ja perusmateriaalista.

Putkien korroosiosuojaus alukkeella

Antifungaaliset alukeformulaatiot ↑

Sieni - paikoissa, joissa on korkea kosteus. Tämä ei ole pelkästään esteettinen ongelma, koska taudinaiheuttajat voivat aiheuttaa monia vakavia ihmisen sairauksia - keuhkoputkentulehdus, sidekalvotulehdus, allergiat. Rakennusmateriaalien rakenteen vaikuttaminen heikentää niiden käyttöominaisuuksia.

Jos et pääse eroon sientä, se leviää ja tulee lopulta uhka rakennus ja ihmiset, jotka ovat siinä. Tehokas aine on antifungaalinen aluke. Tämä on yhdiste, jolla on antiseptinen aine, jota käsitellään pinnalla ensimmäisten sienien ulkonäön merkkien kanssa.

Jotta liuos liottaa materiaalit hyvin, sinun on poistettava maali kokonaan, voitele paikoissa, joissa sieni on, ja uuteen pinnoitteeseen kohdistuvat materiaalit ja liimat, joilla on anti-sieni-lisäaineita. Jos koostumukseen annetulla ohjeella on suositus toistaa hoito, se on suoritettava hyvissä ajoin. Pintojen hoitoon on suositeltavaa käyttää desinfioitavia kotitalouskemikaaleja.

Mitä tulee luotettaviin antifungaalisten alukkeiden merkkeihin, voit valita Phongifluid-yhtiön ALPAn tai yhden TIKKURILA-yrityksen ("Senezh Effo", "Homeenpoisto") varoista. Kun ostat tuotteen, sinun on syytä lukea valmistajan suosituksia huolellisesti, sillä alukkeiden koostumus voi vaihdella riippuen niiden pintojen tyypistä, joihin ne on tarkoitettu.

Anti-sieni-aluke Ceresit

Bitumisten seosten ominaisuudet ja edut ↑

Aluke on bitumiin ja orgaanisiin liuottimiin perustuva emulsio. Jokaisen tuotemerkin materiaalien ominaisuudet riippuvat laajuudesta ja kohteesta. Bitumiset alukkeet käytetään sekä ulko- että sisäkäyttöön.

Niiden tärkeimmät edut ovat:

 • Korkea hydrofobisuus. Alukkeilla kyllästetyt rakennusmateriaalit eivät ime ja kosteutta, mikä vaikuttaa merkittävästi niiden kestävyyteen ja käyttöikään.
 • Nopea kuivaus Pohjustus kuivuu nopeasti - 1-5 tuntia. Jos vedeneristys tehdään kylmällä säällä, täydellinen kuivaus voi kestää kauemmin. Siksi asiantuntijat eivät suosittele bitumialukkeiden käyttöä alle 15-20 asteen lämpötiloissa.
 • Lämpötilan ääriherkkyys. Ohut elastinen pinnoite, joka saadaan alukkeen kuivumisen jälkeen, on joustava, ei murtaa ympäristön lämpötilan muuttuessa. Materiaali säilyttää ominaisuutensa lämpötiloissa -50 - 120 astetta.
 • Monipuolisuus sovelluksessa. Rakennusalukkeita käytetään useisiin tarkoituksiin. Niitä voidaan käyttää hiekkasementtilevyyn, betoniin, kattopuomiin, metalliin tai puuhun.
 • Taloutta. Pintamaalaukseen tarvitaan suhteellisen pieni määrä aluketta. Koska perusaineiston valmistelu ja materiaalin kohtuullinen hinta ovat laadukkaita, se on hyvin kannattavaa. Lisäksi alukkeita on helppo valmistaa itse, mikä säästää vielä enemmän.

Tekniikka manuaalisella pintakäsittelyllä alukkeella

6 perusohjeet alukkeilla työskentelystä ↑

 1. Bitumipohjaisia ​​alukkeita ei käytetä alhaisissa lämpötiloissa. Valmistajien ilmoittama vähimmäislämpötila on -20 astetta, mutta käytännössä on parempi olla aloittamatta työskentelyä, jos se on alle -15.
 2. Pohjan pinnan on oltava täysin puhdas ja kuiva. Jos sitä ei voida kuivata, sinun pitäisi ostaa erityinen yhdiste, jota voidaan käyttää märillä pinnoilla.
 3. Normaalilla sidoksella alustan kanssa alukkeen lämpötilan tulisi olla vähintään 10 astetta. Voit lämmittää sen hieman, mutta ei ylikuumentua (enintään - 40 astetta). Koostumusta ei saa käyttää lähelle avotulen lähteitä.
 4. Bitumiset materiaalit haihtuvat, kunnes ne ovat täysin kuivia, joten ne voivat olla haitallisia terveydelle. Useimmiten niitä käytetään ulkoiseen työhön, ja itse rakentajat ovat raikkaassa ilmassa eivätkä ole uhanalaisia. Jos haluat työskennellä sisätiloissa, sinun on tarjottava korkealaatuista ilmanvaihtoa.
 5. Kun käytät bitumiyhdisteitä, käytä haalareita, sopivia suojaimia ihon, hengityselinten, limakalvojen suojaamiseksi.
 6. Säilytä materiaali tummassa kuivassa paikassa lämpötilassa -20 - + 30 astetta. Suurin sallittu säilyvyysaika on 1 vuosi.

Valmis käytettäväksi alusta "TechnoNicol"

Kuinka tehdä bitumin primer itse ↑

Bitumikoostumusten valmistustekniikka ei ole monimutkainen, minkä tahansa kehittäjä voi hallita sitä. Aluke valmistetaan välittömästi ennen käyttöä, jotta se ei jäykisty ja jää hyvin käsitellylle pinnalle. Ei ole toivottavaa valmistaa koostumusta varastossa ja erityisesti jäädyttää sitä, koska Tämä voi vaikuttaa sen ominaisuuksiin.

Ensimmäinen menetelmä on kylmä ↑

Alusta - kylmä ja kuuma valmistaa kahdella tavalla. Ensimmäistä käytetään, jos kehittäjällä ei ole minkäänlaista kiire ja hänellä on vähintään 1-2 viikkoa. Alhaisen oktaanisen bensiinin voidaan käyttää liuottimena, AI-80 tai AI-72-laadut soveltuvat. Se kaadetaan suureen säiliöön ja asetetaan bitumit. Loput ovat ajan kysymys.

Bitumi liukenee bensiiniin noin 7-12 vuorokaudessa. Se riippuu paljolti ympäristön lämpötilasta. Prosessin nopeuttamiseksi on toivottavaa sekoittaa bitumi. On erittäin tärkeää sulkea hermeettisesti säiliö, jossa seos on sijoitettu niin, että bensiinin höyryt eivät haihdu. Valmiusalukkeen merkki - bitumin täydellinen liukeneminen, koostumuksen muuttaminen homogeeniseksi massaksi.

Pohjamaalaus betonialustalle

Toinen tapa on kuuma ↑

Useimmiten käytettiin kuumaa menetelmää pohjamaalin valmisteluun. Tätä varten bitumipakkaukset pannaan astiaan ja "keitettiin", so. kuumennetaan kiehuvaksi. Tulenlähteenä voit käyttää tavallista tulta. Kun bitumi kiehuu, se siirretään hitaasti ja varovasti säiliöön bensiinillä.

Suositellut bitumi- ja bensiinimääriä:

Alukemateriaalin valmistuksessa on välttämätöntä kaataa kiehuvaa bitumia bensiiniin, vaikka monet tekevät päinvastoin. Seosta sekoitetaan perusteellisesti, kunnes se on sileä. Koostumus ei saa olla kiinteitä kappaleita.

Master-luokka kuumalla keittotasolla ↑

Erilaisten alukkeiden lajit ovat valtavat. Jokaisella pohjustuskoostumuksella on oma tarkoitus ja pystyy parantamaan rakennusmateriaalien ominaisuuksia ja pidentämään niiden käyttöikää. Kun valitaan aluke, on tärkeää määrittää halutut ominaisuudet oikein, löytää tuote hyvältä valmistajalta ja noudattaa pakkauksessa tai alukkeen ohjeissa olevia suosituksia.

Bituminen pohjamaali - paras valinta vedenpitävyyteen!

Bitumipitoinen aluke on kaksikomponenttinen aine, joka koostuu bitumisista mastiksista ja liuottimista. Itse asiassa aluke on aluke, jota käytetään luoden vahvan sidoksen mastiksin ja kellarikerroksen välillä.

Koska alusta on nestemäisempi kuin suoraan vesitiivis pinnoite, se tunkeutuu paremmin betonikerrokseen ja muodostaa erittäin tarttuvan kalvon työpinnalle. Rakennuksessa alukkeita käytetään onnistuneesti pintojen pohjustukseen ennen bitumin, polymeeristen ja muiden pinnoitettujen ja valssattujen vedeneristysmateriaalien levittämistä.

Miksi perustaa säätiö

Pohjamaalaus - tai alustapinnan tunnetuimmassa määrityksessä - esipinnoitettu pintaan niiden valmistamiseksi vedenpitävälle pinnoitteelle. Pohjalevyn hygroskooppisuus johtuu materiaalin huokoisuudesta, josta pohja on tehty. Koska suurin osa perustuksista on betonielementtejä tai betonielementtejä, bitumimastit ovat yleistyneet vedenpitävänä.

Ne ovat käytännöllisiä ja niillä on erinomainen suorituskyky, mutta tärkein asia vesitiivis-isännän käyttämiseen voi olla mikä tahansa pätevyys.

Ennen vedenpitävän työpinnan levittämistä puhdistetaan perusteellisesti pölyltä ja kuivataan. Tarvittaessa materiaalin suuren huokoisuuden ansiosta pohjustusliuosta levitetään kahdesta kolmeen kerrokseen. Käytännöllisyyden vuoksi sinun on valmistettava vain päällystettävän rakenteen osa. Kaikki myöhemmät työt suositellaan alukkeen täydellisen kuivauksen jälkeen.

Pinnan pinnoittamista eri koostumuksilla suositellaan parantavan perusmateriaalin ja työpinnan tarttumista. Primer-kellarin irrationaalisuus ennen bitumin tai polymeerin vedeneristämisen käyttöönottoa - yleinen väärinkäsitys. Pohjustettujen pinnoitteiden päällystys nopeuttaa vedenpitävyyttä ja säästää päällystysmastia esikyllästämällä betonikiviä pienellä pitoisuudella päällystysratkaisulla, jolla on suuri absorptiomäärä. On tarpeen valita pohjamaali päävesieristysmateriaalin tyypin mukaan.

Primer-lajikkeet

Pohjamaali on olennainen osa vedenpitävää pinnoitetta, joten ennen kuin aluskerroksen ostaminen on käytössä, sinun on varmistettava, että näiden kahden aineen yhteinen toiminta ei johda fysikaalis-kemialliseen ristiriitaan. Primer-mastisidoksen ihanteellinen toteutus on sellaisten materiaalien käyttö, joilla on samanlainen koostumus ja ominaisuudet.

Tavallisesti samaa pinnoitetta, jota suurelta osin laimennetaan liuottimella, käytetään perusaineena bitumimastille. Liuottimina käytetään emulsioita, asetaattidegeneraattoreita tai bensiiniä. Valmis alukkeet luodaan teollisessa mittakaavassa ja ne ovat alhaisen väkevöityä bitumimastia emulgointiaineen kanssa.

Bitumipohjan lisäksi on olemassa erilaisia ​​akryyli- ja polymeerisiä alukkeita, joita voidaan myös käyttää vahvistamaan pinnan pintaa ennen pinnoitusta. Käytettävissä olevaa päällystysmateriaalia ja liuotinta riippuu useista alukkeista:

 1. mastityyppi: bitumi, akryyli, polymeeri;
 2. liuottimen tyypin mukaan: asetaatti, bensiini, emulsio;
Suosituin mastetyyppi on bitumipitoista.

Alkuaineiden markkinoiden hintavaihtelut seoksen laadun vuoksi sekä lähtökomponenttien kustannukset. Alustavan aineen itsenäinen valmistaminen tarkoittaa usein laadun säästämistä eikä lopullisen tuotteen kustannuksia. Suhteellisesti ylläpidä osaa, valitse konfliktinestokomponentit ja sekoita homogeeninen ratkaisu vain kokenut rakennusmestari. Samanaikaisesti säästetyt varat ovat merkityksettömiä, eivätkä ne ole hukattuja voimia.

Keskimääräiselle henkilölle on suositeltavaa ostaa valmis seos rakennusyhtiön johtajan suosituksen mukaisesti, jossa vedeneristysmateriaali ostetaan.

Käytetyt työkalut ja materiaalit

Riippumatta tietyn tyyppisestä alukkeesta, vedenpitävyyden alustavaan valmistukseen ja sen jälkeiseen käyttöön työpinnalla saatat tarvita seuraavia laitteita ja materiaaleja:

 • lasta tai lastalla;
 • hammer pickaxe;
 • tiivistysmateriaali - sementti-hiekkalaasti, polyuretaanivaahto tai kitti;
 • työkalut alustapinnan esipuhdistukseen: harjat, karkea tiheä kangas;
 • säiliö alusliuoksen kalibrointiin;
 • leveä harja tai karkea rulla;
 • pohjamaali.
Tyylikäs työskentely mastiksella

Lisäksi on käytettävä suojavarusteita (haalareita, päähineitä, suljettuja kenkiä), koska aluke on bitumiseos, joka on huonosti poistettu vaatetuksesta ja nahasta.

Ennen alustan suoraa käyttöönottoa tulisi olla alkuvaiheen työ ilman, että pohjamaaliprosessi menettäisi kaiken merkityksen.

Pinnan esikäsittely

Alusta on tarpeen levittää vain pinnalle, joka kuivuu ja poistuu pölystä. Lisäksi ennen sulatusta tulisi tehdä tiivistyssaumat, poistaen epätasaisuudet ja ulokkeet, parantamaan tarttumista ja tasaisempaa vedenpitävyyskerrointa. Laajennusliitokset tulisi täyttää vaahdolla, koska tällaisten kokoonpanojen jäykkä sulkeminen ei kuulu. Ulkonemat ja paikallinen kerrostus yli senttimetrin betonista olisi poistettava vasaralla tai pikakammella. Betonin epätasaisuus, joka on muodostunut muotojen repimisestä tai esivalmistettujen elementtien huonolaatuisesta liittymisestä, olisi täytettävä tasoituslaastilla. Katso videota siitä, miten perustaa säätiö.

Nämä toimenpiteet ovat erityisen tärkeitä, kun asennetaan vedeneristys telan ja kerääntymismateriaalien avulla vedenpitävän kerroksen tulevaisuuden eheyden varmistamiseksi ja estämiseksi murtumien syntymisen suurilla jännitepisteillä.

Tiivistettyjen saumojen kovettumisen jälkeen voit siirtyä pölyn poistamiseen ja pohjamaalin levittämiseen. Muita toimenpiteitä toteutetaan vain sillä edellytyksellä, että kaikki valmistelutöitä tehdään oikein ja pinta pinnoitetaan kahdesta kolmeen kerrokseen riippuen työpinnan huokoisuudesta.

Primer-sovellusteknologia

Aluke on yhteinen aluke, jolla on erityinen koostumus, joten sen soveltaminen tekniikka on yksinkertainen ja mutkaton. Riippumatta siitä, minkä tyyppistä materiaalia päällystetään pohjalla bitumipohjamaalilla, on ryhdyttävä seuraaviin vaiheisiin:

 • sekoitetaan valmistettu seos tai valmistetaan pieni määrä aluketta helposti kuljetettavassa säiliössä;
 • aseta ensimmäinen pohjakerros pinnalle ja kosteudelle puhdistetulle pinnalle;
 • odota, että ensimmäinen kerros kuivuu ja jatka vedeneristyskerroksen levittämistä seuraavassa säätöosassa;
 • ensimmäisen pohjakerroksen osittaisen kuivauksen jälkeen levitetään toinen kerros jakamalla liuos tasaisesti;
 • odota kunnes pohja on täysin kuiva valmistajan pakkauksessa määrittelemän ajan mukaisesti.

Pohjaan perustuva pohjamaali on sovellettava turvallisuusvaatimusten mukaisesti. On vältettävä liuoksen pääsyä kehon avoimiin osiin - muuten on välttämätöntä poistaa pohjustus mahdollisimman pian liuottimen tai tavallisen saippuan avulla ennen kuin aine polymeroituu. Katso videota, miten alusta valmistellaan työhön.

On myös suositeltavaa käyttää suojamasketteja, koska bitumipohjamaalit ovat melko myrkyllisiä ja koska koostumuksessa on liuotinta ja erilaisia ​​kuivausaineita, aluke polymeroituu nopeasti massiivisella haitallisten aineiden vapautumisella ilmakehään. Erityisen suositeltavaa ei ole työskennellä alukkeen kanssa suljetuissa tiloissa ilman erityisiä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita. Työn lopussa työkalut on puhdistettava liuottimella.

Alukkeen määrän laskeminen

Käsiteltyjen pintojen pinta-ala on helppo laskea tarvittava määrä aluketta. Valmisvalmisteisten seosten osalta pakkaus sisältää aineksen kulutuksen yksikköä kohti ottaen huomioon alkupitoisuuden. Tehdasseosten laimentamista ei ole suositeltavaa, koska alukkeiden laatu voi heikentyä ja sekoitettavien komponenttien ristiriita on melko mahdollista. Bitumialukkeen keskimääräinen kulutus on 0,5 litraa / m2.

Jos valmistelet alusta suoraan rakennustyömaalla, sinun on ostettava päällystysmateriaali, jossa odotetaan käytettävän osaa pinnoitteesta pohjamaalin valmistukseen. Tämän seoksen käsittelyä ei suositella aloittelijoille.

Määritetyn virtausnopeuden lisäksi lasketaan lopullisen seoksen määrä huomioon otettavien kerrosten lukumäärä. Jos käytetään useampaa kuin yhtä alustakerrosta, koostumuksen tilavuutta on lisättävä kerrosten määrän mukaan. Manuaalisesti valmistettujen seosten tapauksessa on vaikea laskea tarvittavaa alukemäärää, koska kulutus riippuu alukkeen koostumuksesta.

Ensisijainen bitumi, millaista materiaalia?

Bitumialuke on maa, joka koostuu laadukkaasta öljypitoisuudesta, laimennettuna orgaanisen alkuperän laimennusaineeseen. Maaperä voidaan ostaa väkevöitynä ja sitten laimennetaan itsenäisesti haluttuun paksuuteen, ja voit ostaa käyttövalmista koostumusta.

Pohjamaalia käytetään puun, betonin ja metallin pintojen pinnoittamiseen vedeneristyksen rakentamisessa. Kiinnityspeitteiden eristimet tässä tapauksessa lisääntyvät merkittävästi. Impregnointia käytetään kattorakenteiden ja vedeneristysten yhteydessä, kun asennat pehmeää laattoja. Vedeneristysmastia käytettäessä pohjamaali lisää adheesiota, mikä parantaa materiaalin tarttumista pintaan.

Materiaalin tiedot

Bitumipitoinen pohjamaali on musta neste, jossa ei saa olla vieraita sulkeumia. Koostumuksessa ei ole ihmisten terveydelle haitallisia epäpuhtauksia, koska maaöljybitumi liukenee orgaaniseen koostumukseen.

 • Jos myymälä myy valmiin pohjamaalin, se on ennen käyttöä sekoitettava rakennesekoittimeen.
 • Kun ostaa konsentraattia, sen on oltava valmis käytettäväksi, sillä sinun on ostettava erityinen liuotin, jonka luokka ilmoitetaan pakkauksessa. On huomattava, että tiivistetty aluke on paljon kannattavampi kuin valmiin - se on edullisempaa. Se on laimennettava ja noudatettava tiukasti valmistajan määrittämiä mittasuhteita.
 • Aluke on erityinen haju, joten sitä tulisi käyttää hyvin ilmastoidussa huoneessa tai ulkona.
 • Maaperä lisää adheesiota ja sitä voidaan käyttää kaikentyyppisiin pintoihin: metalli, puu, teräsbetoni, betoni, asbestisementti ja erilaiset huokoiset materiaalit. Ennen maanalaisen rakenteen tai katon vedenpitävyyden järjestämistä, viestinnän pinnan tai rakennusten pohjia on käytettävä bitumipitoista pohjamaalia.
 • Alukkeella on korroosionesto, joten alukkeen käyttö metallipinnoille suojaa putkia mätämästä ja lisää niiden käyttöikää.
 • Alusta voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana, jopa kuumalla säällä, koska pehmenemisprosessi alkaa 80 astetta.

Jos materiaalin pinta on erittäin huokoista ja pölyistä, sen asiantuntijat suosittelevat bitumin pohjamaalia paremman tuloksen saamiseksi myöhempää käsittelyä varten eristysaineilla.

Alukkeiden tyypit

Tämän tyyppisiä tuotteita on useita, edullisin on yksinkertaisin pohjamaali. Bitumipolymeerimateriaali on paljon kalliimpaa, koostumuksessa on erityisiä aineita, jotka edistävät nopeasti kuivaamista, samalla kun erotetaan taso luonnon vaikutuksista. Pohjamaalaus, bitumiemulsio - käytetään sisäkäyttöön, laimennetaan vedellä.

Maaperän levitys ja positiivinen puoli, joka perustuu bitumiin

Bitumipohjamaali on samankaltainen ominaisuuksiltaan kipsi, ja sen tarkoituksena on suojata huokoisia materiaaleja, mutta toisin kuin kipsiyhdistelmää, sitä voidaan käyttää metallipintoihin ja kattoihin.

Pohjan kyllästäminen bitumipitoisella pohjamaalilla on tarkoitettu alkupäällysteeksi ennen erilaisten vedeneristysmateriaalien levittämistä.

Tiheän koostumuksensa ansiosta alusta peittää kaikki materiaalin huokoset, jolloin se kestää kosteutta. Eri mallien vedeneristys bitumipohjamaalin avulla paranee.

Harkitse, millä alueilla on edullisinta käyttää bitumipitoista aluketta.

Soveltamisala

Pohjamaali - alusta, joka on suunniteltu täyttämään materiaalin huokoset, tasoittaen pienen karheuden ja epäsäännöllisyydet, jolloin materiaali poistetaan. Sitä käytetään ensisijaiseen käsittelyyn ja vedenpitävän materiaalin tarttumisen parantamiseen pohjaan.

Materiaalia voidaan käyttää myös itsenäisenä pintaeristyksenä, kun pohja ei ole jatkuvasti kosteuden vaikutuksen alaisena.

Monet rakentajat käyttävät emulsiopohjamaaleja kylpyhuoneen ja keittiön koneisiin, joissa ilmankosteus on lisääntynyt.

Nyt markkinoilla on monia tämäntyyppisiä materiaaleja, joita käytetään:

 • katto;
 • lattianpäällysteet;
 • kellareihin;
 • säätiöt;
 • viemäriputket ja vesijärjestelmät.

Kunkin tyyppisen bitumipohjamaalin suorituskykyominaisuudet eroavat toisistaan, ja sinun on käytettävä vain ainetta, joka soveltuu tietyntyyppiselle pinnalle.

Bitumien kyllästämisen ominaisuudet:

 • kuivuu kolmen tunnin kuluessa;
 • lämpötila-alue, jolla aluketta voidaan käyttää on riittävän leveä -40 +80 astetta;
 • helppokäyttöinen, joustava materiaali;
 • hengittävä;
 • helppokäyttöinen ja edullinen.

Bitumin primäärilajikkeet

Tämäntyyppisten pohjamaalien valmistuksessa käytettävät vedeneristysmateriaalit tuottavat laajan valikoiman erilaisia ​​materiaaleja, esimerkiksi eri tuotemerkkejä:

 • Pohjamaali, joka on suunniteltu betonipintojen, pohjustuslohkojen, itsetasaava lattian, hiekkasementtilaastujen syvä impregnointiin.
 • Puulattian tai seinien eristys.
 • Putkien käsittelyn materiaali ja metallien pinnat, kun vedeneristys on suunniteltu.
 • Emulsioaluke, jota voidaan levittää märälle pinnalle sisätiloissa.

Kaikki impregnoinnit voidaan levittää harjalla tai rullalla. Ennen käsittelyä, pinta on käsiteltävä perusteellisesti - puhdista vanha pinnoite, rasvaa.

Yleiset formulaatiot

Valmistajien lisäksi valmistajat tuottavat akryylipohjaisia ​​yleismaalauksia, jotka voidaan laimentaa vedellä.

Yleinen bitumipitoinen aluke on asuintiloissa käytetty aluke, kun taas sen koostumus sisältää antiseptisiä lisäaineita ja sillä on anti-sieni-ominaisuuksia.

Tätä materiaalia voidaan käyttää mihin tahansa pintaan:

Pohjamaalaus, jota käytetään ulkona työskentelyyn, kun se on suunniteltu koristelemaan kipsilevykerrosta. Materiaali on höyryä läpäisevä ja suojaa pintaa epäsuotuisilta sääolosuhteilta.

Universal bitumipitoisuudella on seuraavat edut:

 • korkea tartunta pohja ja materiaali;
 • kulkee ilman;
 • tekee pohjasta vedenpitävän.

Primer kulutus

Tämä indikaattori riippuu käsiteltävästä materiaalista, esimerkiksi:

 • jos kipattu pohja jalostetaan, niin oletettavasti lähtee 300 g / m2;
 • Jos käytät impregnointia öljyttyyn pintaan, materiaalin kulutus on täsmälleen puolikokoinen.

Aineiden kulutus riippuu valmistajasta ja koostumuksen pitoisuudesta. Jos harkitsemme ratkaisua, joka myydään käyttövalmiina, se jättää paljon enemmän kuin konsentroitu koostumus, joka on laimennettu liuottimella.

Käytä rakennuksen katossa

Bitumin pohjamaali vedenpitävyydelle - alukkeiden luokka, joka on katon rakentamisessa parhaita materiaaleja. Käyttämällä tätä materiaalia voit luottaa suoritettavan työn laatuun, jos pohja on valmistettu oikein.

Ennen käsittelyä pinta on puhdistettava pölyltä, eikä siinä saa olla mitään aineita, jotka vähentävät tarttumista. Joskus pinta on lisäksi rasvanpoisto.

Aluketta voidaan käyttää millä tahansa sopivalla tavalla:

 • rullan,
 • harjalla;
 • sumutin;
 • ilmaton spray;
 • kaada pintaan ja sileä erityisellä kumitelalla.

Katolle asetettua bitumipitoista pohjamaalia laimennetaan valkoisella höyryllä tai bensiinillä. Samanaikaisesti tällaisen ratkaisun käsitteleminen voi olla rautaa, betonia ja asfaltti.

Huolehdi materiaalin käsittelystä, koska se on syttyvää. Älä työskentele avotulella, ennen kuin alusta on täysin kuiva.

Yritä välttää materiaalin levittämistä limakalvoille ja avoimelle iholle. Jos pohjamaali joutuu silmiin työskenneltäessä, huuhtele runsaalla vedellä, ota yhteys silmäsairaanhoitoon, muuten saatat kadottaa näköä.

Säätiön hoito

Promena-bitumin kyllästys vedenpitävyyden aikana rakentamisen perusteella voi olla varma pinnoitteen laadusta ja kestävyydestä. On tärkeää laskea oikein bitumialukkeen kulutus niin, että materiaali riittää jalostamaan pohjan kahdelta puolelta, tässä tapauksessa pohja kestää kosteutta.

Ennen hitsaussovittimien levittämistä impregnoinnin tulee kuivua hyvin, jotta luotettavuus paranee. Voit käyttää bitumipohjaa kahdessa kerroksessa. Tällöin jopa huokoinen vaahtoblock tulee vedenpitäväksi.

On suositeltavaa käyttää syvälle tunkeutumista bitumiin pohjaan kosteilla alueilla:

Pintaeristykseen tarkoitettu bitumipinta

Kun alusta käytetään alukkeena, on suositeltavaa vedenpitävä taso mastiksella, joka voi olla kylmä ja kuuma.

Materiaalia myydään rautakaupoissa, ja sen hinta riippuu sen koostumuksesta koostuvista komponenteista ja lisäaineista. Halvin on mastinen, joka on lämmitettävä ennen kuumentamista - kuumaa materiaalia.

Tämä vedeneristysmekanismi oli erittäin suosittu äskettäin, kunnes betoni oli käyttövalmis bitumiin ja liuottimeen perustuen. Nämä yhdisteet eivät vaadi lämmitystä ennen käyttöä, niitä käytetään harjalla tai rullalla.

Heti kun liuos saavuttaa eristettävä pinta, liuotin alkaa höyrystyä nopeasti, bitumi kovettuu muodostaen vahvan vedenpitävän kalvon. Jos ostettu materiaali on liian viskoosi tai olet ostanut konsentraatin, koostumus voidaan laimentaa valkoisella alkoholilla tai liuottimella.

Tee itseäsi mastiksi

Jopa pienellä budjetilla vedenpitävyyden rakentamiseksi ei pidä unohtaa - riippuu rakenteen kestävyydestä. Ei rahaa valmiille mastille, ei pelottavaa, se voidaan tehdä kotona omilla käsillään. Miten se tehdään:

 • Valmista ainesosat: pehmitin, bitumi, täyteaine. Materiaali on ostettu oikeaan määrään riippuen siitä, kuinka paljon vedeneristysmateriaalia tarvitset. Harkitse esimerkki ruoanlaistamisesta 10 kiloa mastista, mitä tarvitset:
  • 8,5 kg bitumia;
  • 1 kg täyteainetta;
  • 0,5 kg - pehmitintä.

Mastin täyttö voi olla kumirumua, sahanpurua tai mineraalivillaa. Jotta materiaali olisi joustava, lisää käytetty moottoriöljy tai kerosiini.

 • Mastikka valmistetaan suurella paksuseinäisellä säiliöllä. Ennen kuin laitat sen tulelle, sinun on laitettava bitumi, hyvin murskattu ja täyteaine, jonka murto-osa on pieni.

Säiliötä ei saa täyttää reunaan, koska bitumi suurenee voimakkaasti sulamisen aikana.

 • Mastin keittolämpötilan pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi voi alkaa hiutaleina, mikä johtaa materiaalivaurioihin. Bitumin pinnasta oleva vaahto on poistettava jatkuvasti ja osissa pehmittimen käyttöönottoa.
 • Mastiini on valmis, kun kaikki aineet ruiskutetaan bitumiin.

Sinulta valmistettua koostumusta ei ole säilytetty pitkään - vain päivässä. Heti kun masten jäähtyy 120 astetta, sitä voidaan levittää pinnalle.

Kuinka valmistella alusta itseäsi

Tällainen materiaali bitumipohjaisena alukkeena voidaan tehdä omilla käsillä. Koostumuksen valmistamiseksi tarvitset kolme osaa bensiiniä ja yksi osa bitumista.

johtopäätös

Pohjamaali bitumi ilmestyi rakennusmateriaalimarkkinoilla niin kauan sitten, ja siitä tuli välittömästi suosittu ja suosittu paitsi ammattilaisten lisäksi myös yksityisten kehittäjien keskuudessa. Edullinen hinta, helppokäyttöisyys, laaja lajivalikoima, sopii mille tahansa pinnalle - nämä ovat tärkeimmät positiiviset ominaisuudet.

Primerinkulutus on laskettava pakkauksen indikaattoreiden ja valmistajan suositusten perusteella. Vakiokulutusta lähes kaikille bitumipohjaisille kyllästyksille vaihtelee 150-300 grammaa 1m2: a kohti.

Vedeneristystyöt alukkeella tulee suorittaa suojavaatetus, käsineet, suojalasit ja hengityssuojain.

Bitumainen pohjamaali - tekniset ominaisuudet, kulutus 1 m2 kohden

Bitumipitoisuus tai bitumipitoisuus on rakennusmateriaali, homogeeninen musta neste, joka on tarkoitettu eri pinnoitteiden vedenpitävyyteen. Seoksen perustana ovat korkealaatuiset bitumit, jotka on laimennettu virtaavaan tilaan myrkyttömien liuottimien kanssa.

Kotitekoinen pohjamaalaus, joka tunnetaan Neuvostoliiton kesäasukkaille. Se oli hankala ja vaarallinen työ - sulaa bitumi tulipalon yli vanha kauhaa ja sen jälkeen laimennetaan moottoribensiinillä. Tätä räjähtävää leijutettua koostumusta käytettiin pehmeän katon saumojen ja puu- ja metallipylväiden upotettujen pohjien pinnoittamiseen.

Nykyaikaiset ammatilliset alukkeet eivät vaadi tällaisia ​​manipulointeja. Niitä myydään joko käyttövalmiina tai konsentraattina, ja seoksen laimentamiseksi käytetään valkoista alkoholia, kerosiinia ja bensiini-liuotinta.

Alukkeiden tyypit ja niiden sovellukset

Bitumialuketta käytetään perustusten, betoni- ja sementti-hiekkasterien vedeneristykseen, niitä käsitellään putkistoilla, metalli- ja puurakenteilla korroosiota ja roiskeita vastaan.

Koostumuksella on erinomainen tarttuvuus ja läpäisykyky. Betoniin levitettäessä bitumipitoinen pohjamaali tunkeutuu huokosiin ja liimaa pieniä löysää hiukkasia. Se tarttuu yhtä hyvin sementin pintoihin, metalliin, puuhun (ja toivottomasti tahraa haalareita). Yksinkertaisesti sanottuna, missä tahansa on tarpeen levittää ohut yhtenäinen kerros vedenpitävälle ja korroosionestolle - tarvitaan bitumin pohjamaali.

Tehdaskoostumusten edut ovat:

 • Helppokäyttöisyys ja käyttöturvallisuus;
 • Hyvä tartunta, juoksevuus ja yhtenäinen käyttö. Oikein pinnoitetut pinnat vaativat hyvin harvoin uudelleenkäsittelyä;
 • Nopea kuivaus;
 • Lämpötilan stabiliteetti kuivauksen jälkeen. Alukkeiden valmistamiseen käytetyn bitumin pehmenemislämpötila on noin 80 astetta;
 • Korroosion- ja vedeneristysominaisuudet;
 • Laaja käyttölämpötila.

Valmistajat tarjoavat erilaisia ​​alukkeita, jotka on mukautettu tiettyihin tarkoituksiin:

 1. Kattotiilet - käytetään tasakaton betonipintojen esikäsittelyyn. Se luo lisää vesitiivistystä ja lisää huomattavasti rullaustelojen tarttumista pohjaan. Käytetään myös liimana kateaineiden liitosten ja nivelen hoitoon.
 2. Tie - käytetään murskattua kiveä sitovana sidoslaitteena ennen kuin se asetetaan suoraan tielle.
 3. Teräsrakenteissa ja putkistoissa - on korroosio-ominaisuuksia ja korkea tarttuvuus.
 4. Universal - sopii käytettäväksi minkä tahansa tyyppiselle pinnalle, jos käyttöolosuhteet eivät edellytä erittäin erikoistuneen koostumuksen käyttöä.

Alustat TechnoNIKOL

TechnoNIKOL Corporation on yksi venäläisten markkinoiden johtajista bitumisten seosten tuotannossa eri sovelluksissa.

Tenonicol 01

Bitumipohjamaalia TechnoNIKOL 01 pidetään yhtenä suosituimpia vedeneristysmateriaaleista. Tämä on klassinen versio käyttövalmiista bitumiseoksista, jotka perustuvat orgaanisiin liuottimiin. Sitä käytetään laajalti kattorakenteissa ja itsenäisenä vedenpitävänä betoni- ja sementtipinnoille.

Primer TechnoNIKOL 02 on TechnoNIKOL01: n väkevä analogi. Konsentraatti on helpompi kuljettaa ja käyttää suuria määriä. Ennen käyttöä seos laimennetaan valkoisella alkoholilla tai kerosiinilla suhteessa 1: 1,5 - 1: 2 tilavuudesta ja sekoitetaan perusteellisesti. Bensiini-liuotin hyväksyttävä käyttö.

TechnoNIKOL 03

Bitumipitoinen ja polymeerinen aluke TechnoNIKOL 03: lla on parannetut liima- ja hydrofobiset ominaisuudet johtuen siihen sisältämistä lisäaineista. Rakenne soveltuu metallien ja epäyhtenäisten pintojen, putkistojen ja siltojen muotoiluun. Saatavana käyttövalmiina bitumipohjamaalina.

TechnoNIKOL 04

TechnoNIKOL 04 - emulsio bitumipääte, ts. Valmiina käyttää bitumin vesimulsiota. Sitä käytetään sisäkäyttöön (esim. Lattian käsittelyyn kylpyhuoneessa). Koska koostumus ei käytä orgaanisia liuottimia, seoksella ei ole voimakasta tuoksua eikä se aiheuta haitallisia höyryjä. Pohjustusaika huoneenlämmössä - enintään tunti.

Vesipohja mahdollistaa pohjamaalin Technikol 04 käytön märillä pinnoilla.

AquaMast

Primer AkvaMast - ympäristöystävällinen pohjamaali, joka perustuu orgaanisiin liuottimiin pintojen esikäsittelyyn. AquaMastin koostumuksen ominaisuus on mahdollisuus käyttää sekä yhdistelmänä valssattuja materiaaleja että päällystysvesieristyslaitteessa.

Bitumimaisen maaperän käyttö voi merkittävästi vähentää vedeneristysmasten kulutusta.