Primer: mitä se on ja miten sitä käytetään rakentamisessa

Vedenpitävien töiden kompleksissa on pintakäsittely. Pohjat tyhjennetään roskista, tasoittavat sirut, halkeamat. Kaikki tämä johtaa pienien pölyhiukkasten muodostumiseen, joita ei voida täysin poistaa pintoista. Pöly häiritsee vedeneristysmateriaalien hyvää tarttumista ja sen seurauksena päällystetty pinnoite palvelee vähemmän, korjaa tai korvaa ennen. Pölyn muodostumisen estämiseksi ja vedenpitävyyden tarttumisen parantamiseksi alustalla käytetään erityistä koostumusta - pohjamaalia.

pitoisuus

Primer - mitä se on ja miten sitä käytetään ↑

Pohjamaalit eivät ole pelkästään rakentamisia, niitä käytetään eri aloilla - autoja, sieniä sieppaamista jne. Alukkeen tarkoitus voi olla mikä tahansa, ja toiminta on aina suunnilleen sama: materiaali kyllästää emästä, sitoo ja liimaa pieniä hiukkasia sen pinnalle. Alukkeiden ominaisuutta käytetään korroosionestoon, pölyn torjuntaan, eristysaineiden liimaukseen betoniin, betonista, metallista tai puusta.

Pohjamaalit tehdään erilaisten aineiden - bitumin, polyuretaanin, epoksin perusteella. Bitumiyhdistelmiä käytetään laajasti rakentamisessa. Ne tunkeutuvat syvälle rakennusmateriaalien rakenteeseen, kuivaavat nopeasti ja pienikokoiset karkeat pinnat. Kuivauksen jälkeen alukkeet menettävät tahmeat ominaisuudet, luo kestävän, kestävän ulkoisen vaikutuksen päällystämisen. Tästä johtuen niitä voidaan käyttää teiden lujittamiseen, rullan vedeneristämiseen, huokoisten pintojen ja putkien suojaamiseen.

Asiakkaiden toimivuuden vuoksi valmistajat tuottavat alukkeita kahteen muotoon - käyttövalmiiksi (vakioiksi) ja tiivistetyiksi. Valmis alukkeet eivät vaadi lisäkäsittelyjä, paitsi perusteellisen sekoittumisen. Kon- sentraatteja on paljon helpompi varastoida ja kuljettaa. Niitä hankkivat usein kehittäjät, jotka vaativat runsaasti rakennusmateriaaleja. Tällaisia ​​alukkeita laimennetaan liuottimilla suhteessa 1: 1,5 tai 1: 2 riippuen käyttötarkoituksesta ja perusmateriaalista.

Antifungaaliset alukeformulaatiot ↑

Sieni - paikoissa, joissa on korkea kosteus. Tämä ei ole pelkästään esteettinen ongelma, koska taudinaiheuttajat voivat aiheuttaa monia vakavia ihmisen sairauksia - keuhkoputkentulehdus, sidekalvotulehdus, allergiat. Rakennusmateriaalien rakenteen vaikuttaminen heikentää niiden käyttöominaisuuksia.

Jos et pääse eroon sientä, se leviää ja tulee lopulta uhka rakennus ja ihmiset, jotka ovat siinä. Tehokas aine on antifungaalinen aluke. Tämä on yhdiste, jolla on antiseptinen aine, jota käsitellään pinnalla ensimmäisten sienien ulkonäön merkkien kanssa.

Jotta liuos liottaa materiaalit hyvin, sinun on poistettava maali kokonaan, voitele paikoissa, joissa sieni on, ja uuteen pinnoitteeseen kohdistuvat materiaalit ja liimat, joilla on anti-sieni-lisäaineita. Jos koostumukseen annetulla ohjeella on suositus toistaa hoito, se on suoritettava hyvissä ajoin. Pintojen hoitoon on suositeltavaa käyttää desinfioitavia kotitalouskemikaaleja.

Mitä tulee luotettaviin antifungaalisten alukkeiden merkkeihin, voit valita Phongifluid-yhtiön ALPAn tai yhden TIKKURILA-yrityksen ("Senezh Effo", "Homeenpoisto") varoista. Kun ostat tuotteen, sinun on syytä lukea valmistajan suosituksia huolellisesti, sillä alukkeiden koostumus voi vaihdella riippuen niiden pintojen tyypistä, joihin ne on tarkoitettu.

Bitumisten seosten ominaisuudet ja edut ↑

Aluke on bitumiin ja orgaanisiin liuottimiin perustuva emulsio. Jokaisen tuotemerkin materiaalien ominaisuudet riippuvat laajuudesta ja kohteesta. Bitumiset alukkeet käytetään sekä ulko- että sisäkäyttöön.

Niiden tärkeimmät edut ovat:

 • Korkea hydrofobisuus. Alukkeilla kyllästetyt rakennusmateriaalit eivät ime ja kosteutta, mikä vaikuttaa merkittävästi niiden kestävyyteen ja käyttöikään.
 • Nopea kuivaus Pohjustus kuivuu nopeasti - 1-5 tuntia. Jos vedeneristys tehdään kylmällä säällä, täydellinen kuivaus voi kestää kauemmin. Siksi asiantuntijat eivät suosittele bitumialukkeiden käyttöä alle 15-20 asteen lämpötiloissa.
 • Lämpötilan ääriherkkyys. Ohut elastinen pinnoite, joka saadaan alukkeen kuivumisen jälkeen, on joustava, ei murtaa ympäristön lämpötilan muuttuessa. Materiaali säilyttää ominaisuutensa lämpötiloissa -50 - 120 astetta.
 • Monipuolisuus sovelluksessa. Rakennusalukkeita käytetään useisiin tarkoituksiin. Niitä voidaan käyttää hiekkasementtilevyyn, betoniin, kattopuomiin, metalliin tai puuhun.
 • Taloutta. Pintamaalaukseen tarvitaan suhteellisen pieni määrä aluketta. Koska perusaineiston valmistelu ja materiaalin kohtuullinen hinta ovat laadukkaita, se on hyvin kannattavaa. Lisäksi alukkeita on helppo valmistaa itse, mikä säästää vielä enemmän.

6 perusohjeet alukkeilla työskentelystä ↑

 1. Bitumipohjaisia ​​alukkeita ei käytetä alhaisissa lämpötiloissa. Valmistajien ilmoittama vähimmäislämpötila on -20 astetta, mutta käytännössä on parempi olla aloittamatta työskentelyä, jos se on alle -15.
 2. Pohjan pinnan on oltava täysin puhdas ja kuiva. Jos sitä ei voida kuivata, sinun pitäisi ostaa erityinen yhdiste, jota voidaan käyttää märillä pinnoilla.
 3. Normaalilla sidoksella alustan kanssa alukkeen lämpötilan tulisi olla vähintään 10 astetta. Voit lämmittää sen hieman, mutta ei ylikuumentua (enintään - 40 astetta). Koostumusta ei saa käyttää lähelle avotulen lähteitä.
 4. Bitumiset materiaalit haihtuvat, kunnes ne ovat täysin kuivia, joten ne voivat olla haitallisia terveydelle. Useimmiten niitä käytetään ulkoiseen työhön, ja itse rakentajat ovat raikkaassa ilmassa eivätkä ole uhanalaisia. Jos haluat työskennellä sisätiloissa, sinun on tarjottava korkealaatuista ilmanvaihtoa.
 5. Kun käytät bitumiyhdisteitä, käytä haalareita, sopivia suojaimia ihon, hengityselinten, limakalvojen suojaamiseksi.
 6. Säilytä materiaali tummassa kuivassa paikassa lämpötilassa -20 - + 30 astetta. Suurin sallittu säilyvyysaika on 1 vuosi.

Kuinka tehdä bitumin primer itse ↑

Bitumikoostumusten valmistustekniikka ei ole monimutkainen, minkä tahansa kehittäjä voi hallita sitä. Aluke valmistetaan välittömästi ennen käyttöä, jotta se ei jäykisty ja jää hyvin käsitellylle pinnalle. Ei ole toivottavaa valmistaa koostumusta varastossa ja erityisesti jäädyttää sitä, koska Tämä voi vaikuttaa sen ominaisuuksiin.

Ensimmäinen menetelmä on kylmä ↑

Alusta - kylmä ja kuuma valmistaa kahdella tavalla. Ensimmäistä käytetään, jos kehittäjällä ei ole minkäänlaista kiire ja hänellä on vähintään 1-2 viikkoa. Alhaisen oktaanisen bensiinin voidaan käyttää liuottimena, AI-80 tai AI-72-laadut soveltuvat. Se kaadetaan suureen säiliöön ja asetetaan bitumit. Loput ovat ajan kysymys.

Bitumi liukenee bensiiniin noin 7-12 vuorokaudessa. Se riippuu paljolti ympäristön lämpötilasta. Prosessin nopeuttamiseksi on toivottavaa sekoittaa bitumi. On erittäin tärkeää sulkea hermeettisesti säiliö, jossa seos on sijoitettu niin, että bensiinin höyryt eivät haihdu. Valmiusalukkeen merkki - bitumin täydellinen liukeneminen, koostumuksen muuttaminen homogeeniseksi massaksi.

Toinen tapa on kuuma ↑

Useimmiten käytettiin kuumaa menetelmää pohjamaalin valmisteluun. Tätä varten bitumipakkaukset pannaan astiaan ja "keitettiin", so. kuumennetaan kiehuvaksi. Tulenlähteenä voit käyttää tavallista tulta. Kun bitumi kiehuu, se siirretään hitaasti ja varovasti säiliöön bensiinillä.

Suositellut bitumi- ja bensiinimääriä:

Alukemateriaalin valmistuksessa on välttämätöntä kaataa kiehuvaa bitumia bensiiniin, vaikka monet tekevät päinvastoin. Seosta sekoitetaan perusteellisesti, kunnes se on sileä. Koostumus ei saa olla kiinteitä kappaleita.

Master-luokka kuumalla keittotasolla ↑

Erilaisten alukkeiden lajit ovat valtavat. Jokaisella pohjustuskoostumuksella on oma tarkoitus ja pystyy parantamaan rakennusmateriaalien ominaisuuksia ja pidentämään niiden käyttöikää. Kun valitaan aluke, on tärkeää määrittää halutut ominaisuudet oikein, löytää tuote hyvältä valmistajalta ja noudattaa pakkauksessa tai alukkeen ohjeissa olevia suosituksia.

Lattian pohjamaalin valinta

Aluslattian pohjamaalaus on pakollinen ja tärkeä vaihe lattiapäällysteen muodostamisessa. Pintavalmisteen valmistelu upotusainemateriaalin valmistamiseksi suoritetaan käyttäen alukkeita ja se voidaan suorittaa itsenäisesti.

Ominaisuudet ja edut

Pohjustusseokset ovat helposti laimennettavissa ja helppokäyttöisiä, ja tällä koostumuksella käsitelty pinta saa seuraavat arvokkaat ominaisuudet:

 • Lisääntynyt tartunta. Tämä laatu on erittäin tärkeä seuraavissa asennuksissa itsetasaava lattiat ja itsetasaava seokset. Materiaalien välinen tarttuvuus tulee erittäin voimakkaaksi, mikä estää muodostuneen kerroksen irtoamisen;
 • Koska liuoksen syvä tunkeutuminen karkealle pinnalle tapahtuu, materiaalin hiukkaset liittyvät koostumukseen muodostaen monoliittisen rakenteen. Tämän seurauksena itsetasaava ja lakkapäällysteiden kulutus vähenee merkittävästi, ja pinta alkaa vastustaa pölyä. Ilmansuunta ei samanaikaisesti vähene, ja lattiapinnan vedenpoistoominaisuudet lisääntyvät;
 • Pinta on vastustuskykyisempi kohtalaiseen mekaaniseen vaurioon, ja olemassa olevat mikrokrapit ja pienet puutteet ovat tehokkaasti peitossa;
 • Puupohjat pohjustuksen jälkeen ovat vähemmän alttiita ulkoisten tekijöiden vaikutuksille. Sienten, homeiden, hyönteisten ja taudinaiheuttajien lisääntymisen vaara vähenee. Käsitelty puu eroon puun hartsista ja saa aikaan korkeat vedeneristysominaisuudet.

Tarvitsenko pohjamaalin?

Alukeyhdistelmien rooli lattian asennuksessa usein aliarvioidaan. Tämä johtuu materiaalin ominaisuuksien tuntemuksen puutteesta. Betoni kuivauksen aikana haihtuu melkein koko vettä, minkä seurauksena pohjasta osittain heikentää betonikerroksen sisällä muodostuu tyhjiä ja onteloita. Betonipinnoitteella on myös alhainen tarttuvuus. Tämän seurauksena ylemmän kerroksen rakkulointi, kuorinta ja haketus ovat mahdollisia, mikä johtaa osittaiseen korjaukseen ja joskus täydentää itse tasoittavan pinnoitteen purkamista.

Pohjamaalia tulisi myös käyttää alustan alustavaan muodostukseen. Tällöin laatat pohjustetaan. Tämän ansiosta kiinteytysseos liitetään lujasti betonirakenteeseen ja varmistaa tasaisen kerroksen muodostamisen. Alukkeen käyttö antaa merkittävän lisäyksen aluslattian tarttumiseen ja mahdollistaa sileän, kestävän ja sileän pinnan.

Pinnoitteen laadusta riippuu viimeistelyn lattian käyttöikä, joka voi olla itsetasoittava koristeellinen lattia, laatta, parketti tai posliini. Tapauksissa, joissa viimeistelypäällyste on laminaattia ja linoleumia, pohjustus suoritetaan siinä tapauksessa, että koristeellinen päällyste on tarkoitus liimata pohjaan.

Pohjustus itsetasaava lattia - lajikkeet, sovellustekniikka, kulutusmäärä

Sementti- ja polymeerityöstötasojen asennustekniikat eroavat toisistaan ​​erilaisilla perusmateriaaleilla, päällystekerrosten määrällä, suojaavan lakan läsnäololla tai puuttumisella, mutta substraattipohjus on edelleen pakollinen työvaihe tahansa järjestelmässä.

Pohjustusalustalle (pohjamaalille) on tehtävä kolme päätoimintoa:

 • pintakerroksen kovettuminen;
 • tiivistää huokoset (vähentää imeytymistä) ja täyttää pienet halkeamat ja reiät;
 • lisää polymeerin tarttumista pohjaan.

Polymeerin alukeformulaatiot

Perusmallin valintaperusteena on peruspinnan ominaisuuksien kompleksi. Paras tulos on kuitenkin alusta, joka on itsetasaava lattia, joka vastaa kerrosten täyttämiseen käytettyä materiaalia.

Tarkastellaan tärkeimpiä koostumuksia.

Epoksipohjamaalit

Soveltuu pintojen valmistukseen tavallisesta betonista, sen huokoisista muunnelmista, betonin seoksista asfaltilla sekä puusta ja muista materiaaleista (tietyn koostumuksen tuotemerkistä riippuen). Uskotaan, että epoksialukkeet tarjoavat parhaan karkaisun betonipinnoille.

Tämän tyyppiset alukkeet sisältävät pääsääntöisesti kaksiosainen pohja (hartsi ja kovete). Kemiallisesta koostumuksesta riippuen niille on ominaista erilaiset viskositeetit. Syvälle kyllästetylle luokalle on pienempi viskositeetti. Paksumpien formulaatioiden etuna on, että niitä käytetään paremmin halkeamien täytön korjaamiseen. Lisäksi viskoosiset alukkeet tarjoavat hyvän alustavan pinnan tasauksen.

Epoksihartsiin perustuvia pohjamaaleja käytetään sekä epoksi- että polyuretaani-itsepinnoitettuihin kerroksiin. On kuitenkin mahdollista yhdistää eri tyyppiset kemialliset emäkset vain yhden tuotemerkin materiaaleihin, jos se on nimenomaisesti mainittu materiaalin teknisissä ominaisuuksissa. Epoksialukkeiden käyttö pintavalmisteena sementti-hiekkaiset itsetasoavat lattiat ovat taloudellisesti perusteltuja vain yhdessä tapauksessa: kovettuvan huonolaatuisen betonipinnoitteen kovettamiseksi hauralla pintakerroksella.

Polyuretaanipohjamaalit

Käytetään pohjakerroksena polyuretaani-itsetasoisten kerrosten levittämiseen. Kuten epoksialukkeita, ne sopivat kaikkiin päätyyppeihin - betoniin, asfalttiin, sementti-hiekkastreihin ja metallipintoihin.

Polyuretaanipohjamaali

Erityinen piirre polyuretaani-alukkeista on niiden tehokas käyttö keraamisten laattojen lattioissa. Epäpuhtaus epoksihartsiin syvälle tunkeutumiseen, jos perusbetoni on riittämätön lujuus. Jos substraatin puristuslujuus on alle 20 MPa, yleensä käytetään profiiliepoksiyhdistettä ensimmäiseksi alukerrokseksi ja sitten käytetään polyuretaanialuketta.

Akryyli- ja lateksialukkeet

Akryylimuotoja pidetään parempina alukkeina kipsi- sideainetta sisältävien puupintojen ja -astioiden valmistukseen. Betonirakenteessa akryylipäällysteet ovat alhaisemmat epoksi- ja polyuretaanikoostumuksille karkaisu- ja kyllästysominaisuuksille eikä niitä käytetä missään vaiheessa betonin halkeamien tiivistämiseen. Kuitenkin laadukkailla tasoituskerroksilla akryylipohjaiset yhdisteet toimivat hyvin valmistuspohjana mille tahansa itsetasaavaa lattiaa varten, mikä takaa korkean tarttuvuuden.

Akryyliliima Tikkurila Euro Primer

Akryylipäällien ensisijainen käyttökoodi on yhdistetty akryyli- ja sementti-hiekkaiset itsetasaavat lattiat. Suosittuja alukkeita, kuten betoni-kontakti, tuotemerkistä ja valmistajasta riippuen koostuu akryyli- tai lateksisideaineesta. Täyteaineena käytetään hienojakoisen kvartsihiekkaa.

Metyylimetakrylaattialukkeet

Metyylimetakrylaattipohjaisen itsetasoavan lattian alapuolella oleva lattiapinnoite sisältyy yleensä tähän kemialliseen pohjaan perustuvaan asennussarjoihin. Kuten kaikki tämäntyyppiset materiaalit, sillä on erittäin korkea kuivaus ja lopullinen kovettuminen. Se on erittäin kattavia ja tarttuvuusominaisuuksia, mutta epoksi- ja polyuretaaniyhdisteitä alempana betonin tunkeutumissyvyydessä. Metyylimetakrylaattialukkeiden käyttö epoksi- ja polyuretaanilattioiden kanssa ei ole taloudellisesti järkevää johtuen materiaalin korkeasta hinnasta. Kuitenkin, jos on tarpeen suorittaa hätäkorjauksia, metyylimetakrylaattikorjausyhdisteitä voidaan käyttää paikallisen korjauksen omaavan tasoittavan lattian erilaiseen kemialliseen koostumukseen.

Pohjustustekniikka

Riippumatta alustyypistä välittömästi ennen sen käyttöönottoa, suoritetaan seuraavat työvaiheet:

 1. Diagnostiikkapohja. Riippuen erilaisen betonin tai alustan ominaisuuksista sekä itse tasoittavan lattian suunnitellusta tyypistä valitaan alukemerkki. Joskus sinun on käytettävä kahta tyyppistä aluketta samalla perusteella.
 2. Emäksen valmistus. Se koostuu sementtimaidon, lian poistamisesta, halkeamien ja ontelojen korjaamisesta, hionnasta ja pölyämisestä.
 3. Pohjustuskoostumusten käyttö. Kaikentyyppisiä alukkeita voidaan levittää ruiskulla, rullalla tai harjalla. Harja sopii paikallisiin korjauksiin pienillä alueilla.
 4. Piirretään toinen kerros. Päätös soveltaa toista kerrosta tehdään riippuen siitä, kuinka tasaisesti kuivaus tapahtuu. Nopeutettu kuivaus joillakin alueilla osoittaa lisääntynyttä huokoisuutta ja vaatii toistuvaa pohjamaalausta koko lattian pinnalla. Jos alukkeen ohjeissa määrätään, toista kerrosta sovelletaan epäonnistumatta.

Alustusten soveltamisen tekniikassa tärkeimmät erot koostuvat seosten valmistamisesta työhön ja kuivauksen aikana.

Epoksi- ja polyuretaanipohjamaalit kestävät tunneista kahteen päivään kuivumaan ja polymeroimaan pisimpään. Toisen kerroksen käyttöaika määritetään hartsin polymeroitumisasteesta riippuen: pinnan ei pitäisi olla enää tahmea, mutta ei vielä täysin kovettunut. Itse tasoittavan lattian ensimmäisen pohjakerroksen täyttö tehdään tavallisesti alukkeen täydellisen polymeroinnin jälkeen.

Kuivausnopeus riippuu huoneen ilman lämpötilasta ja kosteudesta.

Akriliset ja lateksialukkeet, erityisesti betonin kosketuksen pohjamaalit, kuivuvat 6-24 tuntia. Toistuvien kerrosten levittämisen ja kerrosten täytön alkamisen väliset aikavälien on oltava samat ja otettava huomioon alukkeen täydellinen kuivaus.

Metyylimetakrylaattikoostumukset ovat mestareita polymeroitumisnopeudessa: se kulkee muutamassa minuutissa. Samalla korkea kosteus ja matala lämpötila vaikuttavat vähäpätöisesti prosessiin.

On tärkeää huomata, että ylittäminen aikaeroon pohjustuksen ja kaatamisen lattian välillä ei ole toivottavaa samalla tavalla kuin riittämätön polymerointi. Kuivaamisen jälkeen aluke voi menettää merkittävän osan sen ominaisuuksista. Ylivalossa käytettävän pohjamaalin pölyn poisto ei takaa sen toimintojen palauttamista.

Primer kulutus

Pohjakerroksen itsetasaava lattia riippuu sen kemiallisen koostumuksen ja peruspinnan huokoisuudesta. Ensimmäisten epoksi- ja polyuretaanipohjaisten kerrosten osalta se on 250-500 g / m 2. Uudelleenpinnoitus kestää vähemmän - keskimäärin noin 100-200 g / m 2. Akryylin ja lateksin alukkeiden kulutus on suhteessa näihin indikaattoreihin.

Alukkeiden lisäominaisuudet

Työn olosuhteista ja tavoitteista riippuen on joskus tarpeen valita alukkeita, joilla on tiettyjä ominaisuuksia. Näitä vaihtoehtoja ovat:

 • Pohjustusväri (jotta tumma pohjapinta ei näkyisi yksikerroksisten vaaleiden polymeeripinnoitteiden kautta).
 • Kyky soveltaa koostumusta korkealla kosteuspohjalla.
 • Mahdollisuus kestää suuria halkeamia, jotka aiemmin sekoittavat pohjaa kvartsihiekalla.
 • Lisääntynyt sähköeristysominaisuudet. Käytetään ylivirtapiireissä.

Yhteenveto

Pitääkö maadoittaa lattiaa ennen itse tasoittavaa lattiaa? Kyllä, tämä on välttämätön työvaihe riippumatta peruspinnan kunnosta ja suunnitellun päällysteen tyypistä.

Alustetta valittaessa on otettava huomioon alustan laatu, itsetasoittavan lattian tyyppi ja huoneen mikroilmasto.

Jos olet hyvin perehtynyt rakennuskemikaaleihin, voit käyttää pohjamaalia ja täyttää eri merkkejä ja kemiallisia yhdisteitä. On kuitenkin muistettava, että kun asennat polymeeriset itsetasoavat lattiat, on parempi rajoittaa valmistajan suosittelemia materiaaleja. Laadunvarmistuksen lisäksi tämä antaa sinulle kelvollisen vaatimuksen siinä tapauksessa, että valmistaja epäonnistuu valmistusvirheestä tai myyjän tavaroiden varastointiolosuhteista. Nämä materiaalit ovat melko kalliita, joten on parempi vakuuttaa itsesi tällä tavalla.

Liittyvät videot

Teknologia primerin levittämisestä betonialustalle yrityksestä IVSIL

Pohjamaali

Pohjan valmistelu on yksi tärkeimmistä vaiheista kauniin ja luotettavan kerroksen luomisessa asunnossa. Ja tärkeä vaihe, johon sisältyy valmistelutyö - tämä alusta alusta. Tätä ei voida jättää huomiotta, koska tämän kerroksen läsnäolon vuoksi on mahdollista pidentää viimeistelypäällysteen käyttöikää pitkään aikaan. Valitettavasti lattian alukkeita aliarvioivat monet.

Pohjamaali

Mikä on pohjamaali?

Joitakin syitä on, että monet yrittävät säästää laskemalla budjetin rahastojen parantamiseksi käytetyistä varoista. Itse asiassa betonin tai puupohjan pohjamaalaus on erittäin tärkeää lähes minkä tahansa lattianpäällysteen asennusta varten. Pohjustuskerroksen ansiosta on mahdollista muodostaa sileä, tasainen pinta ja käsitelty pohja itse hankkii lisää vahvuutta.

Betonipohjan pohjustus

Huolimatta siitä, että alukerros ei altistu ulkoisille ympäristötekijöille, sen läsnäololla on suotuisa vaikutus viimeistelykerroksen tarttumiseen alustaan. Viimeistelykerroksen käyttöaika, oli se laatta tai mikä tahansa muu materiaali, riippuu pitkälti siitä, kuinka hyvin näiden kerrosten yhdistelmä on. Vain aluke voi maksimoida tarttuvuuden, toisin sanoen lisää tarttumista.

Mikä on pohjamaali?

Ensisijaiset toiminnot on lueteltu alla.

 1. Luonnosperustan rakenne on paljon vahvempi. Esimerkiksi konkreettiset huokoset ovat sinetöityjä, maaperän piilevät erilaiset aukot - se osoittautuu monoliittiseksi rakenteeksi. Perusrakenteen laadun parantamiseksi on suositeltavaa käyttää syvä tunkeutumismaata.
 2. Pinta on lisäksi pölyinen. Pölyn läsnäolo on tekijä, joka vaikuttaa merkittävästi erilaisten materiaalien tarttuvuuteen ja aluke vähentää sen negatiivista vaikutusta.

Puhdista pohja perusteellisesti.

Pohjapohjan valmistaminen lattiapinnoille

Vihje! Kosteuden suojaus on tärkeää lattiatilanteissa esimerkiksi huvivenesatamissa, terassilla, parvekkeilla jne.

Erityisen tärkeää on käyttää pohjamaalia ennen tällaisen lattian asettamista itsetasaava lattia, maali, keraamiset laatta ja muut. Nämä materiaalit ovat erityisen vaativia tartunnan suhteen. Linoleumin tai laminaattipohjan alla voidaan myös pohjusttaa, mutta vain, jos nämä pinnoitteet liimataan. Muilla materiaalien kiinnitysmenetelmillä näitä materiaaleja ei saa käyttää.

Akrilinen syvä tunkeuma aluke

Myös pohjamaalia tarvitaan asennettaessa itse sementtiä. On erittäin tärkeää varmistaa liimakoostumuksen hyvä liitos lattian pinnalle.

Pohjustus on välttämätöntä ja puupohja. Pohjustus vähentää huomattavasti väriaineiden tai lakkojen kulutusta, tekee pinnan tasaisemmaksi, on ylimääräinen suoja muotteja ja hometta vastaan. Niinpä puupohjan käyttöikä kasvaa. Myös aluke pääsee eroon hartsista, suojelee puuta hyönteisten hyökkäyksiltä.

Pohjustus lisää pohjan elämää

Niinpä lattian läsnäolo lattian asennuksen aikana on välttämätöntä eikä sitä saa jättää huomiotta tämän materiaalin avulla. Vaikka talousarvio onkin hyvin rajallinen, laadukkaan maaperän pitäisi sisällyttää arvioon joka tapauksessa. Etenkin, koska se ei ole niin kallista.

Mitkä ovat pohjamaali?

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on laaja valikoima eri valmistajien alukkeita. Kaikki ne voidaan jakaa universaaleihin formulaatioihin, joita voidaan käyttää tiloihin mihin tahansa tarkoitukseen ja erikoistuneisiin formulaatioihin.

Pohjamaalaus - luokittelu

Se on tärkeää! Työtiloihin ja tiloihin on valittu erilaisia ​​erikoiskoostumuksia. Se, joka onnistuu toimimaan huoneen sisällä, voi laskea, jos käytät sitä kadulla.

On suositeltavaa ostaa erikoistuneita seoksia, koska ne soveltuvat parhaiten erityisiin olosuhteisiin ja pystyvät parhaiten kestämään erilaisia ​​ulkoisia negatiivisia vaikutuksia, jotka parantavat paremmin lattian pintaa. Yleisillä maaperillä on melko keskinkertainen suorituskyky, ja on parempi olla tekemättä valintasi niiden hyväksi.

Mieluummin erikoistunut aluke

Maaperä voidaan myydä sekä käyttövalmiina että tiivistettynä. Tässä on kiinnitettävä huomiota pakkaukseen ja noudata käyttöohjeita.

Se on tärkeää! Laimennettua maaperää ei suositella.

Myös alukkeiden seokset voidaan jakaa kahteen pääluokkaan - nämä ovat pinta- koostumuksia ja koostumuksia, jotka tunkeutuvat syvälle käsiteltävän emäksen rakenteeseen.

Pöytä. Alukkeiden luokat.

Syvä tunkeutuminen alukkeisiin

On myös maaperää, joiden tarkoituksena on suojata pohja veden tunkeutumiselta. Ne luovat erityisen kalvon pinnalle, joka ei salli kosteutta päästä aluslattialle. Mutta tällaisia ​​alukeseoksia käytetään vain emäksillä, joita ei tarvitse vahvistaa edelleen. Yleensä käytetään betonilattian, lattioiden käsittelyyn.

Pohjamaalaus lattian suojaamiseksi homeista ja hometta

Prosessi, jossa alusta käytetään lattiaan

Pohjamaalit jaetaan myös useisiin eri tyyppeihin seoksen sisältämistä aineista riippuen.

Alkydi-alukkeet

Tämän tyyppistä aluketta käytetään puun tai metallin pintojen käsittelyyn, mutta sitä käytetään pääasiassa puisilla alustoilla. Betonimateriaalin, kipsilevyn, käsittelyä varten tällaista koostumusta ei voida käyttää. Sitä käytetään yleensä ennen kuin pinta on maalattu. Tällaisen koostumuksen kuivausaika on noin 10-15 tuntia.

Alkydipohjamaalin levittäminen puulattialle

Alkydipohjamaalaus voi tehdä puupohjan pinnan hieman hajoavaksi, joten esim. Sementtiseoksen kaatamisen yhteydessä sementtikoostumus on kiinteästi sidottu puuhun - kahden materiaalin yhdistelmä on mahdollisimman kestävä ja luotettava. Myös tällainen pohjamaalaus suojaa puuta mätämästä, altistuksesta loisista ja muotin kehityksestä.

OSB: n hoitoon soveltuva alkydi-aluke

Akryylilevy

Tämä on ehkä suosituin alukkeen muoto, koska tässä luokassa olevia koostumuksia voidaan käyttää millä tahansa pinnalla. Betonin levitystä käsiteltäessä sen pinta saa maksimaalisen tarttuvuuden. Seos ei haise, laimennetaan tavallisella vedellä, sitä voidaan käyttää myös kaatosakerroksen kaatamisen yhteydessä. Kuivumisaika on 5 tuntia. Myös tässä luokassa olevia koostumuksia voidaan kutsua emulsioksi.

Akryylipäällyste sopii mihin tahansa substraattiin.

Varoitus! Akryylipäällysteistä ei voi käyttää tummaa rautaa, koska se voi aiheuttaa ruostetta.

Epoksipohjamaali

Tällaista maaperää käsitellään tavallisesti betonipohjalla. Erityisen suositeltavaa on käyttää tätä yhdistettä pintoihin, joilla on huomattava kosteusaltistus - sitä voidaan käyttää myös hieman kostealla pohjalla. Maaperä on kemiallisesti kestävä ja sitä voidaan laimentaa vain erityisillä liuottimilla. Sitä voidaan käyttää pohjamaalin muodostamiseen ennen kuin itseään tasottavat yhdisteet kaadetaan tai maalaus tehdään.

Epoksipohjamaali

Betoniin pohjautuva pohjamaali

Polystyreenialuke

Tämä pohjamaalaus sopii erinomaisesti puu- tai kipsipintojen käsittelyyn. Se on melko myrkyllistä eikä sitä siksi voida käyttää suljetuissa tiloissa, joissa huoneen tuulettaminen ei ole mahdollista. On myös tärkeää noudattaa turvaohjeita, kun työskentelet koostumuksen kanssa ja käytä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita.

Muut maaperälajit

Edellä mainittujen alukekoostumusten lisäksi on muita vähemmän yleisiä maaperätyyppejä.

Pöytä. Melko harvinaiset maatyypit.

Mielenkiintoista on, että maaperä voidaan valmistaa itsenäisesti - tämä vaihtoehto sopii niille, jotka ovat tottuneet säästämään. Yleisimmin tuotettu syväpintainen alukeseos, joka perustuu PVA-liima-aineeseen.

Betonin pohjamaali

Pohjamaalit betonilattialle

Pohja, joka on tehty betonista, on melko huokoinen pinta, joten se vaatii tiettyjen yhdisteiden käyttöä. Betoni itsessään on alhainen tarttuvuus, joten on erityisen tärkeää käsitellä sitä pohjamaalilla, mikä lisää tartuntaa pohjan ja päällysteen välillä ja pienentää maalien, lakkojen, liimojen ja muiden keinojen kustannuksia.

Käytetään useimmin kvartsihiekkaa sisältävien betonipolymeeristen maalien pohjustukseen. Työkalun aiheuttaman betonipinnan karheus kasvaa merkittävästi ja siten lisää tarttuvuutta. Käytetään usein myös polyuretaania tai epoksipohjamaalia, mutta suositellaan käytettäväksi alueilla, joilla lattiat ovat huomattavan mekaanista kuormitusta.

Pohjamaalaus betonilohkareiden edessä

Vihje! Epoksipohjamaalaus on paras vaihtoehto alustojen peittämiseen työpajoissa ja eri tuotantoalueilla.

Betonilattian käsittelyä varten on suositeltavaa käyttää Betonkontakt-pohjamaalia. Ominaisuuksiensa mukaan koostumus muistuttaa polymeerimaita, se sisältää kvartsihiekkaa ja lisää huomattavasti adheesiota. Toinen etu "Betonikosketin" - alustan käyttöikää.

Pohja lattiaan "Betonkontakt"

Korjaus nivelellä betonialustalla pohjamaalilla

Kuinka valita pohjamaali

Alukkeiden valinta ei ole niin monimutkainen, kuin se saattaa vaikuttaa ensisilmäyksellä, koska sen lajikkeet ovat suuria. Ratkaiseva tekijä on materiaalin tyyppi, joka muodostaa alilattian. Esimerkiksi betonipinnan levittämistä varten on suositeltavaa ostaa epoksi- tai akryyliliima. Jos pinnat pohjustetaan huoneissa, joissa on korkea kosteus tai joissa ei ole lämmitystä, valitaan koostumus, joka sisältää vettähylkivää lisäainetta. Puupohjaan, vaikka se on lastulevyä tai RSD: tä, käytetään erityistä seosta, jolla on kyky tunkeutua syvään. Se voi olla alkydi-alukkeita, glyptalia, polystyreeniä ja akryyliä. Lattian alla olevat lattiat käsitellään läpinäkyvillä yhdisteillä, jotka voivat korostaa puun rakennetta. Ja läpinäkymättömiä koostumuksia käytetään maalattavan lattian käsittelyyn.

Kuinka pohjustettua betonilattiaa

Laattojen asettamiseksi sinun on valittava maaperä, jonka pohja on heikkoa absorboituvuutta. Tämä on tärkeää, jotta se ei vedä vettä käytetyistä liimajärjestelmistä.

Yleisesti ottaen hyvä alusta betonipinnalle tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

 • on syvä tunkeutumisominaisuus;
 • sopivat hyvin;
 • pintakäsittelyn jälkeen siihen on muodostettava vettähylkivä kalvo;
 • maaperän pitäisi vähentää muiden materiaalien kulutusta.

Erilaiset alukkeiden tyypit ja tyypit

Pöytä. Maaperän kulutus valmistajan mukaan.

Pohjamaali betonilattialle

Pohjamaalaus tai, kuten sitä kutsutaan myös betonipohjamaaliksi, on monitoiminen tuote, joka on välttämätöntä parkettilankojen valmistukseen. Maaperän käyttö ja asianmukainen valinta määräävät koko teknologisen prosessin onnistumisen lattianrakentamisen kannalta, mahdollistavat mahdollisten ongelmien välttämisen, nopeuttavat työskentelyä laitoksessa ja vähentävät kalliin liiman kulutusta. Kiinnittäkäämme tämän materiaalin tärkeimmistä toiminnallisista ominaisuuksista:

 • Lisää liiman tarttumista pohjaan. Ilmeisin syy maaperän käyttöön on: levittämällä alusta, lisäämme liiman sitkeyttä pölyttömään pohjaan. Erittäin tärkeä asia, koska riittämättömällä tartunta-asteella päästään lopulta leikkaamalla liimajohdon pinnasta ja kuorimalla puupäällyste lasista. Tämä vuorostaan ​​johtaa väistämättä korjaustöiden tekemiseen tai uuden lattian hankintaan.
 • Kuorittavan kerroksen vahvistaminen. Jotta päällyskerroksen pintakerroksen irtoaminen olisi mahdollista, jotta levyn pinnan kestävyys olisi kestävämpi, käytetään myös betonin pohjamaalia tehokkaana ratkaisuna.
 • Vedeneristys. Tässä tapauksessa tämä materiaali ei yksinkertaisesti ole yhtäläinen. Kuvittele, että alustavan mittauksen aikana kosteuden kosteusmittarilla löydettiin jäljellä olevan kosteuden taso normaalin alueen ulkopuolella. eli yli 2% CM. Jos indikaattori ei ole korkeampi kuin 5% CM, johtuen tiettyjen alustajien käyttämisestä betoniin, ei ole välttämätöntä viettää aikaa odottamassa hetkeä, jolloin tasoitus kuivuu normaalille tasolle. Pohjamaalaus muodostaa läpäisemättömän kosteuden esteen varmistaen lattian turvallisuuden.
 • Korjausratkaisun valmistelu. Jotkut alukkeet, sekoitettuna hiekkaan, tuottavat myös nopean kuivauksen korjausratkaisun, jonka avulla on helppo poistaa perusvahvuudet.
 • Pienempi liimakulutus. Joskus tärkein argumentti joillekin lasin pohjamaalille, varsinkin kun kyseessä on viimeisimmän sukupolven kalliiden liimojen käyttö MS-polymeereihin perustuen.
 • Kaikki maaperän pinta-ala voidaan jakaa kolmeen tyyppiin:
 • Polyuretaania. Ihanteellinen vedenpitävyyteen ja korjauslaastin korjaamiseen. Niillä on taloudellinen kulutus, vähentäen merkittävästi liiman kulutusta.
 • Epoksi. Suurin osa niistä valmistetaan kaksikomponenttisessa versiossa, erinomaiset vedenpitävät ominaisuudet, hajuton. Keskimääräinen hintaluokka.
 • Vesidispersio. Suhteellisen alhaisilla kustannuksilla ne täyttävät täysin pölynpoiston toiminnot ja betonin rajauksen vähäisen vahvistuksen.

Jotta voisit valita ja ostaa betonin pohjamaalin, sinun on muistettava, että maan ja liiman perustan on oltava yhteensopiva. Näin ollen, jos maa on vettä dispergoitavissa, käytämme vesipohjaista liimaa. Polyuretaani- tai epoksipohjamaalit ovat erinomaisia ​​epoksipolyuretaani-, polyuretaaniliimoille ja liimoille MS-polymeereille.

Kun asennustyöt suoritetaan asuinalueiden vieressä sijaitsevissa tiloissa sekä mahdollisen ilman höyrysulun puuttuessa, suosittelemme käyttämään polyuretaani- tai epoksipohjamaalia ilman liuotinpitoisuutta. Tämä säästää joukon eläviä ihmisiä tarpeettomalta materiaalin hajuilta sekä auttaa välttää liuottimien läpäisevyyttä rakennusten rakenteiden kautta alla sijaitseviin asuintiloihin.

Bitumin alukkeiden tyypit ja laajuus rakentamisessa

Bitumialuke on maa, joka koostuu laadukkaasta öljypitoisuudesta, laimennettuna orgaanisen alkuperän laimennusaineeseen. Maaperä voidaan ostaa väkevöitynä ja sitten laimennetaan itsenäisesti haluttuun paksuuteen, ja voit ostaa käyttövalmista koostumusta.

Pohjamaalia käytetään puun, betonin ja metallin pintojen pinnoittamiseen vedeneristyksen rakentamisessa. Kiinnityspeitteiden eristimet tässä tapauksessa lisääntyvät merkittävästi. Impregnointia käytetään kattorakenteiden ja vedeneristysten yhteydessä, kun asennat pehmeää laattoja. Vedeneristysmastia käytettäessä pohjamaali lisää adheesiota, mikä parantaa materiaalin tarttumista pintaan.

Materiaalin tiedot

Bitumipitoinen pohjamaali on musta neste, jossa ei saa olla vieraita sulkeumia. Koostumuksessa ei ole ihmisten terveydelle haitallisia epäpuhtauksia, koska maaöljybitumi liukenee orgaaniseen koostumukseen.

 • Jos myymälä myy valmiin pohjamaalin, se on ennen käyttöä sekoitettava rakennesekoittimeen.
 • Kun ostaa konsentraattia, sen on oltava valmis käytettäväksi, sillä sinun on ostettava erityinen liuotin, jonka luokka ilmoitetaan pakkauksessa. On huomattava, että tiivistetty aluke on paljon kannattavampi kuin valmiin - se on edullisempaa. Se on laimennettava ja noudatettava tiukasti valmistajan määrittämiä mittasuhteita.
 • Aluke on erityinen haju, joten sitä tulisi käyttää hyvin ilmastoidussa huoneessa tai ulkona.
 • Maaperä lisää adheesiota ja sitä voidaan käyttää kaikentyyppisiin pintoihin: metalli, puu, teräsbetoni, betoni, asbestisementti ja erilaiset huokoiset materiaalit. Ennen maanalaisen rakenteen tai katon vedenpitävyyden järjestämistä, viestinnän pinnan tai rakennusten pohjia on käytettävä bitumipitoista pohjamaalia.
 • Alukkeella on korroosionesto, joten alukkeen käyttö metallipinnoille suojaa putkia mätämästä ja lisää niiden käyttöikää.
 • Alusta voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana, jopa kuumalla säällä, koska pehmenemisprosessi alkaa 80 astetta.

Jos materiaalin pinta on erittäin huokoista ja pölyistä, sen asiantuntijat suosittelevat bitumin pohjamaalia paremman tuloksen saamiseksi myöhempää käsittelyä varten eristysaineilla.

Alukkeiden tyypit

Tämän tyyppisiä tuotteita on useita, edullisin on yksinkertaisin pohjamaali. Bitumipolymeerimateriaali on paljon kalliimpaa, koostumuksessa on erityisiä aineita, jotka edistävät nopeasti kuivaamista, samalla kun erotetaan taso luonnon vaikutuksista. Pohjamaalaus, bitumiemulsio - käytetään sisäkäyttöön, laimennetaan vedellä.

Maaperän levitys ja positiivinen puoli, joka perustuu bitumiin

Bitumipohjamaali on samankaltainen ominaisuuksiltaan kipsi, ja sen tarkoituksena on suojata huokoisia materiaaleja, mutta toisin kuin kipsiyhdistelmää, sitä voidaan käyttää metallipintoihin ja kattoihin.

Pohjan kyllästäminen bitumipitoisella pohjamaalilla on tarkoitettu alkupäällysteeksi ennen erilaisten vedeneristysmateriaalien levittämistä.

Tiheän koostumuksensa ansiosta alusta peittää kaikki materiaalin huokoset, jolloin se kestää kosteutta. Eri mallien vedeneristys bitumipohjamaalin avulla paranee.

Harkitse, millä alueilla on edullisinta käyttää bitumipitoista aluketta.

Soveltamisala

Pohjamaali - alusta, joka on suunniteltu täyttämään materiaalin huokoset, tasoittaen pienen karheuden ja epäsäännöllisyydet, jolloin materiaali poistetaan. Sitä käytetään ensisijaiseen käsittelyyn ja vedenpitävän materiaalin tarttumisen parantamiseen pohjaan.

Materiaalia voidaan käyttää myös itsenäisenä pintaeristyksenä, kun pohja ei ole jatkuvasti kosteuden vaikutuksen alaisena.

Monet rakentajat käyttävät emulsiopohjamaaleja kylpyhuoneen ja keittiön koneisiin, joissa ilmankosteus on lisääntynyt.

Nyt markkinoilla on monia tämäntyyppisiä materiaaleja, joita käytetään:

Kunkin tyyppisen bitumipohjamaalin suorituskykyominaisuudet eroavat toisistaan, ja sinun on käytettävä vain ainetta, joka soveltuu tietyntyyppiselle pinnalle.

Bitumien kyllästämisen ominaisuudet:

 • kuivuu kolmen tunnin kuluessa;
 • lämpötila-alue, jolla aluketta voidaan käyttää on riittävän leveä -40 +80 astetta;
 • helppokäyttöinen, joustava materiaali;
 • hengittävä;
 • helppokäyttöinen ja edullinen.

Bitumin primäärilajikkeet

Tämäntyyppisten pohjamaalien valmistuksessa käytettävät vedeneristysmateriaalit tuottavat laajan valikoiman erilaisia ​​materiaaleja, esimerkiksi eri tuotemerkkejä:

 • Pohjamaali, joka on suunniteltu betonipintojen, pohjustuslohkojen, itsetasaava lattian, hiekkasementtilaastujen syvä impregnointiin.
 • Puulattian tai seinien eristys.
 • Putkien käsittelyn materiaali ja metallien pinnat, kun vedeneristys on suunniteltu.
 • Emulsioaluke, jota voidaan levittää märälle pinnalle sisätiloissa.

Kaikki impregnoinnit voidaan levittää harjalla tai rullalla. Ennen käsittelyä, pinta on käsiteltävä perusteellisesti - puhdista vanha pinnoite, rasvaa.

Yleiset formulaatiot

Valmistajien lisäksi valmistajat tuottavat akryylipohjaisia ​​yleismaalauksia, jotka voidaan laimentaa vedellä.

Yleinen bitumipitoinen aluke on asuintiloissa käytetty aluke, kun taas sen koostumus sisältää antiseptisiä lisäaineita ja sillä on anti-sieni-ominaisuuksia.

Tätä materiaalia voidaan käyttää mihin tahansa pintaan:

 • tiili;
 • ilmastettu betoni;
 • kipsi;
 • betoni;
 • puukuitulevy;
 • kipsilevyä;
 • Lastulevy;
 • DSP.

Pohjamaalaus, jota käytetään ulkona työskentelyyn, kun se on suunniteltu koristelemaan kipsilevykerrosta. Materiaali on höyryä läpäisevä ja suojaa pintaa epäsuotuisilta sääolosuhteilta.

Universal bitumipitoisuudella on seuraavat edut:

 • korkea tartunta pohja ja materiaali;
 • kulkee ilman;
 • tekee pohjasta vedenpitävän.

Primer kulutus

Tämä indikaattori riippuu käsiteltävästä materiaalista, esimerkiksi:

 • jos kipattu pohja jalostetaan, niin oletettavasti lähtee 300 g / m2;
 • Jos käytät impregnointia öljyttyyn pintaan, materiaalin kulutus on täsmälleen puolikokoinen.

Aineiden kulutus riippuu valmistajasta ja koostumuksen pitoisuudesta. Jos harkitsemme ratkaisua, joka myydään käyttövalmiina, se jättää paljon enemmän kuin konsentroitu koostumus, joka on laimennettu liuottimella.

Käytä rakennuksen katossa

Bitumin pohjamaali vedenpitävyydelle - alukkeiden luokka, joka on katon rakentamisessa parhaita materiaaleja. Käyttämällä tätä materiaalia voit luottaa suoritettavan työn laatuun, jos pohja on valmistettu oikein.

Ennen käsittelyä pinta on puhdistettava pölyltä, eikä siinä saa olla mitään aineita, jotka vähentävät tarttumista. Joskus pinta on lisäksi rasvanpoisto.

Aluketta voidaan käyttää millä tahansa sopivalla tavalla:

 • rullan,
 • harjalla;
 • sumutin;
 • ilmaton spray;
 • kaada pintaan ja sileä erityisellä kumitelalla.

Katolle asetettua bitumipitoista pohjamaalia laimennetaan valkoisella höyryllä tai bensiinillä. Samanaikaisesti tällaisen ratkaisun käsitteleminen voi olla rautaa, betonia ja asfaltti.

Huolehdi materiaalin käsittelystä, koska se on syttyvää. Älä työskentele avotulella, ennen kuin alusta on täysin kuiva.

Yritä välttää materiaalin levittämistä limakalvoille ja avoimelle iholle. Jos pohjamaali joutuu silmiin työskenneltäessä, huuhtele runsaalla vedellä, ota yhteys silmäsairaanhoitoon, muuten saatat kadottaa näköä.

Säätiön hoito

Promena-bitumin kyllästys vedenpitävyyden aikana rakentamisen perusteella voi olla varma pinnoitteen laadusta ja kestävyydestä. On tärkeää laskea oikein bitumialukkeen kulutus niin, että materiaali riittää jalostamaan pohjan kahdelta puolelta, tässä tapauksessa pohja kestää kosteutta.

Ennen hitsaussovittimien levittämistä impregnoinnin tulee kuivua hyvin, jotta luotettavuus paranee. Voit käyttää bitumipohjaa kahdessa kerroksessa. Tällöin jopa huokoinen vaahtoblock tulee vedenpitäväksi.

On suositeltavaa käyttää syvälle tunkeutumista bitumiin pohjaan kosteilla alueilla:

Pintaeristykseen tarkoitettu bitumipinta

Kun alusta käytetään alukkeena, on suositeltavaa vedenpitävä taso mastiksella, joka voi olla kylmä ja kuuma.

Materiaalia myydään rautakaupoissa, ja sen hinta riippuu sen koostumuksesta koostuvista komponenteista ja lisäaineista. Halvin on mastinen, joka on lämmitettävä ennen kuumentamista - kuumaa materiaalia.

Tämä vedeneristysmekanismi oli erittäin suosittu äskettäin, kunnes betoni oli käyttövalmis bitumiin ja liuottimeen perustuen. Nämä yhdisteet eivät vaadi lämmitystä ennen käyttöä, niitä käytetään harjalla tai rullalla.

Heti kun liuos saavuttaa eristettävä pinta, liuotin alkaa höyrystyä nopeasti, bitumi kovettuu muodostaen vahvan vedenpitävän kalvon. Jos ostettu materiaali on liian viskoosi tai olet ostanut konsentraatin, koostumus voidaan laimentaa valkoisella alkoholilla tai liuottimella.

Tee itseäsi mastiksi

Jopa pienellä budjetilla vedenpitävyyden rakentamiseksi ei pidä unohtaa - riippuu rakenteen kestävyydestä. Ei rahaa valmiille mastille, ei pelottavaa, se voidaan tehdä kotona omilla käsillään. Miten se tehdään:

 • Valmista ainesosat: pehmitin, bitumi, täyteaine. Materiaali on ostettu oikeaan määrään riippuen siitä, kuinka paljon vedeneristysmateriaalia tarvitset. Harkitse esimerkki ruoanlaistamisesta 10 kiloa mastista, mitä tarvitset:
  • 8,5 kg bitumia;
  • 1 kg täyteainetta;
  • 0,5 kg - pehmitintä.

Mastin täyttö voi olla kumirumua, sahanpurua tai mineraalivillaa. Jotta materiaali olisi joustava, lisää käytetty moottoriöljy tai kerosiini.

 • Mastikka valmistetaan suurella paksuseinäisellä säiliöllä. Ennen kuin laitat sen tulelle, sinun on laitettava bitumi, hyvin murskattu ja täyteaine, jonka murto-osa on pieni.

Säiliötä ei saa täyttää reunaan, koska bitumi suurenee voimakkaasti sulamisen aikana.

 • Mastin keittolämpötilan pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi voi alkaa hiutaleina, mikä johtaa materiaalivaurioihin. Bitumin pinnasta oleva vaahto on poistettava jatkuvasti ja osissa pehmittimen käyttöönottoa.
 • Mastiini on valmis, kun kaikki aineet ruiskutetaan bitumiin.

Sinulta valmistettua koostumusta ei ole säilytetty pitkään - vain päivässä. Heti kun masten jäähtyy 120 astetta, sitä voidaan levittää pinnalle.

Kuinka valmistella alusta itseäsi

Tällainen materiaali bitumipohjaisena alukkeena voidaan tehdä omilla käsillä. Koostumuksen valmistamiseksi tarvitset kolme osaa bensiiniä ja yksi osa bitumista.

johtopäätös

Pohjamaali bitumi ilmestyi rakennusmateriaalimarkkinoilla niin kauan sitten, ja siitä tuli välittömästi suosittu ja suosittu paitsi ammattilaisten lisäksi myös yksityisten kehittäjien keskuudessa. Edullinen hinta, helppokäyttöisyys, laaja lajivalikoima, sopii mille tahansa pinnalle - nämä ovat tärkeimmät positiiviset ominaisuudet.

Primerinkulutus on laskettava pakkauksen indikaattoreiden ja valmistajan suositusten perusteella. Vakiokulutusta lähes kaikilla bitumipohjaisilla kyllästyksillä vaihtelee 150-300 grammaa / 1m 2.

Vedeneristystyöt alukkeella tulee suorittaa suojavaatetus, käsineet, suojalasit ja hengityssuojain.

Pohjamaali betonilattialle: sovellustekniikka

Korjaus- tai rakennustyön aikana eri seoksia käytetään pinnan vahvistamiseen ja sen tarttumiseen viimeistelyaineisiin.

Betonilattian alusta, jolla on oikea valinta, lisää pohjan lujuutta ja varmistaa hyvän kiinnittymisen laastilla ja viimeistelyaineilla.

Tällaisen ratkaisun käyttö on työn edellytys ja mahdollistaa käyttöiän lisäämisen useita kertoja.

tapaaminen

Pohjamaalaus tarkoittaa nestemäisiä rakennusmateriaaleja, joiden tarkoituksena on valmistella pohjaa jatkotyölle vahvistamalla sen pintaa ja lisäämällä adheesiota eri koostumukseen (tarttuvuus).

Pölyn kerääntyminen betonilaattaan on yleistä. Lisäksi huokosten esiintyminen betonin ylemmässä kerroksessa sallii materiaalin kerääntyvän kosteuteen tai muihin aggressiivisempaan aineeseen.

Ne edistävät betonin rakenteen hävittämistä, sen aiheuttamien mikrohiukkasten ulkonäköä ja kulumiskestävyyden vähentämistä.

Pohjustustekniikkaa sovelletaan eri paikoissa, jotka vaihtelevat suurista rakennustyömaista rakennuksiin tai asuntojen huoneisiin.

Tällaisten betonipintojen koostumusten käsitteleminen suojaa niitä kosteudelta, sienen tai homeen ulkonäöstä.

Lisäkäsittelyn jälkeen käsitelty alusta parantaa maalin tai liimakoostumuksen tunkeutumista lattiamattoihin.

Korkealaatuinen pohjamaali poistaa suojaavan tai koristeellisen materiaalin ennenaikaisen irtoamisen.

Pinnan esikäsittely

Korkealaatuisen työn suorituskyvyn kannalta on välttämätöntä tehdä työtehtävä, jonka avulla pinta voidaan valmistaa viimeistelyyn:

Puhdista betonilattia roskista ja pölystä.

Jos halkeamia löytyy, on tiivistettävä ne kiteillä.

Tarkista lattia bitumi- tai rasvansävyille ja puhdista tarvittaessa tai ota ne sopivilla liuottimilla.

Jos mahdollista, poista pöly pölynimurilla.

Katso video aiheesta:

Valmistetun pohjan on oltava mahdollisimman puhdas ja sileä, mikä takaa pohjustusratkaisun parhaan tunkeutumisen ja vähentää sen kulutusta.

Betoniperustatyypit

On olemassa useita erilaisia ​​betoniperustatyyppejä, joita varten suositellaan erilaisia ​​pohjustusratkaisuja.

Monoliittinen betonipohja. Sille on ominaista ulkokerroksen suuri tiheys, joka usein peitetään kiiltävällä kalvolla, tällainen pohja imee kosteutta huonosti ja ilman valmistetta soveltaen sitä mihin tahansa liuokseen on hyödytöntä.

Tämän tyyppisen alustan valmistamiseksi on välttämätöntä käyttää pohjamaalia hieman imukykyisille pinnoille tai perusteellista kiillotusta.

Betoniesteri. Tällaisella pinnalla tarkoitetaan kevyitä saviä, joissa laajennetun saven tai vastaavien lisäaineiden lisääminen sallitaan.

Tällaiselle lattialle sopivin syvä tunkeutumisen alusta, joka kykenee maksimaalisesti vahvistamaan käsiteltyä kerrosta ja tunkeutumaan melko syvälle betonin huokosiin.

Tyypit ja ratkaisutyypit. Betonilattian aluke on jaettu kahteen tyyppiin sovellusmenetelmän mukaisesti:

Universal (käytetään sisä- ja ulkokäyttöön).

Erikoistunut (vain ulko- tai sisäkäyttöön).

Todennäköisimmät erikoistuneet ratkaisut, joilla on parempi suoja eri kuormille ja jotka vastustavat aggressiivista ympäristöä.

Yleisillä alukkeilla, joilla on laaja sovellusalue, ovat laatua erikoistuneissa seoksissa huonompia.

Betonin pinnalle tehtäviä töitä varten käytetään useita erilaisia ​​ratkaisuja, jotka valitaan pinnoitteen tarkoituksesta ja vaatimuksista riippuen:

 • Vahvistavat alukkeet;
 • Akryyli-seokset;
 • Polyuretaaniseokset;
 • Epoksi-seokset.

Alukkeiden vahvistaminen liittyy maaperään huonosti imukykyisille pinnoille ja kvartsihiekan läsnäolo aikaansaa karheuden, joka on välttämätöntä itsetasoittavan lattian tai koristepinnoitteen parhaan käytön kannalta.

Tämän pohjamaalin muodostama kerros muodostaa vedenpitävän kalvon ja antaa lisäeristystä.

Akryyli, sai suurimman käytön alhaisten kustannustensa ja hajujen puutteen takia. Tällaiset seokset kuivuvat 4 tunnin kuluessa, ja niitä käytetään erilaisten pintojen vahvistamiseksi.

Useimmissa tapauksissa niiden koostumus sisälsi fungisidisia lisäaineita, jotka estävät muotin tai homeen ulkonäön.

Polyuretaania käytetään maalattavaksi ja niillä on suuri suoja kemikaaleilta.

Kuivumisaika on noin 12 tuntia, jonka jälkeen voit käyttää betoniin perustuvaa polyuretaanimaalia.

Epoksit ovat erittäin kestäviä pesuaineita käytettäessä, ja niitä käytetään epoksimaalin jatkokäytössä.

Tällaiset seokset kuivuvat tunnissa muodostaen vahvan kalvon.

Sovellusteknologia

Myytäessä on myytävänä valmiina laastin tai kuivan sekoitteen alusta, tässä tapauksessa valmispakkauksen opas on valmis.

Kuiva seos on valmistettava ohjeiden mukaisesti, liiallinen laimennus vedellä voi rikkoa liuoksen ominaisuuksia.

Myöskään veden osuutta ei saa pienentää, jolloin levitetyn kerroksen irtoaminen on mahdollista, mikä johtaa siihen, että koko prosessi on aloitettava uudestaan.

Betonipintojen pohjamaalaus on tehtävä nollan yläpuolella olevassa lämpötilassa ja valmistajan suosittelemassa kosteudessa.

Suuremman kosteuden kasvun myötä sovellettu liuos voi vaahdota, mikä johtaa sen hyödyttömyyteen.

Alusta tulee levittää rullalla tai ruiskulla ja paikoissa, joissa tämä menetelmä ei ole tehokas, käytä harjaa.

Tyypillisesti tällaista pinnoitetta levitetään yhdeksi tai kahdeksi kerrokseksi riippuen pinnan tiheydestä.

Liittyvät videot:

Jos havaitaan löystyneisyyttä tai vähäistä vaurioitumista betonipohjalle, liuosta tulee käyttää, kunnes imeytyminen loppuu ja näyttöön tulee kalvo, joka osoittaa, että ongelma-alue on hyvin kyllästetty.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!