Pohjamaalaus - alustyypit ja niiden tarkoitus

Jotta taustakuva näyttäisi kauniilta ja upealta seinästä ja säilyttää sen esteettisen ulkonäön pitkään, on ensin tarpeen valmistaa seinä. Seinämän vaadittava taso ja pinnan sileys vaikuttavat merkittävästi taustakuviointiin. Tältä osin on toteutettava joitakin valmistelutoimenpiteitä, mukaan lukien vanhojen tapettien poistaminen, erilaisten antiseptisten aineiden, kittien ja alukkeen käsittely. Nykyään meillä on esikuva, joka kertoo tarkemmin, mitä se on, mitä se on ja millaisia ​​se on jaettu.

Seinien tai alukkeiden pohjamaalaus, kuten tätä materiaalia kutsutaan myös, on ylimääräinen koostumus pintakäsittelyyn tiloissa ennen pintamaalin levittämistä, mukaan lukien maalit tai tapetit. Aine valmistetaan homogeeniseksi suspensioksi, jolla on eri paksuusmitat ilman erityistä hajua. Riippuen aluslajin tyypistä se voi vaihdella varjossa, vaikkakin useimmiten se on maitomainen. Jotkut tuotteet ovat välittömästi käyttövalmis, toiset valmistetaan väkevyydeltään ja vaativat laimentamista nesteellä.

Kun maa kuivuu, pintaan muodostuu läpinäkyvä kalvo.

Kun maaperä laimennetaan seinään, se imeytyy ja kuivuu jonkin ajan kuluttua, jolloin pintaan tulee läpinäkyvä kalvo. Alukkeet eroavat paitsi keskittymiskyvystä myös koostumuksestaan. Ne koostuvat erilaisista orgaanisista liimoista ja hartseista, ja itse alukkeet valmistetaan lateksista, silikoni-, akryyli-, silikaatti- ja muista emäksistä. Lisäksi on monia täyteaineita ja lisäaineita, jotka yksinkertaistavat työtä ja lisäävät materiaalin tehokkuutta.

Ennen kuin valitset pohjamaalin, sinun on lue huolellisesti tarraan tulostetut tiedot. Alustapakkaukset voivat olla erilaisia, koska tuote on saatavana pulloissa ja kauunoissa. Jotkut valmistajat tuottavat omia tuotteitaan pussissa kuivan seoksen muodossa, joka on edelleen laimennettu vedellä vaadittavissa mittasuhteissa. Pakkauksessa on joka tapauksessa merkintä, joka merkitsee kuluttajille erittäin tärkeitä tietoja:

 • Tuotantopäivä ja säilyvyys
 • Menetelmä liuoksen levittämiseksi pintaan
 • Ainehinta neliömetrillä
 • Aika, jonka pohjamaali kuivuu ennen putkitusta
 • Laimennusmenetelmä ja veden seostuksen mittasuhteet

Pohjamaalaus on erittäin tärkeä seinien ja muiden pintojen, myös lattioiden ja kattojen, käsittelyssä. Tiettyjen parametrien ja ominaisuuksien vuoksi tämä materiaali asettaa seinät järjestykseen ja luo myös tarvittavan perustan liiman tarttumiselle seinään.

Pohjustus asettaa pinnan järjestykseen ennen viimeistelyä

Lisäksi tarve käyttää aluketta johtuen seuraavista tekijöistä:

 • Antisefektiset lisäaineet, jotka esiintyvät alukekoostumuksessa, tekevät seinistä kestäviä mikro-organismeja ja sieniä vastaan ​​sekä täysin desinfioivat pinnan
 • Koostumus vaikuttaa pinnan kovettumiseen, pölyn ja roskien sitomiseen johtuen syvä tunkeutumisesta pintarakenteeseen
 • Maaperän käyttö mahdollistaa seinän tarttumisen liimalla ja viimeistelyaineilla, mikä ei salli tapetin irrottamista, myös nivelissä tai kulmissa
 • Merkittävät säästöt liimalla, koska koostumuksen levittämiseen seinälle muodostettu mikrofilmi ei salli liiman imeytymistä voimakkaasti seinään
 • Toinen syy, jonka vuoksi seinien pohjustus on välttämätöntä, on seinän värisävyjen visuaalinen linjaus, joka on erittäin tärkeä huoneen liittämisessä kevyellä tapetilla.
 • Seinämäpohjamaalaus peittää täydellisesti mekaaniset puutteet pinnalla, mikä tekee niistä sileät ja tasaiset, mikä yksinkertaistaa ja nopeuttaa tapetointiprosessia.
 • Alukkeen erittäin tärkeä ominaisuus on kyky kulkea ilmanhöyryä, joka takaa suotuisan ilmapiirin syntymisen huoneessa.

Nykyään kuluttajilla on mahdollisuus valita alusta useista eri vaihtoehdoista. Ne eroavat toisistaan ​​riippuen siitä, millaista pintaa niitä käytetään, mistä määräpaikasta, sekä materiaalista, jonka perusteella ne on valmistettu.

Muun muassa tärkeän tuotteen valinta on alukkeen kuivausaika. Jotkut esimerkiksi akryylit, täysin kuivat 3 tunnin kuluttua, kun taas toiset, myös öljypohjaiset liuokset, kuivuvat hyvin pitkään, noin päivässä. Tästä syystä on suositeltavaa lukea tarraan merkittyjä tietoja. Kuten aiemmin mainittiin, valmistajat ilmoittavat koostumuksen likimääräisen kuivausaikaa.

Monet tekijät vaikuttavat kuivausnopeuteen.

Huoneen ilman lämpötila ja kosteuden taso vaikuttavat myös pohjamaalin kuivausaikaan. Mikä parasta, aine kuivuu ja muuttuu ohueksi kalvoksi 25 ° C: n lämpötilassa ja kosteudessa jopa 65 prosenttiin.

Jos kosteutta lisätään, kestää hieman kauemmin kuivua. Tästä syystä on suositeltavaa avata ikkunat alustuksen aikana - tämä ei ainoastaan ​​auta huonetta, vaan nopeuttaa kuivaamista. Luonnollisesti tulos on vain, jos sää ulkona on lämmin ja ilman sakkaa.

Erilaisia ​​alustojen alustoja sopii tiettyihin toimintoihin. Ensinnäkin haluan mainita yleismaailmalliset formulaatiot, jotka sopivat työn viimeistelemiseen kaikentyyppisissä tiloissa. Materiaali sopii täydellisesti pinnalle suurella huokoisuudella ja hienosti huokoisella rakenteella. Tämä tyyppi on suunniteltu toimimaan jopa vanhojen seinien kanssa, jotka ovat jo kaatuneet ja vähitellen murentuneet. Aluke valmistetaan akryylimuovien pohjalta, jossa lisätään erilaisia ​​hartseja lopputuotteen laadun parantamiseksi. Aine on melko tiivis, joten laimennusta tarvitaan vedellä. Kun kosketusta yleispohjamaalilla, seinät hankkivat sellaiset ominaisuudet kuin korkean tarttuvuuden ja kosteuden kestävyys.

Toinen tärkeä ominaisuus yleispohjamaalissa on kyky käyttää sitä paitsi sisätiloissa myös ulkona. Materiaali soveltuu hyvin betonirakenteisiin, kipsilevyihin, hiilihapotettuihin betoni- ja vaahtolevyihin, mikä lisää koristepinnoitteen käyttöikää, jota sovelletaan myöhemmin. Aineen kulutus on hyvin alhainen, mikä mahdollistaa merkittävät säästöt universaalin maaperän valinnassa. Niinpä noin n. Neliömetriä kohti tarvitaan noin 120 grammaa alukerrosta. Korkean laadun vuoksi monta kerrosta ei tarvitse soveltaa - yleensä kaksi kerrosta on enemmän kuin tarpeeksi antamaan tarvittavat ominaisuudet käsiteltävälle pinnalle.

Akryylipohjaseinät ovat myös erittäin suosittuja ja haluttuja tuotteita. Aine valmistetaan styreeni-arylaattidispersion perusteella, mutta lisäaineina ja täyteaineina käytetään polymeerisiä sideaineita. Toisin kuin universaali, akryyliliima sopii yksinomaan sisustukseen. Työn aikana ei ole epämiellyttäviä hajua, ja materiaali kuivuu hyvin nopeasti verrattuna muihin analogeihin. Kahden tai kolmen tunnin kuluttua seinä on valmis taustakuvaksi tai muulle pinnoitteelle.

Akryyliliuoksella on monia positiivisia ominaisuuksia, joista erityisesti erotetaan:

 1. 1. Lisää taustakuvan elämää
 2. 2. Uuden vaurion estäminen seinälle, mukaan lukien halkeamat, haketus, hammaspyörät, sirut
 3. 3. Pienennetty seinämän hygroskooppisuus
 4. 4. Lisää kosteuden kestävyyttä sekä lämpötilaeroja
 5. 5. Tapettiliiman kulutuksen vähentäminen.

Voit työskennellä tavallisen rullan kanssa, mutta saatat tarvita myös pienen harjan, jos tarvitset vaikeasti tavoitettavia paikkoja, esimerkiksi jäähdyttimen, kulman ja vastaavan tilan. Kun alus on kuivunut, muutaman tunnin kuluttua voit aloittaa työskentelyn tapetilla. Näin akryylialuke voi säästää paitsi taloudellisia resursseja myös aikaa.

Akryyliliima voidaan levittää yhdessä kerroksessa

Aluke on erittäin luotettava, joten voit käyttää vain yhtä kerrosta ennen taustakuvion kiinnittämistä. Joissakin tapauksissa, esimerkiksi silloin, kun seinät ovat tarpeeksi vanhoja, voit käyttää toista kerrosta. Kun kipsilevymaalauksia käsitellään, on myös suositeltavaa käyttää useita kerroksia aineesta. Tämä johtuu siitä, että taustakuvan poistaminen usein häiritsee kipsilevyn yläkerrosta. Useat kerrokset akryyliliuoksesta eivät salli tulevia vaurioita kipsilevyjen arkkeihin.

Lopuksi huomaamme, että akryylin kulutustaso seinien pohjustuksessa on hyvin pieni, riippuen seinien vanhuudesta ja hajoamisesta, keskimäärin 200 grammaa neliömetriä kohden.

Alkydi-aluke ei ole yhtä yleinen kuin edelliset kaksi tyyppiä. Syynä on se, että kaikkia pinnoitteita ei voida käsitellä tällä materiaalilla. Rappauspinnat hylkäävät kokonaan alukkeen. Ongelmia syntyy, kun käsitellään kipsistä tai kipsilevystä valmistettuja seiniä. Alkydi-alukkeen koostumuksessa on erilaisia ​​lisäaineita, jotka joutuvat kosketuksiin kipsin kanssa aiheuttaen jälkimmäisen tuhoisia reaktioita.

Alkydipohjamaali sopii puuhun tai betoniin

Mutta jos haluat liimaa taustapaperia betonipintaan tai puun seinään, niin parempi vaihtoehto kuin alkydialuke, et löydä sitä. Aine kehitettiin erityisesti käytettäväksi tämäntyyppisten pintojen kanssa. Se täyttää täydellisesti kaikki seinän ylemmän kerroksen mikroprekat, mikä estää lisäksi betonin kerääntymisen kosteuden sekä puun turpoamisen.

Mikro-organismit eivät ole kauheita, mukaan lukien sienet, muotti ja niin edelleen. Erinomaiset antiseptiset ominaisuudet, kun ne ovat kosketuksissa puupinnan kanssa, ovat usein syy siihen, että alkydi-aluketta käytetään yhdessä akryyli- tai universaalisen alukkeen kanssa. Korroosion myötä tämä tuote karsitaan myös hyvin, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että betonirakenteissa välttämättä olevat metallielementit peittyvät ruosteessa ajan myötä.

Huomaa, että pohjamaali on valmistettu muovi- ja metallisäiliöistä. Lisäksi tuote on täysin käyttövalmis, sitä ei tarvitse laimentaa eikä vaivata vedellä. Seinien käsittelyyn tarvitaan tavallinen rulla tai harja. Kerrosten määrä riippuu jokaisesta erityisestä tapauksesta, mutta asiantuntijat neuvovat, että levitetyn aineen paksuus seinälle ei saa olla yli 2 mm. Aineen kulutus on hyvin pieni, korkeintaan 150 grammaa neliömetriä kohden, kuivausnopeus voi nousta yli päivälle päällystyshetkestä. Seinien alkydipohjamaalaus on edullinen, joten kuluttajat tekevät usein valintansa tämän koostumuksen hyväksi.

Seuraavan tyyppistä aluketta, josta on puhuttu, on lateksialuke. Latex kuuluu luonnollisten ympäristöystävällisten aineiden luokkaan, joka on peräisin kumipuiden käsittelystä. Muista eduista voidaan erottaa erinomainen kestävyys puristukselle ja jännitykselle, lujuudelle, joustavuudelle sekä vedenkestävyydelle.

Luonnon lateksi - materiaali on melko kallista, joten valmistajat tuottavat usein lateksien ominaisuuksiin perustuvia keinotekoisia aineita. Tuotteiden kustannukset voivat kertoa, ostatko tuotteita luonnollisesta tai synteettisestä lateksista.

Latex voi käsitellä mitä tahansa pintaa.

Aine on erittäin tiheä ja läpinäkymätön. Seinien kiinnittymisen taso alukkeen käytön jälkeen on erittäin korkea, joten kuluttajat kiinnittävät usein huomiota tällaisiin alukkeisiin. Toisin kuin alkydikoostumus, lateksin avulla sekä luonnon että keinotekoinen, on mahdollista valmistaa GCR-levyistä tai GFL: stä valmistettuja seiniä. Mutta samaan aikaan betonilaatat, luonnollinen puu, jopa kivi jalostetaan täydellisesti lateksilla. Ainoa merkittävä haitta, korkean hinnan lisäksi (jopa synteettisten aineiden alapäässä), on kulutus. Halkeamien ja sirujen määrästä riippuen loppusijoitusta kohti tarvitaan 500 grammaa neliömetriä kohden.

Joissakin tapauksissa asunnon omistajat käyttävät käytettävissä olevia työkaluja pinnan pohjustukseen. Usein käytetään tavanomaista tapettien liimaa, joka on valmistettu kaseiinin perusteella. Seinämän heikkous, antiseptisten ominaisuuksien puuttuminen ja pienien puutteiden peittämisen mahdottomuus johtuvat sen puutteista

Joissakin tapauksissa, erityisesti uusissa huoneistoissa, kun seinät ovat täysin tasomaisia ​​ja sileitä, voit käyttää liimaa. Itse asiassa, miksi tarvitsemme pohjamaalia ja miksi ylikapasimme, kun käytät erityistä liimaa seinälle. Tämä säästää hyvän summan. Seinämän kuivausaika liima-aineen käsittelyn jälkeen on noin yksi päivä.

Kuitenkin ennen kuin ostat liiman pinnoille, sinun on tutkittava huolellisesti tavaroiden kuvaus. Joidenkin valmistajien tuotteet eivät sovellu pohjustukseen, kuten tuotteen etikettiin on merkitty. Tällaisten koostumusten käyttö voi vaikuttaa negatiivisesti seuraavaan koristekerrokseen, oli se maali tai tapetti.

Suosituista liimoista, joita käytetään myös pohjustukseen, voit käyttää turvallisesti PVA-rakennusliimaa. Maitomaisen värin tiheä emulsio erottuu sellaisilla eduilla kuin halvalla, epämiellyttävien hajujen puuttuminen ja myrkyllisten ja haitallisten aineiden vähimmäispitoisuus. Aineiden, kuten alabasterin, pellavansiemenöljyn, kipsin tai liidun, lisääminen voi lisätä liiman lujuutta ja sen tarttuvuutta ja auttaa täyttämään kaikki mikropuhaltimet seinään.

PVA: n erittäin tärkeä haitta on värin asteittainen muutos: useiden vuosien jälkeen väri muuttuu valolta keltaiseksi. Siksi ei suositeltavaa liimata kevyitä tapeteita rakennusliimoihin, jopa sellaisia, joita voidaan käyttää pohjamaalina vaihtoehtona.

Valinta, laimennus, pohjamaalin levittäminen seinille

Seinäpohjamaalaus on erityinen rakennekoostumus, jota käytetään pohjan valmistelevaan käsittelyyn. Tästä johtuen on mahdollista saada aikaan maksimaalinen tartunta pohjasta ja materiaalista, jota käytetään pinnoitteena.

Pohjustus tai ei pohjustus

Monet ihmiset, jotka törmäävät korjauksiin ensimmäistä kertaa, eivät tiedä, miksi seinäpohjamaalaus on tarpeen ja onko seinät tarvetta pohjustua tavalla tai toisella, joten he jättävät usein huomiotta tämän tärkeän viimeistelyn vaiheen. Ja turhaan! Jos taustapaperiin valmistettua pintaa ei käsitellä alukkeella, se sisältää pienen karheuden, joka näkyy vain läheltä. Nämä virheet aiheuttavat tapetinpinnan sileän pinnan rikkomisen ja voivat pilata huoneen ulkonäköä. Kuitenkin aluke voi toimia paitsi täydellisen linjauksen aikaansaamiseksi myös muuhun tarkoitukseen, johon käytetyn materiaalin tyyppi ja koostumus riippuu.

Onko mahdollista tehdä ilman seinämiä? Vastaus tähän kysymykseen on epäselvä. Mutta jos haluat saada korkealaatuista ja kestävää korjausta, silloin tällöin pohjustus on pakollista viimeistelytapaa.

Alukeyhdistettä valittaessa on ensin määritettävä, mikä aluke on, ts. mitä tehtäviä se käyttää. Tämän materiaalin lajikkeista ovat seuraavat:

 1. Vahvistusvaihtoehto, jolla on mikrohiukkasten liima, ja jota sovelletaan ihanteellisesti tavalliseen pintaan.
 2. Maaperän tunkeutuminen - välttämätön mikrohuokosten täyttämisessä.

Korkeimman laadun saavuttamiseksi on tärkeää pinnoittaa kaikki käsiteltävät pinnat ja vain maalata, kittiä ja muita töitä.

Primeriseoksen käsittelyllä on monia etuja:

 • voit saada laadukkaan ja sileän pinnan;
 • antaa voimaa ja voimaa pinnalle;
 • maali tai muu aine on helpompi soveltaa;
 • seinämuutokset ovat piilossa;
 • kiiltävät pinnat loistavat vieläkin enemmän.

Seinissä oleva laadullinen alusta neutraloi myös maalien hajun ja estää muotin muodostumisen tulevaisuudessa.

Ensisijaiset valintasäännöt

Joten, selvitimme, miksi seinät maadoitetaan. Nyt on aika valita oikea seos, joka takaa korjaus- ja viimeistelytoimintojen kestävyyden ja laadun. Pintaan on kiinnitettävä varovasti huomiota, muuten kaikki tulevat työt, riippumatta alukkeen laadusta, ovat turhia eivätkä johda myönteiseen tulokseen.

Alusta tulisi valita sen mukaan, mitä tehtäviä se suorittaa:

 • pintakäsittely;
 • kohdistus;
 • parempi vetokyky;
 • lisääntynyt tai vähentynyt kosteuden imeytyminen.

On myös otettava huomioon käsitellyn pinnan sijainti. Jokaiselle huoneelle on ominaista erityinen kosteus, lämpötila ja muut indikaattorit. Että niitä tulisi harkita tietyntyyppisen maaperän valinnassa. Jokaisella rakennusseoksella on oma ainutlaatuinen koostumus, jonka ansiosta voit valita parhaan vaihtoehdon.

Pohjustusominaisuudet

Vaikka tätä prosessia ei voida kutsua hyvin monimutkaiseksi, monet eivät vieläkään tiedä, miten kunnolla maadoitetaan seiniä. Säätiön valmistelun aikana sinun on noudatettava täysin kaikkia alukkeen sääntöjä ja tekniikoita, joiden avulla voit saavuttaa maksimaalisen tehokkuuden tässä prosessissa.

Seinien pohjamaalaus taustakuvaksi tehdään vain, kun kaikki alustavat työt on suoritettu, eikä pinnan laadusta ole valituksia. Ennen seinien pohjustusta on tehtävä seuraavat toimet:

 • kipsi seinää sementti-hiekkalaastilla;
 • pinnan tasoittaminen erilaisten kittien avulla.

Pinnan pohjustus voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun seinä on täysin sileä ja kuiva, muuten voit pilata kaikki valmistelutyön aikana saadut tulokset.

Ennen pohjamaalin levittämistä tela kastetaan liuokseen ja valssautuu kattilan rivan päälle ylimääräisen nesteen poistamiseksi. Tosiasia on, että tiheydessään seos ei ole kaukana vedestä, joten ylimäärä voi virrata seinää alas. Vaikeasti tavoitettavissa paikoissa voidaan käyttää suurta harjaa rullan sijasta.

Alusta voidaan levittää sekä rullalla että harjalla. Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään useimmiten pääseinien pohjustukseen ja toinen kulmiin, putkien ja akun takana oleviin osiin sekä muihin vaikeasti tavoitettaviin paikkoihin.

Pohjustus ennen kittiä: onko se tarpeen?

Suurin osa ihmisistä, jotka alkoivat lopettaa huoneen, kysyvätkö: Onko sinun pehmustettava seiniä ennen kittiä? Vastaus tähän kysymykseen ei aina ole yksiselitteistä, mutta silti on parempi tehdä se. Pohjustus parantaa merkittävästi materiaalien tarttumista ja suojaa liiallista kosteutta vastaan.

Jos pinta on esikäsitelty alukkeella, tulos kestää huomattavasti pidempään. Tietenkään et voi suorittaa pohjamaalia, mutta tässä tapauksessa sinun ei pidä luottaa korjauksen kestävyyteen.

Ensisijaisten sovellusten säännöt

Primerin käyttö on todellista taidetta, jota on käsiteltävä suurella vastuulla. Tämä prosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Ennen pohjamaalin levittämistä on välttämätöntä puhdistaa lian, pölyn ja muun roskat, jotka voivat pilata työn tuloksia.
 2. Aluke seos kaadetaan muovipannuun. Rulla kostutetaan seoksessa, kääritään ulos ylimääräiseksi, ja vasta sen jälkeen liuos levitetään seinään. Tämän menettelyn avulla voit päästä eroon ylimääräisestä nesteestä ja estää sen virtaamasta seinää alas.
 3. Monet, eivät tietäen, miten seinät pystytään oikein, uskovat, että mitä paksumpi kerros on, sitä parempi. Tämä on kuitenkin perusteellisesti väärä, seosta tulisi levittää ohut kerros, jotta kertymistä ei olisi.
 4. Kulmat, joita tela ei pääse, voidaan työstää harjalla.
 5. Kun kaikki työ on valmis, pinnan on kuivuttava. Aika on 5-24 tuntia - yleensä valmistaja ilmoittaa sen pakkauksesta.
 6. Kun pohjamaali on täysin kuiva, voit kittiä tai muuta viimeistelyä.

Kasvatusalukeriseos

Huolimatta siitä, että alusta ei ole korjauksen kallein rakennuskomponentti, se vie huomattavan osan siitä yhden huoneen loppuun. Siksi on mahdotonta laimentaa maata vedellä, mutta se on tehtävä huolellisesti ja huolellisesti.

Tähän tarkoitukseen käytetyn veden määrä riippuu valmistajasta, ja se ilmoitetaan yleensä pakkauksessa. Yleisesti hyväksytty osuus on veden osuus kahdessa osassa aluketta. Tuloksena olevaa liuosta tulee käyttää samana päivänä. Jonkin ajan kuluttua se heikkenee ja menettää ominaisuutensa. On parempi olla laimentamatta seosta, jota levitetään kipsiin, koska sementti-hiekkalaasti imeytyvät hyvin kosteuteen.

Hyödyllisiä vinkkejä

Joten, selvitimme, miksi tarvitsemme pohjamaalia ja miten pohjamaalataan seiniä. Lopuksi esittelemme hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat vahvistamaan tuloksia ja tekemään viimeistelyn korkeimmalla tasolla:

 1. Jos viimeistelyn aikana pohjamaali pääsee vaatteisiin tai mihin tahansa muuhun pintaan, on sen jälkeen pestävä vedellä kostutetulla rievulla.
 2. On parasta pestä välittömästi rullat alusta, harjat, kauha ja muut työkalut.
 3. Sinun ei tarvitse laimentaa koko seosta kerralla - useimmissa tapauksissa seinien pohjamaalaus vaatii vain pienen osan koko materiaalista.

Primer Primer: Tarkoitus ja olemassa olevat lajikkeet

Pohjustusratkaisuja käytetään ennen koristeellisen viimeistelyn levittämistä käsitellyn pinnan vahvistamiseksi ja sen liimaominaisuuksien parantamiseksi

Aiotko liimaa uusia taustakuvia tai maalata kattoa? Saatu kokemukseni viittaa siihen, että näissä ja monissa muissa viimeistelytyöhön liittyvissä tapauksissa ilman alustapohjamaalausta on välttämätöntä. Tällaisen hyödyllisen rakennusmateriaalin yksityiskohtainen kuvaus auttaa minua todistamaan sen.

tapaaminen

Huomaa, että artikkelin hinnat ovat merkityksellisiä keväällä 2017.

Alukepäällystystä käytetään useiden erittäin tärkeiden tehtävien suorittamiseen:

 1. Tarttumisen vahvistaminen. Maali-, liima-, kipsi- tai kittipitoisuus ei aina ole riittävän luotettava käsitellyn pinnan suhteen, mikä johtaa tämän jälkeen viimeistelyaineiston kuorintaan. Mutta maaperän luoma polymeerikerros, joka on yhtä hyvin liitetty alustaan ​​ja vuoraukseen;

Aluke on yhtä hyvin kytketty käsiteltyyn betoniin ja levitettyyn maaliin

 1. Perustan vahvistaminen. Pölyä, mikrohiukkasia tai muita vikoja sitoo luotettavasti polymeerit ja ne tulevat kestäviksi pinnoiksi, joille on jo mahdollista käyttää koristeellista viimeistelyä ilman pelkoa;

Polymeerit ympäröivät epävakaita elementtejä ja jäätyvät, kiinnittäen ne luotettavasti

 1. Sulkemisaika Kun yrität maalata huokoista pintaa, maali imeytyy voimakkaasti siihen. Sama asia tapahtuu liimalla liimapintakuvion aikana. Tämän seurauksena tämä johtaa suuriin loppusijoitusmateriaaleihin. Pohjamaali sulkee myös huokoset estäen emäksen käsittelemän kosteuden imeytymisen.

Polymeerit tukkivat käsiteltävän materiaalin huokoset, vähentäen merkittävästi sen absorboivia ominaisuuksia.

Viimeiset kaksi ominaisuutta ovat erityisen tärkeitä kipsilevyarkkien edessä. Aluke vahvistaa kartonkikuorta ja pienentää sen kosteuden imeytymistä niin, että se ei romahda maalin tai liiman vaikutuksesta.

Primer-pohjamaalin kipsilevyarkit suojaavat kartonkivaipansa liottamalla tapetusta tai liimausta

Vaikka ohjeessa oletetaan, että alustapohjan pakollinen käyttö viimeistelytyön aikana, kodin käsityöläiset eivät joskus laiminlyö tätä rahojen säästämiseksi. Mutta loppujen lopuksi se vain lisää viimeistelyaineiden kulutusta ja laskee lopputuloksen laatua.

Primer-päällystys-se-itse-sovellus säästää viimeistelyaineita ja pidentää käyttöikää.

laji

Alukkeiden alukkeet eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan ja soveltamisalueeltaan. On olemassa seuraavia tyyppejä:

mineraali

 • Perus - mineraalikomponentit;
 • Sideaine on sementti.

Tällaisia ​​alukkeita levitetään seiniin:

 • tiili;
 • betoni;
 • keramsit;
 • kevytbetoni;
 • Vaahtobetoni.

Mineraaliset alukkeet soveltuvat parhaiten mineraalipohjien käsittelyyn.

Tarkastellaan esimerkiksi mineraalimalmin teknisiä ominaisuuksia Remmers Silikat Grundierung D:

Primer seinät tapetille ennen tarttumista - ylimääräinen, mutta erittäin tärkeä materiaali

Yrityksen menestys on 90% taattu sen valmistelun perusteellisuudesta. Joten liimaamalla taustakuva.

Kuinka täydellinen taustakuva näyttää seiniltä riippuu oikein valittua pohjamaalauskoostumusta, jota tulisi soveltaa tasaisesti kaikkiin seiniin ennen minkä tahansa tyyppistä tapettia.

Huolimatta siitä, että seinien pohjustus viittaa karkeaan työhön, nestemäinen pohjamaalaus mahdollistaa seinien seinämisen paljon laadullisesti.

Apumateriaali, johon tapettien laatu riippuu

Lisäaineena lisäaineena alusta todella takaa viimeistelyn, myös tapetin. Seinien pohjamaalaus ennen tarttuvia tapetteja on välttämätöntä. Se antaa koristekestävyyden ja ihanteellisen pinnan, mikä parantaa sen tärkeimpiä teknologisia ominaisuuksia:

 • luotettava tarttuminen seinän huokoiseen rakenteeseen;
 • tasaisen ja tasaisen pinnan muodostaminen;
 • seinämän suojaus muotteihin, homeen ja hyönteisten torjuntaan antiseptisten sulkeutumisen vuoksi.

Pohja, pohjamaali, pohjamaali - kerros, joka on levitetty tapetille, jotta luodaan tarttuva liimasauma. Sen fyysisten ominaisuuksien mukaan sen on vastattava lopullista pinnoitetta tai jopa oltava sitä vahvempi. Tätä tarkoitusta varten maaperään lisätään liimoja, hartseja, kalvoa muodostavia aineita, jotka perustuvat akryylisiin (silikaattiin, silikoniin jne.) Kopolymeereihin ja erilaisiin täyteaineisiin ja lisäaineisiin.

Itse asiassa aluke on homogeeninen, maitomainen, hajuton suspensio konsentraatissa - laimennettuna vedellä, jolloin saadaan läpinäkyvä kalvo kuivauksen aikana.

Pohjamaalia valmistetaan kuivassa sekoituksessa tai valmiissa muodossa, joka on pakattu PET-säiliöihin, joissa on 5-10 litran tai 10 kg kauhat (tiiviste). Tuotepakkauksessa on oltava seuraavat tiedot:

 • jalostuksen menetelmästä ja osuuksista;
 • materiaalin kulutus per m²;
 • edullinen sovellutusmenetelmä;
 • täydellisen kuivauksen ajoituksesta.

Alukkeiden tärkeimmät ominaisuudet, niiden etujen määrittäminen:

 • tunkeutumissyvyys;
 • komponenttien vahvistaminen;
 • adheesioarvo;
 • antiseptiset lisäaineet;
 • kuivausaika.

Kun valitaan aluke, on tärkeää harkita:

 • käsiteltävän pinnan tyyppi (betoni, tiili, kipsilevy, kipsi, puu);
 • huoneen jatkuva kosteus;
 • ensisijaisuuden tai sekundäärisen kerroksen;
 • maalattavan pinnoitteen tyyppi (tyyppi ja kemiallinen koostumus) (tarttuva tapetti tai neste);
 • käytetyn tapetin tiheys.

Mitä saavutetaan pinnoittamalla pinta?

 1. Pohjamaali luo pohjan liimakoostumukselle.
 2. Kun se tunkeutuu syvään seinän rakenteeseen, se täyttää halkeamat ja huokoset, kiinnittää rakennuspölyn jäänteet, työpinnan tiivistyminen tapahtuu.
 3. Tarttuvuus kasvaa - tapettien liima tarttuu seinään, estää tilan spontaanin tuhkan käsittelyn huoneen nivelissä ja kulmissa.
 4. Antiseptiset aineosat antavat lopullisen resistenssin biologiselle aggressiivisuudelle.
 5. Tapettien liiman kulutus vähenee.
 6. Seinien sävy on yhtenäinen, niiden valon väri piilottaa niiden ensisijaisen värin (harmaa betoni).
 7. Viimeistely pinta saa tasaisuuden ja täydellisen sileyden.
 8. Seinien kyky "hengittää".
 9. Liimausmenetelmää nopeuttaa taustakuva.
 10. Viimeistelykuvio hankkii halutun kestävyyden.

Taustakuviksi käytetyt alukkeet: mitä valita?

Liukoisuusmenetelmällä erotetaan aluke:

 • vesiliukoinen - liima-aine;
 • orgaaniset liukoiset - perustuvat alkydi- ja akryylihartseihin.

Seinän valmistelu objektiivisesti vaadittavasta lisäkoristelusta:

 • akryylialukkeet;
 • alkydi-aluke;
 • yleinen vesi;
 • lateksialukkeet - dispergoidut polymeerihiukkaset;
 • erikoistunut, määritellyillä ominaisuuksilla (antibakteerinen, korroosiosuojaus);
 • alkealavakalla perustuva glyftaalihappo (GF), joka levitetään suoraan puuhun tai metalliseen (villit ja autotallit);
 • syvä tunkeutuminen (enintään 1 cm);
 • mineraali.

Tässä tapauksessa tapetit useimmiten käyttävät vain kolmea tyyppiä valmiita alukkeita:

Mitä vaikutuksia odotetaan erilaisista alukkeista?

akryyli

Tämä tuote perustuu styreenialkylaattidispersioon ja polymeerisideaineisiin. Akryylipohjamaali sopii erinomaisesti sisustukseen, ei aiheuta vieraita hajuja, kuivuu nopeasti ja kaikentyyppisiä taustakuvia. Tämän avulla:

 • vähentää liiman kulutusta;
 • vähentää pintahygroskooppisuutta;
 • vähentää halkeamien todennäköisyyttä;
 • lisää sisustuspinnoitteen kestävyyttä;
 • ilman vettä laimennettujen ominaisuuksien menetystä.

Akryylipäällyste, joka riippuu tiettyjen fysikaalisten ominaisuuksien (korkea tarttuvuus, kosteuden kestävyys, höyryläpäisevyys) tai koostumuksen ominaispiirteistä, jaetaan 5 tyyppiseksi:

 • liima (kipsipintoihin tai betoniseinämiin, joissa on tiheä pinta);
 • syvä tunkeutuminen (huokoiset ja "heikot" pinnat);
 • universaali (kosteudenkestävyyteen vaikuttavat pinnat) sisäkäyttöön;
 • erityinen (kuluttajan haluttujen ominaisuuksien kanssa);
 • impregnoimalla (löystyvien pintojen tasoittamiseksi).

Akryylipäällysteitä levitetään tavallisesti yhdellä tai kahdella kerroksella maalitelalla, joka levittyy vaikeasti tavoitettaviin alueisiin pehmeällä harjalla.

Kaksi tai kolme tuntia riittää kerroksen täydelliseen kuivumiseen, jonka jälkeen voit jatkaa seuraavaan vaiheeseen - liittää taustakuva. Maaperän muodostama kalvo suojaa seiniä mekaanisilta vaurioilta, altistumiselta matalille ja korkeille lämpötiloille.

Tämäntyyppisen maaperän etuna on se, että se soveltuu mille tahansa pinnalle, jopa rappeutuneelle.

Akryylipäällystyksessä ne voidaan helposti erottaa (liottaa kuumalla vedellä) vahingoittamatta seinää.

Tämän tyyppisen alukkeen kulutus riippuu seinien huokoisuudesta ja pinnoitteiden kerrosten lukumäärästä. Keskimäärin - 100-200 grammaa neliömetriä kohden.

alkydi

Polymeerien - alkydien seoksen kyky muodostaa kalvo kuivumisen jälkeen pinnalle muodostaa perustan ajatukselle luoda jonkin tyyppisiä rakennusalukkeita. Alkydipohjamaalilla on maaliominaisuudet ja sopii hyvin myös aiemmin maalattuihin puupinnoitteisiin, kiinnittää puun huokoset, estää kuitujen turvotusta ja nostoa.

Se antaa pinnan kosteuden kestävyyden, sieni-infektioiden vastustuskyvyn. Lisäksi se voi toimia pohjana akryyli- tai lateksialukkeen toiselle kerrokselle tai perustana akryyliväriaineiden maalaamiselle.

Alkydiseoksiin perustuvat pohjustuskoostumukset eivät pysty syvälle tunkeutumaan työpinnan rakenteeseen.

Mutta niitä käytetään laajasti puun, metallipintojen, betonielementtien valmistukseen ja ovat alttiita kaikenlaisille koristeellisille pinnoille.

Alkydipohja täydentää täydellisesti ruostetta ja estää sen leviämisen. Poikkeukset ovat kipsi- ja kipsipintoja - niitä ei voida kiinnittää alkydi-alukkeella.

Tämän tyyppinen pohjamaali on saatavana koostumuksessa, joka on täysin valmis käytettäväksi. Levitä yksi tai kaksi kerrosta (2 mm paksua) julkisivurilla, harjaksella tai ilmakuivilla.

Kuivumisaika on pitkiä päiviä, kun huoneen lämpötila on 20 ° C. Aineenkulutus neliömetrillä - 100-120 ml.

lateksi

Latex on luonnollinen materiaali, joka toimi perustana kumin tuotannolle, jossa sen pääominaisuudet ilmenivät: lujuus, kimmoisuus, veden kestävyys, puristus- ja venytyskestävyys. Sen jälkeen, kun synteettinen aine oli lateksin ominaisuuksilla, se alkoi lisätä eri rakennusmateriaaleihin, jotta ne saisivat uusia, käyttökelpoisia ominaisuuksia.

Näin seinien lateksipohjamaalaus ilmestyi - läpikuultava nestemäinen aine, joka luo ohuen kalvon kuivumisen aikana, joka parantaa seinien pinnan tarttumista koristeelliseen tapeteihin.

Tämän tyyppinen pohjamaali tasoittaa tasaisesti, kuivuu nopeasti, vaikka se on alhaisempi tarttuvuus kuin akryylillä. Sitä käytetään lähinnä tiivistyvien ja irtonaisten pintojen (vanha rappaus, kipsilevy) lujittamiseen seinien vedenpitävyyden parantamiseksi.

Materiaali sopii hyvin betoni- ja puulevylevyihin, luonnonkiviin ja seinämateriaaleihin. Latex-pohjamaali osoittaa sen edun huoneissa, joissa on korkea kosteus (uima-altaat, porealtaat, talvipuutarhat). Aineen kulutus - 300-500 g / neliömetri.

yleismaailmallinen

Nimi itse viittaa siihen, että universaali aluke on suunniteltu kaikentyyppisiin pintoihin, mukaan lukien vanhat ja murenevat. Luotu akryylikopolymeerien perusteella lisäämällä hartseja raudoitukseen, se laimennetaan hyvin vedellä ja syvä tunkeutuu perusmateriaalin rakenteeseen lisäämällä sen liimaominaisuuksia.

Sisällä tai ulkona - yleinen pohjamaali on valmis vahvistamaan seinien pintaa, vahvistamaan niiden hygroskooppisuutta, vastustamaan tuoreen liuoksen emäksistä ympäristöä ja luo kestävän päällysteen. Siksi on niin kysyntää rakentamisen palauttamisessa.

Tällainen maaperä sopii yhtä hyvin myös tiheiden pohjojen, väliseinien kipsi- pahvi- ja vaahtokaasuseokseen.

Jopa viiden tällaisen altistumisen aikana, se säilyttää täysin tekniset ominaisuudet. Maaperä voidaan laittaa harjalla, rullalla ja jopa ilmakuivilla. Samaan aikaan kulutus 10 neliömetriä kohden on vain 1 litra.

Pohjamaalaus tapettiliimalla

Monet uskovat, että on helpointa perustaa seinää ennen tapetointia samalla tapettiliimalla. Voit tietenkin. Mutta tämä on yksinkertaistettu versio seinien käsittelystä, joka ei ratkaise ongelmia kuten pintakerroksen syvyys, lisää kosteudenkestävyyttä, antiseptistä kyllästystä ja tasoitusta.

Liima-alusta tässä muodossa ei vaadi erityistä tietämystä ja taitoja, riittää liuottaa liima suurempaan määrään, kaataa se veteen, sekoittaa hyvin, odota, kunnes se turpoaa ja peittää ne kaikkiin pintoihin, joilla sen on tarkoitus liittää taustakuva. Päivän jälkeen voit jatkaa liittämistä.

Jotkut tapetit tapetit liitävät jopa niiden käyttöä.

Hyödykkeiden pakkaus antaa suosituksia maaperän suhteista. Jos tällaisia ​​suosituksia ei ole, heikkolaatuisen pohjamaalin riski ja halkeilun todennäköisyys lisääntyvät.

Tapettiliiman avulla seinä pohjustetaan etulullan avulla, joka ei kuitenkaan tallenna liiman kulutusta, koska se sakeutuu nopeasti. Tällaisten seinien valmistusmenetelmän liima kulutus on 500 g / 20 m².

Pohjamaali PVA-liimalla

Neuvostoliiton aikakauden perinne on seinien pohjamaalaus tapetin alla PVA-liiman avulla. PVA-rakennusliima on polyvinyyliasetaatin myrkytön emulsio, johon lisätään joskus kipsiä, liitua, alabasteria tai kuivausöljyä. Tämä lisää sen lujuutta ja peittokykyä huokoisissa pinnoissa.

PVA-pohjaisen pohjamaalin menetelmä on taloudellinen, mutta ajan myötä se antaa vaikutuksen keltaisten pisteiden vaikutukselle, joten sitä voidaan käyttää vain, jos laatu ei ole ennustetun tuloksen perustana.

PVA: n pohjalta on tarpeen laimentaa lämpimässä huoneessa voimakas sekoittaminen kefir-sakeuteen liittäen liiman vedellä suhteessa 1: 2.

Ottaen huomioon, että liuoksen varastoinnin aikana sen tarttuvuusominaisuudet vähenevät, valmistetaan seos annoksittain ja toistetaan seu- raavan seinämän osan peittämisen jälkeen.

Kuivattu pinnoite on tarkistettava voimaa ja laminointia varten.

Tämän alukemismenetelmän suosio tekee siitä kustannustehokkaan, mutta se ei varmastikaan sovi laadukkaille korjauksille kalliilla materiaaleilla.

Kuinka käyttää pohjamaalia seiniin?

 • Tapettien alapuoliset seinät levitetään valmistettuun seinään, johon kitti hiotaan, pöly peitettiin, kalvoliittimet, kytkimet ja sähköliittimet peitettiin kalvolla.
 • Seinien ulkoreunassa on välttämätöntä asettaa polyeteeniä lattian suojaamiseksi liiman sisäänpääsystä.
 • Aluke valmistetaan kauhan valmistajan reseptin mukaan, mutta kaadetaan pieniin osiin muovikoteloon etulullan käyttämiseksi.
 • Rullaan pääsee ylhäältä, se on asennettava stereoskooppiseen kahvaan.
 • Jos työ suoritetaan harjalla - säiliöllä on oltava kaula, jotta harja pääsee vapaasti sisään.
 • Ylimääräinen liuos purista harjaa reiän reunaan.
 • Harjalla työskentelemiseksi saatat tarvita luotettavaa tikkaat tai vuohet.
 • Työn päätyttyä on tarpeen tarkistaa, onko olemassa epätasa-arvoisia paikkoja.
 • Tarvittaessa voit suorittaa toisen pinnoitteen.
 • Kuivaa aluke huoneenlämmössä 24 tuntia.

Nestemäisten materiaalien käsittely ja jopa korkeus edellyttävät tiukkoja turvallisuusmääräyksiä:

 • Työ on tehtävä vaatteissa, joissa on suljettu kaulus ja pitkät hihat; päällinen; Käytä suojakäsineitä ja suojalaseja.
 • Valmistetaan koostumus - yksinomaan valmistajan reseptiin, joka on asetettu tuotepakkaukseen.
 • Työssä käytetään pieniä osia laimennetusta materiaalista lokeroihin.
 • Älä käytä aineita, jotka voivat aiheuttaa allergisen reaktion.
 • Pohjamaalin saaminen iholle vaatii kiireellisen poistamisen juoksevan veden alla.
 • On suositeltavaa tuuleta huone säännöllisesti synteettisten höyryjen myrkytyksen estämiseksi.

Luotettava pohja: miksi tarvitset seinäpohjamaalia?

Tärkeä osa korjausta - alustaseinät. Jotkut kotiomestarit virheellisesti uskovat, että se ei ole välttämätöntä. Vaikka tämä pinnoite antaa suojaa homeista ja homeenestistä, kosteudelle, se sallii tarttuvan koostumuksen saada jalansija, mikä on tärkeätä tapetusta tai laattojen myöhempää liimaamista varten. Seinien alusta voi olla erilainen hinta- ja laatutasoina. Kumpi valita? Kaikki riippuu hoidetun pinnan kunnosta ja alustapohjan tarvitsevan henkilön taloudellisista kyvyistä.

Yksi kaikille: tällainen toinen alusta

Aluke on valkoinen emulsio. Koostumus sisältää grafiittia, okraa, liitua, sinkkisulfaattia, kemiallisia antibakteerisia aineita ja muita komponentteja riippuen alukkeen tyypistä.

Pohjamaalit suojaavat pintaa muotista ja homeenestä. tekee elävästä sisätilasta turvallisempaa

Jotkut korjaavat avoimesti miettimään, miksi tarvitset seinäpohjamaalia, jos voit liittää tapetin suoraan "paljaaseen" seinään. Tietenkään kukaan ei kiellä sinua tekemästä tätä. Mutta vain pohjamaalaus tarjoaa:

 • kosteuden kestävyys;
 • päästä eroon muotista ja hometta;
 • hyönteisten tuholaisten kasvun estäminen;
 • seinän vahvistaminen;
 • tummien pisteiden poistaminen ja yellowness.

Valkoinen ohut tapetti voi juuttua pohjustettuihin seiniin ja olla huolissani siitä, että parin vuoden kuluessa näkyvät keltaiset tai mustat paikat.

Jotta ymmärrät, mikä seinäpohjamaali on parempi, sinun on tiedettävä, millaisia ​​pohjamaaleja seiniä varten. Tänään on olemassa sellaisia:

 • universaali. Yksinkertaisin ja edullinen. Sitä voidaan käyttää tiloissa ja niiden ulkopuolella. Työ ei vaadi erityisiä laitteita.

Universal-alusta pidetään halvin, mikä tarkoittaa edullista. Sitä voidaan käyttää rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella, mutta suojakerros on melko heikko.

Miten määritetään, mikä seinäpohjamaalaus on paras? Kaikki riippuu pinnasta, joka on käsiteltävä. Metallille ei ole sopivaa puuta ja päinvastoin. Jos valintaa lähestytään vastuullisesti, ei ole ongelmia. Paras koostumus on kokeneiden rakentajien suosittelema. Hyvämaineisten valmistajien joukossa on:

Sinun ei pitäisi valita pohjamaalia halvempaa kuin 200 ruplaa kilogrammaa kohden, se ei selvästikään ole yhdenmukainen laatustandardien kanssa

Lisätietoja alla olevasta videosta löydät alusta.

Kaikki säännöt: tarkka sovellus

Olemme jo selvittäneet, mitä seinien alusta on, on aika oppia käyttämään sitä kunnolla seinään. Työlle tarvitaan:

 • muovi-lava;
 • rullan,
 • harjalla sovittamalla koostumus vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Maaliseokset myydään nestemäisessä ja kuivassa muodossa. Nestemäistä pohjamaalia voidaan käyttää välittömästi kauhan tai pakkauksen avaamisen jälkeen ja kuivua ennen laimennusta veden kanssa.

Laimenna seos lämpimällä, mutta ei liian kuumalla tai jäävedellä, jotta jauhepartikkelit liukenevat kokonaan. Muussa tapauksessa maaperän suojus alkaa murentua.

Maa-seoksen laimennus jääveteen tai kiehuvaan veteen on kielletty, muodostuu tukkeumia, jotka eivät enää liukene

Pohjustusohje näyttää tältä:

 1. puhdista roskat ja lika;
 2. jos on kuoppia tai halkeamia, ne on korjattava;
 3. seinämän prosessointi alkaa alhaalta ylöspäin, seinistä keskustaan ​​tasaisesti ja tasaisesti ilman äkillisiä liikkeitä;
 4. pudota rulla hyvin alustaan ​​niin, että se on kunnolla juotettu;
 5. seinämän kerroksen tulisi olla ohutta mutta tiheää. Optimaalinen paksuus on 2-3 millimetriä;
 6. yhtenäisyys on menestyksen avain;
 7. ensimmäisen kerroksen levittämisen jälkeen kestää 24 tuntia;
 8. toinen kerros päivässä sovelletaan vain, jos ensimmäinen ei poista tummia täpliä, tai seinät vaativat luotettavamman kiinnityksen.

Miten päällystä käytetään, kerro seuraavasta videokäskystä.

Ei yhdessä, vaan sen sijaan: käytä liimaa

Joskus liimaa käytetään vahvistamaan seiniä. Ei mitään, tietenkin, mutta vain PVA. Siinä on liitu ja kipsi koostumukseltaan, se on kätevää, jos se on peitetty seinällä seinällä. Joskus todellisen alukkeen sijaan he käyttävät PVA: ta säästämään rahaa, mutta tällainen penniäkki pelastaa ruplan?

Kokeneet korjaajat sanovat, että maaperän koostumuksen korvaaminen liimalla ei ole oikea ja oikea päätös. Tosiasia on, että ajan myötä (2-3 vuoden kuluttua) liimapinnoite alkaa kääntyä keltaiseksi. Yellowness näkyy jopa tumma taustakuvan kirkas kuvio! Lisäksi PVA ei suojaa seinää muotilta ja hyönteisiltä.

PVA-liima ei ole lainkaan pohjamaali, kannattaa valita tällainen työkalu vain viimeisenä keinona, jos muut vaihtoehdot eivät ole mahdollisia.

Tarvitsetko tietää: hyödyllisiä vinkkejä

Jos alusta käytetään oikein seinään, ongelmat eivät esiinny käytön aikana. Hyödyllisiä vinkkejä täydelliseen käsittelyyn:

 • laskemaan tarvitsemasi maaperän koostumuksen kustannukset, käytä rakennustyömme laskinta;
 • Kuinka kauan pohjamaali kuivuu? Kaikki riippuu sen tyypistä. Enintään - 24 tuntia. Tarkka aika ilmoitetaan tuotepakkauksessa. Lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä.
 • Käsiteltyyn seinään ei saa olla roskia ja kosteutta, likaa ja muotin tahroja. Huolehdi tästä etukäteen.
 • Älä unohda itseäsi: sinun on työskenneltävä päähineessä (korkki, huivi), mieluiten erityisissä suojalaseissa. Jos koostumus joutuu silmiin, se voi aiheuttaa vaikeita kutinaa, punoitusta ja lisääntynyttä repeytymistä.
 • Älä jätä sulkeutuneita alueita seinälle - muuten koko tapahtuma ei yksinkertaisesti ole järkeä. Etsi vaikeasti tavoitettavia paikkoja harjalla.
 • liimaa taustakuva pohjustetun seinän voi olla aikaisintaan kuin päivä. Ota aikaa, anna aluke liota niin, että se ei myöhemmin pudota tapetista;
 • päälle voi olla kitti;
 • vaatteiden ja huonekalujen verhoilu helposti pestä tavallisella vedellä. Kostuta se liina ja pyyhi saastunut alue;
 • Älä jätä rullien, harjojen ja kuormalavojen likaantumista maaperän seokseen yli 24 tunnin ajan. Aluke kuivuu, se voidaan pestä vain liuottimella (ne tuotetaan myös maaperän seoksia tuottavilla yrityksillä: "Tikkurila", "Ceresite", "Lacra");
 • jos sinulla on valinnanvapaus, lopeta se valmistettuun kokoonpanoon, jotta et kidutusta kasvattaisi;
 • Jos valitaan kuiva jauhe, käytä vain puhdasta vettä laimennukseen. Tietenkään ei ole tarpeen suodattaa sitä, mutta se on puhdistettava kaikenlaisista kasveista, hyönteisistä.
 • laimenna alukeyhdiste muovisessa kauhassa. Käytä puusta tai muovikappaletta sekoittumiseen. Ehkä sekoittimen käyttö.
 • jos et vieläkään ole varma, miten valita seinäpohjamaali, käytä yleistä. Se on suhteellisen halpa, sopii kaikentyyppisiin seinäpaneeleihin.

Lopuksi

Kun teet korjaustöitä huoneen sisällä ja sen ulkopuolella, pohjamaalaus seinillä on välttämätön ja pakollinen prosessi, jos siirryt niin, että seinät palvelevat pitkään, taustakuva ei kupla eikä irrota.

Seinämien pohjamaalaus takaa, että päällekkäin liimattu tapetti ei muodosta kuplia eikä suuria ilmatyylejä

Yhteenvetona, mitä tarvitaan pohjamaaliksi, huomaamme, että tärkeä ominaisuus - suoja sieniä ja homeita, haitallisia mikro-organismeja ja hyönteisiä.

On helpompaa käyttää valmiita alukkeita, kuin osittain kuivata. Kuinka kauan seinän pohjamaali kuivuu täysin ja täysin riippuu itse alusta. Kaikki tiedot on lueteltava pakkauksessa. He myös kirjoittavat tuotteiden vaatimustenmukaisuuden GOSTille. Sen täytyy olla tarpeen, muuten seoksen käyttö voi olla vaarallista terveydelle.

Pohjamaali seinille

Seinien pohjamaali on mineraalipohjien käsittelyyn tarkoitettu aloituspäällystysmateriaali, jonka tarkoituksena on parantaa niiden laatua (kiinnittää ylemmät kerrokset, lisää tarttuvuutta) ennen viimeistelyn suorittamista. Pohjamaalien avulla käsitellään tiiliä (keraamista, silikaattia), betonia (teräsbetonia), kipsiä, luonnollista ja keinokivää (huokoista materiaalia). Seinien alusta käytetään sekä sisäisiin että ulkoisiin töihin. Tämän materiaalin avulla julkisivut käsitellään ennen seuraavaa maalausta. Myös seinät pohjustetaan ennen kipsiä, kittiä, ennen liimausta.

Pohjamaalin käyttö seinämille mahdollistaa:

 • lisää työpinnan tarttumista;
 • kiinnitä löysä ja hauras mineraalipohja;
 • luo luotettava vedenpitävä estäjä;
 • suojata seinämät muotilta ja hometta;
 • vähentää viimeistelymaalien kulutusta;
 • parantaa korjauksen laatua ja kestävyyttä.

Tapettien alapuolisten seinien alusta antaa luotettavan taustakuvan taustakuvaksi kaikenlaiset tapetit. Primer-koostumusten käyttö takaa, että taustakuva pysyy seinään tai kattoon mahdollisimman kauan, eikä se pääse irti sopivimmasta hetkestä. Ensimmäisille kerroksille on suositeltavaa käyttää syvälle tunkeutuvia alukkeita. Ne kykenevät tunkeutumaan mineraalimateriaalin mikrokruunuihin ja huokosiin huomattavaan syvyyteen, kiinnittäen ja vahvistaen käsitellyn pinnan ylempiä kerroksia. On suositeltavaa käyttää useita kerroksia syvä tunkeutumismaata, joka takaa laadukkaita myöhemmissä viimeistely töissä. Useimmissa tapauksissa käytä valkoista pohjustinta tapetin alla. Toisaalta tämä koostumus mahdollistaa työpinnan valmistelemisen tapetoille tarttumiselle, toisaalta valkoinen maa ei muuta ohutpaperi-taustapaperin väriä. Valkoista aluketta voidaan tarvittaessa myös sävyttää tiettyyn väriin, mikä on tärkeää nestemäisen taustakuvan halutun värin kannen luomiseksi.

Sisäkäyttöön tarvitaan seinille vesipohjainen pohjamaali. Tämä viimeistelymateriaali on melkein hajutonta, eikä se pääse levittämään kuivausprosessin aikana myrkyllisiä aineita. Se levitetään pinnalle maaliharjalla tai rullalla. Se on erittäin yhteensopiva erilaisten alustyyppien kanssa. Kuivattuna se muodostaa vettähylkivän ja hengittävän kalvon, joka edistää kittien tasaista kuivausta ja estää sen krakkautumisesta. Maaperän antiseptiset ominaisuudet kittiä estävät sienen, homeen syntymisen ja leviämisen.

Useimmissa tapauksissa sopiva akryylialuke seinille. Näillä vesipohjaisilla tai silikonipohjaisilla viimeistelykoostumuksilla ei ole voimakasta hajua, kuiva nopeasti, ja ne soveltuvat useimpien mineraaliperusmuotojen hoitoon. Akryyliliuosta voidaan käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa. On mahdollista ostaa pohjamaalia seinille, jonka hinta riippuu tämän viimeistelyaineiston ominaisuuksista ja brändin suosioista ilman erityisiä vaikeuksia. Kotimaisten ja ulkomaisten valmistajien yleismaailmalliset ja erityiset pohjamaalit mahdollistavat korjaustyöt mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti.