Mikä on ero bitumipohjamaalin ja bitumimastin välillä?

Useimmissa tapauksissa katon, pohjan, seinien ja muiden emästen vedenpitävyyteen käytetään yhdisteitä, jotka perustuvat sideaineeseen - maaöljybitumiin - mineraali- ja polymeeri-lisäaineilla. Yritykset tuottavat kahdenlaisia ​​materiaaleja - bitumimastia ja bitumia. Molemmat on suunniteltu suojaamaan rakennetta vedestä ja kondensaatiosta, mutta miten ne eroavat toisistaan?

Peruskäsitteet

Bitumi-mastilla on monikomponenttinen koostumus, joka perustuu öljyrakenteisiin bitumiin, kumirumuun, talkkia, liitua tai asbestia, useita pehmittimiä, kumaronihartsia ja muita lisäaineita. Joitakin lajikkeita ovat antiseptit ja herbisidit. Tuloksena on homogeeninen sideaine massa nestemäisessä tai kiinteässä muodossa, jota käytetään pintojen sulkemiseen.

Bitumipohjamaali on myös monikomponentti koostumus, joka perustuu öljybitumiin, mutta lisäämällä orgaanisia liuottimia, mineraaleja ja polymeerejä. Tämä on pohjamaalaus, jota levitetään esipuhdistetulle pinnalle ja joka on suunniteltu parantamaan seuraavan koostumuksen tarttumista ja parantamaan imukykyä. Nestemäisen tilan ansiosta se tunkeutuu syvemmälle rakenteeseen, mutta ei tukkia huokoset ja halkeamat.

Tekniset tiedot

Kuuman ja kylmän mastin ydin on sama. Mutta jos ensimmäinen myydään valmiissa muodossa - se yksinkertaisesti kaadetaan ja levitetään pinnalle, toinen (kuuma) vaatii esilämmityksen 165-170 ° C: seen, minkä jälkeen se myös levitetään pohjaan.

Alukea käytetään, vaikka se on samanlainen ulkonäöltään kuin mastikseksi.

Alukkeen päätehtävä on tarjota monoliittinen kerros pinnalle, joka sulkee pois kosteuden tunkeutumisen sekä ylä- että pohjasta. Jäädytetty massa ei puhkeile, ei halkeile kriittisiin lämpötilavaihtoihin eikä täysin täytä kaikkia huokosia, aukkoja ja halkeamia, myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa.

Pääasia, joka erottaa alukkeen mastiksista, on se, että ensimmäinen on pohjamaali ja toinen on vedeneristys.

VIDEO: TechnoNICOL-mastit ja alukkeet

Soveltamisala

Bitumin käsittely polymeeristen perusmateriaalien kanssa johtuu niiden avainominaisuuksista - veden vaimenemisesta, sienitautien vastustuskyvystä, paloturvallisuudesta ja parannetusta tarttuvuudesta. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään yhtä tehokkaasti rakennus- ja korjaustöissä.

Myös tuotteen eroa toisistaan ​​havaitaan sovelluksen alalla.

Mastiksi käytetään:

 • katon, pohjan, jalustan ja seinien vedeneristys;
 • tiivistysmurtumat, saumat, aukot ja reiät viestintään;
 • metallisten rakenneosien, myös betonituotteiden, suojaus korroosiolta;
 • mastukattojen asennus.

Primeria käytetään seuraavissa työssä:

 1. Kattoilu - Pinta kohdistetaan maali- tai levyteristyksen avulla lisäämällä tartuntaa myöhemmissä kerroksissa.
 2. Road - sitovana komponenttina lähetettäessä murskattua kiveä kuorman tielle.
 3. Kaasu ja putket korroosioprosessien poistamiseksi.
 4. Rakennus ja korjaus, jossa vaaditaan esipäällystystä.

Putket peitetään vain pohjamaalilla, tiheä kumipohja on tarpeetonta

Molempien koostumusten teknisiä ominaisuuksia, raaka-aineita, valmistusmenetelmiä, pakkauksia ja kuljetuksia säätelee GOST 30693-2000 "Kattotiilet ja vedeneristysmastit". Bitumin-kumin valmistuksessa käytettävät standardit GOST 15836-79 "Mastinen bitumi-kumieriste".

Määritettyjen standardien mukaan vedenpitävyys tulee olla seuraavanlainen:

 • tarjota laadukas liimapohja;
 • elastinen päällyste;
 • kuivauksessa / kovettumisessa, älä repäise;
 • pysyvät elastisina kriittisissä lämpötila-arvoissa - -65 ° - +80 ° С;
 • vastustaa kutistumista;
 • älä menetä ominaisuuksia kosteuden lisääntyessä jne.

Sen sijaan alukkeen tulisi suorittaa seuraavat tehtävät:

 • tarjota laadukas liimapohja;
 • kuiva nopeasti - noin 3 tuntia;
 • älä luo tahmeaa kerrosta;
 • ylläpitää ominaisuuksia lämpötilan huippuissa;
 • estää korroosion muodostumista;
 • kyky levittää alhaisissa lämpötiloissa kaikentyyppisille katto- ja perustustyille;
 • tukahduttaa vettä ja niin edelleen

Tehtävät ovat monessa suhteessa samankaltaisia, mutta lämpöeristyksen, vedeneristyksen, höyrynsulkuasennuksen alussa alkaa alusta, ja vasta sen jälkeen ne levittävät bitumipohjaa. Siksi kysymys siitä, mikä niistä parhaiten on virheellinen. Materiaalit täydentävät toisiaan varmistaen pinnoitteen laadun ja luotettavuuden.

Bitumipitoisen bitumin erottelut bitumisista mastiksista

Monet ihmiset sekoittavat bitumipitoista vedeneristysmastia ja bitumipitoista aluketta varsinkin, koska ne ovat hyvin samankaltaisia ​​toisiinsa, mutta niiden välinen ero on perustavanlaatuinen.

Bitumi- ja bitumialuke - mikä on ero?

Edellytyksenä erilaisten rakennuspintojen suojaamiseksi kosteudelta, monet pitävät paremmin nestemäisiä vedenpitäviä materiaaleja, jotka perustuvat bitumiin. Tämä ei ole yllättävää, koska bitumi on pitkään vakiinnuttanut itsensä materiaaliksi, joka kykenee säilyttämään eristysominaisuutensa koko käyttöjakson ajan, jopa hyvin epäsuotuisissa ilmasto-olosuhteissa. Alhaiset kustannukset ja monet sovellukset tekivät siitä yhden suosituimmista materiaaleista kotimaisilla ja ulkomaisilla rakennusmarkkinoilla. Kuitenkin valittaessa nestemäistä vedeneristysainetta, enemmistö joutuu kohtaamaan ongelman - mitä ostaa - bitumimastia tai bitumipohjamaalia? Tänään puhumme näiden kahden materiaalin erosta.

Ominaisuudet ja tarkoitus

Ensinnäkin on syytä huomata, että alustavan ja mastisen välistä valintaa ei useimmiten ole olemassa. Koska korkealaatuisen vedeneristyskerroksen luominen edellyttää niiden integroitua käyttöä. Harkitse kukin niistä tarkemmin:

 • Pohjamaali bitumiin perustuva pohjamaali, joka perustuu bitumiin. Sitä käytetään esikäsittelyyn betonista, betonista ja metallista. Joskus sitä käytetään myös korroosionestoaineena tai liimakerroksena pehmeille kateaineille. Materiaalin tärkeimmät toiminnalliset ominaisuudet:
 1. Korkea tarttuvuus;
 2. Nopea kuivaus ja tahmeus sen jälkeen;
 3. Erinomainen korroosio-ominaisuudet;
 4. Voidaan käyttää matalissa lämpötiloissa;
 5. Lämmönkestävyys (jopa +80 astetta);
 6. Hyvä vettä hylkivä;

Kylmään ja kuumaan käyttöön on alukkeita. Ensimmäisiä käytetään useammin, koska he eivät vaadi erityisiä taitoja työskennellä heidän kanssaan. Kahdentyyppisiä alukkeita markkinoidaan - valmis ja tiivistetty. Viimeinen ennen käyttöä laimennetaan orgaanisilla liuottimilla ohjeiden mukaisesti.

 • Bitumiset mastit ovat korkealaatuiseen bitumiin perustuvaa nestemäistä vedenpitävää materiaalia. Tämä ominaisuus tekee mastista täysin yhteensopivaa vyöruusuilla. Pohjamaalin tavoin bitumimastilla voi olla kuumaa ja kylmää. Kylmiä käytetään ilman alustavaa valmistelua, kuumia on lämmitettävä ja perusteellisesti sekoitettava ennen työn aloittamista. Bitumiin perustuvat mastiset sovellukset:
 1. Vedeneristyskerroksen luominen betoni-, teräsbetoni-, puu- ja metallipinnoille;
 2. Liimausvalssatut kateaineet (euroruberoid aquaizol);
 3. Kattojen liitosten ja nivelen korkealaatuinen vedenpitävyys savupiippuihin, tuuletusaukkoihin ja kaiteisiin;
 4. Erilaisten kattojen korjaus ja jälleenrakentaminen;
 5. Keinotekoisten säiliöiden (lammet, altaat) vedeneristys;

Päätuote bitumimateriaalin käytöstä katon korjaamiseen on kyky tehdä työtä ilman vanhan katon purkamista.

Tästä seuraa, että aluke on valmisteleva kerros, mastattu. Näiden kahden materiaalin asianmukainen integroitu käyttö antaa rakennusrakenteelle luotettavan suojan kosteudelta ja korroosiolta.

Ero bitumimassasta alusta.

Tarve korjata katto tai palauttaa säätö, ehkä putkilinjan ongelma? Sitten tarvitset hyvän vedenpitävän materiaalin. Katsotaanpa, mikä on ero bitumimastin ja alukkeen välillä.

Suosituin ja monipuolinen vedeneristysmateriaali pidetään mastisena. Niitä käytetään kattotyön aikana. Masten koostumukseen kuuluu korkealaatuisia bitumiaineita. Itse asiassa samat aineet, jotka muodostavat katon. Tämä tosiasia tarjoaa parhaan yhteensopivuuden materiaalien kanssa työn aikana. Mastiksit riippuvat käyttötavoista riippuen kahdesta tyypistä: kuuma ja kylmä. Kuumaa tarvetta esikuumennetaan ja kylmää käytetään välittömästi ilman valmistetta. Lisäksi mastoaineet eroavat viskositeetista ja laadullisesta koostumuksesta. Mikä on bitumin ja alukkeen välinen ero? Sitä käytetään pääasiassa katepinnoitteiden halkeamien ja saumojen tiivistämiseen, kateaineiden liitosten asentamiseen ja tiivistämiseen sekä höyrysulun varmistamiseen. Mastiksi valitaan tapauksessa, jossa ne käsittelevät monimutkaisen geometrisen muodon kattoa.

Nyt puhutaan enemmän alukkeista. Niitä käytetään myös laajasti katon asennuksessa alustan perustamiseksi tai pohjustukseen ja betonipohjan valmistukseen ennen vedenpitävien ja kateaineiden asentamista.

Mikä on ero primerin ja mastiksin välillä? Ensinnäkin alusta käytetään erilaisten pintojen pohjustukseen, jotta voidaan varmistaa luotettavien ja laadukkaiden ohjattujen pinnoitteiden ja vedenpitävien materiaalien liimaus. Myös näiden kahden materiaalin ominaisuudet eroavat toisistaan ​​merkittävästi, katsotaanpa ne.

Mastinen ja aluke, erot:

 • Yhden kerroksen kuivauksen aika on jopa 24 ja alusta on enintään 3 tuntia samassa lämpötilassa;
 • Kuivan jäännöksen pehmenemislämpötila on myös erilainen;
 • Mastic-kulutus on paljon enemmän kuin aluke.

Primeri tai mastasia, mikä on parempi? Valitset sen mukaan, millaista työtä on tulossa. Yksi asia, jonka voimme sanoa varmuudella - kun olet ostanut materiaaleja kuten pohjamaaleja ja mastista bitumipohjaa yrityksellämme, epäilemättä olet tyytyväinen niiden laatuun.

Bitumiset mastit ja alukkeet: tärkeimmät erot 16.11. 2016

Iumpalin bitumipohjamaalin pääerot mastiksesta Ikopalista

Bitumimastia ja pohjamaalia käytetään rakennuspinnoitteiden vedenpitävyyteen. Vaikka koostumuksen ja tarkoituksen samankaltaisuudesta huolimatta näillä kahdella materiaalilla on useita eroja.

Tarkoitus ja ominaisuudet

Välittömästi on tarpeen ilmoittaa, että sellaisenaan ei ole valinnanvaraa. Korkealaatuinen ja pitkäaikainen vedeneristys sisältää mastiksin ja pohjamaalin integroidun käytön. Harkitse joitain näiden materiaalien ominaisuuksia esimerkkeihin Icopalista. Yritys on kansainvälinen katto- ja vesitiivisteiden valmistaja ja asiantuntija bitumimastisten ja pohjamaalien tuotannossa. Näiden etujen joukossa on syytä huomioida koostumuksen ympäristöystävällisyys, lyhyt kuivauskausi ja suuri läpäisevyys.

 1. Ikopal Bitumen Primer on pohjamaali, joka perustuu bitumiin. Päätavoite on metallien, betonin ja raudoitetun betonin pinnan esikäsittely. Harvoissa tapauksissa sitä käytetään korroosionestoaineena tai liimakerroksena pehmeille kateaineille. Pohjamaaleja suositellaan käytettäväksi vuoden kylmäkaudella tai tarvittaessa nopeiden rakennustöiden suorittamiseksi. Ikopalin pohjamaalin pääpiirteet: korkea tarttuvuus, nopea kuivaus, korroosio-ominaisuudet, laaja lämpötila-alue, veden hylkivyysominaisuudet.
 2. Vedeneristysmasto on korkealaatuisen bitumin pohjalta tehty nestemäinen materiaali. Tämän materiaalin ansiosta se sopii erinomaisesti vyöruusuille. Ikopal-mastista valmistetaan sekä kuumille että kylmille sovelluksille lämpötiloissa -5 - +45 C. Sen päätehtävänä on vedenpitävä pintaa betonista, teräsbetonista, puusta ja metallista. Näin saadaan aikaan tarrakannu teltan katemateriaaleille, katon kunnostamiseksi, suojaksi keinotekoisten säiliöiden kosteudesta. Mastiksin tärkeä etu on kyky työskennellä vanhan katon kanssa.

Tärkeimmät erot mastiksi ja alukkeeksi


Monet usein sekoittavat nämä kaksi materiaalia, vaikka niiden välinen ero on merkittävä. Ne ovat samanlaisia ​​ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan, mutta bitumipohjamaalla on joitain etuja mastiksin suhteen:

Korkeammat korroosionestot, jotka lisäävät edelleen katon suojan tasoa; Primer kuivuu paljon nopeammin, mikä vähentää huomattavasti rakennusaikaa; Mahdollisuus levittää märälle pinnalle, kun taas mastisia aineita käytetään yksinomaan kuivina; Parantunut tahmeus ja puolestaan ​​tarttuvuuden korkea laatu.

Mutta älä unohda alukkeiden haittoja, kuten kapea sovellusalue. Vaikka mastista käytetään lähes kaikilla rakennusalueilla. Useimmin bitumipitoista pohjamaalia käytetään vedeneristysvalmistekerroksena ja mastiksina - viimeistelynä. Se on tällainen monimutkainen soveltaminen kahdesta materiaalista, joka tarjoaa tarvittavan rakennuspinnan luotettavalla suojauksella kosteutta ja korroosiota vastaan.

Mikä tekee primeristä erilainen kuin mastinen - tärkeimmät erot

Periaatteessa keskinäisiä termejä "aluke" ja "mastiksi" voidaan käyttää monilla ihmisen toiminnan aloilla, mutta useimmiten ne liittyvät rakennus- ja rakennustöihin. On järkevää tarkastella keskinäistä suhdettaan johonkin tiettyyn esimerkkiin, jota sovelletaan yleisesti muihin vastaaviin pareihin - siksi keskitymme vesitiiviin bitumiinastiaan ja vastaaviin alukkeisiin.

Mikä on mastinen?

Rakenteessa mastiksi ymmärretään yleensä jonkinlainen tahna (kitti), jota käytetään tiivistämään halkeamia, nivelitä, erilaisia ​​pidennettyjä pintoja jne. Esimerkiksi vedenpitävää bitumimastaria voidaan käyttää sekä kattorakenteessa että kellarissa - ensimmäisessä tapauksessa se suojaa erilaisten sedimenttien läpäisevyydestä kattoelementtien halkeamien läpi ja toisessa pohjaveden läpivientiin perustuksen, muurauksen jne. Halkeamien / halkeamien läpi..

Vedeneristysmastin tapauksessa yksi sen keskeisistä ominaisuuksista on hydrofobisuus eli kyky "torjua" nestemäinen vesi estäen sen tunkeutumisen itseensä. Päinvastoin huomattava osa rakentamisessa käytetyistä materiaaleista on sekä huokoista että hydrofiilistä ("rakastava" vesi) - ja siksi "huomattava keskinäinen antipatia" havaitaan hydrofiilisissä ja hydrofobisissa materiaaleissa "keskinäisen tahmeuden" (puhuen tieteellisesti - adheesio) kysymyksessä.

Yksinkertaisesti sanottuna tavallisesti "pidä kaltaisia ​​tikkuja" eli hydrofobisia materiaaleja pidetään hyvin hydrofobisissa pinnallisissa ja hydrofiilisissä - hydrofiilisissä (riittää tietää, että tämä johtuu kosketuspintojen muodostavien aineiden välisestä vuorovaikutuksesta). kemialliset yksityiskohdat). On selvää, että vedeneristysmastissa tällainen käyttäytyminen on täysin mahdoton hyväksyä: mikä on sen sovelluksen kohta, jos se ei pääse pinnalle kunnolla tai varmistaa sen tiiviyden? Tilanne on yksinkertainen: pintaa ennen levittämistä tulee valmistaa (jalostettu)!

Mikä on pohjamaali?

Venäjän kielen lainaama termi "aluke" on pohjimmiltaan jäljityspaperi englanninkielisestä sanasta "primer", joka laajimmassa tulkinnassaan voidaan kääntää "ensimmäiseksi", "pohjamaaksi" tai "alukkeeksi" yleensä. Näiden sanojen yhdistelmästä on helppo selittää pääkohde: vesitiivistyksen pohjamaalaus on tehtävä ennen vastaavaa mastia, jolloin se helpottaa sen elämää: lisäämään radikaalisti mastikerroksen tarttumista pinnalle ja tunkeutumaan myös merkityksellisimpiin aukkoihin niiden täyden sulkemisen vuoksi.

Mastin ja alukkeen käyttöominaisuudet

Edellä mainituista syistä on ilmeistä, että mastin ja alukkeen ominaisuudet poikkeavat melko voimakkaasti:

 • Alukkeen on oltava huomattavasti ohuempi kuin mastinen, muutoin se ei pysty tunkeutumaan niihin hyvin pieniin reikiin / pintakrakenteisiin, jotka ovat etukäteen mahdottomia päällystää.
 • Adheesiota varten alukkeen pitäisi olla suunnilleen yhtä "makea" molemmille materiaaleille - sekä taustalla olevan (tyypillisesti hydrofiilisen) pinnan että sen yläpuolelle levitetyn vedeneristysmastin (tyypillisesti tämä saavutetaan hankalalla sekoittumisella molempien molekyylien "lajien" alukkeeseen tai käyttämällä "centaurimolekyylejä" ", Mikä osa on hydrofiilinen ja toinen - hydrofobinen).
 • Pohjamaalaus ei sen "kaksinkertaisuuden" ansiosta ole kovin sopiva paksun vedenpitävän kerroksen aikaansaamiseksi, joten yritetään soveltaa sitä valmistajan suositellun virtausnopeuden ylitse tietyn tyyppisen pinnan suhteen yksinkertaisesti merkityksetöntä.

Yhteenveto

Joten, yleisestä tarkoituksesta huolimatta (tässä tapauksessa luotettavan vedenpitävyyden luominen), mastin ja pohjamaalin alkufunktiot ovat erilaisia:

 1. Pohjamaalia on käytettävä vain pinnan valmistamiseen mastin levittämistä varten, kun taas mastit itse - antavat sille tarvittavat viimeistelyominaisuudet.
 2. Koska ohuempi koostumus (liuottimien käyttö jne.), Kun sitä käytetään oikein, valmistajan vakioitu pohjakerroksen kulutus neliömetrillä käsitellyllä pinnalla on paljon pienempi kuin mastista.
 3. Säännöllinen aluke ei ole suunniteltu tuottamaan paksuja tasoja (tasoituskerrokset), sen kiinnitysaika (kuivaus) on huomattavasti pienempi kuin mastilla (tyypillisesti ja kaikki muut asiat ovat yhtä korkeita - enintään kolme tuntia aluketta kohti, päivä tai enemmän - mastiksi).
 4. Bitumipohjamaali ja mastisuus vaihtelevat myös merkittävästi lämpötilassa, jossa kuivan jäännöksen pehmeneminen alkaa pinnalla, jossa niitä käytetään.

Koska syttyviä liuottimia käytetään usein bitumin pohjamaalissa laimennettaessa, työskentely sen kanssa (erityisesti suurilla pintoilla) vaatii erityistä huolellisuutta, koska liuottimien höyryt voivat aiheuttaa syttyvän / räjähtävän seoksen ilman kanssa!

Bitumiset mastit ja alukkeet

Puhtaiden bitumien käyttö rakennusrakenteiden vedeneristämiseen oli vaaratonta ja hankalaa. Sitä käytetään kuumana. Kiinteässä tilassa se on melko hauras eikä kestä lämmönmuutoksia. Näiden haittojen poistamiseksi bitumi tuodaan nestemäiseen tilaan lisäämällä orgaanisia liuottimia haihtuvien fraktioiden haihduttamisen jälkeen kovettuu uudelleen.

Puhtaiden bitumien käyttö rakennusrakenteiden vedeneristämiseen oli vaaratonta ja hankalaa. Sitä käytetään kuumana. Kiinteässä tilassa se on melko hauras eikä kestä lämmönmuutoksia.

Näiden haittojen poistamiseksi bitumi tuodaan nestemäiseen tilaan lisäämällä orgaanisia liuottimia haihtuvien fraktioiden haihduttamisen jälkeen kovettuu uudelleen. Pehmitin parantaa elastisuutta. Nyt perus-funktionaalinen aine sisältyy bitumi-mastikoostumukseen, orgaanisiin liuottimiin - valkoiseen henkeen, liuottimeen; mineraaliset sakeuttamisaineet - liitu, asbesti, kalkkikivi; pehmittimiä ja muita teknisiä lisäaineita.

Bitumiset vedeneristysmastit, jotka kovettuvat liuottimien haihduttamisessa, kutsutaan "kylmiksi", mutta vähäinen mastisryhmä on jäljellä, mikä edellyttää lämmitystä 160-180 ° C: seen. Niitä kutsutaan "kuumiksi". Niillä on edut: alhainen hinta, huokosten puute rakenteessa, kutistuminen, nopea jäsentäminen jäähdytyksen aikana. Pääluokat "kylmä" mastiksi:

 • Bitumiset mastit. Yhteinen sovellus on maanalaisten rakenteiden, säätiöiden jne. Vedeneristys;
 • Bitumi-polymeerivalmiste. Tämä on mastisia bitumipinnoitteita. 40% näistä mastoaineista käytetään katolla. Vaikka sitä voi käyttää lähes kaikkialla;
 • Bitumi-kumimassa on tärkein sovellus tienrakentamisessa;
 • Polymeerimassalla on korkeimmat vedeneristys- ja suorituskykyominaisuudet. Käyttöikä 20 vuotta. Mutta se on kallein tyyppi mastiksi.

Kaikkien mastisten päätehtävä - työpinnan suojaus - ratkaistaan ​​luotettavasti tarttumalla pintaan (tarttuvuus). Mutta mastiinien tarttumisen äärettömän suurentaminen on mahdotonta. Sen vuoksi huomiota on siirretty työpinnan valmistukseen. Ennen mastipinnan levittämistä. Ja alukkeita kutsutaan alukkeiksi.

Bitumipitoisuus on orgaanisten liuottimien mineraalitäyteaineiden liuos. Operatiivisten ominaisuuksien lisäämiseksi rakennetaan erikoistuneita lisäaineita. Pohjimmiltaan tämä on alhaisen viskositeetin omaavaa bitumimastia, mutta liuottimien määrä ja koostumus valitaan kuivausaikaa alentavaksi sekä korkean kostumisen ja läpäisevyyden varmistamiseksi.

Bitumipesun koostumuksen ansiosta voit jättää aikaa suojatun pinnan perusteelliseen valmistukseen. Se sitoo pölyä, hienoja hiukkasia ja täyttää kaikki huokoset. Tällöin vedenpitävän materiaalin (mastinen) tarttuminen merkittävästi kasvattaa pohjaa. On tiivistetty aluke. Ennen käyttöä se laimennetaan tietyllä osalla orgaanisen liuottimen kanssa.

Erot mastit ja alukkeet

Tärkein ero bitumipohjamaalien vedeneristysmasten välillä on niiden tarkoituksessa. Suojaukseen käytettävät bitumiset vedeneristysmastit sekä alustat työpinnan valmistukseen. Ja vaikka mastista voidaan käyttää ilman pohjamaalia, jälkimmäisen käyttö parantaa merkittävästi päällysteen suorituskykyä ja lisää käyttöikää.

Mastiksin epäilemä ero alkukeista on niiden erilainen viskositeetti. Primer enemmän nestemäistä bitumiliuosta. Lisäksi orgaanisten liuottimien koostumusta on muutettu. Alukkeiden liuottimien valinta pyrkii varmistamaan niiden korkeat työskentelyominaisuudet.

soveltamisalansa

Bitumimastikoiden soveltamisala on erittäin laaja:

 • Maanalaisten rakenteiden ja rakenteiden, kylpyhuoneiden, putkistojen, kellareiden, kaivojen, uima-altaiden vedenpitävyys;
 • Katemateriaalin bitumipäällyste. Ilman teknologian käyttöä on mahdollista kattaa ja suojata luotettavasti kaikki katot;
 • Valssattujen materiaalien luotettava kiinnitys;
 • Maaperään haudatun puutavaran käsittelyyn. Tämä on todistettu ja luotettava tapa pitää puu mätää, sieniä, muotteja jne.;
 • Kaikentyyppisille säätiöille;
 • Kaikentyyppisille betoni- ja rautabetonirakenteille;
 • Bitumi-mastilla on erinomainen korroosiosuoja kaikentyyppisille metalleille.
 • Asfaltin korjaamiseen. Tien käyttö on sallittua tunnin kuluttua töiden päättymisestä.

Riippuen siitä, millä pohjalla tämä tai mastiini levitetään, valitaan vastaava aluke. Eri materiaaleista, betonista, kipsimetallista, puusta, asfaltista, käyttäen omaa aluketta. Usein vanhojen betoni- tai sementtipintojen korjaustyön aikana on erittäin vähäinen tartunta, joten alustava käsittely alukeilla on pakollinen. Jos sitä ei käytetä säästämiseen, se voi johtaa kohteen toiminnan laatuun, jonka korjaamiseen tarvitaan merkittäviä varoja.

Alukkeen käyttö takaa kestävyyden, kulutuskestävyyden ja työpinnan suojauksen yleisen luotettavuuden.

Primer bitumista suositellaan käytettäväksi, kun on tarpeen suorittaa vedenpitävyys kaikenlaisten kattotyötöiden, perustusten, lattian, siltapäiden, maanalaisten rakenteiden ja rakenteiden, putkistoissa. Pohjustukseen levitetty mastit suojaavat luotettavasti metalliset osat ja rakenteet korroosiolta.

Materiaalin tiedot

Mastisilla vedeneristyslaitteilla on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • Tarttuvuus lujuudella (tarttuvuus);
 • Joustavuus palkissa (joustavuus);
 • Murtovenymä;
 • Veden imeytyminen;
 • Vedenpitävyys (tunkeutuminen);
 • Kuivan jäännöksen pehmenemislämpötila;
 • Haihtumattomien aineiden massajake;
 • Kerroksen paksuus;
 • Mastikulutus kerrosta kohti;
 • Kuivausaika kerrosta kohden;
 • Käyttölämpötila

Bitumin alukkeita arvioidaan pääsääntöisesti seuraavilla teknisillä ominaisuuksilla:

 • Tuotteen ulkonäkökuvaus.
 • Viskositeetti, Pa; tai tiheys kg / m3; tai ehdollisen viskositeetin, sekuntia.
 • Vesipitoisuus, kuvaus tai%.
 • Tarttuvuuden lujuus käsiteltävällä pinnalla (tarttuvuus), pistettä.
 • Haihtumattomien aineiden massapitoisuus (kuiva jäännös),%.
 • Kuivan jään pehmenemislämpötila, ° C, ei vähäisempi.
 • Käytetyn kerroksen kuivumisaika "kiinni" 20 ° С tunnissa.
 • Keskimääräinen kulutus, l / m²
 • Käyttölämpötila-alue, ° C.

ICOPALin nimittäminen ja edut

BITUMEN PRIMER IKOPAL

Ympäristöystävällinen, käyttövalmis tuote. Se palvelee katto- ja muita pinnoitteita ennen bitumi- ja bitumipolymeerimateriaalien vedeneristystä, jolla on hyvä yhteensopivuus. Sen alustava käyttö parantaa pinnoituksen ja vedenpitävien pinnoitteiden asennuksen laatua.

Hyvän fysikaalisen läpäisevyyden ansiosta se sitoo tehokkaasti hienoja hiukkasia, mikä antaa vedenpitävälle bitumille ja bitumipolymeerimastiksille korkean tartunnan eri pintoihin. Kuivuu 3 tuntia. Yhden kerroksen kustannukset ovat 0,1-0,3 l / m². Voidaan käyttää alhaisissa lämpötiloissa -5 ° C asti.

Bitumipitoinen alukkeiden kulutus / m2. Erot mastista. Soveltamissäännöt

Sisällysluettelo:

Puhdasta bitumia käytännöllisesti katsoen ei käytetä pintojen vedeneristämiseen. Kovettumisen jälkeen hartsi muuttuu hauraaksi, romahtaa mekaanisesta vaikutuksesta. Jos kuitenkin lisäät pehmittimiä siihen, saat luotettavan koostumuksen, jota voidaan kutsua "pohjamaaliksi" tai "mastiksi".

Kokemattomat mestarit hämmentävät näitä termejä, uskovat, että puhumme samanlaisista materiaaleista. Se ei ole. Artikkelissa kerromme, mikä on bituminpohjamaali, miten se eroaa mastista, kuinka paljon se kulutetaan ja miksi sitä tarvitaan.

soveltamisalansa

Pohjamaalit on jaettu useisiin tyyppeihin, jotka määräävät niiden käytön laajuuden. Perinteisesti koostumukset voidaan jakaa tällaisiin ryhmiin:

Kattotiilet - käytetään pintojen valmistukseen, toimivat linkkinä pohjan ja rullan tai levyn vedenpitävyyden välillä.

Tienpäällystysmateriaali sitovaa raunioita ja soraa varten.

Pipeline - estää syövyttäviä muutoksia ja lisää erilaisten materiaalien tarttumista.

Universal - monikäyttöiset koostumukset, jotka sopivat yhtä hyvin kaikille pinnoille.

Bitumiin perustuvaa mastista voidaan myös pitää monikäyttöisenä koostumuksena. Niitä käytetään vedenpitävyyteen:

Katot rakennuksissa eri tarkoituksiin.

Maanalaiset rakenteet ja viestintä.

Tämä osoittaa, että alukkeita ja mastisia aineita käytetään identtisillä rakennusalueilla, mutta materiaalien välinen ero on merkittävä.

Mikä on ero bitumimastikoiden ja alukkeiden välillä?

Aloitetaan perusasiat. Mastic on vedeneristysmateriaali, joka suojaa liitoksia ja pintoja kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta. Alukkeita voidaan kuvata syvälle tunkeutuviksi alukkeiksi, jotka on suunniteltu substraatin valmistamiseksi vedenpitäviksi.

Sovelluksen erityispiirteet huomioon ottaen bitumiset alukkeet ja mastiset aineet eroavat näistä ominaisuuksista:

Johdonmukaisuutta. Alukkeen rakenne on paljon ohuempi, koska sen päätehtävänä on täyttää jopa mikroskooppiset halkeamat. Mastinen muistuttaa tavallisesti kittiä, joten se ei pysty levittämään tasaisesti pinnan yli, mutta se on ihanteellinen saumojen ja saumojen tiivistämiseen.

Tarttuvuutta. Alustat tässä suhteessa näyttävät monipuolisemmilta, joten ne toimivat hyvin vuorovaikutuksessa erilaisten alustojen ja rullaneristyksen kanssa.

Kulutusta. Koska mastilla on tiheämpi sakeus, se ei tarjoa yhdenmukaista käyttöä, vastaavasti sen kulutus on suurempi.

Alukkeita ei ole suunniteltu käytettäväksi paksun kerroksen kanssa, joten ei ole järkevää asettaa koostumusta ylittäen valmistajan ilmoittamat standardit: vedenpitävyysominaisuudet eivät parane.

Työn aika. Kun otetaan huomioon, että mastetta käytetään tiheämmin, sen kuivauskausi on suurempi. Alukkeiden kovettumisaika vaihtelee 3 - 12 tunnin kuluessa, ja mastikuivat kuivuvat yli päivällä samanlaisissa olosuhteissa.

Et saa unohtaa, että orgaaniset liuottimet sisällytetään tavallisesti bitumipesun koostumukseen, joten työskentelyn aikana on noudatettava paloturvallisuutta koskevia sääntöjä ja käytettävä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita.

Suositeltu kulutus

Alukea levitettäessä otetaan huomioon kerrosten kokonaispaksuus ja substraatin huokoisuus. Lisäksi eristettävä materiaali otetaan huomioon. Useimmissa tapauksissa valmistajat suosittelevat noudattamaan näitä standardeja:

Metallirakenteet - enintään 0,2 l / m 2.

Betoni- ja rappauspohjat - 0,25-0,45 l / m 2.

Puu - 0,3-0,35 l / m 2.

Telapinnoitteiden restaurointi - 0,5-0,9 l / m 2.

Koostumus levitetään kunnes kaikki huokoset täytetään. Ennen seuraavan kerroksen käyttämistä sinun on odotettava, kunnes edellinen on täysin kuiva.

Pohja on absorboitava koostumukseen kokonaan, jolloin pinnalle ei aiheudu tahroja.

ominaisuudet

Mitä laimennetaan

Bitumipitoisuus annetaan kahdessa eri muunnelmassa: käyttövalmis ja väkevöity. Ensimmäisessä tapauksessa koostumus on valmis käytettäväksi esisekoituksen jälkeen, toisessa - materiaali on laimennettava optimaaliseen konsistenssiin.

Tätä varten käytetään yleisesti seuraavia liuottimia:

Suositeltavat mittasuhteet ovat 1: 1 tai 1:15, riippuen suoritetun työn tyypistä ja käyttötavoista.

Kuinka kauan kestää kuivua

Bitumipohjakerroksen kuivausaika riippuu suoraan ympäristön lämpötilasta: mitä kylmempi on, sitä pidempi koostumus kovenee. Valmistajan ilmoittama kovetusjakso on 12 tuntia. Materiaalia pidetään kuivana, kun pinta lakkaa tarttumaan käsiin.

Materiaalin käyttölämpötila-alue vaihtelee -10... + 40 astetta. Jos työ suoritetaan lämpötilassa, joka on alle +5 asteen, koostumus on säilytettävä vähintään 24 tuntia lämpimässä huoneessa.

Suorituskykyä koskevat säännöt

Bitumialukkeen käyttö on mahdollista vain avoimilla alueilla ja hyvin tuuletetuilla alueilla. Ennen työn aloittamista pinta puhdistetaan perusteellisesti pölystä ja jäästä. Metallirakenteet on puhdistettava ruosteesta.

Pohjustus levitetään yksikerroksisessa versiossa. Hitsaus- ja rullaeristys asetetaan vasta kerroksen täydellisen kuivauksen jälkeen. Työn suorittamiseksi voit käyttää harjoja ja rullia, ja pystysuoria alustoja käsitellään usein spray-aseilla.

Suurten alueiden nopeaa käsittelyä varten laimennetusta alukkeesta katkeaa joskus yksinkertaisesti, ja levitetään sitten erikoisrajoilla.

Koska koostumus sisältää haihtuvia aineita ja liuottimia, on käytettävä hengityssuojaimia ja -käsineitä. Jos kosketat ihon pohjamaalia, pese välittömästi alue lämpimällä vedellä ja saippualla.

Bitumin alukkeiden tyypit ja laajuus rakentamisessa

Bitumialuke on maa, joka koostuu laadukkaasta öljypitoisuudesta, laimennettuna orgaanisen alkuperän laimennusaineeseen. Maaperä voidaan ostaa väkevöitynä ja sitten laimennetaan itsenäisesti haluttuun paksuuteen, ja voit ostaa käyttövalmista koostumusta.

Pohjamaalia käytetään puun, betonin ja metallin pintojen pinnoittamiseen vedeneristyksen rakentamisessa. Kiinnityspeitteiden eristimet tässä tapauksessa lisääntyvät merkittävästi. Impregnointia käytetään kattorakenteiden ja vedeneristysten yhteydessä, kun asennat pehmeää laattoja. Vedeneristysmastia käytettäessä pohjamaali lisää adheesiota, mikä parantaa materiaalin tarttumista pintaan.

Materiaalin tiedot

Bitumipitoinen pohjamaali on musta neste, jossa ei saa olla vieraita sulkeumia. Koostumuksessa ei ole ihmisten terveydelle haitallisia epäpuhtauksia, koska maaöljybitumi liukenee orgaaniseen koostumukseen.

 • Jos myymälä myy valmiin pohjamaalin, se on ennen käyttöä sekoitettava rakennesekoittimeen.
 • Kun ostaa konsentraattia, sen on oltava valmis käytettäväksi, sillä sinun on ostettava erityinen liuotin, jonka luokka ilmoitetaan pakkauksessa. On huomattava, että tiivistetty aluke on paljon kannattavampi kuin valmiin - se on edullisempaa. Se on laimennettava ja noudatettava tiukasti valmistajan määrittämiä mittasuhteita.
 • Aluke on erityinen haju, joten sitä tulisi käyttää hyvin ilmastoidussa huoneessa tai ulkona.
 • Maaperä lisää adheesiota ja sitä voidaan käyttää kaikentyyppisiin pintoihin: metalli, puu, teräsbetoni, betoni, asbestisementti ja erilaiset huokoiset materiaalit. Ennen maanalaisen rakenteen tai katon vedenpitävyyden järjestämistä, viestinnän pinnan tai rakennusten pohjia on käytettävä bitumipitoista pohjamaalia.
 • Alukkeella on korroosionesto, joten alukkeen käyttö metallipinnoille suojaa putkia mätämästä ja lisää niiden käyttöikää.
 • Alusta voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana, jopa kuumalla säällä, koska pehmenemisprosessi alkaa 80 astetta.

Jos materiaalin pinta on erittäin huokoista ja pölyistä, sen asiantuntijat suosittelevat bitumin pohjamaalia paremman tuloksen saamiseksi myöhempää käsittelyä varten eristysaineilla.

Alukkeiden tyypit

Tämän tyyppisiä tuotteita on useita, edullisin on yksinkertaisin pohjamaali. Bitumipolymeerimateriaali on paljon kalliimpaa, koostumuksessa on erityisiä aineita, jotka edistävät nopeasti kuivaamista, samalla kun erotetaan taso luonnon vaikutuksista. Pohjamaalaus, bitumiemulsio - käytetään sisäkäyttöön, laimennetaan vedellä.

Maaperän levitys ja positiivinen puoli, joka perustuu bitumiin

Bitumipohjamaali on samankaltainen ominaisuuksiltaan kipsi, ja sen tarkoituksena on suojata huokoisia materiaaleja, mutta toisin kuin kipsiyhdistelmää, sitä voidaan käyttää metallipintoihin ja kattoihin.

Pohjan kyllästäminen bitumipitoisella pohjamaalilla on tarkoitettu alkupäällysteeksi ennen erilaisten vedeneristysmateriaalien levittämistä.

Tiheän koostumuksensa ansiosta alusta peittää kaikki materiaalin huokoset, jolloin se kestää kosteutta. Eri mallien vedeneristys bitumipohjamaalin avulla paranee.

Harkitse, millä alueilla on edullisinta käyttää bitumipitoista aluketta.

Soveltamisala

Pohjamaali - alusta, joka on suunniteltu täyttämään materiaalin huokoset, tasoittaen pienen karheuden ja epäsäännöllisyydet, jolloin materiaali poistetaan. Sitä käytetään ensisijaiseen käsittelyyn ja vedenpitävän materiaalin tarttumisen parantamiseen pohjaan.

Materiaalia voidaan käyttää myös itsenäisenä pintaeristyksenä, kun pohja ei ole jatkuvasti kosteuden vaikutuksen alaisena.

Monet rakentajat käyttävät emulsiopohjamaaleja kylpyhuoneen ja keittiön koneisiin, joissa ilmankosteus on lisääntynyt.

Nyt markkinoilla on monia tämäntyyppisiä materiaaleja, joita käytetään:

Kunkin tyyppisen bitumipohjamaalin suorituskykyominaisuudet eroavat toisistaan, ja sinun on käytettävä vain ainetta, joka soveltuu tietyntyyppiselle pinnalle.

Bitumien kyllästämisen ominaisuudet:

 • kuivuu kolmen tunnin kuluessa;
 • lämpötila-alue, jolla aluketta voidaan käyttää on riittävän leveä -40 +80 astetta;
 • helppokäyttöinen, joustava materiaali;
 • hengittävä;
 • helppokäyttöinen ja edullinen.

Bitumin primäärilajikkeet

Tämäntyyppisten pohjamaalien valmistuksessa käytettävät vedeneristysmateriaalit tuottavat laajan valikoiman erilaisia ​​materiaaleja, esimerkiksi eri tuotemerkkejä:

 • Pohjamaali, joka on suunniteltu betonipintojen, pohjustuslohkojen, itsetasaava lattian, hiekkasementtilaastujen syvä impregnointiin.
 • Puulattian tai seinien eristys.
 • Putkien käsittelyn materiaali ja metallien pinnat, kun vedeneristys on suunniteltu.
 • Emulsioaluke, jota voidaan levittää märälle pinnalle sisätiloissa.

Kaikki impregnoinnit voidaan levittää harjalla tai rullalla. Ennen käsittelyä, pinta on käsiteltävä perusteellisesti - puhdista vanha pinnoite, rasvaa.

Yleiset formulaatiot

Valmistajien lisäksi valmistajat tuottavat akryylipohjaisia ​​yleismaalauksia, jotka voidaan laimentaa vedellä.

Yleinen bitumipitoinen aluke on asuintiloissa käytetty aluke, kun taas sen koostumus sisältää antiseptisiä lisäaineita ja sillä on anti-sieni-ominaisuuksia.

Tätä materiaalia voidaan käyttää mihin tahansa pintaan:

 • tiili;
 • ilmastettu betoni;
 • kipsi;
 • betoni;
 • puukuitulevy;
 • kipsilevyä;
 • Lastulevy;
 • DSP.

Pohjamaalaus, jota käytetään ulkona työskentelyyn, kun se on suunniteltu koristelemaan kipsilevykerrosta. Materiaali on höyryä läpäisevä ja suojaa pintaa epäsuotuisilta sääolosuhteilta.

Universal bitumipitoisuudella on seuraavat edut:

 • korkea tartunta pohja ja materiaali;
 • kulkee ilman;
 • tekee pohjasta vedenpitävän.

Primer kulutus

Tämä indikaattori riippuu käsiteltävästä materiaalista, esimerkiksi:

 • jos kipattu pohja jalostetaan, niin oletettavasti lähtee 300 g / m2;
 • Jos käytät impregnointia öljyttyyn pintaan, materiaalin kulutus on täsmälleen puolikokoinen.

Aineiden kulutus riippuu valmistajasta ja koostumuksen pitoisuudesta. Jos harkitsemme ratkaisua, joka myydään käyttövalmiina, se jättää paljon enemmän kuin konsentroitu koostumus, joka on laimennettu liuottimella.

Käytä rakennuksen katossa

Bitumin pohjamaali vedenpitävyydelle - alukkeiden luokka, joka on katon rakentamisessa parhaita materiaaleja. Käyttämällä tätä materiaalia voit luottaa suoritettavan työn laatuun, jos pohja on valmistettu oikein.

Ennen käsittelyä pinta on puhdistettava pölyltä, eikä siinä saa olla mitään aineita, jotka vähentävät tarttumista. Joskus pinta on lisäksi rasvanpoisto.

Aluketta voidaan käyttää millä tahansa sopivalla tavalla:

 • rullan,
 • harjalla;
 • sumutin;
 • ilmaton spray;
 • kaada pintaan ja sileä erityisellä kumitelalla.

Katolle asetettua bitumipitoista pohjamaalia laimennetaan valkoisella höyryllä tai bensiinillä. Samanaikaisesti tällaisen ratkaisun käsitteleminen voi olla rautaa, betonia ja asfaltti.

Huolehdi materiaalin käsittelystä, koska se on syttyvää. Älä työskentele avotulella, ennen kuin alusta on täysin kuiva.

Yritä välttää materiaalin levittämistä limakalvoille ja avoimelle iholle. Jos pohjamaali joutuu silmiin työskenneltäessä, huuhtele runsaalla vedellä, ota yhteys silmäsairaanhoitoon, muuten saatat kadottaa näköä.

Säätiön hoito

Promena-bitumin kyllästys vedenpitävyyden aikana rakentamisen perusteella voi olla varma pinnoitteen laadusta ja kestävyydestä. On tärkeää laskea oikein bitumialukkeen kulutus niin, että materiaali riittää jalostamaan pohjan kahdelta puolelta, tässä tapauksessa pohja kestää kosteutta.

Ennen hitsaussovittimien levittämistä impregnoinnin tulee kuivua hyvin, jotta luotettavuus paranee. Voit käyttää bitumipohjaa kahdessa kerroksessa. Tällöin jopa huokoinen vaahtoblock tulee vedenpitäväksi.

On suositeltavaa käyttää syvälle tunkeutumista bitumiin pohjaan kosteilla alueilla:

Pintaeristykseen tarkoitettu bitumipinta

Kun alusta käytetään alukkeena, on suositeltavaa vedenpitävä taso mastiksella, joka voi olla kylmä ja kuuma.

Materiaalia myydään rautakaupoissa, ja sen hinta riippuu sen koostumuksesta koostuvista komponenteista ja lisäaineista. Halvin on mastinen, joka on lämmitettävä ennen kuumentamista - kuumaa materiaalia.

Tämä vedeneristysmekanismi oli erittäin suosittu äskettäin, kunnes betoni oli käyttövalmis bitumiin ja liuottimeen perustuen. Nämä yhdisteet eivät vaadi lämmitystä ennen käyttöä, niitä käytetään harjalla tai rullalla.

Heti kun liuos saavuttaa eristettävä pinta, liuotin alkaa höyrystyä nopeasti, bitumi kovettuu muodostaen vahvan vedenpitävän kalvon. Jos ostettu materiaali on liian viskoosi tai olet ostanut konsentraatin, koostumus voidaan laimentaa valkoisella alkoholilla tai liuottimella.

Tee itseäsi mastiksi

Jopa pienellä budjetilla vedenpitävyyden rakentamiseksi ei pidä unohtaa - riippuu rakenteen kestävyydestä. Ei rahaa valmiille mastille, ei pelottavaa, se voidaan tehdä kotona omilla käsillään. Miten se tehdään:

 • Valmista ainesosat: pehmitin, bitumi, täyteaine. Materiaali on ostettu oikeaan määrään riippuen siitä, kuinka paljon vedeneristysmateriaalia tarvitset. Harkitse esimerkki ruoanlaistamisesta 10 kiloa mastista, mitä tarvitset:
  • 8,5 kg bitumia;
  • 1 kg täyteainetta;
  • 0,5 kg - pehmitintä.

Mastin täyttö voi olla kumirumua, sahanpurua tai mineraalivillaa. Jotta materiaali olisi joustava, lisää käytetty moottoriöljy tai kerosiini.

 • Mastikka valmistetaan suurella paksuseinäisellä säiliöllä. Ennen kuin laitat sen tulelle, sinun on laitettava bitumi, hyvin murskattu ja täyteaine, jonka murto-osa on pieni.

Säiliötä ei saa täyttää reunaan, koska bitumi suurenee voimakkaasti sulamisen aikana.

 • Mastin keittolämpötilan pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi voi alkaa hiutaleina, mikä johtaa materiaalivaurioihin. Bitumin pinnasta oleva vaahto on poistettava jatkuvasti ja osissa pehmittimen käyttöönottoa.
 • Mastiini on valmis, kun kaikki aineet ruiskutetaan bitumiin.

Sinulta valmistettua koostumusta ei ole säilytetty pitkään - vain päivässä. Heti kun masten jäähtyy 120 astetta, sitä voidaan levittää pinnalle.

Kuinka valmistella alusta itseäsi

Tällainen materiaali bitumipohjaisena alukkeena voidaan tehdä omilla käsillä. Koostumuksen valmistamiseksi tarvitset kolme osaa bensiiniä ja yksi osa bitumista.

johtopäätös

Pohjamaali bitumi ilmestyi rakennusmateriaalimarkkinoilla niin kauan sitten, ja siitä tuli välittömästi suosittu ja suosittu paitsi ammattilaisten lisäksi myös yksityisten kehittäjien keskuudessa. Edullinen hinta, helppokäyttöisyys, laaja lajivalikoima, sopii mille tahansa pinnalle - nämä ovat tärkeimmät positiiviset ominaisuudet.

Primerinkulutus on laskettava pakkauksen indikaattoreiden ja valmistajan suositusten perusteella. Vakiokulutusta lähes kaikilla bitumipohjaisilla kyllästyksillä vaihtelee 150-300 grammaa / 1m 2.

Vedeneristystyöt alukkeella tulee suorittaa suojavaatetus, käsineet, suojalasit ja hengityssuojain.

Mitä valita - mastinen tai bitumi?

Nykyään rakennustöihin käytetään erilaisia ​​materiaaleja, kuten mastista ja bitumista. Valmistajat tarjoavat kaikenlaisia ​​mastoaineita, joita voidaan käyttää kylmänä tai kuumana.

Bitumi-mastista käytetään pääasiassa vedenpitävyyteen. Se levitetään pinnalle vain kuumaksi.

Omalla kädellä kattoihin ja muihin töihin voit valmistaa erikoista bitumimateriaalia, mutta sitä käytetään vain kuumana. Tällaisten materiaalien käyttö riippuu pitkälti ulkoisista ja muista olosuhteista, joten koostumuksen valintaa on tarkasteltava vakavasti.

Lajit erilaisia ​​mastisia

Mastiksilla on erinomainen valikoima, tänään voit käyttää erilaisia, joihin kuuluvat erikoiskomponentit. Mastilla itsessään on orgaanisen aineen seos, jolla on supistuvat ominaisuudet ja hienot täyteaineet.
Valmistajat tarjoavat seuraavia tyyppejä mastiksi:

Polymeerimassaa käytetään pääasiassa parkettina tai laminaatissa vedenpitävänä.

 1. Polymeerimastit ovat koostumusta, joka perustuu kumiin ja vulkanoivaan lisäaineeseen, lisää liuottimia ja pigmenttejä. Tämäntyyppisellä mastilla on erinomainen tartunta, korkea elastisuusaste. Vesitiivistykseen käytetään parketin ja linoleumin asennusta. Tätä tyyppiä käytetään useammin kuin toiset, ja sen ominaisuudet arvostetaan korkeammiksi kuin bitumivarianttien.
 2. Tie-mastoaineet eroavat viskoosilla, muovilla, liimalla. Ne koostuvat orgaanisista täyteaineista ja erityisistä lisäaineista. Massaa levitetään murtumiin, erilaisiin halkeamiin ja vikoihin, tiivistää pinnoitteita.
 3. Liima-aineet soveltuvat pääasiassa rakennustöihin. Niitä vaaditaan vuoraukseen, luokitellaan silikaattiin, polymeerisilikaattiin, tavalliseen polymeeriliima-aineeseen. Käytettäessä mastattua liima-ainetta MBK-G, niitä voidaan käyttää myös seinien ja lattioiden laatoitukseen.
 4. Kylmät, kuumat mastiksit ovat seoksia, joita voidaan käyttää kylmässä tai kuumassa muodossa, ts. Kuumentamalla korkeisiin lämpötiloihin.

Edut ja haitat mastista

Tekniset ominaisuudet eri merkkien mastista.

Mastia ei aina käytetä, koska ne eroavat paitsi plusesin lisäksi myös miinuksin. Niistä on tarpeen huomata hauraus, joka ei aina salli kerroksen kestää ulkoisia kuormia. Tämän haasteen voittamiseksi valmistajat lisäävät koostumukseen kumia ja polymeerejä. Kiitos heistä, massa tulee joustavammaksi, joustavammaksi, kestävämmäksi ulkoisiin vaikutuksiin. Tällaisten seosten kustannukset ovat korkeammat, mutta laatu on paljon parempi.

Tällaisten seosten eduista on huomattava lämmönkestävyys, kimmoisuus ja korkea tarttuvuusominaisuudet. Korkealaatuisimmat ovat polymeeri-bitumi, polypropyleeni, polyetyleenimastilla. On olemassa erityinen seos, joka kestää härän kielteisiä vaikutuksia - nämä ovat vettä hylkivä mastiksit, joita käytetään tiivisteinä. Ne voivat olla yksi-, kaksikomponenttisia, joita käytetään vedenpitävyyteen. Mutta meidän on muistettava, että niillä on vähäinen vastustus hydrostaattiseen paineeseen.

Mikä on bitumi, miten sitä käytetään?

Bitumi on pääosin kiinteässä muodossa, ja bitumiseoksen nestemäistä koostumusta varten siihen lisätään erilaisia ​​liuottimia.

Bitumi on aine, joka tuotetaan teollisissa olosuhteissa hartseista, orgaanisista aineosista, öljytuotteista. Tänään syntyy erilaisia ​​tyyppisiä bitumeja, joilla on tiettyjä ominaisuuksia.

Kaikki riippuu siitä, millä alueella niitä käytetään. Se on rakentamista sekä katto- ja tiebittumia. Jälkimmäinen voi olla viskoosi tai neste.

Viskoosista materiaalille on tunnusomaista kimmoisuus ja pehmeys, sitä käytetään yhdessä kuuman asfaltin kanssa antaen sille kaikki tarvittavat ominaisuudet.

Nestemäinen materiaali luodaan viskoosisen bitumin pohjalta, johon lisätään erityisiä liuottimia.

Rakentamisbitumia käytetään työskentelemään kellarissa, perustuksiin.
Sen pohjalta tehdään bitumialukkeita, stekloisolia, bitumimastista. Sitä käytetään kuumana, kylmäkäyttö vaatii liuottimia.

Bitumiin perustuvat mastit eroavat toisistaan:

Kuuma bitumi-kalkki on täydellinen kattotyöhön.

 1. Kuuma-bitumi-kalkki on homogeeninen massa, jota käytetään kateissa, kun lattiapäällyste, kuitulevy, linoleum-pohjainen kangas, kiinnittämään vedenpitävä pinnoite. Tällainen kimmoisa voi olla paitsi kuuma myös kylmä, mutta sinun on käytettävä erityistä liuotinta.
 2. Bitumi-kumimassa on seos, joka koostuu maaöljyrakenteesta, bitumisesta kumista, talkkista tai asbestista, pehmittimistä, kumaronihartsista, bensiinistä. Käyttölämpötila - 200-230 ° C, aika - 1,5-4 tuntia.
 3. Bitumi-tärpätti-kalkki on kylmä seos, joka sisältää bitumia, liuottimia tärpätin muodossa, Portland-sementtiä, synteettistä lateksia. Sitä käytetään lämpötilassa 30-40 ° C.

Ero bitumin ja bitumimassan välillä

Mikä on ero näiden koostumusten välillä? Nykyään käytetään usein erityistä bitumipohjamaalia, jota monet sekoittavat mastikoiden kanssa. Tätä aluketta kutsutaan myös bitumimateriaaliksi, mutta itse asiassa ero on merkittävä, ne ovat erilaisia ​​materiaaleja. Ulkonäkö näillä materiaaleilla on samanlaisia, niiden ominaisuudet ovat myös jonkin verran samanlaisia. Bitumipäällysteellä tavallisella mastilla on joitain etuja:

Bituminpohjamaalin kuivuminen kestää kauemmin kuin mastille.

 1. Tämän materiaalin korroosionkestävyysominaisuudet ovat korkeammat, eli suoja on korkealaatuista.
 2. Kestää vähemmän aikaa kuivua kuin tavalliset mastikat. Näin voit lyhentää ajankäyttömaksuja, tehdä rakennustuotannon edullisemmaksi.
 3. Bitumi voidaan levittää märälle pinnalle, kun taas masten käyttö on mahdollista vain kuivilla pinnoilla.
 4. Bitumi tarttuu paljon paremmin pintaan, adheesion laatu on paljon suurempi. Tämän materiaalin läpäisevät ominaisuudet ovat korkeammat.

Mutta on joitain haittoja, jotka olisi myös huomattava. Bitumainen materiaali on hauraampi, sitä ei saa käyttää kaikissa teoksissa.

Kuinka tehdä bitumimastilla omia käsiäsi?

Bitumipinta on yleisin rakennusmateriaali. Se soveltuu vesirakennustöihin, kattoihin, tienrakennustöihin. Tämä materiaali voidaan valmistaa omilla käsilläsi, tarvitset seuraavat ainesosat:

Tehdäksesi bitumimateriaalia, tarvitset pieniä paloja puhdasta bitumia.

 • pienikokoiset puhtaat kiinteät bitumit;
 • pehmittimet (käytetty moottoriöljy);
 • täyteaineita (voit lisätä asbestia ja mineraalivillaa, kumileipiä, turvetta, sahanpurua tai metsämunua).

Seoksen saamiseksi 10 kg: n määrästä sinun on otettava 8,5 kg puhdasta bitumia, laita 1 kg täyteainetta, 0,5 kg pehmitintä. Ruoanlaittoon tarvitaan suuri kattila, jossa seosta keitetään. Seinien on oltava paksu, noin 3 mm, kansi on välttämätön. Tällaiset paksut seinät jakavat lämpöä oikein, bitumi ei pala palaneen ruoan valmistuksen aikana, ja tämä on erittäin tärkeää laadunvarmistukselle.

Keittämisen aikana on välttämätöntä ladata kattila enintään 70%, jotta mastinen ei pääse ylivuotoon ruoan aikana. On tärkeää, että kattilaa ei sijoiteta suoraan tulelle, vaan hieman sivulle, erityisesti asennettuun telineeseen. Keittolämpötilaa on valvottava, optimaalinen arvo on 1900 ° C, koska korkeammalla arvolla mastinen voi alkaa hajota. Lämpötilapäästöjen ei pidä johtaa homogeeniseen ja korkealaatuiseen mastiksi, on tärkeää säilyttää yksi lämpötila. Ulkopuolella on helppo selvittää, että ylikuumeneminen on alkanut: kellertävät kuplat näkyvät pinnalla.

Ruoanlaittojärjestys

Kypsennys itse suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

Bitumimastin keittämisen prosessi on noin 3 tuntia.

 1. Bitumi ennen alkua on murskattava pieniksi paloiksi, ne on puhdistettava hyvin hiekasta, likaa.
 2. Keittoprosessi on hidas, kestää noin 3 tuntia, joten ei tarvitse kiirehtiä, seos on valmistettava vähintään määritetyksi ajaksi.
 3. Täyte murskataan, kuivataan huolellisesti, minkä jälkeen se kuumennetaan ennen kuin se syötetään kattilaan.
 4. Ruoan alussa pehmittimet ja täyteaineet otetaan vähitellen käyttöön, koko seos on mahdotonta täyttää välittömästi.
 5. Keittoastia sekoitetaan jatkuvasti lapiolla. Keiton aikana vaahto poistetaan.
 6. Kun pinta on sileä, voit täyttää pehmittimet, sitten kaikki on sekoitettu perusteellisesti.

Bitumimastin käyttö on aloitettava välittömästi, kun se on valmis, eikä sitä voi säilyttää. Suurin käyttöikä on vain 24 tuntia. Kun seosta käytetään, on jatkuvasti ylläpidettävä lämpötilaa 1200 ° C: ssa. Mutta bitumipohjaista mastista ei voida asettaa epämuodolliselle pinnalle, sinun on ensin käytettävä pohjamaalia. Voit kokata sen itse, seoksen koostumus on äärimmäisen yksinkertainen:

 • bitumiliuos yhden osan määrä;
 • bensiiniä kolmessa osassa.

Alukkeen valmistaminen on yksinkertaista:

 1. Bitumi kuumennetaan 700 ° C: seen, jonka jälkeen se pannaan bensiiniin.
 2. Se on asetettava pieniin annoksiin, sekoitettuna, kunnes se on täysin liuennut.

Tällaisen negatiivisen ilmiön välttämiseksi kiinteiden hiukkasten muodostamiseksi on välttämätöntä suodattaa saatu aluke ennen käyttöä hienojakoisen metalliverkon kanssa. Bitumi ja mastit ovat yleisimmin käytettyjä rakennusmateriaaleja, joiden käyttö on sallittua vedenpitäviksi, kattoiksi ja suojaksi kattojen, tien ja muiden töiden osalta. Kaikki nämä seokset eroavat toisistaan ​​ominaisuuksiltaan, nykyään on helppo valita sellainen, joka sopii parhaiten tietyssä tapauksessa, sillä on vaaditut ominaisuudet. Tarvittaessa bitumimastia voidaan helposti hitsata itsenäisesti, eikä sitä käytetä paitsi puhdasta bitumia, vaan myös erityisiä pehmittimiä ja täyteaineita.